Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Πώς είπε το «ναι» ο Δώνης στον ΑΠΟΕΛ!!

Δύο ήταν οι λόγοι για τους οποίους ο Γιώργος Δώνης αποφάσισε να συνεχίσει την καριέρα του στον ΑΠΟΕΛ, όπως αποκαλύπτει σήμερα η SportDay.

Πώς είπε το «ναι» ο Δώνης στον ΑΠΟΕΛ
Το παρασκήνιο της συμφωνίας του Γιώργου Δώνη με τον ΑΠΟΕΛ αποκαλύπτει σήμερα η SportDay.

Συγκεκριμένα, η στήλη «Τρελός του χωριού» της εφημερίδας αναφέρει ότι ο Έλληνας τεχνικός ήταν τις προηγούμενες μέρες στο Τορίνο, κοντά στον μεσαίο του γιο Τάσο που αγωνίζεται στη δεύτερη ομάδα της Γιουβέντους.

Στην παρουσία του στην ιταλική πόλη ο 44χρονος προπονητής δέχθηκε κλήση από την Κύπρο, από τον ΑΠΟΕΛ, για να ταξιδέψει εκεί και να καλύψει άμεσα τη θέση του Πάουλο Σέρτζιο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι Κύπριοι κάλυψαν τις απαιτήσεις του Δώνη, ανέβασαν την προσφορά τους για τους δύο μόνιμους συνεργάτες του και έτσι δεν ήθελαν να χαθεί άλλος χρόνος.

Ο Έλληνας κόουτς θα βρεθεί αύριο στη Μεγαλόνησο, αφού γνωρίζει πως δύσκολα θα αλλάξει η κατάσταση στον Παναθηναϊκό, από τον οποίο περίμενε μήπως προκύψει κάποια εξέλιξη και κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί.
Πηγή: sport-fm.gr

«Στροφή» σε Νιόπλα!!

Το «ναυάγιο» με τον Άγγελο Αναστασιάδη κάνει τους ανθρώπους του Απόλλωνα να σκέφτονται την περίπτωση του Νίκου Νιόπλια για την τεχνική ηγεσία.

«Στροφή» σε Νιόπλα
Την περίπτωση του Νίκου Νιόπλα για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας σκέφτεται η διοίκηση του Απόλλωνα.

Στην «Ελαφρά Ταξιαρχία» ξέρουν ότι τα χρονικά περιθώρια στενεύουν σημαντικά έπειτα και από τον «ναυάγιο» των διαπραγματεύσεων με τον Άγγελο Αναστασιάδη και πλέον στρέφονται σε άλλες λύσεις.

Μία από αυτές είναι του πρώην ομοσπονδιακού τεχνικού της Κύπρου, που έμεινε πριν μερικές μέρες χωρίς ομάδα και η περίπτωσή του βρίσκει αρκετές συμπάθειες έπειτα από τη λύση της συνεργασίας με τον Αλέκο Βοσνιάδη.Πηγή: sport-fm.gr

«Ψάχνεται» ο ΟΦΗ!

Η τραγική είδηση για το χαμό του αδερφού του «τρέναρε» τις επαφές του Σάκη Τσιώλη με τον ΟΦΗ. Μέχρι τη νέα επικοινωνία τους ωστόσο, ο Μάνθος Πουλινάκης μιλάει και με άλλους προπονητές στην Αθήνα.

«Ψάχνεται» ο ΟΦΗ
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία αναζήτησης προπονητή στον ΟΦΗ.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Μάνθος Πουλινάκης, σκόπευε να προγραμματίσει συνάντηση μέσα στη μέρα με τον Σάκη Τσιώλη, προκειμένου να συζητήσουν το ενδεχόμενο συνεργασίας.

Η τραγική είδηση, ωστόσο, για τον χαμό του αδερφού του έστειλε τον Έλληνα τεχνικό στην ιδιαίτερη πατρίδα του -την Καρδίτσα- και μετέθεσε τις όποιες εξελίξεις.

Την ίδια ώρα πάντως, ο πρόεδρος των Κρητικών παραμένει στην Αθήνα κι έχει επαφές και με άλλους προπονητές, με στόχο να κλείσει το θέμα μέχρι το τέλος της εβδομάδας.Πηγή: sport-fm.gr

Πένθος για τον Σάκη Τσιώλη!!

Μια τραγική είδηση βύθισε στο πένθος την οικογένεια του Σάκη Τσιώλη. Ο Έλληνας τεχνικός έχασε απρόσμενα -από έμφραγμα- τον μεγαλύτερο αδερφό του.

Πένθος για τον Σάκη Τσιώλη
Το δικό του δράμα ζει από το πρωί της Πέμπτης ο Σάκης Τσιώλης.

Ο μεγαλύτερος αδερφός του Έλληνα τεχνικού έφυγε απρόσμενα απ’ τη ζωή (λόγω εμφράγματος) βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά του.

Μετά την τραγική είδηση ο Τσιώλης έφυγε, όπως είναι λογικό, απ’ την Αθήνα όπου βρισκόταν και αναχώρησε για την Καρδίτσα.

Εκεί όπου θα βρεθεί δίπλα στους δικούς του ανθρώπους και θα παραστεί στην κηδεία, η οποία θα γίνει την Παρασκευή.
Πηγή: sport-fm.gr

Πες την αλήθεια: Το’ χες παίξει! (video)

Το γκολ που έχασε ο Γουίλιαν στο ματς της Κρουζέιρο με τη Σάο Πάουλο είναι πραγματικά… άχαστο.

Πες την αλήθεια: Το’ χες παίξει (video)
Απαράδεκτο για ποδοσφαιριστή!

Ο Γουίλιαν κατάφερε με το τέρμα στο έλεός του να σημαδέψει δοκάρι και τελικά η ομάδα του (Κρουζέιρο) ηττήθηκε στην έδρα της με 2-0 από τη Σάο Πάουλο.

Είναι να μη σκέφτεσαι ότι μπορεί να το είχε παίξει «διπλό»;




Πηγή: sport-fm.gr

Ο Ολυμπιακός συμπλήρωσε το παζλ!!

Ο Ολυμπιακός επικράτησε εύκολα εκτός έδρας του Ηλυσιακού με 85-54 για τα προημιτελικά του Κυπέλλου και έγινε η τελευταία ομάδα που παίρνει εισιτήριο για τους «4» της διοργάνωσης.

Ο Ολυμπιακός συμπλήρωσε το παζλ!
Χωρίς να ζοριστεί ιδιαίτερα στο κλειστό των Ιλισιών ο Ολυμπιακός νίκησε την τοπική ομάδα με 85-54 και πήρε την πρόκριση στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, που αγωνίστηκε χωρίς τους Σπανούλη και Μπέγκιτς (έμειναν εκτός για προληπτικούς λόγους ενόψει του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό τη Δευτέρα) είχε το πάνω χέρι από την αρχή της αναμέτρησης και δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στους αντιπάλους της.

Κορυφαίος για τους «ερυθρόλευκους» ο Λοζέτσκι με 17 πόντους . 16 είχε για τους γηπεδούχος ο Άντερσον.

Οι Πειραιώτες έγιναν η τελευταία –χρονικά- ομάδα που παίρνει θέση στην τετράδα. Εκεί ήδη βρίσκονται οι Παναθηναϊκός, Πανιώνιος και Άρης. Τα ζευγάρια της ημιτελικής φάσης, που θα διεξαχθεί τον Δεκέμβριο, θα προκύψουν κατόπιν κλήρωσης. Άρα είναι πιθανό οι «αιώνιοι» να συναντηθούν στους «4» και όχι στον τελικό. Τα παιχνίδια της τετράδας είναι νοκ άουτ.

• Η αναμέτρηση ξεκίνησε με καθυστέρηση προκειμένου να εκκενωθεί το κλειστό των Ιλισίων καθώς η γενική γραμματεία Αθλητισμού απέστειλε έγγραφο το ματς να διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών, όπως είχε ζητηθεί από την Αστυνομία. Έτσι, παρότι δεν εκδόθηκαν εισιτήρια από τους Ιλισιώτες στο γήπεδο βρέθηκαν οι κάτοχοι καρτών διαρκείας που αναγκάστηκαν να το… εγκαταλείψουν για να ξεκινήσει ο αγώνας.

Το ματς



Ο Ολυμπιακός έδειξε τις προθέσεις του να καθαρίσει το ματς από το πρώτο κιόλας δεκάλεπτο. Έτσι περιορίζοντας τους γηπεδούχους μόλις στους οκτώ πόντους, παίζοντας θεαματικό και γρήγορο μπάσκετ και πετυχαίνοντας 33 πόντους στην επίθεση, πήρε από το ξεκίνημα διαφορά ασφαλείας (+21, 12-33). Η συνέχεια πάντως δεν ήταν η ίδια για τους «ερυθρόλευκους». Τα ποσοστά ευστοχίας ήταν κακά στη δεύτερη περίοδο, αυτό μαρτυρούν και οι μόλις 4 πόντοι που πέτυχαν στα επτά πρώτα λεπτά. Έτσι ο Ηλυσιακός μπόρεσε και μείωσε προσωρινά 23-37, με τους παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα να οδηγούνται τελικά στα αποδυτήρια για το ημίχρονο με το υπέρ τους 29-47.

Οι «κιτρινόμαυροι» δεν εγκατέλειψαν την προσπάθεια τους και παρόλο που βρέθηκαν και στο -22 (34-56) στο τρίτο δεκάλεπτο, έτρεξαν σερί 9-0 μειώνοντας σε 43-56 και αναγκάζοντας τον κόουτς του Ολυμπιακού να καλέσει τάιμ άουτ. Οι Πρωταθλητές Ευρώπης επέστρεψαν πιο συγκεντρωμένοι στο παρκέ έτρεξαν σερί 6-0 και ολοκλήρωσαν την τρίτη περίοδο στο +19 (43-62). Διαδικαστικού χαρακτήρα τα τελευταία δέκα λεπτά που απέμεναν με τη διαφορά να αγγίζει ακόμα και τους +33 (52-85) και το παιχνίδι να τελειώνει 85-54 υπέρ του Ολυμπιακού.

Τα δεκάλεπτα: 12-33, 29-47, 43-62, 54-85

Ηλυσιακός (Λιόγας): Καυκής 5, Φακόπουλος 2, Αντωνάκης 3, Σμιθ 3 (1), Άντερσον 16 (2), Ζούμπος 2, Δορκοφίκης 2, Μποντς 11, Βαβάτσικος 4, Ιωάννου 4, Τσουγκαράκης 2.

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ 12 (2τριπ, 9ριμπ), Αγραβάνης 6, Ντάνστον 8 (5ριμπ), Μάντζαρης 6, Περπέρογλου 9 (7ριμπ), Παπαπέτρου 5, Σλούκας 10, Κατσίβελης 6, Σίμονς 6, Λοτζέσκι 17 (2τριπ, 6ασ), Πρίντεζης. Πηγή: sport-fm.gr

«Φωτιές» σε UEFA η νέα Λίγκα!!

Η UEFA σε... συναγερμό μετά τη συνάντηση των μεγάλων ευρωπαϊκών ομάδων για τη δημιουργία κλειστής Λίγκας!    Ο πρόεδρος της Γαλατασαράι άναψε το φυτίλι και ο Μισέλ Πλατινί αναλαμβάνει να το... σβήσει ή να αφήσει το θέμα να γίνει ακόμα πιο σοβαρό. Ο ισχυρός άνδρας της τουρκικής ομάδας τόνισε πως υπάρχουν σοβαρές συνομιλίες με όλους τους μεγάλους συλλόγους της Ευρώπης για δημιουργία Λίγκας στην επόμενη πενταετία, όταν και θα λήξει η σύμβαση της UEFA με τους συλλόγους. Ο Αϊσάλ με τον Αντρέα Ανιέλι τόνισαν πως μπορεί να δημιουργηθεί κλειστή Λίγκα 20 ομάδων. Πλέον η μπάλα βρίσκεται στην πλευρά της UEFA η οποία... απειλείται από τα μεγάλα ευρωπαϊκά κλαμπ, τα οποία τονίζουν πως υπάρχει στασιμότητα!Πηγή: gazzetta.gr

«Οριστικά στην Βέροια το παιχνίδι κόντρα στον Άρη»

AAKOINOSHBEROIA_534_355
Ο υπεύθυνος επικοινωνίας της Βέροιας, Μιχάλης Μελιόπουλος φιλοξενήθηκε στον Arena FM 89,4 και τόνισε ότι το παιχνίδι κόντρα στον Άρη θα γίνει κανονικά στο γήπεδο της Βέροιας και ότι θα διαθέσουν κανονικά εισιτήρια στους «κιτρινόμαυρους».
Αναλυτικά τα όσα είπε:
«Είμαστε σε εργασίες τελευταία, αλλάζουμε χλοοτάπητα και οι διαδικασίες προχωράνε με γοργούς ρυθμούς. Γίνονται κάποιες αλλαγές μέσα στο γήπεδα, αλλά ο χλοοτάπητας θα είναι έτοιμος στο ματς με τον Άρη».
Για την φήμες που έλεγαν ότι το παιχνίδι θα γίνει στο Καυτατζόλγειο: «Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση .Ο αγώνας θα γίνει οριστικά στην Βέροια, 150 %.
Για τα εισιτήρια: «Φυσικά και θα δώσουμε εισιτήρια στον Άρη, θα κοστίζει 15 ευρώ όπως κόστιζε με τον Άρη, ενώ ο αριθμός των εισιτηρίων θα αποφασιστεί τις επόμενες μέρες».
Πηγή: arenafm.gr

«Στην τελική ευθεία για την τροπολογία»

veziropoulos
Ο Βουλευτής Ημαθίας με την ΝΔ, Απόστολος Βεζυρόπουλος, φιλοξενήθηκε στον Arena 89.4 και μίλησε σχετικά με τα χρέη του ΠΑΟΚ και τις κινήσεις που γίνονται:


«Γίνεται μία τεράστια προσπάθεια αλλά το θέμα είναι πάρα πολύ σοβαρό. Δεν είναι μία απλή περίπτωση .Γίνεται μία προσπάθεια από όλους τους βουλευτές. Το πρόβλημα δεν αφορά μόνο τον ΠΑΟΚ αλλά και άλλες ομάδες και άλλες επιχειρήσεις. Θέλουμε να το λύσουμε χωρίς να δημιουργούμε προβλήματα. Δεν θα το αφήσουμε. Η ολομέλεια ξεκίνησε χθες και οι περισσότεροι βουλευτές που ήμασταν στο Μακεδονία Παλάς, είμαστε σε αυτή την κατεύθυνση. Είναι δεδομένο ότι προχωράει. Δεν είναι ούτε πυροτέχνημα ούτε για δημιουργία εντυπώσεων. Για να βοηθηθούν όχι μόνο η ΠΑΕ ΠΑΟΚ αλλά και άλλες επιχειρήσεις.
Προσπαθούμε να βρούμε μία λύση.  Πρέπει να συμφωνήσουν ο Υπουργός οι τεχνοκράτες και τεχνικοί σύμβουλοι του Υπουργού. Είμαστε στην φάση των διαπραγματεύσεων.  Θέλω να κάνετε υπομονή για μερικές μέρες. Όλα  θα ξεκαθαρίσουν εντός του μηνός και θα ξέρουμε αν  μπορούμε να πετύχουμε κάτι ή όχι. Πήγαμε για ένα συγκεκριμένο σκοπό για να βοηθήσουμε. Υπάρχουν πολλές επιχειρήσεις που αδυνατούν να πληρώσουν και κινούμαστε σε αυτή την κατεύθυνση. Δεν είναι ένα απλό πρόβλημα.  Να σώσουμε τις επιχειρήσεις που έχουν πρόβλημα ρευστότητας. Τα ξέρουμε όλα αυτά πολύ καλά, απλά θα πρέπει να νομοθετήσουμε με τέτοιο τρόπο ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα» και κατέληξε αναφορικά με την Τρόικα:
«Δεν θέλω να μπω σε αυτή την λεπτομέρεια. Να σεβαστούμε ορισμένα πράγματα. Είμαστε σε διαπραγματεύσεις. Δεν θέλω να πω περισσότερα πράγματα. Δεν είναι ένα πυροτέχνημα. Θα έχει ολοκληρωθεί όσο πιο σύντομα γίνεται .Η Ολομέλεια ξεκίνησε σήμερα και ξεκινάει το  νομοσχέδιο για την καινούργια περίοδο.Ας υπάρξει η συμφωνία και μετά όλα είναι πολύ εύκολα»
Πηγή: arenafm.gr

«Έξω από τον ΠΑΟΚ οι χρυσοθήρες»

paokhellas
Νέο μήνυμα από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ σχετικά με την χορηγία που έλαβε το τμήμα βόλεϊ της ομάδας από την Hellas – gold.
Πιο συγκεκριμένα, αυτή την φορά, οι οπαδοί του ΠΑΟΚ ετοίμασαν ένα πανό με σχετικό κείμενο για την εν λόγω χορηγία και το οποίο το τοποθέτησαν στο «Παλατάκι» στον χθεσινό (9/10) αγώνα κυπέλλου κόντρα στον Άρη.
Το μήνυμα που αναγραφόταν στο πανό ανέφερε: «Έξω από τον ΠΑΟΚ και τη Χαλκιδική οι Χρυσοθήρες και οι νεοναζί».
Πηγή: arenafm.gr

Τι κερδίζει ο ΠΑΟΚ από Δώνη!!

donis
Ο Γιώργος Δώνης υπογράφει στο ΑΠΟΕΛ και το κέρδος του ΠΑΟΚ είναι σημαντικό απ’ αυτή τη εξέλιξη. Σε πρώτο βαθμό επιδικάστηκαν 450.000 ευρώ στο ν Δώνη, τα οποία αφορούσαν το συμβόλαιό του στον δικέφαλο του βορρά για την τρέχουσα σεζόν, συν δυο ληξιπρόθεσμες δόσεις συνολικού ύψους 70.000 ευρώ που του οφείλονταν από την περσινή σεζόν. Εάν η πρωτόδικη απόφαση παραμείνει, ο Δώνης υποχρεούται να επιστρέψει στον ΠΑΟΚ τις αποδοχές του στο ΑΠΟΕΛ για την τρέχουσα σεζόν, καθώς δεν δικαιούται να δουλεύει σε δυο ομάδες την ίδια αγωνιστική περίοδο. Συνεπώς, εάν οι αποδοχές του Δώνη στο ΑΠΟΕΛ για φέτος είναι για παράδειγμα 300.000 ευρώ, ο ΠΑΟΚ θα του καταβάλλει την διαφορά, δηλαδή, 150.000 ευρώ. Η τελεσίδικη δικαστική απόφαση για τον Δώνη αναμένεται να εκδοθεί μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου. Οι πρώην συνεργάτες του στον ΠΑΟΚ αποτελούν ξεχωριστή περίπτωση. Επειδή δεν είχαν δίπλωμα προπονητή προσέφυγαν στα πολιτικά δικαστήρια, διεκδικώντας συνολικά 270.000 ευρώ.
Πηγή: arenafm.gr

«Θύμα έκπληξης ο ΠΑΟΚ»

dedas
Ο Στέφανος Δέδας που είναι προπονητής και γνωρίζει από τεχνικά θέματα φιλοξενήθηκε στον Arena 89,4 και προσπάθησε να σκιαγραφήσει την αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον Άρη.
Στην αρχή είπε:
«Ο Άρης κέρδισε δίκαια. Νομίζω ότι τα αποφασιστικά καλάθια στο  τέταρτο δεκάλεπτο ήταν καθοριστικά όπως επίσης ήταν καλή και η αντίδραση στο καλό ξεκίνημα του ΠΑΟΚ. Έδειξε ότι είναι ομάδα με ρόλους και ότι ήθελε το παιχνίδι. Και ο ΠΑΟΚ ήθελε να κάνει ένα καλό ξεκίνημα αλλά δεν ήταν έτοιμος αγωνιστικά. Ο ΠΑΟΚ έτσι όπως εξελίχθηκε με τον τραυματισμό του Πέιν και την μέτρια απόδοση όλων των παικτών έπεσε θύμα έκπληξης. Δεν πίστευαν και οι ίδιοι ότι θα παρουσιαστούν έτσι».
Για την αμυντική λειτουργία των ομάδων και ειδικότερα του Άρη:
«Θεωρώ ότι η άμυνα ήταν σημαντικό στοιχείο. Και παρότι  ο Μαργαρίτης και ο Τσαϊρέλης έβαλαν αρκετούς πόντους ο Άρης πίστευε ότι δεν μπορεί να χάσει από αυτούς τους δύο παίκτες. Πιο πολύ ήθελαν να σταματήσουν τον Χαραλαμπίδη και τον Δέδα που συνηθίζει να βάζει τρίποντα. Έμειναν χαμηλά και οι δύο. Οι στόχοι που φέρεται ότι έβαλαν στο παιχνίδι ήταν αυτοί που ανέφερα. Όλοι οι  παίκτες είχαν διάθεση να πιέσουν την μπάλα και να βάλουν το κορμί τους. Ήταν ομάδα του Αγγέλου. Ότι είδαμε την περσινή χρονιά στο τέλος το βλέπουμε και φέτος. Φάνηκε ότι κάθε παίκτης ήταν έτοιμος να κάνει τον ρόλο του. Όπως και ο Πουλιανίτης που παρόλο δεν τον ξέρουμε, σαν όνομα εννοώ γιατί είναι νέος, μπήκε κατευθείαν και ήταν έτοιμος. Ο Άρης ήταν έτοιμος σωματικά πολύ προπονημένος. Είναι καθαρά μία ομάδα Αγγέλου που θέλει να βγάλει την ένταση της προπόνησης στο γήπεδο».
Για τον ΠΑΟΚ:
«Γενικά όπως παίζει ο ΠΑΟΚ αφήνει αρκετά τα σουτ. Προσπαθεί να προστατέψει την ρακέτα του. Είναι η ίδια τακτική που είχε με τον Παπαδόπουλο αλλά δεν έχει τώρα τον κατάλληλο παίκτη. Γενικά ο Άρης ήταν σε πολλά σημεία ελεύθερος να σουτάρει. Το 80% ήταν χωρίς ούτε καν χέρι στο σουτ. Δεν ήταν καλός στην περιφερειακή άμυνα. Αλλά το πρόβλημα έχει να κάνει με τον εαυτό του. Δεν ήταν έτοιμος να αντιμετωπίσει ένα ματς με προβλήματα. Δηλαδή με την μέτρια παρουσία πολλών παικτών και τον τραυματισμό του Αμερικανού. Η ομάδα δουλεύει είναι σοβαρή η λειτουργία και είδαν μερικά πράγματα που θα τα διορθώσουν».
Και συνέχισε για τον Άρη:
«Ο Άρης κατάλαβα από την συνέντευξη του Αγγέλου ότι ήθελε να ρίξει του τόνους και μίλησε  απευθείας για το  παιχνίδι στην Δράμα. Δεν έχουν εφυσηχαστεί γιατί δεν είναι τόσο ταλαντούχοι και το ξέρουν. Πρέπει να ματώνουν. Αν χάσει στην Δράμα δεν θα είναι έκπληξη. Παρότι νίκησε άνετα και κυριάρχησε επί του ΠΑΟΚ. Στην Δράμα μπορεί να παρουσιαστεί κατώτερος γιατί δεν έχει η ομάδα ταλέντο και εμπειρία πλην δύο τριών παικτών».
Για το γεγονός ότι ομάδες όπως ο Πανιώνιος και ο Άρης στηρίζονται σε πολλούς νεαρούς καλαθοσφαιριστές και πόσο βοηθάει αυτό:
«Οι πολλοί Έλληνες είναι αποτέλεσμα του χαμηλού μπατζετ. Ίσως είναι ευκαιρία να παίζουν και οι Έλληνες από το να έρχονται κάποιοι κοινοτικοί και Αμερικανοί, και να είναι μέτριοι.  Αυτή η τιμωρία μπορεί να κάνει καλό. Βέβαια καμία ομάδα δεν θέλει αυτό το απαγορευτικό αλλά από την στιγμή που το δουλεύει βλέπουμε ότι δεν είναι και καταστροφικό. Πολύ σημαντικό είναι το παράδειγμα του Μούρτου. Δεν υπολογίζονταν καν πριν έναν χρόνο πριν έρθει ο Αγγέλου, και ξαφνικά επειδή δεν μπορούμε να κάνουμε μεταγραφές μπαίνει και είναι σε πολύ καλό επίπεδο».
Ενώ για τον επίσης νεαρό Γκίκα:
«Για πρώτο επίσημο ματς πήγε εξαιρετικά .Μπορεί να παίξει και καλύτερα γιατί τον έχω δει. Έχει το θράσος που χρειάζεται. Είναι από τον Φιλαθλητικό. Όλο το πρόγραμμα της ομάδας εκεί στηρίζεται στο θράσος στα πολλά σουτ και στην πίεση. Αλλά εντάξει είναι σε άλλο επίπεδο. Οι ομάδες λόγω των οικονομικών προβλημάτων δουλεύουν πάνω σε αυτό. Και είδαμε ότι ο Άρης  σε σχέση με τον ΠΑΟΚ  παρουσιάστηκε πολύ πιο έτοιμος παρότι ο ΠΑΟΚ είχε 80% ίδιο κορμό, ίδιο προπονητή και καμία απαγόρευση στις μεταγραφές».
Πηγή: arenafm.gr

«Τα καλύτερα έπονται»


arisbcΟ καλαθοσφαιριστής και αρχηγός του Άρη, Αντώνης Ασημακόπουλος, βρέθηκε στο στούντιο του Arena 89,4 και μίλησε τόσο για την πρόκριση των «κιτρινόμαυρων» στην επόμενη φάση του Κυπέλλου, όσο και για το μέλλον αυτής της ομάδας.
Aναλυτικά είπε:
«Κάναμε μία κουβέντα με τα παιδιά από την ημέρα που μάθαμε ότι κληρωθήκαμε με τον ΠΑΟΚ. Προσπαθήσαμε να βάλουμε τα νέα παιδιά σε μία διαδικασία σκέψεις για τις ιδιαιτερότητες του αγώνα. Ενημερώσαμε τα παιδιά ότι ο κόσμος είναι πικραμένος οπότε έχει ανάγκη ένα έναυσμα . Νομίζω ότι κάναμε το πρώτο βήμα. Βέβαια αυτό δεν λέει κάτι επειδή ήταν το πρώτο επίσημο παιχνίδι και ειδικά στο Κύπελλο. Δεν μπορεί να καταδικάσει ή να απογειώσει μία χρονιά ένα παιχνίδι στην αρχή. Τώρα πρέπει να το διαχειριστούμε σωστά» για να προσθέσει σχετικά με το ότι οι ομάδες δεν γνωρίζονται μεταξύ τους:
«Αυτή είναι η ιδιαιτερότητα του Κυπέλλου για αυτό βλέπουμε πολλές εκπλήξεις. Θεωρώ όμως ότι για αυτό το ματς που είναι στολίδι για την Θεσσαλονίκη και το μπάσκετ, το θέαμα ήταν καλό τηρουμένων των αναλογιών και του ότι οι ομάδες δεν έχουν δώσει επίσημα παιχνίδια. Ακόμη δεν έχει φύγει το χόρτο από το τρέξιμο της προετοιμασίας  όποτε είναι λογικό να φοβάται ο Γιάννης το Θεριό και το Θεριό τον Γιάννη».
Μετά ανέφερε:
«Το μπάσκετ είναι ένα άθλημα με πολλές παραμέτρους. Δεν σημαίνει ότι επειδή μία μέρα είσαι άστοχος σου απαγορεύεται να κερδίζεις. Υπάρχουν τόσες πολλές κατηγορίες. Ήμασταν άστοχοι όμως σφίξαμε την άμυνα. Μείναμε κοντά στο σκορ. Δεν βάζαμε εύκολα αλλά δεν δεχόμασταν και εύκολα. Κλείσαμε μερικά ατού και προχωρήσαμε με βάση την ομαδικότητα γιατί δεν έχουμε έναν συγκεκριμένο που θα βάζει συνέχεια 20 πόντους. Προσπαθούμε να φτιάξουμε ένα μοντέλο ομάδας με όλη την σημασία. Είμαστε σε νηπιακό στάδιο και όσο περνάει ο καιρός θα γινόμαστε καλύτεροι».
Για τους νεαρούς και αν φοβήθηκαν κάποια στιγμή για το πώς θα αντιδράσουν :
«Εάν είχαμε ανησυχία για το πώς θα αντιδράσουν πάει να πει ότι δεν είχαμε προσπαθήσει να τους προετοιμάσουμε εμείς οι μεγαλύτεροι. Από την Φλώρινα μιλάμε για αυτά τα παιχνίδια έτσι ώστε να είναι ήρεμοι συγκεντρωμένοι και να σκέπτονται σωστά. Το άγχος υπάρχει πάντα αλλά όταν μπεις μέσα, η δουλειά σου βγαίνει στο μυαλό και λειτουργεί το ένστικτο» για να προσθέσει:
«Αυτό που δεν μπορούμε να  χρησιμοποιήσουμε σαν πλάνο είναι ότι θα μεταφέρουμε το άγχος στην αντίπαλη ομάδα. Είναι αυτό που γίνεται φάση-φάση λεπτό με λεπτό. Είχαμε υπεροχή στα ριμπάουντ παρότι είχαμε πολλά λάθη και λίγες άσσιστ που δεν είναι καλό σημείο με βάση τον οδηγό που έχουμε ως ομάδα. Θεωρώ όμως ότι η συγκέντρωση, κάποια σουτ, τα ριμπάουντ ήταν οι τομείς που μας κράτησαν κοντά και μας βοήθησαν να ξεφύγουμε στο σκορ».
Αν ασπάζεται τον τίτλο του ηγέτη:
«Πολύ βαρύς ο τίτλος. Δεν το έχω σκεφτεί έτσι. Νομίζω ότι αυτό αδικεί τους συμπαίκτες μου. Ο κόσμος έχει τον ηγέτη στο μυαλό ως κάποιον που είναι σκόρερ. Εγώ δεν ήμουν ποτέ σκόρερ. Επίσης αυτός ο τίτλος αδικεί τον Χαρίση τον Πελεκάνο τον Μποχωρίδη τον Αθηναίου. Δεν θέλω να πάρω αυτόν τον τίτλο. Είμαι εκεί για τους συμπαίκτες μου να προσπαθώ να περνάω την εμπειρία μου, γιατί δεν μπορείς να βγάλεις την εμπειρία σε ένα στικάκι. Θέλει προσοχή. Είναι σαν να είσαι σε μία οικογένεια και να έχεις να κάνεις με έναν έφηβο. Θέλει ευαισθησία, αγάπη έτσι ώστε να κάνουμε το εγώ εμείς. Θεωρώ ότι είμαι ηγέτης στο επίπεδο αυτό. Μέσα στο γήπεδο είμαι ένα κομμάτι όπως όλα τα άλλα τα παιδιά».
Για να συνεχίσει αναφερόμενος στον Σάββα Καμπερίδη που είναι μέλος του προπονητικού τιμ και φιλοξενήθηκε επίσης στον αέρα του Arena 89,4:
«Είναι καλός άνθρωπος είμαστε οικογενειακοί φίλοι και μας ενώνουν πολλά. Δεν χάσαμε ποτέ επαφή και αυτό αποδεικνύει το αίσθημα φιλίας που έχουμε. Μου λείπει σαν συμπαίκτης αλλά χαίρομαι που τον έχω προπονητή. Είναι μεγάλη τιμή. Και το μόνο που έχω να πω είναι ότι δεν βασίζεται πουθενά αλλού εκτός από την δουλειά του. Θα εκπλαγείτε από το πόσο καλός προπονητής θα γίνει».
Για τα διαρκείας και τον κόσμο:
«Το έχουμε μεγάλη ανάγκη. Μία από τις παραμέτρους που συζητήσαμε είναι το πόσο μπορεί να βοηθηθεί η διοίκηση γιατί κάνει μεγάλο αγώνα. Αλλά σε κάθε προσπάθεια χρειάζεται και βοήθεια. Στην Φλώρινα με είχαν ρωτήσει και λέω συγκάτοικοι είμαστε όλοι στην τρέλα. Για να είμαστε συγκάτοικοι όμως χρειάζεται να είμαστε όλοι μαζί. Η ομάδα περνάει δύσκολες στιγμές αλλά τα καλύτερα έπονται» για να προσθέσει σχετικά με τον περσινό αγώνα στην Δράμα:
«Ο προπονητής σας δίνει κάποια στοιχεία από το τι συζητιέται. Είπε ότι από τα πράγματα που προσπαθεί να περάσει είναι ότι ο καλός ο παίκτης δεν έχει μνήμη ούτε στα καλά ούτε στα κακά. Προσπαθεί να ξεχάσει για την επόμενη φάση για το επόμενο παιχνίδι. Άρα θεωρώ ότι είναι πολύ μακριά να σκεφτούμε τι έγινε πέρσι. Έχουμε δύο μέρες προπόνηση να πάμε όλοι υγιείς να παίξουμε στα ίσια και να κερδίσουμε».
Για να συμπληρώσει για την πρόκριση στο Κύπελλο:
«Χρειάζεται διαχείριση αν χάναμε δεν θα χανόταν ο κόσμος. Δεν κατακτήσαμε κύπελλο. Καταλαβαίνουμε την σπουδαιότητα αλλά δεν μπορείς να καταδικάσεις ή να απογειώσεις μία ομάδα από ένα αποτέλεσμα. Αν ήταν έτσι θα έπρεπε να έχουμε υποβιβαστεί από πέρσι στην τέταρτη αγωνιστική. Και από την ίδια ομάδα, τον Πανιώνιο, που χάσαμε 20 πόντους πήγαμε εκτός και χάσαμε στο ένα σουτ. Οι ομάδες έχουν σκαμπανεβάσματα. Οι διαφορές είναι μικρές και αυτό θα είναι καλό για τον κόσμο γιατί το χρειάζεται ο χώρος. Η απαξίωση θα πρέπει να σταματήσει και αυτό θα ξεκινήσει από τους φιλάθλους του μπάσκετ. Να τους ξαναδούμε στα γήπεδα».
Για τον Γκάλη:
«Η παρουσία του Γκάλη σε κάθε στιγμή έστω και στο αεροδρόμιο άμα τον βλέπεις να περπατάει, έχει μία αύρα και αλλάζει τα πάντα γύρω του. Πόσο μάλλον όταν σε μία εκδήλωση τον έχουμε κοντά μας έστω για μισή ώρα να αποδεικνύει ότι όποτε με χρειάζεστε είμαι εδώ. Μόνο και μόνο η μαγεία σε στιγμές χαλάρωσης αυτό δείχνει ότι τα πράγματα αλλάζουν. Είναι ο ηγέτης της ομάδας και μέσα και έξω από το γήπεδο και βλέπετε πως μπορεί να αλλάξει την ροή. Μόνο εκείνος μπορεί να το καταφέρει και θα χαρούμε να τον έχουμε κοντά μας. Είναι το άστρο που μας οδηγεί. Τον έχουμε ανάγκη».
Για το γεγονός ότι ακόμα και οι νεαροί έδειξαν να μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις:
«Το να είσαι παίκτης του Άρη πρέπει να το νιώσεις αλλιώς δεν θα καταλάβεις ποτέ την μαγεία. Εγώ με την εμπειρία μου βλέπω ότι το έχουν νιώσει. Δεν τους βλέπουμε σαν έναν 18χρονο αλλά ως ένα πάζλ και θα το καταλάβουν ακόμη περισσότερο».
Αν είναι καλό να σκέφτονται από  τώρα τον αγώνα πρωταθλήματος με τον ΠΑΟΚ:
«Τεράστιο λάθος. Αυτό που πρέπει να σκεφτούμε είναι ότι έχουμε προπόνηση και πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι. Ένα άλλο που μας λέει ο προπονητής μας είναι ότι «ότι ακούω το ξεχνώ ότι κάνω το μαθαίνω και ότι βλέπω το καταλαβαίνω». Σας το λέω αυτό για να σας δείξω ότι  διαβάζει και γνωρίζει πράγματα».
Τέλος είπε:
«Μία ομάδα φτιάνεται κυρίως στις δύσκολες στιγμές. Εκεί ζητάς την στήριξη. Ο ένας να κρατάει το χέρι του άλλου και να προχωράμε στον κοινό στόχο. Θα υπάρχουν και άσχημες στιγμές για αυτό η διαχείριση είναι σημαντική. Και στο κάτω-κάτω Άρη είμαστε, έχουμε μία κουλτούρα μπασκετική και αυτό δεν θα μας το αφαιρέσει κανείς».


Πηγή: arenafm.gr

«Στροφή στο πρωτάθλημα»

moyratidhs
Ο operation manager της ΚΑΕ Άρης,  Παρασκευάς Μουρατίδης, φιλοξενήθηκε στον Arena 89,4 όπου αναφέρθηκε στην πρόκριση των «κιτρινόμαυρων» στην επόμενη φάση του Κυπέλλου.
Αναλυτικά είπε:
«Ήταν ένα αποτέλεσμα που το θέλαμε πάρα πολύ και θα βοηθήσει στην συνέχεια του αγωνιστικού προγράμματος. Ήταν καθαρά ψυχολογικό το προβάδισμα αλλά πρέπει να ξεχάσουμε αυτό το αποτέλεσμα και να επικεντρωθούμε πλέον στο πρωτάθλημα που ξεκινάει σε δύο μέρες με την Δράμα».
Όσον αφορά τα στοιχεία που έκριναν το παιχνίδι:
«Το σημείο το οποίο έκρινε το παιχνίδι ήταν η μεγαλύτερη συγκέντρωση, η υπομονή και η επιμονή στο να επικεντρωθούμε να μην μας επηρεάσει κάποιο άλλο γεγονός, πέρα από αυτό που πρέπει  να κάνουμε σε κάθε φάση».
Αν ισχύει το γεγονός ότι ο προπονητής του Άρη προσομοίωσε στις προπονήσεις την ατμόσφαιρα της Πυλαίας:
«Αυτό γίνεται πάντα. Γίνεται μία προσαρμογή στις καταστάσεις του παιχνιδιού και δεν ήταν πρώτη φορά. Το έχει κάνει ξανά . Λογικό είναι επειδή έχουμε νέα παιδιά και μπορεί να επηρεαστούν. Νομίζω  ότι  βοηθάει στο να το ξεπεράσουν πιο εύκολα».
Αν η άμυνα είναι το δυνατό σημείο του Άρη:
«Είναι νωρίς νε λέμε αν κάποιος παίζει καλή άμυνα ή κακή άμυνα, όπως και καλή επίθεση ή κακή επίθεση. Είναι στο ξεκίνημα. Έχουμε μία ομάδα με νεαρά παιδιά που έχουν τις δυνατότητες να βελτιωθούν. Εμείς περιμένουμε το αποτέλεσμα να έρθει στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου. Το είπε και ο προπονητής».
Για τα όσα συνέβησαν πίσω από τον πάγκο του Άρη κατά την διάρκεια του αγώνα:
«Αυτά συμβαίνουν σε όλα τα γήπεδα. Πρέπει να εκλείψουν οι ακραίες συμπεριφορές. Παίζουμε ένα όμορφο άθλημα και οι θεατές πρέπει να υποστηρίζουν σε φίλαθλα πλαίσια. Μην μένουμε σε αυτά όμως, γιατί όταν τα δίνουμε μεγάλη σημασία τα επιβεβαιώνουμε. Καμία διοίκηση δεν θέλει βίαιες συμπεριφορές. Θέλει να έρχονται οι φίλαθλοι να υποστηρίζουν στο θετικό αποτέλεσμα και περισσότερο στο αρνητικό».
Τι είπε ο Αγγέλου στα αποδυτήρια μετά την νίκη:
«Ο κόουτς έδωσε συγχαρητήρια. Αυτό που τονίστηκε είναι ότι θα πρέπει να ξεχαστεί αυτό το αποτέλεσμα και να πάμε στην επόμενη μέρα».
Για τον αγώνα στην Δράμα με τον ΚΑΟΔ για το πρωτάθλημα:
«Δεν είναι μόνο δύσκολη έδρα έχει μία καλή ομάδα με καλούς ξένους. Τους αντιμετωπίσαμε στην προετοιμασία και θα πρέπει να προσέξουμε πάρα πολύ αν θέλουμε να πάρουμε την νίκη».
Για το Κύπελλο:
«Αυτή την στιγμή ήμαστε στα ημιτελικά μαζί με Πανιώνιο, Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό που παίζει σήμερα με τον Ηλυσιακό» για να προσθέσει αναφορικά με το αν ο Άρης κληρωθεί με τον Πανιώνιο και θα έχει μία ευκαιρία για την πρόκριση στον τελικό: «Σίγουρα έχει διαφορά αλλά αυτό αργεί. Θα γίνει τον Δεκέμβριο άρα δεν μας απασχολεί. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι το παιχνίδι του Σαββάτου».
Αν υπάρχουν προβλήματα με τραυματισμούς:
«Υπάρχει ένα πρόβλημα με το Ασημακόπουλο που χτύπησε στο στέρνο. Θα τον έβλεπε σήμερα ο γιατρός. Τα άλλα παιδιά είναι καλά συνεχίσουμε στο πρωτάθλημα. Όλα καλά».
Πηγή: arenafm.gr

ΤΣΣΚΑ για …ΝΒΑ!!

cska
Για ένα ακόμη ματς η ΤΣΣΚΑ Μόσχας έπαιξε σαν ομάδα… ΝΒΑ. Αυτή τη φορά δεν κέρδισε, όπως συνέβη δύο βράδια πριν απέναντι στους Τίμπεργουλβς, αλλά χρειάστηκε η παράταση για να ηττηθεί από τους Σπερς στο Σαν Αντόνιο με 95-93. Μάλιστα οι πρωταθλητές της Δύσης χρειάστηκαν ένα φόλοου του Άαρον Μπέινς μισό δευτερόλεπτο πριν το τέλος της τέταρτης περιόδου για να στείλουν το ματς στην παράταση.
Ο Μάνου Τζινόμπιλι και ο Πάτι Μιλς είχαν από 14 πόντους για τα «σπιρούνια», ενώ ο Τιμ Ντάνκαν είχε 10 πόντους σε 18 λεπτά και ο Τόνι Πάρκερ 6 πόντους και 5 ασίστ σε 20 λεπτά. Δύο πρώην ΝΒΑερ, ο Τζέρεμι Πάργκο με 20 και ο Σόνι Γουίμς με 16 πόντους, ξεχώρισαν από την ομάδα του Έτορε Μεσίνα. Ο Κάιλ Χάινς σε 24 λεπτά είχε 6 πόντους, 9 ριμπάουντ και 3 τάπες.
Δωδεκάλεπτα: 27-26, 51-49, 78-63, 86-86, πρτ. 95-93.
Σπερς: Τζινόμπιλι 14, Μιλς 14, Μπέινς 12, Ντάνκαν 10, Ντιαό 8, Λέοναρντ 7, Σπλίτερ 6, Πάρκερ 6, Γκριν 5, Έιρς 4, Μπελινέλι 3, Τζόζεφ 2, Μπόνερ 2, Ντε Κολό 2.
ΤΣΣΚΑ: Πάργκο 20, Γουίμς 16, Χριάπα 12, Φριτζόν 10, Κρστιτς 8, Κάουν 7, Τεόντοσιτς 7, Χάινς 6, Μίτσοφ 5, Τζάκσον 2.
Πηγή: arenafm.gr

Στράτος Γιδόπουλος στο Metropolis: «Πρέπει να πορευθεί μόνος του ο Σαββίδης»

Στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Στη Σέντρα» μίλησε ο Στράτος Γιδόπουλος.

Αναλυτικά τα όσα τόνισε:

Για τον Ιβάν Σαββίδη: «Πρέπει οι οπαδοί του ΠΑΟΚ να τον έχουν σαν εικόνισμα τον Σαββίδη. Δεν τον γνωρίζω προσωπικά, είναι όμως ένας άνθρωπος που έδωσε όραμα σε έναν διαλυμένο ΠΑΟΚ. Και οι κριτικές που ασκούνται, και οι αντιρρήσεις που εκφράζονται από ορισμένους καλό είναι να καταλαγιάσουν γιατί δύσκολα θα ξαναβρούν Σαββίδη. Ο Ιβάν Σαβββίδης έβαλε πολλά εκατομμύρια στον ΠΑΟΚ, είναι φιλόδοξος, ηγέτης και αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί αυτό που λείπει από τις περισσότερες ομάδες είναι ένας ηγέτης. Από τη στιγμή που έθεσε ως στόχο το πρωτάθλημα, θα το πετύχει. Μπορεί ο ΠΑΟΚ να κοντράρει τον Ολυμπιακό. Ακόμη δεν έχει δέσει σαν ομάδα, όμως, επειδή έχει έναν πολύ καλό προπονητή, πιστεύω ότι σε τέσσερις με πέντε αγωνιστικές θα παίζει όλα τα ματς σαν φαβορί και θα είναι το φαβορί».

Για το διαφαινόμενο «μέτωπο» Σαββίδη, Μελισσανίδη, Αλαφούζου που δείχνει πως σχηματίζει: «Τί έχει να κερδίσει ο Σαββίδης από την ΑΕΚ της Γ' Εθνικής; Αυτός που μπορεί να πολεμήσει το κατεστημένο είναι μόνο ο Σαββίδης. Ο Αλαφούζος θα μπορούσε, αλλά έχει πέσει σε ένα "πηγάδι" με πολλά προβλήματα στον Παναθηναϊκό και προσπαθεί να δώσει λύση και τις τελευταίες αγωνιστικές βλέπουμε ότι δημιουργείται μια ανταγωνιστική ομάδα εκεί. Ούτε η δύναμη του Αλαφούζου φτάνει. Ο Σαββίδης πρέπει να πορευθεί μόνος του γιατί ο ΠΑΟΚ μια τεράστια ομάδα με πολύ κόσμο και δυναμική. Ο ΠΑΟΚ είναι μοναδική περίπτωση ομάδας που παρ' όλο που έχει χρόνια να πάρει πρωτάθλημα και παρ' όλα αυτά αυξάνει τους φιλάθλους του. Σε όλες τις άλλες ομάδες θα είχαν χαθεί».

Για την κοινή παρουσία Σαββίδη-Αλαφούζου στο γήπεδο της Τούμπας: «Είναι μια εικόνα αντίστοιχη με αυτές που βλέπουμε στα ξένα γήπεδα που είναι μαζί οι πρόεδροι και γελάνε. Δεν πιστεύω ότι σημαίνει κάτι και αν ρωτήσετε τον ίδιο τον Σαββίδη πιστεύω πως το ίδιο θα σας πει. Άλλωστε αυτή τη στιγμή ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός δεν είναι ευθέως ανταγωνιστικές ομάδες».

Για την ΑΕΚ: «Ο κόσμος της ΑΕΚ με την ανταπόκρισή του στα εισιτήρια διαρκείας έδειξε για άλλη μια φορά την μεγάλη του αγάπη προς την ομάδα. Όμως, η αγάπη αυτή συχνά πυκνά προδίδεται από αυτούς που δίνουν κατά καιρούς όραμα και ελπίδα, όπως συνέβη και με τον Ντέμη Νικολαΐδη. Μακάρι αυτή τη φορά το όραμα και η προοπτική να είναι αληθινά, και η ΑΕΚ να βαδίσει στο δρόμο των επιτυχιών. Ήταν προσχεδιασμένο εδώ και τρία χρόνια να πέσει η ΑΕΚ στη Γ' Εθνική. Δεν με βρίσκει σύμφωνο η κίνηση του Μελισσανίδη να πέσει η ΑΕΚ στη Γ' Εθνική και να την πάρει χωρίς χρέη».

Για τον Μπατατούδη: Ο Μπατατούδης αδικήθηκε για τα λεφτά που έβαλε στον ΠΑΟΚ. Έφταιγε και ο ίδιος γιατί έκανε κακές επιλογές στους συνεργάτες του. Όμως, βοήθησε τον ΠΑΟΚ σε μια δύσκολη στιγμή και του άξιζε που αθωώθηκε». Πηγή: metrosport.gr

Συνεπής στις υποχρεώσεις της η ΠΑΕ Άρης!!

Ημέρα πληρωμών η σημερινή για τον Άρη καθώς ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Δημήτρης Ηλιάδης, έδωσε συνολικά 150.000 ευρώ.

Ο ισχυρός άνδρας των «κιτρίνων» με το παραπάνω ποσό πλήρωσε τόσο τους παίκτες και το υπαλληλικό προσωπικό της ομάδας, όσο και τις δόσεις των πρώην ποδοσφαιριστών και προπονητών αναφορικά με το άρθρο 99.

Η δικάσιμος για την υπαγωγή της ΠΑΕ στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα πλησιάζει (έχει οριστεί για τις 25 Οκτώβρη), και όλα πηγαίνουν βάσει προγράμματος, γεγονός που αυξάνει τις ελπίδες της ΠΑΕ να υπαχθεί στο εν λόγω άρθρο και να μπει σε διαδικασία οικονομικής εξυγίανσης. Πηγή: metrosport.gr

Θανάσης Καρούντζος στο Metropolis: «Υπόθεση μερικών μηνών η επένδυση στη Θέρμη»

Στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Στη Σέντρα» μίλησε ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, Θανάσης Καρούντζος για την επένδυση του Ιβάν Σαββίδη στη Θέρμη.

Αναλυτικά τα όσα τόνισε:

«Μετά από επαφή με τον Δήμαρχο Θέρμης κ. Παπαδόπουλο μας έγινε γνωστό το σχέδιο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Χθες ολοκληρώθηκε η πρώτη συνάντηση με αντιπροσωπεία του ΠΑΟΚ και τον Δήμαρχο και καταστρώσαμε ένα χρονοδιάγραμμα. Την Τρίτη θα έχουμε μια νέα σύσκεψη στην οποία οι νομικοί σύμβουλου θα φέρουν μια φόρμουλα για να προχωρήσουν οι διαδικασίες. Εχουμε τη βούληση και εγώ και ο Δήμαρχος για την υλοποίηση της επένδυσης γιατί εκτός των θέσεων εργασίας που θα προσφέρει θα είναι μια επένδυση που θα φέρει αναβάθμιση τόσο στον ΠΑΟΚ, όσο και στο ελληνικό ποδόσφαιρο συνολικά».

Για τους λόγους της καθυστέρησης: «Δεν έχει υποβληθεί ο φάκελος αθλητικών εγκαταστάσεων από τον Δήμο με όλα τα στοιχεία, επομένως δεν υπάρχει κάποια καθυστέρηση από την πλευρά μας. Είναι μια έκταση 200 στρεμμάτων που ανήκουν στον Δήμο και τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων. Ψάχνουμε να βρούμε έναν τρόπο για να γίνει η παραχώρηση. Θα δούμε αν λειτουργούν παρόμοιες εγκαταστάσεις στον ελλαδικό χώρο και ποιες νομικές ενέργειες έγιναν».

Για τον χρόνο ολοκλήρωσης του ζητήματος: «Υπάρχει το ζήτημα της μίσθωσης του χώρου και κάποια άλλα γενικότερα ζητήματα τα οποία πρέπει και θα τα εξετάσουμε ενδελεχώς και μετά την Τρίτη θα μπορούμε να πούμε περισσότερα. Λογικά μιλάμε για υπόθεση μερικών μηνών. Υπάρχουν δύο σενάρια. Το πρώτο είναι η υπόθεση να κλείσει μεταξύ Δήμου Θέρμης και Αποκεντρωμένης Διοίκησης και σε αυτήν την περίπτωση όλα θα τελειώσουν γρήγορα. Το δεύτερο αφορά εμπλοκή υπηρεσιών Υπουργείων και τότε ίσως έχουμε μια κάποια καθυστέρηση. Αυτό θα εξαρτηθεί από τη νομική διαδικασία που θα ακολουθηθεί και θα το αποφασίσουμε την Τρίτη».
Πηγή: metrosport.gr

Καταδίκη με αναστολή!

Στο Παλατάκι χθες είχαμε δυο συλλήψεις και σήμερα ο ένας εκ των δυο συλληφθέντων οπαδών πέρασε από δίκη από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για 22χρονο που καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δύο ετών και δύο μηνών, με αναστολή. Κατηγορείτο ότι πέταξε πέτρες στις αστυνομικές δυνάμεις, ενώ κρίθηκε ένοχος για παράβαση του νόμου περί αθλητισμού και απόπειρα σωματικής βλάβης.

Απολογούμενος αρνήθηκε τις πράξεις του, παρ' όλα αυτά κρίθηκε ένοχος. Για τα ίδια επεισόδια συνελήφθη άλλος ένας φίλαθλος του «Δικεφάλου του Βορρά», ηλικίας 15 ετών. Αφέθηκε ελεύθερος με προφορική εντολή του εισαγγελέα και θα οριστεί δικάσιμος από δικαστήριο ανηλίκων. Πηγή: metrosport.gr

Τα... νεύρα του Ομπράντοβιτς!! (vid)

Η Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ κατέκτησε το Σούπερ Καπ κόντρα στη Γαλατάσαραϊ, η ένταση, όμως, ήταν μεγάλη και αυτό φάνηκε χαρακτηριστικά σε ένα τάιμ άουτ... 

Δείτε το κεντρικό video με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς να δίνει οδηγίες στους παίκτες του...




Πηγή:gazzetta.gr

MLS: Χατ τρικ… ελπίδας από Μανέ!! (videos)

Ο 18χρονος φορ από την Γκάμπια, Κεκούτα Μανέ, πέτυχε τρία γκολ στο εκτός έδρας 4-1 των Βανκούβερ Ουάιτκαπς σε βάρος των Σιάτλ Σάουντερς.
Με «όπλο» την ταχύτητα έκανε ό,τι ήθελε απέναντι στην εστία του πρώην γκολκίπερ της Ξάνθης, Μίκαελ Γκσπούρνινγκ, την οποία παραβίασε στο 12ο, στο 42ο και στο 54ο λεπτό. Στο 69ο ο άλλοτε μέσος του Άγιαξ και της Ρίβερ Πλέιτ, Μάουρο Ροζάλες, μείωσε σε 3-1, αλλά ο 29χρονος Άγγλος, Νάιτζελ Ρέο-Κόκερ, πέτυχε το 4-1 στο 82ο λεπτό, οπότε χάθηκαν οι ελπίδες των Σάουντερς για κατάληψη της πρώτης θέσης στη δυτική περιφέρεια του MLS.
Ευκαιρία για άνοδο στην πρώτη θέση της Ανατολής απώλεσε η Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι, αλλά οι ποδοσφαιριστές της φάνηκαν ευχαριστημένοι από το εκτός έδρας 0-0 με τους Χιούστον Ντάιναμο. Τέλος, ο Σαν Χοσέ Έρθκουεϊκς βρέθηκαν ένα βαθμό μακριά από τις θέσεις, που οδηγούν στα playoffs του MLS, καθώς επιβλήθηκαν των Κολοράντο Ράπιντς με 1-0 χάρη σε κεφαλιά του Κρις Βοντολόφσκι στο 69ο λεπτό.
Παρακάτω όλα τα αποτελέσματα:
Χιούστον Ντάιναμο-Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι 0-0
Σιάτλ Σάουντερς-Βανκούβερ Ουάιτκαπς 1-4
Σαν Χοσέ Έρθκουεϊκς-Κολοράντο Ράπιντς 1-0
Και οι βαθμολογίες:
ΑΝΑΤΟΛΗ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Π-Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς
32
53
Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι
32
52
Χιούστον Ντάιναμο
32
48
Μόντρεαλ Ίμπακτ
30
46
Φιλαδέλφεια Γιούνιον
31
45
Σικάγο Φάιρ
31
43
Νιου Ίνγκλαντ Ρεβολούσιον
31
42
Κολόμπους Κρου
32
41
X-Τορόντο
32
26
X-Ντι Σι Γιουνάιτεντ
31
15
ΔΥΣΗ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Ρέαλ Σολτ Λέικ
32
52
Σιάτλ Σάουντερς
31
51
Πόρτλαντ Τίμπερς
31
50
Λος Άντζελες Γκάλξι
31
48
Κολοράντο Ράπιντς
32
48
Σαν Χοσέ Έρθκουεϊκς
32
47
Βανκούβερ Ουάιτκαπς
32
45
Ντάλας
31
41
X-Σίβας ΗΠΑ
32
26
Σημείωση: Οι πρώτοι πέντε από κάθε γκρουπ προκρίνονται στα playoffs.
Π-Προκρίθηκε στα playoffs
Χ-Αποκλείστηκε από τα playoffs














Πηγή: onsports.gr

Brasileiro: Μοιράζει… δωράκια η Κρουζέιρο!! (videos)

Μετά από αήττητο σερί δώδεκα αγώνων, η Κρουζέιρο εξασφάλισε απόσταση ασφαλείας στην κορυφή του Brasileiro, οπότε… έχασε με 2-0 από τη Σάο Πάολο.
Οι πρωτοπόροι δεν κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο και επέτρεψαν στη Σάο Πάολο, η οποία προσπαθεί να αποφύγει τον υποβιβασμό, να πάρει σημαντικότατη νίκη χάρη σε γκολ του Ντάγκλας στο 77ο λεπτό και του Ρεϊνάλντο στο 80ό. Από την πλευρά του, ο 37χρονος Κλάρενς Ζέεντορφ «ζωγράφισε» στο εκτός έδρας 3-1 της Μποταφόγκο σε βάρος της Ναούτικο με πανέμορφο τέρμα στο 39ο λεπτό, αλλά η ομάδα του απέχει δώδεκα βαθμούς από την Κρουζέιρο.
Είναι πίσω και από την Γκρέμιο, η οποία γνώρισε εντός έδρας ήττα από την Κρισιούμα εξαιτίας γκολ του Σερζίνιο στο 89ο λεπτό, το οποίο «ακύρωσε» την ισοφάριση του Ουρουγουανού Μαξιμιλιάνο Ροντρίγκεζ στο 56ο. Στο μεταξύ, η Πόντε Πρέτα πήρε πολυτιμότατο 2-0 σε βάρος της Ατλέτικο Μινέιρο και διατήρησε ελπίδες για σωτηρία, ενώ η Βάσκο, που είναι επίσης στη ζώνη του υποβιβασμού, κατέβαλε τη Φλουμινένσε με 1-0 χάρη σε τέρμα του 36χρονου Κρις στο 11ο λεπτό.
Ακόμα, ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ, Ζούλιο Σέζαρ, διατήρησε επαφή με τα αντίπαλα δίχτυα, αφού πέτυχε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης στο 1-0 της Κοριτίμπα σε βάρος της Σάντος, ενώ Κορίνθιανς και Ατλέτικο Παραναένσε έμειναν στο 0-0, το οποίο επέτρεψε στους φιλοξενούμενους να δημιουργήσουν απόσταση έξι βαθμών στην «κούρσα» για μία θέση στο επόμενο Κόπα Λιμπερταδόρες. Τέλος, η Μπαΐα σημείωσε νίκη με 2-0 στο ντέρμπι με τη Βιτόρια.
Παρακάτω όλα τα αποτελέσματα της βραδιάς:
Κοριτίμπα-Σάντος 1-0
Γκρέμιο-Κρισιούμα 1-2
Πόντε Πρέτα-Ατλέτικο Μινέιρο 2-0
Μπαΐα-Βιτόρια 2-0
Κορίνθιανς-Ατλέτικο Παραναένσε 0-0
Βάσκο Ντα Γκάμα-Φλουμινένσε 1-0
Κρουζέιρο-Σάο Πάολο 0-2
Ναούτικο-Μποταφόγκο 1-3
Και η βαθμολογία του Brasileiro:
ΟΜΑΔΑ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Κρουζέιρο
27
59
Γκρέμιο
27
48
Μποταφόγκο
27
46
Ατλέτικο Παραναένσε
27
45
Ατλέτικο Μινέιρο
27
39
Βιτόρια
27
37
Ιντερνασιονάλ
26
37
Σάντος
27
36
Μπαΐα
27
36
Κορίνθιανς
27
36
Πορτουγκέζα
26
34
Φλουμινένσε
27
34
Φλαμένγκο
26
34
Γκοΐας
26
34
Κοριτίμπα
27
34
Σάο Πάολο
27
33
Βάσκο Ντα Γκάμα
27
32
Κρισιούμα
27
29
Πόντε Πρέτα
27
26
Ναούτικο
27
17
Σημείωση: Οι τέσσερις πρώτοι προκρίνονται στο Κόπα Λιμπερταδόρες και οι τέσσερις τελευταίοι υποβιβάζονται στη δεύτερη κατηγορία.


















Πηγή: onsports.gr