Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

«Θύμα έκπληξης ο ΠΑΟΚ»

dedas
Ο Στέφανος Δέδας που είναι προπονητής και γνωρίζει από τεχνικά θέματα φιλοξενήθηκε στον Arena 89,4 και προσπάθησε να σκιαγραφήσει την αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον Άρη.
Στην αρχή είπε:
«Ο Άρης κέρδισε δίκαια. Νομίζω ότι τα αποφασιστικά καλάθια στο  τέταρτο δεκάλεπτο ήταν καθοριστικά όπως επίσης ήταν καλή και η αντίδραση στο καλό ξεκίνημα του ΠΑΟΚ. Έδειξε ότι είναι ομάδα με ρόλους και ότι ήθελε το παιχνίδι. Και ο ΠΑΟΚ ήθελε να κάνει ένα καλό ξεκίνημα αλλά δεν ήταν έτοιμος αγωνιστικά. Ο ΠΑΟΚ έτσι όπως εξελίχθηκε με τον τραυματισμό του Πέιν και την μέτρια απόδοση όλων των παικτών έπεσε θύμα έκπληξης. Δεν πίστευαν και οι ίδιοι ότι θα παρουσιαστούν έτσι».
Για την αμυντική λειτουργία των ομάδων και ειδικότερα του Άρη:
«Θεωρώ ότι η άμυνα ήταν σημαντικό στοιχείο. Και παρότι  ο Μαργαρίτης και ο Τσαϊρέλης έβαλαν αρκετούς πόντους ο Άρης πίστευε ότι δεν μπορεί να χάσει από αυτούς τους δύο παίκτες. Πιο πολύ ήθελαν να σταματήσουν τον Χαραλαμπίδη και τον Δέδα που συνηθίζει να βάζει τρίποντα. Έμειναν χαμηλά και οι δύο. Οι στόχοι που φέρεται ότι έβαλαν στο παιχνίδι ήταν αυτοί που ανέφερα. Όλοι οι  παίκτες είχαν διάθεση να πιέσουν την μπάλα και να βάλουν το κορμί τους. Ήταν ομάδα του Αγγέλου. Ότι είδαμε την περσινή χρονιά στο τέλος το βλέπουμε και φέτος. Φάνηκε ότι κάθε παίκτης ήταν έτοιμος να κάνει τον ρόλο του. Όπως και ο Πουλιανίτης που παρόλο δεν τον ξέρουμε, σαν όνομα εννοώ γιατί είναι νέος, μπήκε κατευθείαν και ήταν έτοιμος. Ο Άρης ήταν έτοιμος σωματικά πολύ προπονημένος. Είναι καθαρά μία ομάδα Αγγέλου που θέλει να βγάλει την ένταση της προπόνησης στο γήπεδο».
Για τον ΠΑΟΚ:
«Γενικά όπως παίζει ο ΠΑΟΚ αφήνει αρκετά τα σουτ. Προσπαθεί να προστατέψει την ρακέτα του. Είναι η ίδια τακτική που είχε με τον Παπαδόπουλο αλλά δεν έχει τώρα τον κατάλληλο παίκτη. Γενικά ο Άρης ήταν σε πολλά σημεία ελεύθερος να σουτάρει. Το 80% ήταν χωρίς ούτε καν χέρι στο σουτ. Δεν ήταν καλός στην περιφερειακή άμυνα. Αλλά το πρόβλημα έχει να κάνει με τον εαυτό του. Δεν ήταν έτοιμος να αντιμετωπίσει ένα ματς με προβλήματα. Δηλαδή με την μέτρια παρουσία πολλών παικτών και τον τραυματισμό του Αμερικανού. Η ομάδα δουλεύει είναι σοβαρή η λειτουργία και είδαν μερικά πράγματα που θα τα διορθώσουν».
Και συνέχισε για τον Άρη:
«Ο Άρης κατάλαβα από την συνέντευξη του Αγγέλου ότι ήθελε να ρίξει του τόνους και μίλησε  απευθείας για το  παιχνίδι στην Δράμα. Δεν έχουν εφυσηχαστεί γιατί δεν είναι τόσο ταλαντούχοι και το ξέρουν. Πρέπει να ματώνουν. Αν χάσει στην Δράμα δεν θα είναι έκπληξη. Παρότι νίκησε άνετα και κυριάρχησε επί του ΠΑΟΚ. Στην Δράμα μπορεί να παρουσιαστεί κατώτερος γιατί δεν έχει η ομάδα ταλέντο και εμπειρία πλην δύο τριών παικτών».
Για το γεγονός ότι ομάδες όπως ο Πανιώνιος και ο Άρης στηρίζονται σε πολλούς νεαρούς καλαθοσφαιριστές και πόσο βοηθάει αυτό:
«Οι πολλοί Έλληνες είναι αποτέλεσμα του χαμηλού μπατζετ. Ίσως είναι ευκαιρία να παίζουν και οι Έλληνες από το να έρχονται κάποιοι κοινοτικοί και Αμερικανοί, και να είναι μέτριοι.  Αυτή η τιμωρία μπορεί να κάνει καλό. Βέβαια καμία ομάδα δεν θέλει αυτό το απαγορευτικό αλλά από την στιγμή που το δουλεύει βλέπουμε ότι δεν είναι και καταστροφικό. Πολύ σημαντικό είναι το παράδειγμα του Μούρτου. Δεν υπολογίζονταν καν πριν έναν χρόνο πριν έρθει ο Αγγέλου, και ξαφνικά επειδή δεν μπορούμε να κάνουμε μεταγραφές μπαίνει και είναι σε πολύ καλό επίπεδο».
Ενώ για τον επίσης νεαρό Γκίκα:
«Για πρώτο επίσημο ματς πήγε εξαιρετικά .Μπορεί να παίξει και καλύτερα γιατί τον έχω δει. Έχει το θράσος που χρειάζεται. Είναι από τον Φιλαθλητικό. Όλο το πρόγραμμα της ομάδας εκεί στηρίζεται στο θράσος στα πολλά σουτ και στην πίεση. Αλλά εντάξει είναι σε άλλο επίπεδο. Οι ομάδες λόγω των οικονομικών προβλημάτων δουλεύουν πάνω σε αυτό. Και είδαμε ότι ο Άρης  σε σχέση με τον ΠΑΟΚ  παρουσιάστηκε πολύ πιο έτοιμος παρότι ο ΠΑΟΚ είχε 80% ίδιο κορμό, ίδιο προπονητή και καμία απαγόρευση στις μεταγραφές».
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: