Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Ο Ολυμπιακός συμπλήρωσε το παζλ!!

Ο Ολυμπιακός επικράτησε εύκολα εκτός έδρας του Ηλυσιακού με 85-54 για τα προημιτελικά του Κυπέλλου και έγινε η τελευταία ομάδα που παίρνει εισιτήριο για τους «4» της διοργάνωσης.

Ο Ολυμπιακός συμπλήρωσε το παζλ!
Χωρίς να ζοριστεί ιδιαίτερα στο κλειστό των Ιλισιών ο Ολυμπιακός νίκησε την τοπική ομάδα με 85-54 και πήρε την πρόκριση στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, που αγωνίστηκε χωρίς τους Σπανούλη και Μπέγκιτς (έμειναν εκτός για προληπτικούς λόγους ενόψει του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό τη Δευτέρα) είχε το πάνω χέρι από την αρχή της αναμέτρησης και δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στους αντιπάλους της.

Κορυφαίος για τους «ερυθρόλευκους» ο Λοζέτσκι με 17 πόντους . 16 είχε για τους γηπεδούχος ο Άντερσον.

Οι Πειραιώτες έγιναν η τελευταία –χρονικά- ομάδα που παίρνει θέση στην τετράδα. Εκεί ήδη βρίσκονται οι Παναθηναϊκός, Πανιώνιος και Άρης. Τα ζευγάρια της ημιτελικής φάσης, που θα διεξαχθεί τον Δεκέμβριο, θα προκύψουν κατόπιν κλήρωσης. Άρα είναι πιθανό οι «αιώνιοι» να συναντηθούν στους «4» και όχι στον τελικό. Τα παιχνίδια της τετράδας είναι νοκ άουτ.

• Η αναμέτρηση ξεκίνησε με καθυστέρηση προκειμένου να εκκενωθεί το κλειστό των Ιλισίων καθώς η γενική γραμματεία Αθλητισμού απέστειλε έγγραφο το ματς να διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών, όπως είχε ζητηθεί από την Αστυνομία. Έτσι, παρότι δεν εκδόθηκαν εισιτήρια από τους Ιλισιώτες στο γήπεδο βρέθηκαν οι κάτοχοι καρτών διαρκείας που αναγκάστηκαν να το… εγκαταλείψουν για να ξεκινήσει ο αγώνας.

Το ματς



Ο Ολυμπιακός έδειξε τις προθέσεις του να καθαρίσει το ματς από το πρώτο κιόλας δεκάλεπτο. Έτσι περιορίζοντας τους γηπεδούχους μόλις στους οκτώ πόντους, παίζοντας θεαματικό και γρήγορο μπάσκετ και πετυχαίνοντας 33 πόντους στην επίθεση, πήρε από το ξεκίνημα διαφορά ασφαλείας (+21, 12-33). Η συνέχεια πάντως δεν ήταν η ίδια για τους «ερυθρόλευκους». Τα ποσοστά ευστοχίας ήταν κακά στη δεύτερη περίοδο, αυτό μαρτυρούν και οι μόλις 4 πόντοι που πέτυχαν στα επτά πρώτα λεπτά. Έτσι ο Ηλυσιακός μπόρεσε και μείωσε προσωρινά 23-37, με τους παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα να οδηγούνται τελικά στα αποδυτήρια για το ημίχρονο με το υπέρ τους 29-47.

Οι «κιτρινόμαυροι» δεν εγκατέλειψαν την προσπάθεια τους και παρόλο που βρέθηκαν και στο -22 (34-56) στο τρίτο δεκάλεπτο, έτρεξαν σερί 9-0 μειώνοντας σε 43-56 και αναγκάζοντας τον κόουτς του Ολυμπιακού να καλέσει τάιμ άουτ. Οι Πρωταθλητές Ευρώπης επέστρεψαν πιο συγκεντρωμένοι στο παρκέ έτρεξαν σερί 6-0 και ολοκλήρωσαν την τρίτη περίοδο στο +19 (43-62). Διαδικαστικού χαρακτήρα τα τελευταία δέκα λεπτά που απέμεναν με τη διαφορά να αγγίζει ακόμα και τους +33 (52-85) και το παιχνίδι να τελειώνει 85-54 υπέρ του Ολυμπιακού.

Τα δεκάλεπτα: 12-33, 29-47, 43-62, 54-85

Ηλυσιακός (Λιόγας): Καυκής 5, Φακόπουλος 2, Αντωνάκης 3, Σμιθ 3 (1), Άντερσον 16 (2), Ζούμπος 2, Δορκοφίκης 2, Μποντς 11, Βαβάτσικος 4, Ιωάννου 4, Τσουγκαράκης 2.

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ 12 (2τριπ, 9ριμπ), Αγραβάνης 6, Ντάνστον 8 (5ριμπ), Μάντζαρης 6, Περπέρογλου 9 (7ριμπ), Παπαπέτρου 5, Σλούκας 10, Κατσίβελης 6, Σίμονς 6, Λοτζέσκι 17 (2τριπ, 6ασ), Πρίντεζης. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: