Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

Διακοπή 30 λεπτών στου Ρέντη!!

Ρίψεις αντικειμένων στους παίκτες του ΠΑΟΚ, άδειασε κομμάτι της εξέδρας των οργανωμένων οπαδών του Ολυμπιακού στο ντέρμπι της Volleyleague.

Διακοπή 30 λεπτών στου Ρέντη!
Οι έξαλλοι πανηγυρισμοί των παικτών του ΠΑΟΚ μετά την ανατροπή και την κατάκτηση του 2ου σετ (από 24-22 σε 24-26), προκάλεσαν την αντίδραση των οπαδών του Ολυμπιακού και στην προσπάθεια τους να αλλάξουν πάγκους για το 3ο σετ τους πέταξαν σωρεία αντικειμένων, μπουκαλιών, λούζοντας τους….

Το αποτέλεσμα ήταν η διακοπή της κανονικής ροής του αγώνα για περίπου 30 λεπτά. Ο α’ διαιτητής κ. Γεωργουλέας ζήτησε να αδειάσει ένα μέρος της κερκίδας των οργανωμένων οπαδών του Ολυμπιακού που βρίσκεται κοντά στον πάγκο του ΠΑΟΚ, προειδοποιώντας ότι αν επαναληφθεί θα ζητήσει την εκκένωση του γηπέδου.

Το ματς ξεκίνησε από το 1-1, λόγω κόκκινων καρτών που δέχθηκαν ο Χιμένες του ΠΑΟΚ και ο μάνατζερ του Ολυμπιακού Νίκος Μαντούβαλος. Ειδικότερα ο Κουβανός άκουσε τα εξ αμάξης από τους οπαδούς του Ολυμπιακού γιατί πανηγύρισε έξαλλα τον πόντο στο 22-20, χτυπώντας το κεφάλι του στον στύλο που κρατάει το φιλέ, δεχόμενος και την κίτρινη κάρτα του διαιτητή. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Θα μοιάζει με παρτίδα σκάκι»

Ο Γιώργος Παράσχος αναλύει στη «Μetrosport» γιατί Ατρόμητος και ΠΑΟΚ θα παίξουν πρωτίστως σήμερα για την αποφυγή της ήττας.


Κλειστό παιχνίδι θα δούμε σήμερα στο Δημοτικό Γήπεδο Περιστερίου, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Γιώργος Παράσχος στη «Μ». Ο έμπειρος προπονητής που έχει διατελέσει στο παρελθόν τόσο τεχνικός του ΠΑΟΚ, όσο και του Ατρομήτου, από τον οποίο αποχώρησε στην αρχή της σεζόν, θεωρεί ότι θα διεξαχθεί ένα παιχνίδι που θα μοιάζει με παρτίδα σκάκι, γιατί θα κυριαρχήσει στον αγώνα η τακτική, με γνώμονα την αποφυγή της ήττας. Ο 63χρονος τεχνικός εξήγησε ότι και οι δύο ομάδες θα προσέξουν, κυρίως, τα μετόπισθεν τους, λόγω της κακής ψυχολογίας που διακατέχει τους 22 ποδοσφαιριστές και την οποία δεν θα θελήσουν να επιβαρύνουν παραπάνω.


«Ομοιογένεια ο Ατρόμητος»

Αρχικά ο Γιώργος Παράσχος εστίασε στην αμυντική λειτουργία του Ατρομήτου, λέγοντας συγκεκριμένα: «Ο Ατρόμητος ειδικά στην έδρα του, δεν δέχεται εύκολα γκολ, ούτε φάσεις. Η αμυντική του λειτουργία είναι πολύ καλή και αυτό οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι επί πολλά χρόνια στα μετόπισθεν αγωνίζονται τα ίδια πρόσωπα. Εχει ομοιογένεια και αυτό θα τον βοηθήσει πολύ».


«Δεν υπάρχει ψυχολογία»

Στη συνέχεια ο έμπειρος προπονητής εστίασε στην κακή ψυχολογία που διακατέχει τους παίκτες και των δύο ομάδων, με δεδομένο ότι έρχονται από σερί αρνητικών αποτελεσμάτων: «Ο Ατρόμητος, βέβαια, έχει πολλές αγωνιστικές που δεν έχει γευτεί την χαρά της νίκης και δεν έχει ψυχολογία στην παρούσα φάση. Γι' αυτό τον λόγο παρόλο που θα παίξει στην έδρα του, θεωρώ ότι δεν θα ρισκάρει πολύ και θα προσέξει, πρωτίστως, την άμυνα του. Ξέρουν ότι δεν είναι σε καλή κατάσταση. Θα γίνει κλειστό παιχνίδι, δύσκολα θα δούμε υψηλό σκορ».


«Ιδια προσέγγιση και από τον ΠΑΟΚ»

Ο Παράσχος τόνισε ότι ο ΠΑΟΚ θα δώσει χώρο στον Ατρόμητο και θα προσπαθήσει να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις: «Και ο ΠΑΟΚ θα προσεγγίσει το παιχνίδι, όπως ο Ατρόμητος. Διαθέτει καλούς και γρήγορους κυνηγούς, όπως και ο Ατρόμητος, και θα δώσει χώρο στον αντίπαλο, προσπαθώντας να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις, για να πάρει ψυχολογία με κάποιο γρήγορο γκολ. Θα παίξει σημαντικό ρόλο ποια ομάδα θα σκοράρει πρώτη. Πάντως, επειδή και οι δύο ομάδες έχουν άμεση ανάγκη από βαθμούς και κάποια νίκη θα είναι συγκρατημένες. Το παιχνίδι θα ανοίξει μόνο αν κάποια σκοράρει νωρίς. Εκεί θα αλλάξουν τα δεδομένα. Αλλιώς, είναι πολύ πιθανό να δούμε έναν αγώνα που θα μείνει σε πολύ χαμηλό σκορ».
*Πηγή: metrosport.gr*

Προσοχή… σκοτώνει!!

Δεν σταματά πουθενά! Η Μπράντφορντ συνεχίζει την ξέφρενη πορεία της στο Κύπελλο Αγγλίας, αφού μετά την Τσέλσι κατάφερε να πετάξει εκτός συνέχειας και τη Σάντερλαντ, επικρατώντας άνετα με σκορ 2-0!  
Ο σύλλογος της League 1 δεν… λογαριάζει την απόσταση δύο κατηγοριών που τον χωρίζουν με τις αντιπάλους του και αποδίδοντας κατά διαστήματα εξαιρετικό ποδόσφαιρο, έφτασε σε ακόμη ένα σπουδαίο αποτέλεσμα, αλλά και στις «8» καλύτερες ομάδες του θεσμού. Το σκορ άνοιξε στο 3’ από το αυτογκόλ του Ο’Σι και η πρόκριση «σφραγίστηκε» στο 61’ με το τέρμα του Στιντ.

Κατώτερες των περιστάσεων οι «μαυρόγατες», που δεν βρήκαν επιθετικές λύσεις σε κανένα σημείο του αγώνα και έπεσαν και αυτές με τη σειρά τους θύμα έκπληξης.

Το ματς:

Δεν πρόλαβαν καλά- καλά να πατήσουν χορτάρι και το σκορ άνοιξε! Μόλις στο 3’ η Μπράντφορντ πήρε το προβάδισμα, χάρη στο αυτογκόλ του Τζον Ο’Σι (έπειτα από σουτ του Κλαρκ) και έδωσε άγρια ομορφιά στην αναμέτρηση. Όπως πρόσφατα με την Τσέλσι έτσι και τώρα, οι γηπεδούχοι «μασούσαν σίδερα» στον αγωνιστικό χώρο και με ασφυκτικό πρέσινγκ περιόρισαν σημαντικά τις προσπάθειες της Σάντερλαντ.

Έβγαιναν πρώτοι συνεχώς σε κάθε διεκδίκηση, κυκλοφορούσαν πολύ σωστά την μπάλα και σε συνδυασμό με την ψυχρολουσία που επικρατούσε στο αντίπαλο στρατόπεδο, έφτασαν κοντά στο δεύτερο γκολ, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Όσο τα λεπτά περνούσαν το ματς ισορρόπησε. Οι «μαυρόγατες»… ξεμπλόκαραν και άρχισαν και εκείνοι με τη σειρά τους να πολιορκούν την αντίπαλη εστία.
 
Στην κορυφαία τους στιγμή, λίγο μετά το 25’, ο Φλέτσερ ανετράπη εντός της περιοχής, όμως ο διαιτητής έδωσε εντολή να συνεχιστεί το παιχνίδι. Στα εναπομείναντα λεπτά η μπάλα πήγαινε… πάνω- κάτω, με εκατέρωθεν χαμένες ευκαιρίες, όχι όμως και άλλο τέρμα!

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι ποδοσφαιριστές του Πογιέτ μπήκαν πιο συνειδητοποιημένοι. Μπορεί να μην δημιούργησαν… ένα κάρο ευκαιρίες, όμως πίεζαν και ήλεγχαν το ρυθμό, αναγκάζοντας την Μπράντφορντ να καθυστερεί όποτε της δινόταν η ευκαιρία. Ο Τζόνσον ήταν μόνιμη πηγή κινδύνου, έχοντας ως συμπαραστάτη τον Λάρσον.

Πάνω, όμως, που οι φιλοξενούμενοι άρχιζαν να φέρνουν στα μέτρα τους το ματς, η Μπράντφορντ- κόντρα στη ροή του αγώνα- σημείωσε και άλλο γκολ με τον συνήθη ύποπτο Στιντ (61’) και έθεσε γερές βάσεις για την πρόκριση. Η Σάντερλαντ αναγκάστηκε να ρισκάρει, πίεσε για το… comeback, αλλά μάταια. Οι γηπεδούχοι απαλλαγμένοι από το άγχος περιορίστηκαν στα αμυντικά τους καθήκοντα και κράτησαν το υπέρ τους σκορ μέχρι το τελικό σφύριγμα. Πανικός στις τάξεις των οπαδών της Μπράντφορντ για τον άθλο της ομάδας τους και τρομερές σκηνές με τους οπαδούς της να τραγουδούν σε εκείνους της Σάντερλαντ ότι είναι... η Τσέλσι μεταμορφωμένη!
 
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Μπράντφορντ: Γουίλιαμς, Ντάρμπι, ΜακΑρντλ, Ντέιβις, Μέρεντιθ, Λιντλ, Μοράις, Κνοτ (79’ Χάλιντεϊ), Κλαρκ (86’ Γετς), Χάνσον, Στιντ (89’ Ζόκο).
Σάντερλαντ: Μανόνε, Τζόουνς (86’ Βεργίνι), φαν Άανχολτ, Μπράουν, Ο’Σι, Μπρίντκατ, Λάρσον, Τζόνσον, Αλβάρες (86’ Χάνεϊμαν), Φλέτσερ, Γρέιαμ (46’ Γουίκαμ).
*Πηγή: England365.gr*

Με τον Σέργουντ είναι αλλιώς…!!

Καλύτερο ντεμπούτο δεν μπορούσε να φανταστεί. Ο Τιμ Σέργουντ καθοδήγησε μαεστρικά την Άστον Βίλα, στο πρώτο του παιχνίδι από τη μέρα της πρόσληψής του, και την οδήγησε στα προημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας, μετά τη νίκη της με σκορ 2-1 επί της Λέστερ.  
Αν και μόλις μία μέρα στην ομάδα, ο αντικαταστάτης του Πολ Λάμπερτ έδωσε άλλον… αέρα στους «χωριάτες» και πανηγύρισε μαζί τους την πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού. Ο Μπακούνα στο 68’ και ο Σινκλέρ στο 89’ οι σκόρερ των γηπεδούχων.
Από τη μεριά τους, οι «αλεπούδες» δεν βρήκαν επιθετικές λύσεις και με εξαίρεση το δοκάρι του Βασιλέφσκι στο πρώτο ημίχρονο και το γκολ του Κράμαριτς στις καθυστερήσεις- ενώ το παιχνίδι είχε κριθεί- δεν μπόρεσαν να απειλήσουν συστηματικά την εστία του Γκίβεν.
Το ματς:
Στο πρώτο ημίχρονο οι δύο ομάδες έμοιαζαν ανίκανες να απειλήσουν ουσιαστικά την αντίπαλη εστία, αν και οι δύο άμυνες έδειχναν αρκετά ανοιχτές και επιρρεπείς σε λάθη. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία ανήκε στην Λέστερ στο 12’, με τον Μάρτσιν Βασιλέφκσι να σηκώνεται πιο ψηλά απ’ όλους μέσα στην αντίπαλη περιοχή έπειτα από κόρνερ του Τζέιμς και να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι.
Στο 32’ οι «αλεπούδες» έφτασαν για ακόμη μία φορά κοντά στο γκολ, με τον Καμπιάσο να τροφοδοτεί τον Τζέιμς και εκείνον να δέχεται εντυπωσιακό «στοπ» από τον Γκίβεν, που με το ένα χέρι κράτησε το 0-0. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το χαμόγελο του Τιμ Σέργουντ να έχει σιγά-σιγά «ξεθωριάσει», αφού στο πρώτο παιχνίδι του στον πάγκο της Βίλα δεν κατάφερε να κάνει την ομάδα του να σκοράρει στα πρώτα 45’, κάτι που δεν έχει συμβεί εδώ και 11 διαδοχικά ματς.
Στο δεύτερο ημίχρονο, οι γηπεδούχοι ανέβασαν την απόδοσή τους και πίεσαν από το πρώτο λεπτό για το γκολ. Δυστυχώς, για τους ίδιους, ωστόσο, οι προσπάθειες του Κριστιάν Μπεντεκέ βρήκαν στον εξαιρετικό Μαρκ Σβάρτσερ, ο οποίος σε 2-3 περιπτώσεις προέβη σε εντυπωσιακές επεμβάσεις κρατώντας το μηδέν!
Το γκολ μπορεί να μην είχε έρθει, όμως, οι «χωριάτες» είχαν καταφέρει να επιβάλλουν το ρυθμό τους και να κλείσουν τη Λέστερ στα καρέ της. Η «πολιορκία» συνεχιζόταν και στα επόμενα λεπτά και τελικά απέδωσε καρπούς στο 68’, όταν το σουτ του Λεάντρο Μπακούνα αναπαύθηκε στα δίχτυα του Σβάρτσερ! Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Μπεντεκέ είχε την ευκαιρία να «τελειώσει» το ματς, όμως το γκολ που σημείωσε ορθώς δεν μέτρησε ως οφσάιντ.
Αναγκαστικά, οι φιλοξενούμενοι έπρεπε να βγουν από τα καρέ τους και να αναζητήσουν το γκολ της ισοφάρισης, που θα οδηγούσε το ζευγάρι σε ρεβάνς στην έδρα τους. Αντ’ αυτού, όμως, η Βίλα βρήκε ξανά το δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα- αυτή τη φορά με τον Σινκλέρ στο 89’ (το πρώτο του)- «καθαρίζοντας» την πρόκριση. Το μόνο που κατάφεραν οι «αλεπούδες» ήταν να μειώσουν στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Κράμαριτς.
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Άστον Βίλα: Γκίβεν, Χάτοβ, Σισοκό, Κλαρκ, Φλάαρ, Μπακούνα (77’ Σινκλέρ), Κλέβερλι, Γουέστγουντ, Ντελφ, Βάιμαν (83’ Γκρίλις), Μπεντέκε
Λέστερ: Σβάρτσερ, Σίμπσον, Βασιλέφσκι (65’ Ουγιόα), Μόργκαν, Άπσον, Κοντσέσκι, Μαχρέζ, Καμπιάσο, Τζέιμς, Σλουπ, Κράμαριτς
*Πηγή: England365.gr*

Χαλάρωσε και το... πλήρωσε!

Σκόνταψε στο «Κονστάντ Βάντεν Στοκ» η Άντερλεχτ, καθώς ήρθε ισόπαλη με 1-1 απέναντι στη Μαλίν για την 26η αγωνιστική του βελγικού πρωταθλήματος και δεν κατάφερε να πλησιάσει στον ένα βαθμό την Μπριζ.

Χαλάρωσε και το... πλήρωσε
Σε αδύναμο κρίκο εξελίσσεται το «Κονστάντ Βάντεν Στοκ» για την Άντερλεχτ, καθώς δεν μπόρεσε για έκτη φορά φέτος στο «κάστρο» της να φτάσει στην νίκη μετά το 1-1 με αντίπαλο τη Μαλίν, παρότι είχε το προβάδισμα λίγα δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του αγώνα.

Το σκορ άνοιξε ο Μίτροβιτς στο 78’, ωστόσο, το γκολ του Σέρβου επιθετικού δεν ήταν αρκετό για να πάρει τη νίκη η Άντερλεχτ. Ο Βεσελίνοβιτς στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ισοφάρισε σε 1-1 «παγώνοντας» τους οπαδούς των γηεπδούχων και στέρησε από την Άντερλεχτ τους τρεις βαθμούς.

Με την ισοπαλία αυτή η Άντερλεχτ έφτασε τους 48 βαθμούς και υπολείπεται τρεις βαθμούς της πρωτοπόρου Μπριζ, αν και έχει ένα παιχνίδι περισσότερο, ενώ η Μαλίν παρέμεινε στη 12η θέση του βελγικού πρωταθλήματος με 29 πόντους.

Αναλυτικά η 26η αγωνιστική:

Παρασκευή 13/2


Βέστερλο-Γκενκ 1-2
(68’ Κόφι - 1’ Μπάφελ, 89’ Εμπότζι)

Σάββατο 14/2

Ζούλτε Βάρεγκεμ- Σταντάρ Λιέγης 1-1
(86’ Τροϊσί - 17’ Αρσλάνατζιτς)

Μουσκρόν-Οστάνδη 0-1
(85’ Κουλίμπαλι)

Λιρς-Σερλκ Μπριζ 2-1
(49’ Χασάν, 73’ Κασμί - 81’ Ντιανέ)

Μπέβερεν-Κόρτραϊκ 1-0
(35’ Μάριτς)

Κυριακή 15/2

Άντερλεχτ-Μαλίν 1-1
(78’ Μίτροβιτς - 90+3’ Βεσελίνοβιτς)

Κλαμπ Μπριζ-Λόκερεν (19:00)
Σαρλερουά-Γάνδη (21:00)

Η επόμενη (27η) αγωνιστική:
Παρασκευή 20/2


Σταντάρ Λιέγης-Μπέβερεν (21.30)

Σάββατο 21/2
Λόκερεν- Μουσκρόν (19.00)
Οστάνδη-Σαρλερουά (21.00)
Κόρτραϊκ-Βέστερλο
Σερκλ Μπριζ-Ζούλτε Βάρεγκεμ

Κυριακή 22/2

Γάνδη-Κλαμπ Μπριζ (15.30)
Γκενκ-Άντερλεχτ (19.00)
Μαλίν-Λιρς (21.00) *Πηγή: sport-fm.gr*

Εξάποντο για Φράιμπουργκ!

Στο μεγάλο παιχνίδι για την ουρά της βαθμολογίας, η Φράιμπουργκ επικράτησε μέσα στο Βερολίνο επί της Χέρτα με 2-0 και την έπιασε στους 21 πόντους.

Εξάποντο για Φράιμπουργκ
Σπουδαία εκτός έδρας νίκη σημείωσε η Φράιμπουργκ, μιας και επικράτησε με 2-0 μέσα στην έδρα της Χέρτα και την έπιασε στην βαθμολογία με 21 πόντους. Οι "κόκκινοι" κατόρθωσαν να μπουν νωρίς στη θέση του οδηγού, μετά από γκολ του Κλάους, που προήλθε από ασίστ του Γκουεντέ, στο 14ο λεπτό, για να έρθει ακόμα ένα γκολ στην εκκίνηση του 2ου ημιχρόνου, από τον Φίλιπ με κεφαλιά μετά από ωραία σέντρα του Σμιντ. Οι δύο αντίπαλοι είναι ισόβαθμοι στους 21 πόντους. Αξίζει να σημειωθεί, πως αυτή ήταν μόλις η 2η εκτός έδρας νίκη για τους φιλοξενούμενους φέτος και η πρώτη από τις 2 Νοεμβρίου όταν είχαν επικρατήσει κόντρα στην Κολωνία.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 21ης αγωνιστικής:

Παρασκευή 13/2

Ντόρτμουντ-Μάιντς 4-2
(49' Σούμποτιτς, 55' Ρόις, 71' Ομπαμεγιάνγκ, 78' Σαχίν - 1' Σότο, 56' Μάλι)

Σάββατο 14/2

Χόφενχαϊμ-Στουτγκάρδη 2-1
(31' Φιρμίνιο, 90+2' Ρούντι-39' Σακάι)

Λεβερκούζεν-Βόλφσμπουργκ 4-5
(58', 62', 68' Σον, 72 Μπελαραμπί - 6', 29', 64', 90+4' Ντοστ, 17' Νάλντο)

Μπάγερν Μονάχου-Αμβούργο 8-0
(21' πεν., 55' Μίλερ, 23', 89' Γκέτσε, 36', 47' Ρόμπεν, 56' Λεβαντόφσκι, 69' Ριμπερί)

Γκλάντμπαχ-Κολωνία 1-0
(90+1' Χάκα)

Βέρντερ Βρέμης-Άουγκσμπουργκ 3-2
(16' Λουκίμια, 23' πεν. Νιτι Σάντο, 45' Γκέμπρε Σελασιέ-21' Κλάβαν, 79' Βέρνερ)

Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Σάλκε 1-0
(65' Πιαζόν)

Κυριακή 15/2
Χέρτα Βερολίνου-Φράιμπουργκ 0-2
(15' Κλάους, 53' Φίλιπ)

Ανόβερο-Πάντερμπορν (18:30)

Η επόμενη αγωνιστική (22η)

Παρασκευή 20/2 (21:30)
Στουτγκάρδη-Ντόρτμουντ

Σάββατο 21/2 (16:30)
Σάλκε-Βέρντερ Βρέμης
Μάιντς-Άιντραχτ Φρανκφούρτης
Άουγκσμπουργκ-Λεβερκούζεν
Φράιμπουργκ-Χόφενχαϊμ
Πάντερμπορν-Μπάγερν Μονάχου
Κολωνία-Ανόβερο (19:30)

Κυριακή 22/2
Αμβούργο-Γκλάντμπαχ (16:30)
Βόλφσμπουργκ-Χέρτα Βερολίνου (18:30) *Πηγή: sport-fm.gr*

Τη… σκότωσε η «πεθαμένη»!

Ισοπαλία (0-0) που ισοδυναμεί με «αυτοκτονία» παραχώρησε η Ρόμα μέσα στο γήπεδό της στην ουραγό και καταδικασμένη Πάρμα και απώλεσε σχεδόν κάθε ελπίδα για τίτλο.

Τη… σκότωσε η «πεθαμένη»
Στο -9 από τη Γιουβέντους (αν αυτή νικήσει το βράδυ την Τσεζένα) κινδυνεύει να βρεθεί η Ρόμα που κατάφερε το αδύνατο. Να μη νικήσει δηλαδή μέσα στο «Ολίμπικο» την παραπαίουσα Πάρμα που βρίσκεται αγκαλιά με τον υποβιβασμό και στην τελευταία θέση της βαθμολογίας.

Με τον Κώστα Μανωλά να επιστρέφει από την τιμωρία του (στον πάγκο έμεινε ο Τοροσίδης, εκτός αποστολής ο Χολέμπας), οι Ρωμαίοι έχαναν τη μία ευκαιρία μετά την άλλη χωρίς να μπορέσουν να βρουν στόχο, ενώ ο Κόουλ αποδείχτηκε μοιραίος αφού οκτώ λεπτά πριν τη λήξη έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στο δοκάρι… Αποδοκιμάστηκε από τους οπαδούς της η ομάδα του Γκαρσιά που αγνοεί τη νίκη εντός έδρας σε ματς πρωταθλήματος από τις 30 Νοεμβρίου.

Τραγική αποδείχτηκε η 23η αγωνιστική στη Serie A για τους Έλληνες της Βερόνα. Ταχτσίδης και Χριστοδουλόπουλος υπέμειναν ένα ολόκληρο ενενηντάλεπτο το… μαρτύριο (ήττα 5-2 από την Τζένοα), ενώ ο Μόρας αναγκάστηκε να αποχωρήσει τραυματίας μόλις στο 40ό λεπτό.

Σπουδαία νίκη σημείωσε η Λάτσιο μέσα στην έδρα της Ουντινέζε (1-0), με τον Ορέστη Καρνέζη να πραγματοποιεί εξαιρετική εμφάνιση και να νικιέται μόνο από το σημείο του πέναλτι. Σοβαρά παράπονα από τους γηπεδούχους για την διαιτητική απόφαση, ο Καντρέβα ευστόχησε από τα έντεκα μέτρα στο 23’.


Σάββατο, 14/2

Σασουόλο - Φιορεντίνα 1-3
(67’ Μπεράρντι - 30’ Σαλάχ, 32’, 62’ Μπαμπακάρ)

Παλέρμο - Νάπολι 3-1
(14' Λαζαάρ, 36' Βάσκεζ, 65' Ριγκόνι -82' Γκαμπιαντίνι)

Κυριακή, 15/2

Μίλαν - Έμπολι 1-1
(40’ Ντέστρο – 68’ Μακαρόνε)

Αταλάντα - Ίντερ 1-4
(27’ Μοράλες – 2’ πεν. Σακίρι, 37’, 63’ Γκουαρίν, 72’ Παλάσιο)

Ρόμα - Πάρμα 0-0

Τορίνο - Κάλιαρι 1-1
(35’ Ελ Καντουρί – 34’ Ντονσά)

Ουντινέζε - Λάτσιο 0-1
(23’ πεν. Καντρέβα)

Τζένοα - Ελλάς Βερόνα 5-2
(10’ αυτ. Αγκοστίνι, 12’, 30’ Νιανγκ, 65’ Μπερτολάτσι, 86’ Περότι - 20’, 57’ Τόνι)

Κιέβο Βερόνα - Σαμπντόρια (19:00)
Τσεζένα - Γιουβέντους (21:45)

Επόμενη αγωνιστική (24η):

Παρασκευή 20/2
Γιουβέντους – Αταλάντα (21:45)

Σάββατο 21/2
Σαμπντόρια – Τζένοα (21:45)

Κυριακή 22/2
Μίλαν – Τσεζένα (16:00)
Έμπολι – Κιέβο (16:00)
Λάτσιο – Παλέρμο (16:00)
Λάτσιο – Βερόνα (16:00)
Πάρμα – Ουντινέζε (16:00)
Φιορεντίνα - Τορίνο (21:45)

Δευτέρα 23/2
Νάπολι - Σασουόλο (20:00)
Κάλιαρι – Ίντερ (22:00) *Πηγή: sport-fm.gr*

Οι «αετοί» είναι εδώ!!

Μεγάλο βήμα παραμονής έκαναν οι Γκόου Αχέντ Ιγκλς που επικράτησαν 1-0 εκτός έδρας της Τσβόλε και βγήκαν από την επικίνδυνη ζώνη. «Συνέτριψε» με έξι γκολ την Ντόρντρεχτ η Ουτρέχτη.

Οι «αετοί» είναι εδώ!

Μόλις τη δεύτερη φετινή τους εκτός έδρας νίκη πέτυχαν οι Γκόου Αχέντ Ιγκλς κόντρα στην Τσβόλε. Το «χρυσό», όπως αποδείχθηκε, γκολ για τους φιλοξενούμενους πέτυχε ο Ρίσντικ στο 24’. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, όμως στο 54’ ο Νίλαντ άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες, κάνοντας το έργο της πολύ δύσκολο. Έτσι το 1-0 έμεινε μέχρι τέλους και έστειλε τους «αετούς» στους τρεις βαθμούς πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Με τον πλέον εμφατικό τρόπο επέστρεψε στις νίκες Ουτρέχτη καθώς επιβλήθηκε εντός έδρας με 6-1 της Ντόρντρεχτ. Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Χάλερ, ο οποίος πέτυχε 4 γκολ για την ομάδα του (το ένα με πέναλτι) χτυπώντας στο 16’, στο 39’, στο 49’ και στο 81’. Στο 66’ ο Λίμα πέτυχε το γκολ της τιμής για τους φιλοξενούμενους, όμως οι Κουμ και Χάρντεβελντ στο 85’ και στο 87’ αντίστοιχα, διαμόρφωσαν το τελικό 6-1. Αυτή ήταν και η πρώτη νίκη για ην Ουτρέχτη ύστερα από τον περασμένο Δεκέμβρη και το εκτός έδρας 3-0 επί της Άλκμααρ.

Αναλυτικά, η 23η αγωνιστική:
Παρασκευή 13/2
Άλκμααρ - Αϊντχόφεν 2-4
(40’ Χένρικσεν, 49’ Μούρεν - 3’,8’, 60’ Ντε Γιόνγκ, 58’ Γουινάλντουμ)

Σάββατο 14/2
Χέρακλες- Φέγενορντ 2-0
(45+2’ Λίνσεν, 85’ Μπρουνς)

Εξέλσιορ- Γκρόνινγκεν 1-1
(46’ Μπόβενμπεργκ - 58’ Ράσνακ)

Φίτεσε-Βίλεμ 2-0
(28’ Λαμπιάντ, 44’ Τραορέ)

Ντεν Χααγκ- Μπρέντα 3-2
(56', 86' Κράμερ, 76' Χούτκουπ)

Κυριακή 15/2
Καμπούρ-Χέρενφεν 2-1
(1',8' Βαν Ντερ Στρέεκ - 7' Σλαγκβέερ)

Ουτρέχτη-Ντόρντρεχτ 6-1
(16’, 39’, 49’ πεν., 81' Χάλερ, 85' Κουμ, 87' Χάρντεβελντ - 66' Λίμα)

Τσβόλε-Γκόου Αχέντ Ιγκλς 0-1
(24' Ρίσντικ)

Άγιαξ-Τβέντε (17:45)

Η επόμενη (24η) αγωνιστική:
Παρασκευή 20/2
Μπρέντα-Καμπούρ (21:00)

Σάββατο 21/2
Ντεν Χάαγκ - Τσβόλε (19:30)
Γκόου Αχέντ Ιγκλς - Άλκμααρ (20:45)
Χέρακλες- Ουτρέχτη (21:45)

Κυριακή 22/2
Χέρενφεν- Γκρόνινγκεν (13:30)
Αϊντχόφεν-Ντόρντρεχτ (15:30)
Βίλεμ-Άγιαξ (15:30)
Τβέντε-Φίτεσε (15:30)
Φέγενορντ-Εξέλσιορ (17:45) *Πηγή: sport-fm.gr*

Αγχώθηκε, αλλά νίκησε ο Άρης!!

Με λυτρωτή τον Φερνάντες, που σκόραρε στο 77’, ο Άρης νίκησε 1-0 στο Κιλκίς τον Εθνικό Αγιονερίου και παρέμεινε στη 2η θέση του Α’ ομίλου της Γ’ Εθνικής και στο -1 από τον Πανσερραϊκό.

Αγχώθηκε, αλλά νίκησε ο Άρης
Ο Εθνικός Αγιονερίου έβαλε… δύσκολα στον Άρη, αλλά η ομάδα της Θεσσαλονίκης κατάφερε να αποδράσει από το Κιλκίς και να μην χάσει έδαφος στην κούρσα της ανόδου. Λυτρωτής των «κίτρινων» ήταν στο 77ο λεπτό ο Φερνάντες, που «έγραψε» το 1-0, που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα. Έτσι, η ομάδα του Σίνισα Ντομπρασίνοβιτς παρέμεινε στη δεύτερη θέση και στο -1 από την κορυφή και τον πρωτοπόρο Πανσερραϊκό, ο οποίος επικράτησε 2-0 της Θύελλας Φιλώτα.

Μετά το πρώτο αναγνωριστικό δεκάλεπτο, ο Άρης ανέβασε στροφές και έχασε σημαντικές ευκαιρίες να ανοίξει το σκορ με τους Ν’Λουντούλου και Πόι στο διάστημα από το 22’ ως το 27’. Στο 32’ έφτασε στο γκολ με τον Καλογέρη, το οποίο κακώς ακυρώθηκε, με τον διαιτητή να σφυρίζει επιθετικό φάουλ, ενώ στο 43’ ο Σαμαράς από πλεονεκτική θέση, έχασε άλλη μια ευκαιρία να πετύχει γκολ.

Στην επανάληψη, ο Άρης μπήκε… φουριόζος και στο 55’ είχε δοκάρι με τον Πόι. Με τις αλλαγές μετά τα μισά του δευτέρου ημιχρόνου, οι «κίτρινοι» αύξησαν την πίεση προς τα αντίπαλα καρέ και τελικά η λύτρωση ήρθε από έναν αμυντικό. Μετά από φάση διαρκείας στα καρέ του Εθνικού, ο Φερνάντες με διαγώνιο σουτ, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και «έγραψε» το 1-0, που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Εθνικός Ν. Αγιονερίου: Kαλογεράκης (14’ Τεντώνης),Μπουζούρας, Γκεληνός, Μιλκούδης (75’ Γραικός), Λουϊζίδης, Γαλάνης, Δημητρακόπουλος (70’ Αλμπάνης), Στεφανίδης, Γκέρτσος, Πεχλιβάνης, Πτηνόπουλος

Άρης: Φυσέκης, Σαμαράς, Φερνάντες, Λιόλιος, Γεωργιάδης, Σουνάς (68’ Νάκας) Σανιά, Καλογέρης, Παπαδόπουλος (75’ Κωνσταντινίδης), Πόι (90’ Καπνίδης), Ν’Λουντούλου.*Πηγή: sport-fm.gr*

Επίθεση με κομμάτια τσιμέντου και τραυματισμός στο Ηράκλειο!!

Επίθεση με καπνογόνα και κομμάτια τσιμέντου από οπαδούς του ΟΦΗ μετά το τέλος του αγώνα καταγγέλλουν οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού. Τραυματίστηκε στο κεφάλι ο Γρηγόρης Παπαβασιλείου…

Επίθεση με κομμάτια τσιμέντου και τραυματισμός στο Ηράκλειο

Θύμα της οπαδικής βίας έπεσε ο Γρηγόρης Παπαβασιλείου, ο οποίος όπως καταγγέλλουν οι άνθρωποι του «τριφυλλιού», δέχτηκε χτύπημα στο κεφάλι από κομμάτι τσιμέντου που έφυγε από τη Θύρα 4 των οργανωμένων του ΟΦΗ με αποτέλεσμα να χρειαστεί να του τοποθετηθούν ράμματα.

inner

Παράλληλα, τυχερός ήταν ο Νίκος Καρέλης που αποδείχτηκε «δήμιος» των Κρητικών, αφού κατάφερε να… αποφύγει καπνογόνο που πήγε… συστημένο για αυτόν.

Το πραγματικά τραγικό της υπόθεσης είναι πως ο εκ των συνεργατών του Γιάννη Αναστασίου που τραυματίστηκε, δηλαδή ο Γρηγόρης Παπαβασιλείου, έχει τιμήσει όσο λίγοι τη φανέλα του ΟΦΗ αγωνιζόμενος επί σειρά ετών στο σύλλογο του Ηρακλείου. Μάλιστα, ήταν βασικό στέλεχος της ομάδας που το 1987 κατέκτησε το μοναδικό τίτλο του ΟΦΗ, το Κύπελλο Ελλάδας…

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν... μασάνε Παναχαϊκή και Λαμία!!

Σημαντική νίκη στην προσπάθειά της για συμμετοχή στα πλέι οφ ανόδου για τη Super League πήραν Παναχαϊκή και Λαμία (κόντρα σε Ερμιονίδα και Εθνικό Σερρών αντίστοιχα) σε νότιο και βόρειο όμιλο!

Δεν... μασάνε Παναχαϊκή και Λαμία!

Με την επικράτησή της μέσα στην Ερμιονίδα με 2-0 η Παναχαϊκή διατηρήθηκε στη δεύτερη θέση του Νοτίου Ομίλου της Football League έξι βαθμούς μακριά από την ΑΕΚ (παίζει στις 18:00). Ο Μπουντόπουλος στο 68’ έβαλε μπροστά στο σκορ τους Πατρινούς και ο Κυβελίδης επτά λεπτά αργότερα διπλασίασε τα τέρματά τους και σφράγισε το «διπλό».

Την πρώτη της νίκη ύστερα από δυο μήνες κατάφερε να πάρει η Επισκοπή επί του Hρακλή μέσα στα Ψαχνά και αναπτέρωσε τις ελπίδες της για παραμονή στη Football League.

Στο Βόρειο όμιλο χωρίς να δυσκολευτεί καθόλου η Λαμία προηγήθηκε με 2-0 από το 22’ χάρη στα γκολ του Νεοφύτου και του Φατγιόν και το κράτησε μέχρι το τέλος του αγώνα. Έτσι, με 34 βαθμούς παραμένει στο κατόπι του πρωτοπόρου Ηρακλή σε απόσταση δυο πόντων.

Στο Βόλο ο Ολυμπιακός επικράτησε του Αγροτικού Αστέρα με 3-1 και εκμεταλλευόμενος την ισοπαλία της Λάρισας και το ρεπό της Ζακύνθου μείωσε στον ένα βαθμό τη διαφορά από την Τρίτη θέση που οδηγεί στα πλέι οφ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής:

Νότιος Όμιλος
Ερμιονίδα-Παναχαϊκή 0-2
(68’ Μπουντόπουλος, 75’ Κυβελίδης)

Χανιά-Πανηλειακός (3-0 α.α.)

Ηρακλής Ψαχνών-Επισκοπή 1-3
(65’ Ράντι - 40’, 75’ Νικόλτσης, 90+1’ Βιγιαφάνε)

Παναιγιάλειος-Άλιμος 1-0
(34’ Φουρτάδο)

ΑΕΚ-Αχαρναϊκός 18.00


Δευτέρα, 16/2

Απόλλων Σμύρνης-Καλλιθέα


Ρεπό: Φωστήρας

Βόρειος Όμιλος

Κυριακή, 15/2

Πιερικός-Λάρισα 0-0

Λαμία-Εθνικός Σερρών 2-0
(7’ Νεόφυτος, Φατγιόν)

Ολυμπιακός Βόλου-Αγροτικός Αστέρας 3-1
(2’ Διαμαντόπουλος, 43’, 79’ Γιαλούσης - 64’ Στεφανίδης)

Αναγέννηση Καρδίτσας-Φωκικός 4-0
(34’ Τζέκος, 38’ Μαυρίας, 53’ Γκουγκούδης, 69’ Ευαγγελιδάκης αυτογκόλ)

Τύρναβος-Απόλλων 1926 1-0
(20’ Παπασάββας)

Δευτέρα, 16/2
Ηρακλής-Αιγινιακός 18.00

Ρεπό: Ζάκυνθος

Η επόμενη αγωνιστική (18η):

Νότιος Όμιλος


Άλιμος-Απόλλων Σμύρνης
Επισκοπή-Ερμιονίδα
Καλλιθέα-Χανιά
Παναχαϊκή-Φωστήρας
Παναιγιάλειος-Ηρακλής Ψαχνών
Πανηλειακός-Αχαρναϊκός

Ρεπό: ΑΕΚ

Βόρειος Όμιλος

Λάρισα-Ολυμπιακός Βόλου
Αγροτικός Αστέρας-Τύρναβος
Εθνικός Γαζώρου-Αναγέννηση Καρδίτσας
Φωκικός-Ζάκυνθος
Απόλλων 1926-Αιγινιακός
Πιερικός-Λαμία

Ρεπό: Ηρακλής *Πηγή: sport-fm.gr*

Κουτσά-στραβά… Γαλατά!!

Παρότι κατέβηκε με δεκάδα, παρότι έλειπε ο Αρόγιο, παρότι δυσκολεύτηκε πολύ… η Γαλατάσαραϊ νίκησε την Τορκού Σελτσούκ για τη 19η αγωνιστική της τουρκικής λίγκας.

Κουτσά-στραβά… Γαλατά

Ο Ζόραν Έρτσεγκ με 18 πόντους και 7 ριμπάουντ ήταν ο κορυφαίος των γηπεδούχων, ενώ ο Σινάν Γκιουλέρ και ο Τζάστιν Κάρτερ πρόσθεσαν 13 και 11 πόντους αντίστοιχα. Ο Έρνεστ Μπρέμερ που μέχρι πρότινος έπαιζε στον ΠΑΟΚ ξεχώρισε με 17 πόντους από τους ηττημένους.

Τα αποτελέσματα της 19ης αγωνιστικής:

Σάββατο 14/02
Ισταμπούλσπορ-Εσκίσεχιρ 87-84
Άνκαρα-Μπάνβιτ 79-80
Νταρουσάφακα-Ουσάκ Σπορτίφ 80-67
Γκαζιαντέπ-Τουρκ Τέλεκομ 88-77
Τραμπζονσπόρ-Μπεσίκτας 98-75

Κυριακή 15/02
Γαλατάσαραϊ-Τορκού Σελτσούκ 81-80
Τόφας-Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ 17:30
Καρσίγιακα-Αναντολού Εφές 20:00

Δείτε τη βαθμολογία της τουρκικής λίγκας (TBL) *Πηγή: sport-fm.gr*

H Μπορντό είναι εδώ!!

Το ντεμαράζ για τις ευρωπαϊκές θέσεις συνεχίζει η Μπορντό. Οι «Γιρονδίνοι» νίκησαν 1-0 την Σεντ-Ετιέν με σκορ 1-0 στο «Σεμπάν Ντελμά» και πλέον σκέφτονται για τα καλά την 4άδα.

H Μπορντό είναι εδώ!
Αποφασισμένοι να διεκδικήσουν μέχρι τέλους μία από τις θέσεις που χαρίζουν ευρωπαϊκό εισιτήριο είναι οι παίκτες της Μπορντό. Η ομάδα του Σανιόλ πήρε με σκορ 1-0 το ντέρμπι στην έδρα της κόντρα στην Σεντ-Ετιέν και πλέον μπαίνει δυναμικά στο παιχνίδι της 4άδας.

Και οι δύο μονομάχοι παρουσιάστηκαν ιδιαίτερα προσεκτικοί και ήταν εμφανές, πως ένα γκολ θα έκρινε την έκβαση της αναμέτρησης. Αυτό ήρθε από τους γηπεδούχους με τον Ρολάν να ανοίγει το σκορ λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου (42’). Από εκεί και πέρα η Μπορντό διαφύλαξε το προβάδισμά της, ενώ από την μεριά τους οι «στεφανουά» παρότι «καίγονταν» δεν μπόρεσαν να απειλήσουν ιδιαίτερα.

Αναλυτικά η 25η αγωνιστική της Ligue 1:

Παρασκευή 13/2
Μαρσέιγ-Ρεμς 2-2
(58’ Παγιέ, 69’ Αγιού – 6’ Ντε Πρεβίλ, 90’+2’ ΕνΓκογκ)

Σάββατο 14/2
Παρί Σεν Ζερμέν-Κάεν 2-2
(2' Ιμπραΐμοβιτς, 40' Λαβέτσι - 89' Σάλα, 90+2' Μπαζίλε)

Λανς-Εβιάν 0-2
(19', 35' Ντουχαμέλ)

Λιλ-Νις 0-0

Μονακό-Μονπελιέ (Αναβολή)

Ναντ-Μπαστιά 0-2
(30' Σίο, 75' Αγιτέ)

Τουλούζ-Ρεν 2-1
(9' Τρέχο, 84' Πέσιτς - 82' Τοϊβόνεν)

Κυριακή 15/2
Μπορντό-Σεντ Ετιέν 1-0
(42' Ρολάν)

Μετς-Γκινγκάμπ (18:00)
Λοριάν-Λυών (22:00)

Η επόμενη (26η) αγωνιστική:

Παρασκευή 13/2
Νις-Μονακό (21:30)

Σάββατο 14/2
Παρί Σεν Ζερμέν-Τουλούζ (17:00)
Μπαστιά-Λιλ (21:00)
Κάεν-Λανς (21:00)
Εβιάν-Λοριάν (21:00)
Ρεν Μπορντό (21:00)

Κυριακή 15/2
Γκινγκάμπ-Μονπελιέ (15:00)
Λυών-Ναντ (18:00)
Ρεμς-Μετς (18:00)
Σεντ Ετιέν-Μαρσέιγ (22:00) *Πηγή: sport-fm.gr*

Οκτώ λεπτά ποδοσφαίρου!!

Με τρία γκολ να σημειώνονται στο οκτάλεπτο, η Καμπούρ επικράτησε 2-1 της Χέρενφεν στην έδρα της και ανέβηκε στην ένατη θέση της βαθμολογίας του Ολλανδικού πρωταθλήματος.

Οκτώ λεπτά ποδοσφαίρου!
Μέσα οκτώ λεπτά καθάρισε η Καμπούρ το παιχνίδι με τη Χέρενφεν, επικρατώντας με 2-1 στην έδρα της στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής του Ολλανδικού πρωταθλήματος.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά και προηγήθηκαν μόλις στο πρώτο λεπτό με τον Βαν Ντερ Στρέεκ. Οι φιλοξενούμενοι απάντησαν άμεσα, με τον Σλαγκβέερ να κάνει το 1-1 στο 7’, όμως στο επόμενο λεπτό, ο Βαν Ντερ Στρέεκ έδωσε ξανά το προβάδισμα στην ομάδα του, με το 2-1 να μένει μέχρι τέλους.

Έτσι η Καμπούρ ανέβηκε στην ένατη θέση, και βρίσκεται πλέον στο -4 από τις θέσεις που οδηγούν στα πλέι οφ του Europa League. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν της φτάνει ο Ντέστρο!!

Ο Ντέστρο έκανε το καθήκον του… Πέτυχε το πρώτο του τέρμα με τη Μίλαν αλλά και πάλι δεν κατάφερε να την οδηγήσει στη νίκη απέναντι στην Έμπολι η οποία πήρε την ισοπαλία 1-1.

Δεν της φτάνει ο Ντέστρο!
Τον απέκτησε για να σκοράρει και εκείνος το έκανε! Ο Ντέστρο πέτυχε το πρώτο του τέρμα με τη φανέλα της Μίλαν αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό και για τη νίκη.

Οι ροσονέρι ήρθαν ισόπαλοι 1-1 με την Έμπολι στο «Σαν Σίρο» μένοντας για άλλη μια φορά μακριά από μια καλή εμφάνιση και ένα… τρίποντο

Οι μιλανέζοι προηγήθηκαν στο 40ο λεπτό με τον Ντέστρο, ένα τέρμα που ανέβασε το ηθικό των παικτών του Ιντζάγκι.

Ωστόσο η Έμπολι, η οποία πάντα έδειχνε να είναι επικίνδυνη ισοφάρισε στο 68ο λεπτό με τον Μαρακόνε.

Η Μίλαν προσπάθησε να αντιδράσει και να πετύχει και δεύτερο τέρμα αλλά δεν το κατάφερε. Αντ’ αυτού μάλιστα, έμεινε με δέκα παίκτες μετά την αποβολή του Ντιέγκο Λόπεζ στο 85ολεπτό. *Πηγή: sport-fm.gr*

Την… έκπληξη η Φέρρα στο ΣΕΦ!

Η επίδοσή της δεν ήταν έκπληξη, όμως η παρουσία της Ανδριάνας Φέρρα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που γίνεται στο ΣΕΦ ήταν, καθώς αποφάσισε την τελευταία στιγμή να τρέξει. Δείτε τα πρωινά αποτελέσματα.

Την… έκπληξη η Φέρρα στο ΣΕΦ
Η παρουσία της Ανδριάνας Φέρρα ήταν αυτή που ξεχώρισε στο πρωινό πρόγραμμα της δεύτερης ημέρας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος που γίνεται στο ΣΕΦ.

Η Ελληνίδα σπρίντερ αποφάσισε την τελευταία στιγμή να συμμετάσχει στην διοργάνωση και με χρόνο 24.30 βελτίωσε το ατομικό της ρεκόρ στον προκριματικό των 200μ., ενώ ελπίζει σε μια ακόμα καλύτερη επίδοση στον απογευματινό τελικό. «Ξύπνησα το πρωί στις 9.30 και έστειλα μήνυμα στον Μάκη (σ.σ. Κατσαντώντης) και του είπα, πάω ΣΕΦ για να τρέξω. Δεν με πίστεψε. Το ήξερα ότι θα τρέξω καλά. Μάλιστα έκανα συντηρητική κούρσα, γιατί φοβήθηκα μη μείνω από δυνάμεις, αφού ακόμη δεν έχω κάνει προπόνηση για 200 μέτρα», δήλωσε μετά την κούρσα.

Το ρεκόρ της (24.89) κυνηγάει η νεάνιδα Δέσποινα Μουρτά, που προκρίθηκε στον τελικό με 24,89, ενώ η Κατερίνα Δαλακά τραυματίστηκε μετά τα 100μ και εγκατέλειψε.

Ο Κυριάκος Αντωνίου προκρίθηκε πρώτος στο αντίστοιχο αγώνισμα των Ανδρών, με 22.09, ενώ ο Παναγιώτης Τριβυζάς τερμάτισε σε 22.17. Στον τελικό θα τρέξει και ο Πέτρος Κυριακίδης (22.21).

Χωρίς εκπλήξεις έγινε ο προκριματικός των 800 μ., ενώ στο τριπλούν των ανδρών την καλύτερη επίδοση σημείωσε ο Νίκος Τσιώκος με 15,49 μ. με τον Δημήτρη Τσιάμη να ακολουθεί με 15,48 μέτρα.

Δεν έγινε τελικός στο επί κοντώ, το τριπλούν και τα 800 μ. των Γυναικών.*Πηγή: sport-fm.gr*

Πράσινος κυνηγός!!

Δεν καταθέτει τα όπλα, ο κόσμος να χαλάσει! Μπορεί να έχανε στο ημίχρονο, ωστόσο όταν ο Παναθηναϊκός έπαιξε... μπάλα, νίκησε τον ΟΦΗ (3-2) και πάει «φτιαγμένος» στον υπέρ πάντων αγώνα με τον ΟΣΦΠ.

Πράσινος κυνηγός!

Ένας «μεταμορφωμένος» προς το καλύτερο Παναθηναϊκός στο δεύτερο μέρος, κατάφερε να κάνει την ανατροπή απέναντι στον... παλικαρίσιο ΟΦΗ και παίρνοντας σπουδαία νίκη στο Γεντί Κουλέ με σκορ 3-2, περιμένει τον Ολυμπιακό την επόμενη εβδομάδα για να παίξει τα… ρέστα του για τον τίτλο (στο -6 απ’ τους Πειραιώτες).

Ο Καρέλης στο 2’ άνοιξε το σκορ για τους πράσινους, αλλά πριν καν βγει το ημίχρονο, οι Κρητικοί είχαν φέρει… τούμπα το παιχνίδι χάρη στο τέρμα του Μονιάκη και το αμφισβητούμενο πέναλτι που καταλόγισε ο Δημητρόπουλος (και μετουσίωσε σε γκολ ο Μερεμπασβίλι), ξεσηκώνοντας θύελλα διαμαρτυριών. Ωστόσο, στην επανάληψη, το τριφύλλι έβαλε την μπάλα κάτω και βρήκε τα ψυχικά αποθέματα για να φύγει θριαμβευτής απ’ το Ηράκλειο, με τους Πράνιτς και Καρέλη (ξανά) να υπογράφουν το τρίποντο.

Ντεμπούτο έκανε ο Μαυρίας που αγωνίστηκε στο πρώτο μέρος, δίχως να δείξει πολλά πράγματα, ανέβασε όλο το τριφύλλι ο Νίνης που πέρασε στο δεύτερο 45λεπτο, έμειναν από δυνάμεις οι παίκτες του Αναστόπουλου μετά το 60'.

Το ματς:

Ο μεν μπήκε, ο δε… δεν μπήκε! Προτού καλά-καλά καθίσουμε αναπαυτικά για να δούμε το παιχνίδι η τριπλέτα Μπεργκ (ως… αριστερό εξτρέμ βάσει πλάνου)-Καρέλη-Πέτριτς συνδυάστηκε (κι αφού η μπάλα κόντραρε στον Μονιάκη) εξαιρετικά με τον Έλληνα επιθετικό να ανοίγει το σκορ στο 2’ και να βάζει από νωρίς σε θέση οδηγού τον Παναθηναϊκό. Και η… πράσινη αύρα έδειχνε πως το μομέντουμ ήταν υπέρ του τριφυλλιού, που κυκλοφορούσε καλύτερα, πίεζε, ήλεγχε απόλυτα το ματς. Αυτό, όμως, κράτησε για… λίγο.

inner

Διότι μετά το πρώτο τέταρτο, ο ΟΦΗ… ξύπνησε. Ξύπνησε τόσο πολύ που δεν έμεινε στα «λόγια», αλλά η υπεροχή του και η καθίζηση των φιλοξενούμενων έφερε αποτελέσματα. Με τον Μονιάκη να ντύνεται… Μπεκαμ και με αριστουργηματική εκτέλεση φάουλ στο 26’ να ξεσηκώνει το κατάμεστο «Γεντί Κουλέ» με την ισοφάριση. Ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να συνέλθει. Είχε κάτσει αδικαιολόγητα πίσω, δεν έπαιζε ουσιαστικά… τίποτα και επέτρεπε στους Κρητικούς να πιστέψουν ακόμα περισσότερο στο θετικό αποτέλεσμα. Ενδεικτικό πως μετά το γρήγορο γκολ του Καρέλη, η επόμενη πράσινη φάση έγινε στο 39’ με τον Χουχούμη να μην μπορεί να νικήσει τον Λόρια.

Τα χειρότερα, όμως, ήρθαν αργότερα… Λίγο πριν βγει το πρώτο μέρος, ο διαιτητής Δημητρόπουλος είδε πέναλτι (αν και δεν φάνηκε να υπάρχει παράβαση) σε ανατροπή του Τζορτζ απ’ τον Τριανταφυλλόπουλο και με τον Μερεμπασβίλι ήρθαν τα πάνω-κάτω (2-1)!

Ο Παναθηναϊκός… κάτι έπρεπε να κάνει. Για να μην πάει στα… σκουπίδια το προσεχές ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Και έστω αν χρειάστηκε τύχη (αφού η μπάλα κόντραρε στον Μακρή), ο Πράνιτς «χτύπησε» με το καλημέρα της επανάληψης, ισοφαρίζοντας σε 2-2 και αναπτερώνοντας τις ελπίδες των πρασίνων για το διπλό. Ο Αναστασίου είχε κάνει κίνηση-ματ με την είσοδο του Νίνη (αντί του… μέτριου Μαυρία), καθώς ο διεθνής μεσοεπιθετικός οργάνωνε εξαιρετικά το παιχνίδι της ομάδας του.

inner

Η πίεση αυξήθηκε. Το τριφύλλι δεν ήθελε να αφήσει βαθμούς στο Ηράκλειο. Κι όσο η τύχη πριν του «χαμογέλασε» (στο γκολ του Πέτριτς), στο 59’ του την… πήρε πίσω (σε δοκάρι του Καρέλη από κοντά). Το μότο του Παναθηναϊκού -περί μαχητικής ψυχής- βρήκε πλήρη εφαρμογή, με τους παίκτες του Αναστασίου να κλείνουν στα καρέ του τον… κουρασμένο ΟΦΗ. Τόσο πολύ που μπορεί ο Μπεργκ να μην κατάφερε να χριστεί σκόρερ (με τον Λόρια να του λέει όχι σε δυνατό σουτ), ωστόσο ο… ντόπιος Καρέλης «σκότωσε» εκ νέου τους Ηρακλειώτες. Επωφελούμενος την ωραία μπαλιά του Χουχούμη, ο διεθνής φορ έκανε την ολική ανατροπή (2-3) υπογράφοντας στο 75' την σαφέστατη ανωτερότητα του Παναθηναϊκού -με χρυσό τρίποντο- στο δεύτερο μέρος, με τους γηπεδούχους να μην μπορούν να αλλάξουν την κατάσταση στα εναπομείναντα λεπτά.



ΟΦΗ: Λόρια, Δαμιανάκης, Μονιάκης (31’ Ροβίθης), Κουτσιανικούλης, Τζορτζ, Κάλαϊτζιτς (79’ Περογαμβράκης), Λαμπρόπουλος, Μερεμπασβίλι, Μπολάκης, Φαζός, Μακρής

Παναθηναϊκός: Στιλ, Χουχούμης, Σίλντενφελντ, Τριανταφυλλόπουλος, Ζέκα, Πράνιτς, Λαγός, Πέτριτς (63’ Ατζαγκούν), Καρέλης (86’ Κουτρουμπής), Μπεργκ, Μαυρίας (46’ Νίνης) *Πηγή: sport-fm.gr*

Ασταμάτητη Ουνικάχα, σαρωτική «Μπάρτσα»

Η Μάλαγα πέρασε με 76-72 από την έδρα της Λαγκούν Άρο και παραμένει πρώτη στην ACB, ενώ η Μπαρτσελόνα σάρωσε την Μπανταλόνα στο καταλανικό ντέρμπι με 99-61.

Ασταμάτητη Ουνικάχα, σαρωτική «Μπάρτσα»
Η Μάλαγα συνεχίζει απτόητη την εντυπωσιακή της πορεία στην ACB. Για την 21η αγωνιστική πέρασε με 76-72 από την έδρα της Λαγκούν Άρο και παραμένει μόνη πρώτη με 18 νίκες. Ο Βλάντιμιρ Γκολούμποβιτς και ο Ράιαν Τούλσον με 16 και 15 πόντους αντίστοιχα ήταν οι κορυφαίοι των πρωτοπόρων, ενώ πολύ σημαντική βοήθεια πρόσφερε στην επόμενη αντίπαλο του Ολυμπιακού στο Top 16 ο Κώστας Βασιλειάδης που είχε 10 πόντους (2/4 δίποντα, 2/6 τρίποντα), 1 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 2 κλεψίματα σε 18:53.

Το καταλανικό ντέρμπι μόνο τέτοιο δεν ήταν. Η Μπαρτσελόνα πήρε ρεβάνς για την ήττα της στο «Παλάου Μπλαουγκράνα» διαλύοντας την αντίπαλό της με 99-61 και φτάνοντας τις 15 νίκες έπιασε στην τρίτη θέση την Μπιλμπάο που χθες έχασε στη Σεβίλλη. Για την εκ των αντιπάλων του Παναθηναϊκού στην Ευρωλίγκα ο Τζάστιν Ντόελμαν και ο Μάριο Χεζόνια είχαν από 16 πόντους, ενώ 15 πρόσθεσε ο Άντε Τόμιτς.

Αναλυτικά η 21η αγωνιστική:

Σάββατο 14/2
Φουενλαμπράδα-Εστουντιάντες 93-84
Σεβίλλη-Μπιλμπάο 80-69

Κυριακή 15/2
Λαγκούν Άρο-Μάλαγα 72-76
Μούρθια-Σαραγόσα 71-75
Μπανταλόνα-Μπαρτσελόνα 61-99
Γκραν Κανάρια-Ανδόρα σε εξέλιξη
Τενερίφη-Ομπραντόιρο σε εξέλιξη
Βαλένθια-Ρεάλ Μαδρίτης 19:00
Μανρέσα-Λαμποράλ Κούτσα 20:00

Δείτε τη βαθμολογία της ACB.*Πηγή: sport-fm.gr*

Όλοι εκτίθενται…!!

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για το ματς με τον Ατρόμητο, την εμμονή του Αναστασιάδη με τον Σαλπιγγίδη και τα τα «μικρά» μη τηλεοπτικά σφυρίγματα που αλλοιώνουν όλη την εικόνα των αγώνων. 
Φυσικά και δεν πρόκειται για το πιο σοβαρό πρόβλημα του ΠΑΟΚ το τελευταίο δίμηνο. Τα έχουμε ξεκαθαρίσει ότι δεν είναι ΜΟΝΟ ένα το αγωνιστικό θέμα του ΠΑΟΚ… Αλλά εδώ πρόκειται για μία ξεχωριστή, πολυσυζητημένη περίπτωση και έναν (έτσι και αλλιώς) ξεχωριστό ποδοσφαιριστή, ο οποίος επωμίζεται μεγαλύτερο βάρος από αυτό που μπορεί να σηκώσει…

«Ο Σαλπιγγίδης κάνει πολλές δουλειές μέσα στο γήπεδο που δεν τις βλέπουν οι πολλοί…» λέει και ξαναλέει ο Αναστασιάδης, για να δικαιολογήσει την απόφασή του να χρησιμοποιεί μόνιμα τον ντεφορμέ και τραυματισμένο διεθνή άσο! Την τελευταία φορά που το είπε, δεν έγινε ούτε καν ερώτηση! Κατάλαβε μόνος του ότι έπρεπε να εξηγήσει την απόφαση για έναν παίκτη που δεν πατάει κανονικά, πονάει, χάνει πολλές προπονήσεις, είναι σε κακή κατάσταση και όταν μπαίνει στο γήπεδο πέρα από το ότι δεν μπορεί να προσφέρει ιδιαίτερα (απλώς κρατάει αξιοπρεπώς τη θέση του δεξιού χαφ) δέχεται και πολλές αποδοκιμασίες, που σαφώς τον «ρίχνουν» ακόμη περισσότερο.

Αποτέλεσμα αυτής της επιμονής είναι να βγαίνουν όλοι χαμένοι: Όλοι εκτεθειμένοι. Ο ΠΑΟΚ που δεν «παίρνει» πράγματα από έναν δεξιό χαφ ή από τον κανονικό Σαλπιγγίδη που έχει όλα τα βάρη στην πλάτη του, ο προπονητής, το κλίμα, ο ίδιος ο παίκτης που όσο αγωνίζεται με αυτά τα δεδομένα, εκτίθεται  όλο και περισσότερο.

Ακόμη και τώρα ο Αναστασιάδης πήρε τον Σαλπιγγίδη στην αποστολή για τον πολύ δύσκολο αγώνα με τον Ατρόμητο, παρά το ότι ο παίκτης δεν έχει προπονηθεί κανονικά εδώ και πολλές μέρες. Αυτό ΑΚΡΙΒΩΣ έγινε και πριν τον Ολυμπιακό. Και όταν ο Αναστασιάδης λέει: «Θα παίξεις…» αυτός πώς θα πει… «δεν μπορώ»;

Ο Σαλπιγγίδης έχει καλή προϊστορία στο Περιστέρι, ο ΠΑΟΚ δεν έχει πολλές λύσεις στην πλευρά (τον Γκολάσα δείχνει να μην τον εμπιστεύεται) αλλά… και εδώ κλείνει το θέμα, μια και σε κάθε περίπτωση «πρέπει» να θυμόμαστε ότι…  «ο προπονητής ξέρει καλύτερα και περισσότερα από όλους».

Ο ΠΑΟΚ δοκιμάζεται πραγματικά, απόψε στο Περιστέρι. Ο αγώνας είναι πιο δύσκολος από αυτόν που προηγήθηκε με τον Ολυμπιακό. Ο αντίπαλος άλλαξε προπονητή, έχει καλούς παίκτες, έχει κορμό, «καίγεται» για τη νίκη την οποία έχει να πανηγυρίσει πολλές εβδομάδες. Είναι βέβαιο (και αναμενόμενο από την περασμένη εβδομάδα…) ότι ο διαιτητής θα παίξει έδρα. Από την ομάδα των έξι-εφτά διάλεξαν τον Αρετόπουλο και έστειλαν Δημητρόπουλο στο Ηράκλειο, λες και δεν υπάρχουν έμπειροι διεθνείς διαιτητές να παίξουν τα πιο δύσκολα παιχνίδια. Αλλά ας μην επαναλαμβανόμαστε… Όλοι πλέον καταλαβαίνουν πώς λειτουργεί το σύστημα. Το 50-50 δεν επιτρέπεται στα κρίσιμα εκτός έδρας ματς των πρωτοπόρων.  Εδώ παίζει κάθε εβδομάδα ο Σίπκας, αφού κατάφερε και έκοψε τον Κάπελ!! Παίζει κάθε εβδομάδα ο Αρετόπουλος που έκανε πώς δεν είδε τίποτα στο Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ; Παίζει κάθε εβδομάδα ο Δημητρόπουλος που αποδεδειγμένα ελέγχεται σε όλα τα πεδία… Και οι διεθνείς Σιδηρόπουλος, Κουκουλάκης, Τριτσώνης θα οριστούν σε λίγο να σφυρίξουν το… ΟΦΗ-Ατρόμητος αλλά και αγώνα… Νίκη Βόλου- Άρη…

(Και κάτι άλλο… Τον «παππά» που «πουλιέται» ακόμη για να δημιουργήσουν εντυπώσεις με τις… τηλεοπτικές φάσεις εντός περιοχής, να τον «πουλήσουν»  σε όσους έχουν μείνει ακόμη με τις μνήμες της ΕΡΤ2, στην δεκαετία του ΄80 και τις εκπομπές του αείμνηστου καθηγητή διαιτησίας Νίκου Σάββαρη, που προσπαθούσε να βρει ποιος ακούμπησε τον Σαραβάκο, όταν αυτός μπουρδούκλωνε το ένα πόδι στο άλλο και βουτούσε στην περιοχή…  Το «έγκλημα» τώρα, το διδάσκουν και γίνεται εκτός περιοχής με τα δεκάδες «μικρά» μη τηλεοπτικά σφυρίγματα που αλλοιώνουν όλη την εικόνα του παιχνιδιού  και εκνευρίζουν τους παίκτες).

Για τους γηπεδούχους του Ατρόμητου λοιπόν και τον σημερινό αγώνα, θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον το ντεμπούτο Νιόπλια, που προφανώς δεν θα έχει κανένα πρόβλημα να ξεκινήσει Κατσουράνη-Πίτου Γκαρσία και Ναπολεόνι, που έμειναν έξω από ενδεκάδα περασμένου αγώνα…

Σε αυτό το ματς ο Ατρόμητος  είναι πλήρης, όλοι θα θέλουν να δείξουν στον προπονητής τους, η ομάδα του Περιστερίου θα έχει όλα τα όπλα της εντός γηπέδου και πραγματικά πιστεύουμε ότι είναι το φαβορί…

Εκτός κι’ αν οι του ΠΑΟΚ θυμηθούν την Μυτιλήνη…

*Πηγή: gazzetta.gr*

ΠΑΟΚ: Τα θέλω του Σαββίδη!!

Ο Ιβάν Σαββίδης σύμφωνα με πληροφορίες του gazzetta.gr έχει ζητήσει από το ποδοσφαιρικό τμήμα και την διοίκηση να μην χαθεί η δεύτερη θέση και να μην ανοίξει η διαφορά από τον πρώτο της βαθμολογίας.  
Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ζήτησε από όλους να εστιάσουν την προσοχή τους στα επόμενα παιχνίδι που έρχονται, μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος. Ο στόχος είναι να συγκεντρωθούν όσο το δυνατό περισσότερους βαθμούς. Ο Ιβάν έθεσε δύο στόχους οι οποίοι είναι η κατάληψη της 2ης θέσης που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λίγκ. Ενώ ο δεύτερος στόχος είναι να μην ανοίξει περισσότερο η διαφορά από τον πρώτο της βαθμολογίας Ολυμπιακό. Ο Σαββίδης δεν θα ανεχθεί να χαθεί και φέτος αυτή η θέση και να καταλήξει σε οποιαδήποτε άλλη ομάδα εκτός του ΠΑΟΚ. Ο ομογενής επιχειρηματίας επένδυσε τον Γενάρη αρκετά εκατομμύρια ευρώ και σε καμία περίπτωση δεν θέλει να πάει στράφι η επένδυσή του.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Το «καθάρισε» ο Νεγρέδο!! (vid)

To γκολ του Άλβαρο Νεγρέδο από το σημείο του πέναλτι στο 71' έδωσε στη Βαλένθια την 14η νίκη και την ανέβασε ξανά στην 4η θέση.
Η Βαλένθια από την αρχή του ματς ήταν πιεστική και προσπαθούσε να επιβάλει τον ρυθμό της με την ομάδα της ισπανικής πρωτεύουσας, ωστόσο να αμύνεται καλά και εν τέλει να πηγαίνει στα αποδυτήρια χωρίς να δεχτεί γκολ.
Στο δεύτερο 45λεπτο, οι παίκτες του Εσπίριτο γίνονταν όλο και πιο πιεστικοί, αφού ήθελαν να φτάσουν στη 14η νίκη στη φετινή Primera Division.
Στο 55' ο Νεγρέδο έπιασε μια απίστευτη κεφαλιά, αλλά λίγο πριν πανηγυρίσει το 1-0 είδε τον αντίπαλο τερματοφύλακα να πετάγεται και με τη βοήθεια του δεξιού του δοκαριού να απομακρύνει τον κίνδυνο.
Το... μονότερμα των γηπεδούχων συνεχίστηκε και τελικά, στο 71' ο Άλβαρο Νεγρέδο πέτυχε το τρίτο του φετινό τέρμα, εκτελώντας άψογα το πέναλτι που πήρε ο ίδιος ύστερα από τραγικό λάθος της άμυνας των Μαδριλένων.
Στο 77' ο Ροντρίγκο πήρε πάσα "πάρε - βάλε" από τον Φεγκουλί, αλλά με το πλασέ του στην κίνηση κατάφερε να αστοχήσει. Ό,τι δεν έκανε σε εκείνη τη φάση θα μπορούσε να πετύχει 1,5 λεπτό αργότερα, όταν ο Πιάτι έστειλε την μπάλα στο κεφάλι του.  Ο Ροντρίγκο, όμως, σα να μην ήθελε να σκοράρει έστειλε την μπάλα άουτ, πηδώντας μόνος του για την κεφαλιά.
Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Σαράμπια θα μπορούσε να δώσει στην ομάδα του το βαθμό της ισοπαλίας. Ωστόσο, μόνος του σε κενή εστία έστειλε την μπαλα στην... εξέδρα αντί να σκοράρει!
Έτσι, ο Κίκε Φλόρες είδε την πρώην ομάδα του να τον αφήνει στους 23 βαθμούς.
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Βαλένθια: Άλβες, Μπαραγκάν, Μουστάφι, Οταμέντι, Γκαγιά, Παρέχο, Φουέγο, Πέρες (73' Ροντρίγκο), Ντε Πολ (60' Φεγκουλί), Νεγρέδο, Πιάτι
Χετάφε: Χόνα, Λάγο (54' Εσκουντέρο), Βελάζκες (68' Βιγκαράι), Νάλντο, Αλέξις, Άλβαρο, Λάσεν, Ροντρίγκες, Σαράμπια, Κάστρο, Σαμίρ (67' Χινεστρόζα)






*Πηγή: gazzetta.gr*

ΟΦΗ-Παναθηναϊκός: Άσσος ημίχρονο-διπλό τελικό!!

Ο θρυλικός Αποδυτηριάκιας αποκαλύπτει στον SportDog το αποτέλεσμα στο σημερινό παιχνίδι του ΟΦΗ με τον Παναθηναϊκό... Κάποιος βάζελος μου είπε ότι το έπαιξε στο στοίχημα το ματς με τον ΟΦΗ. «Πάω για λεφτά» μου είπε πονηρά «διότι έχω πιάσει τη ψυχολογία του παιχνιδιού». Τι εννοείς, τον ρώτησα.
Ποντάρισα, μου εξηγεί, «άσσο» στο ημίχρονο διότι ο ΟΦΗ θα βγει τρελλαμένος στο γήπεδο, άσε ότι βλέπουν και σαν κόκκινη τη φανέλλα του Παναθηναϊκού. Τελικό, όμως, βλέπω «2». Είναι ένα στοίχημα με πολύ καλή απόδοση. Έτσι έχω μάθει από τον Παρασκευά, τον γκουρού του στοιχήματος. Δεν παίζουμε μόνον ό, τι βλέπουμε, αλλά κι αν αξίζει τον κόπο. Άμα πιάσουμε, να βάλουμε κάτι στην τσέπη, να φχαριστηθούμε το κέρδος.
Γιατί στο τέλος θα κερδίσει ο Παναθηναϊκός; Επειδή, λέει ο φίλος, οι παίκτες του ΟΦΗ από το πρώτο κιόλας ημιχρόνιο θα τους έχει βγει η γλώσσα έξω. Δεν είναι σωστά προπονημένοι, θα κουραστούνε και οι δικοί μας θα τους κοπανήσουν.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ έπαιξε ο Εργοτέλης απέναντι στον Ολυμπιακό, γράφει ο apodytiriakias.gr

Αυτό δεν είναι ποδόσφαιρο. Στο γήπεδο να υπάρχει μια ομάδα. Για ποιο λόγο έγινε το παιχνίδι; Για να δούμε μια αναπαράσταση στο γνωστό σκηνικό Η Γάτα Με Το Ποντίκι. Αυτό είναι ένα σώου για άλλους θεατές, όχι ποδοσφαιρόφιλους.
Απορώ γιατί κατέβηκε στο Καραϊσκάκη ο Εργοτέλης. Ηλιθιότητά του. Θα μπορούσε να δώσει το ματσάκι στα χαρτιά. Καμμία διαφορά. Να το πάρει 3-0 ο Ολυμπιακός, σα να «έπαιζε» αυτός με τη Νίκη Βόλου που έχει αποσυρθεί από το πρωτάθλημα.
Και τον τερματοφύλακά του έχασε ο ανοήτως αγωνισθείς Εργοτέλης και οι παίκτες του φορτώθηκαν με κάρτες. Για ποιο λόγο κουράστηκε, μάλιστα εν όψει της κρίσιμης συνάντησης της Τετάρτης; Και τον Ολυμπιακό κούρασε ο Εργοτέλης και ο φουκαράς ο πρωταθλητής μας πνίγηκε στο άγχος για 71 λεπτά μέχρι να κάνει το 1-0.
Δικαιολογημένα ανησυχεί ο Περέιρα εν όψει του ντέρμπυ με Παναθηναϊκό και της ρεβάνς κυπέλλου με την ΑΕΚ, από το βαρύ, το βαρύτατο φορτωμένο πρόγραμμα του Ολυμπιακού. Και πέφτει, τι αδικία κι αυτή, σ' έναν Εργοτέλη ο οποίος φως φανάρι έπαιζε πρακτορικά. Όχι για πάρτη του, αλλά για τον Παναθηναϊκό.
Δεν υπήρχει αντίπαλος για τον Ολυμπιακό. Σα να βλέπεις έναν πυγμάχο κατηγορίας πτερού να κάθεται στα σχοινιά και να δέχεται αλλεπάλληλα κτυπήματα από μποξέρ βαρέων βαρών. Τι είναι αυτό, αγώνας ποδοσφαίρου και πρωταθλήματος; Σε καμμία περίπτωση. Κέρδισε ο Ολυμπιακός με 3-0. Έχει κανένα νόημα; Θα μπορούσε να βάλει πέντε, δέκα γκολ.

*Πηγή: sportdog.gr*

Βενγκέρ: «Ο Σάντσες δεν ήταν ο εαυτός του»

Κάτι... έτρεχε με τον Αλέξις Σάντσες στο παιχνίδι πρωταθλήματος της Άρσεναλ κόντρα στην Λέστερ, στο οποίο ο Χιλιανός δεν ήταν καλός και αντικαταστάθηκε. Αυτό άλλωστε παραδέχθηκε και ο Αρσέν Βενγκέρ.
Ο Χιλιανός μπορεί να απουσιάζει από το παιχνίδι κόντρα στην Μίντλεσμπρο για το Κύπελλο Αγγλίας, έχοντας αποκομίσει και χτύπημα στο ματς με τις «αλεπούδες».
«Δεν είχε την ίδια ένταση στο παιχνίδι του με αυτή που είχε έως τώρα. Δεν έτρεχε όπως έκανε μέχρι τώρα και δεν ξέρω αν αυτό οφειλόταν στην κλωτσιά που δέχθηκε στο γόνατο. Πάντως σε καμία περίπτωση δεν ήταν ο εαυτός του» ανέφερε αρχικά ο Αλσατός και προσέθεσε:
«Έχει πρησμένο γόνατο και δεν μπορεί να κουνηθεί καλά, αλλά αυτό είναι όλο. Είναι μία κλωτσιά, τίποτα άλλο. Αν δεν είναι διαθέσιμος για την Κυριακή θα είναι για το παιχνίδι του πρωταθλήματος την άλλη εβδομάδα».
*Πηγή: England365.gr*

Στο «Βίλα Παρκ» ο Σέργουντ!!

Την πρώτη του επίσκεψη ως προπονητής της Άστον Βίλα έκανε στο «Βίλα Παρκ» ο Τιμ Σέργουντ.
Ο πρώην προπονητής της Τότεναμ, που ανακοινώθηκε από τους «χωριάτες» το απόγευμα του Σαββάτου, βρέθηκε στο γήπεδο της ομάδας στο οποίο ξεναγήθηκε και έβγαλε τις πρώτες του φωτογραφίες ως κόουτς της ομάδας.
Φυσικά, αργότερα (συγκεκριμένα στις 14:30) θα κάτσει στην άκρη του πάγκου για το παιχνίδι του Κυπέλλου κόντρα στην Λέστερ.
*Πηγή: England365.gr*

Σούπερ σόου Αράνγκο στη νίκη της Πουμάς!! (video)

Τη σφραγίδα του έβαλε ο Χουάν Φερνάντο Αράνγκο στο νικηφόρο 3-0 της Τιχουάνα επί της Πουμάς για την 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος κλαουσούρα του Μεξικό.
Ο 34χρονος διεθνή επιθετικός από την Βενεζουέλα επέστρεψε στη χώρα της Κεντρικής Αμερικής μετά από λαμπρή καριέρα επί μία 5ετία στην Γκλάντμπαχ  και έκλεψε την παράσταση στην προαναφερθείσα αναμέτρηση.
Κύρια με το εξαιρετικό εκτέλεση φάουλ στο 2-0 με την οποία νίκησε τον γκολκίπερ των φιλοξενούμενων Αλφρέδο Σαλδιβάρ Μεδίνα αλλά και για εκείνη στο πέναλτι που ανέλαβε να αξιοποιήσει στο 79’ για να κάνει το τελικό σκορ 11 λεπτά πριν από το φινάλε της αναμέτρησης.




*Πηγή: onsports.gr*

Αργεντινή: Θρίαμβος για Ιντεπεντιέντε!! (videos)

Στο πλαίσιο της πρώτης αγωνιστικής της νέας σεζόν της Αργεντινής, η Ιντεπεντιέντε πήρε «μεγάλο» 3-2 στην έδρα των Νιούελς Ολντ Μπόις
Δύο φορές σκόραρε ο Λούκας Αλμπερτένγκο, ο οποίος έκανε ντεμπούτο με τη φανέλα των «διαβόλων», ενώ ο Φεντερίκο Μανγουέγιο αποχώρησε τραυματισμένος. Από την πλευρά της, η κάτοχος του Κόπα Λιμπερταδόρες, Σαν Λορένζο, έφτασε εύκολα σε 2-0 επί της Κολόν. Στο μεταξύ, η Γοδόι Κρουζ αρκέστηκε σε 1-1 στο πρώτο ντέρμπι με τη Σαν Μαρτίν από το 2013, ενώ η Ντεφένσα Χουστίσια ξεκίνησε τη χρονιά με 1-0 στην έδρα της Χιμνάσια. Τέλος, οι Κρουσέρο και Τίγκρε αρκέστηκαν σε 0-0, ενώ η Τεμπέρλι έπαιξε με δέκα παίκτες από το 27ο λεπτό, αλλά δραπέτευσε με 1-0 από το γήπεδο της Μπάνφιλντ.
Παρακάτω όλα τα αποτελέσματα:
Χιμνάσια Λα Πλάτα – Ντεφένσα Χουστίσια 0-1
Σαν Λορένζο – Κολόν Σάντα Φε 2-0
Γοδόι Κρουζ – Σαν Μαρτίν 1-1
Νιούελς Ολντ Μπόις – Ιντεπεντιέντε 2-3
Μπάνφιλντ – Τεμπέρλι 0-1
Κρουσέρο Ντε Νόρτε – Τίγκρε 0-0
Και οι βαθμολογίες:
ΟΜΑΔΑ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Σαν Λορένζο
1
3
Βελέζ Σάρσφιλντ
1
3
Ιντεπεντιέντε
1
3
Ντεφένσα Χουστίσια
1
3
Ροζάριο Σεντράλ
1
3
Τεμπέρλι
1
3
Γοδόι Κρουζ
1
1
Σαν Μαρτίν Σαν Χουάν
1
1
Κρουσέρο Ντελ Νόρτε
1
1
Τίγκρε
1
1
Αρχεντίνος Τζούνιορς
0
0
Άρσεναλ Σαραντί
0
0
Ατλέτικο Ραφαέλα
0
0
Μπελγκράνο
0
0
Μπόκα Τζούνιορς
0
0
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
0
0
Ουρακάν
0
0
Λανούς
0
0
Νουέβα Σικάγο
0
0
Ολίμπο
0
0
Κίλμες
0
0
Ρίβερ Πλέιτ
0
0
Σαρμιέντο
0
0
Ουνιόν
0
0
Νοούελς Ολντ Μπόις
1
0
Μπάνφιλντ
1
0
Χιμνάσια Λα Πλάτα
1
0
Ρασίνγκ Κλουμπ
1
0
Αλδοσίβι
1
0
Κολόν Σάντα Φε
1
0
-Οι δύο πρώτοι προκρίνονται στο Κόπα Λιμπερταδόρες του 2016.
-Οι ομάδες από την τρίτη μέχρι την έκτη θέση θα πάρουν μέρος σε τουρνουά για θέση στο Κόπα Λιμπερταδόρες του 2016.
-Οι ομάδες από την έβδομη μέχρι τη δέκατη όγδοη θέση θα πάρουν μέρος σε τουρνουά για θέση στο Κόπα Σουνταμερικάνα του 2016.
ΟΜΑΔΑ
ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ
Τεμπέρλι
3,000
Ιντεπεντιέντε
1,800
Λανούς
1,694
Ρίβερ Πλέιτ
1,694
Νιούελς Ολντ Μπόις
1,614
Βελέζ Σάρσφιλντ
1,562
Σαν Λορένζο
1,531
Μπόκα Τζούνιορς
1,505
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
1.452
Ρασίνγκ Κλουμπ
1,416
Άρσεναλ Σαραντί
1,410
Μπελγκράνο
1,400
Χιμνάσια Λα Πλάτα
1,396
Ροζάριο Σεντράλ
1,344
Γοδόι Κρουζ
1,322
Ατλέτικο Ραφαέλα
1,231
Ολίμπο
1,210
Ντεφένσα Χουστίσια
1,150
Τίγκρε
1,145
Κίλμες
1,126
Μπάνφιλντ
1,000
Κρουσέρο Ντελ Νόρτε
1,000
Σαν Μαρτίν Σαν Χουάν
1,000
Αλδοσίβι
0,000
Αρχεντίνος Τζούνιορς
0,000
Κολόν Σάντα Φε
0,000
Ουρακάν
0,000
Νουέβα Σικάγο
0,000
Σαρμιέντο
0,000
Ουνιόν
0,000
-Οι δύο τελευταίες ομάδες υποβιβάζονται στη δεύτερη κατηγορία.












*Πηγή: onsports.gr*

Με Μαυρία για το «διπλό»

Ο Γιάννης Αναστασίου έκανε τη σκέψη του πράξη, δίνοντας φανέλα βασικού στον Χάρη Μαυρία στο εκτός έδρας ματς του Παναθηναϊκού με τον ΟΦΗ. Δείτε αναλυτικά την ενδεκάδα.

Με Μαυρία για το «διπλό»
Στην αρχική ενδεκάδα του Παναθηναϊκού στο ματς με τον ΟΦΗ στο Γεντί Κουλέ για την 24η αγωνιστική της Super League βρίσκεται ο Χάρης Μαυρίας. Ο Γιάννης Αναστασίου εγκαταλείπει τον ρόμβο, καθώς προτίμησε το 4-2-3-1 για το παιχνίδι με τους Κρητικούς.

Στιλ κάτω από το τέρμα, με τους Χουχούμη, Σίλντενφελντ, Τριανταφυλλόπουλο, Ζέκα στην άμυνα. Λάγος, Πράνιτς στον άξονα με τον Πέτριτς μπροστά τους σε ελεύθερο ρόλο. Στην κορυφή θα παίξει Μπεργκ, έχοντας στο πλευρό του Μαυρία και Καρέλη.

Οι γηπεδούχοι θα παίξουν με τους Λόρια, Δαμιανάκη, Μονιάκη, Κουτσιανικούλη, Τζορτζ, Κάλαϊτζιτς, Λαμπρόπουλο, Μερεμπασβίλι, Μπολάκη, Φαζό, Μακρή.*Πηγή: sport-fm.gr*

Ναπολεόνι: «Πρέπει να κάνουμε το παιχνίδι μας»

Ένα γρήγορο γκολ και η αυτοπεποίθηση θα παίξουν σημαντικό ρόλο ώστε να νικήσει ο Ατρόμητος τον ΠΑΟΚ, σύμφωνα με τον Στέφανο Ναπολεόνι. «Θα μας βοηθήσει ο Νιόπλιας», σχολίασε.

Ναπολεόνι: «Πρέπει να κάνουμε το παιχνίδι μας»
Ο Ατρόμητος έχει πολύ καιρό να παίξει με βάση τις δυνατότητες που έχει, όπως παραδέχθηκε ο Στέφανο Ναπολεόνι, μιλώντας στην κάμερα της Nova. Ο Ιταλός επιθετικός τόνισε πως η ομάδα του πρέπει να κάνει το παιχνίδι της (15/2, 19:30) και να μην φοβηθεί τον αντίπαλο ώστε να φθάσει στη νίκη.

«Είχαμε παίξει αντίπαλοι όταν ήταν στον Παναθηναϊκό. Δεν τον γνωρίζω σαν άνθρωπο, αλλά τώρα θα έχουμε χρόνο να δουλέψουμε μαζί. Πιστεύω ότι θα μας βοηθήσει και πρέπει να τον βοηθήσουμε και εμείς, καθώς ακολουθεί ένα δύσκολο παιχνίδι», σχολίασε αναφερόμενος στον νέο τεχνικό των «μπλε».

Για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, ανέφερε: «Όλοι ξέρουμε τι ομάδα είναι ο ΠΑΟΚ. Εμείς πρέπει να παίξουμε ξανά σαν Ατρόμητος. Έχουμε καιρό να το κάνουμε αυτό. Πρέπει να μπούμε μέσα και να δείξουμε ότι θέλουμε να κάνουμε το παιχνίδι μας και ότι δεν φοβόμαστε τον αντίπαλο. Πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε. Ένα γρήγορο γκολ θα είναι ότι καλύτερο για εμάς, διότι μετά θα έχουμε πιο πολλούς χώρους για να βάλουμε και δεύτερο. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, διότι φαίνεται έχουμε δεχθεί πολλές φορές πρώτοι γκολ και μετά τρέχουμε. Οπότε, θα είναι καλό να βάλουμε πρώτοι το γκολ».

Κάτσε: «Να μπούμε αποφασισμένοι»

Ο Έργκους Κάτσε χαρακτήρισε πολύ καλή ομάδα τον Ατρόμητο και σχολίασε πως ο ΠΑΟΚ έχει πιθανότητες να νικήσει αν δείξει αποφασιστικότητα. «Έχουμε δρόμο μπροστά μας», σχολίασε για την υπόθεση τίτλος.

Κάτσε: «Να μπούμε αποφασισμένοι»
Στο σημερινό (15/2, 19:30) ματς με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι για την 24η αγωνιστική της Super League, σε αυτό που προηγήθηκε με τον Ολυμπιακό, στην απουσία του λόγω τιμωρίας, στην υπόθεση πρωτάθλημα, αλλά και στον Αλέξανδρο Τζιόλη αναφέρθηκε ο Έργκους Κάτσε, μιλώντας στη Nova.

Αναλυτικά μίλησε για:

-την απουσία του λόγω της κόκκινης στο ματς με την Καλλονή: «Σίγουρα μου έλειψε, γιατί τέσσερις αγωνιστικές είναι πάρα πολλές, ήμουν σχεδόν ένα μήνα έξω. Έβλεπα τα ματς που παίζαμε από την τηλεόραση και το γήπεδο και έβλεπα ότι δεν μπορώ να βοηθήσω την ομάδα μου. Σίγουρα όταν κάθεσαι πολύ καιρό σου λείπει το ποδόσφαιρο, να παίξεις, να βοηθήσεις την ομάδα σου».

-την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό: «Ξέραμε ότι θα είναι ένα ντέρμπι, πιστεύω σε αυτά τα ματς το παιχνίδι πάει στη δύναμη, φαίνεται ότι πάντα δεν βλέπεις καλό ποδόσφαιρο και πιστεύω ότι φάνηκε κιόλας, δεν είχαμε και πολλές φάσεις ούτε εμείς, ούτε αυτοί και πήγε το παιχνίδι πολύ χαλαρά».

-το αν μπορεί ο ΠΑΟΚ να ανακάμψει: «Έχουμε ακόμη πολύ δρόμο, έχουμε μπροστά μας πολλά παιχνίδια. Μπορούμε μέχρι το τέλος να δώσουμε τα πάντα για να μπορέσουμε να τερματίσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται. Έχουμε πολλά παιχνίδια, στο χέρι μας είναι αυτό»

-το ματς με τον Ατρόμητο: «Τον Ατρόμητο τον ξέρουμε, έχει μία πολύ καλή ομάδα. Όλα αυτά τα χρόνια έχουν φτιάξει μία πολύ καλή ομάδα. Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, πιστεύω ότι αν μπούμε αποφασισμένοι από την αρχή, μπορούμε να πάρουμε τη νίκη».

-την επιστροφή του Αλέξανδρου Τζιόλη στη δράση: «Σίγουρα ήταν μεγάλη η απουσία του, γιατί όπως βλέπετε δεν έχουμε την πολυτέλεια να "χάνουμε" παίκτες. Πιστεύω ότι μετά από τόσο καιρό σίγουρα θα χρειαστεί χρόνο για να μπορέσει να βρει τα πατήματα του και θα μας βοηθήσει πάρα πολύ. Είναι έμπειρος, έχει παίξει πολλά χρόνια, ξέρει να ηρεμεί το παιχνίδι. Αυτό, είναι πολύ καλός στο να ηρεμεί το παιχνίδι και αυτό βοηθάει και εμένα και την ομάδα».