Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

ΚΑΕ Ολυμπιακός: «Δημήτρη, οι αληθινοί ηγέτες δεν κρύβονται στις ήττες»


ΚΑΕ Ολυμπιακός: «Δημήτρη, οι αληθινοί ηγέτες δεν κρύβονται στις ήττες»

Την επιστροφή του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στην προεδρία της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, ώστε να συμμετάσχει θεσμικά στο δημόσιο διάλογο, ζητά η ΚΑΕ Ολυμπιακός με νέα ανακοίνωσή της.

Ζαλισμένους από τη νέα δικαστική «σφαλιάρα» χαρακτήρισε η ΚΑΕ Ολυμπιακός τους ιθύνοντες της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, μέσω ανακοίνωσης.

Οι «ερυθρόλευκοι» καλούν τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο να επιστρέψει στην προεδρία του «τριφυλλιού» ώστε να συμμετάσχει θεσμικά στο δημόσιο διάλογο και καταλήγουν: «Δημήτρη, οι αληθινοί ηγέτες δεν κρύβονται στις ήττες».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΑΕ:

«Φαίνεται πώς η νέα δικαστική “σφαλιάρα” έχει προκαλέσει την απόλυτη ζάλη στους ιθύνοντες της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, οι οποίοι, πριν από λίγους μήνες, έσπευσαν εναγωνίως να πανηγυρίσουν ως “νίκη” μια προσωρινή διαταγή του Διοικητικού Εφετείου.

Σε απάντηση, λοιπών, διαφόρων νέων παραπλανητικών και νομικά ατεκμηρίωτων ανακοινώσεων, ενημερώνουμε για τα εξής:

• Με την από 22.07.2015 απόφαση της ΕΕΑ, αποφασίστηκε η ανάκληση της άδειας μεταβίβασης των μετοχών της ΚΑΕ Παναθηναϊκός “με επακόλουθο οι μετοχές να παραμείνουν στον κ. Δ. Γιαννακόπουλο”. Επομένως, ο Δ. Γιαννακόπουλος δεν έπαυσε ποτέ να είναι ιδιοκτήτης της Κ.Α.Ε. και, φυσικά, ο Μ. Παπαδόπουλος δεν έχει κανένα απολύτως δικαίωμα διάθεσής τους.

• Με την υπ’ αριθμ. 22/14 απόφαση της Ε.ΦΙ.Π., επιβλήθηκε πρόσκαιρα στον Δ. Γιαννακόπουλο “ποινή απαγόρευσης συμμετοχής του ως Διοικούντος ή μέλους Αθλητικού Σωματείου” και όχι συμμετοχής του στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας. Δηλαδή, ο Δ. Γιαννακόπουλος δεν είχε καμία νομική υποχρέωση να μεταβιβάσει τις μετοχές, αλλά το έκανε προκειμένου να αποφύγει τις κάθε είδους υποχρεώσεις που απορρέουν για τους ιδιοκτήτες Α.Α.Ε. (βλπ. υπογραφή ισολογισμών, ετήσια υποβολή πόθεν έσχες κλπ.) και τις πειθαρχικές ποινές που επιβλήθηκαν λόγω των καταγγελιών της ΚΑΕ Ολυμπιακός.

•Αντίθετα με ό,τι ίσχυε κατά την περσινή αγωνιστική περίοδο - οπότε και ο Δ. Γιαννακόπουλος παραβίασε 8 συναπτές φορές τις αποφάσεις του αθλητικού δικαστή και της Ε.ΦΙ.Π-, σύμφωνα με νέο Πειθαρχικό Κώδικα, εάν ο Δ. Γιαννακόπουλος εισέλθει στο γήπεδο, τότε θα επιβληθεί στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός η ποινή αποκλεισμού μίας αγωνιστικής ημέρας, ανεξάρτητα από τυχόν άλλη ευθύνη αυτής.

Σας είχαμε προειδοποιήσει να μην βιάζεστε. Στην Ελλάδα υπάρχουν νόμοι και εφαρμόζονται και όποιος πιστεύει το αντίθετο κάνει λάθος.

Υ.Γ. Εφόσον η ποινή της Ε.ΦΙ.Π. έχει λήξει εδώ και μήνες, προτείνουμε o Δ. Γιαννακόπουλος να επανέλθει και στη θέση του Προέδρου της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, ώστε να συμμετέχει στο δημόσιο διάλογο θεσμικά και όχι μέσω των πρωτοσέλιδων της εφημερίδας του.

Υ.Γ.2. Επειδή έγινε λόγος για δήθεν 5/5, αναρωτιόμαστε εάν το περυσινό 5-0 με sweep στους τελικούς “χρεώνεται” στον εικονικό ιδιοκτήτη της ΚΑΕ Παναθηναϊκός.

Δημήτρη, οι αληθινοί ηγέτες δεν κρύβονται στις ήττες.

ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π
».

Το μήνυμα Δέλλα σε Μαρσελίνιο και Λε Ταλέκ!

Ακόμα μία ένδειξη ότι οι Μαρσελίνιο και Λε Ταλέκ αποτελούν «ξένο σώμα» από τον Ατρόμητο αποτέλεσε με τον Παναιτωλικό, καθώς παρά το ότι ήταν αμφότεροι στην αποστολή, δεν έπαιξαν ούτε λεπτό.

Το μήνυμα Δέλλα σε Μαρσελίνιο και Λε ΤαλέκΕμφανώς καλύτερο είναι το κλίμα στον Ατρόμητο, όχι τόσο με τον βαθμό από το ματς του Αγρίνιου που ήταν το ελάχιστο σε ένα ματς που οι Περιστεριώτες κυριάρχησαν πλήρως, αλλά κυρίως με την απόδοση που άφησε υποσχέσεις για το μέλλον.

Παράλληλα, υπάρχει σαφής ικανοποίηση από το γεγονός ότι Μπαστακός και Λημνιός που αποτελούν «προϊόντα» της Ακαδημίας της ομάδας έδειξαν σε μια πολύ δύσκολη και πιεστική συγκυρία, ότι μπορούν να αποτελέσουν εσωτερικές «μεταγραφές» και να έχουν σημαίνοντα ρόλο στο ροτέισον του Τραϊανού Δέλλα.

Το βάρος όπως είναι σαφές πέφτει στον προσεχή αγώνα κόντρα στην Καλλονή που η νίκη είναι μονόδρομος και το ενθαρρυντικό είναι ότι θα επιστρέψει εκτός απροόπτου και ο Σωκράτης Φυτανίδης που έχει λείψει πάρα πολύ από τον αγώνα κόντρα στον Ολυμπιακό και μετά, αφού είναι χαρακτηριστικό ότι σε αυτούς τους αγώνες οι Περιστεριώτες δεν έχουν καταφέρει να κρατήσουν το μηδέν.

Τέλος, από το ματς κόντρα στον Παναιτωλικό προέκυψαν κι άλλα συμπεράσματα που αφορούν το μέλλον συγκεκριμένων ποδοσφαιριστών και ειδικά των Λε Ταλέκ και Μαρσελίνιο. Παρά το γεγονός ότι οι Περιστεριώτες ήθελαν το «τρίποντο» και ο τρόπος που εξελίχθηκε το ματς ευνοούσε τη χρησιμοποίησή τους, ο Τραϊανός Δέλλας προτίμησε τους Μίλος Στόιτσεφ και Πίτου Γκαρσία και δεν έβαλε λεπτό ούτε τον Βραζιλιάνο, ούτε τον Γάλλο.

Η απόφαση του «Τράι» δεν είναι τυχαία, αφού και οι δύο θεωρούνται «ξένο σώμα» και η μη χρησιμοποίησή είναι ενδεικτική των προθέσεων που υπάρχουν εν όψει Ιανουαρίου. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ζήτησε συγγνώμη ο Μπερμπάτοφ!


Ζήτησε συγγνώμη ο Μπερμπάτοφ

Λανθασμένη χαρακτήρισε την αντίδρασή του ο Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ, όταν έγινε αλλαγή με την Καμπάλα κι έφυγε από το γήπεδο! Ο άσος του ΠΑΟΚ απολογήθηκε και δήλωσε απόλυτα χαρούμενος στον Δικέφαλο.

Ειλικρινή μεταμέλεια έδειξε ο Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ για την αντίδρασή του να φύγει από το γήπεδο, όταν αντικαταστάθηκε κόντρα στην Καμπάλα. Ο άσος του ΠΑΟΚ ζήτησε δημόσια συγγνώμη, έδωσε τη δική του εκδοχή για το συμβάν και έδειξε απόλυτα αφοσιωμένος στον Δικέφαλο του βορρά, προκειμένου να τον βοηθήσει να πετύχει τους στόχους του!

Αναλυτικά όσα είπε ο Μπερμπάτοφ στη συνέντευξη Τύπου

«Δεν είμαι 100% έτοιμος ακόμα. Χρειάζομαι να βελτιώσω τη φυσική κατάσταση μου. Το αυριανό παιχνίδι είναι μία καλή ευκαιρία για μένα, να βρω πάλι ρυθμό. Παίζουμε σε ένα υπέροχο γήπεδο, με μία καλή ομάδα και αν με επιλέξει ο προπονητής μου να παίξω θα είναι υπέροχο για μένα για να δω τι κατάσταση βρίσκομαι».

Για το αν βλέπει το αυριανό παιχνίδι ώστε να «σπάσει» το ρεκόρ του Χρίστο Στόιτσκοφ:

«Είναι καλό να κυνηγάς ρεκόρ. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για ένα ενός τόσο σπουδαίου παίκτη. Το σημαντικό είναι να παίξει καλή ομάδα. Αν παίξουμε καλά θα έχω και εγώ την ευκαιρία να σκοράρω. Δεν ξέρω αν θα είναι για μένα αυτό το τελευταίο μου παιχνίδι στην καριέρα μου στην Ευρώπη και ελπίζω να τα καταφέρω».

Για τις συμβουλές που θα έδινε στους νέους συμπαίκτες του:

«Θα τους έλεγα απλώς να το απολαύσουν. Το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι. Ετσι το αντιμετώπιζα πάντα. Πρέπει να είσαι έξυπνος να χρησιμοποιείς το μυαλό σου και να έχεις καλή απόδοση. Παίζουμε σε ένα όμορφο γήπεδο, κόντρα σε μία καταπληκτική ομάδα. Δεν έχουμε να χάσουμε κάτι. Πρέπει να μπουν στο γήπεδο να κάνουν όσα ξέρουν και να τα δώσουν όλα, πάντα σύμφωνα με τις οδηγίες του προπονητή».

Για την αντίδρασή του, μετά την αλλαγή του στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό και την αποχώρησή του από το γήπεδο:

«Δεν έχω πρόβλημα να σας πω τι έγινε. Ένιωσα κάτι στο πόδι μου. Ο κόσμος που δεν με ξέρει, δεν γνωρίζει πως θέλω να παίζω ακόμα και αν πονάω. Ηθελα να μείνω μέχρι το τέλος, να σκοράρω και να βοηθήσω την ομάδα μου να κερδίσει το παιχνίδι. Όταν είδα πως έγινα αλλαγή, απογοητεύτηκα, αφού παρά την ηλικία μου αγαπώ το ποδόσφαιρο και θέλω να παίζω. Ηταν μία κακή αντίδραση δική μου. Μίλησα με τον προπονητή μου. Ήμουν λάθος εγώ, δεν έφταιξε σε κάτι αυτός. Συγνώμη αν προσέβαλα κάποιους. Ξέρω πως στην ηλικία μου είναι δύσκολο να παίζω συνέχεια, αλλά εγώ θέλω να παίζω, γιατί μου αρέσει το ποδόσφαιρο».

Για το φημολογούμενο ενδιαφέρον της Μπαρτσελόνα και τις σκέψεις του για το μέλλον του στον ΠΑΟΚ:

«Νιώθω χαρούμενος στον ΠΑΟΚ. Ολοι με έχουν αγκαλιάσει, μου φέρονται με τον καλύτερο τρόπο. Ο κόσμος, οι συμπαίκτες μου, ο προπονητής, ο τύπος. Δεν θέλω να σχολιάσω κάτι άλλο, αυτό που πρέπει να γνωρίζετε είναι πως είμαι συγκεντρωμένος στην ομάδα μου. Το τι θα φέρει το μέλλον κανείς δεν μπορεί να το γνωρίζει».
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Έπαθε» Τόμπσον ο Βασιλειάδης!


«Έπαθε» Τόμπσον ο Βασιλειάδης

Το βράδυ ο Κλέι Τόμπσον των Γουόριορς είχε 8/10 τρίποντα στο ημίχρονο, απόψε ο Κώστας Βασιλειάδης έχει 6/8 ως την ανάπαυλα του αγώνα του ΠΑΟΚ με την Άβτοντορ.

Ρεσιτάλ του Κώστα Βασιλειάδη στο πρώτο μέρος του ΠΑΟΚ-Άβτοντορ.

Ο Έλληνας φόργουορντ είναι ο κύριος λόγος που ο Δικέφαλος του βορρά προηγείται 49-44 στο ημίχρονο.

Κι αυτό διότι μετράει ήδη 21 πόντους με 6/8 τρίποντα. Λίγο… χειρότερη επίδοση από το απίθανο 8/10 που είχε το βράδυ ο Κλέι Τόμπσον των Γουόριορς κόντρα στους Πέισερς (κι ενώ τέλειωσε το ματς με 10/16).
*Πηγή: sport-fm.gr*

Τούχελ: «Θα δώσει τον καλύτερο εαυτό του ο ΠΑΟΚ»


Τούχελ: «Θα δώσει τον καλύτερο εαυτό του ο ΠΑΟΚ»

Έτοιμος να αντιμετωπίσει έναν ΠΑΟΚ που θα δώσει τον καλύτερο εαυτό του παρά το γεγονός πως έχει αποκλειστεί, δηλώνει ο τεχνικός της Ντόρτμουντ Τόμας Τούχελ.

Δύσκολο αντίπαλο χαρακτήρισε τον ΠΑΟΚ ο Τόμας Τούχελ, ο οποίος τόνισε ότι μπορεί οι Θεσσαλονικείς να έχουν ήδη αποκλειστεί από τη συνέχεια του Europa League, όμως θεωρεί πως οι ποδοσφαιριστές του «δικεφάλου του βορρά» δεν θα παραδοθούν αμαχητί.

Παράλληλα, στη συνέντευξη Τύπου πριν το παιχνίδι ο τεχνικός της Ντόρτμουντ πρόσθεσε πως στόχος της ομάδας του είναι η νίκη και η πρωτιά στον όμιλο.

Αναλυτικά όσα είπε ο Τούχελ:

Για το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ έχει ήδη αποκλειστεί χωρίς νίκη στον όμιλο:

«Με βάση την υπόλοιπη στατιστική, ο ΠΑΟΚ στο ελληνικό πρωτάθλημα έχει χάσει μόλις 5 φορές. Παίζει ομαδικά, κλειστά και δύσκολα μπορεί κάποιος να τον κερδίσει. Ο ΠΑΟΚ είναι ένας δύσκολος αντίπαλος».

Για τα προβλήματα τραυματισμών της Ντόρτμουντ:

«Είναι όλοι καλά, εκτός από τον Γκουντογκάν και δεν θα παίξει αύριο, ίσως παίξει την Κυριακή. Και ο Ντουρμ ίσως δεν παίξει αύριο. Ποιοι θα είναι στην ενδεκάδα θα το δούμε σήμερα και θα αποφασίσουμε. Σίγουρα έχουμε διαθέσιμους ποδοσφαιριστές».

Για τον Κάστρο και την εξέλιξή του:

«Είναι ένας σημαντικός παίκτης ο Κάστρο και χαίρομαι ότι έμεινε ήρεμος παρότι αρχικά δέχτηκε κριτική. Έπαιζε στη Λεβερκούζεν στη βασική ενδεκάδα μόνιμα. Έχει τεράστια εμπειρία, είναι θετικός ότι προσαρμόστηκε στην πρώτη αλλαγή ομάδας. Είναι και άνθρωπος και υπάρχουν και προσωπικοί παράγοντες προσαρμογές. Ήθελε να έρθει στην Ντόρτμουντ και τα κατάφερε, είναι γρήγορος με την μπάλα και ανήκει στα ατού της ομάδας μας».

Για το Champions League και τις ομάδες που έμειναν εκτός:

«Είδαμε πως έφυγαν μεγάλες ομάδες έφυγαν από το Champions League. Και στο Europa League ο όμιλος είναι πολύ δύσκολος, με την πρώτη ματιά δεν έβλεπε κανείς τα μεγάλα ονόματα. Το Europa League είναι ένα απαιτητικό τουρνουά, μετά τη φάση των ομίλων ακολουθούν πολλά, πρέπει να έχεις αντοχή, δεν σκεφτήκαμε τι προτιμούμε, νιώθουμε καλά, αύριο θα προσπαθήσουμε για την πρωτιά. Πρέπει κανείς να έχει αντοχή για τα πολλά παιχνίδια».

Για το τι εύχεται να δει την Πέμπτη:

«Θέλω να δω μια φρεσκάδα, είχαμε μέρες από το Σάββατο για να προετοιμαστούμε, είδα μια «πείνα» από τους παίκτες μου, θέλω να τα εφαρμόσουμε στο παιχνίδι μας, με θάρρος, να παίξουμε επιθετικά και πίσω να μην αφήσουμε ανοιχτούς χώρους, αν μπορούσα αυτές τις ευχές θα έκανα».

Για το αν περιμένει κάποιο δώρο από την Καμπάλα:

«Δεν ασχολούμαστε με θεωρίες, θέλουμε να περάσουμε στην επόμενη φάση, να συγκριθούμε και να αναμετρηθούμε με τους καλύτερους. Πάντως πιστεύω πως και ο ΠΑΟΚ θα δώσει τον καλύτερο του εαυτό και κανείς δεν θα μας χαρίσει τίποτα».

Για το αν ξεχώρισε κάποιον παίκτη του ΠΑΟΚ:

«Όχι αλλά ξέρουμε ποιον πρέπει να προσέξουμε, ποιοι έχουν αγωνιστεί στη Μπουντεσλίγκα αλλά δεν κάναμε καμία σκέψη και επαφή για μελλοντική μεταγραφή με παίκτη του ΠΑΟΚ».

Η Ούνιξ έδωσε το «εισιτήριο» στον Άρη!!


Η Ούνιξ έδωσε το «εισιτήριο» στον Άρη!

Στους «32» του Eurocup προκρίθηκε και μαθηματικά ο Άρης, μετά τη νίκη με 91-77 της Ούνιξ επί της Μπουντούτσνοστ! Πέρασε και η ομάδα του Καζάν.

Ήρθε το «δώρο» από το Καζάν στον Άρη!

Η Μπουντούτσνοστ δυσκόλεψε μόλις για ένα δεκάλεπτο την Ούνιξ, η οποία τη νίκησε 91-77 και έτσι εκτός από αυτή έστειλε -μαθηματικά- και τον Άρη στους «32» του Eurocup!

Κορυφαίος για την ομάδα του Εβγκένι Πασούτιν ήταν ο Κιθ Λάνγκφορντ με 26 πόντους, ενώ πολύ εντυπωσιακός ήταν ο Κίνο Κολόμ, ο οποίος έκανε τριπλ-νταμπλ με 15 πόντους, 11 ριμπάουντ και 13 ασίστ! Ο Κώστας Καϊμακόγλου κινήθηκε σε… ρηχά νερά, έχοντας μόλις 3 πόντους, 2 ριμπάουντ και 1 ασίστ. Από τους Μαυροβούνιους ξεχώρισε ο Ντραγκίτσεβιτς με 19 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 17-23, 46-38, 65-53, 91-77
*Πηγή: sport-fm.gr*

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες η Νιγηρία!


Στους Ολυμπιακούς Αγώνες η Νιγηρία

Θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο έκλεισε η Νιγηρία, μετά το 1-0 κόντρα στη Σενεγάλη και την πρόκρισή της στον τελικό του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής U-23.

Βρήκε κάτοχο το ένα από τα τρία εισιτήρια της αφρικανικής ζώνης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, το 2016.

Η Νιγηρία (που είχε πάρει το χρυσό το 1996) επικράτησε 1-0 της Σενεγάλης για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής U-23 και πέραν της δυνατότητας να διεκδικήσει το τρόπαιο, εξασφάλισε τη συμμετοχή της στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός του καλοκαιριού.

Το έτερο ζευγάρι της τετράδας είναι μεταξύ Αλγερίας και Νοτίου Αφρικής, με τον νικητή να προκρίνεται στον τελικό και παράλληλα να κλείνει θέση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η πρώτη έχει να βρεθεί εκεί σχεδόν τρεις δεκαετίες, ενώ η «Μπαφάνα-Μπαφάνα» ευελπιστεί να το κάνει αυτό για πρώτη φορά μετά το 2000.

Στον μικρό τελικό, μεταξύ Σενεγάλης και του ηττημένου του προαναφερθέντος ζευγαριού θα κριθεί το χάλκινο μετάλλιο στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής U-23 και το τελευταίο εισιτήριο για Βραζιλία.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Φέρνει Μπολντς το Λαύριο!!


Φέρνει Μπολντς το Λαύριο

Ο ΝτεΜάριους Μπολντς, ο οποίος πριν από δύο χρόνια αγωνιζόταν στον Απόλλωνα Πάτρας, αναμένεται να είναι αντικαταστάτης του τραυματία Τζαμάλ Νίξον στο Λαύριο.

Στο πρόσωπο του ΝτεΜάριους Μπολντς βρήκαν στο Λαύριο τον αντικαταστάτη του τραυματία Τζαμάλ Νίξον. Ο Χρήστος Σερέλης φέρεται να έχει καταλήξει στον Αμερικανό γκαρντ, ο οποίος γνωρίζει καλά την Α1 καθώς πριν από δύο χρόνια φορούσε τη φανέλα του Απόλλωνα Πάτρας.

Τη φετινή σεζόν, ο Μπολντς ξεκίνησε στην Τουρκία και την Γκεντσλίκ, έχοντας κατά μέσο όρο 18,6 πόντους και 2,5 ασίστ.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Τέρμα τα αποτελέσματα αγώνων στις εφημερίδες!!


Τέρμα τα αποτελέσματα αγώνων στις εφημερίδες!

Με μια απόφαση που έχει και αρκετούς πολέμιους η αγγλική ομοσπονδία καλεί εφημερίδες και σάιτ να μη δημοσιεύουν τα αποτελέσματα αγώνων που παίρνουν μέρος μικρά παιδιά.

Σαν πρωταπριλιάτικο αστείο αντιμετώπισαν ορισμένοι μια απόφαση της FA, όπως μεταδίδει το Eurosport, η οποία καλεί εφημερίδες και ιστοσελίδες να μην δημοσιεύουν τα αποτελέσματα ποδοσφαιρικών αγώνων στους οποίους συμμετέχουν παιδιά ηλικίας μέχρι 11 ετών.

Όπως τονίζουν οι άνθρωποι της ομοσπονδίας πρόκειται για μια κίνηση που στόχο έχει να σταματήσει το άθλημα να γαλουχεί ποδοσφαιριστές που στο μυαλό τους μόνο το αποτέλεσμα θα έχει σημασία και θα προωθεί τη λογική της νίκης με οποιοδήποτε τρόπο.

Ωστόσο, ήδη αρκετοί κάνουν λόγο για υποκριτική προσέγγιση από την πλευρά των υπευθύνων και αναρωτιούνται το κατά πόσο θα ισχύσει μια τέτοια απαγόρευση καθώς δεν βλέπουν τον τρόπο με τον οποίο θα… τιμωρηθούν οι παραβάτες!
*Πηγή: sport-fm.gr*

Η Πορτ Βέιλ απέρριψε τον Χασελμπάινκ υπό το φόβο ρατσιστικής επίθεσης!


Η Πορτ Βέιλ απέρριψε τον Χασελμπάινκ υπό το φόβο ρατσιστικής επίθεσης

Μια απίθανη ιστορία αποκαλύφθηκε με πρωταγωνιστή τον Τζίμι Φλόιντ Χασελμπάινκ, καθώς ο ιδιοκτήτης της Πορτ Βέιλ απέρριψε τον Ολλανδό τεχνικό, θέλοντας να τον προστατέψει από ρατσιστικές επιθέσεις.

Ένα από τα «hot» ονόματα της νέας προπονητικής γενιάς στην Αγγλία αποτελεί ο Τζίμι Φλόιντ Χασελμπάινκ που μετά το πετυχημένο του πέρασμα στην Μπέρτον με την οποία κατέκτησε το πρωτάθλημα της League Two, ανέλαβε τις τύχες της ΚΠΡ.

Με τη δημοτικότητα του παλαίμαχου Ολλανδού επιθετικού να ανεβαίνει συνεχώς στο Νησί, προκύπτουν καθημερινά αποκαλύψεις για το μικρό προπονητικό του βιογραφικό και σε μία εξ αυτών προχώρησε ο ιδιοκτήτης της Πορτ Βέιλ.

Ο Νόρμαν Σμέρθγουεϊτ όπως δήλωσε είχε την ευκαιρία να τον αποκτήσει το 2013, ωστόσο δεν πήρε τελικά την απόφαση, διότι ανησυχούσε ότι οι οπαδοί της ομάδας θα μπορούσαν να επιτεθούν με ρατσιστικά συνθήματα εναντίον του Χασελμπάινκ σε περίπτωση που η πορεία της Πορτ Βέιλ δεν ήταν ικανοποιητική.

«Δεν τον απέκτησα λόγω ενός θέματος που είχε η ομάδα και αφορούσε ρατσιστικές επιθέσεις. Δεν θα ήταν δίκαιο προς αυτόν. Μπορείτε να φανταστείτε τι μπορούσε να συμβεί αν τα αποτελέσματα ήταν εναντίον του;

Χωρίς αμφιβολία ήταν ο κατάλληλος για την ομάδα χωρίς αμφιβολία, αλλά δεν νομίζω ότι η ομάδα θα ήταν σωστή απέναντί του. Το 99% των οπαδών μας είναι εξαιρετικοί, αλλά μια ελάχιστο ποσοστό μας βάζει σε μπελάδες», ανέφερε ο πρόεδρος του συλλόγου που μάλιστα πριν από μερικές μέρες έβαλε πωλητήριο στην ομάδα.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ακόμη ένα πρόβλημα για Μαντζουράκη!


Ακόμη ένα πρόβλημα για Μαντζουράκη

Αντί να μειώνονται, αυξάνονται τα προβλήματα στον Παναιτωλικό, καθώς ο Κόρσιενς ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα την Τετάρτη.

Με προβλήματα συνεχίστηκε η προετοιμασία του Παναιτωλικού για την αναμέτρηση της 14ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας κόντρα στον Ολυμπιακό στο «Καραϊσκάκη».

Ο Γιάννης Μαντζουράκης είδε για ακόμη μία μέρα τους Παπάζογλου και Παπουτσογιαννόπουλου να ακολουθούν ατομικό, ενώ ίδιο πρόγραμμα ακολούθησε και ο Κόρσιενς λόγω ενοχλήσεων.

Στα ευχάριστα για τον έμπειρο τεχνικό, ήταν η ενσωμάτωση του Καμαρά σε φουλ ρυθμούς ενώ ο Ουαρντά θα επιστρέψει από την άδειά του και θα προπονηθεί σίγουρα την Πέμπτη.
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Δραπέτευσε» ο Ολυμπιακός!


«Δραπέτευσε» ο Ολυμπιακός

Μπορεί να βρήκε αντίσταση από τον Άρη, ωστόσο ο Ολυμπιακός είχε τις λύσεις στο τάι-μπρέικ και έφυγε με το διπλό απ’ τη Θεσσαλονίκη (3-2), που τον κρατά στην κορυφή της Α1 βόλεϊ ανδρών.

Έχασε έναν βαθμό, πήρε όμως τη νίκη… Ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε πολύ στη Θεσσαλονίκη, ωστόσο στο τάι-μπρέικ έβγαλε την ποιότητά του και επικράτησε 3-2 σετ του Άρη για την 8η αγωνιστική της Α1 βόλεϊ ανδρών.

Οι Πειραιώτες βρέθηκαν πίσω στο σκορ και μάλιστα με το… σοκαριστικό (για τα δεδομένα τους) 25-13, ωστόσο αντέδρασαν και πήραν τα δύο επόμενα. Οι κίτρινοι αποδείχθηκαν πολύ σκληροί για να πεθάνουν και ισοφάρισαν (εξασφαλίζοντας τουλάχιστον τον πόντο), όμως στο τελικό σετ οι φιλοξενούμενοι βρήκαν τον τρόπο να φύγουν με το διπλό.

Ο Ολυμπιακός έφτασε έτσι στην έβδομη νίκη του σε οκτώ αγώνες και ταυτόχρονα τους 21 βαθμούς, που τον διατηρούν στην κορυφή της βαθμολογίας. Από την άλλη, ο Άρης ανέβηκε στους 9, αλλά παραμένει κοντά στη ζώνη του υποβιβασμού.

Για τους νικητές, ο Έγκλεσκαλνς τελείωσε το ματς με 23 πόντους.

Τα σετ: 25-13, 21-25, 21-25, 27-25, 8-15

ΑΡΗΣ (Μέλκας): Κυριακίδης 22 (16/29 επ, 4 άσσοι, 2 μπλοκ, 58% υπ - 24% άριστες), Γκιρτζίκης 4 (4/6 επ), Χαριτωνίδης 4 (1/1 επ, 1 άσσο, 2 μπλοκ), Ανδρεάδης 10 (10/11 επ), Σωτηρίου 15 (9/21 επ, 3 άσσοι, 3 μπλοκ, 66% υπ - 50% άριστες), Τζελάτι 18 (14/35 επ, 1 άσσος, 3 μπλοΚ) / Μπαμπαλιούτας (λ, 65% υπ - 55% άριστες), Παπαϊακώβου 5 (1/6 επ, 1 άσσος, 3 μπλοκ), Μήλης, Μούχλιας 1 (1/1 επ)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πιάτσα): Σουλτανόπουλος 4 (4/9 επ),Φιλίποφ 1 (1 άσσος), Έγκλεσκαλνς 23 (21/48 επ, 2 άσσοι), Κοκκινάκης 13 (9/20 επ, 3 άσσοι, 1 μπλοκ, 65% υπ - 41% άριστες), Τσουκ 21 (16/26 επ, 1 άσσος, 4 μπλοκ, 44% υπ - 22% άριστες), Σφενδυλάκης 4 (4/15 επ) / Ταμπουρατζής (λ, 48% υπ - 31% άριστες), Σακόγλου 1 (1/4 επ), Στιβαχτής, Παπαδόπουλος, Όγκουρτσακ 1 (1/2 επ).

Ο προπονητής του Άρη Γιάννης Μέλκας δήλωσε: «Μπορεί να χάσαμε αλλά είμαι ευχαριστημένος από την εμφάνιση, την προσπάθεια αλλά και τον βαθμό. Κρύψαμε τα προβλήματα που είχαμε όλη την εβδομάδα και παλέψαμε ειδικά το 4ο σετ που το γυρίσαμε κιόλας. Μου άρεσε η ομάδα και στο 1ο σετ που μπήκε διαβασμένη στον αγώνα. Η αλήθεια είναι πως ο Ολυμπιακός μας έδωσε την δυνατότητα να διεκδικήσουμε κάτι παραπάνω και αξιοποιήσαμε αυτή την ευκαιρία. Κρατάμε τον βαθμό και προετοιμαζόμαστε για το ντέρμπι με την Παναχαϊκή».

Ο προπονητής του Ολυμπιακού Ρομπέρτο Πιάτσα δήλωσε: «Μάλλον νομίζαμε πως ο Άρης θα μας χάριζε τη νίκη επειδή είμαστε ο Ολυμπιακός αλλά φυσικά δεν συνέβη κάτι τέτοιο. Δεν φτάνουν οι φανέλες για να κερδίζεις αγώνες. Δεν είχαμε καλή απόδοση σήμερα και με προβληματίζει η απόδοση μας. Κάνουμε καλές εμφανίσεις και μετά μία κακή που χαλάμε αυτό που φτιάχνουμε. Πρέπει να κάνουμε πολλά ακόμα για να μην έχουμε εμφανίσεις σαν την σημερινή».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Τζόρτζεβιτς: «Καλό για εμάς που παίζουμε στο ΟΑΚΑ»


Τζόρτζεβιτς: «Καλό για εμάς που παίζουμε στο ΟΑΚΑ»

Μπροστά στο κοινό του θέλει να πανηγυρίσει ο Παναθηναϊκός την πρόκριση στο TOP 16 της Ευρωλίγκας, παίρνοντας τη νίκη κόντρα στην Ζιελόνα Γκόρα, όπως είπαν οι Σάσα Τζόρτζεβιτς και Τζέιμς Φελντέιν.

Είναι πολύ καλό για τον Παναθηναϊκό που το ματς κόντρα στην Ζιελόνα Γκόρα γίνεται στο ΟΑΚΑ, σύμφωνα με όσα είπαν οι Σάσα Τζόρτζεβιτς και Τζέιμς Φελντέιν.

«Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για εμάς, καθώς εάν νικήσουμε τότε θα προκριθούμε στο TOP 16. Οπότε ο καθένας καταλαβαίνει τι σημαίνει αυτό το ματς για εμάς. Σεβόμαστε τους αντιπάλους μας, οι οποίοι μας νίκησαν στην Πολωνία και ξέρουμε πως πρέπει να παίξουμε καλά για να νικήσουμε. Είναι καλό για εμάς που παίζουμε ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι στην έδρα μας, καθώς θα έχουμε στη στήριξη των οπαδών μας», δήλωσε αρχικά ο Σάσα Τζόρτζεβιτς.

Από την πλευρά του, ο Τζέιμς Φελντέιν, είπε: «Όλοι καταλαβαίνουν πόσο κρίσιμο παιχνίδι είναι αυτό για εμάς. Εάν νικήσουμε, θα πάρουμε το εισιτήριο για το TOP 16. Γι’ αυτό θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για να παίξουμε δυνατά και να δώσουμε το 100% στο παρκέ. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που παίζουμε ένα τόσο μεγάλο ματς μπροστά στον κόσμο μας».

Τρελό buzzer-beater από την άλλη άκρη του γηπέδου!! (video)


Τρελό buzzer-beater από την άλλη άκρη του γηπέδου! (video)

Συνέβη σε αγώνα λυκείου στις Η.Π.Α. Δείτε το βίντεο.

Η ομάδα του Austin High έχανε 56-54 από το Northfield 1.6 δευτερόλεπτα πριν το τέλος. Από μια χαμένη βολή η μπάλα βρέθηκε στα χέρια του πιτσιρικά Oman Oman, που δεν το σκέφτηκε πολύ.

Απλά την πέταξε προς το αντίπαλο καλάθι. Με το ταμπλό να κοκκινίζει από τη λήξη του χρόνου, η μπάλα βρήκε το δρόμο για το καλάθι.

Περιττό να σας πούμε ότι έγινε χαμός από τους πανηγυρισμούς.




*Πηγή: sport-fm.gr*

Προσπαθεί να πείσει τον Κατσικάρη ο Φαβεράνι!


Προσπαθεί να πείσει τον Κατσικάρη ο Φαβεράνι

Προπονήσεις με την Μούρθια κάνει το τελευταίο διάστημα ο Βίτορ Φαβεράνι, ο οποίος πρόσφατα έλυσε τη συνεργασία του με την Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Την επιστροφή του στην Μούρθια ψάχνει ο Βίτορ Φαβεράνι.

Ο Βραζιλιάνος σέντερ, ο οποίος αγωνίστηκε εκεί τη σεζόν 2009/11, έλυσε πρόσφατα τη συνεργασία του με την Μακάμπι Τελ Αβίβ και το τελευταίο διάστημα συμμετέχει στις προπονήσεις της ομάδας του Φώτη Κατσικάρη, διεκδικώντας ένα νέο συμβόλαιο.

Μάλιστα, εφόσον όλα πάνε καλά και ο Φαβεράνι δείξει πως είναι σε καλή κατάσταση και πως έχει ξεπεράσει πλήρως τα προβλήματα τραυματισμών του, τότε δεν είναι απίθανο η Μούρθια να τον κρατήσει, αφού η φροντ λάιν της θα «αδειάσει» τον Ιανουάριο με τον Αουγκούστο Λίμα να μετακομίζει στην Ρεάλ Μαδρίτης.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Τρελό κράξιμο στον Φαν Χάαλ!


Τρελό κράξιμο στον Φαν Χάαλ

Και άλλος παλαίμαχος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ασκεί κριτική στον Ολλανδό τεχνικό με αφορμή τον αποκλεισμό από τη συνέχεια του Τσάμπιονς Λιγκ.

Σειρά έχουν πάρει όσοι ποδοσφαιριστές έχουν φορέσει τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και κράζουν τον Λουίς Φαν Χάαλ.

Τελευταίος ο Γκόρντον ΜακΚουίν, ο οποίος αγωνιζόταν με τα χρώματα των «κόκκινων διαβόλων» από το 1978 έως και το 1985.

«Ο Φαν Χάαλ νομίζει ότι είναι παιχνίδι. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να του γίνει επέκταση συμβολαίου», ήταν η θέση του σκοτσέζου κεντρικού αμυντικού ο οποίος συνέχισε:

«Εάν του προσφέρουν νέο συμβόλαιο –αυτή την χρονική στιγμή- τότε θα είναι κάτι τουλάχιστον απερίσκεπτο. Θα πρέπει να περιμένουν. Πρέπει να γίνει μια τεράστια βελτίωση. Στα αποτελέσματα, και στον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας πριν αποφασίσουν να του κάνουν μια τέτοια πρόταση. Και εγώ δυστυχώς δεν βλέπω καμία βελτίωση να έρχεται», τόνισε και συνέχισε την κριτική προς τον Όλλανδό.

inner

«Συνεχώς μιλά για βελτίωση σχετικά με την περσινή σεζόν ως ένα γεγονός, αλλά αυτό φυσικά και δεν είναι αλήθεια. Ξόδεψε 250 εκατομμύρια λίρες από τότε που έχει έρθει στην ομάδα και αυτή δεν είναι καθόλου καλύτερη από εκείνη του προκατόχου του, του Ντέιβιντ Μόγιες. Κοροϊδεύει τον εαυτό του, εάν πιστεύει ότι πραγματικά υπάρχει βελτίωση. Γιουχάρουν την ομάδα στο «Ολντ Τράφορντ» το περασμένο Σάββατο και αυτή δεν είναι η πρώτη φορά. 75.000 άτομα που πληρώνουν για να βλέπουν την ομάδα δεν συμφωνούν με αυτόν ήδη», ανέφερε και συνέχισε:

«Αγοράσαμε τον Ντι Μαρία από τη Ρεάλ Μαδρίτης και πωλήθηκε στη Παρί Σεν Ζερμέν παρά το γεγονός ότι δεν είχε περάσει ούτε ένας χρόνος και μάλιστα με ζημία 20 εκατομμυρίων λιρών. Ποιος είναι υπεύθυνος για αυτό; Μπήκαν και αυτά κάτω από το χαλί και δεν τα λαμβάνουν υπόψη; Ναι, ε; Αλλά αυτά είναι χρήματα που δίνουν οι οπαδοί μας. Πριν ο Φαν Χάαλ μιλήσει για βελτίωση χρειάζεται να δει τα λάθη που έχει κάνει ο ίδιος», κατέληξε.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Κι άλλο πρόβλημα στον ΠΑΣ Γιάννινα!


Κι άλλο πρόβλημα στον ΠΑΣ Γιάννινα

Αντί να μειώνονται, αυξάνονται τα προβλήματα τραυματισμών στον ΠΑΣ Γιάννινα καθώς ο Γιάννης Πετράκης δεν μπορεί να υπολογίζει ούτε στον Άντι Λίλα.

Πονοκέφαλο δημιουργεί στον Γιάννη Πετράκη η προσπάθεια να κατεβάσει απέναντι στον Πλατανιά όσο το δυνατόν καλύτερη ενδεκάδα.

Και αυτό διότι ο τεχνικός του ΠΑΣ Γιάννινα είδε τον Άντι Λίλα, τον οποίο και προόριζε για βασικό, να μην μπορεί να προπονηθεί και πλέον τα προβλήματά του πολλαπλασιάζονται καθώς δεν θα έχει στη διάθεσή του ούτε τους Τσάβες και Σκόνδρα.

Ο Αλβανός μέσος προέρχεται από τραυματισμό και υπήρχαν ελπίδες πως θα προλάβαινε το παιχνίδι στα Περιβόλια, όμως τελικά κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί.

Οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές της ομάδας ακολούθησαν το κανονικό πρόγραμμα το οποίο περιλάμβανε ασκήσεις ταχυδύναμης, μικρά τακτικά αγωνιστικά παιχνίδια και τακτικό δίτερμα.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Βενγκέρ, τι έχεις στο μυαλό σου; (pic)


Βενγκέρ, τι έχεις στο μυαλό σου; (pic)

Λόγω των πολλών τραυματισμών, τα πλάνα του Βενγκέρ φαντάζουν αυτονόητα, ωστόσο ο Αλσατός φαίνεται ότι έχει πολλά ακόμα στο μυαλό του αν κρίνουμε τη ζωγραφιά που άφησε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου.

Πολλοί προπονητές κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου ή λόγω ανίας ή λόγω αμηχανίας, ασχολούνται με διάφορα πράγματα παράλληλα με τις απαντήσεις που δίνουν στους δημοσιογράφους.

Εξαίρεση δεν αποτελεί ούτε ο Αρσέν Βενγκέρ που προφανώς λόγω… βαρεμάρας, στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου άρχιζε να σχεδιάζει εντελώς αφηρημένος στο χαρτί που είχε μπροστά του και το αποτέλεσμα θυμίζει κάτι σαν… διαστημόπλοιο.

Το σχέδιο του Αλσατού τεχνικού έφερε στη δημοσιότητα η «Daily Mail» και όχι μόνο αυτό, αλλά οι Άγγλοι συμβουλεύτηκαν τη γνώμη της Ελέιν Κίγκλι του βρετανικού Ινστιτούτου Γραφολόγων για να αποκρυπτογραφήσει το σχέδιο του Βενγκέρ.

«Με μια πρώτη ματιά θυμίζει ένα διαστημόπλοιο που δείχνει πολλή σκέψη. Ένα πραγματικό πρόβλημα. Οι τέσσερις κύκλοι είναι προφανείς. Ξεκάθαρα νιώθει ότι υπάρχουν τέσσερα σημεία-κλειδιά σε αυτό το παιχνίδι. Ίσως οι τέσσερις μεσοεπιθετικοί. Ζωγραφίζοντας αυτούς τους κύκλους, δίνει μεγάλη έμφαση σε τέσσερις συγκεκριμένες περιοχές. Όλη του η προσοχή είναι στραμμένη εκεί», αναφέρει η Ελέιν Κίγκλι.

Το σκίτσο του Αρσέν Βενγκέρ:

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ανακοινώθηκε ο Ράγκλαντ!


Ανακοινώθηκε ο Ράγκλαντ

Παίκτης της Αβελίνο είναι και επίσημα ο Τζο Ράγκλαντ, με τον Αμερικανό γκαρντ να υπογράφει συμβόλαιο μέχρι το τέλος της τρέχουσας σεζόν.

Στο ιταλικό πρωτάθλημα επέστρεψε και επίσημα ο Τζο Ράγκλαντ, ο οποίος ανακοινώθηκε από την Αβελίνο.

Ο Αμερικανός γκαρντ ξεκίνησε τη φετινή σεζόν στην Τουρκία και την Πινάρ Καρσίγιακα, ωστόσο δεν κατάφερε να πείσει με τις εμφανίσεις του τον Ουφούκ Σαρίτσα και έτσι αποδεσμεύτηκε.

Η Αβελίνο, στην οποία υπέγραψε μέχρι το τέλος της τρέχουσας σεζόν, θα είναι η τρίτη ομάδα της γειτονικής χώρας που θα αγωνιστεί ο Ράγκλαντ, μετά τις Καντού και Αρμάνι Μιλάνο.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Βεργέτης: «Πιαστήκαμε κορόιδα»


Βεργέτης: «Πιαστήκαμε κορόιδα»

Βαθμοί για το πρεστίζ του συλλόγου είναι ο στόχος του Αστέρα στο παιχνίδι με τη Σάλκε όπως δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου ο Στάικος Βεργέτης που μίλησε συνολικά για την παρουσία της ομάδας του.

Ο Στάικος Βεργέτης, παραμονή του αγώνα του Αστέρα με την Σάλκε, μίλησε για το μεγάλο μάθημα που πήρε η ομάδα του από την παρουσία στον όμιλο του Europa League. «Πιαστήκαμε κορόιδα», είπε χαρακτηριστικά και αναφέρθηκε στο μεγάλο κέρδος: "Μάθαμε να διεκδικούμε και αυτό είναι το πρώτο που πρέπει να ξέρεις στο ποδόσφαιρο".

Αναλυτικά η συνέντευξη Τύπου για τον αγώνα με την Σάλκε:

"Θα προτιμούσα αύριο να έχουμε το εποικοδομητικό άγχος. Το άγχος της διεκδίκησης. Το ποδόσφαιρο είναι πιο ωραίο όταν διεκδικείς. Δυστυχώς δεν διεκδικούμε την πρόκριση, αλλα ένα καλό αποτέλεσμα, όπως οι βαθμοί, το πρεστίζ του συλλόγου. Δεν διεκδικύμε κάτι για συνέχεια της διοργάνωσης", τόνισε.

Συνέχισε: "Πάντα λέμε στους παίκτες να είναι συγκεντρωμένοι. Το κατά πόσο θα γίνει, θα το δείξει ο αγώνας. Η ομάδα πρέπει να κοιτάει κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Ακόμα και σε ένα ματς αδιάφορο βαθμολογικά. Ετσι πορευόμαστε και έτσι κάνουμε τα τελευταία 2,5 χρόνια. Δεν θα ήταν σωστό και για τον κόσμο που θα έρθει στο γήπεδο".

Για τη φετινή χρονιά: "Εμείς θα παλέψουμε να ξαναβγούμε στην Ευρώπη. Αν δεν τα καταφέρουμε, ακόμα και με τη συμμετοχή μας απευθείας στους ομίλους, η χρονιά δεν θα είναι πετυχημένη. Αυτό το γνωρίζουν οι παίκτες από το καλοκαίρι".

Για τη φετινή ευρωπαϊκή πορεία: "Πιαστήκαμε κορόιδα σε κάποια παιχνίδια. Χάσαμε στις λεπτομέρειες, στην Κύπρο, στην Πράγα. Πρέπει αυτό να μας γίνει μάθημα. Το πιο σημαντικό στο ποδόσφαιρο είναι να μαθαίνεις να διεκδικείς. Αν αυτό δεν μπορείς να το επιβάλλεις στους παίκτες, δεν κάνεις για τη δουλειά".

Εστειλε μήνυμα στον κόσμο: "Εμείς θα προσπαθήσουμε να παρουσιάσουμε μια ομάδα που θα παλέψει για το καλύτερο δυνατό. Που θα είναι προσηλωμένη στο στόχο. Οσο είναι δυνατό, γιατί οι άνθρωποι δεν είναι μηχανές. Ο κόσμος θα πρέπει να είναι θετικά διακείμενος απέναντι στους παίκτες μας, να μην τους κατακρίνει". Ξεκαθάρισε ότι ο Μάσα δεν θα αγωνιστεί, για να είναι έτοιμος με τον Παναθηναϊκό και αναφέρθηκε στα μεταγραφικά: "Δεν υπάρχει κάτι άξιο αναφοράς. Το σκάουτινγκ του Αστέρα δουλεύει όλο το χρόνο. Σύντομα θα υπάρχουν κάποια πράγματα να μας παρουσιάσουν, αλλά αυτή τη στιγμή δεν έχουμε κάτι".

Λούι: "Δείξαμε το σημάδι του Αστέρα"

Από την πλευρά του ο Μπράιαν Λούι δήλωσε: "Θεωρώ ότι ο στόχος είναι να απολαύσουμε το ματς. Θα είναι ένα όμορφο παιχνίδι, ιστορικό για την ομάδα. Μέχρι στιγμής δύο ομάδες μάς έχουν σημαδέψει, η Σάλκε και η Τότεναμ. Δύο ομάδες ιστορικές, είχα την τύχη να παίξω και ελπίζω και στα επόμενα χρόνια η ομάδα να πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση".

Για τη μορφή του αγώνα: "Θα είναι πιο απελευθερωμένο παιχνίδι και για εμάς και για τους αντιπάλους. Κανένας από τους δύο αντιπάλους δεν κυνηγάει κάτι. Εμείς παίζουμε να το απολαύσουμε, να το διασκεδάσουμε και το ίδιο πιστεύω θα κάνει και η Σάλκε. Ελπίζω να το απολαύσουν και οι θεατές".

Για τον ίδιο: "Σίγουρα νιώθω υπερήφανος που φοράω την φανέλα του Αστέρα. Προσπαθώ και εγώ και οι συμπαίκτες μου να φτάσουμε την ομάδα όσο πιο ψηλά μπορούμε. Αυτό φαίνεται και στην βαθμολογία της UEFA, κάθε χρόνο φτάνουμε τον Αστέρα πιο ψηλά. Εχουμε δείξει το σημάδι μας. Σε επίπεδο ομάδας θεωρώ ότι πιο σημαντικό και αυτό που μου έμεινε φέτος είναι η δύναμη που δείξαμε στα εντός έδρας παιχνίδια. Ο Αστέρας έχει μία άλλη δύναμη στα εντός έδρας ακόμη και με δύσκολους αντιπάλους σε σχέση με τα εκτός έδρας. Θέλουμε κόντρα στην Σάλκε να κρατήσουμε το αήττητο φέτος στην έδρα μας. Σε ατομικό επίπεδο μού μένει η στιγμή του γκολ που έβαλα με τον ΑΠΟΕΛ".

Η αποστολή του Αστέρα για Σάλκε!


Η αποστολή του Αστέρα για Σάλκε

Την προετοιμασία του για την αναμέτρηση κόντρα στην Σάλκε ολοκλήρωσε την Τετάρτη ο Αστέρας Τρίπολης, με τον Στάικο Βεργέτη να ανακοινώνει μετά το τέλος του προγράμματος την αποστολή.

Την προετοιμασία του για την αναμέτρηση κόντρα στην Σάλκε στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης», με την οποία ολοκληρώνει τις φετινές ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις, ολοκλήρωσε το απόγευμα της Τετάρτης ο Αστέρας Τρίπολης.

Μετά το τέλος του απογευματινού προγράμματος ο τεχνικός των Αρκάδων, Στάικος Βεργέτης, ανακοίνωσε την αποστολή για το παιχνίδι κόντρα στους Γερμανούς, η οποία αποτελείται από 18 παίκτες.

Αναλυτικά: Θεοδωρόπουλος, Καπετάνος, Παντελιάδης, Ζησόπουλος, Σανκαρέ, Γιαννούλης, Λούι, Γκοϊάν, Δημούτσος, Λανθαρότε, Νίκο, Τσοκάνης, Φούντας, Μπερτόλιο, Κουρμπέλης, Χαμντανί, Ιγκλέσιας, Γιάννου

Eκτός έμεινε ο τραυματίας Κοσίτσκι, αλλά και ο Μάσα, που δεν ξεπέρασε τις ενοχλήσεις που αντιμετώπιζε. Τέλος, οι Παπαδόπουλος και Κιτόκο δεν είχαν δηλωθεί στην ευρωπαϊκή λίστα του Αστέρα.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Προπονήθηκε κανονικά ο Μαρινάκης!


Προπονήθηκε κανονικά ο Μαρινάκης

Το πρωί απείχε λόγω κάκωσης, αλλά το απόγευμα συμμετείχε στο κανονικά πρόγραμμα.

Κανονικά συμμετείχε στην απογευματινή προπόνηση του Παναθηναϊκού ο Νίκος Μαρινάκης. Ο νεαρός αμυντικός του τριφυλλιού το πρωί δεν είχε γυμναστεί γιατί διαπιστώθηκε ότι είχε υποστεί μια ελαφρά κάκωση.

Ωστόσο αυτή δεν ήταν ικανή να του στερήσει τη συμμετοχή και στη δεύτερη προπόνηση της ημέρας. Ο Μπεργκ έκανε θεραπεία και ατομικό πρόγραμμα. Ο Αμπέντ συνέχισε το ατομικό του πρόγραμμα και τέλος ο Τελάντερ έκανε πρόγραμμα αποφόρτισης.

Ο Αντρέα Στραματσόνι έδωσε μεγάλη έμφαση στην τακτική με ειδικές ασκήσεις.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Απολύθηκε ο Μονκ!


Απολύθηκε ο Μονκ

Ανακοινώθηκε το… αναμενόμενο «διαζύγιο» της Σουόνσι με τον Γκάρι Μονκ.

Σε αναζήτηση προπονητή βρίσκεται η Σουόνσι. Οι «κύκνοι» ανακοίνωσαν τη λύση της συνεργασίας τους με τον Γκάρι Μονκ, ο οποίος πλήρωσε το «μάρμαρο» για την κακή πορεία του συλλόγου μέχρι στιγμής.

Ο νεαρός κόουτς είχε αναλάβει τα ηνία των Ουαλών πριν 22 μήνες, ωστόσο φέτος τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν καλά και επιβεβαιώθηκαν τα σενάρια που ήθελαν τη θέση του να είναι επισφαλής.

Η Σουόνσι μετρά 14 βαθμούς σε 15 αγωνιστικές στην Πρέμιερ Λιγκ κι ενώ στα τελευταία πέντε παιχνίδια πρωταθλήματος μετρά 4 ήττες και μια ισοπαλία, δείγμα του ότι κρίθηκε «υποχρεωτικό» το… ηλεκτροσόκ.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ρονάλντο: «Είχα προσωπικά προβλήματα, τώρα είμαι καλά»


Ρονάλντο: «Είχα προσωπικά προβλήματα, τώρα είμαι καλά»

Στο επίκεντρο έπειτα από αρκετό καιρό επανήλθε ο Κριστιάνο Ρονάλντο λόγω των τεσσάρων γκολ που σκόραρε κόντρα στη Μάλμε και παραδέχθηκε ότι η φετινή απόδοσή του δεν είναι η αναμενόμενη.

Όταν είσαι ο Κριστιάνο Ρονάλντο και η Ρεάλ Μαδρίτης έχει υποστεί βαριά ήττα με 4-0 από την Μπαρτσελόνα μέσα στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» και επιπλέον η τριάδα Μέσι, Σουάρες, Νεϊμάρ «οργιάζει», τότε σίγουρα η χρονιά δεν εξελίσσεται και με τον καλύτερο τρόπο.

Ο Πορτογάλος στη χθεσινή αναμέτρηση κόντρα στη Μάλμε βρήκε το κατάλληλο θύμα για να ξεσπάσει, σκοράροντας τέσσερα τέρματα και μετά το τέλος του αγώνα, μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου παραδέχθηκε ότι η φετινή του απόδοση δεν είναι αυτή που πρέπει, ωστόσο εξήγησε το λόγο για αυτή την κατάσταση.

«Είμαι κάτω από τα δικά μου στάνταρ, αλλά μου συμβαίνουν πράγματα», είπε ο Πορτογάλος και στη συνέχεια προσπάθησε να εξηγήσει:

«Είμαι χαρούμενος με την τωρινή κατάσταση, αλλά στην αρχή της χρονιάς είχα προσωπικά προβλήματα που με απασχολούσαν. Μην με πιέζετε να σας πω συγκεκριμένα. Αυτά μένουν σε μένα», είπε ο Πορτογάλος σούπερ σταρ.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Τότι-Μπουφόν, οι τελευταίοι ζωντανοί θρύλοι!


Τότι-Μπουφόν, οι τελευταίοι ζωντανοί θρύλοι

Μια ολόκληρη ζωή έχουν περάσει στα γήπεδα -αλλά και στις κονσόλες των video game- οι Τότι και Μπουφόν που μοιάζουν ως οι τελευταίοι ζωντανοί θρύλοι μιας άλλης (με περισσότερα pixel) εποχής.

Μια ολόκληρη ζωή έχουν περάσει στα γήπεδα -αλλά και στις κονσόλες των video game- οι Τότι και Μπουφόν που μοιάζουν ως οι τελευταίοι ζωντανοί θρύλοι μιας άλλης εποχής.

Ήρωες, όχι μόνο ποδοσφαιρικοί, υπάρχουν σε όλες τις εποχές. Έρχονται, μεσουρανούν και στη συνέχεια αργοσβήνουν, μένοντας στη σκιά των νέων αστεριών που «κλέβουν» τη δόξα τους.

Υπάρχουν και ορισμένοι, όμως, που αψηφούν το χρόνο και παραμένουν πάντοτε εδώ γύρω, ως ενθύμια ενός διαφορετικού κόσμου.

Τέτοιοι είναι δύο Ιταλοί ποδοσφαιριστές, ο Τότι και ο Μπουφόν που βρίσκονται πάρα πολλά χρόνια στο… κουρμπέτι! Ειδικά αν είσαι από εκείνους που πρόλαβαν το μυθικό FIFA 96 δεν πρόκειται να δυσκολευτείς για να το διαπιστώσεις.

Πρόκειται για τους μόνους παίκτες που περιλαμβάνονταν στα αρχεία αυτού του video game και συνεχίζουν ακόμη να παίζουν μπάλα κι ενδεχομένως να μας βοηθούν μέσω του joypad να τη… λέμε σε φίλους και εχθρούς που επειδή τους προσκαλέσαμε στον καναπέ του σαλονιού μας για μια κόντρα στο Pro ή το FIFA, θα τους αφήσουμε να μας νικήσουν κιόλας!

Το κατόρθωμα του Τότι είναι ακόμη σπουδαιότερο, καθώς ο Τζίτζι είναι τερματοφύλακας, ενώ ο «αιώνιος» αρχηγός της Ρόμα σχετίζεται επιπλέον με τα συναφή video games αφού ήταν πρώτη «μούρη» στο εξώφυλλο του Pro Evolution Soccer 4!
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν σκόραρε πολύ, αλλά έκανε νταμπλ-νταμπλ ο Καλάθης!!


Δεν σκόραρε πολύ, αλλά έκανε νταμπλ-νταμπλ ο Καλάθης!

Στην τρίτη της νίκη στη φετινή VTB League έφτασε η Αστάνα, επικρατώντας δύσκολα με 97-91 της Κάλεβ. Ο Πατ Καλάθη πέτυχε μόλις 6 πόντους, αλλά είχε 14 ριμπάουντ και 10 ασίστ!

Μετά κόπων και… βασάνων πανηγύρισε η Αστάνα την τρίτη της φετινή νίκη στη VTB League, καθώς επικράτησε 97-91 της Κάλεβ. Για την ομάδα του Καζακστάν ήταν σε τρομερή μέρα οι Χέιζ και Κάνερ-Μέντλι με 29 και 24 πόντους αντίστοιχα.

Όμως, εξίσου εντυπωσιακός ήταν ο Πατ Καλάθης, καθώς μπορεί να σημείωσε μόλις 6 πόντους, αλλά είχε 14 ριμπάουντ και 10 ασίστ! Από τους ηττημένους, κορυφαίος ήταν ο Μπουν με 25 πόντους και 14 ριμπάουντ.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Έκανε εγχείρηση ο Ρόχο!


Έκανε εγχείρηση ο Ρόχο

Σε επιτυχημένη εγχείρηση στον ώμο υποβλήθηκε ο Ρόχο. Εκτιμάται ότι θα απουσιάζει για περίπου τέσσερις εβδομάδες.

Την στιγμή που όλοι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ προσπαθούν να συμβιβαστούν με τον αποκλεισμό από τη συνέχεια του Τσάμπιονς Λιγκ ο Ρόχο έμπαινε στο χειρουργείο.

Ο αμυντικός των «κόκκινων διαβόλων» υποβλήθηκε σήμερα σε εγχείρηση στον ώμο για να αποκαταστήσει τη ζημιά που είχε υποστεί από μια άσχημη πτώση που είχε πριν από ημέρες στην προπόνηση.

Μετά την επιτυχημένη εγχείρηση που έκανε ο Ρόχο ανέβασε μια φωτογραφία στο instagram.

Οι υπεύθυνοι του ιατρικού επιτελείου της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν έχουν κάνει γνωστό το χρονικό διάστημα της απουσίας του από τους αγώνες. Ωστόσο μια πηγή μέσα από την ομάδα –σύμφωνα με αγγλικά ΜΜΕ- εκτιμά ότι θα λείπει για τουλάχιστον τέσσερις εβδομάδες.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Τρεις για τον πάγκο της Ρωσίας!


Τρεις για τον πάγκο της Ρωσίας

Οι Αντρέα Τρινκιέρι, Σεργκέι Μπαζάρεβιτς και Βασίλι Καράσεφ είναι, τη δεδομένη χρονική στιγμή, τα τρία επικρατέστερα ονόματα για να αναλάβουν τον πάγκο της εθνικής ομάδας της Ρωσίας.

Μετά την παραίτηση του Εβγκένι Πασούτιν από τον πάγκο της Ρωσίας, η ομοσπονδία μπάσκετ της χώρας βρίσκεται ήδη σε αναζήτηση του αντικαταστάτη του.

Σύμφωνα, λοιπόν, με δημοσιεύματα τρεις είναι οι επικρατέστεροι και συγκεκριμένα οι Αντρέα Τρινκιέρι, Σεργκέι Μπαζάρεβιτς και Βασίλι Καράσεφ.

Με τα υπάρχοντα δεδομένα, το φαβορί για να αναλάβει τον πάγκο του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος είναι ο πρώην προπονητής της Λοκομοτίβ Κουμπάν, Σεργκέι Μπαζάρεβιτς, ωστόσο όλα θα ξεκαθαρίσουν στις 20 Ιανουαρίου όταν και θα ανακοινωθεί και επίσημα από την ομοσπονδία ο εκλεκτός της.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Πρόστιμο Ευρωλίγκας σε Παναθηναϊκό!!


Πρόστιμο Ευρωλίγκας σε Παναθηναϊκό

Χρηματικό πρόστιμο καλείται να πληρώσει η ΚΑΕ Παναθηναϊκός για χρήση καπνογόνων και λέιζερ των οπαδών της στο ματς με την Μπαρτσελόνα.

Το χέρι στην τσέπη βάζει η ΚΑΕ Παναθηναϊκός.

Όπως ανακοίνωσε η Ευρωλίγκα, στους πράσινους επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 12.000 ευρώ, λόγω της «συμπεριφοράς» των οπαδών τους στο εντός έδρας παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα.

Ουσιαστικά τα 8.000 εξ' αυτών αφορούν καπνογόνα που άναψαν οι φίλοι του τριφυλλιού και τα υπόλοιπα τέσσερα είναι για χρήση λέιζερ σε βάρος των μπλαουγκράνα.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Πογέτ: «Οι δημοσιογράφοι μάλλον ξέρετε περισσότερα από εμένα»


Πογέτ: «Οι δημοσιογράφοι μάλλον ξέρετε περισσότερα από εμένα»

Καμία επαφή με την Σουόνσι δεν είχε ο Γκουστάβο Πογέτ, τονίζοντας πως είναι φυσιολογικό να υπάρχουν σενάρια όταν η ΑΕΚ πηγαίνει καλά. Τα… προβλήματα που του δημιουργούν τρεις παίκτες ενόψει Πανιώνιου.

Καμία ενημέρωση σχετικά με το φημολογούμενο ενδιαφέρον της Σουόνσι για το πρόσωπό του δεν έχει ο Γκουστάβο Πογέτ, όπως τόνισε μιλώντας στη Nova.

Ο τεχνικός της ΑΕΚ δήλωσε πως είναι φυσιολογικό να υπάρχουν τέτοια σενάρια σε μια περίοδο όπου η Ένωση έχει θετικά αποτελέσματα. Παράλληλα, στάθηκε στις δυσκολίες που περιμένουν τους «κιτρινόμαυρους» στη Νέα Σμύρνη τονίζοντας πως οι Μάνταλος, Μπαρμπόσα και Βάργκας του δημιουργούν έναν ευχάριστο πονοκέφαλο σχετικά με την διάταξη που θα επιλέξει κόντρα στον Πανιώνιο το ερχόμενο Σάββατο.

Αναλυτικά τα όσα είπε στη Nova:

«Δεν υπάρχει κάτι. Όταν η ομάδα πάει καλά κι έχει θετικά αποτελέσματα, τότε βγαίνουν προς τα έξω τέτοιου είδους ειδήσεις. Αν η ομάδα μας δεν τα πήγαινε καλά δε νομίζω να αναφερόταν το όνομά μου».

- Άρα δε σκέφτεται καν το ενδεχόμενο να συζητήσει αυτή τη στιγμή με κάποια ομάδα από την Αγγλία;

«Δε μου αρέσει να βιάζομαι. Δε μου αρέσει να προτρέχω. Περιμένω να δω πως πηγαίνουν τα πράγματα γιατί στην ουσία χάνεις χρόνο αν σκέφτεσαι τι μπορεί να γίνει στο μέλλον».

- Στο μόνο που δεν απάντησε είναι αν είχε κάποια επαφή με τον πρόεδρο της Σουόνσι.
«Δεν είχα απολύτως καμία επαφή. Σήμερα επίσης μου είπαν ότι μια εφημερίδα έγραψε ότι και η Ρέντιγκ ενδιαφέρεται για μένα. Μάλλον ήδη εσείς γνωρίζετε περισσότερα απ' ότι εγώ», ήταν ο διάλογος με τον Πογέτ, ο οποίος αναφέρθηκε και στο σύστημα με τους δύο επιθετικούς που επιλέγει στα τελευταία ματς:

«Με το νέο σύστημα που δουλέψαμε, μέχρι και το 60ο λεπτό (στο παιχνίδι με την Καλλονή) είδαμε πολλά πράγματα απ' αυτά που μου αρέσουν. Στη συνέχεια υπήρχαν κάποια σημεία κλειδιά για τη νίκη, αφού δε γίνεται σε κάθε αγώνα να νικάς με τρία και τέσσερα γκολ διαφορά. Πρέπει να εκμεταλλεύεσαι τις ευκαιρίες που σου δίνει ο αντίπαλος. Η Καλλονή είχε δύο, αλλά εμείς συγκεντρωθήκαμε και πετύχαμε το τρίτο γκολ, με το οποίο τελείωσε το παιχνίδι. Πιστεύω ότι κάναμε μικρές αλλαγές σε κάποιες θέσεις, γεγονός το οποίο αντιλήφθηκαν οι παίκτες άμεσα και για μεγάλο χρονικό διάστημα το εφάρμοσαν. Αυτό μας δίνει αυτοπεποίθηση και χαρά για τη συνέχεια. Δε με ανησυχεί τόσο το γεγονός ότι δεχθήκαμε ευκαιρίες από στημένες φάσεις, γιατί είναι κάτι στο οποίο πρέπει να δουλέψουμε περισσότερο. Στα προηγούμενα παιχνίδια δεν είχαμε τέτοιο πρόβλημα. Αυτό συνέβη είτε επειδή εμείς χαλαρώσαμε μετά το 2-0 είτε λόγω της ποιότητας του αντιπάλου. Πρέπει να δουλέψουμε και να το διορθώσουμε».

Για το αν επιλέξει ξανά δύο επιθετικούς και στον αγώνα της Νέας Σμύρνης, είπε:

«Είναι μια επιλογή που συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες να συνεχίσουμε αυτό το σύστημα γιατί είδαμε ότι αυξάνονται κατακόρυφα οι πιθανότητες για να μπορέσουμε να σκοράρουμε. Υπάρχουν όμως και παίκτες που με "πιέζουν" με την απόδοσή τους για να παίξουν, όπως για παράδειγμα ο Μάνταλος, ο Μπαρμπόσα και ο Βάργκας. Είμαι μια καλή επιλογή και θα το δούμε στην πορεία.

Το επόμενο παιχνίδι είναι διαφορετικό και δεν έχω ακόμα καταλήξει στο σύστημα. Δεν είναι ότι δε θέλω να αποκαλύψω. Εμείς αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να μπούμε για να νικήσουμε. Να χρησιμοποιήσουμε μεν επιθετικογενείς παίκτες, αλλά να διατηρήσουμε τα καλά αμυντικά μας χαρακτηριστικά».

Για τον επόμενο αντίπαλο της ΑΕΚ υποστήριξε:

«Ένα χαρακτηριστικό της επίθεσης του Πανιωνίου είναι η ταχύτητα. Τόσο στη δεξιά πτέρυγα όσο και στην κορυφή υπάρχει ταχύτητα με τη μπάλα. Εμείς αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να μπούμε στο γήπεδο με σκοπό να κάνουμε το παιχνίδι μας, όχι τόσο με αμυντικό προσανατολισμό, αλλά με σκοπό να παίξουμε επιθετικά. Ένα καταπληκτικό παιχνίδι δίνει άλλωστε την ευκαιρία σε όλους να αποδώσουν και δε χρειάζεται κάποιο έξτρα κίνητρο για να δώσει κάθε ποδοσφαιριστής τον καλύτερό του εαυτό».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Την... χάλασε στον Ολυμπιακό η Μπάγερν!!


Την... χάλασε στον Ολυμπιακό η Μπάγερν

Η Μπάγερν έκανε την έκπληξη, επικρατώντας της Ντιναμό Ζάγκρεμπ (1-0) και πριν καλά-καλά οι νέοι του Ολυμπιακού παίξουν το τελευταίο τους παιχνίδι με την Άρσεναλ, έμειναν εκτός συνέχειας Youth League.

Απρόσμενη και… άσχημη εξέλιξη για την ομάδα Νέων του Ολυμπιακού. Οι ερυθρόλευκοι «πιτσιρικάδες» -πριν καν αγωνιστούν με την Άρσεναλ (18:00) για την τελευταία αγωνιστική των ομίλων- έμειναν εκτός «Top-16» του Youth League.

Κι αυτό διότι η Μπάγερν Μονάχου (που είχε ένα βαθμό σε πέντε αγώνες) έκανε την έκπληξη επικρατώντας 1-0 της Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Ότι οι Κροάτες έμειναν στους 10 βαθμούς, όσους και η Άρσεναλ, με τους Πειραιώτες να είναι στους 7. Έτσι, ακόμα κι αν νικήσουν τους «κανονιέρηδες», τότε στην τριπλή ισοβαθμία (στους 10 βαθμούς) υστερούν (μετρούν οι βαθμοί που συγκέντρωσαν οι τρεις ομάδες στα μεταξύ τους ματς) και δεν μπορούν να συνεχίσουν στο θεσμό...

Αν τώρα η Ντιναμό Ζάγκρεμπ είχε πάρει έστω τον βαθμό κόντρα στην Μπάγερν, τότε ο Ολυμπιακός θα ήθελε νίκη επί της Άρσεναλ, όπου η πρόκριση θα παιζόταν μεταξύ των δύο κι ανάλογα με το σκορ του αγώνα (στο πρώτο ματς οι Λονδρέζοι είχαν νικήσει 3-2). Δυστυχώς όμως αυτό το σενάριο δεν μπορεί πλέον να λάβει χώρα και οι Νέοι του Ολυμπιακού δεν συνεχίζουν στη διοργάνωση…

Η βαθμολογία

Αρσεναλ 10 (5 αγ.)
Ντιναμό Ζάγκρεμπ 10 (6 αγ.)
Ολυμπιακός 7 (5 αγ.)
Μπάγερν Μονάχου 4 (6 αγ.)
*Πηγή: sport-fm.gr*

Κουκουλάκης στην άδεια Λεωφόρο, Στυλιαράς στη Ν. Σμύρνη!


Κουκουλάκης στην άδεια Λεωφόρο, Στυλιαράς στη Ν. Σμύρνη

Ο Μιχάλης Κουκουλάκης ορίστηκε να διευθύνει την αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον Αστέρα Τρίπολης για τη 14η αγωνιστική. Ο Στυλιαράς θα είναι στο Πανιώνιος-ΑΕΚ, Παπαδόπουλος στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Τον Μιχάλη Κουκουλάκη του συνδέσμου Ηρακλείου επέλεξε η ΚΕΔ για να διευθύνει το ματς ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Αστέρα Τρίπολης στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος αγώνας θα διεξαχθεί χωρίς την παρουσία οπαδών, λόγω της τιμωρίας που έχει επιβληθεί στους «πράσινους» για τα επεισόδια που είχαν γίνει στο ντέρμπι που δεν έγινε ποτέ κόντρα στον Ολυμπιακό.

Την αναμέτρηση της Νέας Σμύρνης μεταξύ του Πανιωνίου και της ΑΕΚ ορίστηκε να διευθύνει ο Στυλιαράς ενώ στο «Γ. Καραϊσκάκης» για το Ολυμπιακός-Παναιτωλικός θα είναι ο Παπαδόπουλος.

Σάββατο (12/12)

15.00: Hρακλής – Πανθρακικός

Διαιτητής: Μάνταλος (Καβάλας)
Βοηθοί: Καραβασίλης (Καβάλας), Λάζαρης (Καβάλας)
4ος: Γρατσάνης (Τρικάλων)

17.15: Πλατανιάς - ΠΑΣ Γιάννινα

Διαιτητής: Λαμπρόπουλος (Ηλείας)
Βοηθοί: Πετρόπουλος (Αρκαδίας), Γεωργαράκος (Αθηνών)
4ος: Φουκάκης (Ηρακλείου)

19.30: Πανιώνιος - ΑΕΚ
Διαιτητής: Στυλιαράς (Αιτωλοακαρνανίας)
Βοηθοί: Μαγιάννης (Άρτας), Χαρίσης (Γρεβενών)
4ος: Σπάθας (Πειραιά)

Κυριακή (13/12)


15.00: Ολυμπιακός - Παναιτωλικός
Διαιτητής: Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)
Βοηθοί: Γρεβένης (Χαλκιδικής), Πάτρας (Μακεδονίας)
4ος: Σταθόπουλος (Δυτικής Αττικής)

17.15: Ξάνθη - Βέροια
Διαιτητής: Παππάς (Αθηνών)
Βοηθοί: Τουμπακάρης (Αθηνών), Μπούξμπαουμ (Ανατολικής Αττικής)
4ος: Σέζος (Κιλκίς)

17.15: Ατρόμητος - Καλλονή
Διαιτητής: Φωτιάδης (Σερρών)
Βοηθοί: Κουράκης (Ηρακλείου), Κασσαβέτης (Αιτωλοακαρνανίας)
4ος: Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας)

19.30: Παναθηναϊκός - Αστέρας Τρίπολης
Διαιτητής: Κουκουλάκης (Ηρακλείου)
Βοηθοί: Καρσιώτης (Κορινθίας), Κούλα (Ξάνθης)
4ος: Κιοτζένης (Ξάνθης)

Δευτέρα (14/12)

19.30: Λεβαδειακός - ΠΑΟΚ
Διαιτητής: Αρετόπουλος (Τρικάλων)
Βοηθοί: Δημητριάδης (Καστοριάς), Βερρής (Λέσβου)
4ος: Δημητρόπουλος (Φθιώτιδας)
*Πηγή: sport-fm.gr*

Πέντε ώρες χειρουργείο έκανε ο Τζάκσον!!


Πέντε ώρες χειρουργείο έκανε ο Τζάκσον!

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η χειρουργική επέμβαση που υποβλήθηκε στο πρόσωπο ο Άαρον Τζάκσον, σε κλινική των ΗΠΑ, λόγω του χτυπήματος που είχε δεχθεί στο ματς της ΤΣΣΚΑ Μόσχας με την Ζενίτ.

Ολικό… ρεκτιφιέ έκανε ο Άαρον Τζάκσον! Ο Αμερικανός γκαρντ είχε δεχθεί μία αγκωνιά στην αναμέτρηση της ΤΣΣΚΑ Μόσχας με την Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης και την Τετάρτη (9/12) υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στο πρόσωπο που ήταν διάρκειας πέντε ωρών, σε κλινική των ΗΠΑ!

Όπως ανακοίνωσε η «ομάδα του στρατού», όλα πήγαν καλά στην επέμβαση αποκατάστασης σε κόκκαλο του ζυγωματικού του, ωστόσο θα είναι σε θέση να ταξιδέψει με αεροπλάνο μετά από δύο εβδομάδες. Τότε, ο Αμερικανός γκαρντ θα επιστρέψει στη Μόσχα προκειμένου να εξεταστεί από το ιατρικό επιτελείο της ΤΣΣΚΑ και εκείνο να αποφασίσει για την επιστροφή του στην αγωνιστική δράση.

Φέτος στη VTB League, ο Τζάκσον είχε κατά μέσο όρο 6,9 πόντους, 3,9 ριμπάουντ και 1,9 ασίστ, ενώ αντίστοιχα στην Ευρωλίγκα είχε 6,9 πόντους, 2,9 ριμπάουντ και 1,7 ασίστ.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Τα είπαν για αποχή και όχι… μόνο Γκιρτζίκης και Καλογιάννης!


Τα είπαν για αποχή και όχι… μόνο Γκιρτζίκης και Καλογιάννης

Συζήτηση για όλα τα τελευταία θέματα που έχουν προκύψει στη Football League είχαν οι Γιώργος Γκιρτζίκης και Σπύρος Καλογιάννης και επί τάπητος τέθηκαν ζητήματα όπως η απόφαση του ΠΣΑΠ για αποχή.

Οι τελευταίοι «τριγμοί» στη Football League που έχουν να κάνουν με τα οικονομικά των ομάδων, αλλά και την αποχή που αποφάσισε ο ΠΣΑΠ σε περίπτωση που δεν υπογραφούν τα συμφωνηθέντα από την αρχή της σεζόν, ανάγκασαν σε συνάντηση τις ηγεσίες της διοργανώτριας αρχής και ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας.

Πιο συγκεκριμένα, Γιώργος Γκιρτζίκης και Σπύρος Καλογιάννης συναντήθηκαν σήμερα και συζήτησαν για τις τελευταίες εξελίξεις με τον ΠΣΑΠ, ενώ εκ μέρους του προέδρου της Football League τέθηκε το θέμα των προστίμων που επιβάλλονται στις ΠΑΕ.

Αυτό που ζητήθηκε εκ μέρους της Football League είναι διακανονισμός για την πληρωμή τους ή να γίνει συμψηφισμός με τα έσοδα του Κυπέλλου.

Το δελτίο Τύπου που εξεδόθη από τη Football League:


«Συνάντηση με τον πρόεδρο της ΕΠΟ κ. Γ. Γκιρτζίκη, είχε σήμερα ο πρόεδρος της FOOTBALL LEAGUE κ. Σπ. Καλογιάννης προκειμένου να συζητήσουν θέματα που αφορούν την Ένωση, και το ποδόσφαιρο γενικότερα.

Μεταξύ άλλων συζήτησαν για την επαπειλούμενη, από τον ΠΣΑΠ, αποχή των ποδοσφαιριστών από τους αγώνες, την διαδικασία επιτήρησης των ομάδων από το τμήμα αδειοδότησης της ΕΠΟ και τις επιβληθείσες ποινές, και τα υπέρογκα πρόστιμα που επιβάλλονται στις ΠΑΕ για παραβάσεις του Πειθαρχικού Κώδικα και των άλλων Κανονισμών».

«Σάρωσε» τα βραβεία ο Ηρακλής!


«Σάρωσε» τα βραβεία ο Ηρακλής

Στον Ηρακλή κατέληξαν και τα δύο βραβεία της 13ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας. Ο Απόστολος Βέλλιος πέτυχε το καλύτερο γκολ, ενώ MVP αναδείχτηκε ο Χουάντερσον.

Εκτός από τη νέα νίκη και τους τρεις βαθμούς, η επικράτηση στην Αρκαδία έφερε και δύο βραβεία στον Ηρακλή. Ο Απόστολος Βέλλιος που σημείωσε το πρώτο από τα δύο γκολ του Γηραιού, πήρε το βραβείο για το ομορφότερο τέρμα της 13ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας, ενώ ο Σίλβα Χουάντερσον αναδείχθηκε ο πολυτιμότερος παίκτης.


Αναλυτικά τα αποτελέσματα:


Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού MVP

Σίλβα Χουάντερσον (Ηρακλής) 26,91%
Δημήτρης Κυριακίδης (Παναιτωλικός) 19,50%
Νίκος Καρέλης (Παναθηναϊκός) 15,50%
Γιάκομπ Γιόχανσον (ΑΕΚ) 13,43%
Παναγιώτης Τσιντώτας (Λεβαδειακός) 10,08%
Λούκα Μιλούνοβιτς (Πλατανιάς) 6,95%
Τζίμι Ντουρμάζ (Ολυμπιακός) 3,82%
Βαγγέλης Οικονόμου (Πανιώνιος) 3,82%

Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού Best Goal

Απόστολος Βέλλιος (Ηρακλής) 31,04%
Βαγγέλης Οικονόμου (Πανιώνιος) 12,66%
Στέλιος Ηλιάδης (Πανθρακικός) 11,38%
Ραφίκ Τζεμπούρ (ΑΕΚ) 10,45%
Τζίμι Ντουρμάζ (Ολυμπιακός) 9,21%
Νικολά Ντιγκινί (Πανθρακικός) 7,83%
Ιγκόρ Ανγκούλο (Πλατανιάς) 7,43%
Λουίζ Μπρίτο (Ατρόμητος Αθηνών) 6,35%
Ρόμπερτ Μακ (ΠΑΟΚ) 3,65%
*Πηγή: sport-fm.gr*

Χωρίς κόσμο με ΑΕΚ!!


Χωρίς κόσμο με ΑΕΚ!

Δίχως τη συμπαράσταση του κόσμου της θα αντιμετωπίσει η ΑΕΛ την ΑΕΚ για το Κύπελλο μετά την τιμωρία αποκλεισμού της έδρας της που συνοδεύτηκε από βαρύ πρόστιμο.

Βαριά ήταν η τιμωρία της ΑΕΛ για τα επεισόδια στο πρόσφατο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Βόλου.

Η ομάδα της Θεσσαλίας καλείται να καταβάλει 33.375 ευρώ και να δώσει ένα ματς κεκλεισμένων των θυρών.

Έτσι, σε περίπτωση που πραγματοποιηθεί ο αγώνας Κυπέλλου (αφού οι ποδοσφαιριστές έχουν προκηρύξει αποχή) με την ΑΕΚ, οι Θεσσαλοί θα αγωνιστούν χωρίς τους οπαδούς τους στην κερκίδα.

Η απόφαση:

«Το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο της FOOTBALL LEAGUE πήρε τις παρακάτω αποφάσεις:

Επέβαλε στην ΠΑΕ ΛΑΡΙΣΑ χρηματική ποινή έξι χιλιάδων επτακοσίων πενήντα(6.750) ευρώ για την πρώτη πράξη και χρηματική ποινή τριάντα χιλιάδων (30.000) ευρώ και ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές για μια (1) αγωνιστική για τη δεύτερη πράξη. Καθόρισε συνολική χρηματική ποινή τριάντα τριών χιλιάδων τριακοσίων εβδομήντα πέντε (33.375) ευρώ (αγώνας της 27-11-2015 με ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ)»

Και παπάς και τερματοφύλακας!!


Και παπάς και τερματοφύλακας!

Ο πατήρ Βασίλειος Νικολόπουλος παίζει χάντμπολ στην ομάδα Σεριφάτο Αγίου. «Έχουμε παντρέψει θρησκεία και αθλητισμό», δηλώνει στο sport-fm.gr ο Πρόεδρος Κωστής Παπασταύρου που διατηρεί γραφείο τελετών.

Μετά από 8 αγωνιστικές στον Νότιο όμιλο της Α2 Χάντμπολ Ανδρών το Σεριφάτο Αιγίου είναι στη 2η θέση με 12 πόντους πίσω από τον Άρη Νίκαιας (14 πόντοι) και διεκδικεί την άνοδο στην Handball Premier.

Από τους πρωταγωνιστές της ομάδας του Αιγίου είναι ο πατήρ Βασίλειος Νικολόπουλος, ο οποίος αγωνίζεται στη θέση του τερματοφύλακα και μάλιστα με επιτυχία.

inner

Ο 35χρονος ιερέας ξεκίνησε το χάντμπολ 12 ετών και στο παρελθόν έχει αγωνιστεί σε Γέρα Παπάδου Μυτιλήνης και Πήγασο Αιγαίου και μετά από μεγάλη διακοπή, επέστρεψε στην ενεργό δράση με την φανέλα του Σεφιφάτου.

inner

«Έχουμε παντρέψει θρησκεία με τον αθλητισμό»
Πρόεδρος και βασικός χρηματοδότης της ομάδας είναι ο Κωστής Παπασταύρου (δεξιά στη φωτογραφία, ενώ αριστερά είναι ο Γενικός Γραμματέας Γιώργος Παπανικολάου). Λόγω και της φύσης του επαγγέλματος του (διατηρεί γραφείο τελετών) είναι πολύ κοντά στην εκκλησία και όπως εξήγησε στο
sport-fm.gr η ομάδα έχει ως βασικό κανόνα το ήθος: «Όλα ξεκίνησαν το καλοκαίρι όταν ζήτησα από τον Μητροπολίτη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Αμβρόσιο να κάνει τον αγιασμό της ομάδας. Τότε ήρθα μαζί και ο πατήρ Βασίλειος Νικολόπουλος, ο οποίος μου είπε για την αγάπη του για το άθλημα και μου εξέφρασε την επιθυμία να αγωνιστεί.
Αφού πήρε την σχετική άδεια από την Μητρόπολη και τον δέχθηκε ο προπονητής μας Βασίλης Αναστασέλλος, ξεκίνησε να κάνει προπονήσεις. Έρχεται με ζήλο και είναι πολύ καλός ως τερματοφύλακας, αλλά κυρίως έχει κερδίσει τον σεβασμό όλων των παιδιών, τόσο της ανδρικής ομάδας, όσο και των ακαδημιών. Πρώτα εκτελεί τα ιερατικά του καθήκοντα και μετά έρχεται με τα ράσα στο γήπεδο, αλλάζει και κάνει προπόνηση, η οποία αρχίζει στις 21:00»
, σχολίασε ο ισχυρός άνδρας του Σεριφάτου και συνέχισε λέγοντας: «Στην προπόνηση και στους αγώνες απαγορεύονται οι βρισιές. Στην ομάδα υπάρχει ήθος και αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο. Μάλιστα έχω ζητήσει προσωπικά από τους διαιτητές που μας παίζουν να τιμωρούν με αποβολή όποιον αθλητή της ομάδας τολμήσει να μιλήσει απρεπώς. Εμείς στο Σεριφάτο έχουμε παντρέψει την θρησκεία με τον αθλητισμό. Τα παιδιά των ακαδημιών πηγαίνουν όλα μαζί την Κυριακή στην εκκλησία και μετά κάνουν την προπόνηση τους».

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Νέο πρόβλημα στην Μακάμπι!


Νέο πρόβλημα στην Μακάμπι

Νοκ άουτ για τις επόμενες τρεις με τέσσερις εβδομάδες, από τις υποχρεώσεις της Μακάμπι Τελ Αβίβ, αναμένεται να μείνει ο Ίκε Οφοέγκμπου.

Σαν να μην έφτανε η αγωνιστική μετριότητα που παρουσιάζει μέχρι στιγμής η Μακάμπι Τελ Αβίβ, έχει να αντιμετωπίσει και προβλήματα τραυματισμών. Συγκεκριμένα, ο Ίκε Οφοέγκμπου ταλαιπωρείται από ένα πρόβλημα στο γόνατο και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ιατρικού επιτελείου θα μείνει εκτός για τρεις με τέσσερις εβδομάδες.

Μάλιστα, ο 31χρονος φόργουορντ/σέντερ είναι πολύ πιθανό να αποτελέσει και παρελθόν από την «ομάδα του λαού», καθώς το συμβόλαιό του λήγει στις 22 Δεκεμβρίου, ενώ ο Ζαν Τάμπακ δεν φαίνεται να έχει… εντυπωσιαστεί και πολύ μαζί του, ώστε να εισηγηθεί την παραμονή του.

Σε έξι παιχνίδια με τη φανέλα της Μακάμπι στο πρωτάθλημα Ισραήλ, ο Οφοέγκμπου έχει κατά μέσο όρο 8,5 πόντους και 4,3 ριμπάουντ, ενώ αντίστοιχα στην Ευρωλίγκα έχει 4,5 πόντους και 3 ριμπάουντ.
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Η ΑΕΚ περνά από “Ιερά Εξέταση” για το γήπεδο, αλλά έχει δίκιο»!


«Η ΑΕΚ περνά από “Ιερά Εξέταση” για το γήπεδο, αλλά έχει δίκιο»!

Στις δυσκολίες που φέρνουν εις πέρας οι άνθρωποι της ΑΕΚ αλλά και της «Δικέφαλος Α.Ε» αναφέρθηκε ο Νίκος Στράτος τονίζοντας πως όλα προχωρούν τυπικά και νόμιμα για την ανέγερση της «Αγιάς Σοφιάς».

Στις εξελίξεις σχετικά με την έκδοση της οικοδομικής άδειας, έπειτα και από τη νέα συνάντηση των αρμόδιων φορέων με το ΥΠΑΠΕΝ, αναφέρθηκε ο Νίκος Στράτος. Με δηλώσεις του ο γενικός διευθυντής της «Δικέφαλος 1924 Α.Ε» αναφέρθηκε στα εμπόδια που προσπερνά με «υπομονή και νομιμότητα» η ΑΕΚ ώστε να πραγματοποιήσει το όνειρο της επιστροφής στο σπίτι της.

«Εκτιμώ ότι έχουμε μπει στην τελική ευθεία για να γίνει πραγματικότητα το όνειρο των οπαδών μας, που το μόνο που ζητάνε είναι να γίνει το γήπεδο. Αυτό που σας λέω είναι ότι όλα τα δίκια είναι με το μέρος μας και δεν το αρνείται πλέον κανείς. Το Σωματείο Α.Ε.Κ. είναι ιδιοκτήτης του οικοπέδου εδώ και ενενήντα χρόνια. Μέχρι το 2003 είχαμε το γήπεδό μας. Το 2014 ψηφίσθηκε από την Βουλή των Ελλήνων ένας νόμος που περιγράφει με λεπτομέρεια πως θα πρέπει να γίνει το νέο Γήπεδό μας. Το 2015 έχομε την απόφαση της Ολομελείας του Συμβουλίου της Επικρατείας που δικαιώνει την Α.Ε.Κ. και την ΔΙΚΕΦΑΛΟ και θωρακίζει και νομικά την κατασκευή. Όλα τυπικά και νόμιμα» είπε, στο πλαίσιο της κηδείας του Κώστα Φουρνάρου και συνέχισε:

«Σ’ όσες επιτροπές και να πάνε οι μηχανικοί μας, με επικεφαλής τον κ. Ανδριόπουλο δεν θα κουράζονται να κάνουν αναλύσεις με επιστημονικό τρόπο με τις μελέτες που έχουν συνταχθεί για όλα τα θέματα και να δίνουν απαντήσεις σ΄ όλες τις απορίες και ερωτήσεις, με καρτερικότητα, υπομονή και πολιτισμένα. Είναι αλήθεια ότι περνάμε από ΙΕΡΑ ΕΞΕΤΑΣΗ αλλά επειδή το δίκαιο είναι με το μέρος της Α.Ε.Κ. δεν θα κουραστούμε να δίνουμε απαντήσεις σε όλους τους θεσμικούς παράγοντες. Θα είμαστε παντού όπου μας ζητηθεί. Αλλά νομίζω ότι φθάνουμε στο τέλος της περιπέτειας, για να στηθεί το εργοτάξιο. Το δόγμα όλων όσων εργάζονται για αυτό τον σκοπό ταυτίζεται με τον οραματιστή του έργου, κ. Δημήτρη Μελισσανίδη, που είπε ότι ''η Α.Ε.Κ. χωρίς δικό της γήπεδο δεν έχει μέλλον».

Μπενίτεθ: «Η δουλειά μου θα τους αλλάξει γνώμη»


Μπενίτεθ: «Η δουλειά μου θα τους αλλάξει γνώμη»

Δεν μπορούσε παρά να είναι ικανοποιημένος από την ευρεία νίκη της Ρεάλ Μαδρίτης επί της Μάλμε, ο τεχνικός της «βασίλισσας», Ράφα Μπενίτεθ που έστειλε και το προσωπικό του μήνυμα προς τους οπαδούς.

Στα… πάνω του είναι από χθες ο Ράφα Μπενίτεθ, καθώς μπορεί η τελευταία νίκη της Ρεάλ Μαδρίτης να ήταν επί της Μάλμε, αλλά το ευρύ 8-0 «διασκέδασε» τις τελευταίες αρνητικές εντυπώσεις.

Ο πρώην τεχνικός της Νάπολι βρήκε, λοιπόν, την ευκαιρία να στείλει το προσωπικό του μήνυμα προς τους οπαδούς της ομάδας, τονίζοντας ότι θα προσπαθήσει μέσω της δουλειάς του να αλλάξει το εις βάρος του κλίμα.

«Το μοναδικό που μπορώ να κάνω είναι να προσπαθήσω να παίζει η ομάδα τόσο καλά όσο σήμερα (σ.σ. χθες), ώστε να ικανοποιεί με τις εμφανίσεις της τους οπαδούς. Με τη δουλειά μου θα προσπαθήσω να αλλάξω τη γνώμη τους. Αν δεν τα καταφέρω, εγώ θα συνεχίσω να κάνω τη δουλειά μου ήρεμα και υπεύθυνα», είπε αρχικά ο Ράφα Μπενίτεθ και έπειτα αναφέρθηκε στους Κριστιάνο Ρονάλντο και Καρίμ Μπενζεμά:

«Είναι σημαντικό η ομάδα να έχει παίκτες φιλόδοξους, που θέλουν τον ανταγωνισμό και βοηθούν πολύ. Ο Κριστιάνο είναι ένας από αυτούς. Είναι παίκτης - κλειδί για εμάς. Με τον Καρίμ έχω συζητήσει πολύ και τις προηγούμενες ημέρες. Είμαι πολύ ευχαριστημένος μαζί του και πιστεύω πως θα τον βοηθήσουν οι καλές εμφανίσεις και στο ηθικό του».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ανακοίνωση «έπος» από την Παναχαϊκή!


Ανακοίνωση «έπος» από την Παναχαϊκή

Μετά την κριτική που ασκείται στην ομάδα από τους οπαδούς, οι διοικούντες απαντούν με ανακοίνωση σε φουλ ειρωνικό ύφος ενώ αυτοχαρακτηρίζονται... «μακάκες».

Σε φουλ ειρωνικό ύφος ανακοίνωση που εξέδωσε η Παναχαϊκή με αποδέκτες του οπαδούς για την κριτική που έχουν ασκήσει στην ομάδα.

Χαρακτηρίζει «μακάκες» τους διοικούντες που ανέλαβαν τα ηνία της ομάδας μετά τον Κούγια καθώς έχουν βάλει ήδη 470.000 ευρώ στο «βαθύ πηγάδι της Παναχαϊκής» ενώ προσθέτει:

«Ήρθε ο μήνας που ο Μαρινάκης είχε το νου του στην Άρσεναλ και μας εγκατέλειψε».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Είναι ώρα να διαχωρίσουμε τον ρεαλισμό από το συναίσθημα. Το τελευταίο ατυχές αποτέλεσμα της ομάδας μας με τον Παναιγιάλειο (0-1), προκάλεσε, αναπόφευκτα τριγμούς στους κόλπους μας. Έχουμε τη γενναιότητα να παραδεχθούμε ότι ο Αύγουστος των προσδοκιών δεν έχει καμία σχέση με τον βαρύ Δεκέμβρη. Είμαστε, όμως, εδώ για να εξηγήσουμε την στραβοτιμονιά, ενώ ήδη χαράζουμε την διορθωτική μας πορεία.

Όπως, ανέκαθεν, ήμασταν εδώ και για τους όποιους άλλους ήθελαν να διαδεχθούν την δική μας προσπάθεια. Ουδείς εμφανίσθηκε… Η πρόσκληση φυσικά είναι ανοικτή. Ανά πάσα στιγμή θα κάνουμε «πίσω» αν υπάρξει εγγυημένη πρόταση εξόδου της ιστορικής Παναχαϊκής από το δυσβάσταχτο οικονομικό βάρος.

Όπως είναι φυσικό και αυτονόητο για τα μέχρι τώρα πεπραγμένα μας αναλαμβάνουμε την ευθύνη. Αποκηρύσσουμε, όμως, κάθε άδικη ή και κακόβουλη κριτική και δεν αποδεχόμαστε ευθύνες που δεν μας αναλογούν. Τον Αύγουστο είχαμε κατά νου ένα όνειρο με συνδυαστικά χαρακτηριστικά. Εμείς επενδύσαμε την «τρέλα» μας, αναλάβαμε ένα «ασήκωτο» οικονομικό φορτίο και «ανοιχτήκαμε» στην Πάτρα για να βάλει και κείνη «πλάτη». Φτιάξαμε ένα ρόστερ υψηλών προδιαγραφών. Αποτιμήθηκε από την Πάτρα με το «ιλιγγιώδες» ποσό των… 15.000 ευρώ περίπου . (100 εισιτήρια διαρκείας…). Αντίθετα, πολλοί ανήγαγαν την καχυποψία σε «σπορ» της καθημερινότητας τους:

«Ο Τσιριμπής είναι μπροστινός του Κούγια», «Πίσω από την Παναχαϊκή βρίσκεται ο Ολυμπιακός». Όσο η ομάδα πήγαινε καλά, τόσο πιο πολύ φούντωνε η καχυποψία. Τυχαίο; Μέχρι που ήρθε το παιχνίδι Παναχαϊκή – Λάρισα (1-1), που όλη η φίλαθλη Ελλάδα είδε τον τρόπο που χάσαμε τη νίκη στο 96’. Το… πουλημένο παραλίγο να ήταν θρίαμβος… Και μετά ήρθε ο Δεκέμβρης. Των προσφυγών και της ήττας από τον Παναιγιάλειο. Ήρθε ο μήνας που ο Μαρινάκης είχε το νου του στην Άρσεναλ και μας εγκατέλειψε. Σα δε ντρέπονται, όσοι ηθελημένα ή άθελα συνέτειναν στη «διάβρωση». Ναι, ναι «διάβρωση» και δυστυχώς και εκ των έσω…

Όλα αυτά επί 4 μήνες κι ενώ η ΠΑΕ προσπαθούσε να φέρει σ’ έναν «λογαριασμό» τα ασυμμάζευτα. Όποιοι μιλούσαν Πατρινά «παρέλασαν» από τα γραφεία της ΠΑΕ με εξώδικα και αγωγές. Που ήταν όλοι αυτοί τα προηγούμενα χρόνια; «Αβαβά» με τον Κούγια και βρήκαν τους… μακάκες. Κι όχι μόνο.

Μια μέρα πριν γίνει η μεταβίβαση των μετοχών, εκχωρήθηκαν έσοδα της ΠΑΕ από την Football League για την τακτοποίηση οφειλών του παρελθόντος. Εμείς, όμως, συνεπείς με την Π.Γ.Ε.. Συνεπείς με τον Δήμο. Συνεπείς στα έξοδα των αποστολών. Συνεπείς στις προκαταβολές των συμβολαίων. Κι από κει και πέρα καλύψεις υποχρεώσεων προς Εφορία, Ι.Κ.Α. και ποδοσφαιρικό τμήμα στο δυνατό βαθμό.

Ποιος είπε ότι η ΠΑΕ Παναχαϊκή είναι συμβεβλημένη με την Τράπεζα της Ελλάδος για να έχει ατελείωτο χρήμα στη διάθεσή της; Σε άλλα γήπεδα μικρότερων πόλεων διατίθενται από 2000 μέχρι 9000 εισιτήρια. Η Παναχαϊκή της τρίτης πόλης της χώρας «κόβει» από 400 μέχρι 900…

Αλλού παρατηρείται κατακλυσμός διαφημιστικών πινακίδων. Το Παμπελοποννησιακό είναι «γυμνό». Σε άλλες πόλεις Δήμοι, επιχειρηματίες και διάφοροι φορείς βοηθάνε τις ομάδες τους με γενναίο τρόπο. Στην Πάτρα «άκρα του τάφου» αδιαφορία και αποχή… Αλλά πρώτη η πόλη στην κριτική και την καταστροφολογία.

Εξαιρούνται, φυσικά, οι αγνοί φίλοι της ομάδας. Εκείνοι που πραγματικά υποφέρουν. Ξέρουν ποιοι είναι αυτοί. Είναι οι μόνοι που δικαιούνται να ασκούν κριτική. Ακόμη και πιο αυστηρή απ’ αυτή που έχουν κάνει. Όλοι οι άλλοι «τουμπεκί». Αν τους έχει απομείνει λίγος αυτοσεβασμός…

Αν συνεχίσουν είναι πρόδηλο αυτό που θέλουν να καταφέρουν. Ίσως θέλουν να δουν μετά από 2-3 χρόνια την Παναχαϊκή πρωταθλήτρια στην… Γ’ Εθνική.

Τέτοιο, χατίρι, όμως, δεν θα κάνουμε σε κανέναν. Καταπίνουμε την στενοχώρια μας και προχωράμε σε ανασύνταξη. Με πρώτο παίκτη της ομάδας τη φανέλα και «υπαρχηγό» τους πιστούς, αφοσιωμένους Παναχαϊκιώτες και τα παιδιά που θέλουν και μπορούν να σηκώσουν το φορτίο της συνέχειας. Πριν καν βγει το 1/3 του πρωταθλήματος στο βαθύ πηγάδι της Παναχαϊκής έχουμε ρίξει 470.000 ευρώ, τα περισσότερα από κάθε άλλη ομάδα της Β’ Εθνικής.

Ένα μέρος του ποσού ίσως έπρεπε να διατεθεί διαφορετικά, οπότε σήμερα δεν θα ένοιωθαν κάποιοι στενάχωρα. Εδώ είμαστε, όμως, για ανασύνταξη. Εδώ για διόρθωση της πορείας. Εδώ και για τις «Παναχαϊκάρες» που στα καφενεία και στην κερκίδα ζητάνε «κεφαλές επί πινάκων». Ας έλθουν να μας κόψουν τα κεφάλια και να βάλουν τα δικά τους στο ντορβά, όπως έχουμε κάνει εμείς…".

Επιστρέφει στην Ιταλία ο Ράγκλαντ!!


Επιστρέφει στην Ιταλία ο Ράγκλαντ

Πολύ κοντά στην επιστροφή του στο ιταλικό πρωτάθλημα βρίσκεται ο Τζο Ράγκλαντ μετά το αποτυχημένο πέρασμά του από την Τουρκία και την Πινάρ Καρσίγιακα.

Έτοιμος να επιστρέψει στην Ιταλία, όπου έκανε το «όνομά» του είναι ο Τζο Ράγκλαντ.

Ο Αμερικανός γκαρντ δεν απέδωσε φέτος τα αναμενόμενα στην Πινάρ Καρσίγιακα, με αποτέλεσμα να λύσει τη συνεργασία του. Ωστόσο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα «sportando.com» δεν θα μείνει για αρκετό καιρό χωρίς ομάδα, καθώς φέρεται να έχει δώσει τα χέρια με την Αβελίνο.

Ο Ράγκλαντ γνωρίζει πολύ καλά το πρωτάθλημα της Ιταλίας, καθώς τη σεζόν 2013/14 είχε αγωνιστεί με απόλυτη επιτυχία στην Καντού, ενώ ένα χρόνο αργότερα είχε κάνει το μεγάλο… βήμα, παίζοντας στην Αρμάνι Μιλάνο.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Αναστόπουλος: «Τον πρώτο λόγο ο Ολυμπιακός»


Αναστόπουλος: «Τον πρώτο λόγο ο Ολυμπιακός»

Προβάδισμα στους «ερυθρόλευκους» για την μεγάλη αναμέτρηση απέναντι με την Άρσεναλ έδωσε ο Νίκος Αναστόπουλος μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6, ενώ τόνισε τον καθοριστικό ρόλο των αντεπιθέσεων στο παιχνίδι.

Φαβορί ο Ολυμπιακός για τον Νίκο Αναστόπουλο, ο οποίος μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 για το αποψινό μεγάλο παιχνίδι των «ερυθρόλευκων» με την Άρσεναλ.

Ο παλαίμαχος παίκτης του Ολυμπιακού και νυν προπονητής του Άρη τόνισε ότι οι παίκτες του Σίλβα θα πρέπει να εκμεταλλευτούν το βαρύ αμυντικό δίδυμο της Άρσεναλ και να δημιουργήσουν ευκαιρίες για γκολ.

Βέβαια συνέστησε προσοχή στην ποιότητα της Άρσεναλ, την ταχύτητας της αλλά και το κίνητρο που θα έχουν οι παίκτες που θα κληθούν να καλύψουν τα κενά των τραυματιών.

Ακόμα τόνισε ότι στον Άρη βάζουν μικρούς στόχους με τον πρόεδρο της ομάδας ώστε να μπορούν να τους πετυχαίνουν.

Διαβάστε αναλυτικά όσα είπε ο Αναστόπουλος στον Γιώργο Χελάκη

Για το τι περιμένει από το αποψινό παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Άρσεναλ: «Είναι γρήγορη ομάδα ο Ολυμπιακός, από τις πιο γρήγορες της Ευρώπης. Σήμερα αν δεν είσαι γρήγορη ομάδα δεν έχεις τύχη. Το ποια τακτική θα ακολουθήσει η ομάδα το γνωρίζει ο Σίλβα. Σίγουρα η αντεπίθεση είναι μια λογική επιλογή αλλά αυτό θα το δούμε. Η Άρσεναλ έχει ψηλά στόπερ αλλά παρά την ποιότητα τους είναι βαριά κορμιά. Αν βρούνε χώρους οι γρήγοροι κυνηγοί του Ολυμπιακού θα δημιουργήσουν ευκαιρίες για γκολ».

Για το ότι ο Ολυμπιακός παίζει για τρία αποτελέσματα: «Δεν μπορεί να αναπαυθεί ο Ολυμπιακός στο ότι παίζει για τρία αποτελέσματα. Αν κατέβει με το σκεπτικό ότι του αρκεί η ισοπαλία θα έχει πρόβλημα. Αν κατέβει με την ψυχολογία να σκοράρει θα το κάνει. Βέβαια το γκολ δεν είναι εύκολη υπόθεση, πρέπει και οι «κυνηγοί» της ομάδας να βρεθούν σε καλή μέρα. Η μάχη θα δοθεί στο χώρο του κέντρου. Η Άρσεναλ είναι και εκείνη γρήγορη ομάδα και θα έχουν πολύ δουλειά οι παίκτες του Ολυμπιακού. Ειδικά οι παίκτες στο χώρο του κέντρου πρέπει από τη μια να δίνουν βοήθεια στα μπακ και από την άλλη να εκμεταλλευτούνε τους αργούς αμυντικούς της Άρσεναλ, για να βγάλουν την ομάδα στην αντεπίθεση».

Για τον αν είναι φαβορί ο Ολυμπιακός με βάση και την παράδοση που έχει απέναντι στους «κανονιέρηδες»: «Η Άρσεναλ είναι Άρσεναλ και δεν πρέπει να το ξεχνάμε αυτό. Όπως επίσης ότι όταν υπάρχουν απουσίες εμφανίζονται αναπληρωματικοί παίκτες που κάνουν ότι καλύτερο μπορούν για να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες που τους δίνονται. Όσον αφορά την παράδοση που έχει ο Ολυμπιακός, δεν έχουν σχέση τα παιχνίδια του παρελθόντος με το αποψινό. Η Άρσεναλ έχει πίεση και αυτό θα της είναι μειονέκτημα γιατί δεν της αρκεί η η απλή νίκη».

Για το πού θα κριθεί το ματς: «Θα εξαρτηθεί από το πώς θα παρουσιαστεί ο Ολυμπιακός. Διότι όταν έγινε η κλήρωση όλοι έλεγαν ότι Μπάγερν και Άρσεναλ είναι τα φαβορί. Ο Ολυμπιακός τα ανέτρεψε τα φαβορί και τώρα έχει τον πρώτο λόγο γιατί παίζει για τρία αποτελέσματα. Η προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι ο Ολυμπιακός έχει τον πρώτο λόγο αλλά η Άρσεναλ επειδή είναι ο μοναδικός στόχος που της έχει μείνει θα παρουσιαστεί δυνατή. Θα είναι κλειστό παιχνίδι από πλευράς Ολυμπιακού. Ελπίζουμε και πιστεύουμε ότι θα είναι έτοιμος».

Για την πορεία του Άρη και αν στόχος είναι το αήττητο πρωτάθλημα στη Γ’ Εθνική: «Στον Άρη βάζουμε ένα στόχο και μετά βάζουμε έναν άλλο. Βάλαμε στόχο με τον κ. Καρυπίδη να είμαστε στο τέλος του πρώτου γύρου 10 βαθμούς μπροστά και φαίνεται να το καταφέρνουμε, μετά θα βάλουμε άλλους στόχους. Μόνο όταν έχεις στόχους και τους κοιτάς έναν-έναν τους πετυχαίνεις. Πέρσι ο Άρης ξεκίνησε για το αήττητο αλλά δεν τα κατάφερε, όπως συμβαίνει το ίδιο φέτος με τον ΟΦΗ. Είναι δύσκολη κατηγορία δεν είναι απλό».

Για την απόδοση των ποδοσφαιριστών του: «Όλα τα ματς είναι δύσκολα σε αυτή την κατηγορία είναι δύσκολα. Εμείς με τον κ. Καρυπίδη είμαστε συλλέκτες τροπαίων και στόχων . Η ιστορία θα γράψει ότι ανέβηκε ο Άρης από την Γ’ εθνική με τους τάδε παίκτες, προέδρους, και προπονητές. Εμάς μας αρέσει να βάζουμε στόχους».

Για το ποιο ήταν το σημαντικότερο γκολ στην καριέρα του, το πλασέ με τον Άγιαξ ή η κεφαλιά με την Μπενφίκα: «Και τα δύο ήταν ωραία γκολ αλλά αυτό με τον Άγιαξ ήταν σημαντικότερο γιατί την επόμενη χρονιά ο Άγιαξ πήρε το κύπελλο κυπελλούχων και μας έδωσαν πρόκριση απέναντι σε τρομερούς παίκτες».

Νέες «μπηχτές» του Σκόουλς σε Φαν Χάαλ!!


Νέες «μπηχτές» του Σκόουλς σε Φαν Χάαλ

Λάβρος εναντίον του Λουίς Φαν Χάαλ παρουσιάστηκε για μια ακόμη φορά ο Πολ Σκόουλς. Μετά τον αποκλεισμό της Μαν. Γιουνάιτεντ από το Champions League, έριξε νέα «καρφιά» για τις επιλογές του Ολλανδού.

Ούτως ή άλλως τον θεωρεί ακατάλληλο. Έχει εκφράσει επανειλημμένως την άποψη ότι πρέπει ν’ αποχωρήσει.

Οπότε, τώρα που η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αποκλείστηκε από τους ομίλους του Champions League, ο Πολ Σκόουλς είχε έναν ακόμα λόγο να «τα χώσει» στον Λούις Φαν Χάαλ.

Με κύριο επιχείρημα την κακή διαχείριση του μπάτζετ και επικεντρώνοντας (εκ νέου) στην περίπτωση του Μαρσιάλ, ο παλαίμαχος μέσος έριξε νέα «καρφιά».

«Δεν έκαναν τόσο καλές μεταγραφές όσο θα μπορούσαν. Το κύριο πρόβλημα είναι τα γκολ. Όταν βασίζεσαι σε ένα παιδί 19-20 χρονών για να πετύχει τα γκολ που χρειάζεσαι, απλά δεν είναι σωστό. Θα έπρεπε να έχουν αποκτηθεί καταξιωμένοι σκόρερ», είπε χαρακτηριστικά.

Κι αφού σημείωσε ότι «οι αξιόπιστοι σκόρερ αποχώρησαν από την ομάδα, με αποτέλεσμα να μην διαθέτει το δολοφονικό ένστικτο», κατέληξε με νόημα: «Η Γιουνάιτεντ δεν θα έπρεπε να στηρίζεται σ’ εκείνον (σ.σ. τον Μαρσιάλ) όταν έχει ξοδέψει 250 εκατ. λίρες».
*Πηγή: sport-fm.gr*