Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

Αναστόπουλος: «Τον πρώτο λόγο ο Ολυμπιακός»


Αναστόπουλος: «Τον πρώτο λόγο ο Ολυμπιακός»

Προβάδισμα στους «ερυθρόλευκους» για την μεγάλη αναμέτρηση απέναντι με την Άρσεναλ έδωσε ο Νίκος Αναστόπουλος μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6, ενώ τόνισε τον καθοριστικό ρόλο των αντεπιθέσεων στο παιχνίδι.

Φαβορί ο Ολυμπιακός για τον Νίκο Αναστόπουλο, ο οποίος μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 για το αποψινό μεγάλο παιχνίδι των «ερυθρόλευκων» με την Άρσεναλ.

Ο παλαίμαχος παίκτης του Ολυμπιακού και νυν προπονητής του Άρη τόνισε ότι οι παίκτες του Σίλβα θα πρέπει να εκμεταλλευτούν το βαρύ αμυντικό δίδυμο της Άρσεναλ και να δημιουργήσουν ευκαιρίες για γκολ.

Βέβαια συνέστησε προσοχή στην ποιότητα της Άρσεναλ, την ταχύτητας της αλλά και το κίνητρο που θα έχουν οι παίκτες που θα κληθούν να καλύψουν τα κενά των τραυματιών.

Ακόμα τόνισε ότι στον Άρη βάζουν μικρούς στόχους με τον πρόεδρο της ομάδας ώστε να μπορούν να τους πετυχαίνουν.

Διαβάστε αναλυτικά όσα είπε ο Αναστόπουλος στον Γιώργο Χελάκη

Για το τι περιμένει από το αποψινό παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Άρσεναλ: «Είναι γρήγορη ομάδα ο Ολυμπιακός, από τις πιο γρήγορες της Ευρώπης. Σήμερα αν δεν είσαι γρήγορη ομάδα δεν έχεις τύχη. Το ποια τακτική θα ακολουθήσει η ομάδα το γνωρίζει ο Σίλβα. Σίγουρα η αντεπίθεση είναι μια λογική επιλογή αλλά αυτό θα το δούμε. Η Άρσεναλ έχει ψηλά στόπερ αλλά παρά την ποιότητα τους είναι βαριά κορμιά. Αν βρούνε χώρους οι γρήγοροι κυνηγοί του Ολυμπιακού θα δημιουργήσουν ευκαιρίες για γκολ».

Για το ότι ο Ολυμπιακός παίζει για τρία αποτελέσματα: «Δεν μπορεί να αναπαυθεί ο Ολυμπιακός στο ότι παίζει για τρία αποτελέσματα. Αν κατέβει με το σκεπτικό ότι του αρκεί η ισοπαλία θα έχει πρόβλημα. Αν κατέβει με την ψυχολογία να σκοράρει θα το κάνει. Βέβαια το γκολ δεν είναι εύκολη υπόθεση, πρέπει και οι «κυνηγοί» της ομάδας να βρεθούν σε καλή μέρα. Η μάχη θα δοθεί στο χώρο του κέντρου. Η Άρσεναλ είναι και εκείνη γρήγορη ομάδα και θα έχουν πολύ δουλειά οι παίκτες του Ολυμπιακού. Ειδικά οι παίκτες στο χώρο του κέντρου πρέπει από τη μια να δίνουν βοήθεια στα μπακ και από την άλλη να εκμεταλλευτούνε τους αργούς αμυντικούς της Άρσεναλ, για να βγάλουν την ομάδα στην αντεπίθεση».

Για τον αν είναι φαβορί ο Ολυμπιακός με βάση και την παράδοση που έχει απέναντι στους «κανονιέρηδες»: «Η Άρσεναλ είναι Άρσεναλ και δεν πρέπει να το ξεχνάμε αυτό. Όπως επίσης ότι όταν υπάρχουν απουσίες εμφανίζονται αναπληρωματικοί παίκτες που κάνουν ότι καλύτερο μπορούν για να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες που τους δίνονται. Όσον αφορά την παράδοση που έχει ο Ολυμπιακός, δεν έχουν σχέση τα παιχνίδια του παρελθόντος με το αποψινό. Η Άρσεναλ έχει πίεση και αυτό θα της είναι μειονέκτημα γιατί δεν της αρκεί η η απλή νίκη».

Για το πού θα κριθεί το ματς: «Θα εξαρτηθεί από το πώς θα παρουσιαστεί ο Ολυμπιακός. Διότι όταν έγινε η κλήρωση όλοι έλεγαν ότι Μπάγερν και Άρσεναλ είναι τα φαβορί. Ο Ολυμπιακός τα ανέτρεψε τα φαβορί και τώρα έχει τον πρώτο λόγο γιατί παίζει για τρία αποτελέσματα. Η προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι ο Ολυμπιακός έχει τον πρώτο λόγο αλλά η Άρσεναλ επειδή είναι ο μοναδικός στόχος που της έχει μείνει θα παρουσιαστεί δυνατή. Θα είναι κλειστό παιχνίδι από πλευράς Ολυμπιακού. Ελπίζουμε και πιστεύουμε ότι θα είναι έτοιμος».

Για την πορεία του Άρη και αν στόχος είναι το αήττητο πρωτάθλημα στη Γ’ Εθνική: «Στον Άρη βάζουμε ένα στόχο και μετά βάζουμε έναν άλλο. Βάλαμε στόχο με τον κ. Καρυπίδη να είμαστε στο τέλος του πρώτου γύρου 10 βαθμούς μπροστά και φαίνεται να το καταφέρνουμε, μετά θα βάλουμε άλλους στόχους. Μόνο όταν έχεις στόχους και τους κοιτάς έναν-έναν τους πετυχαίνεις. Πέρσι ο Άρης ξεκίνησε για το αήττητο αλλά δεν τα κατάφερε, όπως συμβαίνει το ίδιο φέτος με τον ΟΦΗ. Είναι δύσκολη κατηγορία δεν είναι απλό».

Για την απόδοση των ποδοσφαιριστών του: «Όλα τα ματς είναι δύσκολα σε αυτή την κατηγορία είναι δύσκολα. Εμείς με τον κ. Καρυπίδη είμαστε συλλέκτες τροπαίων και στόχων . Η ιστορία θα γράψει ότι ανέβηκε ο Άρης από την Γ’ εθνική με τους τάδε παίκτες, προέδρους, και προπονητές. Εμάς μας αρέσει να βάζουμε στόχους».

Για το ποιο ήταν το σημαντικότερο γκολ στην καριέρα του, το πλασέ με τον Άγιαξ ή η κεφαλιά με την Μπενφίκα: «Και τα δύο ήταν ωραία γκολ αλλά αυτό με τον Άγιαξ ήταν σημαντικότερο γιατί την επόμενη χρονιά ο Άγιαξ πήρε το κύπελλο κυπελλούχων και μας έδωσαν πρόκριση απέναντι σε τρομερούς παίκτες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: