Κυριακή 3 Μαΐου 2015

Ελπίζει ακόμη!!

Στους τρεις βαθμούς από τις θέσεις της παραμονής μείωσε η Γρανάδα ύστερα από το σπουδαίο της «διπλό» με 2-1 επί της Χετάφε στη Μαδρίτη.
Τις λίγες ελπίδες της για την παραμονή διατήρησε η Γρανάδα η οποία πήρε μεγάλο «διπλό» στο «Αλφόνσο Πέρεθ» όπου επικράτησε 2-1 της Χετάφε για να μειώσει στους τρεις βαθμούς από τις θέσεις που δίνουν την παραμονή στην κατηγορία.
Στο 14’ ο Ελ – Αράμπι άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους από το σημείο του πέναλτι, ωστόσο οι γηπεδούχοι στο 45’ ισοφάρισαν με το γκολ του Πέδρο Λεόν. Τη νίκη στη Γρανάδα έδωσε ο Ελ – Αράμπι με το δεύτερό του προσωπικό τέρμα στο 58’.  
ΧΕΤΑΦΕ: Γκουαϊτά, Βιγκαράι, Νάλντο, Αλέξις, Εσκουδέρο, Λασέν (77’ Μπουεντία), Ροντρίγκεζ, Πέδρο Λεόν (77’ Ίβι), Κάστρο (63’ Μπαμπά), Σαράμπια, Χινεστρόζα.
ΓΡΑΝΑΔΑ: Ρομπέρτο, Νιόμ, Μπαμπίν, Κάλα (54’ Μάινθ), Κάρλος, Πέρεζ, Μάρκεθ (68’ Ιτούρα), Μπανγκουρά, Πίτι (78’ Ρόμπερτ), Ροσίνα, Ελ – Αράμπι.


 
*Πηγή: onsports.gr*

Γκολ και… ξύλο στο Μονακό!!

Χωρίς να πιεστεί ιδιαίτερα, η Μονακό νίκησε 4-1 την Τουλούζ, ωστόσο το ματς «στιγματίστηκε» από την… κοκορομαχία των Ντιράρ και Κανά Μπιγίκ που αντίκρισαν αμφότεροι την κόκκινη κάρτα!

Γκολ και… ξύλο στο Μονακό!
Όλα τα είχε στο πριγκιπάτο! Η Μονακό έκανε… περίπατο κόντρα στην Τουλούζ, συντρίβοντάς την 4-1, αλλά στο 80’ οι Ντιράρ και Κανά Μπιγίκ… ζήλεψαν κάτι από Μέιγουεδερ και Πακιάο, με αποτέλεσμα να αντικρίσουν αμφότεροι την κόκκινη κάρτα.

Μόλις στο 9’ η ομάδα του Λεονάρντο Ζαρντίμ πήρε το προβάδισμα με τον Σίλβα, για να ισοφαρίσουν οι φιλοξενούμενοι με τον Μπρεθγουέιτ στο 26’. Ωστόσο, οι Μνοεγάσκοι πήγαν προηγούμενοι στα αποδυτήρια χάρη στο εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Μαρσιάλ, στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου.

Στο 56’ ο Μουτίνιο έκανε ακόμη πιο εύκολη τη δουλειά των γηπεδούχων, ανεβάζοντας κι άλλο το δείκτη του σκορ (3-1) και αφού ηρέμησαν τα πράγματα στο… ρινγκ, ο Ζερμέν διαμόρφωσε το τελικό 4-1 στο 90+2’.

Το πρόγραμμα της 35ης αγωνιστικής

Παρασκευή, 1/5

Μετς-Μαρσέιγ 0-2
(38’, 62’ Ζινιάκ)

Σάββατο, 2/5 (21:00)

Λιόν-Εβιάν 2-0
(21’ Γκρενιέ, 38’ πεν. Λακαζέτ)

Μπαστιά-Σεντ Ετιέν 1-0
(84’ Αγιτέ)

Γκινγκάμπ-Ρεμς 2-0
(62’ πεν. Μποβού, 90+4’ Μαντάν)

Λοριάν-Μπορντό 0-0

Μονπελιέ-Ρεν 0-0

Νις-Καέν 1-1
(41’ Εδουάρδο-15’ Μπενεζέ)

Κυριακή, 3/5

Λιλ-Λανς 3-1
(41’ πεν. Μπουφάλ, 74’ Σιντιμπέ, 90+3’ Οριζί-24’ Τσαβαρία)

Μονακό-Τουλούζ 4-1
(9’ Σίλβα, 45+1’ πεν. Μαρσιάλ, 56’ Μουτίνιο, 90+2’ Ζερμέν-26’ Μπρεθγουέιτ)

Ναντ-Παρί Σεν Ζερμέν (22:00)

Η επόμενη αγωνιστική (36η)

Παρασκευή, 8/5

Παρί Σεν Ζερμέν-Γκινγκάμπ (21:30)

Σάββατο, 9/5 (21:00)

Καέν-Λιόν (18:30)
Μπορντό-Ναντ
Εβιάν-Ρεμς
Μετς-Λοριάν
Ρεν-Μπαστιά
Τουλούζ-Λιλ

Κυριακή, 10/5

Λανς-Μονπελιέ (15:30)
Σεντ Ετιέν-Νις (18:00)
Μαρσέιγ-Μονακό (22:00) *Πηγή: sport-fm.gr*

Άρης μέχρι… τέλους!!

Μπορεί να μην κρατάει τύχη στα χέρια του, όμως παραμένει για τα καλά στο κόλπο της ανόδου. Ο Άρης πέρασε από την Αλεξανδρούπολη (1-0 τον Εθνικό) και διατηρήθηκε στο -1 από τον πρωτοπόρο Πανσερραϊκό.

Άρης μέχρι… τέλους!
«Γαντζωμένος» πάνω στον Πανσερραϊκό έμεινε ο Άρης. Οι «κίτρινοι» με χρυσό σκόρερ τον Ν’Λουντούλου πέρασαν από την έδρα του Εθνικού Αλεξανδρούπολης (1-0) και παρέμειναν στο -1 από την κορυφή, δύο στροφές πριν το φινάλε στον Α’ όμιλο της Γ’Εθνικής.

Υπενθυμίζεται, πως οι Σερραίοι πήραν στα χαρτιά το ματς με την Καστοριά.

Καλή γενικά ήταν η εικόνα της ομάδας του Καλαϊτζίδη στο πρώτο 45λεπτο. Η επιμονή των φιλοξενούμενων, που ανέβασαν την απόδοσή τους μετά την συμπλήρωση 20λεπτών, έφερε καρπούς πριν το φινάλε του ημιχρόνου με τον Ν’Λουντούλου να ανοίγει το σκορ (40’), έπειτα από ασίστ του Καπνίδη.

Εξίσου επιθετικός, όμως παράλληλα και προσεκτικός εμφανίστηκε ο Άρης στο δεύτερο 45λεπτο. Με το πέρασμα των λεπτών οι «κίτρινοι» βλέποντας ότι δεν μπορούν να διπλασιάσουν τα τέρματά τους έγιναν πιο συντηρητικοί ώστε να διαφυλάξουν το προβάδισμα. Τον στόχο τους τον πέτυχαν με σχετική ευκολία, αφού δεν απειλήθηκαν από τον Εθνικό και κλείδωσαν τη νίκη που τους διατηρεί στο παιχνίδι της ανόδου.

Την επόμενη αγωνιστική υποδέχονται στην Καβάλα στο «Κλεάνθης Βικελίδης». *Πηγή: sport-fm.gr*

Στην Ελλάδα ο Μορατόρε για το σχέδιο της FIBA!!

Ο Οράσιο Μορατόρε, ο πρόεδρος της FIBA θα επισκεφθεί την Ελλάδα με σκοπό του να εξηγήσει στους εκπροσώπους των μεγάλων ελληνικών ομάδων μπάσκετ το νέο μοντέλο που η Παγκόσμια Ομοσπονδία θέλει να εφαρμόσει.
Ο σκοπός της επίσκεψης του προέδρου της FIBA είναι σαφής και δεν έχει να κάνει με το νομοσχέδιο του κ. Σταύρου Κοντονή. Η επίσκεψή του θα αφορά τις πρωτοβουλίες της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας ώστε το παγκόσμιο μπάσκετ, με εξαίρεση τον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ, να γίνει ενιαίο.
Οι προθέσεις της FIBA να αναλάβει εκείνη τις μεγάλες ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις δεν είναι άγνωστες. Αλλωστε η FIBA διοργάνωνε και την Ευρωλίγκα μέχρι το 2000 και την χρονιά της διάσπασης είχε διοργανώσει την Σουπρολίγκα. Ετσι λοιπόν, το πλάνο είναι ο Μορατόρε να αναλύει το πρόγραμμα και τις επιδιώξει της FIBA στους εκπροσώπους των μεγάλων ελληνικών ομάδων. Από την άλλη πλευρά, ο εκτελεστικός Διευθυντής της Ευρωλίγκα, Τζόρντι Μπερτομέου δεν έχει καμία διάθεση να παραδώσει τα «όπλα». Βεβαίως για να γίνουν πράξη τα όποια σχέδια της FIBA χρειάζεται η συναίνεση των μεγάλων ομάδων.
*Πηγή: superbasket.gr*

Είδε το «ντέρμπι» της Γ’ Εθνικής ο Χάντερ!! (pic)

Η Πεύκη υποδέχθηκε τον Κάδμο στο μεγάλο «ντέρμπι» της 25ης αγωνιστικής στον 2ο όμιλο του Νότου της Γ’ Εθνικής και τις προσπάθειες των δύο ομάδων παρακολούθησε από κοντά ο Οθέλο Χάντερ. 
Πεύκη και Κάδμο διεκδικούν την παραμονή τους στην κατηγορία και η μεταξύ τους αναμέτρηση είναι εκείνη που κλέβει την παράσταση στο πρόγραμμα της 25ης αγωνιστικής.
Το κλειστό της Πεύκης λοιπόν, απέκτησε «ερυθρόλευκο» χρώμα, καθώς ο άσος του Ολυμπιακού Οθέλο Χάντερ έδωσε το «παρών» στις κερκίδες και παρακολουθεί από κοντά την μεγάλη «μάχη».
δα*Πηγή: superbasket.gr*

O Ντιλέινι απορεί για τον λόγο που έγινε… χαμός!! (pic)

Ο Μάλκολμ Ντιλέινι που υπήρξε έντονο ενδιαφέρον του Ολυμπιακού το περασμένο καλοκαίρι για να φορέσει τα ερυθρόλευκα, δεν έμεινε αμέτοχος με τα όσα διάβασε για την «χειρονομία Σπανούλη».
Με tweet του απορεί με τις δηλώσεις του Δημήτρη Γιαννακόπουλου και το πως ειπώθηκαν για την συγκεκριμένη χειρονομία:



All this for a player doing a "I can't hear you gesture" come on man

*Πηγή: superbasket.gr*

Ο μπαλαντέρ του Βεζένκοφ!

Ο Άρης ψάχνει και ψάχνεται για παίκτη. Όχι, δεν προέκυψε κάποιος τραυματισμός ή ξαφνική αποχώρηση, αλλά το χαρτί των πλέι οφ που λέγεται Αλέξανδρος Βεζένκοφ πρέπει να παραμείνει φρέσκο.
Το επιτελείο της ομάδας έχει πάρει την απόφαση πως πρέπει να ενισχυθεί σε μια λύση που θα έρχεται από τον πάγκο και θα δίνει πολύτιμες ανάσες στον 19χρονο πάουερ φόργουορντ.
Ωστόσο δεν είναι όλα έτσι απλά. Οι θέσεις των ξένων είναι καλυμμένες (Ριντ, Τόμας, Αντεγκμπόγιε, Νέιμικ, Πάσαλιτς, Βεζένκοφ) και η επιλογή του παίκτη -αλλά και αν τελικά θα πραγματοποιηθεί μια τέτοια κίνηση- θα εξαρτηθεί με το αν μπορέσει να αποκτήσει Ελληνικό διαβατήριο ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ, ενώ παράλληλα υπάρχουν και τα χρονικά περιθώρια του ΕΣΑΚΕ. Να σημειώσουμε ότι το διαβατήριο το περίμενε ο παίκτης μέσα στον Απρίλιο.
Μια θετική εξέλιξη στο θέμα θα «ανοίξει» τις διαθέσιμες επιλογές, τόσο σε ποιότητα όσο και σε κόστος.
*Πηγή: superbasket.gr*

Το Top-5 στο Κλίπερς-Σπερς!! (vid)

Ένα παιχνίδι -αλλά τι παιχνίδι- είχε μόλις το πρόγραμμα του Σαββάτου για το NBA και αυτό ήταν η 7η αναμέτρηση των Κλίπερς με τους Σπερς, όπου οδήγησε την ομάδα του Λος Άντζελες στον επόμενο γύρο των πλέι οφς, αντιμέτωπους με τους Ρόκετς.









*Πηγή: superbasket.gr*

Πέρεθ: «Η... κυβέρνηση θέλει να ανέβουν ΑΕΚ, Ηρακλής»!

Συνέντευξη στην ιστοσελίδα «balleto.gr» έδωσε ο πρώην μέσος της Λαμίας, Γκιγέρμο Πέρεθ και μίλησε μεταξύ άλλων για την εμπειρία του στη Football League και για τα πλέι οφ. Μάλιστα, όταν ρωτήθηκε ο Ισπανός άσος αν πιστεύει ότι μπορούν να γίνουν εκπλήξεις στα μπαράζ ανόδου, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση θέλει τον προβιβασμό των ΑΕΚ, Ηρακλή!

«Δεν ξέρω αν η ΑΕΚ και ο Ηρακλής πάρουν εύκολα την άνοδο, ή όχι, αλλά πιστεύω ότι και οι δύο την επόμενη σεζόν θα βρίσκονται στη Σούπερ Λίγκα. Το ελληνικό ποδόσφαιρο και η ελληνική κυβέρνηση το θέλουν... Για παράδειγμα, ένα ντέρμπι ΑΕΚ-Ολυμπιακός, ή το Ηρακλής-Άρη, ή το Ηρακλής-ΠΑΟΚ, θα δώσουν πολλά κέρδη τόσο στην τηλεόραση, όσο και στις πόλεις και τους ίδιους τους συλλόγους».

Σε ό,τι αφορά στις διαφορές μεταξύ του ισπανικού ποδοσφαίρου και του ελληνικού, δήλωσε:
«Η μεγαλύτερη διαφορά είναι ότι στην Ισπανία προσπαθείς να παίξεις και να κερδίσεις μέτρα στο γήπεδο. Αν δεν μπορείς να βρεις τους χώρους, γυρίζεις τη μπάλα πίσω και ξανά προσπαθείς από άλλη πτέρυγα. Εδώ στην Ελλάδα, όταν ξεκινάει μία επίθεση από τα δεξιά ας πούμε, δεν σε νοιάζει αν υπάρχουν χώροι, ή όχι. Θα τελειώσεις την ενέργεια σε αυτή την πτέρυγα. Οπότε, μπορούμε να πούμε ότι η μεγαλύτερη διαφορά, είναι η υπομονή στο παιχνίδι.

Μία ακόμα διαφορά για εμένα, είναι ο επαγγελματισμός των παικτών. Στην Ισπανία δεν θα δεις παίκτες να πηγαίνουν για καφέ δύο σερί ημέρες... Η επιτυχία βασίζεται στην προπόνηση, τη σωστή διατροφή και την ξεκούραση και όσοι ασχολούμαστε με το ποδόσφαιρο, το καταλαβαίνουμε από μικρή ηλικία αυτό. Οι συνήθειες των Ελλήνων, δεν είναι καλές για τις επιδόσεις μας!».

Σε ερώτηση αν είναι αισιόδοξος για το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου, απάντησε:
«Ναι, είμαι! Ακούω κάθε μέρα ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο αλλάζει! Εύχομαι πραγματικά τα καλύτερα, αλλά πρώτα από όλα, πρέπει να αποβάλλουν όσους διαφθαρμένους ανθρώπους υπάρχουν στο άθλημα».

Με Σαραμαντά στο Βόλο!!

Ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του Ηρακλή για τον αυριανό (4/5, 18:00) αγώνα με τον Ολυμπιακό Βόλου στο ΕΑΚ, για την 2η αγωνιστική των play off της Football League.

Χωρίς τον τιμωρημένο Ντιέγκο Ρομάνο, αλλά και δίχως τον Στάμου που έμεινε εκτός λόγω ενοχλήσεων η αποστολή του Ηρακλή για την αναμέτρηση της Δευτέρας (4/5, 18.00) στον Βόλο με τον Ολυμπιακό. Αντίθετα ο προπονητής Νίκος Παπαδόπουλος πήρε μαζί του τον Σαραμαντά, που ήταν αμφίβολος, αλλά και τους Ρουγκάλα και Αγγελούδη. Ανάμεσα στους 21 που πήγαν στη Θεσσαλία είναι και τρεις γκολκίπερ.

Αναλυτικά οι 21 «εκλεκτοί» του Νίκου Παπαδόπουλου: Χουάντερσον, Γιαννίκογλου, Λαδάς, Ζιαμπάρης, Μπουκουβάλας, Σαραμαντάς, Βαλεριάνος, Καρασαλίδης, Μπαρτολίνι, Πουρτουλίδης, Ιντζόγλου, Κυριακίδης, Ρουγκάλας, Λουκίνας, Περόνε, Πασάς, Σιατραβάνης, Αγγελούδης, Κάσσος, Τσιλιγκίρης και Τσιλιανίδης.
*Πηγή: metrosport.gr*

Σφοδρή επίθεση Κοντονή: Η ΕΠΟ εκβιάζει και ναρκοθετεί!!

Γράφει ο Δημήτρης Μπούζας
Ενώ το αθλητικό νομοσχέδιο θα συζητηθεί στην ολομέλεια της Βουλής την ερχόμενη Τετάρτη, από την προηγούμενη Πέμπτη έχει επέλθει οριστική ρήξη στις σχέσεις της πολιτικής ηγεσίας του αθλητισμού με την ΕΠΟ, ένα 24ωρο μόλις μετά την συνάντηση των εμπλεκομένων πλευρών με τον Γενικό Γραμματέα της UEFA Τζιάνι Ινφαντίνο, η οποία έγινε στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων που αφορούσαν τις τροποποιήσεις στις οποίες προχώρησε ο Σταύρος Κοντονής.

Την ίδια ακριβώς ημέρα που ο ειδικός ανακριτής διαφθοράς, Γ. Ανδρεάδης, και ο εισαγγελέας γνωμοδοτήσεων επέβαλλαν στους διαιτητές της SuperLeague, Απ. Αμπάρκιολη, Κ. Ιωαννίδη και Ι. Κάμπαξη, τον περιοριστικό όρο να διαιτητεύουν αγώνες.  Σχετικά με το «θέμα» των τροποποιήσεων στο σχέδιο του αθλητικού νόμου ο κ. Κοντονής αποκάλυψε στα μέλη της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, ότι... «έγιναν με τη σύμφωνη γνώμη της UEFA». Η πιο σημαντική «τροποποίηση» ήταν αυτή που αφορούσε το περιβόητο αυτοδιοίκητο.

Με νέο άρθρο αντικαθίσταται η ισχύουσα διάταξη και προβλέπονται τα εξής: «Θέματα του ποδοσφαίρου και της οργάνωσης και λειτουργίας της ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας ρυθμίζονται από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία στο πλαίσιο της αυτοδιοίκητης λειτουργίας της και σύμφωνα με το καταστατικό και τους κανονισμούς της, τα οποία είναι εναρμονισμένα με το Σύνταγμα, την κείμενη νομοθεσία και τους κανονισμούς της Παγκόσμιας και Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας των οποίων είναι μέλος». Οι αλλαγές του Υφυπουργού, οι οποίες κατά γενική ομολογία κινούνται προς την σωστή κατεύθυνση, προκάλεσαν την αντίδραση των παραγόντων της θιγόμενης (!!!) Ομοσπονδίας, για την οποία βέβαια αξίζει να σημειωθεί ότι τρεις κατά σειρά πρόεδροί της και τα 2/3 των στελεχών της συμπεριλαμβάνονται στις λίστες των κατηγορουμένων –και μάλιστα σε βαθμό κακουργήματος- εισαγγελικών διώξεων.

Η οποία αντίδραση επικεντρώθηκε στην κλασική «απειλή», ότι με αυτού του είδους τις τροποποιήσεις μπαίνει σε κίνδυνο το ελληνικό ποδόσφαιρο, γιατί θεωρείται βέβαιος ο αποκλεισμός των ελληνικών ομάδων από τις διεθνείς διοργανώσεις. Όπως ήταν επόμενο, ο Σταύρος Κοντονής δεν άφησε αναπάντητη την... πρόκληση που ήρθε από ένα άθλιο θεσμικό παραμάγαζο (υπεύθυνο 100% για την κατάντια του ελληνικού ποδοσφαίρου) και χωρίς κανέναν ενδοιασμό κατήγγειλε ότι... «η ΕΠΟ ακολουθεί όχι μόνο μία εκβιαστική τακτική, αλλά συγχρόνως και παρελκυστική και ως εκ τούτου θα έχει πλήρη την ευθύνη για ό,τι συμβεί από εδώ και πέρα. Αλλωστε, είναι γνωστό ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει περιέλθει σε κίνδυνο εξαιτίας της ανυποληψίας και της διαφθοράς που υπάρχει στον χώρο, κάτι για το οποίο ευθύνονται μερικοί».

Διαπιστώνοντας ο Υφυπουργός ότι απέναντί του δεν έχει ειλικρινείς συνομιλητές (αλλά τους «φυτευτούς» από το σύστημα) έστειλε στην UEFA μεταφρασμένες τις αλλαγές που έγιναν και ζήτησε από τους στενούς του συνεργάτες να έχουν διαρκή επαφή με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία. Στην ίδια διαπίστωση μπορεί να προστεθεί και μία «υποψία» (η οποία συνοδεύεται και από μερικές ενδείξεις), για τον ρόλο ενός έμπιστου προσώπου της Ομοσπονδίας, του οποίου ο λόγος «μετράει» πολύ όχι μόνο στον δευτεροκλασάτο Ινφαντίνο, αλλά και στον ίδιο τον Μισέλ Πλατινί. Λέγεται ότι οι κινήσεις του παρακολουθούνται στενά.

Με τον Κοντονή να βρίσκεται, πλέον, στα άκρα και να καταγγέλλει ευθέως ότι η ΕΠΟ εκβιάζει και ναρκοθετεί την διαδικασία της ολοκλήρωσης της συμφωνίας για την έγκριση των τροποποιήσεων του νέου νόμου προχωράμε στην ψήφισή του την ερχόμενη Τετάρτη. Το τι θα μεσολαβήσει ή το τι θα προκύψει πριν την ψήφιση ή μετά από αυτήν είναι δύσκολο να προβλεφθεί.

*Πηγή: metrosport.gr*

Φωνάζει ο κλέφτης, να φοβηθεί ο νοικοκύρης!!

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΘΩΜΑΪΔΗΣ 



Εδώ και μέρες η ΕΠΟ προσπαθεί να εντοπίσει κυβερνητικές ευθύνες στο αθλητικό νομοσχέδιο και στις σχέσεις της πολιτείας με τη FIFA και την UEFA. Επιχειρεί απεγνωσμένα να δείξει ότι υπάρχει διάσταση. Θέλετε συγκεκριμένα παραδείγματα;

Ας τα πάρουμε με τη σειρά:

1.Ουδέποτε η ΕΠΟ ενημέρωσε τις υπερεθνικές ομοσπονδίες για τις έρευνες των εισαγγελέων Κορέα και Λακαφώση.

2.Δεν εφάρμοσε τον κώδικα ηθικής της FIFA σε περιπτώσεις διωκόμενων ποδοσφαιρικών παραγόντων.

3.Άφησε να σφυρίζουν διαιτητές, οι οποίοι είχαν εμπλοκές με τη δικαιοσύνη.

4.Δεν ενεργοποίησε τα πειθαρχικά της όργανα για κραυγαλέες περιπτώσεις που πλήττουν τη φήμη και την ακαιρεότητα του ποδοσφαίρου.

5.Απέφυγε να ακολουθήσει τις συστάσεις της UEFA στο θέμα των χειραγωγημένων αγώνων.

6.Δεν υπέγραψε σύμβαση με την εταιρία ανίχνευσης στοιχηματικής απάτης Sportradar, η οποία είναι συμβεβλημένη με την Ευρωπαϊκή ομοσπονδία.

Άρα η ΕΠΟ είναι εκείνη που γράφει στα παλίά της τα παπούτσια τη FIFA και την UEFA και όχι ο υφυπουργός αθλητισμού, όπως προσπαθεί να περάσει επικοινωνιακά (ανεπιτυχώς) η ελληνική ομοσπονδία. Είναι προφανές ότι αυτή η ΕΠΟ δεν έχει ούτε παρόν ούτε μέλλον. Τώρα μάλιστα που χάνει και τους εντολείς της θα υποστεί μία άνευ προηγούμενου περιδίνηση. Τουλάχιστον ας δούμε την αισιόδοξη εικόνα: εκ της τέφρας αναγέννηση..

*Πηγή: metrosport.gr*

Η «ακτινογραφία» του Λεβαδειακού!!

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ όπως συνηθίζει, παρουσίασε τον επικείμενο αντίπαλο της ομάδας. Αυτή τη φορά ήταν σειρά του Λεβαδειακού.
Αναλυτικά:
«Άλλη μία χρονιά φτάνει στο τέλος της με τον Λεβαδειακό να δίνει μάχη για την σωτηρία. Η ομάδα της Βοιωτίας έχει ένα ποιοτικό ρόστερ, που στα χαρτιά έμοιαζε έτοιμο να της εξασφαλίσει την παραμονή σχετικά εύκολα. Στο χορτάρι όμως τα πράγματα αποδείχθηκαν διαφορετικά. Η σεζόν δεν ξεκίνησε καλά με τον Λεβαδειακό για μεγάλο διάστημα να βρίσκεται κάτω από την γραμμή του υποβιβασμού και χρειάστηκε η πορεία… πρωταθλητισμού του δεύτερου γύρου για να πάρει ανάσα.  Η απόσταση των τριών βαθμών από την επικίνδυνη ζώνη, δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε δεν προσδίδει σιγουριά ότι οι Βοιωτοί θα είναι και του χρόνια στα μεγάλα “σαλόνια”, αλλά ο Λεβαδειακός κρατά πλέον την τύχη στα χέρια του.
Στο τιμόνι της ομάδας από τον Φεβρουάριο βρίσκεται ο Άκης Μάντζιος, ο οποίος αντικατέστησε τον Σάββα Παντελίδη και ανέλαβε τον δύσκολο έργο της σωτηρίας της ομάδας. Αιχμή του δόρατος για τους Βοιωτούς αποτελεί ο Βαγγέλης Μάντζιος, με τον πολύπειρο φορ να ηγείται στους σκόρερ με 8 τέρματα. Άξιοι συμπαραστάτες του οι Βλάνταν Μιλοσάβλιεβ (3 γκολ και 3 ασίστ) και ο Σίμον Βούκσεβιτς (2 γκολ και 4 ασίστ). Στο μεταγραφικό παζάρι του Ιανουαρίου οι προσθήκες και οι αποχωρήσεις από το ρόστερ ήταν πολλές, με την φυγή του Κονέ αλλά και τον ερχομό των Μιλιάζες, Πελέ και του Μεξικανού Πουλίδο που επί μήνες προσπαθούσε να αποκτήσει ο Ολυμπιακός να ξεχωρίζουν.
Θέμα προέκυψε και στα διοικητικά του συλλόγου, με τον μεγαλομέτοχο της ομάδας Γιάννη Κομπότη, να δέχεται απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο από τον ανακριτή Ανδρεάδη, καθώς τον βαραίνουν κατηγορίες στις εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις που όλοι ελπίζουν να συμβάλλουν στην κάθαρση του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Σε δηλώσεις του ο νεαρός επιθετικός του Λεβαδειακού, Πέτρος Γιακουμάκης ανέφερε: “Είναι πολύ δύσκολο παιχνίδι. Ο ΠΑΟΚ έχει μια πολύ καλή ομάδα και το έχει αποδείξει στο πρωτάθλημα. Πιστεύω πως μπορούμε να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα. Είμαστε σε καλή κατάσταση και έχουμε την δυνατότητα να πάμε να κερδίσουμε τον ΠΑΟΚ. Όλα κρίνονται στις λεπτομέρειες”, ενώ από την πλευρά του ο Δημήτρης Μαχαίρας στάθηκε στο κίνητρο της ομάδας του δηλώνοντας αναλυτικά: “Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, αλλά πιστεύω ότι εμείς έχουμε το κίνητρο για να πάρουμε την νίκη. Σίγουρα και ο ΠΑΟΚ θα θέλει να κερδίσει, λόγω του ότι παίζει στην έδρα αλλά έχει και κάποια κακά αποτελέσματα, αλλά εμείς πρέπει να φανούμε δυνατοί και να δείξουμε ότι πάμε εκεί για να πάρουμε κάτι”.
Στάθης, Πουλίδο, Πίντερ και Μρντάκοβιτς θα απουσιάσουν για τους Βοιωτούς, ενώ επιστρέφουν οι Σηφάκης και Βούκσεβιτς. Η αποστολή για την αναμέτρηση της Τούμπας αποτελείται από τους: Σηφάκης, Στρατηλάτης, Τσιντώτας, Τριποτσέρης, Τομάς, Κώτσιος, Μάγκας, Μιλιάζες, Βούκσεβιτς, Μαχαίρας, Γκόμες, Πελέ, Κατίδης, Ζίτο, Μιλοσάβλιεβ, Μπουσταμάντε, Παππάς, Μάντζιος και Γιακουμάκης».
*Πηγή: arenafm.gr*

«Συλλυπητήρια στον Φέρντιναντ»

Ο Τζον Τέρι μπορεί να κατέκτησε το πρωτάθλημα Αγγλίας με την Τσέλσι αλλά δεν ξέχασε τον Ρίο Φέρντιναντ και τις δύσκολες στιγμές που περνά μετά το χαμό της συζύγου του.
Αναλυτικά δήλωσε ο αρχηγός της Τσέλσι:
«Εκ μέρους όλων των ανθρώπων της Τσέλσι, θέλουμε να στείλουμε τα συλλυπητήριά μας στον Ρίο Φέρντιναντ και την οικογένειά του», δήλωσε αρχικά ο Τέρι και στη συνέχεια πέταξε την… μπηχτή του στον Ράφα Μπενίτεθ: Ένα άτομο είπε ότι δεν μπορώ να παίξω δύο φορές μέσα σε μια εβδομάδα. Ξέρει ποιος είναι. Είμαι ακόμη εδώ, παλεύω ακόμη», ήταν τα χαρακτηριστικά λόγια του.
*Πηγή: arenafm.gr*

Τα ΠΑΟΚ – Λεβαδειακός μέσα από αριθμούς και γεγονότα!!

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται στο γήπεδο της Τούμπας τον Λεβαδειακό, στη δεύτερη διαδοχική αναμέτρηση που δίνει ο “Δικέφαλος” σ᾽ αυτές τις τελευταίες αγωνιστικές της κανονικής περιόδου.
Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ παρουσιάζει τη στατιστική πλευρά των συγκεκριμένων αναμετρήσεων μέσα από αριθμούς και γεγονότα.
Πιο συγκεκριμένα:
#13 φορές έχουν βρεθεί μέχρι τώρα οι δύο ομάδες αντιμέτωπες σε αγώνα πρωταθλήματος στην Τούμπα και ο ΠΑΟΚ έχει σημειώσει 11 νίκες, μια αναμέτρηση έχει τελειώσει με λευκή ισοπαλία και ο Λεβαδειακός έχει φύγει μια φορά νικητής από την έδρα του Δικεφάλου.
#4 αναμετρήσεις έχει δώσει μέχρι τώρα στις 3 Μαϊου ο ΠΑΟΚ σε επίπεδο Α’ Εθνικής και έχει επικρατήσει σε όλες. Ο Δικέφαλος έχει δώσει και τα τέσσερα αυτά παιχνίδια εντός έδρας και μετρά νίκες με Ηρακλή (1-0), Πανσερραϊκό (3-0), Παναχαϊκή (4-1) και Πανιώνιο (3-0).
#3 γκολ έχει ο Στέφανος Αθανασιάδης απέναντι στον Λεβαδειακό και τα έχει σημειώσει σε δύο διαφορετικά ματς με γηπεδούχο τον ΠΑΟΚ. Τρία γκολ έχει και ο Μπάνον, ο οποίος έκανε χατ τρικ στην πρώτη αναμέτρηση ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Λεβαδειακό σε επίπεδο Α’ Εθνικής στις 14 Φεβρουαρίου 1988.Δυο φορές δίχτυα στο ίδιο ματς με τον Λεβαδειακό έχουν βρει εκτός από τον Αθανασιάδη και οι Σαλπιγγίδης , Μουσλίμοβιτς.
#Στα 7 από τα 11 ματς με τον Λεβαδειακό, που έχει δώσει ως γηπεδούχος ο ΠΑΟΚ στην Α’ Εθνική, έχει καταφέρει να διατηρήσει το μηδέν στην εστία του. Οι έξι αναμετρήσεις συνοδεύτηκαν με νίκες, ενώ υπάρχει και μια λευκή ισοπαλία των δύο ομάδων την σεζόν 1994-95”.
*Πηγή: arenafm.gr*

Στον Βόλο ο Παπαθανασάκης!!

Μαζί με την ομάδα στον Βόλο θα βρίσκεται από σήμερα (03/5) το απόγευμα ο Σπύρος Παπαθανασάκης.
Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ηρακλής, θέλησε να βρεθεί στην  Μαγνησία από την παραμονή της αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό Βόλου.  Ο λόγος είναι απλός. Θεωρεί ότι η συγκεκριμένη αναμέτρηση είναι εξαιρετικά σημαντική και θα πρέπει να είναι στο πλευρό των παικτών ώστε να τους βοηθήσει με κάθε τρόπο. Έτσι πήρε την απόφαση του να βρεθεί στον Βόλο, καθώς με μια ενδεχόμενη νίκη , θα τελειώσει πρόωρα και η υπόθεση με την άνοδο.
*Πηγή: arenafm.gr*

Τρεις μήνες εκτός ο Ράμος!!

Η Ντόρτμουντ ανακοίνωσε ότι ο Άντριαν Ράμος τραυματίστηκε στον αστράγαλο και πιθανότατα θα μείνει εκτός δράσης για 3 μήνες.
Ο Κολομβιανός επιθετικός τραυματίστηκε στην προπόνηση της περασμένης Παρασκευής (01/05) και τα νέα δεν ήταν καθόλου καλά. Όπως ανακοίνωσε η Ντόρτμουντ ο Ράμος χτύπησε στον αστράγαλο και πιθανότατα θα μείνει εκτός αγωνιστικών χώρων για περίπου 3 μήνες.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Αλέγκρι: «Ευτυχισμένος και υπερήφανος»

Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι... πετούσε μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος, αν και ξεκαθάρισε ότι η Γιουβέντους έχει κι άλλους στόχους να πετύχει φέτος.
Αφού πρώτα αποθεώθηκε από τους παίκτες του στον αγωνιστικό χώρο του «Λουίτζι Φεράρις» μετά τη νίκη επί της Σαμπντόρια, ο Αλέγκρι μίλησε στο Sky Italia και κλήθηκε, αρχικά, να θυμηθεί πώς ήταν το κλίμα όταν ανέλαβε την τεχνική ηγεσία στις 16 Ιουλίου, διαδεχόμενος τον Αντόνιο Κόντε.
«Στην πρώτη μου μέρα στο Vinovo ήταν 5-6 παίκτες. Ξεκινήσαμε άσχημα με την ήττα στο φιλικό (3-2) από την ερασιτεχνική Λουτσέντο... Θυμάστε πώς ήταν το κλίμα αλλά όλα πήγαν καλά. Ολοι οι ποδοσφαιριστές έδειξαν την πλήρη διαθεσιμότητα τους και μιλάμε για κάποιους που είναι παγκόσμιοι πρωταθλητές... Δεν είχα στόχο να αλλάξω τα πάντα, να αλλάξω τη δουλειά τριών ετών άμεσα αλλά να κάνω κάποιες αλλαγές σταδιακά μέσα στη σεζόν και οι ποδοσφαιριστές με ακολούθησαν σε όλα. Αυτό το γκρουπ έχει μεγάλη αξία τεχνική και ηθική. Κάνουμε μια εκπληκτική σεζόν αλλά δεν έχει τελειώσει ακόμη, υπάρχει ο τελικός του Coppa Italia και οι ημιτελικοί στο Champions League με την Ρεάλ Μαδρίτης», είπε αρχικά ο προπονητής των Μπιανκονέρι, ο οποίος στη συνέχεια δήλωσε «ευτυχισμένος και υπερήφανος. Δεν είναι εύκολο για καμία ομάδα να κατακτήσει τέσσερα σερί πρωταθλήματα και είμαι υπερήφανος επειδή κατακτώ δεύτερο scudetto με δύο διαφορετικές ομάδες. Ευχαριστώ τους παίκτες μου, τους συνεργάτες μου, τους πάντες στο Vinovo και τη διοίκηση για την εμπιστοσύνη».
Από εκεί και πέρα, σε ό,τι αφορά το ποιο ήταν το ματς-κλειδί της σεζόν, ο Αλέγκρι μίλησε για το «Νάπολι-Γιουβέντους, τον Ιανουάριο, γιατί προερχόμασταν από μια μέτρια εμφάνιση με την Ιντερ αλλά πήγαμε στο Σαν Πάολο και δείξαμε τον χαρακτήρα μας ως ομάδα», ξεκαθάρισε ότι οι πανηγυρισμοί δεν θα ξεφύγουν γιατί υπάρχει ο πρώτος ημιτελικός της Τρίτης με την Ρεάλ και αναφερόμενος σε αυτό το ματς είπε ότι «θα πρέπει, φυσικά, να είμαστε καλύτεροι από ό,τι σήμερα. Η Ρεάλ είναι μια εκπληκτική ομάδα, θα πρέπει να χειριστούμε σωστά τον αγώνα. Είναι ένας αγώνας 180 λεπτών και θα πρέπει να είμαστε πεπεισμένοι ότι μπορούμε, αν και δεν είμαστε το φαβορί, να πάμε στον τελικό».

*Πηγή: gazzetta.gr*

Άνχελο Ενρίκες: Η λύση της Γιουνάιτεντ για την επίθεση;

Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος παρουσιάζει τον επιθετικό που ανήκει στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και φέτος «βγάζει μάτια» ως δανεικός με τη φανέλα της Ντιναμό Ζάγκρεμπ.
Την ώρα που η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έμεινε για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι «άσφαιρη» και γνώριζε την τρίτη διαδοχική ήττα της στην Πρέμιερ Λιγκ, ένας δικός της ποδοσφαιριστής σημείωνε χατ-τρικ και οδηγούσε την Ντιναμό Ζάγκρεμπ στην μαθηματική κατάκτηση του δέκατου σερί πρωταθλήματος στην Κροατία. Ο λόγος για τον Άνχελο Ενρίκες, ο οποίος με τα τρία γκολ του κόντρα στη Σπλιτ (5-1 το τελικό αποτέλεσμα) έφτασε τα 17 σε 23 παιχνίδια και φυσικά αποτελεί τον πρώτο σκόρερ της ομάδας του.
Εκτός από τα γκολ του στο πρωτάθλημα Κροατίας, ο Χιλιανός φορ «έλαμψε» με την παρουσία του και στο Γιουρόπα Λιγκ, καθώς αγωνίστηκε και στα έξι παιχνίδια που έδωσε η Ντιναμό στους ομίλους, πετυχαίνοντας τρία τέρματα. Μαζί με τα 6 γκολ στο Κύπελλο, ο Ενρίκες έχει βρει δίχτυα 26 φορές τη φετινή σεζόν. Αριθμός διόλου ευκαταφρόνητος ώστε να... περιφρονήσει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, άσχετα αν το επίπεδο του πρωταθλήματος Κροατίας απέχει χιλιόμετρα από το επίπεδο της Πρέμιερ Λιγκ. Ποιος είναι όμως ο 21χρονος επιθετικός, που ανήκει στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από το 2012;




Μέχρι τα 12 του χρόνια ο Άνχελο Ενρίκες δεν είχε καμία επαφή με το ποδόσφαιρο. Ίνδαλμά του ήταν ο «μύθος» της Χιλής στο τένις, Φερνάντο Γκονζάλες, ο οποίος έχει κατακτήσει τρία ολυμπιακά μετάλλια. Αυτόν έβλεπε κάθε μέρα ο Ενρίκες στο γήπεδο, καθώς έκαναν προπόνηση στη ίδια ομάδα. Μέχρι που... βαρέθηκε το τένις – όπως έχει δηλώσει ο ίδιος – και αποφάσισε να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο. Στο συγκεκριμένο άθλημα, το πρότυπο το είχε μέσα στο σπίτι του, αφού ο μεγαλύτερος κατά 13 χρόνια αδερφός του είναι ο Σέζαρ Ενρίκες, ο οποίος ήταν και είναι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και τη σεζόν 2008-09 αγωνίστηκε στη χώρα μας για λογαριασμό του Πανθρακικού.




Σε ηλικία 13 ετών, ο Ενρίκες πηγαίνει στις ακαδημίες της Ουνιβερσιδάδ και πολύ γρήγορα το ταλέντο του περνάει τα σύνορα της Χιλής. Το 2009 δοκιμάζεται από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον ανάβει το πράσινο φως. Όχι για άμεση απόκτησή, αλλά για μια συμφωνία ανάμεσα στους δύο συλλόγους, που προέβλεπε πως για τα επόμενα πέντε χρόνια, οι «κόκκινοι διάβολοι» θα μπορούσαν οποιαδήποτε στιγμή να αποκτήσουν τον ποδοσφαιριστή έναντι 4 εκατομμυρίων ευρώ. Σκοπός της Γιουνάιτεντ ήταν ο Άνχελο Ενρίκες να συνεχίσει να αγωνίζεται στη Χιλή, προκειμένου να «ψηθεί» και μια φορά το χρόνο να πηγαίνει για τρεις εβδομάδες στο Μάντσεστερ, ώστε οι άνθρωποι των «μπέμπηδων» να παρακολουθούν από κοντά την εξέλιξή του.
Το 2011 σε ηλικία 17 ετών (γεννημένος στις 13 Απριλίου 1994) ο Ενρίκες κάνει ντεμπούτο με την πρώτη ομάδα της Ουνιβερσιδάδ και μπορεί να μην αγωνίζεται πολύ, όμως είναι μέλος της ομάδας που κατέκτησε την ίδια χρονιά το Κόπα Σουνταμερικάνα. Από’ κει κι έπειτα η πρόοδος του Χιλιανού θα είναι ραγδαία. Οι εμφανίσεις του στο Κόπα Αμέρικα U-17 με τη φανέλα της εθνικής Χιλής (3 γκολ σε 4 παιχνίδια) αλλά και ο χρόνος συμμετοχής που πήρε στην Ουνιβερσιδάδ το 2012 (11 γκολ σε 17 εμφανίσεις) του άνοιξαν το δρόμο για το ευρωπαϊκό όνειρο, αλλά και για την εθνική ανδρών της χώρας του, με την οποία μετρά δύο γκολ σε πέντε συμμετοχές.



Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ανακοινώνει την απόκτησή του το καλοκαίρι του 2012, ο Ενρίκες γίνεται ο πρώτος Χιλιανός ποδοσφαιριστής στην ιστορία των «μπέμπηδων» και ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον δήλωσε: «Πρόκειται για έναν πολύ γρήγορο επιθετικό, με εξαιρετικά τελειώματα». Ο 18χρονος – τότε – επιθετικός κάνει ντεμπούτο στις 28 Σεπτεμβρίου με την ομάδα U-21 της Γιουνάιτεντ, σκοράροντας μάλιστα στη νίκη με 4-2 επί της Νιούκαστλ.



Στη συνέχεια ακολούθησε ο δρόμος του... δανεισμού. Γουίγκαν, Σαραγόσα και φέτος Ντιναμό Ζάγκρεμπ αποτελούν μέχρι στιγμής τους ευρωπαϊκούς σταθμούς στην καριέρα του Χιλιανού επιθετικού, ο οποίος δεν έχει αγωνιστεί ποτέ σε επίσημο αγώνα με την πρώτη ομάδα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Εξαίρεση ένα φιλικό προετοιμασίας το καλοκαίρι του 2013 κόντρα στην ΑΪΚ Στοκχόλμης, όπου αγωνίστηκε και σκόραρε.



Βάσει αριθμών, η φετινή χρονιά είναι μέχρι στιγμής η καλύτερη στην καριέρα του Ενρίκες και ίσως η Γιουνάιτεντ να πρέπει να ασχοληθεί με την περίπτωσή του το καλοκαίρι, οπότε και ολοκληρώνεται ο δανεισμός του στην Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Με την αγωνιστική κατάσταση των Φαλκάο και Φαν Πέρσι να είναι σε «ελεύθερη πτώση» και τον Γουίλσον να μην μπορεί να κάνει μέχρι στιγμής τη διαφορά, γιατί ο Χιλιανός να μην πάρει μια ευκαιρία από τον Λουίς Φαν Χάαλ;

*Πηγή: gazzetta.gr*

TOP-10: Ισπανοί τερματοφύλακες!!

Το «FFT» του gazzetta.gr φτιάχνει τη λίστα με τα 10 κορυφαία ζευγάρια γάντια όλων των εποχών της Primera. Το countdown στήνει ο Γιώργος Καραμάνος.
Συμβαίνει κάθε Κυριακή και μέχρι να ολοκληρωθούν οι θέσεις (τέρμα, άμυνα, κέντρο, επίθεση). Πρόκειται για τη δική μας λίστα με τους κορυφαίους στα μεγάλα πρωταθλήματα. Ποιοι, πως, γιατί; Τα κριτήρια είναι οι τίτλοι, η διάρκεια καριέρας, η προσφορά, οι μαρτυρίες (για τους πιο παλιούς), η δική μας αίσθηση (για όσους έχουμε δει). Η αντίστροφη μέτρηση είναι φυσικά υποκειμενική, μιας και ο κάθε ένας από εμάς θα μπορούσε να έχει τη δική του διαφορετική άποψη. Διαβάστε, συμφωνείστε και πάνω απ' όλα διαφωνήστε: καταγράψτε τις επιλογές σας με επιχειρήματα, έτσι για να περάσουμε όμορφα και ποδοσφαιρικά...
Μετά το αφιέρωμα στη Μπουντεσλίγκα και το Καμπιονάτο, σειρά παίρνει η Λα Λίγκα. Ξεκίνημα λοιπόν με τους τερματοφύλακες του ισπανικού ποδοσφαίρου...
* Το βραβείο «Θαμόρα» είναι αυτό που δίνεται στον καλύτερο της σεζόν στην Primera και το αναφέρουμε σε κάθε έναν της λίστας!
10. Πάκο Μπούγιο (1975-'97)
Αρχικά με Σεβίλλη και στη συνέχεια για μία 10ετία στη Ρεάλ έκανε σπουδαία καριέρα. Μάλιστα όταν αποσύρθηκε, ήταν 3ος σε παρουσίες στην Primera. Αυτήν την κατέκτησε έξι φορές, καθώς στο ξεκίνημα του με τους Μαδριλένους, ήταν ο βασικός πορτιέρο της θρυλικής «Quinta del buitre». Δύο Κύπελλα και τέσσερα ακόμα Σούπερ Καπ συμπληρώνουν το παλμαρέ του. Δύο φορές «Θαμόρα» (1988, 1992), έχει ακόμα το πέμπτο καλύτερο σερί απαραβίαστης εστίας στην χώρα (709 λεπτά τη σεζόν 1994-'95). Με την Εθνική όμως έπαιξε μόλις επτά φορές και ήταν αναπληρωματικός στην 2η θέση του EURO 1984. Η ατυχία του ήταν ότι έπεσε πάνω σε Λουίς Αρκονάδα και Αντονι Θουμπιθαρέτα.



9. Χουάν Αλόνσο (1946-'63)
Αν και δεν μνημονεύεται στους κορυφαίους της Ισπανίας, δεν γίνεται να μην έχει θέση στη λίστα ο τερματοφύλακας των πέντε σερί Πρωταθλητριών της Ρεάλ (1956-'60). Με τους Μαδριλένους πανηγύρισε επίσης τέσσερα πρωταθλήματα και ήταν «Θαμόρα» το 1955. Με την Εθνική έπαιξε μόλις δύο φορές, καθώς στην εποχή του βασικός ήταν ο Αντονι Ραμαγιέτς της Μπαρτσελόνα.

8. Βίκτορ Βαλδές (1995-...)
Μπορούσε να δεχτεί το αστείο γκολ και να σώσει το απίθανο. Από άποψη ταλέντου ίσως και να μην άξιζε να βρίσκεται στη λίστα. Ωστόσο, παρά τις όποιες ενστάσεις μπορεί να έχει ο καθένας, δεν γίνεται να αγνοηθούν όσα αναφέρονται στο απίστευτο βιογραφικό του. Ο Καταλανός πορτιέρο έχει μυθικά επιτεύγματα με μία από τις κορυφαίες ομάδες όλων των εποχών, τη Μπαρτσελόνα του Πεπ Γκουαρδιόλα. Τα έξι πρωταθλήματα και άλλα τόσα Σούπερ Καπ (+2 Κύπελλα), αλλά κυρίως αυτά που πέτυχε σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Τα τρία Champions League (2006, 2009, 2011) τα δύο Σούπερ Καπ Ευρώπης και άλλα τόσα Μουντιάλ Συλλόγων δεν ξεπερνιούνται εύκολα. Σε αυτά προσθέστε και ότι πήρε το «Θαμόρα» σε πέντε περιπτώσεις (2005, 2009, 2010, 2011, 2012), νούμερο που αποτελεί ρεκόρ. Στην Εθνική (20) μπορεί να ήταν αναπληρωματικός του Ικερ Κασίγιας, μα σήκωσε μαζί του το Μουντιάλ (2010) και το EURO (2012).



7. Σαντιάγο Κανιθάρες (1988-'08)
Μία από τις πιο χαρακτηριστικές φιγούρες κάτω από τα γκολπόστ στα τέλη των 90ς και στο πρώτο μισό των 00ς. Με το ντεκαπάζ μαλλί και τις ακροβατικές φιγούρες, αλλά πάνω απ' όλα με την ηγετική προσωπικότητα του, έκανε θρυλικά πράγματα στην δεκαετία που υπηρέτησε τη Βαλένθια. Ξεκινώντας στη Ρεάλ, υπήρξε αναπληρωματικός, αλλά έβαλε στην τροπαιοθήκη του το Champions League (1998), τρία πρωταθλήματα, ένα Κύπελλο και δύο Σούπερ Καπ. Ωστόσο, με τις Νυχτερίδες έκανε θαύματα. Μπορεί να ηττήθηκε στους δύο διαδοχικούς τελικούς του Champions League (2000, 2001), μα σημασία είχε ότι έφτασε μέχρι εκεί. Πήρε όμως το UEFA και το Σούπερ Καπ Ευρώπης (2004), ενώ εκείνη την χρονιά έκανε το τρεμπλ με τον Ράφα Μπενίτεθ στον πάγκο. Πρωτάθλημα είχε πάρει και δύο χρόνια νωρίτερα, ενώ πανηγύρισε ακόμα δύο Κύπελλα και ένα Σούπερ Καπ. «Θαμόρα» ήταν το 1993, αλλά τρεις φορές (2001, 2002, 2004) μοιράστηκε το βραβείο του κορυφαίου πορτιέρο. Με την Εθνική (46 συμμ.) δεν γνώρισε κάποια σπουδαία επιτυχία. Ο τεράστιος Πέτερ Σαμάιχελ είχε δηλώσει ότι ο Κανιθάρες ήταν ο αγαπημένος του τερματοφύλακας!



6. Λουίς Αρκονάδα (1974-'89)
Αν και ήταν ο πιο κοντούλης της λίστας (1,78), σου έδινε την εντύπωση ότι ήταν παντού και πάντα, ότι προλάβαινε τη μπάλα όπου και αυτή πήγαινε. Ετσι τον αποκάλεσαν «Χταπόδι». Το σπουδαιότερο παράσημο της καριέρας του ήταν ότι παρά τις προτάσεις από Ρεάλ και Μπαρτσελόνα, επέλεξε να παραμείνει για πάντα πιστός στην αγαπημένη του Σοσιεδάδ. Και όχι μόνο την υπηρέτησε απλά, αλλά την οδήγησε σε δύο σερί πρωταθλήματα (1981, 1982), ένα Κύπελλο και ένα ακόμα Σούπερ Καπ. Με τους Βάσκους βρέθηκε τρεις φορές στη σειρά (1980, 1981, 1982) να είναι ο «Θαμόρα» της Λίγκας, αλλά άπαντες τα ξεχνούν όλα αυτά και θυμούνται την χειρότερη στιγμή, η οποία στιγμάτισε αρνητικά την καριέρα του. Συνέβη με την Εθνική (68 ματς, 23 clean sheets) στον τελικό του EURO 1984. Εκεί λοιπόν η Ισπανία ηττήθηκε από τη Γαλλία, καθώς εκείνος... έπνιξε την εκτέλεση φάουλ του Μισέλ Πλατινί.  



                                                            
            
5. Αντονι Ραμαγιέτς (1942-'62)
Οι ιστορικοί στην Ισπανία αυτόν κατονομάζουν ως κορυφαίο όλων των εποχών για τη Μπαρτσελόνα. Στο Μουντιάλ του 1950 ψηφίστηκε καλύτερος πορτιέρο και απέκτησε το προσωνύμιο «Γάτα του Μαρακανά». Είχε εκπληκτικές εκτινάξεις και υπήρξε βασικός στέλεχος της ομάδας που τη σεζόν 1951-'52 κατέκτησε τους πέντε τίτλους και θεωρείται θρυλική στην ιστορία των Μπλαουγκράνα. Πανηγύρισε έξι πρωταθλήματα, πέντε Κύπελλα και δύο φορές το Εκθέσεων (1958, 1960), τον πρόγονο δηλαδή του UEFA. Με το εθνόσημο έχει 35 συμμετοχές, ενώ ήταν πέντε φορές «Θαμόρα» στην Primera (1952, 1956, 1957, 1959, 1960), νούμερο ρεκόρ στην Λα Λίγκα.



4. Χοσέ Ανχελ Ιριμπάρ (1962-'80)
Αν και δεν κατέκτησε ποτέ του το πρωτάθλημα, ήταν από τους καλύτερους στον κόσμο στα 60ς και στις αρχές των 70ς. Δεν σήκωσε την εν λόγω κούπα, καθώς έμεινε πιστός στην αγαπημένη του Αθλέτικ Μπιλμπάο και έπεσε πάνω σε πολύ καλές Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, αλλά και Ατλέτικο. Πήρε όμως δύο Κύπελλα, έχασε άλλα δύο στον τελικό, όπως και το UEFA το 1977. Το σπουδαιότερο επίτευγμα του ήταν η κατάκτηση του EURO 1964, όπου ήταν βασικός, ενώ συνολικά φόρεσε το εθνόσημο 49 φορές (17 clean sheets). Πήρε μία φορά το «Θαμόρα» (1970) και την επόμενη σεζόν δεν δέχτηκε γκολ σε 10 σερί αγώνες (1.018 λεπτά), το οποίο παραμένει ρεκόρ ακατάρριπτο στην Ισπανία.



3. Αντονι Θουμπιθαρέτα (1981-'98)
Το μεγαλύτερο προσόν του Θούμπι ήταν ο τρόπος που διάβαζε το παιχνίδι, κάτι που κάνει σήμερα με αντίστοιχα εμφατικό τρόπο ο Μάνουελ Νόιερ. Οταν το καλοκαίρι του 1986 μετακόμισε στη Μπαρτσελόνα, έγινε η ακριβότερη μεταγραφή τερματοφύλακα όλων των εποχών. Νωρίτερα βέβαια με τη Μπιλμπάο είχε φροντίσει να κάνει την υπέρβαση, κατακτώντας δύο πρωταθλήματα (1983, 1984), με το δεύτερο μάλιστα να είναι νταμπλ. Με τους Καταλανούς όμως έκανε απίθανα πράγματα και ειδικά με την θρυλική «Dream team» του Γιόχαν Κρόιφ. Τέσσερα σερί πρωταθλήματα (1991-'94), δύο Κύπελλα και αλλά τόσα Σούπερ Καπ, μα πάνω απ' όλα το πρώτο Champions League (1992) μπήκαν στο παλμαρέ του. Ηττήθηκε όμως στον τελικό του ΟΑΚΑ (1994) αν και νωρίτερα είχε πάρει και το Κυπελλούχων (1989). Πήρε μέρος σε τέσσερα Μουντιάλ (16 αγώνες) και είχε το ρεκόρ συμμετοχών (126 ματς με 53 clean sheets) έως ότου τον προσπεράσει ο Ικερ Κασίγιας. Κορυφαίος παίκτης στην Ισπανία γενικά το 1991 και «Θαμόρα» το 1987.



2. Ρικάρδο Θαμόρα (1916-'38)
Τον αποκαλούσαν «el Divino» (σ.σ.: ο Θεϊκός) και υπήρξε ο κορυφαίος προπολεμικός τερματοφύλακας παγκοσμίως. Μοίρασε την καριέρα του σε Εσπανιόλ (1 Κύπελλο), Μπαρτσελόνα (2 Κύπελλα), Ρεάλ (2 πρωτ., 2 Κύπελλα) και έγινε διάσημος για τις επικίνδυνες, ατρόμητες εξόδους και τα ρεφλέξ του. Σήμα κατατεθέν του ήταν η τραγιάσκα και η μπλούζα ζιβάγκο που φορούσε στα ματς. Πανύψηλος (194 εκατοστά) και σωματώδης έκανε τεράστια καριέρα αν και έπινε μισό μπουκάλι κονιάκ και κάπνιζε τρία πακέτα τσιγάρα ημερησίως. Με την Εθνική είχε 20 clean sheets σε 46 αγώνες και στο Μουντιάλ του 1934 ψηφίστηκε κορυφαίος πορτιέρο. Προς τιμήν του το ετήσιο βραβείο για τον καλύτερο τερματοφύλακα στην Primera Division, ονομάζεται «trofeo Zamora». Ο ίδιος το κατάκτησε τρεις φορές (1929, 1932, 1933).



1. Ικερ Κασίγιας (1999-...)
Επειδή πραγματικά είναι απίστευτα πολλά τα νούμερα και τα κατορθώματα του, παραθέτουμε δύο σχετικά αφιερωματικά links για τα όσα έχει κάνει με τη ΡΕΑΛ και την ΕΘΝΙΚΗ. Το μόνο που έχουμε να σχολιάσουμε, είναι πως πρόκειται για τον μοναδικό τερματοφύλακα στον κόσμο που έχει σηκώσει ως αρχηγός διαδοχικά EURO, Μουντιάλ και πάλι EURO!
* Επιλαχόντες οι...  Σαλβαδόρ Σαντουρνί, Αντρές Παλόπ, Πάκο Μολίνα, Μιγκέλ Ανχελ Γκονθάλεθ Σουάρεθ, Πάκο Λιάνιο (ρεκόρ 18 γκολ 1993-94), Χουάν Κάρλος Αμπλανέδο.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Πρωτομαγιά και Πρωταπριλιά!!

Ο Νίκος Παπαδογιάννης αφήνει στην άκρη το θλιβερό υστερόγραφο του ντέρμπι και επιχειρεί αγωνιστικό απολογισμό.
Για πρώτη ίσως φορά από τότε που ο Παναθηναϊκός γιγαντώθηκε και άρχισε να μονοπωλεί τους τίτλους, η ζυγαριά ενός ντέρμπι στο ΟΑΚΑ έδειξε απόλυτο κόκκινο.
Οσοι είχαν ακόμη διάθεση να ασχοληθούν με τον ίδιο τον αγώνα μετά τα απαίσια μεθεόρτια είπαν ότι η σελίδα γύρισε. Η διαφορά ανάμεσα στις ομάδες ήταν πολύ μεγάλη. Σαν να συγκρίνεις Πρωτομαγιά με Πρωταπριλιά.
Βεβαίως, ένα μεμονωμένο ματς δεν παύει να είναι η φωτογραφία της στιγμής. Αυτό που ισχύει την Πρωτομαγιά δεν είναι απαραίτητο να ισχύει και στις 1 Ιουνίου, πόσο μάλλον την επόμενη Πρωτοχρονιά. Ωστόσο, ο χθεσινός Παναθηναϊκός έμοιαζε με ψέμα πρωταπριλιάτικο.
Ας το γράψω διαφορετικά για να συνεννοηθούμε. Ο Ολυμπιακός ήταν μια μηχανή που βρισκόταν σε πλήρη ρυθμό φάιναλ-φορ και αντιμετώπισε το εγχώριο ντέρμπι σαν γερή προπόνηση, όχι ικανή να τον εκτροχιάσει.
Ο Παναθηναϊκός, πάλι, έδειχνε σαν ομάδα εσωτερικής κατανάλωσης. Μολονότι έπαιζε το ματς της χρονιάς, εμφανίστηκε -για πολλοστή φορά φέτος- πνευματικά και αγωνιστικά ανέτοιμος.
Η απουσία του Τζέιμς Γκιστ τον έκανε πιο γήινο και συμβατικό και του στέρησε τη δυνατότητα για αγωνιστικά τρικ από αυτά που σε προηγούμενα ντέρμπι έγειραν την πλάστιγγα.
Εν έτει 2015, ο αθλητικός και απίστευτα βελτιωμένος σε σύγκριση με την αρχική του "βερσιόν" Γκιστ είναι ο σημαντικότερος παίκτης του Παναθηναϊκού. Με αυτόν παροπλισμένο, ήταν αδύνατο να προστατευτεί ο εναέριος χώρος και ακόμη πιο αδύνατο να περιοριστεί το οπτικό πεδίο του Σπανούλη.
Ο Ιβάνοβιτς προτίμησε να ποντάρει σε έναν 17χρονο που μάλιστα χρησιμοποιήθηκε σε λάθος θέση, παρά να παίξει το χαρτί Λαουάλ με παράλληλη μετατόπιση του Μαυροκεφαλίδη στο "4" πίσω από τον αβοήθητο Φώτση. Η συμπεριφορά του στο συγκεκριμένο θέμα αγγίζει τα όρια του ανεξήγητου.
Ο Λαουάλ ήταν στη 12άδα, αλλά έκανε αισθητή την παρουσία του μόνο όταν πλησίασε τον Σπανούλη για να του ψιθυρίσει κάτι στο αυτί, μετά την επιστροφή του Ολυμπιακού στα αποδυτήρια. Τι να του είπε άραγε; Θυμωμένος, πάντως, δεν ήταν...
Ο Ολυμπιακός ήταν ο καλύτερος Ολυμπιακός που εμφανίστηκε ποτέ στο ΟΑΚΑ. Μολονότι ξεκίνησε το ντέρμπι με το αριστερό και έφαγε τρία απανωτά τρίποντα από τον παίκτη του Σπανούλη (Γιάνκοβιτς), μολονότι είχε τον ηγέτη του άσφαιρο στο πρώτο ημίχρονο, ήταν συγκεντρωμένος, σοβαρός και απόλυτα σίγουρος για τον εαυτό του.
Το αμυντικό του σχέδιο δούλεψε στην εντέλεια, με παίκτη αιχμή τον θαυμάσιο Ντάρντεν που αποκτήθηκε ακριβώς για τέτοιου είδους αποστολές. Τον περιμένουν, στο παλιό του σπίτι, ο Ντε Κολό και ο Ουίμς.
Στην άλλη άκρη του γηπέδου, η μπάλα κυκλοφόρησε γρήγορα και σωστά, με αποτέλεσμα να βγουν ελεύθερα σουτ με το τσουβάλι, ιδίως από τις γωνίες και από τις 45 μοίρες: ο Πρίντεζης, ο Μάντζαρης, ο Ντάρντεν, ο Λοτζέσκι, όλοι σούταραν σαν σε προπόνηση και φυσικά έβαλαν πολλά, περισσότερα απ'όσο άντεχε ο Παναθηναϊκός των 7 παικτών.
Το κλειδί ήταν φυσικά ο Σπανούλης, ο οποίος απέφυγε τις υπερβολές και έγινε γρανάζι στην υπηρεσία της ομάδας. Οι 7 ασίστ που μοίρασε στα πρώτα 25 λεπτά ήταν πιο σημαντικές από τους 10 φαρμακερούς πόντους που έβαλε στο β' ημίχρονο.
Eννέα ασίστ έδωσε και ο Διαμαντίδης, ο οποίος όμως ουδέποτε απείλησε το αντίπαλο καλάθι. Δεν δοκίμασε ούτε ένα δίποντο στα 32 λεπτά της συμμετοχής του...
Ο Ολυμπιακός είχε 10 παίκτες με ουσιαστική προσφορά και 10 παίκτες που μάτωσαν το καλάθι. Θύμισε περισσότερο την υπερηχητική ομάδα του δεύτερου αγώνα της Βαρκελώνης παρά το συνονθύλευμα προηγούμενων αγώνων του στο ΟΑΚΑ.
Πήρε το κρίσιμο ματς εύκολα και με αέρα 11+6=17 πόντων, μολονότι έκανε σχεδόν διπλάσια λάθη από τον Παναθηναϊκό. "Εγραψε" 21 τελικές πάσες και τελείωσε το ματς, τέτοιο ματς, με ποσοστό 50% εντός παιδιάς. Η στατιστική του είναι γεμάτη με τέτοια μικρά διαμάντια.
Δεν τα περίμενε όλα από τον αρχηγό του, αλλά είχε και δεύτερο πόλο εξουσίας, τον υπέροχο Πρίντεζη με τα 9 ριμπάουντ, τα 4 τρίποντα, τις 3 ασίστ. Ο Σλούκας μοίρασε 5 ασίστ σε 19 λεπτά συμμετοχής, ενώ ο Μάντζαρης έβαλε 2 τρίποντα όταν η μπάλα έκαιγε.
Η δράση του Μπατίστα ήταν το μοναδικό αγκάθι στα πλευρά του Γιάννη Σφαιρόπουλου, αλλά ο Ολυμπιακός δεν φοβόταν τον Μπατίστα. Φοβόταν τον Διαμαντίδη, τον Φώτση, τον Παππά, τους μπαλαντέρ τύπου Σλότερ.
Οι τέσσερις μαζί σούταραν 2/17 τρίποντα και όλος ο Παναθηναϊκός 3/28 μετά το αρχικό κρεσέντο του Βλάντο Γιάνκοβιτς. Ακραίο καιρικό φαινόμενο, θα πείτε, αλλά δεν είδα να υπάρχει Σχέδιο Β.
Ο Ολυμπιακός θα κάνει μία τελευταία γερή προπόνηση στο Αλεξάνδρειο και θα πάει στη Μαδρίτη με το κεφάλι του ήσυχο, χωρίς τον βραχνά του ΟΑΚΑ. Το πρωτάθλημα της Α1 θα κριθεί πλέον στο Φάληρο, εκεί όπου τον νίκησε φέτος μόνο η Φενέρμπαχτσε του Ομπράντοβιτς.
Ο Παναθηναϊκός του 2015 μόνο στις φανέλες θυμίζει τον Παναθηναϊκό του Ομπράντοβιτς. Ακόμα κι αν βρει τρόπο να αλώσει το ΣΕΦ, δεν μπορεί πια να ποντάρει στο άβατο του ΟΑΚΑ, μετά το χθεσινό δείγμα γραφής.
Μάιο μήνα, ο πρωταθλητής έχει το σακούλι του σχεδόν άδειο, με εξαίρεση την αξιέπαινη αλλά και κάπως συγκυριακή νίκη επί του "αιωνίου αντιπάλου" στο ντέρμπι του Κυπέλλου. Αυτή είναι που τον κράτησε όρθιο και πρόσθεσε ένα γαλόνι στη στολή του, σε συνδυασμό βεβαίως με το τρίποντο του Γιάνκοβιτς στην Πυλαία.
Αρκεί όμως; Το δείγμα γραφής της σεζόν είναι ασυνήθιστα ισχνό για τα δεδομένα του Παναθηναϊκού.
Για το θλιβερό υστερόγραφο, δεν έχω να πω πολλά. Κουράστηκα να γράφω τα ίδια και τα ίδια. Ας γίνει κάποιος άλλος κακός. "Πάντοτε αυτά γίνονται στην Ελλάδα", έλεγε ο Σέρβος σπήκερ στο κανάλι από το οποίο παρακολουθούσα το ντέρμπι.
Ο Σέρβος! Που έχει κι αν έχει δει χειρότερα στα γήπεδα της πατρίδας του!
"Ο Σπανούλης θα χρειαστεί ελικόπτερο της αστυνομίας για να πάει στο σπίτι του", πρόσθεσε γελώντας. Και πού να μπορούσε να καταλάβει όσα λέγονταν στο γήπεδο και στους διαδρόμους των αποδυτηρίων...
Ένα έχω να πω, ανεξαρτήτως χρωμάτων, ομάδων και προσώπων.
Όταν επιτρέπεται να καθυβρίζονται μανάδες από αφιονισμένα πλήθη αλλά απαγορεύεται να πανηγυρίσει ένας αθλητής τη νίκη του, ο αθλητισμός μας έχει φτάσει στο απόλυτο ναδίρ.
Πράγματι, πρόεδρε Δημήτρη, δεν έχει θέση ο Σπανούλης σε αυτή τη χώρα. Ούτε ο Διαμαντίδης ούτε ο Φώτσης ούτε ο Πρίντεζης ούτε κανείς. Τους αξίζει κάτι καλύτερο.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Με τόσο ήρεμο τον Σπανούλη, δε γινόταν να χάσει!!

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες σχολιάζει την πειστική νίκη του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ, το «σημάδι» στην αδύνατη πλευρά της άμυνας του Παναθηναϊκού και τον καθόλου μεμπτό πανηγυρισμό του Σπανούλη.
Το παιχνίδι στο ΟΑΚΑ εξελίχθηκε σε μονόλογο για τον Ολυμπιακό και ίσως είναι η πρώτη φορά που οι Πειραιώτες επιβεβαίωσαν τον τίτλο του φαβορί και στο παρκέ. Η απουσία του Γκιστ έπληξε τον τρόπο παιχνιδιού του Παναθηναϊκού κάτι το οποίο εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο οι «ερυθρόλευκοι».
Οι παίκτες του Ολυμπιακού «σημάδευαν» στην επίθεση συνέχεια τον Φώτση. Όχι άμεσα (δηλ. σε φάσεις 1on1), αλλά κάθε φορά που βρισκόταν στην αδύνατη πλευρά. Ο Φώτσης εκτός ότι είδε να μένει στο παρκέ περισσότερο, δεν έχει πλέον και την απαιτούμενη έκρηξη στα πόδια για να προλάβει να δώσει βοήθεια και να παίξει και close out άμυνα στον παίκτη του. Ειδικά στην τρίτη περίοδο ο Πρίντεζης με απλό τρόπο σκόραρε συνέχεια ενώ βρισκόταν στην weak side.
Κάποια λεπτά ως «4» έπαιξε και ο Χαραλαμπόπουλος, αλλά έγινε αμέσως φανερό πως δεν είναι έτοιμος για ντέρμπι. Στο μέλλον θα είναι, αλλά τώρα όχι.
Ο Παναθηναϊκός επέμενε πολύ στο τρίποντο. Ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς επέλεξε να ζήσει ή να πεθάνει με αυτά από το τζάμπολ κιόλας. Με 5/30 δεν πας πουθενά ακόμη κι αν λέγεσαι Σικάγο Μπουλς. Οφείλω να ξεκαθαρίσω πως αρκετά από αυτά ήταν άριστες επιλογές, αλλά θυμάμαι πολλά τα οποία ήταν βιαστικά και χωρίς λόγο.
Ο Παναθηναϊκός οφείλει να ανάψει και μία λαμπάδα στον Εστεμπάν Μπατίστα. Χάρη σε αυτόν δε γνώρισε συντριβή. Ο Ουρουγουανός ήταν ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΣ, αλλά μόνος του. Ο Μπατίστα έκανε πλάκα στον Ντάνστον, δεν δυσκολεύτηκε καθόλου απέναντι στον Χάντερ και τελείωσε το ματς με ένα άτυπο triple double figure (22π., 13ρ., 12 κερδισμένα φάουλ).
Ο Ολυμπιακός είχε πολλούς παίκτες σε καλή κατάσταση, αλλά θα ξεκινήσω από τον προπονητή. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος στην πρώτη του επίσκεψη στο ΟΑΚΑ παρέμεινε πιστός στο αγωνιστικό πλάνο και ήταν ήρεμος στις αντιδράσεις του γεγονός για το οποίο βοήθησε και η εξέλιξη του ματς.
Πάμε και στους παίκτες. Ο Πρίντεζης όπως είπε και ο Αντώνης «βλέπω Τζουράσικ Παρκ» Σαούλης είναι ο πιο φορμαρισμένος παίκτης του πλανήτη. Το παλικάρι κάνει τα πάντα στο παρκέ. Και τα κάνει άριστα.
Ο Ντάρντεν έκανε απλά το καλύτερο ματς της «ερυθρόλευκης» καριέρας του. Στην επίθεση γιατί στην άμυνα πάντα είναι καλός.
Σούπερ Μάντζαρης, Σλούκας και Λοτζέσκι με κρίσιμους πόντους.
Ο καλύτερος όλων όμως ήταν ο Βασίλης Σπανούλης. Χάρη σε αυτόν έφτασε άνετα στη νίκη ο Ολυμπιακός.
Ο Σπανούλης είχε 12 πόντους και 7 ασίστ στην πιο ήρεμη και συγκεντρωμένη παρουσία του στο ΟΑΚΑ ως αντίπαλος. Μακριά από εγωισμούς, μακριά από το «θέλω να το πάρω μόνος μου». Στα πρώτα 12' είχε 4 ασίστ, στο 21' είχε φτάσει τις 7 τελικές πάσες. Απλό παιχνίδι, «διάβαζε» την άμυνα του Παναθηναϊκού και μοίραζε τη μπάλα. Όταν χρειάστηκε σκόραρε κιόλας με τον Ιβάνοβιτς να ρίχνει πάνω του τους Σλότερ, Παππά, Διαματίδη και Μποχωρίδη.
Ο τρόπος με τον οποίο πανηγύρισε δεν είχε τίποτα το μεμπτό, το έχει κάνει κι άλλες φορές. Δεν έκανε την παραμικρή άσεμνη χειρονομία. Πανηγύρισε μία νίκη μέσα σε ένα γήπεδο στο οποίο ακούει τα εξ αμάξης, η οποία μάλιστα έδωσε πλεονέκτημα έδρας στην ομάδα του. Πανηγύρισε μία νίκη στην έδρα του βασικού του αντιπάλου στην Ελλάδα. Που είναι το κακό;
Πολύ ωραίος ανάλογος πανηγυρισμός του Κριστιάνο Ρονάλντο στο Καμπ Νόου. Πολύ εύστοχος του Αμπέντ στο Καραϊσκάκη με τα τόξα και άλλοι πολλοί. Αλίμονο αν δε μπορεί να πανηγυρίσει ένας παίκτης μία σημαντική νίκη στο γήπεδο του αντιπάλου.
ΥΓ ΑΣΤΕΙΑ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΟΙΝΗ ΕΔΩΣΕ Ο ΓΚΟΝΤΑΣ. ΑΣΤΕΙΑ!!!
ΥΓ 2: Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είναι ένας άνθρωπος που αγαπά τον Παναθηναϊκό. Τα όσα δήλωσε με βρίσκουν αντίθετο, αλλά είναι δικαίωμά του να λέει ό,τι θέλει. Αυτό πάντως με το ότι «Ο Σπανούλης δεν έχει δουλειά στην Ελλάδα. Δεν έχει χώρο στο μπάσκετ» απορώ πως το σκέφτηκε.
Για το βίντεο έξω από τα αποδυτήρια του Ολυμπιακού και τα όσα λέει.... τι να πω.
ΥΓ 3: Μπράιαντ Ντάνστον όταν σουτάρει ο αντίπαλος πηγαίνεις και κάνεις box out στον παίκτη σου. Δεν κοιτάς την πορεία της μπάλας στον αέρα με αποτέλεσμα να σου παίρνει καλύτερη θέση ο παίκτης που μαρκάρεις και ακολούθως το επιθετικό ριμπάουντ.
ΥΓ 4: Ο Μπατίστα δεν είναι γρήγορος, δεν πηδάει ψηλά, δεν έχει εκρηκτικά πόδια, αλλά έχει καρδιά και ξέρει να χρησιμοποιεί το σώμα του καλύτερα από πάρα πολλά σέντερ.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Mεγάλη προσπάθεια, σημαντικές μεταγραφές και... κάθαρση!!

Ο Γιάννης Αλαφούζος, με αφορμή τα τρίτα γενέθλια της Παναθηναϊκής Συμμαχίας, αρθρογραφεί στο gazzetta.gr!
Τρία χρόνια «Παναθηναϊκή Συμμαχία». Σε αυτή την τριετία καταφέραμε να διανύσουμε μεγάλο μέρος του δρόμου για την οικονομική εξυγίανση του Παναθηναϊκού. Βρήκαμε μια κατάσταση πολύ δύσκολη, την διορθώνουμε μέρα με την μέρα αλλά δεν έχουμε φτάσει ακόμη στο τέλος.
Όλα αυτά σε ένα αβέβαιο οικονομικό περιβάλλον χωρίς σταθερότητα, σε μια ελληνική οικονομία, όπου η πορεία της και η δυσπραγία που επικρατεί, μας ανησυχεί πάρα πολύ και δεν το κρύβουμε. Η προσπάθεια που γίνεται αυτά τα τρία χρόνια, σε όλα τα επίπεδα, είναι πολύ μεγαλύτερη απ' ότι μπορεί να φανταστεί κανείς ή απ' ότι φαίνεται.
Δεν μας ενδιαφέρει το επικοινωνιακό κομμάτι και για αυτό θέλουμε να μιλάμε με πράξεις. Λέμε λίγα και κάνουμε πολλά περισσότερα. Βέβαια, θα θέλαμε περισσότερο κόσμο στο πλευρό μας.
Ευχαριστούμε για την συμμετοχή την βάση των 8-9.000 μελών μας, είναι ένα τοίχος προστασίας για τον σύλλογο και την «Συμμαχία». Είμαστε ο Παναθηναϊκός, όμως. Ένας οργανισμός με πάνω από δύο εκατομμύρια οπαδούς. Θα περιμέναμε να έχουμε τετραπλάσιο αριθμών μελών.
Θεωρούμε πως αρκετός κόσμος δεν έχει αντιληφθεί το πόσο μεγάλη προσπάθεια γίνεται, δεν είχε αντιληφθεί το μέγεθος του προβλήματος που αναλάβαμε πριν τρία χρόνια. Είμαστε λίγο απογοητευμένοι από την συμμετοχή. Αν οι «Σύμμαχοι» ήταν περισσότεροι, τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα, ο στόχος μας θα είχε υλοποιηθεί πιο γρήγορα!
Στο αγωνιστικό κομμάτι, θεωρούμε πως υπάρχει σοβαρή πρόοδος. Έρχεται η τρίτη χρονιά του πλάνου που δημιουργήσαμε το καλοκαίρι του 2013. Η ομάδα έγινε φέτος ακόμη πιο ώριμη και του χρόνου θα είμαστε πιο δυνατοί, πιο ανταγωνιστικοί. Υπάρχουν συζητήσεις και επαφές για σημαντικές μεταγραφές που θα βελτιώσουν την ομάδα και θα την ανεβάσουν επίπεδο.
Ως «Παναθηναϊκή Συμμαχία», από την πρώτη στιγμή κάναμε ενέργειες για την κάθαρση του ελληνικού ποδοσφαίρου. Θεωρούμε, λοιπόν, πολύ θετικές τις εξελίξεις στον δικαστικό τομέα και στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης.
Βλέπουν όλοι την πραγματικότητα που ισχύει. Παράλληλα, μας εκπλήσσει ευχάριστα η διάθεση που δείχνει ο νέος υπουργός Αθλητισμού, κ. Σταύρος Κοντονής, ώστε να ξημερώσουν καλύτερες ημέρες στο ποδόσφαιρο.
Μπορεί σε αρκετές περιπτώσεις να είναι άκαμπτος και σκληρός, ωστόσο, νομίζουμε πως έχει σημαντική συνεισφορά στις εξελίξεις...

*Πηγή: gazzetta.gr*

Παναθηναϊκός: Τα πρώτα σενάρια για την επόμενη μέρα!!

Ο Ιβάνοβιτς αποτελεί παρελθόν και τα σενάρια για τον αντικαταστάτη του περιλαμβάνουν Γιασικεβίτσιους, Μίσσα και την περσινή συνταγή της τεχνικής επιτροπής. Διάψευση για Γιαννάκη.
Η ήττα από τον Ολυμπιακό, αλλά κυρίως η εμφάνιση με την οποία αυτή συνοδεύτηκε αποτέλεσε τη... σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι στον Παναθηναϊκό και άνοιξε την πόρτα της εξόδου στον Ντούσκο Ιβάνοβιτς.
Ένα σενάριο που κυκλοφορούσε από το δεύτερο ματς της σειράς των play off της Euroleague με την ΤΣΣΚΑ, αλλά πήρε σάρκα και... οστά την Κυριακή το μεσημέρι.
Το ζητούμενο πλέον είναι ποιος θα κληθεί να αναλάβει το βάρος της επόμενης μέρας στο «τριφύλλι». Κάτι που κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά μέχρι στιγμής, καθώς υπάρχουν πολλές επιλογές που έχουν εξεταστεί.
Μία από αυτές περιελάμβανε και το όνομα του Παναγιώτη Γιαννάκη, ωστόσο από την ΚΑΕ ξεκαθαρίστηκε οτι δεν υπήρξε επαφή και οτι δεν ήταν μεταξύ των επιλογών που εξετάστηκαν.
Στη συνέχεια υπάρχει και το όνομα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους. Με τον Λιθουανό, πριν από λίγο καιρό επιχειρήθηκε να γίνει μία προσέγγιση μέσω τρίτων, όμως ο «Σάρας» στην παρούσα φάση δεν φαίνεται θετικός. Το καλοκαίρι όμως δεν αποκλείεται να αλλάξουν τα δεδομένα...
Από εκεί και πέρα, υπήρχε σκέψη με τον Κώστα Μίσσα σε ρόλο συμβούλου, υπό την λογική οτι πρόκειται για έναν προπονητή που έχει δουλέψει με νεαρούς παίκτες και μπορεί να φέρει εις πέρας το πλάνο ελληνοποίησης που υπάρχει στην διοίκηση.
Αυτό όμως φαίνεται να συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες, είναι της τεχνικής επιτροπής.
Μίας... συνταγής που κρίθηκε επιτυχημένη πέρυσι όταν και από 1-2 ο Παναθηναϊκός έκανε το 3-2 στους τελικούς, με τον Φραγκίσκο Αλβέρτη να έχει το γενικό πρόσταγμα.
Κάτι που δεν αποκλείεται να γίνει και φέτος.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Ντάρντεν: «Δεν σταμάτησα μόνος μου τον Διαμαντίδη!» (gTV)

Ο απρόσμενος πρωταγωνιστής του ντέρμπι, Τρέμελ Ντάρντεν, που δέχτηκε τα περισσότερα εύσημα για το πληθωρικό παιχνίδι που έκανε σε επίθεση (15π. με 6/11 διπ.) και άμυνα (εξαφάνιση Διαμαντίδη), μιλάει στο gazzetta.gr για τη νίκη του Ολυμπιακού και την συμμετοχή στο F4!
Ο Ολυμπιακός εξασφάλισε το πλεονέκτημα της έδρας για τα play-offs της Basket League, μετά την επεισοδιακή εκτός έδρας νίκη του στο ΟΑΚΑ και λίγα λεπτά μετά το τέλος του παιχνιδιού, ο Τρέμελ Ντάρντεν μίλησε στην κάμερα του gTV για τη νίκη των «ερυθρολεύκων», αλλά και το F4 της Euroleague που πλησιάζει!

 
 

 


*Πηγή: gazzetta.gr*

Γελάνε και τα… τσιμέντα!!

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει για τα… χαϊδεμένα «παιδιά» του ελληνικού αθλητισμού για τα οποία ισχύουν άλλα μέτρα και άλλα σταθμά…
Τελικά δεν χρειάστηκε να περιμένουμε να έρθει η επόμενη σεζόν για να διαπιστώσουμε το γελοίο της μηδενικής ανοχής της δήθεν αριστεράς Κυβέρνησης… Μόλις δυο μήνες μετά αποδεικνύεται πως το θέμα της βίας είναι αυτό που απασχολεί τους πάντες και όλοι αξιώνουν τη μέγιστη ποινή και το τέλος των κάφρων όταν τα επεισόδια προέρχονται από οπαδούς της ΑΕΚ, άντε και του ΠΑΟΚ!
Πραγματικά γελάνε και τα τσιμέντα με όσα είδαμε να γίνονται στο ΟΑΚΑ και στο παιχνίδι μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού (βασικά με το γεγονός ότι ολοκληρώθηκε το ματς). Εννοείται πως δεν θα γίνω γελοίος να γράψω για «αίσχη» και τρελά επεισόδια αφού δεν έγινε κάτι τέτοιο. Όπως δεν έγινε και κάτι ανάλογο λίγα μέτρα πιο μακριά κάτι αντίστοιχο όταν σε ένα γήπεδο με 65.000 κόσμου έπειτα από τις προκλήσεις (εριστικές αφού έδειχναν τα γεννητικά τους όργανα στον κόσμο και όχι τα αυτιά τους) των Κασάμι και Περέιρα αντέδρασαν δέκα άντε 30 άτομα χωρίς να γίνει το παραμικρό ωστόσο…
Προφανώς θα θυμάστε τι έγινε τότε… Η ΑΕΚ πλήρωσε (και ο κόσμος της) το μάρμαρο για όσα τρελά κι απίθανα είχαν γίνει (και δεν είχαν καμία σχέση σε έκταση και βαθμό επικινδυνότητας) στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας από τους οπαδούς του Παναθηναϊκού (και οι οποίοι είχαν προκληθεί από τη βόλτα Μαρινάκη στο γήπεδο και τις χειρονομίες πάλι του Περέιρα) λίγες μέρες πριν τη ρεβάνς Κυπέλλου στο ΟΑΚΑ.
Με αφορμή όσα έγιναν στο γήπεδο του Παναθηναϊκού πριν το ντέρμπι των… χαϊδεμένων παιδιών του ελληνικού αθλητισμού ακολούθησαν τα μέτρα που ίσχυσαν τελικά μόνο για την ΑΕΚ και για τα ματς αυτής με Ολυμπιακό στο ποδόσφαιρο, και με ΠΑΟΚ στο χάντμπολ: όπου αν και υπήρξε παρουσία οπαδών και των δυο ομάδων στις εξέδρες της Πυλαίας εκτός από την ανταλλαγή φωτοβολίδων (δυο – τρεις από την κάθε πλευρά που συμβαίνει ΠΑΝΤΟΥ δυστυχώς στον κόσμο πλην της Αγγλίας που όλα γίνονται εκτός γηπέδου συνήθως) δεν υπήρξε ποτέ είσοδος οπαδών στον αγωνιστικό χώρο!
Προσοχή για να είμαι σοβαρός και όχι ανακόλουθος δεν εννοώ ότι έπρεπε να μη συνεχιστεί το ματς Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ για το μπάσκετ. Κάκιστα μπήκαν οι στόκοι στο γήπεδο, αστεία και προκλητική η δικαιολογία ότι αντέδρασαν στην ενέργεια του Σπανούλη να τους δείξει τα αυτιά του (ε συγνώμη παντού γίνεται και είναι λογικό με όσα ακούει να του λένε αν και το ήξερε ότι αυτά θα άκουγε αφού επέλεξε να πάει στον… εχθρό τους, οπαδοί είναι, όχι φιλαράκια), αλλά αφού ηρέμησε η κατάσταση σωστά συνεχίστηκε το ματς και ολοκληρώθηκε όπως συμβαίνει σε ΟΛΟ τον πλανήτη…
Απλά να θυμίσω τι έγινε στο Τορίνο – Γιουβέντους προ μίας εβδομάδας! Όλοι είδαμε τι έγινε πριν, κατά τη διάρκεια και στο τέλος του αγώνα και του ντέρμπι του Τορίνο, αλλά το ματς διεξήχθη ΚΑΝΟΝΙΚΑ και ολοκληρώθηκε φυσικά! Αυτό που εξετάζω είναι η γελοία έως απαράδεκτη στάση της πολιτείας: ισχύουν ή δεν ισχύουν τα ίδια για όλους και για όλες τις ομάδες; Ισχύει τελικά όσα υποστήριζε και ο Κοντονής; Αυτά περί δήθεν μηδενικής ανοχής στη βία και άμεσης διακοπής αγώνων σε περίπτωση εισβολής οπαδών, ή ρίψης αντικειμένων κατά αθλητών και διαιτητών;
Προφανώς ισχύει επαναλαμβάνω μόνο για τα ματς της ΑΕΚ, άντε και βαριά του ΠΑΟΚ! Δεν εξηγείται διαφορετικά το γεγονός ότι και να επινοήσουν για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα…
Εννοείται πως δεν θα γίνει τίποτα και για τις εριστικές δηλώσεις παραγόντων όπως ο κ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Καλά κάνουν! Εδώ παρουσία εισαγγελέων και υπουργών στο ΟΑΚΑ και στο ντέρμπι μεταξύ της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού για το Κύπελλο (όπου πριν και κατά τη διάρκεια του αγώνα δεν έγινε το παραμικρό) Κασάμι, Περέιρα και Σιόβας έκαναν χειρονομίες και προς αυτούς που τις είδαν live και δεν έγινε τίποτα, λάδι την έβγαλαν οι άνθρωποι που ΟΦΕΙΛΟΥΝ να προάγουν ήθος και σεβασμό!
Αν είναι με τον ίδιο… ζήλο και με το ίδιο… πάθος να επιδιώκουν να φτιάξουν και το ελληνικό ποδόσφαιρο και να τα βάλουν με τη διαφθορά τότε φαντάζομαι ότι όλοι γνωρίζουμε την τελική κατάληξη των όποιων προσπαθειών που σαφώς γίνονται αλλά δεν θα έχουν νόημα αν τα αποτελέσματα είναι εντελώς τα διαφορετικά…
Εννοείται πως τα ΜΜΕ στη συντριπτική τους πλειονότητα ασχολήθηκαν όπως και όσο έπρεπε (ελάχιστα πάντα σε συγκριτικό βαθμό με τα περιστατικά που προανέφερα και πρωταγωνιστούσαν οπαδοί της ΑΕΚ).
Υγ: Η ΑΕΚ έχει δύσκολο ματς αύριο στο άδειο και ψυχρό ΟΑΚΑ με την Παναχαϊκή και θα λειτουργήσει και με την πίεση της τεράστιας ανάγκης για τη νίκη που έχει ξανασυμβεί (με Ατρόμητο για παράδειγμα στο Κύπελλο) και έχει ανταποκριθεί άριστα η ομάδα του Δέλλα… Θα ‘χουν ενδιαφέρον οι επιλογές του Έλληνα κόουτς και πώς θα ανταποκριθούν αυτές στο ματς διότι ΟΛΟΙ εξακολουθούν να κρίνονται στην Ένωση και ελπίζω να το γνωρίζουν!
Υγ2: Η ανάγκη για ενίσχυση της ΑΕΚ υφίσταται και σας το γράφω από τον περασμένο Δεκέμβριο σχετικά με το πώς πρέπει να κινηθεί η ομάδα για τη Σούπερ Λίγκα. Αποδεδειγμένα το γνωρίζουν ευτυχώς καλύτερα οι αρμόδιοι στην Ένωση και κινούνται καιρό τώρα για περιπτώσεις παικτών που θα ανεβάσουν πολλά level την ποιότητα του ρόστερ της. Μου γράφετε και με το δίκιο σας πως από τον Φεβρουάριο έως τώρα έχετε διαβάσει 50 ονόματα και καταντάει αστείο, όμως πρέπει πλέον να έχετε εμπεδώσει πως αυτό συμβαίνει πάντα στις μεταγραφικές περιόδους. Εδώ θα διαβάζετε τα ολοκληρωμένα deal και τις περιπτώσεις παικτών με τους οποίους οι επαφές είναι προχωρημένες, ισχύουν και δεν… ίσχυαν στο παρελθόν! Και πιστέψτε με καλό θα είναι η ΑΕΚ και η κάθε ομάδα να κάνει επαφές και κουβέντες (ψάξιμο) με 20 και 30 περιπτώσεις ποδοσφαιριστών προκειμένου να μειώνεται το ρίσκο να πιάσει και να… βγει (όπως λέμε στη ποδοσφαιρική διάλεκτο) η μεταγραφή!

*Πηγή: gazzetta.gr*

Αυτή είναι η απονομή δικαιοσύνης...!!

Ο Κ. Νικολακόπουλος "δείχνει" μέσα από το blog του στο gazzetta, που έχει απονεμηθεί φέτος δικαιοσύνη . 
Απόψε στο Καραϊσκάκη δεν θα απονεμηθεί απλά το Κύπελλο του πρωταθλητή Ελλάδας για το 2015 στον Ολυμπιακό. Θα απονεμηθεί, συμβολικά βέβαια, μέσα από τη διαδικασία αυτή, και ποδοσφαιρική δικαιοσύνη. Γιατί στο ποδόσφαιρο, για όσους δεν το ξέρουν, υπάρχει πάνω απ΄ όλα αυτό που λέμε ποδοσφαιρική δικαιοσύνη.
Κι είναι ποδοσφαιρική δικαιοσύνη να παίρνει (και) φέτος ο Ολυμπιακός το πρωτάθλημα Ελλάδας. Πολύ απλά γιατί πρώτη στην ελληνική Λίγκα βγήκε η καλύτερη ομάδα. Μπορεί να είχε τις αδυναμίες της, μπορεί να μην ήταν το ίδιο καλή με τον περσινό α΄ γύρο η, με τον β΄ γύρο του 2012, αλλά ήταν η καλύτερη ομάδα. Και, πριν προχωρήσω στα δεδομένα, βρείτε μου ένα προπονητή η, παίκτη κάποιας άλλης ομάδας, να έχει πει κάτι άλλο. Να πει ρε παιδί μου ότι το φετινό πρωτάθλημα άξιζε να το πάρει ο Παναθηναϊκός η, ο ΠΑΟΚ. Βρείτε μου έναν…
Ο Ολυμπιακός αυτή την στιγμή, δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε της σεζόν, έχει διαφορά 12 πόντων από τον Παναθηναϊκό (9 πόντων, αν το θέλουμε καθαρά αγωνιστικά) και 13 από τον ΠΑΟΚ.
Ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα με την καλύτερη επίθεση, με 73 γκολ. Δεύτερος ο ΠΑΟΚ με 56 (17 λιγότερα).
Ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα με την καλύτερη άμυνα, με 22 γκολ. Δεύτερος ο Ατρόμητος με 25.
Ο Ολυμπιακός έχει τη μακράν καλύτερη διαφορά τερμάτων: +51. Παναθηναϊκός (+26) και ΠΑΟΚ (+14) έχουν μαζί +40!!!
Ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα με τις περισσότερες νίκες (23, έναντι 20 του Παναθηναϊκού)) και τις λιγότερες ήττες (4, έναντι 6 του ΠΑΣ).
Ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα με τα καλύτερα αποτελέσματα εντός έδρας (14-1-1), αλλά κι εκτός έδρας (9-4-3).
Ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα με τις περισσότερες τελικές προσπάθειες: 523. Δεύτερος ο Αστέρας με 393 (130 λιγότερες)!
Ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα εναντίον της οποίας έχουν γίνει οι λιγότερες τελικές (205). Δεύτερος ο Παναθηναϊκός (250).
Ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα με το μεγαλύτερο σερί νικηφόρων αποτελεσμάτων (10 συνεχόμενες νίκες).
Ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα που έχει τον κορυφαίο παίκτη του πρωταθλήματος (Τσόρι), μακράν του δεύτερου, σύμφωνα και με τις δύο κατηγορίες αξιολόγησης της στατιστικής υπηρεσίας του πρωταθλήματος.
Ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα που δεν κέρδισε ΟΥΤΕ ΕΝΑ παιχνίδι στο φετινό πρωτάθλημα με μία διαιτητική απόφαση: με ένα ψεύτικο πέναλτι, με ένα γκολ οφσάϊντ, με ακύρωση ενός κανονικού γκολ αντίπαλου, με μη καταλογισμό ενός πέναλτι στον αντίπαλο…
Αυτή, όλα αυτά μαζί, είναι σίγουρα απονομή δικαιοσύνης…

*Πηγή: gazzetta.gr*

Στοιχεία εμπλέκουν εκ νέου τον Μαρινάκη!!

Τρεις εκ των κατηγορούμενων στην υπόθεση των «στημένων αγώνων» του 2011, κατέθεσαν υπομνήματα με νέα στοιχεία, τα οποία εμπλέκουν εκ νέου τον Βαγγέλη Μαρινάκη και δεν περιλαμβάνουν τον Αχιλλέα Μπέο.
Σύμφωνα με όσα αναφέρει το Goal, κατέθεσαν υπομνήματα από τη στιγμή που ο εισαγγελέας εφετών Παναγιώτης Πούλιος πρότεινε στο δικαστικό συμβούλιο να οδηγηθούν σε δίκη 93 κατηγορούμενοι για την υπόθεση. Ο λόγος της κίνησης αυτής είναι πιθανώς για να τύχουν των ευεργετικών διατάξεων του νόμου για όσους βοηθούν στη διαλεύκανση σοβαρών υποθέσεων.
Ρόλο έπαιξε και η απαλλαγή του Βαγγέλη Μαρινάκη από την υπόθεση, όμως ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός εμπλέκεται ξανά με τα νέα στοιχεία, τα οποία είναι στα χέρια του δικαστικού συμβουλίου, που θα τα αξιολογήσει και θα λάβει τις αποφάσεις του.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Ζωντανό το Αμβούργο, σοβαρός τραυματισμός για Σότο!


Καρδιοχτύπησε, αλλά στο τέλος το Αμβούργο απέδρασε με το «διπλό» (1-2) από την έδρα της Μάιντς και παράμεινε ζωντανό στη μάχη της παραμονής. Φόβοι για πολύ σοβαρό τραυματισμό του Σότο.

Ζωντανό το Αμβούργο, σοβαρός τραυματισμός για Σότο
Με τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη το Αμβούργο μπορεί να ελπίζει σε παραμονή στη Bundesliga. Χάρη σε γκολ του Κάτσαρ στο φινάλε, κι αφού είχε ξεπεράσει το σοκ της προσωρινής ισοφάρισης, επικράτησε 2-1 της Μάιντς εκτός έδρας και ξέφυγε οριακά πάνω από την επικίνδυνη ζώνη.

Ακολουθούν δύο τελικοί κόντρα σε Φράιμπουργκ και Στουτγκάρδη, ενώ την τελευταία αγωνιστική υποδέχεται την Σάλκε.

Οι γηπεδούχοι ολοκλήρωσαν τον αγώνα με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Μπροζίνσκι, με την αναμέτρηση να επισκιάζεται από τον σοβαρό τραυματισμό του Σότο, ο οποίος υπέστη κάταγμα στο αριστερό πόδι, σε κόντρα με τον Φάν ντερ Φάαρτ.



Τα αποτελέσματα της 31ης αγωνιστικής:

Σάββατο 2/5

Σάλκε-Στουτγκάρδη 3-2
(9', 78' Χούντελααρ, 88' Μπόατενγκ - 22' Χάρνικ, 51' Κόστιτς)

Βόλφσμπουργκ-Ανόβερο 2-2
(24' Ντοστ, 45' Πέρισιτς - 47' Μπριάν, 58' Σανέ)

Χόφενχαϊμ-Ντόρτμουντ 1-1
(33' Φολάντ, - 35' Χούμελς)

Άουγκσμπουργκ-Κολωνία 0-0

Βέρντερ Βρέμης-Άιντραχτ Φρανκφούρτης 1-0
(66' Ζέλκε)

Φράιμπουργκ-Πάντερμπορν 1-2
(40' Πέτερσεν - 70', 80' Ρουπ)

Λεβερκούζεν-Μπάγερν Μονάχου 2-0
(55' Τσαλχάνογλου, 81' Μπραντ)

Κυριακή 3/5

Μάιντς-Αμβούργο 1-2
(76' Μάλι- 37' αυτ. Μπαουμγκάρτλινγκερ, 87' Κάτσαρ)

Χέρτα Βερολίνου-Γκλάντμπαχ (18:30)

Η επόμενη αγωνιστική (32η)

Παρασκευή 8/5 (21:30)

Αμβούργο-Φράιμπουργκ

Σάββατο 9/5 (16:30)

Μπάγερν Μονάχου-Άουγκσμπουργκ
Ντόρτμουντ-Χέρτα Βερολίνου
Γκλάντμπαχ-Λεβερκούζεν
Ανόβερο-Βέρντερ Βρέμης
Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Χόφενχαϊμ
Στουτγκάρδη-Μάιντς (19:30)

Κυριακή 10/5

Πάντερμπορν-Βόλφσμπουργκ (16:30)
Κολωνία-Σάλκε (18:30) *Πηγή: sport-fm.gr*

Γλίτωσε το «κάζο», όχι το… σοκ η Εφές!!

Αν και τα… χρειάστηκε, η Αναντολού Εφές νίκησε (83-79) στην παράταση την Μπεσίκτας, για την προτελευταία αγωνιστική, ωστόσο «έχασε» με τραυματισμό τον Τσεντί Οσμάν.

Γλίτωσε το «κάζο», όχι το… σοκ η Εφές!
Στο… κυνήγι της πρώτης θέσης εξακολουθεί να βρίσκεται η Αναντολού Εφές, επικρατώντας στην παράταση (72-72) της Μπεσίκτας με 83-79. Εκτός για την ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς ήταν ο Στράτος Περπέρογλου, ενώ στο τρίτο δεκάλεπτο αποχώρησε τραυματίας ο Τσεντί Οσμάν!

Πολύ μεγάλη εμφάνιση για τους νικητές έκανε ο Κρστιτς με 21 πόντους και 12 ριμπάουντ, με τον Τζάνινγκ να είχε 13 και τον Σάριτς 12. Από τους φιλοξενούμενους ξεχώρισε ο Τζόνσον με 21 πόντους και 8 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 14-17, 30-37, 49-61, 72-72 κ.α., 83-79 *Πηγή: sport-fm.gr*

Έβγαλε τα «μάτια» της η Λάτσιο!

«Δώρο» τη δεύτερη θέση που οδηγεί απευθείας στους ομίλους του Champions League κάνει η Λάτσιο στη Ρόμα μετά το 1-1 που έφερε κόντρα στην Αταλάντα.

Έβγαλε τα «μάτια» της η Λάτσιο
Τάσεις αυτοκτονίας δείχνει να έχει η Λάτσιο. Η ομάδα της Ρώμης έχει μόλις μία νίκη στα τέσσερα τελευταία ματς (κι αυτήν κόντρα στην καταδικασμένη Πάρμα) και φαίνεται… ικανή να χάσει τη δεύτερη θέση της Serie A κι επομένως το απευθείας εισιτήριο του Champions League μέσα από τα χέρια της.

Μέσα στο «Μπέργκαμο» τα πράγματα θα μπορούσαν να εξελιχθούν ακόμη χειρότερα για τους «λατσιάλι» αν στο 78’ ο Παρόλο δεν κατάφερνε με εντυπωσιακό γυριστό σουτ να «απαντήσει» στο τέρμα του Μπιαβα (49’). Ένα γκολ για το οποίο ευθύνεται όλη η άμυνα των φιλοξενούμενων που του επέτρεψε να πιάσει την κεφαλιά αλλά και ο τερματοφύλακας, ο οποίος θα μπορούσε να έχει καλύτερη αντίδραση. Το τελικό 1-1 έδωσε στη «μισητή» Ρόμα την ευκαιρία να βρεθεί στη δεύτερη θέση και να έχει πια το πλεονέκτημα.



Την ίδια ώρα στη Βερόνα, η… γεροντάρα που ακούει στο όνομα Αντόνιο Ντι Νατάλε, συνέχισε να αποδεικνύει την ερωτική σχέση που διατηρεί με τα δίχτυα και με στυλ διαμόρφωσε το τελικό 1-0 υπέρ της Ουντινέζε. Βασικός ξανά ο Καρνέζης που είδε δύο αντιπάλους του να αποβάλλονται (61’ Σάλας, 90’+1 Μάρκες). Και στα 90 λεπτά έπαιξε ο Ταχτσίδης, ενώ στον πάγκο έμεινε ο Χριστοδουλόπουλος.



Χωρίς τους Μόρα (εκτός αποστολής) και Φετφατζίδη (δεν χρησιμοποιήθηκε) η Κιέβο πήρε 0-0 μέσα στην έδρα της άλλοτε κραταιάς Ίντερ, ενώ η Φιορεντίνα δεν δυσκολεύτηκε απέναντι στην προτελευταία της βαθμολογίας Τσεζένα, την οποία και νίκησε με σκορ 3-1.

Το πρόγραμμα της 34ης αγωνιστικής

Σάββατο (02/05)
Σαμπντόρια-Γιουβέντους 0-1
(32' Βιντάλ)
Σασουόλο-Παλέρμο 0-0

Κυριακή (03/05)
Ρόμα-Τζένοα 2-0
(35' Ντουμπιά, 90+3' Φλορένσι)

Φιορεντίνα-Τσεζένα 3-1
(31’ πεν, 35’ Ίλιτσιτς, 57’ Τζιλαρντίνο – 59’ Ροντρίγκες)

Ίντερ-Κιέβο 0-0

Αταλάντα-Λάτσιο 1-1
(49’ Μπιαβα – 78’ Παρόλο)

Βερόνα-Ουντινέζε 0-1
(62’ Ντι Νατάλε)

Νάπολι-Μίλαν (21:45)

Δευτέρα (04/05)
Κάλιαρι-Πάρμα (21:45)

Τρίτη (05/05)
Τορίνο-Έμπολι (19:30)

Επόμενη αγωνιστική (35η)

Σάββατο (09/05)
Γιουβέντους-Κάλιαρι (19:00)
Μίλαν-Ρόμα (21:45)

Κυριακή (10/05)
Κιέβο-Βερόνα (13:30)
Παλέρμο-Αταλάντα (16:00)
Ουντινέζε-Σαμπντόρια (16:00)
Τσεζένα-Σασουόλο (16:00)
Έμπολι-Φιορεντίνα (19:00)
Πάρμα-Νάπολι (19:00)
Λάτσιο-Ίντερ (21:45)

Δεύτερα (11/05)
Τζένοα-Τορίνο (21:45) *Πηγή: sport-fm.gr*