Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Γιαννιώτας: «Σημασία έχει να κερδίζει η ομάδα»

Το βραβείο του καλύτερου γκολ της περασμένης αγωνιστικής παρέλαβε σήμερα ο Γιάννης Γιαννιώτας, ο οποίος με δηλώσεις του στο περιθώριο της βράβευσής του, τόνισε πως ο Άρης θα πρέπει να δείξει πρόσωπο ανάλογο με αυτό του παιχνιδιού με τον Λεβαδειακό.

"Είναι πολύ μεγάλη χαρά για μένα το γεγονός ότι πήρα αυτό το βραβείο από τα χέρια του Παντελή (σ.σ. Κουντούτσικου). Δεν έχει σημασία ποιος βάζει τα γκολ, αυτό που έχει σημασία είναι να κερδίζει η ομάδα. Στα παιχνίδια που απομένουν θα πρέπει να έχουμε πορεία και πρόσωπο ανάλογο με αυτό που δείξαμε κόντρα στον Λεβαδειακό. Πάμε στα Γιάννενα, μαζί με τον κόσμο μας, για να πάρουμε τους τρεις βαθμούς και να πετύχουμε τον στόχο της παραμονής. Με τον Λεβαδειακό είχαμε ανάγκη τη νίκη και ήρθε στην κατάλληλη στιγμή. Κάτι που μας δίνει ψυχολογία για την συνέχεια. Όταν είσαι σε μεγάλη ομάδα, όπως ο Άρης, είναι φυσιολογικό να υπάρχει και άγχος" ανέφερε χαρακτηριστικά ο 19χρονος επιθετικός.

Ο Παντελής Κουντούτσικος που βράβευσε τον Γιαννιώτα, επεσήμανε από την πλευρά του: "Δόθηκε μεγάλη μάχη για να έρθει ο Γιάννης στην Ακαδημία του Άρη πριν από χρόνια και πλέον είναι κι αυτός μια απόδειξη της δουλειάς που γίνεται στις μικρότερες ηλικίες. Τον ευχαριστώ πολύ που ζήτησε ο ίδιος να του δώσω αυτό το βραβείο. Ο Γιάννης είναι σωστός σε όλα τα επίπεδα, εύχομαι να συνεχίσει έτσι και να έχει μεγάλες επιτυχίες στην καριέρα του".

Στυλιάρας στο ντέρμπι-Σπάθας στα Γιάννενα!!

Τους διαιτητές που θα διευθύνουν τα παιχνίδια της 26ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας ανακοίνωσε η ΕΠΟ.

Ο Δημήτρης Στυλιάρας του συνδέσμου Αιτωλοακαρνανίας θα είναι ο διαιτητής του κυριακάτικου ντέρμπι ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό.



Αναλυτικά οι διαιτητές της 26ης αγωνιστικής:


Λεβαδειακός-ΟΦΗ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Καλογερόπουλος (Αθηνών)
ΒΟΗΘΟΙ: Καρατζίκας (Αθηνών), Γεωργαράκος (Αθηνών)


ΠΑΣ Γιάννινα-Άρης

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σπάθας (Πειραιά)
ΒΟΗΘΟΙ: Καρσιώτης (Κορινθίας), Κοντιζάς (Πειραιά)


ΑΕΚ-Βέροια

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μάνταλος (Αθηνών)
ΒΟΗΘΟΙ: Αλεξέας (Μεσσηνίας), Σωτηρόπουλος (Αχαΐας)


Ατρόμητος-Αστέρας Τρίπολης

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κομίνης (Θεσπρωτίας)
ΒΟΗΘΟΙ: Τάτσης (Ηπείρου), Μαγιάννης (Άρτας)


Πλατανιάς-Πανιώνιος

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σιδηρόπουλος (Δωδ/νήσου)
ΒΟΗΘΟΙ: Φραγκιαδάκης (Δωδ/νήσου), Βέρρης (Λέσβου)


Κέρκυρα-Ολυμπιακός

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αρετόπουλος (Τρικάλων)
ΒΟΗΘΟΙ: Δημητριάδης (Καστοριάς), Γρεβένης (Χαλκιδικής)


ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Στυλιάρας (Αιτ/νίας)
ΒΟΗΘΟΙ: Κωσταράς (Αιτ/νίας), Σταθόπουλος (Ηλείας)


Πανθρακικός-SKODA Ξάνθη

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γιάχος (Χίου)
ΒΟΗΘΟΙ: Σαραϊδάρης (Μακεδονίας), Μερκενίδης (Μακεδονίας)

Φάμπρι: «Προσοχή στην άμυνα»

Για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ μίλησε ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Φάμπρι, επισημαίνοντας πως ο "δικέφαλος" είναι μία ομάδα με ποιότητα και τεχνική.

Αναλυτικά τα όσα είπε στο συνδρομητικό κανάλι:

Η ομάδα σας προέρχεται από ένα σερί τριών νικών. Δηλώσατε πως δεν μείνατε ευχαριστημένος με την εικόνα του Παναθηναϊκού στο τελευταίο παιχνίδι, όμως οι βαθμοί έχουν σημασία σε αυτή τη φάση του πρωταθλήματος. Ακολουθεί ένα από τα πιο δύσκολα παιχνίδια της σεζόν απέναντι στον ΠΑΟΚ. Σε τι κατάσταση είναι ο Παναθηναϊκός και τι περιμένετε από την ομάδα σας σε αυτόν τον δύσκολο αγώνα;

«Ελπίζω να υπάρξει μια πολύ θετική απάντηση από την πλευρά μας, με σεβασμό πάντοτε στον αντίπαλο. Θα κοιτάξουμε να κάνουμε και εκεί αισθητή την παρουσία μας και να κάνουμε τα πράγματα δύσκολα για τον ΠΑΟΚ».

Τι πρέπει να αλλάξει στο παιχνίδι της ομάδας σας, σε σχέση με το ματς κόντρα στην Κέρκυρα, ώστε να φτάσει ο Παναθηναϊκός στην κατάκτηση των τριών βαθμών;

«Ξέρουμε ότι ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα που παίζει καλά απέναντι σε μεγάλες ομάδες. Έχουμε όλη τη θέληση, την όρεξη και την αισιοδοξία για να τα καταφέρουμε. Ξέρουμε ότι πρόκειται να παίξουμε απέναντι σε μια μεγάλη ομάδα, σε ένα γεμάτο γήπεδο με εξαιρετική ατμόσφαιρα και ο σκοπός μας είναι να πάμε τα πράγματα μπροστά».

Τι πρέπει να προσέξει ο Παναθηναϊκός απέναντι στον ΠΑΟΚ; Ποιο είναι το δυνατό σημείο του αντιπάλου σας;

«Ο ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα η οποία έχει ποιότητα και τεχνική. Έχει καλούς παίκτες και κοιτάει να έχει την κατοχή της μπάλας, όσο το δυνατόν περισσότερο. Είναι μια ομάδα επικίνδυνη με μια καλά ισορροπημένη και θα έλεγα συμπαγή και καλή άμυνα. Είναι μια ομάδα επίσης, η οποία βασίζεται στις αντεπιθέσεις. Άρα εμείς θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί, ιδιαίτερα στον αμυντικό τομέα και να μην χάνουμε την μπάλα, ώστε να μπορέσουμε να αποσοβήσουμε πιθανές αντεπιθέσεις».

Σκέφτεστε αλλαγή συστήματος σε αυτή τη φάση του πρωταθλήματος; Η ομάδα δείχνει να αποκτά ομοιογένεια στα τελευταία παιχνίδια. Είναι στο μυαλό σας η τροποποίηση του συστήματος ή θα στηρίξετε την ομάδα που έχει πετύχει αυτό το σερί νικών;

«Νομίζω ότι η ομάδα στα τελευταία παιχνίδια παίζει καλά και ο σκοπός μας είναι να συνεχίσουμε προς αυτή τη γραμμή. Και γιατί να κάνουμε μεγάλες αλλαγές; Πιστεύω ότι έτσι πρέπει να συνεχίσουμε και έτσι να παραταχθούμε».

Έχουν απομείνει πέντε σημαντικά βήματα που πρέπει να κάνει ο Παναθηναϊκός για να επιτύχει τον στόχο των πλέι οφ. Κύριος αντίπαλος φαίνεται πως είναι ο ΠΑΣ Γιάννινα σε αυτή την προσπάθεια. Ποια είναι η γνώμη σας γι' αυτή τη μάχη των πλέι οφ;

«Η μονομαχία θα είναι δύσκολη. Η αλήθεια είναι ότι ο Παναθηναϊκός έχει δυσκολότερο πρόγραμμα από αυτό που έχει ο ΠΑΣ Γιάννινα. Όμως ουσιαστικά τα πράγματα εξαρτώνται από εμάς τους ίδιους. Θα έλεγα ότι είναι δύσκολα τα πράγματα, όμως θα προσπαθήσουμε να πολεμήσουμε. Θα έλεγα επίσης ότι πρέπει να βλέπουμε κάθε αγώνα ξεχωριστά. Να πηγαίνουμε αγώνα με αγώνα. Τώρα έχουμε το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ και ο σκοπός μας είναι παίξουμε αυτόν τον αγώνα, βάζοντας όσο το δυνατόν μεγαλύτερη πίεση στον αντίπαλο μας».

Ο Λούτσο Φιγκερόα είναι έτοιμος για να αγωνιστεί από την αρχή, καθώς έχει δείξει ανοδική πορεία; Επίσης σε τι κατάσταση είναι ο Κουίνσι που επέστρεψε στην ομάδα πριν από λίγες ημέρες;

«Ο Κουίνσι είναι μόνο δύο ημέρες μαζί μας και προπονείται με την ομάδα, άρα θα είναι δύσκολο να τον έχουμε στα πλάνα μας αυτή την περίοδο. Αναφορικά με τον Φιγκερόα, έχει αποδείξει ότι πηγαίνει καλύτερα και μπορεί και να ξεκινήσει... Βεβαίως είναι ένα θέμα, το οποίο θα πρέπει να σκεφτούμε καλά, καθώς και ποιοι θα είναι οι έντεκα που θα επιλεγούν για να αρχίσουν το παιχνίδι».

Στα μέσα της εβδομάδας υπήρξε πρόωρη προπονητολογία και σενάρια αναφορικά με το μέλλον σας στον πάγκο του Παναθηναϊκού. Υπήρξε και ανακοίνωση της ΠΑΕ, η οποία έδειξε την εμπιστοσύνη της προς το πρόσωπο σας. Σας επηρεάζουν όλα αυτά τα σενάρια; Σκέφτεστε το μέλλον;

«Έχω συμβόλαιο μέχρι και την 30η Ιουνίου. Για μένα έτσι έχουν τα πράγματα. Κάθε μέρα, κάθε λεπτό, κάθε ώρα που βρίσκομαι εδώ, κοιτάω να κάνω το καλύτερο για την ομάδα. Και αυτό θα κοιτάω μέχρι τότε. Ο σκοπός μου είναι να συλλέξω όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς. Είμαι επαγγελματίας, αυτό είναι το πρωταρχικό μέλημα μου. Εγώ ζω για το παρόν και δεν σκέφτομαι τι θα γίνει στο μέλλον. Ζω την κάθε στιγμή...»


πηγή: metrosport.gr
 


Τσιστιακόφ στα αποδυτήρια: «Ο ΠΑΟΚ δεν έχει φίλους και συμμάχους»

Η πρώτη αντίδραση για την βαριά τιμωρία στον Σαλπιγγίδη ήρθε από τον Τσιστιακόφ. Ο στρατηγικός σύμβουλος σε θέματα αθλητισμού της ομάδας, λίγο πριν την έναρξη της προπόνησης κάλεσε τους ποδοσφαιριστές στα αποδυτήρια και τους απεύθυνε το εξής μήνυμα: “Όλοι ξέρετε την απόφαση για τον Σαλπιγγίδη…Το ήξερα από την αρχή αλλά τώρα πια είμαι απολύτως σίγουρος ότι ο ΠΑΟΚ δεν έχει φίλους και συμμάχους. Είμαστε μόνοι μας στον αγώνα κατάκτησης υψηλών στόχων. Ο μοναδικός τρόπος λοιπόν να τους επιτύχουμε είναι να είμαστε ο ένας δίπλα στον άλλον και να σταθούμε ακόμη πιο ενωμένοι. Πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί από το φυσιολογικό και να μην αντιδρούμε σε προκλήσεις γιατί σε μας και η παραμικρή λεπτομέρεια τιμωρείται με τον αυστηρότερο τρόπο”


πηγή: metrosport.gr

Πολατιάν: «Δεν πήγα στα αποδυτήρια μετά το ματς με τον Λεβαδειακό»

Ο νέος σύμβουλος αγωνιστικού της ΠΑΕ Άρης, Λάζαρος Πολατιάν, φιλοξενήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» και μίλησε για το ποιος θα είναι ο ρόλος του στον Άρη, για το πως έγινε η προσέγγιση, αλλά και για το αν θα μπορέσει ο Άρης να σώσει την παρτίδα.

Για το ποιος θα είναι ο ρόλος του:


«Ο ρόλος μου θα είναι στο αγωνιστικό κομμάτι και θα είναι περισσότερο συμβουλευτικός. Φυσικά και δεν θα έχω ρόλο στις μεταγραφές, άλλωστε δεν έχω γνώσεις πάνω σ' αυτό. Υπάρχουν πολλά πράγματα στα οποία μπορώ να βοηθήσω. Θα έχω ρόλο μεταξύ αγωνιστικού τμήματος και διοίκησης.»

Για την εμπειρία του ως διαιτητής , παρατηρητής και αν θέλει να τα αφήσει πίσω:

«Έτσι και αλλιώς από τη στιγμή που αποφάσισα να ασχοληθώ με ομάδα δεν μπορώ να επανέλθω ,διαγράφομαι αυτομάτως και ισχύει για πάντα αυτό. Δεν μπορώ να επανέλθω στη διαιτησία.»

Για το πως έγινε η προσέγγιση:

«Είχα φιλικές σχέσεις με ανθρώπους του Άρη. Όταν δεν πήγαιναν καλά κάποια πράγματα θέλησαν τη βοήθειά μου επειδή είχα μια εμπειρία. Στην αρχή δεν ήμουν και πολύ θετικός αλλά τελικά αποφάσισα, όσο μπορώ και με όσες δυνάμεις έχω να βοηθήσω, γιατί είναι πολύ σοβαροί άνθρωποι.»

Για το αν είναι καλή επιλογή ένας πρώην διαιτητής να ασχοληθεί με μια ομάδα:

«Στην δική μου περίπτωση αλλά και άλλων διαιτητών όπως ο Μποροβήλος και ο Καζναφέρης, θεωρώ ότι έκλεισε ο κύκλος μας, ότι είχαμε να δώσουμε το δώσαμε. Εγώ έχω περάσει απ' όλα τα πόστα. Ανοίγει ο δρόμος και για άλλους διαιτητές να ακολουθήσουν αυτό τον δρόμο, άλλωστε στην Ευρώπη δεν είναι το κάτι ασυνήθιστο.

Για το αν ο Άρης θα σώσει την παρτίδα:

«Σίγουρα η πορεία του Άρη δεν ήταν η αναμενόμενη. Το τελευταίο παιχνίδι όμως, είδαμε ότι εξελίχθηκε σε καλύτερη βάση. Άλλωστε πιστεύω ότι ο Άρης αξίζει να βρίσκεται στη Σούπερ Λιγκ.»

Για το αν θα κάτσει στον πάγκο στον αγώνα με τα Γιάννινα:

«Ναι θα κάτσω. Σήμερα έπιασα δουλεία και γνωρίστηκα με τους ποδοσφαιριστές. Δεν είχα πάει στα αποδυτήρια μετά το ματς με τον Λεβαδειακό. Με τον Σούλη έχουμε τον ίδιο στόχο ,να σώσουμε και να πάμε την ομάδα μέσα στα επόμενα χρόνια εκεί που της αρμόζει.»

πηγή: metrosport.gr

Μπίρδας: «Νομικά οριακή η απόφαση»

Ο νομικός σύμβουλος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Λάμπρος Μπίρδας, μίλησε στο «Αθλητικό Mertropolis» και ανάμεσα στα άλλα χαρακτήρισε την απόφαση "νομικά οριακά". Επίσης τόνισε πως αύριο η ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα καταθέσει έφεση και την Τετάρτη θα εκδικαστεί στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ.

Αρχικά είπε: "Δεν υπήρχε άλλη ποινή. Αν η κίνηση του χαρακτηριζόταν ως ανάρμοστη συμπεριφορά θα τιμωρούνταν με μια αγωνιστική. Από την στιγμή που η χειρονομία του χαρακτηρίστηκε ως έργο εξύβρισης είχαμε αυτή την ποινή των 4+2 αγωνιστικών και περιμένουμε πλέον στην έφεση να ανατραπεί."

Για το πως κύλησε η διαδικασία: " Η διαδικασία από άποψης χρόνου ήταν πολυτελής. Μας άκουσαν να αναπτύσσουμε τα επιχειρήματα μας και προσπαθήσαμε να αποδείξουμε πως στο φύλλο αγώνα υπήρχε ασάφεια έτσι ώστε η κίνηση να τιμωρηθεί ως ανάρμοστη συμπεριφορά. Κάτι που δεν το δέχθηκαν τελικά..."

Για το βίντεο που παρουσίασαν: "Παρουσιάσαμε το βίντεο από τον αγώνα όχι ως αποδεικτικό στοιχείο αλλά ως υποβοηθητικό. Από εκεί και πέρα παρουσιάσαμε και την χειρονομία του Ντιόγκο στο περσινό ματς με τον Ατρόμητο όπου εκεί είχαμε καθαρή χειρονομία με προέκταση δακτύλων και χεριού. Φυσικά και θα σκέφτηκαν το πως είναι δυνατόν να μην γράφτηκε σε εκείνη την περίπτωση τίποτε στο φύλλο αγώνα..."

Για την έφεση: "Την έφεση την καταθέτουμε αύριο και την επόμενη Τετάρτη θα εκδικαστεί. Επειδή η σημερινή απόφαση την κρίνουμε νομικά οριακή ελπίζουμε ότι στην έφεση η χειρονομία θα χαρακτηριστεί ως ανάρμοστη συμπεριφορά και η ποινή θα πέσει".


πηγή: metrosport.gr
 


Έξι αγωνιστικές συν 200 ευρώ πρόστιμο για «Σάλπι»

Η υπερασπιστική γραμμή των νομικών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, κ.κ. Μαυρομάτη και Μπίρδα μπορεί να ήταν η πρέπουσα στην Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας, όμως ο στόχος δεν επιτεύχθηκε. Ο Σαλπιγγίδης τιμωρήθηκε με έξι αγωνιστικές (τις περισσότερες δυνατές) συν 200 ευρώ. Η έφεση στη δευτεροβάθμια επιτροπή της ΕΠΟ είναι δεδομένη.

πηγή: metrosport.gr