Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2009

Premier League Ήττα της Άρσεναλ στο Σάντερλαντ


Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι αναδείχθηκαν ισόπαλες με 2-2 στο "Άνφιλντ", σε ένα παιχνίδι με εντυπωσιακή εξέλιξη στο δεύτερο ημίχρονο.
Το σκορ άνοιξε ο Σκρτελ στο 50' για τους "κόκκινους", για τους οποίους αγωνίστηκε από το 11' ο Σωτήρης Κυργιάκος, αντικαθιστώντας τον Άγκερ που αποχώρησε τραυματίας.

Με τέρματα των Αντεμπαγιόρ στο 69' και Άιρλαντ στο 76' οι "πολίτες", κατάφεραν να κάνουν την ανατροπή, αλλά μόλις ένα λεπτό μετά ο Μπεναγιούν ισοφάρισε διαμορφώνοντας το τελικό 2-2.

Αυτή ήταν η 6η συνεχόμενη ισοπαλία για την Μάντσεστερ Σίτι, η οποία, όπως και η Λίβερπουλ, έχει πλέον χάσει την επαφή της με την κορυφή.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Ρέινα, Άγκερ (11' Κυργιάκος), Κάραγκερ, Σκρτελ, Ινσούα, Μαστσεράνο, Τζέραρντ, Λούκας, Κάιτ, Μπάμπελ (18' Μπεναγιούν) (85' Φάμπιο Αουρέλιο), Νγκογκ.
ΜΑΝ. ΣΙΤΙ: Γκίβεν, Σαμπαλέτα, Λέσκοτ, Κολό Τουρέ (46' Ονουόχα), Μπριτζ, Μπάρι (61' Tέβες), Άιρλαντ, Ντε Γιονγκ, Σον-Ράιτ Φίλιπς, Μπέλαμι, Αντεμπαγιόρ.

Ήττα της Άρσεναλ, εύκολα η Τσέλσι

Η Τσέλσι με τον Εσιέν να σκοράρει δύο φορες επικράτησε με 4-0 της Γουλβς στο "Στάμφορντ Μπριτζ" έτσι είτε διατήρησε την διαφορά από τους διώκτες στην κορυφή, είτε την αύξησε.

Την ήττα γνώρισε η Άρσεναλ στο "Στάντιουμ οφ Λάιτ", με τον Ντάρεν Μπεντ να σκοράρει στο 71' για 9η φορά φέτος και να χαρίζει την νίκη στην Σάντερλαντ με 1-0.

Μόνη 2η η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επικράτησε με 3-0 της Έβερτον στο "Ολντ Τράφορντ" με τα γκολ των Φλέτσερ, Κάρικ και Βαλένσια και έτσι έμεινε μόνη στη δεύτερη θέση, πέντε βαθμούς πίσω από την Τσέλσι.

Oι συνθέσεις

ΤΣΕΛΣΙ: Τσεχ, Μπελέτι, Άλεξ, Τέρι, Άσλεϊ Κόουλ, Εσιέν, Όμπι Μίκελ, Τζο Κόουλ, Μαλουντά (69' Μάτιτς), Καλού (78' Μπορίνι), Ανελκά (59' Κακουτά).
ΓΟΥΛΒΣ: Χένεσεϊ, Στίρμαν, Κράντοκ, Μπέρα, Έντουαρντς, Χένρι, Σούρμαν, Χάλφορντ, Τζάρβις, Καστίγιο (53' Κάιτλι), Έμπανς-Μπλέικ (62' Κέογκ).

ΣΑΝΤΕΡΛΑΝΤ: Φάλοπ, Μπάρντσλεϊ, ΜακΚάρτνεϊ, Μενσά (82' Άντον Φέρντιναντ), Ντα Σίλβα, Μαλμπράνκ (66' Κάμπελ), Ρίτσαρντσον, Χέντερσον, Τσάνα, Ρέιντ (78' Ζέντεν), Ντάρεν Μπεντ.
ΑΡΣΕΝΑΛ: Αλμούνια, Τραορέ, Γκαλάς, Βερμάελεν, Σανιά, Σονγκ, Φάμπρεγκας, Ροζίτσκι (72' Γουόλκοτ), Νασρί, Ράμσεϊ (60' Αρσάβιν), Εντουάρντο (72' Βέλα).

ΜΑΝ. ΓΙΟΥΝ: Φαν Ντερ Σαρ, Ραφαέλ Ντα Σίλβα (63' Σκόουλς), Μπράουν, Βίντιτς, Εβρά, Φλέτσερ, Κάρικ (83' Γκίμπσον), Βαλένσια, Γκιγκς, Ρούνεϊ, Όουεν (74' Ομπερτάν).
ΕΒΕΡΤΟΝ: Χάουαρντ, Μπάινς, Γιόμπο, Χάιτινγκα, Ντιστέν, Νέιλ, Κάχιλ (82' Ζο), Γκόσλινγκ (46' Γιακούμπου), Φελαΐνι, Ρόντγουελ, Σαχά (83' Χίλμπερτ).

ΜΠΕΡΜΙΓΧΑΜ: Χαρτ, Καρ, Ρίντγουελ, Τζόνσον, Νταν, Μπόιερ, Λάρσον, Φέργκιουσον, Ζερόμ, Μπενίτες (71' Φάχεϊ), ΜακΦάντεν.
ΦΟΥΛΑΜ: Σβέρτσερ, Κέλι (74' Νταφ), Κοντσέσκι, Χάγκελαντ, Μπέιρντ (81' Ετούχου), Χιούτζις, Γκέρα, Ντέμπσεϊ, Γκρίνινγκ, Ντέιβις, Ζαμόρα.

ΜΠΕΡΝΛΙ: Γένσεν, Αλεξάντερ, Κάρλισλι, Κάλντγουελ, Μιρς, Μπίκεϊ, Τζόρνταν, Έλιοτ, Ίγκλς (69' ΜακΝτόναλντ), Φλέτσερ (74' Νάτζεντ), Μπλέικ (81' Γκούντιονσον).
ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ: Φρίντελ, Λουκ Γιανγκ (80' Χέσκεϊ), Νταν, Κουεγιάρ, Γουόρνοκ, Σίντγουελ (70' Ντάουνινγκ), Άσλεϊ Γιανγκ, Μίλνερ, Στιλιάν Πετρόφ, Κάριου, Αγκμπονλαχόρ.

ΧΑΛ: Ντιουκ, Ντόσον, Γκάρντερ, Μεντί, Ζάγιατ, Χαντ (85' Τζεοβάνι), Μπούλαρντ, Μάρνεϊ, Φάγκαν, Άλτιντορ (73' Φένεγκοορ οφ Χέσελινκ), Ρίτσαρντ Γκαρσία (57' ΜακΣέιν).
ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ: Γκριν, Γκαμπιντόν, Άπσον, Ντα Κόστα, Πάρκερ, Φομπέρ, Μπεχραμί (60' Χάινς), Κόλισον, Στάνισλας, Γκιγέρμο Φράνκο (70' Λουΐς Χιμένες), Κάρλτον Κόουλ.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 13ης αγωνιστικής:

Σάββατο
Λίβερπουλ - Μάντσεστερ Σίτι 2-2 (50' Σκρτελ, 77' Μπεναγιούν / 69' Αντεμπαγιόρ, 76' Άιρλαντ)
Μπέρμιγχαμ - Φούλαμ 1-0 (16' Μπόιερ)
Μπέρνλι - Άστον Βίλα 1-1 (9' Κάλντγουελ / 86' Χέσκεϊ)
Τσέλσι - Γουλβς 4-0 (5' Μαλουντά, 12' και 22' Εσιέν, 56' Τζο Κόουλ)
Χαλ - Γουέστ Χαμ 3-3 (27' αυτ. Κόουλ, 44' Ζάγιατ, 45'+1 Μπούλαρντ / 5' Γκιγέρμο Φράνκο, 11' Κόλισον, 69' Ντα Κόστα)
Σάντερλαντ - Άρσεναλ 1-0 (71' Ντάρεν Μπεντ)
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Έβερτον 3-0 (35' Φλέτσερ, 67' Κάρικ, 76' Βαλένσια)

Κυριακή
Μπόλτον - Μπλάκμπερν (15:30)
Τότεναμ - Γουΐγκαν (17:00)
Στόουκ - Πόρτσμουθ (18:00)

Η βαθμολογία

1. Τσέλσι 33 (13)
2. Μάν. Γιουνάιτεντ 28 (13)
3. Άρσεναλ 25 (12)
4. Τότεναμ 22 (12)
5. Άστον Βίλα 22 (14)
6. Μάν. Σίτι 21 (12)
7. Λίβερπουλ 20 (13)
8. Σάντερλαντ 20 (13)
9. Μπέρνλι 17 (13)
10. Στόουκ 16 (12)
11. Φούλαμ 15 (12)
12. Έβερτον 15 (11)
13. Μπόλτον 14 (12)
14. Γουΐγκαν 14 (12)
15. Μπέρμιγχαμ 15 (13)
16. Μπλάκμπερν 13 (11)
17. Χαλ 12 (13)
18. Γουέστ Χαμ 11 (13)
19. Γουλβς 10 (12)
20. Πόρτσμουθ 7 (12)

*Σε παρένθεση τα ματς που έχει δώσει κάθε ομάδα

Ο πίνακας των σκόρερς

10 γκολ
Φερνάντο Τόρες (Λίβερπουλ)

9 γκολ
Ντιντιέ Ντρογκμπά (Τσέλσι)
Ντάρεν Μπεντ (Σάντερλαντ)

7 γκολ
Ρόμπιν Φαν Πέρσι (Άρσεναλ)
Γουέιν Ρούνεϊ (Μάν. Γιουνάιτεντ)
Λουΐ Σαχά (Έβερτον)

6 γκολ
Ζερμέιν Ντεφόε (Τότεναμ)
Kάρλτον Κόουλ (Γουέστ Χαμ)
Ρόμπι Κιν (Τότεναμ)
Γκαμπριέλ Αγκμπονλαχόρ (Άστον Βίλα)
Σεσκ Φάμπρεγκας (Άρσεναλ)

5 γκολ
Κένουϊν Τζόουνς (Σάντερλαντ)
Ούγκο Ρονταγέγκα (Γουΐγκαν)
Κρεγκ Μπέλαμι (Μάν. Σίτι)
Εμανουέλ Αντεμπαγιόρ (Μάν. Σίτι)

4 γκολ
Τόμας Βερμάελεν (Άρσεναλ)
Ντέιβιντ Νταν (Μπλάκμπερν)
Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ (Μάν. Γιουνάιτεντ)
Φρανκ Λάμπαρντ (Τσέλσι)
Γκράχαμ Αλεξάντερ (Μπέρνλι)
Αντρέι Αρσάβιν (Άρσεναλ)
Στίβεν Τζέραρντ (Λίβερπουλ)
Γιόσι Μπεναγιούν (Λίβερπουλ)

3 γκολ
Αρουνά Ντιντάν (Πόρτσμουθ)
Μίκαελ Μπάλακ (Τσέλσι)
Ντιρκ Κάιτ (Λίβερπουλ)
Tαμίρ Κοέν (Μπόλτον)
Νικολά Ανελκά (Τσέλσι)
Αμπού Ντιαμπί (Άρσεναλ)
Τζεοβάνι (Χαλ)
Κέβιν Ντόιλ (Γουλβς)
Μάθιου Τέιλορ (Μπόλτον)
Μαρτίν Πετρόφ (Μαν. Σίτι)
Μπόμπι Ζαμόρα (Φούλαμ)
Γουϊλιάμ Γκαλάς (Άρσεναλ)
Τζεοβάνι (Χαλ)
Tζόντι Κράντοκ (Γουλβς)
Στίβεν Φλέτσερ (Μπέρνλι)
Γουϊλιάμ Γκαλάς (Άρσεναλ)
Τζέισον Ρόμπερτς (Μπλάκμπερν)
Άσλεϊ Γιανγκ (Άστον Βίλα)

Λίβερπουλ - Μάν. Σίτι 2-2

ΑΕΛ Στο Μεξικό η σορός του Αντόνιο Ντε Νίγκρις


Στο Μεξικό μεταφέρθηκε σήμερα η σορός του Αντόνιο Ντε Νίγκρις ενώ την Κυριακή είναι προγραμματισμένη η κηδεία του, στην οποία θα παραστούν και μέλη της διοίκησης της ΑΕΛ.
Μάλιστα η ΑΕλ εξέδωσε ανακοίνωση, κάνοντας γνωστή την παρουσία της στην νεκρώσιμη ακολουθία του άτυχου ποδοσφαιριστή

"Η ΠΑΕ ΑΕΛ 1964 ενημερώνει ότι αύριο το πρωί, εκ μέρους της διοίκησης, θα ταξιδέψουν για το Μοντερέι του Μεξικού, ο γενικός διευθυντής της, Γιάννης Τζήμας και το μέλος του Δ.Σ και υπεύθυνη δημ. σχέσεων, Δήμητρα Βασιλάκου, ώστε να εκπροσωπήσουν την ομάδα μας στην κηδεία του ποδοσφαιριστή μας, Αντόνιο Ντε Νίγκρις.

Οι λεπτομέρειες του ταξιδιού, όπως η απόσταση και η χρονική διάρκεια, καθιστούν απαγορευτική την συμμετοχή στελεχών του αγωνιστικού τμήματος.

Ωστόσο, η τεχνική ηγεσία και οι ποδοσφαιριστές εξέφρασαν την επιθυμία της μετάβασης στο Μεξικό για διεξαγωγή φιλικού αγώνα με τη Μοντερέι, στη μνήμη του Αντόνιο, σε χρόνο που θα το επιτρέπουν οι συνθήκες και οι υποχρεώσεις των δύο ομάδων.

Άρης Χωρίς Αμπρέου στο ντέρμπι της Τούμπας


Χωρίς τον Σεμπαστιάν Αμπρέου θα παραταχθεί ο Άρης στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, με τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ να ανακοινώνει την αποστολή για το Κυριακάτικο παιχνίδι. Νασούτι:"Το παιχνίδι θα κριθεί στα λάθη και τις λεπτομέρειες".
Mε μία πρωινή προπόνηση στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Νέου Ρυσίου ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του Άρη για τον αυριανό αγώνα στην Τούμπα στις 19:00 κόντρα στον ΠΑΟΚ με τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ να μην περιλαμβάνει τελικά στην αποστολή τον Σεμπάστιαν Αμπρέου που αναμένεται το απόγευμα να βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη.

Πιο συγκεκριμένα στην αποστολή του Άρη συμμετέχουν οι παρακάτω ποδοσφαιριστές όπως τους επέλεξε ο Αργεντινός τεχνικός για το ντεμπούτο του:

Σηφάκης, Πέσκοβιτς, Αράνο, Κουλουχέρης, Νασούτι, Χαβίτο, Νέτο, Πίτου Γκαρσία, Βανγκέλι, Ρομπέρζ, Γκρασιάν, Κάλβο, Κόκε, Λαμπριάκος, Κάμπορα, Ναφτί, Φερνάντεζ και Ρόβας.

Εκτός αποστολής εκτός του Αμπρέου έμειναν οι Πρίττας, Φλάβιο, Ντέιλι, Ρονάλντο, Νάτσο Γκαρσία, Αραβίδης, Ρενάτο, Μπουγαίδης, Γραικός και Οικονομόπουλος.

Κι όσο για την ενδεκάδα που προτίθεται να παρατάξει αύριο ο Κούπερ; Θα είναι με σχήμα 4-4-2 σε ευθεία με τον Σηφάκη κάτω από τα δοκάρια. Στο κέντρο της άμυνας θα είναι οι Νασούτι και Ρομπέρζ έχοντας στα άκρα τον Νέτο στα δεξιά και τον Αράνο στα αριστερά.

Στα χαφ θα είναι οι Φερνάντεζ και Ναφτί με τον Πίτου Γκαρσία στα αριστερά τους και τον Χαβίτο στα δεξιά τους. Κι όσο για το επιθετικό δίδυμο θα αποτελείται από τους Κόκε και Κάμπορα.

Νασούτι:"Το παιχνίδι θα κριθεί στα λάθη και τις λεπτομέρειες"

Για τη σύγκριση με το Ρίβερ Πλέιτ – Μπόκα Τζούνιορς, στα οποία έχει αγωνιστεί ο Νασούτι δήλωσε στη NOVA:

"Σίγουρα θα μπορούσαμε να συγκρίνουμε τα δύο ματς. Σύγκριση μπορεί να γίνει κυρίως στον τρόπο με τον οποίο ο κόσμος περιμένει το παιχνίδι. Βλέπω ότι όλη την εβδομάδα ασχολούνται με το συγκεκριμένο παιχνίδι και το περιμένουν με ανυπομονησία. Το ίδιο ισχύει και για εμάς τους ποδοσφαιριστές. Είναι πολύ σημαντικός αγώνας για μας και πιστεύω ότι έχουμε πολλά να κερδίσουμε κυρίως στον ψυχολογικό τομέα".

Για την ιδιαιτερότητα της πρεμιέρας σε ντέρμπι για τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ:

"Θα έχει την τύχη να πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του σε ένα πολύ κρίσιμο και σημαντικό για την ομάδα του Άρη παιχνίδι. Είχαμε την τύχη με το μέρος μας, καθώς λόγω της διακοπής του πρωταθλήματος είχαμε δύο εβδομάδες να δουλέψουμε μαζί του. Έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα και ελπίζω ότι το ντεμπούτο του θα συνδυαστεί με μία μεγάλη νίκη του Άρη".

Στα λάθη και τις λεπτομέρειες

Για τις πρώτες εντυπώσεις από τον Εκτορ Ραούλ Κούπερ και τον προκάτοχό του Ιομάρ Μαζίνιο:

"Είναι ένας απλός άνθρωπος, που εμπνέει απόλυτη εμπιστοσύνη. Ένας άνθρωπος αφοσιωμένος στη σκληρή και καλή δουλειά, ενώ δίνει μεγάλη σημασία στη λεπτομέρεια. Θέλει να δουλεύουμε πολύ στις προπονήσεις και πιστεύω ότι αυτός ο τρόπος δουλειάς θα συνοδευτεί από πολλά θετικά αποτελέσματα. Και με τον Ιομάρ Μαζίνιο δουλεύαμε πολύ, ωστόσο η αλλαγή προπονητή πιστεύω ότι θα βοηθήσει πολύ εμάς τους ποδοσφαιριστές.

Κυρίως, αυτούς, που δεν είχαν πολλές ευκαιρίες να αγωνιστούν και αρκετά λεπτά συμμετοχής, να μπουν με μεγαλύτερο πάθος στην προπόνηση και να αποδείξουν στο νέο προπονητή ότι αξίζουν μία ευκαιρία. Είναι ένας προπονητής με πλούσιο βιογραφικό, που έχει καθίσει σε πάγκους μεγάλων ευρωπαϊκών συλλόγων, επομένως πρέπει να εκμεταλλευτούμε την κάθε προπόνηση για να μάθουμε απ’ αυτόν".

Για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ:

"Το παιχνίδι θα κριθεί στα λάθη και τις λεπτομέρειες. Ελπίζω και εύχομαι η ομάδα μου να διατηρήσει την αυτοσυγκέντρωσή της σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, να κάνουμε όσο το δυνατόν λιγότερα λάθη και πιστεύω ότι η ομάδα μου έχει την ποιότητα για να παίξει καλό ποδόσφαιρο και να κερδίσει μέσα στην Τούμπα".

Για το αν υπάρχει κάτι που να τον φοβίζει από τον ΠΑΟΚ:

"Όποιος παίκτης κι αν αγωνιστεί στον ΠΑΟΚ, εμείς πρέπει να κοιτάξουμε την ομάδα μας και όπως είπα πριν, εμείς έχουμε την ποιότητα να εκμεταλλευτούμε τα λάθη του αντιπάλου και να κερδίσουμε".

Το μήνυμά του στον κόσμο του Άρη:

"Θέλω να πω στους φίλους του Άρη ότι δουλέψαμε πολύ σκληρά και προετοιμαστήκαμε καλά για το ντέρμπι. Αυτό που χρειάζεται να ξέρουν είναι ότι όποιος κι αν αγωνιστεί θα δώσει τον καλύτερό του εαυτό μέσα στο γήπεδο, για να φτάσουμε στη νίκη και να τους την αφιερώσουμε, ώστε να έχουμε όλοι ένα ευχάριστο Κυριακάτικο απόγευμα".

Για την παραμονή του στον Άρη και το μέλλον του:

"Ευχαριστώ όσους μου έδωσαν την ευκαιρία να αγωνιστώ στην Ευρώπη. Είμαι ευχαριστημένος από την ομάδα του Άρη, νοιώθω άνετα τόσο εγώ, όσο και η οικογένειά μου στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Αυτή τη στιγμή, όμως, αυτό που προέχει είναι να συνεχίσω να πείθω με την απόδοσή μου τη διοίκηση του Άρη, ότι αξίζει τον κόπο να με εμπιστευτούν και να ανανεώσουν το συμβόλαιό μου".

Ηρακλής Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα με Ατρόμητο


Με μία πρωινή προπόνηση στις εγκαταστάσεις της ΠΑΕ Ηρακλής στην Μίκρα ολοκληρώθηκε η προετοιμασία της ομάδας της Θεσσαλονίκης για το αυριανό παιχνίδι (22/11, 14:30) με τον Ατρόμητο χωρίς κάτι απρόοπτο της τελευταίας στιγμής για τον Σάββα Κωφίδη.
Ο Ιωαννίδης συνέχισε με ατομικό πρόγραμμα, καθώς δεν του έφτασαν τα χρονικά περιθώρια για να επανέλθει πλήρως και έμεινε εκτός αποστολής. Αντιθέτως, ο Κονέ ξεπέρασε τις ενοχλήσεις στην πλάτη και προπονήθηκε κανονικά. Κατά τα άλλα Ματίας Λέκι και Ντάλα Μπόνα συνέχισαν με ατομικό πρόγραμμα και σταδιακά θα ανεβάσουν ρυθμούς προπόνησης.

Ο Κωφίδης, μετά την ολοκλήρωση του προγράμματός του, ανακοίνωσε την αποστολή, στην οποία μετέχουν 20 ποδοσφαιριστές, από τους οποίους θα προκύψει αύριο, πριν τον αγώνα με τον Ατρόμητο η τελική 18άδα. Αυτήν αποτελούν οι:

Κοβαλέφσκι, Μπαντής, Κατσαμπής, Παπαζαχαρίας, Σαρακατσάνος, Γιαννούλης, Περπερίδης, Μάρτος, Ντιέ, Τούμα, Επστάιν, Μιλάνο, Παπαστεριανός, Κονέ, Ηλιάδης, Γιάντσης, Βέλλιος, Ντίκα, Μπόσνιακ και Γιάκομπ.

Κι όσο για το σχήμα που προτίθεται να παρατάξει ο Κωφίδης θέλοντας να δει το σύνολό του να παραμένει αήττητο επί της παρουσίας του και συνάμα να προσθέτει την δεύτερη εντός έδρας νίκη μετά από εκείνη επί του Αστέρα Τρίπολης; Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις 4-2-3-1 με τον Κοβαλέφσκι κάτω από τα δοκάρια.

Στο κέντρο της άμυνας τους Κατσιαμπή και Παπαζαχαρία έχοντας στα δεξιά τους τον Μάρτος και στα αριστερά τους τον Γιαννούλη. Στα χαφ θα είναι οι Ντιέ και Παπαστεργιαννός και λίγο πιο μπροστά τους στα αριστερά τους ο Επστάιν και στα δεξιά τους ο Μιλάνο με τον Ντίκα στον άξονα και τον Γιάκομπ στην κορυφή της επίθεσης.

ΠΑΟΚ Με Μουσλίμοβιτς για τη νίκη στο ντέρμπι


Με μία μεσημεριανή προπόνηση ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του ΠΑΟΚ για το αυριανό ντέρμπι με τον Άρη στα πλαίσια της 11ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος (22/11, 19:00) της Super League στο γήπεδο της Τούμπας στις κερκίδες του οποίου αναμένεται να μην πέφτει καρφίτσα.
Μετά την ολοκλήρωση της σημερινής προπόνησης ο Φερνάντο Σάντος ανακοίνωσε τους ποδοσφαιριστές του που συμπεριέλαβε στην αποστολή του με αυτούς να είναι οι:

Κρέσιτς, Κουτζαβασίλη, Αμπουμπακάρι, Τσιρίλο, Κοντρέρας, Ίβιτς, Γκαρσία, Λίνο, Μουν, Μουσλίμοβιτς, Σορλέν, Σνάουτσνερ, Βιεϊρίνια, Βιτόλο, Αραμπατζή, Κουτσιανικούλη, Μαλεζά, Παπάζογλου και Φωτάκη.

Κι όσο για το σχήμα που προτίθεται να παρατάξει ο Πορτογάλος τεχνικός του ΠΑΟΚ στην προσπάθεια για την τρίτη συνεχόμενη νίκη της ομάδας του στο πρωτάθλημα της Super League θα είναι αυτό που έδειξε από χθες Παρασκευή στην προπόνηση στις εγκαταστάσεις της Σουρωτής παρουσία και φιλάθλων της ομάδας.

Η διάταξη θα είναι αυτή του 4-4-2 με τον Κρέσιτς αντί του Χαλκιά κάτω από τα δοκάρια, τους Αραμπατζή και Λίνο στα άκρα της άμυνας δεξιά και αριστερά αντίστοιχα με κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Κοντρέρας και Τσιρίλο. Στα χαφ θα είναι οι Γκαρσία και Βιτόλο έχοντας αριστερά τους τον Σορλέν και δεξιά τον Φωτάκη με λίγο πιο μπροστά τους τον Ίβιτς και στην κορυφή της επίθεσης τον Μουσλίμοβιτς.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Σάντος το βράδυ στο ξενοδοχείο όπου θα καταλύσει η αποστολή αναμένεται να έχει ιδιαίτερη συνομιλία με τους ποδοσφαιριστές του.

Θρίαμβος της Μπεσικτάς επί της Φενέρμπαχτσε


Η Μπεσικτάς θριάμβευσε στο ντέρμπι της πόλης, καθώς επικράτησε με 3-0 της Φενέρμπαχτσε στο "Ινονού".
Το σκορ άνοιξε στο 54' ο Μίκαελ Φινγκ για τους γηπεδούχους και μόλις τρία λεπτά αργότερα ο Μπόμπο διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του, σκοράροντας για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική.

Το τελικό 3-0 διαμόρφωσε ο Ογκούρ Ιντσεμάν στο 83' και η Μπεσικτάς μπαίνει για τα καλά στην "μάχη" του τίτλου, καθώς πλέον απέχει τέσσερις βαθμούς από την κορυφή.

ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ: Ρουστού Ρετσμπέρ, Ιμπραχίμ Ουζουλμέζ, Ιμπραχίμ Τοραμάν, Φεράρι, Σίβοκ, Φάμπιαν Ερνστ, Φινκ, Γιουδούφ Σιμτσέκ (69' Ογκούρ Ιντσεμάν), Εκρέμ Νταγκ, Σερντάρ Εζκάν (46' Ροντρίγκο Τέγιο), Μπομπό (79' Μερτ Νομπρέ).
ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ: Βολκάν Ντεμιρέλ, Εντέρ Τουρατσί, Μεχμέτ Τοπούζ, Ντιέγκο Λουγκάνο, Ρομπέρτο Κάρλος, Κρίστιαν, Εμρέ Μπελόζογλου (59' Γκιοκτσέκ Βέντερσον), Γκιοκχάν Γκιονιούλ, Αντρέ Σάντος (76' Εζέρ), Άλεξ, Καζίμ Καζίμ.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 13ης αγωνιστικής:

Σάββατο
Γκαζιάντεπσπορ - Μπούρσασπορ 0-1 (80' Κιριτά)
Μπεσικτάς - Φενέρμπαχτσε 3-0 (54' Φινκ, 57' Μπομπό, 83' Ογκούρ Ιντσεμάν)

Κυριακή
Άνκαρασπορ - Σίβασπορ 0-3 (στα χαρτιά)
Καϊσέρισπορ - Ντιγιάρμπακισπορ (14:00)
Γκεντσλέρμπιρλιγί - Ίστανμπουλ
Εσκισέχιρσπορ - Ανκαραγκιουτσού
Ντενίζλισπορ - Ανταλιάσπορ
Κασίμπασα - Τράμπζονσπορ (16:00)
Γαλατάσαράι - Μανίσασπορ (20:00)

Η βαθμολογία

1. Φενέρμπαχτσε 31
2. Γαλατάσαράι 28
3. Μπεσικτάς 27
4. Μπούρσασπορ 26
5. Καϊσέρισπορ 22
6. Ίστανμπουλ 21
7. Εσκίσεχιρσπορ 20
8. Γκεντσλέρμπιρλιγί 19
9. Τράμπζονσπορ 18
10. Γκαζιάντεπσπορ 18
11. Αντάλιασπορ 16
12. Μανίσασπορ 13
13. Ανκαραγκιουτσού 13
14. Ντιγιάρμπακιρσπορ 12
15. Κασίμπασα 9
16. Σίβασπορ 7
17. Ντενίζλισπορ 6
18. Άνκαρασπορ 0

Ο πίνακας των σκόρερς

8 γκολ
Αρίζα Μακουκούλα (Καϊσέρισπορ)

7 γκολ
Σαμπανί Νοντά (Γαλατάσαράι)

6 γκολ
Ζούλιο Σέζαρ (Γκαζιάντεπσπορ)
Μουσταφά Πεκτεμέκ (Γκεντλέρμπιρλιγί)

5 γκολ
Μίλαν Μπάρος (Γαλατάσαράι)
Καέ (Γκεντσλέρμπιρλιγί)
Γκουστάβο Κολμάν (Τράμπζονσπορ)
Χάρι Κιούελ (Γαλατάσαράι)
Αντρές Μεντόσα (Ντιγιάρμπακιρσπορ)
Αντρέ Φρανσίσκο Μόριτζ (Κασίμπασα)

4 γκολ
Ισαάκ Προμίς (Μανίσασπορ)
Τουρκάι Μπαχαντίρ (Μπούρσασπορ)
Σεμίχ Σεντιούρκ (Φενέρμπαχτσε)


Μπεσικτάς - Φενέρμπαχτσε 3-0

Ligue 1 Μεγάλες γκέλες για Μπορντό και Λιόν


Super εκπλήξεις στην 14η αγωνιστική του Σαμπιονά με την Βαλενσιέν να κερδίσει την Μπορντό μέσα στο Σαμπάν-Νταλμά" και την Γκρενομπλ να παίρνει τον 2ο βαθμό της φέτος μετά το 1-1 με την Λιόν.
Ο Μαμαντού Σαμασά στο 8' πέτυχε το "χρυσό" γκολ για την Βαλενσιέν και υποχρέωσε τους πρωταθλητές Γαλλίας στην πρώτη τους ήττα στην έδρα τους έπειτα από 25 μήνες.

Η Λιόν από την άλλη προηγήθηκε με τον Ντελγκάδο στο 65', αλλά ο Λουμπόγια ισοφάρισε στο 72' για την Γκρενόμπλ, η οποία μάλιστα δύο λεπτά πριν είχε μείνει με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Κουρτουά.

Με αυτόν τον βαθμό οι "λιονέ" έφτασαν την Μπορντό στην κορυφή, αλλά πολλά μπορούν να αλλάξουν με τις Οσέρ και Μονακό να συγκρούονται αυτήν την ώρα.

Oι συνθέσεις

MΠΟΡΝΤΟ: Καρασό, Σαλμέ, Σιανί, Πλανούς, Τρεμουλινάς, Φερνάντο, Πλάσιλ (59' Ζουσιέ), Γκουφράν (66' Σαλβέ), Ουεντέλ, Σαμάκ (17' Μπεγιόν), Καβενάγκι.
ΒΑΛΕΝΣΙΕΝ: Ν'Γκι Ασεμπέ, Ματέ (90' Σεμπό), Αμπαρντονάδο, Μπονγκ, Τιενέ, Ρ. Γκομίς, Κοάντ (67' Σαέζ), Κάρλος Σάντσες, Ντουκουρτιό, Μπεν Καλφαλά, Σαμασά (54' Οντέλ).

ΛΙΟΝ: Λορίς, Κλερκ, Κρις, Μπουμσόνγκ, Κολοντζιέιτστζακ (77' Μπάστος), Μακούν, Σέλστρεμ, Γκοβού (56' Γκομίς), Ντελγκάδο, Έντερσον (77' Πιάνιτς), Λισάντρο Λόπες.
ΓΚΡΕΝΟΜΠΛ: Λε Κρομ, Σαλβέ, Ρομαό, Παϊλό, Σοζέ, Μαρκέ, Ζουάν, Κουρτουά, Ματσούι (79' Σιανσί), Μπατλές (67' Λουμπόγια), Ακρούρ.

ΛΑΝΣ: Ρουνιέ, Ντεμόν, Γιαχιά, Σαρτρ, Ράμος, Σο (68' Ακαλέ), Ερμάκ, Μονέ-Πακέ, Μπουκαρί (76' Τζεμαά), Ρουντέ, Μαουλιντά.
ΝΑΝΣΙ: Μπρασιλιανό, Μπρισόν, Ουαντού, Αντρέ Λουΐζ, Λεμέτρ, Μπερενκέ, Μπ. Τραορέ (86' Μπακάρ), Φερέ, Ντιά, Αλο'ο Εφουλού (78' Σα), Γιουσούφ Χαντζί.

ΡΕΝ: Ντουσέ, Φανί, Μανγκάν (20' Μποκανέγκρα), Χάνσον, Ντανζέ, Τετέι, Μ'Βιλά, Σο (58' Κεμπό-Εκοκό), Μαρβό (75' Μπανγκουρά), Μπρούνο Σεϊρού, Ασαμόα Γκιάν
ΛΕ ΜΑΝ: Οβονό, Λουβιό, Αντράντε, Σερντάν, Μπαάλ, Α. Κεϊτά, Λοριό (70' Γκουλόν), Ντοσεβί (46' Λαμά), Λε Ταλέκ, Τομάς, Χέλσταντ (60' Εστιγκαριμπιά).

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 14ης αγωνιστικής:

Σάββατο
Μπορντό - Βαλενσιέν 0-1 (8' Σαμασά)
Γκρενόμπλ - Λιόν 1-1 (72' Λουμπόγια / 65' Ντελγκάδο)
Λανς - Νανσί 2-1 (81' Τζεμαά, 84' Μονέ-Πακέ / 52' Αλο'ο-Εφουλού)
Ρεν - Λε Μαν 2-1 (8' Μανγκάν, 80' Γκιάν / 53' Λαμά)
Οσέρ - Μονακό (22:00)

Κυριακή
Νις - Τουλούζ (18:00)
Σεντ-Ετιέν - Λοριάν
Μοντπελιέ - Λιλ (22:00)

Τετάρτη 02/12
Μπουλόν - Παρί Σ.Ζ. (20:00)
Μαρσέιγ - Σοσό

H βαθμολογία

1. Μπορντό 25
2. Λιόν 25
3. Οσέρ 23
4. Βαλενσιέν 23
5. Μονακό 22
6. Μαρσέιγ 22
7. Μοντπελιέ 21
8. Λοριάν 21
9. Ρεν 19
10. Τουλούζ 18
11. Νανσί 17
12. Νις 17
13. Παρί 16
14. Λιλ 16
15. Σοσό 15
16. Σεντ-Ετιέν 13
17. Λανς 15
18. Μπουλόν 9
19. Λε Μαν 8
20. Γκρενόμπλ 2

O πίνακας των σκόρερς

9 γκολ
Νενέ (Μονακό)

7 γκολ
Ασαμόα Γκιάν (Ρεν)

6 γκολ
Μαμαντού Νιάνγκ (Μαρσέιγ)
Γιουσούφ Χαντζί (Νανσί)
Κεβίν Γκαμεϊρό (Λοριάν)
Μουσά Σισοκό (Τουλούζ)

5 γκολ
Λοΐκ Ρεμί (Νις)
Πιέρ-Αλέν Φρο (Λιλ)
Μπεφετιμπί Γκομίς (Λιόν)
Μαραμά Βαϊρουά (Λοριάν)
Μπραντάο (Μαρσέιγ)
Ντάνιελ Λουμπόγια (Γκρενόμπλ)
Μαμαντού Σαμασά (Βαλενσιέν)

4 γκολ
Γιοάν Γκουρκούφ (Μπορντό)
Μαρουάν Σαμάκ (Μπορντό)
Νέναντ Ντζόντιτς (Μοντπελιέ)
Ερενέουζς Γέλεν (Οσέρ)
Γκρεγκορί Πουγιόλ (Βαλενσιέν)
Ραζάκ Μπουκαρί (Λανς)
Λισάντρο Λόπες (Λιόν)
Πολ Αλο'ο Εφουλού (Νανσί)

3 γκολ
Αλμπέρτο Κόστα (Μοντπελιέ)
Λουντοβίκ Ζιουλί (Παρί)
Σιλβέν Μαρβό (Ρεν)
Τσου Γιουνγκ Παρκ (Μονακό)
Γκονσάλο Μπεργκέσιο (Σεντ-Ετιέν)
Ζερβινιό (Λιλ)
Μίσελ Μπάστος (Λιόν)

Καφές: «Φταίμε κι εμείς»


Στις αδυναμίες της ομάδας του και όχι στη διαιτησία, επέλεξε να αναφερθεί μετά τη νέα ήττα της ΑΕΚ ο Παντελής Καφές. Κυρίως, μίλησε για την αδυναμία της ομάδας να διαχειριστεί παιχνίδια στα οποία έχει τον έλεγχο και την ευκολία με την οποία δέχεται γκολ στις αντεπιθέσεις.

«Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να ρίχνουμε τις ευθύνες στην διαιτησία. Έχουμε πρόβλημα ελέγχαμε τον αγώνα και σε μία αντεπίθεση δεχθήκαμε το γκολ. Εκεί είναι και το πρόβλημα μας. Θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε αν ελέγχουμε το παιχνίδι και να κερδίσουμε. Αυτό που χρειάζεται η ΑΕΚ είναι συνεχόμενο καλά αποτελέσματα. Κάνουμε πολλά λάθη και δεν είμαστε συγκεντρωμένοι. Και αυτά τα λάθη τα πληρώνουμε παρά το ότι είχαμε φάσεις να βάλουμε γκολ. Αυτό που μετράει είναι η ήττα και κάθε ήττα μας επηρεάζει».

Ζίκο: Φταίει, λίγο απ΄ όλα...

Χωρίς νίκη για δυο παιχνίδια ο Ολυμπιακός και ο Ζίκο στη συνέντευξη τύπου θυμήθηκε να σχολιάσει όλα όσα συμβαίνουν στον Πειραιά. Οι ελλείψεις στο ρόστερ, οι τραυματισμού, η τραγική αντίδραση των παικτών του μετά το 2-0 αλλά όχι η φυσική κατάσταση τα αίτια των αποτυχιών.

«Έχουμε ξαναζήσει παρόμοιες καταστάσεις στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Όταν κάναμε το 2-0 νομίζαμε ότι το ματς τελείωσε. Χάσαμε την αυτοσυγκέντρωσή μας και δώσαμε την ευκαιρία στον αντίπαλο να ισοφαρίσει στα τελευταία δέκα λεπτά. Όταν νικάς 2-0 πρέπει να παγώσεις το παιχνίδι. Να κρατήσεις τη μπάλα, να κάνεις passing game. Είναι απαράδεκτο να τρως γκολ και μάλιστα σε αντεπίθεση», ανέφερε αρχικά ο Ζίκο και πρόσθεσε: «Τους είχα ενημερώσει να προσέχουν τα φάουλ, γιατί μπορούσαν με αυτά να φέρουν τη μπάλα στην περιοχή μας. Δυστυχώς όμως δεν τα καταφέραμε και δεχτήκαμε άλλο ένα γκολ από τέτοια φάση. Όσο για τον ΠΑΣ, είναι λίγο δύσκολο να κατανοήσει κάποιος πως μία ομάδα που παίζει με τέτοιο πάθος, βρίσκεται σε αυτή τη θέση. Εγώ θα περίμενα θα ήταν στις πρώτες θέσεις».

Ερωτηθείς για τις εντολές που έδωσε στους παίκτες του μετά το 2-0: «Το στυλ παιχνιδιού μου είναι να παίζουμε επιθετικά και να μαρκάρουμε ψηλά. Σε καμία περίπτωση δεν είπα στους παίκτες να οπισθοχωρήσουν. Το παιχνίδι του ΠΑΣ μας υποχρέωσε να γυρίσουμε πίσω».

Στη συνέχεια έκανε τα παράπονά του για τις ελλείψεις του ρόστερ: «Δεν έχουμε αυτή τη στιγμή παίκτες για να παίζουμε με αντεπιθέσεις. Δεν έχουμε γρήγορους μπροστά για να παίζουμε πίσω άμυνα». Για την αλλαγή του Γ. Παπαδόπουλου με τον Ιεροκλή Στολτίδη ανέφερε: «Καταρχάς εγώ έβλεπα στον Στολτίδη ότι είχε κουραστεί και έδινε στους αντιπάλους την ευκαιρία να ανέβουν πιο ψηλά. Για αυτό έδωσα την ευκαιρία στον Παπαδόπουλο. Ωστόσο δεν μπήκε δυνατά. Πάντως μετά την είσοδο του Παπαδόπουλου βάλαμε και ένα δεύτερο γκολ».

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχει διαπιστωθεί στον φετινό Ολυμπιακό είναι η έλλειψη φυσικής κατάστασης. Ποια όμως είναι η άποψη του Βραζιλιάνου τεχνικού; «Δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα φυσικής κατάστασης. Απλά όπως κερδίσαμε εμείς δύο παιχνίδια με Εργοτέλη και Σταντάρ, έτσι και τώρα χάσαμε βαθμούς στα τελευταία λεπτά σε δύο συνεχόμενα ματς. Δεν υπάρχει πρόβλημα στην φυσική κατάσταση. Το πιστεύω αυτό. Το πιο λογικό και αυτό που πιστεύω είναι ότι τα παιδιά χάσανε την αυτοσυγκέντρωσή τους και πιστέψανε πως το παιχνίδι είχε τελειώσει. Δεν θα είναι ούτε η πρώτη φορά ούτε η τελευταία που μπαίνει γκολ στα τελευταία λεπτά. Μία ομάδα μπορεί να χάσει την αυτοσυγκέντρωσή της στο τέλος και να δεχτεί γκολ, δεν σημαίνει ότι έχει πρόβλημα φυσικής κατάστασης».

Τα δύο επόμενα παιχνίδια με Άλκμααρ και Παναθηναϊκό είναι ιδιαίτερα για διαφορετικούς λόγους. Ο Ζίκο τόνισε: «Καταρχάς το ματς της Τρίτης είναι μία εντελώς διαφορετική διοργάνωση. Εμείς κοιτάμε το κάθε ματς ξεχωριστά και οι παίκτες του Ολυμπιακού είναι επαγγελματίες και ξέρουν να ξεπερνάνε τέτοιες δύσκολες καταστάσεις. Κοιτάμε μπροστά και όλα θα είναι καλύτερα…»

Καταλήγοντας έκανε το σχόλιο του για τους τραυματίες: «Σίγουρα αυτή τη στιγμή να ξέρουν οι φίλαθλοι ότι ο Ολυμπιακός δεν παίζει με όλες τις δυνάμεις του. Έχουμε απουσίες. Μας λείπουν παίκτες που μπορούν να πάρουν την ομάδα στην πλάτη τους. Για αυτό ζητάμε λίγο υπομονή για να γυρίσουν και αυτοί οι παίκτες και να δούμε τον Ολυμπιακό που θέλουμε…».

Νέο έμφραγμα στα Γιάννενα


Από γκέλα σε γκέλα ο Ολυμπιακός, που μετά τον Ηρακλή, δέχθηκε γκολ στο τέλος και από τον ΠΑΣ Γιάννενα και πλέον κινδυνεύει να μείνει 4 βαθμούς πίσω από την κορυφή. Δυο γκολ προβάδισμα είχαν οι «Ερυθρόλευκοι» με τα γκολ των Ζεβλάκοφ και Μήτρογλου στο 80’ αλλά Τζάνης και Μπακαγιόκο ανέτρεψαν τα δεδομένα!

Το παιχνίδι είχε πολύ καλό ρυθμό από τα πρώτα λεπτά, με τον Ολυμπιακό μάλιστα να φτάνει κοντά σ' ένα γρήγορο γκολ δίχως όμως να το πετυχαίνει.

Όλα ξεκίνησαν έπειτα από εκτέλεση κόρνερ στο 3ο λεπτό, με τον Στολτίδη να εκμεταλλεύεται την αδράνεια της άμυνας του ΠΑΣ και την λανθασμένη έξοδο του Ελευθερόπουλου, όμως από ευνοϊκή θέση δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Από κει και πέρα οι γηπεδούχοι πήραν τα ηνία του ματς, ξύπνησαν και δεν άργησαν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στα καρέ του Νικοπολίδη, χάνοντας 2 καλές ευκαιρίες. Δημιουργός και στις δύο ήταν ο πρώην "ερυθρόλευκος" Κώστας Μενδρινός. Στη πρώτη (5') ο Έλληνας μέσος σέντραρε από τα αριστερά ο Σαϊτιώτης έκανε ανενόχλητος την κεφαλιά, όμως η μπάλα πέρασε άουτ.

Δύο λεπτά αργότερα (7') ο Μενδρινός και πάλι εκτέλεσε το φάουλ, ο Μαϊστόροβιτς πήρε την κεφαλιά όμως η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι.

Τους Ζε-βλάκωσε...

Στα επόμενα λεπτά οι παίκτες του Ζίκο κατάφεραν να ισορροπήσουν το παιχνίδι, έκοψαν την όρεξη στον ΠΑΣ και πέτυχαν το γκολ που άλλαξε την εικόνα του ματς. Δράστης ήταν ο Ζεβλάκοφ, όπου στο 24' με εξαιρετική κεφαλιά ύστερα από εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ελευθερόπουλου που δεν μπορούσε αντιδράσει.

Το γκολ του Πολωνού αμυντικού... αποβλάκωσε τους γηπεδούχους που έδειχναν να τα έχουν χαμένα και έδωσαν την ευκαιρία στους Πειραιώτες να κάνουν το παιχνίδι τους.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας με λιγότερο άγχος πλέον και πιο ανάλαφρα πόδια ανέβασαν την απόδοσή τους, δημιούργησαν μεγάλες ευκαιρίες να διερύνουν το προβάδισμά τους, όμως τις σπατάλησαν... Τρανό παράδειγμα η φάση στο 32' όπου ο Όσκαρ από κοντινή θέση από αριστερά αντί να πλασάρει θέλησε με δυνατό σουτ να κάνει το 2-0 όμως η μπάλα πέρασε άουτ.

Το ίδιο έκανε και ο Ντουντού στο 34' όπου ανενόχλητος από το σημείο του πέναλτι ήθελε να σκοράρει εντυπωσιακά με γυριστό σουτ αλλά δεν βρήκε στόχο.

Γενικά οι Πειραιώτες δεν έδειχναν να αντιμετωπίζουν πρόβλημα κόντρα στον ΠΑΣ, αν εξαιρέσουμε τα σκληρά μαρκαρίσματα των γηπεδούχων. Παρόλα αυτά οι παίκτες του Παράσχου είχαν την ευκαιρία να ισοφαρίσουν στο 44', με τον Τζάνη να κάνει κάθετη πάσα και τον Ντιμπαλά να βγαίνει στην αντεπίθεση όμως το σουτ του δεν ανησύχησε τον Νικοπολίδη και το 1-0 έμεινε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.

Ο ΠΑΣ το αφεντικό

Στο δεύτερο μέρος το σκηνικό άλλαξε άρδην, με τους Γιαννιώτες να μπαίνουν δυνατά και αποφασισμένοι να επιστρέψουν στο παιχνίδι. Δεν άργησαν μάλιστα να γίνουν και απειλητικοί με τον Κανακούδη να σουτάρει στο 46' και τον Νικοπολίδη να διώχνει τον κίνδυνο.

Δέκα λεπτά αργότερα (56') ο Μπαλάφας σέντραρε από τα δεξιά ο Τζάνης έκανε την κεφαλιά όμως η μπάλα πέρασε άουτ.

Παρά το γεγονός πως οι γηπεδούχοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο της αναμέτρησης και κυκλοφορούσαν ωραία τη μπάλα, έδειχναν ανίκανοι να φτάσουν στην περιοχή του Νικοπολίδη με αξιώσεις. Με λίγα λόγια είχαν την κυριαρχία, δεν το εκμεταλλεύτηκαν όμως...

Η κλάση του Ελευθερόπουλου και ο Μητρογκόλ

Και ενώ οι Γιαννιώτες έψαχναν το πολυπόθητο γκολ της ισοφάρισης, οι Πειραιώτες ήταν αυτοί που έφτασαν κοντά (69') όμως βρήκαν απέναντί τους έναν πρώην τους... Ο λόγος για τον Ελευθερόπουλο που με τρομερή επέμβαση έδιωξε την κεφαλιά του Ντουντού από κοντινή θέση και κράτησε την ομάδα του μέσα στο παιχνίδι.

Τρία λεπτά αργότερα (72') ο "Ελέ" λίγο έλειψε από σωτήρας να γίνει μοιραίος όταν έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του όμως για καλή του τύχη το σουτ του Μαρέσκα χτύπησε σε σώματα και κατέληξε κόρνερ.

Οι δύο αυτές φάσεις ανέβασαν την ψυχολογία των "ερυθρολεύκων" και το 2-0 ήταν θέμα χρόνου. Συγκεκριμένα στο 80' ο Μήτρογλου βγήκε τετ α τετ με τον Ελευθερόπουλο και με άψογο πλασέ διπλασίασε τα τέρματα για την ομάδα του.

Φιλί ζωής από Τζάνη και λύτρωση Μπακαγιόκο

Κι αν νομίζετε ότι το παιχνίδι είχε κριθεί και πως ο Ολυμπιακός πήρε εύκολα το τρίποντο κάνετε λάθος! Όλα έμοιαζαν τελειωμένα όμως ο Τζάνης είχε διαφορετική άποψη. Ο άσος του ΠΑΣ με εξαιρετικό σουτ λίγο έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Νικοπολίδη και έβαλε την ομάδα του και πάλι στο παιχνίδι.

Τη μεγάλη ανατροπή για τον συγκλονιστικό ΠΑΣ ολοκλήρωσε ο Μπακαγιόκο όπου στο 90' με κεφαλιά ισοφάρισε σε 2-2 και έδωσε το βαθμό της ισοπαλίας στην ομάδα του.

Έπιασε πάτο η Ατλέτικο


Δεν μπορεί να σταυρώσει νίκη με τίποτα η Ατλέτικο, αφού δέχθηκε ακόμα ήττα στην Πριμέρα Ντιβιζιόν από την Λα Κορούνια με 2-1.

Ο Σέρχιο Αγκουέρο έδωσε το προβάδισμα μόλις στο 3' στους «ροχιμπλάνκος», ενώ ισοφάρισε ο Ντιέγκο Κολότο για την «Ντέπορ» στο 20'.

Στις καθυστερήσεις ο Λόπο κέρδισε πέναλτι από τον Πάμπλο Ιμπάνιεθ και ο Αντρές Γκουαρδάδο από τα 11 βήματα ευστόχησε και ολοκλήρωσε την ανατροπή στο 95', ενώ εν συνεχεία αποβλήθηκε ο Κλέμπερ Σαντάνα.

Η Σεβίλλη επικράτησε με 2-1 της Τενερίφης μέσα στο νησί και κατάφερε να πιάσει την Ρεάλ Μαδρίτης στην δεύτερη θέση, προς το παρών.

Περίπατος για τη Γιουνάιτετ


Ένα εύκολο βράδυ πέρασαν οι ποδοσφαιριστές του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον στο «Ολντ Τράφορντ», καθώς η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επικράτησε 3-0 της Έβερτον.

Η αντίπαλος της ΑΕΚ στο Europa League δεν έκανε σχεδόν ποτέ αισθητή την παρουσία της στο γήπεδο και η Γιουνάιτεντ πέτυχε την ευρεία νίκη που της επιτρέπει να παραμείνει στο κυνήγι της Τσέλσι, διατηρώντας τη μεταξύ τους διαφορά στους 5 βαθμούς.

Τα γκολ της αναμέτρησης πέτυχαν οι Φλέτσερ (35'), Κάρικ (67') και Βαλέντσια (76').

Μπάγεβιτς: «Παίξαμε καλά, ήμασταν άτυχοι»


Η ομάδα του μπορεί να δέχεται το ένα αρνητικό αποτέλεσμα μετά το άλλο, όμως ο Μπάγεβιτς συνεχίζει να πιστεύει πως παίζει καλά. Μετά την ήττα από την Καβάλα, ο Ντούσκο υποστήριξε πως η ΑΕΚ ήταν άτυχη. Αναλυτικά:

«Και εμείς και η Καβάλα παίξαμε καλά. Με εξαίρεση το πρώτο δεκάλεπτο του αγώνα που δεν μπήκαμε δυνατά, είχαμε θέληση, πάθος και φυσικά ευκαιρίες. Μάλιστα, δύο ήταν πολύ σημαντικές με τον Μαϊστόροβιτς και τον Γιάχιτς. Μετά το 1-1 κάναμε ένα λάθος και δεχθήκαμε γκολ αλλά και πάλι είχαμε ευκαιρίες για να σκοράρουμε. Ήμασταν και άτυχοι, αφού και οι τρεις αλλαγές ήταν αναγκαστικές. Θα μπορούσαμε να κερδίσουμε σήμερα αλλά πιο δίκαιο αποτέλεσμα θα ήταν η ισοπαλία».

Ο προπονητής του «Δικέφαλου» υποστήριξε ότι η ομάδα δεν έχει επηρεαστεί από τα όσα έχουν διαδραματιστεί τον τελευταίο καιρό στα διοικητικά, ενώ «έπλεξε» και το εγκώμιο των «Αργοναυτών».

«Εμείς έχουμε να κάνουμε την δική μας δουλειά δεν έχουμε καμία σχέση με τα διοικητικά. Η Καβάλα είναι πολύ καλή ομάδα με πολλά θετικά στοιχεία. Δεν περιμέναμε να τη δούμε σήμερα, την γνωρίζαμε και από πριν και δείχνει ότι μπορεί να τα καταφέρει ακόμη καλύτερα».

Κύπρος-Αντιδράσεις για τη Βομβιστική επίθεση


Μαζική αντίδραση διάφορων φορέων του ποδοσφαίρου μας, έφερε η βομβιστική επίθεση στα γραφεία εταιρίας που πρόσκειται στον πρόεδρο της ΚΟΠ, Κωστάκη Κουτσοκούμνη. Αναλυτικά οι σχετικές ανακοινώσεις και δηλώσεις:

Δηλώσεις Κουτσοκούμνη

«Το κυπριακό ποδόσφαιρο μπορεί να αντέξει πολλά κτυπήματα, γιατί γύρω του υπάρχουν άνθρωποι που το αγαπούν».

Αυτή ήταν η τοποθέτηση του Πρόεδρου της ΚΟΠ μιλώντας στην LTV, λίγο πριν από την έναρξη του σημερινού ντέρμπι στο Στάδιο ΓΣΠ μεταξύ του ΑΠΟΕΛ και της Ανόρθωσης.

Συνεχίζοντας ο κ. Κωστάκης Κουτσοκούμνης, που βρέθηκε στο ΓΣΠ για να παρακολουθήσει από κοντά τα μέτρα που αποφασίστηκαν για είσοδο των φιλάθλων στο Στάδιο με επιδείξη πολιτικής ταυτότητας, ανέφερε ακόμη:

«Η ζωή συνεχίζεται και η συνεργασία που υπάρχει μεταξύ διαφόρων φορέων, άρχισε να αποδίδει κάποιους καρπούς.

Αν πάρουμε τα μέτρα που πρέπει θα διώξουμε τη βία και έξω από τους αγωνιστικούς χώρους. Η βία που εμφανίζεται στην ίδια την κοινωνία μας, είναι κάτι που πρέπει να απασχολήσει άλλους».

Ανακοίνωση μελών Δ.Σ. ΚΟΠ

«Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΟΠ, ενημερώθηκαν σήμερα (21/11) για την βομβιστική επίθεση σε γραφεία της εταιρείας του Πρόεδρου της Ομοσπονδίας και επιθυμούν να καταδικάσουν την ενέργεια και να εκφράσουν δημόσια τη συμπαράσταση τους προς το πρόσωπο του κ. Κωστάκη Κουτσοκούμνη.

Τέτοιες ενέργειες, αποτελούν πλήγμα για το ίδιο το ποδόσφαιρο μας και όχι σε άτομα.

Συμπαράσταση από το προσωπικό ΚΟΠ

Τα μέλη προσωπικού της ΚΟΠ με σημερινή ανακοίνωση τους, εκφράζουν επίσης τη συμπαράσταση τους προς το πρόσωπο του Πρόεδρου της Ομοσπονδίας κ. Κωστάκη Κουτσουκούμνη».

Ανακοίνωση Ερμή Αραδίπου

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του ΔΣ του ΕΡΜΗ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥ αφού έλαβαν γνώση σχετικά με τα τεκταινόμενα νιώθουν την ανάγκη να εφράσεουν δημόσια τον αποτροποιασμό τους για την άνανδρη βομβιστική επίθεση κατά (Εταιρίας του Προέδρου) του Προέδρου της ΚΟΠ κ. Κωστάκη Κουτσοκούμνη.

Νιώθουν επίσης την ανάγκη να επιστήσουν την προσοχή σε όλους τους αρμόδιους φορείς για τα συχνά κρούσματα βίας που κάνουν την εμφάνισή τους τελευταία, ιδιαίτερα στον χώρο του ποδοσφαίρου.

Το ΔΣ του ΕΡΜΗ Αραδίππου είναι σίγουρο ότι το θέμα δεν πρέπει να εξεταστεί για μία ακόμα φορά επιδερμικά αλλά αντίθετα πρέπει να γίνει εμπεριστατωμένη ανάλυση του φαινομένου της βίας στα Κυπριακά γήπεδα.

Για τον λόγο αυτό εισηγείται σαν πρώτο μέτρο την Σύγκληση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της ΚΟΠ στην οποία πρέπει να αναλυθούν τα γεγονότα και οι αιτίες του φαινομένου της βίας και να ληφθούν μέτρα.

Τέλος σύσσωμο το ΔΣ του ΕΡΜΗ Αραδίππου έκφράζει την συμπαράστασή του στον Πρόεδρο της ΚΟΠ και εύχεται το συγκεκριμένο επεισόδιο βίας να είναι το τελευταίο στον χώρο του ποδοσφαίρου.

Με εκτίμηση
Για το ΔΣ του Ερμή Αραδίππου

Ανακοίνωση ΑΠΟΠ/ Κινύρα Πέγειας

«Το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου ΑΠΟΠ/ΚΙΝΥΡΑ καταδικάζει την σημερινή βομβιστική επίθεση εναντίων των γραφείων που δραστηριοποιείται επαγγελματικά ο προέδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου.

Το σωματείο μας εκφράζει την συμπαράσταση του προς τον κ. Κουτσοκούμνη».

Προέλασης συνέχεια για την Τσέλσι


Την εντυπωσιακή πορεία της στην Πρέμιερ συνέχισε η Τσέλσι και με τον Εσιέν να σκοράρει δύο φορες επικράτησε με 4-0 της Γουλβς στο «Στάμφορντ Μπριτζ». Τα άλλα δυο γκολ οι Μαλουντά και Τζο Κόουλ.

Την ήττα γνώρισε η Άρσεναλ στο «Στάντιουμ οφ Λάιτ», με τον Ντάρεν Μπεντ να σκοράρει στο 71' για 9η φορά φέτος και να χαρίζει την νίκη στην Σάντερλαντ με 1-0.

Σάββατο
Λίβερπουλ - Μάντσεστερ Σίτι 2-2 (50' Σκρτελ, 77' Μπεναγιούν / 69' Αντεμπαγιόρ, 76' Άιρλαντ)
Μπέρμιγχαμ - Φούλαμ 1-0 (16' Μπόιερ)
Μπέρνλι - Άστον Βίλα 1-1 (9' Κάλντγουελ / 86' Χέσκεϊ)
Τσέλσι - Γουλβς 4-0 (5' Μαλουντά, 12' και 22' Εσιέν, 56' Τζο Κόουλ)
Χαλ - Γουέστ Χαμ 3-3 (27' αυτ. Κόουλ, 44' Ζάγιατ, 45'+1 Μπούλαρντ / 5' Γκιγέρμο Φράνκο, 11' Κόλισον, 69' Ντα Κόστα)
Σάντερλαντ - Άρσεναλ 1-0 (71' Ντάρεν Μπεντ)
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Έβερτον (19:30)

Κυριακή
Μπόλτον - Μπλάκμπερν (15:30)
Τότεναμ - Γουΐγκαν (17:00)
Στόουκ - Πόρτσμουθ (18:00)

Πάει, χάθηκε κι αυτό...


Την τραγική έως απαράδεκτη πορεία της στο φετινό πρωτάθλημα συνέχισε και στην Καβάλα η ΑΕΚ, που δέχθηκε ακόμα μια ήττα με σκορ 2-1. Μια ανούσια ΑΕΚ, χωρίς φαντασία στο παιχνίδι της, μοιραία πέταξε άλλους τρεις βαθμούς. Ρόλο στα όσα έγινα έπαιξε και ο διαιτητής της αναμέτρησης, που έδωσε ανύπαρκτο πέναλτι στους γηπεδούχους.

Μέτριο θέαμα στο πρώτο ημίχρονο με ελάχιστες καλές στιγμές. Το «Ανθή Καραγιάννη» ήταν κατάμεστο με πάνω από 7.500 θεατές, που δεν μάλλον θα μετάνιωσαν για την επιλογή τους. Στα πρώτα 45’ της αναμέτρησης δεν υπήρξε ούτε υποψία ευκαιρίας για τους γηπεδούχους, πέρα από μια προσπάθεια του Ορούμα στο 15’, αλλά ο Νιγηριανός από πολύ πλάγια θέση δεν μπόρεσε να πλασάρει σωστά. Η ΑΕΚ ανέβασε «στροφές» μετά το ημίωρο και είχε δύο μεγάλες φάσεις. Πρώτα με τον Μπλάνκο που έπιασε γυριστό σουτ από το σημείο του πέναλτι, χωρίς ωστόσο να βρει στόχο στο 33’ και πέντε λεπτά αργότερα, κεφαλιά του Μαϊστόροβιτς μετά από κόρνερ, αποκρούστηκε εντυπωσιακά από τον Ιτάνζ.

Οι παίκτες της Καβάλας σε γενικές γραμμές προσπαθούσαν να περιορίσουν την κυκλοφορία της μπάλας και τα κατάφεραν στις περισσότερες περιπτώσεις. Όσο καλά τα πήγαν Σιόντης και Ντομπρασίνοβιτς στα ανασταλτικά τους καθήκοντα, τόσο δύσκολο ήταν να βγάλουν την ομάδα μπροστά. Ορούμα και Ρινκόν ήταν αρκετά κινητικοί αλλά δεν τροφοδοτήθηκαν ιδιαίτερα.

Από την «Ένωση» έλειψε η φαντασία και η κινητικότητα, αφού Λεονάρντο, Μαντούκα και Σκόκο που έπαιζαν πίσω από τον Μπλάνκο, δεν ήταν σε καλή κατάσταση.

Στο δεύτερο ημίχρονο είδαμε άλλο παιχνίδι. Στο 53’ έγινε η φάση που θα συζητηθεί περισσότερο από κάθε άλλη στο ματς. Ο Λάκης βρέθηκε μέσα στην περιοχή και ο κ. Τριτσώνης είδε παράβαση στο μαρκάρισμα του Καράμπελα, με το ριπλέι να μην τον δικαιώνει. Ο Ντομπασίνοβιτς ευστόχησε από το σημείο του πέναλτι, βάζοντας μπροστά στο σκορ τους γηπεδούχους. Η ΑΕΚ αντέδρασε 13’ αργότερα, χάρη στην κεφαλιά του Γκέντσογλου και το παιχνίδι απέκτησε ρυθμό και πάθος, σε αντίθεση με το «χλωμό» πρώτο μέρος. Και πάλι όμως ο Βασίλης Λάκης, πλήγωσε την παλιά του ομάδα. Πέντε λεπτά πριν τη λήξη έβγαλε τον νεαρό Γιάννου τετ α τετ με τον Σάχα και ο επιθετικός της Καβάλας πλάσαρε σωστά και χάρισε τη νίκη στην ομάδα του.

Εξάσφαιρο από Βέρντερ


Εκπληκτική εμφάνιση έκανε η Βέρντερ Βρέμης στη 13η αγωνιστική του γερμανικού πρωταθλήματος και συνέτριψε με 6-0 τη Φράιμπουργκ εκτός έδρας. Με τη νίκη αυτή έφτασε τους 26 βαθμούς, όσους έχει και η Λεβερκούζεν που την Κυριακή αντιμετωπίζει την Μπάγερν Μονάχου στην «Αλιάντς Αρένα».

Η μεγάλη έκπληξη έγινε στην «Φολκσβάγκεν Αρένα», όπου η γηπεδούχος Βόλφσμπουργκ έχασε με 3-2 από τη Νυρεμβέργη, με τον Κλούγκε να σκοράρει στο 32’. Ο Άγγελος Χαριστέας ήταν εκτός αποστολής των Βαυαρών.

Η Σάλκε πέρασε στην τρίτη θέση μετά το 2-0 επί του Ανόβερου στην έδρα της. Ο Βασίλης Πλιάτσικας πέρασε με το ξεκίνημα της επανάληψης στη θέση του Χέβεντες για τους γηπεδούχους.

Η Χόφενχαϊμ συνεχίζει να... αναρριχάται στο βαθμολογικό πίνακα, καθώς πέρασε με 4-0 από την έδρα της Κολωνίας φτάνοντας τους 23 βαθμούς και βάζοντας σε περιπέτειες τα κριάρια.

Οι ελλείψεις στην επίθεση (εκτός οι τραυματίες Αμανατίδης και Φένιν, αλλά και ο Λυμπερόπουλος που «έχασε» τον πατέρα του) στοίχισαν στην Άιντραχτ, που έχασε στην έδρα της από την Γκλάντμπαχ με 2-1. Ισόπαλες 1-1 ήρθαν Στουτγκάρδη και Χέρτα Βερολίνου, ένα αποτέλεσμα που δεν εξυπηρετεί καμία από τις δύο ομάδες.

Το πρόγραμμα της 13ης αγωνιστικής:

Σάββατο 21/11 16:30

Βόλφσμπουργκ-Νυρεμβέργη 2-3
(59’ Ντεζαγκά, 79’ πεν. Γκραφίτε-56’, 64’ Μπουνιάκου, 90’ Κλούγκε)

Στουτγκάρδη-Χέρτα Βερολίνου 1-1
(82’ Κουζμάνοβιτς-49’ Ράμος)

Σάλκε-Ανόβερο 2-0
(69’ Φαρφάν, 90’ Μόραβεκ)

Κολωνία-Χόφενχαϊμ 0-4
(5’ Εντουάρντο, 11’ Ομπάσι, 46’, 90’ πεν. Ιμπίσεβιτς)

Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Γκλάντμπαχ 1-2
(86’ πεν. Σβέγκλερ-54’ αυτ. Ρους, 65’ Μπράουβερς)

Φράιμπουργκ-Βέρντερ Βρέμης 0-6
(33’, 57’ Αλμέιδα, 55’ Μάριν, 67’ Οζίλ, 73’ πεν. Νάλντο, 82’ Ρόζενμπεργκ)

Ντόρτμουντ-Μάιντς 19:30

Κυριακή 22/11

Μπάγερν Μονάχου-Λεβερκούζεν 16:30
Αμβούργο-Μπόχουμ 18:30

Ίρλαντ: «Άδικο αποτέλεσμα»


Απογοήτευση έχει σκορπίσει στις τάξεις της Μάντσεστερ Σίτι το ισόπαλο αποτέλεσμα στο αγώνα με τη Λίβερπουλ. Με δηλώσεις του μετά το ντέρμπι στο «Άνφιλντ» ο σκόρερ του δεύτερου τέρματος των «πολιτών», Στίβεν Άιρλαντ εστίασε στην κακοτυχία της ομάδας του, η οποία ένα λεπτό μετά το υπέρ της 1-2 δέχτηκε γκολ από τον Μπεναγιούν που διαμόρφωσε το τελικό 2-2.

«Για να είμαι ειλικρινής θεωρώ ότι το σκορ είναι άδικο… Δουλέψαμε σκληρά για να πάρουμε τη νίκη και απογοητευτήκαμε πολύ που το παιχνίδι έληξε ισόπαλο. Ελπίζουμε μόλις τελειώσει η σεζόν να αποδειχτεί ότι αυτή η ισοπαλία ήταν τελικά καλό αποτέλεσμα», τόνισε αρχικά ο Άγγλος μέσος και πρόσθεσε:

«Δεν νομίζω ότι πρέπει να ανησυχούμε. Η ισοπαλία είναι καλύτερη από την ήττα. Πέρσι χάναμε τέτοιου είδους παιχνίδια, αλλά είναι δεδομένο ότι πλέον είμαστε καλύτεροι στα εκτός έδρας παιχνίδια. Επομένως πρέπει να το δούμε θετικά».

Η αποστολή του ντέρμπι


Την τελευταία του προπόνηση πριν το ματς κόντρα στον Άρη πραγματοποίησε το Σάββατο ο ΠΑΟΚ, ολοκληρώνοντας την προετοιμασία του για το μεγάλο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης. Ο Φερνάντο Σάντος απέκλεισε όπως αναμενόταν τον Κώστα Χαλκιά, ο οποίος ταλαιπωρείται από τραυματισμό στην γάμπα και τη θέση του πρόκειται να πάρει ο Ντάριο Κρέσιτς κάτω από τα δοκάρια του «δικεφάλου του Βορρά».

Οι εκλεκτοί για την αναμέτρηση με τον Άρη: Κρέσιτς, Κουτζαβασίλης, Αμπουμπακάρι, Τσιρίλο, Κοντρέρας, Ίβιτς, Γκαρσία, Λίνο, Μουν, Μουσλίμοβιτς, Σορλέν, Σνάουτσνερ, Βιεϊρίνια, Βιτόλο, Αραμπατζής, Κουτσιανικούλης, Μαλεζάς, Παπάζογλου, Φωτάκης.

ΔΙΑΤΗΣΙΑ - Αποκαλυπτικός ο Μπάκας για την δράση της παράγκας!



Επιμέλεια: Δ.Μ.

O Φίλιππος Μπάκας σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη του στην εφημερίδα Εξέδρα μίλησε για την περιβόητη παράγκα! Ο διαιτητής που σημάδεψε τον τελικό κυπέλλου ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό, αναφέρθηκε στο πέναλτι που έκρινε το ματς, ενώ δεν δίστασε να χαρακτηρίσει «μα…κα» τον εαυτό του που δεν πήρε χρήματα!

H συνέντευξη του Φίλιππου Μπάκα στην Εξέδρα:

- Πώς κυλάει η ζωή σας μετά τη διαιτησία
«Από το 1999 και μετά, ομαλά».

- Σταματήσατε το 1996. Από τότε μέχρι το 1999 τι μεσολάβησε;
«Ηταν μια δύσκολη περίοδος με τρομερά προβλήματα. Πρώτα δέχτηκα την επίθεση στην Αθήνα και, 25 μέρες αργότερα, έβαλαν φωτιά στο εργοστάσιό μου. Είχα μια βιοτεχνία εξοπλισμού καταστημάτων εστίασης. Το συμβάν ακολούθησε τις δηλώσεις μου για τα στημένα παιχνίδια. Ηταν τρομοκρατική επίθεση και δεν αποζημιώθηκα ποτέ. Δεν πήρα ούτε μία δραχμή. Μέχρι να ορθοποδήσω πέρασα δύσκολα. Στη συνέχεια έγινα ιδιωτικός υπάλληλος. Πωλητής χρωμάτων. Από αφεντικό, υπάλληλος. Ετσι τα φέρνει η ζωή».

- Τι άλλες επιπτώσεις είχε στη ζωή σας η ενασχόλησή σας με τη διαιτησία;
«Τίποτα. Μετά το 1999 όλα κύλησαν καλά. Τα βρήκα και με αυτούς που με είχαν χτυπήσει».

- Δεν κινηθήκατε νομικά εναντίον τους;
«Να πάρω τι; Ο ένας ήταν υπάλληλος της ΔΕΗ. Δεν θέλω να πω τίποτα παραπάνω. Οι άλλοι, πρεζόνια. Τι να πάρω από αυτούς;».

- Για το ηθικό του πράγματος…
«Οχι μόνο δεν το κυνήγησα, αλλά αυτόν που με χτύπησε τον βοήθησα κιόλας. Αρκετά αργότερα μεσολάβησα να πάει ο γιος του σε ομάδα. Οταν ήρθε και με βρήκε, του είπα 'εσύ ήσουν που με χτύπησες'. Το παραδέχτηκε, αλλά δεν ήθελα να την πληρώσει ο γιος του. Ηταν καλός παίκτης και μίλησα με έναν μάνατζερ για να πάει σε ομάδα. Πήγε, πληρώνεται καλά και έχει και ταλέντο. Τι να έκανα; Αυτοί που έκαναν κακό θα το βρουν από τον Θεό».

- Ησασταν διαιτητής σε μία κακή περίοδο για τον χώρο…
«Ναι, ήταν η περίοδος της παράγκας».

- Σας πλησίασε κανένας για να στήσετε ματς;
«Πολλές φορές. Από την πρώτη αγωνιστική κιόλας. Λεπτομέρειες για το τι γινόταν έμαθα από τον Ποντίκη που ήταν στην παράγκα. Τότε έμαθα και την ταρίφα: 300.000 δραχμές για κίτρινη κάρτα και 600.000 δραχμές για κόκκινη κάρτα. Και τα λεφτά τα έδινε η επόμενη ομάδα που αντιμετώπιζε εκείνη που... αποψιλώθηκε, διότι εκείνη είχε το όφελος».

- Εσάς ποιος σας πλησίασε;
«Ενα μέλος του συστήματος εκτός παράγκας. Ηταν μάνατζερ και πήγαινε στους παράγοντες και έλεγε ότι 'έχω δικούς μου διαιτητές, μπορώ να σας βοηθήσω'. Αυτός δεν έπαιρνε χρήματα άμεσα, αλλά ύστερα τους πουλούσε δικούς του παίκτες. Τώρα είναι μεγάλος και τρανός. Δεν θα ήθελα όμως να πω το όνομά του».

- Η δική σας αντίδραση ποια ήταν;
«Ο πρώτος έφαγε κλοτσιά και έπεσε από τις σκάλες, ο δεύτερος μου το είπε από μακριά. Δεν ήρθε κοντά μου… Τότε γίνονταν τρομερά πράγματα».

- Ποια ήταν η περίοδος δράσης της παράγκας;
«Από τις αρχές της δεκαετίας του '90 μέχρι το 2003. Από το 1992 μέχρι το 1995 βέβαια το σύστημα της παράγκας το είχε σπάσει ο Μελισσανίδης, αλλά ας το αφήσουμε αυτό».

- Τι σύστημα εφάρμοζε η… εναλλακτική παράγκα;
«Υπήρχαν παράγοντες, όπως ένας του Ιωνικού, τον οποίο δεν θα 'θελα να κατονομάσω, που έκαναν τη δουλειά. Εβαζαν τρίτους να πηγαίνουν σε διαιτητές με βαλίτσες και τους έλεγαν: 'Αυτά είναι για σένα, για να κάνεις αυτό κι αυτό'. Πολλές φορές πήγαιναν και οι ίδιοι. Οι διαιτητές αυτοί σήμερα έχουν βενζινάδικα και βουλκανιζατέρ. Οχι μόνο στην Αθήνα… Στην περίοδο της παράγκας άλλαζαν μέχρι και τους παρατηρητές, όταν δεν ήταν δικοί τους, έτσι ώστε να μην πάρει κακή βαθμολογία ο δικός τους διαιτητής. Εγώ κυνηγούσα τους διαιτητές που τα έπαιρναν. Τώρα, βέβαια, λέω 'καλά έκαναν και τα έπαιρναν'. Εγώ ήμουν ο μαλάκας. Εγώ τώρα είμαι υπάλληλος και όλοι αυτοί έχουν ακριβά αυτοκίνητα, επιχειρήσεις και βίλες. Πριν από τρεις μήνες μάνατζερ με είχε πάει στα δικαστήρια, αλλά απέσυρε τη μήνυση, διότι είχα βγει και είχα πει πως έστηναν τα ματς σε διάφορα μαγαζιά».

- Τι μαγαζιά;
«Καφετέριες. Καφενεία Πώς τα λένε τώρα; Sports Cafe».

- Ηταν οι απόγονοι της παράγκας;
«Κάπως έτσι. Αν δεν είχα οικογένεια και δεν σεβόμουν τον εαυτό μου και τα παιδιά μου, αυτή τη στιγμή θα ήμουν ή εκατομμυριούχος ή στον τάφο με τόσα που ξέρω. Θα με είχαν πυροβολήσει».

- Οι αναμνήσεις σας, λοιπόν, δεν είναι και οι καλύτερες…
«Οι αναμνήσεις είναι καλές. Εγώ σφύριζα διότι ήθελα να ξεδίνω ένα Σαββατοκύριακο από την πίεση της δουλειάς. Δεν ήθελα να ξεδίνω σπίτι. Οχι, δεν το μετάνιωσα που έγινα διαιτητής. Σταμάτησα πρόωρα και με πείραξε το ότι κανείς δεν ενδιαφέρθηκε. Μετά τον τελικό Κυπέλλου όλοι ήξεραν να βγαίνουν στην τηλεόραση και να σχολιάζουν. Κατόπιν, όταν είδαν πως είχα δίκιο, δεν είπαν τίποτα. Οκτώ μήνες αργότερα με είχαν ξεχάσει όλοι. Η ΕΠΟ, η επιτροπή διαιτησίας, ο σύνδεσμος Θεσσαλονίκης, όλοι. Οι υποσχέσεις που είχα λάβει από την πολιτεία δεν εκπληρώθηκαν ποτέ».

- Τι υποσχέσεις;
«Μόλις είχα πάθει τη ζημιά στη δουλειά μου είχα ζητήσει μια άδεια ΠΡΟ-ΠΟ. Τη δικαιούμουν ως πρώην αθλητής. Παρά τις διαβεβαιώσεις από τη ΓΓΑ, τον Λιάνη, τον Παπαγεωργόπουλο, την άδεια δεν την πήρα ποτέ. Σε αντίθεση με τόσους άλλους».
- Για την επίμαχη φάση του τελικού ΑΕΚ - Παναθηναϊκός έπειτα από τόσα χρόνια θεωρείτε ότι είχατε δίκιο;
«Ποιο ήταν το λάθος μου; Εδωσα πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ στο 6’ και το έχασε ο Σαραβάκος. Τότε ήμουν καλός; Να μη δώσω το άλλο πέναλτι επειδή ήταν στο 118’; Γιατί; Πέναλτι ήταν το ένα, πέναλτι και το άλλο. Αυτό που είδα, αυτό έδωσα. Δεν είχε καμία σημασία το χρονικό σημείο. Γιατί δηλαδή να μην το δώσω; Επειδή τελείωνε το ματς; Για να πάει στα πέναλτι και να είμαι ο καλός; Το DVD της φάσης πήγε στη FIFA και δικαιώθηκα. Είπαν ότι ήταν πέναλτι».

- Παρακολουθείτε τις εξελίξεις αυτή την εποχή;
«Τώρα δεν υπάρχουν τέτοια πράγματα. Η διαιτησία πάει καλά, ειδικά τον τελευταίο χρόνο, και θα πάει καλύτερα αν αφήσουν τον Βασάρα να κάνει δουλειά. Αυτά που έχει ξεκινήσει στην εκπαίδευση των διαιτητών είναι πρωτοποριακά. Εχει ορίσει μορφωμένους εκπαιδευτές να τους κάνουν μαθήματα. Οχι όπως ήταν με εμάς κάποτε, που ερχόταν ο Ζλατάνος, ο οποίος έβλεπε τα ματς από την τηλεόραση και μας έκανε κριτική, όπως κάνουν σήμερα οι τηλεκριτικοί. Ολοι αυτοί παίρνουν τώρα τους παχυλούς μισθούς τους και βλέπουν 70 φορές τη φάση για να μας πουν αν ήταν οφσάιντ ή πέναλτι. Εχουν ξεχάσει τα αβγά που έτρωγαν και πώς έφευγαν από τα γήπεδα. Με τα ελικόπτερα».

ΒΙΚΤΟΡΙΑ ΜΠΕΚΑΜ - "Sex machine" o Ντέιβιντ...



Επιμέλεια: Δ.Μ.

Εντάξει, δεν ανακαλύψαμε και την Αμερική με τα λεγόμενα της Βικτόρια Μπέκαμ, ωστόσο κάθε είδηση που αφορά τις προσωπικές στιγμές του λαμπερού ζεύγους προκαλεί αίσθηση. Αυτή τη φορά, το πρώην μέλος των Spice Girls, μίλησε στο περιοδικό μόδας "Allure" για τις σεξουαλικές συνήθειες της με τον σύζυγο της, αποκαλύπτοντας πως σχεδόν κάθε νύχτα... το κρεβάτι αναστενάζει...

"Όταν πηγαίνω στο κρεβάτι με το σύζυγό μου προτιμώ να κάνω σεξ παρά να κοιμάμαι. Πηγαίνω στο κρεβάτι με τον Ντέιβιντ Μπέκαμ κάθε νύχτα, θα ήταν κάτι πολύ παράξενο εάν προτιμούσα τον ύπνο. Όταν πέφτω στο κρεβάτι προτιμώ να είμαι γυμνή, δεν φορώ τίποτα, αν και ο Ντέιβιντ μου αγοράζει εσώρουχα από το "'Agent Provocateur" που είναι το αγαπημένο του μαγαζί", ήταν τα λόγια της κυρίας Μπέκαμ...

Scottish League: Απειλεί η Ρέιντζερς



Επιμέλεια: Δ.Μ.

Νίκη που θα την φέρει, έστω και προσωρινά, στην κορυφή θέλει η Ρέιντζερς που στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής στη Σκωτία, υποδέχεται το Σάββατο την Κιλμάρνοκ. Οι «διαμαρτυρόμενοι» είναι δύο βαθμούς πίσω από τη Σέλτικ, έχοντας όμως ένα παιχνίδι λιγότερο, αυτό στην έδρα της Νταντί Γ. που διεκόπη λόγω κακοκαιρίας. Στο ίδιο γήπεδο την Κυριακή δοκιμάζονται οι «καθολικοί», θέλοντας να αφήσουν πίσω τους την γκέλα με τη Φόλκερκ.

Η τρίτη της βαθμολογίας, Χιμπέρνιαν, η οποία δεν έχει γνωρίσει ήττα από τις 13 Σεπτεμβρίου, θα πρέπει να ξεπεράσει το εμπόδιο της Σεντ Μίρεν για να συνεχίσει το σερί των θετικών αποτελεσμάτων.

Σημαντικό παιχνίδι γίνεται και στο Μάδεργουελ, όπου η τοπική ομάδα υποδέχεται την Αμπερντίν με τους δύο συλλόγους να θέλουν τη νίκη, μιας και έχουν κοινό στόχο την έξοδο στην Ευρώπη.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής:

Σάββατο 21/11

Χαρτς-Σεντ Τζόνστον (14:30)
Φόλκερκ-Χάμιλτον (17:00)
Μάδεργουελ-Αμπερντίν (17:00)
Ρέιντζερς-Κιλμάρνοκ (17:00)
Σεντ Μίρεν-Χιμπέρνιαν (17:00)

Κυριακή 22/11 (17:00)

Νταντί Γιουνάιτεντ-Σέλτικ

Η επόμενη αγωνιστική (13η):

Σάββατο 28/11

Αμπερντίν- Ρέιντζερς (14:45)
Σέλτικ- Σεντ Μίρεν (17:00)
Χιμπέρνιαν- Φόλκερκ (17:00)
Κιλμάρνοκ- Χαρτς (17:00)
Μάδεργουελ- Νταντί Γιουνάιτεντ (17:00)
Σεντ Τζόνστον- Χάμιλτον (17:00)

Jupiler League: Με φόρα από Μπριζ η Σταντάρ



Επιμέλεια: Δ.Μ.

Νίκη εκτός έδρας θέλει η Σταντάρ Λιέγης για να συνεχίσει τις καλές εμφανίσεις. Αυτή την εβδομάδα η αντίπαλος του Ολυμπιακού στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ θα αντιμετωπίσει τη Γάνδη που προέρχεται από σημαντικό διπλό απέναντι στη Σερλαρουά. Οι γηπεδούχοι δε θα έχουν στη διάθεσή τους επιθετικούς Ολουφαντέ και Ντε Σμετ, όμως επιστρέφουν ο χαφ Αζοφέιδα και ο αμυντικός Τόμσον. Η ομάδα του Λάζλο Μπόλονι βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση και θα επιδιώξει ένα ακόμα νικηφόρο αποτέλεσμα μετά την επικράτησή της απέναντι στη Μπριζ. Οι φιλοξενούμενοι θα στερηθούν τις υπηρεσίες των μέσων Κολέ και Ντεφούρ που είναι τραυματίες καθώς και του μεσοεπιθετικού Ντε Καμάργκο.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα της 15ης αγωνιστικής

Σάββατο 21 /11 (21:00)

Γάνδη - Σταντάρ Λιέγης (19:00)

Άντερλεχτ - Ρόζελαρ

Κλαμπ Μπριζ - Γκέρμιναλ

Μουσκρόν- Σαρλερουά

Σιντ Τρούιντεν - Σερκλ Μπριζ

Βέστερλο – Λόκερεν

Κυριακή 22 /11

Ζούλτε Βάρεγκεμ - Μαλίν (19:00)

Κορτράικ - Γκενκ (21:30)

Δείτε τη βαθμολογία της Jupiler League

Αναλυτικά, το πρόγραμμα της επόμενης αγωνιστικής

Άντερλεχτ - Κορτράικ

Κλαμπ Μπριζ - Σαρλερουά

Γάνδη - Σερκλ Μπριζ

Γκέρμιναλ - Ρόζελαρ

Μουσκρόν - Γκενκ

Βέστερλο - Μαλίν

Ζούλτε Βάρεγκεμ - Λόκερεν

Σιντ Τρούιντεν - Σταντάρ Λιέγης

Eredivisie: Να παραμείνει στην κορυφή θέλει η Τβέντε



Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ασταμάτητη δείχνει η Τβέντε, η οποία, την προηγούμενη αγωνιστική, επικράτησε του Άγιαξ 1-0 και αν συνεχίσει έτσι, θέτει (πολύ) σοβαρή υποψηφιότητα για την κατάκτηση του τίτλου στην Ολλανδία. Αντίπαλός της στην 14η αγωνιστική της Eredivisie είναι η Φίτεσε, ομάδα, όμως, που δεν αναμένεται να δημιουργήσει προβλήματα στους πρωτοπόρους της βαθμολογίας.

Από κει και πέρα, Άγιαξ και Αϊντχόφεν αναμένεται να έχουν εύκολο έργο στις έδρες τους απέναντι σε Χέρενφεν και Χέρακλες, αντίστοιχα.

Το πρόγραμμα της 14ης αγωνιστικής

Σάββατο 21/11 (15:30)

Μπρέντα-Ναϊμέγκεν
Ρόντα-Άλκμααρ
Τβέντε-Φίτεσε
Βάαλβαϊκ-Γκρόνιγκεν

Κυριακή 22/11 (15:30)

Άγιαξ-Χέρενφεν
Φέγενορντ-Ουτρέχτη
Αϊντχόφεν-Χέρακλες
Φένλο-Σπάρτα Ρότερνταμ
Βίλεμ-Άντο Ντε Χάαγκ

Η επόμενη αγωνιστική (15η)

Παρασκευή 27/11

Σπάρτα Ρότερνταμ-Αϊντχόφεν

Σάββατο 28/11

Βίλεμ-Τβέντε
ΑΖ Αλκμααρ-Βένλο VVV
Χέρακλες Αλμελο-Ρόντα
Χέρενφεν-Βααλβάικ

Κυριακή 29/11

Ουτρέχτη-Μπρέντα
Χρόνινχεν-Ναϊμέγκεν
Ντεν Χάαγκ-Φέγενορντ
Φιτέσε Αρνεμ-Αγιαξ

Le Championnat: Παιχνίδια «παγίδες» και ντέρμπι



Επιμέλεια: Δ.Μ.

Δεν παίρνει άλλη αναβολή το ντέρμπι των ντέρμπι στο Σαμπιονά. Μαρσέιγ και Παρί Σεν Ζερμέν (22:00, Novasports1) θα «λύσουν» σήμερα τις διαφορές τους, στο εξ αναβολής παιχνίδι της δέκατης αγωνιστικής.

Στα τρία «κρούσματα» της γρίπης των χοίρων που παρατηρήθηκαν στο ρόστερ των Παριζιάνων οφείλεται η σχετική παράταση που δόθηκε στον αγώνα. Στην παρούσα φάση, όμως, τέτοια δικαιολογία δεν προβλέπεται… συνεπώς το βράδυ, έχει ντέρμπι.

Στο μεταξύ, το Σαββατοκύριακο θα διεξαχθεί η 14η. Τα περισσότερα «ζευγάρια» είναι αμφίρροπα. Πρώτο σε αυτή την κατηγορία είναι το Οσέρ-Μονακό. Από εκεί και πέρα, παιχνίδια παγίδες «κρύβει» το μενού για τους πρωτοπόρους. Η Μπορντό φιλοξενεί την Βαλενσιέν, χωρίς να έχει τάσεις να αποδειχθεί καλή οικοδέσποινα. Σε ό,τι αφορά την δεύτερη Λιόν, αντιμετωπίζει την «ουραγό» του γαλλικού πρωταθλήματος, Γκρενόμπλ. Γίνεται αντιληπτό ότι μόνο αν «αυτοκτονήσει» θα έχει απώλεια βαθμών, έστω και αν παίζει εκτός έδρας.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα της 14ης αγωνιστικής:

Σάββατο, 21/11 (20:00)

Μπορντό-Βαλενσιέν
Γκρενόμπλ-Λιόν
Λανς-Λοριάν
Ρεν-Λε Μαν
Οσέρ-Μονακό (22:00)

Κυριακή, 22/11 (18:00)

Νις-Τουλούζ
Σεντ Ετιέν-Λοριάν
Μονπελιέ-Λιλ (22:00)

Δευτέρα, 2/12 (20:00)

Μπουλόν-Παρί Σεν Ζερμέν
Μαρσέιγ-Σοσό

H βαθμολογία του Σαμπιονά.

Η επόμενη αγωνιστική (15η):

Σάββατο, 28/11 (20:00)

Λιλ-Βαλενσιέν
Λοριάν-Γκρενόμπλ
Μονακό-Μονπελιέ
Παρί Σεν Ζερμέν-Οσέρ
Σοσό-Νις
Τουλούζ-Μπουλόν
Λανς-Μαρσέιγ (22:00)

Κυριακή, 29/11 (18:00)

Λε Μαν-Σεντ Ετιέν
Νανσί-Μπορντό
Λιόν-Ρεν (22:00)

Bundesliga: Στη σκιά του χαμού του Ένκε...



Επιμέλεια: Δ.Μ.

Η ζωή συνεχίζεται στη Γερμανία, που παραμένει συγκλονισμένη από την προ δεκαημέρου αυτοκτονία του τερματοφύλακα του Ανόβερου και βασικού στελέχους της εθνικής ομάδας της χώρας, Ρόμπερτ Ένκε. Η 13η αγωνιστική διεξάγεται στη σκιά του χαμού του και περιλαμβάνει μία πολύ σπουδαία αναμέτρηση. Η Μπάγερν Μονάχου υποδέχεται την πρωτοπόρο Λεβερκούζεν, σε ένα ματς που ενδέχεται να κρίνει το μέλλον του Λουίς Φαν Γκάαλ στον πάγκο των Βαυαρών. Ο Γκέρλιτς και ο Ριμπερί παραμένουν εκτός μάχης για τους γηπεδούχους, που θέλουν να ψαλιδίσουν τη διαφορά των έξι βαθμών που τους χωρίζει από την κορυφή, ενώ οι Χέλμες, Ρόλφες, Ρενάτο Αουγκούστο και Φερνάντες παραμένουν μόνιμα προβλήματα για τους φιλοξενούμενους του Γιούπ Χάινκες, ο οποίος ολοκλήρωσε την περασμένη περίοδο στον πάγκο της Μπάγερν.

Η δεύτερη Βέρντερ Βρέμης δοκιμάζεται στην έδρα της Φράιμπουργκ έχοντας πολλά προβλήματα τραυματισμών. Ο Τόμας Σάαφ δεν θα έχει στη διάθεσή του τους Πισάρο, Φρινγκς, Μπορόφσκι, Βράνιες, Τόσιτς και Νίμαϊερ. Το Αμβούργο, που είναι επίσης στη δεύτερη θέση, φιλοξενεί την Μπόχουμ έχοντας επίσης πολλές απουσίες. Ο Μπρούνο Λαμπαντία δεν υπολογίζει στους Ζε Ρομπέρτο, Πέτριτς, Γκερέρο, Πιτρόιπα, Στέπανεκ, Άλεξ Σίλβα, Ράινχαρντ και Μπέντζαμιν.

Η τέταρτη Σάλκε φιλοξενεί το Ανόβερο, ενώ η πρωταθλήτρια Βόλφσμπουργκ, που βρίσκεται στην πέμπτη θέση, περιμένει στην «Φολκσβάγκεν Αρένα» τη Νυρεμβέργη.

Το πρόγραμμα της 13ης αγωνιστικής:

Σάββατο 21/11 16:30

Βόλφσμπουργκ-Νυρεμβέργη
Στουτγκάρδη-Χέρτα Βερολίνου
Σάλκε-Ανόβερο
Κολωνία-Χόφενχαϊμ
Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Γκλάντμπαχ
Φράιμπουργκ-Βέρντερ Βρέμης
Ντόρτμουντ-Μάιντς 19:30

Κυριακή 22/11

Μπάγερν Μονάχου-Λεβερκούζεν 16:30
Αμβούργο-Μπόχουμ 18:30

Η βαθμολογία του γερμανικού πρωταθλήματος.

Η επόμενη αγωνιστική (14η):

Παρασκευή 27/11

Μπόχουμ-Κολωνία 21:30

Σάββατο 28/11 16:30

Χέρτα Βερολίνου-Άιντραχτ Φρανκφούρτης
Χόφενχαϊμ-Ντόρτμουντ
Βέρντερ Βρέμης-Βόλφσμπουργκ
Μάιντς-Αμβούργο
Νυρεμβέργη-Φράιμπουργκ
Γκλάντμπαχ-Σάλκε 19:30

Κυριακή 29/11

Λεβερκούζεν-Στουτγκάρδη 16:30
Ανόβερο-Μπάγερν Μονάχου 18:30

Primera Division: Να μείνει πρώτη ενόψει «el clasico»



Επιμέλεια: Δ.Μ.

Μετά τη διακοπή λόγω των προκριματικών του Μουντιάλ, οι ομάδες της Primera Division ρίχνονται ξανά στη «μάχη», στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής.

Δύσκολο έργο θα έχει η Μπαρτσελόνα… Οι Καταλανοί θα προσπαθήσουν να αποδράσουν από το «Σαν Μαμές»την έδρα της Αθλέτικ Μπιλμπάο, μία εβδομάδα πριν το «clasico» με τη Ρεάλ Μαδρίτης, ώστε να μην έχουν καμία βαθμολογική απώλεια. Χωρίς τους Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, ο οποίος τραυματίστηκε στο φιλικό της Σουηδίας απέναντι στην Ιταλία, αλλά και τον Ερίκ Αμπιντάλ, που προσβλήθηκε από τη νέα γρίπη θα παραταχθεί η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα.

Πιθανή γκέλα της Μπάρτσα, θέλει να εκμεταλλευτεί η Ρεάλ, που θα φιλοξενήσει στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» την αδύναμη Ρασινγκ Σανταντερ. Η «βασίλισσα», δεν βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση, όμως απέναντι στη Σανταντερ αναμένεται να έχει εύκολο έργο, αφού η ομάδα του Μιγκέλ Άνχελ Πορτουγάλ έχει μόλις μία νίκη στο πρωτάθλημα.

Κοντά με τους δύο πρωτοπόρους της βαθμολογίας βρίσκεται πάντα η επικίνδυνη Σεβίλλη. Οι Ανδαλουσιάνοι θα φιλοξενηθούν από την Τενερίφη , η οποία παραμένει χωρίς νίκη στις τελευταίες δύο αγωνιστικές. Επικίνδυνη εκτός έδρας αποστολή θα έχει και Βαλένθια, -η οποία βρίσκεται σε ανοδική πορεία- κόντρα στην Οσασούνα.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα της 11ης αγωνιστικής:

Σάββατο (21/11):

Τενερίφη - Σεβίλη (19:00)
Ντερποτίβο Λα Κορούνια - Ατλέτικο Μαδρίτης (19:00)
Ρεάλ Μαδρίτης - Ράσινγκ Σανταντέρ (21:00)
Αθλέτικ Μπιλμπάο - Μπαρτσελόνα (23:00)

Κυριακή (22/11)

Μαγιόρκα - Αλμερία (18:00)
Βιγιαρεάλ - Βαγιαδοδίλ (18:00)
Χερέθ - Σπόρτνγκ Χίχον (18:00)
Εσπανιόλ - Χετάφε (18:00)
Μάλαγα - Σαραγόσα (20:00)
Οσασούνα - Βαλένθια (22:00)

Η Βαθμολογία του ισπανικού πρωταθλήματος

Επόμενη αγωνιστική

Σάββατο 28/11

Σπόρτινγκ Χιχόν-Βιγιαρεάλ (19:00)
Βαλένθια-Μαγιόρκα (21:00)
Σεβίλλη-Μάλαγα (23:00)

Κυριακή 23/11

Αλμερια-Αθλέτικ Μπιλμπάο (18:00)
Χετάφε-Χερέθ (18:00)
Ρασινγκ Σανταντέρ-Λα Κορούνια (18:00)
Βαγιαδολίδ-Τενερίφη (18:00)
Ζαραγόσα-Οσασούνα (18:00)
Μπαρτσελόνα-Ρεάλ Μαδρίτης (20:00)
Ατλέτικο Μαδρίτης-Εσπανιόλ (22:00)

Premier League: Τα φώτα στο «Άνφιλντ»



Επιμέλεια: Δ.Μ.

Το ματς Λίβερπουλ-Μάντσεστερ Σίτι ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της 13ης αγωνιστικής της Premier League. Η Άρσεναλ, που είναι αντίπαλος του Ολυμπιακού στο Champions League, φιλοξενείται από τη Σάντερλαντ. Η Τσέλσι υποδέχεται τη Γουλβς και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αντιμετωπίζει την Έβερτον (που είναι αντίπαλος της ΑΕΚ στο Europa League).

Όποιος χάσει… χάνεται στο Λίβερπουλ-Μάντσεστερ Σίτι, αφού οι δύο ομάδες δεν έχουν καταφέρει να πιάσουν σταθερή απόδοση στο φετινό πρωτάθλημα. Το «παρών» στον κρίσιμο αγώνα αναμένεται να δώσει ο Στίβεν Τζέραρντ, όμως ο Ράφα Μπενίτεθ δεν υπολογίζει στις υπηρεσίες του Φερνάντο Τόρες. Ο Μαρκ Χιουζ θα αποφασίσει την τελευταία στιγμή αν θα ρίξει στη «μάχη» τον Ρομπίνιο και τον Μπέλαμι. Εκτός είναι ο Πετρόφ.

Στην έδρα της Σάντερλαντ δοκιμάζεται αυτή την εβδομάδα η Άρσεναλ. Η αντίπαλος του Ολυμπιακού στο Champions League προέρχεται από το 4-1 επί της Γουλβς, ενώ οι γηπεδούχοι είχαν ηττηθεί με 2-0 στην έδρα της Τότεναμ. Η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ θα αγωνιστεί χωρίς τους Φαν Πέρσι, Γκιμπς, Τραορέ, Ντενίλσον, Κλισί και Μπέντνερ, ενώ αμφίβολοι είναι ο Γουόλκοτ, ο Ντζουρού και ο Φαμπιάνσκι. Οι «μαυρόγατες» θα παραταχθούν χωρίς τους Τζόουνς, Γκόρντον και Κάτερμολ.

Η πρωτοπόρος του βαθμολογικού πίνακα Τσέλσι υποδέχεται την προτελευταία Γουλβς. Οι «μπλε» επικράτησαν με 1-0 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τώρα απέχουν πέντε βαθμούς από τους «κόκκινους διάβολους» και την Άρσεναλ. Ο Κάρλος Αντσελότι θα παρατάξει την ομάδα του χωρίς τους Μποσίνγκουα και Λάμπαρντ, ενώ αμφίβολοι είναι ο Μπάλακ και ο Τέρι.

Τέλος, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αντιμετωπίζει την Έβερτον. Οι «κόκκινοι διάβολοι» απομακρύνθηκαν από την κορυφή και τώρα βρίσκονται μαζί με την Άρσεναλ στο «κυνήγι» της Τσέλσι. Ο σερ Άλεξ Φέργκιουσον δεν υπολογίζει τους Παρκ, Φέρντιναντ και Χάργκριβς, ενώ Βίντιτς, Γκιγκς και Μπερμπάτοφ είναι αμφίβολοι. Η αντίπαλος της ΑΕΚ στο Europa League θα αγωνιστεί χωρίς τους Μπιλιαλεντίνοφ, Γιαγκιέλκα, Αρτέτα, Βόγκαν και Ανιτσέμπε (ενώ αμφίβολοι είναι οι Νέβιλ, Όσμαν και Πίενααρ).

Το πρόγραμμα της 13ης αγωνιστικής

Σάββατο 21/11/09 (17:00)

Λίβερπουλ-Μάντσεστερ Σίτι (14:45, Novasports 1)
Μπέρμιγχαμ-Φούλαμ
Μπέρνλι-Άστον Βίλα
Τσέλσι-Γουλβς
Χαλ Σίτι-Γουέστ Χαμ
Σάντερλαντ-Άρσεναλ
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Έβερτον (19:15, Novasports 2)

Κυριακή 22/11/09

Μπόλτον-Μπλάκμπερν (15:30, Novasports 7)
Τότεναμ-Γουίγκαν (17:00)
Στόουκ Σίτι-Πόρτσμουθ (18:00, Novasports 7)

Δείτε τη βαθμολογία του αγγλικού πρωταθλήματος.

Η επόμενη αγωνιστική:

Σάββατο 28/11/09 (17:00)

Μπλάκμπερν-Στόουκ Σίτι
Φούλαμ-Μπόλτον
Μάντσεστερ Σίτι-Χαλ Σίτι
Πόρτσμουθ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Γουέστ Χαμ-Μπέρνλι
Γουίγκαν-Σάντερλαντ
Άστον Βίλα-Τότεναμ (19:30)

Κυριακή 29/11/09

Γουλβς-Μπέρμιγχαμ (14:00)
Έβερτον-Λίβερπουλ (15:30)
Άρσεναλ-Τσέλσι (18:00)

ΠΑΟ: Πρόταση σε Σαλπιγγίδη



Επιμέλεια: Δ.Μ.

Τρέχουν για να προλάβουν στον Παναθηναϊκό που «καίγονται» πλέον για να κρατήσουν στις τάξεις τους τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη. Ο επιθετικός του «τριφυλλιού» δεν είχε μείνει ικανοποιημένος από την πρόταση ανανέωσης που του είχε γίνει πρόσφατα και γι’ αυτό το λόγο άλλωστε δεν είχε απαντήσει μέχρι στιγμής στην διοίκηση του συλλόγου. Όπως αποκαλύπτει, όμως,η εφημερίδα «ΑΠΟΨΗ»,ο Νικόλας Πατέρας κατέθεσε νέα βελτιωμένη πρόταση στον Έλληνα άσο που αγγίζει τα 5 εκατ. ευρώ για την επόμενη τετραετία.

Το συμβόλαιο του διεθνούς άσου που πέτυχε το «χρυσό» γκολ στον αγώνα μου Ντόνετσκ με την Ουκρανία, λήγει το ερχόμενο καλοκαίρι και γνωρίζοντας στην Παιανία ότι μπορεί να μείνει ελεύθερος σε λίγους μήνες δεν θέλουν να τον «χάσουν» και φαίνεται να θέλουν να του το αποδείξουν και εμπράκτως. Η αρχική πρόταση προς τον 28χρονο επιθετικό ήταν 600.000 ευρώ το χρόνο και αφορούσε συμβόλαιο τετραετούς διάρκειας, κάτι που δεν ικανοποίησε όμως τον πρώην παίκτη του ΠΑΟΚ, που από τη στιγμή που ήρθε στον Παναθηναϊκό ήταν ο πρώτος σκόρερ του στο πρωτάθλημα. Ο πρόεδρος τους συλλόγου όμως, επανέρχεται με σαφώς βελτιωμένη προσφορά, αφού αν γίνει αποδεκτή, ο Σαλπιγγίδης θα αμείβεται με 950.000 ευρώ (συν τα μπόνους) ετησίως.

Όσον αφορά τον «Σάλπι», ενώ αρχικά είχε ζήτησε παράταση μέχρι τον Ιανουάριο, τώρα φαίνεται να έχουν αλλάξει και για τον ίδιο τα δεδομένα. Να θυμίσουμε πως είχε δηλώσει στο παρελθόν ότι δεν θα αγωνιστεί σε κάποια άλλη ομάδα πλην του «τριφυλλιού», αλλά ουδείς αποκλείει το ενδεχόμενο να θέλει να δοκιμάσει την τύχη του και στο εξωτερικό. Η θέση των «πρασίνων» όμως είναι σαφής, μετά την πρόταση των 5 εκατ. ευρώ (περίπου) για τα επόμενα τέσσερα έτη.

«Στην Τούμπα παίζουμε με... δώδεκα»



Επιμέλεια: Δ.Μ.

Με τον Κώστα Χαλκιά να συνεχίζει να ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα ο Ντάριο Κρέσιτς ετοιμάζεται για να ξεκινήσει βασικός στο μεγάλο ντέρμπι της Κυριακής με τον Αρη.

«Στη διακοπή κάναμε σκληρή δουλειά και θα είμαστε απόλυτα έτοιμοι για το ντέρμπι με τον Αρη, ώστε να βγάλουμε στο γήπεδο τον καλύτερό μας εαυτό. Γνωρίζω ότι αυτό το παιχνίδι είναι πολύ μεγάλο και πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι για να δώσουμε το 150% των δυνατοτήτων μας και να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Παίζουμε στην έδρα μας και θα έχουμε δώδεκα παίκτες όπως γίνεται πάντα και αυτό πιστεύω ότι θα είναι το κλειδί της επιτυχίας» τόνισε ο Κροάτης τερματοφύλακας μιλώντας στο Novasports.

Αναφερόμενος μάλιστα στην αλλαγή στην τεχνική ηγεσία του Αρη και στην παρουσία του Εκτορ Ραούλ Κούπερ, ο Κρέσιτς υπογράμμισε: «Δεν πρέπει να ασχολούμαστε με τον Αρη, δεν μας νοιάζει ποιον έχουν στον πάγκο ούτε με ποιον τρόπο αγωνίζονται. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι μας, δίνοντας τον καλύτερό μας εαυτό και είμαι σίγουρος πως θα κερδίσουμε τον αγώνα».

Σχολιάζοντας, τέλος, τη συνεργασία του με τον Κώστα Χαλκιά ο Ντάριο Κρέσιτς είπε: «Ηξερα ότι βρίσκεται στην ομάδα πριν έρθω στον ΠΑΟΚ. Μου αρέσει να κάνω προπόνηση μαζί του γιατί μαθαίνω πράγματα απ' αυτόν. Είναι εξαιρετικός τερματοφύλακας, αλλά και πολύ καλός άνθρωπος. Είμαι πολύ χαρούμενος που δουλεύω μαζί του αυτήν τη χρονιά και ελπίζω ότι και στο μέλλον θα συνεχίσω να μαθαίνω απ' αυτόν».

Πανθρακικός: Παρελθόν ο Τροΐζε



Επιμέλεια: Δ.Μ.

Και τυπικά παρελθόν αποτελεί ο Εμανουέλε Τροΐζε από την ομάδα του Πανθρακικού. Έτοιμος ο Καζάκης για το ματς με τον Πανιώνιο.

Από την προηγούμενη Τετάρτη είχε γίνει γνωστό στον Εμανουέλε Τροΐζε πως δεν υπολογίζεται από την ομάδα του Πανθρακικού για το υπόλοιπο της σεζόν. Η ολοκλήρωση της απόφασης αυτής έγινε το βράδυ της Πέμπτης (19/11) με την λύση του συμβολαίου του.

Στον ίδιο παρανομαστή βρίσκεται και η περίπτωση του Κώστα Καπετάνου, αλλά υπάρχει διαφορά στο οικονομικό και η υπόθεση θα έχει αρκετά επεισόδια ακόμα.

Μέσα ο Καζάκης

Όοσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, ο Βλάσης Καζάκης ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού του και θα ξεκινήσει βασικός στον αγώνα με τον Πανιώνιο στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης. Έτοιμος θα πρέπει να θεωρείται και ο Μπέντι Μπουβάλ.

Φογκτς: "Άγαλμα στον Ρεχάγκελ"



Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Μπέρτι Φογκτς υποκλίνεται στο μεγαλείο του Ότο Ρεχάγκελ. Ο νυν προπονητής του Αζερμπαϊτζάν αποθέωσε το συμπατριώτη του και τόνισε χαρακτηριστικά ότι "στο τέλος κερδίζει πάντα ο Ρεχάγκελ".

"Η παρουσία της Ελλάδας στο Μουντιάλ συνιστά μία ακόμα επιτυχία του Ρεχάγκελ. Ξέρω ότι δεχόταν κριτική, γνωρίζω ότι γράφτηκαν πολλά για αυτόν τόσο στην χώρα σας όσο και στην Γερμανία για το μέλλον του στην Ελλάδα, αλλά η ομάδα του είναι στο Μουντιάλ και αυτό είναι που μετράει.

Οι Έλληνες δεν θα πρέπει να αμφισβητούν και κριτικάρουν με τόσο καυστικό τρόπο τον Ρεχάγκελ, αλλά να τον ευγνωμονούν. Δεν πρέπει να ξεχνάτε τι έκανε το 2004, τι έπραξε το 2008 και τώρα το 2010, ποιος κατάφερε κάτι ανάλογο στην χώρα σας; Κανείς. Επομένως πρέπει άπαντες να είναι προσεχτικοί στα σχόλια τους διότι όσοι βιάζονται στο τέλος βλέπουν τον Ρεχάγκελ να τους νικά και υποχρεώνονται να αλλάξουν στάση", κατέληξε ο έμπειρος προπονητής.

Οι παραδοσιακές μεγάλες ομάδες του Μουντιάλ δεν θα πρέπει να τρομάζουν την Εθνική, όπως σχολίασε χαρακτηριστικά ο Φόγκτς, αλλά ακόμα και από τους εκπροσώπους της Ευρώπης όπως την Ισπανία.

"Σίγουρα η Βραζιλία και η Αργεντινή είναι ομάδες που στην καλή τους μέρα δεν παίζονται, όμως οι υπόλοιπες ομάδες είναι πάνω κάτω τα ίδια. Η Ισπανία ως πρωταθλήτρια δεν τρομάζει και αυτό φάνηκε στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών. Μην ξεχνάμε πως οι βασικοί της παίκτες θα έχουν πάνω από 55 με 60 παιχνίδια στα πόδια τους, πράγμα που θα τους διαλύσει επομένως μπορώ να πω ότι η Ελλάδα έχει όλα τα φόντα να διακριθεί".