Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

Μπά(ρ)τσα στον Ζοτς!!

Τι να τον κάνεις τον Ναβάρο; Δίχως τον αρχηγό της, η Μπαρτσελόνα «άλωσε» την Κωνσταντινούπολη, επικρατώντας της Φενέρμπαχτσε με 76-73. Αστόχησε για τρεις στο τέλος ο Μπογκντάνοβιτς.

Μπά(ρ)τσα στον Ζοτς!
Μεγάλο διπλό για την Μπαρτσελόνα μέσα στην Τουρκία!

Οι Καταλανοί, χωρίς να έχουν στη σύνθεσή τους τον τραυματία Ναβάρο, επικράτησαν 76-73 της Φενέρμπαχτσε και έκαναν το 2/2 στον όμιλο των ελληνικών ομάδων.

Πραγματικό ντέρμπι το ματς σε ένα κατάμεστο κλειστό, με τους «μπλαουγκράνα» να είναι γενικώς ανώτεροι και να παίρνουν δίκαια το ροζ φύλλο αγώνα, αν και στο τέλος πήγαν να χύσουν την καρδάρα με το... γάλα, όταν απώλεσαν την υπέρ τους διαφορά και είδαν τον Μπογκντάνοβιτς να αστοχεί αφύλαχτος(!) για τρεις. χάνοντας την ευκαιρία να στείλει το ματς στην παράταση.

Κορυφαίος για τους νικητές ο Χουέρτας με 23 πόντους, στους 11 ο θετικότατος Παπανικολάου. Μόλις... 2 ο Κλέιζα, μοιράστηκε το σκορ στους υπόλοιπους των Τούρκων που παρέμειναν χωρίς νίκη στο Top-16.

Το ματς:

Η Μπαρτσελόνα προηγήθηκε με 7-4 στις αρχές του ματς, ωστόσο οι προσωπικές ενέργειες από τους ΜακΚάλεμπ και Πρέλτζιτς ανέτρεψαν την κατάσταση και η Φενέρμπαχτσε πέρασε μπροστά με 13-9. Στη συνέχεια οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι, με τους Καταλανούς στο φινάλε της περιόδου να ξαναπαίρνουν μια διαφορά πέντε πόντων, χάρη σε τρίποντο του Νάχμπαρ.

Οι παίκτες του Ομπράντοβιτς βρήκαν εκ νέου τις λύσεις ούτως ώστε να μην ανοίξει η διαφορά και μείωσαν στον πόντο, 29-30. Το ντέρμπι κρατούσε για τα καλά, με τους δύο αντιπάλους να συμβαδίζουν εκ νέου στο σκορ, τους Τούρκους να παίρνουν μπροστά μετά από πολύ ώρα (39-37), αλλά με καλάθι των «μπλαουγκράνα» στο τέλος, διαμορφώθηκε η πλήρης ισορροπία στο φινάλε του πρώτου μέρους, 39-39.

Η Μπάρτσα διατηρούσε τα ηνία του αγώνα, μπήκε καλύτερη στο τρίτο δεκάλεπτο και προηγήθηκε ξανά με έξι με 50-44. Η άμυνα των φιλοξενούμενων λειτουργούσε καλά, ενώ και στην επίθεση, παρά την απουσία του Ναβάρο, όλα έδειχναν να πηγαίνουν... ρολόι. Εξ’ ού και το προβάδισμα με 58-52, με τους φίλους της Φενέρ να προσπαθούν να σπρώξουν την ομάδα τους. Και τουλάχιστον κατάφεραν να δώσουν ώθηση στους παίκτες του Ζοτς να πλησιάσουν στο καλάθι με το 56-58 του 30’.

Μάχες σώμα με σώμα στο τέταρτο δεκάλεπτο και την Μπαρτσελόνα να κρατά έστω και δύσκολα το υπέρ της σκορ (56-60). Με τον Μπογκντάνοβιτς να το προσπαθεί περισσότερο από τους άλλους, η Φενέρ μείωσε στον πόντο (63-64), με τον Χουέρτας, όμως, να σκοράρει από τα 6,75 και να δίνει γερή ανάσα στην ομάδα του (63-67), ενώ ήταν ξανά ο Βραζιλιάνος που διατήρησε τη διαφορά με το 67-72 στο 39’. Η Μπαρτσελόνα προηγήθηκε 74-69 κι όλα έδειξαν πως τέλειωσαν, αφού είχαν μείνει μόλις λίγα δευτερόλεπτα. Ωστόσο, οι άστοχες βολές και ένα επιθετικό ριμπάουντ του Μπιέλιτσα έκαναν το 73-74 με 15’’ να έχουν απομείνει. Ο Χουέρτας έβαλε δύο βολές, ενώ σε νεκρό χρόνο ο Μπογκντάνοβιτς δεν κατάφερε να σκοράρει από τα 6,75 και να στείλει το ματς στο έξτρα πεντάλεπτο, με τους Καταλανούς να παίρνουν τη νίκη με το τελικό 76-73.

Τα δεκάλεπτα: 18-23, 39-39, 56-58, 73-76

Φενέρμπαχτσε: ΜακΚάλεμπ 13, Μπιέλιτσα 15, Μαχμούτογλου 15, Κλέιζα 2, Βίντμαρ 1, Ζόριτς 2, Σιπάχι, Μπογκντάνοβιτς 12, Πρέλτζιτς 13

Μπαρτσελόνα: Ντόρσεϊ 4, Σάδα 2, Χουέρτας 23, Αμπρίνες, Παπανικολάου 11, Όλεσον 14, Λόρμπεκ 10, Νάχμπαρ 7, Τόμιτς 5Πηγή: sport-fm.gr

«Ντου» στο μπουθ του ΠΑΟΚ!

Ένταση προκλήθηκε κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης στο «Καυταντζόγλειο», όταν οπαδοί του Ηρακλή επιτέθηκαν με φωτοβολίδες και άλλα αντικείμενα στο μπουθ όπου φιλοξενούσε τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ.

«Ντου» στο μπουθ του ΠΑΟΚ
Με επεισόδια σημαδεύτηκε το ντέρμπι Κυπέλλου στο «Καυταντζόγλειο» ανάμεσα στον Ηρακλή και τον ΠΑΟΚ.

Οπαδοί του «Γηραιού» έφτασαν ανενόχλητοι μέχρι τη «θύρα 1» και από εκεί επιτέθηκαν χρησιμοποιώντας φωτοβολίδες και άλλα αντικείμενα στη σουίτα που φιλοξενούσε τους ανθρώπους του «δικέφαλου του Βορρά».

Ευτυχώς κανένα μέλος της αποστολής των φιλοξενούμενων δεν έπαθε το παραμικρό ενώ το επεισόδιο έληξε μερικά λεπτά αργότερα χάρη στην επέμβαση της αστυνομίας και των ανθρώπων ασφαλείας του γηπέδου. Πηγή: sport-fm.gr

Ο ΠΑΟΚ το γκολ, ο Ηρακλής τη… χάρη!!

Ο ΠΑΟΚ το γκολ, ο Ηρακλής τη… χάρη!Ο Ηρακλής ήταν η ομάδα που είχε την διάθεση. Ο ΠΑΟΚ όμως, αυτή που σκόραρε, πήρε την εκτός έδρας νίκη στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι για το Κύπελλο και το μεγάλο προβάδισμα για την πρόκριση.

Το γκολ του αγώνα το πέτυχε ο Αθανασιάδης με εύστοχη κεφαλιά στο 58ο λεπτό μετά από καλή σέντρα που έβγαλε ο Σκόνδρας.

Καλή εμφάνιση από τον «γηραιό», ο οποίος είχε τις ευκαιρίες στην εστία του Γλύκου.

Το παιχνίδι


Ο ΠΑΟΚ είχε το όνομα αλλά ο Ηρακλής είχε την… χάρη στα πρώτα λεπτά του αγώνα. Και όπου χάρη… μπορείτε να βάλετε την πρωτοβουλία των κινήσεων των παικτών, το πάθος, τη διάθεση, τον ρυθμό και ως συνέπεια και τις ευκαιρίες!

Μάλιστα, η καλύτερη φάση για τους γηπεδούχους ήρθε στο 8ο λεπτό της αναμέτρησης.

Ο Ζαχόρα δέχθηκε την πάσα σε πλεονεκτική θέση, φάτσα με τον Γλύκο αλλά με το σουτ που έκανε δεν μπόρεσε να νικήσει τον τερματοφύλακα του «Δικεφάλου του Βορρά» και μάλιστα και στο δεύτερο σουτ που έκανε.

Στο 16ο λεπτό ο Ηρακλής είχε την δεύτερη καλή ευκαιρία. Ο Ονουάτσι βρέθηκε μόνος στο σημείο του πέναλτι αλλά το σουτ που έκανε πέρασε λίγο άουτ.

Ο «γηραιός» συνέχισε να έχει την… όρεξη και να προσπαθεί να σκοράρει αλλά αντίστοιχη φάση με εκείνη του Ζαχόρα δεν δημιούργησε.

Στη συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά και ο ΠΑΟΚ κατάφερε να περάσει στην αντεπίθεση. Στο 23ο λεπτό ο Λίνο εκτέλεσε το φάουλ. Η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Σαββίδη. Ο διαιτητής θα έπρεπε να δείξει το σημείο του πέναλτι αλλά δεν το έκανε προκαλώντας τις αντιδράσεις των παικτών του «δικεφάλου του Βορρά». Στη συνέχεια της φάσης ο Γεωργιάδης σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου 45λεπτου ο Στυλιανίδης έφτασε με την μπάλα μέχρι και την μεγάλη περιοχή του Ηρακλή και το γύρισμα που έκανε δεν βρήκε κανέναν συμπαίκτη του, ο οποίος θα ήταν σε εξαιρετική θέση για να σκοράρει.

Ο Στέφενς στην αρχή του δευτέρου 45λέπτου πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Μαντούρο, αντί του Λάζαρ. Ο Ολλανδός στο ντεμπούτο του αγωνίστηκε δίπλα στον Τζιόλη και έδειξε καλά στοιχεία.

Η είσοδος του Ολλανδού ανέβασε λίγο τον ΠΑΟΚ.

Στο 50ο λεπτό ο Αθανασιάδης έπιασε την κεφαλιά μετά από σέντρα του Λούκας με την μπάλα όμως να καταλήγει εκτός αγωνιστικού χώρου.

Οκτώ λεπτά αργότερα –και παρά το γεγονός ότι ο Ηρακλής είχε την πρωτοβουλία- ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ. Στο 58ο λεπτό ο Σκόνδρας έβγαλε μια καλή σέντρα για το κεφάλι του Αθανασιάδη.

Ο νεαρός επιθετικός –αυτή την φορά- σημάδεψε καλά και άνοιξε το σκορ για τον Δικεφάλο.

Στο 62ο λεπτό ο Ηρακλής είχε μια εξαιρετική ευκαιρία για να ισοφαρίσει. Ο Πορτουλίδης έβγαλε τη σέντρα για το κεφάλι του Τάι αλλά εκείνος είδε την μπάλα να βγαίνει εκτός αγωνιστικού χώρου μετά από μια εξαιρετική επέμβαση του τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ.

Στο 69ο λεπτό ο βραζιλιάνος επιθετικός είχε άλλη μια καλή ευκαιρία, αλλά το σουτ του ήταν άστοχο.Πηγή: sport-fm.gr

«Μπαμ» με Άμπροουζ μέσω Σάντσεζ!

Κοντά στην ολοκλήρωση μιας σπουδαίας προσθήκης βρίσκεται ο Απόλλων, που θέλει να κάνει δικό του τον Ντάρεν Άμπροουζ.

«Μπαμ» με Άμπροουζ μέσω Σάντσεζ
Πολύ κοντά σε συμφωνία με τον Ντάρεν Άμπροουζ βρίσκεται ο Απόλλων.

Η «Ελαφρά Ταξιαρχία», μέσω του Λόρι Σάντσεζ, «ψήνει» τον 30χρονο μεσοεπιθετικό και δεν αποκλείεται το deal να κλείσει άμεσα. Ο Άμπροουζ ανήκει στη Μπέρμιγχαμ, ωστόσο, το γεγονός πως φέτος έχει καταφέρει να πραγματοποιήσει μόλις μία εμφάνιση ενισχύει σημαντικά της πιθανότητες αποχώρησής του.

Στο παρελθόν έχει αγωνιστεί σε Ίπσουϊτς, Νιουκάστλ, Τσάρλτον και Κρίσταλ Πάλας.Πηγή: sport-fm.gr

«Ερυθρόλευκο» προβάδισμα!

Προβάδισμα πρόκρισης στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, πήρε ο Ολυμπιακός Βόλου, ο οποίος με δύο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο, επικράτησε 2-0 του Αστέρα Μαγούλας στο ΕΑΚ.

«Ερυθρόλευκο» προβάδισμα
Με αρκετό… ζόρι, αλλά με δύο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός Βόλου, επικράτησε 2-0 του Αστέρα Μαγούλας. Ο Δεινόπαππας άνοιξε το σκορ στο 67’, λύνοντας τον γόρδιο δεσμό μπροστά από την εστία του Κασμερίδη, για να έρθει ο Γκούρμα, τρία λεπτά πριν το τέλος και να διαμορφώσει το τελικό 2-0.

Με αυτό το αποτέλεσμα, η ομάδα του Μανουέλ Ρόκα, κάνει το πρώτο βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση, όμως, για να συμβεί αυτό θα πρέπει να περάσει και από την Μαγούλα, στις 23/1, όταν και είναι ο επαναληπτικός.

Ολυμπιακός Βόλου (Μανουέλ Ρόκα): Γεωργίου, Γιαλούσης, Κατσιαρός, Αρβανίτης, Μελίσσης, Ρόκας, Πινδώνης (80’ Ολίσε), Καπετάνος (58' Δεινόπαπας), Πόνσε (70’ Καρράς), Κατσίκης, Γκούρμα.

Αστέρας Μαγούλας (Αντώνης Πριόνας): Κασμερίδης, Κοτίτσας, Τριάντος, Σαμαρόπουλος (62' Δημητριάδης), Νόνης, Στρατομήτρος, Αντωνόπουλος, Στρατάκης (70’ Έβερετ), Ασλανίδης, Μαρτίνεθ, Κανελλόπουλος (82' Τσακώνης). Πηγή: sport-fm.gr

Μοίρασε πρόστιμα η Πειθαρχική!

Πρόστιμα σε έξι ΠΑΕ επέβαλε η Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας για τη συμπεριφορά των φιλάθλων τους, ενώ τιμώρησε τον Γιάννη Κομπότη με 20ήμερο αποκλεισμό από τους αγωνιστικούς χώρους.

Μοίρασε πρόστιμα η Πειθαρχική
Για μία ακόμη φορά αρκετές ομάδες της Σούπερ Λίγκας καλούνται να βάλουν το χέρι στην τσέπη λόγω της συμπεριφοράς των φιλάθλων τους.

Συγκεκριμένα, η Πειθαρχική Επιτροπή της διοργανώτριας αρχής επέβαλε πρόστιμα σε Άρη, Εργοτέλη, Ολυμπιακό, Παναιτωλικό, ΠΑΟΚ και Λεβαδειακό, ενώ τιμώρησε και των πρόεδρο της ομάδας της Βοιωτίας με ποινή αποκλεισμού 20 ημερών από τους αγωνιστικούς χώρους.

Η ανακοίνωση:

Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή πήρε τις παρακάτω αποφάσεις στο πλαίσιο των συναντήσεων της 18ης Αγωνιστικής.

Αναλυτικά:

Α) ΠΑΕ Άρης: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: συνολική χρηματική ποινή δύο χιλιάδων πεντακοσίων ευρώ.

Β) ΠΑΕ Εργοτέλης, Ν. Κουνδουράκη (γυμναστή) : Για τη συμπεριφορά του γυμναστή κ.Ν. Κουνδουράκη: επιβάλλει την ποινή της επίπληξης.

Γ) ΠΑΕ Ολυμπιακός: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: χρηματική ποινή δύο χιλιάδων πεντακοσίων ευρώ.

Δ) ΠΑΕ Παναιτωλικός: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: συνολική χρηματική ποινή τριών χιλιάδων ευρώ.

Ε) ΠΑΕ ΠΑΟΚ: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: συνολική χρηματική ποινή τεσσάρων χιλιάδων πεντακοσίων ευρώ.

Η κάτωθι απόφαση αφορά την 17η αγωνιστική
Α) ΠΑΕ Λεβαδειακός, Ι.Κομπότη (Πρόεδρο): Για τη συμπεριφορά του προέδρου κ.Ι.Κομπότη: Επιβάλλει στην ΠΑΕ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ χρηματική ποινή δύο χιλιάδων ευρώ. Επίσης επιβάλλει στον κ.Ι. ΚΟΜΠΟΤΗ την ποινή α) της απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για είκοσι (20) ημέρες και β) τη χρηματική ποινή των δύο χιλιάδων πεντακοσίων ευρώ.

Η κάτωθι απόφαση αφορά το πρωτάθλημα υποδομών Κ20, 17η αγωνιστική
Α) Εργοτέλης (Κ20), Σ. Πρωτογεράκη (Προπονητή),Κ. Συγγενίδη (Εκπρόσωπο): Για την συμπεριφορά του προπονητή κ.Σ.Πρωτογεράκη και του εκπροσώπου κ.Κ.Συγγενίδη: επιβάλλει την ποινή της επίπληξης.

Κοιτάει Νάτχο ο Ολυμπιακός!!

Δημοσίευμα ρωσικής ιστοσελίδας αναφέρει ότι ο Ολυμπιακός ενδιαφέρεται για τη απόκτηση του Μπίμπρας Νάτχο ο οποίος αγωνίζεται στην Ρουμπίν Καζάν!

Κοιτάει Νάτχο ο Ολυμπιακός
Για την απόκτηση του Μπίμπρας Νάτχο κινείται ο Ολυμπιακός!

Πρόκειται για πληροφορία την οποία και μεταφέρει η ρωσική ιστοσελίδα sportbox.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα αυτό ο 25χρονος μέσος του οποίου το συμβόλαιο έχει λήξει με την Ρουμπιν Καζάν βρίσκεται σε αναζήτηση άλλης ομάδας για να συνεχίσει την καριέρα του.

Έτσι οι εκπρόσωποί του συνομιλούν –όπως υποστηρίζει η ρωσική ιστοσελίδα- μαζί του αλλά κα με την Γαλατασαραϊ.

Νωρίτερα είχε απαντήσει αρνητικά σε πρόταση που του είχε γίνει από τους υπεύθυνους της ρωσικής ομάδας για να ανανεώσει το συμβόλαιό του.

Πάντως, πρέπει να επισημανθεί ότι από τον Ολυμπιακό έχουν ξεκαθαρίσει ότι ο μόνος παίκτης ο οποίος θα αποκτηθεί στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου είναι ο Πελέ από τον Εργοτέλη.

Ο Νάτχο αγωνίζεται ως μέσος και αποτελούσε το «μυαλό» της ρωσικής ομάδας. Η αξία του εκτιμάται στα 12.000.000 ευρώ. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν ανησυχούν στον Άρη!!

Απών από την προπόνηση της Πέμπτης (9/1) ήταν ο Ανδρέας Τάτος, λόγω ενοχλήσεων στον προσαγωγό όμως η κατάσταση του δεν εμπνέει ανησυχία και θα παίξει κανονικά στο αγώνα με την Καλλονή.

Δεν ανησυχούν στον Άρη!
Δεν προπονήθηκε την Πέμπτη (9/1) ο Αντρέας Τάτος.

Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός ένιωσε ενοχλήσεις στον προσαγωγό και ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα, αλλά όπως όλα δείχνουν θα είναι κανονικά στη διάθεση του Σούλη Παπαδόπουλου για το εκτός έδρας παιχνίδι με την Καλλόνη.

Όσον αφορά στο αγωνιστικό, ο τεχνικός των «κίτρινων» δούλεψε στην κατοχή της μπάλας και στην φυσική κατάσταση και παράλληλα έδωσε έμφαση στον αμυντικό τομέα.

Επόμενη προπόνηση για τους Θεσσαλονικείς είναι για την Παρασκευή (10/1) το πρωί. Πηγή: sport-fm.gr

Ανακοινώθηκε ο Πέτριτς!

Ολοκληρώθηκε και τυπικά η μεταγραφή του Μλάντεν Πέτριτς στον Παναθηναϊκό με την ΠΑΕ να ανακοινώνει την απόκτησή του για τον επόμενο 1,5 χρόνο.

Ανακοινώθηκε ο Πέτριτς
Λίγη ώρα αφότου ολοκληρώθηκε η παρουσίαση του Μλάντεν Πέτριτς, ανακοινώθηκε και επίσημα η απόκτησή του από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Η χρονική διάρκεια του συμβολαίου που υπέγραψε ο Κροάτης την Τετάρτη θα έχει ισχύ για τον επόμενο 1,5 χρόνο και όπως τόνισε στις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης του τριφυλλιού θα κάνει τα πάντα για να προσφέρει στο σύλλογο.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο παίκτης, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, θα είναι έτοιμος σε περίπου δύο εβδομάδες και λογικά το ντεμπούτο του θα πάει για το ματς με τον Πλατανιά, στην 21η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Η ανακοίνωση:

H ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ανακοινώνει ότι ήρθε σε συμφωνία με τον Κροάτη διεθνή ποδοσφαιριστή Mladen Petric για την υπογραφή συμβολαίου διάρκειας 1½ έτους.

«Μπήκε» ο Μέντες!

Ο Μέντες ντα Σίλβα προπονήθηκε κανονικά την Πέμπτη και υπολογίζεται κανονικά για το ματς του Παναθηναϊκού με τον Πανιώνιο το Σάββατο. Εκτός ο Σίλντενφελντ.

«Μπήκε» ο Μέντες
Ξεπέρασε τη γαστρεντερίτιδα που τον ταλαιπώρησε και προπονήθηκε κανονικά την Πέμπτη ο Μέντες ντα Σίλβα. Έτσι ο Ολλανδός μέσος υπολογίζεται από τον Γιάννη Αναστασίου για το ματς του Παναθηναϊκού με τον Πανιώνιο το Σάββατο στη Λεωφόρο και φαίνεται πως θα διεκδικήσει μια θέση με τον Τάσο Λαγό.

Εκτός πλάνων είναι ο τραυματίας Γκόρντον Σίλντενφελντ, τη θέση του οποίου στο κέντρο άμυνας αναμένεται να πάρει δίπλα στον Γιώργο Κουτρουμπή ο Σπύρος Ρισβάνης, όπως και ο τιμωρημένος Κώστας Τριανταφυλλόπουλος, τον οποίο αναμένεται να αντικαταστήσει στο δεξί άκρο της άμυνας ο Μαρινάκης.

Το πρόγραμμα της προπόνησης περιλάμβανε ασκήσεις τακτικής και στα τελειώματα των φάσεων, ενώ ολοκληρώθηκε με δίτερμα. Η προετοιμασία ολοκληρώνεται με προπόνηση το απόγευμα της Παρασκευής και εν συνεχεία θα ανακοινωθεί η αποστολή.Πηγή: sport-fm.gr

Πάει για Μενσά ο Πλατανιάς!!

Το «μπαμ» θέλει να κάνει ο Πλατανίας που εξετάζει την περίπτωση του 31χρονου, Τζον Μενσά.

Πάει για Μενσά ο Πλατανιάς
Μετά την απόκτηση του Σαμούελ Ινκούμ ο Πλατανιάς ετοιμάζεται να ταράξει ξανά τα νερά, εξετάζοντας την περίπτωση του Τζον Μενσά.

Ο 31χρονος αμυντικός, ο οποίος είναι καλός φίλος με τον Ινκούμ, έχει μείνει ελεύθερος από τη Ρεν με την οποία αγωνίστηκε την περσινή σεζόν σε εφτά ματς.

Ο Μενσά, ο οποίος έχει φορέσει το περιβραχιόνιο της εθνικής Γκάνας και έχει συμμετάσχει σε δύο Μουντιάλ (2006, 2010) και σε δύο Κόπα Άφρικα (2008, 2010) έχει φορέσει τη φανέλα των Τζένοα, Μοντένα, Λιόν και Σάντερλαντ. Πηγή: sport-fm.gr

Ζιοβάνι: «Ο Θεός με έστειλε στον Ολυμπιακό»

Ο Ζιοβάνι αποκαλύπτει πως ακολούθησε κάποια «θεϊκά» σημάδια για να πει το ναι στον Ολυμπιακό το 1999. «Πέρασα έξι υπέροχα χρόνια», είπε ο Βραζιλιάνος παλαίμαχος άσος στον Τύπο της πατρίδας του.

Ζιοβάνι: «Ο Θεός με έστειλε στον Ολυμπιακό»
Οι οπαδοί του Ολυμπιακού τον λάτρεψαν και τον λατρεύουν σαν Θεό. Ο ίδιος ο Ζιοβάνι ομολογεί πως ο… τελευταίος είναι αυτός που τον έστειλε στην Ελλάδα και πέρασε τα έξι καλύτερα χρόνια της ζωής και της καριέρας του.

«Αυτός που με έστειλε στον Ολυμπιακό ήταν ο Θεός. Ήμουν σε διακοπές στη Βραζιλία και έλεγα ‘Θεέ μου, στείλε μου ένα σημάδι’. Δεν ήθελα να πάω στην Ελλάδα, με κανέναν τρόπο», παραδέχτηκε ο Βραζιλιάνος παλαίμαχος άσος μιλώντας στον Τύπο της πατρίδας του.

«Πήρα τον δικηγόρο μου και τον ρώτησα ποιες ομάδες είχαν ενδιαφερθεί. Μου είπε για τη Θέλτα, τη Σπόρτινγκ, την Μπενφίκα και τον Ολυμπιακό. Ένα βράδυ έκανα την προσευχή μου πριν κοιμηθώ, όπως πάντα. Την επόμενη μέρα πήγα μία βόλτα με το καράβι με τη σύζυγό μου. Στη διάρκεια της διαδρομής, είδα ένα παιδί που δεν είχα συναντήσει ποτέ ξανά. Μου είπε ‘Ζιοβάνι, σου αρέσει η παραλία; Αν ναι, σου συστήνω να πας στα ελληνικά νησιά’. Το βρήκα παράξενο, αλλά δεν έδωσα πολλή σημασία. Λίγες μέρες μετά πήγα στην Μπαΐα και ένας ακόμη τύπος μού είπε το ίδιο πράγμα. Τότε άρχισαν οι επαφές και ο Ολυμπιακός μού πρόσφερε συμβόλαιο με διπλάσιες αποδοχές από αυτές που είχα στην Μπαρτσελόνα. Συμφώνησαν με τον μάνατζέρ μου και μετά από μερικές ακόμη μέρες διακοπών πήγα εκεί. Πέρασα έξι υπέροχα χρόνια, όχι μόνο από ποδοσφαιρικής άποψης, αλλά και για τη ζωή μου. Όταν πήγα εκεί φοβόμουν, αλλά έκανα λάθος. Μου φέρονταν σαν βασιλιά», πρόσθεσε.

Παράλληλα, αποκάλυψε πως είχε ενεργό ρόλο στην απόκτηση του Ριβάλντο από τον Ολυμπιακό. «Πήρα τηλέφωνο τον Ριβάλντο και του είπα να έρθει στην Ελλάδα. Επίσης ότι μετά τις προπονήσεις πηγαίνουμε στην παραλία και παίζουμε ποδοβόλεϊ, αλλά και πως η Ελλάδα είναι παράδεισος. Ο Ριβάλντο είπε το ‘ναι’ και έμεινε πολλά χρόνια στην ομάδα. Εγώ ήμουν αυτός που του έδωσα την ώθηση». Πηγή: sport-fm.gr

Δεν τα παρατάνε για Λουσέρο!!

Την περίπτωση του Άντριαν Λουσέρο συνεχίζουν να εξετάζουν στον Απόλλωνα, ο οποίος θα κινηθεί και για την απόκτηση ενός κεντρικού αμυντικού.

Δεν τα παρατάνε για Λουσέρο
Την περίπτωση του Αντριάν Λουσέρο συνεχίζει να εξετάζει ο Απόλλων, παρά το γεγονός ότι βρίσκεται πολύ κοντά στην απόκτηση του Κριστομπάλ.

Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» παρακολουθεί τον Αργεντινό μέσο για τον οποίο θα κινηθεί αν μείνει τελικά ελεύθερος από την ΑΕΚ Λάρνακας.

Ο τεχνικός της «Ελαφράς Ταξιαρχίας», Λόρι Σάντσες, φαίνεται πως προορίζει τον Λουσέρο για το αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής.

Ακόμη, οι «κυανόλευκοι» επιθυμούν να ενδυναμώσουν το ρόστερ τους στην αμυντική γραμμή θέλοντας να αποκτήσουν έναν κεντρικό αμυντικό.
Πηγή: sport-fm.gr

«Περίμενα περισσότερο σεβασμό»

Αιφνιδιασμένος από την απόφαση της διοίκησης και του προπονητικού τιμ του Εργοτέλη να αποχωρήσει άμεσα από την ομάδα παρουσιάστηκε ο Γρηγόρης Αθανασίου, μιλώντας στη SportDay.

«Περίμενα περισσότερο σεβασμό»
Πικραμένος από τη στάση του Εργοτέλη στο πρόσωπό του εμφανίστηκε ο Γρηγόρης Αθανασίους, μιλώντας στη SportDay μία μέρα μετά την ανακοίνωση της απόφασης των Κρητικών να του διαμηνύσουν πως δεν τον υπολογίζουν ως βασικό τερματοφύλακα και είναι στο χέρι του αν θα φύγει τώρα ή θα παραμείνει μέχρι το καλοκαίρι στην ομάδα.

«Οντως, έτσι μου είπαν κι ομολογώ ότι ξαφνιάστηκα. Συζητώ με δύο-τρεις ομάδες, αλλά αν δεν τα βρω, θα παραμείνω μέχρι το καλοκαίρι. Περίμενα, πάντως, περισσότερο σεβασμό», δήλωσε ο μέχρι πρότινος βασικός τερματοφύλακας των Ηρακλειωτών.

Εν τω μεταξύ, αναπτύχθηκε έντονη φημολογία για την επιστροφή του Μιχάλη Σηφάκη στο Ηράκλειο, αλλά για τον Εργοτέλη αυτή τη φορά. Σύμφωνα με την SportDay, υπήρξε μία διερευνητική κρούση στον τερματοφύλακα του Ατρομήτου, όμως είναι πολύ δύσκολο να αποκτηθεί. Πηγή: sport-fm.gr

«Βλέπει» Μπόζιτς η Βέροια!!

Την ενδυνάμωση της επιθετικής γραμμής εξετάζει η Βέροια στην οποία έχει προταθεί ο Μάριο Μπόζιτς.

«Βλέπει» Μπόζιτς η Βέροια
Την ώρα που οι αποχωρήσεις συνεχίζονται στη Βέροια, αφού την πόρτα της εξόδου πέρασε και ο Σεντεμέντες η «βασίλισσα του βορρά» εξετάζει την περίπτωση του Μάριο Μπόζιτς.

Ο Βόσνιος επιθετικός, ο οποίος έλυσε το συμβόλαιο του με την Παναχαϊκή στην οποία είχε σκοράρει τέσσερα τέρματα σε δέκα συμμετοχές, βρίσκεται στο στόχαστρο της ομάδας της Ημαθίας για την ενδυνάμωση της επιθετικής γραμμής.

Ο 30χρονος έχει διεθνής έχει περάσει από την Ουγγαρία και από τη Σλοβακία, ενώ το 2012 ήταν συμπαίκτης με τους Ανελκά και Ντρογκμπά στη Σανγκάι Σενουά της Κίνας.

Στον αντίποδα, δεν φαίνεται να προχωράει η περίπτωση του Πάμπλο Γκαρσία στη Βέροια.Πηγή: sport-fm.gr

«Κοιτάζει» και αλλού ο Περογαμβράκης!

Τις επαφές με άλλες ομάδες έχει αρχίσει η πλευρά του Αλέξη Περογαμβράκη, αφού δεν την ικανοποιεί η πρόταση ανανέωσης που έχει κατατεθεί από τη διοίκηση του ΟΦΗ.

«Κοιτάζει» και αλλού ο Περογαμβράκης
Ανατροπή έχει σημειωθεί στην υπόθεση του Αλέξη Περογαμβράκη για τον ΟΦΗ.

Αν και ο 26χρονος είχε επαφές με τη διοίκηση του κρητικού συλλόγου, τώρα φέρεται να βρίσκεται σε επαφή και με άλλες ομάδες, αφού έχει το δικαίωμα – από τη στιγμή που το καλοκαίρι λήγει το συμβόλαιό του – να συζητήσεις με τους επίδοξους «μνηστήρες».

Σύμφωνα με πληροφορίες της SportDay, ο Μάνθος Πουλινάκης τού πρότεινε διετές συμβόλαιο με 60.000 ευρώ ετήσιες αποδοχές.

Μέχρι τώρα ο 26χρονος φορ αμείβεται στον ΟΦΗ με βάση το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο, πράγμα που σημαίνει ότι τα χρήματα δεν είναι πολλά. Ετσι, επιζητεί μία συμφωνία που θα λύνει το... πρόβλημα της ζωής του.

Την ίδια ώρα, το δημοσίευμα της εφημερίδας αναφέρει πως ο μάνατζέρ του έχει έρθει σε επαφή με την ΑΕΚ, τον Παναθηναϊκό, τον Ατρόμητο και τον Αστέρα Τρίπολης.

Η «Ενωση», σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, είναι αυτή που έχει ασχοληθεί πιο «ζεστά» με την περίπτωσή του. Πηγή: sport-fm.gr

«Μπορούν να πετύχουν πολλά γκολ στην Ελλάδα»

Σίγουρος ότι το επιθετικό δίδυμο Πέτριτς-Μπεργκ θα πετύχει πολλά γκολ για λογαριασμό του Παναθηναϊκού εμφανίστηκε ο τεχνικός του Αμβούργου που είχε χρησιμοποιήσει τους δύο παίκτες, Μπρούνο Λαμπαντία.

«Μπορούν να πετύχουν πολλά γκολ στην Ελλάδα»
«Έχει κάνει εξαιρετικές επιλογές ο Παναθηναϊκός. Είναι και οι δύο πολύ καλοί ποδοσφαιριστές», ήταν το σχόλιο του Μπρούνο Λαμπαντία για την μεταγραφή του Μλάντεν Πέτριτς και την συνύπαρξή του με τον Μπεργκ στο «τριφύλλι».

Ο Γερμανός ιταλικής καταγωγής προπονητής, ο οποίος είχε συνεργαστεί με τον Κροάτη και τον Σουηδό φορ στο Αμβούργο, τόνισε πως: «Μπορώ να σας πω με σιγουριά πως μπορούν να συνεργαστούν άψογα και να κάνουν πανίσχυρη την επιθετική γραμμή μιας ομάδας».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Μπρούνο Λαμπαντία στην «Πράσινη»

Για την είδηση της ανακοίνωσης της μεταγραφής του Μλάντεν Πέτριτς από τον Παναθηναϊκό:

«Υπέγραψε τελικά ο Μλάντεν; Οπότε θα παίξουν ξανά μαζί με τον Μπεργκ».

Για την συνύπαρξη του Κροάτη φορ με τον Σουηδό άσο:

«Έχει κάνει εξαιρετικές επιλογές ο Παναθηναϊκός. Είναι και οι δύο πολύ καλοί ποδοσφαιριστές. Μπορώ να σας πω με σιγουριά πως μπορούν να συνεργαστούν άψογα και να κάνουν πανίσχυρη την επιθετική γραμμή μιας ομάδας. Όχι μόνο του Παναθηναϊκού αλλά οποιασδήποτε ευρωπαϊκής ομάδας. Είναι δύο φορ που κάθε προπονητής θα ήθελε να έχει. Χωρίς αμφιβολία, δύο παίκτες που στάθηκαν στην Bundesliga, μπορούν να πετύχουν πολλά γκολ στην Ελλάδα».

Για τον ρόλο που μπορεί να έχει ο 33χρονος Κροάτης

«Ο Πέτριτς είναι φανταστικός επιθετικός. Εκτός από μεγάλος σκόρερ, είναι ένας ποδοσφαιριστής που μπορεί να παίξει λίγο πιο πίσω από τον Μπεργκ και να φτιάξει φάσεις για την ομάδα. Είναι τεχνίτης και βλέπει γήπεδο. Δεν είναι εγωιστής, αν δεν μπορεί να τελειώσει μια φάση θα δώσει την πάσα».

Για τον Μπεργκ:

«Τον είχα διαλέξει εγώ. Πίστευα και πιστεύω πολύ στις δυνατότητές του. Στη Γερμανία, όμως, δεν τα κατάφερε τόσο καλά, κυρίως εξαιτίας των τραυματισμών που είχε. Αν πάρει συνεχόμενα παιχνίδια και βρει ρυθμό, είναι ένας επιθετικός που μπορεί να κάνει μεγάλη ζημιά στις αντίπαλες άμυνες. Είμαι σίγουρος πως μπορούν να συνεργαστούν και πάλι πολύ καλά οι δυο τους».

Στόπερ… το καλοκαίρι!

Για το καλοκαίρι μετατίθεται η ενίσχυση στα στόπερ για τον Παναθηναϊκό. Σήμερα υπογράφει και παρουσιάζεται ο Πέτριτς, αλλά αργεί το ντεμπούτο του. Αλλαγές ετοιμάζει ο Αναστασίου με Πανιώνιο.

Στόπερ… το καλοκαίρι
Ο Παναθηναϊκός ενισχύθηκε σημαντικά στην επίθεση με την προσθήκη του Μλάντεν Πέτριτς, αλλά δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν πως η ομάδα χρειάζεται στόπερ. Πάντως οι πιθανότητες να υπάρξει μεταγραφή κεντρικού αμυντικού στην τρέχουσα περίοδο είναι πολύ λίγες και δεν υπάρχουν χρήματα προς διάθεση για να αποκτηθεί ένας ποδοσφαιριστής που θα κάνει τη διαφορά.

Συν τοις άλλοις, ο δανεισμός του Γκόρντον Σίλντενφελντ λήγει το καλοκαίρι και δεν μπορεί να διακοπεί νωρίτερα αν δεν συναινέσουν ο ίδιος ο Κροάτης αμυντικός και η Ντιναμό Μόσχας, όπου και ανήκει.

Έτσι όλα δείχνουν πως μοναδική χειμερινή προσθήκη θα είναι ο Πέτριτς. Η μεταγραφή του θα ολοκληρωθεί και τυπικά σήμερα το μεσημέρι, καθώς θα πάει στα γραφεία μετά την προπόνηση για να υπογράψει για ενάμιση χρόνο και θα παρουσιαστεί στις 14:30. Χθες ο Κροάτης φορ έκανε διπλό ατομικό πρόγραμμα, σε δέκα μέρες υπολογίζεται πως θα είναι έτοιμος να προπονηθεί κανονικά καθώς ταλαιπωρείται από τραυματισμό στη γάμπα, ενώ θα είναι έτοιμος να παίξει σε τρεις εβδομάδες κάνοντας ντεμπούτο είτε με τον Πλατανιά στη Λεωφόρο είτε με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο.

Αλλαγές εν όψει

Ο Γιάννης Αναστασίου θα προχωρήσει σε αρκετές αλλαγές στο ματς του Παναθηναϊκού με τον Πανιώνιο το προσεχές Σάββατο. Αντί του τιμωρημένου Τριανταφυλλόπουλου στο δεξί άκρο της άμυνας θα παίξει ο Μαρινάκης, με τον Ρισβάνη να αντικαθιστά τον τραυματία Σίλντενφελντ στο κέντρο της άμυνας δίπλα στον Κουτρουμπή. Αντί του τιμωρημένου Ζέκα στο κέντρο αναμένεται να παίξει ο Ντίνας, ενώ αν ο Μέντες ξεπεράσει τη γαστρεντερίτιδα που τον ταλαιπωρεί, θα παίξει αντί του Λαγού σε θέση αμυντικού χαφ. Σκέψη για αλλαγή υπάρχει και στην επίθεση, με τον Κλωναρίδη να διεκδικεί τη θέση του Καρέλη. Σταθεροί στην ενδεκάδα είναι οι Καπίνο (προέρχεται από καλή εμφάνιση, ενώ ο Κοτσόλης έχει πρόβλημα στους κοιλιακούς), Νάνο, Κουτρουμπής, Αμπέντ, Πράνιτς και Μπεργκ. Όσο για τον Μπαϊράμι, το πιθανότερο είναι να πάρει χρόνο συμμετοχής στο ματς Κυπέλλου με τον Ηρακλή Ψαχνών την ερχόμενη Τετάρτη, αφού ακόμη δεν είναι στο επιθυμητό επίπεδο φυσικής κατάστασης. Πηγή: sport-fm.gr

Από χειμώνα… καλοκαίρι!!

Δύο περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που έχουν ως κοινό «παρονομαστή» τον Ντιμίτρι Σέλουκ «παίζουν» τις τελευταίες ώρες για τον Ολυμπιακό. Πρόκειται για τον Αμπντισαλάμ Ιμπραΐμ και τον Αμπντούλ Ραζάκ.

Από χειμώνα… καλοκαίρι
Ακόμη μία «τεσσάρα» κατάφερε να πετύχει τη φετινή σεζόν ο Ολυμπιακός, ο οποίος επικράτησε με σκορ 4-0 του Αστέρα Τρίπολης στον πρώτο αγώνα για το Κύπελλο Ελλάδας.

Ο Μίτσελ προχώρησε σε αρκετές αλλαγές στην αρχική ενδεκάδα των Πειραιωτών, αποδεικνύοντας πως εμπιστεύεται όλους τους παίκτες που έχει στη διάθεσή του και εκείνοι με τη σειρά τους έδειξαν πως όλοι μπορούν να βοηθήσουν στην καλή εικόνα της ομάδας.

Παρόλα αυτά, τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται έντονη μεταγραφική κινητικότητα για την ενίσχυση του υπάρχοντος ρόστερ των νταμπλούχων Ελλάδας εν όψει της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Σύντομα η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ θα ανακοινώσει την απόκτηση του Τάσου Αυλωνίτη από τον Πανιώνιο, με το ενδεχόμενο να μετακομίσει από τώρα στου Ρέντη – μετά και το τροχαίο ατύχημα που είχε ο Μιγκέλ Τόρες – να παραμένει ανοιχτό.

Από εκεί και πέρα, αυξάνονται οι πιθανότητες ο Ολυμπιακός να κάνει δικό του και τον Μιχάλη Μπακάκη από τον Παναιτωλικό για το καλοκαίρι.

Την ίδια ώρα, στη Ρωσία συνεχίζονται τα δημοσιεύματα που θέλουν τον Ολυμπιακό να προχωρά στην απόκτηση του Αμντούλ Ραζάκ της Ανζί, ενώ υποστηρίζουν πως θα τον δώσει με τη μορφή δανεισμού σε άλλη ομάδα της Σούπερ Λίγκας για να πάρει παιχνίδια στα πόδια του. Ωστόσο, υπήρξε άμεσα η σχετική διάψευση.

Παράλληλα, οι Ρώσοι υποστηρίζουν πως ο Αμπντισαλάμ Ιμπραΐμ, ο οποίος ανήκει στην Μάντσεστερ Σίτι, είναι πιθανό να συνεχίσει την καριέρα του στους «ερυθρολεύκους». Στην περίπτωση του Ιβοριανού χαφ και εκείνη του 22χρονου μέσου από τη Σομαλία – με νορβηγική υπηκοότητα - εμπλέκεται ο γνωστός ατζέντης του Γιάγια Τουρέ, Ντιμίτρι Σέλουκ.

Τέλος, χθες η «Α'Βola», επικαλούμενη δημοσίευμα του «France Football», ανέφερε πως οι Πειραιώτες κινούνται για την απόκτηση του Ισλάμ Σλιμανί. Συγκεκριμένα, έγραφε πως Ολυμπιακός, Σασουόλο και αρκετές γερμανικές ομάδες ενδιαφέρονται για τον Αλγερινό επιθετικό της Σπόρτινγκ!
Πηγή: sport-fm.gr

Το «κόλλησε» ο Τοροσίδης!! (video)

Βρέθηκε την κατάλληλη στιγμή στο σωστό μέρος και ήταν «ψωμάκι» για τον Βασίλη Τοροσίδη να πλασάρει και να σκοράρει για λογαριασμό της Ρόμα.

Το «κόλλησε» ο Τοροσίδης (video)
Με τον καλύτερο τρόπο «εξαργυρώνει» την φανέλα βασικού που πήρε για το (εν εξελίξει) παιχνίδι Κυπέλλου της Ρόμα με την Σαμπντόρια, ο Βασίλης Τοροσίδης!
Ο διεθνής μπακ, όπως συνηθίζει, προωθήθηκε. Προωθήθηκε τόσο πολύ που «ξεχάστηκε» από την άμυνα των φιλοξενούμενων μέσα στην μικρή περιοχή τους.

Και ευτυχώς για την ομάδα του ήταν την κατάλληλη στιγμή, εκεί που έπρεπε. Να επωφεληθεί την αστοχία του Ντόντο που από κοντά σημάδεψε δοκάρι, να πάρει το ριμπάουντ και να ανοίξει το σκορ μόλις στο 6’!




Πηγή: sport-fm.gr

Μαντούρο: «Είμαι ενθουσιασμένος»!

Ανυπόμονος να φορέσει την φανέλα του ΠΑΟΚ και να παίξει το πρώτο του επίσημο ματς στη νέα του ομάδα παρουσιάστηκε ο Χέντβιγκες Μαντούρο.

Μαντούρο: «Είμαι ενθουσιασμένος»!
Ανυπόμονος να φορέσει την φανέλα του ΠΑΟΚ και να παίξει το πρώτο του επίσημο ματς στη νέα του ομάδα παρουσιάστηκε ο Χέντβιγκες Μαντούρο, μέσω σχολίου που αναρτήθηκε στο επίσημο προφίλ της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ.

Δείτε το tweet της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ



"Ενθουσιασμένος για την πρώτη μου αποστολή κιόλας!" λέει ο Μαντούρο




Πηγή: sport-fm.gr

Η… κίνηση «ματ» του Ιβάν!

Το «Ο.Κ.» για την απόκτηση ενός επιθετικού που θα κάνει τη διαφορά στον ΠΑΟΚ και θα «ματώσει» τα αντίπαλα δίχτυα έχει δώσει ο Ιβάν Σαββίδης.

Η… κίνηση «ματ» του Ιβάν
Αρκετές φορές τη φετινή σεζόν έχει παρατηρηθεί το πρόβλημα του ΠΑΟΚ να μετατρέψει τις ευκαιρίες που έχει κατά τη διάρκεια των αγώνων του σε γκολ.

Εδώ και αρκετό καιρό ο Χουμπ Στέφενς έψαχνε να βρει λύσεις, όταν ο «Δικέφαλος του Βορρά» δυσκολεύεται να βρει στόχο και να κερδίσει πιο «αδύναμες» ομάδες που ταμπουρώνονται στα μετόπισθεν.

Οι ιθύνοντες του συλλόγου κινούνται για την απόκτηση ενός φορ (για να συμφωνήσουν με εκείνον και την ομάδα του), ο οποίος θα μπορεί να μετατρέπει τη «μισή» ευκαιρία σε γκολ.

Από την πλευρά του, ο Ιβάν Σαββίδης φέρεται να έχει δώσει, σύμφωνα με πληροφορίες της SportDay, εδώ κι αρκετές μέρες το «Ο.Κ.» για την κίνηση «ματ» που ενδεχομένως να κοστίζει κι αρκετά.

Σίγουρα δεν είναι εύκολο ένας ποδοσφαιριστής εγνωσμένης αξίας, που θα έχει παιχνίδια στα πόδια του και δεν θα έχει… γυαλίσει τον πάγκο της ομάδας του, να έρθει από τώρα στην Τούμπα.

Ωστόσο, οι προτάσεις των μάνατζερ και του σκάουτερ που λειτουργούν για λογαριασμό της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ είναι αρκετές προς τη διοίκηση και για αυτό τον λόγο οι άνθρωποι της ομάδας ψάχνουν λεπτομερώς τις συγκεκριμένες προτάσεις.Πηγή: sport-fm.gr

Τρίτος καλύτερος Ευρωπαίος ο Σπανούλης!!

Ο Βασίλης Σπανούλης κατέλαβε την 3η θέση στην ψηφοφορία της ιταλικής La Gazzetta dello Sport για τον καλύτερο Ευρωπαίο παίκτη πίσω απ' τους ΝBAers Τόνι Πάρκερ και Μαρκ Γκασόλ.
Στην ψηφοφορία του 2013 συμμετείχαν 154 παίκτες, προπονητές και δημοσιογράφοι από 33 χώρες κι ο 31χρονος γκαρντ του back to back Πρωταθλητή Ευρώπης Ολυμπιακού και της Εθνικής Ομάδος τερμάτισε στην 3η θέση, συγκεντρώνοντας 135 πόντους (σ.σ. 3π. η 1η ψήφος, 2π. η 2η ψήφος & 1π. η 3η ψήφος).
Ο Τόνι Πάρκερ των Σπερς και της Πρωταθλήτριας Ευρώπης Γαλλίας δεν είχε αντίπαλο (283π.) και ζευγάρωσε (2007) τα σχετικά βραβεία του, τον ακολούθησε ο Μαρκ Γκασόλ των Γκρίζλις και της χάλκινης στο Eurobasket 2013 Ισπανίας, ενώ η πρώτα 8άδα συμπληρώνεται από παίκτες με παρουσία στα παρκέ της Σλοβενίας.
1. Τόνι Πάρκερ (Σπερς/Γαλλία) - 283
2. Μαρκ Γκασόλ (Γκρίζλις/Ισπανία) - 144
3. Βασίλης Σπανούλης (Ολυμπιακός/Ελλάδα) - 135
4. Νικολά Μπατούμ (Τρέιλ Μπλέιζερς/Γαλλία) - 38
5. Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς (Φενέρμπαχτσε/Κροατία) - 33
6. Ρούντι Φερνάντεθ (Ρεάλ Μαδρίτης/Ισπανία) - 32
7. Λίνας Κλέιζα (Ράπτορς, Φενέρμπαχτσε/Λιθουανία) - 23
8. Μάντας Καλνιέτις (Λοκομοτίβ Κουμπάν/Λιθουανία) - 10
9. Νίκολα Πέκοβιτς (Τίμπεργουλβς/Μαυροβούνιο) - 9
10. Αντρέι Κιριλένκο (Τίμπεργουλβς, Νετς/Ρωσία) - 6
Οι υπόλοιπες ψήφοι πήγαν στους Ροντρίγκεθ (4), Νοβίτσκι (3), Ναβάρο (3), Ρούμπιο (3), Κριάπα (3), Ασίκ (3), Μόνια (2), Μίροτιτς (1), Ντράγκιτς Γκ. (1), Φριντζόν (1) & Κόπονεν (1).
Το Euroscar European Player of the Year Award απομένεται απ' το 1979 στον κορυφαίο παίκτη της γηραιάς ηπείρου σε Ευρώπη & ΝΒΑ κι οι Σαμπόνις (1984, 1985, 1988, 1995, 1997 & 1999) & Νοβίτσκι (2002, 2003, 2004, 2005, 2006 & 2011) είναι οι πολυνίκες με 6 κατακτήσεις. Περσινός νικητής ήταν ο Ρώσος NBAer Αντρέι Κιριλένκο, ο οποίος τότε είχε δηλώσει πως θα το έδινε σε οποιονδήποτε απ' τους Σπανούλη, Πάρκερ & Γκασόλ Π.!
Απομένει να φανεί ποιος θα κερδίσει και το αντίστοιχο βραβείο της FIBA Europe, για το οποίο η ψηφοφορία βρίσκεται σε εξέλιξη (εδώ).
Πηγή: gazzetta.gr

Άνετα σε γκανγκστερική ταινία αυτός ο παικταράς!!

"Σκυλίσια Μέρα" με τον ποδοσφαιριστή (τώρα προπονητή) που λόγω στυλ θα μπορούσε άνετα να είναι πρωταγωνιστής σε ταινίες δράσης του Χόλυγουντ κάνοντας τον σκληρό! Ήταν ένα από τα πιο σκληρά, ανθεκτικά κι επιβλητικά αμυντικά χαφ που έχουν περάσει από το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Ο Τζενάρο Γκατούζο, που ήρθε σαν σήμερα στη ζωή το 1978, αποδείχθηκε ένας κόφτης - πολεμιστής, με πολύ τρέξιμο, τάκλιν κι ελάχιστες ήττες σε μονομαχίες. Από το πιο γερό μέταλλο φτιαγμένος!
Με το πρόσωπό του και τους μορφασμούς του να θυμίζουν ηθοποιό από παλιές "γκανγκστερικές" ταινίες του Χόλυγουντ ή από έργα δράσης, ο Γκατούζο πέρασε μεγάλες στιγμές στη Μίλαν και το όνομά του ταυτίστηκε με τον συγκεκριμένο σύλλογο.
Ξεκίνησε από τις ακαδημίες της Περούτζια, όπου έπαιξε σαν επαγγελματίας από το 1995-97, ενώ στη συνέχεια πήγε από έναν χρόνο στη Ρέιντζερς και τη Σαλερνιτάνα.
Το 1999 μετακόμισε στη Μίλαν με την οποία αγωνίστηκε ως το 2012, κάνοντας 335 συμμετοχές και πετυχαίνοντας 9 γκολ.
Την τελευταία του χρονιά ως παίκτης την έκανε στη Σιόν. Φόρεσε και 73 φορές την φανέλα της εθνικής Ιταλίας, ενώ απ΄ όταν κρέμασε τα παπούτσια του ξεκίνησε καριέρα προπονητή.
Με δυο Τσάμπιονς Λιγκ κι ένα Μουντιάλ, δεν θα μπορούσε να έχει κανένα παράπονο. Τρείς μεγάλοι τίτλοι! Πήρε, όμως, και δυο πρωταθλήματα, αλλά κι ένα Κύπελλο Ιταλίας. Μια γεμάτη καριέρα…

Πηγή: sportdog.gr

Το πιο τρελό 13άρι...!!

Στις 9 Ιανουαρίου 1983 μία συνταξιούχος καθαρίστρια έπιασε το μοναδικό 13άρι στο ΠΡΟ-ΠΟ και… τίναξε την μπάνκα στον αέρα! Ποτέ άλλοτε το παραδοσιακό παιχνίδι δεν είχε χαρίσει τόσο μεγάλα κέρδη. Και για να συμβεί αυτό σημειώθηκαν ένα σωρό εκπλήξεις στο πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής, ένας συνδυασμός αποτελεσμάτων που δεν χωρούσε ο νους. Μόνο η 66χρονη Δήμητρα Ζωγοπούλου κατάφερε να κάνει -στην τύχη, όπως η ίδια παραδέχθηκε, μια και έπαιζε ΠΡΟ-ΠΟ επί δεκαπέντε χρόνια χωρίς να ξέρει τις ομάδες- 13 σωστές προβλέψεις και μάζεψε όλο το “χαρτί”: 49 εκατομμύρια δραχμές!
Με έναν πρόχειρο υπολογισμό, το ποσό αυτό ισοδυναμούσε με σχεδόν 1 εκατομμύριο ευρώ σε σημερινά λεφτά. Μία ολόκληρη περιουσία, όχι αστεία! Σκεφτείτε, μάλιστα, ότι η Ζωγοπούλου έφτασε στην εντυπωσιακή επιτυχία με ένα απλό δελτίο αξίας 96 δραχμών, στο οποίο -εδώ είναι το πιο τρελό- προέβλεψε τα 13 σωστά αποτελέσματα στην πρώτη από τις 16 στήλες που είχε στη διάθεσή της!
Για να προκύψει, όμως, αυτό το ποσό-ρεκόρ για το μοναδικό 13άρι, χρειάστηκε να σημειωθούν απίστευτα αποτελέσματα στο πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής. Αρχικά στη Λεωφόρο, ο Πανιώνιος που έδινε μάχη για να αποφύγει τον υποβιβασμό, νίκησε 3-1 τον Παναθηναϊκό. Ήταν η πρώτη εκτός έδρας νίκη των “κυανέρυθρων” επί του “τριφυλλιού” στην Α’ Εθνική και ήρθε χάρη σε γκολ των Παπαμιχαήλ (47’), Λατουσέ (77’) και του πρωτοεμφανιζόμενου Αποσπόρη (83’). Ο Παναθηναϊκός, ο οποίος είχε χάσει και πέναλτι στο 55’ με τον Λα Λινγκ (απέκρουσε ο Μανίκας), κατάφερε απλώς να μειώσει στο 88’ με τον Τσινό.
Σούπερ έκπληξη είχαμε και στη Νέα Φιλαδέλφεια, όπου ο ΟΦΗ νίκησε με 3-2 την ΑΕΚ αν και βρέθηκε να χάνει στο ξεκίνημα με 2-0. Ο Θαλής Τσιριμώκος πέτυχε δύο γκολ και ήταν ο πρωταγωνιστής της μεγάλης ανατροπής, η οποία χάρισε στους Κρητικούς την πρώτη εκτός έδρας νίκη τους επί της “Ένωσης” στην Α’ Εθνική. Λίγα χιλιόμετρα πιο νότια, στο Καραϊσκάκη, έσπασε άλλη μία παράδοση: Εθνικός - Δόξα 2-3! Πιο ισοδύναμο το ζευγάρι, αλλά και για τους Δραμινούς ήταν το πρώτο “διπλό” επί του Εθνικού σε επίπεδο πρωταθλήματος!
Το… κερασάκι στην τούρτα μπήκε στο Αλκαζάρ, αν και η εκεί η έκπληξη δεν ήταν τόσο μεγάλη όσο οι άλλες. Η ισχυρή, τότε, Λάρισα του Γιάτσεκ Γκμοχ νίκησε 2-0 τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό με δύο γκολ του Κώστα Μαλουμίδη (23’, 36’ πέν.). Η θεσσαλική ομάδα έκανε το “ξεπέταγμα” της εκείνη τη χρονιάς, όμως και γι’ αυτήν, εκείνη η νίκη ήταν η πρώτη στην ιστορία της επί “ερυθρολεύκων”, στη σύντομη μέχρι τότε παρουσία της στην Α’ Εθνική!
ΠΗΓΗ: Sday.gr

“Να προσέξει ο ΠΑΟΚ”

alaba-610x350
Ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ Νίκος Αλαβάντας και σκόρερ στο τελευταίο παιχνίδι κυπέλλου (3-1 υπέρ του ΠΑΟΚ) ανάμεσα στις δυο ομάδες τον Δεκέμβριο του 1984 στην Τούμπα, φιλοξενήθηκε στον Αrena FM 89,4 και μίλησε για τον σημερινό αγώνα.
Αναλυτικά δήλωσε ο Νίκος Αλαβάντας:
Για το γκολ που είχε πετύχει κόντρα στον Ηρακλή:
“Την χρονιά του πρωταθλήματος, το 1984, στο παιχνίδι με τον Ηρακλή ο προπονητής με είχε στον πάγκο. Όταν με σήκωσε μου είπε ένας συμπαίκτης από τον πάγκοότι θα μπω αλλαγή και θα βάλω γκολ. Τον ρώτησα αν μου έκανε πλάκα αλλά τελικά πέτυχα το τρίτο γκολ της ομάδας”.
Για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ομάδες της Θεσσαλονίκης:
“Είναι πολύ άσχημο να μην υπάρχει ο Ηρακλής στην πρώτη κατηγορία. Έχει και πολλά προβλήματα ο Άρης, είναι πρωτοφανές και απαράδεκτο να έχει δυο ομάδες η Θεσσαλονίκη στη πρώτη κατηγορία και τρεις η Κρήτη”.
Για το επίπεδο του πρωταθλήματος:
“Ο Ολυμπιακός έχει καθαρίσει το πρωτάθλημα από τον πρώτο γύρο και το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι σε άσχημη κατάσταση. Ο ΠΑΟΚ κάνει μια προσπάθεια με τον Σαββίδη όμως ένας ΠΑΟΚ δεν αρκεί. Πρέπει να έχουμε ανταγωνιστικό πρωτάθλημα για να μπορούμε να κοντράρουμε ομάδες και στην Ευρώπη. Ομάδες όπως η Τρίπολη και ο Ατρόμητος παίζουν στην Ευρώπη απλά για να παίζουν. Χρειαζόμαστε ανθρώπους που θα βάλουν χρήματα για να κάνουν μεταγραφές”.
Για το πόσο κινδυνεύει ο ΠΑΟΚ από τον Ηρακλή:
“Το κύπελλο έχει μια ιδιαιτερότητα και αν δεν το πάρει σοβαρά το παιχνίδι ο ΠΑΟΚ μπορεί να γίνει η έκπληξη. Σε πολλές χώρες βλέπουμε πως γίνονται μεγάλες εκπλήξεις στο ποδόσφαιρο. Ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός αν θέλει να συνεχίσει στον θεσμό. Βασικός στόχος του είναι το κύπελλο. Είδαμε τον Πανιώνιο να χάνει από τον Αγινιακό. Πιο παλιά είχαμε περάσει από τον Γιαννιτσά στα πέναλτι με σκορ 16-15. Είχε σκοτεινιάσει και είχαν ανάψει τα φώτα από τα τρακτέρ για να χτυπηθούν τα πέναλτι. Όλες οι ομάδες έχουν πέσει θύματα έκπληξης στο κύπελλο. Πρέπει ο ΠΑΟΚ να είναι πολύ προσεκτικός”.
Για την δυσκολία του ΠΑΟΚ να “καθαρίζει” τα παιχνίδια:
“Αγωνιστικά ο ΠΑΟΚ είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση. Αυτό που με προβληματίζει είναι πως πρέπει να δεχτεί γκολ για να ξυπνήσει. Κάποια φορά θα την πατήσει. . Πρέπει να καθαρίζει τέτοια παιχνίδια από το πρώτο εικοσάλεπτο. Ο ΠΑΟΚ δυσκολεύεται πολύ ενώ ο Ολυμπιακός τελειώνει γρήγορα τα παιχνίδια. Δεν μπορεί σε κάθε παιχνίδι να αγχώνεται η ομάδα και να τρέχει μέχρι το 90′”.
Για τον θρυλικό τάκλιν που είχε κάνει στον Ρουμενίγκε:
“Είχα κάποια προσωπικά απωθημένα με τον Ρουμενίγκε. Ο προπονητής μας έφερνε συνέχεια παράδειγμα το σπριντ του Ρουμενίγκε. Σε εκείνη τη φάση ήθελα να δω πόσο ταχύς είναι. Τελικά δεν ήταν και τόσο”.
Πηγή: arenafm.gr

“Πρώτος στόχος η άνοδος”

papaioannoy-lakis
Στον Arena FM φιλοξενήθηκε παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Ηρακλή αλλά και του ΠΑΟΚ, Λάκης Παπαϊωάννου. Μίλησε για το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης που θα γίνει σήμερα (09/01) στο πλαίσιο του κυπέλλου Ελλάδας και τόνισε πως το παιχνίδι αυτό είναι πολύ σημαντικό για τον “Γηραιό” αλλά δε πρέπει να τον αποπροσανατολίσει από τον κύριο στόχο που είναι η άνοδος στη Σούπερ Λιγκ”.
Αναλυτικά δήλωσε ο Λάκης Παπαϊωάννου:
Για το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Ηρακλή για το κύπελλο Ελλάδας:
“Ζωντανεύουν κάποια ντέρμπι του παρελθόντος όμως ο πρωταρχικός σκοπός είναι η άνοδος στη μεγάλη κατηγορία. Σίγουρα είναι σημαντικό παιχνίδι όμως δε μας αποπροσανατολίζει από τον κύριο στόχο που είναι η επιστροφή στη Σούπερ Λιγκ. Σαφώς και εγώ αν έπαιζα θα ήθελα να κερδίσω και να ζεστάνω τον κόσμο. Πρέπει οι παίκτες να χαρούνε το παιχνίδι να έχουν καλή απόδοση και να αποκτήσουν ψυχολογία. Είναι ένα τεστ για τον Ηρακλή για την συνέχεια του πρωταθλήματος. Τίποτα περισσότερο η λιγότερο. Αν κερδίσω τον ΠΑΟΚ θα με βοηθήσει αλλά δε θα με βγάλει στη Σούπερ Λιγκ. Αν χάσει ο ΠΑΟΚ δε μικραίνει και αν κερδίσει δε μεγαλώνει ως ομάδα”.
Για τις ομάδες της Θεσσαλονίκης:
“Θα ήθελα να έχω όσο το δυνατό περισσότερες ομάδες της πόλης στη μεγάλη κατηγορία για να έρχονται οι ομάδες της Αθήνας πολλές φορές εδώ. Το ποδόσφαιρο είναι θέαμα και πρέπει να το χαιρόμαστε όχι να σπάμε τα πάντα”.
Για την αγάπη που νιώθει και για τον ΠΑΟΚ:
“Θέλω να είμαι ειλικρινής. Είμαι τυχερός που μετά τον Ηρακλή πήγα στον ΠΑΟΚ και όχι στην ΑΕΚ. Αγαπάω εκτός φυσικά από τον Ηρακλή και τον κόσμο του ΠΑΟΚ. Είναι πάρα πολύ σημαντικό αυτό που νιώθω”.
Για την “χρυσή φουρνιά” του Ηρακλή με Κωφίδη, Χατζηπαναγή και Καραίσκο:
“Εκτός από τους καλούς παίκτες υπάρχουν και τα καλά αποδυτήρια. Η χημεία που είχαμε τότε ήταν πολύ μεγάλη. Δεν είναι τυχαίο που έχουμε πάρα πολύ καλές σχέσεις ακόμα με τον Σάββα τον Βασίλη τον Γιώργο και τα άλλα παιδιά. Εγώ θέλω να δούμε ένα πολύ καλό παιχνίδι χωρίς προβλήματα και φασαρίες. Να χαρούν όλοι το παιχνίδι, αυτό είναι το νόημα”.
Για το αν η φανέλα δίνει έξτρα κίνητρο:
Δε θα είμαι στο παιχνίδι επειδή ταξιδεύω αλλά περιμένω τους παίκτες να αποκτήσουν κίνητρο από τον κόσμο να αποδείξουν κάτι. Αλίμονο αν έπαιζα στον Ηρακλή και σε αυτό το παιχνίδι δεν προσπαθούσαν να αποδείξω πως είμαι καλός παίκτης”.
Για την καριέρα του ως σκάουτερ:
“Πάμε πολύ καλά και μπορεί να έχουμε ένα παιδί Ελληνόπουλο που θα υπογράψει στη Δεύτερη ομάδα της Άρσεναλ. Για να καταλάβετε τι εννοώ ο Κάμπελ που Ολυμπιακού δεν έχει παίξει ακόμα εκεί. Μιλάμε για ένα παιδί που γεννήθηκε το 1998. Είναι μοναδικό ο τρόπος που δουλεύει η Άρσεναλ και μεγάλη επιτυχία του Βενφκέρ είναι πως αντιμετωπίζει ομάδες εκατομμυρίων όπως η Σίτι και η Τσέλσι”.
Πηγή: arenafm.gr

Πληρωμές από αύριο!!

iraklis11
Από αύριο(10/01) οι παίχτες του Ηρακλή θα δουν το χρώμα του χρήματος,οι οποίοι έχουν κάνει υπομονή αρκετό καιρό.
Μάλιστα,από το σημερινό παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ ένα μεγάλο ποσοστό των εισπράξεων θα διατεθεί για τις πληρωμές,ενώ το ποσό δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό.
Πηγή: arenafm.gr

“Μου λείπει η Τούμπα”!!

anastasiadis
Στον Αrena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο Άγγελος Αναστασιάδης. Ο πρώην τεχνικός του ΠΑΟΚ έδωσε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στον Νίκο Πετρουλάκη και μίλησε για την επικαιρότητα ενώ αναφέρθηκε πιο συγκεκριμένα στα θέματα του ΠΑΟΚ. Μεταξύ άλλων σχολίασε την εικόνα του “Δικεφάλου”, υπογράμμισε πως στόχος της ομάδας είναι το κύπελλο ενώ σημείωσε πως εμπιστεύεται απόλυτα τον Χούμπ Στέφενς ενώ επικοινωνεί συχνά και στηρίζει τον Ιβάν Σαββίδη.
Αναλυτικά είπε:
Για το πώς ήταν το 2013 για το Ελληνικό ποδόσφαιρο:
Ήταν μια καλή χρονιά για τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό στην Ευρώπη. Ομάδες όπως ο Ατρόμητος πιστεύω θα μπορούσαν να κάνουν κάτι παραπάνω.  O Ολυμπιακός  έχει κάνει μια πολύ καλή πορεία και πιστεύω θα περάσει και την Μάντσεστερ γιουνάϊτεντ,  που είναι αυτή τη σεζόν πολύ κακή ομάδα. Είναι πλέον καθαρά στο χέρι του Ολυμπιακού, εάν είναι καλός θα περάσει.  Οι ομάδες στον όμιλο του Ολυμπιακού ήταν πολύ καλές και η Μπενφίκα πιστεύω αδικήθηκε,  καθώς έπρεπε να προκριθεί. Βέβαια πέρασε μια Ελληνική ομάδα κάτι που είναι πολύ καλό γιατί δίνει και βαθμούς στη χώρα. Ο ΠΑΟΚ μπορούσε να περάσει από τη Σάλκε στην κατάσταση που ήταν τότε η γερμανική ομάδα,  αλλά πέρασε και από τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ κάτι που και αυτό είναι μεγάλη επιτυχία. Τώρα έχει ένα πολύ μεγάλο εμπόδιο την Μπενφίκα η οποία θα είναι ακόμα πιο δύσκολη εξαιτίας του θανάτου του Εουσέμπιο. Με το συμβάν αυτό θα έχουν οι Πορτογάλοι πολλούς άλλους στόχους. Σίγουρα θα παίξουν και για αυτόν και θα πρέπει να προετοιμαστεί πολύ ο ΠΑΟΚ για να αντιμετωπίσει αυτή την ομάδα”.
Για το ποδόσφαιρο σήμερα:
“Το ποδόσφαιρο έχει γίνει πολύ δύσκολο και βασίζεται πολύ στο τρέξιμο και τις τακτικές και είναι πάρα πολύ δύσκολο. Χρειάζεσαι παίκτες μεγάλης εμβέλειας για να κάνεις τη διαφορά όπως η Μπαρτσελόνα, η Μπάγερν Μονάχου, η Ρεάλ Μαδρίτης. Οι άλλες ομάδες είναι στο ίδιο επίπεδο και μετράει πολύ η μέρα που θα βρίσκεται και ο κάθε προπονητής”.
Για την Σάλκε που αντιμετώπισε ο ΠΑΟΚ:
“Η Σάλκε ήταν πολύ κακή και είχα πει ότι ο ΠΑΟΚ δεν θα έχανε στη Γερμανία. Ο  σημερινός ΠΑΟΚ θα νικούσε την τότε Σάλκε. Είναι πολύ καλύτερος από τότε και μη ξεχνάμε πως ο ΠΑΟΚ τότε έχασε από τον Παναιτωλικό με κατεβασμένα χέρια. Υπάρχει μεγάλη βελτίωση αυτή την περίοδο στον ΠΑΟΚ, σε σχέση με την αρχή της περιόδου”.
Για την πτώση της απόδοσης του Στοχ:
“Το πρόβλημα δεν είναι ο Στοχ αλλά όλη η παρουσία της ομάδας. Ο Στοχ τρέχει παραπάνω τώρα από την αρχή της χρονιάς,  αλλά δυσκολεύεται  πολύ να προσαρμοστεί. Βρίσκεται σε μια μεταβατική φάση  και στο μέλλον πιστεύω θα είναι πολύ καλύτερος. Γενικά ο ΠΑΟΚ δυσκολεύεται να σκοράρει, αλλά  ο Στοχ είναι αυτός που δημιουργεί τις περισσότερες ευκαιρίες. Δεν χρειάζεται να τον “σκοτώνουμε”. Σε αυτόν οι προπονητές και οι αντίπαλοι πάντα εστιάζουν. Αν βγει από το γήπεδο ο Στοχ,  η ομάδα δυσκολεύεται να δημιουργήσει φάσεις και δουλεύει μόνο από τα στημένα. Ο ΠΑΟΚ πιστεύω όσο περνάει ο χρόνος θα είναι όλο και καλύτερος”.
Για την θέση που πρέπει να παίζει ο Κατσουράνης:
“Όπου τον βάζει τον Κατσουράνη να παίζει,  εκεί θα πρέπει να παίζει.  Ακούω πως προτιμάει κάποια θέση, αλλά δεν έχει σημασία που προτιμάει. Πάνω από όλους είναι η ομάδα. Αν του πει ο προπονητής να είναι σέντερ φορ εκεί θα πρέπει να παίξει εκεί. Εγώ τον Ζαγοράκη τον είχα βάλει δεξί μπακ με την Άρσεναλ, γιατί εκεί είχαμε πρόβλημα”.
Για την δουλειά που γίνεται στον ΠΑΟΚ:
“Γενικά η ομάδα δυσκολεύεται να κερδίσει, όμως παίζει μπάλα. Είναι θέμα χρόνου για να πάνε καλύτερα. Έχει πολύ καλή ομάδα, ο προπονητής κάνει σωστά τη δουλειά του και μέρα με τη μέρα θα βελτιώνεται. Επιπλέον, η δουλειά φαίνεται και από τις ανατροπές, που χρεώνονται σημαντικά και στον προπονητή. Ακόμα και με ανατροπές νικάει,κάτι που είναι πολύ σημαντικό. Δε παρατάει η ομάδα το παιχνίδι και ακόμα και αν “σου βγάζει την ψυχή” παίρνει το αποτέλεσμα,ενώ θα μπορούσε να έχανε. Στις ανατροπές παίζει και ο προπονητής”.
Για την ήττα του ΠΑΟΚ από τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη:
“Ο ΠΑΟΚ δεν ήταν έτοιμος με τον Ολυμπιακό και μπήκε πολύ άσχημα στο παιχνίδι. Ούτε ο Ολυμπιακός ήταν καλά και η νίκη τον ανέβασε. Όταν παίζεις με τον βασικό σου αντίπαλο, αν τον νικήσεις ανεβαίνεις εσύ, αν σε νικήσει όμως ανεβαίνει αυτός. Είναι βέβαια πολύ εύκολο να κάνει κάποιος κριτική. Για εμένα το παιχνίδι αυτό ήταν πολύ καθοριστικό για την εξέλιξη του πρωταθλήματος”.
Για τις μεταγραφές του ΠΑΟΚ τον μήνα Ιανουάριο:
“Το πρόβλημα του ΠΑΟΚ δε νομίζω πως είναι επιθετικό. Εγώ δε θα έκανα μεταγραφές αυτή την περίοδο, εκτός αν έβρισκα κάτι εξαιρετικό. Τον Δεκέμβριο όλες οι μεταγραφές είναι τελευταίας στιγμής όπως ήταν και ο Τσέχος (Νέτσιντ) που είχε έρθει και έφυγε. Εκτός αν πάρει έναν παίκτη που τον ξέρεις και παίξει κατευθείαν”.
Για το παιχνίδι του κυπέλλου μεταξύ του Ηρακλή και του ΠΑΟΚ:
“Ο Ηρακλής έχει ένα στόχο, να βγάλει την ομάδα στη πρώτη κατηγορία, δε μπορεί να ασχολείται το κύπελλο. Ο στόχος του ΠΑΟΚ είναι το κύπελλο δε μπορεί υπάρξει πρόβλημα με τον Ηρακλή. Είμαι σίγουρος πως θα τον περάσει τον Ηρακλή ο ΠΑΟΚ”.
Για τις ομάδες της Θεσσαλονίκης
“Μακάρι να ανέβει στην κατηγορία ο Ηρακλής γιατί αν δε τα καταφέρει και  πέσει και ο Άρης θα μείνει μια ομάδα από τη Θεσσαλονίκη στη πρώτη κατηγορία. Αυτό θα γίνει για πρώτη φορά και είναι ότι χειρότερο μπορεί να συμβεί. Είδα τα παιδάκια του Άρη που πάλευαν με τον Απόλλωνα και ο κόσμος τα φώναζε. Δε φταίνε τα παιδάκια αυτά όμως. Κάνουν πάρα πολύ μεγάλη προσπάθεια. Άλλοι είναι υπεύθυνοι για τις αδυναμίες του Άρη”.
Για το αν θα πήγαινε στον Άρη η στον Ολυμπιακό:
“Κάποιοι άνθρωποι είναι φίλοι μου στον Άρη και μιλάμε. Μπορεί ακόμα και να πάμε για κανα τσίπουρο αλλά δε μπορώ να πάω. Μου μίλησε ο Γιάννης ο Μιχαλήτσος, ο Ζήνδρος, ο Μόκαλης, με τους οποίους είμαστε φίλοι, για να πάω να αναλάβω τον Άρη. Δεν γίνεται αυτό. Έχουν τα προβλήματά τους στον Άρη και αν πάω εγώ θα είμαι ένα ακόμα πρόβλημα. Δε θα αισθάνομαι καλά και δεν θα αισθάνονται και αυτοί καλά. Σε Ολυμπιακό και Άρη δε μπορώ να πάω, γιατί θα έχω κι εγώ πρόβλημα, αλλά θα δημιουργήσω μπερδέματα και στις ομάδες”.
Για το κύπελλο Ελλάδας που αποτελεί τον κύριο στόχο του ΠΑΟΚ:
“Για να πάρεις κύπελλο πρέπει να περάσεις και κάποιον σοβαρό αντίπαλο. Ο ΠΑΟΚ πέρυσι δεν έπαιξε με κανέναν δυνατό εκτός του Αστέρα Τρίπολης, από τον οποίο αποκλείστηκε. Αν ο ΠΑΟΚ κερδίσει τον Ολυμπιακό στον ημιτελικό,  θα αξίζει το κύπελλο και θα πάει να το πάρει επειδή πέρασε έναν μεγάλο αντίπαλο. Δε μπορεί να περιμένουμε μόνο ευνοϊκές κληρώσεις και να πάει μόνο τελικό με τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό η τον Άρη παλαιότερα. Όλοι περιμένουμε τα δύο παιχνίδια με τον Ολυμπιακό για να δείξει και την δύναμή του. Όταν πήραμε το κύπελλο το 2003 παίξαμε μέσα στον ΟΦΗ που ήταν ΟΥΕΦΑ, νικήσαμε ΑΕΚ και Ολυμπιακό δυο φορές και μετά στον τελικό τον Άρη που ήταν ΟΥΕΦΑ. Κάποια στιγμή θα βρεις έναν δυνατό αντίπαλο μπροστά σου. Πρέπει να αποκλείσει τον Ολυμπιακό και να πει στην Αθηνά πως είμαστε και εμείς εδώ πέρα. Τώρα τον ειρωνεύονται. Σας βάλαμε τέσσερα και τα σχετικά. Αν όμως τον “σκοτώσει” τον  Ολυμπιακό και τον “κάνει κομμάτια” στο κύπελλο, θα δείξει πως υπάρχει. Το κυριότερο είναι πως θα αποκτήσει πρεστίζ. Πρέπει με οποιοδήποτε σκορ και με οποιοδήποτε τρόπο να καταφέρει να τον αποκλείσει. Η πρόκριση μετράει και αν γίνει με καλή απόδοση, νίκες και αποτέλεσμα ακόμα καλύτερα. Είναι μια ευκαιρία για παίκτες, προπονητές, διοίκηση και γενικά τον ΠΑΟΚ να αποδείξει πως το πρώτο ματς ήταν ένα τυχαίο γεγονός. Ο ΠΑΟΚ στη Τούμπα μπορεί εύκολα να νικήσει τον Ολυμπιακό. Είναι πολύ καλή ομάδα και δε πρέπει να τους βγάζουμε όλους άχρηστους από μια ήττα. Υπάρχει πολύ καλή ομάδα, πολύ καλός προπονητής και μια διοίκηση που πληρώνει κάθε πρώτη του μηνός. Πότε γινόταν αυτό;
Για τις σχέσεις του με τον Ιβάν Σαββίδη:
“Έχω συναντηθεί με τον Ιβαν Σαββίδη, έχουμε μια πολύ καλή σχέση και του είπα πως έσωσε τον ΠΑΟΚ από τα χειρότερα. Αλίμονο σε όποιον δε το βλέπει αυτό και στέκεται σε άλλα.  Έχω επαφή μαζί του συζητάμε και τον πήρα και να του πω και χρόνια πολλά. Η σχέση μας δεν είναι επαγγελματική αλλά με ρωτάει πράγματα και του απαντάω. Βέβαια δεν επεμβαίνω σε άλλα πράγματα εγώ όπως θέματα προπονητών και διοικήσεων. Με ρωτάει κάποια πράγματα του λέω την γνώμη μου και τέλος. Είμαι στη διάθεσή του και όποτε θέλει να με ρωτήσει κάτι του είπα πως είμαι εδώ”.
Για το αθλητικό κέντρο που θέλει να φτιάξει ο Σαββίδης:
“Εμένα το όνειρό μου είναι ένα  αθλητικό κέντρο και είναι το πρώτο πράγμα που συζητήσαμε με τον Σαββίδη. Αυτό στη Μεσημβρία δεν φτάνει για τις ανάγκες τις ομάδες, το ξέρει όλος ο κόσμος. Είχα βρει τον χώρο στη Σουρωτή για να γίνει τσάμπα αθλητικό κέντρο το οποίο θα ήταν έτοιμο. Ήταν σε υψόμετρο 600 μέτρα που είναι και το ιδανικό. Θα μπορούσες να κάνεις τα πάντα σε ένα τέτοιο υψόμετρο. Επίσης είναι πολύ σημαντικά και τα τμήματα υποδομής. Το αθλητικό κέντρο γενικά είναι πολύ σοβαρή υπόθεση”.
Για τον χρόνο που χρειάζεται ο Σαββίδης να προσαρμοστεί:
“Οι λάθος μεταγραφές είναι και θέμα συνεργατών του Σαββίδη. Είναι ένα χρόνο εδώ και έχει να μάθει πολλά ακόμα. Ο Κόκκαλης ήθελε εφτά χρόνια για να μάθει και ο Βαρδινογιάννης  τέσσερα”.
Για τον αν θα ασχολούνταν ποτέ με τα διοικητικά του ΠΑΟΚ:
“Εγώ ποτέ δεν ασχολήθηκα με τα διοικητικά και δε θέλω τέτοια πράγματα. Για εμένα το χειρότερο πράγμα είναι αυτό που ακουγόταν από κάποιους, να γίνω πρόεδρος στον ΠΑΟΚ. Το ακούω και γελάω. Ο πάγκος είναι η αρρώστια μου εμένα και όσο είμαι σε αυτόν δε θέλω κάτι άλλο. Αν τελειώσω από προπονητής γιατί όχι να μη βοηθήσω σε άλλο πόστο;  Ποτέ δε λέω ποτέ”.
Για τις προτάσεις που αρνήθηκε:
“Αρνήθηκα πολλές προτάσεις για διάφορους λόγους. Έγιναν προτάσεις αλλά το θέμα είναι το κατά πόσο είσαι εντάξει για να πας κάπου”.
Για τον αν πάει σε ομάδα που έχει ξαναπάει:
“Από όπου φύγω,  φεύγω ως φίλος και δε κατηγορώ κανέναν. Μπορεί να πω αλήθειες αλλά δε κατηγορώ ποτέ. Εγώ παρακαλάω να πάνε τα Γιάννενα καλά και έχω επαφή με τον Γενικό αρχηγό,  με χορηγούς και γενικά με ανθρώπους της ομάδας. Με ανθρώπους του Πλατανιά πρόσφατα είχα τραπέζι. Έχω επαφές με όλους και δε μαλώνω. Όπου πάω κάνω φίλους”.
Για το γεγονός πως δε πάει στο γήπεδο της Τούμπας:
“Στη Τούμπα έχω να πάω από τότε που έφυγα από το 2003 και αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχω. Μου λείπει και εμένα η Τούμπα από όλες τις μεριές. Δε θέλω όμως να πάω και να φωνάξει κάποιος κάτι που θα δημιουργήσει πρόβλημα. Μπορεί να φωνάξουν κάτι καλό ή και να μου πούνε “φύγε από εδώ τσέλιγκα”!  Το τελευταίο πράγμα που θέλω όμως είναι να δημιουργηθεί κάτι εξαιτίας μου. Δε με πείραξε κανείς και με κάλεσαν να πάω αλλά δεν αισθάνομαι καλά ακόμα για να βρεθώ εκεί”.
Για αυτούς που λένε πως είναι “Αγγελόσκυλα”:
“Χαχαχα (γέλια) Έκανα αρκετό καιρό στον ΠΑΟΚ και ως προπονητής και ως παίκτης. Υπάρχουν αυτοί που βρίζουν και αυτοί που χειροκροτούν, εσείς ξέρετε ποιοι είναι περισσότεροι. Τους ευχαριστώ πάντως γιατί με θυμούνται και υποστηρίζουν τη δουλειά μου στον ΠΑΟΚ”.
Για το αν νιώθει δικαιωμένος που εμπιστεύτηκε τον πνευματικό του και δεν πήγε πέρυσι στην ΑΕΚ:
“Το θέμα δεν είναι αν δικαιώνεσαι η δε δικαιώνεσαι. Ήταν να πάω στον Απόλλωνα και δεν πήγα, αλλά δε το κάνω για θέματα δικαίωσης. Αν λειτουργώ με αυτόν τον τρόπο νιώθω καλά. Εγώ με αυτόν τον τρόπο έχω μια σιγουριά και δε με ενδιαφέρει το τι λέει ο καθένας. Άλλοι πάνε σε κάτι ανθρώπους-μέντιουμ, χαρτορίχτρες, που ρωτάνε πότε γεννήθηκαν για να τους πουν πως θα ζήσουν στη ζωή τους. Άλλοι δίνουν λεφτά για να μάθουν τι θα γίνει στο μέλλον. Ο τρόπος ζωής αυτός, με τον πνευματικό μου,  είναι αλάνθαστος και ότι καλό η κακό συμβεί είναι για το καλό μου. Στο δρόμο καταλαβαίνεις πως ακόμα και τα άσχημα συμβαίνουν για καλό σκοπό”.
Για την υπόθεση του Πάμπλο Γκαρσία:
Το τελευταίο  πράγμα που θα κάνω είναι κριτική στον προπονητή, που δεν έβαλε έναν ποδοσφαιριστή. Αυτός τον ξέρει και τον έχει από το πρωί στην προπόνηση και απαγορεύεται να κάνω κριτική. Αυτό που γνωρίζω είναι ότι όπως λένε φωνή Θεού, οργή  Θεού το ίδιο λένε και για τον λαό. Εφόσον ο Γκαρσία μπήκε στη καρδιά του κόσμου και έκανε το “κλικ” μόνο τυχαίο δεν είναι. Αυτό δε προσπάθησε να το περάσει ο Γκαρσία ούτε ο κόσμος τρώει παραμύθι. Το παλικάρι άφησε το στίγμα του και θέλω δημόσια να τον ευχαριστήσω όπως τον έχω ευχαριστήσει και προσωπικά. Είχα μια θετική άποψη για αυτόν και όταν τον συνάντησα έγινε πιο θετική. Θέλω να πάει στην ευχή του Χριστού και της Παναγιάς. Επιπλέον, πρέπει να λέμε ότι και αυτός είναι δεμένος με τον ΠΑΟΚ όχι μόνο ο κόσμος μαζί του. Η οικογένειά του δε θέλει να πάει στη πατρίδα της αλλά να μείνει εδώ.  Αν ήταν απατεώνας θα έμενε να παίρνει τα λεφτά του,  αλλά αυτός θέλει να παίξει. Η διοίκηση του ΠΑΟΚ  συμπεριφέρθηκε καλά σε αυτή τη φάση. Άλλες διοικήσεις θα έλεγαν να τον βάλει ο προπονητής να τρέχει γύρω γύρω για να κοροϊδεύει τον κόσμο. Αυτός είναι όπως και εγώ όταν λέμε δε πάμε σε Άρη και Ολυμπιακό, το εννοούμε. Είναι αντιεπαγγελματικό αλλά έτσι νιώθουμε. Ο Μπάγεβις είναι διαφορετικός χαρακτήρας. Πήγε και ΑΕΚ και Ολυμπιακό και μπράβο του που είναι επαγγελματίας. Έχει και τα αρνητικά του ο Γκαρσία. Στο πρώτο χρόνο του ο Γκαρσία έπαιρνε πολλές κάρτες και είπα να του πούν κάτι. Δεν είναι χαζός και ευτυχώς άκουσε. Μετά τον προκαλούσαν οι αντίπαλοι καθώς οι διαιτητές τον είχαν στο μάτι και εκείνος ήταν ήρεμος, γι αυτό και έπαιξε καλή μπάλα. Θα φανεί τώρα που θα πάει. Δε ξέρω αν μπορεί να προσφέρει στον ΠΑΟΚ, ξέρω πως μπορεί να πάμε να πιούμε κανά τσίπουρο με το παιδί και να τα συζητήσουμε (γέλια)”.
Για την νέα χρονιά που έρχεται:
“Θα είναι μια πολύ δύσκολη χρονιά ελπίζω να είναι και ευλογημένη. Ακούγονται πως έρχονται πολλά και ελπίζω να ανεβούν όλοι και ηθικά εκτός από υλικά. Εύχομαι εμείς οι μεγάλοι να κάνουμε κάτι παραπάνω για τους νέους, γιατί εμείς φταίμε για την κατάσταση της Ελλάδας. Πρέπει ο κόσμος να σταθεί στα πόδια του. καλή χρονιά σε όλους”.
Πηγή: arenafm.gr

«Ελάτε νωρίς στο γήπεδο»

bezas
Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο Γενικός Διευθυντής της ΠΑΕ Ηρακλής, Γιώργος Μπέζας.  Αναφέρθηκε για τον αγώνα του κυπέλλου  πως οι φίλαθλοι  του Ηρακλή  θα πρέπει να βρίσκονται νωρίς στο γήπεδο , για να αποφύγουν την ταλαιπωρία

Αναλυτικά είπε ο Γιώργος Μπέζας:
Για το παιχνίδι μεταξύ του Ηρακλή και του ΠΑΟΚ:
“Είναι ένα ντέρμπι, ένα παιχνίδι που θυμίζει Σούπερλιγκ και φυσικά έτσι το βλέπουμε. Ο Ηρακλής έχει ταλαιπωρηθεί από τις αποφάσεις των δικαστηρίων και ήρθε η ώρα να δει ένα ντέρμπι. Ελπίζω από του χρόνου να δούμε πιο πολλές τέτοιες αναμετρήσεις».
Για τα εισιτήρια στο παιχνίδι Ηρακλής – ΠΑΟΚ:
“Από τις 16:30 τα εκδοτήρια θα είναι ανοικτά και ο κόσμος του Ηρακλή πρέπει να έρθει νωρίς να τα πάρει και να δει ένα ωραίο παιχνίδι. Υπάρχει μεγάλη ζήτηση αλλά δεν έχει γίνει προπώληση. Αυτό συμβαίνει καθώς από το τυπογραφείο, την ΕΠΟ και την  διοργανώτρια αρχη  έχει αλλάξει ο τρόπος πώλησης εισιτηρίων. Το τυπογραφείο θα βάζει μια χρυσοτυπία και το κάθε εισιτήριο θα σφραγίζεται και από την αστυνομία και από τις ΠΑΕ ώστε να αποφευχθούν οι πλαστογραφίες. Αυτό έχει ήδη γίνει σήμερα. Μπορεί κάθε φορά να υπάρχει διαφορετική σφραγίδα από τις ΠΑΕ για μεγαλύτερη ασφάλεια.
Επιπλέον, στην Σούπερλιγκ  όποια ομάδα έχει το ηλεκτρονικό σύστημα πώλησης εισιτηρίων θα μπορεί να τα προμηθεύει και από εκεί. Συνολικά θα κυκλοφορήσουν σήμερα 20.000 εισιτήρια. Ζητάμε από τον κόσμο του Ηρακλή να έρθει λίγο νωρίτερα για να μην υπάρχει συνωστισμός και να κυλήσουν όλα ομαλά. Όσο αναφορά την ασφάλεια θα υπάρχει ισχυρή αστυνόμευση ιδιαίτερα μετά και από τα επεισόδια στο παιχνίδι Αιγάλεω – ΑΕΚ”.
Πηγή: arenafm.gr

Δύσκολα με Γιαννιώτα!!

gianniotas
Το όνομα του Γιάννη Γιαννιωτα  ήταν από την πρώτη στιγμή ψηλά στην λίστα του Άρη, προκειμένου να ενισχυθεί στην μεταγραφική περίοδο.
Ο νυν επιθετικός της Φόρτουνα Ντίσελντορφ  συζήτησε με τους ανθρώπους των κιτρινόμαυρων κατά την διάρκεια των χριστουγεννιάτικων διακοπών του στην Θεσσαλονίκη.  Μάλιστα είχε συμμετέχει και σε προπονήσεις της ομάδας προκειμένου να διατηρήσει την  αγωνιστική του κατάσταση.
Η περίπτωση ωστόσο δεν φαίνεται να προχωράει από την στιγμή που οι οικονομικές απαιτήσεις  του παίκτη είναι μακριά  από αυτές του Άρη.  Επιπλέον  η έλευση του Γκούντερ Κόστνερ αλλάζει τα δεδομένα και έτσι δεν φαίνεται να προχωράει η μεταγραφή.
Πηγή: arenafm.gr

«Να μην βρεθούμε προ εκπλήξεων»

tziolis
Δηλώσεις για τον σημερινό (9/1) αγώνα με τον Ηρακλή στο κύπελλο, έκανε ο ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ Αλέξανδρος Τζιόλης.
Αναλυτικά τα όσα ανέφερε στον OTE TV:
“Μπορεί ο Ηρακλής να αγωνίζεται στη Football League, αλλά θα παλέψει με όλες του τις δυνάμεις για τη νίκη. Ξέρουμε πως είναι ένα τοπικό ντέρμπι και άρα έχει ιδιαιτερότητες” σημείωσε αρχικά και πρόσθεσε: “Εμείς θα αντιμετωπίσουμε τον Ηρακλή όπως αντιμετωπίσαμε όλες τις υπόλοιπες ομάδες με τις οποίες αγωνιστήκαμε έως τώρα. Σαφώς και δεν επηρεαζόμαστε από το ότι μας χωρίζει μια κατηγορία. Αν το δούμε έτσι, μπορεί και να βρεθούμε προ εκπλήξεων. Γι΄ αυτόν τον λόγο, δεν πρέπει να αλλάξει η νοοτροπία μας”.

Γκουερίνο στο Metropolis: «Υπάρχει διαφορά ποιότητας»

Στο Αθλητικό Metropolis και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» μίλησε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ Νέτο Γκουερίνο ,για τον αποψινό αγώνα του Δικέφαλου με τον Ηρακλή, αλλά και για τις χειμερινές προσθήκες των «ασπρόμαυρων».
-Για το πώς περιμένει το σημερινό παιχνίδι: «Θα είναι σίγουρα ντέρμπι. Είναι και οι δύο πολύ μεγάλες ομάδες. Δεν παίζει ρόλο ότι ο Ηρακλής αγωνίζεται σε μικρότερη κατηγορία. Θα γίνει ένα παιχνίδι από τα παλιά».
-Για τον ΠΑΟΚ είπε: «Ο ΠΑΟΚ σίγουρα βρίσκεται σε πολύ καλύτερη κατάσταση από τον σημερινό του αντίπαλο. Παίζει στη μεγάλη κατηγορία και στην Ευρώπη. Δεν συγκρίνεται η οικονομική κατάσταση του ΠΑΟΚ με αυτή του Ηρακλή. Ο ΠΑΟΚ μπορεί να κάνει μεγάλες μεταγραφές, να φέρει σπουδαίους παίκτες και ο Στέφενς είναι ένα πολύ μεγάλο όνομα στην Ευρώπη. Υπάρχει πολύ μεγάλη ποιοτική διαφορά στα ρόστερ των δύο ομάδων. Αν ο ΠΑΟΚ διαχειριστεί καλά το παιχνίδι δε θα έχει πρόβλημα. Η ομάδα έχει μέταλλο και το έχει αποδείξει».
-Για τον Ηρακλή είπε: «Ο Ηρακλής με τον Όγιος στον πάγκο έχει βρει ρυθμό. Θα προσπαθήσει να πάρει από το παιχνίδι ότι καλύτερο μπορεί. Μακάρι και ο Ηρακλής να βρει μια σταθερή διοίκηση και να επιστρέψει στην Super League».
-Για τις χειμερινές μεταγραφές του ΠΑΟΚ ανέφερε: «Και τον Μάαρτενς και τον Μαντούρο τους γνωρίζει ο Στέφενς ,καθώς έχουν αγωνιστεί και οι δύο στο ολλανδικό πρωτάθλημα. Θα βοηθήσουν και οι δύο άμεσα τον ΠΑΟΚ και στο πρωτάθλημα και στην Ευρώπη, αλλά θα είναι και από τώρα έτοιμη για την επόμενη χρονιά. Ο ΠΑΟΚ έχει εξασφαλίσει θεωρώ από τώρα τη δεύτερη θέση οπότε θα αγωνιστεί και πάλει στα προκριματικά του Champions League. Οπότε με μια, δύο προσθήκες το καλοκαίρι θα είναι έτοιμος να διεκδικήσει την είσοδο του στους ομίλους, αλλά και το πρωτάθλημα. Δεν χτίζονται μεγάλες ομάδες σε διάστημα ενός χρόνου. Χρειάζεται να γίνονται σταθερά βήματα». Πηγή: metrosport.gr

Ψηφίστε τον MVP Δεκεμβρίου!!

To 2013 έκλεισε με έναν γεμάτο αγωνιστικά Δεκέμβριο για τον ΠΑΟΚ που σε έξι αγώνες για πρωτάθλημα και Europa League παρέμεινε αήττητος με απολογισμό τρεις νίκες και τρεις ισοπαλίες.Το paokfc.gr σας δίνει τη δυνατότητα να ψηφίσετε τον πολυτιμότερο παίκτη του Δικεφάλου για τον Δεκέμβριο.

Υποψήφιοι για τον τίτλο είναι ο Παναγιώτης Γλύκος που κράτησε ανέπαφη την εστία του κόντρα σε ΠΑΣ Γιάννινα, Απόλλωνα, Λεβαδειακό και πραγματοποίησε πολύ καλές εμφανίσεις με δύσκολες επεμβάσεις στους αγώνες με Άλκμααρ, Ατρόμητο.

Ο Γιώργος Τζαβέλλας, ο οποίος έβγαλε πέντε 90λεπτα ανταποκρινόμενος πολύ καλά στον καινούριο ρόλο του κεντρικού αμυντικού και κόντρα στον Ατρόμητο σημείωσε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του ΠΑΟΚ.

Ο Λούκας που άνοιξε το σκορ από το σημείο του πέναλτι κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα, έφτιαξε με απίστευτη ντρίπλα το γκολ του Σεκού Ολίσε στον αγώνα με την Καλλονή και ήταν εκείνος που… καθάρισε το ματς με τον Λεβαδειακό με ακόμα δύο ασίστ σε 4′.

Ο Αλέξανδρος Τζιόλης που επιστέγασε την σταθερά καλή παρουσία του στον χώρο του κέντρου με το παρθενικό του γκολ ως παίκτης του ΠΑΟΚ κόντρα στον Λεβαδειακό. Πηγή: metrosport.gr

Αποστολίδης στο Metropolis: «Φαβορί ο ΠΑΟΚ αλλά θέλει προσοχή»

Στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Στη Σέντρα» μίλησε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Κούλης Αποστολίδης για το αποψινό ντέρμπι Κυπέλλου ανάμεσα στον Ηρακλή και τον ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά τα όσα τόνισε:

«Θέλει μεγάλη προσοχή το ματς γιατί ο Ηρακλής δεν έχει να χάσει κάτι. Σε αντίθεση με τον ΠΑΟΚ που έχει βάλει ως στόχο το κύπελλο. Ο Ηρακλής είναι πάντα μεγάλη ομάδα ασχέτως της όποιας αγωνιστικής κατάστασης και της κατηγορίας που αγωνίζεται και το ματς είναι ντέρμπι. Ο ΠΑΟΚ έχει σαφέστατα τον πρώτο λόγο αλλά πρέπει να προσέξει πάρα πολύ. Καλό θα ήταν να υπήρχαν οπαδοί και των δύο ομάδων στο γήπεδο, έτσι θα αποδεικνυόταν ότι βλέπουμε το ματς σαν γιορτή. Εγώ εύχομαι ορισμένες κόντρες που έχουν προηγηθεί να παραμείνουν σε επίπεδο πειράγματος και να μην μεταφερθούν στο γήπεδο γιατί αυτό θα είναι κακό και για το ποδόσφαιρο γενικότερα και για τον Ηρακλή ως γηπεδούχος»

Για την εκτίμησή του όσον αφορά το αποτέλεσμα: «Προσωπικά έχω εμπιστοσύνη στον ΠΑΟΚ πιο πολύ εκτός έδρας παρά εντός. Εύκολα ή δύσκολα πιστεύω ότι θα πάρει το αποτέλεσμα που χρειάζεται για να διευκολύνει την υπόθεση πρόκριση. Πιστεύω ότι η ισοπαλία έχει πολλές πιθανότητες». Πηγή: metrosport.gr

Τα εισιτήρια για το Καλλονή - Άρης!!

Η ΠΑΕ Άρης ανακοίνωσε πως ξεκινά αύριο (10/1) η διάθεση των εισιτηρίων για το εκτός έδρας παιχνίδι με την Καλλονή.

Η ανακοίνωση:

«Η ΠΑΕ Αρης ανακοινώνει ότι τα εισιτήρια του εκτός έδρας αγώνα της Δευτέρας με την Καλλονή (19:30, ΟΑΚΑ), που τιμώνται 15 ευρώ, θα διατίθενται αύριο Παρασκευή (10:00-14:00) και (17:00-21:00) και το Σάββατο (09:00- 15:00), από το ArisMegastore.

Τα εισιτήρια είναι για τη Θύρα 9 του ΟΑΚΑ (κεντρική). Την ημέρα του αγώνα, θα λειτουργήσει εκδοτήριο για τους φιλάθλους του Αρη, έξω από τη Θύρα 12 του ΟΑΚΑ».

«1,2 εκ. ευρώ για Σαμίρ»

Κροατικό δημοσίευμα μιλά για πρόταση (που απορρίφθηκε) του ΠΑΟΚ στον Βραζιλιάνο της Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Έτοιμος να αποχωρήσει από τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ είναι ο Βραζιλιάνος Σαμίρ (μάλιστα είναι η πρώτη φορά σε επτά χρόνια συνεργασίας του με την ομάδα που δεν συμμετέχει στην προετοιμασία που γίνεται αυτή την περίοδο) και στην Κροατία μιλούν για πρόταση ακόμη και από τον ΠΑΟΚ την οποία απέρριψε. Αφορμή γι΄αυτό είναι η δήλωση του ατζέντη του Μίκα Ρίτσαρντς πώς "Ο Σαμίρ απέρριψε αρκετές έξοχες προσφορές μεταξύ 1,2 και 1,8 εκ. ευρώ ετησίως".

Ειδικότερα, η ιστοσελίδα "jutarnji.hr" σημειώνει: "Είναι γνωστό εκ των προτέρων πώς ο ΠΑΟΚ πρόσφερε 1,2 εκ. ευρώ ετησίως, κάπως λιγότερα η Μάλαγα και η Βαλένθια και πιθανόν η πρόταση για 1,8 εκ. ευρώ είναι από την τουρκική Μπούρσασπορ. Αυτή η προσφορά δεν αφήνει ασυγκίνητο τον Σαμίρ, ο οποίος όμως δεν έχει πάρει ακόμη την οριστική απόφασή του. Το ερώτημα είναι αν θα περιμένει να μείνει ελεύθερος ή η Ντιναμό θα έχει την ευκαιρία να βάλει μερικά χρήματα στα ταμεία της".Ο Σαμίρ είναι 31χρονών, ηγέτης της Ντιναμό τα τελευταία επτά χρόνια και διεθνής εσχάτως με την Κροατία. Είχε αγωνιστεί και κόντρα στον ΠΑΟΚ στη φάση των ομίλων του Europa League τη σεζόν 2010-2011. Πηγή: metrosport.gr

Χατζηαποστόλου στο Metropolis: «Να υπάρξει ρύθμιση και για τους δανεικούς»

Στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Στη Σέντρα» μίλησε το μέλος του δ.σ. της ΕΠΟ, Βασίλης Χατζηαποστόλου.

Αναλυτικά τα όσα τόνισε:

Για την παραπομπή του θέματος του αριθμού των ομάδων που θα υποβιβαστούν στο Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ: «Ήταν μεγάλη παράλειψη που δεν έχει λυθεί αυτό το θέμα. Θα έπρεπε να έχει δοθεί οριστική λύση πριν την έναρξη του πρωταθλήματος. Αυτό που γίνεται τώρα είναι αντιδεοντολογικό και θεωρώ ότι οφείλεται στις πιέσεις κάποιων προέδρων φίλα προσκείμενων στην διοίκηση της Λίγκας έτσι ώστε να πέσουν δύο. Κάποιοι για τους δικούς τους λόγους προσπαθούν αν ευνοηθούν έμμεσα προκειμένου να παραμείνουν στην Σούπερ Λίγκα. Τώρα λένε ότι θα αποφασίσει το Διαιτητικό Δικαστήριο που το χαρακτηρίζουν ανεξάρτητο όργανο. Πόσο ανεξάρτητο μπορεί να είναι ένα όργανο που είναι υπό την αιγίδα της ΕΠΟ;»

Για την ρύθμιση που είναι στα σκαριά σχετικά με τους εθελούσιους υποβιβασμούς στη Γ? Εθνική: «Δείχνει σωστή η ρύθμιση που πάει να ψηφιστεί, όμως υπάρχει αδικία. Δεν μπορούσαν να το σκεφτούν νωρίτερα; Έτσι όπως το κάνουν φαίνεται φωτογραφικό για κάποιες ομάδες. Αντί αυτού θα μπορούσαν να βάλουν κάποια κριτήρια που έχουν να κάνουν με την αδειοδότηση. Κατά τη γνώμη μου πρέπει να γίνει μια ρύθμιση και για το θέμα των δανεικών. Δεν γίνεται μια ομάδα να γεμίζει με δανεικούς όλο το πρωτάθλημα και να μην τους δίνει το δικαίωμα να αγωνιστούν εναντίον της; Ας δίνουν όσους δανεικούς θέλουν αλλά σε ομάδες άλλης κατηγορίας». Πηγή: metrosport.gr

Νικολούδης: «Σημαντικότερη η άνοδος στη Σουπερ Λίγκα»

Στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Στη Σέντρα» μίλησε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Ηρακλή, Τάκης Νικολούδης για το αποψινό ντέρμπι Κυπέλλου ανάμεσα στον Ηρακλή και τον ΠΑΟΚ.

Η άποψή του για το σημερινό ντέρμπι:

«Είναι ένα ξεχωριστό παιχνίδι αλλά νομίζω ότι ο Ηρακλής πρέπει να ρίξει το βάρος στο παιχνίδι με τον Εθνικό Γαζώρου παρά να διεκδικήσει κάτι από τον ΠΑΟΚ. Ήδη έγινε υπέρβαση στα παιχνίδια με την Ξάνθη. Σημαντικότερος στόχος για τον Ηρακλή, είναι η άνοδος στην Σούπερ Λίγκα».

Είναι γιορτή το ντέρμπι;

«Αν ήταν γιορτή θα έπρεπε να υπάρχουν τουλάχιστον 10000 Ηρακλειδείς στο γήπεδο αλλά και ο κόσμος του ΠΑΟΚ. Αν ήμουν πρόεδρος θα έδινα εισιτήρια στον ΠΑΟΚ, γιατί ο Ηρακλής έχει και οικονομικά προβλήματα. Επιμένω πάντως ότι ο κύριος στόχος του Ηρακλή είναι η άνοδος και φοβάμαι για το τι μπορεί να επιφέρει αυτό το παιχνίδι, 3 μέρες μετά στις Σέρρες. Είδαμε τι έπαθε και ο ΠΑΟΚ το καλοκαίρι με τον Παναιτωλικό, ανάμεσα στα παιχνίδια με την Σάλκε. Έκανε ένα μεγάλο παιχνίδι στη Γερμανία και στο Αγρίνιο δεν μπορούσε να πάρει τα πόδια του».

Η πρόβλεψή του για το αποτέλεσμα:

«Νομίζω ότι θα έρθει ισόπαλο το παιχνίδι. Πιστεύω να το διαχειριστούν έξυπνα οι παίκτες και ο προπονητής, έτσι ώστε ο Ηρακλής να βγάλει καθαρός το παιχνίδι χωρίς τραυματισμούς και κάρτες ενόψει του αγώνα με τον Εθνικό Γαζώρου».Πηγή: metrosport.gr

Έκανε «χαζό» τον Πέπε ο Κριστιάνο!! (video)

Στην προπόνηση της Ρεάλ Μαδρίτης ο Κριστιάνο Ρονάλντο έκανε, ως συνήθως, ένα μαγικό με τη μπάλα, αφήνοντας τον Πέπε αποσβολωμένο, ενώ το πανηγύρισε έξαλλα, «γλεντώντας» τον συμπαίκτη του...

Έκανε «χαζό» τον Πέπε ο Κριστιάνο (video)
Αν μη τι άλλο, στη Ρεάλ Μαδρίτης περνάνε ωραία…

Συγκεκριμένα, στην άσκηση «κορόιδο» που έβαλε ο Κάρλο Αντσελότι, ο σούπερ σταρ των Μαδριλένων, Κριστιάνο Ρονάλντο, βρήκε την ευκαιρία να… γλεντήσει τον συμπαίκτη του Πέπε, κάνοντας μαγικό με τη μπάλα.

Η μπάλα γύριζε, ο Πέπε την κυνηγούσε και όταν αυτή έφθασε στον Ρονάλντο, απλώς χάθηκε, με τον Πορτογάλο αμυντικό να μένει «άγαλμα».

Σαν να μην έφθανε αυτό, ο Κριστιάνο ξέσπασε σε πανηγυρισμό, για να πειράξει και άλλο τον συμπαίκτη του σε Ρεάλ Μαδρίτης και εθνική Πορτογαλίας.








Πηγή: sport-fm.gr

Δεν τιμωρεί τον Ντι Μαρία η Ρεάλ! (video)

Την απόφαση να μην τιμωρήσει τον Άνχελ Ντι Μαρία για τη χειρονομία που φέρεται να έκανε προς το κοινό της Ρεάλ Μαδρίτης πήρε η διοίκηση του συλλόγου.

Δεν τιμωρεί τον Ντι Μαρία η Ρεάλ (video)
Ατιμώρητο θα αφήσει η διοίκηση της Ρεάλ Μαδρίτης τον Άνχελ Ντι Μαρία για τη χειρονομία που φάνηκε να κάνει προς το κοινό της ομάδας αντιδρώντας σε αποδοκιμασίες όταν έγινε αλλαγή στο 63ο λεπτό της αναμέτρησης με τη Θέλτα (3-0).

Σύμφωνα με ανακοίνωση της «βασίλισσας», ο πειθαρχικός έλεγχος στον Αργεντινό εξτρέμ ολοκληρώθηκε και δεν θα τιμωρηθεί, καθώς δεν προκύπτει σαφές συμπέρασμα ότι έκανε προσβλητικές χειρονομίες απέναντι στους φιλάθλους.

Ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής είχε δηλώσει μετά το περιστατικό πως δεν έκανε καμία χειρονομία με σκοπό να προσβάλει τον κόσμο και έκανε λόγο για αντιπάθεια του ισπανικού Τύπου στο πρόσωπό του.




Πηγή: sport-fm.gr

Ο Τίτο είδε «Μπάρτσα»

Μεταξύ των θεατών του αγώνα της Μπαρτσελόνα με τη Χετάφε για το Κύπελλο ήταν ο πρώην προπονητής της ομάδας, Τίτο Βιλανόβα.

Ο Τίτο είδε «Μπάρτσα»
Την πρώτη αναμέτρηση των «16» του Κυπέλλου ανάμεσα στην Μπαρτσελόνα και τη Χετάφε (4-0) παρακολούθησε στο «Καμπ Νου» ο Τίτο Βιλανόβα.

Ο πρώην προπονητής του καταλανικού συλλόγου, που ακολουθεί χημειοθεραπεία για να αντιμετωπίσει την επάρατη νόσο που τον ανάγκασε να απέχει από τους πάγκους μέχρι νεωτέρας, κάθισε σε ένα θεωρείο θέλοντας να αποφύγει τα ΜΜΕ έχοντας στο πλευρό του τον γιο του, Αντριάν, που αγωνίζεται στην Μπαρτσελόνα Β’.

Ο Βιλανόβα δεν παρακολουθεί για πρώτη φορά φέτος αγώνα της «Μπάρτσα», αφού ήταν παρών και στα ντέρμπι με Ρεάλ Μαδρίτης και Εσπανιόλ για το πρωτάθλημα, όπως επίσης και στον αγώνα με τη Μίλαν για το Champions League.
Πηγή: sport-fm.gr

Σλούκας: «Ριμπάουντ και ρυθμός» (video)

Λίγες ώρες πριν το τζάμπολ του αγώνα του Ολυμπιακού με την Αρμάνι στο Μιλάνο, ο Κώστας Σλούκας, μίλησε αποκλειστικά στην κάμερα του www.sport-fm.gr για το ποια στοιχεία θα κρίνουν τον νικητή.

Σλούκας: «Ριμπάουντ και ρυθμός» (video)
Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε με πρωινή προπόνηση στο «Forum» του Μιλάνου τη προετοιμασία του για τον σημερινό αγώνα με την Αρμάνι Μιλάνο και ο Κώστας Σλούκας, μετά το τέλος τη μίλησε στην κάμερα του www.sport-fm.gr, για το που κατά τη γνώμη του θα πρέπει να εστιάσει η ομάδα του για να φύγει με το «διπλό» από την Ιταλία.


Αναλυτικά, ο Κώστας Σλούκας, δήλωσε:


«Τα αμυντικά ριμπάουντ και η συγκέντρωση θα είναι τα σημαντικότερα σημεία. Είναι μία ομάδα που παίζει πολύ στο ένας εναντίον ενός και χρειάζεται έλεγχος του ρυθμού από τη πλευρά μας. Θα είναι δύσκολο γιατί είναι αθλητικοί παίκτες. Κάνοντας μία δεύτερη συνεχόμενη ήττα στο γήπεδό τους θα είναι κακή εξέλιξη γι’ αυτούς. Θα τα δώσουν όλα. Εμείς πρέπει να κερδίσουμε εκτός έδρας παιχνίδια για να κάνουμε πιο εύκολο το έργο μας. Για μας δε λέει κάτι το γήπεδο και το ότι θα γίνει το Final Four εδώ. Δεν έχουμε στο μυαλό μας τίποτε άλλο από το να νικήσουμε το σημερινό παιχνίδι και να κάνουμε το “δύο στα δύο”».


Πηγή: sport-fm.gr

Ο Μάντζαρης έκανε το καθήκον του!! (video)

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης τήρησε μια παράδοση στην κεντρική πλατεία του Μιλάνου και περιμένει να φέρει γούρι στον Ολυμπιακό.

Ο Μάντζαρης έκανε το καθήκον του (video)
Η παράδοση λέει πως αν γυρίσεις το πόδι σου τρεις φορές στο «Le Palle del Toro» στην κεντρική πλατεία του Μιλάνου (Piazza Duomo), θα έχεις καλή τύχη.

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης βρίσκεται στο Μιλάνο για τον αγώνα του Ολυμπιακού με την Εμπόριο Αρμάνι και δεν έχασε την ευκαιρία να τηρήσει την παράδοση ελπίζοντας σε καλοτυχία για την ομάδα του στην πόλη που θα φιλοξενήσει το Final Four.




Πηγή: sport-fm.gr