Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

Στο τέλος χαμογέλασε η Μπάγερν...


O Ρόμπεν χάρισε την πρόκριση στην Μπάγερν Σε ένα επιθετικό παιχνίδι που κύριο χαρακτηριστικό του ήταν οι... ξαφνικές άμυνες, η Μπάγερν Μονάχου κατάφερε να χάσει από τη Φιορεντίνα 3-2, αλλά τελικά πήρε την πρόκριση στην επόμενη φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, χάρις σε δυο σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή.

Με τον Τζιλαρντίνο να μοιράζει και τον Γιόβετιτς να εκτελεί, η ιταλική ομάδα προηγήθηκε δυο φορές με δυο τέρματα διαφορά, αλλά σε καμία εκ των δυο δεν κατάφερε να κρατήσει αυτό το προβάδισμα για περισσότερο από έξι λεπτά.

Το σκορ άνοιξε δυο λεπτά πριν τη συμπλήρωση της πρώτης μισής ώρας στην αναμέτρηση. Ο Μαρκιόνι έπιασε σουτ, ο Μπουτ για μια ακόμνη φορά στα τελευταία παιχνίδια έκανε λάθος, η μπάλα έφτασε στον Βάργκας, ο οποίος πήρε το ριμπάουντ και σκόραρε.

Το πρώτο μέρος έληξε με σκορ πρόκρισης για τους βιολα οι οποίοι έχασαν μια ακόμη ευκαιρία με τον σκόρερ, ενώ οι Βαυαροί από την άλλη πλευρά, έφτασαν κοντά στην ισοφάριση με προσπάθειες των Κλόζε και Ρόμπεν.

Στο δεύτερο μέρος, το ματς μετατράπηκε σε ρώσικη ρουλέτα. Η μπάλα πήγαινε πάνω κάτω, η άμυνα της Μπάγερν πρόσφερε πολύ γέλιο, ενώ τα μαρκαρίσματα των γηπεδούχων έξω από την περιοχή τους ήταν για κλάματα.

Αποτέλεσμα; Το 2-0 στο 54ο με τον Τζιλαρντίνο να βγάζει τον Γιόβετιτς σε πλεονεκτική θέση με τον Μαυροβούνιο άσο να μην αστοχεί. Το 2-1 στο 60ό μετά από πάσα του Ριμπερί έξω από την περιοχή και σουτ του ανενόχλητου Φαν Μπόμελ. Το 3-1 στο 64ο μετά από κεφαλιά του Τζιλαρντίνο και σουτ του Γιόβετιτς που ξάπλωσε τον Βαν Μπούιτεν και... Το 3-2 με μια κλασική κίνηση έξω από την περιοχή του Ρόμπεν και εκπληκτικό σε δύναμη σουτ με το αριστερό.

Η μπάλα συνέχισε να πηγαίνει πάνω κάτω, με τον Ρόμπεν να απασχολεί τη μισή Φιορεντίνα, τη στιγμή που η ομάδα της Φλωρεντίας δεν ήταν σε θέση να μπει και πάλι με αξιώσεις στην περιοχή του ασταθέστατου Μπουτ. Ετσι, η Φιορεντίνα πήρε τη νίκη, αλλά οι Βαυαροί την πρόκριση.

Εβγαζαν φωτιά οι "κανονιέρηδες"


Ο Εμπουε σκόραρε για την Αρσεναλ Η Αρσεναλ διέλυσε την Πόρτο με 5-0 και πήρε πανηγυρικά το εισιτήριο για την προημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι "κανονιέρηδες" είχαν σε εκπληκτική μέρα τον Μπεντνερ που πέτυχε χατ τρικ και τον Νασρί, ο οποίος σημείωσε το πιο ωραίο τέρμα της βραδιάς, "αδειάζοντας" τρεις αντιπάλους του.

Πριν το παιχνίδι στην Πορτογαλία, ο Αρσέν Βενμγκέρ είχε δηλώσει ότι ο Μπέντνερ μπορεί να κάνει τη διαφορά, ενώ τη Δευτέρα το επανέλαβε. Ο Δανός επιθετικός φρόντισε να επιβεβαιώσει τον προπονητή του σκοράροντας από νωρίς και δίνοντας παράλληλα το προβάδισμα πρόκρισης στην ομάδα του.

Η Αρσεναλ είχε την καθολική υπεροχή στο πρώτο μέρος και αυτό οφειλόταν στους Σονγκ, Νασρί και Ντιαμπί. Οι τρεις παίκτες έκαναν όλη τη δουλειά στη μεσαία γραμμή, τόσο επιθετικά όσο και αμυντικά. Η Πόρτο δεν μπορούσε να περάσει την μπάλα στον Φαλκάο, ο οποίος ήταν ακίνδυνος και απομονωμένος επιθετικά.

Ο Μπέντνερ μόλις στο δέκατο λεπτό με σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και παράλληλα έδιωξε το άγχος από την ομάδα του, αφού με αυτό το γκολ οι "κανονιέρηδες" κρατούσαν το εισιτήριο για την επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Στο 25' ο Αρσάβιν -είχε συμμετοχή και στο πρώτο γκολ- πέρασε δύο αντιπάλους του, μπήκε στην περιοχή και γύρισε στον Μπέντνερ, ο οποίος από κοντά διπλασίασε, τόσο τα δικά του τέρματα, όσο και της ομάδος του. Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το 2-0, σκορ που αδικεί την Αρσεναλ, καθώς είχε ευκαιρίες για περισσότερα γκολ.

Η είσοδος του Ροντρίγκες στην αρχή του δευτέρου μέρους βοήθησε τους Πορτογάλους να ισορροπήσουν, αφού στο 54' έδωσε την πάσα για το σουτ του Φαλκάο το οποίο εξουδετέρωσε δύσκολα ο Αλμούνια, ενώ στο 61' άγγιξε το 2-1, αλλά ο Νασρί πάνω στη γραμμή έδιωξε.

Οι δύο αυτές ευκαιρίες "ξύπνησαν" τους γηπεδούχους. Στο 63' ο Νασρί άδειασε τρεις αντιπάλους του και από πλάγια θέση μέσα από τη μικρή περιοχή νίκησε τον Ελτον και έβαλε τέρμα στα όνειρα της Πόρτο. Οι "Δράκοι" παρέδωσαν τα όπλα τρία λεπτά αργότερα, όταν σε μία ιδανική αντεπίθεση ο Αρσάβιν έστρωσε στον Εμπουε και ο τελευταίος με σουτ ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 4-0. Ο ίδιος παίκτης στο 89'κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του από τον Φουσίλε και ο Μπέντνερ που ανέλαβε να εκτελέσει την εσχάτη των ποινών δεν λάθεψε γράφοντας το τελικό 5-0.

Σκάει το... στημένο;

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/977ba17096737c5067e3e1da84daad5b_L.jpg?1268156625?1268156625?1268156625Έτοιμο να σπάσει είναι το απόστημα των στημένων αγώνων στην Σούπερ Λίγκα, μιας και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι ήδη γνωστό το ένα παιχνίδι και δεν αποκλείεται να δημοσιοποιηθεί σύντομα. Στα γραφεία της ΕΠΟ υπάρχει φάκελος της UEFA με στοιχεία για πέντε «ύποπτα» παιχνίδια στη Β' Εθνική. Σύμφωνα με τις πληροφορίες το συγκεκριμένο παιχνίδι έγινε μέσα 2010 και αφορά ομάδες που πάλευαν για την παραμονή τους στην μεγάλη κατηγορία. Μάλιστα εκείνες τις μέρες οι φήμες είχαν πάρει μορφή εκκωφαντικών ήχων και σε πολλές εταιρίες στοιχήματος το ποντάρισμα είχε κλειδωθεί όταν διαπιστώθηκε ότι υπέρογκα ποσά μπήκαν πάνω στο «διπλό» το οποίο και ήρθε. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν και επαγγελματικές σχέσεις ανάμεσα σε παράγοντες των δύο συλλόγων.

Πάντως αξίζει να σημειωθεί πως στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha ανέφερε πως το παιχνίδι που έχει γεννήσει τις υποψίες των αρχών είναι το Πανθρακικός-ΠΑΣ Γιάννινα που διεξήχθη στις 10 Ιανουαρίου για την 17η αγωνιστική του πρωταθλήματος με τους Γιάννιώτες να κερδίζουν μέσα στην Κομοτηνή με 2-1.

Το βράδυ της Τρίτης η αντίδραση της Σούπερ Λιγκ εξέδωσε ανακοίνωση που αναφέρει τα εξής: «Σε συνέχεια πρόσφατων δημοσιευμάτων που φέρουν αγώνα της Super League να ελέγχεται για θέματα παράνομου στοιχηματισμού, επισημαίνεται ότι η θωράκιση της αξιοπιστίας του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ αποτελεί θεμελιώδη προϋπόθεση της διοργανώτριας αρχής από την ίδρυσή της. Κάθε θεσμική ενέργεια που αποσκοπεί σε αυτήν, είναι επιβεβλημένη».

Πλέον, αναμένεται η αντίδραση της ΕΠΟ αλλά και η αντίδραση του εισαγγελέα Αρείου Πάγου κ. Αναστάσιου Κανελλόπουλου για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα. Αντίδραση που θα έρθει αφού πάρει έως το μεσημέρι της Τετάρτης από τα χέρια του ΓΓΑ Παναγιώτη Μπιτσαξή τον σχετικό φάκελο, αλλά και τους άλλους δυο φακέλους της ΟΥΕΦΑ που περιλαμβάνουν 1 παιχνίδι Β' Εθνικης καθως και δυο κυπέλλου!
Ο Εισαγγελέας έχει την δυνατότητα να διατάξει ένορκη διοικητική εξέταση και μπορεί να καλέσει μάρτυρες και αν προκύψουν ενοχοποιητικά στοιχεία μπορεί να απαγγεείλει κατηγορίες κατα παντός υπευθύνων.

Ηττήθηκε στη Γαλλία ο Αρης


Ο τεχνικός του Αρη, Ντέιβιντ Μπλατ Ο Αρης μπορεί να ολοκλήρωσε με ήττα τις υποχρεώσεις του στη φάση των «16» του EuroCup, αλλά προκρίθηκε στα προημιτελικά της διοργάνωσης ως δεύτερος του 9ου ομίλου. Οι Θεσσαλονικείς ηττήθηκαν 79-75 από τη Λε Μαν στη Γαλλία, για την 6η και τελευταία ημέρα της φάσης των «16», και στα προημιτελικά θα αντιμετωπίσουν τη Βαλένθια με τον πρώτο αγώνα στο Αλεξάνδρειο και τον δεύτερο στην Ισπανία.

Ελλειψη συγκέντρωσης, που μεταφράστηκε σε πολλά λάθη αμυντικά και επιθετικά, στοίχισαν στον Αρη, με τη Λε Μαν να παρουσιάζεται κάθε άλλο παρά αδιάφορη στο παρκέ. Διάθεση που έδειξε από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης.

Εχοντας εξαιρετικό στο πρώτο ημίχρονο τον Σάλιερς (διάστημα στο οποίο πέτυχε 18 πόντους), η γαλλική ομάδα προηγήθηκε με επτά πόντους (15-8, 18-11), διαφορά που κάλυψαν οι Θεσσαλονικείς στην ολοκλήρωση της πρώτης περιόδου (22-24), με κύριους εκφραστές της προσπάθειας τους, τους Ρίτσαρντσον, Κλαρκ.

Το δεύτερο και τρίτο δεκάλεπτο κύλησαν με τις δύο ομάδες να βαδίζουν χέρι-χέρι και τα λεπτά να κυλούν με συνεχείς εναλλαγές στο σκορ. Η Λε Μαν βρήκε λύσεις επιθετικά από τους Ντιότ και Ν'Ντογιέ, με τον Μάιλς και τον Γουόλς να δίνουν σημαντική βοήθεια στον Αρη.

Στο 29' το ισόπαλο 59-59, με ένα σερί 8-0 για τους Γάλλους, διαμορφώθηκε στο 67-59 στο 32', διαφορά που παρέμεινε στο ίδιο επίπεδο μέχρι το 35' (73-65). Δύο φορές στην πορεία ο Αρης πλησίασε στους τρεις (73-70, 77-74), έργο, εν τέλει, που δεν ήταν αρκετό για να του δώσει το ποθητό θετικό αποτέλεσμα.

Τα δεκάλεπτα: 22-24, 37-37, 60-59, 79-75

ΛΕ ΜΑΝ: Ράιτ 9 , Κακουντί 4, Σπένσερ 4, Ντιότ 18 (3), Ν'Ντογιέ 12, Γιανγκό, Ρουπέρτ 2, Μπατίστα 5, Σάλιερς 25 (3)
ΑΡΗΣ: Κλαρκ 18 (4), Μπετς 8, Ρίτσαρντσον 14 (3), Χατζηβρέττας 9 (1) , Ντικούδης 4, Πάουνιτς, Κακιούζης 2 , Μπάρλος, Μάιλς 10 (1), Γουόλς 10 (3)

Ψωμιάδης: «Απαράδεκτη απόφαση… Σκέφτομαι να εγκαταλείψω»!

Ψωμιάδης: «Απαράδεκτη απόφαση… Σκέφτομαι να εγκαταλείψω»!

Το αναπληρωματικό μέλος της διοίκησης του κ. Γραμμένου και πρώην πρόεδρος της ΕΠΣΜ, Διονύσης Ψωμιάδης, μίλησε σήμερα στο «Αθλητικό Metropolis» και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» για την σημερινή απόφαση του δικαστηρίου που έκανε δεκτά τα ασφαλιστικά μέτρα της παράταξης του κ. Σχιζοδήμου, βγάζοντας ουσιαστικά άκυρες τις εκλογές. «Η απόφαση είναι απαράδεκτη. Συνήθως δεν κρίνονται οι αποφάσεις γιατί είναι τυφλή η δικαιοσύνη όμως κάποιες φορές είναι κατάτυφλη! Δεν πρέπει να χάσουμε την εμπιστοσύνη μας όμως κάτι τέτοιες αποφάσεις μας αναγκάζει να την χάνουμε. Ίσως ο κύριος δικαστής δεν ήξερε κάποια στοιχεία. Δεν ήξερε ότι αυτές οι εκλογές γίνονται εδώ και 50 χρόνια με τον ίδιο τρόπο. Είναι απαράδεκτο πάντως διότι λένε ότι ψήφισαν ποδοσφαιριστές, δημοσιογράφοι ή μέλη που δεν ήταν στο δ.σ. Τον Σεπτέμβριο θα γίνει τακτική δικάσιμος και όχι εκλογές. Έχουν πληθώρα υποθέσεων οι δικαστές. Έβγαλαν μία απόφαση μετά από δύο μήνες και αναστατώνουν όλα τα πρωταθλήματα. Γι΄ αυτό λέω ότι είναι νομικά απαράδεκτη η απόφαση. Εγώ στις επόμενες εκλογές θα πω κάποιον να ψηφίσει για ένα σωματείο που δεν είναι μέλος κ.τ.λ. Κι αν χάσω τις εκλογές και κάνω ένσταση πρέπει να γίνει δεκτή. Κάθε μήνα με την λογική αυτή πρέπει να υπάρχουν εκλογές. Αν επίτηδες κάνω κάτι τέτοιο δεν μπορεί να το ελέγξει κανείς. Αναστατώνεται το πρωτάθλημα χωρίς λόγο. Έπρεπε ο πρόεδρος των πρωτοδικών να σκεφτεί κάποια πράγματα που ίσως δεν γνώριζε. Τώρα προκύπτει διοικούσα επιτροπή με πρόεδρο κοινής αποδοχής. Είναι από επτά μέλη της κάθε παράταξης και πρόεδρος κοινής αποδοχής. Ακόμη δεν έχουν συλλάβει το γεγονός. Το χειρότερο είναι ότι μπορεί να μην γίνουν παιχνίδια το Σαββατοκύριακο. Δεν μπορούν να γίνουν τα ματς. Δεν μπορεί να αποφασίσουμε τόσο σύντομα για τον πρόεδρο κοινής αποδοχής» είπε ο κ. Ψωμιάδης που εξέφρασε και την σκέψη να αποχωρήσει!

«Ήρθε ίσως ο καιρός να εγκαταλείψω…»

Πιο αναλυτικά, ο κ. Ψωμιάδης πρόσθεσε: «Με ενόχλησε. Κάποιες τέτοιες αποφάσεις διώχνουν ανθρώπους από το ποδόσφαιρο. Εγώ θα φύγω όταν γουστάρω εγώ και όχι όταν γουστάρει οποιοσδήποτε δικαστής. Ήρθε ίσως ο καιρός να εγκαταλείψω… Λέω ότι το υγιέστερο κομμάτι είναι οι ερασιτέχνες παράγοντες που επιτελούν ένα πολύ σημαντικό έργο. Όταν αυτό συγκρίνεται με το κομμάτι των δικηγόρων, των δικαστών, των καθηγητών, των εφοριακών κ.ο.κ. αντιλαμβάνεσαι ότι είμαστε το υγιέστερο κομμάτι. Όταν υπάρχει αυτή η σύγκριση αντιλαμβάνεστε τι ακριβώς εννοώ. Είναι πιθανό να αποχωρήσω οριστικά από σήμερα (υπάρχει δ.σ.). Φυσικά θα φροντίσω να συντρίψουμε τους αντιπάλους στις εκλογές. Εγώ είμαι με τον Βαγγέλη Γραμμένο, με το υγιές μέρος του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. Δεν ξέρω ακόμη αν θα αποχωρήσω… Θα δούμε. Δεν παρακαλάω κανέναν. Δεν θα φύγω αμέσως βέβαια. Ένας δικαστής δεν θα με αναγκάσει να κάνω κάτι τέτοιο».

Φωνάζει «παρών» πιθανότατα ο Σηφάκης

Φωνάζει «παρών» πιθανότατα ο Σηφάκης

Αρκετά αισιόδοξα ήταν τα μηνύματα που προέκυψαν από την σημερινή προπόνηση του Άρη, σχετικά με την συμμετοχή του Μιχάλη Σηφάκη στο τοπικό ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Η κύστη στο γόνατο έχει υποχωρήσει σε μεγάλο βαθμό και ο διεθνής γκολκίπερ φαίνεται πως σύντομα θα είναι απόλυτα έτοιμος να μπει σε κανονικούς ρυθμούς προπονήσεων και ασφαλώς να αγωνιστεί στο Κυριακάτικο ματς. Πρόβλημα προέκυψε με τον Σάκη Πρίττα που ένιωσε ένα σφίξιμο στην γάμπα και δεν προπονήθηκε σήμερα, όμως όπως φαίνεται δεν πρόκειται για κάτι σοβαρό και αύριο θα προπονηθεί. Δεδομένη είναι η απουσία του Ντάριο Φερνάντεζ που ακολουθεί πρόγραμμα αποθεραπείας. Όσο για τον Τόνι Κάλβο… όπως είναι γνωστό θα εκτίσει την ποινή του στον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Χωρίς Μπρίτο με Ηρακλή


Για ένα ακόμα παιχνίδι ο Γιώργος Δώνης του Ατρομήτου θα στερηθεί των υπηρεσιών του Εντουάρντο Μπρίτο. Πιο συγκεκριμένα ο Βραζιλιάνος μέσος δεν θα μπορέσει να ενισχύσει την ομάδα του στο παιχνίδι με τον Ηρακλή για την 26η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας. Παράλληλα επιστρέφουν οι Φαβάλι και Περόνε, οι οποίοι ξεπέρασαν τα προβλήματα τραυματισμών τους. Το πρόγραμμα της Τρίτης ακολούθησαν κανονικά οι δύο ποδοσφαιριστές κάτι που ικανοποιεί ιδιαίτερα τον τεχνικό της ομάδας, Γιώργο Δώνη, αφού θα μπορέσει να τους συμπεριλάβει στα πλάνα του για το παιχνίδι με τον «Γηραιό». Αντίθετα ο Μπρίτο θα συνεχίσει τις επόμενες ημέρες να ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα και να κάνει θεραπεία.

Αυστηρά τα μέτρα στο «Κλ. Βικελίδης»


Δρακόντεια θα είναι τα μέτρα ασφαλείας του αγώνα ανάμεσα στον Άρη και τον ΠΑΟΚ, μετά από απόφαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης. Οι Αστυνομικές Αρχές έλαβαν και τη σύμφωνη γνώμη των εκπροσώπων των δύο ομάδων στην σημερινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο «Κλ. Βικελίδης». Συγκεκριμένα, εκπρόσωποι των δύο ΠΑΕ, Άρη και ΠΑΟΚ, παρουσία των επικεφαλής της Αστυνομίας, συζήτησαν για τα μέτρα ασφαλείας εν όψει του κυριακάτικου ντέρμπι. Αποφασίστηκε να δοθούν είκοσι προσκλήσεις στον ΠΑΟΚ, προκειμένου η ΠΑΕ να καλύψει τις ανάγκες της ενώ συμφωνήθηκε οι παράγοντες των φιλοξενούμενων να τοποθετηθούν σε σουίτες του γηπέδου. Επιπροσθέτως, λόγω και της κρισιμότητας του αγώνα, για λόγους ασφαλείας το μέτρο της ελεύθερης εισόδου των παιδιών κάτω των 12 ετών θα επιτραπεί αποκλειστικά και μόνο για την θύρα 7 (επίσημα) και πάλι μέχρι το σημείο που θα καλυφθεί η πληρότητα των θέσεων. Το συγκεκριμένο μέτρο δεν θα ισχύσει για καμία άλλη θύρα. Την ΠΑΕ ΑΡΗΣ εκπροσώπησαν ο γενικός διευθυντής Γιώργος Ελευθερούδης και ο εκτελεστικός διευθυντής της ΠΑΕ Γιάννης Κόντης, ενώ την ΠΑΕ ΠΑΟΚ ο διευθυντής της ΠΑΕ Μάκης Γκαγκάτσης.

Μπέκαμ: «Ήθελα να μείνω για πάντα στη Γιουνάιτεντ»!


Συνέχεια στην… επίθεση αγάπης προς τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ -ενόψει και της επιστροφής του ως αντίπαλος την Τετάρτη στο «Ολντ Τράφορντ»- έδωσε ο Ντέιβιντ Μπέκαμ. Ο Άγγλος σταρ αποκάλυψε πως δεν ήθελε ποτέ να φύγει από τους «κόκκινους διάβολους» και ότι σκόπευε να αγωνιστεί σε όλη την καριέρα του σε αυτούς. «Εγώ ήθελα να μείνω στη Γιουνάιτεντ μέχρι να σταματήσω το ποδόσφαιρο, αλλά κάποια πράγματα απλά δεν είναι γραφτό να γίνουν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μπέκαμ στο περιοδικό «Match of the day». Δεν δίστασε, δε, να εκφράσει τον θαυμασμό και τη «ζήλια» του για τον Ράιαν Γκιγκς, που έμεινε πιστός όλα αυτά τα χρόνια στους πρωταθλητές Αγγλίας: «Έπαιξα σε τρεις σπουδαίες ομάδες αφότου έφυγα από το Μάντσεστερ, αλλά θα ήταν σπουδαίο για μένα να μείνω στην ομάδα, όπως το έκανε ο Ράιαν Γκιγκς. Το να παραμένεις σε ένα σύλλογο για τόσα πολλά χρόνια είναι πραγματικά φοβερό επίτευγμα». Ο Μπέκαμ αναφέρθηκε, όπως είναι λογικό και στο μεγάλο παιχνίδι της Τετάρτης, το οποίο χαρακτήρισε «μεγάλη πρόκληση» τόσο για την ομάδα του, όσο και για τον ίδιο: «Το να νικήσεις στο “Ολντ Τράφορντ” είναι κάτι πολύ δύσκολο. Προσωπικά, όμως, πάντα μου άρεσαν οι μεγάλες προκλήσεις και αν μου δοθεί η ευκαιρία να παίξω και να αποδείξω τι μπορώ ακόμα να κάνω, θα ήταν ένα εξαιρετικό τεστ για μένα». Πάνω στον… ενθουσιασμό του, δε, για την επιστροφή στο «Ολντ Τράφορντ», ο Μπέκαμ έδειξε χαρούμενος ακόμα και για το επικείμενο τετ α τετ με τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον: «Θα είναι πολύ ωραίο να τον ξανασυναντήσω. Είναι λίγο… τρομακτικός άνθρωπος, αλλά με έναν πραγματικά ωραίο τρόπο».

Στη διάθεση του Σάντος ο Εντίνιο


Στο φιλικό παιχνίδι με την ομάδα Νέων του ΠΑΟΚ έπαιξε ο Αρνάλντο Εντίνιο. Ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός είχε αισθανθεί ενοχλήσεις στους προσαγωγούς, αλλά πλέον είναι 100% έτοιμος και τίθεται στη διάθεση του Φερνάντο Σάντος για το κυριακάτικο ντέρμπι με τον Άρη. Οι δύο ομάδες ήρθαν ισόπαλες 0-0, μετά από 50 λεπτά αγώνα και από την πρώτη ομάδα έπαιξαν οι Κρέσιτς, Αραμπατζής, Μουν, Τσιρίλο, Βερόν, Φωτάκης, Κουτσιανικούλης, Μίλιεβιτς, Παπάζογλου, Εντίνιο και ο νεαρός κεντρικός αμυντικός Αγγελίδης. Ο κ. Σάντος ήθελε να δώσει χρόνο συμμετοχής σε κάποιους ποδοσφαιριστές και να δοκιμάσει ορισμένα πράγματα ενόψει του ματς στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Οι υπόλοιποι παίκτες του «Δικεφάλου» ακολούθησαν πρόγραμμα με ασκήσεις τακτικής, ενώ οι Σαβίνι και Φιλομένο (που δεν υπολογίζονται για το παιχνίδι με τον Άρη) ακολούθησαν τα προγράμματά τους. Από την πλευρά του, ο Κριστιάνο θα αναχωρήσει για την Πορτογαλία, όπου θα υποβληθεί σε εγχείρηση αποκατάστασης πρόσθιου χιαστού. Ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός θα χάσει τη φετινή σεζόν και θα προσπαθήσει να επιστρέψει σε λιγότερο από έξι μήνες. Η αυριανή προπόνηση θα πραγματοποιηθεί στις 10.30 στη Σουρωτή.

Οι μισές ΠΑΕ σε απολογία

Επιμέλεια: Δ.Μ.

Σε απολογία κλήθηκαν από την πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της Superleague οι μισές ΠΑΕ που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα.

Αναλυτικά :

Α) ΠΑΕ Αρης : Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της καθώς επίσης και για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ ΝΕΑ Καβάλα – ΠΑΕ Αρης.
Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 5 και 14 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Β) ΠΑΕ Ηρακλής : Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Ηρακλής – ΠΑΕ Ολυμπιακός.
Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 5, 14 και 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Γ) ΠΑΕ ΝΕΑ Καβάλα : Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της καθώς επίσης και για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ ΝΕΑ Καβάλα – ΠΑΕ Αρης.
Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 5, 14, 15 και 17 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Δ) ΠΑΕ Παναθηναϊκός : Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Παναθηναϊκός – ΠΑΕ Λεβαδειακός.
Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 5, 14 και 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Ε) ΠΑΕ Πανιώνιος : Για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Πανιώνιος – ΠΑΕ Skoda Ξάνθη.
Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 5, 14 και 17 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

ΣΤ) ΠΑΕ ΠΑΟΚ : Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ ΠΑΟΚ- ΠΑΕ Πανθρακικός.
Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 5, 14 και 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Ζ) ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα : Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα – ΠΑΕ Αστ. Τρίπολης.
Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 5, 14 και 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Η) ΠΑΕ Λάρισα : Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Λάρισα – ΠΑΕ ΑΕΚ.
Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 5, 14 και 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Πρωτάθλημα ΟΠΑΠ Κ21, 25η Αγωνιστική :

Εργοτέλης (Κ21), Σ. Συμεωνίδης (εκπρόσωπος) : Για τη συμπεριφορά του εκπροσώπου της ομάδας του Εργοτέλη κ. Σ. Συμεωνίδη στον αγώνα Εργοτέλης – Ατρόμητος.
Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 5, 11 και 14 του Π. Κ. ΕΠΟ.

Σταμάτησε η παραγωγή μασκότ του Μουντιάλ


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Την εντολή να σταματήσει την παραγωγή της μασκότ του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2010 έλαβε κινεζικό εργοστάσιο, λόγω των συνθηκών εργασίας που επικρατούσαν, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη η εταιρεία που διαχειρίζεται το εμπορικό σήμα της FIFA. Η Global Brand Group (GBG) υποστήριξε πως αν δεν γίνουν αλλαγές στο εργοστάσιο της Σανγκάης, δεν θα επιτραπεί η επανέναρξη της παραγωγής της λεοπάρδαλης με το όνομα Ζακούμι.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η “News of the World”, η εταιρεία κατέβαλε «αξιοθρήνητους» μισθούς στους εργαζόμενούς της, υποχρεώνοντάς τους να δουλεύουν σε άθλιες συνθήκες. Η GBG ανακοίνωσε ότι κατά τη διάρκεια επιθεώρησης που έγινε στο εργοστάσιο αποκαλύφθηκε μια πλειάδα τρόπων, με τους οποίους δεν τηρείται ο κώδικας συμπεριφοράς για τους συμβαλλόμενους με τη FIFA.

Κόντης: "Ο Άρης τιμωρείται με το παραμικρό"


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Βέλη κατά της Superleague εξαπέλυσε ο Γιάννης Κόντης, υπογραμμίζοντας πως ο Άρης πάντα βρίσκεται στο μικροσκόπιο και τιμωρείται για το παραμικρό.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της ΠΑΕ Άρης, φιλοξενήθηκε στα στούντιο του ΑΡΗΣ FM 92,8 με αφορμή το ότι έγινε το Σάββατο στο «Ανθή Καραγιάννη» με την Καβάλα αλλά και την συνέχεια της χρονιάς.

Σχετικά με τα όσα διαδραματίστηκαν στην Καβάλα και με τη γενικότερη απόφαση για απαγόρευση μετακινήσεων, ανέφερε: "Η υπουργική απόφαση απαγορεύει τη διανομή εισιτηρίων μαζικά σε φιλοξενούμενους οπαδούς, όχι όμως τη μεμονωμένη μετακίνηση. Αυτό που δεν επιτρέπεται – και σαν Άρης το έχουμε καυτηριάσει – είναι η οργανωμένη μετακίνηση. Όπως έχει ειπωθεί, από τη νέα σεζόν θα ισχύει το ποσοστό του 10% των εισιτηρίων για τους φιλοξενούμενους.

Ο SUPER 3 Καβάλας έχει πολλά μέλη και γι’ αυτό η παρουσία του κόσμου στο γήπεδο ήταν μεγάλη. Αν είναι δυνατό να ενοχλεί που ο Άρης έχει πολλούς οπαδούς και στην Καβάλα. Σκεφτείτε ότι σε φοιτητές, για παράδειγμα, που βρίσκονται στην πόλη και στις γύρω περιοχές, δεν δόθηκαν εισιτήρια ελέω της γνωστής υπόθεσης με τις ταυτότητες και την εντοπιότητα".

Αναφορικά με τα επόμενα παιχνίδια του Άρη και την ανάγκη προστασίας της ομάδας δήλωσε: "Θέλει συγκέντρωση στους στόχους μας και περιφρούρηση του γηπέδου μας. Ό,τι συμβαίνει στον Άρη περνάει από το μικροσκόπιο και η ομάδα τιμωρείται με το παραμικρό. Για το ματς της Κυριακής έχουν προβλεφθεί τα μέτρα μετάβασης των αποστολών στο γήπεδο.

Μετά από παραίνεση και προσπάθεια της ΠΑΕ Άρης, από τη νέα χρονιά δεν θα τιμωρούνται οι ομάδες για υβριστικά συνθήματα ή για το άναμμα πυρσών εφόσον δεν πέφτουν μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Ούτως ή άλλως, πρώτιστο μέλημα της Λίγκας θα πρέπει να είναι η βελτίωση των αγωνιστικών χώρων, αφού σε αρκετά γήπεδα το ποδόσφαιρο παίζεται σε “βοσκότοπους”.

Χώρια που και με τη διαιτησία υπάρχει σοβαρό θέμα, καθώς ο Άρης είναι πρώτος σε κίτρινες κάρτες, όπως και πρώτος σε διεισδύσεις μέσα στην αντίπαλη περιοχή, χωρίς να του έχει δοθεί ούτε ένα πέναλτι".

Για τη λεκτική επίθεση που δέχτηκε ο Έκτορ Κούπερ στη συνέντευξη Τύπου μετά το ματς της Καβάλας, ο εκτελεστικός διευθυντής της ομάδας ανέφερε: "Είναι προκλητικό δημοσιογράφοι καναλιών πανελλαδικής εμβέλειας, όπως ήταν ο συγκεκριμένος κύριος που εργάζεται στον ΑΝΤ1, να είναι τόσο εμπαθής με τον Άρη και τον προπονητή του. Προσωπικά αν ήμουν στην αίθουσα Τύπου, θα ζητούσα από τον κ. Κούπερ να αποχωρήσει.

Τέτοια περιστατικά συμβαίνουν σε γήπεδα της περιφέρειας και αυτό γιατί παρεισφρέουν μέσα στον κόσμο άτομα που υποστηρίζουν άλλες ομάδες. Εμείς έχουμε καταλάβει πως το ποδόσφαιρο παίζεται αλλιώς και όχι μέσα από τραμπουκισμούς".

Συνελήφθησαν δύο... οπαδοί της Παρτιζάν


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Οι Παρτιζάν αγωνίζεται το βράδυ της Πέμπτης στο Palau Blaugrana κόντρα στη Μπαρτσελόνα με στόχο την πρόκριση στα playoffs. Δύο φίλοι της δε θα τη δουν από κοντά, αφού συνελήφθησαν στη Ρουμανία και... απελάθησαν!

Περίπου 30 φίλοι της σερβικής ομάδος ταξίδεψαν μέσω Ρουμανίας στην Καταλονία, αλλά στη διαδρομή μειώθηκαν κατά δύο, μιας και τους... έψαχναν οι μπελάδες. Στο αεροδρόμιο της Τιμισοάρα οι δύο τους προκάλεσαν κάποια αναταραχή και καθυστέρηση μίας ώρας στην πτήση, με συνέπεια η αστυνομία να τους συλλάβει κι εν συνεχεία να τους αναγκάσει να επιστρέψουν στη Σερβία.

H ομάδα του Ντούσκο Βουγιόσεβιτς θέλει νίκη επί της «Μπάρτσα» για να προκριθεί στα προημιτελικά ή ήττα του Αμαρουσίου από τον Παναθηναϊκό.

Ράμος: «Θα νικήσουμε 3-0 την Λιόν»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Η Ρεάλ Μαδρίτης αντιμετωπίζει την Τετάρτη (10/3) την Λιόν στη φάση των «16» του Champions League και οι «μερένχες» καλούνται να ανατρέψουν το εις βάρος του 1-0 του πρώτου αγώνα. Το «Μπερναμπέου» αναμένεται να είναι κατάμεστο και οι παίκτες της «βασίλισσας» είναι πεπεισμένοι ότι η ομάδα τους θα περάσει στον επόμενο γύρο, ευχαριστώντας παράλληλα και τους οπαδους τους.

Σίγουρος για την επικράτηση εναντίον της γαλλικής ομάδας εμφανίστηκε και ο δεξιός μπαχ-χαφ της Ρεάλ Μαδρίτης Σέρχιο Ράμος, ο οποίος δε δίστασε να προβλέψει και το σκορ της αναμέτρησης, ευχαριστώντας παράλληλα και τους οπαδούς τους.

«Θα ζήσουμε άλλη μια αξέχαστη βράδια στο «Μπερναμπέου». Θα νικήσουμε με 3-0 και ο κόσμος θα πανηγυρίσει τον θρίαμβο μας όπως και με την Σεβίλη το περασμένο Σάββατο (3-2 υπέρ της Ρεάλ αν και έχανε 0-2 στο 54΄)», τόνισε ο διεθνής Ισπανός αμυντικός .

Πανθρακικός: Αναβλήθηκε το φιλικό με τους επίλεκτους


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Οι κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή του Εβρου οδήγησαν τον Πανθρακικό στην αναβολή του φιλικού αγώνα, φιλανθρωπικού χαρακτήρα, με ομάδα επίλεκτων του Νομού, που είχε προγραμματιστεί για την Τετάρτη (10/3) στην Αλεξανδρούπολη.

«Η ΠΑΕ Πανθρακικός ενημερώνει πως λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στον Έβρο και τη Ροδόπη, ο φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας κοινωνικού χαρακτήρα μεταξύ της ομάδας του Πανθρακικού και επίλεκτων του Έβρου αναβάλλεται.

Η αναμέτρηση είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί την Τετάρτη 10 Μαρτίου στο Εθνικό Στάδιο Αλεξανδρούπολης. Ο ορισμός της νέας ημερομηνίας διεξαγωγής του αγώνα, τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν για τους πλημμυροπαθείς του Έβρου, θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Ρινάλντι: «Δεν πίνει ο Αντριάνο»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

«Μόνο εγώ και η μητέρα του γνωρίζουμε την προσπάθεια που έχει καταβάλει ο Αντριάνο για να κόψει το ποτό»! Ο ατζέντης του Βραζιλιάνου άσου, Γκίλμαρ Ρινάλντι διέψευσε τις φήμες που ήθελαν τον Αντριάνο να υποκύπτει στο ποτό, γι ακόμη μια φορά.

Βέβαια, δεν πρόκειται ακριβώς για φήμες καθώς τα συγκεκριμένα δήλωσε ο διευθυντής της Φλαμένγκο, Μάρκος Μπαζ.

«Ξανάρχισε να πίνει, αν πιεις μια φορά τότε δεν σταματάς ποτέ», ήταν η δήλωση του παράγοντα της βραζιλιάνικης ομάδας στο «Globoesporte», δήλωση που... άναψε φωτιές!

«Φωτιές» που προσπάθησε να σβήσει ο ατζέντης του: «Μόνο εγώ και η μητέρα του ξέρουμε την προσπάθεια που έχει κάνει. Οταν ήρθε στην Φλαμένγκο, ενημέρωσα τους πάντες για την κατάσταση, όμως όταν νικάς ξεχνάς τα πάντα. Πρέπει να πω πάντως πως ακόμη και το ιατρικό τιμ της Ιντερ είχε αποφανθεί ότι ο Αντριάνο δεν είναι αλκοολικός».

Τζαβέλλας και Ντιέ τα βραβεία


Επιμέλεια: Δ.Μ.

O Γιώργος Τζαβέλλας του Πανιωνίου αναδείχτηκε MVP της 25ης αγωνιστικής για την απόδοση του στο παιχνίδι με την Ξάνθη.

Ως καλύτερο γκολ αναδείχτηκε αυτό του Σερζ Ντιέ της Καβάλας στον αγώνα με τον Άρη. Πιο αναλυτικά:

• τα αποτελέσματα του διαγωνισμού MVP ΟΠΑΠ:

-Γιώργος Τζαβέλλας (Πανιώνιος) 50 %

-Ντάνιελ Φερνάντεζ (Ηρακλής) 28,5 %

-Γιάν Μπλάζεκ (Λάρισα) 21,4 %

• τα αποτελέσματα του διαγωνισμού Best Goal ΟΠΑΠ:

- Σερζ Ντιέ (Καβάλα) 56,7 %

- Αντόνιο Αράντες Τόνι Κάλβο (Αρης) 42,4 %

- Μάρτιν Λάτκα (Πανιώνιος) 0,9 %

ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Καρντόσο

Επιμέλεια: Δ.Μ.

Το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό για την 25η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας είναι κάτι παραπάνω από κομβικό για τον Αστέρα Τρίπολης προκειμένου να μην εμπλακεί σε σενάρια υποβιβασμού. Τα έξι άσχημα αποτελέσματα των τελευταίων αγωνιστικών έχουν φέρει σε δύσκολη θέση την ομάδα του Βαγγέλη Βλάχου.

Στο παιχνίδι με τους «πράσινους» ο τεχνικός των «κυανοκίτρινων» θα έχει και πάλι στη διάθεσή του τον Οράσιο Καρντόσο, ο οποίος θα επιστρέψει στη μεσαία γραμμή ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Λεωνίδα Αργυρόπουλου, με το ιατρικό τιμ να μην είναι πολύ αισιόδοξο για την παρουσία στην ενδεκάδα του νεαρού αμυντικού.

Την Τρίτη οι Αρκάδες έχουν ρεπό και από την Τετάρτη θα ξεκινήσει η προετοιμασία για το παιχνίδι της Κυριακής. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει διπλή προπόνηση, τόσο το πρωί όσο και το απόγευμα.

Η νέα μπάλα του τελικού του UEFA Champions League


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Η adidas σε συνεργασία με την UEFA, παρουσίασε τη νέα επίσημη μπάλα του τελικού του Champions League, “Finale Madrid”. Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στο Στάδιο Σαντιάγκο Μπερναμπέου, της Ρεάλ Μαδρίτης όπου και θα πραγματοποιηθεί ο μεγάλος τελικός στις 22 Μαΐου. Η adidas για 10η συνεχόμενη χρονιά παρέχει την επίσημη μπάλα των αγώνων, τόσο για τη φάση των ομίλων, όσο και για τον τελικό της μεγάλης διοργάνωσης. Ο σχεδιασμός της μπάλας είναι εμπνευσμένος από τη συναρπαστική ιστορία του Κυπέλλου Πρωταθλητριών της UEFA.

Η adidas τιμά τον κάθε έναν από τους τελευταίους δέκα Τελικούς της διοργάνωσης, συμπεριλαμβανομένου του επικείμενου Τελικού της Μαδρίτης, με ένα μοναδικό και ξεχωριστό σχέδιο, απεικονισμένο στο εσωτερικό μέρος του κάθε χωρίσματος (panel) της μπάλας, σε σχήμα αστεριού. Το κάθε αστέρι περιέχει το αποκλειστικό λογότυπο των δέκα τελευταίων Τελικών, σε χρυσό χρώμα. Επιπλέον, το κόκκινο περίγραμμα του κάθε αστεριού αντιπροσωπεύει το Εθνικό χρώμα της Ισπανικής σημαίας, ενώ η βάση της μπάλας, σε λευκό χρώμα, είναι εμπνευσμένη από το καθαρό λευκό της βασιλικής Μαδρίτης.

Τα κλασσικά στοιχεία του σχεδιασμού της μπάλας με τα αστέρια, συνδυάζονται με νέα τεχνολογία. Με το μότο "design becomes technology", η adidas πέτυχε να συνδυάσει την τεχνολογία με το σχεδιασμό, δημιουργώντας μία μπάλα με χωρίσματα (panels) σε σχήμα αστεριού. Βάσει του νέου σχεδιασμού της μπάλας, εξασφαλίζεται μεγαλύτερη ομοιομορφία των panels, με αποτέλεσμα καλύτερη πτητική τροχιά. Η δομή των χωρισμάτων ολοκληρώνεται με 20 πεντάγωνα χωρίσματα. Επιπλέον, διατηρήθηκε η ανάγλυφη υφή της μπάλας (goose bumps), με PSC-Texture™ , γνωστή από προηγούμενες εκδόσεις, εγγύηση για ιδανικό έλεγχο της μπάλας ανεξαρτήτως συνθηκών. Ο David Taylor, Διευθύνων Σύμβουλος της UEFA Events, δήλωσε: "Για μία ακόμη φορά, πιστεύουμε ότι η adidas τα κατάφερε θαυμάσια στο σχεδιασμό και στην τεχνολογία της μπάλας. Πρόκειται για μια ιδιαίτερη μπάλα, για έναν ιδιαίτερο αγώνα και ότι καλύτερο για τη 10η επέτειο της συνεργασίας μας με την adidas."

"Στον Τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών της UEFA συναντώνται οι καλύτεροι του ποδοσφαίρου, και επομένως είναι ο φυσικός χώρος για την adidas. Είμαστε υπερήφανοι, που εορτάζουμε τη 10η επέτειο μας ως Επίσημος Προμηθευτής των αγώνων και ανυπομονούμε να περάσουμε ένα φανταστικό Σαββατοκύριακο στη Μαδρίτη." δήλωσε ο Αντιπρόεδρος του Sports Marketing Ποδοσφαίρου της adidas, Claus-Peter Mayer.

Η εμπειρία της adidas στην παραγωγή μπαλών ποδοσφαίρου είναι αξεπέραστη παγκοσμίως. Η adidas ηγείται στο χώρο έχοντας κατασκευάσει τις πιο μοντέρνες και καινοτομικές μπάλες από το 1963. Από το 1970 η adidas προμηθεύει τις μπάλες σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις της UEFA και της FIFA. Μοναδικός στόχος της παραμένει η εδραίωση της 1ης θέσης στο χώρο του ποδοσφαίρου παγκοσμίως, με συνεχείς προσπάθειες για καινοτομικά προϊόντα υψηλής ποιότητας σε επαγγελματικό και ερασιτεχνικό επίπεδο.

Λάμπαρντ: «Βαρέθηκα…»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ενοχλημένος από τη στάση των οπαδών της Τσέλσι και τις αποδοκιμασίες προς τον αρχηγό των «μπλε», Τζον Τέρι -λόγω του σκανδάλου με την εξωσυζυγική περιπέτειά του- νιώθει ο Φρανκ Λάμπαρντ.

«Δεν πρόκειται να πω ότι πρέπει να σταματήσουν οι αποδοκιμασίες. Ωστόσο, έχει καταντήσει ενοχλητικό να μιλάμε συνέχεια γι’ αυτό το θέμα. Εμείς, ως ομάδα, θα πρέπει να συνεχίσουμε να παίζουμε το παιχνίδι μας. Αυτή είναι η καλύτερη απάντηση», τόνισε ο Άγγλος μέσος, με δηλώσεις του στην «Daily Express».

Ο Λάμπαρντ, εξάλλου, τόνισε ότι η κατάκτηση του Κυπέλλου Αγγλίας θα κάνει πολύ καλό στη ψυχολογία του συμπαίκτη του: «Αν κατακτήσουμε το Κύπελλο θα είναι μια σημαντική στιγμή για τον Τζον, όπως συμβαίνει με κάθε ανάλογη επιτυχία. Άλλωστε, όταν κάνει τον απολογισμό της καριέρας του, θέλει να έχει κατακτήσει τρόπαια».

Το εμπόδιο της Αστον Βίλα, πάντως, είναι αρκετά δύσκολο, σύμφωνα με τον 32άχρονο: «Η Βίλα είναι καλή ομάδα, όλοι το ξέρουμε αυτό. Έχουν ορισμένους παίκτης στην Εθνική και διαθέτουν πολύ καλή ποιότητα. Μετά την απογοήτευση που θα έχουν από την ήττα στον τελικό του Λιγκ Καπ, θα θέλουν να επιστρέψουν στο Γουέμπλεϊ κατακτώντας κάτι».

ΑΕΚ: Πρόβλημα με Μπλάνκο


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Μία δυσάρεστη έκπληξη περίμενε την τεχνική ηγεσία την Τρίτη. Στην προπόνηση της ομάδας δεν συμμετείχε ο Ισμαέλ Μπλάνκο και ο τραυματισμός του ίσως του στερήσει τη συμμετοχή στον αγώνα με την Καβάλα.

Ο Αργεντινός επιθετικός μάζεψε υγρό στο γόνατό του, δεν μπόρεσε να προπονηθεί και έκανε τρέξιμο και ασκήσεις στο γυμναστήριο. Η κατάστασή του θα επανεκτιμηθεί την Τετάρτη αν και ο ίδιος τονίζει πως θα τα καταφέρει να είναι έτοιμος.

Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησε και ο Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς, λόγω της ίωσης που τον ταλαιπωρεί, όπως και οι Παυλής, Μάκος και Άλβες, που προέρχονται από τραυματισμούς.
Τέλος, οι Γκερέιρο, Άρτσε και Κουτρομάνος έκαναν τρέξιμο και ασκήσεις φυσικής κατάστασης.

Οι Νάτσο Σκόκο και Νίκος Καράμπελας, που συμπλήρωσαν τέσσερις κίτρινες κάρτες στο παιχνίδι με τη Λάρισα, θα εκτίσουν την ποινή τους στο παιχνίδι της 29ης αγωνιστικής με τον Λεβαδειακό, ενώ ο Κάρλος Αραούχο που επίσης συμπλήρωσε τέσσερις κίτρινες, θα χάσει το παιχνίδι της 28ης αγωνιστικής με τον Πανιώνιο.

Το πρόγραμμα της ομάδας ξεκίνησε με τρέξιμο και ασκήσεις στο γήπεδο, ενώ στη συνέχεια οι ποδοσφαιριστές χωρίστηκαν σε τέσσερις ομάδες και έκαναν ασκήσεις τακτικής στο μισό γήπεδο.

Μπερλουσκόνι: «Δεν φοβόμαστε»

Επιμέλεια: Δ.Μ.

Την αισιοδοξία του εξέφρασε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας και ιδιοκτήτης της Μίλαν, Σίλβιο Μπερλουσκόνι ενόψει της ρεβάνς με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Ολντ Τράφορντ» για τη φάση των «16» του Champions League. «Η Μίλαν θα πρέπει να πραγματοποιήσει μια εξαιρετική εμφάνιση», ανέφερε αρχικά στη «Gazzetta dello Sport».

Και συνέχισε: «Χρειαζόμαστε μια Μίλαν που θα έχει την κατοχή και κάθε παίκτης θα δώσει τον καλύτερο του εαυτό χωρίς να αποσπαστεί η προσοχή του μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Πιστεύω πως η Μίλαν μπορεί να τα καταφέρει αρκεί να το πιστέψουν. Η Μίλαν θα το κάνει καθώς δεν φοβόμαστε καμία ομάδα στον κόσμο. Αντιθέτως, οι άλλες ομάδες θα πρέπει να μας φοβούνται».

Ο Μπερλουσκόνι αναφέρθηκε και στον Ροναλντίνιο: «Ο Ροναλντίνιο θα μπορούσε να είναι ο καθοριστικός παίκτης. Μπορεί να κάνει την διαφορά με τα κόλπα του. Αλλά θα πρέπει να πειστεί να αγωνιστεί πιο ψηλά στο γήπεδο και να προσπαθήσει να σκοράρει με περισσότερη αποφασιστικότητα».

Μπέκαμ: «Συναισθηματικά φορτισμένος»

Ανυπόμονος παρουσιάζεται για την επιστροφή του στο «Ολντ Τράφορντ», έστω και ως αντίπαλος, ο Ντέιβιντ Μπέκαμ. «Ήταν πάντοτε όνειρο για μένα να παίξω στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και ποτέ δεν πίστευα ότι θα παίξω εναντίον της με διαφορετική ομάδα. Τώρα ετοιμάζομαι να επιστρέψω ως παίκτης της Μίλαν και θα είμαι συναισθηματικά φορτισμένος», ανέφερε ο διεθνής Άγγλος μέσος.

Και συνέχισε: «Αν παίξω θα είμαι είμαι ήρεμος πάντως, διότι το «Ολντ Τράφορντ» είναι ένα γήπεδο που έπαιξα πολλά χρόνια και ξέρω τι σημαίνει να είσαι παίκτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Θα είμαι για πάντα υποστηρικτής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και αυτή θα είναι η πρώτη φορά στη ζωή μου που θα θέλω να χάσει. Ξέρω τι σημαίνει να παίζεις ως αντίπαλος εκεί.

Όλοι ξέρουμε ότι θα είναι σκληρό παιχνίδι, αλλά τίποτα δεν είναι αδύνατο. Δεν είμαι νευρικός για το παιχνίδι, αλλά χαρούμενος που θα επιστρέψω στο Μάντσεστερ για πρώτη φορά έπειτα από επτά χρόνια. Θα έχω την ευκαιρία να συναντήσω φίλους και όλους αυτούς που με στήριξαν για τόσα πολλά χρόνια».

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ - Προσεχώς… καμπάνα για Τζέραρντ


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Με τιμωρία από την αγγλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία κινδυνεύει πλέον ο Στίβεν Τζέραρντ, μετά την αντίδραση του στην αναμέτρηση πρωταθλήματος με τη Γουίγκαν, όπου η ομάδα του ηττήθηκε με 1-0. Ο αρχηγός των «κόκκινων» αφού έκανε άσεμνη χειρονομία στον διαιτητή, του… σέρβιρε και μερικά γαλλικά.

Πιο συγκεκριμένα, στο 81ο λεπτό της αναμέτρησης για την 29η αγωνιστική της Premier League, έκανε χειρονομία προς τον διαιτητή όταν δέχθηκε την κίτρινη κάρτα μετά από σκληρό μαρκάρισμα στο, Τζέιμς ΜακΚάρθι.

Μπορούν και χωρίς τον Τζέιμς


Εκπληκτικός ο Σον Μάριον Αν και αγωνίστηκαν χωρίς τους ΛεΜπρον Τζέιμς και Σακίλ Ο'Νιλ, οι Καβαλίερς κατάφεραν να κάμψουν την αντίσταση των Σπερς με 97-95, έχοντας έξι παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων. Αυτή ήταν η πρώτη νίκη για τους Καβαλίερς τα τελευταία τρία χρόνια χωρίς τον ΛεΜπρον Τζέιμς.

Τις δώδεκα διαδοχικές νίκες πανηγύρισαν οι Μάβερικς, οι οποίοι επικράτησαν στην έδρα των Τίμπεργλουλβς με 125-112. Ο Σον Μάριον ήταν ο κορυφαίος για το Ντάλας πετυχαίνοντας νταμπλ νταμπλ με 29 πόντους και 12 ριμπάουντ, ενώ ο Νοβίτσκι πρόσθεσε άλλους 24 πόντους.

Θρίλερ στη Νέα Υόρκη με τους γηπεδούχους να πανηγυρίζουν στο τέλος, καθώς σωστά δεν μέτρησε καλάθι που πέτυχε Αλ Χόρφορντ. Αν και αρχικά το καλάθι του άσου των Χοκς μέτρησε, ωστόσο οι διαιτητές είδαν το βίντεο και το ακύρωσαν.


Κλίβελαντ-Σαν Αντόνιο 97-95

Κλίβελαντ: Τζέιμσον 17, Ουίλιαμς 13, Χίκσον 12, Ουίλιαμς 17, Πάρκερ 8, Ουέστ 16, Βαρεζάο 11, Γκίμπσον 3.
Σαν Αντόνιο: Ντάνκαν 13, Τζινόμπιλι 38, ΜακΝτάις 4, Μπόγκανς, Χιλς 23, Τζέφερσον 3, Μέισον 2, Μπόνερ 9, Χέρστον 2, Μαχίμνι 1.

Νέα Υόρκη-Ατλάντα 99-98

Νέα Υόρκη: Τσάντλερ 5, Γκαλινάρι 27, Λι 19, Ροντρίγκεζ 9, Ουόκερ 8, Χάρινγκτον 14, Χάους 6, Ντάγκλας 11.
Ατλάντα: Τζος Σμιθ 25, Ουίλιαμς 8, Χόρφορντ 18, Μπίμπι 1, Τζόνσον 22, Κρόφορντ 16, Έβανς 6, Τινγκ 2.

Μινεσότα-Ντάλας 112-125

Μινεσότα: Γκόμες 12, Τζέφερσον 36, Χόλινς 13, Μπρούερ 11, Φλιν 13, Ουίλκινς, Πάβλοβιτς 7, Μίλισιτς 3, Σέσιονς 11, Λοβ 6.
Ντάλας: Μάριον 29, Μπάτλερ 23, Νοβίτσκι 24, Κιντ 12, Μπεμπουά 11, Ναχέρα 9, Στίβενσον 4, Κάρολ 4, Μπαρέα 9.

Νέα Ορλεάνη-Γκόλντεν Στέιτ 135-131

Νέα Ορλεάνη: Στογιάκοβιτς 16, Ουέστ 28, Οκαφόρ 22, Πίτερσον 12, Κόλισον 16, Πόσεϊ 4, Σονγκάιλα 7, Ράιτ 2, Θόρτον 28.
Γκόλντεν Στέιτ: Μαγκέτι 18, Μόροου 28, Χάντερ 10, Κάρι 12, Ουάτσον 12, Τζορτζ 18, Τόλιβερ 5, Ουίλιαμς 28.

Μέμφις-Νιού Τζέρσεϊ 107-101

Μέμφις: Γκέι 21, ’ρθουρ 7, Γκασόλ 19, Κόνλεϊ 21, Μέιο 8, Ουίλιαμς 8, Κάρολ 10, Γιανγκ 10, Χαντάντι 3.
Νιού Τζέρσεϊ: Μπουν 6, Λόπεζ 10, Χάρις 28, Λι 30, Ντούλινγκ 3, Χέιζ 6, Χάμφρις 2, Ουίλιαμς 14, Ντάγκλας-Ρόμπερτς 2.


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΛΑΝΤΙΚΟΥ
Βοστόνη 40-21
Τορόντο 32-29
Φιλαδέλφεια 23-39
Νέα Υόρκη 22-41
Νιου Τζέρσεϊ 7-56

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Κλίβελαντ 50-15
Μιλγουόκι 33-29
Σικάγο 31-31
Ντιτρόιτ 22-41
Ιντιάνα 20-43

ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Ορλάντο 44-20
Ατλάντα 40-23
Μαϊάμι 32-31
Σάρλοτ 30-31
Ουάσινγκτον 21-39

ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Ντένβερ 42-21
Γιούτα 40-22
Οκλαχόμα Σίτι 38-24
Πόρτλαντ 37-28
Μινεσότα 14-50

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΕΙΡΗΝΙΚΟΥ
Λ.Α. Λέικερς 46-18
Φοίνιξ 40-25
Λ.Α. Κλίπερς 25-38
Σακραμέντο 21-42
Γκόλντεν Στέιτ 17-46

ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Ντάλας 44-21
Σαν Αντόνιο 36-25
Μέμφις 33-31
Νέα Ορλεάνη 32-32
Χιούστον 31-31

Έκτορ Κούπερ-Τα πλάνα για το ντέρμπι


Ο Καμέλ Μεριέμ με τη φανέλα του Αρη Ο Έκτορ Κούπερ φαίνεται ότι θα προετοιμάσει την ομάδα του για να φτάσει στο μέγιστο των δυνατοτήτων του, ενόψει του αγώνα με τον ΠΑΟΚ. Και γι' αυτό το λόγο, δίνει την ευκαιρία σε έναν ποδοσφαιριστή που έχει εμπειρία και δυνάμεις να ανταπεξέλθει, όπως είναι ο Μεριέμ.

Αλλωστε αποτελεί ένα από τα δυνατά του χαρτιά. Σύμφωνα με πληροφορίες, η παρουσία του Καμέλ Μεριέμ, στο χώρο της μεσαίας γραμμής είναι το πρώτο από τα στοιχεία που θα προστεθούν στο παιχνίδι του Αρη. Από την άλλη, δεν αποκλείεται να επιστρέψει ο Φρέντι Αντού για να προσδώσει ταχύτητα.

Μεγάλη έμφαση θα δοθεί στο νευραλγικό χώρο του κέντρου προκειμένου να... διασκεδάσει τις άσχημες εντυπώσεις από το δεύτερο μέρος στην Καβάλα...
Ο Κούπερ στοχεύει ώστε οι παίκτες του να ελέγξουν την κυκλοφορία, να αναλάβουν την πρωτοβουλία των κινήσεων και να ελέγξουν τον ρυθμό.

Σωστός ρυθμός και δημιουργικότητα, όλα αυτά τα οποία μπορεί να τα πετύχει με τη χρησιμοποίηση του Μεριέμ. Επιπλέον, ο τελευταίος έχει την ικανότητα και τις παραστάσεις, από την πολύχρονη καριέρα του, να βοηθήσει στην τροφοδοσία της επίθεσης και στην αρτιότερη σύνδεση κέντρου και επίθεσης.

Η πιθανή χρησιμοποίηση του Μεριέμ,δεν θα είναι η μόνη αφού ο Κούπερ σκέφτεται να παρουσιάσει καινούρια πρόσωπα, με ειδικούς ρόλους μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

"Χαμηλά η μπάλα" λένε στον ΠΑΟΚ


Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ, Θοδωρής Ζαγοράκης Δεν δικαιολογείται η έπαρση και τα φαινόμενα υπερ-ενθουσιασμού, γι' αυτό Σάντος και διοίκηση του ΠΑΟΚ προσπαθούν να τα περιορίσουν. Μάλιστα, με συχνές επαφές, οι διοικούντες, προσπαθούν να διατηρήσουν χαμηλούς τόνους και στο εσωτερικό της ομάδας.

Στην προπόνηση της ομάδας έδωσε το παρών ο Ζήσης Βρύζας. Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ είχε τετ-α-τετ με το Φερνάντο Σάντος συζητώντας για διάφορα θέματα που αφορούν στην ομάδα. Μέσα στις επόμενες μέρες αναμένεται να επισκεφτεί την προπόνηση και ο Θόδωρος Ζαγοράκης, ο οποίος θέλει να περάσει το δικό του μήνυμα εν όψει της τελικής ευθείας του πρωταθλήματος και τα πέντε ματς που μένουν. Ουσιαστικά θα υπενθυμίσει στους παίκτες αυτό που λέει συνέχεια εδώ και 2,5 χρόνια, "χαμηλά τη μπάλα". Ο πρόεδρος και οι συνεργάτες του επιθυμούν ο ΠΑΟΚ, στα τελευταία πέντε ματς, να προχωρήσει με αποφασιστικότητα και σοβαρότητα.

Δοκιμάζει σχήματα

Από την άλλη, ο Σάντος ξεκινά τις δοκιμές ενόψει της αναμέτρησης στο "Κλεάνθης Βικελίδης". Ο Πορτογάλος τεχνικός κάνει τις πρώτες δοκιμές εν όψει Αρη, σε ένα οικογενειακό δίτερμα που ζήτησε να γίνει με την ομάδα νέων. Τη Δευτέρα ο Εντίνιο προληπτικά ακολούθησε πρόγραμμα θεραπείας και ενδυνάμωσης λόγω ελαφρών ενοχλήσεων στον προσαγωγό. Οι Σαβίνι και Φιλομένο, ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα.

HΡΑΚΛΗΣ:ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΦΡΑΓΚΑ;ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑ ΠΑΝΤΕΛΗ.




















Επιμέλεια:Γρηγόρης Παπαγιαννάκης

Mετά το τέλος του αγώνα Ηρακλή-ΟΣΦΠ τα χρήματα εισητηρίων δεν έφτασαν ποτέ στον κ.Παντελή.
Η αλήθεια είναι οτι αυτός που κάνει διαχείρηση των οικονομικών θεμάτων στην ΠΑΕ Ηρακλής είναι ο Δήμος Πολύκαρπος!Το θέμα είναι οτι αυτό ενόχλησε τον Ανδρέα Παντελή ο οποίος έχει το μάνατζμεντ της ομάδος και είναι ο αποκλειστηκός υπεύθηνος και χρηματοδότης των κυανολεύκων.
Από την μία η διαχείρηση των οικονομικών σε έναν άνθρωπο ο οποίος δήλωσε παραίτηση ενώ ακόμα παραμένει και έναν άλλο άνθρωπο ο οποίος θέλει να πάρει την ομάδα στα χέρια του και δεν είδε τις εισπράξεις των εισητηρίων της Κυριακής.
Αυτή η εβδομάδα όπως είπαμε και εχθές στην εκπομπή του ιντερνετικούμας ραδιοώνου ROCK N GOAL και στην εκπομπή (ΓΑΛΑΖΙΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ) οτι αυτή η εβδομάδα είναι καταλυτική για τα οικονομικά θέματα και όχι μόνο.


ΑΝΑΜΟΝΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥΜΑ-ΜΠΟΣΝΙΑΚ

Μέσα σε όλλον αυτόν τον Γολγοθά προβλήματων,υπάρχουν οι εκδικάσεις των προσφυγών των Τουμά και Μπόσνιακ οι οποίοι διεκδικούν και οι δυο μαζί 790.000 ευρώ.Ο Τουμά έκανε προσφυγή 390.000 ευρώ ενώ ο Μπόσνιακ 400.000.Από οτι φένεται ο Ηρακλής καλείτε να πληρώσει σοβαρά για ακόμη μια χρονιά τα σπασμένα μερικών σοβαρών λανθασμένων στόχων.Αναμένονται επαφές και με τους δυο ποδοσφαιριστές από τον Ανδρέα Παντελή ο οποίος θα προσπαθήσει να πήσει τους παίκτες να αποσύρουνε τις προσφυγές τους και να βρούνε μια φόρμουλα ώστε να λυθεί η συνεργασία τους κοινή συναινέσει.



ΝΤΙΕ ΚΑΙ ΚΟΒΑΛΕΦΣΚΙ
Μετά τον διακανονισμό μεταξύ Αντώνη Ρέμου με Ντιέ και Κοβαλέφσκι φένεται να λειτουργεί αρνητικά για τα οικονομικά της ομάδος για ακόμη μια φορά.
Οι δυο ποδοσφαιριστές διαβαιβεώθηκαν μετά την λύση της συνεργασίας τους με τη ΠΑΕ Ηρακλής οτι θα πάρουνε τα χρήματα τους πίσω αλλά ακόμα δεν είδαν ούτε (πράσινο χαρτί στην τσέπη τους).
Καθώς τρέχουν όλλες αυτές οι εκρεμότητες ο Ανδρέας Παντελή καλείτε να βγάλει για ακόμη μια φορά το φίδι από την τρύπα.




ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΤΣΑΜΠΗ ΣΤΟΝ ΣΕΝΤΑ FM 103,3

«Δεν θέλω να ενημερώνομαι. Ζούμε σε μια χώρα που όταν κερδίζει ο Ηρακλής 4-0 στην Τρίπολη κάτι δεν πάει σωστά και στο επόμενο με τον Ολυμπιακό πάλι κάτι μαγειρεύεται. Φτάνει πια να ασελγούν σε μια ομάδα με μεγάλη ιστορία. Μην ασχολούνται με τον Ηρακλή αν δεν τον αγαπάνε. Μην βγαίνουν τα παπαγαλάκια στα ραδιόφωνα. Πολλά ακούγονται αλλά αποδείξαμε χθες ότι νικήσαμε καθαρά και άξια τον Ολυμπιακό».

Αναφέρθηκε στη μεταμόρφωση των κυανόλευκων, μετά και την έλευση του Γιόζεφ Μπουμπένκο στο πάγκο της ομάδας: «Από τη στιγμή που ήρθε ο Μπουμπένκο άλλαξε η ομάδα. Στα τελευταία 6 παιχνίδια δεν έχουμε χάσει, έχουμε 3 νίκες και 3 ισοπαλίες, ενώ έχουμε δεχθεί μόλις 2 γκολ. Στα προηγούμενα παιχνίδια ακούσαμε πολλά αρνητικά σχόλια για την άμυνα. Πάντα έλεγα ότι στο ποδόσφαιρο πρέπει να μαρκάρει όλη η ομάδα. Αυτό κατάφερε ο προπονητής μας. Όταν χάνεται η μπάλα, όλοι οι παίκτες να αμύνονται. Να υπάρχει πειθαρχία και σωστή αμυντική λειτουργία. Όταν δέχεσαι γκολ σίγουρα δεν γίνεται να φταίει μόνο η άμυνα».

Αναφορικά με τη προετοιμασία του Ηρακλή όλη την εβδομάδα, είπε: «Είχαμε δει σε dvd τον Ολυμπιακό και δουλέψαμε όλη την εβδομάδα. Πιστέψαμε ότι μπορούμε να τον νικήσουμε και το αποδείξαμε. Στο πρώτο ημίχρονο πήγαμε πολύ καλά, στο δεύτερο όμως ήρθε η κούραση και ήταν λογικό να οπισθοχωρήσουμε ειδικά όταν παίζεις με τον Ολυμπιακό που έχει παίκτες αξίες και είχε βάλει στο τέλος και τέσσερις επιθετικούς. Ήμασταν και τυχεροί αλλά φάνηκε και η αξία του τερματοφύλακα μας του Φερνάντεζ. Ντρέπομαι που το λέω, αλλά ήταν σημαντική νίκη για την σωτηρία της ομάδας».

Σχετικά με τους στόχους της ομάδας, τόνισε: «Ότι προβλήματα και αν είχαμε παίζουμε για τον Ηρακλή. Ελπίζω να έχουν λυθεί και τα διοικητικά μας. Δείχνουμε πως είμαστε ομάδα. Μαθηματικά τίποτα δεν έχει τελειώσει. Θέλουμε να συνεχίσουμε το καλό πρόσωπο που δείχνουμε, να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε τα υπόλοιπα παιχνίδια ή τουλάχιστον να μην χάσουμε. Δεν θέλω να λέω μεγάλα λόγια. Να περισώσουμε ότι χαλάσαμε φέτος, να τελειώσουμε με αξιοπρέπεια την χρονιά γιατί αδικούμε τους εαυτούς μας αλλά και τον κόσμο μας που τον έχουμε πληγώσει τελευταία».

Τέλος, έχρισε ως μεγάλο φαβορί τον Παναθηναϊκό, δίνοντας όμως και αρκετές ελπίδες στον ΠΑΟΚ, αρκεί να κερδίσει τον Άρη: «Ο Παναθηναϊκός έχει το αβαντάζ, αλλά νομίζω ότι θα κριθεί στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης την Κυριακή. Αν ο ΠΑΟΚ κερδίσει τότε του δίνω πολλές πιθανότητες να διεκδικήσει από τον Παναθηναϊκό το πρωτάθλημα. Έχει κάνει πάρα πολύ καλή και σοβαρή πορεία. Είναι ομάδα του προπονητή και δικαιούται να βρίσκεται σε αυτή τη θέση».



ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΘΕΟΦΙΛΟΥ ΠΑΤΕΛΗ ΣΤΟΝ ΡΑΔΙΟ ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΣ

Ήταν μια νίκη – απάντηση. Ακούστηκαν πολλά όλη την εβδομάδα. Πρέπει τώρα να κοιτάξουμε να ικανοποιήσουμε τους ποδοσφαιριστές, να γίνουν κάποιες πληρωμές και θα πρέπει αυτό να λυθεί άμεσα. Ο Ηρακλής θα πρέπει να βρει μια διοικητική ηρεμία. Δικαιώθηκαν οι επιλογές της διοίκησης στο αγωνιστικό κομμάτι και η ομάδα δεν μπλέκει σε περιπέτειες. Θα πρέπει όμως να βρεθεί λύση στο διοικητικό, θα πρέπει ο Γυμναστικός Σύλλογος να αποφασίσει τι θα γίνει με το αύριο. Να σχεδιαστεί το αύριο και να βρεθούν λύσεις στο οικονομικό, ένα θέμα που καίει, να κοιτάξει να φτιάξουν ένα διοικητικό σχήμα, αν φύγουμε εμείς. Θα πρέπει να δοθεί μια πιο μόνιμη λύση, μια λύση – εγγύηση για το αύριο. Θα πρέπει να μπουν άνθρωποι που έχουν την οικονομική δυνατότητα και από εκεί και πέρα αν μας ζητηθεί να βοηθήσουμε στο οτιδήποτε θα το κάνουμε. Προέχουν όμως προβλήματα οικονομικής φύσης. Ο Αντώνης ο Ρέμος είναι Ηρακλειδέας και ενδεχομένως να είναι ο τελευταίος Ηρακλειδέας πρόεδρος στον Ηρακλή. Θα πρέπει να ξεκαθαρίσει τι θα γίνει αύριο στο διοικητικό κομμάτι».

Παπακώστας: "Ενθαρρυντικά σημάδια..."


Ο Γιάννης Παπακώστας..... Ο τεχνικός της ΑΕΛ, Γιάννης Παπακώστας μίλησε στον "Sentra FM 103,3". Εκεί αναφέρθηκε στη σπουδαία από βαθμολογικής αλλά και ψυχολογικής σημασίας νίκη επί της ΑΕΚ, για το λόγο που οι "βυσσινί" έφτασαν να παλεύουν για τη σωτηρία τους, τον Μπλάζεκ και το ελληνικό πρωτάθλημα.

Αναλυτικά:
Για το παιχνίδι με την ΑΕΚ: "Θα μπορούσαμε να κερδίσουμε με ένα τυχαίο γεγονός, αλλά ήταν ενθαρρυντικό μήνυμα το ότι κερδίσαμε με καλή εμφάνιση. Έχει δημιουργηθεί η βάση για να μπούμε δυνατά στο πιο δύσκολο ματς με τον Εργοτέλη. Καλή η νίκη και η απόδοση απέναντι στην ΑΕΚ, αλλά πρέπει να έχουμε διάρκεια. Να μην ενθουσιαζόμαστε και να δουλέψουμε σοβαρά για το επόμενο παιχνίδι. Είναι συναρπαστικό το πρωτάθλημα στην εξέλιξή του. Μένουν λίγα παιχνίδια που είναι σημαντικά για όλες τις ομάδες. Η πρώτη σημαντική επιτυχία είναι η νίκη επί της ΑΕΚ, αλλά για να έχει αξία, πρέπει να νικήσουμε και τον Εργοτέλη για να μπορούμε να πούμε ότι κάναμε ένα σημαντικό βήμα. Το ποδόσφαιρο είναι απρόβλεπτο άθλημα. Αν δεν μπορείς να βάλεις το δεύτερο γκολ, πιθανόν στο τέλος να τιμωρηθείς. Εμείς δουλεύουμε στις προπονήσεις, κινήσεις και τελειώματα φάσεων για να είμαστε πιο αποτελεσματικοί".

Για το αν ήταν τόσο καλή η Λάρισα ή τόσο κακή η ΑΕΚ: "Δεν ξέρω σε ποιο βαθμό αποτρέψαμε την ΑΕΚ να παίξει όπως στις τελευταίες αγωνιστικές. Εμείς ήμασταν τόσο αποφασιστικοί και παθιασμένοι και ο κόσμος συνέβαλε αφάνταστα. Ήταν τόσο πολύ πειθαρχημένοι οι παίκτες μου και δεν κινδυνεύσαμε από μια ομάδα που παράγει ευκαιρίες. Μπορεί να συνέβησαν και τα δύο, και η καλή εμφάνιση της Λάρισας και η κακή της ΑΕΚ".

Για το ποιος ήταν ο λόγος που η Λάρισα έφτασε σε αυτό το σημείο: "Εγώ έχω μια δύσκολη αποστολή στην Λάρισα. Ήμουν ενημερωμένος και είχα παρακολουθήσει κάποια παιχνίδια. Όταν ήρθα είδα και dvd με αγώνες. Μέσα από τις προπονήσεις προσπαθείς να γνωρίσεις τους ποδοσφαιριστές, θες να τους περάσεις την φιλοσοφία σου και να τους ανυψώσεις το ηθικό. Η προσπάθεια έχει γίνει. Αντικατέστησα έναν πολύ καλό, εργατικό και με γνώσεις προπονητή, του οποίου η παρουσία του εδώ την περασμένη χρονιά συνδυάστηκε με μεγάλη επιτυχία. Δεν μπορούμε να σταθούμε στα λάθη που γίνανε. Να δούμε βεβαίως το αγωνιστικό κομμάτι αλλά να περάσουμε και την δικιά μας φιλοσοφία και το σημαντικότερο είναι να έχουμε πιο ενεργό ρόλο στο παιχνίδι μας και όχι παθητικό".

Για τον Μπλάζεκ: "Είναι νέος ποδοσφαιριστής, μικρός σε ηλικία. Δεν είναι τυχαίο ότι έχει κληθεί στην Εθνική Τσεχίας, που γνωρίζουμε το επίπεδό της. Έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης και διαθέτει πνεύμα και νοοτροπία νικητή. Μπορεί να έχει σπουδαίο μέλλον. Η Λάρισα έχει καλούς ποδοσφαιριστές με παραστάσεις. Και έμπειρους και νέους".

Για το φετινό πρωτάθλημα: "Είναι καλό για τον φίλαθλο κόσμο το ότι το πρωτάθλημα είναι τόσο συναρπαστικό. Και ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ, αλλά για μένα και ο Ολυμπιακός, θα κρατήσουν το ενδιαφέρον ως το τέλος. Τα ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό και του ΠΑΟΚ με τον ’ρη θα είναι καθοριστικά. Την άλλη αγωνιστική μπορεί να μιλάμε σε άλλη βάση. Εδώ που φτάσαμε παίζουν όλοι επί ίσοις όροις. Ένα καλό αποτέλεσμα του ενός, μια ατυχία του άλλου μπορούν να αλλάξουν τα πάντα. Ο Παναθηναϊκός έχει δείξει σοβαρότητα και διάρκεια, ενώ ο ΠΑΟΚ έχει απίστευτη σταθερότητα και βελτίωση και ξέρει να παίρνει τα αποτελέσματα που θέλει. Ο Ολυμπιακός έχει σκαμπανεβάσματα. Οι δύο πρώτες ομάδες έχουν το πλεονέκτημα. Ο ΠΑΟΚ είναι σίγουρα η έκπληξη του πρωταθλήματος. Όποιος διαχειριστεί καλύτερα τα τελευταία παιχνίδια και δείξει νοοτροπία νικητή, θα πάρει το πρωτάθλημα".

Άρχισε η ψηφοφορία για το All Star Game

.gΆρχισε σήμερα η ψηφοφορία των Ελλήνων φιλάθλων στην ιστοσελίδα http://www.all-star-game.gr/Vote.asp?nodeId=3 για την επιλογή των ποδοσφαιριστών και προπονητών που θα συμμετάσχουν στο 7ο All Star Game, το οποίο θα διεξαχθεί την Μ. Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010 στο γήπεδο του Εθνικού Πειραιώς στις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις Ελληνικού.

Η εφετινή διοργάνωση υλοποιείται από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και την Fairplay Sports Marketing σε συνεργασία με την Super League Ελλάδα και υπό την αιγίδα του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών, και είναι αφιερωμένη στην συμπλήρωση 50 Χρόνων πρωταθλήματος Α΄ Εθνικής Κατηγορίας.

Η ψηφοφορία για την επιλογή των ποδοσφαιριστών και προπονητών θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Κυριακής 21 Μαρτίου 2010, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της διοργάνωσης www.all-star-game.gr και των ιστοσελίδων www.superleaguegreece.net, www.psap.gr και www.fairplay -- Επιμελεια Γιωργος Διπλοιδης

Με Πάτο στο Μάντσεστερ, η Μίλαν

http://www.contra.gr/images/m/pato_m.jpgΚανονικά θα ταξιδέψει στο «Ολντ Τράφορντ» για τη ρεβάνς με την ΜάντσεστερΓιουνάιτεντ, ο Πάτο.Το ιατρικό επιτελείο της Μίλαν, την Δευτέρα, εξέτασε τον Βραζιλιάνο επιθετικό προκειμένου να διαπιστωθεί η κατάστασή του και αν θα είναι σε θέση να ταξιδέψει στο Μάντσεστερ για το Τσάμπιονς Λιγκ.

Τα αποτελέσματα ήταν άκρως θετικά για τον Λεονάρντο, καθώς του άναψαν το… πράσινο φως για να τον συμπεριλάβει στην αποστολή. Έτσι το ερώτημα που γεννάτε αυτή τη στιγμή είναι το αν θα τον ξεκινήσει βασικό ή αν θα τον έχει στον πάγκο, προκειμένου να τον ρίξει ανάλογα με την εξέλιξη του αγώνα.

Υποπτα παιχνίδια στην Ελλαδα?

http://www.contra.gr/images/m/soccershadow_0803_m.jpgΗ ύπαρξη και τρίτου φακέλου με παιχνίδια που είναι ύποπτα πως έχουν στηθεί με στοιχηματικό όφελος, αποκαλύφθηκε τη Δευτέρα το βράδυ σε αθλητική εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Blue Sky, παρουσία και του γενικού γραμματέα Αθλητισμού, Πάνου Μπιτσαξή.Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις που έγιναν, η UEFA έχει ήδη αποστείλει στην ΕΠΟ νέο φάκελο με 6 ύποπτα παιχνίδια, τα οποία διεξήχθησαν στο διάστημα από το Νοέμβρη του 2009 έως τον Φλεβάρη του 2010! Ωστόσο, το νέο στοιχείο που προκύπτει, είναι πως από τα 6 αυτά ματς, τα 5 είναι ομάδων Β’ Εθνικής και το ένα είναι του πρωταθλήματος της Superleague!

Να σημειωθεί πως για πρώτη φορά υπάρχει ένδειξη για στήσιμο αγώνα του κορυφαίου ελληνικού πρωταθλήματος, καθώς στους δύο πρώτους φακέλους που είχε στείλει η UEFA, συμπεριλαμβάνονταν 19 ματς του πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής, δύο εκ των οποίων ήταν παιχνίδια Κυπέλλου με ομάδες της αυτής κατηγορίας.

Το ζήτημα που θίχτηκε ιδιαίτερα, είναι πως η ΕΠΟ δεν έχει ακόμη γνωστοποιήσει την ύπαρξη του τρίτου φακέλου, ούτε έχει ενημερώσει την πολιτεία, ούτε φυσικά την Εισαγγελεία.

Ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Πάνος Μπιτσαξής, τοποθετήθηκε σχετικά: "Δεν με έχει ενημερώσει ο κ. Πιλάβιος και συνεπώς δεν έχω πληροφόρηση. Από τη στιγμή που θα μου γνωστοποιηθεί, δεν πρόκειται να μπει στο συρτάρι. Θα πάει στην Εισαγγελεία".

Σοκ και θλίψη στο Σουδάν

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/a0c96f62354cc69a57f59f94db3386bd_L.jpg?1268057109?1268057109?1268057109Θρηνεί το Σουδάν από τον θάνατο ποδοσφαιριστή κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα. Ο Νιγηριανός επιθετικός, Εντουρένς Ινταχόρ κατέρρευσε στο γήπεδο και εξέπνευσε κατά την διακομιδή του στο νοσοκομείο! Στην θλίψη βυθίστηκε το ποδόσφαιρο στο Σουδάν και όχι μόνο, αφού ο 25χρονος ποδοσφαιριστής, Εντουρένς Ινταχόρ έχασε την ζωή του παίζοντας ποδόσφαιρο. Στον αγώνα της ομάδας του, Αλ Μερέκ με την Αλ Αμάλ, ο Νιγηριανός φορ κατέρρευσε στον αγωνιστικό χώρο δεν αντέδρασε στις πρώτες βοήθειες και άφησε την τελευταία του πνοή κατά την διακομιδή του στο νοσοκομείο. Η αιτία του θανάτου δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή, ενώ ο διαιτητής της αναμέτρησης διέκοψε το παιχνίδι. «Ήταν ένας επαγγελματίας ποδοσφαιριστής» τονίζει σε ανακοίνωσή της η ομάδα του, στην οποία αγωνιζόταν από το 2006 και σε 176 ματς είχε 118 γκολ.

Ανησυχία για σκάνδαλο με στημένα;

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/3fea9ed5db01e264cafb372d5061cd01_L.jpg?1268075536?1268075536?1268075536Η Γερμανία δεν ηρεμεί.... και η Εισαγγελία του Μπόχουμ υποψιάζεται νέο στοιχηματικό σκάνδαλο. Στο μικροσκόπιο η ομάδα της Μόναχο 1860 και το ματς της 8ης Φεβρουαρίου με την Άλεν. Μετά το... τσουνάμι υποψιών του Νοεμβρίου και του Δεκεμβρίου για στημένους αγώνες στη Γερμανία και όχι μόνο, οι Γερμανοί ανησυχούν για ένα νέο στοιχηματικό σκάνδαλο. Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, η Εισαγγελία του Μπόχουμ ερευνά το ματς της Μόναχο 1860 με την Άλεν, αφού υπάρχουν υποψίες πως το παιχνίδι διεξήχθη... εκτός γηπέδου. Μπορεί να μην υπήρχαν πιέσεις και αλλαγές αποδόσεων στο εξωτερικό, ωστόσο υπήρξαν κάποια... μηνύματα που ώθησαν τους Γερμανούς σε έρευνες. Θυμίζουμε, πως υπήρξε έρευνα για ακόμα ένα ματς της Μόναχο 1860, αυτό με την Ομπερχάουζεν στις 6 Δεκεμβρίου.

Έξι μήνες εκτός ο Κριστιάνο

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/54f81a11c4149b735c28dc73da85a657_L.jpg?1268058710?1268058710?1268058710Άτυχος αποδείχθηκε ο Κριστιάνο Μοράες, ο οποίος υποβλήθηκε χθες σε μαγνητική, από την οποία διαπιστώθηκε η σοβαρότητα του τραυματισμού του. Ο Πορτογάλος υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού και έσω μηνίσκου. Τις επόμενες μέρες θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση, γεγονός που σημαίνει ότι θα αναγκαστεί να απουσιάσει από την ενεργό δράση για τουλάχιστον έξι μήνες.

Προπόνηση αποθεραπείας έκαναν τη Δευτέρα οι βασικοί του αγώνα με τον Πανθρακικό και προπόνηση με ασκήσεις τακτικής οι υπόλοιποι. Ο Εντίνιο προληπτικά ακολούθησε πρόγραμμα θεραπείας και ενδυνάμωσης λόγω ελαφρών ενοχλήσεων στον προσαγωγό. Οι Σαβίνι και Φιλομένο ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα.Πηγη gazzetta .gr

Γλίτωσε τα χειρότερα ο Διαμαντίδης

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/d231d811e3d9ff4849c79f9237e5e3f1_L.jpg?1268069554?1268069554?1268069554Τα χειρότερα αποφεύχθηκαν στην περίπτωση του Δημήτρη Διαμαντίδη, ο οποίος δεν υπέστη τελικά θλάση στους προσαγωγούς στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ αλλά μια μικρή κάκωση. Με οκτώ παίκτες έγινε η προπόνηση! Οι παρόντες ξεπέρασαν… οριακά τους απόντες στη σημερινή προπόνηση του Παναθηναϊκού αφού η προετοιμασία για το παιχνίδι με το Μαρούσι την προσεχή Πέμπτη στο ΟΑΚΑ ξεκίνησε με μόλις οκτώ παίκτες. Συγκεκριμένα στην προπόνηση συμμετείχαν οι Ντρου Νίκολας, Μάικ Μπατίστ, Αντώνης Φώτσης, Μιλένκο Τέπιτς, Δημήτρης Βεργίνης, Μάρκους Χέισλιπ, Γκιόργκι Σερμαντίνι και ο Νικ Καλάθης ενώ στο ΟΑΚΑ βρέθηκαν και ο Βασίλης Σπανούλης με τον Δημήτρη Διαμαντίδη.

Ο Θεσσαλός γκαρντ ταλαιπωρείται από τενοντίτιδα στο αριστερό γόνατο που δεν του επέτρεψε να αγωνιστεί στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ ενώ ο Διαμαντίδης υπέστη κάκωση κόντρα στους Θεσσαλονικείς και ακολουθεί θεραπεία, αποφεύγοντας τα χειρότερα. Από κει και πέρα ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους ταλαιπωρείται από ενοχλήσεις στο γόνατο, ο Στράτος Περπέρογλου στο πέλμα και ο Νίκολα Πέκοβιτς στον αχίλλειο. Στο απουσιολόγιο του Ζέλικο Ομπράντοβιτς βρίσκεται και ο Γιώργος Μπόγρης που ταλαιπωρείται από ίωση!

Τζαβέλλας και Ντιέ τα βραβεία

http://www.sport.gr/files/news/2010-03-08/1268091570_tzavelas_250x.jpgΟ Γιώργος Τζαβέλλας του Πανιωνίου και ο Σερζ Ντιέ της Καβάλας είναι οι νικητές των βραβείων MVP ΟΠΑΠ και Best Goal ΟΠΑΠ, αντίστοιχα, για την 25η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.Ο Γιώργος Τζαβέλλας ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του Πανιωνίου στην νίκη επί της Ξάνθης, καθώς είχε ενεργή συμμετοχή και στα τρία τέρματα των κυανέρυθρων. Ο Γιώργος Τζαβέλλας συγκέντρωσε το 50% των ψήφων.

Ως καλύτερο γκολ της αγωνιστικής ψήφισαν οι φίλαθλοι, σε ποσοστό 56,7%, το τέρμα που πέτυχε με απευθείας εκτέλεση φάουλ ο Ντιέ στην αναμέτρηση με τον Αρη.

Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού MVP ΟΠΑΠ:
-Γιώργος Τζαβέλλας (Πανιώνιος) 50 %
-Ντάνιελ Φερνάντεζ (Ηρακλής) 28,5 %
-Γιαν Μπλάζεκ (Λάρισα) 21,4 %

Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού Best Goal ΟΠΑΠ:
- Σερζ Ντιέ (Καβάλα) 56,7 %
- Αντόνιο Αράντες Τόνι Κάλβο (Αρης) 42,4 %
- Μάρτιν Λάτκα (Πανιώνιος) 0,9 %

Βιεϊρίνια: Στο τέλος θα κάνουμε ταμείο

http://www.sport.gr/files/news/2010-03-08/1268083203_vier_250x.jpgΟ ΠΑΟΚ συνεχίζει να πετάει από νίκη σε νίκη και να διεκδικεί το πρωτάθλημα, ωστόσο οι παίκτες του παραμένουν προσγειωμένοι και προσπαθούν να αποφύγουν τις μεγάλες κουβέντες. "Κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και στο τέλος θα κάνουμε ταμείο", τόνισε χαρακτηριστικά ο Αντελίνο Βιεϊρίνια, στο περιθώριο της βράβευσής του ως MVP της 24ης αγωνιστικής (για την απόδοσή τους στο ματς με την Ξάνθη). Ο πορτογάλος δήλωσε πως ο Δικέφαλος έχει όλα τα εχέγγυα για να πάρει στο Κλεάνθης Βικελίδης τη νίκη που χρειάζεται, αναφέρθηκε στο ματς με τον Πανθρακικό και την αμυντική λειτουργία του ΠΑΟΚ, ενώ χαρακτήρισε ως εισιτήριο για το Μουντιά την αγωνιστική του παρουσία με την ασπρόμαυρη φανέλα.

"Με την Ξάνθη σίγουρα αγωνίστηκα καλά, όμως χωρίς την βοήθεια των συμπαικτών μου δεν θα μπορούσα να κερδίσω το βραβείο αυτό. Το παιχνίδι με τον Άρη θα είναι δύσκολο όμως θα προετοιμαστούμε κατάλληλα για να μπούμε στον αγωνιστικό χώρο και να πάρουμε τη νίκη", είπε αρχικά και αναφέρθηκε στο ντέρμπι με τον Αρη. "Θα χρειαστούμε συγκέντρωση, πάθος αποφασιστικότητα και θέληση. Πρέπει να τα έχουμε όλα αυτά μέχρι το τέλος για να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε θέσει".

Για τον στόχο του τίτλου, δήλωσε: "Σαφέστατα και πρέπει να πηγαίνουμε παιχνίδι με παιχνίδι. Με αυτό το σκεπτικό έχουμε φθάσει μέχρι εδώ. Θα ήταν λάθος αν αρχίσουμε να κοιτάμε τι κάνουν οι άλλες ομάδες. Θα κάνουμε την δουλειά μας όσο καλύτερα μπορούμε και στο τέλος θα κάνουμε ταμείο".

Για το ενδεχόμενο να αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο, είπε: "Νομίζω ότι είναι όνειρο για κάθε ποδοσφαιριστή που έχει αγωνιστεί σε όλες τις βαθμίδες των εθνικών ομάδων είναι φυσιολογικό να θέλω να αγωνιστώ. Αυτή την στιγμή όμως το μυαλό μου δεν είναι σε αυτό το όνειρο αλλά στο τι θα κάνω με τον ΠΑΟΚ. Η αγωνιστική μου παρουσία εδώ είναι το εισιτήριο μου για να πάω στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Σε περίπτωση που κληθώ τελικά θα είναι το επιστέγασμα μίας πολύ καλής σεζόν".

Για την αμυντική λειτουργία του ΠΑΟΚ, υποστήριξε: "Είναι κάτι συλλογικό η καλή πορεία. Όλοι οι παίκτες είμαστε σε άμυνα και επίθεση. Προσπαθούμε να έχουμε πάντα σωστή ισορροπία. Όταν έχουμε τη μπάλα θέλουμε να φεύγουμε στην επίθεση κι όταν δεν την έχουμε να την ξανακερδίζουμε. Έχει γίνει μία πολύ καλή δουλειά και αυτό που θέλουμε μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος είναι να πετύχουμε και άλλα γκολ και να μην δεχθούμε κανένα".

Για το ότι παρακολούθησε από την κερκίδα το ματς με τον Πανθρακικό, είπε: "Ήταν πολύπλοκο συναίσθημα. Να έχεις παίξει τόσα παιχνίδια και να μην μπορείς να βοηθήσεις τους συμπαίκτες μου. Ωστόσο πιστεύω ότι δεν φάνηκε η απουσία μου, διότι το ρόστερ του ΠΑΟΚ είναι τόσο καλό και ισορροπημένο που οποιοσδήποτε κι αν απουσιάζει, υπάρχει κάποιος άλλος που τον αντικαθιστά και παίζει εξίσου καλά. Ήταν μία δίκαιη νίκη και τώρα πάμε παρακάτω".

Για την παράδοση που έχει ο ΠΑΟΚ στο "Κλεάνθης Βικελίδης", τόνισε: "Η προϊστορία δεν παίζει ποδόσφαιρο. Εμείς είμαστε αυτοί που αλλάζουμε προς το καλύτερο την ιστορία. Πέρυσι στο κύπελλο περάσαμε στα πέναλτι και στο πρωτάθλημα φέραμε ισοπαλία με μείον ένα ποδοσφαιριστή. Κάτι σημαντικό σε ένα δύσκολο γήπεδο. Κάθε παιχνίδι είναι συγκεκριμένο και διαφορετικό από τα υπόλοιπα. Έχουμε τα εχέγγυα και τα απαραίτητα στοιχεία για να πάρουμε αυτό που θέλουμε".

Την βράβευση του Βιεϊρίνια έκανε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Κώστας Λαγωνίδης, που αναφερόμενος στο ντέρμπι με τον Αρη, δήλωσε: "Είναι ένα μεγάλο παιχνίδι, ο ΠΑΟΚ δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Η σταθερή του πορεία στο δεύτερο γύρο μας γεμίζει με αισιοδοξία και ελπίδες. Μόνο που είμαστε στην θέση αυτή και παλεύουμε είναι επιτυχία. Αισθανόμαστε πολύ ωραία σα φίλαθλοι αυτής της ομάδας και μακάρι να το πανηγυρίσουμε".

"Ναι στην κριτική, όχι στην απαξίωση"

http://www.sport.gr/files/news/2010-03-08/1268070428_1_250x.jpgΔύσκολη μέρα ξημέρωσε για τον Ολυμπιακό μετά την ήττα του στο Καυτανζόγλειο, εξαιτίας της οποίας ελαχιστοποιήθηκαν οι ελπίδες κατάκτησης του πρωταθλήματος. Μία εκ των δυσκολότερων τα τελευταία 13 χρόνια που κυριαρχεί και σαρώνει τους εγχώριους τίτλους. Ο προβληματισμός είναι διάχυτος, αλλά χρόνος δεν υπάρχει και αυτό που έχει σημασία για τους πειραιώτες είναι να συνειδητοποιήσουν πως η χρονιά δεν τελείωσε. Αντίθετα έχει δρόμο ακόμα και θα πρέπει να ανασυγκροτηθούν για να διεκδικήσουν μέχρι τέλους, αν όχι το πρωτάθλημα, την συμμετοχή τους στο Champions League.

Το νέο στραβοπάτημα απομάκρυνε τον Ολυμπιακό πέντε βαθμούς από την κορυφή και τρεις από τον δεύτερο ΠΑΟΚ. Και στο Λιμάνι έχει ήδη αρχίσει η αυτοκριτική. Η διοίκηση παραδέχεται ότι έχουν γίνει λάθη από την αρχή της σεζόν και είναι διατεθειμένη να δεχθεί την κριτική που της γίνεται. Παράλληλα όμως, τονίζει πως δεν πρόκειται να δεχθεί την κακοπροαίρετη κριτική που οδηγεί στην απαξίωση.

"Πρέπει να συνηθίσουμε στην ιδέα ότι το φετινό πρωτάθλημα το χάσαμε. Και να κοιτάξουμε να περισώσουμε ό,τι μπορούμε. Παράλληλα, να οργανωθούμε για την καινούργια περίοδο. Φέτος κάναμε σοβαρά λάθη, τα έχουμε αναγνωρίσει, δεχόμαστε την κριτική, ακόμη και την κακοπροαίρετη, δεχόμαστε ακόμη και τις υποδείξεις, αρκεί να μην ξεφεύγουν από τα όρια. Και δεν μπορούμε να δεχθούμε την απαξίωση των πάντων. Διοικούντων, ποδοσφαιριστών και προπονητών", τονίζεται χαρακτηριστικά στην πλατεία Αλεξάνδρας.

Πέρα όμως από την αυτοκριτική, την κριτική και τις ευθύνες, το ποδοσφαιρικό τμήμα το περιμένει ένας αγωνιστικός γολγοθάς, που εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα γίνει ακόμα μεγαλύτερος αν προσθέσουμε τα έξι παιχνίδια των πλέι οφ. Και παρότι η εμπειρία αυτή θα είναι πρωτόγνωρη για τον Ολυμπιακό, θα πρέπει να μαζέψει τις δυνάμεις του και να παλέψει για την 2η θέση που οδηγεί στο Champions League. Διαφορετικά, η χρονιά δεν θα είναι χαμένη, θα είναι καταστροφική, τουλάχιστον από οικονομικής πλευράς.

Ανησυχία για Μήτρογλου, Ντάρμπισαϊρ
Στα αγωνιστικά, οι ερυθρόλευκοι την Δευτέρα (8/3) έχουν ρεπό και η προετοιμασία για την αναμέτρηση με τον ΠΑΣ Γιάννινα στο Καραϊσκάκη θα ξεκινήσει την Τρίτη (9/3). Και αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον η στάση των φιλάθλων στην αναμέτρηση και πως θα υποδεχθούν την ομάδα, έπειτα από το ανεπιτυχές αποτέλεσμα στην Θεσσαλονίκη.

Ανησυχία επικρατεί σχετικά με τους τραυματισμούς των Ντάρμπισαϊρ και Μήτρογλου. Ο άγγλος αποχώρησε από την αναμέτρηση με ενοχλήσεις στον δεξιό μηρό και ο Μπάντοβιτς θα ξέρει αν θα τον έχει στην διάθεσή του, αφού εξεταστεί από το ιατρικό επιτελείο. Ο έλληνας διεθνής, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, έχει υποστεί κάταγμα στο ρινικό οστό και εκφράζονται φόβοι πως δεν θα είναι σε θέση να αγωνιστεί τόσο απέναντι στον ΠΑΣ, όσο και απέναντι στη Μπορντό. Το επιθετικό πρόβλημα γίνεται ακόμα μεγαλύτερο, αν σκεφτούμε πως κι ο Ντιόγκο δεν είναι ετοιμοπόλεμος 100%.

Φαβορί ο Βαλβέρδε
Οι αντιδράσεις από την ήττα στο Καυτανζόγλειο είναι αλυσιδωτές, καθώς η διοίκηση ανέλαβε τις ευθύνες της, θέλοντας να προστατεύσει παίκτες και Μπάντοβιτς. Η στήριξη στον μαυροβούνιο είναι δεδομένη και δεν αποκλείεται να ολοκληρώσει τη σεζόν στον πάγκο των ερυθρολεύκων. Μπορεί και όχι όμως, καθώς υπάρχει κι η τάση να προσληφθεί προπονητής προτού ολοκληρωθεί η σεζόν.

Το όνομα του Ερνέστο Βαλβέρδε παίζει δυνατά, αφού σύμφωνα με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, ο Κόκκαλης έχει συμφωνήσει για την επιστροφή του βάσκου και οι πρώτες επαφές προς αυτή την κατεύθυνση έχουν ήδη γίνει. Το "μυρμήγκι" είναι το φαβορί και οι φήμες τον θέλουν να αναλαμβάνει ακόμα και μετά το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Για την ώρα πάντως στο συγκεκριμένο θέμα, οι διοικούντες κρατούν στάση αναμονής.

Καντέ-Σαριέγκι: Να νικήσουμε τη Σταντάρ

http://www.sport.gr/files/news/2010-03-08/1268072269_430184_250x.jpgΟ Παναθηναϊκός έκανε το καθήκον του κόντρα στον Λεβαδειακό, παραμένει πρώτος στον βαθμολογικό πίνακα έχοντας 2 και 5 βαθμούς διαφορά από ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό αντίστοιχα, όμως μέχρι την επόμενη Κυριακή (14/3) που είναι η επόμενη αγωνιστική και υπάρχουν τα σημαντικά ματς του ίδιου στην Τρίπολη με τον Αστέρα και το ντέρμπι Αρης-ΠΑΟΚ που θα καθορίσουν αρκετά πράγματα στη μάχη του τίτλου, προέχει η αναμέτρηση με την Σταντάρ Λιέγης για το Europa League. Ο Σεντρίκ Καντέ και ο Γιόσου Σαριέγκι σε δηλώσεις τους αναφέρθηκαν στην πρώτη μάχη με τους βέλγους την προσεχή Πέμπτη (11/3), λέγοντας πως στόχος των πρασίνων είναι να νικήσουν και αν είναι δυνατόν να μην δεχθούν γκολ, ώστε να κάνουν το πρώτο βήμα για την πρόκρισή τους στους 8 της διοργάνωσης.

"Είναι ένα ακόμη πολύ σημαντικό παιχνίδι αυτό με τη Σταντάρ. Στην αρχή της σεζόν η Ευρώπη δεν ήταν μέσα στους στόχους μας, αλλά τώρα ναι... Είναι μια καλή ευκαιρία για να προχωρήσουμε. Νικήσαμε δύο φορές τη Ρόμα και τώρα έχουμε απέναντί μας μία ομάδα που ουσιαστικά είναι σαν κι εμάς. Δεν ξέρω, θα δούμε, έχουμε χρόνο μπροστά μας για να δούμε αυτόν τον αγώνα. Έχουμε τις πιθανότητές μας και πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί...", τόνισε αρχικά ο Σεντρίκ Καντέ, ο οποίος ερωτηθείς ποιο σκορ θα ήταν το ιδανικό για τον Παναθηναϊκό στο ματς με τους βέλγους απάντησε: "Θα είναι γενικά καλό να μην δεχθούμε γκολ. Αλλά όπως είδατε και στα παιχνίδια με τη Ρόμα, ακόμη κι όταν δέχεσαι δύο γκολ στην έδρα σου, τίποτα δεν είναι αδύνατο. Πάνω απ’ όλα θέλω να νικήσουμε. Κι ακόμη κι αν δεχθούμε γκολ, μπορούμε να πετύχουμε κι εμείς εκτός, όπως το κάναμε και με τη Ρόμα...".

"Μετά το 1-0 όλα έγιναν πιο εύκολα"
Ο αμυντικός από το Μάλι αναφέρθηκε και στο νικηφόρο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό, λέγοντας: "Είχαμε πολλές ευκαιρίες, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Και ορισμένες φορές αν δεν σκοράρεις γρήγορα, αν δεν “σκοτώσεις” τον αντίπαλό σου στο παιχνίδι, έχεις πάντα το φόβο και το ρίσκο να δεχθείς εσύ γκολ μέχρι τα τελευταία λεπτά. Μετά το πρώτο γκολ που πετύχαμε λοιπόν, όλα ήταν πολύ, πολύ πιο εύκολα για εμάς. Τέτοιου είδους αγώνες σου θυμίζουν παιχνίδια όπως για παράδειγμα αυτό με την Καβάλα, όπου όταν δεν σκοράρεις δεν αισθάνεσαι ασφάλεια. Έτσι λοιπόν αυτή η νίκη, θεωρώ ότι ήταν ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. Όχι τόσο εύκολο, παρότι νικήσαμε με 3-0, διότι σημειώσαμε το πρώτο γκολ στο 64’. Θα ήταν πολύ καλύτερο αν βάζαμε ένα τέρμα από το πρώτο ημίχρονο...".

Σαριέγκι: Να μην δεχθούμε γκολ
Από την πλευρά του ο Γιόσου Σαριέγκι μιλώντας για την αναμέτρηση με την Σταντάρ Λιέγης, σχολίασε: "Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Εδώ που φτάσαμε στην Ευρώπη, όλες οι ομάδες είναι καλές και προετοιμασμένες για να κάνουν κάτι καλό στη διοργάνωση. Γι’ αυτό θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Ίσως κάποιοι να πιστεύουν ότι είμαστε το φαβορί και θα είναι ένας εύκολος αγώνας. Δεν είναι έτσι. Η Σταντάρ είναι σε αυτή τη φάση γιατί, όπως και εμείς, το αξίζει και επειδή είναι καλή ομάδα". Οσο για το ιδανικό αποτέλεσμα, ο βάσκος στόπερ, τόνισε: "Φυσικά να μην δεχθούμε γκολ. Αυτό είναι σημαντικό για μας. Εάν καταφέρουμε να πετύχουμε κάποια γκολ, ακόμα καλύτερα".

Αναφερόμενος στη νίκη επί του Λεβαδειακού, ο Σαριέγκι υπογράμμισε: "Είχαμε πολλές ευκαιρίες να σκοράρουμε αλλά το γκολ ήρθε αργά. Αυτό ήταν το κύριο πρόβλημα. Είχαμε πολλές ευκαιρίες αλλά δεν βρίσκαμε στόχο. Αν είχαμε ανοίξει το σκορ νωρίτερα, θα ήταν αρκετά πιο εύκολο για μας. Είναι πολύ καλύτερα όταν συμβαίνει αυτό γιατί μπορείς να ελέγξεις καλύτερα τον αγώνα. Δεν σου έρχεται συνέχεια η σκέψη «πρέπει να κερδίσω» για να σε αγχώνει. Όταν δεν σκοράρεις, σίγουρα το στρες αυξάνεται".

Κούσας: "Μάχη μέχρι το τέλος"


Ο Κούσας πανηγυρίζει Ο ΠΑΣ Γιάννινα έστω και στο... συν δύο κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του Αστέρα Τρίπολης και να κάνει ένα σημαντικό βήμα για την εξασφάλιση της παραμονής στην κατηγορία. Ο Γιώργος Κούσας μιλώνας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6, τόνισε ότι αυτός και οι συμπαίκτες του θα παλέψουν μέχρι το τέλος. Επίσης ευχήθηκε ο τίτλος να ανηφορίσει στη Θεσσαλονίκη...

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Κούσα στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6:

"Θα γίνει μάχη για την παραμονή στην κατηγορία, θα το παλέψουμε μέχρι τέλους και θέλουμε να είμαστε εμείς που θα πετύχουμε τον στόχο μας. Δικαιούμασταν από την αρχή του ματς να κερδίσουμε. Δεν μπορούσαμε να σκοράρουμε, χάνοντας πολλές ευκαιρίες. Το θετικό είναι ότι κερδίσαμε και είμαστε ακόμα στο κόλπο της παραμονής στην κατηγορία", δήλωσε αρχικά.

Ερωτηθείς αν στον ΠΑΣ περίμεναν ότι θα παλεύουν για την παραμονή τους στην κατηγορία, απάντησε: "Δεν περιμέναμε ότι θα φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι άλλο μετά αποτελέσματα που έχουν έρθει. Θα μπορούσαμε να πάρουμε κάποια καλά αποτελέσματα στην έδρα μας".

Για την ήττα (4-1) από τον Λεβαδειακό και τη νίκη (1-0) επί του Αστέρα, είπε: "Δεν ήταν καλό το αποτέλεσμα την προηγούμενη εβδομάδα. Το σκορ ήταν πολύ βαρύ. Μόνο αν είσαι σοβαρός και παίζεις δυνατά μπορείς να πάρεις τα παιχνίδια. Αυτό κάναμε και χθες. Δεν μπορείς να παίξεις καλύτερα στον γήπεδό μας και αυτά τα δύο στοιχεία είναι απαραίτητα".

Για την κατάσταση του γηπέδου των "Ζωσιμάδων": "Δεν είναι καλό για εμάς. Είχαμε δύναμη, αλλά έχουμε κάποιους τεχνίτες παίκτες. Πιστεύω ότι δεν μας βοηθάει ο αγωνιστικός χώρος ούτε εμάς, ούτε τους αντιπάλους να παίξουμε ωραίο ποδόσφαιρο. Δεν μας βοηθάει ο αγωνιστικός χώρος. Τρεις-τέσσερις μήνες βρέχει συνέχεια. Δεν μπορούμε να κάνουμε σωστά τη δουλειά μας".

Για τη μάχη στην κορυφή ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ, είπε: "Εύχομαι το πρωτάθλημα να έρθει στη Θεσσαλονίκη. Ίσως να μην αρέσει αυτό σε κάποιους, αλλά είμαι από εδώ πάνω και θα ήθελα να γίνει αυτό".

Καταλήγοντας, ο Κούσας αναφέρθηκε στο σαββατιάτικο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο "Καραϊσκάκη": "Είναι δύσκολο μας. Δεν έχουμε κάτι να χάσουμε. Θα το παλέψουμε και ότι βγει".

Βαθμοί "χρυσάφι" για τον Ιωνικό!


Φάση από τον αγώνα Ιωνικός-Δόξα Δράμας Νίκη... χρυσάφι πέτυχε ο Ιωνικός στην αναμέτρηση με τη Δόξα Δράμας, της οποίας επιβλήθηκε 1-0 και βλέπει με περισσότερη αισιοδοξία το μέλλον και την προσπάθεια για την αποφυγή του υποβιβασμού. Αντίθετα, οι Δραμινοί συνεχίζουν τον... κατήφορο μιας και υπέστησαν την πέμπτη διαδοχική ήττα τους.

Στο πρώτο ημίχρονο, η Δόξα ήταν ανώτερη και επέβαλε το δικό της ρυθμό στο ματς, ενώ δημιούργησε κάποιες καλές ευκαιρίες, τις οποίες όμως δεν κατάφερε να αξιοποιήσει.

Στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι ανέβασαν το ρυθμό τους και πήραν τον έλεγχο του ματς, αναζητώντας το γκολ που θα τους έδινε το προβάδισμα. Πάντως, και οι Μακεδόνες ήταν απειλητικοί και μάλιστα στο 77' είχαν δοκάρι σε σουτ του Μαρκόφσκι.

Ωστόσο, το γκολ ήρθε από την πλευρά του Ιωνικού καθώς στο 84' ο Ελ Χαλαουάνι με εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα στο αριστερό "παραθυράκι" του Καρατζιοβαλή. Το φάουλ είχε κερδίσει ο Φουρτάδο, μαζί με τη δεύτερη κίτρινη κάρτα του Σαμαρά.

Ιωνικός (Βασίλης Βούζας): Πουρής, Φουρτάδο, Ευαγγελάτος (82' Γάλας), Μπέριος, Απ. Παπαζούδης, Τσερκέζος, Μωραΐτης, Ελ Χαλαουάνι, Κεφαλούκος, Λανγκλέ (78' Πεδάνο), Σάλτο (66' Κριστόρι).
Δόξα Δράμας (Βασίλης Μουρατίδης): Καρατζιοβαλής, Μπαξεβανίδης, Σαμαράς, Παπαθανασίου (72' Γαλακτερός), Γκίκας, Μαχαιρούδης (46' Χλωρός), Ρομπίνιο (80' Αθανασιάδης), Πινδώνης, Τσιμπλίδης, Γκονζάλες, Μαρκόφσκι.

Ο τεχνικός της Δόξας, Κώστας Βασιλακάκης ήταν τιμωρημένος και δεν κάθισε στον πάγκο.

Νίκη για την Γκιμαράες


Φάση από τον αγώνα Γκιμαράες - Σπόρτινγκ Η Γκιμαράες δεν συνάντησε δυσκολίες κόντρα στη Νασιονάλ που τον τελευταίο καιρό δείχνει να είναι σε λήθαργο. Οι γηπεδούχοι νίκησαν 2-0 στο τελευταίο παιχνίδι της 22ης αγωνιστικής του πορτογαλικού πρωταθλήματος και πλέον έχουν απόσταση τριών βαθμών από την ομάδα που είναι στην έκτη θέση και κυνηγά την πέμπτη (εκεί είναι πλέον η Γκιμαράες) κυνηγά το Γιουρόπα Λιγκ.

Το αποτέλεσμα
Γκιμαράες - Νασιονάλ 2-0
1-0 (7) Ρομπέρτο
2-0 (35) Ντέσμαρετς

Την ΑΕΚ σκέφτονται πλέον στην Καβάλα


Ο τεχνικός της Καβάλας, Ααντ Ντε Μος. Το παιχνίδι με τον Αρη ανήκει πλέον στο παρελθόν για την Καβάλα και ο Ααντ Ντε Μος προσπαθεί να στρέψει την προσοχή των παικτών του στο παιχνίδι με την ΑΕΚ. Ο Ολλανδός τεχνικός πάντως, αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα, καθώς δεν θα έχει στην διάθεσή του βασικούς παίκτες του.

Συγκεκριμένα οι Ντιέ, Ντουγκλάο και Ρινκόν είναι τιμωρημένοι και πλέον θα εκτίσουν τις ποινές τους. Αντίθετα στην διάθεσή του θα είναι ο Ορούμα, ο οποίος έχει ξεπεράσει πλήρως τον τραυματισμό του.

Περιμένουν τα πρώτα δύο εισιτήρια


Τσάμπιονς Λιγκ.... Τα πρώτα δύο εισιτήρια για την προημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ θα δοθούν την Τρίτη. Στη Φλωρεντία η Φιορεντίνα υποδέχεται την Μπάγερν (21:45 Novasports 1) με σκοπό να ανατρέψει το 2-1, ενώ την ίδια ώρα στο Λονδίνο η Αρσεναλ φιλοξενεί την Πόρτο, έχοντας τον ίδιο στόχο με τους Ιταλούς.

Η Φιορεντίνα δεν είναι και στην καλύτερη της κατάσταση, καθώς στα τελευταία της εννιά παιχνίδια στο πρωτάθλημα μετράει μόλις μία νίκη. Αυτή θα επιδιώξει και την Τρίτη το βράδυ στο "Αρτέμιο Φράνκι". Ο Τσέζαρε Πραντέλι θα στερηθεί τις υπηρεσίες του Μούτου και Γκόμπι, ενώ επιστρέφει ο Βάργκας. Αντίθετα ο Φαν Χάαλ καταστρώνει τα πλάνα του χωρίς τους Ντεμικέλις, Κοντέντο.

Στο "Εμιρέιτς" η Αρσεναλ θέλει να ανατρέψει το εις βάρος της 2-1, με το οποίο είχε ηττηθεί στην Πορτογαλία. Οι "Κανονιέρηδες" δείχνουν σε καλή κατάσταση έχοντας τρεις σερί νίκες στο πρωτάθλημα, ωστόσο Ο Αρσέν βενγκέρ σε αυτές τις αναμετρήσεις είδε τους Φάμπρεγκας και Ράμσει να τραυματίζονται. Οι "Δράκοι" δεν αντιμετωπίζουν αγωνιστικά προβλήματα, όμως, η εικόνα που παρουσιάζουν στα τελευταία παιχνίδια είναι κακή, καθώς προέρχονται από ήττα με την Σπόρτινγκ (3-0) και ισοπαλία με την Ολανένσε (2-2).

"Χ" και στο +4 η Βαλένθια


Στάθηκε όρθια στη Βαλένθια η Σανταντέρ Η Βαλένθια που είχε να αντιμετωπίσει αρκετές απουσίες βασικών της παικτών, προσπάθησε να πάρει τη νίκη κόντρα στην επικίνδυνη Σανταντέρ, αλλά τελικά δεν τα κατάφερε μένοντας στη «λευκή» ισοπαλία. Ετσι, παρέμεινε στην 3η θέση (στο +4 από τη Σεβίλλη) που οδηγεί στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ

Το αποτέλεσμα
Βαλένθια - Σανταντέρ 0-0
Στο 87ο αποβλήθηκε για τους γηπεδούχους ο Ναβάρο

Η Γουϊγκαν 1-0 τη Λίβερπουλ!


Ο Ρονταλέγκα στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Ρέινα Η Γουίγκαν εγκαινίασε με τον καλύτερο τρόπο τον καινούριο της χλοοτάπητα, καθώς επικράτησε της Λίβερπουλ με 1-0, καθώς οι "κόκκινοι" για μια ακόμα φορά υστέρησαν.
Χωρίς νίκη από το Νοέμβριο στην έδρα της και χωρίς νίκη σε επτά αγώνες πρωταθλήματος, η Γουϊγκαν μπήκε αποφασισμένη, καθώς ο κίνδυνος του υποβιβασμού είναι σοβαρός.
Επέβαλε σε μεγάλα διαστήματα το παιχνίδι της, έστω και αν δεν μπορούσε να κάνει ευκαιρίες.
Ομως στο 35' ο Κάουτ "πούλησε" τη μπάλα κοντά στην άμυνά του, ο Εμερσον Μπόις που την πήρε σέντραρε αμέσως, και ο Ούγκο Ρονταγιέγκα πλάσαρε, καθώς οι αμυντικοί της Λίβερπουλ ήταν εκτός θέσης.
Μεταξύ αυτών και ο Σωτήρης Κυργιάκος, που επέστρεψε, και ήταν πολύ καλός.

Καλοί δεν ήταν όμως ο εκνευρισμένος και εκνευριστικός Φερνάντο Τόρες, αλλά και ο Στίβεν Τζέραρντ, που έπαιξε αρκετά πίσω, με αποτέλεσμα η Λίβερπουλ να μην μπορεί να απαντήσει.
Ακόμα και όταν στο δεύτερο ημίχρονο η Γουϊγκαν υποχώρησε, έκανε ελάχιστες ευκαιρίες, αφού μπροστά σε μια πολυπρόσωπη άμυνα, της έλειπαν οι εμπνεύσεις και η ψυχραιμία.
Ηταν η ένατη ήττα, και πρώτη στην ιστορία της από τη Γουϊγκαν, της Λίβερπουλ, που έμεινε έκτη στη βαθμολογία και τα πράγματα δυσκολεύουν για την τετράδα.

Απών με Αστέρα Τρίπολης ο Κάλβο


Ο Τόνι Κάλβο πανηγυρίζει... Ο Τόνι Κάλβο συμπλήρωσε τέσσερις κίτρινες κάρτες με τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ να αποφασίζει ότι θα εκτίσει την ποινή του στον αγώνα της 29ης αγωνιστικής κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης. Από κει και πέρα με μία πρωινή προπόνηση ξεκίνησε η προετοιμασία της ομάδας του Αρη για τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ.

Ο Μιχάλης Σηφάκης ακολούθησε και την Δευτέρα ατομικό πρόγραμμα. Το ίδιο θα συμβεί και την Τρίτη και εκτός απροόπτου την Τετάρτη θα μπει σε κανονικούς ρυθμούς προπόνησης.

Ο Νάτσο Γκαρσία υπέστη μία ελαφριά κάκωση στον ώμο, αλλά προπονήθηκε σε κανονικούς ρυθμούς. Το ίδιο ισχύει και για τον Χαβιέ Κάμπορα που υπέστη μία ελαφριά κάκωση στο γόνατο, αλλά επίσης προπονήθηκε κανονικά.

Ατομικό πρόγραμμα ακολουθεί ο Νταρίο Φερνάντεζ, ο οποίος θα συνεχίσει το πρόγραμμα αποθεραπειών και δεν υπολογίζεται για τον αγώνα της Κυριακής.