Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

Σκάει το... στημένο;

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/977ba17096737c5067e3e1da84daad5b_L.jpg?1268156625?1268156625?1268156625Έτοιμο να σπάσει είναι το απόστημα των στημένων αγώνων στην Σούπερ Λίγκα, μιας και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι ήδη γνωστό το ένα παιχνίδι και δεν αποκλείεται να δημοσιοποιηθεί σύντομα. Στα γραφεία της ΕΠΟ υπάρχει φάκελος της UEFA με στοιχεία για πέντε «ύποπτα» παιχνίδια στη Β' Εθνική. Σύμφωνα με τις πληροφορίες το συγκεκριμένο παιχνίδι έγινε μέσα 2010 και αφορά ομάδες που πάλευαν για την παραμονή τους στην μεγάλη κατηγορία. Μάλιστα εκείνες τις μέρες οι φήμες είχαν πάρει μορφή εκκωφαντικών ήχων και σε πολλές εταιρίες στοιχήματος το ποντάρισμα είχε κλειδωθεί όταν διαπιστώθηκε ότι υπέρογκα ποσά μπήκαν πάνω στο «διπλό» το οποίο και ήρθε. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν και επαγγελματικές σχέσεις ανάμεσα σε παράγοντες των δύο συλλόγων.

Πάντως αξίζει να σημειωθεί πως στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha ανέφερε πως το παιχνίδι που έχει γεννήσει τις υποψίες των αρχών είναι το Πανθρακικός-ΠΑΣ Γιάννινα που διεξήχθη στις 10 Ιανουαρίου για την 17η αγωνιστική του πρωταθλήματος με τους Γιάννιώτες να κερδίζουν μέσα στην Κομοτηνή με 2-1.

Το βράδυ της Τρίτης η αντίδραση της Σούπερ Λιγκ εξέδωσε ανακοίνωση που αναφέρει τα εξής: «Σε συνέχεια πρόσφατων δημοσιευμάτων που φέρουν αγώνα της Super League να ελέγχεται για θέματα παράνομου στοιχηματισμού, επισημαίνεται ότι η θωράκιση της αξιοπιστίας του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ αποτελεί θεμελιώδη προϋπόθεση της διοργανώτριας αρχής από την ίδρυσή της. Κάθε θεσμική ενέργεια που αποσκοπεί σε αυτήν, είναι επιβεβλημένη».

Πλέον, αναμένεται η αντίδραση της ΕΠΟ αλλά και η αντίδραση του εισαγγελέα Αρείου Πάγου κ. Αναστάσιου Κανελλόπουλου για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα. Αντίδραση που θα έρθει αφού πάρει έως το μεσημέρι της Τετάρτης από τα χέρια του ΓΓΑ Παναγιώτη Μπιτσαξή τον σχετικό φάκελο, αλλά και τους άλλους δυο φακέλους της ΟΥΕΦΑ που περιλαμβάνουν 1 παιχνίδι Β' Εθνικης καθως και δυο κυπέλλου!
Ο Εισαγγελέας έχει την δυνατότητα να διατάξει ένορκη διοικητική εξέταση και μπορεί να καλέσει μάρτυρες και αν προκύψουν ενοχοποιητικά στοιχεία μπορεί να απαγγεείλει κατηγορίες κατα παντός υπευθύνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: