Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

Βόλεϊ: Στο Τσάλεντζ καπ ο Πανελλήνιος

Ο Πανελλήνιος τερμάτισε στην 5η θέση της Α1, επικρατώντας του ΠΑΟΚ με 3-2 στον τρίτο μεταξύ τους αγώνα για τις θέσεις 5-6.

Η αθηναϊκή ομάδα θα παίξει στο Τσάλεντζ Καπ της ερχόμενης περιόδου, ενώ ο "δικέφαλος" θα αγωνιστεί στο Βαλκανικό Κύπελλο.

Τα σετ: 25-19, 28-30, 16-25, 25-21, 15-11.

Μάρα: «Είμαι παίκτης του Ηρακλή, θέλω να μείνω»

Μάρα: «Είμαι παίκτης του Ηρακλή, θέλω να μείνω»

Ο ποδοσφαιριστής του Ηρακλή, Μπόγκνταν Μάρα μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» σχετικά με κάποιες πληροφορίες ότι θα κινηθεί δικαστικά για να λάβει χρήματα και είπε: «Δεν ξέρω από πού έχει βγει αυτή η πληροφόρηση. Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος από την παρουσία μου στον Ηρακλή, έκανα έναν καλό δεύτερο γύρο και παραμένω παίκτης της ομάδας. Δεν υπάρχει κανένα θέμα αυτή την χρονική στιγμή. Έχω εμπιστοσύνη στους ανθρώπους της ομάδας, με ενδιαφέρει τι θα γίνει την επόμενη χρονιά, να πάμε καλύτερα και να πετύχουμε τους στόχους μας. Θέλω να μείνω στον Ηρακλή, νιώθω πολύ καλά. Θα περιμένω την καινούργια διοίκηση για να μιλήσουμε. Ξέρω ότι πρέπει να λυθούν κάποια προβλήματα αλλά όλες οι ομάδες αντιμετωπίζουν προβλήματα» και συμπλήρωσε: «Η έλευση του κ. Μπουμπένκο βοήθησε την ομάδα να ξεφύγει γρήγορα από την ζώνη του υποβιβασμού και ότι με σωστή δουλειά μπορεί να κάνει κάτι καλύτερο στο μέλλον. Εύχομαι και ελπίζω η καινούργια διοίκηση να λύσει τα προβλήματα, να ξεκινήσουμε δυνατά και δικός μου στόχος όπως και των φιλάθλων είναι η διεκδίκηση μίας θέσης την επόμενη χρονιά σε μία ευρωπαική διοργάνωση».

Απογοήτευση στην Επανομή

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/e47d42e20340065d540eac0e442c02e9_L.jpg?943912800?943912800?943912800Η απώλεια βαθμών της Αναγέννησης Επανομής μέσα στην Κρανούλα (1-1) ήταν καθοριστική για τους Θεσσαλονικείς, καθώς τους έθεσε ουσιαστικά εκτός του στόχου της ανόδου.Η απογοήτευση που επικρατεί στην Επανομή είναι εμφανής και μέσα από τις δηλώσεις του προπονητή της ομάδας, Αλέκου Βοσνιάδη, που βλέπει τους κόπους και τις προσπάθειες μίας ολόκληρης χρονιάς να χάνονται: «Είναι πολύ δύσκολη μέρα για μας, γιατί χάθηκε η άνοδος και για μία ακόμα φορά επιβεβαιώθηκε ότι στο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν γίνονται θαύματα. Επιβεβαιώθηκαν τα σενάρια που ήθελαν την Βέροια να είναι πρώτη στη βαθμολογία και τα Τρίκαλα δεύτερα, αφού αυτές οι δύο ομάδες δεν θα κάνουν άλλη γκέλα μέχρι το τέλος. Χαλάσαμε την πιάτσα με τη νίκη που κάναμε μέσα στην Βέροια, αλλά τα θαύματα δεν γίνονται στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Έχει ο καιρός γυρίσματα. Το «Χ» μας τελείωσε οριστικά».
Όσον αφορά το ματς με την Δόξα Κρανούλας, ο έμπειρος τεχνικός είπε: «Η Κρανούλα έπαιξε για τον εαυτό της και καλά έκανε. Εμείς είμαστε τίμια ομάδα και πηγαίναμε για το θαύμα, αλλά αυτά δεν γίνονται στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Είχαμε ατυχία και βρεθήκαμε πίσω στο σκορ από ένα τριπλό λάθος της άμυνας και του τερματοφύλακα. Ισοφαρίσαμε, είχαμε ευκαιρίες, αλλά μείναμε στην ισοπαλία. Έχω παράπονα από 2 χέρια που δεν δόθηκαν πέναλτι. Συγχαρητήρια στα παιδιά, εμείς τώρα περιμένουμε την 3η θέση που μας είχαν «τάξει»».

*Την επόμενη αγωνιστική η Αναγέννηση Επανομής έχει ρεπό.

Ανοιξε το σκορ ο Παναθηναϊκός


Ο Αγκάμεζ ήταν από τους πρωταγωνιστές της νίκης του Παναθηναϊκού Εκπληκτικό παιχνίδι έγινε στη Γλυφάδα στον πρώτο τελικό για την Α1 ανδρών στο βόλεϊ. Ο Παναθηναϊκός μέχρι τις αρχές του τρίτου σετ έδειχνε ότι θα κάνει περίπατο, αλλά ο Ολυμπιακός αντέδρασε στέλνοντας τοβ αγώνα στο τάι μπρέικ. Εκεί οι "πράσινοι" εκμεταλλεύτηκαν τα λάθη των "ερυθρόλευκων" και έφτασαν στην πρώτη τους νίκη.

Ο Παναθηναϊκός ήταν καταιγιστικός στο πρώτο σετ. Οι "πράσινοι" είχαν γρήγορη ανάπτυξη στο παιχνίδι τους δυσκολεύοντας έτσι την άμυνα του Ολυμπιακού, η οποία δεν προλάβαινε να προετοιμαστεί. Με τον Μίλκοβιτς εκτός ρυθμού, οι "ερυθρόλευκοι" έμειναν από νωρίς πίσω στο σκορ, με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να κατακτήσουν εύκολα το πρώτο σετ με 25-19.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε καλύτερα το δεύτερο σετ, όταν και προηγήθηκε με 4-0, ωστόσο ο Παναθηναϊκός αντέδρασε γρήγορα και ισοφάρισε σε 7-7, εκμεταλλευόμενος τα πολλά προβλήματα των "ερυθρόλευκων" στην υποδοχή. Τα λάθη στην άμυνα τα είχε υπερκαλύψει η επίθεση στους φιλοξενούμενους, οι οποίοι κατάφεραν και "έχτισαν" ξανά διαφορά τεσσάρων πόντων (16-12). Όταν ο Αγκάμεζ πήγε στο σερβίς και ενώ το σκορ ήταν 21-17, σημάδευε τον Στεφάνου και δικαιώθηκε, καθώς με τρεις προσωπικούς του πόντους μείωσε σε 21-20. Ο Κολομβιανός ήταν ασταμάτητος και οδήγησε την ομάδα του στην ανατροπή και στην κατάκτηση του δεύτερου σετ με 25-22

Με κεκτημένη ταχύτητα από το δεύτερο σετ, μπήκε στο τρίτο ο Παναθηναϊκό. Τα παιδαριώδη λάθη στην υποδοχή και ο επιθετικός οίστρος του Αγκάμεζ είχαν κάνει τη διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες, να φαίνεται μεγάλη. Όταν οι "ερυθρόλευκοι" αποφάσισαν να παίξουν βόλεϊ, κατάφεραν με σερί 6-1 να φτάσουν στην ισοφάριση. Ο Τζούριτς στο σερβίς και τα μπλοκ του Ανδρέαδη έπαιξα το ρόλο τους για να εξανεμιστεί η διαφορά του Παναθηναϊκού και για να πάρει κεφάλι στο σκορ ο Ολυμπιακός με 23-20. τελικά οι "ερυθρόλευκοι" κατέκτησαν το σετ και μείωσαν σε 2-1, διατηρώντας ζωντανές τις ελπίδες για την ανατροπή. Εκτός από το σετ, ο Καζάζης έχασε και τον Παναλέοντα, ο οποίος δεν μπορούσε να αναπνεύσει καλά. Ωστόσο προβλήματα είχε και ο Ολυμπιακός, με τον Ανδρεάδη να μένει στον πάγκο στο τέλος με ενοχλήσεις πάνω από το γόνατο.

Η απόδοση του Ολυμπιακό ανέβηκε κατακόρυφα. Ο Καζάζης μάταια προσπαθούσε με τάιμ άουτ να σταματήσει το δαιμονιώδη ρυθμό των "ερυθρόλευκων" που είχαν πάρει από την αρχή διαφορά επτά πόντων (10-3). Ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε ποτέ να μπει στο παιχνίδι και έτσι η παρέα του Μίλκοβιτς έφτασε εύκολα στην ισοφάριση σε 2-2 (25-16), στέλνοντας το παιχνίδι στο τάι μπρεικ.

Ο Τζούρις που ήταν εξαφανισμένος στα πρώτα δύο σετ, βοήθησε τα μέγιστα τον Ολυμπιακό στο τάι μπρέικ για να πάρει νωρίς κεφάλι στο σκορ. Ο διεθνής άσος πραγματοποίησε δύο διαδοχικά μπλοκ και οι "ερυθρόλευκοι" προηγήθηκαν με 6-2. Οι γηπεδούχοι δεν τα... έχασαν και έδειξαν χαρακτήρα, απαντώντας με ένα σερί 4-0, όπου έφερε τις δύο ομάδες ισόπαλες με 6-6. Με ένα λάθος του Μίλκοβιτς και ένα του Σουλτανόπουλου, ο Παναθηναϊκός πέρασε μπροστά με 10-9. Τα αβίαστα λάθη συνεχίστηκαν για τους φιλοξενούμενους δίνοντας αέρα τρεις πόντους για την ομάδα του Καζάζη (13-10). Ο Παπαδημητρίου με ηρωισμό έσωσε τους "πράσινους από την ισοφάριση και έδωσε την ευκαιρία στον Αγκάμεζ να τελειώσει το σετ (15-13) και να χαρίσει στην ομάδα του την πρώτη νίκη στη σειρά των τελικών.

Τα σετ: 25-19, 25-22, 22-25, 16-25, 15-12 (3/5 21:22)

Στα ημιτελικά το Μαρούσι με περίπατο


Πέρασε στα ημιτελικά το Μαρούσι Το Μαρούσι μετέτρεψε σε... περίπατο και το δεύτερο παιχνίδι της σειράς με τον Κολοσσό. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα νίκησε τον Κολοσσό με 87-72 και πήρε εύκολα και ξεκούραστα την πρόκριση στους "4" των πλέι οφ όπου θα βρει στον δρόμο της τον Ολυμπιακό μετά από το Παρίσι.

Το Μαρούσι ήταν καλύτερο στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, αλλά ο Κολοσσός έβρισκε τρόπους να επιστρέφει στο σκορ. Στο 16' οι φιλοξενούμενοι ξέφυγαν για πρώτη φορά με 14 πόντους διαφορά (28-42) με τους Πελεκάνο και Κις να οδηγούν το Μαρούσι στο σκοράρισμα. Ο Κολοσσός μέχρι το τέλος του ημιχρόνου κατέβασε τη διαφορά στους οκτώ πόντους (41-49), ενώ στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου το παιχνίδι είχε πάει στο καλάθι.

Οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου καθοδηγούμενοι από τον Λανς Χάρις κατάφεραν να μειώσουν στους δύο (58-60) και να μπουν εκ νέου στη διεκδίκηση της νίκης. Με την έναρξη της τελευταίας περιόδου ο Χάρις ισοφάρισε σε 60-60, αλλά αυτή ήταν η τελευταία καλή στιγμή των γηπεδούχων στο παιχνίδι. Το Μαρούσι έτρεξε ένα απίστευτο σερί 19-0, προηγήθηκε με 60-79 και φυσικά τα πάντα είχαν τελειώσει. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 17/25 τρίποντα!

Το Μαρούσι πλέον θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό στη φάση των ημιτελικών. Ο Κολοσσός από την άλλη, που αποτέλεσε την ευχάριστη έκπληξη της κανονικής περιόδου έκλεισε τη χρονιά απογοητεύοντας με την απόδοσή του.

Τα δεκάλεπτα: 18-21, 41-49, 58-60, 72-87.

ΚΟΛΟΣΣΟΣ (Σφαιρόπουλος): Χάρις 20, Παντελιάδης 9 (1), Βασίλιεβιτς 10 (1), Ζάρας 2, Μανωλόπουλος 2, Ασημακόπουλος 6 (2), Ντόζιερ 5 (1), Χαρίσης 2, Τσάμης 5, Παππάς 5 (1), Μοντς 6.
ΜΑΡΟΥΣΙ (Μπαρτζώκας): Κις 17 (4), Λούκας 7 (2), Πελεκάνος 16 (4) , Μπατής 6 (2), Χόμαν 6, Νάντζφεϊ 1 , Μαυροειδής 7, Καλάθης 8 (2), Κένταλ 9 (1), Καϊμακόγλου 10 (2).

"Διαστημικός" Παναθηναϊκός στη Νέα Σμύρνη


Ο Πέκοβιτς σε φάση από το παιχνίδι Πανιώνιο-Παναθηναϊκός... Ο Παναθηναϊκός συνέτριψε τον Πανιώνιο με 107-59 σε ένα απίστευτο απόγευμα για τους πράσινους. Η ομάδα του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση σε ένα επεισοδιακό παιχνίδι. Στην αρχή της τρίτης περιόδου οι διαιτητής διέταξαν την εκκένωση του γηπέδου επειδή οι οπαδοί του Πανιωνίου πέταξαν καρότα.

Ο Πανιώνιος φάνηκε ανταγωνιστικός μόνο για ένα δεκάλεπτο και μετά κατέθεσε τα... όπλα. Ο Παναθηναϊκός για ένα ακόμη παιχνίδι ήταν πολύ καλός στο επιθετικό κομμάτι. Τελείωσε το πρώτο δεκάλεπτο με 24-18. Το ποσοστό των πρασίνων έξω από τη γραμμή των τριών πόντων ήταν εκπληκτικό, την ώρα που οι παίκτες του Νέναντ Μάρκοβιτς είχαν κολλήσει στην επίθεση. Στο τέλος του ημιχρόνου η διαφορά έφτασε τους 20 πόντους (28-48) και τα πάντα είχαν τελειώσει.

Με την έναρξη της τρίτης περιόδου και έπειτα από ένα καλάθι του Νίκολα Πέκοβιτς οι οπαδοί του Πανιωνίου άρχισαν να εκτοξεύουν στο παρκέ αντικείμενα και καρότα. Οι διαιτητές διέταξαν την εκκένωση του γηπέδου. Η διακοπή κράτησε μισή ώρα και στη συνέχεια το παιχνίδι απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα. Ο Παναθηναϊκός δεν έριξε ταχύτητα σε κανένα σημείο και είναι χαρακτηριστικό πως στο τρίτο δεκάλεπτο πέτυχε 34 πόντους. Το τελικό 107-59 ήρθε απόλυτα φυσιολογικά με τους πράσινους να ετοιμάζονται να αντιμετωπίσουν τον Πανελλήνιο στα ημιτελικά.

Τα δεκάλεπτα: 18-24, 28-46, 44-82

Πανιώνιος (Μάρκοβιτς) : Ράις 4, Μπράιαντ 12 (1), Ζορόσκι 13 (2), Παπανικολάου 3 (1), Μπορόβνιακ 10, Χαριτόπουλος 10, Γιαννόπουλος 3 (1), Έρτσεγκ 2, Γιάνκοβιτς, Παραγυιός, Αθηναίου 2, Έλντερ.
Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς) : Μπόγρης 3, Τέπιτς 5, Σπανούλης 13 (2), Περπέρογλου 11 (2), Μπατίστ 4, Φώτσης 14 (4), Γιασικεβίτσιους 8 (2), Νίκολας 11 (1), Τσαρτσαρής 7 (1), Διαμαντίδης 16 (3), Πέκοβιτς 8, Καλάθης 7.

Εχασε από τον Φουρτάδο και υποβιβάστηκε...


Ασταμάτητος ο Φουρτάδο στο παιχνίδι με την Καλαμάτα Ο Ιωνικός ήταν ο νικητής στο μεγάλο ντέρμπι με την Καλαμάτα, της οποίας επιβλήθηκε 3-1. Η ομάδα της Μεσσηνίας πλέον δεν έχει ούτε μαθηματικές ελπίδες για να παραμείνει στην κατηγορία και του χρόνου θα παίζει στη Γ' Εθνική, όπως και το Αιγάλεω. Μεγάλος πρωταγωνιστής του ματς ο Φουρτάδο, που πέτυχε χατ τρικ.

Ο Ιωνικός, από την πλευρά του, θα διεκδικήσει την παραμονή του μέσα από τη διαδικασία των πλέι άουτ.

To παιχνίδι στο πρώτο μέρος ήταν μοιρασμένο αλλά η Καλαμάτα ήταν αυτή που είχε την ουσία καθώς στο 32' κατάφερε να πάρει προβάδισμα στι σκορ. Στο λεπτό αυτό, ο Ντε Βινσέντι επιχείρησε σέντρα και ο Α. Κωνσταντόπουλος με κοντινή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Πουρή.

Ο Ιωνικός ευτύχησε να φτάσει στην ισοφάριση με την έναρξη της επανάληψης και συγκεκριμένα στο 47' όταν ο Μακράκης τροφοδότησε τον Φουρτάδο και εκείνος με γυριστό βολέ, νίκησε τον τερματοφύλακα Μπαλτιμά και έδωσε νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι.

Ο ίδιος παίκτης έβαλε μπροστά στο σκορ την ομάδα της Νεάπολης στο 63' με δυνατό σουτ έπειτα από βαθιά μπαλιά του Ελ Χαλαουάνι.

Ο Ιωνικός αλλά και ο Φουρτάδο είχαν πάρει... μπρος και στο 68' ο επιθετικός των γηπεδούχων πέτυχε χατ τρικ καθώς σκόραρε με κοντινή κεφαλιά αξιοποιώντας τη σέντρα του Γάλα, διαμορφώντας παράλληλα το τελικό αποτέλεσμα.

Ιωνικός (Βασίλης Βούζας): Πουρής, Λανγκλέ, Μπάγιτς, Φουρτάδο, Μακράκης, Ερρίκος (41' Σάλτο), Ευαγγελάτος (60' Γάλας), Κεφαλούκος, Μπέριος, Ρουσάκης (77' Απ. Παπαζούδης), Ελ Χαλουάνι.
Καλαμάτα (Θανάσης Κολιτσιδάκης): Μπαλτιμάς, Σιλά (69' Καμινιώτης), Πουρτουλίδης (56' Χ. Κωνσταντόπουλος), Παπουτσής, Τσιμικλής, Τάσιτς, Ντε Βιντσέντι, Ετέροβιτς, Ψυχογιόπουλος, Καλαγκάνης, Α. Κωνσταντόπουλος (85' Δασκαλάκης).

"Καθάρισε" από νωρίς ο Θρασύβουλος


Το γκολ του Βασιλείου... Ο Θρασύβουλος αξιοποίησε το πλεονέκτημα της έδρας και επιβλήθηκε 2-1 του Αγροτικού Αστέρα προσθέτωντας στη συγκομιδή του τρεις πολύτιμους βαθμούς. Το ματς ήταν αρκετά καλό, ενώ οι γηπεχούχοι είχαν θέσεις τις βάσεις της επιτυχίας από το 12' οπότε και είχαν σκοράρει ήδη δύο φορές.

Η ομάδα της Φυλής ήταν εντυπωσιακή στην έναρξη της συνάντησης και ως το 12' είχε ήδη σκοράρει δύο φορές. Μόλις στο πρώτο λεπτό, ο Καραμαλίκης με κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Μίχου, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του τερματοφύλακα Διλμπέρη.

Εντεκα λεπτά αργότερα κι έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, ο Βασιλείου με κοντινή προβολή πέτυχε το δεύτερο γκολ για τους γηπεδούχους.

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν και είχαν κάποιες καλές ευκαιρίες ωστόσο και η ομάδα της Αθήνας ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνη και θα μπορούσε και εκείνη να σκοράρει ξανά.

Τελικά, στο 89' ο Αγροτικός Αστέρας μείωσε το σκορ με προβολή του Μπλαζέφσκι, ενώ στην τελευταία ενδιαφέρουσα φάση του ματς, στο 92', ο Χασιώτης αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα καθώς έκανε χέρι.

Θρασύβουλος (Γιάννης Πλαβούκος): Μπαρτζώκας, Πιπίνης, Χ. Μίχος, Ζώνας, Βασιλείου, Σαπάνης, Κόμπο, Κλούσενερ (57' Παληγεώργος), Ντελγκάδο (89' Χατζηπαντελίδης), Κατσίκης, Καραμαλίκης (79' Κόσλεϊ).
Αγρότικος Αστέρας (Μάκης Χάβος): Διλμπέρης, Ν. Παπαδόπουλος, Σκλιοπίδης, Βαγγελόπουλος (25' Ναλμπάντης), Χασιώτης, Κούτσης, Τσουκαλίδης, Καθάριος (46' Ιντι), Στεφανίδης, Μπλαζέφσκι, Τσούκλης (67' Δεινόπαπας).

Υποβιβάστηκε και μαθηματικά η Χαλ


Η Χαλ υποβιβάστηκε στην Τσάμπιονσιπ Η Χαλ υποβιβάστηκε και μαθηματικά στην Τσάμπιονσιπ μετά εκτός έδρας ισοπαλία με τη Γουίγκαν (2-2). Οι "τίγρεις" ακολούθησαν το δρόμο των Πόρτσμουθ και Μπέρνλι καθώς μία αγωνιστική πριν τη λήξη της σεζόν έφτασαν τους 29 βαθμούς, πέντε βαθμούς λιγότερους από τη Γουέστ Χαμ, η οποία βρίσκεται στη σωτήρια 17η θέση.

Η Γουίγκαν προηγήθηκε με τον Μόουζες στο 30', αλλά η Χαλ κατάφερε να γυρίσει το ματς. Αρχικά ο Ατκινσον στο 42' έφερε το ματς στα ίσα και στη συνέχεια ο Κάλεν στο 64' έκανε το 1-2. Όμως την τελευταία λέξη την είπαν οι γηπεδούχοι στο 90' όταν και ο Γκοχουρί διαμόρφωσε το τελικό 2-2, το οποίο αποτέλεσε τη... χαριστική βολή για την ομάδα του Ίαν Ντάουι.

Ήττα της Αρσεναλ από τη Μπλάκμπερν


Σάμπα και Νταν σκόραραν εις βάρος της Αρσεναλ Η Αρσεναλ ηττήθηκε από τη Μπλάκμπερν στο "Ίγουντ Παρκ" με 2-1 και δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την τρίτη θέση στην Πρέμιερ Λιγκ που "χαρίζει" το τελευταίο απευθείας "εισιτήριο" της Αγγλίας για τη φάση των ομίλων του Champions League. Οι "κανονιέρηδες" προηγήθηκαν με τον Φαν Πέρσι στο 13', όμως ο Νταν λίγο πριν λήξει το πρώτο ημίχρονο (44') έφερε το ματς στα ίσα. Το "τρίποντο" στην ομάδα του Σαμ Αλαρντάις "χάρισε" ο Σάμπα με το γκολ που πέτυχε στο 68'.

Πλέον το παιχνίδι της Μάντσεστερ Σίτι με την Τότεναμ την Τετάρτη είναι πολύ καθοριστικό. Όποια ομάδα από τις δύο κερδίσει θα αποκτήσει προβάδισμα για την κατάκτηση του τέταρτου και τελευταίου εισιτηρίου για τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, ενώ θα διεκδικεί σε περίπτωση ήττας της Αρσεναλ από τη Φούλαμ ακόμα και την τρίτη θέση με μεγάλο όμως ντεζαβαντάζ στο συντελεστή τερμάτων (σ. σ. η Αρσεναλ είναι στο +38, η Τότεναμ στο +27 και η Μάντσεστερ Σίτι στο +29).

Μεγάλη πρόκριση του Πανελληνίου


Ο Πανελλήνιος πέρασε από την Πυλαία Ο Πανελλήνιος νίκησε τον ΠΑΟΚ με 80-66 στην Πυλαία και προκρίθηκε στον ημιτελικό των πλέι οφ. Οι "Ολυμπιονίκες" ήταν εξαιρετικοί στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και πήραν δίκαια και καθαρά τη μεγάλη πρόκριση. Ο ΠΑΟΚ από την άλλη απογοήτευσε ξανά με την απόδοσή του και τον αποκλεισμό.

Η ομάδα του Ηλία Ζούρου ζει ιστορικές στιγμές, καθώς για πρώτη φορά στην ιστορία της από καταβολής της Α1 προκρίθηκε στις "4" καλύτερες ομάδες. Η καλύτερη θέση που είχε έως τώρα είναι η Πέμπτη. Ο ΠΑΟΚ έδειξε να μην έχει μπει καν στα πλέι οφ και εν αντιθέσει με τις εξαιρετικές εμφανίσεις στο τέλος της κανονικής περιόδου απογοήτευσε τον κόσμο του.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Πανελλήνιος ήταν καλύτερος για τρία δεκάλεπτα. Στο πρώτο που προηγήθηκε με 27-21 και στα δύο του δευτέρου ημιχρόνου. Ο ΠΑΟΚ ήταν πολύ καλός στην δεύτερη περίοδο και στο τέλος του ημιχρόνου είχε προηγηθεί με 42-37. Παράλληλα σε εκείνο το χρονικό σημείο ο Πανελλήνιος έχασε τον Κρις Οουενς με διάστρεμμα. Το δεύτερο ημίχρονο του αγώνα εξελίχθηκε σε παράσταση για ένα ρόλο.

Ο Πανελλήνιος ήταν πολύ καλός, πολύ σοβαρός και δεν άφησε κανένα περιθώριο στον "δικέφαλο". Είναι χαρακτηριστικό πως σε ένα από τα πιο κρίσιμα παιχνίδια της χρονιάς η ομάδα της Κυψέλης είχε 21 στις 21 βολές, την ώρα που ο ΠΑΟΚ απώλεσε δώδεκα πόντους (23/35).

Τα δεκάλεπτα: 21-27, 42-37, 52-56, 66-80.

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος) : Μονρό 11 (1), Καυκής, Γκρέγκορι 5 (1), Ταπούτος 5, Χέλιγουελ 2, Ντελινινκάιτις 5, Δεμερτζής, Καλαϊτζίδης, Παπαδόπουλος 13, Γιαννακίδης, Ντρόμπνιακ 7, Γκετσέφσκι 18 (1).
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ (Ζούρος) : Ξανθόπουλος, Παπαμακάριος 15 (3), Χαραλαμπίδης 12 (2), Καλαϊτζής 4, Όουενς 4, Σμιθ 13 (2), Πέτρουλας, Όστοϊτς, Μπλάκνεϊ 15 (1), Κολώκας, Ντέιβις 8 (1), Βουγιούκας 9.

Εκτός Μουντιάλ ο Φαν Νιστελρόι

Πήγε στο Αμβούργο με σκοπό να πάρει παιχνίδια στα πόδια του και να επιστρέψει στην Εθνική ομάδα της Ολλανδίας, εντούτοις ο Ρουντ Φαν Νιστελρόι δεν κατάφερε να πείσει τον Μπερτ Φαν Μάργουικ.Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της χώρας, άφησε εκτός προεπιλογών τον πρώην άσο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της Ρεάλ Μαδρίτης που εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου θα δει το Μουντιάλ από την τηλεόραση. Την Δευτέρα δημοσιοποιήθηκε η λίστα των παικτών που θα συγκεντρωθούν σε δύο διαφορετικά γκρουπ, μέχρι τις 11 Μαϊου όταν θα οριστικοποιηθεί το ρόστερ της προεπιλογής. Το πρώτο γκρουπ αποτελείται από παίκτες που παίζουν στην Ολλανδία αλλά και στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης, ενώ στο δεύτερο βρίσκονται αυστηρά όσοι βγάζουν το «ψωμί» τους στην Eredivisie.

Οι συμπαίκτες του Φαν Νιστελρόι στο Αμβούργο, Ελία και Ματάισεν, κλήθηκαν κανονικά στους «οράνιε» ενώ Σνάιντερ, Φαν Μπόμελ και Ρόμπεν έμειναν εκτός προσωρινά, λόγω της συμμετοχής τους στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Στις εκπλήξεις του Φαν Μάργουικ συγκαταλέγονται οι Λενς (Άλκμααρ) και Άνιτα (Άγιαξ).

Νίκη για την Εθνική Νέων

Ποδαρικό με το δεξί έκανε η Εθνική μας ομάδα των Νέων στον 2ο όμιλο της ενδιάμεσης φάσης του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της Ουγγαρίας.

Νικηφόρα ήταν η πρεμιέρα της Εθνικής ομάδας Νέων στον 2ο όμιλο της ενδιάμεσης φάσης (elite round) του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, που φιλοξενείται στην Ουγγαρία. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επικράτησε στο στάδιο "Βάροσι" της Ταταμπάνια με 1-0 των διοργανωτών Μαγυάρων, με γκολ του Βέλλιου στο 84ο λεπτό, και τέθηκε επικεφαλής του ομίλου, μαζί με την Πορτογαλία που νίκησε τη Ρουμανία με 3-1.

Να σημειωθεί ότι οι δύο ομάδες ολοκλήρωσαν την αναμέτρηση με 10 παίκτες, λόγω αποβολών των Μπάλιτι στο 23΄ (απευθείας κόκκινη) και Καρέλη στο 74΄ (2η κίτρινη). Στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής, η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει την Πορτογαλία την προσεχή Τετάρτη (5/5, 18:00) στο "Γκλόμπαλ Στάντιουμ" του Τέλκι, ενώ η Ουγγαρία θα παίξει με τη Ρουμανία.

"Δεν είχαμε καλή απόδοση όσο αγωνιζόμασταν με παίκτη παραπάνω. Αντιθέτως, όταν παίξαμε κι εμείς με δέκα παίκτες ανεβάσαμε την απόδοσή μας και καταφέραμε να πετύχουμε ένα όμορφο γκολ, ύστερα από μία πολύ καλή επιθετική προσπάθεια. Εχουμε, πλέον, μία ημέρα για να ξεκουραστούμε και να προετοιμαστούμε κατάλληλα για να είμαστε έτοιμοι στον καθοριστικό αγώνα της Τετάρτης με την Πορτογαλία", δήλωσε ο τεχνικός της ελληνικής ομάδας, Γιώργος Γεωργιάδης, ενώ ο σκόρερ Απόστολος Βέλλιος είπε: "Ηταν μία σημαντική νίκη απέναντι σε ένα δυνατό αντίπαλο. Πιστεύω στην ομάδα και θεωρώ ότι έχουμε τεράστιες δυνατότητες. Τελείωσε για εμάς αυτό το ματς, σκεφτόμαστε, πλέον, το επόμενο".

ΚΟΚΚΙΝΗ: 23΄ Μπάλιτι - 74΄ Καρέλης (2η κίτρινη)

ΟΥΓΓΑΡΙΑ (Γκάμπορ Ζάπορ): Κόβατσικ, Νάγκι, Εζλάτι, Πρέκλετ, Κέλεμεν, Μαργκίτικς, Λάντανι (76΄ Ζουκς), Μπάλιτι, Λάτσκοβιτς (9΄ Κούλκσαρ), Σίμον, Μάρκους (76΄ Τίσλερ).

ΕΛΛΑΔΑ (Γιώργος Γεωργιάδης): Λάμπρου, Αποστολόπουλος, Ποτουρίδης, Παπαδόπουλος, Λαγός, Σταμογιάννος (46΄ Μάνταλος), Καραγκούνης, Βασιλείου (70΄ Βέλλιος), Μαχλελής, Καρέλης, Βλαχοδήμος (60΄ Φορτούνης).

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 1 αγώνα)

1. Πορτογαλία 3β. 3-1

-. Ελλάδα 3 1-0

3. Ουγγαρία 0 0-1

-. Ρουμανία 0 1-3

Στους «4» ο Ολυμπιακός, 85-75 τον Άρη

Στην ημιτελική φάση των πλέι οφ προκρίθηκε ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν 85-75 του Άρη στο Αλεξάνδρειο και έκαναν το 2-0 στη σειρά των αγώνων.Πλέον η ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη θα αντιμετωπίσει το Μαρούσι, έχοντας το πλεονέκτημα έδρας.

Οριστικά Πέμπτη το ΑΕΚ-Άρης

Ο αγώνας ΑΕΚ-Άρης για την τρίτη αγωνιστική των πλέι οφ μετατέθηκε για Πέμπτη, λόγω της απεργίας που έχει εξαγγείλει η ΑΔΕΔΥ ενώ πρόβλημα υπάρχει και με το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός. Ο αγώνας της ΑΕΚ με τον Άρη ήταν προγραμματισμένος για την Τετάρτη αλλά η απεργία των δημόσιων υπαλλήλων εμπόδισε την διεξαγωγή του στο Ολυμπιακό Στάδιο. Η Σούπερ Λίγκα εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση, επιβεβαιώνοντας τη μετάθεση.

«Η Super League λαμβάνοντας υπόψη όλα τα δεδομένα και τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την ομαλή διεξαγωγή των ποδοσφαιρικών αγώνων, ανακοινώνει ότι ο αγώνας ΑΕΚ-ΑΡΗΣ, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής των play off του Πρωταθλήματος ΟΠΑΠ μετατίθεται και θα διεξαχθεί την Πέμπτη 6 Μαϊου και ώρα 19:00, λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων στο ΟΑΚΑ και τις λοιπές υποστηρικτικές υπηρεσίες, στη γενική απεργία που έχουν προκηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ για την Τετάρτη 5 Μαϊου. Επισημαίνεται ότι πάγια θέση της διοργανώτριας αρχής του Πρωταθλήματος ΟΠΑΠ είναι η διεξαγωγή των αγώνων όπως αυτοί ορίζονται εξαρχής και οποιαδήποτε αλλαγή στο αγωνιστικό πρόγραμμα γίνεται μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις και λόγω αντικειμενικών αιτίων, ή ανωτέρας βίας».

Η Σούπερ Λίγκα επιθυμεί μετάθεση και του ντέρμπι της Τούμπας ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό. Και εκεί φαίνεται να υπάρχει πρόβλημα καθότι εκτός των άλλων την Τετάρτη αναμένεται να απεργήσουν και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

Τέλος η σεζόν για τον Βανγκέλι

Χωρίς τον Κρίστι Βανγκέλι θα ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του στα πλέι-οφ ο Άρης, καθώς ο 25χρονος άσος υπέστη διάταση δευτέρου βαθμού έσω πλαγιου συνδέσμου στο δεξί του γόνατο και χάνει το υπόλοιπο της σεζόν.Αντίθετα, οι Κάλβο, Ντέιλι και Ναφτί μπήκαν σε κανονικούς ρυθμούς και υπολογίζονται από τον Κούπερ για το ματς κόντρα στην ΑΕΚ, όπως βέβαια και ο Κάρλος Αράνο που εξέτισε την ποινή της τιμωρίας του.

Χωρίς Δώνη η προπόνηση

Στην Αγγλία θα βρίσκεται ο Γιώργος Δώνης μαζί με τον Γρηγόρη Γεωργίτσα ως το επόμενο Σάββατο.Ο Έλληνας τεχνικός αναμένεται να παρακολουθήσει προπονήσεις της Άρσεναλ και της Φούλαμ, ενώ θα έχει επαφές και με ανθρώπους των δύο λονδρέζικων συλλόγων.

Όσον αφορά στα αγωνιστικά του Ατρομήτου, η σημερινή προπόνηση διεξήχθη υπό τις οδηγίες του βοηθού προπονητή, Μάκη Αγγελίνα και του γυμναστή Σωτήρη Κακαργιά. Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν οι Μελισσάς και Μπαζίνσκι, ενώ στην εθνική Νέων έχει ενσωματωθεί ο Θανάσης Καραγκούνης.

Αθώοι οι τέσσερις οπαδοί του ΠΑΟΚ

Οι κατηγορίες αφορούσαν παραβάσεις των νόμων περί όπλων και φωτοβολίδων. Οι συλληφθέντες όμως (ηλικίας 18, 20, 26 και 31 ετών) υποστήριξαν ότι βρέθηκαν τη συγκεκριμένη στιγμή (της αστυνομικής εφόδου) στο σύνδεσμο, προκειμένου να προμηθευτούν εισιτήρια ενόψει του κυριακάτικου ντέρμπι με τον Άρη.

Γι’ αυτό η εισαγγελέας πρότεινε την αθώωση των κατηγορουμένων και ζήτησε να γίνει προκαταρκτική έρευνα σε βάρος των νόμιμων εκπροσώπων του συνδέσμου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την έφοδο της αστυνομίας βρέθηκαν ρόπαλα, πυρσοί, αντιασφυξιογόνες μάσκες, ένα ημιαυτόματο πιστόλι κρότου αερίου κι ένα πτυσσόμενο μαχαίρι.

Ονειρεύεται επιστροφή στην F1 ο Γκροζάν

Την επιθυμία του να επιστρέψει στην Formula 1 εξέφρασε για ακόμη μία φορά ο Ρομάν Γκροζάν.Ο Γκροζάν κλήθηκε να αντικαταστήσει τον Νέλσον Πικέ Τζούνιορ, σε μία ταραγμένη εποχή για τη Renault, η οποία περιελάμβανε το σκάνδαλο με το… σκηνοθετημένο ατύχημα και την αποχώρηση του Φλάβιο Μπριατόρε, χωρίς όμως, να καταφέρει να κάνει αισθητή την παρουσία του.

Ο Γάλλος ήλπιζε να συνεχίσει στην ομάδα και τη φετινή σεζόν, αλλά τα σχέδια του ανατράπηκαν, όταν η Renault αποφάσισε να δώσει τη θέση του στον νεαρό Ρώσο οδηγό Βιτάλι Πετρόφ, αφήνοντάς τον εκτός F1.

Παρόλα αυτά, ο Γκροζάν βρήκε θέση στο πρωτάθλημα GT1 με τη Matech Ford. Ωστόσο, δεν έχει πάψει να σκέφτεται στιγμή την επιστροφή του στην F1.
«Δεν είναι μία καινούργια ζωή, δεν έχω ξεχάσει την Formula 1, και δεν κρύβω ότι ο στόχος που είναι να επιστρέψω σίγουρα στην F1 την επόμενη σεζόν. Αλλά από την άλλη η οδήγηση είναι το πάθος μου και είναι και η δουλειά μου επίσης», τόνισε μεταξύ άλλων ο Γκροζάν.

Αρσάβιν: «Πάω στην Μπαρτσελόνα το καλοκαίρι»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Παίκτης της Μπαρτσελόνα υποστήριξε πως θα είναι από τη νέα σεζόν ο Αντρέι Αρσάβιν. Ο Ρώσος επιθετικός δήλωσε στο “People” πως μαζί με τον Γκαέλ Κλισί θα μετακομίσουν στο «Καμπ Νου» το ερχόμενο καλοκαίρι, κάτι που είναι επιθυμία και των δύο ποδοσφαιριστών.

«Θα πάω στην Μπαρτσελόνα το καλοκαίρι. Όνειρό μου ήταν πάντα να παίξω στην Ισπανία και την καλύτερη ομάδα του κόσμου» δήλωσε ο φορ της Άρσεναλ, προσθέτοντας: «Στη Βαρκελώνη ήταν λίγο δύσπιστοι για μένα επειδή αγωνιζόμουν στη Ρωσία, αλλά τους απέδειξα ότι μπορώ να αποδώσω σε υψηλό επίπεδο. Θέλω να παίξω στην κορυφαία ομάδα, η οποία προσπαθεί να κερδίσει σε κάθε διοργάνωση που συμμετέχει. Θέλω να φορέσω τη φανέλα της και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ».

Για τον συμπαίκτη του στην Άρσεναλ, Γκαέλ Κλισί, τόνισε: «Ξέρω πως θέλει και αυτός να παίξει στην Μπαρτσελόνα, όπου θα βοηθήσει αφού δουλεύει πολύ και βελτιώνεται συνεχώς».

Ο Κάκος στην Τούμπα.


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Τάσος Κάκος θα είναι ο διαιτητής του ντέρμπι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός στο γήπεδο της Τούμπας, για την 3η αγωνιστική των πλέι οφ του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας, ενώ ο Μιχάλης Κουκουλάκης θα «σφυρίξει» στην αναμέτρηση της ΑΕΚ με τον Αρη.

Συγκεκριμένα οι διαιτητές και οι βοηθοί:



ΑΕΚ-ΑΡΗΣ (ΟΑΚΑ - 5/5 - 19:00)
Διαιτητής: Μιχάλης Κουκουλάκης (Ηρακλείου)
Α' Βοηθός: Σπύρος Τρύφωνας (Κέρκυρας)
Β' Βοηθός: Δαμιανός Ευθυμιάδης (Πιερίας)
4ος Διαιτητής: Μιχάλης Τσινιάρης (Αθηνών)
Παρατηρητής: Δημήτρης Καλύβας (Βοιωτίας)

ΠΑΟΚ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γήπεδο Τούμπας - 5/5 - 21:15)
Διαιτητής: Τάσος Κάκος (Κέρκυρας)
Α' Βοηθός: Κώστας Δάλλας (Ηπείρου)
Β' Βοηθός: Δημήτρης Τάτσης (Ηπείρου)
4ος Διαιτητής: Μιχάλης Ντάκος (Ξάνθης)
Παρατηρητής: Μανώλης Παπατριανταφύλλου (Κιλκίς)

Εκτός εντατικής ο Σάκοτα!


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Από το καλό στο καλύτερο οδεύει η κατάσταση της υγείας του Ντούσαν Σάκοτα. Ο γνωστός μας από τη θητεία του σε Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και Πανιώνιο παίκτης βγήκε κατόπιν ιατρικής εντολής από τη μονάδα εντατικής θεραπείας, με το ιατρικό επιτελείο ωστόσο, να συνεχίζει να παρακολουθεί το πρόβλημα που αντιμετωπίζει στο έντερο, από την αναμέτρηση με την Τεράμο, για το ιταλικό πρωτάθλημα μπάσκετ.

Ο 24χρονος Σέρβος μάλιστα, δέχτηκε τη Δευτέρα και την επίσκεψη της οικογένειάς του και του προπονητή του στη Σκαβολίνι, Αλεσάντρο Μπάρμπαλιτς, με τους οποίους συνομίλησε σε πολύ ευχάριστο κλίμα.

ΑΕΛ: Παρουσιάζεται το "στολίδι"


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Τα...αποκαλυπτήρια του νέου γηπέδου, θα κάνει η ΠΑΕ Λάρισα την Πέμπτη 13 Μαϊου(20:30) σε ξενοδοχείο της θεσσαλικής πόλης.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΑΕ ανέφερε πιο αναλυτικά:"Η ΠΑΕ ΑΕΛ 1964 είναι στην ευτυχή θέση να ανακοινώσει ότι την Πέμπτη 13 Μαΐου και ώρα 8.30 μ.μ., στην αίθουσα «Όλυμπος» του ξενοδοχείου «Larissa Imperial Classical Hotel», θα πραγματοποιηθεί η επίσημη παρουσίαση του νέου γηπέδου της ομάδας και των 38 πολυτελών σουιτών του.

Με τη λαμπρότητα που αρμόζει, φιλοδοξούμε να καλωσορίσουμε μια νέα εποχή για την ΑΕΛ, δημιουργώντας καινούρια οράματα και διεκδικώντας υψηλότερους στόχους, αντάξιους της αγαπημένης μας «βασίλισσας του κάμπου».

Για την βραδιά της εκδήλωσης θα σταλούν ονομαστικές προσκλήσεις, αλλά η αίθουσα θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό την επομένη, Παρασκευή 14/05 (10π.μ. έως 6μ.μ.), ώστε να δοθεί η δυνατότητα στο σύνολο των φιλάθλων να επισκεφθούν τον χώρο και να δουν από κοντά όλο το υλικό της παρουσίασης.

ΗΡΑΚΛΗΣ: Το Πρωτοδικείο δίνει λύση


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Κατατέθηκε σήμερα η λίστα με τα ονόματα που θα αποτελέσουν τη νέα διοίκηση του Ηρακλή που θα προκύψει μέσω του Πρωτοδικείου. Πρόκειται για τους Δημήτρη Δημητρίου, Αλέξη Κεσόπουλο, Θεόφιλο Πατέλη, Ευάγγελο Μιναρετζή και Ιωάννη Τάκη. Τις διαδικασίες κινεί ο νομικός Θανάσης Παπαζαΐτης που μίλησε στον "Libero" ανέφερε για την διαδικασία.

«Από τις 13.45 σήμερα αναλαμβάνουν και επίσημα την ΠΑΕ Ηρακλής και θα τρέξουν πλέον όλα τα θέματα της ομάδας. Η διοίκηση του ερασιτέχνη όρισε τους ανθρώπους αυτούς από την οικογένεια του Ηρακλή και έχουν αναλάβει πλέον το δύσκολο έργο να βάλουν τάξη στην ομάδα. Η διάρκεια της θητείας είναι εξάμηνη αλλά μπορεί να παραταθεί, αν και θέληση όλων είναι να βρεθεί σύντομα μια μόνιμη λύση και η ΠΑΕ Ηρακλής να βρει τον δρόμο και να συνεχίσει την πορεία της όπως πρέπει. Αυτοί οι 5 κύριοι που ανέλαβαν σήμερα την διοίκηση, θα συγκροτηθούν άμεσα σε σώμα και πιστεύω ότι σύντομα θα συγκαλέσουν έκτακτη ΓΣ της ΠΑΕ και θα έχουν ως πρώτη προτεραιότητα να φροντίσουν ώστε να πληρώσουν και να αναλάβουν τα χρέη της ΠΑΕ, αυτοί που τα δημιούργησαν».

Τα ονόματα που θα αποτελέσουν το νέο διοικητικό συμβούλιο των «κυανολεύκων» έχουν προταθεί από τη γενική συνέλευση της κατάληψης και προέρχονται από την οικογένεια του Ηρακλή. Κάτι που σημαίνει πως θα έχουν τη στήριξη του κόσμου για να πραγματοποιήσουν το έργο τους. Ερωτηματικό αποτελεί η ανεύρεση οικονομικών πόρων για να καλυφθούν άμεσα κάποιες οφειλές καθώς απουσιάζει το όνομα ενός ισχυρού παράγοντα.

Στις άμεσες ενέργειες έρχεται να προστεθεί η προσωρινή λήξη της κατάληψης στα γραφεία της ΠΑΕ, για να ξεκινήσει τις εργασίες το νέο διοικητικό συμβούλιο, καθώς ο κόσμος είναι αποφασισμένος να συνεχίσει τις κινητοποιήσεις ώστε τα χρέη να πληρωθούν από αυτούς που τα δημιούργησαν.

Κοντρέρας: «Η νίκη ανοίγει τα φτερά μας…»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Πάμπλο Κοντρέρας μίλησε για το χθεσινό ντέρμπι και για τα παιχνίδια που έρχονται με τον Ολυμπιακό. Ο Χιλιανός αμυντικός ρωτήθηκε αρχικά για το αν η επικράτηση στο ντέρμπι με τον Άρη, ήρθε ευκολότερα από τον αγώνα του πρώτου γύρου: «Δεν θα το έλεγα ακριβώς έτσι. Μπήκαμε πολύ δυνατά και συγκεντρωμένα στον αγωνιστικό χώρο. Η νίκη μας άξιζε πέρα ως πέρα».

Για το τι άλλαξε στην αγωνιστική εικόνα του ΠΑΟΚ στα τελευταία ματς επισήμανε: «Χθες κάναμε πιστεύω ένα τέλειο παιχνίδι σε ότι αφορά την αμυντική και την επιθετική τακτική. Και με την ΑΕΚ κάναμε εξαιρετικό παιχνίδι αμυντικά. Ίσως επιθετικά μας έλειψε κάτι. Πάντως αυτή η νίκη μας ανοίγει τα φτερά για να ελπίζουμε σε ακόμη καλύτερα πράγματα».

Για το αν ο ΠΑΟΚ είναι πλέον φαβορί για την πρώτη θέση των play-off, ο Κοντρέρας είπε: «Σε αυτά τα play-off όλες οι ομάδες έχουν τις δικές τους πιθανότητες. Εμείς με σκληρή δουλειά, αποφασιστικότητα και ταπεινότητα, θα προσπαθήσουμε να πάρουμε την πρώτη θέση».

Για το γεγονός πως στα τελευταία ματς αγωνίζεται ως δεξί μπακ, ο Χιλιανός αμυντικός του δικεφάλου τόνισε: «Όλοι ξέρουν ότι η φυσική μου θέσει είναι κεντρικός αμυντικός. Από την στιγμή όμως που έχουμε έξι παιχνίδια και ο προπονητής θεωρεί ότι μπορώ να βοηθήσω από την θέση του δεξιού μπακ εγώ δεν έχω πρόβλημα. Προσπαθώ να κάνω την δουλειά μου όσο καλύτερα γίνεται». Όσο για το αν είναι πιο κουραστική η θέση αυτή πρόσθεσε: «Σίγουρα είναι πιο κουραστική δουλειά σε σχέση με αυτή του κεντρικού αμυντικού. Πρέπει να ανέβεις πιο ψηλά για να πιέσεις. Ευτυχώς μπροστά μου παίζει ένας τεράστιος ποδοσφαιριστής όπως ο Βιεϊρίνια που τα καταφέρνει πολύ καλά μπροστά και δεν χρειάζεται να ανεβαίνω τόσο ψηλά».

Για το τι έχει αλλάξει από πέρυσι και ο Κοντρέρας αποδίδει καλύτερα σε αυτή την θέση που χρησιμοποιείται επισήμανε: «Κατά πάσα πιθανότητα αυτό έχει να κάνει με το γεγονός πως τότε δεν ήμουν 100% έτοιμος από την πλευρά της φυσικής κατάστασης γιατί είχα έναν τραυματισμό σοβαρό. Τώρα πιστεύω είμαι απολύτως καλά και προσπαθώ να βοηθάω την ομάδα».

Όσο για το αν ο ΠΑΟΚ θα γίνει φαβορί αν κερδίσει τον Ολυμπιακό… είπε: «Ίσως θα μπορούσαμε να το πούμε αυτό. Θα είναι ένα αποφασιστικό βήμα για την πρώτη θέση όμως σε κάθε περίπτωση βλέπουμε ότι οι τίτλοι του φαβορί δεν ταιριάζουν σε καμία ομάδα. Ο Ολυμπιακός που θεωρητικά ήταν φαβορί έχασε από τον Άρη. Εμείς λοιπόν επειδή υπάρχουν ακόμη πολλές αγωνιστικές, πρέπει να κάνουμε καλά την δουλειά μας, να κερδίζουμε και στο τέλος να δούμε τι καταφέραμε».

Για το αν είναι ευτυχή συγκυρία για τον ΠΑΟΚ να υποδέχεται τον Ολυμπιακό, όντας σε πολύ καλή κατάσταση και μετά από νίκη σε τοπικό ντέρμπι τόνισε: «Θεωρώ ότι είναι λογικό να ξεκινάμε εμείς με ένα μικρό πλεονέκτημα γιατί βρισκόμαστε σε μία καλή φόρμα. Παίζουμε στο γήπεδο μας που θα γεμίσει σίγουρα από τον κόσμο και αυτά είναι θετικά. Όμως είναι ένα ντέρμπι που θα υπάρχουν και κάποιοι αστάθμητοι παράγοντες που δεν μπορούμε να υπολογίσουμε. Να δούμε σε τι μέρα θα βρεθούν οι ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων. Εμείς δουλεύουμε πολύ καλά και θα προσπαθήσουμε πάλι να βγάλουμε αυτά που δουλεύουμε στις προπονήσεις».

Για την καλύτερη ψυχολογία που δείχνει να βρίσκεται στα play-off ο ΠΑΟΚ σε σχέση με τα περσινά υπογράμμισε: «Μετά από ένα δύσκολο ξεκίνημα, η ομάδα κατάφερε να ανεβάσει την απόδοση της και αυτή διατηρήθηκε ψηλά για ένα μεγάλο διάστημα. Μετά τις τρεις συνεχόμενες ήττες η ομάδα έδειξε χαρακτήρα και επανέφερε κάποια στοιχεία που φαινομενικά είχε χάσει, όπως για παράδειγμα η αμυντική μας λειτουργία. Είμαστε σε καλή φόρμα και θέλουμε να το εκμεταλλευτούμε. Φυσικά και ο Ολυμπιακός έχει τα δικά του όπλα και είναι βέβαιο ότι θα έρθουν για να πάρουν ένα καλό αποτέλεσμα».

Για τις 11 κάρτες που έχει δεχθεί και είναι οι περισσότερες σε σχέση με οποιονδήποτε άλλον παίκτη τόνισε: «Μάλλον θα μείνει σαν ανέκδοτο αυτό στο τέλος της χρονιάς! Περιμένω να μείνει όπως έχει αυτό το θέμα των καρτών. Θα προσπαθήσω να μην πάρω άλλη κάρτα. Πιστεύω ότι στην πλειοψηφία τους πάντως ήταν δίκαιες οι κάρτες που έχω πάρει».

Εθνική Ελλάδας: Οι πρώτοι εννέα για το Μουντιάλ


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη της προετοιμασίας της Εθνικής ομάδας ενόψει της τελικής φάσης του Μουντιάλ που θα διεξαχθεί το καλοκαίρι στα γήπεδα της Νότιας Αφρικής, ξεκίνησε.

Την Δευτέρα, ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Ότο Ρεχάγκελ απηύθυνε πρόσκληση σε εννέα παίκτες, που ανήκουν σε συλλόγους του εξωτερικού, για να συμμετάσχουν στην προετοιμασία της Εθνικής Ανδρών ενόψει του Μουντιάλ 2010 (έναρξη προπονήσεων στις 17/5/2010).

Ο επιθετικός της Στεάουα,Παντελής Καπετάνος μετά την κλήση του τον περασμένο Μάρτιο στο φιλικό με τη Σενεγάλη, πλέον αποτελεί μόνιμη επιλογή και είναι στον...προθάλαμο για το Παγκόσμιο Κύπελλο ενώ στις επιλογές είναι και ο Χρήστος Πατσατζόγλου της Ομόνοιας ο οποίος αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού και απουσίασε για μεγάλο διάστημα από την ενεργό δράση αλλά θεωρείται πλέον έτοιμος.

Ακόμη ο Γερμανός προπονητής επέλεξε και τον Αλέξανδρο Τζιόλη που αγωνίστηκε το τελευταίο εξάμηνο ως δανεικός από τον Παναθηναϊκό στη Σιένα.

Δεδομένη ήταν η κλήση στον Φάνη Γκέκα της Χέρτα, τον Σωτήρη Κυργιάκο της Λίβερπουλ, τον Βαγγέλη Μόρα της Μπολόνια, τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο της Τζένοα, τον Γιώργο Σαμαρά της Σέλτικ αλλά και τον Άγγελο Χαριστέα της Νυρεμβέργης οι οποίοι άλλωστε είναι μόνιμα στελέχη της "γαλανόλευκης".

Στον αντίποδα εκτός Μουντιάλ έμεινε και επίσημα πλέον ο Γιάννης Αμανατίδης της Αϊντραχτ Φρανκφούρτης καθώς απουσίασε για το μεγαλύτερο διάστημα της σεζόν λόγω τραυματισμού και ο Ότο Ρεχάγκελ πρόσφατα με δηλώσεις του στον γερμανικό Τύπο, είχε ουσιαστικά προαναγγείλει ότι δύσκολα θα ήταν στην αποστολή για την τελική φάση του Μουντιάλ.

Πιο αναλυτικά οι ποδοσφαιριστές που κλήθηκαν από τον ομοσπονδιακό τεχνικό είναι οι εξής: Φάνης Γκέκας(Χέρτα), Παντελής Καπετάνος(Στεάουα), Σωτήρης Κυργιάκος(Λίβερπουλ), Βαγγέλης Μόρας(Μπολόνια), Σωκράτης Παπασταθόπουλος(Τζένοα), Χρήστος Πατσατζόγλου(Ομόνοια), Γιώργος Σαμαράς(Σέλτικ), Αλέξανδρος Τζιόλης(Σιένα), Αγγελος Χαριστέας(Νυρεμβέργη).

Μουντιάλ 2010: Χωρίς Κουράνι η Γερμανία


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Μπορεί ο Κέβιν Κουράνι να διανύει μια καταπληκτική χρονιά με τη Σάλκε, όμως ο προπονητής της Γερμανίας του κρατάει... μανιάτικο το περιστατικό στον αγώνα με τη Ρωσία πριν 1,5 χρόνο περίπου. Ετσι με σχετική ανακοίνωσή της η γερμανική ομοσπονδία ενημέρωσε πως ο 28χρονος επιθετικός δεν θα είναι στην αποστολή της "νατσιονάλμανσαφτ" για το επερχόμενο Μουντιάλ.

Στις 11/10/2008 η Γερμανία φιλοξενούσε τη Ρωσία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου και ο Γιόακιμ Λεβ είχε αφήσει εκτός 18αδας τον Κέβιν Κουράνι. Aποτέλεσμα; Ο στράικερ της Σάλκε να φύγει εκνευρισμένος από το γήπεδο στο ημίχρονο.

Αυτή η συμπεριφορά του όμως φυσικά και δεν πέρασε απαρατήρητη από τον Λεβ ο οποίος τον έδιωξε αμέσως από την ομάδα. Και μπορεί φέτος ο Κουράνι να σκοράρει ασταμάτητα (18 γκολ στη Μπουντεσλίγκα), όμως ο τεχνικός της εθνικής παραμένει ανένδοτος παρά τις πιέσεις των ΜΜΕ να τον επαναφέρει στην ομάδα.

Και τη Δευτέρα το πρωί έκλεισε οριστικά την πόρτα στον Κουράνι για το Μουντιάλ, όπως ανακοίνωσε η γερμανική ομοσπονδία.

Φεύγει από τη Σάλκε

Το όνομα του Κουράνι βρίσκεται στη δημοσιότητα όχι μόνο λόγω εθνικής, αλλά και χάρη στον ατζέντη του που ουσιαστικά κάλεσε τους ενδιαφερόμενους για τον άσο της Σάλκε να έρθουν, λέγοντας ότι θα αποχωρήσει στο τέλος της σεζόν από το γερμανικό σύλλογο.

"Θα φύγει σίγουρα. Το συμβόλαιό του λήγει το καλοκαίρι και αυτός θα καθορίσει το δικό του μέλλον, έχοντας την τελευταία λέξη. Αλλά δεν μπορώ να τον φανταστώ να μένει στη Σάλκε", τόνισε ο Ρότζερ Γουίτμαν.

Οπως είναι φυσικό τα 18 γκολ και οι 7 ασίστ του σε 32 φετινές εμφανίσεις στο Μπουντεσλίγκα δεν θα αφήσουν ασυγκίνητα πολλά ευρωπαϊκά κλαμπ. Ηδη ομάδες όπως η Μανστεστερ Σιτι, Σάντερλαντ, Ντιναμό Μόσχας, Φενέρμπαχτσε και Μπεσίκτας φέρεται να έχουν πλησιάζει τον 28χρονο επιθετικό.

Στην Βόλφσμπουργκ ο ΜακΛάρεν

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/7ba5a12d83f37f2a1fddd82bf9b399c1_L.jpg?943912800?943912800?943912800Αφού κατέκτησε το πρωτάθλημα με την Τβέντε, ο Στιβ ΜακΛάρεν ετοιμάζεται για νέα σελίδα στη καριέρα του. Ο Άγγλος τεχνικός συμφώνησε σε όλα με την Βόλφσμπουργκ για να αναλάβει την τεχνική της ηγεσία και θα υπογράψει τριετές συμβόλαιο συνεργασίας. Ο Στιβ ΜακΛάρεν θα είναι ο νέος προπονητής της Βόλφσμπουργκ. Η πρώην πρωταθλήτρια Γερμανίας ήρθε σε συμφωνία με τον Άγγλο τεχνικό για τριετές συμβόλαιο ο οποίος θα αναλάβει στη θέση του Γκούντερ Κόστνερ ο οποίος βρισκόταν στο πάγκο της ομάδας μέχρι το καλοκαίρι ως αντικαταστάτης του Άρμιν Φε.

Οι «λύκοι» ήταν πολύ κοντά σε συμφωνία με τον Ζεράρ Ουγιέ, αλλά κάποια προσωπικά προβλήματα του Γάλλου τεχνικού εμπόδισαν την συμφωνία και στην επιφάνεια ήρθε το όνομα του ΜακΛάρεν. Ο 49χρονος τεχνικός είχε φύγει ως αποτυχημένος από την Αγγλία μετά τη μη πρόκριση της εθνικής Αγγλίας στο EURO 2008, αλλά στη Τβέντε κατάφερε να κατακτήσει το πρωτάθλημα.

Aρνείται να το παραδεχτεί...


Ο σερ Αλεξ Φέργκιουσον Με μόλις μία αγωνιστική να απομένει για τη λήξη του πρωταθλήματος και την Τσέλσι να υποδέχεται την τελευταία την Γουίγκαν, ο Σερ Αλεξ Φέργκιουσον ακόμα και μετά το «διπλό» της λονδρέζικης ομάδας στο «Ανφιλντ» επί της Λίβερπουλ πιστεύει στην ανατροπή του σκηνικού, έστω και την ύστατη στιγμή.

"Από τη μεριά μας, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να νικήσουμε τη Στόουκ την άλλη βδομάδα, και να ελπίζουμε στη Γουίγκαν. Είναι μια καλή ομάδα, που πιστεύω ότι μπορεί να δυσκολέψει την Τσέλσι. Κι αν τελικά τα πράγματα δεν έρθουν όπως τα θέλουμε, τουλάχιστον θα έχουμε κρατήσει το ενδιαφέρον μέχρι την τελευταία αγωνιστική", ήταν τα λόγια του Σερ Αλεξ.

«Το μυαλό μας στον Ολυμπιακό»

«Το μυαλό μας στον Ολυμπιακό»

Το γεγονός ότι στον ΠΑΟΚ τα μπακ σκοράρουν δεν αποτελεί είδηση, ούτε έκπληξη. Ο Μίρκο Σαβίνι με τη σειρά του χθες, ήρθε και αυτός να προστεθεί στη λίστα των σκόρερ του Δικεφάλου, πετυχαίνοντας το δεύτερο γκολ των «ασπρόμαυρων», με το οποίο «κλείδωσε» και τη νίκη για την ομάδα του κόντρα στον Άρη. Ο Ιταλός αμυντικός μετά τη λήξη του αγώνα δεν έκρυψε τη χαρά του τόσο για την επικράτηση της ομάδας του, όσο φυσικά και για το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του Δικεφάλου. «Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που κερδίσαμε. Όλοι οι ποδοσφαιριστές δουλεύουμε με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορούμε και να σκοράρουμε. Το να βάζω γκολ δεν είναι κάτι που μου συμβαίνει κάθε μέρα. Αυτή η νίκη έχει πολύ μεγάλη σημασία, καθώς παραμείναμε στην κορυφή της βαθμολογίας με επτά βαθμούς όσους και ο Ολυμπιακός. Από αύριο (σ.σ. σήμερα), το μυαλό μας θα είναι μόνο στα δύο ματς με τον Ολυμπιακό».

Σημαντική συνεργασία με Τσιρίλο

Για δεύτερο συνεχόμενο ματς στα πλέι οφ, ο Σαβίνι μαζί με τον Τσιρίλο αποτέλεσαν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο του ΠΑΟΚ. Ερωτηθείς για το πώς κρίνει την ιταλική συνεργασία στα μετόπισθεν ο Σαβίνι σχολίασε: «Πιστεύω πως δύο παίκτες δεν κάνουν από μόνοι τους τη διαφορά σε μία ομάδα. Ωστόσο θεωρώ πως στα πλέι οφ τα έχουμε πάει πολύ καλά. Θεωρώ τη συνεργασία μας σημαντική. Το πιο σημαντικό βέβαια στη δουλειά μας είναι να μην δεχόμαστε γκολ και αυτό έχουμε καταφέρει μέχρι τώρα. Και την Τετάρτη θα επιχειρήσουμε να κάνουμε την ίδια ακριβώς δουλειά κόντρα στον Ολυμπιακό».

Λεμονής: "Κοιτάζω το μέλλον"


Ο Τάκης Λεμονής στο ματς με τον Παναθηναϊκό Χαρούμενος εμφανίστηκε ο Τάκης Λεμονής, μία μέρα μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος Κύπρου, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό NovaΣΠΟΡ FM 94,6. Ο προπονητής της Ομόνοιας τόνισε ότι είναι ευχαριστημένος στην ομάδα της Λευκωσίας και είπε πως κάνει ήδη τον προγραμματισμό για το μέλλον...

Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο Λεμονής: «Ήταν μια μαγική βραδιά για την ομάδα, αφού ο κόσμος είχε εφτά χρόνια να πανηγυρίσει ένα τίτλο και όπως είναι φυσικό όλοι το διασκεδάσαμε. Ήταν πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα γιατί στα πλέι οφ όλοι είχαν ελπίδες . Μπήκαμε με προβάδισμα, το κρατήσαμε, το μεγαλώσαμε, παρά την αγωνία για δύο αγωνιστικές που φτάναμε στην πηγή και δεν πίναμε νερό. Είναι γνωστή η κόντρα Ομόνοιας και Ανόρθωσης, οπότε το να παίρνεις τον τίτλο απέναντι στο μεγαλύτερο αντίπαλο είναι ξεχωριστό. Όταν μένεις χρόνια μακριά από τίτλους υπάρχει μεγάλη πίεση και αυτό το κάνει ακόμα πιο δύσκολα. Το πάθος που υπάρχει είναι απίστευτο.

Δεν σκέφτηκα ποτέ να τα παρατήσω, γιατί αν πέρναγε από το μυαλό μου θα το έκανα. Είχαμε προβλήματα, αλλά είχαμε συνοχή και ξέραμε πόσο καλά είχαμε δουλέψει. Έχουμε παίξει τέσσερις φορές με τις καλύτερες ομάδες, οπότε δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει τα πρωτεία μας.

Κρίσιμη στιγμή για τη συνέχεια ήταν σε ένα τρελό ματς που είχαμε δεχθεί τρία γκολ σε 18�και υπήρξαν αντιδράσεις από τον κόσμο. Φαντάσου να γινόταν το ίδιο σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό. Το γυρίσαμε σε 4-3 και αυτό ήταν το σημείο κλειδί για την πορεία μας.

Έχω ακόμα ένα χρόνο συμβόλαιο, ευχαριστιέμαι αυτό που κάνω και θα συνεχίσω το έργο μου. Έχω κερδίσει πολλά εδώ. Έχουμε ξεκινήσει μια προσπάθεια με τον πρόεδρο που μου είχε πει ότι στη δουλεία του για να βάλει οροφή πρέπει πρώτα να χτιστούν θεμέλια. Έχουμε ένα σπουδαίο προπονητικό κέντρο και πράγματα που δεν περίμενα να βρω. Αυτό που έζησα είναι ένα συναίσθημα που δύσκολα περιγράφεται. Είναι μια μέρα χαράς, αλλά ήδη άρχισα και σκέφτομαι το μέλλον. Απομένει να συμπληρώσουμε το ρόστερ της επόμενης σεζόν. Οι στόχοι μας είναι μακροπρόθεσμοι, αλλά έχουμε κάνει προγραμματισμό.

Αυτό που πρέπει να μάθει ο κόσμος είναι ότι η ομάδα δουλεύει σωστά και μπορούσε να υλοποιήσουμε τους στόχους που βάζουμε. Δεν πρέπει να παρασυρθούμε από τον ενθουσιασμό που φέρνει η κατάκτηση του πρωταθλήματος».


Όταν ρωτήθηκε για ενδεχόμενο επιστροφής του στον Ολυμπιακό, αρνήθηκε ευγενικά να σχολιάσει οτιδήποτε λέγοντας ότι επιθυμούσε να μιλήσει μόνο για την Ομόνοια.

«Τελικός» σήμερα για την «Μαύρη Θύελλα»

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/08e0fa64ad20141b86414512386e0184_L.jpg?943912800?943912800?943912800Μόνο νίκη θέλει στο σημερινό ματς με τον Ιωνικό η Καλαμάτα για να ελπίζει σε αποφυγή του απευθείας υποβιβασμού στη Γ’ εθνική. Τα πλάνα Κολιτσιδάκη για την 11αδα. Τον πιο κρίσιμο ματς των τελευταίων χρόνων δίνει σήμερα στις 6 το απόγευμα (ΕΤ3) η Καλαμάτα που αντιμετωπίζει στο γήπεδο της Νεάπολης τον Ιωνικό. Η «Μαύρη Θύελλα» απέχει πέντε βαθμούς από τον σημερινό της αντίπαλο στη βαθμολογία και μόνο με νίκη διατηρεί τις ελπίδες της για συμμετοχή στα πλέι άουτ και αποφυγή του απευθείας υποβιβασμού. Σε περίπτωση ισοπαλίας ή πολύ περισσότερο ήττας τα πάντα τελειώνουν και η ιστορική Καλαμάτα υποβιβάζεται μετά από 18 χρόνια στη Γ’ εθνική. Οι παίκτες έχουν καταλάβει την κρισιμότητα του σημερινού αγώνα και είναι αποφασισμένοι να τα δώσουν όλα για να αποσπάσουν τους τρεις βαθμούς της νίκης. Οι απουσίες δεν λείπουν πάντως από το «μελανόλευκο» στρατόπεδο. Τελευταία απώλεια ήταν στη χθεσινή προπόνηση ο Χρήστος Μανιάτης που σε μια διεκδίκηση της μπάλας, τραυματίστηκε στη δεξιά πλευρά στο μέτωπο και μετέβη στο Νοσοκομείο Καλαμάτας όπου του έγινε συρραφή στο βαθύ σκίσιμο με 7 ράμματα. Κατόπιν αυτού του γεγονότος, με ιατρική εντολή ετέθη εκτός αποστολής. Επίσης να σημειωθεί ότι θα λείψουν οι τιμωρημένοι Χατζής, Ηλιόπουλος, Κουτσοσπύρος και Σπυριδάκης, όπως και οι τραυματίες Σκαρλάτος και Γ. Καλογερόπουλος. Ο προπονητής Θανάσης Κολιτσιδάκης σύμφωνα με τα όσα έχει δείξει στις προπονήσεις σκοπεύει να παρατάξει την ομάδα του με ένα σύστημα 4-5-1. Το προβάδισμα για την 11αδα έχουν οι Μπαλτιμάς, Παπουτσής, Ψυχογιόπουλος, Καλαγκάνης, Α. Κωνσταντόπουλος, Τσιμικλής, Τάσιτς, Σιλά, Ντε Βινσέντι, Πουρτουλίδης και Ετέροβιτς. Την αποστολή συμπληρώνουν οι Σπανός, Ντουγέρογλου, Καμινιώτης, Χ. Κωνσταντόπουλος, Δασκαλάκης, Τσόπελας και Μπαστακός.

Για... διακοπές ο Τριτσώνης

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/63d19fd8f7284ca0e71ad6c82b228f77_L.jpg?1272866129?1272866129?1272866129Δεν πρόκειται να ξανασφυρίξει μέχρι τέλος της περιόδου ο Τάκης Τριτσώνης καθώς στην ΚΕΔ υπάρχουν πολλά παράπονα για τη διαιτησία του στο ντέρμπι Ολυμπιακός - ΑΕΚ. Ο παρατηρητής διαιτησίας Μανώλης Γιανναδάκης που ήταν στο Καραϊσκάκη του έχει βάλει εξαιρετικά χαμηλό βαθμό για τρεις λανθασμένες αποφάσεις: για το πέναλτι που δόθηκε στην ΑΕΚ, για άλλο ένα πέναλτι που δεν δόθηκε στο 29' σε μαρκάρισμα του Αβραάμ Παπαδόπουλου στον Σκόκο και για το γκολ του Μανωλά που δεν μέτρησε!
Να σημειώσουμε ότι ουσιαστικά αυτό ήταν το πρώτο ντέρμπι στην καριέρα του Τριτσώνη...

Υποδοχή …με αποδοκιμασίες στο ξενοδοχείο!

Υποδοχή …με αποδοκιμασίες στο ξενοδοχείο!

Αγανακτισμένος ήταν ο κόσμος του Άρη. Όχι τόσο πολύ για την ήττα, αλλά γιατί είδαν 13 παίκτες άψυχους στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας. Και αυτό είναι που ενόχλησε τους περισσότερους. Τέτοια παιχνίδια κερδίζοντας μόνο με ψυχή, πάθος και αυτοσυγκέντρωση. Τίποτα από αυτά τα τρία όμως δεν είχαν χθες όσοι ποδοσφαιριστές κλήθηκαν να αγωνιστούν. Και αυτό είναι που ενόχλησε περισσότερο από κάθε άλλο.
Θέλοντας να εκφράσουν έτσι την αγανάκτησή τους, αλλά και να… αφυπνίσουν τους ποδοσφαιριστές του Κούπερ, μία μερίδα οπαδών του Άρη επισκέφτηκε τα ξημερώματα το ξενοδοχείο της ομάδας. Με το που επέστρεψε το λεωφορείο της αποστολής από την Τούμπα, οι αγανακτισμένοι οπαδοί αποδοκίμασαν έντονα (φραστικά εννοείτε) τους «κίτρινους», οι οποίοι κατάλαβαν το πόσο πολύ ήθελε ο λαός αυτό το παιχνίδι, αλλά δυστυχώς οι ίδιοι δεν έκαναν τίποτε για να το διεκδικήσουν.
Μην ξεχνάμε ότι ο λαός του Άρη, παρότι πληγωμένος, πικραμένος και απογοητευμένος από τον χαμένο τελικό Κυπέλλου βρέθηκε ύστερα από 4 ημέρες στο Κλεάνθης Βικελίδης, το γέμισε και χειροκρότησε από την αρχή τους παίκτες της ομάδας, δείχνοντάς τους στήριξη και στέλνοντάς το μήνυμα ότι πάντα θα είναι δίπλα τους. Η χθεσινή όμως τραγική και άψυχη εμφάνιση της ομάδας στην Τούμπα λογικό ήταν να τους απογοητεύσει και παράλληλα να εξαγριώσει πολλούς από αυτούς.

Ζιοβάνι: "Καλύτερα στον Ολυμπιακό από την Μπαρτσελόνα"

http://www.contra.gr/images/m/giovanni_0305_m.jpgΜε τα καλύτερα λόγια μίλησε για την παρουσία του στον Ολυμπιακό ο πρώην παίκτης των "ερυθρόλευκων" Ζιοβάνι, δηλώνοντας μάλιστα χαρακτηριστικά ότι στην ομάδα του Πειραιά πέρασε καλύτερα σε σχέση με την Μπαρτσελόνα.

Παράλληλα, ο Βραζιλιάνος άσος, που λατρεύτηκε από τους φίλους των "ερυθρόλευκων", αναφέρθηκε στην απόφασή του να φορέσει την φανέλα της Σάντος.

"Ήταν δώρο Θεού. Ο μεγαλύτερος γιος μου έπρεπε να έρθει στο Σάο Πάουλο για μια εγχείρηση και παρότι δεν ήταν κάτι σοβαρό, έπρεπε να μείνουμε για αρκετό καιρό στην πόλη. Ο πρόεδρος της ομάδας μίλησε με ένα φίλο μου και κατάφερα να κάνω το όνειρο μου πραγματικότητα. Δηλαδή να κλείσω την καριέρα μου στην Σάντος".

Όταν ρωτήθηκε για το αν του λείπει όλος αυτός ο ντόρος που γινόταν κάποτε γύρω από το όνομά του, απάντησε:

"Μου λείπει, αλλά δεν μετανιώνω. Ακόμα και στον Ολυμπιακό μπορούσα να πετύχω πολλά περισσότερα, όμως κατάφερα να κάνω πολλούς φίλους. Η Μπαρτσελόνα ήταν μια υπέροχη ομάδα, όμως στον Ολυμπιακό πέρασα καλύτερα".

Δέχθηκε 2 κίτρινες κάρτες αλλά... δεν αποβλήθηκε ο Μπούσκετς

http://www.contra.gr/images/busquets_yellow_030510.jpgΑνθρωποι είμαστε και λάθη γίνονται ακόμη και στις καλύτερες... οικογένειες όπως είναι η Primera Division. Στην αναμέτρηση της Μπαρτσελόνα με τη Βιγιαρεάλ στο "Μαδριγάλ" ο Σέρχιο Μπούσκετς αντίκρισε δύο κίτρινες κάρτες αλλά δεν αποβλήθηκε!

Ο μέσος των καταλανών τιμωρήθηκε με κάρτα στο 63ο λεπτό για χέρι κι ενώ η ομάδα του είχε το προβάδισμα στο σκορ με 3-0. Στο 79ο λεπτό ο διαιτητής του αγώνα έβγαλε και δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Μπούσκετς, όχι όμως και την κόκκινη!

Σε εκείνο το σημείο λειτούργησαν άψογα τα αντανακλαστικά και η αντίληψη του Πεπ ΓΚουαρντιόλα. Αμέσως μόλις κατάλαβε ότι ο διαιτητής είχε κάνει λάθος αντικατέστησε τον Μπούσκετς ο οποίος είχε το θράσος να δώσει και το χέρι του στον άρχοντα του αγώνα πριν αποχωρήσει!

Λόπεζ : "Μας επηρέασε η ατμόσφαιρα"

http://www.sport24.gr/ast/cov/la/lazio_2010_5_3_8_54_42_b.jpgΤην παραδοχή ότι οι παίκτες της Λάτσιο επηρέαστηκαν από το κλίμα που επικρατούσε στις εξέδρες, με τον κόσμο της ομάδας τους να έχει ταχθεί ουσιαστικά υπέρ της Ίντερ προκειμένου να μην καταλήξει ο τίτλος στη Ρόμα, έκανε ο βοηθός προπονητή των "λατσιάλι" Τζοβάνι Λόπεζ."Αν μας επηρέασε η συμπεριφορά των οπαδών; Ελαφρώς μας επηρέασε. Προσπαθήσαμε μέσα στην εβδομάδα να απομονωθούμε από αυτό το σουρεαλιστικό περιβάλλον, όμως δεν ήταν εύκολο.

Ξεκινήσαμε το ματς με τα κατάλληλα κίνητρα",
τόνισε ο βοηθός του Έντι Ρέγια (ήταν τιμωρημένος και δεν είχε δικαίωμα να καθήσει στον πάγκο), για να προσθέσει:

"Το τιμ είχε εστιάσει την προσοχή του σε αυτά που εκτυλίσονταν μέσα στον αγωνιστικό χώρο, ταυτόχρονα όμως είχαμε αντιληφθεί ότι όλο το στάδιο επευφήμησε όταν σκόραρε ο Βάλτερ Σάμουελ.

Στο πρώτο μέρος τα πήγαμε αρκετά καλά, όμως όμως δεχτήκαμε το δεύτερο τέρμα καταρρεύσαμε."

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και ο Κριστιάν Μπρόκι, ο οποιός υποστήριξε ότι η ατμόσφαιρα που επικρατούσε στο γήπεδο επηρέασε την ομάδα κόντρα στην Ίντερ:

"Στην πρωτεύουσα υπάρχει μία παράδοξη κατάσταση. Έχουμε επίγνωση του αθλητικού μίσους που υπάρχει μεταξύ της Λάτσιο και της Ρόμα όμως εμείς δείξαμε ότι θέλαμε να πάρουμε αποτέλεσμα.

Χάρη στην ισοπαλία της Αταλάντα (1-1 με Μπολόνια) παίξαμε με μεγαλύτερη ηρεμία, όμως δεν έχουμε ακόμα εξασφαλίσει τη σωτηρία.

Θα υποφέρουμε στα επόμενα παιχνίδια. Αυτό το βράδυ είχαμε την ευκαιρία να πάμε διακοπές. Ελπίζω ότι αυτή η σεζόν θα τελειώσει σύντομα, για να επιστρέψουμε δυναμικά στους μεγάλους την επόμενη χρονιά."

Premier League Τα 10 "αστέρια" που έλαμψαν τη φετινή σεζόν

http://www.sport24.gr/ast/cov/ro/roone_2009_11_2_19_14_24_b.jpgΜπορεί το πρωτάθλημα στην Αγγλία να μην έχει ολοκληρωθεί ακόμα, αν και η Τσέλσι μόνο αν "αυτοκτονήσει θα το χάσει, ωστόσο αυτό δεν εμπόδισε την εφημερίδα "Sun" να βγάλει τους κορυφαίους δέκα ποδοσφαιριστές της σεζόν.

Νο.10: Γκάρεθ Μπέιλ (Τότεναμ)

Ο 21χρονος αριστερός μέσος μπορεί να είχε τον ρόλο του κομπάρσου το περασμένο διάστημα, ωστόσο υπό τις οδηγίες του Χάρι Ρέντναπ έχει αναγεννηθεί και φέτος βοήθησε αρκετά την ομάδα του σε κρίσιμα παιχνίδια.

Νο.9: Τόμας Βερμιούλεν (Άρσεναλ)

Ο 25χρονος επιθετικός πήγε το καλοκαίρι στους κανονιέρηδες με το ποσό των 10 εκ. Ευρώ και αμέσως έδειξε πως ο Αρσέν Βενγκέρ είχε δίκιο που επέμενε για την απόκτηση του. Αν πετύχαινε και λίγα παραπάνω γκολ, θα πραγματοποιούσε εντυπωσιακή σεζόν.

Νο.8: Μπόμπι Ζαμόρα (Φούλαμ)

Γνωστός γυρολόγος στην Αγγλία, ο Ζαμόρα φαίνεται πως βρήκε την Ιθάκη του στην Φούλαμ, με την οποία έχει φτάσει στον τελικό του Europa League. Μπορεί να μην σκοράρει με την συχνότητα που το έκανε στο παρελθόν, αλλά παραμένει εξαιρετικός κυνηγός.

Νο.7: Μπράνισλαβ Ιβάνοβιτς (Τσέλσι)

Το καλοκαίρι ο Παναθηναϊκός έκανε τον... δύσκολο στην Τσέλσι για να τον αποκτήσει. Τελικά ο 26χρονος αμυντικός έμεινε στους Μπλε και πραγματοποίησε μια γεμάτη σεζόν, στην οποία βοήθησε πολύ ειδικά στο διάστημα που ο Τζον Τέρι είχε προσωπικά προβλήματα.

Νο.6: Τζόε Χαρτ (Μπέρμπιγχαμ)

Η Μάντσεστερ Σίτι τον έδωσε δανεικό το καλοκαίρι που μας πέρασε στους Μπλε, με τον 23χρονο τερματοφύλακα να είναι ο φύλακας άγγελος της ομάδας του, γεγονός πως ίσως τον κρατήσει στην Μπέρμπιγχαμ και τη νέα σεζόν με κανονική μεταγραφή.

Νο.5: Σκοτ Πάρκερ (Γουέστ Χαμ)

Η σεζόν ήταν πολύ δύσκολη για τα "σφυριά", με τον Τζιανφράνκο Τζόλα σε ορισμένες φάσεις να χάνει τον έλεγχο στα αποδυτήρια. Παρόλα αυτά η αγωνιστική παρουσία του 30χρονου μέσου, ήταν αρκετή έτσι ώστε να κρατήσει τελικά την Γουέστ Χαμ στην Πρέμιερ Λιγκ.

Νο.4: Κάρλος Τέβες (Μάντσεστερ Σίτι)

Ο 25χρονος Αργεντινός έφυγε από την συμπολίτισσα Γιουνάιτεντ το καλοκαίρι που μας πέρασε, καθώς κρίθηκε ακριβός από τον Άλεξ Φέργκιουσον. Η παρουσία του ωστόσο τη φετινή σεζόν ήταν εξαιρετική, αφού αυτός είναι ο βασικός λόγος που η Σίτι κυνηγάει μέχρι την τελευταία αγωνιστική το όνειρο της συμμετοχής στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Νο.3: Φλοράν Μαλουντά (Τσέλσι)

Στην πρώτη του σεζόν με την φανέλα των Μπλε τον χαρακτήρισαν ως αδιάφορο και μια από τις χειρότερες μεταγραφές της εποχής "Αμπράμοβιτς". Φέτος ωστόσο ο 30χρονος αριστερός φουλ μπακ βοήθησε πολύ τη ομάδα του, τόσο με τα γκολ που πέτυχε, όσο και με τις ασίστ του.

Νο.2: Τζέιμς Μίλνερ (Άατον Βίλα)

Στα 24 του χρόνια δεν αποτελεί πλέον ένα ταλέντο, αλλά έναν ολοκληρωμένο ποδοσφαιριστή που πήρε από το χεράκι την Άστον Βίλα και την οδήγησε σε μια εξαιρετική πορεία. Κάλυψε με επιτυχία το κενό του Μπάρι και όλοι περιμένουν ότι θα γίνει ο επόμενος αρχηγός της ομάδας.

And the winner is... Γουέιν Ρούνεϊ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)

Πιο ώριμος και ουσιαστικός από ποτέ, ο 24χρονος άσος της Γιουνάιτεντ κάλυψε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το κενό που άφησε ο Κριστιάνο Ρονάλντο, πετυχαίνοντας ένα τσουβάλι γκολ. Ο Φέργκιουσον περιμένει πολλά από τον νεαρό επιθετικό, ενώ την ίδια απόδοση εύχεται να κάνει και στο Παγκόσμιο Κύπελλο ο Φάμπιο Καπέλο.

Σένσι: "Θα ντρεπόμουν στη θέση της Ίντερ"

http://www.sport24.gr/ast/cov/se/sensi_2010_5_3_10_28_41_b.jpgΗ παθητική στάση των παικτών της Λάτσιο στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα με την Ίντερ αλλά και η επιθυμία των ίδιων των οπαδών της να μην πάρει θετικό αποτέλεσμα ώστε το σκουντέτο να μην πάει στα χέρια του "εχθρού" (Ρόμα) συνεχίζει να προκαλεί αντιδράσεις στην άλλη πλευρά της πόλης.Έτσι μετά τον Τζαν Πάολο Μοντάλι που δήλωσε ευθαρσώς ότι "μεγαλύτερος χαμένος από το ματς ήταν ο αθλητισμός και το ιταλικό ποδόσφαιρο", τη σκυτάλη στην κριτική στους "λατσιάλι" πήρε η Ροζέλα Σένσι, με την πρόεδρο των "τζαλορόσι" να συγκαλεί διοικητικό συμβούλιο και στη συνέχεια να κατακεραυνώνει τους "αετούς".

"Μετά από αυτό που έχουμε δει, το να χαρακτηρίζουμε το πρωτάθλημά μας το ομορφότερο στον κόσμο είναι κάτι παραπάνω από παράδοξο. Εγώ αν ήμουν στη θέση της Ίντερ θα ντρεπόμουν να πάρω τη νίκη με τέτοιο τρόπο.

Πάντως είμαι σίγουρη για ένα πράγμα: η χαρά των οπαδών της Ρόμα δεν είναι μικρότερη από εκείνη των οπαδών της Ίντερ",
δήλωσε χαρακτηριστικά το αφεντικό της ομάδας του Κλαούντιο Ρανιέρι.

Όπως αναφέρει μάλιστα η "Gazzetta dello Sport", άνθρωποι της Ρόμα εξετάζουν το ενδεχόμενο να κάνουν επίσημη διαμαρτυρία για το Λάτσιο-Ίντερ, ενώ είναι πολύ πιθανό να τεθεί εκ νέου το ζήτημα της κοινής ώρας έναρξης των αγώνων, ώστε οι ομάδες να μην επηρεάζονται από αποτελέσματα που έχουν προηγηθεί.

Θα κάνει στριπτίζ?

Η Βεριντιάνα Μαλμάν υποσχέθηκε ότι θα κάνει στριπτίζ αν η Ιντερ κατακτήσει το Scudetto. Nα θεωρήσουμε ότι θα κάνει το ίδιο και αν πάρει το Ch. League;

Από την τηλεόραση το Μουντιάλ ο Νέρι!

http://www.sportdog.gr/Articles/Images/sd13/imgv3b_JCXFb1TRK8.jpgΔεν θα δώσει το «παρών» στο Μουντιάλ ο Νέρι Καστίγιο, καθώς ο Χαβιέρ Αγκίρε δεν τον συμπεριέλαβε στις προεπιλογές του.Ο ομοσπονδιακός τεχνικός του Μεξικό, παρόλο που είχε δηλώσει ότι υπολογίζει τον πρώην επιθετικό του Ολυμπιακού, ανακοίνωσε τους 26 ποδοσφαιριστές για το Παγκόσμιο Κύπελλο (θα «κόψει» ακόμη τρεις) χωρίς να συμπεριλαμβάνει τον Καστίγιο.

Αναλυτικά οι 26:

Τερματοφύλακες
Γκιγέρμο Οτσόα (Αμέρικα), Λουΐς Μίτσελ (Τσίβας), Όσκαρ Πέρες (Χαγκουάρες)

Αμυντικοί
Ραφαέλ Μάρκες (Μπαρτσελόνα), Κάρλος Σαλσίδο & Φρανσίσκο Ροντίγκες (Αϊντχόφεν), Έκτορ Μορένο (Άλκμααρ), Ρικάρντο Οσόριο (Στουτγκάρδη), Εφρέν Χουάρες (Πούμας), Πολ Αγκιάρ (Πατσούκα), Χόνι Μαγκαγιόν (Τσίβας), Χουάν Κάρλος Βελανσουέλα (Αμέρικα), Χόρχε Τόρες (Άτλας)

Μέσοι
Αντρές Γκουαρδάδο (Ντεπορτίβο), Χονάταν Ντος Σάντος (Μπαρτσελόνα), Χεράρδο Τοράδο (Κρους Ασούλ), Ισραέλ Κάστρο & Πάμπλο Μπαρέρα (Πούμας), Αντριάλ Αλντρέτε (Μορέλια)

Επιθετικοί
Κάρλος Βέλα (Άρσεναλ), Ζιοβάνι Ντος Σάντος (Γαλατάσαράι), Γκιγέρμο Φράνκο (Γουέστ Χαμ), Αλμπέρτο Μεντίνα, Αδόλφο Μπαουτίστα & Χαβιέρ Ερνάντες (Τσίβας), Κουατεμόκ Μπλάνκο (Βερακρούς)

Επιστράτευση στον Ηρακλή

Επιστράτευση στον Ηρακλή

Η απόφαση ελήφθη. Για πρώτη φορά στην ιστορία του ο Ηρακλής θα πορευτεί με μια διοίκηση από το Πρωτοδικείο, που θα προέρχεται από τις τάξεις των φιλάθλων της ομάδας. Σήμερα ή το αργότερο αύριο αναμένεται να κατατεθεί η πρόταση στο πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης ώστε να δημιουργηθεί διοίκηση και να αρχίσουν αντιμετωπίζουν τα προβλήματα που υπάρχουν αυτό το διάστημα στην Μίκρα.
Ολόκληρο το Σαββατοκύριακο υπήρξαν διαβουλεύσεις προκειμένου να καταλήξουν στα άτομα που θα προταθούν μέσω του ΓΣ στο πρωτοδικείο.
Η αλήθεια είναι ότι υπήρξαν αντικειμενικές δυσκολίες αφού δεν είχαν κατασταλάξει στα άτομα αφού υπήρξαν ορισμένες αποχωρήσεις και αρνήσεις στις αρχικές δεσμεύσεις τους. Παρόλα αυτά μετά από προσπάθειες που έγιναν βρέθηκαν τα πάντα άτομα που είναι απαραίτητα προκειμένου να δρομολογηθούν οι εξελίξεις ώστε να ξεκινήσει μια τιτάνια προσπάθεια. Ουσιαστικά πρόκειται για μια επιστράτευση όλων των Ηρακλειδέων που θα επιχειρήσουν να δείξουν ότι μπορούν να ανταπεξλέθουν των δυσκολιών και να βγάλουν το κάρο από την λάσπη.
Κρίνεται απαραίτητο να μείνουν στην άκρη οποίοι εγωισμοί υπάρχουν , αντιθέσεις και αντιπαραθέσεις, αφού προέχει να συμβάλουν για την προσπάθεια που θα γίνει. Γιατί υπάρχει μεγάλο ρίσκο και αν δεν βοηθήσουν όλοι δεν θα υπάρχει αποτέλεσμα.
Το δεύτερο και ίσως το πιο σημαντικό είναι ότι θα επιχειρηθεί να βρεθούν άμεσα χρήματα ώστε να τακτοποιηθούν οι περιπτώσεις που είναι σε προτεραιότητα για να μην τεθεί θέμα μη συμμετοχής της ομάδας στο νέο πρωτάθλημα.
Το πρώτο στοίχημα είναι να αποκτηθεί η συμμετοχή στο νέο πρωτάθλημα και για αυτό απαιτούνται ορισμένες διαδικασίες. Καταρχήν να μαζευτούν οι υπογραφές όλων των παικτών και του προσωπικού μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2009.
Με μια πρώτη προσπάθεια που έγινε υπολογίστηκε ότι το ποσό που χρειάζεται είναι περίπου 150 χιλιάδες ευρω και θα πρέπει να βρεθούν μέσα στις επόμενες μέρες.Πηγη Μετροσπορ

Βανγκέλι: «Δεν ξέρω τι φταίει»

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/0083766414de0cb578314c453264ae55_L.jpg?943912800?943912800?943912800Στην έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης της ομάδας αλλά και στην αδυναμία… να μπει ξανά στο παιχνίδι απέδωσε την ήττα από τον ΠΑΟΚ ο Κρίστι Βανγκέλι. «Οφείλουμε να είμαστε συγκεντρωμένοι στη συνέχεια», τόνισε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στο τι έφταιξε και ο Άρης δεν μπόρεσε να αποδράσει με το διπλό από την Τούμπα ο Αλβανός αμυντικός είπε:

«Δεν παίξαμε όπως θα έπρεπε και δεν ξέρω τι φταίει σε αυτό. Στο πρώτο ημίχρονο μπήκαμε χωρίς αυτοσυγκέντρωση και αυτό μας στοίχησε με τα δύο γκολ που δεχτήκαμε. Στο δεύτερο ημίχρονο ισορροπήσαμε κάπως το παιχνίδι, αλλά δίχως να καταφέρουμε να ανταπεξέλθουμε, είπε αρχικά και πρόσθεσε:

«Οφείλουμε να είμαστε συγκεντρωμένοι για την δύσκολη συνέχεια. Υπάρχουν άλλα τέσσερα παιχνίδια και θα τα παλέψουμε όλα, αρχής γενομένης από αυτό κόντρα στην ΑΕΚ την Τετάρτη».

Το πήραν το μήνυμα;

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/11b12fd471b3ea8885643a35a924568e_L.jpg?943912800?943912800?943912800Ο Σταύρος Αδαμίδης στις προγραμματικές του δηλώσεις ως ο νέος πρόεδρος της ΑΕΚ είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν θα δεχτεί να παίζουν παιχνίδια εις βάρος της ΑΕΚ και ότι οι εποχές που θα ασελγούν στην Ένωση δεν πρόκειται να ξανασυμβούν. Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις η δικαίωση για τον 36χρονο δικηγόρο ήρθε στο Καραϊσκάκη. Ο τίμιος (αφού μετά παραδέχτηκε ότι τα έκανε θάλασσα) Σταύρος Τριτσώνης αποφάσισε με το έτσι θέλω να δώσει τη νίκη στον Ολυμπιακό. Το γκολ του Μανωλά στο 86' δεν θα τα ακύρωνε ούτε ο ίδιος ο Κόκκαλης, αλλά δεν είναι μόνο η συγκεκριμένη φάση που έδειξε καταφανέστατα ότι η διαιτησία κατά της ΑΕΚ δεν πρόκειται να αλλάξει ούτε στα πλέι οφ.

Να θυμηθούμε την κάρτα στον Αραούχο από πολύ νωρίς ή το πέναλτι στην αγκωνιά του Παπαδόπουλου επί του Σκόκο; Το θέμα είναι ότι για άλλη μία φορά η διαιτησία παίζει πάλι το ρόλο της σε ένα ματς, και όλος τυχαίος πάντοτε εις βάρος της Ένωσης.

Εκεί στην διοίκηση τώρα που πήραν και το νέο μήνυμα θα κάνουν κάτι ή πέρα βρέχει και η ομάδα θα συνεχίζει να βιώνει κάθε αγωνιστική τις αδικίες στο πετσί της;

Αποφασίζει ο Μπενίτεθ

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/e85fe49f673f57e70f52887795c1a907_L.jpg?1272862734?1272862734?1272862734Μέσα στην εβδομάδα θα ξεκαθαρίσει κατά μεγάλο ποσοστό η παραμονή του Ράφα Μπενίτεθ στην Λίβερπουλ. Ο Ισπανός τεχνικός θα έχει συζητήσεις με τους ανθρώπους της αγγλικής ομάδας η οποία θα κρίνει το μέλλον του στην ομάδα. Οι φήμες και τα δημοσιεύματα που θέλουν τον Ράα Μπενίτεθ να συνεχίζει τη καριέρα του στην Γιουβέντους αυξάνονται κάθε μέρα, αλλά ο ίδιος εμφανίζεται θετικός στο να παραμείνει στο «Άνφιλντ» εφόσον λάβει τις απαραίτητες εγγυήσεις ότι η ομάδα θα ενισχυθεί στις μεταγραφές.

«Θα έχω συνάντηση με τον πρόεδρο τις επόμενες ημέρες. Έχω συμβόλαιο για άλλα τέσσερα χρόνια, οπότε θα δούμε τι θα γίνει», τόνισε ο Ισπανός και συνέχισε: «Οι οπαδοί θέλουν να ξέρουν αν θα παραμείνω, αλλά εγώ σκέφτομαι το επόμενο παιχνίδι με τη Χαλ».

Στη συνέχεια ο Μπενίτεθ πέρασε στην αντεπίθεση: «Τα τελευταία δύο χρόνια ο προπονητής παίρνει την ευθύνη για όλα. Η πραγματικότητα, όμως είναι άλλη. Αν συγκρίνεις τα χρήματα, τη δύναμη και τις επιλογές που έχει στις μεταγραφές η κάθε ομάδα, και αναλύσεις όλα τα στοιχεία, τότε θα έχεις λάβει τις απαντήσεις. Οι οπαδοί είναι πολύ έξυπνοι και γνωρίζουν τι ακριβώς συμβαίνει. Είναι ξεκάθαρο το πώς έχουν τα πράγματα τώρα και πρέπει να συνεχίσουμε. Την νέα σεζόν θα πρέπει να τα κάνουμε όλα σωστά. Γιατί εάν κάνουμε έστω κι ένα λάθος, δεν θα έχουμε την ευκαιρία να αντιδράσουμε. Θα είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα μετά», τόνισε.

Eνδιαφέρον ΠΑΟΚ για Νούνο Ασίς

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/18dac7d35b7a303528fa7632365d6800_L.jpg?1272861722?1272861722?1272861722Τον έμπειρο Νούνο Ασίς φέρεται να έχει βάλει στο μεταγραφικό του «στόχαστρο» ο ΠΑΟΚ σύμφωνα με πορτογαλικά δημοσιεύματα, προκειμένου να ενισχυθεί στην επιθετική του γραμμή την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο. Συνέχεια στα μεταγραφικά σενάρια εκ …Πορτογαλίας δίνουν τα ΜΜΕ της χώρας της Ιβηρικής χερσονήσου, αφού στην ιστοσελίδα «record.xl.pt» την εμφάνιση του για ακόμα μία φορά έκανε το …όνομα του ΠΑΟΚ που εμπλέκεται σε ενδιαφέρον απόκτησης για τον Νούνο Ασίς της Βιτόρια Γκιμαράες.

Πρόκειται για έναν έμπειρο επιθετικό, ο οποίος έχει θητεύσει σε αρκετές ομάδες της Πορτογαλίας, αφού έχει φορέσει τη φανέλα της Γκιμαράες από το 2001 ως το 2004, όπου σε 108 συμμετοχές είχε 11 γκολ, συνέχισε στην Μπενφίκα του Σάντος από το 2005 ως το 2008, έχοντας 56 συμμετοχές και 4 γκολ και από τότε ως σήμερα αγωνίζεται και πάλι στη Γκιμαράες, έχοντας 47 συμμετοχές και 11 γκολ.

«Ο Νούνο θέλοντας να φύγει από την Γκιμαράες έχει αρχίσει να σκέφτεται το ενδεχόμενο να φύγει από την Πορτογαλία. Ο ΠΑΟΚ του Φερνάντο Σάντος, από την Ελλάδα, η Πόρτσμουθ και Αλ – Σαράι, από το Ντουμπάι, είναι κάποια από τα σωματεία που θα ήθελαν τον Ασίς στο δυναμικό τους», αναφέρει μεταξύ άλλων η πορτογαλική ιστοσελίδα, ενώ σημειώνεται ότι το συμβόλαιο του Πορτογάλου επιτελικού μέσου της Γκιμαράες λήγει το καλοκαίρι του 2011, οι ιθύνοντες της πορτογαλικής ομάδας επιθυμούν να ανανεώσουν τη συνεργασία τους, ο Ασίς όμως φαίνεται πως θέλει να αποδεσμευτεί και να αναζητήσει την τύχη του σε μεγαλύτερη ομάδα.

Νίκη των Λέικερς


Νέα παράσταση έδωσε ο Κόμπι Μπράιαντ Με το δεξί μπήκαν οι Λέικερς στον 2ο γύρο των πλέι οφ. Επικράτησαν των Τζαζ με 104-99 και έκαναν το 1-0 στη σειρά των αγώνων. Ο Κόμπι Μπράιαντ πέτυχε 11 από τους συνολικά 31 πόντους του στα τέσσερα τελευταία λεπτά του αγώνα, ενώ ο Πάου Γκασόλ τελείωσε το ματς με 25 πόντους, 12 ριμπάουντ και πέντε κοψίματα.

Από την ομάδα της Γιούτα, που μετράει 15 ήττες στη σειρά μέσα στο Λος Aντζελες, ο Ντίρον Ουίλιαμς πέτυχε 25 πόντους. Στην Ατλάντα οι Χοκς νίκησαν τους Μπακς με 95-74 στον 7ο αγώνα της σειράς και προκρίθηκαν από τον πρώτο γύρο με 4-3 στις νίκες. Συνοπτικά σε αγώνες για τον 1ο και τον 2ο γύρο των πλέι οφ στο πρωτάθλημα μπάσκετ του ΝΒΑ, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

1ος γύρος
Ατλάντα-Μιλγουόκι 95-74 (σκορ 4-3)
Η Ατλάντα προκρίθηκε στην επόμενη φάση

2ος γύρος
ΛΑ Λέικερς-Γιούτα 104-99 (σκορ 1-0)

Τα σχέδια για το νέο γήπεδο του Πανιωνίου



Μακέτα του νέου γηπέδου του Πανιωνίου Η εταιρεία "Σμύρνη 1890", που έχει δημιουργηθεί προκειμένου να αποτελέσει το όχημα για την ανάπτυξη του Πανιωνίου, παρουσίασε επίσημα πλέον τα σχέδια για το νέο γήπεδο, το οποίο θα είναι πολαπλών χρήσεων και θα στεγάσει όλα τα αθλήματα του συλλόγου. Εντυπωσιακό είναι και το βίντεο της παρουσίασης.

Το νέο γήπεδο θα δημιουργηθεί αφού γκρεμιστεί του υπάρχον και όπως τονίζεται στα σχέδια, θα είναι απολύτως αυτοχρηματοδοτούμενο, χωρίς να ζητηθεί η παραμικρή κρατική βοήθεια. Θα είναι χωρητηκότητας 12.000 θεατών, πλήρως σκεπασμένο, θα έχει στίβο, αλλά και κλειστές αίθουσες για όλα τα αθλήματα, ευρωπαϊκών προδιαγραφών.

Ομάδα, κόσμος απαντούν

Ομάδα, κόσμος απαντούν

Μπορούν να ξεπεράσουν το σοκ σε μιάμισι μέρα; Ο ΠΑΟΚ θα προσπαθήσει σήμερα στις πέντε να δώσει την απάντηση του στον Μουζάκη και στον κάθε Μουζάκη, που σκέφτεται να βάλει τρικλοποδιές στην προσπάθεια αναγέννησης που κάνουν στον «Δικέφαλο». Χρόνος να μένουν στα όργια, στην ατυχία αλλά και στα λάθη του Σαββάτου δεν υπάρχει. Όλοι ελπίζουν σε καλύτερη εικόνα, διαιτητικό σεβασμό και στο 1-1 για να ταξιδέψουν πάλι στην Αθήνα και να διεδκικήσουν εκεί αυτό που τους στέρησαν (διαιτητές αλλά και η πληγή των βολών…) πριν δύο μέρες. Οι παίκτες παρακολούθησαν σε βίντεο τον αγώνα της Κυψέλης, ξεμούδιασαν χθες το νωρίς το απόγευμα και άκουσαν τον Μαρκόπουλο στηνη διδασκαλία τακτικής και στον εντοπισμό των λαθών (κυρίως στην άμυνα).Προβλήματα δεν υπάρχουν καθώς άπαντες βρίσκονταις την διάθεση του 61χρονου τεχνικού. Ωστόσο όλοι περιμένουν μαζική προσέλευση των φιλάθλων του ΠΑΟΚ προκειμένου με κόσμιο αλλά θερμό τρόπο να σταλεί προς κάθε κατεύθυνση το μήνυμα. Τι θέλουν; Δυνατές ομάδες με γεμάτα γήπεδα 8000 ανθρώπων, ή άδεια «κλειστά» των 200 φιλάθλων;
Ο Σούλης Μαρκόπουλος αναφερόμενος στο σημερινό παιχνίδι, τόνισε ότι μπορεί να είναι πιο δύσκολο από αυτό του Σαββάτου στην Κυψέλη, αλλά εξέφρασε και την πίστη για επιστροφή την Πέμπτη στην Αθήνα: «Θα κάνουμε τα πάντα για να κερδίσουμε και να πάμε την επόμενη Πέμπτη πάλι στην Αθήνα για να διεκδικήσουμε εκεί την πρόκρισή στην τετράδα» σχολίασε ο τεχνικός του ΠΑΟΚ και πρόσθεσε: «Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, να παραμείνουμε ήρεμοι και αφοσιωμένοι στο στόχο μας. Περιμένουμε και σε αυτό το παιχνίδι τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ, να έρθουν στο γήπεδο και να συμπαρασταθούν στην προσπάθειά μας, όπως κάνουν από την αρχή της χρονιάς. Η παρουσία τους θα είναι ιδιαίτερα σημαντική για την προσπάθειά μας και για να πετύχουμε την Πέμπτη ότι δεν καταφέραμε το Σάββατο».Πηγη Μετροσπορ

Να φέρει την σειρά στα… ίσα

Να φέρει την σειρά στα… ίσα

Στο ντεμπούτο του στον πάγκο του Άρη, γεύτηκε την χαρά της νίκης απέναντι στον Ολυμπιακό για τον θεσμό του Κυπέλλου με 93-83, αποτέλεσμα που δεν έδωσε όμως την πρόκριση στον τελικό του θεσμού. Από τότε έχουν αλλάξει αρκετά στον Άρη, όμως η νίκη είναι το ζητούμενο για τον Ντέιβιντ Μπλατ και τους παίκτες του προκειμένου να μείνουν… ζωντανοί στην υπόθεση πρόκριση στην ημιτελική φάση και να μην ξεκινήσουν τόσο νωρίς διακοπές. Έτσι η νίκη είναι ο μεγάλος στόχος σήμερα στις 19:00 στο Αλεξάνδρειο για τους «κίτρινους» προκειμένου να ισοφαρίσουν την σειρά σε 1-1 και να περιμένουν την13η Μαίου για να επιστρέψουν στον Πειραιά για τον τρίτο και καθοριστικό αγώνα.
Η αποστολή βέβαια δύσκολη απέναντι σε μία υπερπλήρης ομάδα, αλλά στον Άρη πιστεύουν στην ισοφάριση σε πρώτη φάση και θέλουν να αποδείξουν ότι ακόμα και τώρα μπορούν να σώσουν την χρονιά και να πετύχουν μία μεγάλη πρόκριση.
Ο Ντέιβιντ Μπλατ, προσπάθησε στο μικρό χρονικό διάστημα να προετοιμάσει την ομάδα του, κυρίως στο ψυχολογικό κομμάτι και να ηρεμήσει τους παίκτες του που δεν μπορούσαν να χωνέψουν την συμπεριφορά των διαιτητών και τα σφυρίγματα σε βάρος τους στον πρώτο αγώνα. Ακόμα και ο ήρεμος Ντέιβιντ Μπλατ ξέσπασε μετά το τέλος της πρώτης αναμέτρησης, ζητώντας καλύτερες συνθήκες στα επόμενα παιχνίδια, αρχής γενομένης από αυτό της Δευτέρας στο Αλεξάνδρειο. Ο προπονητής του Άρη με γραπτή του δήλωση στο επίσημο σάιτ του ΕΣΑΚΕ υπογράμμισε αρχικά ότι: «Είναι το δεύτερο παιχνίδι των πλέι οφ. Ελπίζουμε αυτή τη φορά οι συνθήκες να είναι καλύτερες από ό,τι το Σάββατο. Εμείς έτσι και αλλιώς θα παίξουμε με δύναμη και πάθος, για να τιμήσουμε τους φιλάθλους μας» ενώ έκανε και κάλεσμα στον κόσμο της ομάδας του Άρη να βρεθεί στο Αλεξάνδρειο και να τους στηρίξει σε αυτόν τον δύσκολο αγώνα: «Ελπίζουμε ότι θα έχουμε ξανά τη στήριξη που έχουμε όλη τη χρονιά από τον κόσμο του Άρη».
Από τεχνικής πλευράς ο προπονητής των «κιτρίνων» ζήτησε από τους παίκτες του να επιβάλλουν δικό τους ρυθμό από την αρχή, πραγματοποιώντας μία εμφάνιση ανάλογη του αγώνα του Κυπέλλου.

Δημητριάδης: Αλλοίωση αποτελέσματος. Ρωτάμε γιατί;

http://www.sportdog.gr/Articles/Images/sd13/imgv3b_zjetOcV0AB.jpgΤηλεφωνική παρέμβαση στην βραδινή εκπομπή του Novasports έκανε ο τιμ μάνατζερ της ΑΕΚ, Βασίλης Δημητριάδης, ώστε να εκφράσει τα παράπονά του για την διαιτησία της αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό.

«Υπάρχει αλλοίωση αποτελέσματος. Κρίμα και αδικία. Το αποτέλεσμα του αγώνα είναι πλασματικό», ανέφερε αρχικά και συνέχισε: «Εμείς έχουμε μάθει να χάνουμε και να δίνουμε συγχαρητήρια στον αντίπαλο. Δεν έχουμε μάθει όμως να νικάμε έτσι».

Όσον αφορά το πέναλτι του Καφέ, που δόθηκε, του Σκόκο που ζητάει η ΑΕΚ, αλλά και το γκολ του Μανωλά που ακυρώθηκε, σημείωσε: «Είδα με προσοχή τις φάσεις και δείτε την έκφραση του Ζεβλάκοφ στην φάση του πέναλτι. Είναι ξεκάθαρο το πέναλτι στον Καφέ. Ο Ζεβλάκοφ βρίσκει τον Καφέ. Δείτε τις άλλες φάσεις που είναι ξεκάθαρες. Αποδείχθηκε πάλι πως ο κ. Τριτσώνης είναι… λίγος για τέτοια παιχνίδια. Για ακόμα μία φορά η διαιτησία ήταν εις βάρος της ΑΕΚ.

Αναρωτιόμαστε γιατί; Συνυπεύθυνοι είναι βέβαια και οι βοηθοί εκτός από τον κ. Τριτσώνη. Στην φάση που γίνεται πέναλτι στον Σκόκο, ο επόπτης είναι δίπλα».

Ανταλλαγή Ντάρμπισιρ με Φόρτσουν...


Ο Ντάρμπισιρ πανηγυρίζει το γκολ κόντρα στον Παναθηναϊκό Τα σενάρια και τα δημοσιεύματα με ομάδες του εξωτερικού που θέλουν παίκτες του Ολυμπιακού, συνεχίζονται. Το νέο όνομα που προστέθηκε είναι αυτό του Ματ Ντάρμπισιρ, ο οποίος βρίσκεται στο στόχαστρο της Σέλτικ του Γιώργου Σαμαρά. Ο Σκωτσέζοι δίνουν ως αντάλλαγμα τον Μαρκ Αντούαν Φόρτσουν.

Συγκεκριμένα η "News Of The World" αναφέρει ότι ο η Σέλτικ είναι έτοιμη να επαναφέρει τον Ντάρμπισιρ στα βρετανικά γήπεδα, αγοράζοντας τα δικαιώματα του 24χρονου από τον Ολυμπιακό, συμπεριλαμβάνοντας στα ανταλλάγματα τον Φόρτσουν. Ο 28χρονος Γάλλος επιθετικός έχει πετύχει τη φετινή σεζόν 9 γκολ σε 28 συμμετοχές στο πρωτάθλημα.

Ακόμα και αν η Σέλτικ ετοιμάζεται να καταθέσει επίσημη πρόταση στον Ολυμπιακό, δύσκολα οι "ερυθρόλευκοι" θα παραχωρήσουν τον Αγγλο επιθετικό.

Από την... κόλαση στην "επιβίωση" η Γκενκ


Ο Γιεμπόα πανηγυρίζει Η Γκενκ ήταν μέχρι το 84ο με το ένα πόδι εκτός δυνατότητας να διεκδικήσει ένα εισιτήριο για το Γιουρόπα Λιγκ της νέας περιόδου, αφού στον πρώτο τελικό κόντρα στη Βέστερλο έχανε 2-0 και μάλιστα εντός έδρας. Τελικά κατάφερε να ισοφαρίσει και να παραμείνει με ντεζαβαντάζ, αλλά ζωντανή ενόψει της ρεβάνς.

Σε παιχνίδι για τον όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ, η Κλαμπ Μπριζ νίκησε εντός έδρας με 2-0 τη Σιντ Τρούιντεν, εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο το στραβοπάτημα της Γάνδης και είναι στο +1 από την ομάδα του Μισέλ Πρεντ'ομ στη μάχη των δυο ομάδων για τη δεύτερη θέση.

Τα αποτελέσματα
Γκενκ - Βέστερλο 2-2
0-1 Ιακοβένκο (22)
0-2 Λιλιού (62)
1-2 (84) Ντε Μπρούιν
2-2 (90+1) Γεμπόα

Κλαμπ Μπριζ - Σιντ Τρούιντεν 2-0
1-0 (32) Κουεμάχα
2-0 (90+1) Ακπαλά