Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

Ανοιξε το σκορ ο Παναθηναϊκός


Ο Αγκάμεζ ήταν από τους πρωταγωνιστές της νίκης του Παναθηναϊκού Εκπληκτικό παιχνίδι έγινε στη Γλυφάδα στον πρώτο τελικό για την Α1 ανδρών στο βόλεϊ. Ο Παναθηναϊκός μέχρι τις αρχές του τρίτου σετ έδειχνε ότι θα κάνει περίπατο, αλλά ο Ολυμπιακός αντέδρασε στέλνοντας τοβ αγώνα στο τάι μπρέικ. Εκεί οι "πράσινοι" εκμεταλλεύτηκαν τα λάθη των "ερυθρόλευκων" και έφτασαν στην πρώτη τους νίκη.

Ο Παναθηναϊκός ήταν καταιγιστικός στο πρώτο σετ. Οι "πράσινοι" είχαν γρήγορη ανάπτυξη στο παιχνίδι τους δυσκολεύοντας έτσι την άμυνα του Ολυμπιακού, η οποία δεν προλάβαινε να προετοιμαστεί. Με τον Μίλκοβιτς εκτός ρυθμού, οι "ερυθρόλευκοι" έμειναν από νωρίς πίσω στο σκορ, με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να κατακτήσουν εύκολα το πρώτο σετ με 25-19.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε καλύτερα το δεύτερο σετ, όταν και προηγήθηκε με 4-0, ωστόσο ο Παναθηναϊκός αντέδρασε γρήγορα και ισοφάρισε σε 7-7, εκμεταλλευόμενος τα πολλά προβλήματα των "ερυθρόλευκων" στην υποδοχή. Τα λάθη στην άμυνα τα είχε υπερκαλύψει η επίθεση στους φιλοξενούμενους, οι οποίοι κατάφεραν και "έχτισαν" ξανά διαφορά τεσσάρων πόντων (16-12). Όταν ο Αγκάμεζ πήγε στο σερβίς και ενώ το σκορ ήταν 21-17, σημάδευε τον Στεφάνου και δικαιώθηκε, καθώς με τρεις προσωπικούς του πόντους μείωσε σε 21-20. Ο Κολομβιανός ήταν ασταμάτητος και οδήγησε την ομάδα του στην ανατροπή και στην κατάκτηση του δεύτερου σετ με 25-22

Με κεκτημένη ταχύτητα από το δεύτερο σετ, μπήκε στο τρίτο ο Παναθηναϊκό. Τα παιδαριώδη λάθη στην υποδοχή και ο επιθετικός οίστρος του Αγκάμεζ είχαν κάνει τη διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες, να φαίνεται μεγάλη. Όταν οι "ερυθρόλευκοι" αποφάσισαν να παίξουν βόλεϊ, κατάφεραν με σερί 6-1 να φτάσουν στην ισοφάριση. Ο Τζούριτς στο σερβίς και τα μπλοκ του Ανδρέαδη έπαιξα το ρόλο τους για να εξανεμιστεί η διαφορά του Παναθηναϊκού και για να πάρει κεφάλι στο σκορ ο Ολυμπιακός με 23-20. τελικά οι "ερυθρόλευκοι" κατέκτησαν το σετ και μείωσαν σε 2-1, διατηρώντας ζωντανές τις ελπίδες για την ανατροπή. Εκτός από το σετ, ο Καζάζης έχασε και τον Παναλέοντα, ο οποίος δεν μπορούσε να αναπνεύσει καλά. Ωστόσο προβλήματα είχε και ο Ολυμπιακός, με τον Ανδρεάδη να μένει στον πάγκο στο τέλος με ενοχλήσεις πάνω από το γόνατο.

Η απόδοση του Ολυμπιακό ανέβηκε κατακόρυφα. Ο Καζάζης μάταια προσπαθούσε με τάιμ άουτ να σταματήσει το δαιμονιώδη ρυθμό των "ερυθρόλευκων" που είχαν πάρει από την αρχή διαφορά επτά πόντων (10-3). Ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε ποτέ να μπει στο παιχνίδι και έτσι η παρέα του Μίλκοβιτς έφτασε εύκολα στην ισοφάριση σε 2-2 (25-16), στέλνοντας το παιχνίδι στο τάι μπρεικ.

Ο Τζούρις που ήταν εξαφανισμένος στα πρώτα δύο σετ, βοήθησε τα μέγιστα τον Ολυμπιακό στο τάι μπρέικ για να πάρει νωρίς κεφάλι στο σκορ. Ο διεθνής άσος πραγματοποίησε δύο διαδοχικά μπλοκ και οι "ερυθρόλευκοι" προηγήθηκαν με 6-2. Οι γηπεδούχοι δεν τα... έχασαν και έδειξαν χαρακτήρα, απαντώντας με ένα σερί 4-0, όπου έφερε τις δύο ομάδες ισόπαλες με 6-6. Με ένα λάθος του Μίλκοβιτς και ένα του Σουλτανόπουλου, ο Παναθηναϊκός πέρασε μπροστά με 10-9. Τα αβίαστα λάθη συνεχίστηκαν για τους φιλοξενούμενους δίνοντας αέρα τρεις πόντους για την ομάδα του Καζάζη (13-10). Ο Παπαδημητρίου με ηρωισμό έσωσε τους "πράσινους από την ισοφάριση και έδωσε την ευκαιρία στον Αγκάμεζ να τελειώσει το σετ (15-13) και να χαρίσει στην ομάδα του την πρώτη νίκη στη σειρά των τελικών.

Τα σετ: 25-19, 25-22, 22-25, 16-25, 15-12 (3/5 21:22)

Δεν υπάρχουν σχόλια: