Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2010

Οδηγεί στον τίτλο ο Ντρογκμπά


Με δυο γκολ του Ντιντιέ Ντρογκμπά, η Τσέλσι νίκησε 2-0 την Άρσεναλ στο λονδρέζικο ντέρμπι. Ο Ιβοριανός επιθετικός άνοιξε το σκορ στο 8’ για τους «μπλε» του Κάρλο Αντσελότι, ενώ ο ίδιος παίκτης στο 23’ σημείωσε και το δεύτερο τέρμα της ομάδας του. Με τη νίκη αυτή, η Τσέλσι επέστρεψε στην κορυφή της βαθμολογίας με 58 βαθμούς, δυο περισσότερους από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Η Άρσεναλ έμεινε στην τρίτη θέση με 49 βαθμούς.

Eredivisie: «Μίλησε» η φανέλα του Άγιαξ


Ο Άγιαξ αναδείχθηκε νικητής στο ντέρμπι της 22ης αγωνιστικής της Eredivisie. Ο «Αίαντας» δεν… χαρίστηκε της Τβέντε στην έδρα του και τη νίκησε 3-0 χωρίς να της επιτρέψει να επιστρέψει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, δίπλα στην Αϊντχόφεν. Επιβλητική η αγωνιστική παρουσία των παικτών του Μάρτιν Γιολ απέναντι στην ομάδα που μέχρι πρότινος προπορευόταν της «κούρσας» του ολλανδικού πρωταθλήματος.

Στο 22’ ο Ντε Ζέου άνοιξε το σκορ της αναμέτρησης, ενώ ο Μάρκο Πάντελιτς στο 44΄διπλασίασε τα τέρματα για τους γηπεδούχους. Το κερασάκι στην τούρτα μπήκε από τον Ρόμενταλ στο 75’.

Μεγάλο «διπλό» που θα της τονώσει την ψυχολογία για τη συνέχεια του πρωταθλήματος πήρε η Άλκμααρ 2-1 στην έδρα της Φέγενορντ. Ο Μορένο πέτυχε το νικητήριο τέρμα για τους πρωταθλητές στο 87’ της αναμέτρησης, «παγώνοντας» το «Ντε Κάιπ».

Αναλυτικά, το πρόγραμμα της 22ης αγωνιστικής

Παρασκευή 5/2

Βίλεμ-Μπρέντα 1-2 (16' Ντόναλντ- 44' Ντε Γκράαφ, 56' Αμόα)

Σάββατο 6/2

Αϊντχόφεν-Ντε Χάαγκ 2-0 (16’ Ροντρίγκεζ, 61’ Τοϊβόνεν)

Χέρενφεν-Ουτρέχτη 2-0 (5', 51' πεν. Σιμπόν)

Ρόντα-Σπάρτα Ρότερνταμ 2-1 (32' Γιάνσεν, 65' Γιούνκερ-89' Φάλκενμπεργκ)

Χέρακλες-Γκρόνινγκεν 4-3 (46',72' Ντοστ, 75' Όβερτουμ, 89' Μέρτενς-36',41' Ενέβολντσεν, 51' Νόρντστραντ)

Κυριακή 7/2

Φέγενορντ-Άλκμααρ 1-2 (39’ Αυτ. Βένμπλομ- 28’ Ελ Χαμνταουί, 87’ Μορένο)

Φένλο-Φίτεσε 2-0 (9’ Αυτ. Σπρόκελ, 88’ Παουβέ)

Βάαλβαϊκ-Ναϊμέγκεν 0-1 (90’ Σιμπούμ)

Άγιαξ-Τβέντε 3-0

Το πρόγραμμα της 23ης αγωνιστικής

Παρασκευή 12/2

Ναϊμέγκεν- Μπρέντα

Σάββατο 13/2

Φίτεσε- Τβέντε

Ντε Χααγκ- Βίλεμ

Χέρενφεν- Άγιαξ

Άλκμααρ- Ρόντα

Κυριακή 14/2

Σπάρτα Ρότερνταμ- Φένλο

Χέρακλες- Αϊντχόφεν

Γκρόνιγκεν- Βάαλβαϊκ

Πρόκριση με «ανατροπή»

Έστω και αν έχανε με 2-1 από την Ντανφέρλμιν, η Σέλτικ κατάφερε να προκριθεί στα προημιτελικά του σκοτσέζικου Κυπέλλου. Οι «καθολικοί» επικράτησαν με 4-2 της αντιπάλου τους, που αγωνίζεται στην πρώτη κατηγορία, στην έδρα της, στον αγώνα που ολοκλήρωσε τη φάση των «16» της διοργάνωσης και πήραν το «εισιτήριο» για τους «οκτώ». Ο Γιώργος Σαμαράς αγωνίστηκε σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, όμως δεν κατάφερε να σκοράρει, αφού τα γκολ των πρωταθλητών Ευρώπης του 1967 σημείωσαν οι Καμαρά στο 19’, Ρασμούσεν στο 43’, Γουντς με αυτογκόλ στο 58’ και Κιν με πέναλτι στο 68’.
Αναλυτικά, τα αποτελέσματα:
Σεντ Μίρεν-Ρέιντζερς 0-0
Νταντί-Έϊρ 2-1
Χιμπέρνιαν-Μοντρόουζ 5-1
Κιλμάρνοκ-Ινβερνές 3-0
Ρέιθ Ρόβερς-Αμπερντίν 1-1
Ρος Κάουντι
-Στέρλινγκ Άλμπιον 9-0
Σεντ Τζόνστον-Νταντί Γιουνάιτεντ 0-1
Ντανφέρμλιν-Σέλτικ 2-4

Χάλκινο μετάλλιο ο Κρεάνγκα


Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Καλλίνικος Κρεάνγκα, στο Ευρωπαϊκό «Top 12», που διεξήχθη στο Ντίσελντορφ, καθώς δεν μπόρεσε να ξεπεράσει στα ημιτελικά το εμπόδιο του Τίμο Μπολ. Ο Έλληνας πρωταθλητής ξεκίνησε εντυπωσιακά και κατόρθωσε να προηγηθεί δύο φορές (1-0 και 2-1), ωστόσο στη συνέχεια μίλησε η εμπειρία του Γερμανού, ο οποίος λίγο αργότερα κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, με αποτέλεσμα να γνωρίσει την ήττα με 4-2 σετ (8-11, 11-6, 5-11, 11-4, 11-5, 11-7) και να περιοριστεί στο χάλκινο μετάλλιο Μία θέση την οποία είχε πάρει τόσο πέρυσι, όσο και το 1999, ενώ το 2007 έφτασε ως τον τελικό και κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο.

Αμέσως μετά το τέλος του αγώνα ο Καλλίνικος Κρεάνγκα επισήμανε ότι «ήταν ένας αγώνας σε πολύ υψηλό επίπεδο και είμαι ικανοποιημένος γενικά από την εμφάνισή μου στο Ντίσελντορφ και ειδικά στον ημιτελικό. Στα τρία πρώτα σετ μπορούσα να κρατήσω το ρυθμό του αγώνα, όμως μετά το τέταρτο σετ έκανα κάποια εύκολα λάθη, έχασα την συγκέντρωσή μου και ηττήθηκα φυσιολογικά. Ο Τίμο ήταν ασταμάτητος».

Καθάρισε νωρίς η Κέρκυρα


Στο πλαίσιο της 20ής αγωνιστικής της Β’ εθνικής η πρωτοπόρος Κέρκυρα υποδέχτηκε τον Θρασύβουλο. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ μόλις στο 4’ με τον Βενέτη. Στο υπόλοιπα 86’ λεπτά καμία από τις δυο ομάδες δεν κατάφερε να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα και το 1-0 έμεινε μέχρι το τέλος.

Αναλυτικά τα υπόλοιπα αποτελέσματα

ΔΙΑΓΟΡΑΣ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ 0-0

ΟΦΗ-ΚΑΛΑΜΑΤΑ 3-0 (13' Αγρίτης, 27', 58' Πόποβιτς)

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ-ΙΩΝΙΚΟΣ 3-0 (20' Μπαϊκαρά, 65' πεν, 81' Θεοδωρίδης)

ΚΕΡΚΥΡΑ-ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ 1-0 (4' Βενέτης)

ΑΙΓΑΛΕΩ-ΡΟΔΟΣ 2-1 (45' Πουλάκος, 53' Μουστόγιαννης - 90' Κακλαμάνος)

ΕΘΝΙΚΟΣ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ 2-3 (10' Φαρινόλα, 54' Ροντρίγκο - 30' Βούκοβιτς, 45+1', 90+3' Μπουντούρης)

Κόντης: Έσφαξαν τον Άρη

Μετά το τέλος της αναμέτρησης του "Κλεάνθης Βικελίδης" ο Γιάννης Κόντης τόνισε: "Ο Άρης είναι μεγάλη ομάδα και ξέρει να κερδίζει τα παιχνίδια του μέσα στα γήπεδα αλλά δεν μπορεί να μην επισημαίνει τα λάθη εις βάρος του. Είδαμε έναν καινούριο διαιτητή τον κ. Μήτσιο όχι μόνο να αρνείται δύο πέναλτι, ένα χθες και ένα σήμερα και να αρχίζει ένα παιχνίδι σε πλήρη αντίθεση με το άρθρο του ΚΑΠ που μιλά ρητά περί ακαταλληλότητας του αγωνιστικού χώρου που βάζει σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιτότητα των παικτών. Πανθρακικό που μακάρι αν έπαιζε έτσι όλα τα παιχνίδια του να έβγαινε στο Champions League. Ελπίζουμε πως η ΚΕΔ θα αξιολογήσει τον κ. Μήτσιο πέραν του βαθμού του παρατηρητή με τον Άρη να σφαγιάστηκε και είτε να υποβιβαστεί εκ νέου στην Β΄ Εθνική είτε να μην ξανασφυρίξει σε παιχνίδι μας γιατί δεν τον θέλουμε".

Οι δηλώσεις του Άρης-Πανθρακικός

Έκτορ Ραούλ Κούπερ (Άρης): "Θα πρέπει να μιλήσουμε για δύο διαφορετικά παιχνίδια. Σχετικά με το χθεσινό παιχνίδι και στο πρώτο 45πτο η ομάδα άργησε να συνηθίσει ένα γήπεδο στο οποίο ήταν αδύνατο να παιχθεί ποδόσφαιρο. Γιατί όταν παίζεις σε τέτοιες συνθήκες, μπορεί να συμβούν τα πάντα. Η αλήθεια είναι όμως ότι θα πρέπει να είσαι προετοιμασμένος για να αντιμετωπίσεις τέτοιες συνθήκες. Η ομάδα του χρειάστηκε περίπου 20 λεπτά για να καταλάβει το πώς έπρεπε να παίξει. Ο αγωνιστικός χώρος δεν ευνοούσε στο να κυκλοφορήσεις τη μπάλα και γενικότερα να παίξεις ποδόσφαιρο. Στην ουσία, η ομάδα μου προετοιμάστηκε διαφορετικά, αλλά έπαιξε με έναν τρόπο που προσωπικά δεν μου αρέσει, γιατί εγώ θέλω από την ομάδα μου να έχει μια συγκεκριμένη αγωνιστική ταυτότητα. Το γήπεδο σήμερα ήταν ίδιο όπως χθες. Και θεωρώ ότι η ομάδα μου έδειξε εντελώς διαφορετικό πρόσωπο στο σημερινό παιχνίδι, απλά μας έλειψε η τελική προσπάθεια για να βάλουμε το γκολ. Δεν είχαμε τις πλέον ξεκάθαρες ευκαιρίες, αλλά όταν είναι τόσο άσχημος ο αγωνιστικός χώρος, με τόσους παίκτες στην περιοχή, δεν είναι εύκολο να τελειώσεις μια φάση. Και φάνηκε ότι η ομάδα μου ήταν προετοιμασμένη για να πατήσει περιοχή, να ελέγξει το παιχνίδι και να επιτεθεί με μεγαλύτερο αριθμό παικτών. Σε μία φάση που εξελίχθηκε πολύ γρήγορα ο Πανθρακικός κέρδισε το πέναλτι, παρότι η ομάδα μου ήταν καλά στημένη. Δυστυχώς, αυτή τη στιγμή μας έλαχε να βιώσουμε σε γήπεδο με αυστηρώς ακατάλληλες συνθήκες για ποδόσφαιρο. Δεν ξέρω πως θα εξελισσόταν το παιχνίδι σε πραγματικό γήπεδο ποδοσφαίρου, αλλά σίγουρα θα παίζαμε εντελώς διαφορετικά. Η ομάδα μου δεν έχει πάρει βαθμό στα τελευταία παιχνίδια και πρέπει να κοιτάξουμε την επόμενη μέρα. Το μόνο που θέλω να προσθέσω είναι ότι το παιχνίδι δεν μπορούσε και δεν έπρεπε να διεξαχθεί. Γι' αυτούς που θεωρούν ότι το ποδόσφαιρο είναι ένα θέαμα, το παιχνίδι δεν έπρεπε να γίνει και το ίδιο θα έλεγα αν κερδίζαμε. Σέβομαι τους κανόνες και τη νομοθεσία, αλλά σκεφτείτε το ενδεχόμενο να μην ήταν τιμωρημένη η ομάδα μου, 25.000 κόσμος να πλήρωνε εισιτήριο για να δει το παιχνίδι. Ειλικρινά, θα ντρεπόμασταν να τους κοιτάξουμε στα μάτια".
Παύλος Δερμιτζάκης (Πανθρακικός): "Πραγματικά από την ημέρα που ήρθα στην ομάδα, δείχνουμε άλλον χαρακτήρα τόσο στα αποδυτήρια όσο και στον αγωνιστικό χώρο. Γι' αυτό βλέπετε μια ομάδα που παίζει ποδόσφαιρο χωρίς σκοπιμότητες και προσπαθεί να τελειώσει την αγωνιστική περίοδο με ψηλά κεφάλι και με εμπειρίες για τη νέα χρονιά. Ξέραμε ότι είχαμε να αντιμετωπίσουμε έναν πολύ καλό αντίπαλο, με πολύ καλό υλικό, καλό προπονητή, επιθετικογενής ομάδα και ξέραμε ότι χρειαζόταν προσοχή σε τεχνικά στοιχεία. Ξέραμε τις απουσίες του αντιπάλου, αλλά δεν αποτελούν δικαιολογία για ομάδες όπως ο Αρης να στέκονται σε κάποιους τραυματισμούς. Πρέπει το ρόστερ να είναι πλήρης για να πετύχει τους στόχους του. Θεωρώ ότι και στο πρώτο ημίχρονο - και όσο γενικά μπορούσε να παιχθεί ποδόσφαιρο - ήμασταν καλοί, έχοντας την κατοχή της μπάλας. Δεν νιώσαμε κάποιον κίνδυνο από τον αντίπαλο κι αυτό φαίνεται από τα στατιστικά στοιχεία, όπου είχαμε τρεις ευκαιρίες έναντι δύο του αντιπάλου και μάλιστα στη μία ευτυχήσαμε να προηγηθούμε με 1-0. Η διακοπή έδωσε τη δυνατότητα και στις δύο ομάδες να αναπροσαρμόσουν κάποια πλάνα. Είχαμε ετοιμάσει δεύτερο και τρίτο πλάνο για να ελέγξουμε το παιχνίδι, το οποίο δεν έγινε υπό τις καλύτερες συνθήκες. Στο μυαλό μας δεν ήταν η νίκη, αλλά όσο περνούσαν τα λεπτά το πιστεύαμε γιατί ήμασταν καλύτεροι του αντιπάλου. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να ξεκουραστούμε για το επόμενο παιχνίδι". Ρωτήθηκε επίσης για την διαιτησία και απάντησε ότι "η διαιτησία ήταν πολύ καλή", ενώ σχετικά με την διακοπή, απάντησε ότι "καλώς ξεκίνησε και τελείωσε το δεύτερο ημίχρονο".

MVP: Δημήτρης Γιάντσης


Ένα γκολ στο 55' και μια εκπληκτική εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο δίνουν επάξια τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη του ντέρμπι μεταξύ Ηρακλή και ΠΑΟΚ στον Δημήτρη Γιάντση. Ο επιθετικός του "Γηραιού", από τη στιγμή που πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στη θέση του Ριμόλντι (46') προκάλεσε αναστάτωση στην αμυντική γραμμή των φιλοξενούμενων. Στη φάση του γκολ βρέθηκε ακριβώς στη θέση που θα έπρεπε να βρίσκεται κάθε φορ και με ψύχραιμο πλασέ έδωσε ένα σημαντικό βαθμό στην ομάδα του.

Έχασε σερί και δεύτερη θέση




Ισόπαλο με σκορ 1-1 ήρθε το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης μεταξύ Ηρακλή και ΠΑΟΚ, για την 21η πρώτη αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με τον Μουσλίμοβιτς στο 37’, όμως δέχθηκαν την ισοφάριση από τον Γιάντση στο 55’ και ενώ είχαν μείνει με δέκα παίκτες από το 45’ λόγω της αποβολής του Βιτόλο. Με την ισοπαλία αυτή ο «Δικέφαλος του Βορρά» έμεινε στην Τρίτη θέση της βαθμολογίας, δύο βαθμούς πίσω από τον Ολυμπιακό.


Την αρνητική παράδοση που τον θέλει να μην κερδίζει τον Ηρακλή εκτός έδρας εδώ και δώδεκα χρόνια διατήρησε ο ΠΑΟΚ. Για να συμβεί βέβαια αυτό χρειάστηκε η ομάδα του Φερνάντο Σάντος να δεχθεί το πρώτο της γκολ μετά από οκτώ αγωνιστικές (28 Νοεμβρίου) και να έχει την πρώτη της απώλεια βαθμών ύστερα από έξι σερί ήττες. Το αποτέλεσμα μπορεί να ήταν διαφορετικό αν ο Βιτόλο δεν έδινε αριθμητικό πλεονέκτημα στους παίκτες του Γιόζεφ Μπουμπένκο, δεχόμενος μια ανόητη κόκκινη κάρτα στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Κακός ο Ηρακλής στο πρώτο μέρος, βελτιώθηκε αισθητά στη δεύτερο, χάνοντας μάλιστα μεγάλες ευκαιρίες στο τέλος να πάρει το ματς.


Το ματς:


Το καλό του αγωνιστικό «πρόσωπο» παρουσίασε στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα ο ΠΑΟΚ. Η «μηχανή» του Φερνάντο Σάντος δούλευε ρολόι με αποτέλεσμα όχι μόνο να μην απειλείται, αλλά να δημιουργεί και επικίνδυνες φάσεις μπροστά από την εστία του Φερνάντεζ με τις κάθετες πάσες του Ίβιτς. Σε μία από αυτές στο 37’ η μπάλα έφτασε στον Μουσλίμοβιτς, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να πλασάρει εύστοχα τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων, όντας αμαρκάριστος.


Από την άλλη πλευρά οι γηπεδούχοι παρουσιάστηκαν ανοργάνωτοι και με αρκετά κενά μεταξύ των γραμμών τους, περιμένοντας να απειλήσουν από ατομικές ενέργειες. Ο Γιόζεφ Μπουμπένκο χρησιμοποίησε πέντε νεοαποκτηθέντες παίκτες διαλύοντας την όποια ομοιογένεια είχε η ομάδα, κάτι που φάνηκε μέσα στο γήπεδο. Στο 45΄μια απερίσκεπτη ενέργεια του Βιτόλο, άφησε τον «Δικέφαλο του Βορρά», αφού ο παίκτης των φιλοξενούμενων έκοψε με το χέρι μια μπαλιά στο κέντρο του γηπέδου και αντίκρισε την κόκκινη κάρτα από τον διαιτητή (δεύτερη κίτρινη).


Στο δεύτερο 45λεπτο ο Ηρακλής όπως ήταν φυσικό ανέβηκε μπροστά, θέλοντας να εκμεταλλευθεί στο έπακρο την αριθμητική του υπεροχή. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο, περιμένοντας τις κατάλληλες ευκαιρίες για να χτυπήσει στην αντεπίθεση. Η είσοδος του Γιάντση από τον Γιόζεφ Μπουμπένκο άλλαξε θετικά το πρόσωπο της ομάδας του, κάτι που δεν άργησε να αποδειχθεί. Στο 55΄ο Γιαννούλης από τα αριστερά σέντραρε, ο Γιάντσης βρέθηκε στην «καρδιά» της αντίπαλης περιοχής και με κοντινό πλασέ ισοφάρισε για τους γηπεδούχους.


Το γκολ αυτό έδωσε «άγρια» ομορφιά στο ματς, αφού πλέον ούτε ο ΠΑΟΚ είχε το αποτέλεσμα που ήθελε, όμως οι επιλογές του Σάντος ήταν περιορισμένες. Ο Πορτογάλος τεχνικός πέρασε στο ματς τον Κουτσιανικούλη θέλοντας να δώσει ταχύτητα στην επίθεση του. Το μακρινά σουτ ων φιλοξενούμενων παραλίγο να κάνουν τη ζημιά στον «Γηραιό», όμως η ετοιμότητα του Φερνάντεζ έσωσε την ομάδα του. Οι «κυανόλευκοι» πίεσαν, ειδικά στα τελευταία λεπτά του αγώνα, όμως το δοκάρι του Χαλκιά στο σουτ του Επστάιν στο 87’ και ο ώμος του Μαλεζά ένα λεπτό αργότερα ήταν οι λόγοι που έφυγε ο ΠΑΟΚ με τον έναν βαθμό από το «Καυτανζόγλειο».


Οι συνθέσεις:


ΗΡΑΚΛΗΣ (Γιόζεφ Μπουμπένκο):Φερνάντεζ, Κατσαμπής, Παπαζαχαρίας, Μάρτος, Μάρκες (37' Γιαννούλης), Παπαστεριανός, Ριμόλντι (46' Γιάντσης), Μάρα (87' Βέλλιος), Επστάιν, Πίτου Γκαρσία, Ιάκομπ


Στον πάγκο: Μπαντής, Σαρακατσάνος, Μιλάνο, Ηλιάδης


ΠΑΟΚ (Φερνάντο Σάντος): Χαλκιάς, Αραμπατζής, Γκαρσία, Βιτόλο, Εντίνιο (46' Σορλέν), Μουσλίμοβιτς (80΄ Κουτσιανικούλης), Μαλεζάς, Λίνο, Βιεϊρίνια, Ίβιτς, Σαβίνι


Στον πάγκο: Κρέσιτς, Παπάζογλου, Φωτάκης, Σνάουτσνερ, Κριστιάνο


ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σπάθας (Πειραιώς)


ΒΟΗΘΟΙ: Μποζατζίδης (Μακεδονίας)-Σαραϊδάρης (Μακεδονίας)




MVP: Στιβ Μπέλεκ


Σ’ ένα παιχνίδι όπως το Άρης-Πανθρακικός που διεξήχθη υπό αντίξοες συνθήκες, λόγω της τραγικής κατάστασης του αγωνιστικού χώρου απ’ τη συνεχή βροχόπτωση, αλλά και που χωρίστηκε σε δύο 45λεπτα, (Σάββατο-Κυριακή) είναι αρκετά δύσκολη η ανάδειξη του MVP.

Ο Στιβ Μπέλεκ ήταν και πάλι η μόνιμη πηγή κινδύνου για την άμυνα του Άρη στις αντεπιθέσεις αποδεικνύοντας για μια ακόμα φορά το μεγάλο ταλέντο του. Εξάλλου, ήταν εκείνος που πήρε το πέναλτι και που εκτέλεσε εύστοχα ο Ρομπέρ «κλειδώνοντας» τους τρεις βαθμούς.

Serie A: Έπιασε… διψήφιο η Ίντερ!


Κυάλια συνεχίζει να μοιράζει και φέτος η Ίντερ, που εκμεταλλεύτηκε άψογα τη νέα γκέλα της Μίλαν (0-0 στο «Νταλ’ Άρα» με την Μπολόνια) και με την άνετη επικράτησή της 3-0 επί της Κάλιαρι, εκτόξευσε πλέον τη διαφορά της στους δέκα πόντους. Σόου του Ντι Νατάλε (χατ-τρικ) και τεράστια νίκη 3-1 της Ουντινέζε επί της Νάπολι, ένα ακόμα τρίποντο στην έδρα της πήρε η Τζένοα, που πήρε 1-0 την Κιέβο. Σημαντικό «διπλό» (1-2) για τη Σαμπντόρια στην έδρα της Σιένα, με την οποία αγωνίστηκε για ένα ημίχρονο ο Αλέξανδρος Τζιόλης.

«Μπουρλότο» στην ουρά της βαθμολογίας έβαλε η Κατάνια, που άλωσε με 1-0 το «Ολίμπικο» και, αφού βγήκε από την επικίνδυνη ζώνη, έριξε σε αυτή τους απογοητευτικούς «λατσιάλι». Τους τελευταίους, δε, πλησίασε πλέον και η Αταλάντα, η οποία «λύγισε» 1-0 την αντίσταση της Μπάρι και ανανέωσε τις ελπίδες της για παραμονή.

Αναλυτικά, τα αποτελέσματα της 23ης αγωνιστικής:

Σάββατο 6/2

Παλέρμο-Πάρμα 2-1 (62' Καβάνι, 87' Σιμπλίσιο - 72' Μπιαμπιανί)

Λιβόρνο-Γιουβέντους 1-1 (26' Φιλιπίνι - 42' Λεγκροτάλιε)

Κυριακή 7/2 (16:00)

Αταλάντα-Μπάρι 1-0 (82’ Τιριμπόκι)

Μπολόνια-Μίλαν 0-0

Τζένοα-Κιέβο 1-0 (63’ Ρόσι)

Ίντερ-Κάλιαρι 3-0 (6’ Πάντεφ, 20’ Σάμιουελ, 47’ Μιλίτο)

Λάτσιο-Κατάνια 0-1 (63’ Λόπεζ)

Σιένα-Σαμπντόρια 1-2 (82’ Μακαρόνε - 3’ Γκασταλντέλο, 77’ Πότζι)

Ουντινέζε-Νάπολι 3-1 (7’, 89, 90’ Ντι Νατάλε - 21’ Μάτζιο)

Φιορεντίνα-Ρόμα 21:45

Η επόμενη αγωνιστική (24η):

Παρασκευή 12/2

Μίλαν-Ουντινέζε 21:45

Σάββατο 13/2

Ρόμα-Παλέρμο 19:00

Σαμπντόρια-Φιορεντίνα 21:45

Κυριακή 14/2 (16:00)

Κάλιαρι-Μπάρι

Κατάνια-Αταλάντα

Κιέβο-Σιένα

Γιουβέντους-Τζένοα

Λιβόρνο-Μπολόνια

Πάρμα-Λάτσιο

Νάπολι-Ίντερ 21:45

Άρης-Πανθρακικός 0-2


Αυτός ο Πανθρακικός του Παύλου Δερμιτζάκη θα τρελάνει κόσμο! Οι «ουραγοί» πήραν σπουδαία νίκη με σκορ 2-0 επί του Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» με ένα γκολ το Σάββατο και ένα την Κυριακή, αφού το ματς διεκόπη λόγω ακαταλληλότητας του αγωνιστικού χώρου από συνεχή βροχόπτωση. Ο Παπουλής στο 42΄ είχε ανοίξει το σκορ στο πρώτο ημίχρονο που διεξήχθη χθες, ενώ ο Ρομπέρ με πέναλτι στο 76΄ «σφράγισε» τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη για την ομάδα του.

Ατρόμητος-Πανιώνιος 1-0


Ο Ατρόμητος ήταν εκείνος που στάθηκε όρθιος στις «νεροτσουλήθρες» του Περιστερίου και με τη δύσκολη νίκη του 1-0 επί του Πανιωνίου «βύθισε» ακόμα περισσότερο τους «κυανέρυθρους» στη βαθμολογία. Σε ένα παιχνίδι γεμάτο ένταση, αλλά και αρκετά ποιοτικό για τις συνθήκες που διεξήχθη, οι παίκτες του Δώνη εμφανίστηκαν πιο αποτελεσματικοί και με ένα γκολ του Μπρίτο πήραν ένα ακόμα τρίποντο εντός έδρας. Τα φαντάσματα της επικίνδυνης ζώνης αρχίζει να βλέπει ο Πανιώνιος, που συμπλήρωσε οκτώ παιχνίδια χωρίς νίκη.

Με Κέστνερ ως το τέλος της σεζόν η Βόλφσμπουργκ







Ουδέν μονιμότερο του προσωρινού… Η Βόλφσμπουργκ θα διατηρήσει ως το τέλος της περιόδου στον πάγκο της τον Λόρεντς-Γκίντερ Κέστνερ, ο οποίος προήχθη από τη β’ ομάδα του συλλόγου σε ρόλο πρώτου προπονητή μετά την απόλυση του Άρμιν Φε. «Θα συμφωνήσουμε με προπονητή και ίσως ανακοινώσουμε την πρόσληψή του τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο», δήλωσε ο αθλητικός διευθυντής της ομάδας, Ντίτερ Χένες, ενώ χαρακτήρισε «… βλακείες» τα περί συμφωνίας με μεγάλο όνομα. «Η ομάδα χρειάζεται έναν προπονητή που θα της ταιριάζει και θα κάνει καλή δουλειά».



Στο χέρι της Μάντσεστερ Γ. ο τίτλος




Ύστερα από την επιβλητική εντός έδρας νίκη της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κόντρα στην Πόρτσμουθ με σκορ 5-0, ο Γκάρι Νέβιλ πιστεύει ότι η ομάδα του μπορεί να πάρει το τέταρτο συνεχόμενο πρωτάθλημα. Οι «κόκκινοι διάβολοι» προηγούνται στη βαθμολογία, έχοντας μόλις με ένα βαθμό περισσότερο από την Τσέλσι που σήμερα υποδέχεται την Άρσεναλ στο Σταμφορντ Μπριτζ.


«Τώρα το πρωτάθλημα είναι στο χέρι μας, κάτι που δεν ίσχυε πριν. Έχουμε να παίξουμε με την Τσέλσι στο Ολντ Τράφορντ και θέλουμε να τους έχουμε περάσει πριν από αυτό το παιχνίδι», τόνισε ο Νέβιλ.


Ο 35χρονος δεξιός οπισθοφύλακας θεωρεί πως η Τσέλσι θα υποδεχτεί με άγχος την Άρσεναλ και ίσως αυτό επηρεάσει την απόδοσή της.


Αναστασιάδης: «Μπορούμε την υπέρβαση»


Πορτογαλία, Δανία, Νορβηγία και Ισλανδία θα βρει στο δρόμο της στα προκριματικά του EURO 2012 η εθνική ομάδα της Κύπρου, ωστόσο ο ομοσπονδιακός τεχνικός του συγκροτήματος της Μεγαλονήσου, Άγγελος Αναστασιάδης, εξέφρασε την πίστη ακόμη και για την πρόκριση.

«Θα δούμε πώς θα καθοριστεί το πρόγραμμα γιατί σε αυτή τη διαδρομή όλα έχουν τη δική τους σημασία. Η πορεία μας θα εξαρτηθεί από το πώς θα είμαστε εμείς κάθε φορά που θα δίνουμε τις εξετάσεις και πώς θα λειτουργήσουμε. Μπορούμε την υπέρβαση και θα κάνουμε το παν για να την κυνηγήσουμε», τόνισε, ενώ αναφερόμενος στην Πορτογαλία και τη Δανία, είπε: «Είναι δύο ομάδες από διαφορετικές σχολές, πολύ δύσκολες ομάδες και με πολύ μεγάλες εμπειρίες. Εμείς και η Νορβηγία θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε έδαφος στην προσπάθεια της υπέρβασης, η Ισλανδία νομίζω ότι είναι πιο πίσω. Γενικά θα γίνει ένα πολύ δύσκολο πρωτάθλημα για όλες τις ομάδες που λαμβάνουν μέρος στον όμιλο μας».

Φύσσας: Είναι ένα πολύ καλό γκρουπ

Ευνοϊκή χαρακτήρισε την κλήρωση της Εθνική για τα προκριματικά του EURO 2012 ο τιμ μάνατζερ της ομάδας, Τάκης Φύσσας, σε δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΠΟ.

«Είναι ένα πολύ καλό γκρουπ και θα διεκδικήσουμε την πρώτη θέση», είπε χαρακτηριστικά ο παλαίμαχος άσος της Εθνικής.

«Σε μια ακόμα κλήρωση συναντάμε ομάδες με τις οποίες έχουμε παίξει πρόσφατα και τις ξέρουμε καλά. Το μυαλό μας βρίσκεται στο Μουντιάλ της Ν. Αφρικής και μετά την ολοκλήρωσή του θα ασχοληθούμε με την προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2012.

Είναι αλήθεια ότι αποφύγαμε κάποιες πολύ μεγάλες ομάδες από το 1ο γκρουπ δυναμικότητας. Φυσικά, η Κροατία είναι καλή ομάδα, με σημαντική πορεία τα τελευταία χρόνια. Δεν έχει το όνομα της Ισπανίας, της Αγγλίας, της Γερμανίας ή της Πορτογαλίας, όμως θέλει προσοχή. Στο ποδόσφαιρο δείχνεις τις ικανότητές σου μέσα στο γήπεδο. Είναι ένα πολύ καλό γκρουπ και θα διεκδικήσουμε την πρώτη θέση», ανέφερε ο Τάκης Φύσσας.

Η μάχη της Θεσσαλονίκης


Στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, ο Ηρακλής φιλοξενεί τον ΠΑΟΚ. Οι γηπεδούχοι θέλουν να πάρουν το τρίποντο για να ανέβουν βαθμολογικά, την στιγμή που ο «δικέφαλος» χρειάζεται τους βαθμούς για να παραμείνει στην δεύτερη θέση και να μείνει ζωντανός στο… όνειρο του τίτλου.

Η αποστολή του Ηρακλή αποτελείται από τους: Φερνάντες, Μπαντή, Κατσαμπή, Παπαζαχαρία, Σαρακατσάνο, Ιωαννίδη, Γιαννούλη, Μάρτος, Μάρκες, Ριμόλντι, Γκαρσία, Μάρα, Μιλάνο, Έπσταϊν, Κομπαγιάσι, Παπαστεριανό, Ηλιάδη, Γιάντση, Βέλλιο και Ιάκομπ.

Η αποστολή του ΠΑΟΚ αποτελείται από τους: Χαλκιά, Κρέσιτς, Αραμπατζή, Κουτσιανικούλη, Μαλεζά, Παπάζογλου, Φωτάκη, Κριστιάνο, Εντίνιο, Γκαρσία, Ίβιτς, Γκαρσία, Λίνο, Μουσλίμοβιτς, Σαβίνι, Σορλέν, Σνάουτσνερ, Βιεϊρίνια και Βιτόλο.

Απεβίωσε φίλαθλος της Μπλάκμπερν


Η αναμέτρηση του Σαββάτου ανάμεσα στην Στόουκ Σίτι και την Μπλάκμπερν απέβη μοιραία για τον άτυχο οπαδό της Ρόβερς, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο του Βόρειου Στάφορντσαϊρ. Ο άτυχος οπαδός, που είχε ταξιδέψει μαζί με τους 1.300 φίλους των φιλοξενούμενων για να παρακολουθήσει τον αγώνα, είχε βρεθεί αναίσθητος στις εξέδρες του Μπριτάνια, στο ημίχρονο της αναμέτρησης, βαριά χτυπημένος στο κεφάλι, ενώ παράλληλα είχε υποστεί καρδιακή προσβολή.

Σύμφωνα με την πρώτη ανακοίνωση των τοπικών αρχών «ο 30χρονος άνδρας απεβίωσε στις 1:55 τα ξημερώματα της Κυριακής. Οι συνθήκες του θανάτου του αναζητούνται από την αστυνομία, ενώ παράλληλα στο τμήμα κρατείται ένας 25χρονος, ο οποίος βοηθάει τις αρχές για την διαλεύκανση της υπόθεσης».

Η κλήρωση του EURO

Αναλυτικά οι όμιλοι της κλήρωσης για το EURO 2012:

1ος Όμιλος: Αζερμπαϊτζάν, Kαζακστάν, Βέλγιο, Αυστρία, Τουρκία, Γερμανία

2ος Όμιλος: Ανδόρα, Αρμενία, ΠΓΔΜ, Ιρλανδία, Σλοβακία, Ρωσία

3ος Όμιλος: Νησιά Φερόε, Εσθονία, Σλοβενία, Β. Ιρλανδία, Σερβία

4ος Όμιλος: Λουξεμβούργο, Αλβανία, Λευκορωσία, Βοσνία, Ρουμανία,

5ος Όμιλος: Σαν Μαρίνο, Μολδαβία, Ουγγαρία, Φινλανδία, Σουηδία

6ος Όμιλος: Μάλτα, Γεωργία, Λετονία, Ισραήλ, ΕΛΛΑΔΑ

7ος Όμιλος: Μαυροβούνιο, Ουαλία, Βουλγαρία, Ελβετία

8ος Όμιλος: Ισλανδία, Κύπρος, Νορβηγία, Δανία

9ος Όμιλος: Λίχτενσταϊν, Λιθουανία, Σκωτία, Τσεχία

Ο Μοράτι για Μουρίνιο

Την προσφορά του Ζοσέ Μουρίνιο στην Ίντερ, εξήρε με δηλώσεις του ο πρόεδρος της ομάδας, Μάσιμο Μοράτι. Ο ισχυρός άνδρας των «νερατζούρι» έπειτα από συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους συνδέσμου της ομάδας ανέφερε για τον Ίβηρα τεχνικό.

«Μπορώ να υποσχεθώ ότι θα συνεχίσουμε να πηγαίνουμε καλά σε εθνικό επίπεδο και ελπίζω να ξεκινήσει το ίδιο και σε διεθνές. Είμαι ικανοποιημένος για τους παίκτες και τον προπονητή γιατί έχουν δείξει χαρακτήρα και επαγγελματισμό. Ο Ζοσέ Μουρίνιο διακρίνεται για τον επαγγελματισμό του. Είναι πραγματικά απίστευτος επαγγελματίας. Ο λόγος που τον θαυμάζω είναι η συνεχιζόμενη αφοσίωση του. Πραγματικά δουλεύει σκληρά. Είναι εκπληκτικό. Ποτέ δεν χάνει τους στόχους του".

Αβραάμ: Με Ρεχάγκελ και στο Euro 2012

Την άποψη πως ο Οτο Ρεχάγκελ θα πρέπει να οδηγήσει την Εθνική μας ομάδα και στο Euro 2012 εξέφρασε ο Αβραάμ Παπαδόπουλος, ενώ είναι σίγουρος πως το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα βρίσκεται στα γήπεδα της Ουκρανίας και της Πολωνίας.

Αναλυτικά, η συνέντευξη στην εφημερίδα «Εξέδρα»:

- Σκέφτεστε καθόλου το Euro 2012 ή το μυαλό σας είναι αποκλειστικά στο Mundial;

«Είναι νωρίς για το Euro 2012. Σίγουρα αυτήν τη στιγμή προέχει το Mundial. Όταν αυτό ολοκληρωθεί, και ευχόμαστε να έχουμε κάνει καλή διοργάνωση, θα συγκεντρωθούμε στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Είναι σημαντικό η Εθνική μας να είναι παρούσα σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις. Είμαστε, λοιπόν, υποχρεωμένοι να είμαστε και εκεί. Η ομάδα έχει μεγάλες δυνατότητες και θα έχει και στο μέλλον».

- Η Εθνική θα είναι στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας. Τα πράγματα, δηλαδή, θα είναι πιο δύσκολα από πριν...

«Θεωρώ ότι δεν υπάρχουν εύκολες και δύσκολες κληρώσεις. Όλες οι ομάδες είναι δυνατές. Ακόμα και οι λεγόμενες μικρομεσαίες κοντράρουν πλέον στα ίσια. Εμείς κοιτάμε την ομάδα μας. Πιστεύουμε πολύ στην Εθνική μας».

- Έχεις προτίμηση στους επικεφαλής του ομίλου; Είναι Ισπανία, Γερμανία, Ολλανδία, Ιταλία, Αγγλία, Κροατία, Πορτογαλία, Γαλλία, Ρωσία...

«Δεν έχω προτίμηση. Το θέμα είναι να είμαστε εμείς κατάλληλα προετοιμασμένοι όταν θα αντιμετωπίσουμε όλες τις ομάδες του ομίλου. Αυτή η ομάδα θα καταφέρει πολλά».

- Πόσο διαφορετική θα είναι η Εθνική που θα διεκδικήσει την πρόκριση σε αυτήν τη διοργάνωση;

«Είναι νωρίς να μιλάμε γι' αυτό. Δεν το γνωρίζουμε. Η νέα διοργάνωση αργεί ακόμα. Αλλά όποιοι ποδοσφαιριστές κι αν είναι στην Εθνική θα δώσουν τα πάντα. Γι' αυτό να είστε σίγουροι».

- Ο Ότο Ρεχάγκελ πρέπει να είναι;

«Φυσικά. Έχει δώσει τα πάντα στην Εθνική μας. Μας έφτασε στην κορυφή. Του χρωστάμε και ως Έλληνες και ως ποδοσφαιριστές. Αν και δεν είναι δική μου δουλειά αυτό το θέμα, αυτός πρέπει να μας οδηγήσει και στο Euro 2012».

- Ο Αβραάμ πάντως θα είναι. Έχεις πολλά ποδοσφαιρικά χρόνια μπροστά σου...

«Μακάρι. Να είμαι γερός και να πηγαίνω καλά. Ποιος δεν θα το ήθελε; Είναι τιμή για οποιονδήποτε ποδοσφαιριστή να είναι μέλος της Εθνικής. Και είναι σημαντικό να αγωνίζεσαι σε τόσο μεγάλες διοργανώσεις».

- Το Mundial πλησιάζει. Έχεις ήδη αρχίσει να το σκέφτεσαι;

«Βέβαια. Είναι μια δύσκολη διοργάνωση, με καλές ομάδες, αλλά και ξεχωριστή. Θα προετοιμαστούμε κατάλληλα για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Πρέπει να πάμε καλά. Το θέλουμε πάρα πολύ. Ήδη, λοιπόν, υπάρχει μια γλυκιά προσμονή για το Μουντιάλ».

- Τι Εθνική θα παρακολουθήσουμε στη Νότια Αφρική;

«Η τακτική είναι θέμα προπονητή. Εμείς οι ποδοσφαιριστές θα δώσουμε τα πάντα. Έχουμε ψυχή. Και πολύ καλό σύνολο».

- Είναι αγώνας-κλειδί για την πρόκριση στην επόμενη φάση η πρεμιέρα με την Νότια Κορέα;

«Σίγουρα. Πάντα είναι σημαντικό το πρώτο παιχνίδι της διοργάνωσης. Όμως, σε ένα Mundial, όλα τα παιχνίδια είναι σπουδαία. Ελπίζω και πιστεύω ότι θα κάνουμε καλή διοργάνωση».

Καναβάρο: Απλά δεν μπορούμε να νικήσουμε!

Στην αδυναμία της Γιουβέντους να… νικήσει στάθηκε ο Φάμπιο Καναβάρο μετά το ισόπαλο 1-1 με τη Λιβόρνο το Σάββατο (6/2) το βράδυ.

Ο Αλμπέρτο Τζακερόνι χρησιμοποίησε τρεις αμυντικούς για πρώτη φορά, όμως και πάλι η Γιουβέντους δέχτηκε γκολ-κεφαλιά από τον πιο… κοντό παίκτη του γηπέδου.

«Το σύστημα εξαρτάται από τον τρόπο που προσεγγίζεις το παιχνίδι και γενικά από το πνεύμα με το οποίο μπαίνεις να αγωνιστείς.

Το δοκιμάσαμε για πρώτη φορά και υπήρχαν κάποια θετικά και κάποια αρνητικά στοιχεία. Αυτό που έχει σημασία είναι πως από ότι φαίνεται δεν μπορούμε να νικήσουμε αυτή τη στιγμή. Επιπλέον, έχουμε δεχτεί γκολ και στα 10 τελευταία ματς», είπε ο πολύπειρος κεντρικός αμυντικός.

Οσον αφορά στον τραυματισμό του, ο Καναβάρο τόνισε ότι δεν έχει κάτι σοβαρό. «Είχα ένα πρόβλημα στον δεξί μηρό και βγήκα εκτός περισσότερο για προληπτικούς λόγους».

Ανακοίνωση ΚΑΕ ΠΑΟΚ



H ΚΑΕ ΠΑΟΚ καταγγέλλει τα όσα μεθοδεύτηκαν και συνέβησαν στο Αλεξάνδρειο, πριν και κατά τη διάρκεια του αγώνα Άρης - ΠΑΟΚ, όπου η έννοια της φιλοξενίας, που ήταν και είναι ιερή για τους Ελληνες καταργήθηκε με απαράδεκτο και προσβλητικό τρόπο. Η ατμόσφαιρα στα παιχνίδια του ΠΑΟΚ στο PAOK Sports Arena είναι παράδεισος μπροστά σε όλα όσα συνέβησαν το βράδυ του Σαββάτου στο Αλεξάνδρειο και μας ανάγκασαν να θεωρούμε τους εαυτούς μας τυχερούς που δεν τραυματίστηκε κανείς. Αποκορύφωμα όλων ήταν το γεγονός ότι πριν από την έναρξη του αγώνα έσβησαν -μόνο- τα φώτα του γηπέδου, με αποτέλεσμα η αποστολή του ΠΑΟΚ, να δεχτεί επίθεση με κάθε είδους αντικείμενα (μπουλόνια, δεσμίδες με χαρτάκια, καρέκλες, κ.α) τα οποία έπεσαν στον αγωνιστικό χώρο, αλλά και πίσω από τον πάγκο του ΠΑΟΚ, στο σημείο όπου κάθονταν τα μέλη της διοίκησης και οι συνοδοί της αποστολής. Κι όλα αυτά υπό την ανοχή και την απουσία του αστυνομικού διευθυντή και υπεύθυνου για τα μέτρα τάξης στο συγκεκριμένο αγώνα κ. Λαφτσίδη, ο οποίος αντί να προστατεύσει την ομάδα και τα μέλη της διοίκησης που την συνόδευαν και παρακολουθούσαν τον αγώνα κάτω από απαράδεκτες συνθήκες, έβλεπε ωσάν θεατής την εξέλιξη του αγώνα.Περιμένουμε από τον αρμόδιο Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοΐδη, που τόσο μεγάλο ενδιαφέρον έδειξε τελευταία για τον χώρο του αθλητισμού και ειδικά για τους αγώνες του ΠΑΟΚ, να δείξει την ίδια ευαισθησία απέναντι σε όλους, πρωτίστως δε προς τους υφισταμένους του.