Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Xάνει Λαγό με ΟΦΗ!!

Δεν θα προλάβει το ματς με τον ΟΦΗ ο Παναγιώτης Λαγός, ο οποίος υπέστη υποτροπή στον δικέφαλο στο ματς με τον Άρη!
Xάνει Λαγό με ΟΦΗ!
Ο αρχηγός της ΑΕΚ είχε τραυματιστεί και στην Ξάνθη και όπως φαίνεται οι “κιτρινόμαυροι” θα χάσουν τις υπηρεσίες του στο ματς κόντρα στον ΟΦΗ στην Κρήτη.
Ο Λαγός ξεκίνησε αποθεραπεία το πρωί στο Ιατρικό Κέντρο, ενώ αναμένεται η διάγνωση του Βαλεντίνου Βλάχου για τον χρόνο της απουσίας του από τις προπονήσεις.


πηγή: sportdog.gr   

«Φέτος τελειώνει το παιχνίδι και είμαι ευχαριστημένος»

Ο Στέφανος Αθανασιάδης έδωσε συνέντευξη στο ραδιόφωνο του «Libero 107,4» και αναφέρθηκε, τόσο στην εικόνα της ομάδας του ΠΑΟΚ, όσο και στο δικό του ρόλο.
«Φέτος τελειώνει το παιχνίδι και είμαι ευχαριστημένος»
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Στάφανου Αθανασιάδη στο «Libero 107,4»:
Για το ότι έχει αναλάβει τις εκτελέσεις πέναλτι: «Είναι από την προετοιμασία αυτή η εντολή. Μετά από κάθε προπόνηση, χτυπάω μερικά στους δικούς μας τερματοφύλακες. Χθες πήρα τη μπάλα, την έστησα, δε σκεφτόμουν τίποτα και ευτυχώς μπήκε. Είναι και θέμα ψυχολογίας, γιατί χθες είχε όλη η ομάδα ψυχολογία. Μετά τη γρήγορη ισοφάριση, ψάχναμε το δεύτερο γκολ. Είχα επιλέξει από την αρχή, εκείνη την πλευρά. Είδα που κινήθηκε ο τερματοφύλακας, περίμενα με το βηματάκι. Αν έχεις επιλέξει μία πλευρά, καλύτερα να το στείλεις από εκεί».
Για το φαινόμενο των ανατροπών: «Από το πρώτο λεπτό η ομάδα έδειξε ότι θέλει να νικήσει. Είχαμε πάθος, αλλά ήρθε πάλι μία άτυχη στιγμή χωρίς φάση και δεχτήκαμε το γκολ. Μετά το γκολ, είχαμε ένα 10λεπτο αποσυντονισμένοι, χάσαμε την συγκέντρωση μας. Μπήκαμε στα αποδυτήρια και είπαμε ότι δε γίνεται πάλι να δεχόμαστε γκολ χωρίς καμία φάση. Ήμασταν αποφασισμένοι στο δεύτερο ημίχρονο και τα καταφέραμε».
Για τον δικό του ρόλο: «Το είχα πει και στην αρχή της σεζόν. Πιστεύω ότι φέτος είναι χρονιά που τελειώνει ένα παιχνίδι και είμαι ευχαριστημένος. Προσπαθούμε να χτίσουμε κάτι από την αρχή. Πρέπει να βγαίνω έξω από την περιοχή, στα πλάγια και μέσα από τις προπονήσεις πιστεύω θα το βελτιώσω περισσότερο για να βοηθήσω την ομάδα. Το θέμα είναι να κερδίζει η ομάδα. Με το σύστημα που παίζουμε, ο επιθετικός πρέπει να βγαίνει στα πλάγια για να ανοίγει χώρους. Μακάρι να έρχονται παίκτες από πίσω, να σκοράρουν».
Για τις καθυστερήσεις των παικτών του Αστέρα: «Μετά το γκολ βλέπαμε αυτήν την καθυστέρηση. Είναι και θέμα του διαιτητή, να δείξει ότι δε μπορούν να κάνουν καθυστέρηση συνέχεια. Στο δεύτερο ημίχρονο, προσπαθούσαν με τον τρόπο τους να μας εκνευρίσουν, αλλά ήμασταν συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι και πετύχαμε τα δύο γκολ».
Για το ότι πλέον είναι αρχηγός του ΠΑΟΚ: «Είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό. Υπάρχουν μεγάλες ευθύνες, γιατί το να είναι αρχηγός στον ΠΑΟΚ είναι κάτι πολύ σπουδαίο. Φέτος, πιστεύω μπορώ να αντεπεξέλθω και σε αυτό το κομμάτι. Πρέπει να είσαι το παράδειγμα και εντός και εκτός γηπέδου. Ξέρω πως αισθάνονται οι μικροί, ήμουν και εγώ έτσι και για αυτό τους έχω από κοντά».
Για το ξεκίνημα του ΠΑΟΚ την φετινή σεζόν: «Ο κόσμος πρέπει να δείξει στήριξη. Είμαστε μια νέα ομάδα, με νέα παιδιά, γιατί στο άσχημο αποτέλεσμα, να "πέσουμε" πάνω στα νέα παιδιά, δεν είναι και το καλύτερο… Όλοι θέλουμε να κερδίζει η ομάδα, αλλά πρέπει να υπάρχει στήριξη και ενωμένοι να καταφέρουμε κάτι καλό για τον ΠΑΟΚ».
Για τον Λόρενς: «Είναι ένας πολύ καλός παίκτης και θα βοηθήσει περισσότερο στη ομάδα Και χθες είχε σημαντικό ρόλο μέσα στην ομάδα».
Για τον αποκλεισμό από την Ευρώπη: «Είμαστε στεναχωρημένοι που δεν είμαστε στο Γιουρόπα Λιγκ. Έπρεπε να μπούμε πιο συγκεντρωμένοι στη Βιέννη. Δε μπήκαμε όπως θα έπρεπε, όπως ήταν οι απαιτήσεις του αγώνα. Για αυτό καταφέραμε και χάσαμε την πρόκριση. Ήταν γενικά, μία πολύ κακή βραδιά για όλο τον ΠΑΟΚ».
Για τους στόχους την τρέχουσα περίοδο: «Ο ΠΑΟΚ είτε έχει έμπειρους, είτε νέα παιδιά οι στόχοι είναι μεγάλοι. Πιστεύω, φέτος, να καταφέρουμε να πετύχουμε κάτι μεγάλο. Κάτι που τα προηγούμενα χρόνια, φτάσαμε κοντά, αλλά δεν το κατακτήσαμε».
Για το κλίμα στα αποδυτήρια: «Όταν ξέρεις ότι τα οικονομικά είναι καλά, σίγουρα το μυαλό σου δεν πάει σε αυτό το κομμάτι. Πιστεύω ότι φέτος θα είναι μία καλή χρονιά και σε αυτό. Μπορεί οι παίκτες να συζητούν για τα οικονομικά, αλλά όταν μπαίνουν μέσα στο γήπεδο, δεν το σκέφτονται καθόλου».
Για το παιχνίδι με την Ξάνθη: «Πιστεύω θα είναι δύσκολο. Η Ξάνθη έχει πολύ καλή ομάδα. Μακάρι να καταφέρουμε να κερδίσουμε. Έχουμε μία εβδομάδα να ετοιμαστούμε και να παρουσιαστούμε έτοιμοι το Σάββατο σε αυτόν τον αγώνα».

Η βολίδα του Μπαρόνι! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Βραζιλιάνος μέσος της Φενέρμπαχτσε, Κρίστιαν Μπαρόνι, στο ματς με τη Μερσίν έβαλε ένα φανταστικό γκολ!!



πηγή: sportdog.gr  









Το αποτέλεσμα… μετράει;

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει στο blog του για το παιχνίδι στο ΟΑΚΑ και όχι μόνο.
Το αποτέλεσμα… μετράει;
Μετά από παιχνίδια όπως αυτό που είδαμε το βράδυ της Κυριακής στο ΟΑΚΑ, σίγουρα προσπαθείς να βρεις κάτι για να γράψεις. Η αλήθεια είναι ότι στην δεύτερη έξοδό του στην Αθήνα ο ΑΡΗΣ ήταν από μέτριος ως κακός ή για να είμαι πιο ακριβής από κάκιστος ως το γκολ του Αγκάνθο, ως μέτριος στα τελευταία είκοσι λεπτά του αγώνα.
Έχουμε σημειώσει ουκ ολίγες φορές ότι φέτος η χρονιά θα είναι δύσκολη, θα πονέσουν τα μάτια μας, χρειάζεται υπομονή, επιμονή και στήριξη σε αυτά τα νέα παιδιά που απαρτίζουν το ρόστερ, αλλά από την άλλη με δεδομένη και την δυναμικότητα των άλλων ομάδων δεν είναι δυνατόν να παρουσιάζεται ο ΑΡΗΣ τόσο αμυντικογενής και να πραγματοποιεί το πρώτο σουτ στο 60!
Απέναντι σε μία ομάδα που αν δεν φορούσε τις φανέλες της ΑΕΚ, θα είχε κανείς την εντύπωση ότι πρόκειται για ομάδα Β΄ Εθνικής που παίζει για την άνοδο στην Λίγκα, δεν δικαιολογείται αυτός ο… σεβασμός. Σίγουρα έχει φανέλα η ΑΕΚ, αλλά φανέλα έχει και ο ΑΡΗΣ και με αυτή την λογική θα πρέπει να μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο. Αν μπαίνεις στο γήπεδο για να μην χάσεις, δύσκολα θα το επιτυγχάνεις και χθες ο ΑΡΗΣ το πέτυχε γιατί απέναντί του είχε μία κάκιστη ομάδα.
Η διαφορά ανάμεσα στις δυο ομάδες είναι ότι στην ΑΕΚ πριν το παιχνίδι παρουσίαζαν τον Κατίδη σαν τον Ινιέστα και προκαλούσαν με σκορ συν 3 και άλλα διάφορα και γενικότερα επικοινωνιακά για να κρατήσουν τον κόσμο «παίζουν» το χαρτί των νέων παικτών που όμως δεν κατάφεραν να κερδίσουν αυτόν τον ΑΡΗ.
Κι όταν παίρνεις αποτέλεσμα με τέτοια εμφάνιση σίγουρα είσαι ικανοποιημένος από την ισοπαλία. Επειδή όμως οι άλλες ομάδες δεν θα είναι τόσο κακές όσο η ΑΕΚ και η τύχη θα είναι και με τον αντίπαλο, θα πρέπει να αλλάξουν αρκετά στην ομάδα και ο Μάκης Κατσαβάκης να καταλήξει σε ένα σχήμα που οι παίκτες θα έχουν συγκεκριμένο ρόλο και αλλαγές θα γίνονται μόνο  με βάση τις απαιτήσεις του κάθε παιχνιδιού.
Ο τεχνικός του ΑΡΗ έχει όλο το δίκιο με το μέρος του για το γεγονός ότι στην ουσία εδώ και μία εβδομάδα έχει μαζί, τους 3 παίκτες που καλούνται να κάνουν την διαφορά. Αγκάνθο, Κοέλιο και Πουλίδο θα βοηθήσουν και ήδη ο Ισπανός έδωσε ένα βαθμό με το γκολ που πέτυχε. Είναι όμως εμφανέστατα πίσω στην φυσική κατάσταση και πρέπει να δουλέψουν  πολύ και η ομάδα από την άλλη να… χάσει όσο το δυνατόν λιγότερα από αυτή την κατάσταση.
Είμαι πάντα θιασώτης της έκφρασης ότι ο καλύτερος προπονητής της κερκίδας είναι χειρότερος από τον χειρότερο επαγγελματία προπονητή. Θα πρέπει όμως και ο ίδιος ο τεχνικός του ΑΡΗ από την μία προφανώς να αναθεωρήσει τον αμυντικογενή τρόπο παιχνιδιού σε σημείο… εκνευρισμού και από την άλλη να καταλήξει σε συγκεκριμένες θέσεις για όλους τους παίκτες έχοντας πλέον δείγμα από όλους.
Θεωρώ ότι και ο ίδιος αντιλήφθηκε ότι ταλαιπωρεί τον Γιαννίτση σε ρόλο ακραίου μπακ, ο Καπετάνος δεν μπορεί να παίξει ακραίος χαφ και μάλιστα με ανάποδο πόδι, ο Πουλίδο αποκτήθηκε για να θωρακίσει την άμυνα στα στόπερ και δεν έχει ανάσες για χαφ με αποτέλεσμα να είναι διπλό το κακό για την ομάδα για να μην σημειώσω… τριπλό αφού δίπλα του χάνει και ο Κοέλιο. Ο Πορτογάλος είναι έμπειρος παίκτης και η παρουσία του είναι πολύ καλύτερη αν έχει ένα παίκτη όπως ο Νταμαρλής που θα τρέχει πάνω-κάτω. Επειδή χθες έτρεχε και δεξιά-αριστερά μπάλωσε πολλές τρύπες, από αυτόν ξεκίνησε το γκολ καθώς έκλεψε την μπάλα από τον φλύαρο Κατίδη και σε κάθε περίπτωση είναι από τους παίκτες που διασώθηκαν στο ΟΑΚΑ.
Ο Αγκάνθο στην πρώτη του εμφάνιση έκανε αυτό για τον οποίο τον πήρε ο ΑΡΗΣ. Μία ευκαιρία του δόθηκε από την καταπληκτική κάθετη πάσα του Καπετάνου (κόουτς από τον άξονα που εσύ τον μετέφερες την έδωσε) και την έκανε γκολ με άψογο πλασέ με το αριστερό. Από τις κινήσεις του, τον τρόπο που αγωνίζεται, τις θέσεις που παίρνει στο γήπεδο, την εκτέλεση, την πάσα του, την υποδοχή της μπάλας, ο Αγκάνθο δείχνει ικανός να βοηθήσει τα μέγιστα. Για να γίνει όμως αυτό κάποιος πρέπει να του δίνει την μπάλα γιατί δεν θα μπορεί σε κάθε ματς με μία φάση να κάνει γκολ. Και σε αυτό το κομμάτι πρέπει να δουλέψει πολύ ο ΑΡΗΣ.
 Πλέον με όλους τους παίκτες στην διάθεσή του ο Μάκης Κατσαβάκης πρέπει να δουλέψει στην ανάπτυξη. Κι αν το κάνει με επιτυχία αυτό, θα είναι πιο εύκολο για όλη την ομάδα και να αμύνεται με μεγαλύτερη επιτυχία. Γιατί στον αγώνα με την ΑΕΚ μπορεί το αποτέλεσμα να μην ήταν αρνητικό, αλλά σε κάθε αποτέλεσμα δεν είναι μόνο το αποτέλεσμα που μετράει εκτός αν ο ΑΡΗΣ βρει τον τρόπο με τέτοιες εμφανίσεις να… κερδίζει. Τότε όντως φέτος ειδικά μόνο το αποτέλεσμα θα έχει ουσία…
Υ.Γ.1 Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ο Καζναφέρης δεν χρησιμοποιήθηκε καθόλου στον αγώνα με την ΑΕΚ. Κι δεν εννοώ να πάρει θέση στην φυσική του θέση- έστω κι αν ήταν λάθος η χρησιμοποίηση εκεί του Καπετάνου- αλλά την θέση του δεξιού μπακ που πέρσι την έπαιξε με σημαντική επιτυχία. Είναι πολυτέλεια για τον ΑΡΗ να μένουν έξω τέτοιοι παίκτες φέτος έστω κι αν στα πρώτα δυο παιχνίδια ο Κάζνα δεν ανταποκρίθηκε στις αυξημένες, από τον ίδιο φέτος, προσδοκίες.
Υ.Γ.2 Μάλλον ο Γκαγκάτσης πρέπει να έχει εκλεγεί νέος Πρόεδρος στην ΕΠΟ. Άντε στο πέναλτι του ΠΑΟΚ που δεν υπάρχει φυσικά, λες ότι ο Μήτσιος… ξεγελάστηκε. Στην επόμενη φάση που ο Λόρενς νομίζει ότι ο Κουρμπέλης είναι η μπάλα τι ακριβώς δεν βλέπει; Έτσι όμως μαζεύονται οι βαθμοί. Με… επαναστατικό τρόπο! Για τα δοκάρια, ας τα έβαζαν μέσα…
Υ.Γ.3  Η ΚΜΑ δείχνει ότι παρά τις υστερικές φωνές όσων προσπαθούν να καλύψουν τις βρωμιές τους κάτω από το χαλάκι, μετά την ανακοίνωση για την 5μελής επιτροπή, προχωρά και για το θέμα της ανάθεσης σε ορκωτούς για τον έλεγχο της τελευταίας οκταετίας. Την Παρασκευή είναι η τελευταία μέρα κατάθεσης προσφορών (ήδη υπάρχουν 4) και ήδη ορισμένοι αρχίζουν να βλέπουν ότι το παραμύθι θα βάλει τίτλους τέλους. Πλέον στις επόμενες μέρες (πιθανότατα αύριο) θα κατατεθεί και η αίτηση για προσωρινή διαταγή για το 99 και αμέσως μετά θα οριστεί και η διοίκηση Πρωτοδικείου.
Υ.Γ.4  Κι όπως σωστά έγραψε στην ανακοίνωσή του ο SUPER-3: «Δεν θα επιτρέψουμε με πραξικοπηματικό τρόπο με βία λεκτική η σωματική , με εκμετάλλευση μέσων , μέσω των οποίων κάποιοι προσπαθούν να εξυπηρετήσουνε αποκλειστικά και μόνο τα δικά τους συμφέροντα, να τρυπώσουν στην ομάδα ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ… Είπαμε θα γίνουμε ο τοίχος που θα δώσουν

πηγή: gazzetta.gr

Θα το δούμε ποτέ και στην Ελλάδα;

Ισπανία: Η ομοσπονδία παραιτείται της κρατικής επιχορήγησης...
Θα το δούμε ποτέ και στην Ελλάδα;
Οι επιτυχίες της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Ισπανίας τα τελευταία χρόνια έχουν αποφέρει πολλά κέρδη στην ομοσπονδία της χώρας και γι' αυτό η RFEF θα παραιτηθεί για δεύτερη διαδοχική χρονιά του δικαιώματός της να λάβει επιχορήγηση το 2013, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Μιγκέλ Καρντενάλ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η ισπανική ομοσπονδία έχει προσελκύσει και αρκετούς χορηγούς, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται η γερμανική εταιρεία αθλητικών ειδών Adidas, η ενεργειακή εταιρεία Iberdrola και η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας Movistar, ιδιοκτήτης της οποίας είναι η εταιρεία τηλεπικοινωνιών Telefonica. Αυτός είναι και ο λόγος, για τον οποίο η RFEF παραιτήθηκε του δικαιώματός της να λάβει επιχορήγηση και για το 2012. Το ύψος της είναι περίπου 3 εκατομμύρια ευρώ, ποσό ωστόσο που είναι πολύ μικρό, καθώς αντιπροσωπεύει περίπου το 3% του ετήσιου προϋπολογισμού της ομοσπονδίας.
Ύστερα από συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της RFEF, Άνχελ Μαρία Βιγιάρ, στη Μαδρίτη, ο Καρντενάλ εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για τη χειρονομία της ομοσπονδίας και τόνισε πως τα χρήματα της επιχορήγησης, τα οποία είναι 3-4 εκατομμύρια ευρώ, θα μοιραστούν μεταξύ των υπολοίπων αθλητικών ομοσπονδιών της χώρας.


πηγή: sportdog.gr   

Πηγή Δεβετζή: «Προφυλακτικά και σεξ» στους Ολυμπιακούς!!

Η Πηγή Δεβετζή μίλησε στη free press εφημερίδα Weekend, σε μια άκρως αποκαλυπτική και ενδιαφέρουσα συνέντευξη.
Πηγή Δεβετζή: «Προφυλακτικά και σεξ» στους Ολυμπιακούς!
Υπόθεση «προφυλακτικά και σεξ». Τι έχεις να πεις;
Μας τα μοιράζανε από την αρχή των Αγώνων γιατί θεωρούσαν ότι θα μπλεχτούμε μεταξύ μας. Υπάρχει η φήμη ότι οι άνδρες δεν πρέπει να κάνουν σεξ πριν από τους αγώνες, ενώ οι γυναίκες ναι. Μάλιστα οι μελέτες λένε ότι αυτό είναι «φυσικό» ντοπάρισμα.
Τι προβλέπεις για τους επόμενους Ολυμπιακούς;
Θα πάμε όσο γίνεται πάλι λιγότεροι. Από τους 105 αθλητές μπορεί να πάμε 60…

Για τους Παραολυμπιακούς;

Προσωπικά τους παρακολουθώ και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε αυτά τα παιδιά. Προσπαθούν με κομμένο πόδι ή κομμένο χέρι να συναγωνιστούν αθλητές από άλλες χώρες και πραγματικά μας κάνουν πολύ περήφανους.

Σε σχέση με την Ελληνίδα αθλήτρια που αποβάλανε;

Η Ολυμπιακή Επιτροπή βιάστηκε να βγάλει συμπεράσματα χωρίς να έχει ακούσει καν την αθλήτρια. Προσωπικά θεωρώ ότι έπρεπε να την αφήσουν να αγωνιστεί και μετά να την τιμωρήσουν με τον τρόπο που αυτοί επιθυμούν.

Ντοπάρισμα: Σκάνδαλο ή πραγματικό γεγονός;

Υπάρχουν κάποιοι κανόνες που δεν πρέπει να παραβείς, και πιο πολύ για τον εαυτό σου και την υγεία σου. Δεν θα έκανα ποτέ κάτι τέτοιο… Βιταμίνες έχω πάρει, όχι όμως και ουσίες που είναι επιβλαβείς για την υγεία μας. Όλα αυτά έχουν πολλές παρενέργειες και για τους άνδρες και για τις γυναίκες. Πάντως, την Ελλάδα πάντα την είχαν στο μάτι όταν γινόντουσαν Αγώνες.
πηγή: newpost.gr

Ξαφνικά άδειασε η Τούμπα!!

Αγωνία για το ποια ομάδα θα πάρει το φετινό πρωτάθλημα δεν υπήρχε έτσι κι αλλιώς, προτού καν ξεκινήσει ο «μαραθώνιος»! Γράφει ο Βαγγέλης Μπραουδάκης.
Ξαφνικά άδειασε η Τούμπα!
Η διαφορά του δυναμικού του Ολυμπιακού από εκείνα των υπολοίπων ήταν στη θεωρία (και είναι και στην πράξη) τεράστια και ήδη επιβεβαιώνεται στο χορτάρι μόλις με τη συμπλήρωση τριών αγωνιστικών. Κι όχι τόσο επειδή νικούν οι «ερυθρόλευκοι» -συνέβαινε και προηγουμένως- αλλά κυρίως διότι οι παραδοσιακοί ανταγωνιστές τους δεν μπορούν να νικήσουν
Αν, όμως, βγάλουμε τους Πειραιώτες από την εξίσωση με τις 16 μεταβλητές, τότε αυτόματα το ούτως ή άλλως μνημονιακό μας πρωτάθλημα μεταβάλλεται σε εξόχως αμφίρροπο και απρόβλεπτο. Το συγκεκριμένο στοιχείο, του απρόβλεπτου, ίσως να είναι και το μόνο ικανό να σώσει τα προσχήματα και να προσδώσει ένα αλλόκοτο ενδιαφέρον στη Super League.
Βασικός άξονας του «αλλόκοτου» η έλλειψη πείρας στα σύνολα των περισσοτέρων ομάδων, που αγωνίζονται με πάρα πολλούς νέους, και η δυσχέρεια (απόρροια των παραπάνω) στο σκοράρισμα. Οι 15 ομάδες έχουν βρει δίχτυα 26 φορές όλες κι όλες σε τρεις αγωνιστικές με συνέπεια να ολοκληρώνονται αγώνες όπως το Λεβαδειακός ? Βέροια ή το ΠΑΟΚ ? Αστέρας ή το ΑΕΚ ? Αρης με τελικά αποτελέσματα αναντίστοιχα της 90λεπτης εικόνας των συγκεκριμένων αγώνων. Τι να την κάνεις όμως την κατοχή, το πρέσινγκ, την υπεροχή όταν δεν υπάρχει κάποιος να στείλει την μπάλα μέσα;
Για να γίνει πιο αντιληπτό, ο Λεβαδειακός (και όχι ο Ολυμπιακός) είναι η ομάδα με τις περισσότερες τελικές προσπάθειες ως τώρα (42, με τις μισές μέσα από τη μεγάλη περιοχή) αλλά γκολ δεν έχει ακόμα σημειώσει! Αντίθετα, ο Ολυμπιακός σε 40 έχει ήδη οκτώ και ο Αστέρας πέντε σε 31 κι άλλα τέσσερα δοκάρια!
Επιπλέον, παρατηρώ ακόμη ένα παράδοξο φαινόμενο: Και δεν έχει να κάνει τόσο με την όντως αξιομνημόνευτη στήριξη των οπαδών της ΑΕΚ (μπορεί να μη μαζεύτηκαν 30.000, αλλά αρκεί ?δεδομένων των συνθηκών- ότι σταθερά στο ΟΑΚΑ ο αριθμός των θεατών είναι πενταψήφιος) όσο με την αιφνίδια ?σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια- μαζική «αποχή» των ΠΑΟΚτσήδων από την Τούμπα
Από τους 15.000 που συνέρρεαν βρέξει χιονίσει σε αγώνες σαν κι αυτούς με τον Πανθρακικό και τον Αστέρα, η προσέλευση φέτος είναι το 1/3! Με το ζόρι 6.000! «ΟΚ», αποκλείστηκε από το Γιουρόπα, ξενέρωσαν, αλλά είναι μόνο αυτό; Ή, κυρίως, η «καθίζηση» οφείλεται στην αίσθηση ότι τώρα με τον Σαββίδη το βάρος δεν πέφτει πλέον στους ώμους του κόσμου, όπως πριν; Αν μέσα στις πρωταρχικές αιτίες είναι κι αυτή, το μήνυμα για κάθε νέο ιδιοκτήτη δεν είναι ευχάριστο.
Πηγή: Goal