Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

Ντέρμπι σε ένα ημίχρονο!!

Στο πρώτο μισό του ματς περιόρισαν το ντέρμπι Ομόνοια και Ερμής Αραδίππου, που έμειναν στο 1-1 στην 17η αγωνιστική της Α’ Εθνικής Κύπρου.

Ντέρμπι σε ένα ημίχρονο
Ένα ημίχρονο κράτησε το ντέρμπι του Ερμή Αραδίππου με την Ομόνοια, με τις δύο ομάδες να μένουν ισόπαλες (1-1) στην 17η αγωνιστική της Α’ Εθνικής Κύπρου.

Η Ομόνοια ήταν αυτή που είχε την κυριαρχία του ματς και πήρε τα ηνία στο σκορ στο 32’ με γκολ του ντε Αλμέιδα.

Οι γηπεδούχοι όμως, έφεραν το ματς στα ίσα στο 43’ με γκολ του Πίνα και πήραν πολύτιμο βαθμό για τη συνέχεια.

Οι «πράσινοι» ανέβηκαν στην Τρίτη θέση της βαθμολογίας με 29 βαθμούς -έναν περισσότερο απ’ την ΑΕΚ που ακολουθεί- ενώ ο Ερμής ακολουθεί στην πέμπτη θέση με 27 βαθμούς και έχει… από κοντά τους προπορευόμενους.

Αναλυτικά η 17η αγωνιστική:

Σάββατο 17 Ιανουαρίου

Ερμής Αραδίππου - Ομόνοια 1-1
(43’ Πίνα - 32’ ντε Αλμέιδα)

Απόλλων Λεμεσού - Νέα Σαλαμίνα (18.00)
ΑΠΟΕΛ - Οθέλλος (19.00)

Κυριακή 18 Ιανουαρίου

Ανόρθωση - ΑΕΛ (16.00)
Δόξα Κατωκοπιάς - Εθνικός Άχνας (18.00)

Δευτέρα 19 Ιανουαρίου

ΑΕΚ Λάρνακας - Αγία Νάπα (19.00)

Η επόμενη (18η) αγωνιστική:

Σάββατο 24/1
Νέα Σαλαμίνα - ΑΠΟΕΛ (17.00)
Αγία Νάπα - Ερμής (19.00)

Κυριακή 25/1
Ομόνοια-Δόξα (16.00)
Οθέλλος-Ανόρθωση
ΑΕΛ - ΑΕΚ Λάρνακας (18.00)

Δευτέρα 26/1
Εθνικός Άχνας- Απόλλων Λεμεσού (19.00)

*Πηγή: sport-fm.gr*

Τσέλσι που… βρέχει, Γιουνάιτεντ που αντέχει!!

Σαν καταιγίδα ξέσπασε η Τσέλσι στο Σουόνσι! Την ώρα που η Μαν. Γιουνάιτεντ δραπέτευε με δύσκολο διπλό απ’ την έδρα της ΚΠΡ (κι η Λίβερπουλ έκανε το ίδιο επί της Άστον Βίλα) οι «μπλε» σάρωναν με 5-0.

Τσέλσι που… βρέχει, Γιουνάιτεντ που αντέχει!
Ποιος είδε την Τσέλσι και δεν τη φοβήθηκε. Έχοντας ανακτήσει τη σοβαρότητα του πρώτου γύρου της Premier League, οι «μπλε» έκαναν βόλτα στην Ουαλία κι έβαλαν χαλαρά πέντε γκολ στη Σουόνσι (5-0).

Με τον εκπληκτικό Ντιέγκο Κόστα να προσθέτει άλλα δυο «παστέλια» στο φετινό του λογαριασμό (και να φτάνει τα 17) και τον Όσκαρ να συμπληρώνει άλλα τόσα, η ομάδα του Μουρίνιο επανήλθε στα διπλά κι άνοιξε τη διαφορά στην κορυφή από τη Μάντσεστερ Σίτι (που αύριο αντιμετωπίζει την Άρσεναλ).



Μπορεί όμως η Τσέλσι να ήταν καταπληκτική, αλλά και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν… ανθεκτική. Χωρίς τον Φαν Πέρσι (αλλά με τους Ντι Μαρία και Φαλκάο ξανά βασικούς) οι «κόκκινοι διάβολοι» βρήκαν τον ήρωά τους στο πρόσωπο του Φελαϊνί. Γιατί ήταν εκείνος που λύτρωσε την ομάδα του Φαν Χάαλ στην έδρα της ΚΠΡ πριν ο νεαρός Γουίλσον υπογράψει στο 90’ δύσκολο διπλό (2-0) που τη φέρνει ξανά στην τρίτη θέση.



Την ίδια ώρα, η ανανεωμένη Λίβερπουλ συνέχιζε την αντεπίθεσή της για το Champions League. Με σκόρερ τους Μπορίνι και Λάμπερτ, οι «κόκκινοι» πέρασαν και απ’ το Μπέρμιγχαμ και σημειώνοντας επί της Άστον Βίλα την τέταρτη νίκη τους στα πέντε τελευταία παιχνίδια (2-0), παρέμεναν σε απόσταση βολής από την πρώτη πεντάδα. 



Εκεί όπου επέστρεψε (έστω κι εν αναμονή του αγώνα της Άρσεναλ) η πεισματάρα Τότεναμ. Παρόλο που το παιχνίδι με τη Σάντερλαντ εξελίχθηκε δυσκολότερα απ’ όσο θα περίμενε (με τον Λάρσον να ισοφαρίζει το γρήγορο γκολ του Φερτόνχεν), η ομάδα του Μαουρίτσιο Ποκετίνο λυτρώθηκε στο 88’ απ’ τον Έρικσεν κι επανήλθε στις επιτυχίες (2-1).



Τη νίκη της ημέρας, ωστόσο, δεν την πέτυχε κανένας από τους μεγάλους. Την πέτυχε η εκπληκτική Κρίσταλ Πάλας! Με δυο γκολ στην πλάτη απ’ το πρώτο τέταρτο του αγώνα με τη φορμαρισμένη Μπέρνλι, οι παίκτες του Άλαν Πάρντιου πέτυχαν φοβερή ανατροπή και με πρωταγωνιστή τον Γκέιλ (που γύρισε το παιχνίδι στο 87’ με το δεύτερό του γκολ) πήραν τεράστιο διπλό με 3-2



Κι όλα αυτά ενώ η Στόουκ έκανε μια ακόμα «κηδεία», στην έδρα της -ούτως ή άλλως μισοπεθαμένης βαθμολογικά- Λέστερ. Το γκολ του Κρκιτς έδωσε πολύτιμο τρίποντο (1-0) και στριμώχνοντας ακόμα περισσότερο τους γηπεδούχους, εκτόξευσε τους «πότερς» ακόμα μακρύτερα απ’ την επικίνδυνη ζώνη.



Δείτε αναλυτικά τη βαθμολογία στην Premier League


Το πρόγραμμα της 22ης αγωνιστικής

Σάββατο 10/1

Άστον Βίλα-Λίβερπουλ 0-2
(24’ Μπορίνι, 79’ Λάμπερτ)

Μπέρνλι-Κρίσταλ Πάλας 2-3
(12’ Μι, 16’ Ινγκς - 28’, 87’ Γκέιλ, 48’ Πάντσιον)

Λέστερ-Στόουκ Σίτι 0-1
(63’ Κρκιτς)

ΚΠΡ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-2
(58’ Φελαϊνί, 90’ Γουίλσον)

Σουόνσι-Τσέλσι 0-5
(1’, 36’ Όσκαρ, 20’, 34’ Κόστα, 79’ Σίρλε)

Τότεναμ-Σάντερλαντ 2-1
(3’ Φερτόνχεν, 89’ Έρικσεν - 31’ Λάρσον)

Νιούκαστλ-Σαουθάμπτον (19:30)

Κυριακή 18/1

Γουέστ Χαμ-Χαλ (15:30)
Μάντσεστερ Σίτι- Άρσεναλ (18:00)

Δευτέρα 19/1

Έβερτον-Γουέστ Μπρομ (22:00)

Η επόμενη αγωνιστική (23η)

Σάββατο 31/1

Χαλ- Νιούκαστλ (14:45)
Κρίσταλ Πάλας-Έβερτον (17:00)
Λίβερπουλ- Γουέστ Χαμ (17:00)
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Λέστερ (17:00)
Στόουκ Σίτι- ΚΠΡ (17:00)
Σάντερλαντ- Μπέρνλι (17:00)
Γουέστ Μπρομ- Τότεναμ (17:00)
Τσέλσι- Μάντσεστερ Σίτι (19:30)

Κυριακή 1/1

Άρσεναλ-Άστον Βίλα (15:30)
Σαουθάμπτον-Σουόνσι (18:00) 

*Πηγή: sport-fm.gr*

Έριχναν με… άσφαιρα!!

Κέρκυρα και Ξάνθη προσέφεραν φτωχό θέαμα στο ΕΑΚ και μοιραία έμειναν «άσφαιρες» (0-0), αλλά και μακριά από τη νίκη σε ένα ακόμα παιχνίδι. Δοκάρι με τον Κλέιτον για τους Ακρίτες.

Έριχναν με… άσφαιρα
Η Ξάνθη αφυπνίστηκε στο τέλος και ήταν αυτή που άξιζε περισσότερο το γκολ, όμως αυτό δεν ήρθε, ούτε η νίκη για τους Ακρίτες που έμειναν στο 0-0 απέναντι στην Κέρκυρα, αλλά και χωρίς νίκη στα τελευταία πέντε παιχνίδια.

Ο Καπετάνος με κεφαλιά (70’) και ο Κλέιτον (80’) με φαλτσαριστό σουτ που σταμάτησε στο δεξί δοκάρι είχαν τις καλύτερες στιγμές για τους φιλοξενούμενους, αλλά και συνολικά στο παιχνίδι που ήταν φτωχό σε θέαμα, χωρίς πολλές φάσεις.

Νέα απώλεια βαθμών και για τους γηπεδούχους, που έχουν 22 βαθμούς (όσους και ο Πλατανιάς στην 11η θέση).

Το ματς:

Και για τις δύο ομάδες η νίκη έμοιαζε επιτακτική: Τόσο για την Κέρκυρα της μόλις μια νίκης στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια, όσο και για την Ξάνθη που αγνοούσε το «τρίποντο» σε ισάριθμες αναμετρήσεις. Η εικόνα τους όμως στο γήπεδο, μόνο αυτό δεν μαρτυρούσε. Αξιόλογες στιγμές με το σταγονόμετρο, αρκετά αβίαστα λάθη, και πολλά νεύρα με τον Δασκαλόπουλο να …επιβάλλει την τάξη μοιράζοντας αφειδώς κίτρινες κάρτες.

Η καθοριστική παρέμβαση του Σιόντη απέτρεψε το γκολ σε επικίνδυνη προσπάθεια του Σολτάνι μέσα από την περιοχή, για να έρθει λίγο αργότερα ο Καπετάνος να κάνει αισθητή την παρουσία του, αλλά το σουτ που δοκίμασε να καταλήγει άουτ. Η πρώτη καλή στιγμή για τους γηπεδούχους ήρθε με τη συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού, με τον Φάμπιο να βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση στην αντίπαλη περιοχή, αλλά να μην βρίσκει στόχο.

Δεν άργησαν να έρθουν οι πρώτες διορθωτικές κινήσεις από τους δύο τεχνικούς, δίχως όμως σημαντική διαφοροποίηση: το θέαμα παρέμενε φτωχό, η επιθετική ανάπτυξη σχεδόν… ανύπαρκτη, με τις συνεχείς διακοπές για φάουλ να δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο την κατάσταση. Έπρεπε να φτάσει στο 60’ το ματς για να σημειωθεί φάση άξια αναφοράς στο δεύτερο μέρος, με τον Ανδρεόπουλο να τεστάρει τα ρεφλέξ του Κυριακίδη.

Ο Λουτσέσκου έριξε όλα τα επιθετικά της ομάδας του στον αγωνιστικό χώρο και η Ξάνθη κυνήγησε πιο πειστικά το τρίποντο. Διαδοχικά Καπετάνος και Κλέιτον είχαν καλές ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ, αλλά η μπάλα δεν τους έκανε το χατίρι. Η κεφαλιά του Έλληνα επιθετικού έφυγε λίγο δίπλα από την εστία, ενώ το φαλτσαριστό σουτ του Βραζιλιάνου σταμάτησε στο δεξί δοκάρι.


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Κέρκυρα (Μιχάλης Γρηγορίου): Σέτκους, Βενέτης, Ζορμπάς (79' Χαβίτο), Ναγιάρ, Καϊκούτ (65' Κόντος), Μαρκόφσκι, Σιόντης, Ντιμιτρόφσκι, Ανδρεόπουλος, Ζουμπουλάκης, Φάμπιο (89' Γεωργακόπουλος).

Ξάνθη (Ράζβαν Λουτσέσκου): Κυριακίδης, Μπέρτος Γουάλας, Σολτάνι, Βάλτερ Μπαλούφο (56' Κλέιτον), Βασιλακάκης, Παπαστεριανός (66' Λουσέρο), Φλίσκας (46' Ομπόντο), Καπετάνος, Λισγάρας, Καρυπίδης. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ξεκούραστη προσπέραση…!! (video)

Πολύτιμο «διπλό» πήρε η Ράγιο Βαγιεκάνο, που εκμεταλλεύτηκε την κούραση απ‘ τα συνεχόμενα παιχνίδια της Σοσιεδάδ και πανηγύρισε με 1-0 στην έδρα των Βάσκων στην 19η αγωνιστική της Primera Division.

Ξεκούραστη προσπέραση… (video)
Η κεφαλιά του Μανούτσο στο 81’ ήταν αρκετή για να πανηγυρίσει η Ράγιο Βαγεκάνο τη νίκη επί της Σοσιεδάδ στην 19η αγωνιστική της Primera Division.

Μετά τον αποκλεισμό απ’ το Κόπα Ντελ Ρέι -και ενώ έχουν βρεθεί στο γήπεδο πέντε φορές σε διάστημα περίπου 15 ημερών- οι Βάσκοι δεν κατάφεραν να επιστρέψουν στις νίκες και με το 1-0 παρέμειναν στην 13η θέση της βαθμολογίας.

Από την άλλη, η Ράγιο πήρε σημαντικό τρίποντο και συνεχίζει στην ένατη θέση της βαθμολογίας με 23 βαθμούς, επιστρέφοντας στα θετικά αποτελέσματα μετά την ήττα απ’ την Κόρδοβα.



Το πρόγραμμα της 19ης αγωνιστικής

Παρασκευή, 16/1

Κόρδοβα-Εϊμπάρ 1-1
(1’ Αντόνε - 73’ Αρουαμπαρένα)

Σάββατο, 17/1

Σοσιεδάδ-Ράγιο Βαγιεκάνο 0-1
(81’ Μανούτσο)

Βαλένθια-Αλμερία (19:00)
Βιγιαρεάλ-Μπιλμπάο (21:00)
Εσπανιόλ-Θέλτα (23:00)

Κυριακή 18/1

Χετάφε-Ρεάλ Μαδρίτης (13:00)
Ατλέτικο Μαδρίτης-Γρανάδα (18:00)
Λα Κορούνια-Μπαρτσελόνα (20:00)
Έλτσε-Λεβάντε (22:00)
Σεβίλλη-Μάλαγα (22:00)

Η επόμενη αγωνιστική (20η)

Σάββατο 24/1

Κόρδοβα-Ρεάλ Μαδρίτης (17:00)
Έλτσε-Μπαρτσελόνα (18:00)
Ατλέτικο Μαδρίτης-Ράγιο Βαγιεκάνο (21:00)
Ρεάλ Σοσιεδάδ-Εϊμπάρ (23:00)
Βιγιαρεάλ-Λεβάντε (23:00)

Κυριακή, 25/1

Λα Κορούνια-Γρανάδα (13:00)
Μπιλμπάο-Μάλαγα (18:00)
Εσπανιόλ-Αλμερία (20:00)
Βαλένθια-Σεβίλλη (22:00)

Δευτέρα 26/1

Χετάφε-Θέλτα (21:45) *Πηγή: sport-fm.gr*

Μέχρι να πεις… Τσέλσι!! (video)

Είναι πρωτοπόρος. Είναι το φαβορί για το πρωτάθλημα. Πέραν αυτών όμως η Τσέλσι είναι (μετά και το σημερινό γκολ του Όσκαρ) και η μόνη ομάδα που έχει σκοράρει δυο φορές πριν συμπληρωθεί λεπτό.

Μέχρι να πεις… Τσέλσι! (video)
Πριν προλάβει να καταλάβει τι της γίνεται, η Σουόνσι έχανε ήδη στο εν εξελίξει παιχνίδι της με την Τσέλσι.

Ο Όσκαρ της είχε ήδη τρυπήσει την άμυνα.

Δεν είναι όμως η πρώτη φορά φέτος που οι «μπλε» χτυπάνε πριν καν… γράψει λεπτό στο ρολόι.

Γιατί ο Βραζιλιάνος χρειάστηκε 50 δευτερόλεπτα για να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα, αλλά ο Ντιέγκο Κόστα (στο παιχνίδι της 3ης αγωνιστικής με την Έβερτον στις 30 Αυγούστου) τα είχε καταφέρει ακόμα γρηγορότερα.

Όταν είχε ανοίξει το δρόμο για το εντυπωσιακό 6-3, σκοράροντας σε 35 δευτερόλεπτα στο «Γκούντισον Παρκ».





*Πηγή: sport-fm.gr*

Και λίγα ήταν…!!

=Κανένα οίκτο στον ΟΦΗ δεν έδειξε η Βέροια. Η «βασίλισσα του Βορρά» καθάρισε απ’ το ημίχρονο τους Κρητικούς των χιλίων προβλημάτων και με το εντυπωσιακό 4-1 συνεχίζει στα… ψηλά της βαθμολογίας.

Και λίγα ήταν…

Η ομάδα του Χοσέ Γκρανέρο είχε την καθολική υπεροχή στο ματς, ενώ η αυστηρή αποβολή του Τριποτσέρη στο 30’ της άνοιξε το δρόμο για την ευρύτερη νίκη στην ιστορία της επί των Κρητικών.

Δυο γκολ του Μπεν (18’ με πέναλτι και 60’), ένα του Καλτσά στο 40’-ο οποίος σκόραρε για έκτο σερί ματς και είναι πρώτος σκόρερ με δέκα τέρματα μαζί με τον Μήτρογλου- και ένα του Παυλίδη στο 39’ διαμόρφωσαν την μεγάλη νίκη της Βέροιας. Χαμένο πέναλτι είχε ο Μπαργκάν στο 32’.

Ο ΟΦΗ από την άλλη, ισοφάρισε προσωρινά στο 37’ με τον Μακρή, όμως από κει και πέρα κατέρρευσε -έχοντας μόλις μια τελική στο ματς και δεχόμενος δύο γκολ σε δύο λεπτά.

Στην έκτη θέση συνεχίζει η Βέροια με 30 βαθμούς, ενώ ο ΟΦΗ δεν κατάφερε να ξεφύγει απ’ το σοκ της αφαίρεσης έξι βαθμών και παρέμεινε στην 16η με 14 βαθμούς, τρεις λιγότερους απ’ τις θέσεις της παραμονής.

Το ματς


Ήταν στραβό το κλίμα… Ο ΟΦΗ μπήκε στο γήπεδο εμφανώς επηρεασμένος απ’ τα εξωαγωνιστικά προβλήματα και η Βέροια βρήκε την ευκαιρία να ξεσπάσει. Μπεν και Καλτσάς ήταν οι κύριοι εκφραστές της επιθετικής δραστηριότητας της ομάδας του Χοσέ Γκρανέρο, που «στρίμωξε» τους Κρητικούς στο πρώτο τέταρτο του ματς.

Η επιθετική υπεροχή της Βέροια δεν μετατράπηκε σε γκολ παρά τις ευκαιρίες, όμως στο 17’ το μαρκάρισμα του Κουτσιανικούλη στον Μπαργκάν εντός της περιοχής έστειλε τους γηπεδούχους στα έντεκα βήματα. Ο Μπεν ανέλαβε την εκτέλεση του αυστηρότατου πέναλτι και άνοιξε το σκορ.

inner

Τα δεδομένα έγιναν χειρότερα για τον ΟΦΗ στο 30’, όταν ο Τριποτσέρης τιμωρήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα για χέρι μέσα στην περιοχή και αποχαιρέτησε πρόωρα το παιχνίδι, όμως ο Λόρια κράτησε «ζωντανή» την ομάδα του, αποκρούοντας την εκτέλεση πέναλτι του Μπαργκάν.

Ο ΟΦΗ ισοφάρισε στην πρώτη του ευκαιρία στο παιχνίδι, όταν ο Μακρής με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Καντιμοίρη, όμως η χαρά του κράτησε ελάχιστα δευτερόλεπτα.

Η αμυντική συγκέντρωση της ομάδας χάθηκε και η Βέροια με τους Παυλίδη και Καλτσά έδωσαν ξανά το προβάδισμα στους γηπεδούχους με δύο γκολ σε δύο λεπτά.

inner

Ο ρυθμός έπεσε στο δεύτερο μισό του ματς. Η Βέροια συνέχισε να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, με τον ΟΦΗ να παραμένει κλεισμένος στα μετόπισθεν, χωρίς να δημιουργεί ούτε μια ευκαιρία.

Σε ένα ημίχρονο περισσότερο… διαδικαστικού χαρακτήρα -κατά το οποίοι οι δύο προπονητές είχαν την ευκαιρία να ξεκουράσουν παίκτες, αλλά και να δώσουν την ευκαιρία σε άλλους που δεν είχαν αρκετό χρόνο συμμετοχής μέχρι τώρα να αγωνιστούν- οι γηπεδούχοι «έκλεισαν» τις μηχανές και κατάφεραν απλά να αυξήσουν τα τέρματα, με τον Μπεν να κάνει το 4-1 με ατομική προσπάθεια στο 59’.

Οι συνθέσεις:


Βέροια (Γκρανέρο): Καντιμοίρης, Όστοϊτς, Ραούλ Μπράβο, Παυλίδης, Μπαργάν (62’ Καμπορά), Μπεν, Μπατιόν, Μαλόν, Βεργώνης (69’ Άρτσε), Καλτσάς (75’ Εσπάρθα), Βέρτζος.

Στον πάγκο οι: Τζινάρ, Ντουμίτρου, Μπαλάφας, Γεωργιάδης

ΟΦΗ (Αναστόπουλος): Λόρια, Τριποτσέρης, Μπανούσης, Μονιάκης, Κουτσιανικούλης (46’ Κάλαϊτζιτς), Τζορτζ (68’ Μαραθιανός), Ροβίθης, Λαμπρόπουλος (56’ Μανιδάκης), Στάθης, Φαζός, Μακρής

Στον πάγκο οι: Αγριμάκης, Δαμιανάκης, Φερνάντεθ, Μπολάκης.*Πηγή: sport-fm.gr*

Αγγίζουν την κορυφή οι «καθολικοί»!

Μια «ανάσα» από την κορυφή της σκωτσέζικης Premier League βρίσκεται η Σέλτικ μετά τη νίκη της επί της Χάμιλτον με 2-0, καθώς απέχει πλέον ένα βαθμό από την πρωτοπόρο Αμπερντίν.

Αγγίζουν την κορυφή οι «καθολικοί»
Στον ένα βαθμό μείωσε η Σέλτικ την απόσταση της από την πρώτη Αμπερντίν μετά τη νίκη της επί της Χάμιλτον με 2-0 για την 22η αγωνιστική του σκωτσέζικου πρωταθλήματος.

Το σκορ άνοιξε ο Μάθιους στο 33’, ενώ ο Χέντερσον στο 50’ διαμόρφωσε το τελικό 2-0 για τους φιλοξενούμενους. Έτσι, η Σέλτικ με τους τρεις βαθμούς έφτασε τους 45 βαθμούς, έναν πίσω από την Αμπερντίν, έχοντας όμως και ένα παιχνίδι λιγότερο και απομακρύνθηκε περισσότερο από τη Χάμιλτον, η οποία παρέμεινε στους 39 πόντους.

Αναλυτικά η 22η αγωνιστική της Σκωτίας:

Σάββατο 17 Ιανουαρίου


Χάμιλτον-Σέλτικ 0-2
(33’ Μάθιους, 50’ Χέντερσον)

Αμπερντίν-Νταντί 17.00
Ρος Κάουντι-Σεντ Μίρεν 17.00
Σεντ Τζόνστον-Πάρτικ Θισλ 17.00
Νταντί Γιουνάιτεντ-Ινβερνές αναβολή
Μάδεργουελ-Κιλμάρνοκ αναβολή

Η επόμενη (23η) αγωνιστική:

Τρίτη 20 Ιανουαρίου


Ινβερνές-Σεντ Τζόνστον 21.45

Τετάρτη 21 Ιανουαρίου

Σέλτικ-Μάδεργουελ 21.45
Νταντί-Κιλμάρνοκ 21.45
Πάρτικ Θισλ-Χάμιλτον 21.45
Σεντ Μίρεν-Νταντί Γιουνάιτεντ 21.45 *Πηγή: sport-fm.gr*

Όλοι… βαράνε τον Αζάρ!!

Είναι παικταράς. Πολλές φορές μοιάζει ασταμάτητος. Κι αυτός είναι σίγουρα ένας απ’ τους λόγους που ο Εντέν Αζάρ έχει κερδίσει -μακράν του δευτέρου- τα περισσότερα φάουλ στην Premier League ως τώρα.

Όλοι… βαράνε τον Αζάρ
Είναι ότι κρατάει πολύ την μπάλα;

Είναι ότι δεν μπορούν να τον σταματήσουν αλλιώς οι προσωπικοί του αντίπαλοι; Είναι ότι βουτάει και λίγο;

Είναι -κατά πάσα πιθανότητα- ένας συνδυασμός όλων αυτών;

Ό,τι κι αν ισχύει, δεδομένο είναι ότι ο Εντέν Αζάρ είναι ο συχνότερος στόχος των αμυντικών στην Premier League.

Διότι στο σημερινό παιχνίδι της Τσέλσι με τη Σουόνσι, επιβεβαιώθηκε ότι ο Βέλγος κερδίζει τα περισσότερα σφυρίγματα στο πρωτάθλημα μέχρι τώρα. Έχοντας υποστεί 64 φάουλ συνολικά -10 περισσότερα απ’ οποιονδήποτε άλλο παίκτη στην Αγγλία. *Πηγή: sport-fm.gr*

Της «έκλεισε» το σπίτι!!

Απίστευτα πράματα στο «iPro Stadium»! Η Ντέρμπι πήρε από νωρίς το προβάδισμα, όμως η Νότιγχαμ Φόρεστ κατάφερε να αντιδράσει στα τελευταία λεπτά και με ανατροπή να φύγει με το διπλό από έδρα της αντιπάλου της (2-1)!  
Η αλήθεια είναι πως τίποτα δεν προμήνυε τέτοια εξέλιξη. Οι γηπεδούχοι της Ντέρμπι προηγήθηκαν 1-0 χάρη στο αυτογκόλ του Λάνσμπερι στο 16’ και έδειχναν να κρατούν σφικτά το θετικό αποτέλεσμα.
Η Νότιγχαμ, όμως, δεν τα παράτησε και η επιμονή της στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα την δικαίωσε και με το παραπάνω. Στο 75’ ο Ασομπαλόγκα έφερε το ματς στα ίσα, ενώ στις καθυστερήσεις ο Όσμπορν έγραψε το 2-1, χαρίζοντας το υπερπολύτιμο τρίποντο στην ομάδα του, το πρώτο μετά από οκτώ αγώνες.
Για την Ντέρμπι αυτή ήταν η πρώτη της εντός έδρας ήττα μετά από έξι παιχνίδια (η οποία ενδέχεται να της κοστίσει την πρώτη θέση  της Τσάμπιονσιπ), ενώ για τη Νότιγχαμ το πρώτο διπλό μέσα στο «iPro Stadium» έπειτα από τέσσερα χρόνια!
Αναλυτικά το πρόγραμμα της 26ης αγωνιστικής:
Ντέρμπι Κάουντι – Νότιγχαμ Φόρεστ 1-2
Μίντλεσμπρο – Χάντερσφιλντ (17:00)
Γουλβς – Μπλάκπουλ
Μίλγουολ – Ιπσουιτς
Λιντς – Μπέρμιγχαμ
Ρόδεραμ – Μπόρνμουθ
Γουίγκαν – Μπλάκμπερν
Νόριτς – Κάρντιφ
Μπράιτον – Μπρέντφορντ
Σέφιλντ Γουένσντεϊ – Μπόλτον
Γουότφορντ – Τσάρλτον
Φούλαμ – Ρέντινγκ
*Πηγή: england365.gr*

Εκτός με ίωση ο Μπαλοτέλι!!

Ο Μάριο Μπαλοτέλι δεν συμπεριλήφθηκε στην αποστολή της Λίβερπουλ για το εκτός έδρας ματς με την Άστον Βίλα λόγω ίωσης.
Ο Ιταλός επιθετικός, για τον οποίο τις προηγούμενες ώρες ο Μπρένταν Ρότζερς είχε δηλώσει πως θέλει να τον βοηθήσει για να ανακάμψει και όχι να τον θέσει εκτός πλάνων ή να τον πουλήσει, αρρώστησε πριν το παιχνίδι και έμεινε αναγκαστικά εκτός.
Απών θα είναι και ο Στίβεν Τζέραρντ ώστε να ξεκουραστεί για το μεσοβδόμαδο παιχνίδι κόντρα στην Τσέλσι για το Λιγκ Καπ.
Θέση στην ενδεκάδα θα έχει για ακόμη μία φορά ο Λάζαρ Μάρκοβιτς, που το περασμένο σαββατοκύριακο ήταν ο πρωταγωνιστής στη νίκη κόντρα στην Σάντερλαντ πετυχαίνοντας το γκολ της συνάντησης και όντας σημείο αναφοράς στην επιθετική γραμμή των «κόκκινων».
*Πηγή: england365.gr*

Κρίνεται του Ετό!!

Ραντεβού με τον Σάμουελ Ετό αναμένεται να έχει μέσα στο Σαββατοκύριακο ο Ρομπέρτο Μαρτίνεθ, ώστε να μάθει από πρώτο χέρι στις προθέσεις του Καμερουνέζου στράικερ, την ώρα που αναζητά τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.
Το «σήριαλ» του Σάμουελ Ετό συνεχίζεται...
Την ώρα που ο 33χρονος φαίνεται να βρίσκεται κοντά στη μεταγραφή του στη Σαμπντόρια, η «Daily Mail» αποκαλύπτει ότι ο Ρομπέρτο Μαρτίνεθ αναμένεται μέχρι το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας να έχει προσωπική συζήτηση με τον παίκτη.
Σε αυτή ο Ισπανός θα μάθει τις προθέσεις του Καμερουνέζου, καθώς εκτός από τη Σαμπντόρια, ενδιαφέρον υπάρχει τόσο από την Αλ Γκαράφα του Κατάρ, όσο και από τη βραζιλιάνικη Σάντος. Παράλληλα, ο μάνατζερ του έμπειρου στράικερ φέρεται να έχει συμφωνήσει και με τη Τζένοα.
*Πηγή: england365.gr*

Χωρίς Τζέραρντ με Άστον Βίλα!!

Ο Στίβεν Τζέραρντ δεν θα αγωνιστεί για τη Λίβερπουλ στο σημερινό παιχνίδι απέναντι στην Άστον Βίλα στο Μπέρμιγχαμ, προκειμένου να είναι απόλυτα έτοιμος για την αναμέτρηση με την Τσέλσι, μεσοβδόμαδα, για το Λιγκ Καπ.  
Ο αρχηγός των «κόκκινων» δεν βρίσκεται στο επιθυμητό επίπεδο ετοιμότητας και φυσικής κατάστασης, προπονήθηκε και σαν αποτέλεσμα της απουσίας του από το σημερινό παιχνίδι με τους «χωριάτες», προπονήθηκε και σήμερα το πρωί στις εγκαταστάσεις του συλλόγου, στο «Μέλγουντ».
Με το μυαλό και στο παιχνίδι με τους «μπλε» του Λονδίνου για το Capital One Cup στα μέσα της νέας εβδομάδας, ο Τζέραρντ θα φορτσάρει τις επόμενες μέρες προκειμένου να επανέλθει στο επίπεδο που απαιτείται, ξεπεράσει στον απόλυτο βαθμό τις μυϊκές ενοχλήσεις με τις οποίες είχε αποχωρήσει από τη νίκη (1-0) επί της Σάντερλαντ, το περασμένο Σάββατο.  
*Πηγή: england365.gr*

Η κλεψύδρα για τον Μπαλοτέλι αδειάζει...!

Αν και στο δεύτερο μισό της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου ο Μάριο Μπαλοτέλι δεν καταφέρει να δείξει στον Μπρένταν Ρότζερς ότι μπορεί να προσφέρει στη Λίβερπουλ, τότε αυτομάτως θα μπει στη λίστα με τους υπό – παραχώρηση ποδοσφαιριστές.
Ο Ιταλός επιθετικός έχει μηδενική προσφορά μέχρι στιγμής στους «κόκκινους» που το περασμένο καλοκαίρι διέθεσαν 16 εκατ.λίρες για να τον κάνουν δικό τους. Πλέον, έχει παραγκωνιστεί, με τον Ρότζερς να προσπαθεί ώστε να τον πεισμώσει και να βγάλει ο Ιταλός τον καλό του εαυτό στο γήπεδο, όμως δεν βλέπουν αποτέλεσμα στον σύλλογο του Μέρσεϊσαϊντ.
Όπως αναφέρει η «Mirror», αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση και ο Μάριο Μπαλοτέλι δεν καταφέρει απολύτως τίποτα τους επόμενους τέσσερις μήνες της φετινής σεζόν θα τεθεί προς πώληση χωρίς δεύτερη κουβέντα.
*Πηγή: england365.gr*

Υποψήφιος για εθνική και ο Μαρκαριάν!!

Στη λίστα των υποψηφίων για να διαδεχθούν τον Κλαούντιο Ρανιέρι φέρεται να βρίσκεται και το όνομα του Σέρχιο Μαρκαριάν.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Live Sport», ο Ουρουγουανός τεχνικός που εργάστηκε κατά το παρελθόν σε Παναθηναϊκό, Ηρακλή και Ιωνικό, βρίσκεται στη λίστα της ΕΠΟ με τους υποψήφιους αντικαταστάτες του Κλαούντιο Ρανιέρι και μάλιστα σε περίοπτη θέση.
Ο Λατινοαμερικανός κόουτς εκτός από την εμπειρία του από το ελληνικό πρωτάθλημα, έχει στα υπέρ του ότι γνωρίζει τη γλώσσα, έχει προσιτό κασέ και αναμένεται να γίνει συνάντηση, πιθανότατα με τον Γιώργο Καραγκούνη για να κουβεντιάσουν το ενδεχόμενο να γίνει ο επόμενος ομοσπονδιακός τεχνικός. Στα αρνητικά της... υποψηφιότητας του Μαρκαριάν είναι σαφώς τα 71 χρόνια της ηλικίας του.

*Πηγή: gazzetta.gr*

«Ψάχνεται» ο Τάτος!

Πρόταση από σύλλογο της Κίνας φέρεται να έχει απορρίψει ο Ανδρέας Τάτος, ο οποίος φημολογείται πως έχει εξουσιοδοτήσει τους εκπροσώπους του να βρουν τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

«Ψάχνεται» ο Τάτος
Δύσκολα ο Ανδρέας Τάτος θα παραμείνει στον Ατρόμητο, με βάση τα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί αυτή τη στιγμή για τον διεθνή χαφ στο Περιστέρι.

Ο 26χρονος παίκτης γνωρίζει πως δύσκολα θα πάρει τις ευκαιρίες που θα ήθελε από τον Ρικάρντο Σα Πίντο, την ώρα οι «κυανόλευκοι» δεν θα έλεγαν όχι σε μία καλή πρόταση να τον δώσουν.

Αυτή φαίνεται πως ήρθε από την Κίνα, αλλά ο Τάτος απάντησε αρνητικά, καθώς θέλει να συνεχίσει να αγωνίζεται σε κορυφαίο επίπεδο.

Ωστόσο, εκείνο που προκύπτει είναι πως ο Έλληνας μέσος έχει εξουσιοδοτήσει τους εκπροσώπους του να βρουν τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, προκειμένου να παίξει σε κάποια ομάδα του εξωτερικού.*Πηγή: sport-fm.gr*

Και η Βέροια για Κοντοέ!!

Κοντά στην απόκτηση του Γιάννη Κοντοέ φέρεται να βρίσκεται ο Λεβαδειακός, αλλά ο διεθνής μπακ-χαφ απασχολεί και τη Βέροια.

Και η Βέροια για Κοντοέ
Εκτός από τον Λεβαδειακό και η Βέροια φέρεται να ενδιαφέρεται «ζεστά» για την απόκτηση του Γιάννη Κοντοέ, ο οποίος ετοιμάζεται να αποχωρήσει από τον Ατρόμητο.

Ο Έλληνας οπισθοφύλακας ψάχνει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του και από χθες προέκυψε η πληροφορία ότι οι Βοιωτοί είναι κοντά στην απόκτησή του.

Ωστόσο, ενδιαφέρον για να τον εντάξουν στο δυναμικό τους έχουν εκφράσει και οι Ημαθιώτες, οι οποίοι ενδέχεται να ανατρέψουν τα υπάρχοντα μέχρι χθες το βράδυ δεδομένα.
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Επαφή της ΑΕΚ για Σουλεϊμάνι»

Η ΑΕΚ, ύστερα από τον ΠΑΟΚ, φέρεται να ενδιαφέρεται για την απόκτηση του Μίραλεμ Σουλεϊμάνι, όπως γράφουν στη Σερβία και υποστηρίζουν πως ο Μιλοβάνοβιτς έχει μιλήσει ήδη με τους εκπροσώπους του.

«Επαφή της ΑΕΚ για Σουλεϊμάνι»
Στη διάψευση των όσων υποστήριζαν στην Πορτογαλία περί ενδιαφέροντος του ΠΑΟΚ για την απόκτηση του Μίραλεμ Σουλεϊμάνι προχώρησε χθες η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ. Ωστόσο, στη Σερβία υποστηρίζουν ότι ο διεθνής εξτρέμ της Μπενφίκα απασχολεί και την ΑΕΚ.

Συγκεκριμένα, η ιστοσελίδα «sportske.net» αναφέρει πως υπήρξε επαφή του τεχνικού διευθυντή της «Ένωσης» με την πλευρά του 25χρονου ακραίου φορ για να φανεί κατά πόσο μπορεί να υπάρξει συνεργασία της ομάδας με τον παίκτη.

Το συμβόλαιο του Σουλεϊμάνι με τους «αετούς» λήγει το 2018 και ίσως τελικά αφήσει την Πορτογαλία για να μπορέσει να πάρει χρόνο συμμετοχής, ώστε να καταφέρει να επιστρέψει στην αποστολή της εθνικής ομάδας της πατρίδας του. *Πηγή: sport-fm.gr*

Με αυτούς που είχε εξ αρχής!!

Χωρίς κανένα από τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα θα αγωνιστεί ο Άρης στο ντέρμπι με την Καβάλα. Ποια τα πλάνα του Κάμπος, λόγω της συγκεκριμένης εξέλιξης.

Με αυτούς που είχε εξ αρχής
Τέσσερις μεταγραφές έχει κάνει ο Άρης από τη στιγμή που ανέλαβε τη διοίκηση του τμήματος ο Αλεξ Κάλας.

Συγκεκριμένα, οι Θεσσαλονικείς έχουν αποκτήσει τους Γεωργιάδη, Σανιά, Ν’ Λουντούλου και Καλογέρη, όμως ο Πάουλο Κάμπος δεν μπορεί να υπολογίζει σε κανέναν από τους παραπάνω ποδοσφαιριστές. Ο πρώτος αποκτά δικαίωμα συμμετοχής από τις 4 Φεβρουαρίου, ενώ για τους υπόλοιπους έχουν ως εξής τα δεδομένα:

Ο Καλογέρης παρουσιάστηκε την Τρίτη στη Θήβα για να υπηρετήσει τη στρατιωτική του θητεία, αλλά επειδή δεν έχει στα χέρια του αυτή τη στιγμή ούτε καν τη στρατιωτική του ταυτότητα, δεν μπορεί να έρθει στη Θεσσαλονίκη νωρίτερα από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας που θα ενσωματωθεί στις προπονήσεις.

Από την πλευρά του, ο Ν’ Λουντούλου περιμένει να σταλθεί το δελτίο του από την βουλγαρική ομοσπονδία στην ΕΠΟ (η τελευταία του ομάδα πριν από τον Αρη ήταν η Λοκομοτίβ Σόφιας), κάτι που δεν πρόκειται να συμβεί μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Τέλος, ο Σανιά αναμένεται να μεταβεί εκ νέου στο Παρίσι για να πάρει βίζα και να επιστρέψει για να ξεκινήσει η διαδικασία έκδοσης άδειας παραμονής και δελτίου.

Έτσι, ο κ. Κάμπος θα παρατάξει τους εξής έντεκα στο αρχικό σχήμα του Άρη (σε σύστημα 4-2-3-1): Καρατζιοβαλής, Γκίνο, Φερνάντες, Γιαννίτσης, Λιόλος, Λεμονής, Προβατίδης, Σουνάς, Παπαδόπουλος, Πόι και Καπνίδης. Στον πάγκο θα μείνει ο Ρένια, ενώ στην αποστολή επιστρέφει ο Χιντασέλι.*Πηγή: sport-fm.gr*

Το… φάγαμε το μισό!!


Η αυλαία του πρώτου γύρου στην Basket League πέφτει το τριήμερο που άρχισε. Σημαντικά ματς στο πρόγραμμα, ξεχωρίζει το Απόλλων Πατρών-Παναθηναϊκός. Μεγάλη επιστροφή για Παναγιώτη Βασιλόπουλο.

Το… φάγαμε το μισό
Η 13η αγωνιστική σηματοδοτεί και την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου στην Α1. Στο πρόγραμμα μπορεί να μην υπάρχει το μεγάλο ντέρμπι, ωστόσο αυτό περιλαμβάνει αρκετά κρίσιμα παιχνίδια.

Το Σάββατο, ο ΠΑΟΚ χωρίς Χαραλαμπίδη αλλά με ψυχολογία στα ύψη μετά τις μεγάλες νίκες επί Παναθηναϊκού, ΑΕΚ και Καντού, δοκιμάζεται στα Τρίκαλα απέναντι στην τοπική ομάδα που είναι πάντα δυνατή στην έδρα της. Επαρχιακό ντέρμπι έχουμε στη Ρόδο, με τον Κολοσσό, που προέρχεται από μεγάλη νίκη στη Δράμα να φιλοξενεί τον Κόροιβο που ενισχύθηκε με τον Λάρι Τέρνερ στη ρακέτα κι αποδέσμευσε τον Ντάριους Γκάρετ. Η Νέα Κηφισιά θέλει να βάλει ένα τέλος στις τέσσερις σερί ήττες κόντρα στον Πανιώνιο, τον οποίο υποδέχεται ενισχυμένη με τον Παναγιώτη Βασιλόπουλο, ο οποίος επιστρέφει στη δράση και την Α1. Οι «κυανέρυθροι» έχουν ανάγκη τους βαθμούς, αλλά θα τους λείψει και πάλι ο Λουκ Χάνκοκ. Ο Άρης, στο τελευταίο ματς του Σαββάτου, υποδέχεται χωρίς αγωνιστικά προβλήματα το Ρέθυμνο που επίσης θα είναι πλήρες κι αποφασισμένο να επιστρέψει στις νίκες μετά από δύο σερί ήττες.

Την Κυριακή η ΑΕΚ υποδέχεται τον ΚΑΟΔ χωρίς τον τραυματία Ζήση Σαρικόπουλο και τον Μαλίκ Χέρστον, που θα έχει δικαίωμα συμμετοχής από τον δεύτερο γύρο, ενώ τη Δευτέρα σειρά παίρνουν οι «αιώνιοι». Ο Παναθηναϊκός χωρίς Mαυροκεφαλίδη και Μποχωρίδη δοκιμάζεται στην Πάτρα από αήττητο στο «σπίτι» του (5/5) Απόλλωνα, ενώ ο Ολυμπιακός χωρίς Λαφαγέτ, Πέτγουεϊ, Παπαπέτρου και Αγραβάνη παίζει στην Ελευσίνα με την τοπική ομάδα.

Αναλυτικά η 13η αγωνιστική:

Σάββατο, 17/1
17:00 Τρίκαλα-ΠΑΟΚ (Novasports 2-Λεπτό προς Λεπτό)
17:00 Κολοσσός Ρόδου-Κόροιβος Αμαλιάδας (Novasports 2-Λεπτό προς Λεπτό)
17:00 Νέα Κηφισιά-Πανιώνιος (Novasports 2-Λεπτό προς Λεπτό)
17:00 Άρης-Ρέθυμνο (Novasports 2-Λεπτό προς Λεπτό)

Κυριακή, 18/1
12:30 ΑΕΚ-ΚΑΟΔ (OTE Sport 3)

Δευτέρα, 19/1
18:00 Απόλλων Πατρών-Παναθηναϊκός (Novasports 2)
19:30 Πανελευσινιακός-Ολυμπιακός (Novasports 3)

Η επόμενη αγωνιστική:
Σάββατο 24/1
15:00 Ρέθυμνο - ΠΑΟΚ
15:00 Τρίκαλα - ΚΑΟΔ
15:00 Κολοσσός - Πανιώνιος
15:00 Άρης - Πανελευσινιακός
19:00 ΑΕΚ - Κόροιβος Αμαλιάδας

Δευτέρα 26/1
Απόλλων - Ολυμπιακός 18:00
Νέα Κηφισιά - Παναθηναϊκός 19:30 *Πηγή: sport-fm.gr*

Άλλου… επιπέδου ματς!!

Βέροια, Ξάνθη και Παναθηναϊκός παλεύουν για την πρώτη πεντάδα του πρωταθλήματος και αντιμετωπίζουν ΟΦΗ, Κέρκυρα και Πανιώνιο, αντίστοιχα, που μάχονται για την παραμονή τους στη Σούπερ Λίγκα.

Άλλου… επιπέδου ματς

Οι «πράσινοι» θέλουν να συνεχίσουν το νικηφόρο σερί τους, με το οποίο έχουν καταφέρει να διεκδικούν ακόμα την κατάκτηση του πρωταθλήματος απέναντι σε μία ομάδα που ψάχνει βαθμούς για να παραμείνει και του χρόνου στην πρώτη κατηγορία.

Εκτός από το παιχνίδι στην Πλατεία, υπάρχουν άλλες δύο ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις νωρίτερα: το Βέροια-ΟΦΗ και Κέρκυρα-Skoda Ξάνθη. Βέροια και Ξάνθη έχουν κάποιες πιθανότητες να «πλασαριστούν» στην πρώτη πεντάδα της βαθμολογίας, την ώρα που οι δύο νησιωτικές ομάδες προσπαθούν με κάθε τρόπο να παραμείνουν στη Σούπερ Λίγκα.

Ειδικά για τους Κρητικούς τα πράγματα έχουν γίνει εξαιρετικά δύσκολα, αφού τα δεδομένα έχουν αλλάξει άρδην μετά την επιστολή της FIFA στη διοργανώτρια αρχή για αφαίρεση έξι βαθμών στην ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 19ης αγωνιστικής

Σάββατο 17/1

Ατρόμητος-Νίκη Βόλου (-)
Βέροια-ΟΦΗ (15:00, Novasports 3): Απόστολος Αμπάρκιολης (Καβάλας)
Κέρκυρα-Skoda Ξάνθη (17:15, Novasports 1) : Γιώργος Δασκαλόπουλος (Κορινθίας)
Πανιώνιος-Παναθηναϊκός (19:30, Novasports 2): Σταύρος Μάνταλος (Καβάλας)

Κυριακή 18/1

Λεβαδειακός-Αστέρας Τρίπολης (15:00, Novasports 2): Μιχάλης Βοσκάκης (Ρεθύμνου)
ΠΑΟΚ-Πλατανιάς (17:15, Novasports 2): Σταύρος Τριτσώνης (Αθηνών)
ΠΑΣ Γιάννινα-Πανθρακικός (17:15, Novasports 3): Ηλίας Σπάθας (Πειραιά)
Ολυμπιακός-Παναιτωλικός (19:30, Novasports 1): Αλέξανδρος Δημητρόπουλος (Φθιώτιδας)

Δευτέρα 19/1

Εργοτέλης- Καλλονή (19:30, Novasports 1): Κωνσταντίνος Ιωαννίδης (Αργολίδας)

Η επόμενη (20η) αγωνιστική

Σάββατο 24 Ιανουαρίου

Νίκη Βόλου-ΠΑΟΚ
Skoda Ξάνθη-ΠΑΣ Γιάννινα (15:00, Novasports 2)
Κέρκυρα-Βέροια (17:15, Novasports 7)
Αστέρας Τρίπολης-Πανιώνιος (17:15, Novasports 3)
Παναθηναϊκός-Καλλονή (17:15, Novasports 2)
Πανθρακικός-Λεβαδειακός (17:15, Novasports 4)
ΟΦΗ-Ολυμπιακός (19:30, Novasports 1)

Δευτέρα 26 Ιανουαρίου

Παναιτωλικός-Ατρόμητος (17:15, Novasports 1)
Πλατανιάς-Εργοτέλης (19:30, Novasports 1)*Πηγή: sport-fm.gr*

Προχωράει για Χαϊραπετιάν!

Πολύ κοντά στην απόκτηση του Λέβον Χαϊραπετιάν φέρεται να βρίσκεται η Κέρκυρα, καθώς ο Αρμένιος μπακ αναμένεται σύντομα να φτάσει στην Ελλάδα για λογαριασμό των «Φαιάκων».

Προχωράει για Χαϊραπετιάν
Για την απόκτηση ενός αριστερού μπακ κινείται η Κέρκυρα και φαίνεται πως έχει καταλήξει στην περίπτωση του Λέβον Χαϊραπετιάν, την οποία εξετάζει αρκετά σοβαρά η διοίκηση του συλλόγου.

Ο 25χρονος οπισθοφύλακας αποχώρησε πρόσφατα από την Πρίμπραμ της Τσεχίας, ενώ έχει ξεκινήσει από τις ακαδημίες του Αμβούργου.

Μάλιστα, είναι διεθνής σε όλες τις μικρές εθνικές της Αρμενίας και το 2011 «μονιμοποιήθηκε» στην Ανδρών, όπου μετράει 21 συμμετοχές. *Πηγή: sport-fm.gr*

Παίρνει και Ιγκλέσιας!

Έτοιμος να επιστρέψει στο ελληνικό πρωτάθλημα και να βάλει την υπογραφή του σε συμβόλαιο με τον Αστ. Τρίπολης είναι ο Μ. Ιγκλέσιας, παίρνοντας συνολικά μισό εκατομμύριο ευρώ, σύμφωνα με τη «SportDay».

Παίρνει και Ιγκλέσιας
Συνεχίζεται η ενίσχυση στον Αστέρα, καθώς μετά την ανακοίνωση της απόκτησης του Φερνάντο Αλόκο και τη σχεδόν σίγουρη προσθήκη του Βασίλη Σκούρτη, είναι έτοιμος να εντάξει στο δυναμικό του και τον Ματίας Ιγκλέσιας.

Όπως αναφέρεται στη «SportDay» ο Αργεντινός χαφ βρίσκεται στην Τρίπολη και αν δεν στραβώσει κάτι την τελευταία στιγμή θα υπογράψει συμβόλαιο διάρκειας 2,5 ετών με τους Αρκάδες, με συνολικές απολαβές 500.000 ευρώ.

Ο 30χρονος χαφ πήγε πέρυσι τέτοια εποχή σε ομάδα της Κίνας, παίρνοντας μεταγραφή από τον Ατρόμητο, αλλά δεν άντεξε παραπάνω από έναν χρόνο και πλέον κυκλοφορεί ελεύθερος. Διαπραγματεύτηκε και με τον ΑΠΟΕΛ, αλλά τελικά δεν τα βρήκε με τους νταμπλούχους Κύπρου, που πλέον δεν έχουν στην τεχνική τους ηγεσία τον Γιώργο Δώνη, που τον ξέρει καλά από την κοινή τους θητεία στη Λάρισα και τους «μπλε».

Έριξε δίχτυα για να επιστρέψει στη Super League και «τσίμπησε» ο Αστέρας, στο ρόστερ του οποίου έχει δημιουργηθεί κενό στο κέντρο, καθώς δεν υπολογίζεται ο Ουσέρο, που αναμένεται να πάρει μεταγραφή. *Πηγή: sport-fm.gr*

Καλή εμφάνιση σε ήττα για Θανάση!!

Οι Γουέσττσεστερ Νικς έχασαν με 129-119 παρά την καλή παρουσία του Θανάση Αντετοκούνμπο.

Καλή εμφάνιση σε ήττα για Θανάση
Περιμένοντας ακόμη μια κλήση από τους Νικς για να παίξει στο ΝΒΑ, ο Θανάσης Αντετοκούνμπο συνεχίζει την προσπάθειά του στη θυγατρική τους στο NBDL.

Τα ξημερώματα στην ήττα της ομάδας του Γουέσττσεστερ με 129-119 από τους Ρένο Μπίγκχορνς ο 22χρονος άσος είχε 14 πόντους (4/4 βολές, 5/12 δίποντα), 3 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο και 1 τάπα σε 21 λεπτά. *Πηγή: sport-fm.gr*

Στην Οκλαχόμα έχει… στοπ!!


Η Θάντερ έβαλε φρένο στους Ουόριορς με 127-115, αλλά οι Χοκς συνεχίζουν το βιολί του περνώντας και από το Τορόντο. Μεγάλη νίκη για Καβαλίερς επί των Κλίπερς.

Στην Οκλαχόμα έχει… στοπ!
Βρέθηκε ομάδα να κόψει τη φόρα των Ουόριορς και ήταν η Θάντερ, που τα κατάφερε με 127-115 στην Οκλαχόμα. Ο Κέβιν Ντουράντ σταμάτησε στους 36 πόντους με 14/18 σουτ, ενώ ο Ράσελ Γουέστμπρουκ έκανε ρεκόρ ασίστ με 17, ισοφάρισε το ρεκόρ του στα ριμπάουντ με 15 και πρόσθεσε 17 πόντους κάνοντας το ένατο τριπλ-νταμπλ στην καριέρα του. Πολύτιμος ήταν και ο Σερζ Ιμπάκα που «μάτσαρε» την καλύτερη επίδοση στην καριέρα του με 27 πόντους. Ο Κλέι Τόμπσον με 32 πόντους ξεχώρισε από τους ηττημένους που πάντως διατηρούν το καλύτερο ρεκόρ με 31-6.

Αυτοί που ακόμη είναι ασταμάτητοι είναι οι Χοκς, καθώς στο ντέρμπι κορυφής της Ανατολής νίκησαν 110-89 τους Ράπτορς στο Τορόντο με 22 πόντους του ΑΛ Χόρφορντ συμπληρώνοντας αήττητο έντεκα σερί αγώνων.

Οι Καβαλίερς δείχνουν να βρίσκουν ρυθμό και με τον Λεμπρόν Τζέιμς να έχει 32 πόντους και να γίνεται ο νεότερος παίκτης στην ιστορία που σπάει το φράγμα των 24.000 πόντων στην καριέρα του επικράτησαν 126-121 στο Λος Άντζελες των Κλίπερς. Ο Κάιρι Ίρβινγκ είχε 37 πόντους για τους «ιππότες», που έπαιξαν χωρίς τον Κέβιν Λοβ λόγω ενοχλήσεων στη μέση. Ο Μπλέικ Γκρίφιν με 34 πόντους και 10 ριμπάουντ πάλεψε περισσότερο από τους γηπεδούχους.

Ο Καουάι Λέοναρντ επέστρεψε αγριεμένος μετά από απουσία 15 αγώνων και με 20 πόντους οδήγησε τους Σπερς στο 110-86 επί των Μπλέιζερς. Οι Μάβερικς πήραν ρεβάνς για την ήττα τους στο Ντένβερ από τους Νάγκετς νικώντας 97-89 στο Ντάλας με τον Ντιρκ Νοβίτσκι να έχει 25 πόντους.

Ο Τζεφ Γκριν έκανε τη διαφορά με το καλημέρα στους Γκρίζλις. Στο δεύτερο παιχνίδι του μετά την ανταλλαγή από τους Σέλτικς, πέτυχε 12 από τους 21 πόντους του στην τελευταία περίοδο και η ομάδα του επιβλήθηκε 116-106 στο Ορλάντο. Θετική παρουσία είχαν οι δύο Έλληνες, με τον Κώστα Κουφό να καταγράφει 5 πόντους (2/2 δίποντα, 1/2 βολές), 3 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 1 κλέψιμο σε 16:22 και τον Νικ Καλάθη 2 πόντους (0/1 βολή, 1/4 δίποντα, 0/1 τρίποντο), 6 ασίστ, 2 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο και 1 λάθος σε 19:10.

Ο Ντέρικ Ρόουζ είχε 29 πόντους και 10 ασίστ πρωταγωνιστώντας στο 119-103 των Μπουλς στη Βοστώνη. Οι Πίστονς πέρασαν με 98-96 από την έδρα των Πέισερς με 37 πόντους του Μπράντον Τζένινγκς, αλλά το νικητήριο καλάθι να έρχεται με φόλοου του Αντρέ Ντράμοντ στα 0,3’’ πριν το τέλος.

Οι Νετς έβαλαν τέλος σε ένα σερί επτά ηττών συντρίβοντας με 102-80 τους Ουίζαρντς στην Ουάσινγκτον και ο… φευγάτος Μπρουκ Λόπεζ είχε 26 πόντους.

Αναλυτικά:

Ιντιάνα Πέισερς-Ντιτρόιτ Πίστονς 96-98 Χίμπερτ 14, Γουέστ 13, Ρούντεζ 13, Μαϊνμί 12, Σλόαν 11, Χιλ 10-Τζένινγκς 37, Ντράμοντ 16 (16 ριμπ.), Μονρό 11, Κάλντγουελ-Πόουπ 10.

Ορλάντο Μάτζικ-Μέμφις Γκρίζλις 96-106 Πέιτον 22 (12 ασίστ), Βούτσεβιτς 18, Φράι 17, Ολαντίπο 16-Γκριν 21, Ράντολφ 18 (12 ριμπ.), Άλεν 17, Λι 16, Ούντριχ 15, Γκασόλ 12 (16 ριμπ., 8 ασίστ).

Φιλαδέλφεια 76ερς-Νιου Ορλίνς Πέλικανς 96-81 Κάρτερ-Ουίλιαμς 22, Κόβινγκτον 18, Νόελ 17 (11 ριμπ.), Εμπά α Μουτ 13-Αζανσά 16 (14 ριμπ.), Γκόρντον 16, Φριντέτ 13, Ασίκ 6 (14 ριμπ.).

Ουάσινγκτον Ουίζαρντς-Μπρούκλιν Νετς 80-102 Γουόλ 13, Χάμφρις 12, Γκορτάτ 9, Πιρς 8-Λόπεζ 26, Τζακ 26, Μπογκντάνοβιτς 12, Πλάμλι 11 (10 ριμπ.).

Μπόστον Σέλτικς-Σικάγο Μπουλς 103-119 Σάλιντζερ 20, Μπας 16, Όλινικ 14, Ζέλερ 12, Τέρνερ 11-Ρόουζ 29 (10 ασίστ), Μπάτλερ 22, Γκασόλ 20 (11 ριμπ.), Μπρουκς 15, Γκίμπσον 13.

Τορόντο Ράπτορς-Ατλάντα Χοκς 89-110 ΝτεΡόζαν 25, Τζ. Τζόνσον 17, Λάουρι 11, Α. Τζόνσον 8, Βάσκες 8-Χόρφορντ 22, Μίλσαπ 16, Τιγκ 13, Κάρολ 13, Κόρβερ 11, Μπέιζμορ 10.

Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ-Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς 127-115 Ντουράντ 36, Γουέστμπρουκ 17 (15 ριμπ., 17 ασίστ), Ιμπάκα 27, Γουέιτερς 21, Μόροου 12-Τόμπσον 32, Σπέιτς 20, Κάρι 19, Μπαρνς 18, Λι 9.

Ντάλας Μάβερικς-Ντένβερ Νάγκετς 97-89 Νοβίτσκι 25, Πάρσονς 18, Έλις 14, Τσάντλερ 11 (16 ριμπ.)-Αφλάλο 16, Νέλσον 14, Χίκσον 13 (14 ριμπ.), Φαρίντ 11, Λόσον 11 (12 ασίστ), Τσάντλερ 10.

Σαν Αντόνιο Σπερς-Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς 110-96 Λέοναρντ 20, Γκριν 19, Μιλς 18, Πάρκερ 17, Τζινόμπιλι 13, Ντάνκαν 11 (12 ριμπ.)-Όλντριτζ 24, Λίλαρντ 23, ΜακΚόλουμ 17, Λέοναρντ 12.

Φίνιξ Σανς-Μινεσότα Τίμπεργουλβς 110-99 Ντράγκιτς 21, Γκριν 19, Μπλέντσο 16, Μαρκίφ Μόρις 13, Ράιτ 11, Λεν 6 (12 ριμπ.)-Ουίλιαμς 26, Ουίγκινς 17, Γιανγκ 13, Ντιένγκ 12.

Γιούτα Τζαζ-Λος Άντζελες Λέικερς 94-85 Χέιγουορντ 31, Μπερκ 20, Φέιβορς 18 (10 ριμπ.), Καντέρ 7, Γκομπέρ 7-Γιανγκ 23, Χιλ 16 (11 ριμπ.), Έλινγκτον 9, Μπούζερ 9.

Σακραμέντο Κινγκς-Μαϊάμι Χιτ 83-95 Κάζινς 17 (11 ριμπ.), ΜάκΛεμορ 15, Κόλισον 13, ΜακΚόλουμ 11, Ουίλιαμς 10-Μπος 30, Ντενγκ 25, Ναπίερ 12, Τσάλμερς 7, Χάσλεμ 7, Ουίλιαμς 7.

Λος Άντζελες Κλίπερς-Κλίβελαντ Καβαλίερς 121-126 Γκρίφιν 34 (10 ριμπ.), Τζόρνταν 19 (12 ριμπ.), Μπαρνς 17, Πολ 15 (124 ασίστ), Ρέντικ 14, Κρόφορντ 13-Ίρβινγκ 37, Τζέιμς 32, Τόμπσον 24 (12 ριμπ.), Μοζγκόφ 12.

Δείτε τις βαθμολογίες στο ΝΒΑ.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Διπλό «ναυάγιο»!!

Αρνητική κατάληξη είχαν για τον Εργοτέλη οι διαπραγματεύσεις με τον Κόρο Κονέ και τον Αντριά Γκρανέλ.

Διπλό «ναυάγιο»!
Παρά τα αισιόδοξα μηνύματα που προέκυπταν το προηγούμενο διάστημα στον Εργοτέλη για τις υποθέσεις του Κόρο Κονέ και του Αντριά Γκρανέλ, τελικά οι δύο παίκτες δεν θα γίνουν κάτοικοι Ηρακλείου.

Συγκεκριμένα, ο Ιβοριανός επιθετικός έφυγε χθες από την Κρήτη, με τους ιθύνοντες του συλλόγου να υποστηρίζουν πως «αθέτησε την προφορι- κή μας συμφωνία». Όπως τονίζεται, ο μάνατζερ του παίκτη άλλαξε ξαφνικά τις οικονομικές απαιτήσεις.

Όσον αφορά τώρα τον Ισπανό εξτρέμ, σύμφωνα με την ιστοσελίδα «diarioinformacion» ο Ισπανός εξτρέμ απέρριψε την πρόταση που είχε δεχθεί από τους Κρητικούς και θα παραμείνει στην Έρκουλες.*Πηγή: sport-fm.gr*

Βλάχος: «Αυτό που μας αξίζει…»

Το ηθικό των ποδοσφαιριστών της Καλλονής προσπάθησε να τονώσει στην πρώτη του ομιλία ως προπονητής της ομάδας ο Βαγγέλης Βλάχος, επαινώντας παράλληλα το έργο του Γιάννη Μαντζουράκη.

Βλάχος: «Αυτό που μας αξίζει…»
Την πρώτη του προπόνηση στον πάγκο της Καλλονής πραγματοποίησε χθες ο Βαγγέλης Βλάχος, ο οποίος πήγε στο προπονητικό κέντρο της ομάδας με τον πρόεδρο της ΠΑΕ, Νίκο Καρτάλη.

Πριν από το χθεσινό πρόγραμμα, ο νέος προπονητής του συλλόγου, μίλησε στους παίικτες.

«Στη ζωή και στο ποδόσφαιρο πρέπει να παίρνουμε αυτό που μας αξίζει. Βοηθήστε με γιατί είμαι και εγώ δικός σας άνθρωπος. Θέλω να έχουμε μια καλή επαγγελματική σχέση, να έρχεστε με όρεξη και χαμόγελο στη δουλειά και να βοηθήσουμε την ομάδα να εκπληρώσει τους στόχους της», ανέφερε αρχικά ο έμπειρος τεχνικός και στη συνέχεια επαίνεσε το έργο του προκατόχου του, Γιάννη Ματζουράκη:

«Ο Ματζουράκης σάς είχε πανέτοιμους. Θεωρώ ότι μοναδικοί υπεύθυνοι είστε εσείς. Εμάς τους προπονητές, μάγκες μας κάνουν οι παίκτες».

Όπως γράφει η SportDay, ο κ. Βλάχος εξέφρασε την επιθυμία στους διοικούντες να παραμείνουν οι άνθρωποι που ήδη δούλευαν στην ομάδα και να μη φέρει καινούργιους, αφού θεωρεί πως γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις καλύτερα απ' όλους. *Πηγή: sport-fm.gr*

Πάει για… μάχη ο Παναθηναϊκός!!

Ο Γ. Αναστασίου έκανε λόγο για «πόλεμο» και ο Παναθηναϊκός αναζητά το πρώτο του «διπλό» μετά από περίπου 40 ημέρες, έχοντας να αντιμετωπίσει (19:30) τον Πανιώνιο, από τον οποίο πέρυσι έχασε με 3-0.

Πάει για… μάχη ο Παναθηναϊκός
Εκτός έδρας αποστολή σε ένα γήπεδο που παραδοσιακά δυσκολεύεται έχει ο Παναθηναϊκός στην 19η αγωνιστική της Super League. Η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου παίζει (19:30, Novasports 2, NovaΣΠΟΡ FM 94.6, www.sport-fm.gr) με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη, όπου πέρυσι έχασε με 3-0, αν και το σκορ δεν αποτυπώνει την εικόνα του αγώνα.

Η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου προέρχεται από δύο συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα (Εργοτέλη-Λεβαδειακό) και από τέσσερα ματς χωρίς να έχει δεχθεί γκολ στη Super League, καθώς είχαν προηγηθεί αυτά με Κέρκυρα (2-0), ΠΑΣ Γιάννινα (0-0).

Η τελευταία φορά που νίκησε εκτός έδρας στο φετινό πρωτάθλημα το «τριφύλλι» είναι στις 4 Δεκεμβρίου, όταν και έφυγε με το 1-0 από το Αγρίνιο, νικώντας τον Παναιτωλικό. Στη συνέχεια ήρθε ισόπαλος με τον Αστέρα στην Τρίπολη, έχασε με 4-2 στην Ξάνθη και ήρθε 0-0 στα Γιάννενα, στο ματς που διεξήχθη σε δύο δόσεις.

Δύσκολα θα κάνει πολλές αλλαγές ο 41χρονος τεχνικός συγκριτικά με το ματς της Τετάρτης κόντρα στους Βοιωτούς. Στην τελευταία προπόνηση πριν το παιχνίδι με τους «κυανέρυθρους» έδωσε έμφαση στις στημένες φάσεις.

Η πιο πιθανή ενδεκάδα με σχήμα 4-3-2-1 θα αποτελείται από τους Στιλ, Τριανταφυλλόπουλο, Χουχούμη, Σίλντενφελντ, Ταυλαρίδη, Λαγό, Ζέκα, Πράνιτς, Ατζαγκούν, Πέτριτς, Μπεργκ. Ίσως μείνει κάποιος στον πάγκο από αυτούς και παίξει από την αρχή ο Καρέλης. Επιπλέον, είναι στην αποστολή και οι Κλωναρίδης, Νάνο, Δώνης, Μπούι, Κοτσόλης, Μπαϊράμι, Ντίνας, Αναγνωστόπουλος.

«Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι και ειδικά στη Νέα Σμύρνη και με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Πανιώνιος και θέλει πάση θυσία τους βαθμούς. Ξέρουμε ότι θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι από την άλλη αν θέλουμε να συνεχίσουμε να είμαστε ψηλά θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να πολεμήσουμε», είπε μεταξύ άλλων χθες ο προπονητής του Παναθηναϊκού στην κάμερα της Nova.

Ένα στοιχείο που κάνει ακόμη δυσκολότερο το έργο του Γιάννη Αναστασίου είναι ότι ο Παναθηναϊκός δεν θα έχει εναλλακτική λύση δεξιού μπακ και στόπερ, καθώς ο Κουτρουμπής είχε ενοχλήσεις στους προσαγωγούς, ενώ ο Μέντες προπονήθηκε κανονικά την Παρασκευή, αλλά αποκλείστηκε λόγω του ότι εκτιμάται ότι δεν είναι σε θέση να παίξει δεύτερο παιχνίδι σε τρεις ημέρες.*Πηγή: sport-fm.gr*

Με το «Ο.Κ.» του Σαββίδη!

Επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες που θέλουν τον ΠΑΟΚ να εξετάζει την περίπτωση του Ταλ Μπεν Χάιμ της Μακάμπι Τελ Αβίβ, με τον Ισραηλινό εξτρέμ να είναι ψηλά στην «ασπρόμαυρη» λίστα.

Με το «Ο.Κ.» του Σαββίδη

Ο Ιβάν Σαββίδης φέρεται να έχει δώσει θετική απάντηση για την απόκτηση του Ισραηλινού εξτρέμ της Μακάμπι Τελ Αβίβ, ενώ έχει ενημερωθεί για τη ρήτρα αποδέσμευσής του που αγγίζει τα 2,2 εκατ. ευρώ.

Σημαντικό ρόλο παίζει και η άποψη του Ιάκωβου Αγγελίδη, ο οποίος ήταν στη διοίκηση του ισραηλίτικου συλλόγου πριν από μερικά χρόνια και προσπαθεί να ρίξει τις απαιτήσεις κοντά στο 1,5 εκατ. ευρώ.

Όπως γράφει η Sportday, ο μάνατζερ του 25χρονου ακραίου φορ βρίσκεται ήδη στη Θεσσαλονίκη και συζητάει με τον Ζήση Βρύζα. Τη φετινή σεζόν ο Μπεν Χάιμ έχει παίξει φέτος σε 20 αγώνες της Μακάμπι, έχοντας πετύχει κι επτά γκόλ.

Παράλληλα, υπάρχουν και άλλες επιλογές για τη θέση του εξτρέμ, με τον «Δικέφαλο του Βορρά» να διαψεύδει τις φήμες για τον Μιραλέμ Σουλεϊμανί της Μπενφίκα ή του Γιάννη Φετφατζίδη της Τζένοα.

Όσον αφορά τον στόπερ, το ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρει ότι είναι κοντά στην απόκτηση ξένου παίκτη, που δεν έχει πάρει ακόμη την ελευθέρας του από την ομάδα που ανήκει.*Πηγή: sport-fm.gr*

Δικαίωση για Χουχούμη!

Στον Παναθηναϊκό ετοιμάζονται να ανταμείψουν τον Διαμαντή Χουχούμη για την ανοδική του πορεία, που έχει ως αποτέλεσμα να μένει στον πάγκο ο Νάνο, επεκτείνοντας του το συμβόλαιο.

Δικαίωση για Χουχούμη
Η πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση του Διαμαντή Χουχούμη δεν περνάει απαρατήρητη από τη διοίκηση του Παναθηναϊκού, καθώς οι άνθρωποι της αναμένεται να κινήσουν άμεσα τις διαδικασίες για να επεκτείνουν το συμβόλαιο του 20χρονου μπακ.

Η συνεργασία των δύο πλευρών λήγει το καλοκαίρι του 2016, αλλά πρέπει να θεωρείται δεδομένη η αναπροσαρμογή των όρων της και ανανέωση της μέχρι το 2019.

Ο νεαρός ποδοσφαιριστής ύστερα από μια «κοιλία» που έκανε μετά το ξεπέταγμα του στη σεζόν 2012-13, έχει πάρει τα πάνω του τον τελευταίο καιρό και ο Γιάννης Αναστασίου, που του έδωσε θέση βασικού εξαιτίας ενός τραυματισμού του Νάνο, τον προτιμάει πλέον για τη θέση του αριστερού μπακ.

Το γεγονός ότι μένει στον πάγκο ένας από τους καλύτερους και πιο σταθερούς παίκτες της περυσινής σεζόν λέει πολλά. Μετράει ήδη δέκα συμμετοχές στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, δηλαδή τέσσερις λιγότερες απ’ όσες έκανε συνολικά πέρυσι. Στο πρωτάθλημα έχει πάρει ήδη το διπλάσιο χρόνο απ’ ότι πέρυσι και κατάφερε να βάλει και το πρώτο του γκολ με την πράσινη φανέλα.*Πηγή: sport-fm.gr*

Κοιτάει ξανά Κρισάντους!

Τις επόμενες λύσεις για την ενίσχυση της επίθεσης της ΑΕΚ επανεξετάζει ο Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς, με την περίπτωση του Μακόλεϊ Κρισάντους να επανέρχεται στο προσκήνιο.

Κοιτάει ξανά Κρισάντους

Ο Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς έχει εντείνει τις επαφές του για να μπορέσει η «Ένωση» να αποκτήσει έναν φορ μέσα στον Γενάρη.

Όπως γράφει η «Ώρα των Σπορ», οι ιθύνοντες του συλλόγου εξετάζουν εκ νέου την περίπτωση του Μακόλεϊ Κρισάντους, ο οποίος είχε απασχολήσει ξανά τον «Δικέφαλο» και το καλοκαίρι.

Μάλιστα, ο Νιγηριανός επιθετικός της Σίβασπορ φαίνεται πως έχει περάσει σε πρώτο πλάνο για τους «κιτρινόμαυρους», καθώς ταιριάζει στις απαιτήσεις που έχουν θέσει στην ομάδα.

Ο 24χρονος επιθετικός φέρεται να ψάχνει τρόπο να φύγει από τον τουρκικό σύλλογο, με τις πληροφορίες να θέλουν τις δύο πλευρές να είναι κοντά στη λύση της συνεργασίας τους. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Υπογράφει στον Ολυμπιακό ο Νέτο»

Στην Πορτογαλία αποκαλύπτουν ότι ο Λουίς Νέτο είναι έτοιμος να υπογράψει στον Ολυμπιακό, καθώς αναχώρησε από το Κατάρ, βρίσκεται στην πατρίδα του και ετοιμάζει τις βαλίτσες του για Ελλάδα.

«Υπογράφει στον Ολυμπιακό ο Νέτο»

Πρώτος στη σχετική λίστα παραμένει ο Λουίς Νέτο, ο οποίος – σύμφωνα με δημοσιεύματα στην πατρίδα του – έχει αναχωρήσει από το Κατάρ, πήγε στην Πορτογαλία και ετοιμάζεται να μεταβεί στην Ελλάδα για να παίξει στους Πειραιώτες.

Σύμφωνα με την «O' Jogo», «ο Νέτο είναι έτοιμος να υπογράψει στον Ολυμπιακό και χθες πέτυχε το τελευταίο του γκολ με τη Ζενίτ (σ.σ.: σε φιλικό στην Ντόχα όπου κάνει προετοιμασία)».

Από την πλευρά τους, οι «ερυθρόλευκοι» δεν έχουν αναφέρει το παραμικρό επί του θέματος, ενώ στην χώρα της Ιβηρικής υποστηρίζουν ότι ο Βίτορ Περέιρα έχει έτοιμη εναλλακτική λύση, την ώρα που στην Τουρκία επέμεναν για τον Μπρούνο Αλβες της Φενερμπαχτσέ.

Εκτός από τον στόπερ, οι πρωταθλητές Ελλάδας κινούνται και για την απόκτηση ενός ακραίου φορ, με τους ιθύνοντες του συλλόγου να περιμένουν τις εξελίξεις στην υπόθεση του Τζόελ Κάμπελ, αν και έχουν ξεκαθαρίσει ότι είναι πολύ δύσκολη υπόθεση και μάλιστα η Μπενφίκα έστειλε απεσταλμένο στο Λονδίνο για να τον κλείσει.

Πάντως, σημαντικό ρόλο σε αυτό το θέμα θα παίξει και η γνώμη του Πορτογάλου προπονητή, ο οποίος μπορεί να κάνει τις εισηγήσεις του, ενώ παράλληλα σκέφτεται να δώσει κάποιες ευκαιρίες ακόμα στον Τζίμι Ντουρμάζ.*Πηγή: sport-fm.gr*

Το βήμα παραπάνω απαιτεί εκτός έδρας νίκες!!

O Αρης Λαούδης γράφει τα δύο ζητούμενα για τον Παναθηναϊκό, την επιστροφή του Παππά που έκανε καλό στον Διαμαντίδη και τη διαφορά του «καλού» με τον «μεγάλο» παίκτη που φάνηκε στον αγώνα της Φενέρ με τον Ολυμπιακό.
Το «μέσα πάμε καλά» είναι πλήρως επιβεβαιωμένο για τον Παναθηναϊκό που είχε φρεσκάδα και ενέργεια σαν αυτή που βλέπαμε στο ξεκίνημα της περιόδου.
Το «10λεπτο τρόμου», η πρώτη περίοδος δηλαδή, φαίνεται πως είναι ενδεικτική για την συνολική εικόνα που παρουσιάζουν σ' ένα παιχνίδι οι «πράσινοι» και προφανώς δεν είναι τυχαίο πως στα ματς που... πατάνε γκάζι στο ξεκίνημα, φεύγουν νικητές από το γήπεδο και μάλιστα με μεγάλη διαφορά.
Η Ζαλγκίρις αποδείχτηκε πως δεν ανήκει στο ίδιο ράφι με τον Παναθηναϊκό σ' αυτό τον όμιλο, αν και βεβαίως μπορεί ξαφνικά να μεταμορφωθεί, να κάνει κι αυτή καμια... τρελή νίκη και να αλλάξει εκ νέου τα δεδομένα σ' έναν όμιλο που έχει τα πάντα.
Πέραν του κέρδους ότι ο Παναθηναϊκός έβγαλε φρεσκάδα, το δεύτερο μεγάλο κέρδος είναι η επιστροφή του Νίκου Παππά. Σταθερός με «καθαρό» μυαλό βοήθησε σημαντικά στο πρώτο ημίχρονο και το σημαντικότερο όλων είναι πως όσο βρίσκεται στο rotation του Ιβάνοβιτς, τόσο δίνεται η ευκαιρία στον Διαμαντίδη να ξεκουραστεί. Ο αρχηγός επέστρεψε στα 25 λεπτά συμμετοχής, μετά τα 30' με την Μπαρτσελόνα και τα 35' με τη Μακάμπι και είναι δεδομένο πως όσοι περισσότεροι γκαρντ είναι στη διάθεση του Ιβάνοβιτς, τόσο θα μοιράζεται ο χρόνος και θα αυξάνεται η διάρκεια του Διαμαντίδη.
Τα ζητούμενα πλέον για τον Παναθηναϊκό είναι δύο: Ετσι όπως έρχονται τα πράγματα στον όμιλο, οι «πράσινοι» χρειάζονται μία τουλάχιστον μεγάλη νίκη εκτός έδρας για να αισθανθούν μεγαλύτερη σιγουριά. Αγγιξαν την έκπληξη στη Βαρκελώνη, ακολουθεί η Μαδρίτη, υπάρχει το Τελ Αβίβ, η Γαλατασαράι πέρασε από το Βελιγράδι και μοιραία όλα οδηγούν στο γεγονός πως ο Παναθηναϊκός πρέπει να κυνηγήσει «διπλά». Δεν αρκούν οι νίκες στο ΟΑΚΑ, χρειάζεται το κάτι παραπάνω και για να επιτευχθεί αυτό θα πρέπει να να δείξουν ανάλογη εικόνα με τα εντός έδρας παιχνίδια,
Το δεύτερο ζητούμενο αφορά στον Μαυροκεφαλίδη και το νέο πρόβλημα τραυματισμού που παρουσιάστηκε. Ηταν που ήταν ελάχιστοι οι ψηλοί του Παναθηναϊκού, από την στιγμή που ο Λουκάς υποχρεώνεται να μείνει για τρίτη φορά εκτός, ο Ιβάνοβιτς θα πρέπει να... βαλσαμώσει τον Μπατίστα και να τον βάζει να παίζει επί 40 λεπτά! Από την στιγμή που δεν υπάρχει Ράιτ, ο Διαμαντάκος με τον Παπαγιάννη υπολογίζονται μετά βίας για την Α1, θα πρέπει ο Μαυροβούνιος να κάνει μαγικά για να καλύψει την τρύπα που φωνάζει εδώ και καιρό. Γιατί εδώ που τα λέμε καλές οι αλχημείες με τον Γκιστ και τον Φώτση σε ρόλο «5», αλλά αυτά είναι για ώρα ανάγκης κι όχι για μια σειρά κρίσιμων αγώνων που ακολουθούν.
Υ.Γ1: Η διαφορά του καλού με τον πολύ μεγάλο παίκτη αποτυπώθηκε πλήρως στο τελευταίο λεπτό του αγώνα της Φενέρ με τον Ολυμπιακό. Από τη μία ένας Γκούντλοκ (ή Γκάουντλοκ που λέει και ο Παπαδογιάννης) που προσπαθούσε να τα βάλει με όλους και με όλα για να πάρει το παιχνίδι, από την άλλη ένας ψύχραιμος Σπανούλης που εκτέλεσε με παγωμένο βλέμμα τη Φενέρ μπροστά στα μάτια του Ομπράντοβιτς που βρισκόταν σε απόσταση ενάμιση μέτρου. Ελάχιστοι παίκτες στην Ευρώπη έχουν αυτό το «δολοφονικό ένστικτο» και ο Σπανούλης ήταν και είναι ένας απ' αυτούς. Αντίθετα, ο Γκούντλοκ ήθελε να κάνει ηρωισμούς, με αποκορύφωμα το πρότελευταίο τρίποντο μπροστά στα υψωμένα χέρια των αντιπάλων του.
Υ.Γ2: Προσπαθούσα μάταια να βρω ένα παιχνίδι στην προπονητική καριέρα του Ομπράντοβιτς που οι τρεις ψηλοί του να τελείωσαν τον αγώνα με... μηδέν πόντους! Ζόριτς, Ερντέν και Σαβάς έμειναν χωρίς πόντο και είναι τόσο αργοί που έκαναν τον Χάντερ να μοιάζει με τον πιο γρήγορο σέντερ που έχει περάσει από την  Ευρωλίγκα.
Υ.Γ3: Εστω και με κουστούμι, όταν τον βλέπεις να μπαίνει στο γήπεδο αναρωτιέσαι «λες να μας την κάνει;». Ο Σάρας επέστρεψε στο ΟΑΚΑ, αποθεώθηκε από τον κόσμο, ανταπέδωσε και είχε την ευκαιρία να τα πει και με τα φιλαράκια του. Ο Γιασικεβίτσιους έχει τα φόντα για να γίνει πολύ μεγάλος προπονητής, αφού το μυαλό του βρίσκεται πάντα μια φάση μπροστά απ' αυτό βλέπουν οι υπόλοιποι στο παρκέ.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Κερκόπορτα προς τη Μαδρίτη!!

Ο Νίκος Παπαδογιάννης πιστεύει ότι η νίκη του Ολυμπιακού στην Κωνσταντινούπολη άνοιξε τον δρόμο προς το φάιναλ-φορ.
Όταν ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς υπέγραψε στη Φενέρμπαχτσε –μετά από μία χρονιά ξεκούρασης και ανασυγκρότησης- προσπάθησε διακριτικά να φέρει στην ασιατική όχθη του Βοσπόρου τον Δημήτρη Διαμαντίδη.
Γνώριζε εξαρχής, ότι η προσπάθεια θα έπεφτε στον βρόντο. Χρειαζόταν, όμως, έναν στρατηγό στο παρκέ. Το πικρό διαζύγιο του Βασίλη Σπανούλη με τον Παναθηναϊκό απαγόρευσε κάθε φλερτ με τον ηγέτη του νέου Ολυμπιακού.
Χθες, ο αναψοκοκκινισμένος Ομπράντοβιτς θα έδινε το δεξί του χέρι, το αριστερό του πόδι, μερικά από τα δεκάδες τρόπαιά του και 7-8 από τους χρυσοπληρωμένους παίκτες του για να ντύσει στα κιτρινόμαυρα τον Σπανούλη. Εστω και μόνο για τα τελευταία πέντε λεπτά…
Η Φενέρ προσπάθησε να πάρει το ματς με το μπάσκετ-τσίρκο του Γκάουντλοκ, ο οποίος αχρήστευσε την κρισιμότερη επίθεση επειδή προτίμησε να σουτάρει –ανενόχλητος- τρίποντο παρά να αξιοποιήσει τον ανοιχτό διάδρομο.
Το σουτ ήταν της πλάκας (όπως και αυτό που προηγήθηκε, πάλι από τον ίδιο) και ο Ολυμπιακός πήρε τη μπάλα, 40’’ πριν το τέλος, με το σκορ ισόπαλο 68-68.
Spanoulis time.
Το τρίποντο του αρχηγού του Ολυμπιακού στα 18 δευτερόλεπτα, ουσιαστική νικητήριο, ήταν βγαλμένο από τα υγρά του όνειρα και θα βρει περίοπτη θέση στην προσωπική του ανθολογία.
Είχαν προηγηθεί 3 εύστοχες βολές από τον ίδιο και ακολούθησαν άλλες 2 που σφράγισαν τη νίκη, μέσα σε γήπεδο κολαστήριο. Οκτώ πόντοι ιδίοις αυτού χερσίν, στα τελευταία 1:24 του παιχνιδιού, αρχής γενομένης από το 68-65 της Φενέρ.
Ο Ομπράντοβιτς έψαξε σωτηρία στον Νίκο Ζήση, αλλά ούτε αυτός ήταν σε θέση να αποτρέψει το μακροβούτι στον Κεράτιο. Το κλέψιμο του σπουδαίου Ματ Λοτζέσκι, δεύτερό του στην δ’ περίοδο, τελείωσε τη δουλειά.
Ήταν όμως ο Σπανούλης αυτός που βρήκε την Κερκόπορτα και σκάρωσε ένα ριφιφί που –σε συνδυασμό με το σπουδαίο διπλό στη Μάλαγα- ανοίγει τον ορίζοντα προς τη Μαδρίτη. Μόνο η ΤΣΣΚΑ του Δημήτρη Ιτούδη ακολουθεί τον ρυθμό του.
Από την αρχή κιόλας της σεζόν, έγραψα και είπα ότι ο φετινός Ολυμπιακός είναι ομάδα για φάιναλ-φορ. Τα σκαμπανεβάσματά του εντός των ελληνικών τειχών δεν φτάνουν για να τον εκτροχιάσουν στην Ευρώπη. Τα περυσινά του παθήματα, στο ξεκίνημα του Top-16, φαίνεται ότι του έγιναν μαθήματα.
Ο Ομπράντοβιτς σημάδεψε τον Σπανούλη και έδωσε εντολή για ανελέητο ξύλο, με πρώτη γραμμή αναχαίτισης τον ενθουσιώδη Μπογκντάνοβιτς και ατέλειωτες βοήθειες από τους αθλητικούς του ψηλούς (ιδίως τον Βέσελι με τα χέρια-πλοκάμια).
Μολονότι έμεινε πολλές φορές αβοήθητος, ο Σπανούλης δεν πανικοβλήθηκε. Τα πεντάλεπτα ανάπαυσης που του έδωσε σε καίρια σημεία ο Γιάννης Σφαιρόπουλος τον βοήθησαν να μείνει ήρεμος και με τις μπαταρίες γεμάτες.
Στην πρώτη του επιστροφή, μετά το 34-30, ο Σπανούλης έφερε μαζί του πέντε απανωτά καλάθια που έκαναν τον Ολυμπιακό αφεντικό του αγώνα: 4 συνεχόμενες ασίστ και ένα δικό του τρίποντο. Στη δεύτερη, μετά το 62-60, γύρισε το παιχνίδι τούμπα με τους 8 πόντους που είπαμε πιο πάνω.
Τον νεανία Μπογκντάνοβιτς, ο Σπανούλης τον πήγε στο σχολείο, με λιγότερα από 26 λεπτά συμμετοχής. Τι κρίμα που δεν τον βρήκε απέναντί του ο Σέρβος, εκείνο το βράδυ στη Μαδρίτη…
Ο τραυματισμός του Μπρεντ Πέτγουεϊ και οι χαμένες προπονήσεις του Γιώργου Πρίντεζη δρομολόγησαν προπονητικές ευρεσιτεχνίες, όπως η επιστράτευση του Λοτζέσκι ή του Ντάρντεν στη θέση «4».
Ο Ομπράντοβιτς έδωσε εντολή να ακουμπήσει η μπάλα στο ζωγραφιστό και το δίδυμο Μπιέλιτσα-Βέσελι πήγε να κάνει τη ζημιά στα μισά της γ’ περιόδου, όταν οι δυό τους τελείωσαν φάσεις με ποσταρίσματα και με επιθετικά ριμπάουντ.
Ωστόσο, το δίδυμο των μακρόστενων ψηλών της Φενέρ σούταρε 4/9 βολές και έχασε μία κρίσιμη άμυνα, το τρίποντο του Πρίντεζη στο 66-62. Δεν χρειάζεται να γράψω ποιος έδωσε την πάσα ακριβείας για να σουτάρει ελεύθερο από την περίμετρο το «τεσσάρι» του Ολυμπιακού…
Ο Ολυμπιακός κατέθεσε στην Κωνσταντινούπολη τα διαπιστευτήρια μεγάλης ομάδας, από εκείνες που διεκδικούν τίτλους.
Έμεινε ψύχραιμος από την αρχή ως το τέλος, βούλωσε τα αυτιά στους αλαλαγμούς των φανατικών, έλυσε εκ των ενόντων τις αναποδιές που παρουσιάστηκαν (με τους τραυματισμούς των Λαφαγιέτ, Πέτγουεϊ), έβγαλε ήρωες, έφερε το παιχνίδι εκεί που το ήθελε με όπλο φυσικά την άμυνά του, έστησε το σκηνικό για να κάνει το κομμάτι του ο ηγέτης του.
Για τον Γιάννη Σφαιρόπουλο, που κάνει καταπληκτική δουλειά αθόρυβα και σοβαρά, ο θρίαμβος επί της χρυσοποίκιλτης αρμάδας του Ομπράντοβιτς είναι και προσωπικό γαλόνι.
Αυτή ήταν η μεγαλύτερη νίκη των τελευταίων 18 μηνών για τον Ολυμπιακό, αφού τον έκανε φαβορί για τη 2η θέση του Ομίλου και για το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι-οφ. Ακόμα και το +6 της τελικής διαφοράς μπορεί να αποδειχθεί πολύτιμο.
Εάν φύγει νικητής και από το λημέρι του Ίβκοβιτς, στην επόμενη επίσκεψή του στην Πόλη, στις 29 του μήνα, δεν το χάνει ούτε με πυραύλους. Μετά θα κυνηγήσει την πρωτιά.
Για τον Παναθηναϊκό, θα τα πούμε αύριο. Προέχει να καταθέσει απόψε το σχόλιό του ο Άρης Λαούδης.

*Πηγή:gazzetta.gr*

Προς δανεισμό ο Δώνης!!

Κοντά στον δανεισμό του σε ομάδα της Serie A είναι ο Τάσος Δώνης ώστε να πάρει παιχνίδια στο Καμπιονάτο και να επιστρέψει το καλοκαίρι στην Γιουβέντους. Κανένα θέμα με Ντόρτμουντ.
Ένα από τα όνειρα του Τάσου Δώνη φαίνεται πως θα πραγματοποιηθεί αυτή την σεζόν. Όχι, δεν θα αγωνιστεί με την φανέλα της πρώτης ομάδας της Γιουβέντους για πρώτη φορά στην καριέρα του, αλλά θα κάνει το ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα της Serie A, καθώς είναι πολύ κοντά στον δανεισμό του από την «Μεγάλη Κυρία».
Γιουβέντους και Δώνης, θεώρησαν πως καλύτερο και για τους δύο είναι ο Έλληνας άσος να συνεχίσει για έξι μήνες δανεικός σε ομάδα που μπορεί να πάρει συμμετοχές. Αυτή η ομάδα έχει βρεθεί και αγωνίζεται στην πρώτη κατηγορία και σύμφωνα με πληροφορίες του gazzetta.gr οι δύο σύλλογοι βρίσκονται στις τελευταίες λεπτομέρειες πριν την οριστική συμφωνία.
Η πλευρά του ποδοσφαιριστή, βλέπει με καλό μάτι την προοπτική αυτή, καθώς ο Δώνης θα καταφέρει να πάρει παιχνίδια στο Καμπιονάτο και το καλοκαίρι να γυρίσει πιο έτοιμος για το μεγάλο βήμα με την φανέλα της Γιουβέντους.
Σε ότι αφορά τώρα, τα δημοσιεύματα που ήθελαν την Ντόρτμουντ να ενδιαφέρεται για την απόκτησή του, ναι μεν οι Γερμανοί έχουν πολύ καλή άποψη για τον Έλληνα μεσοεπιθετικό, ωστόσο δεν προκύπτει από κάπου αυτή τη στιγμή πως είναι έτοιμοι να κάνουν επίσημη κρούση. Αυτή άλλωστε είχε γίνει πέρσι και αφορούσε την αγορά του από την «Κυρία» και είχε απορριφθεί με... συνοπτικές διαδικασίες!

*Πηγή: gazzetta.gr*

Τα λένε για ανανέωση Παλέρμο - Μουνιός!

Συνάντηση με τη διοίκηση της Παλέρμο αναμένεται να έχει άμεσα ο εκπρόσωπος του Εσέκιελ Μουνιός με θέμα συζήτησης την ανανέωση του συμβολαίου του Αργεντινού.
Το συμβόλαιο του 24χρονου σέντερ μπακ με τους Σικελούς λήγει το προσεχές καλοκαίρι και με τις πολύ καλές εμφανίσεις του παίκτη στη Serie A, ήδη αρκετές ομάδες έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους, από Ρωσία, Γερμανία και Premier League, ενώ τις εξελίξεις στο θέμα παρακολουθούν και η Ίντερ και η Μίλαν. Η διοίκηση της Παλέρμο θέλει να κρατήσει τον Μουνιός στο «Μπαρμπέρα», αφού αποτελεί ένα από τα μεγάλα της περιουσιακά στοιχεία, που πάντως όσο δεν ανανεώνει, θα έχει το δικαίωμα να υπογράψει σε άλλη ομάδα.

*Πηγή:gazzetta.gr*

Όλοι τσιμουδιά και στο μουλωχτό!!

Ο ένας και μοναδικός Αποδυτηριάκιας εξηγεί στο SportDog ποια τακτική πρέπει να ακολουθήσει ο ΠΑΟΚ απέναντι στον Ολυμπιακό για να διεκδικήσει το πρωτάθλημα. Εκτός από την Παναγιά είναι ξεκάθαρο ότι δεν υπάρχει στον ΠΑΟΚ κάποιος που έχει το κουμάντο. Και για να λέμε τα πράγματα όπως έχουν και με τον δέοντα σεβασμό στην μητέρα του Ιησού, ούτε η Παναγιά κάνει κουμάντο στον ΠΑΟΚ. Απλά, όπως συνεχώς αποκαλύπτει ο προπονητής Άγγελος Αναστασιάδης, η Μαρία επηρεάζει θετικά κάποια γεγονότα. Τι θέλω να πω.
Ο ΠΑΟΚ δεν έχει ομάδα για πρωτάθλημα. Ολοφάνερο. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει πως θα πει "Όχι" στο πρωτάθλημα. Θα το πάρει ο ΠΑΟΚ αν κουτσαθεί ο Ολυμπιακός, αν ο Παναθηναϊκός δεν τεντωθεί πέραν από τα όριά του.
Αν, λοιπόν, υπήρχε κάποιος στον ΠΑΟΚ που μόνον αυτός αποφάσιζε, που μόνον αυτός έδινε γραμμή στον επικοινωνιακό τομέα, θα απαιτούσε τον σκασμό! "Βουλώστε το, ρε! Δεν πάμε για πρωτάθλημα. Προπονητής, ποδοσφαιριστές, δημοσιογράφοι, όλοι τσιμουδιά! Να μη μιλάει κανείς για πρωτάθλημα στον ΠΑΟΚ. Δεν μας συμφέρει".
Δεν πάμε για πρωτάθλημα, έλεγε από την αρχή της σαιζόν ο Αναστασιάδης. Πάμε για πρωτάθλημα άρχισε να λέει μετά το "2" στο Καραϊσκάκη. Τρώνε τα χαστούκι και τις τεσσάρες και βάζουν τη γλώσσα μέσα. Κάνουν την ανατροπή στην Καλλονή ξανά μανά τα ίδια. Θα το πάρουμε.
Θα το πάρει ο ΠΑΟΚ αν του έρθει. Να το κυνηγήσει δεν μπορεί μόνος του. Άρα; Εκτίθεται η ομάδα όταν λέει πως στόχος είναι το πρωτάθλημα. Δεν έχει ομάδα για να ανταγωνιστεί τον Ολυμπιακό. Ούτε ο ΠΑΟΚ είναι Ολυμπιακός που έχει επαφή με τα "κέντρα αποφάσεων". Άρα, την πάει τη δουλειά "στο μουλωχτό". Όχι να το παίζει υποψήφιος πρωταθλητής ο ΠΑΟΚ και στο γήπεδο να μην πείθει.


*Πηγή: sportdog.gr*

Νέα τιμωρία για «ουσίες» σε Σάντερς!

Αδιόρθωτος ο Λάρι Σάντερς, τιμωρήθηκε ξανά για χρήση ναρκωτικών ουσιών.

Νέα τιμωρία για «ουσίες» σε Σάντερς
Εκτός για τουλάχιστον δέκα αγώνες χωρίς πληρωμή τέθηκε ο Λάρι Σάντερς. Ο σέντερ των Μπακς πιάστηκε για χρήση απαγορευμένων ουσιών για δεύτερη φορά σε λιγότερο από ένα χρόνο.

Ο παίκτης που το 2010 είχε επιλεγεί στο νούμερο 15 του ντραφτ και πέρσι το καλοκαίρι υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο έναντι 44 εκατ. δολαρίων, δεν έχει αγωνιστεί από τα τέλη Δεκεμβρίου και έχει 7,3 πόντους και 6,1 ριμπάουντ κατά μέσο όρο φέτος.*Πηγή: sport-fm.gr*

Ιβάνοβιτς: «Κλειδί η άμυνα»

Η αμυντική λειτουργία του Παναθηναϊκού ήταν ο κύριος λόγος της άνετης νίκης επί της Ζαλγκίρις Κάουνας, όπως τόνισε μετά το παιχνίδι ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς.

Ιβάνοβιτς: «Κλειδί η άμυνα»
Απόλυτα ικανοποιημένος απ’ την εμφάνιση του Παναθηναϊκού επί της Ζαλγκίρις (77-58) εμφανίστηκε ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς.

Ο προπονητής των «πράσινων» μίλησε με κολακευτικά λόγια για τους Λιθουανούς και χαρακτήρισε κλειδί της άνετης νίκης την άμυνα.

«Είναι μία σημαντική νίκη για εμάς. H Ζαλγκίρις είναι πολύ καλή ομάδα, πάνω απ’ όλα αν την αφήσεις να παίξει. Κλειδί ήταν η άμυνά μας», είπε χαρακτηριστικά.

Αφού σημείωσε λοιπόν ότι «στην τρίτη περίοδο παίξαμε πολύ καλά, αλλά ξεκινήσαμε πολύ καλά συνολικά το παιχνίδι», στάθηκε σ’ ένα στοιχείο της απόδοσης του αρχηγού, λέγοντας ότι «σήμερα μου άρεσε πάρα πολύ η πίεση που άσκησε ο Δημήτρης Διαμαντίδης στον αντίπαλο πλέι μέικερ στα πρώτα λεπτά».