Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

«Για την ισοπαλία η Ρεάλ στο ντέρμπι»

«Για την ισοπαλία η Ρεάλ στο ντέρμπι»
Με αμυντικούς προσανατολισμούς θα παρατάξει την Ρεάλ Μαδρίτης ο Ζοσέ Μουρίνιο στο «El Clasico» με την Μπαρτσελόνα, σύμφωνα με τον πρώην προπονητή της «βασίλισσας», Μπερντ Σούστερ, καθώς και ο βαθμός της ισοπαλίας θα είναι πολύ θετικός. Παράλληλα, υποστήριξε ότι δύσκολα θα αποχωρήσει ο Πορτογάλος το καλοκαίρι, καθώς απολαμβάνει πρωτόγνωρη... ασυλία από τη διοίκηση των «μερένχες» για ότι κάνει.

Ο 52χρονος τεχνικός έχει αγωνιστεί με τη φανέλα και των δύο ομάδων, που κοντράρονται το Σάββατο(21/4) στο «Καμπ Νόου», ενώ έχει βρεθεί και στον πάγκο της Ρεάλ.

«Και οι δύο ομάδες θα είναι σίγουρα κουρασμένες, που είναι φυσιολογικό με τους αγώνες που δώσανε για το Τσάμπιονς Λιγκ. Η ισοπαλία θα είναι σίγουρα θετική για τη Ρεάλ, αλλά φυσικά αν νικήσει θα είναι και… σχεδόν επίσημα πρωταθλήτρια. Δεν νομίζω, όμως, ότι ο Μουρίνιο θα ρισκάρει για τους τρεις βαθμούς, καθώς γενικά δύσκολα το επιχειρεί σε τέτοιας δυσκολίας παιχνίδια. Θα είναι καταστροφικό αν στο τέλος χαθεί αυτός ο τίτλος», τόνισε ο Σούστερ στο «COM Radio».

Για την ειδική μεταχείριση, όπως πιστεύει ο Γερμανός τεχνικός, ότι τυγχάνει ο «Special One», σχολίασε: «Πρώτη φορά προπονητής της Ρεάλ δεν εξαρτάται από τα αποτελέσματα. Η συμπεριφορά του στις συνεντεύξεις τύπου με εξιτάρει, καθώς και εγώ θα ήθελα να βάζω τον βοηθό μου να μιλάει εκ μέρους μου. Ο τρόπος που είναι οργανωμένοι στην Μαδρίτη και η δύναμη που έχει ο ίδιος ο Μουρίνιο, δεν νομίζω ότι θα αποχωρήσει το καλοκαίρι».

πηγή: sportfm.gr

«Είναι πολλά τα λεφτά... Sky»

«Είναι πολλά τα λεφτά... Sky»
Αυξημένα κατά 50% θα είναι τα έσοδα της Bundesliga από την πώληση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων για την επόμενη τετραετία (2013-2017).

Το τηλεοπτικό δίκτυο Sky διατήρησε τα δικαιώματα και για το επόμενο διάστημα, όμως αναγκάστηκε να καταβάλλει συνολικά περίπου 2,5 δις ευρώ. Το ποσό αυτό μεταφράζεται σε 628 εκατομμύρια ετησίως, δηλαδή σχεδόν 150 εκατομμύρια περισσότερα από όσα δίνει κάθε χρονιά για την τρέχουσα συμφωνία.

Η κόντρα με τη Deutsche Telekom για την πρόταση που θα επικρατήσει, οδήγησε το ποσό σε πολύ υψηλότερα επίπεδα από ότι αρχικά υπολογιζόταν. Το τηλεοπτικό δίκτυο που κατά 49,9% ανήκει στη Νews Corporation του Ρούπερτ Μέρντοχ εξασφάλισε και τα δικαιώματα προβολής στο ιντερνετ αλλά και στις συσκευές κινητής τηλεφωνίας, ενώ το ARD διατήρησε το δικαίωμα προβολής των highlights.

Μπορεί οι αριθμοί να εντυπωσιάζουν, αλλά οι περισσότεροι υποδέχθηκαν με σκεπτικισμό την είδηση καθώς θεωρούν πως το Sky ρισκάρει αρκετά με την κίνηση του αυτή.

«To Sky παίζει ένα επικίνδυνο παιχνίδι. Το υψηλό κόστος μπορεί να καλυφθεί μόνο εάν αυξηθεί γρήγορα ο αριθμός των συνδρομητών. Μέχρι στιγμής ο στόχος να προσελκύσει νέους συνδρομητές κινείται με αργούς ρυθμούς και μόλις πρόσφατα ξεπέρασε το φράγμα των τριών εκατομμυρίων» σχολίασε η εφημερίδα Handelsblatt, ενώ επεσήμανε τους κινδύνους για το γερμανικό ποδόσφαιρο σε περίπτωση που τα σχέδια του Μέρντοχ αποτύχουν.

«Με αυτή την συμφωνία η Bundesliga στηρίζεται αποκλειστικά στην οικονομική ρευστότητα του Μέρντοχ. Αν τα πλάνα του κυκλοθυμικού «τσάρου» των media αποτύχουν, τότε το ποδόσφαιρο θα οδηγηθεί σε βαθιά κρίση» τονίζεται στο σχετικό άρθρο.

πηγή: sportfm.gr

Αποσύρει τη φανέλα του Ραούλ η Σάλκε!!

Αποσύρει τη φανέλα του Ραούλ η Σάλκε!
Μπορεί να αγωνίστηκε στη Σάλκε μόλις για δύο σεζόν, ωστόσο ο Ραούλ κατάφερε να γίνει –μέσα σε αυτό το διάστημα- ιδιαίτερα αγαπητός, από όλους στην ομάδα της κοιλάδας του Ρουρ.

Ο 34χρονος επιθετικός έχει ανακοινώσει ήδη την αποχώρησή του από το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο το καλοκαίρι και ο γερμανικός σύλλογος αποφάσισε να αποσύρει τη φανέλα με το νούμερο «7» για να τον τιμήσει, ακολουθώντας το δρόμο που… χάραξε ο Άγιαξ για τον Γιόχαν Κρόιφ και η Μίλαν για τον Πάολο Μαλντίνι.

Μάλιστα, εκτός από την απόσυρση της φανέλας του Ραούλ, η Σάλκε αναμένεται να διοργανώσει και ένα φιλικό προς τιμήν του, μέσα στο 2013.

Ο 34χρονος επιθετικός σε συνολικά 96 εμφανίσεις που μετρά –μέχρι σήμερα- σε όλες τις διοργανώσεις με την γερμανική ομάδα, πρόλαβε να σημειώσει 39 τέρματα.

πηγή: sportfm.gr

Ζερβίνιο :«Μόνο η τρίτη θέση για Άρσεναλ»

Ζερβίνιο :«Μόνο η τρίτη θέση για Άρσεναλ»
Στην απευθείας έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ είναι το μυαλό όλων στην Άρσεναλ, σύμφωνα με τον επιθετικό της ομάδας. Ζερβίνιο. Ο Ιβοριανός υποστήριξε ότι όλοι οι συμπαίκτες του είναι αποφασισμένοι να διατηρήσουν τη διαφορά από τους υπόλοιπους διεκδικητές, στα εναπομείναντα παιχνίδια μέχρι το τέλος της σεζόν.

«Θέλουμε όσο τίποτα να είμαστε στο τέλος τρίτοι στο πρωτάθλημα. Όλοι στην ομάδα έχουμε υψηλό κίνητρο και είμαστε ευτυχισμένοι με την ήδη παρουσία μας. Στο μυαλό μας δεν υπάρχει η τέταρτη θέση και μπορούμε να παρουσιαστούμε ακόμα καλύτεροι στα τέσσερα παιχνίδια που μας απομένουν για να πετύχουμε τον στόχο μας», ανέφερε αρχικά ο 24χρονος επιθετικός στην επίσημη ιστοσελίδα των «κανονιέρηδων».

«Όλοι όσοι αγαπούν την Άρσεναλ, οι παίκτες, το προπονητικό τιμ, οι οπαδοί, είναι αφοσιωμένοι να είμαστε του χρόνου στο Τσάμπιονς Λιγκ χωρίς να χρειαστούμε προκριματικά. Πιστεύουμε ότι θα παραμείνουμε εδώ που είμαστε τώρα και θα είμαστε περήφανοι στο τέλος, καθώς έχουμε παλέψει πολύ σκληρά για αυτό, παρά το κακό ξεκίνημα που είχαμε», κατέληξε ο Ζερβίνιο για τη τελική «μάχη» της απευθείας εξόδου στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Τα… νοκ-άουτ της Μπαρτσελόνα!!

Τα… νοκ-άουτ της Μπαρτσελόνα!
Είναι ένα ζευγάρι που έχει την δική του ιστορία στο Τσάμπιονς Λιγκ!

Μπαρτσελόνα και Τσέλσι έχουν τεθεί αντιμέτωπες τέσσερις φορές μέχρι τώρα σε νοκ-άουτ φάση στην διοργάνωση με τους «μπλαουγκράνα» να μετρούν τρεις προκρίσεις.

Μετά το 1-0 στο Λονδίνο υπέρ των «μπλε», το σκηνικό μεταφέρεται στο «Καμπ Νου» και το www.sport-fm.gr θυμάται και σας θυμίζει όσα έχουν συμβεί στους μεταξύ τους επαναληπτικούς.

Με βάση πάντως τους αριθμούς και την προϊστορία, το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι η Μπαρτσελόνα είναι αυτή που βγάζει… νοκ-άουτ την Τσέλσι, όταν τουλάχιστον κρίνεται εισιτήριο πρόκρισης.

1999-2000

Στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, Τσέλσι και Μπαρτσελόνα «διασταυρώνουν τα ξίφη τους». Μέσα στο «Στάμφορντ Μπριτζ», στο πρώτο μεταξύ τους ματς, οι «μπλε» είναι ανώτεροι και το δείχνουν. Τόρε Άντρε Φλο-2 γκολ- και Τζόλα, βρίσκουν δίχτυα και το τελικό 3-1 διαμορφώνει ο Λουίς Φίγκο.

Όταν όμως έφτασε η ώρα της ρεβάνς στο «Καμπ Νου», οι «μπλαουγκράνα» αλλάζουν… πρόσωπο. Με πρωταγωνιστική τον Ριβάλντο, φτάνει σε σκορ πρόκρισης πριν ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο αλλά στο 60ο λεπτό ο Φλο σκοράρει για τους «μπλε» κάνοντας το 2-1. Στο 83΄ο Ντάνι μετά από εκτέλεση φάουλ του Πεπ Γκουαρντιόλα, κάνει το 3-1 και στέλνει το ματς στην παράταση.

Ριβάλντο και Κλάιφερτ, δίνουν την λύση και το τελικό 5-1 την πρόκριση στην Μπαρτσελόνα.

2004-05

Μπαρτσελόνα και Τσέλσι τίθενται αντιμέτωποι ξανά, αυτή την φορά για την φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ. Η πρώτη αναμέτρηση διεξήχθη στο «Καμπ Νου» Στο 33ο λεπτό το αυτογκόλ του Μπελέτι βάζει τους «μπλε» μπροστά στο σκορ και στους «μπλαουγκράνα» δύσκολα…

Ο Σουηδός διαιτητής, Φρισκ, στο 56΄αποβάλει τον Ντρογκμπά με δεύτερη κίτρινη κάρτα και η κατάσταση απλοποιείται για τους Ισπανούς. Στο 67΄ο Μάξι Λόπες ισοφάρισε για να έρθει στο 73΄το γκολ του Ετό και να δώσει στην Μπαρτσελόνα την νίκη…Το ματς αυτό θα μείνει στην ιστορία για τις διαμαρτυρίες του Μουρίνιο και την καταγγελία του ότι είδε στο ημίχρονο τον Φρισκ να έχει… τετ-α-τετ με τον προπονητή των «μπλαουγκράνα», Φρανκ Ράικαρντ. Ο Σουηδός ρέφερι μετά τα γεγονότα εκείνης της βραδιάς, αποφασίζει να αποσυρθεί από την ενεργό δράση.

Στον επαναληπτικό του «Στάμφορντ Μπριτζ», είναι η ώρα της ομάδας του Μουρίνιο… Ο Έιντουρ Γκούντγιονσεν στο 8ο λεπτό άνοιξε το σκορ και στο δίλεπτο (17΄-19΄) Λάμπαρντ και Νταφ κάνουν το 3-0. Εκεί ανέλαβε δράση ο Ροναλντίνιο…

Ο Βραζιλιάνος στο 27΄εκτελεί εύστοχα πέναλτι ενώ στο 38΄βάζει ένα από τα καλύτερα γκολ στην καριέρα του. Εκείνο με την περίφημη προσποίηση που χωρίς να σηκώσει το πόδι από το έδαφος… έστειλε «αδιάβαστους» τέσσερις παίκτες της Τσέλσι και στην συνέχεια με το δεξί κάρφωσε την μπάλα στην γωνία του Τσεχ. Το 3-2 έδινε την πρόκριση στην Μπαρτσελόνα αλλά ο Τέρι στο 76΄έκανε το 4-2 και έδωσε την πρόκριση στους «μπλε».

2005-06

Την αμέσως επόμενη σεζόν, οι δύο τους συναντιόνται ξανά στην φάση των «16». Στο πρώτο ματς που έγινε στο «Στάμφορντ Μπριτζ», η Μπαρτσελόνα νίκησε 2-1 αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ. Σε εκείνο το ματς αρχίζει, ουσιαστικά, η κόντρα του Μουρίνιο με τους οπαδούς των «μπλαουγκράνα» καθώς ο Πορτογάλος κατηγορεί για «θέατρο» και «βουτιές» τον Μέσι…

Στον επαναληπτικό, όλο το «Καμπ Νου»… στο πόδι αποδοκιμάζει τον «Special One». Η Μπαρτσελόνα έχοντας και το υπέρ της 2-1 από το πρώτο παιχνίδι, αναζητά ουσιαστικά ένα τέρμα. Το βρίσκει από το μαγικό πόδι του Ροναλντίνιο στο 78ο λεπτό και παρά την ισοφάριση του Λάμπαρντ στις καθυστερήσεις, η Τσέλσι γνώρισε τον αποκλεισμό και οι «μπλαουγκράνα» φτάνουν μέχρι τον τελικό όπου επικρατούν και της Άρσεναλ και κατακτούν το τρόπαιο.

2008-09

Ίσως το πιο επεισοδιακό, έντονο και δραματικό ζευγάρι αγώνων στα μεταξύ τους… Τσέλσι και Μπαρτσελόνα κοντράρονται στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Το πρώτο ματς στην Βαρκελώνη ολοκληρώνεται ισόπαλο χωρίς τέρματα με τους «μπλαουγκράνα» να χάνουν στο φινάλε μοναδική ευκαιρία για ένα γκολ με τον Μπόγιαν…

Όλα κρίνονται στην ρεβάνς του «Στάμφορντ Μπριτζ». Ο Εσιέν ανοίγει το σκορ στο 9ο λεπτό και από εκείνο το σημείο και μετά γίνεται… πόλεμος. Οι «μπλε» ζητούν από τον Οβρέμπο δύο πέναλτι, ο διαιτητής του αγώνα όμως αρνείται να τα δώσει ωστόσο αποβάλει τον Αμπιντάλ στο 66΄για μαρκάρισμα πάνω στον Ανελκά που όμως δεν έγινε ποτέ!

Τελικά, την πρόκριση χάρισε στην Μπαρτσελόνα ο Ινιέστα με εκπληκτικό σουτ στο 90+3΄της αναμέτρησης….

πηγή: sportfm.gr

Αμπροζίνι: «Δεν τα παρατάμε»

Αμπροζίνι: «Δεν τα παρατάμε»
Αισιόδοξος εμφανίστηκε ότι η Μίλαν θα δώσει τον καλύτερο εαυτό της και θα προσπαθήσει να κατακτήσει το ιταλικό πρωτάθλημα, ο μέσος των «ροσονέρι», Μάσιμο Αμπροζίνι. Παράλληλα, απέδωσε τον τίτλο του ηγέτη της ομάδας στον Ζλάταν Ιμπραίμοβιτς.

«Βλέπω ότι επικρατεί αρκετή αμφιβολία γύρω από την ομάδα μας αλλά πολλοί ξεχνούν ότι είμαστε απλά ένα βαθμό πίσω από τη Γιουβέντους. Στόχος μας είναι να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια που απομένουν για να πάρουμε το μάξιμουμ των βαθμών», τόνισε ο 34χρονος Ιταλός στο «Sky Sport Italia».

«Ο Ζλάταν είναι αναμφισβήτητα ο ηγέτης της ομάδας. Είναι πάντα παρών και ποτέ δεν φοβάται να αναλάβει την ευθύνη όταν χρειάζεται. Την τελευταία χρονιά ήταν άκρως αποφασιστικός και ελπίζω το ίδιο να συμβεί και φέτος στο τέλος της περιόδου», κατέληξε ο Αμπροζίνι, ο οποίος αναμένεται να επιστρέψει στις αγωνιστικές υποχρεώσεις των Μιλανέζων σύντομα.

πηγή: sportfm.gr

Ντεσάν: «Υπεύθυνοι εμείς»

Ντεσάν: «Υπεύθυνοι εμείς»
Δεν ψάχνει δικαιολογίες για την κακή πορεία της Μαρσέιγ, ο προπονητής της, Ντιντιέ Ντεσάν, μετά και τη νέα απώλεια των Μαρσεγέζων κόντρα στην Καέν, θεωρώντας υπεύθυνους αυτόν και τους ποδοσφαιριστές. «Δεν αντέξαμε την πίεση της σεζόν», τόνισε σχετικά ο Γάλλος τεχνικός.

Η πρωταθλήτρια Μαρσέιγ έχει υποχωρήσει στην 10η θέση και βρίσκεται 18 βαθμούς, μακριά από τη Λιλ και την τρίτη θέση που οδηγεί στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ της νέας περιόδου.

«Η κατάσταση που επικρατεί, προκαλεί στρες και στους παίκτες και σε εμένα, ωστόσο μόνο εμείς είμαστε υπεύθυνοι για να κατηγορήσετε. Ήμασταν σίγουρα κουρασμένοι από τον τελικό του Λιγκ Καπ, αλλά δεν είναι σωστό να ψάχνουμε για δικαιολογίες», είπε μετά το τέλος της αναμέτρησης ο Ντεσάν.

«Ήταν ο 51ος αγώνας για φέτος της ομάδας και έχουμε δώσει πάρα πολλές μάχες, έχοντας στο ρόστερ αρκετά παιδιά που δεν έχουν εμπειρία από τέτοιες καταστάσεις. Δύσκολο να αντέξεις σε τέτοιο επίπεδο, έχοντας τόσες πολλές υποχρεώσεις», τόνισε στο τέλος ο 43χρονος προπονητής.

Μάντζιος: «Ο Πανιώνιος πρέπει να… γυρίσει πίσω»

Μάντζιος: «Ο Πανιώνιος πρέπει να… γυρίσει πίσω»
Η σωστή διαχείριση των νέων παιδιών που «βγάζει» ο ίδιος και η πώλησή κάποιων από αυτών ώστε να εξασφαλιστούν τα απαραίτητα έσοδα, πρέπει να είναι ο στόχος του Πανιωνίου, όπως δήλωσε στον ΝοvaΣΠΟΡ FM ο Άκης Μάντζιος. «Αυτό έκανε πάντα ο Πανιώνιος, πρέπει να γυρίσει πίσω και να το κάνει ξανά», πρόσθεσε. «Αποκτήσαμε όλοι εμπειρίες από αυτήν την χρονιά και η ομάδα θα βγει κερδισμένη», σχολίασε.

Ο τεχνικός των «κυανέρυθρων» αναφέρθηκε και στο φετινό πρωτάθλημα συνολικά, τονίζοντας ότι από πλευράς ποιότητας, έγινε ένα βήμα… πίσω.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Άκη Μάντζιου στους 94,6:

Για την παραμονή του Πανιωνίου στην κατηγορία:

«Αρχικά έμοιαζε πολύ δύσκολη η παραμονή, στην πορεία και με κάποια αποτελέσματα θεωρούσαμε ότι θα έρθει πιο γρήγορα αλλά στο ποδόσφαιρο δεν είσαι σίγουρος. Τέλος καλό όλα καλά όμως. Θεωρώ ότι ήταν μία ωφέλιμη χρονιά που έδωσε την ευκαιρία σε νέα παιδιά να παίξουν και να είναι ένα βήμα πιο έτοιμα για την νέα σεζόν. Εμπειρίες αποκτήσαμε φέτος όλοι, σε μία δύσκολη περίοδο με αρκετά προβλήματα με τα οποία μάθαμε να ζούμε μαζί.

Υπήρχαν παιδιά που ήταν σε μεγαλύτερο βαθμό ετοιμότητας για να μπουν στην ομάδα. Υπήρχαν παιδιά που είχαν δουλέψει καλά στα τμήματα υποδομής. Γενικά είναι ένα ρόστερ με νέα παιδιά που αν γίνει σωστή διαχείριση, ο Πανιώνιος θα είναι κερδισμένος»
.

Για την συνέχιση αυτού του πλάνου:

«Αυτό ήταν πάντα ο Πανιώνιος. Πρέπει να γυρίσει εκεί που ήταν, να δουλεύει δηλαδή με νέα παιδιά, να “παράγει” συνέχεια και να πουλάει κάποια καθώς δεν γίνεται αλλιώς. Νομίζω ότι του χρόνου αν είμαστε οργανωμένοι θα μπορέσουμε να κάνουμε πολλά και με μικρότερο μπάτζετ».

Για την ποιότητα του φετινού πρωταθλήματος:

«Κάποιες στιγμές είδαμε και καλά παιχνίδια, είδαμε ενδιαφέρον στην μάχη του τίτλου και της ουράς. Από πλευράς ποιότητας δεν μπορώ να πω ότι είμαι ευχαριστημένος, η κρίση νομίζω ότι παίζει ρόλο. Ξένοι καλοί φεύγουν και αυτό δεν είναι καλό για το θέαμα. Ίσως κάθε χρόνο να είμαστε και ένα σκαλί πιο κάτω από πλευράς ποιότητας».

Στους… 100άρηδες ο Κατσικάρης!!

Στους… 100άρηδες ο Κατσικάρης
Τις 100 νίκες –ως προπονητής- στην ACB θα φτάσει ο Φώτης Κατσικάρης, αν η Μπιλμπάο πάρει το ροζ φύλλο κόντρα στη Βαλένθια, για την 30η αγωνιστική.

Αυτή είναι η έκτη χρονιά του Έλληνα τεχνικού στο ισπανικό πρωτάθλημα, καθώς μετρά τρία χρόνια στις «νυχτερίδες» (2006-09) και ισάριθμα στην ομάδα της Βασκονίας (2009 μέχρι σήμερα).

Ο Φώτης Κατσικάρης έκανε το ντεμπούτο στο ισπανικό πρωτάθλημα τη σεζόν 2006/07, στον πάγκο της Βαλένθια, στην οποία έκατσε μέχρι το Νοέμβριο του 2008, όπου συνολικά πανηγύρισε 45 νίκες.

Αυτή είναι η τρίτη χρονιά που ο Έλληνας κόουτς βρίσκεται στον πάγκο της Μπιλμπάο, όπου μετά την αποχώρησή του από τη Βαλένθια, είχε μεσολαβήσει η θητεία του στον Άρη.

Τη σεζόν που πέρασε, ο Κατσικάρης οδήγησε την ομάδα της Βασκονίας στους τελικούς της ACB αλλά και στην Ευρωλίγκα. Φέτος, μετρά ήδη 17 νίκες και η συνέχεια… έπεται.

Αναλυτικά οι νίκες του Φώτη Κατσικάρη στην ACB:

2006/07 Βαλένθια: 19 νίκες
2007/08 Βαλένθια: 23 νίκες
2008/09 Βαλένθια: 3 νίκες
2009/10 Μπιλμπάο: 11 νίκες
2010/11 Μπιλμπάο: 26 νίκες
2011/12 Μπιλμπάο: 17 νίκες

πηγή: sportfm.gr

Ο Γκαγκάτσης δεν έφυγε ΠΟΤΕ!!

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει στο blog του στο gazzetta.gr για το ελληνικό ποδόσφαιρο που παραμένει… ίδιο!

Ο Αλέξης Κούγιας την χαρακτήρισε στημένη, ο Γιάννης Κόντης επηρεασμένη από πολιτική παρέμβαση του κ. Μπιτσαξή, ο Γιάννης Ιωαννίδης μίλησε για ΩΜΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ, οι νομικοί (εκτός του Αστέρα Τρίπολης) ΣΚΑΝΔΑΛΟ, αλλά πραγματικά κανείς δεν έχει αναφέρει παραμέτρους ΞΕΚΑΘΑΡΗΣ ΑΛΛΟΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ.
Γιατί περί αυτού πρόκειται όταν η δευτεροβάθμια της ΕΠΟ βγάζει μία απόφαση ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΙΚΗ για μία ομάδα , βαφτίζει εκτεταμένα τα επεισόδια ΕΝΟΣ ΜΠΟΥΚΑΛΙΟΥ και αποφασίζει ότι τραυματίστηκε η βοηθός, ενώ υπάρχει γνωμάτευση από το ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ των Βαλκανίων ότι δεν υπάρχει τραυματισμός.
Ο ΑΡΗΣ έχει να περηφανευτεί για κάτι ακόμα. Ανάγκασε τον Βασίλη Γκαγκάτση να βγει και πάλι στο προσκήνιο. Τόσα χρόνια μιλάμε για αλλαγές στο Ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά παρόλα αυτά ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ.
Ρωτήθηκε σήμερα ο κ. Μποροβήλος αν γνωρίζει, αν η συγκεκριμένη επιτροπή που καταδίκασε τον ΑΡΗ έχει οριστεί στην ΕΠΟ επί θητείας Βασίλη Γκαγκάτση. Του νομικού δηλαδή που προσέβαλε ο Αστέρας χθες να χειριστεί την υπόθεση.
Ο Αντιπρόεδρος της Λίγκας είπε ότι δεν το ξέρει. Προσέξτε ο Αντιπρόεδρος της Λίγκας δεν ξέρει αν επί θητείας του πρώην Προέδρου έχει οριστεί μία συγκεκριμένη επιτροπή. Πόσο δύσκολο είναι να το μάθει. Αν βέβαια η απόφαση ήταν εις βάρος του, θα το… μάθαινε. Προφανώς δεν ξέρει ούτε για την επιτροπή που πέρσι δικαίωσε την Τρίπολη και δεν την υποβίβασε, ενώ πρωτόδικα είχε καταδικαστεί με υποβιβασμό. Προφανώς δεν ξέρει και για την άλλη επιτροπή της ΕΠΟ πάλι σε δεύτερο βαθμό που είχε δικαιώσει τον Κάμπορα στην προσφυγή του, ενώ πάλι πρωτόδικα ο ΑΡΗΣ είχε δικαιωθεί. Δεν ξέρει ούτε για την επιτροπή που επιδίκασε τροφεία 170 χιλιάρικα για τον Κατίδη για την εκπαίδευση που είχε από την ομάδα που ανήκε όταν ήταν 13 χρονών!
Πως τον δικαίωσε η επιτροπή τον Κάμπορα; Με τα όσα προφορικά υποστήριζαν ο παίκτης και οι εκπρόσωποί του, ενώ με βάση τα έγγραφα είχε δίκιο ο ΑΡΗΣ. Πως τελικά δικαιώθηκε ο ΑΡΗΣ. Πήγε στο CAS, όπου προφανώς αποφασίζουν με βάση τα έγγραφα, τα γεγονότα και τους νόμους.
Φυσικά ο κ. Μπιτσαξής δεν πρόκειται να κάνει καμία δήλωση για τα γεγονότα αυτά. Δεν υπάρχει θέμα όταν μία επιτροπή ανατρέπει μία απόφαση, σπεύδει να την ανακοινώσει ΜΙΑ ΩΡΑ πριν τα παιχνίδια και προκαλεί ολοκληρωτική ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ.
ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΣΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΔΥΟ ΚΑΙ ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ ΠΡΙΝ!!!
Και παρακαλώ τους κολλημένους να αντιληφθούν ότι δεν είναι ο ΠΑΟΚ το θέμα μου έστω κι αν ηθικά με τον γιο του στον συμπολίτη και ως πρώην μέτοχος του συμπολίτη δεν έπρεπε να εμπλακεί. Το θέμα είναι ότι ο Γκαγκάτσης (και κακώς διαφημίζω και εγώ την δύναμή του, αλλά ας το γράψει κάποιος ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ) ακόμα  ζει και βασιλεύει στο  ελληνικό ποδόσφαιρο. Απλά για μία ακόμα φορά ο ΑΡΗΣ τον ανάγκασε να βγει στο προσκήνιο. Κι ακόμα είναι στην αρχή…
Υ.Γ.1 Μπορεί να έχουν 1000 δίκια οι παίκτες του ΑΡΗ που έμαθαν στο λεωφορείο την απόφαση ότι τελείωσε η χρονιά στα… χαρτιά. Τέτοια εμφάνιση που έσβησε και τα όργια του Βοσκάκη στο πρώτο ημίχρονο (οι ρεπόρτερ Παναιτωλικού έλεγαν μετά το ματς για την κόκκινη στον Κούσα και το καθαρό επιθετικό φάουλ στο δεύτερο γκολ, αλλά και το ότι έψαχνε να βγάλει κάρτα σε όσους ήταν στο όριο). ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΟ για όσους φοράνε την φανέλα του ΑΡΗ ακόμα και ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΔΙΑΦΟΡΟΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ, να κάνουν τέτοια εμφάνιση και να χάνουν με αυτό το σκορ.
Υ.Γ.2 Το ίδιο ισχύει και για την Κυριακή με την Κέρκυρα σε ένα ματς που 7-8 παίκτες είναι στο όριο των καρτών κι αν τιμωρηθούν θα ισχύσει η ποινή για τη νέα σεζόν. Πώς τα φέρνει όμως η ζωή να εξαρτάται ο Καραγεωργίου από τον ΑΡΗ. Το καλό για αυτόν είναι ότι ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ Ο ΑΡΗΣ δεν έχει καθίσει να χάσει, όπως έχει κάνει η ομάδα που υποστηρίζει ουκ ολίγες φορές. Και για αυτό ελπίζει ο Εργοτέλης να μείνει στην κατηγορία.
Υ.Γ.3 Πόσο ανόητος (ποδοσφαιρικά) μπορεί να είναι αυτός ο Γκόλιας που προσπαθούσε επί δέκα λεπτά στις καθυστερήσεις να αποβληθεί ο Γιαννιώτας από τον οποίο περιμένει την Κυριακή να κερδίσει την Κέρκυρα για να σωθεί;
Υ.Γ.4 Τριτσώνης, Βοσκάκης, Κουκουλάκης. Ποιος είναι ο μέντοράς τους; Μέχρι και ο ρεπόρτερ του Παναιτωλικού έκανε λόγο για βεντέτα
Υ.Γ.5 Είπε ο κ. Μποροβήλος που εκτέθηκε και πάλι. Ποτέ δεν έχει αναιρεθεί διαιτητική απόφαση από τα δικαστήρια. Προφανώς όταν ο Κωνσταντινέας έφαγε κλωτσιά από παράγοντα της ομάδας στην Καβάλα και το έγγραψε στο φύλλο αγώνα και η τιμωρία ήταν 3000 ευρώ υπήρξε ταύτιση!
Υ.Γ.6 Χθες ο Βελλίδης και ο Καπετάνος έπρεπε να κάνουν τους θεατρίνους και να πέσουν κάτω σφαδάζοντας. Προφανώς και δεν θα το κάνει ΠΟΤΕ παίκτης του ΑΡΗ αυτό…
Υ.Γ.7  Στέφανε ζωντανός για πάντα ΑΡΕΙΑΝΟΣ!

πηγή: gazzetta.gr

«Στην ΤΣΣΚΑ ο Μάριο Φερνάντες»

Οι Βραζιλιάνοι στέλνουν τον Μάριο Φερνάντες στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, που φέρεται να έφτασε σε συμφωνία με την Γκρέμιο για την απόκτηση του 21χρονου αμυντικού για 15 εκατ. ευρώ.
Ο Μάριο Φερνάντες επέστρεψε στις προπονήσεις μετά από 2 μήνες λόγω τραυματισμού και σύμφωνα με τους Βραζιλιάνους -  κρατήστε... μικρό καλάθι - αναμένεται να μετακομίσει στην Μόσχα για λογαριασμό της ΤΣΣΚΑ. Οι Ρώσοι φέρονται να τα έχουν βρει σε όλα με την Γκρέμιο, που θα λάβει 6 εκατ. ευρώ ως προκαταβολή, από τα οποία το 1 θα πάει στην πρώην ομάδα του νεαρού αμυντικού, Σάο Καετάνο, και άλλα 9 σε δόσεις τα επόμενα χρόνια. Η μεταγραφή, σύμφωνα πάντα με τα δημοσιεύματα, θα ολοκληρωθεί μετά το τέλος του βραζιλιάνικου πρωταθλήματος και πριν την έναρξη της επόμενης σεζόν στη Ρωσία.

πηγή: gazzetta.gr

«Συμφωνία Μπάγερν-Πισάρο»

Ο Κλαούντιο Πισάρο φέρεται να είναι έτοιμος για τη δεύτερη θητεία του στην Μπάγερν, καθώς οι Γερμανοί αποκαλύπτουν ότι οι δύο πλευρές έφτασαν σε συμφωνία. Τη θέση του Όλιτς θα πάρει ο Περουβιανός.
Όσα χρόνια και αν περάσουν ο πρώτος ξένος σκόρερ στην ιστορία της Μπουντεσλίγκα δε θα σταματάει να σκοράρει, κάτι που αποδεικνύεται και φέτος με τα 16 γκολ του. Ο Κλαούντιο Πισάρο φέρεται να έχει πάρει την απόφαση να μην ανανεώσει το συμβόλαιό του με την Βέρντερ και σύμφωνα με την Munchner Merkur έχει ήδη συμφωνήσει με την Μπάγερν και ψάχνει σπίτι στο Μόναχο. Ο Περουβιανός ετοιμάζεται για τη δεύτερη θητεία του στους Βαυαρούς, όπου αγωνίστηκε από το 2001 μέχρι και το 2007, με το συμβόλαιό του να είναι πιθανότατα διετές. Ο 33χρονος επιθετικός θα αντικαταστήσει τον Ίβιτσα Όλιτς, που οδεύει προς Βόλφσμπουργκ, στην «Αλιάνζ Αρένα».

πηγή: gazzetta.gr

Επιτέλους χαμόγελα!!

Τα χαμόγελα έδιναν και έπαιρναν από τους παίκτες του ΠΑΟΚ στην προπόνηση της Πέμπτης, οι οποίοι στο ματς με την Δόξα "σφράγισαν" την συμμετοχή τους στα πλέι οφ.
Επιτέλους χαμόγελα!
Στο κανονικό πρόγραμμα του "Δικεφάλου" δεν συμμετείχαν οι Γκαρσία και Λίνο, οι οποίοι ακολούθησαν ατομικό, ενώ όσοι δεν αγωνίστηκαν στο ματς με τους "Μαυραετούς" προπονήθηκαν για περισσότερο από ότι οι βασικοί του ματς με την Δόξα.
Οι τελευταίοι ακολούθησαν χαλαρό πρόγραμμα συμμετέχοντας μόνο στις ασκήσεις που είχαν να κάνουν με την τακτική στο ξεκίνημα της προπόνησης.
Σε αυτήν (τακτική) έδωσε ιδιαίτερο βάρος ο Λάσλο Μπόλονι (είχε και ένα τετ α τετ με τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη, ενώ είχε στην διάθεσή του τους "μικρούς" Πέλκα, Κωνσταντινίδη και Λαμπάκα, όχι όμως και τον Πόποβιτς, ο οποίος προπονήθηκε με την ομάδα Νέων) που χώρισε σε δύο ομάδες τους παίκτες του και επικεντρώθηκε στο πως θα επιτίθεται η μια ομάδα και πως θα αμύνεται η άλλη (οι παρατηρήσεις του ήταν συχνές).
Πηγή: olapaok.gr

Οι δύο τάσεις για τον πάγκο... !!

Παρότι ακόμα δεν έχει καταλαγιάσει ο θόρυβος από την επίσημη αποχώρηση του Βαλβέρδε από τον πάγκο του Ολυμπιακού οι προτάσεις των μάνατζερ για προπονητές πέφτουν... βροχή! Ποιες είναι οι δύο τάσεις για την επόμενη μέρα και ενώ ακούστηκε ήδη ο Μίροσλαβ Τζούκιτς ως νέο όνομα.
Μίροσλαβ Ντζούκιτς

Από τις διαρροές προκύπτει ότι για την προσεχή αγωνιστική περίοδο για τον πάγκο του Ολυμπιακού υπάρχουν δύο τάσεις. Η πρώτη που είναι η πιο ισχυρή είναι να βρεθεί ένας αντί-Βαλβέρδε. Ένας τεχνικός από την κλασική ισπανική σχολή που να παίζει το ποδόσφαιρο του Βάσκου τεχνικού του Ολυμπιακού, να έχει τη νοοτροπία του και τον τρόπο δουλειάς του και που να αποδειχθεί άξιος συνεχιστής της δουλειάς του.
Από ονόματα φυσικά άλλο τίποτα. Έχει ήδη ακουστεί μέχρι και αυτό του Μίροσλαβ Τζούκιτς της Βαγιαδολίδ. Η δεύτερη αφορά μία λύση από την Σερβία, τα Βαλκάνια ή ακόμα και την ελληνική αγορά και την Κύπρο. Σε αυτήν την τάση υπάρχουν και ονόματα που έχουν κριθεί ως αουτσάιντερ όπως των Κούπερ, Μπόλονι και Γιοβάνοβιτς.
Στην παρούσα φάση πριν καλά καλά ολοκληρωθεί ο κύκλος του Βαλβέρδε στον Ολυμπιακό (σ.σ. έχει ακόμα τα δύο παιχνίδια με τον Ατρόμητο, το ένα για το πρωτάθλημα και το άλλο για το Κύπελλο) οι προτάσεις από μάνατζερ διαδέχονται η μία την άλλη. Στο λιμάνι αφού κάνουν ένα πολύ προσεκτικό και σοβαρό σκάουτινγκ και με την βοήθεια ανθρώπων που εμπιστεύονται πολύ θα καταλήξουν στις τελικές τους επιλογές.
Μετά θα αρχίσουν σταδιακά τις απαιτούμενες επαφές. Πάντως οι πιο ουσιώδεις εξελίξεις θα διαδραματιστούν σίγουρα μετά τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας με τον Ατρόμητο στις 28 Απριλίου.

πηγή: gazzetta.gr

Γερουλάνος, Μπιτσαξής, κλεμμένα Μουσεία και πράσινα άλογα…!

Ο κ. Γερουλάνος και ο κ. Μπιτσαξής μπορούν να νιώθουν ικανοποιημένοι. Και δικαιωμένοι. Ο ΑΡΗΣ τιμωρήθηκε, όπως ακριβώς επιθυμούσαν από την πρώτη στιγμή, και έγινε έτσι η απαρχή για την εξυγίανση και την κάθαρση του ελληνικού ποδοσφαίρου. Την πραγματική εξυγίανση … Γράφει ο Λάκης Ζουμπούλης
Γερουλάνος, Μπιτσαξής, κλεμμένα Μουσεία και πράσινα άλογα…
Τώρα είναι η ώρα της πραγματικής κάθαρσης και στο βωμό αυτό θυσιάστηκε, φυσικά, πρώτος ο ΑΡΗΣ. Όπως τόσες άλλες φορές στο παρελθόν…
Ο κ. Γερουλάνος και ο κ. Μπιτσαξής θα φύγουν σε λίγο καιρό από την πολιτική και αθλητική σκηνή της χώρας έχοντας ήσυχοι τη συνείδησή τους. Θα κοιμούνται χωρίς τύψεις τα βράδια, γιατί πέρασε το δικό τους. Και καλά θα κάνουν, γιατί το ‘χει καταλάβει και ο πιο αδαής από την πρώτη στιγμή ότι ζούνε στη δική τους… γυάλα. Οση σχέση έχουμε εμείς με την… αστροναυτική είχαν κι αυτοί με τον αθλητισμό και το ποδόσφαιρο. Τέλος πάντων…
Το βέβαιο είναι πως μετά την 6η Μαϊου, οπότε θα τους κουνήσουμε μαντήλι, δεν θα τους θυμάται κανείς για το πέρασμά τους από τον αθλητισμό. Πέρασαν και δεν ακούμπησαν. Το φετινό πρωτάθλημα ήταν το πιο αναξιόπιστο όλων κι αυτό είναι κάτι που χρεώνεται (και) και στους πολιτικούς προϊσταμένους του αθλητισμού. Τον κ. Γερουλάνο, δε, θα τον θυμόμαστε περισσότερο ως τον υπουργό που επί των ημερών του μπαινόβγαινε όποιος ήθελε στα Μουσεία της χώρας και έκλεβε ανενόχλητος. Που ευθιξία για να παραιτηθεί όμως;
Για την υπόθεση του ΑΡΗ, έσπευσαν μαζί με τον κ. Μπιτσαξή έσπευσαν αμέσως να προκαταλάβουν τις εξελίξεις και να προκαλέσουν την παρέμβαση του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα. Κάτι που, για παράδειγμα, δεν έκαναν στον περσινό τελικό κυπέλου της ντροπής στο ΟΑΚΑ, μεταξύ ΑΕΚ και Ατρόμητου. Και να ‘ταν η μοναδική περίπτωση…
Είναι ξεκάθαρο ότι ο ΑΡΗΣ εξοντώθηκε με πολιτική παρέμβαση. Ξεκάθαρο είναι και το γιατί; Γιατί το «παρακράτος» ζει και βασιλεύει στο ελληνικό ποδόσφαιρο και πρέπει να εξυπηρετούνται συγκεκριμένα συμφέροντα. Ονόματα δεν λέμε, αλλά «φωνάζουν» από μόνα τους. Ομάδες που πέρσι έπρεπε να υποβιβαστούν σώθηκαν στα χαρτιά και φέτος θα κερδίσουν την Ευρώπη, πάλι στα χαρτιά.
Ο ΑΡΗΣ πληρώνει το τίμημα της επιλογής του να βαδίζει στον δικό του μοναχικό δρόμο. Του να αρνείται να ανέβει σε κάποιο «άρμα», γιατί δεν τον πρεσβεύει μια τέτοια ιδεολογία. Υπόκειται, τώρα, τις συνέπειες αυτής της επιλογής του και δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά. Όπως και τα προηγούμενα δύο χρόνια που έχασε τα πλέι οφ γιατί η Λάρισα κέρδισε μέσα στο Καραϊσκάκη και ο Βόλος κέρδισε όπως κέρδισε τον Παναθηναϊκό. Το παρασκήνιο στην Ελλάδα είναι ανίκητο, δυστυχώς. Απ’ όλη αυτή τη δοκιμασία, πάντως, ο ΑΡΗΣ είχε την ευκαιρία να μετρήσει τους φίλους και τους εχθρούς του. Οι μάσκες έπεσαν για μερικούς…
Από την άλλη είναι και το αγωνιστικό σκέλος. Η χρονιά κατέληξε σε αποτυχία και υπάρχουν ευθύνες γι’ αυτό. Ο καταμερισμός των ευθυνών θα γίνει από Δευτέρα, όπως και η κουβέντα για την επόμενη μέρα. Να περάσει και η Κέρκυρα και τα λέμε μετά, γιατί είναι μεγάλη κουβέντα.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι η επόμενη μέρα προμηνύεται πιο δύσκολη. Σίγουρο, είναι και κάτι ακόμη, όμως: Για να υπάρχει προοπτική στην επόμενη μέρα, χρειάζεται η συσπείρωση που παρατηρήθηκε το τελευταίο διάστημα να δυναμώσει ακόμη περισσότερο. Αυτό θα αποτελέσει τη «βάση» για να προχωρήσει ο ΑΡΗΣ, που το ερχόμενο καλοκαίρι θα βρεθεί μπροστά στο πιο κρίσιμο σταυροδρόμι των τελευταίων χρόνων. Και δεν υπάρχουν τα περιθώρια για λάθος αποφάσεις αυτή τη φορά…
Πηγή: allaboutaris.com

Κουίζ: Ήταν ή δεν ήταν πέναλτι; (ΒΙΝΤΕΟ)

Σαν σήμερα το 1995 είχε πραγματοποιηθεί ο επεισοδιακός τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας μεταξύ ΑΕΚ και Παναθηναϊκού με τους “πράσινους” να σηκώνουν την κούπα επικρατώντας 1-0 χάρη σε αμφισβητούμενο πέναλτι που έδωσε ο διαιτητής του αγώνα, Φίλιππος Μπάκας.
Κουίζ: Ήταν ή δεν ήταν πέναλτι; (ΒΙΝΤΕΟ)
Όλοι θυμούνται αυτόν τον τελικό για τα επεισόδια που είχαν γίνει (παρόμοια με τον τελικό μεταξύ των δύο ομάδων την προηγούμενη χρονιά, το 1994) αλλά και τα... μπινελίκια του Γιώργου Βαρδινογιάννη στη φυσούνα μετά τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου.
Η απόφαση του Μπάκα όμως στο 118' να δώσει πέναλτι στον Παναθηναϊκό ύστερα για ανατροπή του Βαζέχα από τον Βλάχο ξεσήκωσε μεγαλύτερες αντιδράσεις.
Ο Βαζέχα φαίνεται να ανατρέπεται το ριπλέι από άλλη κάμερα όμως δείχνει ότι ο Πολωνός “πέφτει” μόνος του εκβιάζοντας την απόφαση του διαιτητή. Το σίγουρο είναι ότι από δύο λήψεις δεν βγαίνει κάποιο συμπέρασμα φερέγγυο.
Εσείς τι λέτε; Ήταν ή δεν ήταν πέναλτι;






πηγή: sportdog.gr

Ήρθε για Μήτρογλου, είδε Κλωναρίδη-Λεονάρντο!!

Σκάουτερ της Χέρτα που ήρθε στο ΟΑΚΑ την Τετάρτη για να παρακολουθήσει το ματς ΑΕΚ-Ατρόμητος, έμεινε έκπληκτος με τον νεαρό άσο αλλά και με τα χτυπήματα του Βραζιλιάνου.
Ήρθε για Μήτρογλου, είδε Κλωναρίδη-Λεονάρντο
Με ανακοίνωσή της η ΠΑΕ ΑΕΚ έκανε γνωστή την παρουσία ενός ανθρώπου της Χέρτα, ο οποίος θα βρισκόταν στο ΟΑΚΑ για να παρακολουθήσει το ματς με τον Ατρόμητο. Ο γερμανικός σύλλογος επισκέφθηκε το Στάδιο μετά από έναν χρόνο περίπου και δεν υπήρχαν πληροφορίες για ποιον ή ποιους παίκτες θα γινόταν αυτό το ταξίδι. Επίσης δεν ήταν γνωστό ποιας ομάδας ποδοσφαιριστή θα «τσέκαρε». Μάλιστα, όταν ρωτήθηκε σχετικά, απάντησε: «Δεν ήρθα να δω κάποιον συγκεκριμένο, αλλά γενικά το παιχνίδι», δίχως να θέλει να ανοίξει τα χαρτιά του. Τελικά αυτό ξεκαθαρίστηκε από την αρχή. Ο Κώστας Μήτρογλου ήταν ο λόγος του ταξιδίου, αφού αυτόν κοίταζε στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και σημείωνε διάφορα στοιχεία. Ωστόσο, στις σημειώσεις του υπάρχουν σίγουρα δύο παίκτες της ΑΕΚ και ίσως και ένας τρίτος.
Το aek365 βρισκόταν ακριβώς δίπλα από τον Γερμανό εκπρόσωπο και ουσιαστικά είδε όλα όσα σημείωνε στο μπλοκάκι του. Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός πως για όλους τους παίκτες που αγωνίστηκαν, υπήρχε και μία σημείωση. Ωστόσο η μεγάλη έκπληξη του ίδιου, ήρθε από την εικόνα του Κλωναρίδη. Στο πρώτο μέρος δειλά δειλά σημείωσε κάποια στοιχεία του νεαρού άσου, χωρίς να δώσει έμφαση. Στη συνέχεια και με την έναρξη του δευτέρου μέρους, ανάγκασε τον Γερμανό να μην ξεκολλήσει τα μάτια του από τον Κλωναρίδη και να τον κάνει να σημειώσει πολλά από τα όσα έδειξε ο παίκτης της ΑΕΚ μέσα στο γήπεδο.
Πολλές φορές όμως ασχολήθηκε και με τον Λεονάρντο. Ωστόσο, αυτό που έκανε ιδιαίτερη εντύπωση ήταν τα χτυπήματα του Βραζιλιάνου. Ακόμα και από τα άσχημα κόρνερ, είχε κάτι καλό να γράψει ο σκάουτερ της Χέρτα. Κάποιες σημειώσεις κρατήθηκαν και για τον Μανωλά, μένοντας εντυπωσιασμένος κυρίως από τη φάση του δοκαριού που είχε ο νεαρός κεντρικός αμυντικός, όταν... πέταξε στον Θεό για να πιάσει την κεφαλιά.
ΠΗΓΗ: aek365.gr

Οι επαφές έχουν ξεκινήσει...!!

Μπορεί ο Βαγγέλης Μαρινάκης να μετέθεσε τις ουσιαστικές εξελίξεις για τον αντί-Βαλβέρδε στις αρχές Ιουνίου όμως οι επαφές των ανθρώπων του Ολυμπιακού για την εύρεση νέου προπονητή θα αρχίσουν άμεσα, ενώ σε πρώτο πλάνο παραμένει ο Ουνάι Έμερι.
Οι επαφές έχουν ξεκινήσει...
Στον Ολυμπιακό έχουν έτοιμο το εναλλακτικό πλάνο για την αποχώρηση του Βαλβέρδε και πρόκειται να το θέσουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα σε εφαρμογή. Οι άνθρωποι των Πειραιωτών σε συνεργασία με τον ίδιο τον Βάσκο, τον Ιμπάνιεθ καθώς και άλλα άτομα που εμπιστεύονται για το εν λόγω θέμα.
Ένας από τους πρωταρχικούς στόχους για τον πάγκο της ομάδας είναι ο Έμερι. Στο λιμάνι θέλουν πολύ τον τεχνικό της Βαλένθια όμως ξέρουν ότι θα πρέπει να περιμένουν να ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του για να γίνει μετά το οτιδήποτε.
Πιο ουσιαστικές συζητήσεις θα αρχίσουν να γίνονται μετά το πέρας του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας, που θα γίνει στις 28 Απριλίου. Άλλα ονόματα που υπάρχουν στην λίστα του Ολυμπιακού είναι εκείνα των Καπαρός, Μαρτίνεθ, Μανθάνο, Φλόρες και πολλών άλλων ενώ έχουν πέσει και στο τραπέζι και ονόματα από την Ελλάδα και όχι μόνο.
Πηγή: gazzetta.gr

Μετά το Final Four οι τελικοί!!

Όπως αποφάσισε η Επιτροπή Πρωταθλήματος οι τελικοί των playoffs της Α1 για τις θέσεις 1-2 θα διεξαχθούν μετά το Final Four της Ευρωλίγκας στην Κωνσταντινούπολη.
Μετά το Final Four οι τελικοί
«Ύστερα από απόφαση της Επιτροπής Πρωταθλήματος, η τελική φάση των πλέι οφ της Basket League ΟΠΑΠ 2011-2012 (θέσεις 1-2) θα πραγματοποιηθεί μετά την ολοκλήρωση του φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας (11-13/5)», ανέφερε η ανακοίνωση.
 

Η αισιόδοξη πλευρά μιας μίζερης εποχής!!

Το να πηγαίνεις στη Τούμπα και να βλέπεις μία τέτοια εικόνα σα τη χθεσινή, για πολλούς είναι άξιο σχολιασμού και ανάλυσης. Για εμένα είναι κάτι το φυσιολογικό. Γράφει ο Σταύρος Κόλκας
Η αισιόδοξη πλευρά μιας μίζερης εποχής
Η εποχή είναι μυστήρια και ακόμη και εγώ που εκτός από την οπαδική έχω και επαγγελματική σύνδεση με τον ΠΑΟΚ, περισσότερο συζητώ για πολιτικά θέματα παρά για ποδόσφαιρο.
Μπαίνω στο στούντιο πολλές φορές και αισθάνομαι ολίγον τι μαλάκας που πρέπει να μιλήσω για ποδόσφαιρο. Είναι η δουλειά μου, αλλά εδώ που τα λέμε η εποχή είναι η απόλυτη εφαρμογή στο ότι το ποδόσφαιρο είναι από τα πλέον σημαντικά δευτερεύοντα ενδιαφέροντα στη ζωή.
Η Τούμπα ήταν άδεια γιατί ο κόσμος έχει μία σύγχυση για το τι συμβαίνει στη ζωή του και μέσα από τη μιζέρια που βγαίνει από αυτή, απαξιώνονται τα πάντα. Οι ψυχικές δυνάμεις δεν φτάνουν για να δώσει κομμάτι αυτών στον βωμό της κατανόησης του τι συμβαίνει στον ΠΑΟΚ είτε σε οποιαδήποτε άλλη ελληνική ομάδα.
Ο κάθε άνθρωπος περνάει τον προσωπικό του Γολγοθά και δεν δείχνει ικανός να αναλωθεί σε πράγματα εκτός προσπάθειας επιβίωσής του. Δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να προβληματιστεί επιπλέον.
Ο μόνος τρόπος να ασχοληθεί ένας πολίτης του σήμερα με την ομάδα του, είναι να κατανοήσει επακριβώς τι συμβαίνει και αυτό χρειάζεται χρόνο και ενασχόληση.
Η Τούμπα θα είναι άδεια, όπως είναι άδειο και το ΟΑΚΑ, όπως είναι άδειο ακόμη και το Καραϊσκάκη του πρωταθλητή Ολυμπιακού. Στο γήπεδο πηγαίνουν πλέον μόνο αυτοί που είναι απολύτως αποφασισμένοι να μη το κόψουν. Που το έχουν ως μία συνήθεια απαραίτητη για τη ζωή τους. Όμως φάση είναι και θα περάσει.
Ο ΠΑΟΚ με τη σειρά του, παλεύει για να βρει το δρόμο του. Μπορεί ο Βρύζας ως πολίτης να μην έχει τις ανησυχίες ενός βιοπαλαιστή, όμως η ζωή του τα έφερε έτσι ώστε να είναι πρόεδρος σε έναν μεγάλο σύλλογο όταν η κατάσταση δείχνει μη αναστρέψιμη.
Ο ίδιος ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ, μετά τη γκέλα της γενικής συνέλευσης, προσπαθεί να δείχνει αισιόδοξος. Πως θα τα καταφέρουμε και πως δεν θα έχουμε πρόβλημα με την αδειοδότηση και με το πλάνο της επόμενης τριετίας.
Δεν έχει τρομοκρατηθεί από την άδεια Τούμπα γιατί αντιλαμβάνεται πως κύκλος είναι, αρχίζει και χωνεύει πως όλοι όσοι ήταν να σταθούν δίπλα του λιγοστεύουν τώρα που τα φώτα απομακρύνονται από τη Τούμπα. Τώρα που η λεζάντα έπαψε να υπάρχει ως όρος.
Συνεχίζει να πιστεύει πως θα βρει τα 3 – 3,5 εκατ. ευρώ που του λείπουν, παρότι έκανε καμιά κατοστάρα ραντεβού με επιχειρηματίες που δεν μπόρεσαν να του δώσουν ευρώ. Παρότι ήταν έτοιμος να περάσει τα παγωμένα του Γούμενου σε τροπολογία που αποσύρθηκε τη τελευταία στιγμή παρά τις διαβεβαιώσεις της Πολιτείας για το αντίθετο.
Την ίδια στιγμή, μία ομάδα που έδειχνε ξενερωμένη και αυτή από το κλίμα, παίρνει ανάσες από παιδιά δικά μας. Παιδιά 17 χρονών και κάτι, μας υπενθυμίζουν τι είναι ΠΑΟΚ και πως έχουμε υποχρέωση να στεκόμαστε δίπλα τους.
Το πακέτο Σταφυλίδης και Παναγιωτούδης, είναι εντυπωσιακό, ενώ μέσα από τον οργανισμό που λέγεται ΠΑΟΚ, έχει δοθεί η ευκαιρία σε ένα παιδί ξεχασμένο να επανέλθει σε υψηλό επίπεδο, όπως ο Νιμανί. Δείγμα της δύναμης που έχει αυτή η ομάδα.
Εχθές, βλέποντας το άδειο γήπεδο είναι η αλήθεια πως στράβωσα, πως θεώρησα μέσα μου πως αυτό που για πολλούς ήταν μόδα, έπαψε να είναι. Σκεπτόμενος στη συνέχεια, μάλλον κατέληξα σε ότι αναφέρω παραπάνω.
Δεν ξέρω πόσο καιρό θα χρειαστεί για να ανασάνει ο ΠΑΟΚ, αλλά είμαι σίγουρος πως οποιοδήποτε κόστος και να έχει λόγω της εποχής, σχετικά γρήγορα θα επανέλθει γιατί απλά είναι ένας οργανισμός που έχει μάθει στα λίγα.
Και ο ΠΑΟΚ θα είναι εκεί, για να περιμένει όλους όσους παλεύουν για την επιβίωσή τους, με την ελπίδα πως θα τα καταφέρουν.
ΥΓ Από το κείμενο, εξαιρούνται οι προσωπολάτρες, αυτοί που τσιμπάνε σε ότι κι αν ακούσουν, αυτούς που η άρνηση εμπλέκεται με την απαξίωση του συλλόγου μόνο και μόνο για να ικανοποιηθεί το εγώ τους. Αυτοί, είναι η μειονότητα που μουγκρίζει όσο πιο δυνατά μπορεί για να ακουστεί. Και την έχω γραμμένη εκεί που δε χωρά μελάνι…
ΥΓ Για την υπόθεση Σαχπατζίδη η θέση μου είναι γνωστή και εκφράζεται από τις πολιτικές μου πεποιθήσεις. Αυτό που σιχαίνομαι, είναι η επίθεση στα παιδιά του, όπως σιχαινόμουν και την επίθεση στον Μάκη Γκαγκάτση παλιότερα. Οι επαναστάτες του πληκτρολογίου, ας είναι λίγο προσεκτικοί με τις προσεγγίσεις που κάνουν.
Πηγή: paok24.gr

Κατέθεσε υπόμνημα ο Βεζυρίδης και περιμένει!!

Κατατέθηκε σήμερα από την πλευρά του Πολυχρόνη Βεζυρίδη το συμπληρωματικό υπόμνημα με την απόφαση να αναμένεται ακόμα και σήμερα.
Κατέθεσε υπόμνημα ο Βεζυρίδης και περιμένει
O τερματοφύλακας του ΟΦΗ μετά την αρχική αναβολή απολογήθηκε ενώπιον της Πρωτοβάθμιας Πειθαρχικής Επιτροπής της Super League το μεσημέρι της Μεγάλης Τρίτης (10/04). Ο 38χρονος γκολκίπερ κατέθεσε σήμερα συμπληρωματικό υπόμνημα, όπως και είχε δικαίωμα, και η απόφαση όπως ενημερώθηκε ο ίδιος αναμένεται ακόμα και σήμερα.
Από το περιβάλλον του Πολυχρόνη Βεζυρίδη υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία για την έκβαση της απόφασης.
Πηγή: gentikoule.gr

"Παραλίγο να ήμουνα... χασάπης"!

Ο προσωρινός τεχνικός της Τσέλσι, Ρομπέρτο Ντι Ματέο αποκάλυψε πως παραλίγο αντί για ποδοσφαιριστής να γίνει χασάπης όταν ήταν ακόμα έφηβος!
"Παραλίγο να ήμουνα... χασάπης"!
Ο πρωήν διεθνής Ιταλός άσος μεγάλωσε στην Ελβετία και όταν ήταν ακόμα μικρός, είχε γίνει μαθητευόμενος σε κρεοπωλείο. Ωστόσο όπως αποκάλυψε στο «Four Four Two», τελικά δεν άντεξε.
«Δεν το έχω πει ποτέ πουθενά αλλά όταν ήμουν 16 ετών είχα γίνει μαθητευόμενος χασάπης. Πήγαινα για τρεις εβδομάδες και στην συνέχεια τα παράτησα. Δεν μπορούσα να αντέξω την σκέψη πως θα το έκανα για το υπόλοιπο της ζωής μου. Για να είμαι ειλικρινής βοηθούσα στο κρεοπωλείο πριν γίνω μαθητευόμενος οπότε ήξερα να χρησιμοποιώ τον μπαλτά.
Ο πατέρας μου με προέτρεψε να σπουδάσω και να μην γίνω χασάπη. Ηρθε σε πολύ δύσκολη θέση όταν πήγε στον χασάπη και του εξήγησε πως δεν πρόκειται να συνεχίσω.
Πλέον ο 41χρόνος Ιταλός που έκανε σπουδαία καριέρα σε Λάτσιο, Τσέλσι και εθνική Ιταλίας, κάθεται στον πάγκο της λονδρέζικης ομάδας. Η μεγαλύτερη του μετάνοια; Το ότι πούλησε το σπίτι του στο Λονδίνο όταν αρχικά αποχώρησε από την Τσέλσι το 2002!
«Αυτό για το οποίο μετανιώνω είναι ότι πούλησα το διαμέρισμα μου στο Σάουθ Κένσινγκτον αφού έφυγα από την Τσέλσι. Από τότε η τιμή του έχει ανέβει πολύ!».
Ο Ντι Ματέο σε 13 ματς που έχει κοουτσάρει την Τσέλσι μετράει μόλις μία ήττα ενώ το βράδυ της Τετάρτης οδήγησε τους «μπλε» σε νίκη με 1-0 επί της πρωταθλήτριας Ευρώπης, Μπαρτσελόνα. Ηδη η Τσέλσι έχει προκριθεί και στον τελικό του Κυπέλλου με αποτέλεσμα να πληθαίνουν οι φωνές προς τον Ρομάν Αμπραμόβιτς για να μονιμοποιήσει τον Ιταλό στον πάγκο.
Πηγή: sentra-goal.gr

Ωραίο και... τυχερό! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Μπακαρί της Εσπανιόλ Β στο ματς με τη Μοντανιέσα έβαλε ένα φοβερό αλλά και... τυχερό γκολ!
Ωραίο και... τυχερό! (ΒΙΝΤΕΟ)
 



πηγή: sportdog.gr












«Ωμή πολιτική παρέμβαση»

Στο "Αθλητικό Μetropolis" και στην εκπομπή στο “Τρίτο Ημίχρονο” φιλοξενήθηκε ο πρώην Υφυπουργός Αθλητισμού και υποψήφιος Βουλευτής για τη Ν.Δ. στην Α' Περιφέρεια Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Ιωαννίδης.

Για το εάν περίμενε την απόφαση εις βάρος του Άρη: "Το φοβούμουν. Για αυτό και πήρα τρεις φορές τηλέφωνο τον κ. Πιλάβιο, ο οποίος δεν απάντησε. Ήταν ωμή πολιτική παρέμβαση. Όταν βγαίνουν ο γ.γ Αθλητισμού και Υπουργός Πολιτισμού και κάνουν παρέμβαση.

Η ενέργεια αυτή δεν έγινε κρυφά. Στο δελτίο τύπου που εξέδωσα τόνισα ότι τέτοιες παρεμβάσεις μας κατατάσσουν σε τριτοκοσμικές χώρες. Αναγκάστηκε ο εισαγγελέας να κάνει την έφεση. Πρόκειται για παρέμβαση πρωτοφανή σε έναν άλλο χώρο όπως είναι η δικαιοσύνη".

Για το σκεπτικό της απόφασης: "Το σκεπτικό βασίστηκε στην απόφαση που είχε προηγηθεί για τον Παναθηναϊκό. Οι φίλαθλοι του Άρη δεν έχουν δημιουργήσει το παραμικρό όλα αυτά τα χρόνια και αυτό το έχει παραδεχθεί και η αθλητική και πολιτική ηγεσία. Ήταν λάθος η απόφαση του διαιτητή να διακόψει το παιχνίδι.

Πετάει κάποιος ένα μπουκάλι, καταδικαστέο το συμβάν φυσικά, και ο διαιτητής ζητάει να αδειάσει η κερκίδα. Ενδεχομένως να υπήρχε ψυχική κάκωση και ζήτησε να αδειάσει η κερκίδα και μετά από μιάμιση ώρα αποφάσισε τη διακοπή. Έπρεπε να ήταν τεκμηριωμένη η διακοπή. Για να διακόψεις ένα παιχνίδι θα πρέπει να μην μπορείς να εγγυηθείς την ομαλή διεξαγωγή του παιχνιδιού.

Σαν τομεάρχης της Ν.Δ έχουμε πει ότι η βία είναι ένα φαινόμενο που πρέπει να κυνηγήσουμε . Πρέπει να υπάρξει συγκεκριμένο ποινολόγιο και για μεμονωμένα και μαζικά περιστατικά. Τα τρία αδύνατα σημεία του αθλητισμού είναι το ντόπινγκ η βία και η διαφθορά. Για τη βία θα πρέπει να υπάρξουν ποινές".

Για την αδικία στις ομάδες της Θεσσαλονίκης:

“Υπάρχει πρόβλημα στις ομάδες της Θεσσαλονίκης. Είδαμε τι έγινε στον Ηρακλή με τις αποφάσεις το καλοκαίρι, είδαμε τι έγινε με τη χθεσινή απόφαση για τον Άρη και ακόμα και τον ΠΑΟΚ τώρα προσπαθούν να τον αποδυναμώσουν οικονομικά. Πρέπει να υπάρξει ίση αντιμετώπιση”.

Για τις προτάσεις της Ν.Δ : "Η Ν.Δ έχει προτείνει η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού θα είναι μια ανεξάρτητη αρχή. Τον πρόεδρο θα τον ορίζει ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου. Επίσγης την επιτροπή θα απαρτίζουν οι οικονομικοί και νομικοί οι οποίοι θα προκύπτουν από εκλογές στα Πανεπιστήμια. Πρέπει να εξασφαλίσουμε ίση αντιμετώπιση για όλες τις ομάδες".

Για τον αθλητισμό: "Αυτό που έχω να πω είναι ότι θα πρέπει να βρεθούν τα απαραίτητα χρήματα . Υπάρχουν σύλλογοι που δεν έχουν πάρει ούτε ένα ευρώ. Δεν γίνεται να ζητούμε από τα σωματεία που δεν έχουν πάρει χρήματα να πληρώνουν και τους διαιτητές".

Για το αν θα χρειαστεί να γίνουν παρεμβάσεις στο νέο αθλητικό νόμο: "Θα πρέπει να γίνουν μικρές αλλαγές αλλά ουσιώδεις. Δεν μπορεί να έχει για παράδειγμα ευθύνη το δ.σ ενός συλλόγου και όχι μέτοχοι. Ευθύνη. Και οι μέτοχοι θα πρέπει να έχουν ευθύνη και να τους ψάχνει η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού".

πηγή: metrosport.gr

Σακελλαρίου: "Αγώνας χωρίς επιστροφή αυτός με τον Άρη"

Στο "Αθλητικό Μetropolis" και στην εκπομπή στο "Τρίτο Ημίχρονο" μίλησε ο ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ που αγωνίζεται ως δανεικός στην Κέρκυρα Λευτέρης Σακελλαρίου.

Για τις εντυπωσιακές εμφανίσεις της Κέρκυρας και τη χθεσινή νίκη επί του ΌΦΗ είπε: "Μπήκαμε λίγο νωθρά στο παιχνίδι λόγω και του άγχους και της σημαντικότητας του παιχνιδιού αλλά πολύ γρήγορα βρήκαμε το ρυθμό μας. Νομίζω ότι φάνηκε ποιος ήθελε το παιχνίδι περισσότερο.

Έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα μένει ένα παιχνίδι που θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για την παραμονή. Με την έλευση του νέου προπονητή αντιληφθήκαμε διαφορετικά τα πράγματα και κάτω από την πίεση του χρόνου αρχίσαμε να αντιδράμε διαφορετικά".

Για τη νίκη επί του Ολυμπιακού: "Σαφώς όταν παίζεις με μια ομάδα όπως είναι ο Ολυμπιακός τα πράγματα είναι δύσκολα και ειδικά μια ημέρα που ετοιμάζονταν για τη φιέστα. Εκεί που είχαμε φθάσει όμως δεν είχαμε περιθώρια να σκεφτούμε με ποιον έχουμε να κάνουμε απέναντι μας και τα δώσαμε όλα".

Για τους ψιθύρους που ακούστηκαν μετά και το συγκεκριμένο παιχνίδι:
"Μόνο κάποιος κακοπροαίρετος θα μπορούσε να σκεφτεί κάτι τέτοιο΄. Η εικόνα του παιχνιδιού και τσι όπως εξελίχθηκε έδειξε καθαρά πως δικαιούμασταν τη νίκη".

Για το ματς με τον Άρη: "Ο Άρης είναι μια μεγάλη ομάδα και άσχετα με την εμφάνιση στο χθεσινό παιχνίδι θα παλέψει για τη νίκη γιατί έχει επαγγελματίες ποδοσφαιριστές. Για εμάς είναι όμως ένα παιχνίδι χωρίς επιστροφή. Παίζουμε μια ολόκληρη χρονιά, παίζουμε τη ζωή μας".

πηγή: metrosport.gr

Χαριστέας : “Με έπνιξε η Ελλάδα, θα ξαναφύγω”

Στο “Αθλητικό Μetropolis” και στην εκπομπή στο “Τρίτο Ημίχρονο” φιλοξενήθηκε ο ποδοσφαιριστής του Παναιτωλικού Άγγελος Χαριστέας ένα εικοσιτετράωρο μετά και τη νίκη με 5-1 επί του Άρη για την 29η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Superleague. Ο έμπειρος ποδοσφαιριστής έκανε λόγο για ένα ξέσπασμα της ομάδας του ενώ αποκάλυψε πως θέλει να επιστρέψει στο εξωτερικό.
Για τη μεγάλη νίκη του Παναιτωλικού: “Αυτό που θέλαμε στο τελευταίο παιχνίδι στην έδρα μας, ήταν να δώσουμε χαρά στον κόσμο μας , και να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα κόντρα σε μια πολύ καλή ομάδα όμως είναι ο Άρης. Ήταν πραγματικά μια μεγάλη νίκη. Ήταν ένα ξέσπασμα και με τον τρόπο που έγινε έδωσε περίσσια χαρά στον κόσμο μας. Παράλληλα στείλαμε και ένα μήνυμα στον κόσμο μας ότι θα παλέψουμε μέχρι και το τελευταίο παιχνίδι για τη σωτηρία”.
Για την αδυναμία του Παναιτωλικού στην επίθεση στα προηγούμενα παιχνίδια, και αν υπάρχει εξήγηση: “Στο ποδόσφαιρο και για την επίθεση και για την άμυνα υπάρχει εξήγηση. Η δική μου εξήγηση είναι ότι δεν πετύχαμε πολλά γκολ γιατί κοιτούσαμε περισσότερο το θέαμα χωρίς να έχουμε ουσία. Δημιουργούσαμε καλές προϋποθέσεις τις οποίες δεν μετουσιώναμε σε γκολ και βαθμούς. Στο ποδόσφαιρο εάν δεν πετύχεις γκολ, και δεν κερδίζεις δεν παίρνεις βαθμούς και μετά έχεις προβλήματα”.
Για το αν επηρέασε η χθεσινή απόφαση την απόδοση των παικτών του Άρη:“Τέτοιου είδους αποφάσεις επηρεάζουν τους ποδοσφαιριστές είτε θετικά είτε αρνητικά. Έτσι όμως όπως μπήκαμε εμείς χθες στο ματς ψυχωμένοι από το πρώτο λεπτό πολύ δύσκολα θα μπορούσε να μας κερδίσει ο Άρης. Νομίζω ότι η απόφαση ήρθε σε δεύτερη μοίρα και νομίζω ότι κακώς έγινε τόσο ντόρος. Δεν έπρεπε να βγει η απόφαση πριν το ματς αλλά μετά αυτό γιατί μέχρι και χθες ο Άρης κυνηγούσε την έξοδο στην Ευρώπη.
Ίσως οι ποδοσφαιριστές να επηρεάστηκαν αρνητικά από αυτή την απόφαση η οποία τους έβγαζε εκτός στόχων . Δεν είχαν κίνητρο να παλέψουν για κάτι. Προσωπικά δεν συμφωνώ με αυτές τις αποφάσεις. Υπάρχει ανοργανωσιά στο ελληνικό ποδόσφαιρο”.

Για το πόσο δύσκολη ήταν η προσαρμογή του στο ελληνικό ποδόσφαιρο: ““Δεν μπορώ να προσαρμοστώ και σκέφτομαι πως θα τελειώσω το πρωτάθλημα. Δεν πρόκειται να μείνω στην Ελλάδα. Το συζητώ εδώ και αρκετό καιρό. Δεν υπάρχει λόγος για μένα προσωπικά να μείνω. Με έπνιξε η Ελλάδα. Στο εξωτερικό είδα πως ήταν το αληθινό ποδόσφαιρο.

Αυτό που μου άρεσε χθες είναι ότι είδα πολλά νεαρά Ελληνόπουλα να παίζουν στον Άρη. Αυτή είναι η ελπίδα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Μέσα από την κρίση θα υπάρξουν και θετικά”.
Για τα σενάρια παραμονής του Παναιτωλικού: “Οι συγκυρίες είναι πολύ δύσκολες. Πρώτα από όλα θα πρέπει εμείς να κερδίσουμε τον Παναθηναϊκό , και όλοι καταλαβαίνουμε πόσο δύσκολο είναι αυτό. Θα κυνηγήσουμε μέχρι και το τελευταίο λεπτό την παραμονή στην κατηγορία. Όσο αφορά τον αγώνα του Άρη με την Κέρκυρα , ξέροντας πολύ καλά την νοοτροπία του Άρη, το μέταλλο αυτής της ομάδας πιστεύω ότι θα παλέψει να κλείσει τη χρονιά με μία νίκη. Ο Άρης είμαι βέβαιος ότι θα κερδίσει την Κέρκυρα. Δεν ξέρω τι θα γίνει στο ματς του Εργοτέλη με τη Ξάνθη”.

Για την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο: “Εάν θέλαμε να το αλλάξουμε το ελληνικό ποδόσφαιρο θα το αλλάζαμε. Εγώ πιστεύω ότι βολεύονται κάποιοι και για αυτό δεν το αλλάζουμε”.

πηγή:  metrosport.gr

"Προξενήτρα" ο Τσιρίλο!!

Ο Μπρόυνο Τσιρίλο μιλώντας στη πατρίδα του για το ενδιαφέρον της Τορίνο με τον Χάρη Μαυρία, ανέφερε παράλληλα πως και οι Λέτο, Αθανασιάδης θα ήταν δύο πολύ καλές επιλογές.
"Προξενήτρα" ο Τσιρίλο!
«Μιλάμε για ένα σπουδαίο νεαρό (σ. σ. Μαυρίας), ο οποίος μόλις στα 18 του αποτελεί μία ισχυρή μονάδα σε μία από τις πιο γνωστές ελληνικές ομάδες. Πρόκειται για ένα πολύ γρήγορο ακραίο, που χρησιμοποιεί και τα δύο πόδια, με εξαιρετική τεχνική. Θα ήταν σπουδαία μεταγραφή για την Τορίνο και νομίζω ότι θα ήταν κατάλληλη ομάδα και για τον ίδιο, επειδή υπάρχει ένας κόουτς όπως ο Βεντούρα που πιστεύει στην εξέλιξη νεαρών παικτών. Επίσης, θα μπορούσαν να παρακολουθήσουν τον Λέτο και τον Αθανασιάδη ο οποίος έχει πολύ μεγάλα περιθώρια βελτίωσης», ήταν τα λόγια του Ιταλού αμυντικού του ΠΑΟΚ στην «tuttosport»

πηγή: sportdog.gr 

Επεισόδιο Μέσι-Ντάνι Άλβες με οπαδούς!!

Πρωταγωνιστές σε επεισόδιο με Άγγλους οπαδούς ήταν οι Λιονέλ Μέσι και Ντάνι Αλβες στο ξενοδοχείο όπου διέμενε η Μπαρτσελόνα στο Λονδίνο, λίγο πριν τον ημιτελικό με την Τσέλσι.
Επεισόδιο Μέσι-Ντάνι Άλβες με οπαδούς!
Όλα ξεκίνησαν όταν τρεις Άγγλοι φίλαθλοι που διέμεναν στο ίδιο ξενοδοχείο με αυτό της αποστολής των Καταλανών, αντιλήφθηκαν την παρουσία του Μέσι και του ζήτησαν ένα αυτόγραφο. Ο Αργεντινός σούπερ σταρ, όπως συνηθίζει άλλωστε δεν είχε την πρόθεση να τους χαλάσει το χατήρι. Σ' εκείνο το σημείο ωστόσο παρενέβη ο Ντάνι Άλβες και όχι μόνο του είπε να μην το κάνει, αλλά άρχιζε να βρίζει και στα ισπανικά τους τρεις νεαρούς!
Συγκεκριμένα πρόκειται για τους Τζέιμς Μαρκ Γουότ (19 ετών), Ράιαν Χιλ (18 ετών) και Στιβ Κάραθερς (21 ετών), οι οποίοι μπορεί στην συνέχεια ν' αποχώρησαν, όπως έπειτα κλήθηκαν στην ρεσεψιόν καθώς είχε φτάσει η αστυνομία, μετά από αίτημα της Μπαρτσελόνα! Κάπου εκεί το επεισόδιο έλαβε και τέλος, αφού σύμφωνα με τις Αρχές δεν διαπιστώθηκαν παραβάσεις και γι' αυτό άλλωστε δεν προχώρησαν και σε συλλήψεις.
Αξιοσημείωτες πάντως είναι οι δηλώσεις του Μακ Γουότ στην εφημερίδα Sun, που είπε ότι: «Το περιστατικό ήταν απίστευτο. Έχασα κάθε σεβασμό προς την Μπαρτσελόνα μετά από αυτό».
Πηγή: Gazzetta.gr

Άκης, Εφραίμ και Μπέος!!

Ο Κώστας Καίσαρης με αφορμή την υπόθεση Τσοχατζόπουλου, ανατρέχει στον Αχιλλέα Μπέο και στον Εφραίμ. Το μονόκλινο του Κορυδαλλού με τον αχταρμά στις φυλακές Ναυπλίου, τις χειροπέδες και τη χειραψία του αρχιφύλακα με τον τέως Υπουργό.
Άκης, Εφραίμ και Μπέος
Λέγαμε με αφορμή τις τηλεοπτικές μεταδόσεις του Επιταφίου και της Ανάστασης, ότι ισότητα δεν υπάρχει ούτε στον οίκο του Θεού. Ακόμα και στην εκκλησία, οι θέσεις είναι χωρισμένες. Στις απλές για τον πολύ κόσμο και στις διακεκριμένες για τους επισήμους.
Θα μπορούσαν να αποτελέσουν εξαίρεση οι φυλακές; Στις ταινίες έχουμε δει τους μαφιόζους να περνάνε μπέικα. Σχεδόν σε σουίτες, με τα πούρα τους, τα καλά ουίσκι και υπηρετικό προσωπικό. Σκηνές που δεν απέχουν και πολύ από την πραγματικότητα. Αυτές τις μέρες, είδαμε λάιβ τις προαγωγές του Άκη Τσοχατζόπουλου. Χωρίς χειροπέδες. Χωρίς να τον κρατάνε αλα μπρατσέτα, εκ δεξιών και εξ' αριστερών, οι αστυνομικοί με τα πολιτικά.
Η συνοδεία ήταν 100% διακριτική. Κανείς βέβαια δεν είναι υπέρ του διασυρμού και του εξευτελισμού των κατηγορουμένων. Το έχουμε δει όμως αυτό το έργο κατ' επανάληψη μάλιστα. Στην περιβόητη υπόθεση με τα στημένα. Μπέος, Τσακογιάννης και σία να μεταφέρονται με χειροπέδες. Όπως και οι σχετικά πρόσφατα συλληφθέντες για τοκογλυφία στην Θεσσαλονίκη.
Καμία σχέση με την διακριτική συμπεριφορά απέναντι στον Άκη Τσοχατζόπουλο. Ακόμα κι όταν ήταν να διαβεί την πόρτα του Κορυδαλλού, έτρεξε να τον προϋπαντήσει και να του σφίξει το χέρι ο αρχιφύλακας. Ενδεχόμενα να μπερδεύτηκε και να είχε την εντύπωση ότι είναι ακόμα Υπουργός. Με το ρεπορτάζ να λέει, ότι θα μεταφερθεί στο μονόκλινο κελί, που φιλοξενούσε τον Εφραίμ. Πράγματι, άλλοι οι κανόνες και άλλες οι συνθήκες κράτησης, για τους τέως Υπουργούς κι άλλες για τους κοινούς θνητούς.
Ο Αχιλλέας Μπέος στοιβάζεται στις φυλακές του Ναυπλίου. Για να τον δουν τα πρόσωπα της οικογένειάς του, πρέπει να κάνουν ολόκληρο ταξίδι. Όπως και οι συνήγοροί του. Ο Άκης Τσοχατζόπουλος αντίθετα, είναι πρώτη θέση στον Κορυδαλλό. Όπως κι ο Εφραίμ. Με τη σχετική δικογραφία, ειρήσθω εν παρόδω, να αναφέρει ότι η Μονή Βατοπεδίου, έχει αγοράσει από την Τορκάσο, οφ σορ εταιρία, συμφερόντων Τσοχατζόπουλου, ακίνητα αξίας 10.000.000 ευρω. Στις επενδύσεις δηλαδή που ήθελε να κάνει ο Εφραίμ, έπεσε κατά σύμπρωση, απάνω στον Άκη Τσοχατζόπουλο, όταν αυτός χρειάστηκε μετρητά. Τόσο μικρός είναι ο κόσμος. Ο Εφραίμ είναι πλέον στο κελί του στο Άγιο Όρος, αφού η αίτηση αποφυλάκισής του, έγινε δεκτή. Άλλωστε, είχαν ενδιαφερθεί γι' αυτόν από αρχηγοί κομμάτων, όπως ο Καρατζαφέρης, μέχρι αρχηγοί κρατών όπως ο Πούτιν.
Με την Άγιο Όρος ΑΕ να έχει διακινήσει τεράστια ποσά χρημάτων, να έχει εμπλακεί μέχρι και σε χρηματιστηριακά σκάνδαλα, σε αντίθεση με τον Αχιλλέα Μπέο, που οι Ανακριτικές Αρχές, ψάχνουν εδώ και δέκα μήνες, αλλά δεν μπορούν να βρουν τίποτα. Ο Εφραίμ όμως, είναι άνθρωπος του Θεού, με τους πιστούν να ανάβουν κεριά και να προσεύχονται γι' αυτόν. Ο Μπέος αντίθετα, είναι άνθρωπος της νύχτας. Πρώην ποδοσφαιρικός παράγοντας. Δεν είναι πρώην Υπουργός σαν τον Άκη Τσοχατζόπου\λο, για να έχει εξασφαλισμένη ειδική μεταχείριση.
Αυτοί είναι οι κανόνες του παιχνιδιού: Όσο πιο μεγάλες κατηγορίες σε βαραίνουν, τόσο πιο καλά περνάς. Στα 50.000.000 Γιούρο, υπολογίζεται ο τζίρος από τις μίζες στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Με οφ-σορ εταιρίες που διακινούσαν τα λεφτά. Τα έπλεναν και τα μετατρέπανε σε υπερπολυτελή ακίνητα. Το κατηγορητήριο δένει πρόσωπα και καταστάσεις. Γι' αυτό ακριβώς, οι συνήγοροι του τέως Υπουργού επικαλούνται την παραγραφή κι όχι την αθωότητα του πελάτη τους.
Σχετικά με τον Αχιλλέα Μπέο, ποια είναι τα άλλα μέλη της συμμορίας; Ποιοι είναι οι δωροδοκηθέντες; Που είναι τα λεφτά; Απαντήσεις σ' όλα αυτά από πέρσι τον Ιούνιο δεν έχει δοθεί. Σε αντίθεση όμως με τον Εφραίμ και το τεράστιο σκάνδαλο του Βατοπεδίου, ο Μπέος παραμένει προφυλακισμένος. Σε αντίθεση με τον Άκη Τσοχατζόπουλο, που έχει την ησυχία του σε μονόκλινο, ταλαιπωρείται στο Ναύπλιο. Η προαγωγή του και οι μεταφορές του γίνονται πάντα με χειροπέδες. Ο Άκης αντίθετα, πήγαινε κι ερχότανε από την ΓΑΔΑ στον Ανακριτή και κατέληξε στον Κορυδαλλό ατσαλάκωτος. Τελικά, αυτά που λέγαμε στην αρχή για τους μαφιόζους, δεν συμβαίνουν μόνο στις ταινίες.
Πηγή: sport24.gr