Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

«Είναι πολλά τα λεφτά... Sky»

«Είναι πολλά τα λεφτά... Sky»
Αυξημένα κατά 50% θα είναι τα έσοδα της Bundesliga από την πώληση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων για την επόμενη τετραετία (2013-2017).

Το τηλεοπτικό δίκτυο Sky διατήρησε τα δικαιώματα και για το επόμενο διάστημα, όμως αναγκάστηκε να καταβάλλει συνολικά περίπου 2,5 δις ευρώ. Το ποσό αυτό μεταφράζεται σε 628 εκατομμύρια ετησίως, δηλαδή σχεδόν 150 εκατομμύρια περισσότερα από όσα δίνει κάθε χρονιά για την τρέχουσα συμφωνία.

Η κόντρα με τη Deutsche Telekom για την πρόταση που θα επικρατήσει, οδήγησε το ποσό σε πολύ υψηλότερα επίπεδα από ότι αρχικά υπολογιζόταν. Το τηλεοπτικό δίκτυο που κατά 49,9% ανήκει στη Νews Corporation του Ρούπερτ Μέρντοχ εξασφάλισε και τα δικαιώματα προβολής στο ιντερνετ αλλά και στις συσκευές κινητής τηλεφωνίας, ενώ το ARD διατήρησε το δικαίωμα προβολής των highlights.

Μπορεί οι αριθμοί να εντυπωσιάζουν, αλλά οι περισσότεροι υποδέχθηκαν με σκεπτικισμό την είδηση καθώς θεωρούν πως το Sky ρισκάρει αρκετά με την κίνηση του αυτή.

«To Sky παίζει ένα επικίνδυνο παιχνίδι. Το υψηλό κόστος μπορεί να καλυφθεί μόνο εάν αυξηθεί γρήγορα ο αριθμός των συνδρομητών. Μέχρι στιγμής ο στόχος να προσελκύσει νέους συνδρομητές κινείται με αργούς ρυθμούς και μόλις πρόσφατα ξεπέρασε το φράγμα των τριών εκατομμυρίων» σχολίασε η εφημερίδα Handelsblatt, ενώ επεσήμανε τους κινδύνους για το γερμανικό ποδόσφαιρο σε περίπτωση που τα σχέδια του Μέρντοχ αποτύχουν.

«Με αυτή την συμφωνία η Bundesliga στηρίζεται αποκλειστικά στην οικονομική ρευστότητα του Μέρντοχ. Αν τα πλάνα του κυκλοθυμικού «τσάρου» των media αποτύχουν, τότε το ποδόσφαιρο θα οδηγηθεί σε βαθιά κρίση» τονίζεται στο σχετικό άρθρο.

πηγή: sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: