Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Μαλιούφας: «Βγάζω το καπέλο στον Μπόλονι»

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ και νυν προπονητής στις ακαδημίες της ομάδας, Κώστας Μαλιούφας, μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» σχετικά με τη χρησιμοποίηση παικτών από τις ακαδημίες στην πρώτη ομάδα, αλλά και για τις δυσκ9ολίες που αντιμετωπίζει.

Στην αρχική του τοποθέτηση τόνισε:Χαίρομαι πάρα πολύ για αυτά τα παιδιά που παίρνουν ευκαιρίες από τον κ. Μπόλονι και τις εκμεταλλεύονται. Είμαι πολύ συγκινημένος.Σε αυτές τις ηλικίες δεν παίζουν ρόλο τα χρήματα που παίρνεις. Σε τέτοια ηλικία αυτό που μετράει είναι να αναδειχθείς και να αναπτυχθείς ποδοσφαιρικά.

Όσον αφορά το ταλέντο του Έλληνα ποδοσφαιριστή υπογράμμισε: «Εγώ πιστεύω στην ψυχή και στο φιλότιμο του Έλληνα ποδοσφαιριστή. Θα πρέπει να υπάρξει σωστή διαχείρισή τους γιατί σε αυτή την ηλικία μπορεί να χαλαρώσουν. Είναι χαρακτηριστικό των Ελλήνων αυτό».

Για τον Παναγιωτούδη σημείωσε: «Όταν τον είδα πρώτη φορά στην προπόνηση μου έκανε μεγάλη εντύπωση ειδικά με τα χτυπήματά του. Έγινε τότε μια συζήτηση με τον Ελευθεριάδη και αποφασίστηκε να μείνει στους ξενώνες. Επιπλέον είναι και άριστος μαθητής κάτι που δεν είναι σύνηθες φαινόμενο».

Σχετικά με τις θυσίες που έχουν γίνει για να βγουν τα νέα παιδιά είπε: «Είναι άξιοι συγχαρητηρίων αυτά τα παιδιά και οι γονείς για τις θυσίες που κάνουν. Ο παππούς του Σταφυλίδη για παράδειγμα έκανε 45 λεπτά δρόμο για τον φέρει στην προπόνηση».

Για το ότι ο ΠΑΟΚ εμπιστεύεται πλέον νέους ποδοσφαιριστές και για το τμήμα σκάουτινγκ της ομάδας: «Σε αυτό το θέμα βγάζω το καπέλο στον κ. Μπόλονι που έχει δώσει ευκαιρία σε αυτά τα παιδιά. Ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να επενδύσει σε αυτό. Τώρα υπάρχει ευτυχώς τμήμα σκάουτινγκ ενώ παλιά εμείς από μόνοι μας το κάναμε αυτό. Τότε είχαμε ματώσει για να βγουν αυτά τα παιδιά και είναι ηθική δικαίωση για εμάς. Αν όμως δεν υπήρχαν οι Βρύζας, Πουρλιοτόπουλος και Μπόλονι τότε δεν θα εμφανιζόντουσαν αυτά τα παιδιά».

Συνεχίζοντας αναφέρθηκε στον μεγάλο ανταγωνισμό που υπάρχει και στο πόσο πίσω βρίσκεται ο «Δικέφαλος σε αυτ΄0ον τον τομέα: «Δεν μπορούμε με το φιλότιμο να πείσουμε τους παίκτες. Ο γονιός θα κοιτάξει το συμφέρον του και ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος, για αυτό και ο Ολυμπιακός έχει αναπτυχθεί τόσο πολύ και πήρε τότε τον Κυριάκο Παπαδόπουλο».


Αναφορικά με την δύσκολη οικονομική κατάσταση που υπάρχει στα τμήματα υποδομής του ΠΑΟΚ είπε: «Αυτό είναι ομαδική δουλειά και όπως είπε και ο Κωστίκος για όποιον ποδοσφαιριστή γίνει επαγγελματίας θα πρέπει να παίρνουν ποσοστά οι προπονητές στις υποδομές γιατί παίρνουμε από 50 έως 100 ευρώ τον μήνα».

Στον επίλογό του τόνισε πως: «Αν δούνε ότι παίζουν από τις ακαδημίες στην πρώτη ομάδα θα δει ο γονιός το τι συμβαίνει και θα φέρει το παιδί του».


πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: