Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

«Η Πολωνία τις μονάδες, η Ελλάδα την ομάδα»

«Η Πολωνία τις μονάδες, η Ελλάδα την ομάδα»
Ανώτερη σε ποιοτικό ταλέντο, αλλά όχι και σε σύνολο θεωρεί την εθνική Πολωνίας έναντι της Ελλάδας ο Ρότζερ Γκερέιρο, όπως δήλωσε σε συνέντευξή του στον Τύπο της… δεύτερης πατρίδας του. «Πολύ καλά οργανωμένη ομάδα η Ελλάδα, σχεδόν αδύνατο να της βάλεις γκολ», τόνισε ο μέσος της ΑΕΚ. «Δύσκολο να είμαι στο Euro 2012 από τη στιγμή που έχασα τη θέση μου στην ΑΕΚ», συμπλήρωσε. «Έντονη η αίσθηση της κρίσης στη χώρα», κατέληξε.

Αναλυτικά, ο Ρότζερ Γκερέιρο μίλησε στη Sport Express για:

-την κρίση στην Ελλάδα: «Υπάρχει έντονη η αίσθηση της κρίσης στην Ελλάδα και ο κόσμος είναι υπό πίεση. Όλοι έχουν χάσει, τόσο οι πλούσιοι όσο και οι φτωχοί. Και οι ομάδες αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, όπως η δική μου, η ΑΕΚ. Ο κόσμος είναι απογοητευμένος, αλλά από την άλλη το Euro θα φέρει τα χαμόγελα».

-τη δυναμικότητα των εθνικών ομάδων Πολωνίας και Ελλάδας: «Η Πολωνία έχει περισσότερο ταλαντούχες μονάδες, αλλά η Ελλάδα είναι μία καλά οργανωμένη ομάδα. Είναι σχεδόν αδύνατο να της βάλεις γκολ. Αν η Πολωνία καταφέρει να ξεπεράσει το αμυντικό τείχος της Ελλάδας, θα είμαι ο πρώτος που θα τους χειροκροτήσει, γιατί ξέρω πόσο δύσκολο είναι. Πέρα όμως από την άμυνα, οι Έλληνες έχουν και αρετές στην επίθεση με παίκτες όπως ο Σαμαράς».

-τον επόμενο σκόρερ της Πολωνίας σε Euro μετά τον ίδιο το 2008: «Ελπίζω η Πολωνία να πετύχει πολύ περισσότερα γκολ από ό,τι στο προηγούμενο Euro. Θα ήθελα να δω τον Λεβαντόφσκι να σκοράρει, λόγω της εξαιρετικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται. Τον ξέρω από τη Λέγκια».

-το ενδεχόμενο επιστροφής του στην εθνική Πολωνίας: «Δεν τρέφω αυταπάτες. Μετά την αποχώρηση του Μανόλο Χιμένεθ έχασα τη θέση μου και είμαι αναπληρωματικός. Είναι δύσκολο να βρεις τη φόρμα σου σε αυτή την κατάσταση. Όμως δεν χάνω την ελπίδα μου για επιστροφή στην εθνική Πολωνίας. Το επόμενο Μουντιάλ είναι στη γενέτειρά μου, τη Βραζιλία, και θα ήθελα πολύ να πάω εκεί με την εθνική Πολωνίας».

-το αν θα παρακολουθήσει το Euro 2012 σαν θεατής: «Είναι μάλλον αδύνατο. Σε τρεις μήνες θα γίνω πατέρας και θέλω το παιδί μου να γεννηθεί στη Βραζιλία».

-το ενδεχόμενο επιστροφής στη Λέγκια: «Θα γυρνούσα σίγουρα στη Λέγκια. Θα μιλούσα για κάτι τέτοιο οποιαδήποτε στιγμή. Αυτή η ομάδα με έφερε στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και κλήθηκα στην εθνική Πολωνίας. Θα επέστρεφα στη Λέγκια ευχαρίστως».

Δεν υπάρχουν σχόλια: