Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

Διάστρεμμα ο Παπαπέτρου!!

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου ήταν ο πρώτος άτυχος της σεζόν στον Ολυμπιακό. Ο διεθνής φόργουορντ, υπέστη βαρύ διάστρεμμα στο αριστερό πόδι στη πρωινή προπόνηση και μεταφέρθηκε στο Τρεβίζο για εξετάσεις.

Διάστρεμμα ο Παπαπέτρου
Με ένα απρόοπτο συνεχίστηκε σήμερα το πρωί η προετοιμασία του Ολυμπιακού στο Ντομέτζε της Ιταλίας. Σε μία φάση της προπόνησης, ο Ιωάννης Παπαπέτρου γύρισε τον αριστερό του αστράγαλο, με αποτέλεσμα να αποχωρήσει. Το ιατρικό τιμ τον εξέτασε άμεσα και διαπίστωσε πως ο παίκτης έχει υποστεί βαρύ διάστρεμμα και μάλιστα στο ίδιο πόδι που είχε χτυπήσει πριν από ενάμιση μήνα στην προετοιμασία της Εθνική Νέων Ανδρών.

Ο παίκτης μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο της κοντινής πόλης Τρεβίζο για να υποβληθεί σε πιο αναλυτικές εξετάσεις για να διαπιστωθεί το ακριβές μέγεθος του τραυματισμού και το ακριβές διάστημα της απουσίας του. Τα αποτελέσματα θα βγουν εντός της ημέρας, οπότε και θα γίνει γνωστό πόσες ημέρες θα απουσιάσει από την προετοιμασία της ομάδας. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Δεν υπάρχει θέμα αναβολής»

Δεν πρόκειται να υπάρξει αναβολή της έναρξης της Γ’ Εθνική ή να μην διεξαχθούν τα παιχνίδια του Άρη για δύο αγωνιστικές, όπως ενημέρωσε ο Γιώργος Σαρρής τον Γιώργο Γαλανός.

«Δεν υπάρχει θέμα αναβολής»
Αρνητικές είναι οι εξελίξεις και αφορούν το θέμα της αναβολής του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής ή έστω των δυο πρώτων αγωνιστικών των του Άρη.

Συγκεκριμένα, ο Γιώργος Σαρρής φέρεται να έχει επικοινωνήσει με τον διοικητικό ηγέτη των «κιτρίνων», Γιώργο Γαλανό, λέγοντας ότι δεν τίθεται θέμα αναβολή της έναρξης της Γ’ Εθνικής και έχει δοθεί παράσταση για μεταγραφές στους Θεσσαλονικείς και τη Δόξα Δράμας.

Πλέον η μοναδική περίπτωση να μην υπάρξει σέντρα την ερχόμενη Κυριακή είναι τα γήπεδα που φιλοξενούν αγώνες να κριθούν ακατάλληλοι, αλλά κάτι τέτοιο δεν συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες.

Έτσι ο Άρης καλείται να προετοιμαστεί, όσο αυτό είναι δυνατόν, για να είναι έτοιμος για τον αγώνα με την Καστοριά.*Πηγή: sport-fm.gr*

Θεραπεία για δύο, ατομικό ο ένας!

Μόνοι τους γυμνάστηκαν οι Χαντί, Άλαν και ο Μπαμ Μπαμ έκανε ατομικό πρόγραμμα στη σημερινή – πρωινή προπόνηση του Εργοτέλη, καθώς και οι δύο ακολούθησαν θεραπεία.

Θεραπεία για δύο, ατομικό ο ένας
Σε κυκλικές ασκήσεις δύναμης επιδόθηκαν οι ποδοσφαιριστές του Εργοτέλη στην πρωινή προπόνηση.

Στη διάθεση του Παύλο Δερμιτζάκη ήταν όλοι οι παίκτες εκτός από τρεις.

Συγκεκριμένα, ο Μπαμ Μπαμ γυμνάστηκε ατομικά σε αυξημένους ρυθμούς, ενώ οι Χαντί και Άλαν έκαναν θεραπεία.

Το απογευματινό πρόγραμμα θα ξεκινήσει στις 18.00. *Πηγή: sport-fm.gr*

Serres F.C. ο Γάζωρος!!

Ο Εθνικός Γαζώρου μπορεί να μην έχει αποκαλύψει ακόμα το νέο του σήμα και όνομα, όμως αυτό το έκανε η Football League μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της.
Ανανεωμένο είναι πλέον το site της Football League που έχει βάλει τα σήματα των ομάδων που συμμετέχουν στο νέο πρωτάθλημα μετά και την κλήρωση της Τρίτης. Μεταξύ αυτών και ο Εθνικός Γαζώρου εντελώς αλλαγμένος...
ADVERTISEMENT
Για την ακρίβεια, ξεχνάμε τόσο το Εθνικός, όσο και το Γάζωρος, όπως επίσης και τα χρώματα της ομάδας που ήταν μπλε άσπρο. Το νέο όνομα της ομάδας είναι το Serres F.C., ενώ στο σήμα υπάρχει ο χάρτης των Σερρών και τα χρώματα είναι κυανοκίτρινα...

*Πηγή: gazzetta.gr*

Οριστικά στη Λίγκα η διαιτησία!!

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Σούπερς Λιγκ, Τάκη Αγραφιώτη είχαν οι άνθρωποι της ΕΠΟ και συμφωνήθηκε να αλλάξει χέρια η διαιτησία. 
Οριστική «απαγκίστρωση» από τη διαιτησία για την ελληνική ομοσπονδία. Μετά και τις εκατέρωθεν φωνές για τα σφυρίγματα από τις πρώτες κιόλας αγωνιστικές του πρωταθλήματος, αλλά κυρίως για οικονομικούς λόγους, η ΕΠΟ αποφάσισε να απεμπλακεί οριστικά, δίνοντας  την... καυτή πατάτα στη Σούπερ Λιγκ.
ADVERTISEMENT
Σημαντικό ρόλο σε αυτό έπαιξε το γεγονός πως η ομοσπονδία έμπαινε «μέσα», καθώς εισέπραττε από τη λίγκα 1,25 εκατ. ευρώ για τους διαιτητές τον χρόνο, τη στιγμή που της στοίχιζαν 1,7 εκατ. ευρώ! Για τα δύο χρόνια δηλαδή, είχε χρεωθεί περί τις 900 χιλ. ευρώ, ποσό που πήγαινε σε εισιτήρια διαιτητών, ξενοδοχεία, εκτός έδρας, οδοιπορικά και διάφορα άλλα έξοδα.
Έτσι στο πρόσφατο μίτινγκ που έγινε ανάμεσα σε ΕΠΟ και Λίγκα, αποφασίστηκε σύμφωνα με τη «Live Sport» η διαιτησία να πάει οριστικά στον συνεταιρισμό, με την ομοσπονδία να μην έχει πλέον καμία απολύτως συμμετοχή, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τα εξοδολόγια για αρχή.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Mundobasket 2014 - Ο Έλληνας είναι οπαδός της νίκης, όχι της ομάδας του!!

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες στεναχωριέται για τη νοοτροπία του Έλληνα οπαδού που αγαπά τη νίκη περισσότερο από οτιδήποτε άλλο και αναφέρεται στον αποκλεισμό της εθνικής ομάδας. 
Ο Έλληνας είναι οπαδός της νίκης και όχι της ομάδας του. Εντάξει ίσως να μην πρέπει να τους τσουβαλιάζω όλους στο ίδιο σακί, αλλά λίγοι είναι εκείνοι οι φίλαθλοι που αγαπούν την ομάδα τους πραγματικά. Όλοι το κάνουν περιμένοντας πίσω να τους δώσει κάτι, μία χαρά, μία νίκη, έναν τίτλο. Λογικό. Λογικότατο. Αλλά ρε παιδιά δε γίνεται η αγαπημένη σας ομάδα να κερδίζει σε όλα τα παιχνίδια στα οποία συμμετέχει. Δε γίνεται. Παίζουν δύο ομάδες και κάποιες φορές η άλλη είναι καλύτερη. Πως να το κάνουμε...
Ο οπαδός του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού, του ΠΑΟΚ, του Παπάγου, του Ερμή Λαγκαδά, της Εθνικής Ελλάδας αγαπά τη νίκη. Στην ήττα λίγοι είναι οι οπαδοί που θα στηρίξουν, που θα πάνε στο γήπεδο και θα φωνάξουν για την αγαπημένη τους ομάδα (μην τσακωθείτε στα σχόλια για το οι οπαδοί ποιας ομάδας στηρίζουν περισσότερο στα δύσκολα, θα είναι άτοπο διότι όλοι οι σύλλογοι έχουν έναν τέτοιο πυρήνα φιλάθλων). Πηγαίνετε μια φορά στο γήπεδο με έναν φίλο σας, πάρτε τον ηλεκτρικό, φορέστε το κασκόλ σας, φάτε βρώμικο και καθίστε στο καρεκλάκι σας με μοναδικό σκοπό να συμπαρασταθείτε στην ομάδα σας. Ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Αν ήδη το κάνετε, τότε να γίνεται συχνότερα.
Ο Διαμαντίδης, ο Σπανούλης, ο Ζήσης όταν βάζουν 20ρες και νικητήρια καλάθια απογειώνουν τον κόσμο... «τι έβαλε ο Θεός».
Ο «Θεός» στην κακή του βραδιά γίνεται... ο μαλάκας, γίνεται ο χέστης που απλά δε μπορεί, γίνεται ο άσχετος.
Δεν είναι έτσι όμως. Οι παίκτες δεν είναι ρομπότ. Άνθρωποι είναι και ευτυχώς, γιατί σε διαφορετική περίπτωση τα μπάσκετ θα τελείωναν 225-224 και τα ματς ποδοσφαίρου 9-8.
ΕΥΧΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΑ ΤΑ SOCIAL MEDIA
Αυτό το κείμενο φυσικά και γράφεται με αφορμή τον αποκλεισμό της Εθνικής Ελλάδας. Το βράδυ της Πέμπτης που είχαμε νικήσει με μπασκετάρα την Αργεντινή τα social media πήραν φωτιά. Ξέρετε μωρέ... για τους «Θεούς». Τρεις μέρες αργότερα πάλι φωτιά, αλλά για τους «μαλάκες, τους άχρηστους που έχασαν από τους Σέρβους».
Τη νίκη λατρεύει ο Έλληνας οπαδός, όχι την ομάδα του. Ξεκάθαρα φαίνεται από την προσέλευση του κόσμου του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού σε ΣΕΦ και ΟΑΚΑ. Στα ντέρμπι, ουρές για εισιτήριο. Στα εύκολα ματς όπου η νίκη είναι δεδομένη, πατούν οι 1500 που πραγματικά αγαπούν την ομάδα τους.
Αγαπώ την ομάδα μου σημαίνει αγαπώ την προσπάθεια των παικτών της, του προπονητή της. Σημαίνει αγαπώ την ιδέα και όσα αυτή εκφράζει. Αγαπώ την ομάδα μου δε σημαίνει απαραίτητα και... νίκη, τίτλος, πανηγυρισμοί.
Οι επιτυχίες της ομάδας εννοείται πως ανεβάζουν τη διάθεσή μας και μακάρι να είναι συχνό το φαινόμενο, αλλά εκεί είναι όλα εύκολα. Στην ήττα οι παίκτες χρειάζονται ένα «δε πειράζει, πάμε για το επόμενο». Στις επιτυχίες όλοι οι οπαδοί είναι δίπλα. Στις αποτυχίες οι οπαδοί της νίκης εξαφανίζονται και μένει στην εξέδρα να φωνάζει αυτό το 10-15% max.
ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΜΠΑΣΚΕΤ
Η Ελλάδα ηττήθηκε κατά κράτος από την Σερβία διότι κυρίως δεν ήταν έτοιμοι πνευματικά (κάτι το οποίο είχα θίξει στο τελευταίο blog πριν το ματς). Δε μπήκαμε έτοιμοι για μάχη, μπήκαμε μπλαζέ και αυτό δεν αποτελούσε χαρακτηριστικό των παικτών του Φώτη Κατσικάρη.
Πολλοί έκαναν λόγο για την κακή άμυνα που έπαιξαν οι διεθνείς μας. Συμφωνώ εν μέρει... να παραδεχτούμε όμως και ότι οι Σέρβοι πολλές φορές σκόραραν με ένα ελληνικό χέρι απλωμένο στο πρόσωπό τους, πολλές. Είχαν βρει ρυθμό, τους άφησε η Ελλάδα να βρουν ρυθμό και πίστευαν πως πετούσαν χαλίκι στον Ατλαντικό Ωκεανό.
Όταν ξεκινά ένα ματς κάτι πρέπει να θυσιάσεις. Οι πεντάδες ποτέ δε ματσάρονται απόλυτα. Σε μία πεντάδα με Μάρκοβιτς, Τεόντοσιτς, Κάλινιτς, Μπιέλιτσα και Ραντούλιτσα λογικό είναι να ρισκάρεις με τον... Κάλινιτς. Τα έβαλε ο Σέρβος και άλλαξε η εικόνα.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ
Ως προς το αποτέλεσμα, η Εθνική Ελλάδας απέτυχε παταγωδώς. Μόνο ως προς το αποτέλεσμα.
Η Ελλάδα έδειξε απίστευτη ομοιογένεια, συνοχή, μπασκετική ομοιομορφία, κατάφερε για πέντε μέρες να ενώσει άπαντες. Επειδή έχασε (διαλύθηκε) σε ένα παιχνίδι, δε μπορεί να μηδενίζεται η συνολική προσπάθειά της.
ΥΓ: Ο Φώτης Κατσικάρης φυσικά και έκανε λάθη, αλλά πρέπει να μείνει μέχρι και τους Ολυμπιακούς Αγώνες (αν πάμε).
ΥΓ 2: Μου προκαλεί θλίψη να βλέπω Ντίβατς, Μποντιρόγκα, Τάρλατς στις ηγετικές θέσεις της σερβικής ομοσπονδίας και από την άλλη να βλέπω τους υπερήλικες της δικής μας. Έχουν προσφέρει πολλά, αλλά έχει έρθει το πλήρωμα του χρόνου για να αποχωρήσουν. Ας αναλάβουν οι Παπαλουκάς, Ρεντζιάς, Γιαννάκης, Αλβέρτης, Φασούλας. Τέτοιοι άνθρωποι πρέπει να έχουν τα ηνία. Από το 2009 έχουμε γεμίσει με αποτυχίες. Μέχρι και από τη Νιγηρία χάσαμε. Κάπου πρέπει να φταίνε και οι διοικούντες.
ΥΓ 3: Διαφωνώ κάθετα με το δικαίωμα της wild card. Είναι αστείο φαινόμενο. Τα 800.000 ευρώ που δόθηκαν όμως, δόθηκαν για τη συμμετοχή και όχι για τη νίκη μας. Να το ξεκαθαρίσουμε αυτό γιατί δε σημαίνει πως επειδή πληρώσαμε, θα κερδίζαμε και κάτι πέραν του δικαιώματος να βρεθούμε στην Ισπανία.
ΥΓ 4: Όσοι ενοχλήθηκαν από το status του Γιώργου Πρίντεζη φυσικά και ανήκουν στην κατηγορία αυτών στους οποίους αναφέρεται (σε αυτούς που ήθελαν να χάσουν). Διαφωνώ ωστόσο κάθετα με τη συγκεκριμένη λέξη που χρησιμοποίησε. Ο Γιώργος (και ο κάθε διεθνής) είναι πρότυπο για δεκάδες χιλιάδες παιδιά και δεν πρέπει να χρησιμοποιεί δημοσίως τέτοια γλώσσα.
ΥΓ 5: Η διαμάχη μεταξύ ποδοσφαιρικών και μπασκετικών δημοσιογράφων η οποία ξέσπασε (και στην οποία λυπάμαι για τον εαυτό μου, αλλά συμμετείχα και εγώ παρασυρόμενος) ήρθε να επιβεβαιώσει γιατί δε μας διαβάζει ο κόσμος, γιατί δεν αγοράζει εφημερίδες, γιατί τον έχουμε απομακρύνει από τα γραπτά μας.
ΥΓ 6: Να αγαπάτε την ομάδα σας περισσότερο όταν χάνει. Γεμίζει η ψυχή σας πιο πολύ.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Μπορεί να επιστρέψει στις επιτυχίες η Ισπανία;

Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος γράφει για το νέο ξεκίνημα που επιχειρεί να κάνει η εθνική Ισπανίας μετά την παταγώδη αποτυχία στο Μουντιάλ της Βραζιλίας.
Ολικό restart πραγματοποιεί ο Βιθέντε Ντελ Μπόσκε στην Ισπανία. Κάτι το βατερλό στα γήπεδα της Βραζιλίας, κάτι οι αποχωρήσεις βασικών ποδοσφαιριστών της «χρυσής» φουρνιάς υποχρεώνουν τον Ισπανό τεχνικό σε αναδόμηση της ομάδας.
ADVERTISEMENT
Αυτοί που έδωσαν τόπο στα νιάτα
Τσάβι, Βίγια και Τσάμπι Αλόνσο δεν υπάρχουν πια, καθώς μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο ανακοίνωσαν την απόσυρσή τους από την εθνική ομάδα, ενώ και ο Φερνάντο Τόρες δύσκολα θα κληθεί ξανά. Τέσσερις από τους στυλοβάτες στην κατάκτηση των δύο Euro (2008, 2012) και του ενός Μουντιάλ (2010) έδωσαν... τόπο στα νιάτα και πλέον απομένει να φανεί αν η νέα γενιά μπορεί να σηκώσει στις πλάτες της το βάρος της φανέλας. Στο εναρκτήριο παιχνίδι για τα προκριματικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 2016 απέναντι στα Σκόπια, αλλά και στο φιλικό λίγες ημέρες νωρίτερα κόντρα στη Γαλλία, ο Βιθέντε Ντελ Μπόσκε έδωσε την ευκαιρία στους νεότερους.
 Η νέα γενιά
 Ντάνι Καρβαχάλ (Ρεάλ Μαδρίτης), Μικέλ Σαν Χοσέ (Αθλέτικ Μπιλμπάο), Ραούλ Γκαρσία (Ατλέτικο Μαδρίτης), Πάκο Αλκάθερ (Βαλένθια) και Μουνίρ Ελ Χαντάτι (Μπαρτσελόνα) έκαναν ντεμπούτο με τους «φούριας ρόχας», ενώ μια από τις πρώτες τους ευκαιρίες από τον ομοσπονδιακό τεχνικό πήραν οι Νταβίντ Ντε Χέα (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Μαρκ Μπαρτρά (Μπαρτσελόνα), Άντερ Ιντουράσπε (Αθλέτικ Μπιλμπάο) και Ίσκο (Ρεάλ Μαδρίτης).  Σε αυτούς έρχονται να προστεθούν ο Ντιέγκο Κόστα, Τιάγκο Αλκάνταρα, Χάβι Μαρτίνεθ, Αλμπέρτο Μορένο και Ζεράρ Ντεολοφέου, που συμπληρώνουν τη «νέα» εθνική Ισπανίας.
Ο ρόλος των παλιών στη νέα φουρνιά
Ίκερ Κασίγιας, Σέρχιο Ράμος, Ζεράρ Πικέ, Σέρχιο Μπούσκετς, Σεσκ Φάμπρεγας και Αντρές Ινιέστα είναι αυτοί που θα αναλάβουν να ενσωματώσουν με την πάροδο του χρόνου τη νέα γενιά στην ομάδα. Κυρίως θα προσπαθήσουν να τους μεταδώσουν το πνεύμα και την καρδιά του νικητή. Γιατί ας μην ξεχνάμε πως οι παραπάνω ποδοσφαιριστές (και αυτοί που αποχώρησαν) σάρωσαν τα πάντα στο πέρασμά τους την προηγούμενη εξαετία.
Αυτό που θα είναι λάθος, είναι αν επιχειρήσουν να τους μεταδώσουν και τον ίδιο τρόπο παιχνιδιού. Το περίφημο tiki-taka εμπνευσμένο από την Μπαρτσελόνα του Γκουαρντιόλα ταίριαζε «γάντι» στους προηγούμενους. Άλλωστε στη μεγάλη τους πλειοψηφία ήταν οι ίδιοι που αγωνίζονταν τόσο στους «μπλαουγκράνα», όσο και στους «φούριας ρόχας». Με πρώτο και καλύτερο τον... εγκέφαλο Τσάβι.
Η διαφορά της παλιάς με τη νέα Ισπανία
 Η νέα εθνική Ισπανίας έχει διαφορετικά «υλικά» και θα πρέπει βάση αυτών να αγωνίζεται η ομάδα. Πλέον υπάρχουν πολλοί ποδοσφαιριστές από την Ατλέτικο Μαδρίτης, την Αθλέτικ Μπιλμπάο, αλλά και από συλλόγους της Αγγλίας. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης δεν αποτελείται πια από το δίπολο Μπαρτσελόνα-Ρεάλ Μαδρίτης.Το ρόστερ φυσικά της Ισπανίας παραμένει πλούσιο και... βαθύ. Αν γίνει σωστή διαχείριση και «εκτίμηση» των παικτών, οι «φούριας ρόχας» θα παραμείνουν στην κορυφή της ποδοσφαιρικής πυραμίδας για την επόμενη δεκαετία.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Επώνυμοι Αλκοολικοί!!

Οι περιπέτειες του Γκασκόιν συνεχίζονται και ο Θάνος Σαρρής θυμάται 8 μεγάλους μπαλαδόρους που είχαν σχέση αγάπης με το αλκοόλ.  
Κάποτε, ο μεγάλος Μπράιαν Κλαφ είχε αναγκάσει τους παίκτες του στη Νότιγχαμ Φόρεστ να καταναλώσουν μεγάλες ποσότητες αλκοόλ το βράδυ πριν τον τελικό του Λιγκ Καπ του 1979 με τη Σαουθάμπτον. Την επόμενη, η ομάδα του κατέκτησε τον τίτλο. Το αλκοόλ αποτέλεσε και αποτελεί τον καλύτερο σύντροφο για αρκετούς ποδοσφαιριστές, κάποιοι εκ των οποίων έκαναν πράγματα και θαύματα, ακόμα και μεθυσμένοι. Με αφορμή τα πρόσφατα καμώματα του Γκάζα, θυμόμαστε μερικούς χαρακτηριστικούς.
ADVERTISEMENT

Πολ Γκασκόιν
Τον Αύγουστο του 2014, ήταν έτοιμος να επιστρέψει σε ιδιωτική κλινική για να παλέψει εκ νέου με την κατάλληλη στήριξη τον εθισμό του στο αλκοόλ, λίγο μετά την έξοδό του από νοσοκομειακό ίδρυμα. Την ίδια περίοδο, βγήκε προς τα έξω ότι η μάχη του θα δοθεί με σύμμαχο και την αγαπημένη του μπάλα, αφού σε ηλικία 47 ετών συμφώνησε με την ερασιτεχνική Άμπει. Η κλάση του ήταν το κάτι άλλο. Ένας ξεχωριστός μαέστρος, που συνδύασε την παρουσία του με δύο πορείες της Αγγλίας μέχρι τα ημιτελικά μεγάλων διοργανώσεων. Το κλάμα του στον ημιτελικό του Μουντιάλ του 1990, όταν και πήρε την κάρτα στον ημιτελικό, έχει μείνει στην ιστορία Ο Γκάζα, μετά από Νιούκαστλ και Τότεναμ, πήγε για μαγική τριετία στη Λάτσιο και επέστρεψε για να συνεχίσει την καριέρα του. Μετά το τέλος της, βρίσκεται συχνά στα πρωτοσέλιδα λόγω του αλκοολισμού και τον περιστατικών που προκαλούνται από τον εθισμό του.
Τζορτζ Μπεστ
Ξεκινήσαμε με τον Γκασκόιν, διότι έδωσε την αφορμή με το πρόσφατο ατύχημά του με το αυτοκινητάκι του γκολφ. Ο νούμερο 1 Ευρωπαίος μπαλαδόρος πότης όμως δεν είναι άλλος από τον Τζόρτζι. Ο Βορειοιρλανδός άσος που οδήγησε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Κύπελλο Πρωταθλητριών Ευρώπης το 1968 ήταν για πολλούς ο καλύτερος παίκτης που έχουν δει με τα μάτια τους. Πέραν όμως του τεράστιου ποδοσφαιρικού ταλέντου του, είχε τρομερή έφεση στα ξενύχτια και τις γυναίκες. Το προφίλ του ταίριαζε περισσότερο με αυτό του rock star. Ίσως καλύτερα του pop star. Το 2002 έκανε μεταμόσχευση συκωτιού, αλλά συνέχισε να πίνει. Το 2005 έχασε τη μάχη με τη ζωή.  Ατάκες του όπως αυτή: «Το 1969 εγκατέλειψα τις γυναίκες και το αλκοόλ. Ήταν τα χειρότερα 20 λεπτά τις ζωής μου» και αυτή: «Έχω σταματήσει να πίνω, αλλά μόνο όταν κοιμάμαι», περιγράφουν το lifestyle του.

Γκαρίντσα 
Ο βασιλιάς της ντρίμπλας, ήταν παράλληλα βασιλιάς του αλκοόλ! Ο άνθρωπος που έδωσε στα αποδυτήρια της γηπεδούχου στο Μαρακανά το όνομά του, ήταν για τους συμπατριώτες του ο καλύτερος ποδοσφαιριστής του κόσμου. Για κάποιους, ακόμα και μετά την εμφάνιση του Πελέ. Η ντρίμπλα του ήταν το κάτι άλλο και βοήθησε τη Σελεσάο να κατακτήσει το Μουντιάλ 1958 και το 1962. Οι γυναίκες και το αλκοόλ ήταν όμως η μεγάλη αδυναμία του. Είχε μπλέξει σε πολλά περιστατικά μεθυσμένος και πέθανε από κύρωση του ύπατος το 1983 σε ηλικία 49 ετών. Άφησε πίσω του 14 παιδιά...
Λαντισλάο Κουμπάλα
Ούγγρος της μεγάλης γενιάς του Φέρεντς Πούσκας, ο άσος της Μπαρτσελόνα δεν έπαιξε ποτέ για την θαυματουργή εθνική της χώρας του. Φόρεσε τη φανέλα της Τσεχοσλοβακίας όταν ήταν πιτσιρικάς, αλλά με την επιστροφή του στην Ουγγαρία στάλθηκε σε στρατόπεδο συγκέντρωσης από το Κομουνιστικό καθεστώς. Το 1950, όταν ελευθερώθηκε, έφυγε για την Ισπανία και παρότι προοριζόταν για τη Ρεάλ Μαδρίτης, έγραψε ιστορία με τη Μπαρτσελόνα! Ο... θρύλος θέλει τους Καταλανούς να τον αρπάζουν από το αεροδρόμιο και να τον στέλνουν Βαρκελώνη. Ο ίδιος, εντελώς μεθυσμένος, νόμιζε ότι ήταν στη Μαδρίτης! Η αγάπη του για το ποτό τον συνόδευε και στα 11 χρόνια λάμψης με τους μπλαουγράνα...

Ντιέγο Μαραντόνα
Σίγουρα ο «Θεός» της Αργεντινής είναι περισσότερο γνωστός για τη ροπή του προς τα ναρκωτικά. Ωστόσο, στην αυτοβιογραφία του αποκάλυψε ότι ήταν και μεγάλος πότης. Για την ακρίβεια, έγραψε ότι όλα θα ήταν πολύ καλύτερα αν δεν έπινε ένα μπουκάλι ουίσκι κάθε βράδυ! Το αλκοόλ δεν ήταν το μοναδικό του πρόβλημα. Ούτε τον εμπόδισε να γράψει ιστορία και να γίνει... πραγματική θρησκεία για πολλούς ποδοσφαιρόφιλους.
Σόκρατες 
Η Εθνική Βραζιλίας της οποίας αποτέλεσε αρχηγό, ήταν ίσως η μεγαλύτερη ομάδα που δεν κατάκτησε τον τίτλο στην ιστορία του Μουντιάλ. Η τρομερή ευφυΐα του μέσα στο γήπεδο τον βοηθούσε να ελέγχει τις δυνάμεις του και να καταφέρνει να ανταπεξέρχεται παρά τις καταχρήσεις. Ξεκίνησε την καριέρα του ως επιθετικός, έλαμψε σε θέση «8αριού». Παλαιάς κοπής. Όχι από τους ποδοσφαιριστές-αθλητές, που κερδίζουν το ψωμί τους καταπίνοντας χιλιόμετρα. Αλλά ενσαρκώνοντας την ιδέα του «Beautifull game», της υποχρέωσης να προσφέρει θέαμα. Παράλληλα, υπήρξε πολιτικός φιλόσοφος και ακτιβιστής. Η σχέση του με το αλκοόλ αντικατοπτρίζεται στη δήλωση του παλαίμαχου Σκωτσέζου Άλαν Ραφ: «Κλήθηκε για αντι-ντόπινγκ κοντρόλ μετά το ματς και εμφανίστηκε με δύο μπουκάλια μπύρας στο ένα χέρι και ένα πούρο στο άλλο». Δεν κατάφερε να ελέγξει την αγάπη του για το ποτό και από τον Αύγουστο του 2011 ο οργανισμός του άρχισε να χτυπά κόκκινο. Έφυγε από τη ζωή τον Δεκέμβριο, σε ηλικία 57 ετών...

Τζίμι Γκριβς
Ας τα πάρουμε από την αρχή. Τρίτος σκόρερ στην ιστορία της Εθνικής Αγγλίας. Πρώτος στη μεγάλη κατηγορία του Νησιού. Πρώτος στην ιστορία της Τότοτεναμ. Και κάτοχος του ρεκόρ στα χατ-τρικ στα Λιοντάρια. Ο Τζίμι Γκριβς μπήκε με το... σπαθί του στο Hall of Fame του αγγλικού ποδοσφαίρου. Το 1971, φεύγοντας από τη Γουέστ Χαμ, έμεινε εκτός γηπέδων για δύο ολόκληρα χρόνια. Πήρε κιλά λόγω του ποτού και όπως έχει πει ο ίδιος, έπινε 20 μπύρες τη μέρα και ένα μπουκάλι βότκα το βράδυ. Επέστρεψε στο ποδόσφαιρο για να γλιτώσει, αλλά κατέληξε στους Ανώνυμους Αλκοολικούς και στο νοσοκομείο...

Πολ Μέρσον
Τεράστια καριέρα στην Άεσεναλ, με την οποία κατέκτησε δύο Πρωταθλήματα και ένα Κύπελλο. Παίκτης με τρομερά χαρίσματα, τόσο στην οργάνωση όσο και στο σκοράρισμα.  Το 1998, ως παίκτης της Μίντλεσμπρο, πήγε στο Μουντιάλ ως ο μοναδικός παίκτης της Αγγλίας που δεν έπαιζε στη μεγάλη κατηγορία. Ωστόσο, είχε μεγάλο πρόβλημα με το αλκοόλ. Στο βιβλίο του περιγράφει πως βρέθηκε να περιφέρεται λιώμα στο Σικάγο, κατά τη διάρκεια ενός φιλικού της Αγγλίας, μπλέκοντας σε καυγά σε κακόφημη συνοικία. Είχε θέματα και με τα ναρκωτικά και τον τζόγο. Η FA τον έστειλε σε θεραπεία και καταφέρνοντας να ελέγξει το πρόβλημά του, έγινε σχολιαστής.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Θα πάρει χρόνο στον Αντσελότι να φτιάξει ομάδα χωρίς Ντι Μαρία, Αλόνσο!!

Ο Lee Roden αναλύει το δίλημμα που αντιμετωπίζει ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης μετά από ένα μη ισορροπημένο καλοκαίρι σε επίπεδο μεταγραφών.
Στους Μερένγκες πήρε πάνω από μία δεκαετία για να βρουν τη φόρμουλα και να κατακτήσουν το περιβόητο 'δέκατο' όμως θα μπορούσε να τους έχει πάρει λιγότερο αν είχαν ακολουθήσει μία πιο υπομονετική στρατηγική. Η ζωή περνά γρήγορα στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» και πιο γρήγορα περνούν οι παίκτες, συχνά για λόγους οι οποίοι δεν είναι προφανείς σε εμάς τους κοινούς θνητούς. Η αποχώρηση του Ανχελ Ντι Μαρία για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ άφησε τρύπα στο ρόστερ της Ρεάλ Μαδρίτης που έγινε μεγαλύτερη με την πώληση του Τσάμπι Αλόνσο στην Μπάγερν Μονάχου. Μία πρώτη... αντανάκλαση αυτών των κινήσεων είναι το ξεκίνημα των Blancos στην Primera Division.
ADVERTISEMENT
Ο Ντι Μαρία ήταν ο άνθρωπος που έφερνε σε ισορροπία το 4-4-2 και το 4-3-3 του Αντσελότι με τα οποία η Ρεάλ έφτασε στην τεράστια επιτυχία πέρυσι. Οι εκπληκτικές κούρσες του βοηθούσαν στο να υπάρξει υπερφόρτωση στις αντίπαλες άμυνες και το κενό πιου άφηνε όταν προωθούνταν κάλυπτε με απόλυτη ασφάλεια ο Τσάμπι Αλόνσο. Ο Αντσελότι πήρε το ρίσκο να αφήσει τον Βάσκο ουσιαστικά σαν μοναδικό αμυντικό μέσο για να εκμεταλλευτεί τις ικανότητές του στο οργανωτικό κομμάτι και ο Ντι Μαρία αποδείχθηκε τέλειος στο να αντιμετωπιστεί αυτός ο κίνδυνος.

Μαραμένα τριαντάφυλλα...
Είναι εύκολο να ξεχαστεί αφού ήρθε η κατάκτηση του Champions League, αλλά πριν Ντι Μαρία-Αλόνσο χρησιμοποιηθούν μαζί τον περασμένο Ιανουάριο, η Ρεάλ έμοιαζε να είναι σε σύγχυση, ειδικά στο πρωτάθλημα. Πήρε κάποιες νίκες με αντιπάλους χαμηλότερης δυναμικότητας χάρη στο ατομικό ταλέντο, όμως σε ματς όπως το 2-2 με την Βιγιαρεάλ τον Σεπτέμβριο, στο 1-0 από την Ατλέτικο Μαδρίτης τον ίδιο μήνα και στο 2-1 από την Μπαρτσελόνα τον Οκτώβριο, ήταν προφανές ότι ο Αντσελότι προσπαθούσε να χωρέσει στο αρχικό σχήμα όσο το δυνατόν πιο πολλούς σταρ για να ευχαριστήσει τον Φλορεντίνο Πέρεθ. Αυτό ήταν κόντρα στην ισορροπία της ομάδας.
Με τους Ντι Μαρία και Αλόνσο να έχουν φύγει, τα βλέμματα πέφτουν ξανά στον Αντσελότι, ο οποίος θα ήθελε η ομάδα που κατέκτησε το Champions League να επαναλάβει τις ίδιες εμφανίσεις και στο πρωτάθλημα. Ακόμα και πριν ο Αλόνσο πακετάρει τα πράγματά του, η απώλεια του Ντι Μαρία ήδη έλεγε πολλά στην ήττα από την Ατλέτικο Μαδρίτης στον δεύτερο τελικό του Supercopa. Οι υποψίες επιβεβαιώθηκαν στη νίκη με 2-0 σε βάρος της Κόρδοβα, με το σκορ να μην δίνει την πλήρη εικόνα του αγώνα για την κάτοχο του Champions League.

Η Ρεάλ έμοιαζε πολύ προβλέψιμη κόντρα σε μία ομάδα που μόλις είχε ανέβει στην Primera Division. Ηταν κάτι αναμενόμενο ότι όλα τα αστέρια έπρεπε να χωρέσουν στην 11άδα. Σε μία προσπάθεια να ενσωματωθεί ο Ροδρίγες χωρίς να πειραχτεί η επιτυχημένη φόρμουλα της περασμένης σεζόν, ο Αντσελότι δοκίμασε τον Κολομβιανό σαν κεντρικό μέσο σε 4-3-3 προσπαθώντας να του δώσει τον ρόλο του Ντι Μαρία. Αυτό δεν δούλεψε.
Η αρχική θέση του Χάμες ήταν μακριά από την εστία, όπου μπορεί να βγάλει όλη του την ποιότητα. Ο κάτοχος του Χρυσού Παπουτσιού του Mundial δεν έχει τον δυναμισμό του Ντι Μαρία, που μπορεί να περάσει κάθετα τον αντίπαλο με την ταχύτητά του και αμέσως μετά να βρίσκεται πίσω για να καλύψει. Αυτή η κίνηση ήταν αρνητική για την Ρεάλ για δύο λόγους. Ο ένας είναι ότι δεν έχει νόημα να παίξεις με το ίδιο σχήμα με πέρυσι χωρίς να έχεις τον Ντι Μαρία και ο άλλος είναι να χρησιμοποιήσεις τον Χάμες σε άλλη θέση από αυτή που μπορεί να δώσει ό,τι καλύτερο μπορεί. Από τις επιτυχημένες πάσες του Ροδρίγες, λίγες δημιούργησαν πραγματική διάσπαση της αντίπαλης άμυνας, ενώ δεν μπορούσε να κάνει τη διαφορά στο αντίπαλο μισό.

Η αντίδραση του Αντσελότι ήταν να προτρέψει τον Χάμες να παίξει περισσότερο στην πλευρά, όμως αυτό δεν βοήθησε το ομαδικό παιχνίδι της Ρεάλ. Αντί να πασάρει ή να δέχεται τη μπάλα μπροστά στην άμυνα της Κόρδοβα, ο Ροδρίγες αναγκάστηκε να κάνει κοντινές πάσες στα πλάγια. Ο Κολομβιανός αντικαταστάθηκε στην επανάληψη για να μπει ο Ισκο, αφού ο Αντσελότι είχε διαπιστώσει ότι το πείραμά του είχε αποτύχει.
Μάστορας...
Την περσινή σεζόν, ο Ιταλός έπαιξε με πολλά σχήματα και 11άδες πριν καταλήξει στην καλύτερη ομάδα του. Τώρα που αναγκάστηκε να το κάνει, το ανακάτεμα των παικτών επέστρεψε. Στη 2η αγωνιστική κόντρα στην Ρεάλ Σοσιεδάδ, ο Αντσελότι δοκίμασε άλλο παίκτη στη θέση του Ντι Μαρία, αυτή τη φορά βάζοντας τον Ισκο κεντρικό χαφ και στέλνοντας τον Χάμες δεξί εξτρέμ. Για την πρώτη μισή ώρα του αγώνα, φάνηκε ότι ο Ιταλός είχε χτυπήσει φλέβα χρυσού. Ο Ισκο είχε παίξει στη θέση του Ντι Μαρία στις τελευταίες αγωνιστικές της περασμένης χρονιάς και έδειξε πιο άνετος εκεί από τον Χάμες, με τον Ισπανό να βγαίνει πολύ συχνά στην επίθεση και να δημιουργεί μπέρδεμα στην άμυνα των Βάσκων.
Από την πλευρά του, ο Χάμες δεν έκανε κάτι το εκπληκτικό, όμως ήταν πολύ καλός τακτικά έχοντας συνεργασία με τους υπόλοιπους της επίθεσης και με τον δεξιό μπακ, Ντάνι Καρβαχάλ. Τότε, όλα καταστράφηκαν. Οταν είχε τη μπάλα, η Ρεάλ έδειχνε ότι το σκορ θα μπορούσε να είναι ακόμα και 5-0 στο μισάωρο, όταν όμως οι γηπεδούχοι άριχσαν να έχουν κατοχή, η κάτοχος του Champions League κατέρρευσε. Το πρώτο γκολ της Σοσιεδάδ ήρθε από κόρνερ και έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης, όμως το δεύτερο ήταν σαφής ένδειξη των αδυναμιών που άφησαν στην Ρεάλ οι αποχωρήσεις των Ντι Μαρία και Τσάμπι Αλόνσο.


Στο 41', η Σοσιεδάδ έβγαλε τη μπάλα στα αριστερά, ο αριστερός μπακ, Αλμπέρτο Ντε Λα Μπέγια, έβγαλε τη σέντρα και το κέντρο της Ρεάλ πάγωσε. Προτιμώντας να ασχοληθεί με τον Αγκιρέτσε, ο Τόνι Κροος άφησε τον Θουρουτούθα να κινηθεί στην περιοχή, ενώ ο Ισκο, ο οποίος έβλεπε τον κίνδυνο που δημιουργείται, προτίμησε να καθίσει πίσω αντί να προσπαθήσει να πιέσει. Ο Μόντριτς ήταν επίσης παρατηρητής. Ο Θουρουτούθα έφτασε ανενόχλητος στην περιοχή των Μερένγκες και τίναξε τα δίχτυα του Κασίγιας μπροστά από τον Μαρσέλο, ο οποίος έκανε μία απεγνωσμένη προσπάθεια για να καλύψει.
Δεδομένου ότι το κέντρο των Blancos ήταν αόρατο, δεν είναι δύσκολο να φτάσουμε στο συμπέρασμα ότι οι Ντι Μαρία και Αλόνσο θα είχαν κάνει καλύτερη προσπάθεια για να προστατεύσουν την αμυντική τετράδα, ειδικά από τη στιγμή που νωρίτερα είχε υπάρξει η προειδοποίηση με το σουτ του Εστεμπάν Γκρανέρο, το οποίο μπλοκαρίστηκε.
Το ίδιο σκηνικό συνεχίστηκε, με τον Θουρουτούθα και τους υπόλοιπους να καταφτάνουν στην περιοχή της Ρεάλ με χαρακτηριστική ευκολία. Ακόμα ένα γκολ από κόρνερ, θύμισε ότι οι ηγετικές ικανότητες του Αλόνσο είναι κάτι που λείπει στους Μερένγκες στις στημένες φάσεις. Η Σοσιεδάδ αναδείχθηκε άνετη νικήτρια σε ένα παιχνίδι που οι Μαδριλένοι έπρεπε να έχουν κλειδώσει από πάρα πολύ νωρίς έχοντας αποκτήσει προβάδισμα δύο γκολ.

Εκτός δύσκολης θέσης
Αν λάβουμε υπόψη το κακό ξεκίνημα της Σοσιεδάδ στη σεζόν, με τον Χαγκόμπα Αρασάτενα βρίσκεται υπό τον κίνδυνο της απόλυσης, ελάχιστοι θα μπορούσαν να προβλέψουν την ήττα της Ρεάλ από τον συγκεκριμένο αντίπαλο. Η εμφάνιση, σε συνδυασμό με τα προβλήματα που αντιμετώπισε από την Κόρδοβα, είναι μία ακόμα ένδειξη για το ότι ο Αντσελότι δεν έχει πια στα χέρια του την καλο-λαδωμένη μηχανή που τόσο μόσχθησε για να φτιάξει πέρυσι.

Ουσιαστικά, υποχρεώθηκε να παρακολουθήσει τη διοίκηση να καταστρέφει τα θεμέλια ενός επιτυχημένου οικοδομήματος μόλις αυτό είχε ολοκληρωθεί. Με τη συνέχεια να έχει αγώνες με καλύτερους αντιπάλους -όχι μόνο την Ατλέτικο- ο Ιταλός τεχνικός είναι αναγκασμένος να δημιουργήσει μία νέα δομή σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

Το να λύσει πάντως αυτό το δίλημμα δεν θα είναι εύκολο. Το να πάει σε σύστημα 4-2-3-1 είναι μία επιλογή και δεδομένων των αμυντικών και επιθετικών προβλημάτων στο κέντρο, δεν μοιάζει άσχημη ιδέα. Κάτι τέτοιο θα επιτρέψει στον Χάμες να παίξει τον αγαπημένο του ρόλο πίσω από τον επιθετικό και κάποιοι από τους Λούκα Μόντριτς, Τόνι Κροος, Ασιέρ Ιγιαραμέντι, Σάμι Κεντίρα να δουλέψουν στη μεσαία γραμμή για να θωρακίσουν καλύτερα την τετράδα της άμυνας.
Ο Κεντίρα θα είναι μία ενδιαφέρουσα περίπτωση αφού θα επιστρέψει σε 5-6 εβδομάδες. Αν και αυτό το καλοκαίρι υπήρξαν στιγμές που βρέθηκε και με τα δύο πόδια εκτός «Μπερναμπέου», ο Αντσελότι επέμεινε ότι τον θέλει. Η λογική του Ιταλού βοηθάει την Ρεάλ. Ο Κεντίρα δεν πουλάει φανέλες όπως ο Χάμες, όμως προσφέρει κάτι εντελώς διαφορετικό από τους υπόλοιπους μέσους στον προπονητή του. Τα χιλιόμετρα που καλύπτει αμυνόμενος στο γήπεδο, κάτι στο οποίο η ομάδα του είχε σοβαρή έλλειψη στο «Ανοέτα».
Ο Αντσελότι δεν έμοιαζε να ξέρει τι να κάνει με τον πρωταθλητή κόσμου, όμως ο Γερμανός μπορεί να αποδειχθεί λύση στα προβλήματα της Ρεάλ παρότι ήταν πολύ κοντά στην έξοδο. Ο Ντι Μαρία επίσης φαινόταν ότι δεν θα έπαιζε ξανά με τη λευκή φανέλα και δεν θα ήταν εκεί στις επιτυχίες που μπορεί να έρθουν...

*Πηγή: gazzetta.gr*

Σιζέφσκι: «Μας έμαθαν πώς να παίζουμε σε διεθνή τουρνουά» (vid)

Ο Σιζέφσκι αναγνώρισε την αξία της Εθνικής μας και τερμάτισε την συνέντευξη Τύπου για να αγκαλιάσει τον Παναγιώτη Γιαννάκη! Τo Gazzetta.gr ήταν εκεί...
Ο Μάικ Σιζέφσκι στην συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε μετά το ματς με την Σλοβενία αντί για την αντίπαλο των ΗΠΑ μίλησε για την Ελλάδα! Σε ερώτηση που του τέθηκε για το επίπεδο των Αμερικανών και το εάν μπορούν να θεωρηθούν μία ανίκητη ομάδα απάντησε με έναν τρόπο που δεν περίμεναν πολλοί.
«Δεν είμαστε ανίκητοι. Είμαστε μία νέα ομάδα που θέλει τον χρόνο της. Είναι δύσκολο να κερδίζεις σε αυτό το επίπεδο. Το ξέρω από το 2006. Ήταν ένα μαθημα που πήραμε. Η Ελλάδα μας έμαθε πώς πρέπει να παίζουμε στις διεθνείς διοργανώσεις», σχολίασε δίχως δισταγμό ο προπονητής των Αμερικανών, που ξεπέρασαν και το εμπόδιο της Σλοβενίας. 
Αμέσως μετά βλέποντας πως ο Παναγιώτης Γιαννάκης ήταν στην αίθουσα σχολίασε: «Είναι πάντα ώραια να έχουμε συνέντευξη τύπου, αλλά στην αίθουσα βρίσκεται ένας από τους καλύτερους προπονητές και ένας από τους καλύτερους μου φίλους είναι ακόμη πιο ωραία. Είναι πιο εμφανίσημος από μένα και για αυτό πάντα ζηλέυω.  Κόουτς Γιαννάκη σε ευχαριστώ πολύ που είσαι εδω".
Μετά από κάποιες ερωτήσεις ο Σιζέφσκι έβαλε τέλος στην συνέντευξη για να βρεθεί κοντά στον "δράκο": "Τελειώνουμε εδώ την συνέντευξη. Θέλω να πω ένα γεια στον φίλο μου Παναγιώτη Γιαννάκη. Θέλω να τον χαιρετήσω παρότι με κέρδισε το 2006». Στην συνέχεια κατέβηκε από το πάνελ, αγκάλιασε τον Γιαννάκη, οποίος είναι ο τελευταίος προπονητής που τον νίκησε και μετά είχαν οι δυό τους μία εγκάρδια συνομιλία με τις κάμερες και τα φλας να αστράφτουν προς την μεριά που στεκόταν συγκινημένος ο πρώην ομοσπονδιακός προπονητής της Ελλάδας.



*Πηγή: gazzetta.gr*

«Να μείνω χρόνια στον ΠΑΟΚ»

093319
Ο Μιγκέλ Βίτορ με δηλώσεις του στο «PAOK FC Official Mobile Store» στη ΔΕΘ αναφέρθηκε στο επεισόδιο που υπήρξε, την αναμέτρηση της 3ης αγωνιστικής με τη Νίκη Βόλου και αν είχε τάσεις φυγής από τον ΠΑΟΚ.
Αναλυτικά:
Για το επεισόδιο που είχε γίνει στην προπόνηση και την απολογία του στην διοίκηση πριν από λίγο καιρό

«Φυσικά και ανήκει στο παρελθόν. Είναι πράγματα που γίνονται αλλά θα πρέπει να μένουν στα αποδυτήρια και εκεί να βρίσκεται και η λύση. Εγώ είμαι επαγγελματίας, το έχω δείξει αυτό σε όλη τη πορεία της καριέρας μου και εδώ στον ΠΑΟΚ αλλά και πριν έρθω στον σύλλογο. Κανείς δεν έχει να πει κάτι για την συμπεριφορά μου. Αυτό ανήκει στο παρελθόν και εμείς θα συνεχίσουμε τη δουλειά για να κερδίσουμε τους επόμενους αγώνες». 

Για το αν εκείνη την περίοδο είχε κάνει σοβαρές σκέψεις αποχώρησης από τον ΠΑΟΚ

«Όχι δεν υπήρχε τέτοια σκέψη να φύγω. Είπαμε ότι αυτά τα πράγματα λύνονται μέσα στα αποδυτήρια. Είμαι χαρούμενος και εγώ και η οικογένειά μου που είμαστε εδώ. Θέλω να μείνω για πολλά χρόνια στην ομάδα, έχω την στήριξη του συλλόγου και είμαι πολύ ικανοποιημένος εδώ»

Για την σύγκριση του φετινού με τον περσινού ΠΑΟΚ και αν η ομάδα φέτος μπορεί να έχει καλύτερο αποτέλεσμα στους στόχους της: 

«Φέτος μπορώ να πω ότι όλοι οι παίκτες είμαστε περισσότερο μια ομάδα σε σχέση με πέρσι. Πήραμε κάποια καλά αποτελέσματα στα τελευταία παιχνίδια και αυτό είναι το σημαντικό, οφείλουμε να συνεχίσουμε έτσι…». 

Για τον αρχηγικό του ρόλο στην άμυνα του ΠΑΟΚ και αν αισθάνεται μια επιπλέον πίεση

«Είναι φυσιολογική μια πίεση αφού παίζω σε μια μεγάλη ομάδα. Μου αρέσει ότι υπολογίζουν σε μένα και περιμένουν με την εμπειρία μου να βοηθήσω και τους άλλους παίκτες. Είναι λογικό και αναμενόμενο και πρέπει να το διαχειριστούμε». 

Για το ματς με την Νίκη Βόλου που θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών

«Ο κόσμος μας βοηθά όταν αγωνιζόμαστε στην Τούμπα και επομένως σε κανέναν δεν αρέσει να παίζει σε άδειο γήπεδο. Έχουμε παίξει και σε άλλα ματς με τιμωρημένη την έδρας μας, γνωρίζουμε πως είναι και ελπίζω να κερδίσουμε τον αγώνα». 

Για τις ήττες της Πορτογαλίας από την Αλβανία και της Ελλάδας από την Ρουμανία στην πρεμιέρα των προκριματικών του Euro και το αν περιμένει να του κάνει πλάκα ο Κάτσε

«Σίγουρα περιμένω να μου κάνει πλάκα ο Κάτσε καθώς κανείς δεν περίμενε ότι η Αλβανία θα κερδίσει την Πορτογαλία. Όμως πιστεύω ότι η Εθνική Ομάδα της χώρας μου θα βελτιωθεί, υπάρχουν πολλά ματς ακόμη και θα πάρει την πρόκριση».

Η νέα ΚΜΑ!!

kma
Η Κοινωνία Μελών ΑΡΗ ανακοινώνει ότι μετά από την προσωρινή διαταγή που δόθηκε από το Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης έπειτα από σχετική αίτηση για διορισμό νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου (λόγω παραίτησης του μέλους του Δ.Σ. Λάζαρου Παπαδόπουλου), αυτό συγκροτήθηκε ως εξής:

Πρόεδρος: Αγαθάγγελος Μισιρλής
Αντιπρόεδρος: Χρήστος Ταουξίδης
Γεν. Γραμματέας: Αναστάσιος Ταμπακούλης
Ταμίας: Θεόδωρος Τανούλας
Υπεύθυνος Τύπου: Χρήστος Μουντζέλης
Μέλος: Δημήτριος Τατάκης
Μέλος: Αναστάσιος Τσούλιας

Εξελεγκτική Επιτροπή:
Γεώργιος Χατζής
Ανδρέας Σιδέρης
Σταύρος Ιωάννου
*Πηγή: arenafm.gr*

Συνεχίζει με ό,τι «έχτισε»

Έτοιμος να επιβραβεύσει τα «παιδιά» του είναι ο Παναθηναϊκός, επενδύοντας κι άλλο στους παίκτες που έχουν πάρει από πέρσι την ομάδα στις πλάτες τους.

Συνεχίζει με ό,τι «έχτισε»
Δεδομένη είναι διάθεση της διοίκησης του Παναθηναϊκού σταδιακά να προχωρήσει στην αναπροσαρμογή των συμβολαίων των παικτών που θεωρούνται χαμηλόμισθοι στην ομάδα και έχουν αρκετές συμμετοχές.

Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν ο Καρέλης και ο Νάνο, με τους οποίους έχουν ήδη γίνει κάποιες επαφές και το επόμενο διάστημα αναμένονται εξελίξεις.

Από εκεί και πέρα, οι ιθύνοντες του συλλόγου - σύμφωνα με το Goal - θέλουν να «δέσουν» σε ορίζοντα τριετίας και άλλους παίκτες, δίνοντάς τους την ευκαιρία να εξελιχθούν περισσότερο ή να βοηθήσουν κι άλλο την ομάδα.

Σε αυτές τις δύο κατηγορίες ανήκουν οι Κοτσόλης, Πέτριτς, Δώνης και Χουχούμης, των οποίων τα συμβόλαια λήγουν το καλοκαίρι και ο Σίλντενφελτν που είναι δανεικός και το καλοκαίρι μένει ελεύθερος από την Ντιναμό Μόσχας.

Άλλωστε, στο τέλος της περσινής αντίστοιχης μεταγραφικής περιόδου ο Νταμπίζας είχε δηλώσει «Έχουμε συμβόλαια σε ορίζοντα τριετίας, γιατί δεν βλέπουμε κοντά. Θέλουμε ο Παναθηναϊκό τα επόμενα χρόνια να έχει μία βάση.

Έγιναν μεγάλες αλλαγές και πλέον θέλουμε να αποκτήσει η ομάδα κορμό και προσωπικότητα. Ξέρουμε τι θέλουμε να κάνουμε. Αν θα πετύχει, δεν μπορούμε να το υπογράψουμε…
», ήταν το σχόλιο του τεχνικού διευθυντή της ΠΑΕ και τα αποτελέσματα της περσινής πορείας του Παναθηναϊκού δικαίωσαν τους πάντες.*Πηγή: sport-fm.gr*

Το scout report της Ατλέτικο!

Στην τελική ευθεία μπαίνει η προετοιμασία του Ολυμπιακού για τον αγώνα με τον ΟΦΗ και στη συνέχεια για την πρεμιέρα του Champions League με την Ατλέτικο Μαδρίτης. Ποια τα πλάνα του Μίτσελ.

Το scout report της Ατλέτικο
Οι αγώνες των εθνικών ομάδων ολοκληρώθηκαν και σταδιακά θα επιστρέψουν οι διεθνείς στις εγκαταστάσεις του Ρέντη για τα επόμενα παιχνίδια του Ολυμπιακού με ΟΦΗ και Ατλέτικο Μαδρίτης για το Champions League.

Χωρίς αμφιβολία, η προσοχή όλων είναι στραμμένη στην πρεμιέρα της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης και για αυτό τον λόγο σε οργανωτικό επίπεδο προσέχουν και την παραμικρή λεπτομέρεια.

Από το «ερυθρόλευκο» scout report προκύπτει ότι οι παίκτες του Μίτσελ πρέπει να βασιστούν στη δύναμη, αφού οι «ροχινμπλάνκος» - εκτός από τεχνική ομάδα με άριστη τακτική κατάρτιση – είναι και πολύ δυνατοί ως σύνολο.

Η προσοχή είναι στραμμένη στις προσωπικές μονομαχίες των ποδοσφαιριστών, κάτι που θα παίξει ιδιαίτερο ρόλο στην πρώτη αγωνιστική του Champions League.

Αυτό οδηγεί τον Μίτσελ στην απόφαση να χρησιμοποιήσει τον Μανιάτη, εφόσον ο αρχηγός είναι εντάξει, μαζί με τους Εντινγκά, Κασάμι και Τσόρι, ώστε να έχει μία δυνατή μεσαία γραμμή και να ελέγξει τον αγώνα.

Παράλληλα, εκείνο που προκύπτει από τις αναλύσεις της Ατλέτικο είναι μία ομάδα που βασίζεται αρκετά στο β’ ημίχρονο, αφού σε αρκετούς αγώνες καταφέρνει να σκοράρει σε αυτό το διάστημα και να πάρει πολύ σημαντικές νίκες.*Πηγή: sport-fm.gr*

Ήρθε και υπογράφει!!

Στην Αθήνα βρίσκεται από τα ξημερώματα της Τετάρτης ο Λοράν Αγκουαζί, ο οποίος θα αποτελέσει την τελευταία προσθήκη στο ρόστερ του Ατρομήτου για τον Γιώργο Παράσχο.

Ήρθε και υπογράφει
Τα τυπικά έχουν απομείνει για την ολοκλήρωση της τελευταίας μεταγραφής του Ατρομήτου.

Ο Λοράν Αγκουαζί βρίσκεται από τα ξημερώματα στην Αθήνα και εντός της ημέρας θα υποβληθεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια – αν δεν προκύψει κάποιο πρόβλημα – θα υπογράψει το συμβόλαιό του με τους Περιστεριώτες.

Για τον Αλγερινό μέσο είχαν ενδιαφερθεί η Σοσό και η Βαλανσιέν, αλλά οι επαφές δεν προχώρησαν και εντός της ημέρας θα φοράει τα κυανόλευκα.

Γεννημένος τον Μάρτιο του 1984 στο Λανγκρ της Γαλλίας, από Αλγερινό πατέρα και Γαλλίδα μητέρα, είναι απόφοιτος της φημισμένης σχολής ποδοσφαίρου του Μετς.

Από πέρυσι έχει φορέσει δύο φορές την φανέλα της εθνικής Αλγερίας -έχει και γαλλικό διαβατήριο- όμως δεν ήταν στην αποστολή της για το Μουντιάλ της Βραζιλίας. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ενίσχυση με εμπειρία!

Προτεραιότητα αποτελεί για τον Άρη η ενίσχυση του υπάρχοντος ρόστερ, με τον Γιώργο Γαλανό να επιθυμεί να κάνει το «μπαμ» με την απόκτηση του Λάζαρ και τις επαφές με Βάλλα και Γκουέλα.

Ενίσχυση με εμπειρία
Τις τρύπες που υπάρχουν στο υπάρχον ρόστερ του Άρη τρέχουν να καλύψουν οι άνθρωποι του Άρη, ακολουθώντας τις κατευθύνσεις που δίνει ο Γιώργος Γαλανός.

Πρόθεση του νέου διοικητικού ηγέτη των «κιτρίνων» είναι η απόκτηση πέντε με έξι ποδοσφαιριστών, οι οποίοι είναι έμπειροι και θα μπορέσουν να βοηθήσουν στην εξέλιξη των αρκετών νεαρών που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην ομάδα.

Ψηλά σε αυτή τη στιγμή είναι οι Γκουέλα, Βάλλας και Λάζαρ, στους οποίους έχουν κατατεθεί συγκεκριμένες οικονομικές προτάσεις και αναμένονται οι απαντήσεις τους.

Η πιο δύσκολη, βεβαίως, περίπτωση είναι του Ρουμάνου που έχει προτάσεις από ομάδες της Σούπερ Λίγκας και του εξωτερικού. Αυτή τη στιγμή, όμως, υπάρχουν πιθανότητες να γίνει το «μπαμ», ενώ παράλληλα υπάρχουν συζητήσεις και για άλλους ποδοσφαιριστές για τη μεσαία γραμμή και την άμυνα.*Πηγή: sport-fm.gr*

Φουλ για Τροχόφσκι!!

Για την απόκτηση του Πιότρ Τροχόφσκι φημολογείται ότι κινείται ο ΠΑΟΚ, για να ενισχύσει τη μεσαία του γραμμή.

Φουλ για Τροχόφσκι
Ποτέ στον ΠΑΟΚ δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο να κινηθούν για έναν ελεύθερο παίκτη για να ενισχύσουν την ομάδα για τις εφετινές της αγωνιστικές υποχρεώσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, λοιπόν, ο ΠΑΟΚ κινείται για την απόκτηση του Πιότρ Τροχόφσκι ο οποίος έμεινε ελεύθερος από τη Σεβίλλη.

Ο Δικέφαλος του Βορρά έχει δικαίωμα να προχωρήσει σε συμφωνία μαζί του και είναι κάτι για το οποίο καταβάλει έντονες προσπάθειες.

Ο Τροχόφσκι είναι μια αρκετά καλή περίπτωση παίκτη ο οποίος –εάν επιτευχθεί συμφωνία- έχει όλα τα φόντα να βοηθήσει αγωνιστικά την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Εχει περάσει από τις Μπάγερν Μονάχου, Στουτγκάρδη, Αμβούργο κι άλλες γερμανικές ομάδες, έχοντας ως τελευταίο του σταθμό (πέρα από το ενδιαφέρον που εκδήλωσαν κατά καιρούς οι Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ιντερ, Γιουβέντους, Ρόμα, Αννόβερο και Τότεναμ) τη Σεβίλλη.

Ωστόσο αν και έχει μεγάλη εμπειρία με θητεία σε μεγάλες ομάδες, το τελευταίο χρονικό διάστημα η καριέρα του έχει φθίνουσα πορεία.

Ταλαιπωρείται από αρκετούς τραυματισμούς και πρόσφατα έμεινε μονομερώς (!) ελεύθερος από τη Σεβίλλη, διεκδικώντας αποζημίωση από τον ισπανικό σύλλογο. *Πηγή: sport-fm.gr*

Τον Οκτώβρη οι μπουλντόζες!!

Αισιοδοξία επικρατεί στις τάξεις της ΑΕΚ πως μέσα στον Σεπτέμβρη θα έχει εκδοθεί η οικοδομική άδεια και τον Οκτώβρη θα ξεκινήσουν τα έργα για την ανέγερση της «Αγια-Σοφιάς».

Τον Οκτώβρη οι μπουλντόζες
Από χθες η ΑΕΚ γνωρίζει ότι ο δρόμος για την επιστροφή της στη Σούπερ Λίγκα ξεκινάει από το Αίγιο και ολοκληρώνεται με τον Άλιμο, εκτός όμως από το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι ο Δημήτρης Μελισσανίδης βρίσκεται σε επαφή με το γηπεδικό.

Στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο περιμένουν από μέρα σε μέρες τις εξελίξεις γύρω από την έκδοση της οικοδομικής άδειας και εντείνουν τις προσπάθειές τους για να μάθουν το πότε ακριβώς θα έχουν στα χέρια τους τα σημαντικά έγγραφα.

Σύμφωνα με το Goal, η πληροφόρηση που έχουν μέχρι στιγμής στην «Ένωση» είναι ότι μέσα στον Σεπτέμβρη θα πάρουν την οικοδομική άδεια και τον επόμενη μήνα θα τους δοθεί η δυνατότητα να ξεκινήσουν τα έργα για την ανέγερση της «Αγια-Σοφιάς».

Όσον αφορά τα μεταγραφικά, υπάρχουν απειροελάχιστες πιθανότητες να γίνει κάποια κίνηση, ενώ πολύ δύσκολα θα προχωρήσει και η περίπτωση του Κώστα Κατσουράνη. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Τρύπα στο νερό» οι διορθώσεις στον ΕΝΦΙΑ!!

Ποιες είναι οι τρεις μεγάλες αδικίες του «βελτιωμένου» ΕΝΦΙΑ

«Τρύπα στο νερό» οι διορθώσεις στον ΕΝΦΙΑ
Άνθρακες αποδεικνύεται ο θησαυρός της τροπολογία για τον ΕΝΦΙΑ, καθώς δεν επιφέρει ουσιαστικές αλλαγές, ενώ ταυτόχρονα προκαλεί σοβαρές αδικίες.

Σε κάθε περίπτωση, από την τροπολογία για τον ΕΝΦΙΑ προκύπτουν αδικίες τις οποίες ήδη επεσήμαναν παράγοντες της αγοράς και οι οποίες αφορούν κυρίως στη διακριτή μεταχείριση κτισμάτων τα οποία έχουν αποπερατωθεί και ημιτελών κτισμάτων, αλλά και ακινήτων που ηλεκτροδοτήθηκαν για λίγους μήνες μέσα στο 2013 και εκείνων που δεν ηλεκτροδοτήθηκαν καθόλου.

Οι αδικίες

1)Επιβάρυνση για τα κενά μη ηλεκτροδοτούμενα

- Κενό και μη ηλεκτροδοτούμενο ημιτελές κτίσμα δύο ορόφων (ισόγειο-πρώτος) επιφάνειας 100 τ.μ. με τιμή ζώνης 1.501 -2.000, παλαιότητας 10 ετών με δύο προσόψεις, θα πληρώσει ΕΝΦΙΑ 211 ευρώ.

- Κενό και αποπερατωμένο ακίνητο δύο ορόφων (ισόγειο-πρώτος) επιφάνειας 100 τ.μ. με τιμή ζώνης 1.501 -2.000, παλαιότητας 10 ετών με δύο προσόψεις, θα πληρώσει ΕΝΦΙΑ 527 ευρώ.

- Κενό και μη ηλεκτροδοτούμενο αποπερατωμένο ακίνητο δύο ορόφων (ισόγειο-πρώτος) επιφάνειας 100 τ.μ. με τιμή ζώνης 1.501 -2.000, παλαιότητας 10 ετών με δύο προσόψεις, θα πληρώσει ΕΝΦΙΑ που μετά την έκπτωση 20% θα μειωθεί στα 421 ευρώ.

2)Έκπτωση φόρου αλλά...

Για τη χορήγηση έκπτωσης φόρου 50% σε όσους έχουν εισόδημα κάτω από 9000 ευρώ (συν 1000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο μέλος) δεν θα λαμβάνονται υπόψη οι οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία και στην εφορία, αλλά δεν θα χορηγείται έκπτωση φόρου εφόσον η αξία των ακινήτων ξεπερνά τις 85.000 ευρώ για τον άγαμο ή τις 200.000 ευρώ για τον παντρεμένο με δύο παιδιά.

3)Κενά μη ηλεκτροδοτούμενα για όλο το 2013 με έκπτωση 20%

Για το έτος 2014 να ελαφρυνθούν φυσικά πρόσωπα που είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδος και έχουν δικαιώματα επί κύριων χώρων κατοικιών, μονοκατοικιών, διαμερισμάτων και επαγγελματικών στεγών, τα οποία παρέμειναν καθ' όλη τη διάρκεια του προηγούμενου έτους (2013) κενά και ουδόλως κατά το έτος αυτό ηλεκτροδοτήθηκαν, προβλέπεται ότι ο προκύπτων φόρος (κύριος και συμπληρωματικός) μειώνεται κατά 20%. Είναι αυτονόητο, ότι η διάταξη αυτή αφορά αποκλειστικά τα ανωτέρω κτίσματα τα οποία έχουν αποπερατωθεί και ηλεκτροδοτηθεί, πλην, όμως, καθ' όλο το έτος 2013, παρέμειναν κενά και δεν ηλεκτροδοτήθηκαν.

Δηλαδή αν ένα ακίνητο είχε ρεύμα ή ήταν νοικιασμένο έστω για ένα μήνα μέσα στο 2013 δεν θα πάρει την έκπτωση του 20%.

Πηγή: newsbeast.gr

Κάλεσμα Ρανιέρι σε Καραγκούνη!!!

Τον Γιώργο Καραγκούνη ζήτησε ο Κλαούντιο Ρανιέρι από την ΕΠΟ ως συνεργάτη στην Εθνική Ελλάδας, όπως αποκαλύπτει σήμερα η SportDay. Τα λένε ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός με τον πρώην, Φερνάντο Σάντος.

Κάλεσμα Ρανιέρι σε Καραγκούνη!
Θορυβημένος και προβληματισμένος από όσα του καταλογίστηκαν όλες αυτές τις μέρες για την ήττα της Εθνικής Ελλάδας από την Ρουμανία εμφανίζεται ο Κλαούντιο Ρανιέρι, ο οποίος ενημερώθηκε εκτενώς από την Ομοσπονδία.

Ο νέος ομοσπονδιακός προπονητής είχε επαφή με τον Γιώργο Σαρρή μετά το κυριακάτικο παιχνίδι και, όπως γράφει σήμερα η SportDay, ζήτησε από τον πρόεδρο την ΕΠΟ να συνεργαστεί με τον Γιώργο Καραγκούνη.

Από την πλευρά του, ο κ. Σαρρής ήταν όλες αυτές τις μέρες σε επικοινωνία με τον ιστορικό αρχηγό της «γαλανόλευκης», όχι μόνο στα επίσημα, και του μεταφέρθηκε η επιθυμία του Ρανιέρι. Ο Καραγκούνης τόνισε ότι πρόθεσή του είναι να συνεχίσει να παίζει ποδόσφαιρο για ακόμη έναν χρόνο και αν δεν βρει κάποια ομάδα, τότε ευχαρίστως θα απαντήσει θετικά στην πρόταση που δέχθηκε.

Αυτή τη στιγμή όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, με τις πιθανότητες ο «Κάρα» να επιστρέψει στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα να είναι υπαρκτές. Ο ρόλος που θα προταθεί στον Καραγκούνη είναι κάτι σαν άμεσος σύμβουλος του Ιταλού και όχι σαν τεχνικός διευθυντής, όπως συνέβαινε στην περίπτωση του Τάκη Φύσσα.

Από εκεί και πέρα, στις 16 και 17 Σεπτεμβρίου είναι προγραμματισμένο το μεγάλο συνέδριο της UEFA και της FIFA για τους ομοσπονδιακούς προπονητές.

Είναι το συνέδριο που γίνεται πάντα ύστερα από μεγάλες διοργανώσεις και βέβαια αυτή τη φορά θα συζητηθούν όλες οι εντυπώσεις, τα τεχνικά συμπεράσματα για την εξέλιξη του ποδοσφαίρου και γενικά όλα όσα έγιναν το περασμένο καλοκαίρι στο Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Επομένως εκεί θα δώσουν το «παρών» ο Ρανιέρι και ο Φερνάντο Σάντος, με τον νυν και τον πρώην προπονητή της Εθνικής Ελλάδας να έχουν τετ-α-τετ και να συζητούν οι δυο τους για τη «γαλανόλευκη». *Πηγή: sport-fm.gr*

«Αυτό που έγινε θα μείνει στη μνήμη μας»

Στις ανεπανάληπτες στιγμές που έζησαν τα μέλη της Εθνικής Ελπίδων στην Κατερίνη στάθηκε ο Κώστας Τσάνας μετά τη νίκη επί της Πολωνίας που δεν έδωσε την τελευταία στιγμή την πρόκριση στα τελικά.

«Αυτό που έγινε θα μείνει στη μνήμη μας»
Ο ομοσπονδιακός τεχνικός τόνισε πως όλοι έκαναν το καθήκον του και πως μπορεί να ολοκληρώθηκε ο κύκλος της συγκεκριμένης ομάδας, όμως οι συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές έχουν μέλλον και τους έδωσε συγχαρητήρια, όπως και στους φιλάθλους που έδωσαν το "παρών".

Αναλυτικά: «Ζήσαμε για άλλη μια φορά στην Κατερίνη ανεπανάληπτες στιγμές, αυτό που έγινε σήμερα θα μείνει ανεξίτηλο στη μνήμη όλων. Κάναμε το καθήκον μας με υπερπροσπάθεια των παιδιών και όμορφο ποδόσφαιρο, όμως στο τέλος δεν πανηγυρίσαμε την πρόκριση.

Αυτή η ομάδα μπορεί να έκλεισε σήμερα τον κύκλο της, όμως είμαι σίγουρος ότι αυτά τα παιδιά αποτελούν το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους και το θερμό χειροκρότημα των φιλάθλων είναι η καλύτερη απόδειξη ότι έδωσαν και την ψυχή τους για κάτι που ήταν εξ’ αρχής δύσκολο. Είμαι θλιμμένος, αλλά και χαρούμενος».

Αγωνία για Πο!!

Στην αγωνία για τη συμμετοχή του Πο Γκασόλ εστιάζουν οι Ισπανοί, ενόψει του προημιτελικού του Μουντομπάσκετ την Τετάρτη κόντρα στη Γαλλία.

Αγωνία για Πο
Ο διεθνής σέντερ των Μπουλς αντιμετωπίζει πρόβλημα με ένα μυϊκό τραυματισμό και είναι αυτή τη στιγμή είναι αμφίβολη η συμμετοχή του κόντρα στους «τρικολόρ».

Ο 30χρονος αισθάνεται ενοχλήσεις στο πόδι και ο Χουάν Ορένγκα σκέφτεται αν θα τον αφήσει στον πάγκο ή θα τον ξεκινήσει από την αρχή της αναμέτρησης, με τον Γκασόλ να περνά την περισσότερη ώρα στο φυσιοθεραπευτήριο των "φούριας ρόχας". *Πηγή: sport-fm.gr*

Λαγός: «Είναι κρίμα»

Στην προσπάθεια της Εθνικής Ελπίδων και στην ατυχία στην υπόθεση πρόκρισης αναφέρθηκε ο Τάσος Λαγός μετά τη νίκη απέναντι στην Πολωνία.

Λαγός: «Είναι κρίμα»
Απογοητευμένος από τον άδοξο αποκλεισμό της Εθνικής Ελπίδων από τα τελικά του Euro 21 εμφανίστηκε ο Τάσος Λαγός. Ο μέσος του Παναθηναϊκού, μετά τη νίκη απέναντι στους Πολωνούς, στάθηκε στην ατυχία της ομάδας του Τσάνα, που παρά την προσπάθεια που έκανε έμεινε εκτός λόγω της νίκης των Σουηδών απέναντι στην Τουρκία.

Αναλυτικά:

«Σήμερα φάνηκε γιατί το ποδόσφαιρο είναι ένα από τα αθλήματα που αγαπάει ο κόσμος. Είμαστε υπερήφανοι για την προσπάθειά μας. Είμαστε υπερήφανοι για ό,τι κάναμε και είναι κρίμα που μείναμε έξω.

Κάναμε μια φοβερή προσπάθεια. Γεμίσαμε με εμπειρίες και ωριμάσαμε ποδοσφαιρικά.Μείναμε έξω στις λεπτομέρειες, αλλά ίσως αυτό αποδειχθεί ένα πολύ καλό μάθημα για το μέλλον. Ίσως μας κόστισαν μερικά λάθη στα προηγούμενα παιχνίδια. Ένας βαθμός ας πούμε που θα μπορούσαμε να πάρουμε.

Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους αφού δείξαμε ένα πολύ καλό πρόσωπο σήμερα κόντρα στην Πολωνία, αλλά και γενικά στην διοργάνωση».

Κάτι από… Dream team!!

Στα ημιτελικά του Παγκόσμιου κυπέλλου της Ισπανίας όπου θα αντιμετωπίσει την Λιθουανία προκρίθηκαν οι ΗΠΑ, που επικράτησαν 119-76 της Σλοβενίας με θεαματικό ξέσπασμα στο δεύτερο ημίχρονο.

Κάτι από… Dream team
Το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Παγκόσμιου κυπέλλου (όπου θα αντιμετωπίσουν τη Λιθουανία) πήραν όπως αναμενόταν οι Αμερικανοί. Αν και συνάντησαν σθεναρή αντίσταση από τους Σλοβένους στο πρώτο ημίχρονο, απλοποίησαν τα πράγματα στο δεύτερο και προσέφεραν τη πιο θεαματική ίσως παράστασή τους στο φετινό τουρνουά, θυμίζοντας με το τελικό 119-76 κάτι από τις παλιές μεγάλες ομάδες που παρουσίασαν στις μεγάλες διοργανώσεις.

Κορυφαίοι για την ομάδα του Σιζέφσκι οι Τόμπσον (20 πόντοι), Φαρίντ (14π. και 10ριμπ.), άφαντος στο πρώτο, αλλά εξαιρετικός στο δεύτερο ημίχρονο ο Χάρντεν με 14. Από την Σλοβενία του Γιούρι Ζνοβντς που παρασύρθηκε σε γρήγορο ρυθμό στο πρώτο μέρος και έμεινε από δυνάμεις στη συνέχεια, ξεχώρισαν οι Λόρμπεκ και ο -κατά τα άλλα άστοχος- Γκόραν Ντράγκιτς με 12 και 13 πόντους αντίστοιχα.

Το ματς:

Η Σλοβενία επέβαλε γρήγορο ρυθμό από την αρχή και με τον Σλόκαρ να ευστοχεί, προηγήθηκε 8-4 στο 3΄, δείχνοντας με το «καλημέρα» διάθεση να διεκδικήσει τις όποιες πιθανότητες της αναλογούσαν. Σύντομα οι ΗΠΑ έβαλαν τα πράγματα στη… θέση τους, χάρη στα οκτώ επιθετικά ριμπάουντ σε 5 λεπτά και 14 συνολικά στη 1η περίοδο. Με τους Φαρίντ και Τόμπσον να οδηγούν στο σκοράρισμα, η ομάδα του Σιζέφσκι προηγήθηκε 19-12 στο 7΄, σε ένα ματς που είχε φρενήρη ρυθμό, αφού οι Σλοβένοι ακολουθούσαν και με το παραπάνω τις run and gun επιθέσεις των αμερικάνων. Με τον Λόρμπεκ να είναι σε εξαιρετική κατάσταση το δεκάλεπτο έληξε 29-22

Με τους Ντέιβις και Ρόουζ να έχουν μπει στην εξίσωση του αγώνα, οι ΗΠΑ προηγήθηκαν για πρώτη φορά με 11 πόντους (37-26) στο 13΄, χωρίς όμως να πείθουν ιδιαίτερα με την εικόνα τους. Ο Λόρμπεκ βρήκε βοήθειες από τους δύο Ντράγκιτς και η Σλοβενία που ήλεγχε πλέον τα αμυντικά ριμπάουντ μείωσε στο -7 στο τέλος του ημιχρόνου (49-42), έχοντας όπλο τη μαχητικότητα, τους αιφνιδιασμούς, αλλά και το πολύ καλό 50% σε δίποντα και τρίποντα (16/32)

Πιο σοβαρά μπήκαν στο 3ο δεκάλεπτο οι αμερικανοί, έκαναν επί μέρους 8-2 και έφτασαν τη διαφορά στους 13 (57-44) στο 22΄ με τον Ίρβινγκ να έχει αφυπνιστεί επιθετικά. Η διαφορά πήγε μέχρι και το +17 (66-49 στο 25΄) και πλέον τα πράγματα είχαν πάρει τη φυσιολογική τους ροή. Οι Σλοβένοι είχαν μείνει εμφανώς από δυνάμεις, αδυνατούσαν να παίξουν το ίδιο γρήγορα με το πρώτο μέρος, δεν είχαν επιστροφές στην άμυνα, με αποτέλεσμα οι ΗΠΑ να προσφέρουν και θεαματικά καρφώματα στους αιφνιδιασμούς. Από τη στιγμή που και ο… άφαντος στο πρώτο ημίχρονο Χάρντεν άρχισε να σκοράρει κατά ριπάς, η διαφορά εκτοξεύτηκε στο +22 για τις ΗΠΑ στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου.

Η συνέχεια ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, η διαφορά συνεχώς αυξανόταν υπέρ των αμερικανών, που έκαναν ο,τι ήθελαν τους άδειους από ενέργεια και επιθετικές λύσεις Σλοβένους, με αποτέλεσμα ο πρώτος ημιτελικός του Παγκόσμιου κυπέλλου ανάμεσα σε ΗΠΑ και Λιθουανία να είναι πλέον γεγονός…

Τα δεκάλεπτα: 29-22, 49-42, 86-64, 119-76.

ΗΠΑ (Σιζέφσκι): Κάρι 6, Τόμπσον 20 (4), Ρόουζ 12, Φαρίντ 14, Γκέι 7 (2), Ντερόζαν 6, Ίρβινγκ 12 (1), Πλάμλι 4, Κάζενς 9 , Χάρντεν 14 (2) , Ντέιβις 13, Ντράμοντ 2.
Σλοβενία (Ζντοβντς): Μπάλαζιτς 9 (1), Σλόκαρ 7 (1), Νίκολιτς, Πρέπελιτς 9 (1), Μούριτς 6, Μπλάζιτς, Ζούπαν 2, Γκ. Ντράγκιτς 13 (1), Ζ. Ντράγκιτς 11 (2), Λόρμπεκ 12 (1), Κλόμπουτσαρ 3 (1), Όμιτς 4. *Πηγή: sport-fm.gr*

Και… τέζα η Ολλανδία!! (video)

Από πού της ήρθε δεν κατάλαβε η Ολλανδία! Η Τσεχία άφησε στον τόπο τους «οράνιε» και μ’ ένα γκολ στις καθυστερήσεις (2-1) μουντζούρωσε την πρεμιέρα τους στα προκριματικά και το ντεμπούτο του Χίντινκ.

Και… τέζα η Ολλανδία! (video)

Παρουσιάζοντας ένα πρόσωπο πολύ διαφορετικό απ’ το κυρίαρχο που δείχνουν συνήθως σε προκριματικά και επηρεασμένοι απ’ την απουσία του Ρόμπεν, οι «οράνιε» έφυγαν άπραγοι (και άποντοι) από την Τσεχία.

Η ομάδα του Πάβελ Βιρμπά παρουσιάστηκε εξαιρετικά αποτελεσματική και παρόλο που ο Ντε Φράι ισοφάρισε στο 55’ την γκολάρα του Ντοκάλ (22’), διεκδίκησε ως το τέλος τη νίκη. Και τελικά την πανηγύρισε -έπειτα από μια γκέλα του Γιάνμαατ που εκμεταλλεύτηκε άψογα ο Πιλάρ στις καθυστερήσεις.





Την ίδια ώρα, η εκπληκτική Ισλανδία ρωτούσε… «πού σε πονεί και πού σε σφάζει» την Τουρκία. Οι Σκανδιναβοί προηγήθηκαν με τον Μπόντβαρσον στο 18’ και όταν οι γείτονες έμειναν με δέκα στο 59’ (λόγω αποβολής του Τοπράκ) έκαναν πάρτι. Όχι απλά ξεκίνησαν με νίκη λοιπόν τα προκριματικά, αλλά έφτασαν (με κολλητά γκολ των Σίγκουρντσον και Σίγκθορσον) στο εντυπωσιακό 3-0.




Τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής

Καζακστάν-Λετονία 0-0

Τσεχία-Ολλανδία 2-1
(22’ Ντοκάλ, 90’+1’ Πιλάρ - 55’ Ντε Φράι)

Ισλανδία-Τουρκία 3-0
(18’ Μπόντβαρσον, 76’ Σίγκουρντσον, 77’ Σίγκθορσον)


Η βαθμολογία

Ισλανδία 3 (3-0)
Ολλανδία 1 (1-1)
Τσεχία 1 (1-1)
Λετονία 1 (0-0)
Καζακστάν 1 (0-0)
Τουρκία 0 (0-3)


Η επόμενη αγωνιστική (10/10)

Λετονία-Ισλανδία
Ολλανδία-Καζακστάν
Τουρκία-Τσεχία *Πηγή: sport-fm.gr*

Μάγκες με τα όλα τους!! (video)

Τι τους έκανε μέσα στο σπίτι τους… Με παλικαρίσια εμφάνιση (και απόκρουση πέναλτι στο 90'), η Κύπρος «ξέρανε» τη Βοσνία και επιστρέφει στη Μεγαλόνησο με το διπλό (2-1). Καθάρισε ο Μπέιλ για την Ουαλία

Μάγκες με τα όλα τους! (video)

Ο Ιμπίσεβιτς έβαλε μπροστά του γηπεδούχους μόλις στο 6’ και φάνηκαν κάποια «σύννεφα». Διόλου, όμως, αυτό το γκολ πτόησε τους φιλοξενούμενους. Ίσα-ίσα που συνέχισαν να προσπαθούν και επ’ ουδενί δεν είχαν παρατήσει τον αγώνα. Και η επιμονή-υπομονή τους δικαιώθηκε με τη λήξη του πρώτου μέρους, όταν ο Χριστοφή έφερε το ματς στα ίσα και «πάγωσε» το γήπεδο.

Η ολική… παγωμάρα ήρθε αργότερα! Διότι οι Βόσνιοι το πάλευαν, αλλά δεν μπορούσαν με τίποτα να διασπάσουν την αντίπαλη άμυνα. Και στην προσπάθειά τους για ένα «χρυσό» γκολ, ο Χριστοφή πήρε φοβερή κάθετη μπαλιά και με τελείωμα που θα ζήλευαν και οι μεγαλύτεροι φορ του κόσμου έστειλε στα ουράνια την Κύπρο, κάνοντας το 1-2 στο 74’.

Κι όταν φάνηκε πως θα μπορούσε να… κοπεί απότομα η χαρά των Κυπρίων (σε πέναλτι που κέρδισε ο Τζέκο στο 90’), ο Γιωργαλλίδης έκανε με τη σειρά του… πλάκα στον Πιάνιτς και αποκρούοντας την εσχάτη των ποινών, χάρισε το τεράστιο διπλό στην εθνική του!







Στο άλλο ματς του ομίλου, η Ανδόρα πήγε να «τσιμπήσει» τους πρώτους βαθμούς στην ιστορία της σε προκριματικά του Euro, όταν προηγήθηκε με πέναλτι του Λίμα στο 6’. Ο Μπέιλ, όμως, είχε άλλη… άποψη. Και αφού αρχικά ισοφάρισε με κεφαλιά στο 22’, στο 81’ με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ έδωσε τη χαριστική… βολή και ουσιαστικά «καθάρισε» μόνος του για λογαριασμό της Ουαλίας (2-1).



Andorra 1-2 Wales  (All Goals) (EURO 2016... από Bayeo


Τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής:

Ανδόρα-Ουαλία 1-2
(6’ πεν. Λίμα – 22’ Μπέιλ, 81’ Μπέιλ)

Βοσνία-Κύπρος 1-2
(6’ Ιμπίσεβιτς – 45’, 73’ Χριστοφή)

Η βαθμολογία του 2ου ομίλου:

1. Κύπρος 3β.

2. Ουαλία 3β.

3. Βοσνία 0β.

4. Ανδόρα 0β.

5. Βέλγιο 0β.*

6. Ισραήλ 0β.*

* Ματς λιγότερο

Η επόμενη 2η αγωνιστική (10/10):

Βέλγιο-Ανδόρα
Κύπρος-Ισραήλ
Ουαλία-Βοσνία*Πηγή: sport-fm.gr*

Τέρμα τα αστεία!! (video)

Η εποχή Αντόνιο Κόντε στον πάγκο της Ιταλίας ξεκίνησε θετικά. Η «σκουάντρα ατζούρα» έδειξε ότι δεν αστειεύεται περνώντας εύκολα από την έδρα των Νορβηγών (2-0). Το καθήκον τους Βούλγαροι και Κροάτες.

Τέρμα τα αστεία (video)

Τον δρόμο για το πρώτο «τρίποντο» στο γκρουπ άνοιξε ο Ζάζα σκοράροντας στο 16ο λεπτό, ενώ ο Μπονούτσι με κεφαλιά στο 62’ «σφράγισε» τη νίκη.

Την ίδια ώρα, η Κροατία αν και δυσκολεύτηκε επικράτησε με γκολ των Μόντριτς (46’) και Κράμαριτς (81') 2-0 της Μάλτας , που έπαιζε από το 31ο λεπτό με δέκα παίκτες λόγω αποβολής. Με το δεξί και οι Βούλγαροι, που χρειάστηκαν το γκολ του Χριστόβ στο 87’ για να δραπετεύσουν από το Αζερμπαϊτζάν.




Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής:

Τρίτη 9/9

Αζερμπαϊτζάν – Βουλγαρία 1-2
(54’ Ναζάροφ - 14’ Μιτσάνκσι, 87’ Χριστόβ)

Κροατία – Μάλτα 2-0
(46’ Μόντριτς, 81' Κράμαριτς)

Νορβηγία – Ιταλία 0-2
(16’ Ζάζα, 62’ Μπονούτσι)

Η επόμενη (2η):

Παρασκευή 10/10
Βουλγαρία-Κροατία
Ιταλία-Αζερμπαϊτζάν
Μάλτα-Νορβηγία

Η Βαθμολογία:

1. Ιταλία 3
2. Κροατία 3
3. Βουλγαρία 3
4. Αζερμπαϊτζάν 0
5. Μάλτα 0
6. Νορβηγία 0 *Πηγή: sport-fm.gr*

Υπογράφει στον Ατρόμητο ο Αγκουαζί!

Μια «ανάσα» από την απόκτηση του Λορέν Αγκουαζί βρίσκεται ο Ατρόμητος, εφόσον περάσει με επιτυχία τις ιατρικές εξετάσεις.

Υπογράφει στον Ατρόμητο ο Αγκουαζί
Ο διεθνής Αλγερινός μέσος θα υποβληθεί σε εξετάσεις την Τετάρτη και εφόσον αυτές κριθούν ικανοποιητικές, θα υπογράψει συμβόλαιο με τους Περιστεριώτες και θα τους ενισχύσει στη θέση του αμυντικού χαφ, που εδώ και καιρό έψαχνε παίκτη ο Γιώργος Παράσχος.

Ο 26χρονος παίκτης διαθέτει γαλλικό διαβατήριο και τη σεζόν που ολοκληρώθηκε, αγωνιζόταν στην Καέν, ενώ έχει φορέσει και τις φανέλες των Ιστρ, Μπουλόν, Μπεζανσόν και Μετς. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ανακοίνωσε Ελ Αμίν ο Απόλλων Πατρών!!

Στον Απόλλωνα Πατρών θα συνεχίσει την καριέρα του τη νέα αγωνιστική περίοδο ο Μουχάμεντ Ελ Αμίν.

Ανακοίνωσε Ελ Αμίν ο Απόλλων Πατρών
Οι Πατρινοί ανακοίνωσαν την Τρίτη την απόκτηση του Αμερικανού γκαρντ για τον επόμενο χρόνο, με τον 27χρονο να αντικαθιστά στο ρόστερ των «μελανόλευκων» τον Τράβις Κον.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Ο Απόλλων Πάτρας ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας του με τον αθλητή Muhammad El-Amin. Ο Αμερικανός γκαρντ είναι γεννημένος στις 25 Ιουλίου 1987 και έχει ύψος 1.93.

Την περίοδο 2013-14, αγωνίστηκε με την Κέρμεντ στο πρωτάθλημα Ουγγαρίας (18.4 p, 4.5 r, 3.4 a).

Θα αντικαταστήσει στο ρόστερ του Απόλλωνα τον Travis Cohn».

Βέλλιος: «Τεράστια ομάδα, κίνητρο ο Ρανιέρι»!

Λίγα λεπτά μετά την… ψυχρολουσία της Κατερίνης, ο Αποστόλης Βέλλιος καταγράφει τα συναισθήματα του στο sport-fm.gr δηλώνοντας τους εφεξής στόχους των διεθνών της Ελπίδων.

Βέλλιος: «Τεράστια ομάδα, κίνητρο ο Ρανιέρι»!

Τα πανηγύρια με τη λήξη στην Κατερίνη για το 3-1 της «γαλανόλευκης» μετατράπηκαν σε λίγα δευτερόλεπτα σε μούδιασμα, πικρία. Βλέπετε, μπήκε κι ένα… πέμπτο, στο παιχνίδι της Σουηδίας με την Τουρκία. Οι Σκανδιναβοί, αφού πρώτα είχαν δει τους γείτονες μας να κάνουν το 3-1, 3-3, σκόραραν στις καθυστερήσεις, επικράτησαν με 4-3 κι ήταν αυτοί που έτσι έκοψαν πρώτοι το νήμα, παίρνοντας την πρόκριση.

«Με τη λήξη του δικού μας παιχνιδιού ακούστηκε πως το παιχνίδι στη Σουηδία είχε λήξει, γι’ αυτό και πανηγυρίσαμε. Η προσγείωση βέβαια μόλις μάθαμε το τελικό σκορ εκεί, ήταν πολύ απότομη», σχολιάζει ο Αποστόλης Βέλλιος σε δηλώσεις του στο sport-fm.gr.

Η αποτίμηση του; «Είναι γλυκόπικρη η αίσθηση. Κάναμε αυτό που έπρεπε από την πλευρά μας, κερδίσαμε με δύο γκολ διαφορά. Τα υπόλοιπα, δεν μπορούσαμε να τα ελέγξουμε. Αποδείξαμε για ακόμη μια φορά πόσο καλή ομάδα έχουμε. Για μένα ήταν η καλύτερη στο γκρουπ με ποιότητα τέτοια που έπρεπε να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια. Αυτό όμως είναι το ποδόσφαιρο», τονίζει ο επιθετικός της Λιρς.

Ο κύκλος αυτής της ομάδας με το χτεσινό παιχνίδι ολοκληρώθηκε. Η παρουσία του Κλαούντιο Ρανιέρι στο γήπεδο ενδεικτική της συνέχειας που τόσο ο Βέλλιος όσο κι οι υπόλοιποι διεθνείς φιλοδοξούν να υπάρξει, πλέον με το εθνόσημο της Ανδρών. «Μόνο και μόνο η παρουσία του κυρίου Ρανιέρι στο γήπεδο ήταν ένα τεράστιο κίνητρο για εμάς. Ηρθε και μετά το τέλος του παιχνιδιού στα αποδυτήρια για να μας μιλήσει, να μας δώσει συγχαρητήρια για την προσπάθεια και να μας ευχηθεί για τη συνέχεια. Για εμάς, είναι ότι καλύτερο αυτό. Ο στόχος μου, ο στόχος όλων μας πλέον άλλωστε είναι αυτός, η Εθνική». *Πηγή: sport-fm.gr*

«Μαρσάρει» για Ξάνθη!!

Ανεβάζουν σιγά-σιγά τις στροφές οι παίκτες του ΠΑΣ Γιάννινα ενόψει τις αναμέτρησης απέναντι στην Ξάνθη. Απόντες Λίλα και Στρούνα.

«Μαρσάρει» για Ξάνθη
Σε ρυθμούς Σούπερ Λίγκας, ενόψει της αναμέτρησης για την 3η αγωνιστική απέναντι στην Ξάνθη, επιστρέφουν οι παίκτες του ΠΑΣ Γιάννινα. Οι παίκτες του Γιάννη Πετράκη στην προπόνηση της Τρίτης δούλεψαν κατά κύριο λόγο στην τακτική αλλά και στην ειδική αντοχή.

Ο έμπειρος τεχνικός της ομάδας των Ιωαννίνων δεν είχε στην διάθεσή του τους Τσουκαλά και Ιωάννου, οι οποίοι ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα λόγω τραυματισμών. Επίσης, απουσίαζαν και οι διεθνείς Λίλα και Στρούνα, οι οποίοι αναμένεται από την Τετάρτη να πιάσουν δουλειά. *Πηγή: sport-fm.gr*

Πρεμιέρα με νίκη!!

Με τον ιδανικότερο τρόπο ξεκίνησε τις φιλικές του υποχρεώσεις στην καλοκαιρινή προετοιμασία του ο Πανελευσινιακός, επικρατώντας του Αετού Καλλιθέας 64-53 στη Γούβα.

Πρεμιέρα με νίκη
Ο Πανελευιανιακός επικράτησε 64-53 του Αετού Καλλιθέας στη Γούβα σε φιλική αναμέτρηση και ξεκίνησε νικηφόρα τους αγώνες προετοιμασίας, ενόψει της έναρξης των επίσημων υποχρεώσεων.

Πρώτος σκόρερ των «σταχυοφόρων» ήταν ο Μάρεϊ με 16 πόντους.

Το επόμενο φιλικό του Πανελευσινιακού είναι την ερχόμενη Παρασκευή στο τουρνουά της Κύμης κόντρα στην τοπική ομάδα.

Για προληπτικούς λόγους, δεν αγωνίστηκαν οι Βασιλόπουλος, Αθανασούλας, Ιωάννου, όπως και ο εγχειρισμένος Τζόνσον!


Τα δεκάλεπτα: 16-15, 37-27, 54-37, 64-53

Πανελευσινιακός: Αβραμίδης 4, Μάρκοβιτς 11, Κοξ 8 (2), Μάρεϊ 16, Τσακαλέρης 10 (1), Μάντζαρης 3, Δορκοφίκης 10, Σωτηράκης 2 *Πηγή: sport-fm.gr*

Το γκολ που απέκλεισε την Εθνική μας!! (video)

Όταν το βλέπεις σου φταίνε όλα. Οι αμυντικοί που δεν έβαλαν κόντρα. Ο γκολκίπερ που έμεινε όρθιος. Γιατί είναι δύσκολο να χωνέψεις το γκολ της Σουηδίας που έκλεψε την πρόκριση απ’ την Εθνική Ελπίδων!

Το γκολ που απέκλεισε την Εθνική μας! (video)

Σχεδόν 90 δευτερόλεπτα απ’ το να κατακτήσει η Εθνική Ελπίδων μια επική πρόκριση.

Η μπάλα όμως -στο άλλο παιχνίδι και όχι στο δικό τους- δεν ήθελε τα παιδιά του Κώστα Τσάνα.

Κι αφού έφτασε στα πόδια του Όσκαρ Χίλιεμαρκ κατέληξε στα δίχτυα της Τουρκίας, για το 4-3 που έστειλε -σχεδόν σε νεκρό χρόνο- τους Σκανδιναβούς στο Euro!




*Πηγή: sport-fm.gr*