Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2009

Ενταση στους Θρακομακεδόνες


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Περίπου 100 με 150 οπαδοί της ΑΕΚ ανέβηκαν με άγριες διαθέσεις στο προπονητικό κέντρο της ομάδας στους Θρακομακεδόνες προκειμένου να αποδοκιμάσουν προπονητή και παίκτες για τον αποκλεισμό από τον Θρασύβουλο. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν αποκλείσει την περιοχή προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα. Τα... άκουσαν οι «κίτρινοι» κατά τη διάρκεια της αποχώρησής τους από το γήπεδο της Φυλής αλλά και ο Ντούσαν Μπάγεβιτς.

Στο μεταξύ, σαν... ταύρος σε υαλοπωλείο μπήκε ο Βασίλης Δημητριάδης στα αποδυτήρια και τα έψαλλε στους παίκτες κάνοντας λόγο για μέρα ντροπής...

«Είναι ντροπή στην ΑΕΚ να γίνονται αυτά. Είναι ντροπή να φοράτε τη φανέλα της ΑΕΚ. Όποιος δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό το πράγμα και όποιος θέλει να σηκωθεί να φύγει. Η ΑΕΚ θα προχωρήσει με αυτούς που θέλουν και μπορούν. Στεναχωρήσατε τον κόσμο. Τον πικράνατε. Έναν κόσμο που είναι από την αρχή δίπλα σας. Θα «φάτε» μεγαλύτερο πρόστιμο ο καθένας ξεχωριστά και μετά όλοι μαζί», φέρεται να είπε σε έντονο ύφος ο Δημητριάδης προς τους ποδοσφαιριστές, ενώ κανείς εξ αυτών δεν μίλησε μετά το τέλος του ματς.

Κατά την έξοδό του από τα αποδυτήρια, ο Βασίλης Δημητριάδης ρωτήθηκε για ποιους πέντε παίκτες εννοούσε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς στη συνέντευξη Τύπου με τον τιμ μάνατζερ της ΑΕΚ να μην προχωρά σε ονόματα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αυτό είναι δικό μας θέμα».

Μπάγεβιτς: "Αν μείνω, θα φύγουν πέντε παίκτες"


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Για κοροϊδία πέντε ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ (δεν τους κατονόμασε) και για ντροπή έκανε λόγο ο Ντούσαν Μπάγεβιτς. Ο Σερβοέλληνας τεχνικός σαφώς απογοητευμένος από τον αποκλεισμό στο κύπελλο από τον Θρασύβουλο υπογράμμισε πως αυτοί οι «πέντε» δεν θα ξαναπαίξουν με τον ίδιο στον πάγκο!

«Δεν έχω να πω πολλά για το παιχνίδι. Συγχαρητήρια στο Θρασύβουλο. Η κοροϊδία σταματάει εδώ. Ντρέπομαι για όσα έχουν συμβεί, αλλά αν πω περισσότερα θα γελάσετε. Αν μείνω στην ΑΕΚ, πέντε παίκτες θα πρέπει να φύγουν. Αν δεν φύγουν, δεν θα ξαναπαίξουν με μένα προπονητή», ήταν μεταξύ άλλων τα λόγια του Μπάγεβιτς.

Αποφεύχθηκαν τα χειρότερα με Μπουρούση


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Τυχερός μέσα στην ατυχία του στάθηκε ο Γιάννης Μπουρούσης καθώς ο φόβος για ρήξη έσω πλαγίου συνδέσμου δεν επιβεβαιώθηκε. Ο σέντερ του Ολυμπιακού υποβλήθηκε σήμερα (29/10) σε μαγνητική τομογραφία, η οποία έδειξε ότι δεν έχουν πειραχθεί σύνδεσμος και μηνίσκος και έτσι αποφεύχθηκαν τα χειροτέρα.

Συγκεκριμένα οι εξετάσεις έδειξαν, ότι ο διεθνής παίκτης έχει υποστεί οστικό οίδημα έσω μηριαίου κονδύλου και κάκωση έσω θύλακος του συνδεσμικού συστήματος. Ήδη στο αριστερό πόδι του τοποθετήθηκε νάρθηκας ενώ μέσα στις επόμενες ημέρες θα επανεξεταστεί η κατάστασή του. Τότε είναι που θα αποφασιστεί και πότε θα επιστρέψει στα γήπεδα.

Υπέγραψε διετές ο Παπανικολάου


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

«Κίτρινος» και επίσημα είναι από την Πέμπτη (29/10) ο Χρήστος Παπανικολάου (24χρ., 1,95), καθώς ο νεαρός γκαρντ έπεισε τον Φώτη Κατσικάρη και υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με τον Αρη για δυο χρόνια.

Ο Παπανικολάου, που το τελευταίο διάστημα έκανε προπονήσεις με τους Θεσσαλονικείς, επιστρέφει στην ομάδα από την οποία ξεκίνησε την ενασχόλησή του με το μπάσκετ, αφού προέρχεται από τις ακαδημίες του Αρη.

«Η Κ.Α.Ε. Αρης ανακοινώνει την απόκτηση του Χρήστου Παπανικολάου, ο οποίος υπέγραψε διετές συμβόλαιο. Ο 24χρονος γκαρντ, που είχε ξεκινήσει την καριέρα του από τις ακαδημίες των «κίτρινων» και τα δύο προηγούμενα χρόνια ανήκε στην Α.Ε.Λ., προπονήθηκε σήμερα το απόγευμα υπό τις οδηγίες του Φώτη Κατσικάρη και τέθηκε στη διάθεση του προπονητή της ομάδας για τον εκτός έδρας αγώνα του Σαββάτου (31/10) με τον Π.Α.Ο.Κ.», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της ΚΑΕ Αρης.

Το βιογραφικό του Χρήστου Παπανικολάου:

Ημερομηνία γέννησης: 10 Οκτωβρίου 1985
Τόπος γέννησης: Θεσσαλονίκη
Ύψος: 1,95μ.
Θέση: Γκαρντ
Προηγούμενες ομάδες: Ακαδημίες Άρη, Τρίκαλα, Ξάνθη, Μ.Ε.Ν.Τ., Α.Ε.Λ.

Στατιστικά περιόδου 2008-09 (σε 22 παιχνίδια με την Α.Ε.Λ. με μέσο όρο συμμετοχής 12’40’’):
3,86 πόντοι μ. ό. - 16/20 β. (80%), 12/31 δπ. (39%), 15/43 τρ. (35%)
7 ριμπάουντ (μ. ό 0,32)
14 ασίστ (μ. ό. 0,63)
18 λάθη (μ. ό. 0,82)

Στους ισχυρούς ο Αρης

Στο μεταξύ, με τη συμμετοχή του Αρη πραγματοποιείται την Παρασκευή (30/10) στη Βαρκελώνη η κλήρωση της κανονικής περιόδου του EuroCup. Η διαδικασία είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 14:00 (ώρα Ελλάδας), στο Ολυμπιακό Αθλητικό Μουσείο της Βαρκελώνης.

Οι «κίτρινοι» βρίσκονται στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας, κάτι που σημαίνει ότι θα αποφύγουν στη φάση των ομίλων τις Μπενετόν (Ιταλία), Λε Μαν (Γαλλία), Νανσί (Γαλλία), Γιοβεντούτ Μπανταλόνα (Ισπανία), Άλμπα Βερολίνου (Γερμανία), Σπιρού (Βέλγιο) και Βέντσπιλς (Λετονία). Οι 32 ομάδες που θα μπουν στην κληρωτίδα θα σχηματίσουν οκτώ ομίλους των τεσσάρων ομάδων (μία από κάθε γκρουπ δυναμικότητας).

Τα γκρουπ δυναμικότητας του EuroCup:

Α’ γκρουπ: Αρης (Ελλάδα), τις Μπενετόν (Ιταλία), Λε Μαν (Γαλλία), Νανσί (Γαλλία), Γιοβεντούτ Μπανταλόνα (Ισπανία), Άλμπα Βερολίνου (Γερμανία), Σπιρού (Βέλγιο), Βέντσπιλς (Λετονία).

Β’ γκρουπ: Χέμοφαρμ (Σερβία), Ερυθρός Αστέρας (Σερβία), Ζάνταρ (Κροατία), Ούνιξ Καζάν (Ρωσία), Αζοβμάς Μαριουπόλ (Ουκρανία), Τουρκ Τέλεκομ (Τουρκία), Γκραν Κανάρια (Ισπανία), Νίμπουρκ (Τσεχία).

Γ’ γκρουπ: Τούροβ Ζγκόρζελετς (Πολωνία), Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης (Ρωσία), Σολέ (Γαλλία), Τέλεκομ Βόννης (Γερμανία), Μπιέλα (Ιταλία), Σιαουλιάι (Λιθουανία), Τράιαμφ Λιουμπέρτσι (Ρωσία), Γαλατασαράι (Τουρκία).

Δ’ γκρουπ: Πανελλήνιος (Ελλάδα), Ντιναμό Μόσχας (Ρωσία), Βαλένθια (Ισπανία), Μπεσίκτας (Τουρκία), Μπρόζε Μπάσκετς (Γερμανία), Τέραμο (Ιταλία), Χάποελ Ιερουσαλήμ (Ισραήλ), Νικητής ζευγαριού Μπιλμπάο (Ισπανία) - Ντόνετσκ (Ουκρανία).

Το 2010 επιστρέφει ο Μασάρα


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Ρήξη πρόσθιου χιαστού υπέστη ο Κάρλος Μασάρα. Στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας ο Βραζιλιάνος αμυντικός θα μπει στο χειρουργείο. Η επιστροφή του υπολογίζεται σε περίπου τρεις μήνες.

Εν τω μεταξύ στην τελική ευθεία βρίσκεται η προετοιμασία της ομάδας του Περιστερίου για την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό (31/10, 19.00) με τον προπονητή Γιώργο Δώνη να υπολογίζει και στον Μαρσέλο Ολιβέιρα που προπονήθηκε κανονικά.

Επιπλέον, την Παρασκευή (30/10) οι ποδοσφαιριστές Ηλίας Αναστασάκος, Ανδρέας Τάτος, Φώτης Καραγκιολίδης θα επισκεφθούν το 12ο και το 5ο Λύκειο Περιστερίου. Θα μοιράσουν εισιτήρια για το ματς με τους "ερυθρόλευκους", θα δώσουν δώρα και αυτόγραφα στους μαθητές.

Τέλος, εξαιτίας της μεγάλης ζήτησης που παρουσιάζουν τα εισιτήρια του αγώνα με τον Ολυμπιακό η ΠΑΕ Aτρόμητος κάλεσε "τους φιλάθλους της ομάδας να προμηθευτούν εγκαίρως τα εισιτήριά τους. Η προπώληση θα συνεχιστεί αύριο, Παρασκευή, από 17.30 έως 20.30, ενώ το Σάββατο –ημέρα του αγώνα- τα εκδοτήρια θα ανοίξουν στις 11.00.

Οι φίλαθλοι θα εξυπηρετούνται από αυτά με εισιτήρια για όλες τις θύρες, όμως για την καλύτερη και ταχύτερη διευκόλυνσή τους παρακαλούνται όπως προτιμούν τα εκδοτήρια της οδού Γιαννιτσών για να προμηθεύονται εισιτήρια των θυρών 3-4-5 και εκείνα της οδού Κρέσνας για τις θύρες 6-7. Επίσης, παρακαλούνται οι φίλαθλοι να προσέλθουν έγκαιρα για να αποφύγουν τον συνωστισμό λόγω της εφαρμογής του συστήματος του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Ανακοίνωση Ε.Π.Ο. για τον αγώνα Πανσερραϊκου-ΟΣΦΠ


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Σχετικώς με τα διαδραματισθέντα στον αγώνα Κυπέλλου Hellas OnLine ΠΑΕ Πανσερραϊκός - ΠΑΕ Ολυμπιακός της Τρίτης 27.10.2009 και κατόπιν της σχετικής ανακοίνωσης της ΠΑΕ Ολυμπιακός για την μη υποβολή ένστασης κατά του κύρους του αγώνα, διευκρινίζονται τα εξής:

Σύμφωνα με τον Κανονισμό Αγώνων Ποδοσφαίρου (άρθρο 23) δικαίωμα ένστασης για το κύρος του αγώνα έχουν μόνο τα διαγωνιζόμενα σωματεία. Το δικαίωμα τρίτου σωματείου που έχει έννομο συμφέρον περιορίζεται αποκλειστικώς στο πρωτάθλημα που μετέχει και περιοριστικά στη διαμόρφωση του βαθμολογικού πίνακα (άρθρο 23, παρ. 8).

Η Επιτροπή Εφέσεων της Ε.Π.Ο. έχει, με βάση τον Πειθαρχικό Κώδικα (άρθρο 30, παρ. 3γ), δικαίωμα έφεσης υπέρ του κανονισμού μόνο επί πρωτόδικων αποφάσεων των Πειθαρχικών Επιτροπών της Ε.Π.Ο., της Super League και της Ενωσης Β΄- Γ΄ Εθνικής.

Η Ε.Π.Ο. δεν έχει, σύμφωνα με τους κανονισμούς, δικαίωμα παρέμβασης υπέρ του Κανονισμού σε καμία ανάλογη περίπτωση. Η Ομοσπονδία θα εξετάσει στην επόμενη τακτική γενική συνέλευση τη θεσμοθέτηση της δυνατότητας αυτής καθώς και την επιλογή του φορέα ή του προσώπου που θα την ασκεί.

Ο θεσμός του Κυπέλλου είναι, μετά τις αλλαγές που συντελέστηκαν τα τελευταία χρόνια, ο πλέον ανταγωνιστικός στο εγχώριο ποδόσφαιρο. Συνδυάζει αγώνες με υψηλό ενδιαφέρον, έντονα στοιχεία «έκπληξης» και ισορροπία ανάμεσα στη διαφορά δυναμικότητας των κατηγοριών με τη θεσμοθέτηση της διεξαγωγής των αγώνων στην έδρα της ομάδας της μικρότερης κατηγορίας.

Τον χαρακτήρα αυτό ενισχύει η θεσμοθέτηση των αγώνων «νοκ άουτ» σε όλες τις φάσεις της διοργάνωσης έως την ημιτελική. Η επιλογή αυτή διαμορφώνει στην πράξη συνθήκες υπέρ των ομάδων των μικρότερων κατηγοριών, ειδικώς μάλιστα όταν αγωνίζονται στην έδρα τους.

Η διαμόρφωση «νέων όρων» α. σε επίπεδο αναλογίας συμμετοχής Ελλήνων και ξένων ποδοσφαιριστών στην ενδεκάδα και καθόλη τη διάρκεια του αγώνα υπέρ των Ελλήνων και β. υπέρ της συμμετοχής νέων σε ηλικία ποδοσφαιριστών είναι μεν διαρκής επιθυμία της Ομοσπονδίας, προσκρούει όμως στο διαμορφωμένο διεθνώς θεσμικό πλαίσιο ως προς τους κοινοτικούς ποδοσφαιριστές. Η υλοποίηση της επιθυμίας αυτής θα αποτελέσει το στόχο διαλόγου που η ΕΠΟ έχει σκοπό να ξεκινήσει με τις ομάδες της Super League.

Με αφορμή τα παραπάνω, ο πρόεδρος της ΕΠΟ Σοφοκλής Πιλάβιος δήλωσε: «Πρέπει να γίνει σαφές προς κάθε κατεύθυνση ότι η Ομοσπονδία ξέρει πολύ καλά το ρόλο της και ανταποκρίνεται πάντα στις ευθύνες της. Ωστόσο, υπάρχει μια σαφής γραμμή που ορίζει τις ευθύνες αυτές. Το αν αυτή η γραμμή πρέπει να μετακινηθεί και πόσο, είναι κάτι που δεν αρνούμαστε να συζητήσουμε».

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ – Επιστροφή με Ολυμπιακό ο «Ελέ»


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Κόντρα στην πρώην ομάδα του, τον Ολυμπιακό, στις 21 Νοεμβρίου (11η αγωνιστική), αναμένεται να πραγματοποιήσει την επιστροφή του στους αγωνιστικούς χώρους, ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος. Ο 33χρονος τερματοφύλακας επιστρέφει στο τέλος της εβδομάδας στην πόλη των Ιωαννίνων για να συνεχίσει εκεί τη θεραπεία του.
Ο Ελευθερόπουλος είχε έρθει στην Αθήνα για να ακολουθήσει ειδικό πρόγραμμα θεραπειών στη μέση του και την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει ατομικό στις εγκαταστάσεις του ΠΑΣ. Έτσι, ο Παράσχος θα παρακολουθεί από κοντά την εξέλιξη του και θα επιλέξει αν θα τον χρησιμοποιήσει στο τέλος του Νοεμβρίου ή θα τον προφυλάξει περισσότερο χρόνο.

Εξάλλου, παρουσία του κόσμου του θα παίξει στην Τρίπολη ο ΠΑΣ κόντρα στον Αστέρα. Η ΠΑΕ έλαβε περίπου 500 εισιτήρια τα οποία αναμένεται, φυσικά, να γίνουν ανάρπαστα.

ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ – ΑΕΚ 1-0


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Την πήρε και την σήκωσε στη Φυλή! Ο Καραμαλίκης με γκολ στην εκπνοή του πρώτου μέρους της παράτασης έβγαλε νοκ άουτ την τραγική ΑΕΚ και ο Θρασύβουλος πήρε το εισιτήριο της πρόκρισης στην επόμενη φάση του Κύπελλου Ελλάδας!

Οι Πράσινοι είχαν σαφή προσανατολισμό για παιχνίδι αντεπιθέσεων και αυτό έκαναν σε όλη τη διάρκεια του ματς. Ο Λεονάρντο έφτασε σε θέση βολής στο 9΄ όμως δεν βρήκε στόχο απέναντι τον Μπαρτζώκα, ενώ ένα λεπτό μετά ο Χατζηπαντελίδης έχασε μοναδική ευκαιρία να σκοράρει!

Η ΑΕΚ δεν μπορούσε να βρει ρυθμό, είχε αρκετά στην άμυνα και δύσκολα έφτανε σε θέση βολής στην αντίπαλη περιοχή. Ο Αλεξάντροβιτς, κυρίως, και ο Ντοριβάλ έκαναν δύσκολη τη ζωή των αμυντικών, ωστόσο και από τον Θρασύβουλο κάτι έλειπε στο δημιουργικό κομμάτι.

Ο Μπλάνκο αστόχησε στο 25΄ σε μια ανεπανάληπτη ευκαιρία απέναντι από τον Μπαρτζώκα. Η απάντηση του Θρασύβουλου ήρθε στο 27΄ με τον Σάχα να διώχνει το σουτ του Κατσίκη, ενώ ο Ταχτσίδης δεν μπόρεσε να βρει δίχτυα στο 34΄, καθώς οι αμυντικοί έδιωξαν πάνω στη γραμμή τη μπάλα.

Γκολ δεν πέτυχε η ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο μολονότι είχε καλές στιγμές. Ίδια ήταν η εικόνα του αγώνα και στο δεύτερο 45λεπτο με την Ένωση να προσπαθεί να δημιουργήσει και τους γηπεδούχους να δίνουν χώρο για να απειλήσουν στην κόντρα.

Στο 48΄ η μακρινή οβίδα του Μπλάνκο κατέληξε στο δοκάρι και στην επαναφορά της μπάλας ο Χέρσι πλάσαρε άουτ. Η είσοδο του Σκόκο δεν έδωσε άμεσα πνοή στον Δικέφαλο που είχε σοβαρό πρόβλημα στην ανάπτυξη και ο Θρασύβουλος ισορρόπησε το παιχνίδι στο 60΄.

Χρειάστηκαν να περάσουν δέκα λεπτά προκειμένου η ΑΕΚ να απειλήσει με προβολή του Γιάχιτς, η οποία κατέληξε άουτ. Στο 72΄ ο Βασιλείου έστειλε άουτ τη μπάλα με κεφαλιά, ενώ τρία λεπτά μετά το γύρισμα με το κεφάλι του Μαϊστόροβιτς, υποχρέωσε τον Σάχα σε μεγάλη επέμβαση!

Ο Παυλής σημάδεψε με βολέ στην κίνηση, και αυτός, το δοκάρι στο 78΄ στην πρώτη του επαφή με την μπάλα, ενώ ο Μπλάνκο δεν μπόρεσε να πλασάρει από πλεονεκτική θέση σε δύο περιπτώσεις και το ματς πήγε στην παράταση!

Κι εκεί η ΑΕΚ ήταν σκέτη απογοήτευση. Ο Θρασύβουλος είχε κλείσει τους διαδρόμους προς την περιοχή του Μπαρτζώκα και έβγαινε στην κόντρα επίθεση όταν του δινόταν η ευκαιρία.

Ο Μπλάνκο συνέχιζε να μην βρίσκει δίχτυα σε φάσεις που άλλοτε έβαζε για πλάκα γκολ, όπως για παράδειγμα η κεφαλιά του Αργεντίνου στο 97΄ που κατέληξε στην αγκαλιά του Μπαρτζώκα.

Στην εκπνοή του πρώτου μέρους της παράτασης ο Καραμαλίκης με βολίδα νίκησε τον Σάχα και έγραψε το 1-0 και στην εξέδρα τα καθίσματα έφευγαν βροχή από τους οργισμένους οπαδούς της ΑΕΚ.

Η αντίδραση του Δικέφαλου αγωνιστικά δεν ήρθε στο έξτρα 15λεπτο. Οι Πράσινοι είχαν την ψυχολογία, η ΑΕΚ δέχθηκε ψυχρολουσία και η πρόκριση πήγε παλικαρίσια στον Θρασύβουλο!

Η ταυτότητα του αγώνα

Θρασύβουλος - ΑΕΚ 1-0
105΄ Καραμαλίκης

Θρασύβουλος: Μπαρτζώκας, Βασιλείου, Ζαπρόπουλος, Πιπίνης, Σαπάνης, Ντορίβαλ (66΄ Μίχος), Μαυροματίδης, Χατζηπαντελίδης, Κατσίκης (55΄ Ντελγκάδο), Παληγιώργος, Αλεξάντροβιτς (83΄ Καραμαλίκης)
AEK: Σάχα, Γεωργέας, Άρσε, Μαϊστόροβιτς, Αραούχο, Χέρσι (53΄ Σκόκο), Μάκος, Γιάχιτς, Λεονάρντο (91΄ Ιορντάκε), Ταχτσίδης (74΄ Παυλής), Μπλάνκο
Διαιτητής: Τριτσώνης
Κίτρινες κάρτες: Ντοριβάλ, Βασιλείου, Παληγιώργος, Ζαπρόπουλος – Μαϊστόροβιτς, Γεωργέας, Λεονάρντο

Κύπελλο hellas online: Τρίκαλα-Ηρακλής 1-0


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Ηρακλής έγινε η πέμπτη ομάδα της Super League που μένει εκτός διοργάνωσης, καθώς ηττήθηκε με 1-0 στα Τρίκαλα από την τοπική ομάδα, που κυριάρχησε καθ' όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης.

Ο "γηραιός" απείλησε ελάχιστες φορές την εστία των γηπεδούχων, οι οποίοι από την πλευρά τους ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνοι στον επιθετικό τομέα, αναγκάζοντας τον Μπαντή να επέμβει πολλές φορές. Το γκολ ήρθε νωρίς, καθώς μόλις από το 17ο λεπτό ο Σαββίδης έδωσε το προβάδισμα στα Τρίκαλα, που αγωνίζονται στη Γ' Εθνική. Το γκολ αυτά ήταν αρκετό για τους Θεσσαλούς για να πάρουν μία σπουδαία πρόκριση.

Ο αγώνας

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν πολύ δυναμικά την αναμέτρηση, χάνοντας από νωρίς δύο καλές ευκαιρίες με τους Τελκίνσκι (5') και Μανουσάκη (13'). Τελικά το γρήγορο γκολ από πλευράς Τρικάλων ήρθε, όταν στο 17ο λεπτό ο Σαββίδης δοκίμασε ένα δυνατό σουτ και δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Μπαντή, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του "γηραιού".

Από εκεί και πέρα η ομάδα του Γιώργου Βαζάκα έδωσε χώρο στον αντίπαλό της, κάτι το οποίο δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί ο Ηρακλής, καθώς οι γηπεδούχοι αμύνονταν αποτελεσματικά. Μάλιστα, λίγο έλειψε να διπλασιάσουν τα τέρματά τους, όταν στο 42' μετά από λάθος του Κατσικά ο Ένοκ Πέρες πήρε την μπάλα, αλλά το σουτ που επιχείρησε κόντραρε στον Παπαζαχαρία και ο Μπαντής μπλόκαρε εύκολα.

Από την άλλη, ο Ηρακλής δεν είχε καμία ουσιαστική ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο προκειμένου να φτάσει στην ισοφάριση, ενώ στάθηκε και άτυχος, καθώς στο 38ο λεπτό τραυματίστηκε ο Μπόσνιακ, με συνέπεια να αντικατασταθεί από τον Βουτσιά.

Στο δεύτερο μέρος, ο Ηρακλής μπήκε πιο αποφασισμένος στον αγωνιστικό χώρο και μόλις επτά λεπτά αργότερα έχασε την πρώτη του ευκαιρία στον αγώνα. ο Κονέ πέρασε την μπάλα στον Επστάιν, ο οποίος έπιασε ένα δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι του Τόλιου.

Ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι "πλήρωσαν" την απειρία του Κατσικά, ο οποίος δέχθηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 56ο λεπτό για μαρκάρισμα πάνω στον Μίνγκα, αφήνοντας την ομάδα του με δέκα παίκτες για το υπόλοιπο του παιχνιδιού. Το αριθμητικό μειονέκτημα του Ηρακλή φάνηκε αμέσως, καθώς τρία λεπτά αργότερα τα Τρίκαλα έχασαν σπουδαία ευκαιρία για το 2-0 και πάλι με τον Σαββίδη, ο οποίος βρέθηκε μόνος του μέσα στην περιοχή μετά από πάσα του Πέρες, αλλά πλάσαρε άουτ απέναντι από τον Μπαντή.

Νέα μοναδική ευκαιρία έχασαν οι γηπεδούχοι στο 70ό λεπτό, με τον Τελκίνσκι να δέχεται την πάσα μετά από ωραία ενέργεια του Μανουσάκη, αλλά να μην μπορεί από κοντά να νικήσει τον Μπαντή και να στέλνει την μπάλα άουτ.

Έξι λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Μανουσάκη να απειλήσει την εστία των φιλοξενούμενων, αλλά ο Μπαντής ήταν και πάλι παρών, μπλοκάροντας την μπάλα.

Ο Ηρακλής πίεσε έντονα στα τελευταία λεπτά προκειμένου να ισοφαρίσει, αλλά οι γηπεδούχοι ήταν σταθεροί στην άμυνα και δεν επέτρεψαν στο "γηραιό" να απειλήσει τον Τόλιο, με αποτέλεσμα να κρατήσουν μέχρι τέλους το 1-0, που τους έδωσε τη σπουδαία πρόκριση στους "16" του Κυπέλλου hellas online.

Κίτρινες κάρτες: Σαββίδης, Πέρες, Ταμέρους - Ιωαννίδης, Κατσικάς, Ντιέ, Ιάκομπ
Κόκκινη κάρτα: Κατσικάς

Διαιτητής: Δ. Σταθόπουλος (Αχαΐας)
Βοηθοί: Δ. Γούκος (Ηπείρου), Σ. Γουργιώτης (Φθιώτιδας)

Τρίκαλα (Γιώργος Βαζάκας): Τόλιος, Προβατίδης, Γιώτας, Καρράς (81' Αντωνιάδης), Θεοδοσιάδης, Σαββίδης, Μανουσάκης, Μίνγκας (79' Ταμέρους), Τελκίνσκι (73' Τεντολούρης), Τροΐρης, Πέρες

Ηρακλής (Όλεγκ Προτάσοφ): Μπαντής, Παπαζαχαρίας, Κατσικάς, Μάρτος, Ντιέ, Ιωαννίδης (65' Ιάκομπ), Επστάιν, Ηλιάδης, Κονέ (70' Ντάλα Μπόνα), Μπόσνιακ (38' Βουτσιάς), Γιάντσης

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Όλεγκ Προτάσοφ (προπονητής Ηρακλή): "Στο ημίχρονο βάλαμε κάποιες φωνές παραπάνω αλλά είχαμε μείνει πολύ νωρίς με 10 παίκτες χωρίς να είναι δικαιολογία ότι ο Ηρακλής δεν προκρίθηκε σήμερα. Συγχαρητήρια στην ομάδα των Τρικάλων. Αφού μιλάω για τη δικιά μου ομάδα, σε αυτά τα ματς του Κυπέλλου με ομάδες μικρότερης κατηγορίας πρέπει να παίζεις δυνατά και κάτι παραπάνω αφού είσαι μία κλάση ανώτερη. Εμείς όμως δεν το κάναμε και θεωρώ ότι είναι θέμα ψυχολογίας και απόδοσης".

Για την αφλογιστία της ομάδας του στους τελευταίους αγώνες (αγνοεί το γκολ για πέντε παιχνίδια) είπε: "Στους τελευταίους αγώνες δεν βάλαμε καθόλου γκολ και φάσεις δεν δημιουργούμε κάτι που γενικότερα δεν είναι πρόβλημα μόνο των επιθετικών. Ωστόσο πιστεύω ότι θα βρεθεί λύση".

Κι όσο για την επόμενη μέρα τόνισε: "Οι παίκτες μου θα πρέπει να βρουν δυνάμεις και να συνεχίσουν. Εγώ στεναχωριέμαι ειλικρινά που έχω ακούσεις πολλές φορές από τον Τύπο για αλλαγές. Δυστυχώς δεν κάναμε αυτό που έπρεπε. Δεν είναι θέμα μόνο των παικτών αλλά όλοι μαζί φταίμε".

Ενώ για τον ίδιο είπε: "Θα δούμε τι θα γίνει".

Για το παιχνίδι που ακολουθεί για το πρωτάθλημα με τον Αστέρα Τρίπολης είπε: "Θα δούμε τις επόμενες μέρες. Θα πρέπει να συνέλθουμε και πρώτα απ' όλα να ηρεμήσουμε".

Γιώργος Βαζάκας (προπονητής Τρικάλων): "Κατ' αρχήν ένα μεγάλο μπράβο σε αυτά τα παιδιά που δόξασαν και τίμησαν αυτήν την πόλη αν και είμαστε δύο κατηγορίες πιο κάτω. Τα Τρίκαλα όχι μόνο κέρδισαν αλλά και εντυπωσίασαν. Όσον αφορά το παιχνίδι, όταν μια ομάδα κάνει πάνω από δέκα φάσεις και δεν κινδύνεψε φαίνεται ποιος το ήθελε περισσότερο. Ήμασταν πιο τσαμπουκάδες μέσα στο γήπεδο και δείξαμε ότι είμαστε για ψηλά πράγματα.

Στόχος μας είναι το πρωτάθλημα αλλά δεν αφήνουμε και το Κύπελλο. Εξάλλου είχα πει ότι στόχος μας ήταν η πρόκριση. Πλέον κοιτάμε το πρωτάθλημα και θα κοιτάξουμε να αποβάλλουμε την κούραση γιατί στόχος μας είναι το πρωτάθλημα".

Αναφερόμενος δε στον Ηρακλή είπε: "Για τον Ηρακλή εύχομαι να ξεπεράσει τα προβλήματά του και να βρει και πάλι τον δρόμο του. Τα προβλήματα τον επηρέασαν. Φάνηκε ότι είχε πρόβλημα ο Ηρακλής. Ωστόσο εμείς μπήκαμε μέσα για την πρόκριση και την πετύχαμε".

ΠΑΟΚ Mπάσκετ: Το κάλεσμα του Γκρέγκορι


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Το μεγάλο ντέρμπι ΠΑΟΚ-Άρης πλησιάζει και ο Κένι Γκρέγκορι εξηγεί τους πολλούς λόγους για τους οποίους περιμένει τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ στο PAOK Sports Arena το βράδυ του Σαββάτου (21:00).

Ο Αμερικανός φόργουορντ που γνωρίζει πολύ καλά τι σημαίνει ένα τοπικό ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, κάλεσε τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ, με έναν πολύ χαρακτηριστικό τρόπο και μέσω Video να έρθουν στο γήπεδο και να ενισχύσουν την προσπάθεια της ομάδας.

"Έρχεται αυτό το μεγάλο παιχνίδι, ξέρουμε την αντιπαλότητα που υπάρχει, ξέρουμε τι σημαίνει αυτό το παιχνίδι για εσάς, ξέρουμε ότι το περιμένετε με αγωνία, το περιμένουμε κι εμεί και η διοίκηση και η πόλη ολόκληρη. Αυτό που ζητάμε είναι το κάτι έξτρα από εσάς", είπε στο μήνυμά του προς τους φιλάθλους.

"Να έρθετε στο γήπεδο και να είστε κοντά μας, ακόμη και τη στιγμή που μπορεί να μην παίζουμε καλά, να μας βοηθήσετε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα κι εμείς θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο, για να πάρουμε μία νίκη και να την χαρούμε όλοι μαζί".

Δεν δέχθηκε την ανταλλαγή εισιτηρίων ΠΑΟΚ - Άρη ο ΕΣΑΚΕ


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Το ντέρμπι ΠΑΟΚ-Άρη (31/10, 21:00) στο κλειστό της Πυλαίας ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της δεύτερης αγωνιστικής της Α1 μπάσκετ και ήδη η Θεσσαλονίκη κινείται στους ρυθμούς της συγκεκριμένης αναμέτρησης. Μάλιστα, οι εξέδρες του γηπέδου θα «φιλοξενούσαν» οπαδούς και των δύο ομάδων, αν δεν το απαγόρευε η διοργανώτρια αρχή.

Μόνο «ασπρόμαυρο» χρώμα θα έχουν οι εξέδρες της Πυλαίας, αφού αυτό αποφασίστηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, όπου και έγινε η συνάντηση των εκπροσώπων των δυο ομάδων, του ΕΣΑΚΕ και της Αστυνομίας, με θέμα τα μέτρα ασφαλείας που πρέπει να ληφθούν. Αν και υπήρχε η προδιάθεση να υπάρχουν φίλαθλοι του Άρη στο γήπεδο (με την προϋπόθεση να υπήρχαν και του "δικεφάλου του Βορρά" στο «Αλεξάνδρειο», στον αγώνα του δευτέρου γύρου) ο ΕΣΑΚΕ δια του εκπροσώπου του δεν επέτρεψε να συμφωνηθεί κάτι τέτοιο.

Συγκεκριμένα, η πλευρά του Άρη ζήτησε από την αντίστοιχη του ΠΑΟΚ 1.500 εισιτήρια (αυτά που δικαιούταν αναλογικά), για τις ανάγκες των οπαδών της. Ο ΠΑΟΚ δέχθηκε από τη στιγμή που και ο Άρης θα του έδινε εισιτήρια στην αναμέτρηση του «Αλεξάνδρειου», αλλά κάπου εκεί παρενέβη ο εκπρόσωπος της διοργανώτριας αρχής, που υπενθύμισε στις ομάδες ότι απαγορεύεται η μετακίνηση οπαδών. Έτσι, το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης θα έχει μονόπλευρο ενδιαφέρον στις εξέδρες.

Ολυμπιακός: Ανακοινώθηκε η συμφωνία με Λαυρεντιάδη


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Τη συνεργασία του Σωκράτη Κόκκαλη και της ΠΑΕ Ολυμπιακός με τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη ανακοίνωσε -και επίσημα- ο «ερυθρόλευκος» σύλλογος. Η εταιρεία του γνωστού επιχειρηματία συμμετέχει στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με ποσοστό 9.9%, ενώ απέκτησε και το 10% των μετοχών της «Θρύλος Α.Ε.». Παράλληλα, απέκτησε και το 50% της «Καραϊσκάκης ΑΕ», κάτι που θα ανακοινωθεί από την εταιρεία, εντός ωρών.

Η ανακοίνωση αναφέρει: «Η Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης με ημερομηνία, 27-08-2009, είχε εγκρίνει την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου μέχρι του ποσού των 26.000.000€. Σήμερα, η εταιρία RED LAND συμφερόντων κ. Λ. Λαυρεντιάδη συμμετείχε στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ και απέκτησε μετοχές, οι οποίες μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, θα αντιστοιχούν περίπου στο 9,9% της Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ. Τέλος, η εταιρία RED LAND απέκτησε και το 10% των μετοχών της ΘΡΥΛΟΣ Α.Ε.».

ΑΡΗΣ: Θέμα… Μαζίνιο


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Η νίκη-πρόκριση του Άρη επί του Ασπροπύργου με 4-3, για τη φάση των «32» του Κυπέλλου, δεν ήταν αρκετή για να διώξει τα σύννεφα πάνω από τον πάγκο των «κιτρίνων». Η κακή απόδοση των παικτών του Άρη για ακόμη ένα ματς προβληματίζει τους ιθύνοντες της ομάδας και δεν αποκλείεται να υπάρξει απόφαση απομάκρυνσης του Ιομάρ Μαζίνιο, είτε τώρα είτε μετά την αναμέτρηση του Σαββάτου απέναντι στη Λάρισα στο «Αλκαζάρ», σε περίπτωση αρνητικού αποτελέσματος.

Πλέον, η προσοχή στρέφεται στον αγώνα με τους «βυσσινί», όπου επιστρέφουν οι Νασούτι, Κάλβο και Σηφάκης, που είχαν μείνει στη Θεσσαλονίκη για να ξεκουραστούν, αλλά και ο Ντάριο Φερνάντες που εξέτισε την τιμωρία του. Λιγοστές πιθανότητες να αγωνιστούν έχουν οι Ρονάλντο Γκιάρο και Νάτσο Γκαρσία.

ΛΑΡΙΣΑ - «Γιατί δεν παίρνουμε εισιτήρια»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ανακοίνωση διαμαρτυρίας, μετά και την πρωτοβουλία της Αστυνομίας να μην της χορηγηθούν εισιτήρια στο παιχνίδι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, εξέδωσε η ΠΑΕ Λάρισα.

Αναλυτικά:

Η ΠΑΕ ΑΕΛ 1964 εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της για την σημερινή πρωτοβουλία της Αστυνομίας να απαγορέψει χωρίς προφανή λόγο την χορήγηση εισιτηρίων στην ομάδα μας για την αναμέτρηση της Δευτέρας 09/11 με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, παρά τη δεδομένη συμφωνία μεταξύ των δύο ΠΑΕ και την θέρμη με την οποία την υποστήριξαν κατά την σχετική σύσκεψη. Για μια ακόμη φορά σε σύντομο χρονικό διάστημα, η ΑΕΛ και οι φίλαθλοί της, αισθανθήκαμε να μας αντιμετωπίζουν ως ανεπιθύμητους και με προσχήματα να μας αποκλείουν από έναν χώρο τον οποίο αγωνιζόμαστε να βελτιώσουμε με τη φιλοσοφία και τη δράση μας ενάντια σε κάθε μορφή βίας.

Ευτυχώς οι Αστυνομικές Διευθύνσεις όλης της υπόλοιπης χώρας έχουν διαφορετική άποψη και εδώ και χρόνια δεν φείδονται συγχαρητηρίων για την συνεργασία και το επίπεδο της εν γένει παρουσίας μας, αναγνωρίζοντας ότι για να πάει μπροστά το ελληνικό ποδόσφαιρο χρειάζεται κόσμο και πολύ περισσότερο ομάδες σαν την ΑΕΛ και φιλάθλους σαν τους δικούς της. Δυστυχώς δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να αποδείξουμε το Σάββατο για μια ακόμη φορά, τόσο εμείς όσο και οι φιλοξενούμενοί μας στο Αλκαζάρ φίλαθλοι του Άρη, το άδικο και το παράλογο ανάλογων αυθαίρετων αποφάσεων.

Διαιτητές της 9ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκα.


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Ανακοινώθηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης (29/10) από την ΕΠΟ, οι διαιτητής που θα «σφυρίξουν» στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκα.

Ειδικότερα, στο ΟΑΚΑ και το ματς Παναθηναϊκός-Πανιώνιος «άρχοντας» θα είναι ο Παπασταμάτης από την Αθήνα, ενώ στο σημαντικό παιχνίδι του Αλκαζάρ, ανάμεσα στην Λάρισα και τον Αρη, θα βρεθεί ο Σπάθας από τον Πειραιά.

Από 'κει και πέρα, στο Παγκρήτιο για τη συνάντηση του Εργοτέλη με την ΑΕΚ θα διαιτητεύσει ο Καλόπουλος από τη Μακεδονία, ενώ στο Περιστέρι για το Ατρόμητος-Ολυμπιακός, θα είναι Παμπορίδης από το Κιλκίς.

Αναλυτικά:

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ-ΑΕΚ

ΗΜΕΡΑ ΓΗΠΕΔΟ ΩΡΑ

1-11-09 ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΣΤΑΔΙΟ 16.45

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Καλόπουλος Δ. ΕΠΣ Μακεδονίας

ΒΟΗΘΟΣ Ακρίβος Χ. ΕΠΣ Αθηνών

ΒΟΗΘΟΣ Βασιλειάδης Λ. ΕΠΣ Μακεδονίας

4ος ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Βοσκάκης Μ. ΕΠΣ Ρεθύμνου

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ Καλύβας Δ. ΕΠΣ Βοιωτίας

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

ΗΜΕΡΑ ΓΗΠΕΔΟ ΩΡΑ

31-10-09 ΔΗΜ. ΓΗΠ. ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ 19.00

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Παμπορίδης Β. ΕΠΣ Κιλκίς

ΒΟΗΘΟΣ Παπαδόπουλος Δ. ΕΠΣ Μακεδονίας

ΒΟΗΘΟΣ Καρσιώτης Μ. ΕΠΣ Κορίνθου

4ος ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Κωνσταντινέας Π. ΕΠΣ Μεσσηνίας

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ Καλαθενός Μ. ΕΠΣ Δωδ/νήσου

ΛΑΡΙΣΑ-ΑΡΗΣ

ΗΜΕΡΑ ΓΗΠΕΔΟ ΩΡΑ

31-10-09 ΑΛΚΑΖΑΡ 16.45

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Σπάθας Η. ΕΠΣ Πειραιά

ΒΟΗΘΟΣ Γενναίος Χ. ΕΠΣ Αθηνών

ΒΟΗΘΟΣ Τάτσης Δ. ΕΠΣ Ηπείρου

4ος ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Λαμπρόπουλος Μ. ΕΠΣ Ηλείας

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ Γιανναδάκης Ε. ΕΠΣ Λασιθίου

ΗΡΑΚΛΗΣ-ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

ΗΜΕΡΑ ΓΗΠΕΔΟ ΩΡΑ

1-11-09 ΚΑΥΤΑΝΖΟΓΛΕΙΟ 14.30

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Παππάς Α. ΕΠΣ Αθηνών

ΒΟΗΘΟΣ Νικολακόπουλος Α. ΕΠΣ Αθηνών

ΒΟΗΘΟΣ Γεωργαράκος Ν. ΕΠΣ Αθηνών

4ος ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Αρετόπουλος Α. ΕΠΣ Τρικάλων

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ Καρακελίδης Δ. ΕΠΣ Πέλλας

ΝΕΑ ΚΑΒΑΛΑ-ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ

ΗΜΕΡΑ ΓΗΠΕΔΟ ΩΡΑ

1-11-09 Δ.Σ. ΚΑΒΑΛΑΣ «ΑΝΘΗ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ» 14.30

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Γιάχος Α. ΕΠΣ Χίου

ΒΟΗΘΟΣ Μπαλτάς Χ. ΕΠΣ Αχαίας

ΒΟΗΘΟΣ Αργυρός Π. ΕΠΣ Αθηνών

4ος ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Ζαχαριάδης Π. ΕΠΣ Μακεδονίας

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ Νταμπώσης Δ. ΕΠΣ Πιερίας

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ-ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ

ΗΜΕΡΑ ΓΗΠΕΔΟ ΩΡΑ

1-11-09 Ε.Σ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ «ΟΙ ΖΩΣΙΜΑΔΕΣ» 14.30

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Κάκος Α. ΕΠΣ Κέρκυρας

ΒΟΗΘΟΣ Φαντόπουλος Ν. ΕΠΣ Πειραιά

ΒΟΗΘΟΣ Κωσταράς Π. ΕΠΣ Αιτ/νίας

4ος ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Καραγκούνιας Π. ΕΠΣ Αχαίας

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ Μιντιούρης Ν. ΕΠΣ Σερρών

ΠΑΟΚ-SKODA ΞΑΝΘΗ

ΗΜΕΡΑ ΓΗΠΕΔΟ ΩΡΑ

31-10-09 Α.Σ. ΠΑΟΚ ΤΟΥΜΠΑΣ 16.45

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Δαλούκας Γ. ΕΠΣ Θεσσαλίας

ΒΟΗΘΟΣ Καρατζίκας Α. ΕΠΣ Αθηνών

ΒΟΗΘΟΣ Τουμπακάρης Ι. ΕΠΣ Αθηνών

4ος ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Κύζας Γ. ΕΠΣ Δράμας

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ Μπριάκος Α. ΕΠΣ Ηπείρου

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

ΗΜΕΡΑ ΓΗΠΕΔΟ ΩΡΑ

1-11-09 Ο.Α.Κ.Α. 19.00

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Παπασταμάτης Κ. ΕΠΣ Αθηνών

ΒΟΗΘΟΣ Ευθυμιάδης Δ. ΕΠΣ Πιερίας

ΒΟΗΘΟΣ Γκάγκας Δ. ΕΠΣ Λάρισας

4ος ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Μήτσιος Χ. ΕΠΣ Ηπείρου

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ Χατζής Η. ΕΠΣ Καρδίτσας


Πέρεθ: «Ντροπιαστική ήττα, αλλά…»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Με φανερή διάθεση να «χαμηλώσει» τους τόνους, μετά την ήττα της Ρεάλ Μαδρίτης με 4-0 από την Άλκορκον, εμφανίστηκε ο Φλορεντίνο Πέρεθ. Ο πρόεδρος της «βασίλισσας» αναγνώρισε το δίκιο των οπαδών και τις φωνές τους για την ντροπιαστική ήττα, αλλά συνέστησε ηρεμία προκειμένου η ομάδα να καταφέρει στο τέλος της χρονιάς να υλοποιήσει τους στόχους της.

Άλλωστε… «έχουμε μόλις δυο μήνες που βρισκόμαστε σε αγωνιστική δράση. Ο προπονητής είναι καινούριος, έχει ένα διαφορετικό σύστημα συγκριτικά με την περασμένη χρονιά και υπάρχουν πολλοί καινούριοι παίκτες. Πρέπει να δώσουμε χρόνο στην ομάδα προκειμένου να προσαρμοστούν και είμαι σίγουρος πως τα αποτελέσματα θα έρθουν. Δεν θα πρέπει να δημιουργείται κρίση», είπε ο ισχυρός παράγοντας του ισπανικού συλλόγου.

Ασφαλώς, η ήττα των πολυδιαφημισμένων αστέρων της Μαδρίτης από τους «άσημους» ποδοσφαιριστές μιας ομάδας τρίτης κατηγορίας δεν έμεινε ασχολίαστη από τον Πέρεθ, αλλά φαίνεται ότι η συνέχεια είναι αυτή που τον ενδιαφέρει. Όπως είπε: «Η ήττα από την Άλκορκον ήταν ντροπιαστική, αλλά συνιστώ στους οπαδούς μας ηρεμία. Η ιστορία της Ρεάλ Μαδρίτης είναι παραπάνω από ένα παιχνίδι και θα πρέπει να αποφεύγονται οι υπερβολές. Επιπλέον, οι τραυματισμοί δεν μας βοήθησαν καθώς είχαμε δεκαπέντε μέσα σε λίγους μήνες».

Στη συνέχεια των δηλώσεων του στην «As», ο πρόεδρος των «μερένχες» θυμήθηκε την περίοδο 2000-01, όταν η ομάδα του (σ.σ. Ρεάλ Μαδρίτης) είχε αποκλειστεί από την Τολέδο (ομάδα τρίτης κατηγορίας) στο Copa Del Ray, αλλά στο τέλος πανηγύρισαν τον τίτλο του πρωταθλήματος. Επικαλούμενος την μνήμη του λοιπόν, ο Πέρεθ υπενθύμισε ότι: «Αποκλειστήκαμε από το Κύπελλο, αλλά η ομάδα κατέκτησε το πρωτάθλημα. Φυσικά και δεν είναι ωραίο για έναν πρόεδρο να βλέπει την ομάδα του έτσι, αλλά είμαστε η Ρεάλ Μαδρίτης. Ξέρουμε πώς να κερδίσουμε, αλλά επίσης γνωρίζουμε και πώς να χάνουμε! Αναγνωρίζουμε ότι η Άλκορκον ήταν καλύτερη ομάδα από την Ρεάλ Μαδρίτης».

ΡΕΑΛ: Ξέσπασε κόντρα Γκούτι-Πελεγκρίνι


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Στα μαχαίρια ο Γκούτι με τον Πελεγκρίνι μετά την απόφαση του Χιλιανού προπονητή να αντικαταστήσει τον Ισπανό μέσα στην
ανάπαυλα της ντροπιαστικής ήττας της Ρεάλ από την Αλκορκόν με 4-0.

Ο Πελεγκρίνι αντικατέστησε νευριασμένος τον Γκούτι με αποτέλεσμα ο τελευταίος να ξεσπάσει, με τις αντιδράσεις του να ακούγονται κι έξω από τα αποδυτήρια. Παρόλα αυτά αποχωρώντας ο Γκούτι αρνήθηκε ότι συνέβη κάτι, χωρίς ωστόσο να πείσει οποιοδήποτε.

«Δεν έγινε κάτι. Ο προπονητής αποφάσισε να παίξει κάποιος άλλος παίκτης και τίποτα περισσότερο», είπε ο Γκούτι, ωστόσο το κακό έχει γίνει και είναι θέμα χρόνου να δρομολογηθούν εξελίξεις στη «βασίλισσα» σε όλα τα επίπεδα.

«Έδεσε» Κοεντράο η Μπενφίκα


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Νέο συμβόλαιο με την Μπενφίκα ως το 2015 υπέγραψε ο Φάμπιο Κοεντράο. Ο 21χρονος Πορτογάλος αριστερός εξτρέμ, που το καλοκαίρι φερόταν να απασχολεί και τον Ολυμπιακό, δεσμευόταν με συμβόλαιο ως το 2013. Στη συμφωνία προβλέπεται ρήτρα αποδέσμευσης ύψους 30 εκατ. ευρώ. Την τρέχουσα περίοδο ο ταλαντούχος μέσος μετρά 13 συμμετοχές και 1 γκολ με τη φανέλα των «αετών» της Λισαβόνας.

H EΠΟ κλείνει το θέμα


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Αναμένεται εντός της ημέρας η τοποθέτηση για το θέμα του Πανσερραϊκού, αλλά το πιθανότερο είναι ότι δεν τίθεται θέμα ένστασης από την πλευρά της ομοσπονδίας, αφού αμφισβητείται ακόμα και το αν έχει το δικαίωμα για κάτι τέτοιο.

Μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται να επικυρωθεί και τυπικά η πρόκριση του Πανσερραϊκού στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδος με τον πρόεδρο της ΕΠΟ Σοφοκλή Πιλάβιο να αποφασίζει τη στάση της ομοσπονδίας απέναντι σε αυτό το μείζον θέμα που προέκυψε με την παράβαση του κανονισμού για τους ξένους παίκτες από την πλευρά της ομάδας των Σερρών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του «Sentragoal» δεν τίθεται θέμα άσκησης ένστασης από την πλευρά της ΕΠΟ, ειδικά μετά την απόφαση του Σωκράτη Κόκκαλη να μην κάνει χρήση ο Ολυμπιακός του σχετικού δικαιώματος που είχε από τον κανονισμό προκειμένου να διεκδικήσει στα χαρτιά την πρόκριση στο κύπελλο. Αυτό που θα εξεταστεί σήμερα από τα νομικά στελέχη της ομοσπονδίας είναι το αν καταρχήν έχει η ομοσπονδία το νομικό περιθώριο να επέμβει αυτεπάγγελτα στην υπόθεση, καθώς αμφισβητείται ακόμα και αυτό βάσει της κείμενης νομοθεσίας που αφήνει στις ομάδες το περιθώριο να ασκήσουν ένσταση.

Ακόμα όμως κι αν κριθεί πως η ΕΠΟ και η δικαστική της επιτροπή μπορούν να επέμβουν αυτεπάγγελτα ασχέτως της στάσης που κράτησε ο Ολυμπιακός, θεωρείται απίθανο να πράξει κάτι τέτοιο η ομοσπονδία με την πλήρη συναίσθηση ότι κάτι τέτοιο θα προκαλέσει τεράστιες αντιδράσεις.

Η ΕΠΟ είναι... αιχμάλωτη αφού ακόμα κι αν υπερασπισθεί τον κανονισμό διεξαγωγής του κυπέλλου (που εκ των υστέρων βεβαίως κρίνεται ότι είναι άδικος για τις ομάδες της Β’ και Γ’ Εθνικής) και την... νομιμότητα, θα κατηγορηθεί ότι ενεργεί σε άτυπη συνεργασία με τον Ολυμπιακό που σε αυτό το σενάριο θα φανεί ότι έκανε τον? καλό, γιατί γνώριζε ότι θα «καθάριζε» για την ομάδα του η ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία.

Εντός της ημέρας αναμένεται ανακοίνωση της ΕΠΟ για το θέμα με την οποία θα ξεκαθαρίσει τη θέση της. Είναι πολύ πιθανό να προαναγγείλει ακόμα και αλλαγή του κανονισμού στα πρότυπα της UEFA (στο μέλλον δηλαδή να μην είναι στη διακριτική ευχέρεια των ομάδων η υποβολή ένστασης αλλά μόνο στη διοργανώτρια αρχή), ενώ μελετάται ακόμα και το ενδεχόμενο να υπάρξει από την επόμενη διοργάνωση του κυπέλλου περιορισμός στη χρησιμοποίηση ξένων παικτών ακόμα και για τις ομάδες της Α’ Εθνικής.

Εννοείται βεβαίως ότι όλα τα παραπάνω δεν θα μπορούν να εφαρμοστούν στη φετινή διοργάνωση αφού η όποια αλλαγή κανονισμών προταθεί θα πρέπει να περάσει από τη γενική συνέλευση της ομοσπονδίας.

«Δέκα εκατομμύρια για τον Νίνη»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Σωτήρης Νίνης εδώ και αρκετό καιρό έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον μεγάλων ευρωπαϊκών ομάδων όπως η Μάντσεστερ Γ. και η Μίλαν.

Ο μάνατζερ του 19χρονου άσου του Παναθηναϊκού, Γιάννης Εμμανουηλίδης, με δηλώσεις του στην ιστοσελίδα «footmercato.net» άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο ο Νίνης να αποχωρήσει από την Παιανία το καλοκαίρι.

«Δεν επιβεβαιώνονται τα όσα γράφονται για ομάδες που ενδιαφέρονται», ξεκαθάρισε αρχικά ο εκπρόσωπος του ποδοσφαιριστή και πρόσθεσε: «Σίγουρα, πολλές ομάδες τον παρακολουθούν και πιστεύω ότι ενδεχόμενη αποχώρησή του το καλοκαίρι θα ήταν πιθανή».

Όσον αφορά στο φημολογούμενο ενδιαφέρον της Μίλαν που σύμφωνα με διάφορα δημοσιεύματα ενδέχεται να κάνει κρούση στον Παναθηναϊκό τον Ιανουάριο, ξεκαθάρισε ότι: «Σε κάθε περίπτωση, ο Σωτήρης έχει ρήτρα στο συμβόλαιο του για να φύγει από τον Παναθηναϊκό και αυτή είναι 10 εκατομμύρια ευρώ».

«Δένει» Ρέινα η Λίβερπουλ


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Λένε ότι οι τερματοφύλακες φτάνουν στο πικ της απόδοσής τους γύρω στα 30 τους χρόνια. Ο Πέπε Ρέινα διανύει ήδη την 5η του σεζόν στο «Ανφιλντ» αγωνιζόμενος για λογαριασμό της Λίβερπουλ και έχει δείξει ότι ακόμα και στα 27 του χρόνια, αποτελεί μια εγγύηση κάτω από τα γκολπόστ των «κόκκινων».Ο Ισπανός γκολκίπερ, σε μια περίοδο που οι Μέρσεϊσάιντερς δοκιμάζονται τόσο αγωνιστικά, όσο και εξωαγωνιστικά, ο Ρέινα είναι ένας από τους παίκτες που κρατούν ψηλά τη σημαία της ομάδας και η διοίκηση σκέφτεται να του εξαργυρώσει τις καλές εμφανίσεις με ένα νέο συμβόλαιο.

Ο Ρέινα, που μετακόμισε στην Αγγλία το 2005, αφήνοντας τη Βιγιαρεάλ, κατέκτησε το βραβείο «χρυσά γάντια», τρεις φορές μέσα σε τέσσερις σεζόν, σεζόν κατά τις οποίες η Λίβερπουλ παρέμεινε μακριά από τρόπαια και διακρίσεις.

Ετσι, οι διοικούντες τους «κόκκινους» ετοιμάζονται να του προσφέρουν συμβόλαιο με καλύτερους όρους, το οποίο θα τον δέσει στο «Ανφιλντ» μέχρι το 2014.

"Σοκ" στις καθυστερήσεις για την Μίλαν


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Η Μίλαν είχε την νίκη στα χέρια της μέσα στο "Σαν Πάολο", αλλά η Νάπολι με γκολ των Τσιγκαρίνι στο 90' και Ντένις στο 93' πήρε την ισοπαλία με 2-2.

Οι "ροσονέρι" ξεκίνησαν την αναμέτρηση εντυπωσιακά με τα γκολ των Ιντζάγκι στο 2' και Πάτο στο 6', αλλά τα... γκρέμισαν όλα στα τελευταία λεπτά, στα οποία έπαιζαν με 10 παίκτες, αφού στο 86' αποβλήθηκε ο Αμπάτε.

Τσιγκαρίνι και Ντένις ήταν δύο μόνο αλλαγές που έκανε η Νάπολι και κατάφεραν να σώσουν ένα παιχνίδι που έμοιαζε χαμένο.

Η Γιουβέντους από την άλλη ήταν εντυπωσιακή και επικράτησε με 5-1 της Σαμπντόρια στο "Ολίμπικο" του Τορίνο και πέρασε στην 2η θέση.

Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν και πάλι ο Αμάουρι, με τον Βραζιλιάνο να πετυχαίνει δύο γκολ και να σκοράρει για τρίτη συνεχόμενη αγωνιστική.

Δύο γκολ πέτυχε και ο Αντόνιο Φλόρο Φλόρες και χάρισε την νίκη με 2-1 στην Ουντινέζε κόντρα στην Ρόμα, η οποία από το 48' είχε χάσει με κόκκινη κάρτα τον Ταντέι, αλλά στο 78' αποβλήθηκε και ο Μπάστα για τους γηπεδούχους, τους οποίους λύτρωσε ο Φλόρο Φλόρες στο 85'.

Στην άλλη μεγάλη αναμέτρηση της ημέρας η Τζένοα επικράτησε με 2-1 της Φιορεντίνα στο "Λουΐτζι Φεράρις" με τα γκολ των Ραφαέλε Πανταλίνο και Τζαντομένικο Μέστο, ενώ είχε ισοφαρίσει ο Μάρκο Μαρκιόνι.

Μία ακόμη ήττα γνώρισε η Λάτσιο και μάλιστα μέσα στο "Ολίμπικο" της Ρώμης με 0-1 από την Κάλιαρι και δεν αποκλείεται να υπάρχουν εξελίξεις στον σύλλογο της ιταλικής πρωτεύουσας.

Με το 4ο γκολ στην χρονιά του Αλμπέρτο Παλόσκι και το 3ο του Βαλερί Μποζίνοφ η Πάρμα κέρδισε με 2-0 την Μπάρι στο "Ένιο Ταρντίνι" και "σκαρφάλωσε" στην 4η θέση της βαθμολογίας.

Οι συνθέσεις

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Μπουφόν, Γκριγκέρα, Φάμπιο Καναβάρο, Κιέλινι, Γκρόσο, Μοχαμέντ Σισοκό (53' Κρίστιαν Πόουλσεν), Φελίπε Μέλο (66' Nτε Τσέλιε), Καμορενέσι, Ντιέγκο, Τζοβίνκο, Αμάουρι (66' Τρεζεγκέ).
ΣΑΜΠΝΤΟΡΙΑ: Καστελάτσι, Στανκεβίτσιους (61' Κατσιατόρε), Γκασταλντέλο, Λουκίνι, Τζάουρι (38' Μπελούτσι), Τισόνε (49' Μανουέλε Πανταλίνο), Παλόμπο, Πόλι, Τζίγκλερ, Πατσίνι, Κασάνο.

ΝΑΠΟΛΙ: Ντε Σάνκτις, Γκράβα, Καμπανιάρο, Ρινάουντο, Αρόνικα, Πατζιέντζα (64' Τσιγκαρίνι), Γκαργκάνο, Μάτζο, Λαβέτσι, Χάμσικ, Κουαλιαρέλα (71' Ντένις).
ΜΙΛΑΝ: Ντίντα, Αμπάτε, Νέστα (8' Καλάντζε), Τιάγκο Σίλβα, Τζαμπρότα, Αμπροζίνι, Πίρλο, Ζέεντορφ, Ροναλντίνιο (61' Φλαμινί), Πάτο, Ιντζάγκι (73' Μποριέλο).

ΤΖΕΝΟΑ: Αμέλια, Παπασταθόπουλος, Μπιάβα, Μποκέτι, Μ. Ρόσι, Μιλανέτο, Θαπατέρ, Μοντέστο (80' Εσπόζιτο), Σκούλι (72' Παλάσιο), Κρέσπο, Ραφαέλε Πανταλίνο (68' Μέστο).
ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ: Φρε, Κομότο, Γκαμπερίνι, Νταϊνέλι, Πασκουάλ (82' Καστίγιο), Ντοναντέλ (61' Κριστιάνο Τζανέτι), Μοντολίβο, Βάργκας, Γιόβετιτς (55' Μαρκιόνι), Μούτου, Τζιλαρντίνο.

OYΝΤΙΝΕΖΕ: Χαντάνοβιτς, Μπάστα, Κόντα, Σαπάτα, Πασκουάλε (46' Λούκοβιτς), Ινλέρ (69' Ίσλα), Ντ'Αγκοστίνο (76' Πέπε), Ασαμόα, Αλέξις Σάντσες, Φλόρο Φλόρες, Ντι Νατάλε.
ΡΟΜΑ: Ντόνι, Μάρκο Μότα (71' Σισίνιο), Μεξές, Ζουάν, Κασέτι (62' Αντρεόλι), Ντε Ρόσι, Μπρίγκι (90' Ζούλιο Μπαπτίστα), Ταντέι, Περότα, Γκουρμπέτι, Βούτσινιτς.

ΛΑΤΣΙΟ: Μουσλέρα, Λιχτστάινερ, Ράντου, Σιβίλια, Κολάροβ, Περπετουΐνι (46' Μάουρι), Μπρόκι, Ματουζάλεμ, Φότζα (55' Χούλιο Κρους), Σάρατε, Ρόκι (80' Σιμόνε Ιντζάγκι).
ΚΑΛΙΑΡΙ: Μαρκέτι, Κανίνι, Λόπες, Αστόρι, Αγκοστίνι, Μπιοντίνι, Κόντι, Λατσάρι, Κόσου (62' Ντεσένα), Ζέντα (74' Νενέ), Μάρτι (92' Μπαρόνε).

ΜΠΟΛΟΝΙΑ: Βιβιάνο, Ράγκι, Πορτανόβα, Μπρίτος, Λάνα, Μινγκατσίνι, Γκουάνα, Τεντέσκο (82' Μουντιγκάγι), Βαλιάνι, Ανταΐλτον (75' Βιτζιάνι), Οσβάλντο (78' Μαρατσίνα).
ΣΙΕΝΑ: Κούρτσι, Ρόζι, Φικάνια, Μπραντάο, Ντελ Γκρόσο, Α. Ρόσι, Βεργκάσολα, Κοντρέα (46' Καλαϊό), Έκνταλ (78' Γκαροφάλο), Γιάγιαλο (72' Παολούτσι), Μακαρόνε, Γκετσάλ.

ΚΑΤΑΝΙΑ: Αντούχαρ, Ποτέντζα (77' Ίτσκο), Σιλβέστρε, Σπόλι, Καπουάνο, Λεντέσμα (60' Λάμα), Καρμπόνι, Μπιαγκιάντι, Ρικιούτι (60' Πλασμάτι), Μασκάρα, Μοριμότο.
ΚΙΕΒΟ: Σορεντίνο, Σάρντο (72' Φρέι), Μαντέλι, Γέπες, Μαντοβάνι, Λουτσιάνο, Ιόρι, Μαρκολίνι, Μπερτιβόλιο (79' Αριάτι), Πελισιέρ, Γκρανότσε (86' Μαλάγκο).

ΠΑΡΜΑ: Μιράντε, Ντελαφιόρε, Πανούτσι, Αλεσάντρο Λουκαρέλι, Τζακάρντο, Μορόνε, Λουναρντίνι, Γκαλόπα (53' Ντζεμαϊλί), Αντονέλι (60' Καστελίνι), Παλόσκι, Λαντζαφάμε (59' Μποζίνοφ).
ΜΠΑΡΙ: Ζιλέ, Μαζιέλο, Ρανόκια, Μπονούτσι, Παρίζι, Άλβαρες (67' Αντονέλι), Ντονάτι, Γκάτσι, Αλεγκρέτι (53' Αλμιρόν), Μετζορίνι, Κουτούζοφ (62' Μπαρέτο).

ΛΙΒΟΡΝΟ: Μπενούσι, Κνέζεβιτς, Ντινίς, Μιλιονίκο, Ραϊμόντι, Πουλτζέτι, Καντρέβα (87' Μόρο), Αντόνιο Φιλιπίνι (44' Μαρκίνι), Πιέρι, Ταβάνο, Κριστιάνο Λουκαρέλι (59' Ντανιλεβίτσιους).
ΑΤΑΛΑΝΤΑ: Κονσίλι, Γκάρικς, Ταλαμόντι, Πελούζο, Μπελίνι, Παντοΐν, Γκουαρέντε, Μπαρέτο (67' Ραντοβάνοβιτς), Βαλντές, Ντόνι (72' Τσεράβολο), Τιριμπόκι.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 10ης αγωνιστικής:

Τετάρτη
Μπολόνια - Σιένα 2-1 (16' Ανταΐλτον, 59' Οσβάλντο / 87' Καλαϊό)
Κατάνια - Κιέβο 1-2 (42' πέν. Μασκάρα / 32' Μαντοβάνι, 70' Μαρκολίνι)
Τζένοα - Φιορεντίνα 2-1 (43' Ραφαέλε Πανταλίνο, 73' Μέστο / 63' Μαρκιόνι)
Γιουβέντους - Σαμπντόρια 5-1 (26' και 62' Αμάουρι, 42' Κιελίνι, 50' Καμορανέσι, 88' Τρεζεγκέ / 64' Πατσίνι)
Λάτσιο - Κάλιαρι 0-1 (50' Μάτρι)
Λιβόρνο - Αταλάντα 1-0 (68' Μιλιονίκο)
Νάπολι - Μίλαν 2-2 (90' Τσιγκαρίνι, 93' Ντένις / 2' Ιντζάγκι, 6' Πάτο)
Πάρμα - Μπάρι 2-0 (58' Μποζίνοφ, 66' Παλόσκι)
Ουντινέζε - Ρόμα 2-1 (21' και 86' Φλόρο Φλόρες / 42' Ντε Ρόσι)

Πέμπτη
Ίντερ - Παλέρμο (21:45)

H βαθμολογία

1. Ίντερ 22
2. Γιουβέντους 21
3. Σαμπντόρια 20
4. Πάρμα 17
5. Μίλαν 16
6. Τζένοα 16
7. Παλέρμο 15
8. Φιορεντίνα 15
9. Μπάρι 14
10. Κιέβο 14
11. Ουντινέζε 14
12. Νάπολι 14
13. Κάλιαρι 13
14. Ρόμα 11
15. Λάτσιο 10
16. Αταλάντα 9
17. Μπολόνια 9
18. Λιβόρνο 9
19. Κατάνια 7
20. Σιένα 5

Ο πίνακας των σκόρερς

9 γκολ
Αντόνιο Ντι Νατάλε (Ουντινέζε)

7 γκολ
Τζαμπάολο Πατσίνι (Σαμπντόρια)

6 γκολ
Φραντσέσκο Τότι (Ρόμα)

5 γκολ
Ντιέγκο Μιλίτο (Ίντερ)
Μάρεκ Χάμσικ (Νάπολι)
Ντανιέλε Μανίνι (Σαμπντόρια)

4 γκολ
Αλεχάντρε Πάτο (Μίλαν)
Aμάουρι (Γιουβέντους)
Νταβίντ Τρεζεγκέ (Γιουβέντους)
Σέρτζιο Πελισιέρ (Κιέβο)
Σιμόνε Τιριμπόκι (Αταλάντα)
Ντανιέλε Ντε Ρόσι (Ρόμα)
Mικέλε Μαρκολίνι (Κιέβο)
Αλμπέρτο Παλόσκι (Πάρμα)
Τζαντομένικο Μέστο (Τζένοα)

3 γκολ
Αλμπέρτο Τζιλαρντίνο (Φιορεντίνα)
Βιντσέντζο Ιακουΐντα (Γιουβέντους)
Χούλιο Κρους (Λάτσιο)
Σαμουέλ Ετο'ο (Ίντερ)
Στέβαν Γιόβετιτς (Φιορεντίνα)
Τακαγιούκι Μοριμότο (Κατάνια)
Ζέντα (Κάλιαρι)
Έντινσον Καβάνι (Παλέρμο)
Ντέγιαν Στάνκοβιτς (Ίντερ)
Φάμπιο Κουαλιαρέλα (Νάπολι)
Φαμπρίτσιο Μίκολι (Παλέρμο)
Σέρτζιο Φλόκαρι (Τζένοα)
Αντόνιο Φλόρο Φλόρες (Ουντινέζε)
Βαλερί Μποζίνοφ (Πάρμα)
Εμανουέλε Καλαϊό (Σιένα)
Τζουζέπε Μασκάρα (Κατάνια)
Πάμπλο Ντανιέλ Οσβάλντο (Μπολόνια)
Ανταΐλτον (Μπολόνια)

2 γκολ
Αλεσάντρο Νέστα (Μίλαν)
Ντιέγκο (Γιουβέντους)
Μάρκο Πανταλίνο (Σαμπντόρια)
Ιγκόρ Μπουντάν (Παλέρμο)
Eρνάν Κρέσπο (Τζένοα)
Μάουρο Σάρατε (Λάτσιο)
Μάσιμο Μακαρόνε (Σιένα)
Αλμπέρτο Θαπατέρ (Τζένοα)
Μάικον (Ίντερ)
Ροναλντίνιο (Μίλαν)
Mάρκο Ντι Βάιο (Μπολόνια)
Εζεκιέλ Λαβέτσι (Νάπολι)
Γουέσλεϊ Σνάιντερ (Ίντερ)

Άφησε "εκτός" την Λίβερπουλ η Άρσεναλ


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Η Άρσεναλ επικράτησε με 2-1 της Λίβερπουλ στο "Έμιρεϊτς" και προκρίθηκε στα προημιτελικά του League Cup Αγγλίας.

ην πρόκριση πήραν επίσης η Τσέλσι που κέρδισε με 4-0 την Μπόλτον και η Μάντσεστερ Σίτι που επικράτησε με 5-1 της Σκάνθορπ, με τον Ρόκε Σάντα Κρους να πετυχαίνει το πρώτο του του γκολ με την φανέλα των "πολιτών".

Ο Σωτήρης Κυργιάκος ήταν στην βασική ενδεκάδα της Λίβερπουλ, ενώ επίσημο ντεμπούτο με την φανέλα των "κόκκινων" έκανε ο Αλμπέρτο Ακουϊλάνι περνώντας ως αλλαγή στο ματς στο 76'.

ΑΡΣΕΝΑΛ: Φαμπιάνσκι, Γκιμπς, Σεντέρος, Σιλβέστρ, Ίστμοντ (75' Ράνταλ), Γκίλμπερτ, Νασρί, Ράμσεϊ, Μερίδα (87' Κόκουελιν), Εντουάρντο, Μπέντνερ (76' Γουάτ).
ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Καβαλιέρι, Σκρτελ, Κυργιάκος, Ντεγκέν (88' Έγκλεστον), Εμιλιάνο Ινσούα, Σπίρινγκ, Πλεσίς (76' Ακουϊλάνι), Βορονίν, Κάιτ, Μπάμπελ, Νγκογκ (74' Μπεναγιούν).

Η σύνθεση της Τσέλσι...
Ιλάριο (23' Τέρνμπουλ), Περέιρα, Ιβάνοβιτς, Άλεξ, Μπελέτι, Μπάλακ, Ντέκο, Τζο Κόουλ, Μαλουντά, Καλού (46' Εσιέν), Στάριτζ (62' Ντρογκμπά).

Η σύνθεση της Μάν. Σίτι...
Γκίβεν, Σαμπαλέτα, Λέσκοτ, Κομπανί, Σιλβίνιο, Άιρλαντ (59' Γουέις), Μπάρι (72' Τζόνσον), Ντε Γιονγκ, Σον-Ράιτ Φίλιπς, Τέβες (79' Μβαρουβάρι), Σάντα Κρους.

Aναλυτικά τα αποτελέσματα του 4ου γύρου του League Cup Αγγλίας (Carling Cup):

Τρίτη
Μπάρνσλι - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-2 (6' Γουέλμπεκ, 59' Όουεν)
Πόρτσμουθ - Στόουκ 4-0 (17' και 59' Πικιόν, 55' Γουέμπερ, 81' Κανού)
Σάντερλαντ - Άστον Βίλα 0-0 (1-3 πέν.)
Μπλάκμπερν - Πίτερμπορο 5-2 (4' Πέντερσεν, 45' πέν. Ρέιντ, 57' Σαλγκάδο, 72' ΜακΚάρθι, 74' πέν. Κάλινιτς / 17' Γουέλπντεϊλ, 50' Μπόιντ)
Τότεναμ - Έβερτον 2-0 (31' Χάντλστοουν, 57' Ρόμπι Κιν)

Τετάρτη
Άρσεναλ - Λίβερπουλ 2-1 (19' Μερίδα, 50' Μπέντνερ / 26' Ινσούα)
Τσέλσι - Μπόλτον 4-0 (15' Σαλομόν Καλού, 26' Μαλουντά, 67' Ντέκο, 89' Ντρογκμπά)
Μάντσεστερ Σίτι - Σκάνθορπ 5-1 (3' Άιρλαντ, 38' Σάντα Κρους, 56' Λέσκοτ, 71' Τέβες, 77' Τζόνσον / 26' Φόρτε)

*Με μπλέ γράμματα οι ομάδες που πήραν την πρόκριση