Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2009

Κύπελλο hellas online: Τρίκαλα-Ηρακλής 1-0


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Ηρακλής έγινε η πέμπτη ομάδα της Super League που μένει εκτός διοργάνωσης, καθώς ηττήθηκε με 1-0 στα Τρίκαλα από την τοπική ομάδα, που κυριάρχησε καθ' όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης.

Ο "γηραιός" απείλησε ελάχιστες φορές την εστία των γηπεδούχων, οι οποίοι από την πλευρά τους ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνοι στον επιθετικό τομέα, αναγκάζοντας τον Μπαντή να επέμβει πολλές φορές. Το γκολ ήρθε νωρίς, καθώς μόλις από το 17ο λεπτό ο Σαββίδης έδωσε το προβάδισμα στα Τρίκαλα, που αγωνίζονται στη Γ' Εθνική. Το γκολ αυτά ήταν αρκετό για τους Θεσσαλούς για να πάρουν μία σπουδαία πρόκριση.

Ο αγώνας

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν πολύ δυναμικά την αναμέτρηση, χάνοντας από νωρίς δύο καλές ευκαιρίες με τους Τελκίνσκι (5') και Μανουσάκη (13'). Τελικά το γρήγορο γκολ από πλευράς Τρικάλων ήρθε, όταν στο 17ο λεπτό ο Σαββίδης δοκίμασε ένα δυνατό σουτ και δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Μπαντή, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του "γηραιού".

Από εκεί και πέρα η ομάδα του Γιώργου Βαζάκα έδωσε χώρο στον αντίπαλό της, κάτι το οποίο δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί ο Ηρακλής, καθώς οι γηπεδούχοι αμύνονταν αποτελεσματικά. Μάλιστα, λίγο έλειψε να διπλασιάσουν τα τέρματά τους, όταν στο 42' μετά από λάθος του Κατσικά ο Ένοκ Πέρες πήρε την μπάλα, αλλά το σουτ που επιχείρησε κόντραρε στον Παπαζαχαρία και ο Μπαντής μπλόκαρε εύκολα.

Από την άλλη, ο Ηρακλής δεν είχε καμία ουσιαστική ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο προκειμένου να φτάσει στην ισοφάριση, ενώ στάθηκε και άτυχος, καθώς στο 38ο λεπτό τραυματίστηκε ο Μπόσνιακ, με συνέπεια να αντικατασταθεί από τον Βουτσιά.

Στο δεύτερο μέρος, ο Ηρακλής μπήκε πιο αποφασισμένος στον αγωνιστικό χώρο και μόλις επτά λεπτά αργότερα έχασε την πρώτη του ευκαιρία στον αγώνα. ο Κονέ πέρασε την μπάλα στον Επστάιν, ο οποίος έπιασε ένα δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι του Τόλιου.

Ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι "πλήρωσαν" την απειρία του Κατσικά, ο οποίος δέχθηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 56ο λεπτό για μαρκάρισμα πάνω στον Μίνγκα, αφήνοντας την ομάδα του με δέκα παίκτες για το υπόλοιπο του παιχνιδιού. Το αριθμητικό μειονέκτημα του Ηρακλή φάνηκε αμέσως, καθώς τρία λεπτά αργότερα τα Τρίκαλα έχασαν σπουδαία ευκαιρία για το 2-0 και πάλι με τον Σαββίδη, ο οποίος βρέθηκε μόνος του μέσα στην περιοχή μετά από πάσα του Πέρες, αλλά πλάσαρε άουτ απέναντι από τον Μπαντή.

Νέα μοναδική ευκαιρία έχασαν οι γηπεδούχοι στο 70ό λεπτό, με τον Τελκίνσκι να δέχεται την πάσα μετά από ωραία ενέργεια του Μανουσάκη, αλλά να μην μπορεί από κοντά να νικήσει τον Μπαντή και να στέλνει την μπάλα άουτ.

Έξι λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Μανουσάκη να απειλήσει την εστία των φιλοξενούμενων, αλλά ο Μπαντής ήταν και πάλι παρών, μπλοκάροντας την μπάλα.

Ο Ηρακλής πίεσε έντονα στα τελευταία λεπτά προκειμένου να ισοφαρίσει, αλλά οι γηπεδούχοι ήταν σταθεροί στην άμυνα και δεν επέτρεψαν στο "γηραιό" να απειλήσει τον Τόλιο, με αποτέλεσμα να κρατήσουν μέχρι τέλους το 1-0, που τους έδωσε τη σπουδαία πρόκριση στους "16" του Κυπέλλου hellas online.

Κίτρινες κάρτες: Σαββίδης, Πέρες, Ταμέρους - Ιωαννίδης, Κατσικάς, Ντιέ, Ιάκομπ
Κόκκινη κάρτα: Κατσικάς

Διαιτητής: Δ. Σταθόπουλος (Αχαΐας)
Βοηθοί: Δ. Γούκος (Ηπείρου), Σ. Γουργιώτης (Φθιώτιδας)

Τρίκαλα (Γιώργος Βαζάκας): Τόλιος, Προβατίδης, Γιώτας, Καρράς (81' Αντωνιάδης), Θεοδοσιάδης, Σαββίδης, Μανουσάκης, Μίνγκας (79' Ταμέρους), Τελκίνσκι (73' Τεντολούρης), Τροΐρης, Πέρες

Ηρακλής (Όλεγκ Προτάσοφ): Μπαντής, Παπαζαχαρίας, Κατσικάς, Μάρτος, Ντιέ, Ιωαννίδης (65' Ιάκομπ), Επστάιν, Ηλιάδης, Κονέ (70' Ντάλα Μπόνα), Μπόσνιακ (38' Βουτσιάς), Γιάντσης

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Όλεγκ Προτάσοφ (προπονητής Ηρακλή): "Στο ημίχρονο βάλαμε κάποιες φωνές παραπάνω αλλά είχαμε μείνει πολύ νωρίς με 10 παίκτες χωρίς να είναι δικαιολογία ότι ο Ηρακλής δεν προκρίθηκε σήμερα. Συγχαρητήρια στην ομάδα των Τρικάλων. Αφού μιλάω για τη δικιά μου ομάδα, σε αυτά τα ματς του Κυπέλλου με ομάδες μικρότερης κατηγορίας πρέπει να παίζεις δυνατά και κάτι παραπάνω αφού είσαι μία κλάση ανώτερη. Εμείς όμως δεν το κάναμε και θεωρώ ότι είναι θέμα ψυχολογίας και απόδοσης".

Για την αφλογιστία της ομάδας του στους τελευταίους αγώνες (αγνοεί το γκολ για πέντε παιχνίδια) είπε: "Στους τελευταίους αγώνες δεν βάλαμε καθόλου γκολ και φάσεις δεν δημιουργούμε κάτι που γενικότερα δεν είναι πρόβλημα μόνο των επιθετικών. Ωστόσο πιστεύω ότι θα βρεθεί λύση".

Κι όσο για την επόμενη μέρα τόνισε: "Οι παίκτες μου θα πρέπει να βρουν δυνάμεις και να συνεχίσουν. Εγώ στεναχωριέμαι ειλικρινά που έχω ακούσεις πολλές φορές από τον Τύπο για αλλαγές. Δυστυχώς δεν κάναμε αυτό που έπρεπε. Δεν είναι θέμα μόνο των παικτών αλλά όλοι μαζί φταίμε".

Ενώ για τον ίδιο είπε: "Θα δούμε τι θα γίνει".

Για το παιχνίδι που ακολουθεί για το πρωτάθλημα με τον Αστέρα Τρίπολης είπε: "Θα δούμε τις επόμενες μέρες. Θα πρέπει να συνέλθουμε και πρώτα απ' όλα να ηρεμήσουμε".

Γιώργος Βαζάκας (προπονητής Τρικάλων): "Κατ' αρχήν ένα μεγάλο μπράβο σε αυτά τα παιδιά που δόξασαν και τίμησαν αυτήν την πόλη αν και είμαστε δύο κατηγορίες πιο κάτω. Τα Τρίκαλα όχι μόνο κέρδισαν αλλά και εντυπωσίασαν. Όσον αφορά το παιχνίδι, όταν μια ομάδα κάνει πάνω από δέκα φάσεις και δεν κινδύνεψε φαίνεται ποιος το ήθελε περισσότερο. Ήμασταν πιο τσαμπουκάδες μέσα στο γήπεδο και δείξαμε ότι είμαστε για ψηλά πράγματα.

Στόχος μας είναι το πρωτάθλημα αλλά δεν αφήνουμε και το Κύπελλο. Εξάλλου είχα πει ότι στόχος μας ήταν η πρόκριση. Πλέον κοιτάμε το πρωτάθλημα και θα κοιτάξουμε να αποβάλλουμε την κούραση γιατί στόχος μας είναι το πρωτάθλημα".

Αναφερόμενος δε στον Ηρακλή είπε: "Για τον Ηρακλή εύχομαι να ξεπεράσει τα προβλήματά του και να βρει και πάλι τον δρόμο του. Τα προβλήματα τον επηρέασαν. Φάνηκε ότι είχε πρόβλημα ο Ηρακλής. Ωστόσο εμείς μπήκαμε μέσα για την πρόκριση και την πετύχαμε".

Δεν υπάρχουν σχόλια: