Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2009

ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ – ΑΕΚ 1-0


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Την πήρε και την σήκωσε στη Φυλή! Ο Καραμαλίκης με γκολ στην εκπνοή του πρώτου μέρους της παράτασης έβγαλε νοκ άουτ την τραγική ΑΕΚ και ο Θρασύβουλος πήρε το εισιτήριο της πρόκρισης στην επόμενη φάση του Κύπελλου Ελλάδας!

Οι Πράσινοι είχαν σαφή προσανατολισμό για παιχνίδι αντεπιθέσεων και αυτό έκαναν σε όλη τη διάρκεια του ματς. Ο Λεονάρντο έφτασε σε θέση βολής στο 9΄ όμως δεν βρήκε στόχο απέναντι τον Μπαρτζώκα, ενώ ένα λεπτό μετά ο Χατζηπαντελίδης έχασε μοναδική ευκαιρία να σκοράρει!

Η ΑΕΚ δεν μπορούσε να βρει ρυθμό, είχε αρκετά στην άμυνα και δύσκολα έφτανε σε θέση βολής στην αντίπαλη περιοχή. Ο Αλεξάντροβιτς, κυρίως, και ο Ντοριβάλ έκαναν δύσκολη τη ζωή των αμυντικών, ωστόσο και από τον Θρασύβουλο κάτι έλειπε στο δημιουργικό κομμάτι.

Ο Μπλάνκο αστόχησε στο 25΄ σε μια ανεπανάληπτη ευκαιρία απέναντι από τον Μπαρτζώκα. Η απάντηση του Θρασύβουλου ήρθε στο 27΄ με τον Σάχα να διώχνει το σουτ του Κατσίκη, ενώ ο Ταχτσίδης δεν μπόρεσε να βρει δίχτυα στο 34΄, καθώς οι αμυντικοί έδιωξαν πάνω στη γραμμή τη μπάλα.

Γκολ δεν πέτυχε η ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο μολονότι είχε καλές στιγμές. Ίδια ήταν η εικόνα του αγώνα και στο δεύτερο 45λεπτο με την Ένωση να προσπαθεί να δημιουργήσει και τους γηπεδούχους να δίνουν χώρο για να απειλήσουν στην κόντρα.

Στο 48΄ η μακρινή οβίδα του Μπλάνκο κατέληξε στο δοκάρι και στην επαναφορά της μπάλας ο Χέρσι πλάσαρε άουτ. Η είσοδο του Σκόκο δεν έδωσε άμεσα πνοή στον Δικέφαλο που είχε σοβαρό πρόβλημα στην ανάπτυξη και ο Θρασύβουλος ισορρόπησε το παιχνίδι στο 60΄.

Χρειάστηκαν να περάσουν δέκα λεπτά προκειμένου η ΑΕΚ να απειλήσει με προβολή του Γιάχιτς, η οποία κατέληξε άουτ. Στο 72΄ ο Βασιλείου έστειλε άουτ τη μπάλα με κεφαλιά, ενώ τρία λεπτά μετά το γύρισμα με το κεφάλι του Μαϊστόροβιτς, υποχρέωσε τον Σάχα σε μεγάλη επέμβαση!

Ο Παυλής σημάδεψε με βολέ στην κίνηση, και αυτός, το δοκάρι στο 78΄ στην πρώτη του επαφή με την μπάλα, ενώ ο Μπλάνκο δεν μπόρεσε να πλασάρει από πλεονεκτική θέση σε δύο περιπτώσεις και το ματς πήγε στην παράταση!

Κι εκεί η ΑΕΚ ήταν σκέτη απογοήτευση. Ο Θρασύβουλος είχε κλείσει τους διαδρόμους προς την περιοχή του Μπαρτζώκα και έβγαινε στην κόντρα επίθεση όταν του δινόταν η ευκαιρία.

Ο Μπλάνκο συνέχιζε να μην βρίσκει δίχτυα σε φάσεις που άλλοτε έβαζε για πλάκα γκολ, όπως για παράδειγμα η κεφαλιά του Αργεντίνου στο 97΄ που κατέληξε στην αγκαλιά του Μπαρτζώκα.

Στην εκπνοή του πρώτου μέρους της παράτασης ο Καραμαλίκης με βολίδα νίκησε τον Σάχα και έγραψε το 1-0 και στην εξέδρα τα καθίσματα έφευγαν βροχή από τους οργισμένους οπαδούς της ΑΕΚ.

Η αντίδραση του Δικέφαλου αγωνιστικά δεν ήρθε στο έξτρα 15λεπτο. Οι Πράσινοι είχαν την ψυχολογία, η ΑΕΚ δέχθηκε ψυχρολουσία και η πρόκριση πήγε παλικαρίσια στον Θρασύβουλο!

Η ταυτότητα του αγώνα

Θρασύβουλος - ΑΕΚ 1-0
105΄ Καραμαλίκης

Θρασύβουλος: Μπαρτζώκας, Βασιλείου, Ζαπρόπουλος, Πιπίνης, Σαπάνης, Ντορίβαλ (66΄ Μίχος), Μαυροματίδης, Χατζηπαντελίδης, Κατσίκης (55΄ Ντελγκάδο), Παληγιώργος, Αλεξάντροβιτς (83΄ Καραμαλίκης)
AEK: Σάχα, Γεωργέας, Άρσε, Μαϊστόροβιτς, Αραούχο, Χέρσι (53΄ Σκόκο), Μάκος, Γιάχιτς, Λεονάρντο (91΄ Ιορντάκε), Ταχτσίδης (74΄ Παυλής), Μπλάνκο
Διαιτητής: Τριτσώνης
Κίτρινες κάρτες: Ντοριβάλ, Βασιλείου, Παληγιώργος, Ζαπρόπουλος – Μαϊστόροβιτς, Γεωργέας, Λεονάρντο

Δεν υπάρχουν σχόλια: