Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Η αλήθεια για Ντόρσεϊ!!

Τούρκικο δημοσίευμα κάνει λόγο για μυθική πρόταση που ετοιμάζει η Γαλατά για τον Αμερικανό, αλλά τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι…
Η αλήθεια για Ντόρσεϊ!
Το θέμα του Τζόι Ντόρσεϊ αποτελεί ένα από τα τελευταία κομμάτια του ερυθρόλευκου παζλ. Ο Ολυμπιακός θέλει να ανανεώσει τη συνεργασία του με τον παίκτη, ο οποίος έχει θέσει ως προτεραιότητα την επιστροφή του στο ΝΒΑ. Οι μέρες περνούν, ο Ντόρσεϊ δεν βρίσκει αυτό που ψάχνει και ως εκ τούτου δεν αποκλείεται η επιστροφή του στην Ευρώπη.
Όπως είναι κατανοητό ο Αμερικανός είναι ελεύθερος να διαπραγματευτεί με όποια ομάδα θέλει και φυσικά ως πρωταθλητής Ευρώπης έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον. Σύμφωνα λοιπόν με ένα τούρκικο δημοσίευμα η Γαλατά ετοιμάζεται να στρώσει… χρυσάφι στα πόδια του για να τον κάνει δικό της.
Πριν σας πούμε πώς ακριβώς έχει η κατάσταση με το ενδιαφέρον της ομάδας του Αταμάν, θα πρέπει να τονίσουμε ότι εκτός από την επιθυμία του να επιστρέψει στο ΝΒΑ υπάρχει και άλλος λόγος που δεν του έχει επιστρέψει να υπογράψει νέο συμβόλαιο στον Ολυμπιακό. Το οικονομικό. Ο Ντόρσεϊ δεν τα έχει βρει με τον Ολυμπιακό στα χρήματα αφού οι απαιτήσεις του κρίνονται υπερβολικές από τους Πειραιώτες. Ας μην ξεχνάμε ότι ο Τζόι βρισκόταν μονίμως εκτός αποστολής στην Κάχα Λαμποράλ όταν τον πήρε ο Ολυμπιακός. Όπως είχε ο ίδιος παραδεχτεί άλλωστε ήταν η ευκαιρία της ζωής του.
Ο σκύλος έψαξε την αλήθεια στην Κωνσταντινούπολη και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το συγκεκριμένο δημοσίευμα είναι από υπερβολικό έως τραβηγμένο από τα μαλλιά. Ο Αταμάν έχει πράγματι στη λίστα του τον Ντόρσεϊ αλλά σε καμία περίπτωση δεν ετοιμάζει μυθική πρόταση. Ούτε καν προτεραιότητα δεν αποτελεί για την Γαλατά ο δυναμικός σέντερ.
Πρώτος στόχος της τουρκικής ομάδας λοιπόν, είναι ο Σέρβος Μάτσβαν που αγωνίστηκε στην Παρτιζάν, ως δανεικός από την Μακάμπι, με την οποία όμως δεν θέλει να ανανεώσει. Δεύτερη επιλογή αποτελεί ο Ν’ Ντόνγκ της Μπαρτσελόνα (υπάρχουν προχωρημένες επαφές) και τρίτη ο Ντόρσεϊ.
Είναι λοιπόν πολύ πιθανό, το συγκεκριμένο σενάριο να έχει σκοπό να λειτουργήσει και ως μέτρο πίεσης προς τον Ολυμπιακό, ώστε να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις του Αμερικανού.

πηγή: sportdog.gr   

"Τριφυλλάρα είσαι τρέλα, με τη... μαύρη τη φανέλα"! (ΦΩΤΟ)

Η μαύρη- ή μάλλον ανθρακί για την ακρίβεια- φανέλα ήταν αυτή που έκλεψε τις εντυπώσεις στην εκδήλωση της παρουσίασης για τη νέα "στολή" του Παναθηναϊκού τη σεζόν 2012-13!
"Τριφυλλάρα είσαι τρέλα, με τη... μαύρη τη φανέλα"! (ΦΩΤΟ)
Δείτε στο φωτορεπορτάζ του σκύλου τα αποκαλυπτήρια!

 πηγή: sportdog.gr  

Θα "πυροβολεί" στο ΝΒΑ!!

Ο Αντρέι Κιριλένκο δε θα ολοκληρώσει το 3ετές συμβόλαιό του με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, αφού επέλεξε να επιστρέψει στο ΝΒΑ, όπου αγωνίστηκε απ' το 2001 μέχρι το 2011.
Θα "πυροβολεί" στο ΝΒΑ
Ο «ΑΚ-47» δεν έχει καταλήξει στην επόμενη ομάδα του (σ.σ. οι Νετς του συμπατριώτη του μεγιστάνα, Μικχαΐλ Προκχόροφ, φαντάζουν εκ των φαβορί), αλλά εξήγησε πως η απόφαση να επιστρέψει στο ΝΒΑ είναι ειλημμένη.
«Θα συνεχίσω την καριέρα μου στο ΝΒΑ. Συγκεκριμένα σε ποια ομάδα θα ξέρουμε σε 1-2 ημέρες. Έπειτα μία δυνατή χρονιά στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας συνειδητοποίησε πως ακόμα μπορώ να αποδώσω σε υψηλό επίπεδο. Είμαι 31 ετών, αλλά ακόμα μπορώ και θέλω» είπε στη ρώσικη ιστοσελίδα rsport.ru.
Ο πρώην παίκτης των Τζαζ (2001-11) βρέθηκε στην «ομάδα του στρατού» τον περασμένο Οκτώβριο κι επέλεξε να παραμείνει σ' αυτή κι έπειτα το τέλος του lockout στο ΝΒΑ, κατακτώντας μαζί της τον τίτλο PBL (Πρωτάθλημα Ρωσίας) και της VTB League.

πηγή: sportdog.gr   

Αξιόμαχος.... ΑΡΗΣ!!

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει από το Πράτο της Ιταλίας για την προσπάθεια του Μάκη Κατσαβάκη να δημιουργήσει ένα αξιόμαχο ΑΡΗ
Αξιόμαχος.... ΑΡΗΣ!
Επειδή πέρσι καήκαμε με τα… ντιαγκονάλ, χωρίς καμία αμφιβολία η προσέγγιση της φετινής προετοιμασίας πρέπει να γίνει υπό διαφορετικό πρίσμα. Βέβαια εδώ είναι και η… ένσταση όσον αφορά του τι λέμε και τι γράφουμε. Όσο προσεκτικά κι αν γράψεις κάτι (όχι ότι δεν μας έχει κυριεύσει κι εμάς ο ενθουσιασμός με αποτέλεσμα τα… λάθη), στον κόσμο μένει ο τίτλος κι αυτό το… ντιαγκονάλ, ανεξάρτητα αν και ήταν μία διαφορετική (άρα και πιασιάρικη για τίτλο) απλά έκφραση του Σάκη Τσιώλη χαρακτήρισε ολόκληρη την προετοιμασία, αλλά και εξαφάνισε την όποια κριτική ασκήθηκε από το σύνολο των συναδέλφων.
Σε κάθε περίπτωση βέβαια πέσαμε έξω- τουλάχιστον στις δημόσιες τοποθετήσεις με εξαίρεση όμως το πρόβλημα του ΑΡΗ μεσοαμυντικά που είχε επισημανθεί από όλους- και προσέξτε με τα παιχνίδια να έχουν και τηλεοπτική κάλυψη και επομένως ο καθένας να μπορεί να βγάλει μόνος του τα συμπεράσματά του.
Φέτος με τον Μάκη Κατσαβάκη θέλοντας και μη η προετοιμασία είναι πολύ διαφορετική. Καταρχήν γιατί οι συνθήκες είναι πολύ πιο δύσκολες από την άποψη του έμψυχου δυναμικού και από την άλλη γιατί το… χαμηλά την μπάλα ίσως να μην είναι αρκετό να περιγράψει πόσο μικρό καλάθι πρέπει να κρατήσουμε φέτος.
Από την άλλη έχεις μία μεγάλη ελπίδα ότι όλα αυτά τα παιδιά θα δικαιώσουν όσους χρόνια και χρόνια έκαναν λόγο για εμπιστοσύνη στα δικά μας παιδιά και την απουσία ξένων παικτών που στοίχιζαν και πολλά περισσότερα χρήματα.
Αναγκαστικά φέτος ο ΑΡΗΣ θα στηριχθεί στα δικά του παιδιά, μέχρι στιγμής δεν έχει αποκτήσει κανένα ξένο, αλλά οι προσδοκίες πρέπει και θα είναι πάντα μεγάλες, γιατί ΑΡΗΣ ΕΙΣΑΙ!
Πολύ δουλειά, πολύ τρέξιμο, βάρος στην φυσική κατάσταση είναι τα πρώτα δείγματα δουλειάς  από τον Μάκη Κατσαβάκη. Άλλωστε η δεδομένη απειρία δεν μπορεί να καλυφθεί στο γήπεδο με άλλο τρόπο από το πολύ τρέξιμο. Ακόμα και οι πιο έμπειροι (Βελλλίδης, Καζναφέρης, Καπετάνος, Παπαζαχαρίας, Παπαστεριανός) είναι κάτω από 28 χρονών και σίγουρα ο ΑΡΗΣ πρέπει να πέσει διάνα στις επιλογές των 3 άνω των 24. Ήδη οι δυο βρίσκονται σε καλό δρόμο και πολύ πιθανόν να τους έχουμε ως το τέλος της εβδομάδας, αρχές της επόμενης στην Ιταλία…
Υ.Γ.1 Επί προσωπικού θα έχουμε την ευκαιρία να πούμε πολλά περισσότερα μετά την επιστροφή της ομάδας στην Θεσσαλονίκη όταν και θα αποδεσμευτώ από την ΠΑΕ (έχω ήδη καταθέσει παραίτηση και παρέμεινα όπως μου ζητήθηκε μέχρι να ολοκληρωθεί η προετοιμασία για να έχει τον χρόνο η ΠΑΕ να βρει τον αντικαταστάτη) και δεν θα μπορούν ορισμένοι να… ποντάρουν πως ότι πω θα μπορούν να το χρεώσουν και στην ομάδα. Υπομονή λίγες μέρες και πιστεύω ότι θα ξεκαθαρίσουν όλα και η λάσπη θα επιστραφεί σε αυτούς που την πέταξαν…
Υ.Γ.2 Ο Κατίδης θα ενσωματωθεί κι αυτός με την αποστολή της ομάδας. Είναι εμφανές ότι έκανε λάθος με την κατάθεση της προσφυγής που είναι θέμα χρόνου να ανακοινωθεί ότι την κέρδισε ο ΑΡΗΣ πράγμα που σημαίνει ότι ο ποδοσφαιριστής ήταν κανονικά πληρωμένος παρά τα ψέματα που ακούστηκαν και για αυτό το θέμα από ανθρώπους που πάντα προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τέτοιες καταστάσεις. Πιστεύω ότι αυτό που θέλει ο ίδιος ( το έδειξε με την προσφυγή) είναι να φύγει.
Ο ΑΡΗΣ από την άλλη θέλει να επωφεληθεί οικονομικά και για αυτό αντί να πάει σε ακραίες αντιδράσεις τον ανεβάζει στην προετοιμασία και φυσικά αναμένει από όλες αυτές τις ομάδες που διαβάζαμε ότι τον ήθελαν -σύμφωνα με τον μάνατζέρ του- να χτυπήσουν την πόρτα του ΑΡΗ.
Υ.Γ.3  Έτσι δεν θα πάει και στην ΑΕΚ που θέλει σαν τρελός, όπως διάβασα σε ένα πρωτοσέλιδο. Κι άντε ο Κατίδης, είναι γνωστό άλλωστε ότι ο μάνατζέρ του κ. Καρασσαβίδης έχει άριστες σχέσεις με την Ένωση και φάνηκε και στην περίπτωση Μπουγαίδη.
Για τον Γιαννιώτα όμως, μάλλον οι άνθρωποι είναι εκτός πραγματικότητας ή όπως διάβασα το πετυχημένο στο AllAboutARIS, μόνο αν ήταν όντως τρελός ο Γιαννιώτας θα πήγαινε φέτος στην ΑΕΚ.
Κι αυτό λόγω του πρωτοσέλιδου ότι οι δυο παίκτες θέλουν σαν τρελοί να πάνε στην ΑΕΚ. Για να βοηθήσουμε και στο ρεπορτάζ πάντως (το πραγματικό), ο Τσιάρτας πήρε τον κ. Σιούγγαρη (μάνατζερ του παίκτη) τον οποίο ξέρει πάρα πολύ καλά, αλλά ο τελευταίος του απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο ο Γιαννιώτας να πάει στην ΑΕΚ.

πηγή: gazzetta.gr

Ασυγκράτητη η Ντανιέλα! (ΦΩΤΟ)

Ασυγκράτητη η Ντανιέλα! (ΦΩΤΟ)Ο Σεσκ Φάμπρεγας και σύντροφος του Ντανιέλα Σίμαν τις τελευταίες ημέρες βρίσκονται στη Μενόρκα και ο φωτογραφικός φακός του συνέλαβε σε μια... άκομψη στάση, με την Ντανιέλα να σκύβει στην... επίμαχη περιοχή του Φάμπρεγας, ενώ ο σταρ της Μπάρτσα είναι ξαπλωμένος δείχνοντας να απολαμβάνει την κίνηση της μνηστής του...
Πηγή: thesporters.com

Αποθέωσε Ταχτσίδη ο Παπασταθόπουλος!!

Το εγκώμιο του Παναγιώτη Ταχτσίδη έπλεξε ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος, με δηλώσεις του στην ιστοσελίδα που ασχολείται με το ρεπορτάζ της Ρόμα "gazzetta giallorossa".
Αποθέωσε Ταχτσίδη ο Παπασταθόπουλος
«Είναι πολύ καλό παιδί και έχει πολλά προσόντα. Τον γνωρίζω από όταν παίζαμε στην ΑΕΚ. Είναι ακόμη μικρός και μπορεί να δώσει ακόμη περισσότερα», τόνισε, ενώ για το πόσο μακριά μπορεί να φτάσει ο νεαρός χαφ στην Ιταλία, πρόσθεσε:
«Έχει ήδη αγωνιστεί στην Τσεζένα και τη Βερόνα, αλλά είναι σίγουρα ένας παίκτης με πολύ δρόμο μπροστά του. Έχει πολύ μέλλον. Ελπίζω τα πράγματα να πάνε όπως ακριβώς τα θέλει και να πάει μπροστά». Όσον αφορά για το πώς είναι ο Ταχτσίδης εκτός γηπέδου, σχολίασε: «Είναι ένα φυσιολογικό άτομο. Ωραίος και ήρεμος τύπος».
Στην συνέχεια ο 24χρονος αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο να επιστρέψει ο ίδιος στην Ιταλία. «Είμαι καλά στη Γερμανία και τη Βέρντερ. Στο μέλλον θα δούμε τι θα συμβεί», τόνισε και στάθηκε και στον Κυριάκο Παπαδόπουλο της Σάλκε.
«Όλα όσα είπα για τον Παναγιώτη, ισχύουν και για τον Κυριάκο. Τα πηγαίνει πολύ καλά στην Γερμανία. Μπορεί, ωστόσο να εξελιχθεί ακόμη περισσότερο», είπε. «Μόνο αυτός θα μπορούσε να αποφασίσει για το μέλλον του», το σχόλιο σε ερώτηση για το αν θα πρότεινε στον νεαρό στόπερ να πάει κάποια στιγμή στην Ιταλία.

"Ήρθα και λόγω Κατσικάρη"

Η Μπιλμπάο Μπάσκετ παρουσίασε τον Νίκο Ζήση, ο οποίος από την επόμενη αγωνιστική περίοδο θα φοράει τη φανέλα των Βάσκων. Η φανέλα του Έλληνα γκαρντ θα έχει το νούμερο "6", όπως μπορείτε να δείτε και στη φωτογραφία, ενώ αναφέρθηκε και στους λόγους που επέλεξε την Μπιλμπάο.
"Ήρθα και λόγω Κατσικάρη"
"Ξέρω πολύ καλά τον Φώτη Κατσικάρη και είναι ένας από τους σημαντικότερους λόγους που υπέγραψα. Όλα είναι πολύ θετικά, έχω μιλήσει και με τους ανθρώπους της ομάδας", τόνισε αρχικά και συμπλήρωσε:
"Ήθελα κάποια στιγμή να παίξω στο ισπανικό πρωτάθλημα και τώρα είναι η ώρα. Η Μπιλμπάο δεν είναι το φαβορί για να πάρει το πρωτάθλημα, αλλά πολύ δύσκολα μπορεί να την κερδίσει κάποιος. Η Μπιλμπάο είναι μία ομάδα με μέλλον και έχει πολύ καλή οργάνωση.
Για εμένα είναι ένα μεγάλο κίνητρο να αγωνιστώ σε μία ομάδα που δεν έχει πάρει ακόμα έναν τίτλο. Ελπίζω να έχουμε την τύχη να φτάσουμε σε έναν τίτλο και να πετύχουμε αυτό τον στόχο".
Πηγή: sport24.gr

Τι θέλει μια γυναίκα να της ψιθυρίζουν στο σεξ;

Κάθε γυναίκα, ακόμα και εκείνη του one night stand θέλει να νιώσει ότι τη στιγμή που την κρατάς στην αγκαλιά σου, θέλεις αυτή και καμία άλλη... πες της κάτι... έστω κάτι απλό...
Τι θέλει μια γυναίκα να της ψιθυρίζουν στο σεξ
1.Είσαι τόσο όμορφη
2.Είσαι το όνειρο μου που έγινε πραγματικότητα
3.Σ αγαπώ τόσο πολύ
4.Μ αρέσει να μοιράζομαι τη ζωή μου μαζί σου
5.Με ανάβεις τόσο πολύ
6.Τα στήθη σου με ανάβουν
7.Με ξετρελαίνει η επαφή με την μαλακή σου επιδερμίδα
8.Με ξετρελαίνει να σε κρατώ στην αγκαλιά μου
9.Μ αρέσουν τα πόδια σου
10.Το στήθος σου είναι τέλειο
11. Τα χείλη σου είναι τέλεια
12.Σε νιώθω τόσο όμορφα
13.Σε νιώθω τόσο ξαναμμένη που τρελαίνομαι
14. Είσαι τόσο απολαυστική
15.Είσαι τόσο σέξυ
16.Είμαι όλος δικός σου
17.Εχεις όλη μου την αγάπη
18.Με ξετρελαίνει το σεξ μαζί σου
19.Σε θέλω
20.Λαχταρώ το κορμί σου

πηγή: kamarinia.gr

Στο μάτι της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς μπαίνουν οι ΠΑΕ!

Στο μάτι της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς μπαίνει η δραστηριότητα των ΠΑΕ και ιδίως η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου άνω των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ.
Στο μάτι της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς μπαίνουν οι ΠΑΕ!
Με έγγραφο που αποκαλύπτει το SoccerPlus και το οποίο εστάλη στο υφυπουργείο Αθλητισμού και διαβιβάστηκε στην ΕΠΟ ορίζονται οι κατά το νόμο προϋποθέσεις, ενώ σε αντίθετη περίπτωση προβλέπονται κυρώσεις όπως η επιβολή προστίμου.
Στο έγγραφο μεταξύ άλλων αναφέρονται τα εξής:
Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας ως φορέα εποπτείας των αθλητικών ομοσπονδιών και συγκεκριμένα της ΕΠΟ επιθυμούμε να θέσουμε υπόψη σας το θέμα της τήρησης από τις ΠΑΕ ή από οποιοδήποτε άλλο σχετιζόμενο με αυτές πρόσωπο, των διατάξεων που αφορούν στην προσφορά «κινητών αξιών» (μετοχές, ομόλογα κ.α.) στο κοινό.
Η «δημόσια προσφορά» κινητών αξίων στην Ελλάδα επιτρέπεται κατόπιν δημοσίευσης, ενημερωτικού δελτίου εγκριμένη από την επιτροπή κεφαλαιαγοράς…
Εξαίρονται οι κινητές αξίες εφόσον η συνολική αξία τους είναι μικρότερη των 2,5 εκατ ευρώ, σε περίοδο 12 μηνών.
Ακόμη όμως και στην περίπτωση που δεν προκύπτει υποχρέωση δημοσίευσης, ενημερωτικού δελτίου, σύμφωνα με τον νόμο 3401/2005 θα πρέπει οι ΠΑΕ ή όποιο σχετιζόμενο με αυτές πρόσωπο να έχουν υπόψη τους και την προσέλκυση του κοινού για επένδυση χρηματικών πόσων και την συγκέντρωση αποταμιεύσεων του κοινού για την συμμετοχή σε οιασδήποτε μορφής επενδυτικά προγράμματα απαιτείται η άδεια της επιτροπής κεφαλαιαγοράς σύμφωνα με το άρθρο 10 του νόμου 876/1979.
Η επιτροπή κεφαλαιαγοράς έχει αποφασίσει η εν λόγω άδεια να χορηγείται κατόπιν δημοσίευσης πληροφοριακού σημειώματος από τον εκάστοτε εκδότη ή προσφέροντα. Βασιζόμαστε στην συνεργασία σας για την εφαρμογή των ανωτέρω…
Για την επιτροπή κεφαλαιαγοράς η προϊσταμένη της διεύθυνσης Ηλιάνα Κούρκαφα».
Πηγή: soccerplus.gr

Η πρώτη αραβική φούσκα;

Η Μάλαγα χρωστάει για τις μεταγραφές της, οι προσφυγές στη FIFA ξεκίνησαν και ο Λευτέρης Ντανοβασίλης αναρωτιέται αν θα είναι η πρώτη αραβική φούσκα.
Η πρώτη αραβική φούσκα;

Η Μάλαγα είναι από τις ευρωπαϊκές ομάδες, στις οποίες Άραβες επένδυσαν πολλά χρήματα, όμως πλέον τα ερωτηματικά για το μέλλον είναι πολλά. Οι Ανδαλουσιάνοι έχουν να παρουσιάσουν μόνο εκπρόθεσμες οφειλές, τόσο προς ομάδες όσο και προς τους παίκτες τους, οι προσφυγές στην FIFA ξεκίνησαν και ο κίνδυνος ακόμη και του ευρωπαϊκού αποκλεισμού είναι ορατός.

Όταν πριν από δύο χρόνια ο Σεΐχης Αμπντουλάχ Αλ Τάνι αγόραζε την ισπανική ομάδα για 36 εκατ. ευρώ υποσχέθηκε πολλά και έκανε τα περισσότερα πραγματικότητα. Ο Σεΐχης του Κατάρ ήθελε να επενδύσει στην περιοχή και θεώρησε ότι ο καλύτερος τρόπος να το κάνει ήταν να αγοράσει πρώτα την ομάδα της πόλης. Πολλά έργα ξεκίνησαν από δικές του εταιρείες, ενώ μέσα σε δύο χρόνια οι επενδύσεις απέφεραν, καθώς η Μάλαγα τερμάτισε 4η, εξασφαλίζοντας τη συμμετοχή της στα προκριματικά του Champions League. Αυτό το καλοκαίρι υποτίθεται ότι θα ήταν ο προάγγελος της πιο ιστορικής σεζόν των Ανδαλουσιάνων. Αμ δε…

Τα προβλήματα υπήρχαν και κατά τη διάρκεια της περασμένης σεζόν, όμως τις περισσότερες φορές έμεναν μέσα στην ομάδα. Ο Φερνάντο Ιέρο, γενικός διευθυντής, μαζί με τον Βιθέντε Κασάδο, διευθυντή μάρκετινγκ, αναδείχθηκαν σε ηγετικές φυσιογνωμίες ανάμεσα σε διοίκηση και ποδοσφαιριστές. Μαζί με τον Πελεγκρίνι ήταν εκείνοι που κράτησαν τις ισορροπίες στα δύσκολα. Η επιτυχημένη σεζόν τελείωσε, όμως τα προβλήματα δε λύθηκαν και ανάγκασαν τον πρώην αμυντικό της Ρεάλ στην παραίτηση, αφήνοντας αιχμές για την οικονομική ασυνέπεια της διοίκησης.

Η επίσκεψη του προέδρου της Ομοσπονδίας Ποδοσφαιριστών (AFE), Λουίς Ρουμπιάλες, στην προπόνηση της Μάλαγα και οι δηλώσεις του ότι σε πολλούς από τους παίκτες οφείλονται μισθοί πολλών μηνών ξεκίνησε το γαϊτανάκι των αποκαλύψεων. Τελικά, αποδείχθηκε ότι οι Ρονδόν, Φαν Νίστελροϊ, Καθόρλα και Ματάισεν είχαν απευθυνθεί στην AFE, καθώς τους οφείλεται το 40% των μισθών της περασμένης σεζόν. Λίγες ημέρες μετά η Μάλαγα με ανακοίνωσή της έκανε γνωστό ότι οι παίκτες δε θα προβούν σε προσφυγές, καθώς επήλθε συμφωνία για τα οφειλόμενα. Κάτι που έγινε για όλους τους παίκτες…

Τα πράγματα δεν ηρέμησαν ούτε τότε, καθώς μέρα με τη μέρα γινόταν γνωστό ότι η Μάλαγα χρωστάει για σχεδόν όλες τις μεταγραφές των τελευταίων δύο ετών. Στην Βιγιαρεάλ για τον Καθόρλα, στην Οσασούνα για τον Μονρεάλ, στην Ρίβερ Πλέιτ για τον Μπουνανότε, στο Αμβούργο για τον Ματάισεν… Μάλιστα, η Ρίβερ Πλέιτ ήδη προσέφυγε στην FIFA, κάτι που με τους νέους κανόνες της UEFA μπορεί να σημάνει τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό της Μάλαγα. Το σενάριο με την Ατλέτικο Μαδρίτης να παίρνει τη θέση της στα προκριματικά του Champions League βρίσκεται στην επικαιρότητα από την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ σύμφωνα με σημερινό (24/07) δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας της Μάλαγα, οι Μαδριλένοι ήδη έχουν κάνει την πρώτη ανεπίσημη κρούση στην UEFA, για να δουν μέχρι που μπορούν να φτάσουν την υπόθεση.

Τα σενάρια ήθελαν τους Άραβες να έχουν αποφασίσει την πώληση των Καθόρλα και Ίσκο, προκειμένου να κλείσουν κάποιες τρύπες. «Δεν είμαστε ένα κλαμπ που πουλάει» ήταν η απάντηση του αντιπροέδρου και γενικού διευθυντή, Αμπντουλάχ Γκουμπν. «Έχει ξεκινήσει μία εκστρατεία εναντίον της Μάλαγα, επειδή τερμάτισε 4η και μία εκστρατεία εναντίον μας, των ιδιοκτητών, επειδή είμαστε Άραβες. Αυτό είναι το πραγματικό πρόβλημα. Η εχθρότητα απέναντί μας αποτελεί ρατσιστική συμπεριφορά. Γιατί ο Καθόρλα δεν έπαιξε με την Ισπανία από το ξεκίνημα του Euro; Επειδή είναι παίκτης της Μάλαγα, γι’ αυτό», είχε γράψει στον λογαριασμό του στο twitter ο ιδιοκτήτης της Μάλαγα, όταν όλες οι καταγγελίες άρχισαν να βγαίνουν στη δημοσιότητα. Το γυαλί, όμως, με τους παίκτες έχει ραγίσει και ήδη ο Καθόρλα φέρεται να βρίσκεται πολύ κοντά στην μεταγραφή του στην Άρσεναλ για 20 εκατ. ευρώ.

Τι έγινε, όμως, και το κλίμα έχει… στραβώσει τόσο πολύ; Τα χρήματα από το Κατάρ και ειδικά όταν πρόκειται για έναν από τους Εμίρηδες δεν τελειώνουν… ποτέ. Οι επενδύσεις για την αγορά, την ενίσχυση του ρόστερ και τις εγκαταστάσεις αυτά τα δύο χρόνια έχουν ξεπεράσει τα 200 εκατ. ευρώ. Εκείνο για το οποίο ο Αλ Τάνι κατηγορείται είναι ότι κάνει τις συναλλαγές όπως θέλει αυτός. Έχει βρεθεί σπάνια στο «Ροσαλέδα», διοικεί από το Κατάρ και στέλνει χρήματα όποτε και όταν επιθυμεί, θεωρώντας ότι έχει κάνει αρκετά για να κερδίσει τον σεβασμό όλων. Η κόντρα του για τα τηλεοπτικά δικαιώματα στην Πριμέρα Ντιβισιόν δείχνει κάποιες από τις προθέσεις του και ότι θέλει να πάρει μέρος των χρημάτων που έχει επενδύσει πίσω. Είναι ο πρώτος Άραβας που διατυπώνει τέτοιες… ανησυχίες.

«Υπάρχουν κάποιοι σύλλογοι που διαφεύγουν την φορολογία με τον τρόπο τους και όλοι γνωρίζουμε ποιοι είναι αυτοί. Αν οι μικρότεροι σύλλογοι δεν ζητήσουν ισότιμα τηλεοπτικά δικαιώματα, πως θα μπορέσουν να αναπτυχθούν; Θέλω να ζητήσω ανοιχτή έρευνα από τα ελεύθερα τηλεοπτικά κανάλια, που δεν είναι επηρεασμένα από τους μεγάλους συλλόγους. Αυτό που συμβαίνει είναι κάτι πολύ επικίνδυνο και ζημιογόνο για το ισπανικό πρωτάθλημα», ήταν το σχόλιό του.

Η ηρεμία έχει χαθεί στον σύλλογο σε όλα τα επίπεδα, καθώς όπως αποκάλυψε ο Ιέρο χρήματα οφείλονται σε όποιον έχει σχέση με τον αυτόν. Η περίπτωση της Μάλαγα καταδεικνύει τι μπορεί να συμβεί όταν ένας από τους πολλούς Άραβες που έχουν μπει στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο βαρεθεί το «παιχνίδι» του. Ο Αλ Τάνι θα μπορούσε με μία κίνηση και μία… επιταγή να θέσει τέλος, όμως δεν το κάνει.

Η Μάλαγα ίσως αποτελέσει την πρώτη… αραβική φούσκα. Αν αυτό συμβεί οι Ανδαλουσιάνοι θα πρέπει να διαχειριστούν μόνοι τους τα τεράστια χρέη που θα μείνουν για να θυμίζουν τις μεγάλες «επενδύσεις» και είναι πολύ πιθανό να βρεθούν στο χείλος του γκρεμού… Οι επόμενες εβδομάδες θα είναι κρίσιμες για την επιβίωση του συλλόγου, ενώ είναι πολλοί εκείνοι που εύχονται αυτό να συμβεί, προκειμένου να αποτελέσει την πρώτη αραβική αποτυχία. Μία αποτυχία που ίσως αλλάξει πολλά στην αντίληψη των οπαδών για τους πλούσιους ιδιοκτήτες τους και τις προθέσεις τους.



πηγή: gazzetta.gr