Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Ρούμπεν Λόφτους-Τσικ: Το νέο... πουλέν του Μουρίνιο!!

Το όνομά του είναι Ρούμπεν Λόφτους – Τσικ. Ο Ζοσέ Μουρίνιο ετοιμάζεται να του δώσει φανέλα βασικού στο αποψινό ματς της Τσέλσι κόντρα στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας και ο Κώστας Ζάλιαρης παρουσιάζει πράγματα που θα πρέπει να γνωρίζει ο κόσμος για τον πιτσιρικά. Είναι ο αρχηγός της δεύτερης ομάδας των «μπλε» του Λονδίνου. Μόλις 18 ετών. Πανύψηλος και απροσπέλαστος στη μεσαία γραμμή της Τσέλσι. Η ψυχραιμία και η ηρεμία του μέσα στο παιχνίδι «παρασέρνει» τους υπόλοιπους συμπαίκτες του και το περιβραχιόνιο που του έχει δοθεί δεν είναι καθόλου τυχαία εξέλιξη στη μέχρι στιγμής καριέρα του.
ADVERTISEMENT
Στον σύλλογο του Λονδίνου ανήκει από την ηλικία των 8 ετών, όταν και ενσωματώθηκε στα τμήματα υποδομής. Γι' αυτό ο Ζοσέ Μουρίνιο τον χαρακτήρισε «Made in Chelsea». Ξέρει την ομάδα, ξέρει το βάρος της φανέλας που φοράει, έχει γαλουχηθεί με τις ιδέες και τη φιλοσοφία της Τσέλσι και η θέση του στον νευραλγικό χώρο του κέντρου, είναι τέτοια που το παιχνίδι της ομάδας του περνάει από εκείνον και μπορεί να ελέγξει όλο το ματς.
Στην ομάδα κάτω των 18 ετών, αγωνίστηκε... τρία χρόνια πριν την κατάλληλη ηλικία. Και πάλι, όμως, δικαίωσε τους προπονητές του και έδειξε ότι μπορεί να ανταποκριθεί στο ανώτερο επίπεδο, άσχετα από το γεγονός πως ακόμα ήταν αρκετά μικρός και προφανώς πιο αδύναμος συγκριτικά με τα υπόλοιπα παιδιά του συγκεκριμένου τμήματος.
Οι ικανότητές του και ο τρόπος με τον οποίο ξετύλιγε το ταλέντο του στο γήπεδο, προσέλκυσε και το ενδιαφέρον ευρωπαϊκών ομάδων όπως η Μπαρτσελόνα. Οι «μπλε», κινήθηκαν γρήγορα για να μη τον χάσουν και τον Μάρτιο του 2013 τον «έδεσαν» στο «Στάμφορντ Μπριτζ» με συμβόλαιο μέχρι το 2017.
Του αρέσει να προωθείται και να ψάχνει τη σωστή πάσα προς τον επιθετικό, ενώ αμυντικά είναι πολύ δύσκολο να νικηθεί, λόγω και της σωματοδομής του που ζορίζει πάρα πολύ τους αντιπάλους. Τη σεζόν 2012-2013 πρωταγωνίστησε στην πορεία της ομάδας Νέων της Τσέλσι που έφτασε στους τελικού του FA Youth Cup και του Next Gen Series, ωστόσο, δεν κατάφερε να πανηγυρίσει κάποιο από τα δύο τρόπαια. Ακολούθως έπαιξε σε φιλικά απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι, το καλοκαίρι του 2013, σε παιχνίδια που ήταν προγραμματισμένα να διεξαχθούν στο φινάλε εκείνης της αγωνιστικής περιόδου.
Έπειτα, ήρθε η συμμετοχή στο τμήμα κάτω των 21 ετών και στο φινάλε της περσινής σεζόν πήρε στα χέρια του το τρόπαιο του πρωταθλήματος της συγκεκριμένης κατηγορίας της Πρέμιερ Λιγκ, με το τελικό 2-1 επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στον τελικό του «Ολντ Τράφορντ». Μάλιστα, πήρε και το FA Youth Cup, με την Τσέλσι να επικρατεί της Φούλαμ με σκορ 5-3 στον επαναληπτικό τελικό (είχε ηττηθεί 3-2 στο πρώτο ματς).
Με την εθνική ομάδα της Αγγλίας έχει αγωνιστεί στα κλιμάκια κ-16, κ-17 και κ-19, με την οποία έχει 10 συμμετοχές και έξι γκολ.



*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεκτή η ένσταση ΠΑΟΚ για την υπόθεση Δώνη!!

Ο ΠΑΟΚ δικαιώθηκε στην καταγγελία του για τη σύσταση της επιτροπής της ΕΠΟ που είχε εκδικάσει την υπόθεση της αποζημίωσης του Γιώργου Δώνη.

Δεκτή η ένσταση ΠΑΟΚ για την υπόθεση Δώνη
Νέα τροπή παίρνει η δικαστική διαμάχη του ΠΑΟΚ με τον Γιώργο Δώνη. Η ένσταση της ΠΑΕ για τη σύσταση της επιτροπής της ΕΠΟ που είχε εκδικάσει την υπόθεση έγινε δεκτή και πλέον θα πρέπει να οριστεί νέα δικάσιμος με την Επιτροπή Εφέσεων να έχει πλέον διαφορετική σύνθεση.

Υπενθυμίζεται πως σε πρώτη φάση ο Έλληνας προπονητής είχε κερδίσει όλο το ποσό των 800.000 ευρώ που διεκδικούσε από τον ΠΑΟΚ.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Απίστευτη φιέστα οι οπαδοί της Μπρόντμπι!!

Μία ξεχωριστή ημέρα ήταν η 7η του μήνα για την Μπρόντμπι με τον σπουδαίο σύλλογο της Δανίας να  γιορτάζει τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την ίδρυση του.
Η δημοφιλέστερη ομάδα της μικρότερης χώρας της  Σκανδιναβίας επικράτησε 1-0  της Σίλκεμποργκ στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής του εθνικού πρωταθλήματος με χιλιάδες οπαδούς της που είχαν κατακλύσει  το «Μπρόντι Στάντιουμ»  να δημιουργούν μία ατμόσφαιρα ταιριαστή περισσότερο σε … γήπεδο  της Λατινικής Αμερικής και  όχι της Σκανδιναβίας.
8011304-
Πραγματικά συγκλονιστικές οι σκηνές που εκτυλίχθησαν στην  διάρκεια του ματς με τους  φίλους της ομάδας να συμβάλλουν και αυτοί με τη σειρά τους σ’ ένα δίχως καμία υπερβολή  απίστευτο εορτασμό.



*Πηγή: onsports.gr*

Τεράστια μάχη στην «αιώνια» πόλη!

Πολύ μεγάλο ενδιαφέρον στον 5ο όμιλο με τις Ρόμα, Μάντσεστερ Σίτι και ΤΣΣΚΑ Μόσχας να μάχονται για την δεύτερη θέση και την πρόκριση στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ.

Τεράστια μάχη στην «αιώνια» πόλη
Τεράστιο ενδιαφέρον στον 5ο όμιλο με τις Ρόμα, Μάντσεστερ Σίτι και ΤΣΣΚΑ Μόσχας να μάχονται για την δεύτερη θέση και την πρόκριση στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ.

5ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Είναι ο όμιλος, τα παιχνίδια του οποίου συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον από όλο το σημερινό πρόγραμμα της διοργάνωσης. Ρόμα, Μάντσεστερ Σίτι και ΤΣΣΚ Μόσχας ισοβαθμούν και έχουν στόχο την πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ.

Στην «αιώνια πόλη» το μεγάλο ματς του ομίλου με την Ρόμα να υποδέχεται τη Σίτι. Οι γηπεδούχοι θέλουν νίκη για να προκριθούν χωρίς άγχος. Εάν η ΤΣΣΚΑ Μόσχας ηττηθεί στο Μόναχο οι ρωμαίοι προκρίνονται και με «λευκή» ισοπαλία.

Η Μάντσεστερ Σίτι για να προκριθεί θέλει νίκη ή ισοπαλία με πολλά γκολ εάν η ΤΣΣΚΑ ηττηθεί. Εάν χάσει όμως αποχαιρετά όλες τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Περισσότερο δύσκολο έργο έχει η ΤΣΚΚΑ Μόσχας. Για να πανηγυρίσει την πρόκριση θέλει τη νίκη επί της Μπάγερ και να μην νικήσει η Ρόμα.

Το πρόγραμμα

Μπάγερν Μονάχου-ΤΣΣΚΑ Μόσχας
Ρόμα-Μάντσεστερ Σίτι

Βαθμολογία

Μπάγερν Μονάχου 12 (13-4)
Ρόμα 5 (8-12)
ΤΣΣΚΑ Μόσχας 5 (6-10)
Μάντσεστερ Σίτι 5 (7-8)

6ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Μπαρτσελόνα και Παρί Σεν Ζερμέν έχουν προκριθεί στην επόμενη φάση αλλά μεταξύ τους πρόκειται να «καθαρίσουν» ποια από τις δύο θα πάρουν την πρώτη θέση του ομίλου.

Μεγάλο ενδιαφέρον έχει το άλλο παιχνίδι του ομίλου. Ο ΑΠΟΕΛ κοντράρεται στην Ολλανδία απέναντι στον Άγιαξ και θέλει να πάρει τη νίκη για να μπορέσει να πανηγυρίσει την κατάκτηση του εισιτηρίου για το Γιουρόπα Λιγκ.

Το πρόγραμμα

Μπαρτσελόνα-Παρί Σεν Ζερμέν
Άγιαξ-ΑΠΟΕΛ

Βαθμολογία

Παρί Σεν Ζερμέν 13 (9-4)
Μπαρτσελόνα 12 (12-4)
Άγιαξ 2 (4-10)
ΑΠΟΕΛ 1 (1-8)

7ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Ο Ζοζέ Μουρίνιο έρχεται αντιμέτωπος με την ομάδας της πατρίδας στην οποία έκανε τα πρώτα του βήματα ως βοηθός προπονητή. Η Τσέλσι έχει εξασφαλίσει την πρόκριση και την πρωτιά και έτσι να παραταχθεί με αρκετές αλλαγές στην 11άδα. Όμως η ομάδα της Λισαβόνας καίγεται… Θέλει να πανηγυρίσει την πρόκριση στην επόμενη φάση και για να γίνει αυτό θέλει τη νίκη ή την ισοπαλία. Αλλιώς αν ηττηθεί θα ελπίζει σε… θαύμα της Μάριμπορ απέναντι στη Σάλκε.

Οι γερμανοί απέναντι στη Μάριμπορ έχουν στο μυαλό τους μόνο τους τρεις βαθμούς της νίκης για να έχουν πιθανότητες πρόκρισης στην επόμενη φάση.

Το πρόγραμμα

Τσέλσι-Σπόρτινγκ Λισαβόνας
Μάριμπορ-Σάλκε

Βαθμολογία

Τσέλσι 11 (14-2)
Σπόρτινγκ Λισαβόνας 7 (11-9)
Σάλκε 5 (8-14)
Μάριμπορ 3 (4-12)

8ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Στον 8ο όμιλο έχουν ξεκαθαρίσει οι δύο πρώτες θέσεις. Η Πόρτο και η Σαχτάρ έχουν εξασφαλίσει τα δύο εισιτήρια για τους 16 του Τσάμπιονς. Έτσι η Αθλέτικ Μπιλμπάο και η ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ μάχονται για τη νίκη που θα τους δώσει το δικαίωμα να συνεχίσουν στο Γιουρόπα Λιγκ. Οι Βάσκοι έχοντας έναν βαθμό περισσότερο μένουν ικανοποιημένοι και με την ισοπαλία.

Το πρόγραμμα

Πόρτο-Σαχτάρ Ντόνετσκ
Αθλέτικ Μπιλμπάο-ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ

Βαθμολογία

Πόρτο 13 (15-3)
Σαχτάρ Ντόνετσκ 8 (14-3)
Αθλέτικ Μπιλμπάο 4 (3-6)
ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ 3 (2-22)*Πηγή: sport-fm.gr*

«Τώρα μετράμε τους φίλους μας»

Θέση στα όσα συμβαίνουν από χθες στον Άρη πήρε ο στενός συνεργάτης του Γιώργου Γαλανού, Περικλής Τράιος, ο οποίος τοποθετήθηκε με ένας μακροσκελές σχόλιό του στο Facebook.

«Τώρα μετράμε τους φίλους μας»
Με ένα μακροσκελές σχόλιό του ο στενός συνεργάτης του Γιώργου Γαλανού, Περικλής Τράιος, σχολίασε ό,τι συμβαίνει τις τελευταίες ώρες στον Αρη.

Διαβάστε ολόκληρο το σχόλιο του κ. Τράιου

«ΦΥΣΙΚΑ και θα γίνει και η συνεντευξη Τύπου και όλα αυτά και άλλα πολλά θα αναλυθούν και θα παρουσιαστούν δημόσια» έχει ως εξής:.

Επειδή ορισμένοι το έχουν ξεφτιλίσει πραγματικά.

Επειδή ορισμένοι, εξακολουθούν να έχουν την ίδια ανέντιμη στάση από τη πρώτη στιγμή.

Επειδή ορισμένοι, συνεχίζουν να έχουν την ίδια βρώμικη (για να μην πω κάτι άλλο.) τακτική.

Επειδή ορισμένοι, που έχουν λερωμένη τη φωλιά τους σε σχέση με το πρόσφατο αμαρτωλό παρελθόν, με τη συμπεριφορά τους, όχι μόνο δεν κάνουν καλό στην ομάδα, αλλά προσπαθούν με κάθε τρόπο να βλάψουν την ηρεμία της.

Επειδή ορισμένοι, νομίζουν οτι όλος ο κόσμος είναι «φυτό» και έχει ξεχάσει πρόσωπα, καταστάσεις και γεγονότα, που έγιναν στα προηγούμενα χρόνια και συντέλεσαν στοΕΓΚΛΗΜΑ (που παραμένει δίχως τιμωρία), οδηγώντας τον ΑΡΗ στη διάλυση..

Επειδή ορισμένοι, προσπαθούν με κάθε τρόπο, να προκαλέσουν πρόβλημα, είτε λέγοντας ακόμη και ψέματα, είτε μεγαλοποιώντας ανούσιες λεπτομέρειες, είτε παραποιώντας την αλήθεια, είτε προσαρμόζοντας την στη δική τους οπτική (αυτό θέλω να πιστεύω. οτι είναι μόνο οπτική και κρίση κι όχι υστεροβουλία.)

Επειδή λοιπόν, όλοι αυτοί οι επίδοξοι «Πίκοι Απίκοι» των ραδιοφώνων, των site, των μέσων κοινωνικής δικτύωσης κλπ μας έχουν κουράσει πραγματικά.

Και επειδή όλα έχουν τα όρια τους.

ΗΡΕΜΗΣΤΕ κύριοι.

ΧΑΛΑΡΩΣΤΕ.

Ο ΑΡΗΣ έφτασε εδώ που έφτασε, να διαλυθεί κυριολεκτικά και να αναγκαστεί να πέσει στη Γ εθνική, και να ξαναρχίσει από το μηδέν, όχι εξαιτίας του Γαλανού, ούτε του Τράιου.

Οι ευθύνες και οι υπέυθυνοι αυτής της τραγωδίας που είμαστε αναγκασμένοι να ζούμε, περιλαμβάνονται όλοι στο πόρισμα του οικονομικού ελέγχου 2004-2014 που βρίσκεται στο γραφείο του Εισαγγελέα.

Το οτι ο ΑΡΗΣ είχε περισσότερα απο 80 εκατομμύρια έσοδα όλα τα προηγούμενα χρόνια, και έφτασε στο σημείο με σχεδόν μηδενισμένα και διακανονισμένα τα χρέη το 2004,να χρωστά σχεδόν 20 εκατομμύρια, το 2014, είναι ένα ΕΓΚΛΗΜΑ σε βάρος της Ιστορίας και του λαού του ΑΡΗ και όλοι αυτοί, που συντέλεσαν σ αυτό το έγκλημα, πρέπει να λογοδοτήσουν.

Ωστόσο δεν είναι μόνο αυτοί που συντέλεσαν στο έγκλημα.

Είναι και όλοι αυτοί που ΣΥΓΚΆΛΥΨΑΝ.

Όλοι αυτοί που καθημερινά. έκαναν ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ κακό, υπνωτίζοντας τον κόσμο, για να φτάσουμε στο σημείο, να πάρει ο Συλλογος μια κατρακύλα άνευ προηγουμένου που την οδήγησε στην αγωνιστική πτώση στη β εθνική, χωρίς να «ανοίξει ρουθούνι».

Τέλη Μαίου και κανείς δεν ασχολιόταν με τον ΑΡΗ.

ΟΛΟΙ υπνωτισμένοι. ΟΛΟΙ ζαλισμένοι. ΟΛΟΙ φυτα

Μην τα ξεχνάμε αυτά.Κι αν τα ξεχνάτε, εδω ειμαι εγω να σας τα θυμίζω.

Λοιπον.

ΣΕΒΑΣΤΕΙΤΕ αυτή τη προσπάθεια που γίνεται.

Δε θέλουμε βοήθεια. Ούτε αβάντα.

ΔΙΚΑΙΟ θέλουμε και ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ.

ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑ ζητάμε και ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ.

Ο ΑΡΗΣ ΑΛΛΑΖΕΙ.

Δεν άλλαξε. Αλλάζει.

Καθημερινά, μέσα από πολύ αγώνα και προσπάθεια από όλους

Χρειάζεται πολλή δουλειά ακόμη.

Πάρα πολλή δουλειά.

Σε όλα τα επίπεδα, ο ΑΡΗΣ πρέπει να αναδιοργανωθεί, να πατήσει γερά στα πόδια του και να βγει ξανα στη μάχη ΔΥΝΑΤΟΣ και ΜΑΧΗΤΗΣ.

Ο δρόμος είναι μακρύς, ανηφορικός και κακοτράχαλος, μέχρι να φτάσουμε στο στόχο μας.

Θα αγωνιστούμε.

Θα συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε.

Βγήκαμε μπροστά και ηδη κοιτιόμαστε στα μάτια και χτυπιόμαστε με όλο αυτό το «περιβάλλον» που λέγεται ελληνικό ποδόσφαιρο.

Δεν πρέπει να έχουμε το νου μας πίσω μας, για πισώπλατες «μαχαιριές».

Ο «ΕΧΘΡΟΣ» είναι μπροστά.

ΕΝΩΘΕΙΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΘΕΙΤΕ

ΥΓ : Επιγραμματικά κάποιες απαραίτητες διευκρινήσεις

α) ΠΛΗΡΩΜΕΣ

Αυτή τη στιγμή, το μπάτζετ της ομάδας, το μπάτζετ του υπάρχοντος ρόστερ, μέχρι το τέλος της χρονιάς, είναι 511.000 ευρώ.

Επαναλαμβάνω, μιλάω μόνο για τους ποδοσφαιριστές, με βάση τις συμφωνίες που είχαν κάνει με τον Καλαιτζίδη.

Από αυτές τις 511.000 ευρώ λοιπόν, μέχρι 30 Οκτωβρίου που έγινε η τελευταία μισθοδοσία έχει δοθεί στους ποδοσφαιριστές, κατά μέσο όρο, το 34% των συμφωνηθέντων, μέχρι το τέλος της χρονιάς!

Μέχρι σήμερα λοιπόν, κατά μέσο όρο, οι ποδοσφαιριστές μας, έχουν πάρει, το 1/3 των συμφωνηθέντων τους για όλη τη χρονιά.

Έχοντας διανύσει 9 αγωνιστικές.

ΑΠΛΗΡΩΤΟΣ δεν είναι ΚΑΝΕΝΑΣ.

Και μέσα στο Δεκέμβριο, λόγω εορτών, στόχος είναι να γίνουν δύο μισθοδοσίες (μία αυτές τις ημέρες και άλλη μια λίγο πριν τις άδειες των Χριστουγέννων)

Όποτε εύκολα καταλαβαίνει κανείς, που θα φτάσει αυτό το ποσοστό που αναφέραμε παραπάνω, σε σχέση με αυτάπου έχει να λαμβάνει ο κάθε ποδοσφαιριστής.

β)ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΑ

Αναμένουμε εδώ και δέκα μέρες από τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές να μας ενημερώσουν ατομικά ο καθένας, αν θέλει ή όχι ιδιωτικό συμφωνητικό. Περιμένουμε να μας ενημερώσουν εδώ και μια εβδομάδα.

Όποιος θέλει ιδιωτικό συμφωνητικό, έρχεται, ενημερώνει και αφου υπογραφεί, το παραλαμβάνει.

Όπως ακριβώς έγινε με την ΑΣΦΑΛΙΣΗ τους.

Όπου το ποδοσφαιρικό τμήμα έκανε συμφωνία με ασφαλιστική εταιρία και ασφάλισε ΟΛΟΥΣ τους παίκτες του.

γ) ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ

Οι εισηγήσεις του κου Κάμπος είναι για συγκεκριμένες θέσεις.

Οι παίκτες που θα αποκτηθούν θα είναι όλοι παίκτες ΦΑΝΕΛΑΣ, που θα έρθουν να βοηθήσουν και να ενισχύσουν τον ΑΡΗ.

Άρα καταλαβαίνετε που θα φτάσει αυτό το ποσο που σας ανέφερα παραπάνω (511.000) και αφορά, το συνολικό προυπολογισμό των αμοιβων ΜΟΝΟ των παικτών..

Προσθέστε προπονητικό τημ. (τόσο το υπάρχον, όσο και το προηγούμενο που πήρε ένα σημαντικό ποσό, σε σχέση με τον 1.5 μήνα εργασίας). Προσθέστε υπαλλήλους στην ομάδα, στα γήπεδα, στα γραφεία, στους αγώνες.

Προσθέστε Κ 19 και Κ 17

Προσθέστε ολα τα υπολοιπα λειτουργικα έξοδα. Προσθέστε. Προσθέστε. Προσθέστε.

δ) ΕΣΟΔΑ

Και τέλος, όσο για τα έσοδα.

Ας το αφήσω καλύτερα. ΤΡΑΓΙΚΟ.

Μια μικρη προκαταβολή της ΝΟΒΑ, που ακόμη δεν έχει καταστεί δυνατό να εισπραχθεί.

Ανύπαρκτες εισπράξεις από εισιτήρια.

Καμία χορηγία

Λίγες ανταποδοτικές πινακίδες, από πραγματικούς φίλους που στηρίζουν τη προσπάθεια και τους ευχαριστούμε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ

Είπαμε.

ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ.

ΤΩΡΑ!!».

Όλα ανοιχτά για Μπονσού!

Θετικά ήταν τα στοιχεία που έδειξε στο διάστημα της δοκιμής του στον Παναιτωλικού ο Κβάμε Μπονσού, αλλά παραμένει άγνωστο αν θα γίνει κίνηση για την απόκτησή του.

Όλα ανοιχτά για Μπονσού
Την τελευταία του προπόνηση στον Παναιτωλικό έκανε ο Κβάμε Μπονσού, ο οποίος ολοκλήρωσε τον κύκλο της δοκιμής του.

Εκείνο που προκύπτει από τον Αγρίνιο είναι ότι ο 20χρονος άσος έδειξε καλά στοιχεία στο διάστημα της δοκιμής του, αλλά δεν έχει ξεκαθαρίσει αν οι ιθύνοντες του συλλόγου θα κινηθούν για την απόκτησή του.

Όσον αφορά τον Βιγιαφάνιες, στάθηκε τυχερός και η μαγνητική έδειξε πως έχει θλάση ελαφριάς μορφής. Ετσι ενδέχεται να προλάβει το ματς με τον Πλατανιά.

Εκτός του Αργεντινού, στη Μυτιλήνη δεν θα παίξουν και οι Μορένο, Μαλεζάς, Μπεχαράνο, Θεοδωρίδης.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Αυτός ήταν Ολυμπιακός!!

Μίτσελ και Φουστέρ κράτησαν την υπόσχεσή τους. Ο Ολυμπιακός έδειξε το καλό του πρόσωπο και με τη νίκη επί της Μάλμε εξασφάλισε το εισιτήριο για το Europa League. Πλέον στόχος το 3Χ3 στην Ελλάδα!

Αυτός ήταν Ολυμπιακός!
Περίτρανα δείγματα… ζωής από τον Ολυμπιακό στο χθεσινό παιχνίδι με την Μάλμε για την τελευταία αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι ερυθρόλευκοι όντως έδειξαν το καλό αγωνιστικό τους πρόσωπο χθες στο φαληρικό γήπεδο όπως είχαν υποσχεθεί στη συνέντευξη Τύπου οι Μίτσελ και Φουστέρ.

Οι Πειραιώτες πήραν τη νίκη με 4-2 απέναντι στους Σουηδούς, επαναφέροντας τα χαμόγελα στο Ρέντη και στους οπαδούς της ομάδας οι οποίοι είχαν τους παίκτες του Μίτσελ να χάνουν πολλές ευκαιρίες και να σκοράρουν –τελικά- τέσσερα τέρματα.

Φυσικά, αυτό που είδαν και πάλι οι φίλοι του Ολυμπιακού ήταν και πάλι οι αμυντικές… ατασθαλίες οι οποίες αυτή τη φορά δεν κόστισαν, όπως και στα προηγούμενα ματς στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Την Δευτέρα είναι η κλήρωση του Europa League με τους ερυθρόλευκους να είναι σε γκρουπ ισχυρών.

Και τώρα η… ανατροπή

Μετά την εξασφάλιση του εισιτηρίου για τους 32 του Europa League στον Ολυμπιακό στρέφουν ολοκληρωτικά το μυαλό τους στο ελληνικό πρωτάθλημα. Υπάρχουν άλλες τρεις αγωνιστικές μέχρι το τέλος του χρόνου και στον Πειραιά στοχεύουν στην κατάκτηση τριών νικών στα παιχνίδια που απομένουν ελπίζοντας να… προλάβουν να κάνουν την ανατροπή στην βαθμολογία και ο νέος χρόνος να βρει την ομάδα στην κορυφή.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο Μίτσελ και όλοι όσοι μίλησαν χθες μετά την νίκη επί της σουηδικής ομάδας ξεκαθάρισαν ότι πλέον στόχος είναι το 3Χ3 στα ματς του πρωταθλήματος.

Οι… αλλαγές

Το τμήμα το οποίο όμως δεν πρόκειται να ξεκουραστεί στο διάστημα αυτό είναι το τμήμα σκάουτινγκ της ομάδας. Τόσο πρόεδρος του Ολυμπιακού, όσο και ο Μίτσελ επεσήμαναν ότι πρόκειται να γίνουν μεταγραφές και διορθωτικές κινήσεις στην ομάδα σε κενά τα οποία έχουν διαπιστωθεί ότι υπάρχουν στο ρόστερ και σε θέσεις που χρειάζονται και άλλοι ποδοσφαιριστές.

Οι υπεύθυνοι της ομάδας που «τρέχουν» τα μεταγραφικά πρόκειται να συνεχίσουν τον σχεδιασμό για τις κινήσεις που θα γίνουν πάντα σε συνεννόηση με τον Μίτσελ.

Δεδομένο πως θα αποκτηθεί κεντρικός αμυντικός καθώς επίκειται η αποχώρηση του Αμπιντάλ ενώ θα υπάρξουν και αποχωρήσεις παικτών κάτι που προανήγγειλε ο Ισπανός τεχνικός.

Η σιγουριά του Μίτσελ
Στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε του αγώνα με τη Μάλμε ο Μίτσελ ήταν και πάλι ο γνωστός… Μίτσελ. Ο Ισπανός είχε αποβάλει το άγχος μετά την νίκη της ομάδας και ενέπνεε την βεβαιότητα της παραμονής του στην ομάδα κάνοντας λόγο σε κάποιες από τις κινήσεις που πρόκειται να γίνουν τον Ιανουάριο.

Αυτό έρχεται ως απάντηση στην –ομολογουμένως- έντονη φημολογία που είχε αναπτυχθεί με την θέση του να είναι επισφαλής εάν το αποτέλεσμα του χθεσινού αγώνα στο Φάληρο δεν ήταν ικανοποιητικό.*Πηγή: sport-fm.gr*

Υπό πίεση ο Γαλανός!!

Άμεσα λύση στο οικονομικό καλείται να βρει ο Γιώργος Γαλανός, την ώρα που έχουν κάνει την εμφάνισή τους τα πρώτα σύννεφα στις σχέσεις του με τους οπαδούς του Άρη.

Υπό πίεση ο Γαλανός
Αρκετή πίεση και έντονη αμφισβήτηση υπάρχει στο πρόσωπο του Γιώργου Γαλανού, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να βρει λύσεις στα οικονομικά θέματα του Άρη και την ενίσχυση της ομάδας την περίοδο του Ιανουαρίου.

Εκείνο που τονίζουν οι οπαδοί της ομάδας είναι πως υπάρχει ανακολουθία στα όσα έχει υποσχεθεί και όσα έχει πράξει ο διοικητικός ηγέτης των Θεσσαλονικέων, ο οποίος παρουσιάζεται ασυνεπής και αυτή τη στιγμή υπάρχει έντονη δυσαρέσκεια στο πρόσωπό του.

Η αφορμή ήταν το γεγονός ότι οι «κίτρινοι» δεν έχουν εισπράξει ακόμη τα χρήματα από την τηλεοπτικοί συμφωνία με τη Nova και τα έσοδα από τα εισιτήρια είναι ελάχιστα.

Η αμφισβήτηση για τον κ. Γαλανό οφείλεται στο γεγονός ότι είχε υποσχεθεί πως θα βάλει όσα χρήματα χρειαστούν, κάτι που μέχρι στιγμής δεν έχει υλοποιήσει.

Την ίδια ώρα, επιθυμεί να αποκτήσει – χωρίς αποτέλεσμα – έναν παίκτη που θα κάνει «γκελ» στον κόσμο, αλλά οι επαφές με τους Κόκε και Σολάρι δεν είχαν την αναμενόμενη κατάληξη. *Πηγή: sport-fm.gr*

Αυτό που θέλει ο Άγγελος!

Ειλημμένη είναι η απόφαση της διοίκησης του ΠΑΟΚ για ενίσχυση του υπάρχοντος ρόστερ τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο, αλλά αυτή θα γίνει με τα «θέλω» του Άγγελου Αναστασιάδη.

Αυτό που θέλει ο Άγγελος
Ο Ιβάν Σαββίδης άναψε «πράσινο φως» για ενίσχυση τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου και πλέον όλοι καταστρώνουν τα πλανά τους για να αποκτηθούν οι παίκτες που πρέπει τον επόμενο μήνα.

Όπως γράφει η SportDay, ο ισχυρός άνδρας του συλλόγου έχει διαθέσει αυτή τη στιγμή ένα ποσό που φτάνει τα 2 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, όλοι αναρωτιούνται ποια θα είναι η φιλοσοφία του Άγγελου Αναστασιάδη για την ενίσχυση του ρόστερ της ομάδας του.

Ο έμπειρος προπονητής δεν είναι αρνητικός στην απόκτηση δύο μέχρι τεσσάρων ποδοσφαιριστών, αλλά θέλει να γίνει σύμφωνα με τους δικούς του κανόνες.

Ο 61χρονος τεχνικός είναι σίγουρο ότι θα εκμεταλλευτεί τα 2 εκατ. ευρώ που έχει στη διάθεσή του, αλλά δεν θέλει να χαλάσει ό,τι δημιούργησε από το καλοκαίρι και να διαταραχθεί το καλό κλίμα που υπάρχει στα «ασπρόμαυρα» αποδυτήρια.

Έτσι θεωρείται απίθανο να αποκτηθεί κάποιος «παιχταράς», αφού κάτι τέτοιο μπορεί να προκαλέσουν πρόβλημα στον Αναστασιάδη.

Μέχρι στιγμής έχει ακουστεί η περίπτωση του Ματέους Κλιχ (24χρονος Πολωνός μέσος της Βόλφσμπουργκ), του Νίκου Κοροβέση (23 ετών μεσοεπιθετικός του ΠΑΣ) και του Κάρλος Γκαρσία (30 ετών στόπερ της Μακάμπι Τελ Αβίβ).
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Λάμπει» κι όταν χάνει ο Γιάννης!!

Παρά τη νέα πολύ καλή εμφάνιση του Γιάννη Αντετοκούνμπο, οι Μπακς δεν απέφυγαν την ήττα στην Οκλαχόμα. Πήραν φόρα Καβαλίερς και Λεμπρόν, θύμα έκπληξης οι Σπερς.

«Λάμπει» κι όταν χάνει ο Γιάννης
Οι Μπακς έφτασαν τις πέντε ήττες στα τελευταία έξι παιχνίδια τους, καθώς έχασαν με 114-101 από τη Θάντερ στην Οκλαχόμα, με 23 πόντους του Κέβιν Ντουράντ στο πρώτο του φετινό ματς μπροστά στο κοινό της ομάδας. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του με 17 πόντους (8/11 βολές, 3/9 δίποντα, 1/2 τρίποντα), 7 ριμπάουντ, 2 τάπες και 1 λάθος σε 26:25, αλλά δεν έφτανε για τα «ελάφια».

Οι Καβαλίερς βρήκαν για τα καλά ρυθμό και συμπλήρωσαν οκτώ σερί νίκες επικρατώντας 105-101 των Ράπτορς στο ντέρμπι της Ανατολής, με τον Λεμπρόν Τζέιμς να έχει 35 πόντους και το τρίποντο που έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του στα 48’’ πριν το τέλος.

Ντέρμπι είχαμε και στη Δύση, όπου οι Γκρίζλις με 30 πόντους του Μαρκ Γκασόλ επιβλήθηκαν 114-105 των Μάβερικς, ενώ 30 πόντους είχε και για το Ντάλας ο Τσάντλερ Πάρσονς. Ο Κώστας Κουφός σε 6:04 είχε μόλις έναν πόντο (1/2 βολές), μαζί με 2 ριμπάουντ και 1 τάπα, ενώ ο Νικ Καλάθης χρησιμοποιήθηκε για 33 δευτερόλεπτα.

Οι Τζαζ μετρούσαν εννιά σερί ήττες, αλλά έκαναν την έκπληξη με 100-96 κόντρα στους Σπερς, που έπαιξαν χωρίς τον τραυματία Τόνι Πάρκερ, ενώ στο τρίτο δωδεκάλεπτο αποβλήθηκε ο Γκρεγκ Πόποβιτς για διαμαρτυρία.

Το Μαϊάμι με 34 πόντους και 9 ριμπάουντ του Κρις Μπος πέρασε με 103-97 από την Αριζόνα απέναντι στους Σανς, ενώ οι Πέλικανς υποχρέωσαν τους Νικς στην ένατη σερί ήττα τους, 104-93.

Οι Λέικερς πανηγύρισαν, τέλος, τη μόλις τρίτη τους νίκη σε δώδεκα εντός έδρας ματς, με 98-95 απέναντι στους Κινγκς, χάρη σε τέσσερις σερί βολές του Κόμπι Μπράιαντ στο τελευταίο λεπτό.

Αναλυτικά:

Κλίβελαντ Καβαλίερς-Τορόντο Ράπτορς 105-101 Τζέιμς 35, Γουέιτερς 18, Λοβ 17, Ίρβινγκ 13 (10 ασίστ)-Ρος 18, Βαλαντσιούνας 18 (15 ριμπ.), Λάουρι 16 (14 ασίστ), Τζόνσον 12, Πάτερσον 12.

Ντιτρόιτ Πίστονς-Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς 86-98 Μονρό 22 (10 ριμπ.), Μπάτλερ 13, Ντράμοντ 10 (15 ριμπ.), Σμιθ 10-Όλντριτζ 23 (11 ριμπ.), Μάθιους 19, Λίλαρντ 14, Κέιμαν 14, Λόπεζ 6 (11 ριμπ.).

Μέμφις Γκρίζλις-Ντάλας Μάβερικς 114-105 Γκασόλ 30, Κόνλεϊ 22, Ράντολφ 17, Άλεν 13, Πρινς 11, Ούντριχ 10-Πάρσονς 30, Νέλσον 18, Μπαρέα 17, Κράουντερ 13, Νοβίτσκι 11.

Νιου Ορλίνς Πέλικανς-Νιου Γιορκ Νικς 104-93 Έβανς 27, Ντέιβις 18, Ασίκ 16 (14 ριμπ.), Χόλιντεϊ 13-Στούντεμαϊρ 26, Άντονι 17, Σμιθ 17.

Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ-Μιλγουόκι Μπακς 114-101 Γουέστμπρουκ 28, Ντουράντ 23, Ιμπάκα 15, Τζάκσον 18-Μέιο 18, Αντετοκούνμπο 17, Πάρκερ 15, Μπέιλες 11.

Φίνιξ Σανς-Μαϊάμι Χιτ 97-103 Μάρκους Μόρις 25, Γκριν 19, Μαρκίφ Μόρις 17, Ντράγκιτς 16-Μπος 34, Ντενγκ 23, Ουέιντ 16, ΜακΡόμπερτς 10, Κόουλ 10.

Γιούτα Τζαζ-Σαν Αντόνιο Σπερς 100-96 Φέιβορς 21, Χέιγουορντ 20, Μπερκς 14, Καντέρ 12 (15 ριμπ.)-Ντάνκαν 23 (14 ριμπ.), Λέοναρντ 16, Μπελινέλι 13, Γκριν 13, Τζινόμπιλι 10.

Λος Άντζελες Λέικερς-Σακραμέντο Κινγκς 98-95 Μπράιαντ 32, Μπούζερ 15, Γιανγκ 12, Ντέιβις 11, Τζόνσον 10-Κόλισον 26, Γκέι 23, ΜάκΛεμορ 15, Έβανς 8 (14 ριμπ.).

Δείτε τις βαθμολογίες στο ΝΒΑ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Στο «στόχαστρο» ο Ορλάντο Σα!

Ο Ορλάντο Σα είναι ψηλά στη λίστα του Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς, όμως το γεγονός ότι η Λέγκια Βαρσοβίας δεν πέφτει κάτω από το 1 εκατ. ευρώ αναγκάζει την ΑΕΚ να τσεκάρει ξανά τον Πορτογάλο φορ.

Στο «στόχαστρο» ο Ορλάντο Σα
Ένας από τους ποδοσφαιριστές που έχουν ξεχωρίσει στην ΑΕΚ είναι ο Ορλάντο Σα.

Ο Πορτογάλος επιθετικός της Λέγκια Βασκοβίας τη φετινή σεζόν έχει πετύχει 9 γκολ σε 11 αγώνες του πολωνικού πρωταθλήματος, ενώ παράλληλα έχει εξαιρετικές εμφανίσεις στο Europa League (όπου η ομάδα του θα συνεχίσει την επόμενη φάση της διοργάνωσης).

Ωστόσο, η «Ένωση» δεν είναι η μοναδική ομάδα που έχει τσεκάρει τον 26χρονο φορ, αφού αρκετοί ευρωπαϊκοί σύλλογοι έχουν συγκεντρώσει πληροφορίες για την περίπτωσή του.

Όπως γράφει σήμερα η SportDay, ο παίκτης αποκτήθηκε το καλοκαίρι από την ΑΕ Λεμεσού έναντι μισού εκατ. ευρώ και οι Πολωνοί δεν πέφτουν κάτω από το 1 εκατ. ευρώ για την παραχώρησή του, ενώ ο παίκτης αμείβεται με 350.000 ευρώ ετησίως.

Σίγουρα δεν πρόκειται για μία φθηνή λύση και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι «κιτρινόμαυροι» έχουν αποφασίσει να τσεκάρουν εκ νέου τον Ορλάντο Σα, ώστε να είναι σίγουροι για την τελική τους επιλογή.

Όσον αφορά την ενίσχυση της «Ένωσης» τη μεταγραφική περίοδο του Γενάρη, είναι γνωστό ότι θα γίνουν κινήσεις για την απόκτηση ενός αμυντικού μέσου, ενός επιθετικού, ενός δεξιού εξτρέμ και ενός αριστερού μπακ. Αυτή τη στιγμή φαίνεται πως υπάρχουν σκέψεις κατά πόσο θα πρέπει η ομάδα να ενισχυθεί, αφού η ομάδα έχει δώσει έξι αγώνες και η απόδοση αρκετών παικτών είναι ικανοποιητική.

Το τελευταίο διάστημα υπάρχει αγωνιστική άνοδος σε όλη την ομάδα, ενώ ο Δέλλας επισήμανε πως υπάρχουν και άλλα περιθώρια βελτίωσης. Από την πλευρά του, ο Μιλοβάνοβιτς δεν σταματάει τις επαφές του και το σκάουτινγκ σε γήπεδα της Ευρώπης.

Έτσι δεν αποκλείεται αν προκύψει κάποια ενδιαφέρουσα περίπτωση, όχι μόνο για φέτος αλλά και για την επόμενη σεζόν, τότε μπορεί να γίνουν κινήσεις για την απόκτησή του από τώρα. Μία από αυτές είναι ο Χουάν Κάλα, ο οποίος έχει μείνει ελεύθερος από την Κάρντιφ πριν από μερικές ημέρες.*Πηγή: sport-fm.gr*

Συζητούν τις λεπτομέρειες!

Εντατικές είναι οι επαφές του Παναθηναϊκού με την πλευρά του Μάρκους Μπεργκ, με στόχο την επέκταση του συμβολαίου του Σουηδού φορ πριν από τις γιορτές.

Συζητούν τις λεπτομέρειες
Πριν από μερικές ημέρες ο Παναθηναϊκός είχε ξκαταθέσει μία αναλυτική πρόταση στους εκπροσώπους του Μάρκους Μπεργκ για την επέκταση του συμβολαίου του μέχρι το 2018.

Από τότε οι «πράσινοι», συγκεκριμένα ο Φύσσας και Βόκολος (εκτός από το θέμα του κεντρικού αμυντικού), βρίσκονται σε καθημερινή επαφή με την πλευρά του Σουηδού επιθετικού.

Στο «τριφύλλι» ευελπιστούν ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα, παρά τις αντιπροτάσεις που έχει καταθέσει ο ατζέντης του και επιθυμούν η υπόθεση να έχει ξεκαθαρίσει μέχρι τις γιορτές.

Αυτή τη στιγμή από τον Παναθηναϊκό προκύπτει αισιοδοξία ότι ο διεθνής άσος θα απαντήσει θετικά, καθώς και στις δηλώσεις του έχει εκφράσει την επιθυμία του να παραμείνει στην ομάδα.*Πηγή: sport-fm.gr*

Θέλουν να κάνουν την καλύτερη επιλογή!

Στις περιπτώσεις 3-4 ποδοσφαιριστών έχουν επικεντρωθεί στον Παναθηναϊκό για την ενίσχυση του κέντρου της άμυνας, με τους ιθύνοντες να επιθυμούν να εκμηδενίσουν κάθε ρίσκο στην επιλογή τους.

Θέλουν να κάνουν την καλύτερη επιλογή
Καθημερινά στα γραφεία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός φτάνουν πολλές προτάσεις που αφορούν κεντρικούς αμυντικούς από διάφορους μάνατζερ.

Στο τριφύλλι φέρονται να έχουν επικεντρωθεί σε τρεις-τέσσερις ποδοσφαιριστές για τους οποίους έχουν συλλέξει καλές πληροφορίες και μάλιστα ορισμένες πηγές θέλουν να έχουν τσεκάρει από κοντά τους δύο απ' αυτούς σε πρόσφατα παιχνίδια.

Ωστόσο, εκείνο που τονίζουν οι «πράσινοι» είναι πως θέλουν να εκμηδενίσουν κάθε ρίσκο.

«Δεν πρέπει να κάνουμε λάθος στην επιλογή μας», τονίζεται συνεχώς στις συσκέψεις που γίνονται από τους κ.κ. Φύσσα, Βόκολο και Αναστασίου.

Όπως γράφει η SportDay, δύσκολα θα υπάρξουν εξελίξεις στη συγκεκριμένη υπόθεση πριν από το τέλος του χρόνου, με τους ιθύνοντες του «τριφυλλιού» να έχουν ρίξει δίχτυα σε όλη την Ευρώπη: τόσο στην κεντρική Ευρώπη, όσο και στην Ιβηρική Χερσόνησο και την Ιταλία.

Δεν αποκλείεται, μάλιστα, ο Βόκολος να μεταβεί εκ νέου στο εξωτερικό το Σαββατοκύριο ή την ερχόμενη ταξίδι για να τσεκάρει από κοντά κάποιον υποψήφιο μεταγραφικό στόχο. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ερικσον: «Θα πάει καλά ο Ολυμπιακός στο Europa League»

Στο γεγονός πως ο Ολυμπιακός θα τα πάει καλά στο Europa League, λόγω της δύναμης που διαθέτει το «Καραϊσκάκης», στάθηκε ο Μάγκνους Ερικσον μετά την ήττα της Μάλμε.

Ερικσον: «Θα πάει καλά ο Ολυμπιακός στο  Europa League»
Ο Σουηδός μέσος τόνισε πως δεν επιτρέπεται να δέχεσαι τέσσερα γκολ αν θέλεις να προχωρήσεις στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και πως πλήρωσαν την απειρία τους, κάτι που πιστεύει πως θα διορθωθεί τα επόμενα χρόνια.

Αναλυτικά: «Πιστεύω πως ο Ολυμπιακός μπορεί να τα πάει καλά στο Europa League αν εκμεταλλευτεί την έδρα του, γιατί εδώ οποιοσδήποτε αντίπαλος θα υποφέρει. Δεν επιτρέπεται να δέχεσαι τέσσερα γκολ. Ας είμαστε ρεαλιστές, δε θα μπορούσαμε να προχωρήσουμε, ειδικά όταν δεχόμαστε τόσα πολλά γκολ.

Δεν έχουμε την εμπειρία, αλλά ελπίζω τις επόμενες χρονιές να επανέλθουμε και να έχουμε περισσότερες εμπειρίες και περισσότερες πιθανότητες για πρόκριση, αλλά, όταν δέχεσαι τόσα γκολ, δεν έχεις καμία τύχη».*Πηγή: sport-fm.gr*

Η καβλάντα, το φετίχ και το ταμπού μας!!

Στον απόηχο της κλήρωσης του Ευρωμπάσκετ, ο Βασίλης Σκουντής ανασύρει εικόνες από το παρελθόν και συνειδητοποιεί πόσο αχάριστοι υπήρξαμε κάποτε ως μπασκετικό έθνος!
Ταξιδεύοντας ανά την υφήλιο εδώ και δέκα ημέρες και νιώθοντας ως πολίτης του κόσμου (τρομάρα μου), επιστρέφω στη βάση μου, ελπίζοντας ότι την επόμενη φορά, που ένα ταξίδι θα διαρκέσει τόσο πολύ να 'ναι για εθνικούς λόγους!

Και τώρα για τέτοιους (εθνικούς λόγους) ήταν οι περιπλανήσεις μου στο Μιλγουόκι (Αντετοκούνμπο), στο Χιούστον (Παπανικολάου, Καλάθης, Κουφός) και στο Παρίσι (κλήρωση Ευρωμπάσκετ), αλλά αισθάνομαι πως στις βαλίτσες μου κουβαλάω το ανεκπλήρωτο απωθημένο που στοιχειώνει τις τελευταίες γενιές του ελληνικού μπάσκετ...

Ένα μεταλλιάκι ρε γαμώ το και τι στον κόσμο!

«Τούτο γιο, για τη μανούλα μου» όπως έλεγε (καμιά εικοσαριά χρόνια προτού η μάνα γίνει... φουκαριάρα για τις ανάγκες της διαφήμισης) καμαρώνοντας το χάλκινο μετάλλιο που κρεμόταν στο λαιμό του ο Μπάμπης Χολίδης, το 1988 στη Σεούλ!

Βεβαίως ακόμη είναι νωρίς για να τροχοδρομήσει το αεροσκάφος με το οποίο η Εθνική θα ταξιδέψει στις αρχές Σεπτεμβρίου στο Ζάγκρεμπ και  -ακόμη περισσότερο-εκείνο που, πρώτα ο Θεός, θα την κουβαλήσει από την «μαγική πόλη» της τότε ενιαίας Γιουγκοσλαβίας και πλέον πρωτεύουσα της Κροατίας στη Λιλ...

Στη Λιλ για να παίξει μπάσκετ και όχι ποδόσφαιρο!

Έμπλεξα και το ποδόσφαιρο σε αυτή την υπόθεση όχι από σπόντα, αλλά επειδή η τελική φάση του 39ου Ευρωμπάσκετ (12-20 Σεπτεμβρίου) θα διεξαχθεί στο νεότευκτο «Grand Stade Pierre Mauroy» που είναι η έδρα της Λιλ και έχει χωρητικότητα 50.186 θεατών. Το γήπεδο φέρει το όνομα μιας εμβληματικής φιγούρας της σύγχρονης πολιτικής ζωής της Ευρώπης, καθώς ο Μορουά που έφυγε από τη ζωή στις 7 Ιουνίου του 2013 υπήρξε ο πρώτος αριστερός πρωθυπουργός της Γαλλίας (1981-1984, επί προεδρίας Φρανσουά Μιτεράν), ενώ επί 28 συναπτά έτη διετέλεσε Δήμαρχος της πόλης που θα στέψει τη νέα πρωταθλήτρια Ευρώπης ή θα διατηρήσει στον θρόνο την ήδη υπάρχουσα...

Στην κουβέντα που άνοιξα γι' αυτό το θέμα με τον ευγενέστατο και συν τοις άλλοις εξαιρετικό προπονητή και (καθόλου ειρωνικά αποκαλούμενο από τους συμπατριώτες του) «προφεσόρο», Βενσάν Κολέ, συνειδητοποίησα πόσο πολύ ποθεί να οδηγήσει τους «τρικολόρ» στο «repeat», επαναλαμβάνοντας το επίτευγμα των Σοβιετικών, των Γιουγκοσλάβων και εσχάτως (2009-2011) των Ισπανών...
Για την τελική φάση του Ευρωμπάσκετ, η χωρητικότητα του γηπέδου που πριν από είκοσι ημέρες φιλοξένησε την τελική φάση του «Davis Cup» στο τένις (με τη νίκη της Ελβετίας επί της Γαλλίας), ενώ το 2016 θα χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες του ποδοσφαιρικού Εuro και το 2017 θα φιλοξενήσει το Παγκόσμιο πρωτάθλημα χάντμπολ θα περιοριστεί στους 27.000 θεατές, αλλά και αυτό το νούμερο θα είναι αρκετό για να δημιουργήσει ένα νέο ρεκόρ στη σύγχρονη εποχή του ευρωπαϊκού μπάσκετ...

Στη σύγχρονη, το τονίζω, διότι το 1968 η ΑΕΚ μάζεψε 80.000 φιλάθλους στο Καλλιμάρμαρο, ενώ στη δεκαετία του '50 οι τελικοί των Ευρωμπάσκετ στις ανατολικές χώρες διεξάγονταν επίσης σε ανοικτά γήπεδα και μάζευαν δεκάδες χιλιάδες κόσμου!

Όσο για τον χαρακτηρισμό του Ζάγκρεμπ ως μαγικής πόλης, δικαιολογείται από το έπος που έγραψε εκεί η «επίσημη αγαπημένη» στις 24 Ιουνίου του 1989, όταν με το τρίποντο του Φάνη Χριστοδούλου (και με τον Γκάλη που του πάσαρε την μπάλα να πανηγυρίζει προτού καν η μπάλα καταλήξει στο καλάθι) νίκησε τη Σοβιετική Ένωση με 81-80, προκρίθηκε στον τελικό του Ευρωμπάσκετ και μετά τον θρίαμβο του '87 πρόσθεσε στη συλλογή της στο καπάκι και το ασημένιο μετάλλιο!

Τόσο αχάριστοι και τόσο ηλίθιοι είμαστε μερικές φορές που θυμάμαι ότι τότε δεν ήμασταν ικανοποιημένοι από τη δεύτερη θέση και ξεφωνίζαμε την Εθνική, επειδή πιάστηκε αιχμάλωτη από τους οικοδεσπότες Γιουγκοσλάβους, ενώ μετά από 25 χρόνια βλέπουμε τα βάθρα με το κιάλι!
Γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο και ενόψει της (φορτωμένης με ανεξίτηλες αναμνήσεις και πολύ δυνατά συναισθήματα) επιστροφής στο Ζάγκρεμπ έγραψα στον πρόλογο μου ότι ελπίζω, εύχομαι και συνάμα προσεύχομαι την επόμενη φορά που θα κάνω ένα ταξίδι διαρκείας να είναι για εθνικούς λόγους και να εκπληρώσει το απωθημένο που βαστά εδώ και έξι χρόνια...

Από το 2009 στο Κατοβίτσε, όταν επιδεικνύοντας και πάλι αγνωμοσύνη και βλακεία «κράζαμε» τον Καζλάουσκας και ολόκληρη την (ελλιπή μάλιστα) ομάδα, επειδή στον μεν ημιτελικό χάσαμε από την Ισπανία, στον μικρό τελικό με τη Σλοβενία βάλαμε, λέει, μόνο 57 πόντους, που ωστόσο ήταν αρκετοί για να γραπώσουμε το χάλκινο μετάλλιο και ν' αφήσουμε στα κρύα του λουτρού τον φίλο μας τον Γιούρε Ζντοβτς και τον (Έλληνα μόνιμο συνεργάτη του) Στέφανο Δέδα!

Τι... μαλάκες είμαστε, που θα έλεγε και ο Μαρκαριάν!

Μιας και το 'φερε η κουβέντα στους Σλοβένους, θα τους ξανασυναντήσουμε στο Ζάγκρεμπ, και όπως μου έλεγε χθες το βράδυ στο Παρίσι, ο πρώην παίκτης του Ηρακλή (του οποίου διετέλεσε και προπονητής) και του Πανιωνίου «αυτό δεν μου αρέσει καθόλου, αλλά προτιμώ να παίξουμε μεταξύ μας στην πρώτη φάση, παρά σε χιαστί αγώνα»!

Να ένα παράσημο, λοιπόν, για την μπασκετική φάρα μας...
Τα εγκώμια που επιδαψίλευσε ο Αντουάν Ριγκοντό για τον Παπαλουκά, τον Διαμαντίδη και τον Σπανούλη είναι άλλο ένα...
Τα πολύ καλά λόγια του Μάικ Φρατέλο, που θυμήθηκε κιόλας τον Φάνη Χριστοδούλου, που ήταν η... καψούρα του) δεν περνούν απαρατήρητα... Η δήλωση του Κολέ ότι «ένας λόγος που ήθελα να αναλάβω τον Ολυμπιακό ήταν η ευκαιρία να κοουτσάρω τον Σπανούλη» επίσης μετράει πολύ. ..

Αλλά, διάβολε, το καλύτερο απ' όλα το είπε ο πρώην παίκτης του Αρη και του Πανιωνίου και νυν αντιπρόεδρος της ομοσπονδίας της Γεωργίας, Βλαντιμίρ Μπόισα: «Εχω παίξει στα καλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης, αλλά πουθενά δεν συνάντησα τόσο έξυπνους παίκτες όσο στην Ελλάδα. Το IQ τους δεν παίζεται με καμιά άμυνα και ανά πάσα στιγμή, είτε πάρουν εντολή από τον προπονητή, είτε αυτοσχεδιάσουν, μπορούν να σε τρελάνουν. Ξέρω όμως για ποιο λόγο συμβαίνει αυτό: διότι γενικότερα οι Ελληνες μιλούν πολύ, είναι πρώτοι στην... καβλάντα (ΣΣ: στο λόγο της τιμής μου, αυτό ακριβώς είπε και μάλιστα σε άπταιστα ελληνικά, άλλωστε όσοι είδαν πριν από λίγη ώρα τη συνέντευξη του στο «Pick N' Roll» του ΟΤΕ TV θα το διαπίστωσαν) και ενώ όλοι οι υπόλοιποι παίκτες όταν συζητούν λένε τι έκαναν, οι Ελληνες μιλούν συνεχώς γι' αυτά που δεν έκαναν»!

Αμ' το άλλο, με τον Γκάλη; Αυτό επίτηδες δεν το γράφω σήμερα, αλλά το κρατώ για μια άλλη στιγμή, εν καιρώ τω δέοντι. Απλώς περιορίζομαι να επισημάνω σήμερα ότι το έντυπο που εξέδωσε η FIBA Europe για την κλήρωση είναι γεμάτο από Νικ, ωστόσο οι Γάλλοι του ετοιμάζουν μια έκπληξη, που ασφαλώς θα τον κάνει να νιώσει ρίγη συγκίνησης...

Ελπίζω μονάχα να ξορκίσουμε τη γαλλική κατάρα που κατατρύχει την ελληνική ομάδα, διότι σε αντίθεση με το Ζάγκρεμπ που μας χάρισε ένα μετάλλιο, η οικοδέσποινα της τελικής φάσης μας προσφέρει διαχρονικά αντί του μάννα χολή και αντί του ύδατος όξος!

Στο πρώτο Ευρωμπάσκετ που διοργάνωσαν, το 1951 στο Παρίσι η Εθνική βγήκε όγδοη με δύο νίκες σε οκτώ αγώνες. Το 1983 στη Λιμόζ και στη Ναντ νίκησε μονάχα τους Σουηδούς (δυο φορές) και  έμεινε με την παρηγοριά ότι ηττήθηκε στον πόντο από τη Γαλλία, τη Γιουγκοσλαβία και την Τσεχολοσλοβακία, συν την πρωτιά του Γκάλη στον πίνακα των σκόρερς. Οσο για το 1999, πήγε, είδε (τρεις σερί ήττες) και απήλθε με την ουρά στα σκέλια, στο μεγαλύτερο φιάσκο της ιστορίας της!

Ενώ εμείς ακούμε Γαλλία και ψάχνουμε λαγούμι για να κρυφτούμε (αλλά ιδού η Λιλ, ιδού και το πήδημα, αφού το κακό έχει πλέον τριτώσει), στον αντίποδα οι Ιταλοί την έχουν ως απόλυτο φετίχ: το 1983 στη Ναντ και το 1999 στο Παρίσι στέφθηκαν πρωταθλητές Ευρώπης, έχοντας και τις δυο φορές έναν Μενεγκίν στις τάξεις τους, πρώτα τον Ντίνο και εν συνεχεία τον Αντρέα. Το 'πα για πλάκα αυτό χθες στον Ντίνο που φύσαγε και ξεφύσαγε βλέποντας τους «ατζούρι» να έχουν πέσει στον λάκκο των λεόντων (ή στον «όμιλο του θανάτου», όπως τον χαρακτήρισε ο Τόνι Πάρκερ, με Ισπανία, Σερβία, Τουρκία και Γερμανία, συν την «Σταχτοπούτα» Ισλανδία) και του έδωσα μια αφορμή να χαμογελάσει και να βγει από τη μαυρίλα του...

«Αφού το 'χει η φάρα μας να θριαμβεύει στη Γαλλία, ελπίζω να διατηρήσει την παράδοση μας ο εγγονός μου, γιατί με τέτοια κλήρωση, δεν θα τα κατάφερνε ούτε ο Μάικλ Τζόρνταν»!
 *Πηγή: gazzetta.gr*

Έπιασε Αναστόπουλο ο Μήτρογλου!!

Στη δεύτερη θέση των σκόρερς του Ολυμπιακού στα κύπελλα Ευρώπης πέρασε ο Κώστας Μήτρογλου με το γκολ που σημείωσε κόντρα στη Μάλμε, ισοφαρίζοντας την επίδοση του Νίκου Αναστόπουλου. Ο διεθνής φορ σημείωσε το τρίτο τέρμα κόντρα στη σουηδική ομάδα και έκανε 14 τα γκολ του στην Ευρώπη με την ερυθρόλευκη φανέλα. Όσα δηλαδή μετράει και ο Νίκος Αναστόπουλος. Στην πρώτη θέση εξακολουθεί να βρίσκεται ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, με τον Μήτρογλου να χρειάζεται πλέον ένα γκολ για να πιάσει και τη δική του επίδοση (15). *Πηγή: gazzetta.gr*

Ρεάλ για το βιβλίο Guinness!!

Πλέον κυνηγάει το απόλυτο 24άρι σερί νικών της Κοριτίμπα, ώστε να γίνει Βασίλισσα και στα ρεκόρ Guinness. Πως το έκαναν οι Βραζιλιάνοι, τι απομένει στους Μαδριλένους. Στις 5 Μαϊου του 2011, οι 40.000 που είχαν γεμίσει το «Κόουτο Περέιρα», δεν μπορούσαν να σταματήσουν να τραγουδούν για την αγαπημένη του «Κόσα Μπράνκα», όπως αποκαλούν οι ίδιοι την λατρεμένη ομάδα τους. Δεν ήταν ούτε ένα, ούτε, αλλά έξι τα γκολ που πανηγύρισαν σε εκείνο το ιστορικό 6-0 επί της Παλμέιρας. Αλήθεια, δεν υπήρχε καλύτερος τρόπος για να απολαύσουν τις 24 διαδοχικές νίκες της ομάδας τους. Στις τάξεις της Κοριτίμπα ή Κουριτσίμπα, όπως την προφέρουν εκεί στον βραζιλιάνικο Νότο στην επαρχία του Παρανά, επικρατούσε πανδαιμόνιο.
Ηταν ένα σερί που είχε ξεκινήσει από τις 3 Φεβρουάριο του ίδιου χρόνου και έμελλε να καταγραφεί ως το κορυφαίο όλων των εποχών στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Ετσι τουλάχιστον θα το βρείτε επισήμως στο βιβλίο των ρεκόρ Guinness, όπως χαράκτησε στις 8 Σεπτεμβρίου του 2011. Βέβαια πολλοί υποστηρίζουν ότι δεν θα έπρεπε να μετράει, μιας και η Κοριτίμπα το πέτυχε παίζοντας μόνο στο Κύπελλο (ηττήθηκε στον τελικό) και στο τοπικό πρωτάθλημα του Παρανά (το κατέκτησε): ούτε καν στο Μπραζιλεϊράο, όπου θα αντιμετώπιζε πιο «κανονικούς» αντίπαλους.

ADVERTISEMENT
Ωστόσο, εκτός από αυτή την εκδοχή της αμφισβήτησης που είχε να κάνει με το ότι δεν περιλάμβανε αγώνες πρωταθλήματος ή διεθνείς, υπήρξε και άλλη που έθεσε εν αμφιβόλω το εν λόγω σερί και είχε να κάνει με κάποια άλλα καταγεγραμμένα επιτεύγματα. Όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, οι αμφιβολίες τέθηκαν από τον ίδιο τον οργανισμό των βραβείων Guinness.
Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την Κοριτίμπα προερχόταν από το Μοντεβιδέο, λίγο πιο νότια της δηλαδή, μιας και η πόλη βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την Ουρουγουάη. Ηταν οι 32 νίκες της Πενιαρόλ (1940-’42) που εμφανίστηκαν, για να περιπλέξουν τα πράγματα. Ωστόσο, αυτές οι 32 επιτυχίες ήταν μόνο για το πρωτάθλημα, καθώς ενδιάμεσα είχε ηττηθεί στο Κύπελλο δύο φορές, έχοντας και μία ισοπαλία. Κατά συνέπεια η Πενιαρόλ τέθηκε εκτός συναγωνισμού παρά το εκπληκτικό ομολογουμένως 32άρι της!

Τότε όμως ήταν που… έσκασε η πιο πρόσφατη ιστορία της Αλ Φαϊζάλι. Ελα όμως που αυτή η ομάδα από την Ιορδανία ναι μεν παρουσίασε τις 28 διαδοχικές νίκες της, αλλά προσπάθησε να κάνει μία παρατυπία. Ενδιάμεσα, είχε έρθει ισόπαλη σε ένα ματς Κυπέλλου, το οποίο προσπάθησε να αποκρύψει, εξαφανίζοντας επίσημα το όνομα της από τα αρχεία εκείνης της διοργάνωσης. Φυσικά στα Guinness έχουν τον τρόπο να ψάχνουν τα πάντα εξονυχιστικά και απέρριψαν τη δική της περίπτωση.

Και κάπως έτσι τους έμεινε μόνο η Κοριτίμπα. Ο βραζιλιάνικος σύλλογος έκανε την αίτηση τον Ιούνιο του 2011 και στις 12 Οκτωβρίου του ίδιου έτους ο άνθρωπος του οργανισμού των ρεκόρ στη Νότια Αμερική, Ράλφα Χάνα βρέθηκε στο γήπεδο της, για να δώσει με κάθε επισημότητα τα έγγραφα που πιστοποιούν ότι το ρεκόρ των περισσότερων νικών στο ποδόσφαιρο ανήκει στην «Κόσα Μπράνκα». Η ημέρα εκείνης της παράδοσης ήταν και η εορταστική για τα 102 χρόνια από την ίδρυση της!
Όλα τα παραπάνω λοιπόν τα εξιστορήσαμε, για να φτάσουμε στη Ρεάλ Μαδρίτης και αυτό που πλέον κυνηγάει. Με τη νίκη της επί της Θέλτα το περασμένο Σάββατο, έφτασε το δικό της σερί στο εκπληκτικό νούμερο 18. Και λέμε εκπληκτικό, επειδή το έχει κάνει στην Primera και στο Champions League (έχει και δύο ματς στο Κύπελλο), όπου όσον αφορά το βαθμό δυσκολίας δεν χωράει σύγκριση σε σχέση με όσα γράψαμε για την Κοριτίμπα. Με αυτό το 18άρι η Βασίλισσα ισοφάρισε την κορυφαία ισπανική επίδοση, εκείνη που έτρεψε τη σεζόν 2005-’06 η Μπαρτσελόνα του Φρανκ Ράικαρντ, η οποία στο φινάλε μάλιστα κατέκτησε το πρωτάθλημα και το Champions League!

Οπότε, η Ρεάλ που την Τετάρτη το βράδυ υποδέχεται τη Λουντογκόρετς  (το κείμενο γράφτηκε λίγη ώρα πριν την έναρξη του ματς), δεν υπάρχει περίπτωση να μην κάνει το μεγάλο ρεκόρ για την χώρα της Ιβηρικής, ξεπερνώντας τη Μπάρτσα. Εκείνο που θα της μένει μετά, είναι να προσπεράσει και την Κοριτίμπα και να μπει εκείνη στο ρεκόρ Guinness. Για να συμβεί βέβαια αυτό, θα πρέπει να τα δώσει όλα σε δύσκολα παιχνίδια. Να νικήσει την Αλμερία, να σημειώσει μόνο επιτυχίες στο Μουντιάλ Συλλόγων που ακολουθεί (θα παίξει ημιτελικά και λογικά τελικό) και μετά τη Βαλένθια στο «Μεστάγια» και την Ατλέτικο στο πρώτο μεταξύ τους ραντεβού για τους «16» του Κόπα ντελ Ρέι.
Εάν τα κάνει όλα αυτά, θα φτάσει τα 24 ματς. Τότε θα περιμένει 10 Γενάρη να ποδεχτεί την Εσπανιόλ για το μυθικό 25άρι. Θα της απομένει να κάνει το αυτονόητο και να τοποθετήσει με τεράστια γράμματα το όνομα της στην κορυφή μίας ακόμα μυθικής ποδοσφαιρικής λίστας και θα επιβεβαιώσει το επίθετο της ως… Βασίλισσα!
 *Πηγή: gazzetta.gr*

Αλέγκρι: «Αξίζαμε την πρόκριση»

Ικανοποιημένος από την απόδοση της Γιουβέντους στην πρώτη φάση του Champions League και την «άξια» πρόκρισή της στους «16», εμφανίστηκε ο Μαξ Αλέγκρι.
«Κάναμε μία καλή πρώτη φάση. Η ομάδα απέδωσε καλά. Σήμερα αντιμετωπίσαμε την περυσινή φιναλίστ. Ξέρουμε ότι έχουμε ποιότητα και με τον καιρό γινόμαστε καλύτεροι» ήταν τα πρώτα λόγια του Ιταλού τεχνικού, ο οποίος πρόσθεσε: «Η Ατλέτικο δεν είναι ποτέ εύκολος αντίπαλος. Είναι εξαιρετική στην άμυνα, παίζει πολύ σφιχτά και είναι δύσκολο να βρεις κενά και διαδρόμους στις γραμμές τους. Είχαν μία-δύο καλές στιγμές, αλλά ο ''Τζίτζι'' (Μπουφόν) ήταν εκεί. Στο δεύτερο ημίχρονο ο στόχος ήταν να κρατήσουμε το αποτέλεσμα. Δεν θέλαμε να ρισκάρουμε να χάσουμε μία πρόκριση που μας άξιζε».
Για τον αντίπαλο της «Γιούβε» στην επόμενη φάση, εξήγησε: «Υπάρχουν ομάδες όπως η Ρεάλ, η Μπάγερν, η Μπαρτσελόνα και η Τσέλσι, που είναι η ''αφρόκρεμα'' αυτήν τη στιγμή, αλλά στην Ευρώπη το να πάρεις αποτέλεσμα δεν είναι ποτέ εύκολα».
 *Πηγή: gazzetta.gr*

Τα ερυθρόλευκα κέρδη για την Ευρώπη!!

Το ποσό των 26 εκατ. ευρώ καρπώνεται ο Ολυμπιακός μετά την πρόκρισή του στο Γιουρόπα Λιγκ. Όπως σας είχαμε αναφέρει και νωρίτερα στην περίπτωση που ο πειραϊκός σύλλογος κέρδιζε την Μάλμε και δεν ερχόταν το επιθυμητό σκορ στο Γιουβέντους - Ατλέτικο τότε θα έπαιρνε 1 εκατ. ευρώ για τη νίκη του και 1.5 εκατ. για το γεγονός πως συνεχίζει στο Γιουρόπα. Σύνολο 25.900.000. Ήτοι 2 εκατ. ευρώ λιγότερα από αυτά που θα έπαιρνε εάν συνέχιζε στο Τσάμπιονς Λιγκ. Όπως και να έχει πρόκειται για ένα σημαντικό ποσό που έχει προοπτικές να γίνει ακόμα πιο μεγάλο.
 *Πηγή: gazzetta.gr*

Σιμεόνε: «Πετύχαμε και αυτόν το στόχο»

Ικανοποιημένος από την πρόκριση και την πρώτη θέση στον όμιλο δήλωσε ο Ντιέγο Σιμεόνε, μετά την ισοπαλία της Ατλέτικο με τη Γιουβέντους στο Τορίνο.
«Όταν ξεκινήσαμε τη σεζόν, ο πρώτος στόχος ήταν να κερδίσουμε το Σούπερ Καπ Ισπανίας και το πετύχαμε. Επόμενος στόχος ήταν να προκριθούμε από τους ομίλους και καταφέραμε να βγούμε πρώτοι στο γκρουπ. Είμαστε συνηθισμένοι στο Champions League και αυτό είναι σημαντικό» εξήγησε ο Αργεντινός, συμπληρώνοντας: «Τώρα πρέπει να συνεχίσουμε με ταπεινότητα και να ρίξουμε το βάρος στον επόμενο αντίπαλο, γιατί όλοι τους είναι δυνατοί και επικίνδυνοι».
Για την αναμέτρηση με τη Γιουβέντους, επισήμανε: «Το πρώτο ημίχρονο ήταν σκληρό. Είχαμε δύο πολύ καλές ευκαιρίες και εκείνοι προσπαθούσαν να δημιουργήσουν καταστάσεις. Ωστόσο, δεν μπήκε γκολ που θα άλλαζε τα δεδομένα στο δεύτερο ημίχρονο και εκεί, μετά τα πρώτα 20 λεπτά εμείς είχαμε αυτό που μας βόλευε και εκείνοι ήθελαν να έχουν τη μπάλα. Περιμέναμε αν μας δοθεί η ευκαιρία να τους χτυπήσουμε στην αντεπίθεση».
*Πηγή: gazzetta.gr*

Ο Γκραντ είδε το Ολυμπιακός - Μάλμε!!

Ο Αβραάμ Γκραντ, ομοσπονδιακός τεχνικός της Γκάνας, ήταν στο Καραϊσκάκη κυρίως για να δει από κοντά τον Αντού. Στο Φάληρο ο ατζέντης του Μίτσελ και όχι μόνο. Ο Γκραντ είδε από κοντά την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Μάλμε. Είχε ιδίως την προσοχή του στραμμένη στον Αντού. Στο Καραϊσκάκη ήταν και ο ατζέντης του Μίτσελ, Μαριάνο Αγκιγιάρ καθώς και αρκετοί μάνατζερ και εκπρόσωποι ομάδων.
*Πηγή: gazzetta.gr*

Στάσιμος Ολυμπιακός παρά το 4-2!!

Τρείς νίκες στην Ευρώπη ήταν κάποτε στόχος απλησίαστος για τον Ολυμπιακό. Με τρία τρίποντα στο Καραϊσκάκη ο πρωταθλητής έμεινε έξω από το τσάμπιονς ληγκ. Γράφει ο αποδυτηριάκιαςΔικαιολογημένα, όταν τα περίμενε όλα στο τελευταίο παιχνίδι. Που κινδύνευσε να μην το πάρει επειδή οι παίκτες του Μίτσελ δεν παρουσίασαν καμμία βελτίωση. Παραμένει το πρόβλημα. Ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε αγωνιστική κρίση και δεν βγαίνει από το λούκι, λόγω της ψυχολογικής ανάσας με το 4-2 σε βάρος της Μάλμε. Ο αντίπαλος. Η Μάλμε. Μία κλάση πίσω από τον Ολυμπιακό. Ομάδα με κλασική ποδοσφαιρική παιδεία, όμως χωρίς δυνατότητες. Οι Σουηδοί ήθελαν, προσπάθησαν, αλλά δεν μπορούσαν. Κι όμως, αυτή η ομάδα, η μέτρια, η μετριότατη με τις αδυναμίες, τα πολλά λάθη έβγαλε δύο γκολ σεμιναριακά. Και το δεύτερο ήταν φωτοτυπία του πρώτου.
Δύο γκoλ που ισοφάρισαν το σκoρ σε 1-1 και σε 2-2 με λάθη της άμυνας του Ολυμπιακού. Είναι ξεκάθαρο. Δεν έχει ο πρωταθλητής καλούς αμυντικούς. Την περασμένη σαιζόν είχε πολύ καλά μπaκ. Δεν γίνεται καλή άμυνα χωρίς τους κατάλληλους παίκτες.
Πρόβλημα στην ανάπτυξη ο Ολυμπιακός. Είναι υπόθεση προσωπική. Ατομική. Η ομάδα αναπτύσσεται χάριν το κέφι και το γαμώτο κάποιου, κάποιων.

ΟΤΑΝ Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ μπλέκει με μαλάκα πρόεδρο, γράφει ο apodytiriakias.gr

Σύνηθες φαινόμενο. Ένας αληταράς να γίνεται πρόεδρος σε μεγάλη ομάδα. Το ‘χουμε φάει στη μάπα το έργο. Κι όταν λέμε μεγάλη ομάδα εννοούμε ομάδα με εκατοντάδες χιλιάδες οπαδούς. Με κόσμο ατελείωτο που αγαπάει, που πονάει, που υποφέρει για την ομάδα. Και πρώτο πιστόλι αναλαμβάνει ένας άνθρωπος με συμπεριφορά γκάγκστερ. Μια στιγμή.
Αποδυτηριάκιας μιλάει. Και μιλάμε συγκεκριμένα. Υπάρχουν γκαγκστερ και γκάγκστερ. Άτομα κυριλάτα, αλλά και άτομα άξεστα, πεζοδρομιακά, αλητόβια. Υπάρχουν γκάγκστερ με τρόπους τζέντλεμαν. Με σεβασμό στον άλλον. Κλείνει η παρένθεση.
Τι μπορείς να περιμένεις από μια ομάδα με μαφιόζο πρόεδρο; Πολλά, λέει ο αποδυτηριάκιας. Αρκεί να είναι μαφιόζος σαλονιού. Όχι κάποιος ανώμαλος που δεν χάνει την ευκαιρία να κάνει επίδειξη της δύναμης του. Με το παραμικρό να στέλνει μπράβους να χαλάσουν κάποιον. Και να μην είναι σπαθής στα νταραβέρια του. Από έναν τέτοιο μαφιόζο, ακόμα και να μην είναι μαφιόζος (!), δεν μπορεί να περιμένει πολλά η ομάδα.
Ντυναμο Βουκουρεστίου. Σα να λέμε Ολυμπιακός Ρουμανίας. Παναθηναϊκός Ρουμανίας. Τόσο βαρύ όνομα η Δυναμό. Ξεχάστε την! Μην υπολογίζεις στο χάρτη καμμία Δυναμό Βουκουρεστίου όταν πρόεδρος της είναι ένας χάλιας. Ας έχει λεφτά. Χάλιας είναι ο μεγαλομέτοχος της ιστορικής Δυναμό, κάποιος Ιονούτ Νεγκόιτα. Άσχετο αν έχει πακέτο, από καθαρές ή, βρώμικες μπίζνες. Δεν ξέρει να συμπεριφερθεί, άρα τον ξεχνάς.
Είχε ραντεβού σε εστιατόριο με τον προπονητή της ομάδας Φλάβιους Στοϊκαν, τον οποίον κάλεσε σε δείπνο. Να τα πουν. Να δούνε τι θα κάνουν στην ομάδα. Όταν φθάνει στο μαγαζί ο Στοϊκάν βλέπει την προεδράρα με τον συνάδελφο του προπονητή Κλαούντιο Νικολέσκου, και ένας σερβιτόρος του ψυθιρίζει: Πάρε δρόμο, η ομάδα βρήκε άλλον προπονητή.
Δεν λυπάμαι ούτε τον Στοϊκάν, ούτε την Δυναμό Βουκουρεστίου. Για λύπηση είναι ο νέος προπονητής Νικολέσκου, με ποιον μαλάκα πρόεδρο έμπλεξε.

*Πηγή: sportdog.gr*

Κράτησε και φέτος ψηλά τη σημαία!!

Ο Γιώργος Μαζιάς γράφει στο sport-fm.gr για τη νίκη του Ολυμπιακού επί της Μάλμε και το νέο... μονοπάτι στο Europa League, όπου οι Πειραιώτες θα μπουν ως ισχυροί.

Κράτησε και φέτος ψηλά τη σημαία
Ο αρχικός στόχος επετεύχθη. Ο Ολυμπιακός συνεχίζει στο Γιουρόπα Λιγκ. Μετά την κλήρωση που τον έφερε αντίπαλο με Ατλέτικο και Γιουβέντους οι απαιτήσεις δεν ήταν για πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ.

Βέβαια, μπορούσε την υπέρβαση. Μπορούσε μετά τις εντός έδρας νίκες κόντρα σε Ιταλούς και Ισπανούς. Του το χάλασε η ήττα στη Σουηδία. Εστω κι έτσι έφθασε να ελπίζει ως το τελευταίο λεπτό, αλλά η ισοπαλία στο Τορίνο του έβαλε ανυπέρβλητο εμπόδιο.

Η παρουσία του κρίνεται ικανοποιητική. Μεγάλες νίκες επί δυο τεράστιων αντιπάλων και το απόλυτο εντός έδρας. Συνεχίζει στην Ευρώπη και ελπίζει για κάτι καλό στο Γιουρόπα Λιγκ.

Θα είναι στους ισχυρούς της κλήρωσης και συντηρείται σε υψηλό ευρωπαϊκό επίπεδο. Θα παίξει για τέταρτη σερί χρονιά και έβδομη τα οκτώ τελευταία χρόνια την άνοιξη στα κύπελλα Ευρώπης.

Κόντρα στη Μάλμε έβαλε τέσσερα γκολ (για πρώτη φορά σε αγώνα Τσάμπιονς Λιγκ στο «Γ. Καραϊσκάκης») και θα μπορούσε πιο άνετη νίκη αν η άμυνα του δεν εμφάνιζε τα γνωστά προβλήματα. Δυο γκολ ανά παιχνίδι την τελευταία εβδομάδα δεν είναι καλός απολογισμός.

Ευτυχώς καθάρισε η επίθεση που έβαλε τέσσερα με πρωταγωνιστές τους Φουστέρ και Τσόρι. Η συγκομιδή βαθμών είναι καλή (εννιά), αλλά και πάλι όχι αρκετή για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτό όμως πάει, πέρασε για φέτος.

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει στο Γιουρόπα όπου μπορεί να έχει υψηλές φιλοδοξίες. Οι ομάδες που είναι μαζί του στη διοργάνωση δεν είναι μεγαθήρια, αλλά οι περισσότερες έχουν πολύ καλό όνομα. Τέτοιο έχει πλέον και ο Ολυμπιακός και μπορεί να ελπίζει σε καλή πορεία.

Περισσότερα όμως για αυτό θα μπορούμε να πούμε μετά την κλήρωση της ερχόμενης Δευτέρας όπου οι «ερυθρόλευκοι» θα μάθουν τον αντίπαλό τους στους «32», αλλά και το ζευγάρι το νικητή του οποίου θα βρουν αν προκριθούν στους «16».

Με τις προσθήκες του Γενάρη και την ελπίδα για αγωνιστική άνοδο παικτών όπως ο Μήτρογλου και ο Αφελάι νιώθει ικανός για την επιτυχία τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη. Από τη στιγμή που εξασφάλισε την ηρεμία του τότε όλα θα γίνουν πιο εύκολα για αυτόν... *Πηγή: sport-fm.gr*

Μίτσελ: «Τρώμε γκολ όταν ο αντίπαλος περνά το κέντρο»

Στο γεγονός πως κάθε φορά που ο αντίπαλος του Ολυμπιακού περνά το κέντρο, οι «ερυθρόλευκοι» πάντα δέχονται γκολ, στάθηκε ο Μίτσελ στη συνέντευξη Τύπου μετά τη νίκη επί της Μάλμε.

Μίτσελ: «Τρώμε γκολ όταν ο αντίπαλος περνά το κέντρο»
Ο Ισπανός τεχνικός έκανε μια σύγκριση της πορείας στους περυσινούς ομίλους με τη φετινή, θεωρεί πως ήταν δύσκολο να ξεπεράσουν στο γκρουπ τις ισχυρές Γιουβέντους και Ατλέτικο Μαδρίτης και πιστεύει πως το πρόβλημα είναι η γενική ανασταλτική λειτουργία, περιμένοντας βελτίωση στη συνέχεια.

Δε θέλησε να σχολιάσει τις διαφορές της φετινής με την περυσινή ομάδα, όμως στάθηκε στη διαφορά νοοτροπίας που επικρατεί στους παίκτες πριν τα ματς σε Ελλάδα και πριν από τα ματς στην Ευρώπη και σε διάφορα γεγονότα που συνέβησαν μέσα στην εβδομάδα, με αποκορύφωμα το πρόβλημα υγείας του Κούλη Δουρέκα.

Αναλυτικά: «Είναι κάτι που μας συμβαίνει συχνά. Παρ' όλο που παίζουμε καλά και δημιουργούμε ευκαιρίες, κάθε φορά που αντίπαλος περνάει το κέντρο τρώμε γκολ... Αυτό μας έχει δημιουργήσει ανασφάλεια. Κάναμε καλή πορεία στο Champions League.
Οι αριθμοί δείχνουν πως πήραμε ένα λιγότερο βαθμό, σε σχέση με πέρυσι. Αλλά, είχαμε τον ίδιο αριθμό τερμάτων στην επίθεση και δεχτήκαμε πέντε παραπάνω γκολ. Αυτό λέει πολλά. Γενικά, όμως, είναι ικανοποιημένος από τις εμφανίσεις, πλην του αγώνα στη Μαδρίτη με την Ατλέτικο.

Ο αποκλεισμός μας από το Champions League δεν οφείλεται στην άμυνα ή την επίθεσή μας, αλλά στο γεγονός πως υπήρχαν Ατλέτικο και Γιουβέντους στον όμιλό μας. Αν είχαμε πετύχει κάτι καλύτερο στην Σουηδία, ίσως ήταν διαφορετική η κατάσταση. Καταφέραμε πολλά στην έδρα μας, πάντως, με τρεις νίκες σε τρία παιχνίδια.

Όταν μια ομάδα δέχεται πολλά γκολ δεν φταίνε μόνο οι αμυντικοί, αλλά η γενική ανασταλτική λειτουργία της ομάδας. Σήμερα δεχτήκαμε δύο ίδια γκολ, όπως με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Είχαμε θέμα στις αντεπιθέσεις.

Δεν φταίνε οι αμυντικοί, αλλά όλη η ομάδα. Πρέπει να γίνουμε πιο επιθετικοί όταν αμυνόμαστε. Συμβαίνουν αυτά, όμως, σε αυτή τη διοργάνωση. Δεχτήκαμε δύο γκολ με δύο σουτ. Είναι κάτι που μπορεί να συμβεί... Δεν θέλω να ασχοληθώ τόσο με την αμυντική ή την επιθετική συμπεριφορά της ομάδας, αλλά με τη συνολική.

Αν δείξουμε την ίδια συνέπεια και το ίδιο πάθος στη συνέχεια, όπως κάναμε σήμερα, τότε μόνο καλύτερα θα είναι τα πράγματα για εμάς.

Δεν έχω μιλήσει ποτέ για τους παίκτες που έχουμε χάσει, σε σχέση με πέρσι. Δεν θα με ακούσετε ποτέ να παραπονιέμαι, ποτέ. Ούτε δημοσίως, ούτε κατ' ιδίαν. Οι παίκτες δίνουν περισσότερα από όσα τους ζητάω ή μπορούν να δώσουν. Σε αυτούς αξίζει το αποτέλεσμα. Σαν φίλαθλοι του Ολυμπιακού, θα θέλαμε καλύτερο προπονητή και καλύτερους παίκτες. Όμως, έχουμε ό,τι έχουμε και προσπαθούμε πάντα. Σε ένα δύσκολο όμιλο σταθήκαμε καλά και εδώ που φτάσαμε δεν είναι άσχημα.

Είναι πιθανό να μπορούσαμε να έχουμε καλύτερους παίκτες, αλλά είναι σίγουρο πως θα μπορούσαμε να έχουμε καλύτερο προπονητή... (γέλια).

Δεν βλέπω τον αποκλεισμό από το Champions League ,αλλά την πρόκριση στο Europa League. Συμφωνώ πως πολλές φορές στην Ελλάδα παίζουμε πολύ πιο χαλαρά σε σχέση με τα ευρωπαϊκά ματς. Ψάχνω να βρω σε τι οφείλεται, αλλά δεν τα έχω καταφέρει. Όπως προετοιμάζω την ομάδα για την Ευρώπη, την προετοιμάζω και για τα ματς πρωταθλήματος.

Δεν υποτιμώ τους αντιπάλους σε καμία περίπτωση. Όπως σε εσάς, έτσι και στον κ. Καραπαπά δεν επιτρέπω να βλέπετε τις προπονήσεις (γέλια). Θα σας πω ένα μυστικό τώρα. Πριν από κάθε ματς σε Ελλάδα και Ευρώπη κάνουμε προπόνηση στα στημένα, τη βιντεοσκοπούμε και στα αποδυτήρια φτιάχνουμε με ονόματα που πρέπει να βρίσκεται ο καθένας. Με τον Νικοπολίδη και τον Αλκόρτα τους το υπενθυμίζουμε πριν τα παιχνίδια.

Στην Ελλάδα ξεχνιούνται, στην Ευρώπη ποτέ... Δεν θέλω να κατηγορήσω τους παίκτες, αλλά έτσι συμβαίνει. Το 50% των γκολ στην Ευρώπη τα βάλαμε από στημένες φάσεις. Ο Νικοπολίδης και ο Αλκόρτα βγαίνουν με το βιβλιαράκι πριν τα ματς και τους τα ξαναλένε. Αυτοί οι δύο φταίνε μάλλον... (γέλια). Έχω πάντα το ίδιο κίνητρο σε όλα τα ματς.

Είναι αλήθεια πως αυτή την εβδομάδα συνέβησαν πολλά που δεν ξέρετε... Πολλά αρνητικά πράγματα για την οικογένειά μας, όπως με τον Κούλη Δουρέκα, που μπήκε στο χειρουργείο. Μας έλειψε πολύ σήμερα, αλλά σίγουρα θα είναι ευχαριστημένος με τα τέσσερα γκολ που πετύχαμε σήμερα και τους πανηγυρισμούς που θα έφτασαν στο νοσοκομείο.

Συμβαίνουν πολλά πράγματα στην καθημερινότητα ενός προπονητή και τις σχέσεις του με τους παίκτες. Δεν είναι μόνο η τακτική. Αν σας διηγηθώ πόσα έχουν συμβεί την τελευταία εβδομάδα σχετικά με αυτό το θέμα, θα καταλάβετε πως έχουμε πολλά να διορθώσουμε στην πορεία.

Αν είπα δύο φορές ότι χρειαζόμαστε καλύτερο προπονητή, το είπα γιατί υπάρχει κόσμος που θέλει καλύτερο προπονητή. Εγώ είμαι ο προπονητής και αποφασίζω για την ενδεκάδα. Ελάτε να κάτσετε εδώ να δείτε πόσο δύσκολο είναι...

Δεν ξέρω αν συμφωνείτε μαζί μου, αλλά όταν βρίσκεσαι στο τρίτο γκρουπ στην κλήρωση, τα πράγματα είναι δύσκολα. Αξίζουμε να συνεχίσουμε στην Ευρώπη, αφού, όπως ξαναπεί, πουλάμε πιο πολλά από όσα αγοράζουμε. Πραγματικά, αυτό μιλάει πολύ για το θέμα του μπάτζετ των ομάδων. Δείχνει την αξία μας.

Στα τελευταία 10’ στο Τορίνο σκεφτόντουσαν περισσότερο τι συμβαίνει εδώ. Σιμεόνε και Αλέγκρι πηγαίνουν με... λιμουζίνες όπου θέλουν, εμείς με αυτοκίνητο. Οπότε, μην περιμένετε να φτάνω πάντα πριν από αυτούς.

Είμαι ικανοποιημένος, αλλά όχι χαρούμενος, καθώς θα ήθελα να συνεχίσουμε στην επόμενη φάση όπως πέρυσι. Δεν μπορώ, όμως, να ζητήσω κάτι παραπάνω από τους παίκτες μου. Αν μπορέσουμε να βρούμε το ίδιο πνεύμα στην Ελλάδα όπως στην Ευρώπη, θα κερδίσουμε και το πρωτάθλημα. Οι παίκτες θα το κερδίσουν.

Έχω κάποια πράγματα στο μυαλό μου που πρέπει να τα αλλάξουμε υποχρεωτικά. Για παίκτες που θα πρέπει να αφήσουν την ομάδα για προσωπικούς λόγους και θα προσπαθήσουμε να βρούμε πιο ανταγωνιστικές λύσεις για κάποιες θέσεις. Δεν ξέρω αν γίνεται, αυτό θα το δει ο πρόεδρος. Ξέρετε ποιοι θα φύγουν νομίζω...».

Αυξάνεται ο αριθμός των ντοπέ αθλητών!!

Αυξάνεται ο αριθμός των ντοπαρισμένων αθλητών στίβου, όπως αποκάλυψε σχετικό ντοκιμαντέρ του γερμανικού ARD TV και φαίνεται πως η υπόθεση δεν αφορά μόνο Ρώσους αθλητές.

Αυξάνεται ο αριθμός των ντοπέ αθλητών
Σύμφωνα με το συγκεκριμένο ρεπορτάζ, μέλος της ιατρικής επιτροπής της IAAF έχει στα χέρια του λίστα με αθλητές που τα δείγματά τους είναι πιθανόν «θετικά». Ο αριθμός αυτών των δειγμάτων ξεπερνά τα 150.

Στη λίστα βρίσκονται αθλητές από τη Ρωσία, τη Γερμανία, την Κένυα, την Ισπανία, το Μαρόκο και την Ιταλία. Η «Gazzeta» αναφέρει ότι τέσσερις Ιταλοί βρίσκονται στη συγκεκριμένη λίστα, με τους δύο να έχουν ήδη συλληφθεί ντοπέ.

Οι περισσότεροι από αυτούς τους αθλητές είναι δρομείς μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων, οπότε ήδη η παγκόσμια ομοσπονδία κλασικού αθλητισμού έχει ξεκινήσει τις δικές της έρευνες στην υπόθεση.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Μανιάτης: «Μαζέψαμε εννιά πόντους και δεν περάσαμε»

Στο ότι οι εννιά βαθμοί που συγκέντρωσε ο Ολυμπιακός στον πρώτο όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ δεν έφτασαν για να προκριθεί στους «16» της διοργάνωσης, στάθηκε ο Γιάννης Μανιάτης μετά το ματς με Μάλμε.

Μανιάτης: «Μαζέψαμε εννιά πόντους και δεν περάσαμε»
Ο αρχηγός των «ερυθρόλευκων» τόνισε πως όλοι οι συμπαίκτες του έπαιξαν καλά και πως η ήττα στη Σουηδία επηρέασε την τελική εξέλιξη του γκρουπ, αφιερώνοντας την επιτυχία στον Κούλη Δουρέκα.

Αναλυτικά: «Συγχαρητήρια σε όλους τους συμπαίκτες μου, παίξαμε πολύ καλά, πήραμε και πάλι 9 πόντου, αλλά δεν περάσαμε, ήταν κομβικό σημείο το ματς με τη Μάλμε.

Θέλω να πω περαστικά στον Κούλη Δουρέκα που περνάει δύσκολες στιγμές. Του αφιερώνω αυτή τη νίκη. Σε περιμένουμε, ξέρουμε πως είσαι δυνατός και όλα θα πάνε καλά».

Στους «ισχυρούς» ο Ολυμπιακός!!

Με τη νίκη επί της Μάλμε ο Ολυμπιακός δεν εξασφάλισε μόνο τη συνέχεια στο Europa League, αλλά και την παρουσία του εκεί ως ισχυρός. Δείτε τους πιθανούς αντιπάλους των «ερυθρόλευκων».

Στους «ισχυρούς» ο Ολυμπιακός
O Oλυμπιακός θα παίξει και φέτος την άνοιξη στην Ευρώπη. Θα συνεχίσει στο Γιουρόπα Λιγκ και θα είναι στην κλήρωση των «32» την ερχόμενη Δευτέρα στη Νιόν.

Εκεί, θα είναι στους ισχυρούς αφού τερμάτισε ως ένας από τους τέσσερις καλύτερους τρίτους της φάσης των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Η κατάσταση για το ποιοι θα είναι ισχυροί και αδύνατοι θα ξεκαθαρίσει σήμερα και αύριο αφού ολοκληρωθεί η φάση των ομίλων σε Τσάμπιονς Λιγκ και Γιουρόπα Λιγκ.

Στους ισχυρούς θα είναι οι 12 πρώτοι των ομίλων του Γιουρόπα και οι 4 καλύτεροι τρίτοι του Τσάμπιονς Λιγκ με τον Ολυμπιακό ανάμεσά τους ως ο καλύτερος τρίτος.

Στους αδύνατους οι 12 δεύτεροι του Γιουρόπα και οι 4 χειρότεροι τρίτοι. Αν περάσει ο ΠΑΟΚ δεν θα είναι πιθανός αντίπαλος αφού ομάδες από την ίδια χώρα δεν μπορούν να κληρωθούν μεταξύ τους.

Παραθέτουμε την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί ως τώρα με πολλές εκκρεμότητες να υπάρχουν ακόμη. Με κεφαλαία οι ομάδες που έχουν εξασφαλίσει την παρουσία τους σε ένα από τα δυο γκρουπ. Οι ομάδες από το Γιουρόπα αναφέρονται ανά σειρά ομίλου.


ΙΣΧΥΡΟΙ

1. Γκλάντμπαχ ή Βιγιαρεάλ ή Ζυρίχη
2. Μπριζ ή Τορίνο ή Ελσίνκι
3. Τότεναμ ή Μπεσίκτας
4. ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ
5. ΝΤΙΝΑΜΟ ΜΟΣΧΑΣ
6. ΙΝΤΕΡ
7. Φέγενορντ ή Σεβίλλη ή Ριέκα
8. ΕΒΕΡΤΟΝ
9. Νάπολι ή Σπάρτα ή Γιουνγκ Μποϊς
10. Ντιναμό Κιέβου ή Ααλμποργκ
11. ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ
12. Λέγκια ή Τράμπζονσπορ
13. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
14. ΖΕΝΙΤ
15. Σπόρτιγκ ή Σάλκε
16. Ατλέτικ ή Αντερλεχτ ή Ρόμα/Σίτι/ΤΣΣΚΑ


ΑΔΥΝΑΤΟΙ


1. Ζυρίχη ή Βιγιαρεάλ ή Γκλάντμπαχ
2. Ελσίνκι ή Τορίνο ή Μπριζ
3. Μπεσίκτας η Τότεναμ
4. ΣΕΛΤΙΚ
5. ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ
6. Καραμπάγκ ή Στ. Ετιέν ή Ντνίπρο
7. Σεβίλλη ή Φέγορντ ή Ριέκα
8. Βόλφσμπουργκ ή Λιλ
9. Σπάρτα Πράγας ή Νάπολι ή Γιουνγκ Μποϊς
10. Ααλμποργκ ή Ντιναμό Κιέβου ή Στεάουα
11. ΠΑΟΚ ή Γκινγκάμπ
12. Τράμπζονσπορ ή Λέγκια
13. Ρόμα ή Σίτι ή ΤΣΣΚΑ
14. Αντερλεχτ
15. ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ
16. Αγιαξ ή ΑΠΟΕΛ
*Πηγή: sport-fm.gr*

Χαρέιντε: «Κλειδί το ματς με την Γιουβέντους»

Το ματς απέναντι στην Γιουβέντους στο Τορίνο ήταν αυτό που κόστισε την πρόκριση στον Ολυμπιακό, σύμφωνα με τον προπονητή της Μάλμε. «Ελπίζω να ξαναέρθω εδώ του χρόνου», είπε ο Άνγκε Χαρέιντε.

Χαρέιντε: «Κλειδί το ματς με την Γιουβέντους»
Ικανοποιημένος από την εικόνα της Μάλμε και την προσπάθεια των παικτών του εμφανίστηκε ο Άνγκε Χαρέιντε. Ο τεχνικός των Σουηδών, μιλώντας στη Nova, χαρακτήρισε ματς «κλειδί» για την πρόκριση που δεν ήρθε στο Champions League για τους «ερυθρόλευκους» αυτό απέναντι στην Γιουβέντους στην Ιταλία.

Παράλληλα, τόνισε πως θα ήθελε να βρεθεί και του χρόνου στο «Καραϊσκάκη» λόγω της εξαιρετικής ατμόσφαιρας που δημιουργούν οι οπαδοί.

Αναλυτικά τα όσα είπε στη Nova:
«Ο Ολυμπιακός είναι μια πολύ καλή ομάδα. Τα πήγε πολύ καλά απέναντι στην Γιουβέντους και ίσως το κλειδί της πρόκρισης ήταν το ματς στο Τορίνο, όπου δεν κατάφερε να πάρει κάτι.

Είμαι ευχαριστημένος από την ομάδα και τους παίκτες μου για όλη την προσπάθεια. Καθοριστικό ήταν το γεγονός πως δεν είχαμε παιχνίδια στα πόδια μας, όμως αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία αφού και ο Ολυμπιακός πέρασε ένα διάστημα αποχής 17ημερών. Θα ήθελα να βρεθώ ξανά στην Αθήνα, ίσως του χρόνου, είναι ένα καταπληκτικό γήπεδο και οι οπαδοί δημιουργούν τρομερή ατμόσφαιρα».

Ρομπέρτο: «Είμαστε περήφανοι»

Στο ότι ο Ολυμπιακός έκανε ότι έπρεπε στα εντός έδρας παιχνίδια και στην σιγουριά του πως θα τα πάει καλά στο Γιουρόπα Λιγκ στάθηκε ο Ρομπέρτο στις δηλώσεις του μετά το ματς με τη Μάλμε.

Ρομπέρτο: «Είμαστε περήφανοι»
Αισιόδοξος πως ο Ολυμπιακός θα τα πάει καλά στη συνέχεια του Γιουρόπα Λιγκ εμφανίστηκε ο Ρομπέρτο στις δηλώσεις του μετά το ματς με τη Μάλμε.

Ο τερματοφύλακας των «ερυθρόλευκων» σχολίασε την παρουσία της ομάδας του στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, ξεκαθαρίζοντας πως: «Μπορούμε να τα καταφέρουμε στο Γιουρόπα Λιγκ».

Σε ερώτηση για το αν το ματς στο Τορίνο ήταν το κλειδί για την πρόκριση, απάντησε: «Ίσως μπορούμε να πούμε πως ήταν κι αυτό. Ήταν πολλά τα κλειδιά κατά τη διάρκεια της φάσης των ομίλων. Σίγουρα όμως, το αποτέλεσμα με την Γιουβέντους θα μπορούσε να χαρακτηριστεί κομβικό».

Για τη συνέχεια στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις σχολίασε: «Είμαστε περήφανοι για την πορεία μας. Κερδίσαμε τα τρία παιχνίδια που είχαμε στην έδρα μας. Στα εκτός έδρας ματς οι αντίπαλοι ήταν ανώτεροι κι έτσι δεν καταφέραμε να προχωρήσουμε παραπέρα. Είμαστε περήφανοι όμως για ό,τι κάναμε και είμαι σίγουρος πως μπορούμε να πάμε καλά στο Γιουρόπα Λιγκ».

Μίτσελ: «Πάντα, όπως απόψε»

Είδε πάθος, είδε ψυχή, είδε νεύρο από τους παίκτες και με αυτά τα «συστατικά» θέλει να βλέπει κάθε φορά τον Ολυμπιακό, ο Μίτσελ. «Καθόλου άσχημο που συνεχίζουμε στο Europa», πρόσθεσε.

Μίτσελ: «Πάντα, όπως απόψε»
Έτσι όπως έπαιξε απέναντι στην Μάλμε, θέλει να βλέπει σε κάθε αγώνα -ανεξαρτήτως αντιπάλου- τον Ολυμπιακό ο Μίτσελ!

Ο Ισπανός τεχνικός των ερυθρολεύκων επ’ ουδενί δεν «χαλιέται» που η ομάδα του συνεχίζει στο Europa League, εκφράζοντας τη χαρά του για την φετινή πορεία στο Champions League (πέραν της κακής εμφάνισης στην Μαδρίτη όπως είπε).

«Πιστεύω πως ο Ολυμπιακός έπαιξε όπως σε όλα τα παιχνίδια του Champions League. Ήμασταν κοντά στην πρόκριση, αλλά συνεχίζουμε... Δεν είναι καθόλου άσχημο που θα παίξουμε πλέον στο Europa. Είμαστε ευχαριστημένοι απ’ την πορεία μας στη διοργάνωση φέτος, μόνο μια φορά δεν σταθήκαμε καλά (σ.σ. με την Ατλέτικο στη Μαδρίτη). Αντιμετωπίσαμε μεγάλες ομάδες, πρωταθλήτριες στις χώρες τους και νομίζω πως είμαστε μια χαρά με το ότι συνεχίζουμε στο Europa», είπε αρχικά και συμπλήρωσε ο Μίτσελ:

«Δεν μας λείπει η ηρεμία. Χρειαζόμαστε πάντα να παίζουμε όπως σήμερα, με αποφασιστικότητα, με υπερηφάνεια και σαν ομάδα. Σήμερα είχαμε ψυχή, νεύρο και δείξαμε θάρρος όπως απαιτείται σε κάθε διοργάνωση που συμμετέχουμε. Λέω το ίδιο κάθε φορά, πρέπει να παίζουμε σαν παίκτες του Ολυμπιακού, οποιονδήποτε αντίπαλο και να έχουμε απέναντί μας».

Και κατέληξε: «Δώσαμε χαρά στους φιλάθλους μας και στον… αδερφό μας, Κούλη Δουρέκα (αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας ο διευθυντής ποδοσφαίρου) που απ’ το νοσοκομείο θα άκουσε τους πανηγυρισμούς μας».

Δύο απόλυτες, πρόκριση για τέσσερις!

Μόνο οι Αβτοντορ και Τραμπζονσπόρ διατήρησαν το απόλυτο στην πέμπτη αγωνιστική του Eurochallenge, έχοντας εξασφαλίσει την πρόκριση στους «16» από την προηγούμενη αγωνιστική.

Δύο απόλυτες, πρόκριση για τέσσερις
Οι Ρώσοι νίκησαν άνετα την Οραντέα 92-73 στην έδρα της και έδειξαν πως παραμένουν μια από τις υπολογίσιμες δυνάμεις. Από την πλευρά τους, οι Τούρκοι νίκησαν, επίσης, άνετα την Κλουζ 91-72 και παραμένουν εκ των φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου.

Πρόκριση για τις Μπρίντιζι, Τάρτου Ροκ, Ααλσταρ και Λε Μαν. Οι Ιταλοί νίκησαν 92-56 στην έδρα της Σοντερτάλιε και έδειξαν τα «δόντια» τους. Οι Εσθονοί νίκησαν δύσκολα 75-73 την Ακαντέμικ στη Σόφια και περιμένουν την κλήρωση.

Οι Βέλγοι νίκησαν στην παράταση 119-118 (κ.α. 107-107) την Μπόρας στην έδρα τους. Τέλος, οι Γάλλοι σάρωσαν 96-62 την KTP στη Φινλανδία και δείχνουν απειλητικοί για τη συνέχεια.

Άνετα νίκησε η Αντβέρπ την Μπιέλα στην Αμβέρσα 92-82 και άφησε ανοιχτή την πρόκριση για αμφότερες την τελευταία αγωνιστική. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Νίκησε» την κακή του άμυνα, πέρασε Europa!!

Ο Μπάμπης Χριστόγλου γράφει στο sport-fm.gr για την μεγάλη -επιθετικά- εμφάνιση του Ολυμπιακού με τη Μάλμε, αλλά και για την αμυντική «αιμορραγία», που ο Μίτσελ καλείται σύντομα να σταματήσει.

«Νίκησε» την κακή του άμυνα, πέρασε Europa
O Θρύλος πέτυχε τον βασικότερο στόχο του, που ήταν η πρόκριση στο Europa League. Έκανε το τρία στα τρία εντός έδρας και αν δεν είχε χάσει σε εκείνο το ματς με την σουηδική ομάδα, θα είχε περάσει στους «16» της κορυφαίας διοργάνωσης. Βέβαια για να το καταφέρει αυτό, ο Ολυμπιακός έπρεπε να νικήσει τον κακό του εαυτό, την τραγική αμυντική του λειτουργία και να έχει σε εξαιρετική ημέρα, τον Τσόρι, αλλά και τους Κασάμι και Φουστέρ που είχαν πάρα πολύ καλή απόδοση.

Οι «ερυθρόλευκοι» θα μπορούσαν να είχαν «καθαρίσει» το παιχνίδι από το πρώτο μέρος και να προηγούνται με 2-0 και με 3-0. Όμως τα ολέθρια λάθη στην άμυνα του, με τα ανεβάσματα των ακραίων μπακ που δεν προλαβαίνουν να καλύψουν, του κόστισαν πάλι δύο γκολ, το ένα από φάση κόρνερ που εκτελεί ο ίδιος. Αυτό είναι που πρέπει να προβληματίσει τον Μίτσελ, διότι οι «ερυθρόλευκοι» δέχονται συνεχώς γκολ με τους ίδιους τρόπους και εξαιτίας της συνολικής κακής αμυντικής λειτουργίας. Δεν ευθύνονται μόνο τα ακραία μπακ, ούτε μόνο τα στόπερ, αλλά η όλη δουλειά που κάνει ο Ολυμπιακός στον αμυντικό τομέα, είναι προβληματική.

Ο Μίτσελ καλείται να σταματήσει αυτή την «αιμορραγία», διότι δεν μπορεί η ομάδα να χρειάζεται σε κάθε παιχνίδι να βάζει τρία και τέσσερα γκολ, γιατί τρώει σταθερά δύο σε κάθε παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός έκανε ένα ματς με πάρα πολλές τελικές προσπάθειες, έβαλε τέσσερα γκολ κι όμως πάλι η ικανοποίηση αυτή μετριάζεται, από τα αμυντικά προβλήματα.

Ο Ολυμπιακός θα έπρεπε αυτό το ματς να το έχει πάρει σβηστά με 2-0 ή 3-0 ή και μεγαλύτερο σκορ και σε καμία περίπτωση να φτάσει να το παίζει το ματς μέχρι το τέλος. Πλέον θα συνεχίσει στο Europa League, δίχως να ξέρουμε, με δεδομένο ότι θα υπάρξουν προσθήκες και αποχωρήσεις, πώς θα είναι ο Ολυμπιακός όταν θα ξαναρχίσουν οι ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, αλλά το βέβαιο είναι πως θα πρέπει να έχει συνέλθει αμυντικά. Αν υπάρξει αυτό, μπορεί να προχωρήσει στο Europa. Mην ξεχνάμε, πως ακόμα και με αυτά τα προβλήματα, ο Ολυμπιακός βρέθηκε μόλις έναν πόντο μακριά από την πρόκριση κι αυτό είναι πολύ σημαντικό. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ντομίνγκες: «Σημαντικό που συνεχίζουμε στην Ευρώπη»

Λυπημένος που ο Ολυμπιακός δεν προκρίθηκε στο Champions League, αλλά βέβαιος ότι η συνέχεια στην Ευρώπη θα δώσει αυτοπεποίθηση στην ομάδα εμφανίστηκε ο Τσόρι Ντομίνγκες.

Ντομίνγκες: «Σημαντικό που συνεχίζουμε στην Ευρώπη»
Στην αξία που έχει η συνέχεια του Ολυμπιακού στην Ευρώπη και κυρίως στην αυτοπεποίθηση που θα δώσει στην ομάδα στάθηκε μετά το παιχνίδι με τη Μάλμε (4-2) ο Τσόρι Ντομίνγκες.

«Είναι μια πολύ καλή βραδιά για μας. Είμαστε χαρούμενοι για την εικόνα της ομάδας. Δυστυχώς δεν μπορέσαμε να περάσουμε στην επόμενη φάση του Champions League, αλλά είναι σημαντικό που πήραμε τη νίκη, που αφήσαμε μια καλή εντύπωση και που θα συνεχίσουμε στην Ευρώπη», είπε ο Αργεντινός.

Κι αφού εξήγησε πως «είναι κάτι που μας δίνει αυτοπεποίθηση ότι είμαστε καλή ομάδα και ότι μπορούμε να κάνουμε καλά πράγματα στη συνέχεια», κατέληξε: «Τώρα πρέπει να κοιτάξουμε τη συνέχεια του πρωταθλήματος γιατί αυτό είναι που μας δίνει την ευκαιρία να βρισκόμαστε στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις».

Μαρινάκης: «Η λάσπη δεν μας αγγίζει»

Μήνυμα με πολλούς αποδέκτες τόσο για το αγωνιστικό κομμάτι όσο και για το εξωαγωνιστικό έστειλε ο Βαγγέλης Μαρινάκης μετά τη νίκη του Ολυμπιακού επί της Μάλμε. «Η φανέλα είναι βαριά», πρόσθεσε.

Μαρινάκης: «Η λάσπη δεν μας αγγίζει»
Δηλώσεις εφ’όλης της ύλης από τον πρόεδρο του Ολυμπιακού, μετά τη νίκη απέναντι στην Μάλμε. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης τόνισε αρχικά πως ελπίζει σε μία ευνοϊκή κλήρωση στο Europa League, ώστε η ομάδα να συνεχίσει την ευρωπαϊκή της πορεία.

Παράλληλα, στάθηκε στην δουλειά που οφείλουν να συνεχίσουν άπαντες και τόνισε πως θα γίνουν μεταγραφές τον ερχόμενο Ιανουάριο.

Κλείνοντας, υπογράμμισε πως θα μείνει για πολλά χρόνια στον Ολυμπιακό κάνοντας λόγο για λάσπη που εκτοξεύεται και δεν τον αγγίζει.

Αναλυτικά:
«Πιστεύω ότι είμαστε μέσα στους στόχους μας. Σήμερα το αποδείξαμε για ακόμη μια φορά μέσα στο γήπεδο και προχωράμε. Ελπίζω να έχουμε και μια καλή κλήρωση για να προχωρήσουμε. Όπως είδατε αν ισοβαθμούσαμε με την Γιουβέντους θα περνάγαμε. Αυτό δεν έγινε επειδή θα μας γινόταν κάποια χάρη. Αυτό έγινε μέσα στο γήπεδο.

Είδαμε ότι στο Μάλμε χάσαμε για συγκεκριμένους λόγους, που όλοι οι φίλαθλοι είδα, αλλά δεν το συζητάμε. Η δουλειά συνεχίζεται και στο πρωτάθλημα το είπα και στα παιδιά θα γίνουν και κάποιες διορθωτικές κινήσεις και θα συνεχίσουμε.

Η φανέλα του Ολυμπιακού είναι βαριά ακόμη κι αν είσαι ο καλύτερος σκάουτερ. Ο Μαρινάκης θα είναι στον Ολυμπιακό για πολλά χρόνια. Όλη η λάσπη δεν μας αγγίζει. Αυτοί είναι βρωμιάρηδες . Σας είπα για συνέντευξη Τύπου που όταν μιλήσω θα υπάρχει και από δίπλα ένα χαρτί».

Φουστέρ: «Μπορούμε να πάμε μακριά στο Γιουρόπα»

Ικανοποιημένος από το γεγονός πως ο Ολυμπιακός συνεχίζει στην Ευρώπη είναι ο Νταβίδ Φουστέρ που υποστήριξε πως η ομάδα έχει τη δυνατότητα να φτάσει μακριά στο Γιουρόπα Λιγκ.

Φουστέρ: «Μπορούμε να πάμε μακριά στο Γιουρόπα»
Έδειξε το δρόμο για το 4-2 επί της Μάλμε ο Νταβίδ Φουστέρ, καθώς εκείνος ήταν που σημείωσε το πρώτο γκολ. Ο Ισπανός ποδοσφαιριστής μίλησε στην κάμερα της Nova μετά το παιχνίδι και τόνισε ότι οι «ερυθρόλευκοι» έχουν τη δυνατότητα να πετύχουν πολλά στο Γιουρόπα Λιγκ, διοργάνωση που όπως είπε: «ταιριάζει στην ομάδα».

Αναλυτικά όσα είπε:

«Είμαστε ικανοποιημένοι από τους εαυτούς μας και κυρίως από τη συμπεριφορά της ομάδας. Έχουμε ένα σύνολο με καλούς παίκτες. Δεν συνεχίζουμε στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά έχουμε το Γιουρόπα. Είμαστε χαρούμενοι και πρέπει πάντα να δείχνουμε καλό πρόσωπο γιατί κάποιες φορές δεν το κάναμε φέτος.

Πάντα είμαι ευχαριστημένος από τον κόσμο που αναγνωρίζει τη δουλειά μου. Είμαι δεμένος με τον κόσμο, αφού βρίσκομαι εδώ πέντε χρόνια σχεδόν. Τώρα στο Γιουρόπα Λιγκ θα περιμένουμε την κλήρωση. Πρέπει να συγκεντρωθούμε στο πρωτάθλημα, υπάρχει χρόνος για την Ευρώπη. Είναι πάντως μια διοργάνωση που ταιριάζει στον Ολυμπιακό και στην οποία μπορούμε να πάμε πολύ μακριά
».

Διπλά κερδισμένη η Ελλάδα με τη νίκη του Ολυμπιακού!!

Η Ελλάδα με τη νίκη του Ολυμπιακού μείωσε την απόσταση από τη δωδέκατη Τουρκία στην κατάταξη της UEFA και θα έχει τουλάχιστον έναν εκπρόσωπο στους «32» του Europa League.

Διπλά κερδισμένη η Ελλάδα με τη νίκη του Ολυμπιακού
Η νίκη του Ολυμπιακού επί της Μάλμε (4-2) σε συνδυασμό με την ήττα της Γαλατάσαραϊ από την Άρσεναλ στην Κωνσταντινούπολη (1-4) μείωσε στους 500 βαθμούς, ήτοι λιγότερο από μια νίκη και μια ισοπαλία, την απόσταση από τη δωδέκατη Τουρκία στην κατάταξη της UEFA.

Παράλληλα η Ελλάδα εξασφάλισε πως θα έχει τουλάχιστον έναν εκπρόσωπο στους «32» του Europa League, ίσως και δύο εφόσον περάσει και ο ΠΑΟΚ (με νίκη την Πέμπτη επί της Γκινγκάμπ στην Τούμπα). Η Τουρκία έχασε ήδη τη «Γαλατά», αλλά Μπεσίκτας και Τραμπζονσπόρ έχουν ήδη περάσει στην επόμενη φάση του Europa League.

Η ανακατάληψη της δωδέκατης θέσης στην UEFA θα μας επιτρέψει να έχουμε και το 2016-17 τον πρωταθλητή απευθείας στους ομίλους του Champions League και τον κυπελλούχο σε αυτούς του Europa League. Ακόμη και η 13η θέση μπορεί να έχει τα ίδια προνόμια, αλλά για να γίνει αυτό θα πρέπει πρώτα ο πρωταθλητής Ευρώπης του 2016 να έχει κερδίσει την είσοδό του στους ομίλους απευθείας από το εθνικό του πρωτάθλημα. Αν δεν συμβεί αυτό τότε πρωταθλητής και δευτεραθλητής θα παίξουν προκριματικά.

Η βαθμολογία της UEFA

1. Ισπανία 91.429 6/7
2. Αγγλία 77.248 6/7
3. Γερμανία 74.415 6/7
4. Ιταλία 61.510 6/6
5. Πορτογαλία 59.549 4/6
6. Γαλλία 50.583 5/6
7. Ρωσία 47.832 4/6
8. Ουκρανία 40.832 4/6
9. Ολλανδία 39.136 3/6
10. Βέλγιο 34.200 4/5
11. Ελβετία 33.775 3/5
12. Τουρκία 31.800 2/5
13. Ελλάδα 31.300 4/5
14. Τσεχία 29.125 1/4
15. Ρουμανία 26.299 2/4
16. Αυστρία 25.175 1/4
17. Κροατία 23.000 2/4
18. Κύπρος 22.300 2/5
19. Πολωνία 21.000 1/4
20. Ισραήλ 21.000 0/4 *Πηγή: sport-fm.gr*

Πρόκριση για Σαραγόσα, Παρί!!

Την πρόκρισή τους στους «32» του Euro Cup εξασφάλισαν την Τρίτη Σαραγόσα και Παρί Λεβαλουά, στο πλαίσιο της ένατης αγωνιστικής των ομίλων της δεύτερης τη τάξει διοργάνωσης.

Πρόκριση για Σαραγόσα, Παρί
Οι Ισπανοί νίκησαν 87-75 την αδιάφορη Ρέτζιο Εμίλια στην Ιταλία και πήραν το «εισιτήριο», αφού ευνοούνται στην ισοβαθμία με την πέμπτη της κατάταξης, Τέλεκομ Μπον. Από την πλευρά τους, οι Γάλλοι νίκησαν τους Γερμανούς 87-80 στην παράταση (κ.α. 70-70) στην έδρα τους και κάλυψαν το -3 της ήττας τους στην πρώτη αναμέτρηση, οπότε υπερτερούν στην ισοβαθμία με την ομάδα της Βόννης.

Έτσι, ακολούθησαν τις ήδη προκριθείσες Στρασμπούρ, Μπάμπεργκ, Γκραν Κανάρια, Ρόμα, Χίμκι, Μπεσίκτας, Ολίμπια Λιουμπλιάνας, Λιέτουβος Ρίτας, Μπάνβιτ, Λοκομοτίβ Κουμπάν και Καρσίγιακα.

Δύσκολη νίκη για τους αδιάφορους «τζιαλορόσι», που επικράτησαν 78-72 της Νίμπουρκ στην «αιώνια πόλη» και την άφησαν στην αγωνία για την πρόκριση.

«Άλωσε» τη Ρίγα η Μπεσίκτας, επικρατώντας της αποκλεισμένης τοπικής ομάδας με 76-64.


Το πρόγραμμα της ένατης αγωνιστικής:


1ος Ομιλος

Παρί Λεβαλουά-Τέλεκομ Μπον 87-80 (κ.α. 70-70)

Ρέτζιο Εμίλια-Σαραγόσα 75-87

Μπάμπεργκ-Στρασμπούρ (10/12)

Η κατάταξη:
1. Στρασμπούρ 7-1
2. Μπάμπεργκ 6-2
3. Παρί Λεβαλουά 4-5
4. Σαραγόσα 4-5
5. Τέλεκομ Μπον 3-6
6. Ρέτζιο Εμίλια 2-7


2ος Ομιλος

Αρτλαντ-Γκραν Κανάρια (10/12)

Βιλερμπάν-Οστάνδη (10/12)

Καντού-Ντιζόν (10/12)

Η κατάταξη:
1. Γκραν Κανάρια 8-0
2. Ντιζόν 5-3
3. Οστάνδη 4-4
4. Καντού 3-5
5. Βιλερμπάν 3-5
6. Αρτλαντ 1-7


3ος Ομιλος

Ρόμα-Νίμπουρκ 78-72

Σαρλερουά-Ολντενμπουργκ (10/12)

Σεβίλλη-Νανσί (10/12)

Η κατάταξη:
1. Ρόμα 7-2
2. Νανσί 5-3
3. Καχασόλ 4-4
4. Νίμπουρκ 4-5
5. Σαρλερουά 3-5
6. Ολντεμπουρκ 2-6


4ος Ομιλος

Ρίγα-Μπεσίκτας 64-76

Σζολνόκι-Χίμκι (10/12)

Ζενίτ-Ολίμπια Λιουμπλιάνας (10/12)

Η κατάταξη:
1. Μπεσίκτας 7-2
2. Χίμκι 6-2
3. Ολίμπια Λ. 5-3
4. Ζενίτ 4-4
5. Σζολνόκι 2-6
6. Ρίγα 2-7


5ος Ομιλος

Μπάνβιτ-Λιέτουβος Ρίτας (10/12)

Παρτιζάν-Κράσνι Οκτιάμπρ (10/12)

Χάποελ Ιερουσαλήμ-Πλοϊέστι (10/12)

Η κατάταξη:
1. Λιέτουβος Ρίτας 6-2
2. Μπάνβιτ 6-2
3. Οκτιάμπρ 5-3
4. Πλοϊέστι 4-4
5. Χάποελ Ιερουσαλήμ 2-6
6. Παρτιζάν 1-7


6ος Ομιλος

Λοκομοτίβ Κουμπάν-Μπουντούτσνοστ (10/12)

Ζιέλονα Γκόρα-Πινάρ Καρσίγιακα (10/12)

ΠΑΟΚ-Βέντσπιλς (10/12)

Η κατάταξη:
1. Λοκομοτίβ Κουμπάν 8-0
2. Καρσίγιακα 6-2
3. ΠΑΟΚ 4-4
4. Μπουντούτσνοστ 3-5
5. Βέντσπιλς 2-6
6. Ζιέλονα Γκόρα 1-7
*Πηγή: sport-fm.gr*