Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Οι 100 καλύτεροι του 2014!! (70-61)

To 2014... φεύγει και το FourFourTwo παρουσιάζει τους 100 κορυφαίους παίκτες της χρονιάς. Συνέχεια με την τρίτη 10άδα (από 70 μέχρι 61).
Η συντακτική ομάδα του FourFourTwo ψήφισε και σας παρουσιάζει, όπως κάθε χρόνο, την καθιερωμένη 100άδα των κορυφαίων παικτών για το 2014. Ακολουθούν οι θέσεις από το 70 ως το 61 και σε αυτές εμφανίζονται ο capitano futuro της Ρόμα, ένας εξτρέμ που έλαμψε στο Mundial και ο κεντρικός αμυντικός που όλες οι ομάδες θα ήθελαν.
70. Αντρέα Πίρλο (Γιουβέντους)

Νωρίτερα μέσα στη σεζόν μία εφημερίδα τον περιέγραψε ως «μεγάλο, αργό και όχι τον παίκτη που ήταν κάποτε, γιατί είναι... ακόμα καλύτερος». Μπορείτε να προσθέσετε ότι ο Πίρλο δίνει λιγότερες ασίστ, βάζει ακόμα λιγότερα γκολ και ότι δεν έκανε καλό Mundial. Παρόλα αυτά, ήταν ο Maestro της Γιουβέντους στην κατάκτηση του τρίτου σερί πρωταθλήματος, εξέδωσε την αυτοβιογραφία του και παίρνει μέρος σε μία φοωερή διαφήμιση στην τηλεόραση. Ελάχιστοι έχουν την κλάση του Ιταλού playmaker και αυτό το διαπίστωσαν πρόσφατα από πρώτο χέρι Εμπολι και Ολυμπιακός κόντρα στους οποίους σκόραρε με απευθείας φάουλ. Πρόκειται για έναν τόσο σημαντικό παίκτη που πήρε πίσω το τέλος της καριέρας του με την Εθνική ομάδα.
*Ο Πίρλο (250) έκανε 55 περισσότερες πάσες από κάθε άλλο παίκτη στο Παγκόσμιο Κύπελλο.
69. Πέδρο (Μπαρτσελόνα)

Δεν είναι εύκολα να κερδίσεις την αναγνώριση σε ένα κλαμπ που τα φώτα πέφτουν συνεχώς σε συγκεκριμένους παίκτες, όμως ο Πέδρο μπαίνει στην 6η σεζόν σαν σημαντικός παίκτης της Μπαρτσελόνα. Πλέον δουλεύει υπό τις οδηγίες τέταρτου προπονητή στο «Καμπ Νόου» και ο 27χρονος είναι κάτι περισσότερο από κάποιος που παίζει τον ρόλο κομπάρσου πίσω από Μέσι, Νεϊμάρ, Σουάρες. Ο Πεδρίτο συνεχίζει και έχει την εμπιστοσύνη του Λουίς Ενρίκε. Τα γκολ ήταν όσα στο πρόσφατο παρελθόν για τον Ισπανό διεθνή, όμως η αξία του υπολογίζεται ακόμα στην Καταλονία.
*Ο Πέδρο πέτυχε 15 γκολ στην Primera Division το 2013-14 και έδωσε 8 ασίστ, στην καλύτερή σεζόν της καριέρας του.
68. Εσέκιελ Γκαράι (Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης)

Ηταν 12 εκπληκτικοί μήνες για τον Αργεντινό κεντρικό αμυντικό. Εχοντας κατακτήσει το πρωτάθλημα, το κύπελλο και το League Cup Πορτογαλίας, έπαιξε σημαντικό ρόλο στο να φτάσει η Μπενφίκα σε δεύτερο σερί τελικό στο Europa League, αν και η ομάδα του έχασε τον τίτλο στα πέναλτι. Ο Γκαράι ήταν τρομερός και στο Mundial της Βραζιλίας. Ο 28χρονος πήρε φανέλα βασικού από τον αγώνα με την Βοσνία και σκόραρε στη ρώσικη ρουλέτα κόντρα στην Ολλανδία στα ημιτελικά. Ολα αυτά έφεραν την πρόταση των 15 εκατ. ευρώ από την Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης του συμπατριώτη του, Αντρέ Βίλας-Μπόας.
*Ο Γκαράι έκανε 71 επεμβάσεις στο Mundila, περισσότερες από έναν παίκτη σε μία διοργάνωση από τον Ντες Γουόκερ στο Italia '90.
67. Χουάν Κουαδράδο (Φιορεντίνα)

Γράφτηκε ότι είναι ο αντικαταστάτης του Ντάνι Αλβες στην Μπαρτσελόνα, όμως ο 26χρονος εξτρέμ μάλλον θα μείνει περισσότερο απ' ότι αναμενόταν στην Φιορεντίνα με την οποία ανανέωσε το συμβόλαιό του μέχρι το 2019. Κανένας δεν έδωσε περισσότερες ασίστ στο Παγκόσμιο Κύπελλο από τις δικές του τέσσερις, οι οποίες βοήθησαν την Κολομβία να φτάσει μέχρι τα προημιτελικά, ενώ με την Φιορεντίνα είχε 15 γκολ και 11 ασίστ. Σίγουρα όχι άσχημα για έναν παίκτη που κάποια θα ήθελαν να παίξει δεξιός μπακ.
*Ο Κουαδράδο είχε τις περισσότερες προσπάθειες για ντρίμπλα μέσα στο 2014 από κάθε άλλο παίκτη στην Serie A (182).
66. Ντανιέλε Ντε Ρόσι (Ρόμα)

Οι οπαδοί της Ρόμα τον αποκαλούν capitano futuro με βάση ότι κάποια στιγμή ο Φραντσέσκο Τότι θα κρεμάσει τα παπούτσια του. Είναι εύκολο να διαπιστώσει κανείς το γιατί. Γεννημένος leader, ο Ντε Ρόσι συνδυάζει ικανότητα, εξυπνάδα και δύναμη. Ο Μαρτσέλο Λίπι είχε πει ότι είναι «ένας από τους πέντε πιο δυνατούς χαφ στον κόσμο» και ο Ντανιέλε έχει ξεπεράσει τις 100 συμμετοχές με το Εθνόσημο σαν παρηγοριά για την αποτυχία της Ιταλίας στο Mundial. Το γεγονός ότι είναι ο Νο1 earner στην Serie A με μισθό 6.5 εκατ. ευρώ τον χρόνο τον κάνει ακόμα πιο σημαντικό.

*Μόνο ο Μιραλέμ Πιάνιτς (1.842) έχει κάνει περισσότερες πάσες από τον Ντε Ρόσι (1.717) σε αυτό το ημερολογιακό έτος.
65. Ντάλεϊ Μπλιντ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)

Ο Μπλιντ ήταν αναμφισβήτητα ο καλύτερος παίκτης του Αγιαξ στην πορεία για το 33ο πρωτάθλημα. Εχοντας μετατραπεί από αριστερό μπακ σε αμυντικό χαφ από τον Φρανκ Ντε Μπουρ η ενέργεια και η πειθαρχεία του τον έκαναν Ολλανδό παίκτη της χρονιάς. Ολα αυτά τα έδειξε στο Παγκόσμιο Κύπελλο υπό τις οδηγίες του Λουίς Φαν Γκααλ στην πορεία των Οράνιε μέχρι τα ημιτελικά. Τα άσχημα αποτελέσματα, οι αλλαγές συστημάτων και ο τραυματισμός, έχουν κάνει δύσκολο το ξεκίνημα της καριέρας του στο «Ολντ Τράφορντ» όμως η απόκτησή του είναι εξαιρετική κίνηση για το μέλλον.
*Ο Ολλανδός ήταν ο μοναδικός αμυντικός που έδωσε τρεις ασίστ στο Mundial.
64. Εντινσον Καβάνι (Παρί Σεν Ζερμέν)

Η πτώση 50 θέσεων είναι από τις μεγαλύτερες στο top100 όμως για τον Ουρουγουανό υπάρχει ελαφρυντικό. Τον τελευταίο χρόνο -με δεδομένη την παρουσία του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς στην εππιθεση- έχει αναγκαστεί να παίξει πολλές φορές στα πλάγια και εκεί δεν μπορεί φυσικά να είναι ο ίδιος. Πέρυσι πέτυχε 16 γκολ στην Ligue1 και ανάγκασε τον Αρσέν Βενγκέρ να πει ότι «νομίζω ότι παίζει με χειρόφρενο» θέλοντας να δείξει ότι το ταλέντο του χάνεται εκτός περιοχής. Με 11 γκολ σε 19 αγώνες στη φετινή σεζόν, μάλλον επιστρέφει στον σωστό δρόμο.
*Ο Καβάνι σκόραρε σε 5 διαδοχικά παιχνίδια της Παρί Σεν Ζερμέν το διάστημα Οκτωβρίου-Νοεμβρίου του 2014, σερί που είναι το καλύτερό του στο κλαμπ.
63. Κέιλορ Νάβας (Ρεάλ Μαδρίτης)

Το 2014 ήταν μία εκπληκτική χρονιά για τον Νάβας, του οποίου οι εμφανίσεις με την Λεβάντε και την Κόστα Ρίκα τον έφεραν με μία μεταγραφή 10 εκατ. ευρώ στην Ρεάλ Μαδρίτης. Από αλλαγή στο «Θιουτάτ Ντε Βαλένθια» πριν δύο χρόνια βρέθηκε κορυφαίος της Primera Division για το 2013-14, όμως ήταν οι εμφανίσεις του στο Παγκόσμιο Κύπελλο που τον έκαναν σταρ, αφού κράτησε την εστία του ανέπαφη σε τρία από τα πέντε παιχνίδια και με ποσοστό επεμβάσεων 91% στα 23 σουτ που έγιναν στο τέρμα του.
*Ο 27χρονος έκανε τις περισσότερες επεμβάσεις από κάθε άλλο τερματοφύλακα στην La Liga το 2013-14 (160).
62. Φραντσέσκο Τότι (Ρόμα)

Απόδειξη για το ότι η εμπειρία είναι τα πάντα, το 'φθινόπωρο' στην καριέρα του Τότι έχει γίνει καλύτερο μετά την απόσυρσή του από την Εθνική ομάδα. Οκτώ χρόνια μετά το «αντίο» στην Σκουάντρα Ατζούρα και τρεις μέρες αφού έκλεισε τα 38 του, πέτυχε γκολ κόντρα στην Μάντσεστερ Σίτι στο Champions League. Το γκολ Νο300 στην καριέρα του, τον έκανε τον γηραιότερο σκόρερ στην ιστορία της διοργάνωσης και στην αρχή της περσινής σεζόν ο τεχνικός της Ρόμα, Ρούντι Γκαρσία, τον χρησιμοποιούσε σαν false nine. Ο Τότι είχε συγκομιδή 8 γκολ και 11 ασίστ, με τους Τζαλορόσι να τερματίζουν στο Νο2 της Serie A.
*Ο Τότι έγινε ο γηραιότερος σκόρερ στο Champions League όταν πέτυχε γκολ στο «Etihad» σε βάρος της Μάντσεστερ Σίτι.
61. Ματς Χούμελς (Μπορούσια Ντόρτμουντ)

Ο αμυντικός της Ντόρτμουντ ανέβηκε 7 θέσεις στο FFT μετά τις εξαιρετικές εμφανίσεις στο Mundial και την κατάκτηση του τίτλου από την Εθνικής Γερμανίας και το μοναδικό γκολ του προημιτελικού κόντρα στην Γαλλία. Αν και είχε ακουστεί ότι μπορεί να φορέσει τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, επέλεξε να παραμείνει στην Μπορούσια με την οποία ανανέωσε το συμβόλαιό του. μέχρι το 2017. Ο ίδιος πάντως δεν το έχει μετανιώσει παρά το καταστροφικό πρώτο κομμάτι στη σεζόν για την ομάδα του Γίργκεν Κλοπ. «Είναι ωραίο να ακούς ότι οι μεγάλες ομάδες ενδιαφέρονται. Είναι κοπλιμέντο, όμως δεν με επηρεάζει. Βγάζω αρκετά εδώ στην Ντόρτμουντ».
*Ο Χούμελς έκανε περισσότερα κοψίματα από κάθε άλλο Γερμανό παίκτη στο Παγκόσμιο Κύπελλο (11).
*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: