Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Ούτε τώρα χαμόγελο!!

Ούτε στο Champions League βρήκε παρηγοριά! Η Λίβερπουλ έμεινε στο 1-1 με τη Βασιλεία, με τους Ελβετούς να προχωρούν στους «16» του θεσμού και τους κόκκινους να περιορίζονται στο Europa. Τεσσάρα η Ρεάλ

Ούτε τώρα χαμόγελο!
Η επιστροφή της στο Champions League δεν θα συνεχιστεί και το νέο έτος!

Η Λίβερπουλ βρέθηκε να χάνει, βρέθηκε να παίζει με δέκα παίκτες, βρέθηκε να κυνηγά μέχρι τέλους την ολική ανατροπή, αλλά δε μπόρεσε να γυρίσει… τούμπα το ματς με τη Βασιλεία, μένοντας στο 1-1 στο Άνφιλντ.

Ένα σκορ που έφερε στον… έβδομο ουρανό τους Ελβετούς (και στους 16 του θεσμού), ενώ απ’ την άλλη οι Άγγλοι θα συνεχίσουν ως τρίτοι στο Europa, πνίγοντας τον… καημό του αποκλεισμού.

Η Ρεάλ Μαδρίτης έκανε το απόλυτο στον δεύτερο όμιλο, κάνοντας το 6x6 μετά τη νέα άνετη και ευρεία επικράτησή της με σκορ 4-0 απέναντι στην αποκλεισμένη Λουντογκόρετς.

inner

Ρεάλ Μαδρίτης-Λουντογκόρετς 4-0

Το φαβορί στον αγώνα ήταν ένα. Η Ρεάλ Μαδρίτης. Και απ’ το 20’ τα πάντα… τέλειωσαν, όταν ο Μαρσελίνιο έδιωξε με το χέρι πάνω στη γραμμή, αποβλήθηκε, αφήνοντας την Λουντογκόρετς με δέκα παίκτες και προφανώς ο Κριστιάνο δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη απ’ την άσπρη βούλα (1-0). Και στο 38’ ο Μπέιλ καθάρισε μια και καλή το ματς, με τη βασίλισσα να είναι η απόλυτη κυρίαρχος. Δίχως να παίζει στο φουλ την μηχανή και με τον Αντσελότι να ξεκουράζει και παίκτες. Ο Κριστιάνο είχε την ευκαιρία να χριστεί εκ νέου σκόρερ, αλλά η δυνατή κεφαλιά του σταμάτησε στο δοκάρι, ωστόσο στο τελευταίο δεκάλεπτο ήρθαν ακόμα δύο… μαδριλένικα τέρματα. Με τον Αρμπελόα στο 80’ να νικάει τον αντίπαλο τερματοφύλακα (που δεν μπόρεσε να σταματήσει την μπάλα προτού αυτή περάσει την γραμμή), ενώ δύο λεπτά πριν τη λήξη ήταν η σειρά του Μεντράν να το «κολλήσει» -έστω κι αν η μπάλα κόντραρε και πήρε περίεργη τροχιά- διαμορφώνοντας το τελικό 4-0.

Λίβερπουλ-Βασιλεία 1-1

Τα πράγματα ήταν απλά. Με νίκη η Λίβερπουλ έπαιρνε το εισιτήριο για τους 16. Με Χ2 η Βασιλεία χαμογελούσε. Και αυτό το χαμόγελο έγινε ιδιαίτερα… πλατύ όταν ο Φρέι πέτυχε πολύ ωραίο τέρμα στο 25’ (μετά την δουλειά απ’ όλη την ομάδα του) και πάγωσε το Άνφιλντ. Κι όλα αυτά με τους κόκκινους να δείχνουν το ίδιο κακό πρόσωπο όπως στους μέχρι τώρα αγώνες της Premier League. Κι όταν ο Μάρκοβιτς στο 61’ αποβλήθηκε, αφήνοντας τους Άγγλους με δέκα παίκτες (κι ενώ είχε μπει στον αγώνα στην έναρξη του δεύτερου μέρους) τα πράγματα έγιναν δυσοίωνα για το ενδεχόμενο πρόκρισης. Ο Τζέραρντ όπως πριν κάποια χρόνια είχε φωνάξει «παρών» απέναντι στον Ολυμπιακό και με δικό του γκολ είχε χαρίσει μεγαλειώδη πρόκριση. Αυτό επιχείρησε να κάνει κι απόψε, όταν στο 82’ ισοφάρισε με φοβερή εκτέλεση φάουλ. Ένα χρυσό τέρμα κυνηγούσαν οι παίκτες του Τζέραρντ. Και πίεσαν πολύ γι’ αυτό. Πολέμησαν για να το πετύχουν, έκλεισαν τους Ελβετούς στα καρέ τους, αλλά δεν τα κατάφεραν. Και με το τελικό 1-1, οι φιλοξενούμενοι είναι αυτοί που γιόρτασαν την πρόκρισή τους στη συνέχεια του Champions League, με τη Λίβερπουλ να συνεχίζει στους «32» του Europa.


Τα σημερινά αποτελέσματα:

Ρεάλ Μαδρίτης-Λουντογκόρετς 4-0
(20’ πεν. Ρονάλντο, 38’ Μπέιλ, 80’ Αρμπελόα, 88’ Μεντράν)

Λίβερπουλ-Βασιλεία 1-1
(82’ Τζέραρντ - 25’ Φρέι)

Η τελική βαθμολογία του δεύτερου ομίλου

1. Ρεάλ Μαδρίτης 18 (16-2)
2. Βασιλεία 7 (7-8)
3. Λίβερπουλ 5 (5-8)
4. Λουντογκόρετς 4 (5-12) *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: