Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2010

Αποφορτίζει το κλίμα ο ΠΑΟΚ

Χαμηλούς τόνους κρατάει ο ΠΑΟΚ ενόψει της κυριακάτικης αναμέτρησης με τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα. Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ θέλοντας να αποφορτίσει το κλίμα, αποφάσισε να μην υπάρξουν δηλώσεις όλη την εβδομάδα, είτε από την διοίκηση είτε από στελέχη της ομάδας, ενώ οι προπονήσεις θα είναι κλειστές.

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ορθά σκεπτόμενη έκρινε πως όλη την εβδομάδα θα ασκηθεί μεγάλη πίεση στην ομάδα, αλλά και στην διοίκηση λόγω της κρισιμότητας του αγώνα με τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα. Έναν αγώνα που θα κρίνει σε πολύ μεγάλο βαθμό το Πρωτάθλημα. Έτσι λοιπόν κρίθηκε οι παίκτες να μην απασχολούνται στα ΜΜΕ που άθελά τους μπορεί να δυναμιτίσουν το κλίμα με κάποιες δηλώσεις τους.

Επίσης αποφασίσθηκε οι προπονήσεις μέχρι και το Σάββατο να είναι κλειστές προκειμένου να αποφευχθούν οι επισκέψεις φίλων της ομάδας για να δουλέψουν ο Φερνάντο Σάντος και οι παίκτες του ήρεμα.

Επιστρέφει ο Γκαρσία


Σε καθαρά αγωνιστικά θέματα τρία ήταν τα προβλήματα για τον τεχνικό του Δικεφάλου. Οι Σαβίνι και Σνάουτσερ ακολούθησαν σήμερα (16/2), ενώ απουσίασε ο Γκαρσία που βρίσκεται στην πατρίδα του μετά τον θάνατο της μητέρας του. Ο Ουρουγουανός αναμένεται το βράδυ στην Θεσσαλονίκη και από αύριο να τεθεί στην διάθεση του Σάντος. Βέβαια το ερώτημα είναι σε ποια ψυχολογική κατάσταση θα είναι ο 32χρονος ποδοσφαιριστή. Ο προπονητής του Δικεφάλου αναμένεται να μιλήσει με τον ποδοσφαιριστή για να γνωρίζει αν μπορεί να τον υπολογίζει

Μπήκαν οι Τσιρίλο- Φιλομένο


Μετά από μεγάλο διάστημα απουσία τους επέστρεψαν και τέθηκαν στην διάθεση του Σάντος οι Τσιρίλο και Φιλομένο. Προς το τέλος της σημερινής προπόνησης έγινε οικογενειακό δίτερμα χωρίς όμως ο Πορτογάλος τεχνικός να δείξει πως σκέφτεται να παρατάξει την ομάδα του κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Χαμός για τα εισιτήρια

Στις 9 το πρωί αύριο Τετάρτη (17/2) θα ξεκινήσει η διάθεση των εισιτηρίων του αγώνα ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός. ΟΙ φίλαθλοι του ΠΑΟΚ αναμένεται από πολύ νωρίς να συγκεντρώνονται έξω από τα εκδοτήρια για την αγορά ενός εισιτηρίου. Τα 7.500 εισιτήρια αναμένεται να εξαντληθούν πολύ γρήγορα με τον κόσμο του Δικεφάλου, να κάνει ένα ακόμα σολντ άουτ.

Ανακοίνωση της ΠΑΕ

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση και για να αποφευχθεί η ταλαιπωρία των φιλάθλων του ΠΑΟΚ η ΠΑΕ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει: «Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει ότι από την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010, θα λειτουργούν τα εκδοτήρια της Τούμπας, για την διάθεση εισιτηρίων του αγώνα εναντίον του Παναθηναϊκού για την 23η Αγωνιστική της Superleague, που θα διεξαχθεί την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2010 στις 19:00. Τα εκδοτήρια θα λειτουργούν καθημερινά από τις 09:00 μέχρι τις 17:00 και την Κυριακή από τις 10:00 μέχρι και την έναρξη του αγώνα. Αναλυτικά, οι τιμές των εισιτηρίων είναι οι εξής:

Θύρα 1: 80 € Θύρες 2, 3: 60 € Θύρες 5, 6: 40 € Θύρες 4, 4α: 20 € Θύρες 7, 7a, 8: 25 € Την ίδια ημέρα και ώρα θα ξεκινήσει και η διάθεση των εισιτηρίων μέσω internet. Όσοι φίλαθλοι έχουν προμηθευτεί εισιτήριο μέσω internet και έχουν επιλέξει την παραλαβή από τα εκδοτήρια, θα μπορούν να παραλάβουν τα εισιτήριά τους τις ώρες και μέρες λειτουργίας των εκδοτηρίων της Τούμπας».

Σμόλαρεκ: Να επιστρέψω στην εθνική

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής της αγωνιστικής που πέρασε, δεν ήταν άλλος από τον Εμπι Σμόλαρεκ που με τα δύο τέρματα που σημείωσε στο ΟΑΚΑ, οδήγησε την Καβάλα σε μια μεγάλη νίκη επί του Παναθηναϊκού. Ο διεθνής πολωνός φορ, στάθηκε στη συνολική απόδοση της ομάδας, στον προπονητή του και τους συμπαίκτες του, ενώ στις δηλώσεις του στην εκπομπή του Novasports, το βράδυ της Δευτέρας (15/02), αναφέρθηκε και στους στόχους των αργοναυτών.

"Θεωρώ ότι μπήκαμε και δεν φοβηθήκαμε τον αντίπαλο. Ο διαιτητής σφύριξε την έναρξη του αγώνα στο 0-0 και τον έληξε στο 90`, ενώ το σκορ ήταν 0-2. Αυτό δείχνει ότι παίξαμε καλά, είμαστε καλή ομάδα και δεν φοβηθήκαμε τον αντίπαλο. Την Κυριακή είχαμε στο παιχνίδι μας και καλά αλλά και κακά σημεία.

Τα καλά σημεία είναι ότι ήμασταν δυνατοί και συγκεντρωμένοι. Ωστόσο υπήρχαν και κάποιες στιγμές που δεν ήμασταν και τόσο καλοί. Τα σημεία αυτά θα τα σχολιάσει ο προπονητής, όχι εγώ. Εμείς απλά θα τον ακούσουμε και θα προσπαθήσουμε να διορθωθούμε. Στόχος κάθε προπονητή είναι να παίρνει τις σωστές αποφάσεις και να κάνει ότι είναι καλύτερο για την ομάδα του.

Ο Ντε Μoς είναι ένας πολύ έμπειρος προπονητής, στις καθημερινές προπονήσεις μιλάει μαζί μας, μας λέει αναλυτικά τι θα πρέπει να κάνουμε και τι να διορθώσουμε. Εχει υπομονή και θέλει να μας μεταφέρει όσο γίνεται πιο ξεκάθαρα τις αποφάσεις του, τόσο σε θέματα τακτικής όσο και σε θέματα ψυχολογίας. Μέχρι στιγμής πιστεύω ότι τα πάει εξαιρετικά και τα πράγματα πάνε πολύ καλά για όλους μας.

Καταφέρνει και βγάζει τον καλύτερο εαυτό μας και παίρνει ό,τι καλύτερο μπορεί από τον καθένα. Μερικές φορές είναι λίγο σκληρός αλλά έτσι πρέπει να είναι ο καλός προπονητής. Θέλουμε τόσο εγώ όσο και οι συμπαίκτες μου να συνεχίσουμε να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για την ομάδα.

Να παίζουμε ωραίο ποδόσφαιρο και να προσπαθούμε να νικάμε σε κάθε παιχνίδι. Στο τέλος θα κάνουμε ταμείο και θα δούμε τι πετύχαμε. Εγώ πέτυχα δύο τέρματα, αλλά χωρίς τους συμπαίκτες μου δεν θα κατάφερνα τίποτα. Ο,τι κάνουμε το κάνουμε όλοι μαζί. Ολοι μαζί προσπαθούμε για το καλύτερο της ομάδας.

Την Κυριακή ήμουν εγώ, την Τετάρτη μπορεί να είναι κάποιος άλλος. Ετσι είναι το ποδόσφαιρο. Ολοι δουλεύουν για το γκολ. Είχα καλή θέση και στα δύο γκολ. Πρώτα με τον Ονουάτσι και μετά με τον Ρινκόν, εκμεταλλεύτηκα τις πάσες που μου έκαναν και έτσι σκόραρα. Απλά είχα καλή θέση, πήρα τη μπάλα και σκόραρα. Κάθε γκολ έχει ξεχωριστή σημασία και σπουδαιότητα για μένα. Κάθε γκολ είναι υπέροχο. Αν και πάλι τονίζω πως το θέμα είναι η νίκη και όχι ο σκόρερ.

Το ίδιο θα έκανε και ο Ρινκόν στη θέση μου και ο οποιοσδήποτε άλλος παίκτης. Τώρα για το αν το περιμέναμε, δεν ξέρω. Απλά πιστεύαμε και θέλαμε μία καλή εμφάνιση. Η χαρά που είχαμε εμείς μεταφέρθηκε και στον κόσμο της Καβάλας. Η νίκη αυτή ήταν πολύ σημαντική για όλους μας. Παίκτες, διοίκησης, φιλάθλους. Περίπου 400 άτομα ήρθαν στο αεροδρόμιο και μας υποδέχτηκαν και το συναίσθημα ήταν μοναδικό".

Στη συνέχεια στάθηκε και στις πρώτες του εντυπώσεις από την ομάδα. "Θυμάμαι ξεκάθαρα πως οι πρώτες μου εντυπώσεις ήταν πολύ θετικές. Ο τρόπος που με πλησίασαν και ξεκινήσαμε τις συζητήσεις με είχε κερδίσει. Για μένα είναι πολύ σημαντικό να έχω καλό προαίσθημα και συναίσθημα για την ομάδα στην οποία ετοιμάζομαι να υπογράψω συμβόλαιο.

Μίλησα με τον πρόεδρο της Καβάλας, τον Σταύρο Ψωμιάδη, μου είπε ότι έχει φιλοδοξίες ώστε να ανεβάσει όσο γίνεται πιο ψηλά την ομάδα και πως με χρειαζόταν για να βοηθήσω. Μου μίλησε πολύ καλά και με κέρδισε σε λίγα λεπτά. Ο Σταύρος (σ.σ. Ψωμιάδης) μου είπε ότι όλοι στην Καβάλα είναι σαν μία μεγάλη οικογένεια και ήθελαν να γίνω μέλος της. Εγώ από τη μεριά μου του είπα απλά το ναι. Ηταν σημαντικό για μένα το ότι ήρθα εδώ. Θέλω να γράψω ιστορία με την Καβάλα.

Είπαμε ότι θα δουλέψουμε πολύ όλοι μαζί και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο για να φτιάξουμε κάτι ξεχωριστό, για να πολεμήσουμε και για να νικήσουμε τα παιχνίδια. Η πρώτη εντύπωση είναι πολύ καλή. Το καλωσόρισμα που δέχτηκα τόσο από τους διοικούντες και τους παίκτες της Καβάλας όσο όμως και από τους φιλάθλους, με εντυπωσίασε και με συγκίνησε. Οι άνθρωποι είναι πολύ καλοί και πολύ ευγενικοί μαζί μου και από την πρώτη στιγμή ένιωσα σαν να είμαι σπίτι μου".

Για την προσωπική του απόδοση, είπε: "Ολοι ήξεραν πως ήθελα κάποιο χρόνο. Για δύο μήνες δεν έπαιζα και ήταν φυσιολογικό, προκειμένου να έρθω στα επιθυμητά επίπεδα φυσικής κατάστασης. Στη ζωή μου έμαθα να είμαι μαχητής. Περίμενα πως και πώς να σκοράρω. Θέλω να μάχομαι και να κερδίζω. Γι` αυτό είμαι εδώ.

Είμαι χαρούμενος και θέλω να συνεχίσω να σκοράρω. Θέλω να παίξω σε όσο το δυνατόν περισσότερα παιχνίδια και να σκοράρω όσο γίνεται πιο συχνά για να βοηθήσω την Καβάλα. Είναι μία πολύ καλή ευκαιρία να επιστρέψω στην Εθνική ομάδα της Πολωνίας. Η Καβάλα μου προσφέρει αυτή τη δυνατότητα. Το πιο σημαντικό για μένα είναι να παίζω καλά, να δείξω στον κόσμο τι μπορώ να κάνω και να σκοράρω".

Χωρίς Τότι η Ρόμα!

Οριστικά εκτός αποστολής για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό την Πέμπτη στο ΟΑΚΑ για τους «32» του Γιουρόπα Λιγκ έμεινε ο Φραντσέσκο Τότι!

Ο «καπιτάνο» των «τζιαλορόσι» δεν κατάφερε να ξεπεράσει την ίωση που τον ταλαιπωρεί και ο Κλαούντιο Ρανιέρι δεν τον συμπεριέλαβε στα πλάνα του για το προσεχές ματς με τους «πράσινους».

Παράλληλα, όπως γράφουν τα ιταλικά σάιτ, ο Τότι δεν έχει ξεπεράσει το πρόβλημα που αντιμετωπίζει στο δεξί γόνατο και είναι πιθανό να υποβληθεί σε επέμβαση, η οποία μπορεί να τον κρατήσει εκτός δράσης για έναν μήνα.

Σε περίπτωση που γίνει αυτό, ο άσος της Ρόμα θα χάσει και το δεύτερο ματς στο «Ολίμπικο» με το «τριφύλλι», αλλά ακόμη είναι νωρίς να μιλάμε για κάτι τέτοιο.

Από εκεί και πέρα, εκτός αποστολής έμεινε και ο ανέτοιμος Λούκα Τόνι, ενώ κανονικά συμπεριλήφθηκαν οι Βούτσινιτς και Μεξές, οι οποίοι ωστόσο δεν είναι 100% βέβαιο ότι θα παίξουν βασικοί.

Η αποστολή της Ρόμα:

Αντρεόλι, Μπαπτίστα, Μπερτανιόλι, Μπρίγκι, Μπουρντίσο, Κασέτι, Σέρσι, Ντε Ρόσι, Φατί, Ζουάν, Λόμποντ, Μαρανγκόν, Μενέζ, Μεξές, Περότα, Πιζάρο, Ρίισε, Ταντέι, Τονέτο, Βούτσινιτς.

Η ατάκα Ρανιέρι

Η ατάκα του Ρανιέρι στη σημερινή προπόνηση των Ιταλών: «Πάμε να δείξουμε σε αυτούς τους Έλληνες τι είναι οι Ρωμαίοι!», είπε ο έμπειρος τεχνικός στους παίκτες του ενόψει της αναμέτρησης με τον Παναθηναϊκό, σύμφωνα με το «Sky Sports Italia».

Ταπούτος: «Ό,τι καλύτερο μπορούμε»

Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο φόργουορντ του ΠΑΟΚ, Χρήστος Ταπούτος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιόφωνο αναφέρθηκε τόσο στη νίκη επί του Αμαρουσίου στο παιχνίδι της περασμένης Κυριακής στο PAOK Sports Arena όσο και στο αυριανό ντέρμπι (17/2) του ΣΕΦ με τον Ολυμπιακό.

Σχολιάζοντας στον Libero 107,4 το παιχνίδι που ακολουθεί κόντρα στον Ολυμπιακό, ο Χρήστος Ταπούτος σημείωσε: "Είναι σίγουρα δύσκολο παιχνίδι, ο Ολυμπιακός είναι από τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης. Ίσως το μυαλό των παικτών του Ολυμπιακού να είναι και στον τελικό του κυπέλλου που ακολουθεί και εμείς θα προσπαθήσουμε να το εκμεταλλευτούμε, να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για ένα θετικό αποτέλεσμα".

Αναφορικά με την αγωνιστική κατάσταση της ομάδας του, ο Ταπούτος δήλωσε: "Στο παιχνίδι με το Μαρούσι παίξαμε πολύ καλή στην επίθεση ενώ στην άμυνα βγάλαμε ενέργεια και πάθος μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Ξέραμε καλά τι μπάσκετ παίζει το Μαρούσι και προσπαθήσαμε να μην το αφήσουμε να τρέξει πολύ, θέλαμε να του κόψουμε τον ρυθμό και τα πικ εν ρολ που κάνει στην επίθεση, τα πήγαμε καλά και έτσι το σταματήσαμε.

Είναι μια στρωμένη ομάδα, με τους παίκτες της να παίζουν καιρό μαζί, δεν νομίζω όμως ότι η διαφορά μας είναι τόση όσο δείχνει ο βαθμολογικός πίνακας. Ο ΠΑΟΚ όμως είναι μια ομάδα που ο κ. Μαρκόπουλος ανέλαβε να την στρώσει από το μηδέν καθώς ήρθαν 10-12 νέοι παίκτες και έπρεπε να δέσουμε, τώρα πιστεύω ότι η ομάδα αρχίζει να δείχνει τις πραγματικές της δυνατότητες".

Για τους στόχους του ΠΑΟΚ είπε: "Κάθε παιχνίδι είναι ξεχωριστό για μας και θα πηγαίνουμε σε όλα για την νίκη. Σίγουρα η εξάδα είναι ένας εφικτός στόχος και πρέπει να συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο και να βρούμε δύναμη στην συνέχεια για να κάνουμε και το βήμα παραπάνω".

Καταλήγοντας, ο Χρήστος Ταπούτος τόνισε για τη μεγάλη νίκη επί του Αμαρουσίου: "Ήταν μια μεγάλη νίκη για μας και μάλιστα μετά από μια πολύ καλή εμφάνιση. Τώρα όμως έχουμε μπροστά μας ένα ακόμη δύσκολο παιχνίδι και πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι και να πάμε να διεκδικήσουμε την νίκη με όσες πιθανότητες έχουμε.

"Ήταν μια σημαντική νίκη και από βαθμολογικής άποψης σίγουρα αλλά και γιατί κερδίσαμε πιστεύω τον σεβασμό όλων των αντιπάλων μας. Το Μαρούσι είναι μια πολύ δυνατή ομάδα και είχε κάνει πολύ καλές εμφανίσεις τελευταία και μεγάλες νίκες ενώ ήταν αήττητο σχεδόν για ένα γύρο στο πρωτάθλημα. Η νίκη αυτή τόνωσε την αυτοπεποίθηση της ομάδας αλλά και του κόσμου μας, που έχει αγκαλιάσει φέτος την ομάδα και μας βοηθά εντός και εκτός έδρας".

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: “Δεν θα δοθούν εισιτήρια σε φιλάθλους του ΟΣΦΠ”


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Ανακοίνωση, με την οποία ενημερώνει πως, δεν θα διαθέσει εισιτήρια σε φιλάθλους του Ολυμπιακού, με βάση την απόφαση περί απαγόρευσης μετακινήσεων οπαδών, εξέδωσε σήμερα, η ΠΑΕ Εργοτέλης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Η ΠΑΕ ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΝΩΣΙΣ ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ ανακοινώνει τα παρακάτω μετά τη σημερινή σύσκεψη στο Παγκρήτιο στάδιο για τον αγώνα ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ– ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ στις 20-02-10. Μετά την απόφαση της Υφυπουργού πολιτισμού και τουρισμού για απαγόρευση διάθεσης εισιτηρίων στις φιλοξενούμενες ομάδες και στους συνδέσμους φιλάθλων τους δεν θα διατεθούν εισιτήρια σε οργανωμένους φιλάθλους και συνδέσμους του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ.

Η διάθεση των εισιτηρίων ξεκινάει από σήμερα (16-10-02) με γενική είσοδο 20 Ευρώ. Η είσοδος για τα παιδιά κάτω από 15 ετών είναι δωρεάν. Οι φίλαθλοι μπορούν να προμηθευτούν τα εισιτήρια από τα παρακάτω σημεία πώλησης προσκομίζοντας υποχρεωτικά την αστυνομική τους ταυτότητα.

1) ΓΡΑΦΕΙΑ ΠΑΕ (Στεργογιάννη 1, τηλ. 2810 313959). Ώρες λειτουργίας από 10:00 έως 14:00 και από 17:00 έως 20:00

2) Γήπεδο Μαρτινέγκο (Νικολάου Πλαστήρα 1 – Τηλ. 2810222246). Ώρες λειτουργίας από 9:00 έως 22:00.

3)IRAKLIOBOWLINGCENTER (Λ. Ικάρου & Εθνικής Αντιστάσεως – Τηλ. 2810344414). Ώρες λειτουργίας από 10:00 έως 14:00 και από 17:00 έως 21:00 (μέχρι Παρασκευή 19-02-10).

Την ημέρα του αγώνα θα λειτουργήσουν εκδοτήρια στο Παγκρήτιο στάδιο από τις 9:00 έως στις 14:00.

*Την πρόσκληση της διοίκησης του συλλόγου αποδέχτηκε ο κ. Αλκιβιάδης Αλεξανδράκης, ο οποίος επισκέφτηκε το πρωί της Κυριακής της αποστολή του Εργοτέλη στο ξενοδοχείο, όπου είχε καταλύσει στη Θεσσαλονίκη.

Τον συνοδευόμενο από τη σύζυγο του Μαριάνα κ. Αλεξανδράκη, ο οποίος πριν από λίγες ημέρες δώρισε στον Εργοτέλη ένα μεγάλης αξίας ακίνητο που βρίσκεται στο Ηράκλειο, υποδέχτηκαν ο πρόεδρος της Διεθνής Ένωσις Εργοτέλης Απόστολος Παπουτσάκης, οι αντιπρόεδροι Μανόλης Χαρωνίτης, Γιάννης Δασκαλάκης και τα μέλη του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Εκ μέρους του Εργοτέλη, ο πρόεδρος Απόστολος Παπουτσάκης παρέδωσε τιμητικές πλακέτες και αναμνηστικά δώρα στον κύριο και την κυρία Αλεξανδράκη.

Με την πρωτοβουλία της αυτή η οικογένεια Αλεξανδράκη απέδειξε εμπράκτως την αγάπη για τον τόπο καταγωγής της και αποτελεί πλέον ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της μεγάλης οικογένειας του Εργοτέλη.

Αναφερόμενος στην κίνηση του αυτή, στους δεσμούς του με την Κρήτη και τον Εργοτέλη ο κ. Αλεξανδράκης, τόνισε: «Ο Πατέρας μου ήταν Κρητικός και είχε αγοράσει το συγκεκριμένο οικόπεδο. Αν ζούσε επιθυμία του θα ήταν να μείνει το οικόπεδο στην Κρήτη, σε κάποιο σωματείο που να την αντιπροσωπεύει και αυτό πιστεύω ότι είναι ο Εργοτέλης.

Μου αρέσει το ποδόσφαιρο και από την ιδιαίτερη πατρίδα μου υποστηρίζω τον Εργοτέλη. Χαίρομαι που η ομάδα πάει καλά και θα ήθελα κάποια στιγμή στο μέλλον να δω τον Εργοτέλη πρωταθλητή. Θέλω να βρεθώ στο Παγκρήτιο στάδιο να παρακολουθήσω την ομάδα και όνειρο μου είναι να αγωνιστεί σε Ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Είναι πολύ σημαντικό ότι η διοίκηση του Εργοτέλη εκτός από τον αθλητισμό προσφέρει και στην κοινωνία. Οι νέοι έχουν κάποια πρότυπα μέσω του αθλητισμού και η καλή εικόνα του Εργοτέλη λειτουργεί ως το καλύτερο πρότυπο".

Special Olympics «ΑΘΗΝΑ 2011»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Σε μια όμορφη και έντονα συγκινησιακή τελετή στην Πλατεία Κοτζιά, υπογράφηκε σήμερα (16/2) το μνημόνιο συνεργασίας ανάμεσα στον Δήμο Αθηναίων και την οργανωτική επιτροπή των Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011 και από σήμερα, η σημαία των Special Olympics κυματίζει δίπλα σ΄αυτή του Δήμου Αθηναίων, μπροστά από το Δημαρχιακό Μέγαρο.

Στην ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Δημοκρατία», ο Δήμαρχος Αθηναίων, Νικήτας Κακλαμάνης, τόνισε: «Η ιδέα των Special Olympics δίνει νόημα και περιεχόμενο σε πανανθρώπινες αξίες, λιγότερο ή περισσότερο ξεχασμένες, όπως είναι η κοινωνική αλληλεγγύη, η κοινωνική προσφορά, η αγάπη προς τον συνάνθρωπό. Για το λόγο αυτό η σημερινή μας συνάντηση εδώ και η υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας πέραν της πρακτικής έχει και συμβολική λειτουργία. Μας δίνει την ευκαιρία να θυμίσουμε ότι ο εθελοντισμός αποτελεί τον ασφαλέστερο δρόμο για μια πιο ανθρώπινη και αλληλέγγυα κοινωνία. Ότι εγείρει ευαισθησίες και μας θυμίζει ότι η συλλογική δράση και η κοινωνική προσφορά μας αφορούν όλους.

Τα Special Olympics μας δίνουν ακόμα την ευκαιρία να ευαισθητοποιήσουμε περισσότερο πολιτεία και πολίτες αναφορικά με την κατοχύρωση των δικαιωμάτων των ατόμων με διανοητική αναπηρία και κυρίως του δικαιώματός τους στην αξιοπρέπεια και την ποιότητα ζωής. Για το λόγο αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω την Κα Δεσποτοπούλου και τον Οργανισμό των Special Olympics που μας δίνουν την ευκαιρία να περάσουμε το μήνυμα της συλλογικότητας και της κοινωνικής συστράτευσης για όλα τα σημαντικά που σαν κοινωνία καλούμαστε να φθάσουμε».

Η πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής «ΑΘΗΝΑ 2011», Γιάννα Δεσποτοπούλου, εξήρε τη συμβολή του κ. Νικήτα Κακλαμάνη στον κοινό στόχο για την επιτυχημένη διεξαγωγή των Αγώνων και στην ομιλία της τόνισε: «Εσείς κύριε Δήμαρχε, ανεβήκατε στο τραίνο μας πολύ νωρίς και ταξιδεύετε μαζί μας πολλά χρόνια ενθαρρύνοντάς μας να συνεχίσουμε με το ίδιο πάθος τις προσπάθειές μας, για να φτιάξουμε μια κοινωνία αντάξια της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Και τώρα που ήλθε η μεγάλη ώρα για να οργανωθούμε όσο πιο σωστά γίνεται, για να υποδεχθούμε σ’αυτήν την πόλη 10.000 αθλητές από 185 χώρες, με τους προπονητές τους, τις οικογένειές τους, τους επισήμους και τις εξέχουσες προσωπικότητες που θα συμμετάσχουν στους Παγκόσμιους Αγώνες, αποφασίσατε έχοντας τη σύμφωνη γνώμη όλου του Δημοτικού Συμβουλίου, να προσφέρετε ουσιαστικά στη διοργάνωση, τα όσα ωραία συμπεριλαμβάνονται στο μνημόνιο που σήμερα υπογράφουμε. Σας είμαστε ευγνώμονες γιατί η οικονομική κατάσταση και ο καταιγισμός των προβλημάτων, μας στερεί τη δυνατότητα να βγούμε με αισιοδοξία για να εμπνεύσουμε τους Έλληνες πολίτες, να κινητοποιήσουμε την επιχειρηματική κοινότητα, να ευαισθητοποιήσουμε τα μεγάλα κοινωφελή ιδρύματα για να γίνουν κι αυτοί συνοδοιπόροι μας στο μεγάλο αυτό ανθρωπιστικό, πολιτιστικό, εκπαιδευτικό και αθλητικό γεγονός, που θα φιλοξενήσει η Αθήνα το 2011».

Στο μνημόνιο συνεργασίας, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνονται: η παραχώρηση του κατασκηνωτικού χώρου του Δήμου Αθηναίων, στον Άγιο Ανδρέα, για τη διαμονή αθλητών και συνοδών, η διάθεση όλων των προσφερομένων υπηρεσιών της κατασκήνωσης, η συνεργασία στον σχεδιασμό επικοινωνιακών προγραμμάτων για τη διοργάνωση, η συμβολή του Δήμου Αθηναίων στην προβολή και επιτυχία του Προγράμματος Εθελοντισμού, η από κοινού διοργάνωση εκδηλώσεων, η διάθεση προσωπικού του Δήμου για τις ανάγκες των Παγκόσμιων Αγώνων «ΑΘΗΝΑ 2011» και η συνεργασία στην υλοποίηση του Προγράμματος «Πόλις - Αμφιτρύων».

Στην εκδήλωση παρέστη και ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού κ. Πάνος Μπιτσαξής, ο οποίος επισήμανε: «Ζούμε την έναρξη ενός από τα σπουδαιότερα κοινωνικά γεγονότα, κοινωνικής εγρήγορσης, το οποίο γίνεται στη χώρα μας το 2011. Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον Δήμαρχο της Αθήνας και την πόλη της Αθήνας που συμβάλουν αποφασιστικά στην υλοποίηση αυτής της εκδήλωσης. Είναι ένα γεγονός το οποίο σηματοδοτεί αθλητισμό αλλά σηματοδοτεί κυρίως κοινωνική αποδοχή. Αυτή είναι η σημασία του και αυτή καλούμαστε να υπηρετήσουμε».

Επίσης στην εκδήλωση έδωσαν το «παρών», ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, Ισίδωρος Κούβελος, ο Τομεάρχης Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Κουκοδήμος, ο βουλευτής τού ΛΑΟΣ, Γιώργος Ανατολάκης και άλλοι εκπρόσωποι κομμάτων, κοινωνικοί φορείς και μέλη του δημοτικού συμβουλίου.

Από τις 25 Ιουνίου έως και τις 4 Ιουλίου του 2011 στην Αθήνα, 7.500 Αθλητές Special Olympics από 185 χώρες θα λάβουν μέρος σε 22 Ολυμπιακού τύπου αθλήματα.

Μπέκαμ: «Στην άκρη το συναίσθημα»

Επιμέλεια: Δ.Μ.

Η φετινή ομάδα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι το ίδιο καλή με αυτή που κατέκτησε το τρεμπλ το 1999 σύμφωνα με τον Ντέιβιντ Μπέκαμ. «Πιστεύω ότι είναι τόσο ταλαντούχοι όσο η ομάδα στην οποία συμμετείχα κι εγώ τότε» τόνισε ο μέσος της Μίλαν, που θα αντιμετωπίσει την παλιά του ομάδα για πρώτη φορά στην αποψινή αναμέτρηση στο πλαίσιο της φάσης των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ.

Στον αγώνα του Σαν Σίρο (21.45 Mega), ο Μπέκαμ θα βάλει, όπως είπε, για πρώτη φορά τον επαγγελματισμό πάνω από την συναίσθημα. «Είμαι οπαδός της Γιουνάιτεντ αλλά σήμερα ως παίκτης της Μίλαν, θέλω να τους κερδίσουμε».

Ο άγγλος σούπερ σταρ πέρασε 12 χρόνια στο Μάντσεστερ (από το 1991 και τις ακαδημίες της ομάδας) πριν πάρει μεταγραφή για τη Ρεάλ Μαδρίτης το 2003.

ΑΡΗΣ: Έξω ο Μεριέμ, μέσα ο Φερνάντες


Χωρίς τον Καμέλ Μεριέμ θα αγωνιστεί ο Άρης στον αυριανό επαναληπτικό αγώνα της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Hellas On Line με τη Skoda Ξάνθη. Ο Γάλλος μέσος έχει υποστεί κάταγμα στη μύτη και ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ αποφάσισε να τον προφυλάξει στο συγκεκριμένο ματς. Αντίθετα, ο Αργεντινός τεχνικός συμπεριέλαβε στην αποστολή τον Ντάριο Φερνάντες, ο οποίος ωστόσο δεν είναι έτοιμος να βγάλει ολόκληρο τον αγώνα μετά τη δίμηνη απουσία του. Εν τω μεταξύ, στην 18αδα βρίσκεται ο Ναφτί, ο οποίος προπονήθηκε κανονικά με τους συμπαίκτες του. Την αποστολή των Θεσσαλονικέων αποτελούν οι: Σηφάκης, Φρασέρι, Νέτο, Ναφτί, Κόκε, Πρίττας, Λαμπριάκος, Ρονάλντο, Κάλβο, Κουλουχέρης, Βαγγέλη, Αράνο, Νασούτι, Φερνάντες, Κάμπορα, Χαβίτο, Αντού και Τζόνσον. Εκτός αποστολής έμειναν ο τιμωρημένος Γκαρσία, ο τραυματίας Μαριέμ (προπονήθηκε κανονικά, αλλά προστατεύεται λόγω του κατάγματος στην μύτη) και οι Ντέιλι, Ορτίθ, Αραβίδης, Πέσκοβιτς, Πιοβεζάν, Οικονομόπουλος, Μπουγαίδης, Αγτζίδης, Γραικός. * Στο παιχνίδι με την ΑΕΚ θα εκτίσει ο Χαβιέρ Κάμπορα την ποινή της μίας αγωνιστικής από τις τέσσερις κίτρινες κάρτες που συμπλήρωσε, όπως αποφάσισε ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ.

Κριστιάνο: «Με νίκη επί του Παναθηναϊκού ελπίζουμε στον τίτλο»

Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό αλλά και τη νίκη επί του ΠΑΣ Γιάννινα μίλησε ο άσος του ΠΑΟΚ, Κριστιάνο Μοράες. «Οι στόχοι μας έχουν τεθεί από την αρχή της σεζόν αλλά με νίκη μας επί του Παναθηναϊκού και μειώνοντας την διαφορά στους δύο βαθμούς εφτά αγωνιστικές πριν το τέλος όλα μπορούν να γίνουν και να διεκδικήσουμε όσες πιθανότητες θα έχουμε», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Βραζιλιάνος.

Αναλυτικά τα όσα είπε στον sport103 FM

Για την νίκη επί του ΠΑΣ Γιάννενα: «Το βασικότερο που είχαμε ήταν ότι η συγκέντρωσή μας ήταν σε πολύ υψηλά επίπεδα κάτι που δεν ίσχυε στο παιχνίδι του Κυπέλλου. Ήμασταν πολύ περισσότερο υποψιασμένοι για τις συνθήκες του αγωνιστικού χώρου κάτι πλέον που το είχαμε ζήσει και δεν το ακούγαμε απλώς. Παίξαμε με πολύ μεγάλη εξυπνάδα και πήραμε την νίκη που ήταν και το αποτέλεσμα που θέλαμε».

Για το αν περίμενε την ήττα του Παναθηναϊκού: «Δεν περίμενα την ήττα του Παναθηναϊκό από την Καβάλα όπως και η πλειοψηφία του κόσμου. Αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο όπου δεν μπορείς να προεξοφλείς κάποιο αποτέλεσμα και θα πρέπει να κοιτάξουμε με άλλο μάτι το ντέρμπι που έχουμε μπροστά μας και στην έδρα μας».

Για το αν θεωρεί ότι ο Παναθηναϊκός θα έχει πλέον περισσότερο άγχος στο ντέρμπι της Κυριακής: «Δεν νομίζω ότι αλλάζουν και πάρα πολύ τα δεδομένα αφού ο Παναθηναϊκός ξέρει ότι στην Τούμπα θα ζήσει ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Σε ένα γήπεδο γεμάτο και μία φανατισμένη ατμόσφαιρα από ένθερμους οπαδούς και με μία από τις δυνατότερες ομάδες του πρωταθλήματος. Ίσως εμείς να έχουμε λίγο παραπάνω άγχος και νευρικότητα γιατί θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε αυτό το στραβοπάτημα του Παναθηναϊκού και να τον κερδίσουμε και εμείς στην έδρα μας».

Κατά πόσο μία νίκη επί του Παναθηναϊκού μπορεί να αλλάξει τους φετινούς στόχους του ΠΑΟΚ: «Οι στόχοι μας έχουν τεθεί από την αρχή της σεζόν αλλά με νίκη μας επί του Παναθηναϊκού και μειώνοντας την διαφορά στους δύο βαθμούς εφτά αγωνιστικές πριν το τέλος όλα μπορούν να γίνουν και να διεκδικήσουμε όσες πιθανότητες θα έχουμε. Όπως και να έχει όμως πρώτα από όλα θα πρέπει να κερδίσουμε το παιχνίδι της Κυριακής».

Για το αν οι συμπαίκτες του τον έχουν ήδη προετοιμάσει για την ατμόσφαιρα που θα επικρατήσει στο παιχνίδι της Κυριακής με τον Παναθηναϊκό στις κερκίδες του γηπέδου της Τούμπας: «Μου έχουνε μιλήσει με τα καλύτερα λόγια για αυτό και περιμένω να το ζήσω. Άλλο όμως να το ακούς και άλλο να το ζήσεις με μας να κάνουμε το παν να κερδίσουμε για να προσφέρουμε την νίκη στους οπαδούς μας».

Για το αν θα είναι καλό που ο Παναθηναϊκός θα έχει να παίξει και με την Ρόμα το βράδυ της Πέμπτης για το Europa League: «Θα είναι ένα πλεονέκτημα για μας αλλά και θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί για το πώς θα το εκμεταλλευτούμε. Αυτό γιατί ο Παναθηναϊκός μπορεί να έχει επιπλέον κούραση αλλά εμείς θα πρέπει να την εκμεταλλευτούμε».

Για το αν ονειρεύεται τον εαυτό του ως τον σκόρερ του γκολ της νίκης του ΠΑΟΚ: «Είναι όνειρο του κάθε ποδοσφαιριστή όπως και εγώ που είμαι νέος στην ομάδα και δεν έχω σκοράρει ακόμα. Θα είναι το ιδανικό σενάριο να αγωνιστώ και να σκοράρω και με δικό μου γκολ να πάρει η ομάδα την νίκη. Όποιος ωστόσο και αν βάλει το γκολ της νίκης θα είναι σαν να το έχω βάλει εγώ».

ΙΚΕΡ ΚΑΣΙΓΙΑΣ: Γίνεται 100αρης


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Στο «πάνθεον» του Τσάμπιονς Λιγκ θα μπει απόψε ο Ικερ Κασίγιας, καθώς στην αναμέτρηση της Ρεάλ Μαδρίτης με την Λιόν στο «Ζερλάν», ο Ισπανός τερματοφύλακας θα συμπληρώσει 100 συμμετοχές στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Ο έμπειρος τερματοφύλακας έκανε ντεμπούτο στο Τσάμπιονς Λιγκ, στην εκτός έδρας αναμέτρηση των «μερένχες» με τον Ολυμπιακό, που έγινε στις 15 Σεπτεμβρίου 1999 και έληξε με το εντυπωσιακό 3-3.

Μ.ΔΟΜΑΖΟΣ: «Δεν χάνεται το πρωτάθλημα»

Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Μίμης Δομάζος μίλησε στον «Sentra 103.3» και εξέφρασε τη βεβαιότητα του πως ο Παναθηναϊκός θα φύγει με το «διπλό» από την Τούμπα κόντρα στον και πως στο τέλος θα κατακτήσει το πρωτάθλημα.

Αναλυτικά, ο Μίμης Δομάζος αναφέρθηκε:

Για την ήττα από την Καβάλα: «Νομίζω ότι δεν πάει να πει τίποτα ότι ο Παναθηναϊκός έχασε από την Καβάλα. Ακόμα πρώτος είναι. Αν ο Παναθηναϊκός κάνει οκτώ νίκες δεν θα έχει κανένα πρόβλημα. Σίγουρα είχε το μυαλό του στο παιχνίδι με τη Ρόμα και δεν συγκεντρώθηκαν οι παίκτες».

Για το φετινό πρωτάθλημα και τις δηλώσεις Αντωνιάδη περί «παταγώδης αποτυχίας» αν χαθεί αυτός ο τίτλος: «Δεν νομίζω ότι ο Παναθηναϊκός θα χάσει το πρωτάθλημα. Θα αυξήσει την διαφορά. Ο Αντώνης Αντωνιάδης σκέφτεται αλλιώς και εγώ αλλιώς. Ούτε ο ΠΑΟΚ, ούτε ο Ολυμπιακός θα νικήσουν όλα αυτά τα παιχνίδια που απομένουν καθώς έχουν δύσκολο πρόγραμμα. Είμαι βέβαιος πως ο Παναθηναϊκός θα πάρει τη νίκη μέσα στη Τούμπα και θα το δείτε. Ο Παναθηναϊκός ξέρει να κερδίζει αυτά τα παιχνίδια. Σίγουρα και ο ΠΑΟΚ δε θα κάτσει να χάσει αλλά δεν νομίζω ότι μπορεί να κερδίσει τον Παναθηναϊκό».

Για τα λάθη και τις ελλείψεις του Παναθηναϊκού: «Κάνανε λάθη οι παίκτες του Παναθηναϊκού, κυρίως στο ότι η Καβάλα αμυνόταν με 10 παίκτες και έπρεπε να τη διασπάσουν από τα πλάγια, κάτι που δεν το κάνανε. Γενικά γίνανε λάθη πολλά σε αυτό το παιχνίδι. Δεν πιστεύω ότι έφταιξε η άμυνα και έχασε ο Παναθηναϊκός . Όταν χάνεις φταίνε όλες οι γραμμές και όχι μόνο η άμυνα. Για μένα πρέπει να έρθει στην ομάδα ένας μεγάλος χαφ να κρατάει καλά στο κέντρο καθώς η καλή επίθεση δίνει τις νίκες. Ο Παναθηναϊκός δεν έχει μεγάλο παίκτη στο κέντρο. Κατσουράνης και Ζιλμπέρτο Σίλβα δεν μπορούν να πάρουν την ομάδα στις πλάτες τους, δεν μπορούν να τα κάνουν όλα».

Για τους μετόχους: «Οι μέτοχοι είναι όλοι Παναθηναϊκοί, τους έχω ζήσει όλους. Και ο κ. Γιαννακόπουλος είναι, και ο κ. Πατέρας ερχότανε στο γήπεδο να μας δει, και ο κ.Βγενόπουλος ερχότανε να δει την αγαπημένη του ομάδα και ο Τζίγγερ. Θεωρώ πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και όλα είναι καλά. Ο κ. Πατέρας έχει κάνει καλή δουλειά, έχει πλέον πείρα και μακάρι να μείνει στην θέση του προέδρου».

Για τον κ. Βγενόπουλο: «Είναι μεγάλος επιχειρηματίας και πανέξυπνος άνθρωπος. Ξέρω ότι ο κ. Βγενόπουλος όσα είπε εκείνη τη μέρα τα εννοούσε, ξέρει τι λέει. Είμαι σίγουρος πως ξέρω για ποιους τα έλεγε αλλά δεν μπορώ να σας πω. Θεωρώ ότι όλα τα διοικητικά θα πάνε καλά, έχει γίνει καλή δουλειά και οι μέτοχοι δε θα έχουν κανένα πρόβλημα. Αν ο κ. Βγενόπουλος πάρει τα ηνία θεωρώ ότι θα πάει την ομάδα πολύ ψηλά και θα κάνει μεγάλο τον Παναθηναϊκό. Σχετικά με πέρυσι που ακόμα δεν ξέρανε καλά την ομάδα οι άνθρωποι της διοίκησης, φέτος τα πήγανε καλύτερα και έκαναν καλή δουλειά στην ομάδα».

Πανιώνιος: Χάνει τη σεζόν ο Εστογιανόφ


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Σαν να μην έφτανε η κακή πορεία της ομάδας που παραμένει χωρίς νίκη για εννέα αγώνες και έχει μπει σε περιπέτειες και τα νέα για τον Φαμπιάν Εστογιανόφ ήταν ακόμη χειρότερα απ΄ότι είχε αρχικά εκτιμηθεί.

Ο Ουρουγουανός άσος των "κυανέρυθρων" που αποχώρησε τραυματίας από το παιχνίδι με τον Ηρακλή, όπως διαπιστώθηκε έχει υποστεί υποστεί ρήξη έσω πλαγίου ενώ ακόμη αντιμετωπίζει και πρόβλημα στον πρόσθιο χιαστό,κάτι που σημαίνει ότι θα υποβληθεί σε επέμβαση και θα μείνει για τρεις μήνες εκτός δράσης.

Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι δεν θα καταφέρει να αγωνιστεί στο υπόλοιπο της σεζόν με τους Νεοσμυρνιώτες που έτσι έχουν ένα ακόμη πλήγμα ενόψει των κρίσιμων αγώνων που ακολουθούν για το πρωτάθλημα και την προσπάθεια να αποφύγουν τα καρδιοχτύπια όσον αφορά στην παραμονή αλλά και ενόψει του αγώνα Κυπέλλου την Τετάρτη με την Καβάλα στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης με θέα το εισιτήριο για τα ημιτελικά του θεσμού.

Μετακόμισε για τη Ferrari ο Αλόνσο

Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Αλόνσο μετακόμισε στο Λουγκάνο της Ελβετίας ώστε να είναι πιο κοντά στα σύνορα με την Ιταλία και τη βάση της Ferrari στο Μαρανέλο.

Από τον περασμένο Ιούλιο, αν και ο 28χρονος πιλότος ήταν ακόμα στη Renault, έτρεφε την επιθυμία να αλλάξει περιοχή κατοικίας, λόγω του ότι είχε δεδομένη τη μετακίνησή του στη Ferrari.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της "Blick" το πρώην σπίτι του Ισπανού πιλότου ήταν στο Μοντ – σιρ – Ρολ, ενώ το νέο του μέρος κατοικίας θα είναι στο Λουγκάνο, το οποίο είναι κοντά στα σύνορα με την Ιταλία.

Η Ελβετία αποτελεί αγαπημένο μέρος διαμονής αρκετών πιλότων της formula 1 συμπεριλαμβανομένων των Μίκαελ Σουμάχερ, Γιάρνο Τρούλι, Βινττόνιο Λιούιτζι, Σεμπάστιαν Φέτελ, Λιούις Χάμιλτον, Πέδρο ντε λα Ρόσα, Τίμο Γκλοκ, Άντριαν Σούτιλ, Χέικι Κοβαλάινεν, Νικ Χάιντφελντ και Κρίστιαν Κλάιεν.

Τα εισιτήρια για τον αγώνα ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοίνωσε ότι από την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010, θα λειτουργούν τα εκδοτήρια της Τούμπας, για την διάθεση εισιτηρίων του αγώνα εναντίον του Παναθηναϊκού για την 23η Αγωνιστική της Superleague, που θα διεξαχθεί την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2010 στις 19:00.

Τα εκδοτήρια θα λειτουργούν καθημερινά από τις 09:00 μέχρι τις 17:00 και την Κυριακή από τις 10:00 μέχρι και την έναρξη του αγώνα.

Αναλυτικά, οι τιμές των εισιτηρίων είναι οι εξής:

Θύρα 1: 80 €
Θύρες 2, 3: 60 €
Θύρες 5, 6: 40 €
Θύρες 4, 4α: 20 €
Θύρες 7, 7a, 8: 25 €

Την ίδια ημέρα και ώρα θα ξεκινήσει και η διάθεση των εισιτηρίων μέσω internet.

Όσοι φίλαθλοι έχουν προμηθευτεί εισιτήριο μέσω internet και έχουν επιλέξει την παραλαβή από τα εκδοτήρια, θα μπορούν να παραλάβουν τα εισιτήριά τους τις ώρες και μέρες λειτουργίας των εκδοτηρίων της Τούμπας

Πίτου Γκαρσία: "Έχει μεγάλη αξία ο βαθμός"


Ο Πίτου Γκαρσία σε προσπάθεια του Ο Σεμπάστιαν Πίτου Γκαρσία, μίλησε στον "Sport103 FM" για το παιχνίδι με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη αλλά και για τον σημαντικό αγώνα του Σαββάτου με τον Λεβαδειακό στο Καυτανζόγλειο. Αναφέρθηκε επίσης στην επιστροφή του και στις μέχρι τώρα εμφανίσεις του με τους "κυανόλευκους".

Αναλυτικά:
Για τις μέχρι τώρα εμφανίσεις του με τους "κυανόλευκους", είπε: "Νομίζω ότι είχαμε δύο παιχνίδια καθόλου εύκολα. Με τον ΠΑΟΚ που είναι μία ομάδα που τα πάει αρκετά καλά φέτος και με τον Πανιώνιο όπου πήραμε τον βαθμό της ισοπαλίας παίζοντας για κάτι παραπάνω από ένα ημίχρονο με έναν παίκτη λιγότερο".

Για την αξία του βαθμού κόντρα στον Πανιώνιο δήλωσε: "Είναι μεγάλης αξίας ο βαθμός μας παίζοντας για περίπου 60' με παίκτη λιγότερο. Ο Πανιώνιος προσπάθησε να μας απειλήσει κυρίως από τα πλάγια με μας όμως να αντέξαμε στην πίεση και στο τέλος αν ήμασταν λίγο πιο προσεχτικοί να παίρναμε και το τρίποντο της νίκης".

Για το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό, που ακολουθεί: "Θα πρέπει να προσέξουμε πάρα πολύ αφού πρόκειται για ένα σημαντικό παιχνίδι όπως και όλα τα υπόλοιπα βάση της θέσης μας. Δίνει όμως και πάλι τρεις βαθμούς αλλά δεν θα πρέπει να μας γεμίσει με πίεση και άγχος και να συγκεντρωθούμε σε αυτό ώστε να είμαστε έτοιμοι και ήρεμοι και όταν θα έρθει η ώρα του να το διεκδικήσουμε και να το κερδίσουμε και να βρεθούμε σε καλύτερη θέση. Με ηρεμία και χωρίς ψυχολογική πίεση σκεφτόμενοι ότι είναι ένας τελικός".

Για το αν υπάρχει ένας συγκεκριμένος αριθμός που θα επιτρέψει στον Ηρακλή να αισθανθεί πιο άνετα για την συνέχεια τόνισε: "Μένουν οχτώ παιχνίδια ακόμα αλλά στο πρωτάθλημα φέτος σε 1-2 αγωνιστικές όπως έχει φανεί όλα μπορούν να γίνουν ανάποδα. Είδαμε ακόμα και τι συνέβη στην κορυφή με την ήττα του Παναθηναϊκού από την Καβάλα εκεί όπου θεωρούντουσαν όλα δεδομένα και πως όλα ξαφνικά έχουν ανατραπεί. Έτσι ισχύει και για τις υπόλοιπες θέσεις. Δεν μπορεί να πει κάποιος ότι μπορεί να συμβιβαστεί με κάποιον συγκεκριμένο αριθμό για την επίτευξη της σωτηρίας και για αυτό θα πρέπει να κοιτάμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά μέχρι το τέλος με στόχο μόνο την νίκη".

Για την επιστροφή του και τη δήλωση πως αισθάνεται σαν το σπίτι του: "Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που επέστρεψα στον Ηρακλή και σε αυτούς τους έξι μήνες ποτέ δεν έκοψα τους δεσμούς επαφής μου με την ομάδα και κυρίως με κάποιους ανθρώπους. Είμαι πολύ χαρούμενος που μπορώ να συγκεντρώνομαι στο πως θα γίνομαι καλύτερος χωρίς να επηρεάζομαι από άλλα πράγματα αφού ο Ηρακλής είναι μία ομάδα όπου ο κάθε ποδοσφαιριστής μπορεί να πετύχει τους στόχους του. Εύχομαι να ξεφύγουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα από την κατάσταση που είμαστε ώστε με ηρεμία να οργανωθούμε για την επόμενη χρονιά και να φέρουμε τον Ηρακλή εκεί που του αξίζει. Κι όσο για μένα θα μου άρεζε πάρα πολύ να μείνω παραπάνω και να συνεχίσω την καριέρα στον Ηρακλή κάτι που δεν εξαρτάται μόνο από μένα αλλά και από τους ιθύνοντες του Ηρακλή".

Για το μήνυμα που θα ήθελε να στείλει στον κόσμο της ομάδας του Ηρακλή ήταν: "Οι φίλαθλοι του Ηρακλή να παραμείνουνε δίπλα μας με μας να τους δώσουμε πολύ σύντομα χαρά γυρνώντας στις επιτυχίες".

Αντού: "Χαρούμενος που κέρδισε η ομάδα μου"


Το γκολ του Αντου Ο σκόρερ του δεύτερου τέρματος με τον Εργοτέλη, Φρέντι Αντού, για το νικηφόρο αποτέλεσμα της 22ης αγωνιστικής, είχε να πει ότι: «Είμαι πολύ χαρούμενος κυρίως γιατί κέρδισε η ομάδα μου. Είναι σημαντικό το ότι πέτυχα το πρώτο μου γκολ απόψε. Πιστεύω αυτό θα με κρατήσει στην αυτοσυγκέντρωση και στην ηρεμία που χρειάζεται να έχω».

Για την αναμέτρηση της Τετάρτης κόντρα στην Ξάνθη τόνισε: «Γνωρίζω την σπουδαιότητα που έχει η συγκεκριμένη αναμέτρηση για τον κόσμο μας. Στόχος είναι να δώσουμε το 110% των δυνατοτήτων μας. Το μήνυμα που θέλω να αφήσω είναι ότι με τη στήριξη του κόσμου μας θα κερδίσουμε αυτό το κρίσιμο παιχνίδι».

Μουσλίμοβιτς: "Το ματς της 30ετίας"!


Σκόραρε και... τρελάθηκε ο Μουσλίμοβιτς Για τη σπουδαιότητα του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό μίλησε ο Ζλάταν Μουσλίμοβιτς σε συνέντευξή του στον "Sport 103 FM". "Είναι το πιο σημαντικό ντέρμπι των τελευταίων χρόνων, της τελευταίας 30ετίας, για τον ΠΑΟΚ. Το βασικό είναι ότι τώρα όλα εξαρτώνται από 'μας. Όλα ανοιχτά στο Πρωτάθλημα και δεν υπάρχουν δικαιολογίες. παίζουμε στην έδρα μας και θα πρέπει να δείξουμε στο γήπεδο τι αξίζουμε. Δεν χρειάζονται παραπάνω λόγια να πούμε" τόνισε ο Βόσνιος, που σε ερώτηση για το αν σκέφτεται νίκη με δικό του γκολ την Κυριακή, επεσήμανε: "Το 'χω πει κατ' επανάληψη. Αυτό που μετράει είναι να κερδίζει η ομάδα. Φυσικά, θα είμαι χαρούμενος αν βάλω γκολ".

Όσο για το πώς πρέπει να φερθεί ο κόσμος την Κυριακή πρόσθεσε: "Δεν χρειάζεται να πω εγώ τι πρέπει να κάνει. Ξέρει καλύτερα πώς θα συμπεριφερθεί. Είναι πάντα μαζί μας και στα εύκολα και στα δύσκολα".

Μίλησε ακόμη για τη νίκη στα Γιάννινα, τονίζοντας: "Νομίζω ότι στα Γιάννινα κάναμε μία από τις πιο σημαντικές νίκες τα τελευταία 2χρόνια, από τότε που είμαι εγώ στην ομάδα. Ήμασταν πεινασμένοι για τη νίκη και ο κόσμος να γνωρίζει ότι όλοι έχουν μέσα στην ομάδα έχουν αντιληφθεί τι σημαίνει να 'σαι παίκτης του ΠΑΟΚ. Μάθαμε από τον αποκλεισμό στο Κύπελλο. Έτσι, παρά το γεγονός ότι παίξαμε αρκετή ώρα με δέκα παίκτες, δείξαμε ότι έχουμε καρδιά".

Τέλος, για τον εαυτό του επεσήμανε ότι πάει ολοένα και καλύτερα μετά τον τραυματισμό του...

Nτουγκλάο: "Οτι αποφασίσει ο πρόεδρος"


Ο Ντουγκλάο με αντίπαλο τον Σισέ Υπόχρεος στη διοίκηση της Καβάλας, που του έδωσαν την ευκαιρία να δείξει την αξία του δήλωσε ο Ντουγκλάο στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6. "Το μέλλον μου εξαρτάται από τον πρόεδρο. Αν εκείνος αποφασίσει να με πουλήσει, καλώς. Αν αποφασίσει να με κρατήσει, εγώ είμαι ευχαριστημένος", τόνισε μεταξύ άλλων.

Για την εμφάνιση της Καβάλας απέναντι στον Παναθηναϊκό: «Κάναμε το καλύτερο μας παιχνίδι. Αποδώσαμε σωστά και ακολουθήσαμε τις οδηγίες του προπονητή. Δουλεύουμε καλά στις προπονήσεις και πραγματοποιήσαμε υποδειγματική εμφάνιση, κυρίως αμυντικά. Παίξαμε με μεγάλη συγκέντρωση, ήμασταν πολύ καλοί τακτικά και τεχνικά, δεν κάναμε λάθη. Ήταν το τέλειο παιχνίδι».

Για τα εξαιρετικά αποτελέσματα της ομάδας του απέναντι στους «μεγάλους»: «Είναι δύσκολο να το εξηγήσω. Προφανώς μας βολεύει να αντιμετωπίζουμε ομάδες που φτιάχνουν παιχνίδι και αφήνουν χώρους, ενώ αντιμετωπίζουμε δυσκολίες σε πιο κλειστές άμυνες και με αντιπάλους που παίζουν πιο δυνατά».

Για τη συμβολή του προπονητή του, Αάντ Ντε Μος, στη νίκη: «Ο προπονητής εξήγησε σε μας τους αμυντικούς, στους μέσους και τους επιθετικούς ξεχωριστά τι ζητούσε στο ματς. Κάνει εξαιρετική δουλειά».

Για την υποδοχή της αποστολής στην Καβάλα: «Ευχαριστώ από καρδιάς τους φιλάθλους που μας υποδέχτηκαν. Χαρήκαμε πολύ και μας δίνει μεγάλη ώθηση να γνωρίζουμε πως υπάρχει κόσμος που μας στηρίζει».

Για το αν η Καβάλα διεκδικεί την έξοδο στην Ευρώπη: «Η χθεσινή νίκη είναι μεγάλη και τονώνει την αυτοπεποίθησή μας. Τώρα έχουμε το παιχνίδι του Κυπέλλου την Τετάρτη και μπορούμε μέσα αυτής της διοργάνωσης να διεκδικήσουμε ακόμη και την έξοδο στην Ευρώπη».

Για το ενδεχόμενο μεταγραφής σε μεγαλύτερη ομάδα το καλοκαίρι: «Αυτό που κοιτάζω να κάνω είναι να δουλεύω σκληρά. Ο πρόεδρος με έφερε στην Καβάλα μετά από μία δύσκολη σεζόν στη Ναντ, όπου δεν αγωνιζόμουν. Είμαι υπόχρεος απέναντι στον πρόεδρο και την ομάδα, γιατί μπορώ να αγωνίζομαι τακτικά και να βελτιώνομαι. Το μέλλον μου εξαρτάται από τον πρόεδρο. Αν εκείνος αποφασίσει να με πουλήσει, καλώς. Αν αποφασίσει να με κρατήσει, εγώ είμαι ευχαριστημένος. Είμαι πολίτης της Καβάλας και περνάω καλά εδώ».