Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2010

Κριστιάνο: «Με νίκη επί του Παναθηναϊκού ελπίζουμε στον τίτλο»

Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό αλλά και τη νίκη επί του ΠΑΣ Γιάννινα μίλησε ο άσος του ΠΑΟΚ, Κριστιάνο Μοράες. «Οι στόχοι μας έχουν τεθεί από την αρχή της σεζόν αλλά με νίκη μας επί του Παναθηναϊκού και μειώνοντας την διαφορά στους δύο βαθμούς εφτά αγωνιστικές πριν το τέλος όλα μπορούν να γίνουν και να διεκδικήσουμε όσες πιθανότητες θα έχουμε», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Βραζιλιάνος.

Αναλυτικά τα όσα είπε στον sport103 FM

Για την νίκη επί του ΠΑΣ Γιάννενα: «Το βασικότερο που είχαμε ήταν ότι η συγκέντρωσή μας ήταν σε πολύ υψηλά επίπεδα κάτι που δεν ίσχυε στο παιχνίδι του Κυπέλλου. Ήμασταν πολύ περισσότερο υποψιασμένοι για τις συνθήκες του αγωνιστικού χώρου κάτι πλέον που το είχαμε ζήσει και δεν το ακούγαμε απλώς. Παίξαμε με πολύ μεγάλη εξυπνάδα και πήραμε την νίκη που ήταν και το αποτέλεσμα που θέλαμε».

Για το αν περίμενε την ήττα του Παναθηναϊκού: «Δεν περίμενα την ήττα του Παναθηναϊκό από την Καβάλα όπως και η πλειοψηφία του κόσμου. Αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο όπου δεν μπορείς να προεξοφλείς κάποιο αποτέλεσμα και θα πρέπει να κοιτάξουμε με άλλο μάτι το ντέρμπι που έχουμε μπροστά μας και στην έδρα μας».

Για το αν θεωρεί ότι ο Παναθηναϊκός θα έχει πλέον περισσότερο άγχος στο ντέρμπι της Κυριακής: «Δεν νομίζω ότι αλλάζουν και πάρα πολύ τα δεδομένα αφού ο Παναθηναϊκός ξέρει ότι στην Τούμπα θα ζήσει ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Σε ένα γήπεδο γεμάτο και μία φανατισμένη ατμόσφαιρα από ένθερμους οπαδούς και με μία από τις δυνατότερες ομάδες του πρωταθλήματος. Ίσως εμείς να έχουμε λίγο παραπάνω άγχος και νευρικότητα γιατί θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε αυτό το στραβοπάτημα του Παναθηναϊκού και να τον κερδίσουμε και εμείς στην έδρα μας».

Κατά πόσο μία νίκη επί του Παναθηναϊκού μπορεί να αλλάξει τους φετινούς στόχους του ΠΑΟΚ: «Οι στόχοι μας έχουν τεθεί από την αρχή της σεζόν αλλά με νίκη μας επί του Παναθηναϊκού και μειώνοντας την διαφορά στους δύο βαθμούς εφτά αγωνιστικές πριν το τέλος όλα μπορούν να γίνουν και να διεκδικήσουμε όσες πιθανότητες θα έχουμε. Όπως και να έχει όμως πρώτα από όλα θα πρέπει να κερδίσουμε το παιχνίδι της Κυριακής».

Για το αν οι συμπαίκτες του τον έχουν ήδη προετοιμάσει για την ατμόσφαιρα που θα επικρατήσει στο παιχνίδι της Κυριακής με τον Παναθηναϊκό στις κερκίδες του γηπέδου της Τούμπας: «Μου έχουνε μιλήσει με τα καλύτερα λόγια για αυτό και περιμένω να το ζήσω. Άλλο όμως να το ακούς και άλλο να το ζήσεις με μας να κάνουμε το παν να κερδίσουμε για να προσφέρουμε την νίκη στους οπαδούς μας».

Για το αν θα είναι καλό που ο Παναθηναϊκός θα έχει να παίξει και με την Ρόμα το βράδυ της Πέμπτης για το Europa League: «Θα είναι ένα πλεονέκτημα για μας αλλά και θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί για το πώς θα το εκμεταλλευτούμε. Αυτό γιατί ο Παναθηναϊκός μπορεί να έχει επιπλέον κούραση αλλά εμείς θα πρέπει να την εκμεταλλευτούμε».

Για το αν ονειρεύεται τον εαυτό του ως τον σκόρερ του γκολ της νίκης του ΠΑΟΚ: «Είναι όνειρο του κάθε ποδοσφαιριστή όπως και εγώ που είμαι νέος στην ομάδα και δεν έχω σκοράρει ακόμα. Θα είναι το ιδανικό σενάριο να αγωνιστώ και να σκοράρω και με δικό μου γκολ να πάρει η ομάδα την νίκη. Όποιος ωστόσο και αν βάλει το γκολ της νίκης θα είναι σαν να το έχω βάλει εγώ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: