Σάββατο 19 Ιουλίου 2014

Σε διαπραγματεύσεις με Φορτούνη!!

SOCCER-EURO/
Από ώρα σε ώρα αναμένεται να προκύψει συμφωνία του ΠΑΟΚ με τον Κώστα Φορτούνη.
Οι άνθρωποι του “Δικεφάλου” βρίσκονται σε συνεχείς διαπραγματεύσεις με τον Έλληνα μέσο και τον μάνατζερ του Πολ Κουτσολιάκο. Το μόνο που μένει πλέον να διευθετηθεί είναι το οικονομικό κομμάτι.
Πηγή: arenafm.gr

Στην Θεσσαλονίκη ο Παπαθανασάκης!!

papathanasakis-610x363
Επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη ο Σπύρος Παπαθανασάκης έχοντας μαζί του τον ανιψιό του Μανόλη Ταμπάζη. Στο παρελθόν ο 18χρονος άσος είχε δοκιμαστεί από την ΑΕΚ.
Πηγή: arenafm.gr

Μια ανάσα από τη Γιουβέντους ο Εβρά!!

patrice-evra-570
Θέμα χρόνου είναι η μεταγραφή του Πατρίς Εβρά στη Γιουβέντους, όπως αποκαλύπτει σημερινό δημοσίευμα της «Sky Italia».
Ακόμα και σήμερα (19/07) είναι πιθανό η Γιουβέντους να ανακοινώσει την απόκτηση του Πατρίς Εβρά από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Μάλιστα, το συγκεκριμένο δημοσίευμα αναφέρει πως ο Γάλλος αναμένεται να ταξιδέψει σήμερα στην Ιταλία για να υπογράψει διετές συμβόλαιο συνεργασίας με τη «Κυρία».
Ο Γάλλος αμυντικός άλλωστε «κόπηκε» από την 25μελή αποστολή που διάλεξε ο Λουίς Φαν Χάαλ για τα φιλικά προετοιμασίας που θα δώσει η ομάδα στις ΗΠΑ.
Πηγή: arenafm.gr

Τελειώνει του Μακ στον ΠΑΟΚ!!

Στην Ολλανδία βρίσκεται από το μεσημέρι του Σαββάτου ο Ρόμπερτ Μακ και θα έχει τις τελικές επαφές με τον Ζήση Βρύζα, ώστε να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του στον ΠΑΟΚ.

Τελειώνει του Μακ στον ΠΑΟΚ
Τους μελλοντικούς συμπαίκτες του στον ΠΑΟΚ συνάντησε ο Σλοβάκος Ρόμπερτ Μακ.

Ο 23χρονος μεσοεπιθετικός έφθασε το μεσημέρι του Σαββάτου στο Όστερμπεεκ της Ολλανδίας όπου πραγματοποιεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του ο «Δικέφαλος του Βορρά», ενώ ως γνωστόν βρίσκεται εκεί τις τελευταίες ημέρες ο Ζήσης Βρύζας.

PAOK FC / Π.Α.Ο.Κ. @PAOK_FC
Στο Oosterbeek βρίσκεται εδώ και λίγη ώρα ο Ρόμπερτ Μακ για την οριστικοποίηση της μεταγραφής του στον
Ο πρώην παίκτης της Νυρεμβέργης θα έχει τις τελικές επαφές με τον πρόεδρο του συλλόγου της Θεσσαλονίκης, ώστε να υπογράψει τριετές συμβόλαιο και να ενσωματωθεί στην υπόλοιπη ομάδα.

* Έκλεισε ο πρώτος κύκλος ανανεώσεων εισιτηρίων διαρκείας και έχουν ήδη διατεθεί 5.586!

Πηγή: sport-fm.gr

Η σειρά του Ρόσμπεργκ!!

Ο Νίκο Ρόσμπεργκ ήταν ο ταχύτερος πιλότος στον τρίτο και τελευταίο γύρο ελεύθερων δοκιμών εν όψει του Grand Prix του Χόκενχαϊμ. Δεύτερος ο Χάμιλτον, τρίτος ο Αλόνσο.

Η σειρά του Ρόσμπεργκ
Στους… μονούς γύρους ελεύθερων δοκιμών νικητής είναι ο Νίκο Ρόσμπεργκ, αφού μετά τον πρώτο ήταν ταχύτερος και στον τρίτο, που είναι και ο τελευταίος πριν τις κατατακτήριες (15:00).

Ο Γερμανός πιλότος της Mercedes είχε διαφορά 0,601’’ από τον ομόσταβλό του, Λιούις Χάμιλτον, πίσω από τον οποίο σε ελάχιστη απόσταση ήταν ο Φερνάντο Αλόνσο με Ferrari.

Την έβδομη κι ένατη θέση αντίστοιχα κατέλαβαν οι Ρικιάρντο και Φέτελ με τις δύο Red Bull, ενώ όγδοος ήταν ο Ραϊκόνεν με τη δεύτερη Ferrari.

Αναλυτικά η κατάταξη:

1. Ρόσμπεργκ, Mercedes
2. Χάμιλτον, Mercedes +0.601
3. Αλόνσο, Ferrari +0.605
4. Μάσα, Williams +0.796
5. Μπότας, Williams +0.832
6. Μάγκνουσεν, McLaren +0.977
7. Ρικιάρντο, Red Bull +0.990
8. Ραϊκόνεν, Ferrari +1.063
9. Φέτελ, Red Bull +1.111
10. Χούλκενμπεργκ, Force India +1.348
11. Κβίατ, Toro Rosso +1.352
12. Βερνιέ, Toro Rosso +1.691
13. Μπάτον, McLaren +1.710
14. Πέρες, Force India +1.726
15. Γκουτιέρες, Sauber +1.822
16. Γκροσάν, Lotus +2.299
17. Μπιανκί, Marussia +2.419
18. Μαλδονάδο, Lotus +2.687
19. Σούτιλ, Sauber +3.065
20. Κομπαγιάσι, Caterham +3.239
21. Έρικσον, Caterham +5.298
22. Τσίλτον, Marussia +5.670
Πηγή: sport-fm.gr

Top 5 με Καμπερίδη!! (video)

Ο Μιχάλης Καμπερίδης βρίσκεται στο Top 5 των καλύτερων φάσεων της χθεσινής μέρας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών.

Top 5 με Καμπερίδη (video)
Οι προημιτελικοί του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων Ανδρών της Κρήτης πρόσφεραν όμορφο θέαμα. Μέσα στις πέντε καλύτερες φάσεις της ημέρας βρίσκεται κι ένα προσωπικό καλάθι του Μιχάλη Καμπερίδη στην ήττα της Ελλάδας από την Κροατία.







Πηγή: sport-fm.gr

Εξιτήριο για Διαμαντάκο!!

Ο Γιώργος Διαμαντάκος πήρε εξιτήριο μετά την οξεία γαστρεντερίτιδα που του στέρησε τη συμμετοχή στον προημιτελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων Ανδρών.

Εξιτήριο για Διαμαντάκο

Ο Γιώργος Διαμαντάκος είδε από την τηλεόραση στο νοσοκομείο τον προημιτελικό της Εθνικής Νέων Ανδρών με τη Σλοβενία καθώς μία οξεία γαστρεντερίτιδα «λύγισε» τον σέντερ του Παναθηναϊκού.

Ο 19χρονος άσος πήρε εξιτήριο το πρωί του Σαββάτου και εμφανώς εξαντλημένος από την περιπέτεια της υγείας του επέστρεψε στο ξενοδοχείο που έχει καταλύσει η Εθνική.

Όλα δείχνουν πως δεν θα αγωνιστεί στον σημερινό πρώτο αγώνα κατάταξης για τις θέσεις 5-8 απέναντι στη Γαλλία στις 17:00, πράγμα που σημαίνει πως-δεδομένων και των απουσιών των Παπαπέτρου και Σιόλογκα με διαστρέμματα-ο Κώστας Μίσσας θα έχει στη διάθεσή του εννιά παίκτες.Πηγή: sport-fm.gr

Δυνατό τεστ με Φιορεντίνα!!

Μια σειρά από πολύ δυνατά φιλικά αναμένεται να δώσει στην Ιταλία η Καλλονή, αρχής γενομένης από σήμερα (19/7) ενάντια στη Φιορεντίνα.

Δυνατό τεστ με Φιορεντίνα
Φιλικά ευρωπαϊκών προδιαγραφών θα δώσει η Καλλονή κατά τη διάρκεια της παραμονής της στην Ιταλία. Σήμερα αντιμετωπίζει την Φιορεντίνα, στο αθλητικό κέντρο των "βιόλα".

Η ομάδα της Λέσβου ενισχύθηκε στο μεταγραφικό παζάρι (εκτός των άλλων) με τους Ντανιέλ Αντέτζο, Τσίμο Ναβάρο, Χουάνμα, Χρήστο Πιπίνη και Ανρί Καμαρά, ενώ κράτησε για ακόμα δύο χρόνια τον αρχηγό της, Γιώργο Μανούσο.

Θυμίζουμε την αποστολή της που βρίσκεται στην Ιταλία: Χογκ, Δαύκος, Χωριανόπουλος, Αναστασιάδης, Κριπιντίρης, Βάλιος, Γιορέντε Ραπόσο, Κεϊτά, Μπαρέιρα, Ντελγάδο, Ναβάρο, Στεφάνοβιτς, Πιπίνης, Λεοζίνιο, Μίνγκας, Γιουκάρης, Γιώργου, Καλτσάς, Βλαστέλλης, Μανούσος, Μπούρους, Κύπρου, Αγρίτης, Καμαρά, Ραζάκ, Πελεκάνος.

Το προφίλ της Φιορεντίνα:

inner

Η Φιορεντίνα είναι μια παραδοσιακή δύναμη στην Ιταλία που την περσινή σεζόν επέστρεψε στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας της Serie A, τερματίζοντας τέταρτη, εξασφαλίζοντας έτσι την απευθείας πρόκρισή της στους ομίλους του Europa League της νέας σεζόν.

Με τον Βινσέντσο Μοντέλα στον πάγκο τους, οι «βιόλα» ολοκλήρωσαν τη σεζόν όντας η τέταρτη καλύτερη επιθετικά ομάδα του πρωταθλήματος (69 γκολ σε 38 αγωνιστικές), ωστόσο στο αμυντικό κομμάτι είχε τα θέματά της, καθώς ο Νέτο μάζεψε συνολικά 51 φορές τη μπάλα απ’ τα δίχτυα της εστίας του (ενδέκατη χειρότερη επίδοση / 20 ομάδες συνολικά).

Πολλά είναι φυσικά τα αστέρια της ομάδας, όπως ο Χουάν Κουαδράδο, ο Χοακίν, ο Μπόρχα Βαλέρο ή ο Αλμπέρτο Ακουιλάνι. Κατά την διάρκεια της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου, η Φιορεντίνα έκλεισε ουσιαστικά μια νέα αποστολή, με τα συνολικά αποκτήματα να φτάνουν τα 15 (!), συμπεριλαμβανομένων των Τσίπριαν Ταταρουσάνου, Μουνίρ Ελ Χαμνταουί, αλλά και Στιβ Μπέλεκ που οι πιο πολλοί θα τον θυμούνται από το πέρασμά από ΑΕΚ και Πανθρακικό. Πηγή: sport-fm.gr

Παίζει την πρόκριση η Εθνική πόλο!

Την πρόκριση στην επόμενη φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος διεκδικεί η Εθνική ομάδα πόλο των Ανδρών, απέναντι στη Ρουμανία (15:30-ΝΕΡΙΤ Sports).

Παίζει την πρόκριση η Εθνική πόλο
Η ήττα της πρεμιέρας από το Μαυροβούνιο πείσμωσε τους Έλληνες διεθνείς οι οποίοι ανέκαμψαν με δύο νίκες απέναντι σε Γεωργία και Ρωσία.

Σήμερα αντιμετωπίζει τη Ρουμανία και με νίκη βάζει πλώρη για την εξάδα του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος πόλο που διεξάγεται στη Βουδαπέστη.

Στην τελευταία αγωνιστική κοντράρεται με την Ιταλία του Σάντρο Καμπάνια.

Η βαθμολογία (έπειτα από τα 3 πρώτα παιχνίδια):

1.Ιταλία (37-15) 9
2.Μαυροβούνιο (39-21) 9
3.Ελλάδα (33-23) 6
4.Ρουμανία (23-28) 3
5. Ρωσία (19-40) 0
6.Γεωργία (17-41)
Πηγή: sport-fm.gr

MLS: «Ζωγράφισε» ο Βαλέρι!!

Τρομερό γκολ του Ντιέγκο Βαλέρι στο 76ο λεπτό διαμόρφωσε το τελικό 2-1 των Πόρτλαντ Τίμπερς επί των Κολοράντο Ράπιντς.
Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 17ο λεπτό με τον Ντεσόρν Μπράουν και διατήρησαν το προβάδισμα μέχρι το 72ο, όταν ισοφάρισε ο Μαξιμιλιάνο Ουρούτι. Τον 23χρονο Αργεντινό στράικερ ακολούθησε ο 28χρονος συμπατριώτης του με μακρινό σουτ στο 76ο, το οποίο κατέληξε στα δίχτυα του Κλίντον Άιρβιν και ολοκλήρωσε την ανατροπή του σκορ.
Δείτε highlights του παιχνιδιού στην επίσημη ιστοσελίδα του MLS.
Παρακάτω οι βαθμολογίες:
ΑΝΑΤΟΛΗ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι
19
32
Ντι Σι Γιουνάιτεντ
18
31
Τορόντο
16
25
Νιου Ίνγκλαντ Ρεβολούσιον
18
23
Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς
19
23
Φιλαδέλφεια Γιούνιον
20
22
Κολόμπους Κρου
19
20
Σικάγο Φάιρ
17
19
Χιούστον Ντάιναμο
19
18
Μόντρεαλ Ίμπακτ
17
14
ΔΥΣΗ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Σιάτλ Σάουντερς
18
38
Ρέαλ Σολτ Λέικ
18
28
Κολοράντο Ράπιντς
19
27
Λος Άντζελες Γκάλαξι
16
27
Ντάλας
19
26
Βανκούβερ Ουάιτκαπς
18
26
Πόρτλαντ Τίμπερς
20
24
Σίβας ΗΠΑ
18
23
Σαν Χοσέ Έρθκουεϊκς
16
16
-Οι πρώτες πέντε ομάδες από κάθε περιφέρεια προκρίνονται στα playoffs.
Πηγή: onsports.gr

Έκλεψες τον Μαραντόνα; Σύλληψη και… δικαστήρια!!

Η πρώην σύντροφος του Ντιέγκο Μαραντόνα συνελήφθη με την άφιξή της στο Μπουένος Άιρες, μετά τη μήνυση που είχε καταθέσει σε βάρος της ο «Πίμπε Ντ’ Όρο» και την έκδοση διεθνούς εντάλματος!
Από την υπόσχεση για γάμο τον περασμένο Φεβρουάριο, που συνοδεύτηκε με «τρελό» πάρτι σε ξενοδοχείο της Ρώμης, στη σύλληψη: αυτός ήταν ο επίλογος της ιστορίας αγάπης μεταξύ του Ντιέγκο Μαραντόνα και της Ολίβα Ρότσιο.
Η γυναίκα, την οποία ο Μαραντόνα μήνυσε για κλοπή πριν από λίγες εβδομάδες, συνελήφθη χθες στο αεροδρόμιο του Μπουένος Άιρες κατά την επιστροφή της από τη Βραζιλία, όπου είχε μεταβεί για να παρακολουθήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο.
Τώρα, όπως αναφέρεται στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Clarin, θα είναι ο ομοσπονδιακός δικαστής Κάρλος Φερέιρο Πέγια ο οποίος θα αποφασίσει για την τύχη της πρώην συντρόφου του pibe d΄ oro. Η σύλληψη κοινοποιήθηκε στη Ρότσιο κατά την άφιξή της στο Μπουένος Άιρες, ενώ έδινε τηλεφωνική συνέντευξη σε ένα κανάλι.
Ο Μαραντόνα είχε μηνύσει τη γυναίκα στο Ντουμπάι για κλοπή κοσμημάτων και άλλων αντικειμένων, συνολικής αξίας περίπου 400.000 δολαρίων και το δικαστήριο της αραβικής χώρας είχε εκδώσει διεθνές ένταλμα σύλληψης. Τώρα αρχίζει μια πολύπλοκη δικαστική διαδικασία για ενδεχόμενη έκδοση της Ολίβα Ρότσιο.
Πηγή: onsports.gr

Πρώτο θέμα συζήτησης η Μάιντς!!

Στην παρουσία του Καπίνο που πήγε πριν από λίγες μέρες στη Μάιντς στάθηκαν στις συζητήσεις τους οι παίκτες του Αστέρα Τρίπολης για την κλήρωση του γ’ προκριματικού γύρου του Europa League.

Πρώτο θέμα συζήτησης η Μάιντς
Κατά την επιστροφή της αποστολής του Αστέρα Τρίπολης από την Καλαμάτα μέχρι τη βάση τους, σχολιάστηκε η κλήρωση του τρίτου προκριματικού γύρο του Europa League. Εφόσον οι Αρκάδες ξεπεράσουν το εμπόδιο της Ροβανιέμι, θα αντιμετωπίσουν τη Μάιντς.

Στις συζητήσεις που είχαν οι παίκτες μεταξύ τους έγινε εκτενή αναφορά στην μεταγραφή του Στέφανου Καπίνο, αλλά δεν έγινε μεγάλη… ανάλυση, αφού οι περισσότεροι ήταν κουρασμένοι από το πολύωρο ταξίδι από τη Φινλανδία.

Με την επιστροφή τους στην Τρίπολη οι ποδοσφαιριστές του Αστέρα έφυγαν απευθείας για τα σπίτια τους για να ξεκουραστούν, αφού σήμερα το πρωί περίμενε προπόνηση. Είναι και ο Στάικος Βεργέτης, άλλωστε, που θέλει να τους έχει προσηλωμένους στη ρεβάνς με τη Ροβανιέμι.

Πάντως, όπως είπε για τη φινλανδική ομάδα: «Δεν περιμένω να δω μια διαφορετική Ροβανιέμι στον επαναληπτικό. Είναι σε μια αγωνιστική πρόοδο, αήττητη τον τελευταίο μήνα».Πηγή: sport-fm.gr

Η «ερυθρόλευκη» αποστολή για την Αμερική!!

Με 27 παίκτες θα ταξιδέψει στην Αμερική ο Ολυμπιακός, για μια σειρά πολύ δυνατών φιλικών αρχής γενομένης από το παιχνίδι με τη Μίλαν. Ποιους έκοψε ο Μίτσελ.

Η «ερυθρόλευκη» αποστολή για την Αμερική
Χωρίς κάποιο ηχηρό «κόψιμο» έγινε η επιλογή της αποστολής του Ολυμπιακού για την Αμερική, από τον Μίτσελ.

Ο Ισπανός τεχνικός θα πάρει μαζί του 27 ποδοσφαιριστές, τον βασικό κορμό της περσινής ομάδας, τους διεθνείς που επανέρχονται και τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα.

Εκτός έμειναν οι Βλαχοδήμος, Κάταϊ, Λυκογιάννης και οι νεαροί παίκτες που είχαν ακολουθήσει το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας στο Ζέεφελντ της Αυστρίας.

Η 27μελής αποστολή: Ρομπέρτο, Μέγιερι, Χουτεσιώτης, Μανιάτης, Σαβιόλα, Εντιγκά, Ντομίνγκεζ, Κασάμι, Κολοβός, Σάμαρης, Ελαμπντελαουί, Μπουχαλάκης, Φουστέρ, Χολέβας, Αβ. Παπαδόπουλος, Αμπιντάλ, Σιόβας, Μανωλάς, Μασουάκου, Σαλίνο, Διαμαντάκος, Παπάζογλου, Γκαζαριάν, Γιαταμπαρέ, Ντοσεβί, Μπονγκ, Αυλωνίτης.

Αυτοί που βρέθηκαν στο Ζέεφελντ, αλλά δεν θα ταξιδέψουν στην άλλη άκρη του Ατλαντικού: Βλαχοδήμος, Κάταϊ, Σάλιακας, Βούρος, Βέργος, Στρέντζος, Λυκογιάννης, Βατουσιάδης.

Εκτός έμειναν φυσικά και όσοι δεν ακολούθησαν την προετοιμασία επί αυστριακούς εδάφους. Πρόκειται για τους Σέποβις, Πελέ, Τ. Παπάζογλου, Ντιελνά, Λεάντρο.

Ανάλογα με τις μεταγραφικές εξελίξεις μπορεί η αποστολή να μεγαλώσει, αν όχι μέχρι τη Δευτέρα που είναι προγραμματισμένη η αναχώρηση για την Αμερική, εντός της ερχόμενης εβδομάδας με 1-2 ποδοσφαιριστές (βλ. Κρκιτς, Πουλίδο) να τίθενται στην διάθεση του Μίτσελ.

Ο Ολυμπιακός αναμένεται να πάρει μέρος στο International Champions Cup, με την συμμετοχή σπουδαίων ευρωπαϊκών συλλόγων. Συγκεκριμένα θ' αγωνιστεί στον δεύτερο όμιλο απέναντι στη Μίλαν (24/7 - Τορόντο), τη Λίβερπουλ (27/7 - Σικάγο) και τη Μάντσεστερ Σίτι (2/8 - Μινεάπολις).Πηγή: sport-fm.gr

Δέκα «χαρτιά» διαφορά για Χάμες!!

Περισσότερα χρήματα από εκείνα που προσφέρει η Ρεάλ Μαδρίτης αξιώνει η διοίκηση της Μονακό για την παραχώρηση του Χάμες Ροντρίγκες.

Δέκα «χαρτιά» διαφορά για Χάμες
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται αυτές τις μέρες οι διαπραγματεύσεις της Ρεάλ Μαδρίτης με τη Μονακό για τη μεταγραφή του Χάμες Ροντρίγκες.

Ο Κολομβιανός μεσοεπιθετικός ξεχώρισε στο πρόσφατο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας και οι πρωταθλητές Ευρώπης αποφάσισαν να ενισχύσουν ακόμη περισσότερο τη μεσοεπιθετική τους γραμμή με την απόκτησή του.

Από τη στιγμή που ο διεθνής άσος τόνισε ότι είναι όνειρό του να παίξει στη «βασίλισσα», οι διοικούντες τον σύλλογο δεν είχαν κανέναν λόγο να περιμένουν και έτσι ήρθαν σε επαφή με τους Μονεγάσκους.

Όπως γράφει η Marca, η πρόταση της Ρεάλ αγγίζει τα 75 εκατ. ευρώ, χωρίς να έχει γίνει γνωστό αν σε αυτό το ποσό συμπεριλαμβάνονται τα έμψυχα ανταλλάγματα, αλλά οι Γάλλοι ζητούν δέκα εκατομμύρια περισσότερα για να δώσουν τη συγκατάθεσή τους για την παραχώρηση του ταλαντούχου παίκτη.

Πάντως, η ισπανική εφημερίδα αναφέρει ότι δεν σταματούν εδώ οι συζητήσεις ανάμεσα στις δύο ομάδες και ίσως να σημειωθεί εξέλιξη μέχρι τη Δευτέρα.
Πηγή: sport-fm.gr

Υπέγραψε στον Πανθρακικό ο Φερνάντες!!

Παίκτης του Πανθρακικού θα πρέπει να λογίζεται ο Ντάνιελ Φερνάντες. Έπεσαν οι υπογραφές με τον έμπειρο τερματοφύλακα. Εντός της ημέρας αναμένεται η ανακοίνωση.

Υπέγραψε στον Πανθρακικό ο Φερνάντες
Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο έκλεισε για τον Πανθρακικό η ενίσχυση στον «άσο».

Ο Ντάνιελ Φερνάντες βρέθηκε χθες στην Κομοτηνή, συμφώνησε με τους ιθύνοντες της ομάδας και σύμφωνα με την SportDay υπέγραψε το συμβόλαιο που του προτάθηκε.

Ο Πορτογάλος τερματοφύλακας προτιμήθηκε από όλες τις υπόλοιπες επιλογές, μιας και πέρα από την δεδομένη ποιότητά του, δεν θα χρειαστεί διάστημα προσαρμογής. Εντός της ημέρας αναμένεται ν' ανακοινωθεί η απόκτησή του.

Την περασμένη σεζόν υπερασπίστηκε στην εστία του ΟΦΗ, ενώ στο παρελθόν έχει περάσει από Ηρακλή, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό και Πανσερραϊκό.Πηγή: sport-fm.gr

Ήρθαν, θα μείνουν;

Εν όψει της αναχώρησης της αποστολής του Ολυμπιακού για τις ΗΠΑ, δεν είναι σίγουρο ότι θα ταξιδέψουν όλοι οι Έλληνες διεθνείς για την Αμερική. Τι γίνεται με Μανωλά, Μανιάτη και Χολέμπας.

Ήρθαν, θα μείνουν;
Πληθαίνουν τα δημοσιεύματα στο εξωτερικό που αφορούν τρεις από τους τέσσερις Έλληνες διεθνείς του Ολυμπιακού (εκτός από τον Σάμαρη) που ξεκίνησαν χθες προπονήσεις στου Ρέντη εν όψει της συμμετοχής της ομάδας στο International Champions Cup.

Ο λόγος για τους Κώστα Μανωλά, Χοσέ Χολέμπας και Γιάννη Μανιάτη, οι οποίοι μετά τις εμφανίσεις τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας φέρονται να απασχολούν αρκετούς ευρωπαϊκούς συλλόγου.

Μέχρι στιγμής η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ τονίζει ότι δεν υπάρχει κάποια πρόταση που να είναι συζητήσιμη, αλλά δεν αποκλείεται σύντομα να υπάρξει κάποια που να πέσει στο τραπέζι και να γίνουν οι σχετικές επαφές.

Για τον Μανωλά εκτιμάται ότι θα φτάσει μία εξαιρετική προσφορά από κάποιον σύλλογο, αφού έχουν ακουστεί η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Ρεάλ Μαδρίτης, η Μπαρτσελόνα, η Ατλέτικο Μαδρίτης ,η Βαλένθια, η Λίβερπουλ και κάποιες ακόμα.

Για τον Χολέμπας εκτός από το ενδιαφέρον της Μπουρσασπόρ έχει αναπτυχθεί έντονη φημολογία ότι η Μπορντό είναι πιθανό σύντομα να καταθέσει επίσημη πρόταση για την απόκτησή του.

Κάτι ανάλογο ισχύει και για τον Μανιάτη, αλλά δεν έχει γίνει γνωστό το όνομα της ομάδας που τον έχει «τσεκάρει», αν και υπάρχουν φήμες ότι ενδιαφέρονται για εκείνον από Αγγλία και Γερμανία.
Πηγή: sport-fm.gr

Πρόλαβε στην στροφή ο ΠΑΟΚ!!

Με το στιλό στο χέρι περίμεναν τον Ρόμπερτ Μακ στη Λέγκια Βαρσοβίας, αλλά τους πρόλαβε στην στροφή ο ΠΑΟΚ. Έμεινε μόνο η ανακοίνωση τόσο για τον διεθνή Σλοβάκο, όσο για και τον Φακούντο Περέιρα.

Πρόλαβε στην στροφή ο ΠΑΟΚ
Τα τυπικά έχουν απομείνει για την ολοκλήρωση δύο μεταγραφών στον ΠΑΟΚ. Του Ρόμπερτ Μακ που έσπευσε ν’ αποχαιρετήσει τους οπαδούς της Νυρεμβέργης γνωστοποιώντας ότι θα συνεχίσει στους Θεσσαλονικείς και του Φακούντο Περέιρα ο οποίος βρέθηκε στην Ολλανδία έχοντας την πρώτη του επαφή με τους «ασπρόμαυρους».

Τον έχασαν μέσα από τα χέρια τους

Πριν τη συμφωνία με τον ΠΑΟΚ, ο Ρόμπερτ Μακ φέρεται να βρέθηκε πολύ κοντά στη Λέγκια Βαρσοβίας. Πολωνικά μέσα αναφέρουν ότι ο 23χρονος μεσοεπιθετικός παρακολούθησε ακόμα και την αναμέτρηση με την Σεντ Πάτρικς για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, όμως τελευταία στιγμή άλλαξε γνώμη όταν προέκυψε το ενδιαφέρον της ελληνικής ομάδας. Τριετές συμβόλαιο αναμένεται να υπογράψει ο διεθνής Σλοβάκος.

Τελειώνει και του Περέιρα

Στην τελική ευθεία έχει μπει και η μεταγραφή του Φακούντο Περέιρα. Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός προέρχεται από δύο γεμάτες σεζόν με την φανέλα της Χιμνάσια Λα Πλάτα (24 γκ. / 66 συμ.) και όσοι τον έχουν παρακολουθήσει εκτιμούν ότι θα ενισχύσει τον «Δικέφαλο του Βορρά». Χθες βρέθηκε στην Ολλανδία, είχε την πρώτη επαφή με τους ανθρώπους της ομάδας και παρακολούθησε το φιλικό με την Τσβόλε.Πηγή: sport-fm.gr

Νέες αποχωρήσεις στον Άρη!!

Μόνο οι ανακοινώσεις έχουν απομείνει για την αποχώρηση των Μανιάτη και Κύργια από τον Άρη, οι οποίοι μετά από συζήτηση με τον Παναγιώτη Στεφανίδη προχώρησαν στη λύση των συμβολαίων τους.

Νέες αποχωρήσεις στον Άρη
Δεδομένη θεωρούταν από πολλούς η αποχώρηση του Μιχάλη Μανιάτη και του Μιχάλη Κύργια από τον Άρη. Αυτό τελικά οριστικοποιήθηκε μετά τη χθεσινή συνάντηση του εκπροσώπου τους με τον πρόεδρο της «κίτρινης» ΠΑΕ, Παναγιώτη Στεφανίδη.

Ο τελευταίος προσπάθειες να τους κρατήσει στο δυναμικό της ομάδας, δίνοντας επιταγές που κάλυπταν το σύνολο των οφειλομένων προς τους δύο, αλλά ο ατζέντης τους παρέμεινε αμετακίνητος, και προκειμένου να πάρουν την ελευθέρας τους χαρίζουν σχεδόν το σύνολο των οφειλομένων.

Συγκεκριμένα, ο Μανιάς θα πάρει μόνο ένα μικρό ποσό από τα 47.500 που του οφείλονταν και ο Κύργιας 20.000 ευρώ από τις 50.000 που είχε υπόλοιπο. Μάλιστα, ήδη έχουν υπογραφεί οι λύσεις των συμβολαίων και των δύο παικτών και πλέον αναμένουμε τις σχετικές ανακοινώσεις από τον Άρη.

Εν τω μεταξύ, αρνητική ήταν η απάντηση του Ευρωπαίου στόπερ με θητεία στο ελληνικό πρωτάθλημα που είχε ξεχωρίσει ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης.

Παρά το γεγονός ότι οι «κίτρινοι» ανέβασαν την οικονομική τους προσφορά ο παίκτης διεμήνυσε στους «κίτρινους» ότι δεν επιθυμεί να αγωνιστεί στη Football League και έτσι ο Ελληνας τεχνικός είναι υποχρεωμένος να αναζητήσει εναλλακτικές λύσεις.
Πηγή: sport-fm.gr

Προβάρει τα… μπλε ο Διούδης!!

Τα τυπικά απομένουν για την μεταγραφή του Σωκράτη Διούδη στην Μπριζ, αφού ο Άρης έχει συμφωνήσει σε όλα με τον βελγικό σύλλογο. Ποια τα ποσά που καρπώνονται οι «κίτρινοι».

Προβάρει τα… μπλε ο Διούδης
Στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του Σωκράτη Διούδη από τον Άρη στην Μπριζ, αφού εκείνο που απομένει είναι η ανταλλαγή των σχετικών εγγράφων από τους δύο συλλόγους.

Αν και οι Θεσσαλονικείς υπολόγιζαν να πάρουν ένα ποσό ύψους 400.000 ευρώ από τη μετακίνηση του 21χρονου τερματοφύλακα, τελικά στα ταμεία τους θα μπουν περίπου 300.000 ευρώ. Σε αυτά υπολογίζονται η άμεση καταβολή 250.000 ευρώ από τους Βέλγους, συν ένα ποσό ως μπόνους αν παίκτης κάνει στην πρώτη του χρονιά στη βελγική λίγκα τουλάχιστον 15 συμμετοχές.

Από εκεί και πέρα, στη συμφωνία περιλαμβάνεται και ποσοστό μεταπώλησης, αφού αν ο Διούδης πάρει μεταγραφή σε άλλο ευρωπαϊκό σύλλογο οι «κίτρινοι» θα πάρουν το 15%, ενώ αν μεταγραφεί σε ελληνική ομάδα τότε το ποσοστό θα φτάσει το 25%.

Από την πλευρά του, ο νεαρός γκολκίπερ θα εισπράττει περίπου 100.000 ευρώ ετησίως, ενώ πλέον περιμένει να τον καλέσουν για να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια να ανακοινωθεί.

Ο Διούδης περιμένει πλέον τηλεφώνημα και έως τη Δευτέρα θα πετάξει για Μπριζ για να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και να ανακοινωθεί.Πηγή: sport-fm.gr

«Δεν έχουμε να φοβηθούμε κάτι»

Το σύνθημα για τους αγώνες με τη Σταντάρ Λιέγης έδωσε ο Γιάννης Αναστασίου μιλώντας στους παίκτες του Παναθηναϊκού. Τον Παναιγιάλειο αντιμετωπίζουν σήμερα οι «πράσινοι».

«Δεν έχουμε να φοβηθούμε κάτι»
Ενήμεροι για το αποτέλεσμα της κλήρωσης του γ’ προκριματικού γύρου του Champions League, όπου θα παίξουν με τη Σταντάρ Λιέγης, ήταν χθες οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού πριν από την έναρξη της απογευματινής προπόνησης.

Ο προπονητής του «τριφυλλιού», Γιάννης Αναστασίου, είπε δύο κουβέντες στους παίκτες, χωρίς να τους αναλύσει περαιτέρω την εικόνα του Βέλγων, κάτι που θα γίνει τις επόμενες μέρες.

«Μας έτυχε η Σταντάρ Λιέγης. Εχει ποιότητα, αλλά και αδυναμίες. Ολα εξαρτώνται από εμάς. Δεν έχουμε να φοβηθούμε κάτι, αν είμαστε αυτοί που πρέπει. Θα κοιτάξουμε να προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα γι' αυτά τα παιχνίδια και θα αναλύσουμε τον αντίπαλο τις προσεχείς ημέρες», τόνισε ο Έλληνας τεχνικός.

Εν τω μεταξύ, απόψε σήμερα το απόγευμα οι «πράσινοι» δίνουν το τρίτο τους φιλικό κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας, αντιμετωπίζοντας τον Παναιγιάλειο στο Αίγιο.

Στην αποστολή, πλην του Στιλ είναι και ο Γκόρντον Σίλντενφελντ, ο οποίος χθες γυμνάστηκε κανονικά με την ομάδα, αλλά όχι και ο συμπατριώτης του Ντάνιελ Πράνιτς, που πριν δύο μέρες υπέστη διάστρεμμα και χθες γυμνάστηκε μόνος του, όπως και ο Εμίρ Μπαϊράμι που επίσης είναι εκτός (το ίδιο και ο νεαρός Γιάννης Σταματάκης).

Η αποστολή του Παναθηναϊκού θα αναχωρήσει στις 4 το μεσημέρι από την Αθήνα με προορισμό το Αίγιο, όπου οι «πράσινοι» περιμένουν θερμή υποδοχή από τους οπαδούς.
Πηγή: sport-fm.gr

Πιο κοντά στον Μπόγιαν!!

Θετική ήταν η απάντηση της Μπαρτσελόνα στον Ολυμπιακό για τον Μπόγια Κρκιτς. Το «ναι» του Ισπανού φορ αναμένουν πλέον οι Πειραιώτες, οι οποίοι περιμένουν στις ΗΠΑ κατευθείαν τον Άλαν Πουλίδο.

Πιο κοντά στον Μπόγιαν!
Συνεχίζονται οι προσπάθειες του Ολυμπιακού για τη μεταγραφή του Μπόγιαν Κρκιτς.

Όπως γράφει σήμερα η SportDay, η Μπαρτσελόνα απάντησε θετικά για την παραχώρηση του Ισπανού φορ στους Πειραιώτες, κάτι που σημαίνει ότι οι δύο σύλλογοι τα έχουν βρει σε όλα και απομένει το «ναι» του παίκτη για να ολοκληρωθεί η μετακίνησή του.

Μοναδικός… αντίπαλος για τους πρωταθλητές Ελλάδας φαίνεται ότι είναι η Ντεπορτίβο Λα Κορούνια, η οποία τον πιέζει με δέλεαρ τη συμμετοχή στην Primera Division, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» έχουν την παρουσία τους στους ομίλους του Champions League.

Εν τω μεταξύ, το… σίριαλ με τον Αλαν Πουλίδο συνεχίζεται, με τις δηλώσεις προ ημερών του προέδρου της Τίγκρες να μην έχουν καμία βάση και πλέον στον Ολυμπιακό τον περιμένουν κατευθείαν στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, όπου θα συμμετάσχουν στο International Champions Cup.

Οι «ερυθρόλευκοι» είναι σε ανοιχτή γραμμή με τον 23χρονο φορ και γνωρίζουν πως χειρίζεται και ο ίδιος την υπόθεση. Συγκεκριμένα, ο Μεξικανός άσος έχει φτάσει το θέμα στην ομοσπονδία της πατρίδας του, καθώς δεν αναγνωρίζει το μεταχρονολογημένο συμβόλαιο που εμφάνισε κάποια στιγμή η Τίγκρες και απλά περιμένει και την επίσημη διαβεβαίωσή της για να αποχωρήσει.

Μάλιστα, οι Πειραιώτες δεν ανησυχούν μήπως πάει σε άλλη ευρωπαϊκή ομάδα (ακούστηκε ότι τον εξετάζει η Μίλαν), αφού έχουν υπογράψει προσύμφωνο.

Παράλληλα, οι «ερυθρόλευκοι» καταβάλουν προσπάθειες να προχωρήσουν τη μεταγραφή του σέντερ φορ πριν αναχωρήσει η ομάδα για τις ΗΠΑ.

Όπως γράφει και η SportDay, δεν πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο η τελική επιλογή να είναι ο Ρολάντο Μπιάνκι, που έχει προταθεί, εξεταστεί και ήταν αρχικά στις εναλλακτικές λύσεις. Επίσης, ίσως να υπάρξει μία έκπληξη τύπου Κλόζε, Ζινιάκ...

*** Χθες υπήρχε η πληροφορία ότι τελείωσε και τυπικά η απόκτηση του Καθάριου από τον Πανθρακικό. Η μεταγραφή είναι κλεισμένη εδώ και καιρό και ο Καθάριος θα μείνει στην ομάδα της Κομοτηνής και φέτος και του χρόνου θα αποφασιστεί αν θα μετακομίσει στον Πειραιά. Πηγή: sport-fm.gr

Γλίτωσε τα χειρότερα ο Σιόλογκας!!

Βαρύ διάστρεμμα κι όχι κάτι πολύ πιο σοβαρό έχει υποστεί ο Δημήτρης Σιόλογκας στον αγώνα της Εθνικής Νέων Ανδρών με τη Κροατία.

Γλίτωσε τα χειρότερα ο Σιόλογκας
Απέφυγε έναν πολύ πιο σοβαρό τραυματισμό ο Δημήτρης Σιόλογκας. Ο φόργουορντ της Εθνικής Νέων Ανδρών τραυματίστηκε όταν προσγειώθηκε άσχημα στον προημιτελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Κρήτης απέναντι στη Κροατία.

Αρχικά υπήρχε ανησυχία ακόμη και για κάταγμα, ωστόσο ο 20χρονος άσος μετά τις εξετάσεις που του έγιναν διαπιστώθηκε πως έχει υποστεί διάστρεμμα δευτέρου βαθμού.

Έτσι χάνει μεν τα δύο παιχνίδια κατάταξης της Εθνικής Νέων Ανδρών, αλλά σύντομα θα είναι και πάλι δυνατός.Πηγή: sport-fm.gr

Πλέον κοιτάει (και) αλλού…!!

Η νέα παράταση που ζήτησε ο Σοζέι Μασούντ αναγκάζει την ΑΕΚ να στραφεί σε εναλλακτικές λύσεις για την ενίσχυση του αριστερού άκρου της επίθεσης. Όλα ανοιχτά για τον σέντερ φορ.

Πλέον κοιτάει (και) αλλού…
Για ακόμη μία μέρα συνεχίστηκε το… σίριαλ της απόφασης του Σοζέι Μασούντ, με τον Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς να το έχει πάρει απόφαση πως πολύ δύσκολα ο Ιρανός μεσοεπιθετικός θα πειστεί να παίξει στην Football League με τη φανέλα της ΑΕΚ.

Σύμφωνα με τη SportDay, ο διεθνής άσος επέστρεψε στην Ισπανία και αναμένεται να έχει συνάντηση με τον μάνατζέρ του για να συζητήσει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Ο εκπρόσωπος του 30χρονου παίκτη, Χόρχε Σαντομέ, ενημέρωσε την «Ένωση» ότι μέχρι να μιλήσει με τον πελάτη του όλα είναι ανοιχτά, ζητώντας νέα προθεσμία για να τον πείσει για το «κιτρινόμαυρο» πλάνο.

Αυτό δεν χαροποίησε τον τεχνικό διευθυντή του «Δικέφαλου», ο οποίος ετοιμάζεται να προχωρήσει τις επόμενες υποθέσεις που έχει ανοιχτές, ύστερα μάλιστα και από τις πιέσεις που δέχεται από τη διοίκηση του συλλόγου, ώστε να κλείσει το θέμα με τον αριστερό εξτρέμ.

Ένας από τους παίκτες που παραμένει «ζεστός» είναι και ο Αντραζ Κιρμ, με τον οποίο είχε τηλεφωνική επαφή ο Μιλοβάνοβιτς. Εκτός από τον Σλοβένο, υπάρχουν άλλες δύο με τρεις εναλλακτικές περιπτώσεις και δεν αποκλείεται σύντομα να υπάρξουν εξελίξεις.

Από εκεί και πέρα, καμία εξέλιξη δεν έχει παρατηρηθεί στο θέμα του επιθετικού, καθώς δεν έχει κλείσει οριστική η υπόθεση του Ράφικ Τζεμπούρ.

Μάλιστα, τις επόμενες μέρες (ίσως και σήμερα) υπάρξει νέα επαφή με την πλευρά του Αλγερινού φορ, μήπως έχει αλλάξει άποψη για τη διαφορά του στις συζητήσεις που είχε με τον Δημήτρη Μελισσανίδη.

Πάντως, ο τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ έχει κάνει και τις δικές του εισηγήσεις, με παίκτες που αγωνίζονται στην Ισπανία και θα εξεταστούν, αν δεν προχωρήσει του «τρομοκράτη».Πηγή: sport-fm.gr

«Βλέπει» Νέλσον ο Παναθηναϊκός!!

Με το... τοπίο στην υπόθεση Καλάθη να παραμένει θολό, ο Παναθηναϊκός εξετάζει κι άλλες περιπτώσεις γκαρντ. Στο προσκήνιο ο ο ΝτεΜάρκους Νέλσον που έχει συμβόλαιο στον Ερυθρό Αστέρα, αλλά... φεύγει!

«Βλέπει» Νέλσον ο Παναθηναϊκός
Εναλλακτικές λύσεις για τις θέσεις των γκαρντ εξετάζει ο Παναθηναϊκός, απ’ τη στιγμή που η υπόθεση Καλάθη δεν ξεκαθαρίζει και υπάρχει αβεβαιότητα για το τι μέλλει γενέσθαι.

Σ’ αυτό το πλαίσιο λοιπόν, οι «πράσινοι» ψάχνουν την αγορά για άλλους παίκτες και ένας απ’ αυτούς που έχει ξεχωρίσει σύμφωνα με πληροφορίες είναι ο ΝτεΜάρκους Νέλσον του Ερυθρού Αστέρα.

Ο Αμερικανός γκαρντ δεσμεύεται με συμβόλαιο στο σερβικό σύλλογο ως το επόμενο καλοκαίρι, ωστόσο μπορεί άμεσα να κερδίσει την ελευθέρας του –και ταυτόχρονα να επιλέξει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του- λόγω των χρημάτων που του οφείλονται απ’ την περσινή σεζόν. Προ ημερών, δε, έστειλε τελεσίγραφο στη διοίκηση της ομάδας.

Πέρυσι σε 27 αγώνες στην Αδριατική Λίγκα, ο 29χρονος άσος είχε κατά μέσο όρο 9,8 πόντους, 3,2 ριμπάουντ και 3,3 ασίστ, ενώ σε 10 ματς Ευρωλίγκας (δύο εξ’ αυτών απέναντι στον Παναθηναϊκό) είχε 11,2 πόντους, 4 ριμπάουντ και 3,2 ασίστ.



Πηγή: sport-fm.gr

«Χτυπάει» Ρεμί η Λίβερπουλ!!

Μια... ανάσα απ’ την απόκτηση του Λοίκ Ρεμί παρουσιάζεται η Λίβερπουλ. Οι επαφές είναι προχωρημένες και ο παίκτης φέρεται έτοιμος να υπογράψει. Πουλάνε τον Μπορίνι οι «κόκκινοι»!

«Χτυπάει» Ρεμί η Λίβερπουλ!
Η φυγή του Σουάρες άφησε κενό στην επίθεση και η Λίβερπουλ κάνει ό,τι μπορεί για να αντικαταστήσει το κενό του Ουρουγουανού! Αφού λοιπόν έχουν ήδη αποκτήσει τον Λάμπερτ, οι «κόκκινοι» είναι έτοιμοι να κάνουν το «μπαμ» με το να πάρουν και τον Λοίκ Ρεμί!

Ο Ιταλός δημοσιογράφος του Sky Italia, Ντι Μάρτζιο μετέδωσε πως πολύ άμεσα ο Γάλλος φορ θα υπογράψει πενταετές συμβόλαιο συνεργασίας με την ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ, δείγμα των προχωρημένων επαφών που υπάρχουν!

Ο παίκτης ανήκει στην ΚΠΡ, που τον απέκτησε τον Ιανουάριο του 2013, αλλά οι Λονδρέζοι φαίνεται πως δεν θα μπορέσουν να αρνηθούν την πρόταση που θα τους κατατεθεί. Υπενθυμίζεται πως ο Ρεμί προέρχεται από εξαιρετική χρονιά στην Πρέμιερ Λιγκ (ως δανεικός στη Νιούκαστλ), όπου έγραψε 26 συμμετοχές και έβαλε 14 γκολ!

Από ‘κει και πέρα η Λίβερπουλ κινείται και στο πώς θα εξοικονομήσει χρήματα. Και μάλλον άμεσα θα βάλει αρκετά στα ταμεία της, αφού η Σάντερλαντ είναι έτοιμη να προσφέρει περίπου 14 εκατ. λίρες, προκειμένου να αποκτήσει με κανονική μεταγραφή τον Φάμπιο Μπορίνι, που πέρσι αγωνίστηκε στις «μαυρόγατες» και είχε 7 γκολ σε 32 εμφανίσεις.
Πηγή: sport-fm.gr

Δέκα χρόνια μετά οι Ολυμπιακοί Αγώνες 2004 συνεχίζουν να μας πονούν!!

Με αφορμή τον τραυματισμό του αθλητή καταδύσεων στο ρημαγμένο προπονητήριο του Αγίου Κοσμά, ο Βασίλης Σαμπράκος γράφει για τις εγκαταστάσεις που ακόμη πληρώνουμε για να σκουριάζουν.
Η ιστορία που γέννησε ο τραυματισμός του Μιχάλη Φαφαλή, του αθλητή καταδύσεων που αγνόησε τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι αθλητές που “προπονούνται” στις πρώην αθλητικές εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά και συνέχισε να προσπαθεί να προπονείται για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα καταδύσεων που θα γίνει στο Βερολίνο με συνέπεια να τραυματιστεί όταν ο βατήρας έσπασε στα δύο είναι ακόμη ένα οδυνηρό highlight της ανασκόπησης υπό τον γενικό τίτλο “Ολυμπιακοί Αγώνες 2004, δέκα χρόνια μετά”.
Πιθανόν ακόμη πιο οδυνηρό για το μυαλό και την ψυχή μας είναι αυτό που ανακοίνωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ανδριανός μετά την επίσκεψή του στις πρώην εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά. Ζήτησε, λέει, την παραίτηση της διοίκησης του ΕΑΚ Αγίου Κοσμά. Λες και δεν ήξερε ότι οι εγκαταστάσεις βρίσκονται σε άθλια κατάσταση και έχουν γίνει εδώ και πολύ καιρό επικίνδυνες για τους αθλητές. Ο προπονητής του Φαφαλή, ο ομοσπονδιακός προπονητής Πέτρος Φυρίγος είχε, ο ίδιος, ενημερώσει τον Ανδριανό για την άθλια κατάσταση στο προπονητήριο των καταδύσεων και τις άθλιες συνθήκες, πολύ προτού τραυματιστεί ο Φαφαλής, όπως δήλωσε δημόσια. Βεβαίως τώρα, μετά από αυτό τον τραυματισμό, ξαφνικά βρέθηκαν για να εκταμιευτούν 60 χιλιάδες ευρώ για να αγοραστούν τέσσερις νέες σανίδες για το κλειστό καταδυτήριο. Είναι η στιγμή που η επικαιρότητα παίζει με τη νοημοσύνη και τον ψυχισμό σου.
Μακάρι βεβαίως όλο το πρόβλημα των αθλητικών εγκαταστάσεων του Αγίου Κοσμά να περιοριζόταν στην έλλειψη βατήρων. Εκεί που πηγαίνεις για μπάνιο, βάλε αλάρμ έξω από το προπονητήριο και, αν έχεις τα κότσια, ρίξε μια ματιά. Θα σε πιάσει η ψυχή σου. Ειδικά αν είχε τύχει να περάσεις και πολύ περισσότερο να περπατήσεις και να περιηγηθείς στις εγκαταστάσεις 10 χρόνια πίσω. Κατάθλιψη.
Υποτίθεται ότι όλο αυτό το προπονητικό κέντρο πρόκειται να μετακομίσει, επειδή το οικόπεδο φιλέτο θα πωληθεί, και γι' αυτό, λέει, έχει πάψει εδώ και καιρό οποιαδήποτε απόπειρα συντήρησης των εγκαταστάσεων. Στην πραγματικότητα το βασικό πρόβλημα είναι η έλλειψη χρήματος. Κι αν θες να διαβάσεις σε μεγαλύτερο βάθος την ιστορία, πρέπει να μετρήσεις πόσα κρατικά εκατομμύρια ευρώ ξοδεύτηκαν για εγκαταστάσεις που πρόκειται να διαλυθούν, σε μια έκταση που πρόκειται να εκποιηθεί.
Μακάρι όλος αυτός ο ξεπεσμός να ήταν μια ιστορία που αφορά μόνο τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά. Μακάρι να 'ταν οι μόνες που μαραζώνουν και αποσυντίθενται. Συμβαίνει σε όλες που έχουν μείνει αναξιοποίητες. Κι αν θέλεις να ξέρεις πόσο μας κοστίζει που σκουριάζουν, σου λέω ότι σύμφωνα με στοιχεία της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) στην οποία περιήλθαν οι ολυμπιακές εγκαταστάσεις, η συντήρηση μόνο τεσσάρων εκ των ολυμπιακών εγκαταστάσεων που παραμένουν αναξιοποίητες, κόστισαν περί τα 33,2 εκατ. ευρώ για ... συντήρηση κατά τη διάρκεια αυτής της 10ετίας. Δηλαδή όλοι εμείς έχουμε επιβαρυνθεί με 33,2 εκατ. ευρώ για να βλέπουμε σκουριασμένες εγκαταστάσεις, των οποίων η χρήση δεν μας επιτρέπεται.
Σήμερα που συζητάμε ουδείς γνωρίζει ακόμη τα πού και τα πότε της υποτιθέμενης μετεγκατάστασης του προπονητικού κέντρου του Αγίου Κοσμά. Προσέξτε, υποτίθεται ότι πρόκειται να γίνει μέχρι το τέλος του 2015 η μετακόμιση και ακόμη δεν ξέρουν που θα πάνε. Λες και πρόκειται για αντίσκηνο, το οποίο θα ξεστηθεί την τελευταία στιγμή και θα στηθεί σε ένα άλλο χωράφι την επόμενη στιγμή. Για τέτοιο τσίρκο.
Με ενοχλεί πολύ που η Ελλάδα δεν στήνει μια τελετή για να θυμηθεί τους Αγώνες του 2004 τώρα που συμπληρώνεται 10ετία. Με ενοχλεί που δεν στήνεται μια τελετή μνήμης, για να θυμόμαστε όλοι οι Ελληνες ότι επιτρέψαμε στις κυβερνήσεις να ξοδέψουν περί τα 8.5 δισεκατομμύρια ευρώ, δηλαδή να ξεπατώσουν την ελληνική οικονομία και να στερηθούμε όλοι εμείς όλα τα κοινωνικά αγαθά που θα μπορούσαμε να έχουμε “αγοράσει” με αυτό το χρήμα, προκειμένου να κάνουν ένα πάρτι που μας άφησε για ενθύμιο μόνο την αττική οδό, το αεροδρόμιο και τα επικίνδυνα παλιοσίδερα των εγκαταστάσεων που εξακολουθούμε να πληρώνουμε. Θα 'πρεπε να καθιερωθεί μια ημέρα μνήμης. Πώς γιορτάζουμε σήμερα την ημέρα μνήμης του Νέλσον Μαντέλα και βλέπουμε το πρόσωπό του στο google; Ετσι, κάθε χρόνο, ίσως στις 13 Αυγούστου, ανήμερα της τελετής έναρξης, να ζητάμε από το google να μας βάζει μια ανοιχτή παλάμη με φόντο τους ολυμπιακούς κύκλους, ή τη φάτσα της Γιάννας. Για να θυμόμαστε. Μπας και αλλάξουμε.

Πηγή: gazzetta.gr

Σταντάρ Λιέγης: Η ευκαιρία του ΠΑΟ και της Ελλάδας...!!

Ο Μιχάλης Τσόχος βλέπει την βαθμολογία της Ελλάδας στην UEFA και διαπιστώνει την σημασία της πρόκρισης του Παναθηναϊκού σε βάρος της Σταντάρ και για τον ίδιο και για το ελληνικό ποδόσφαιρο...  
Το ελληνικό ποδόσφαιρο σχεδόν στο σύνολο του αρνείται να προσαρμοστεί στις ανάγκες της νέας εποχής και να καταλάβει ότι το καλοκαίρι, στην αρχή της σεζόν, είναι τα σημαντικά για τους συλλόγους και όχι τον Σεπτέμβριο.
Και όταν λέω για τους συλλόγους δεν λέω μόνο αυτούς που δίνουν προκριματικά, αλλά όλους τους ελληνικούς συλλόγους.

Αν το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν αντιληφθεί ότι εδώ και χρόνια το μεγαλύτερο έσοδό του (μαζί με αυτό της NOVA) είναι τα χρήματα από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και αν δεν το αντιμετωπίσει ως τέτοιο, τότε δύσκολα θα αλλάξουμε επίπεδο.
Ο Παναθηναϊκός στα τέλη Ιουλίου θα παίξει με την Σταντάρ Λιέγης για την πρόκριση στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτά τα ματς δεν είναι πολύ καθοριστικά μόνο για τον Παναθηναϊκό, αλλά για το σύνολο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Από την πρόκριση ή μη του Παναθηναϊκού δεν θα κριθεί μόνο η δική του οικονομική εξυγίανση, αφού αν περάσει στα ταμεία του θα μπουν το λιγότερο 5,2 εκατ. ευρώ, που επί της ουσίας θα είναι τουλάχιστον 6 εκατ. ευρώ, τα οποία υπάρχει η προοπτική να γίνουν ακόμη και 25 αν βρεθεί στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά θα κριθούν πολλά περισσότερα που αφορούν το ελληνικό ποδόσφαιρο στο σύνολό του...

Ο ΠΑΟ αν περάσει την Σταντάρ, πέρα από τα χρήματα που βάζει στα δικά του ταμεία εξασφαλίζει και ότι θα παίξει τουλάχιστον άλλα οκτώ ευρωπαϊκά ματς την φετινή σεζόν. Τα δύο στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ κι' άλλα έξι στους ομίλους. είτε του Europa League αν αποκλειστεί από τα πλέι οφ, είτε του Τσάμπιονς Λιγκ, αν προκριθεί.

Αν ο Παναθηναϊκός παίξει συνολικά την φετινή σεζόν 10 ευρωπαϊκά ματς (μαζί με αυτά με την Σταντάρ) έχει όλες τις δυνατότητες να μαζέψει αρκετούς βαθμούς που θα προστεθούν στο σακούλι της Ελλάδας και θα της επιτρέψει να ανέβει στην 12η θέση της βαθμολογίας και να διατηρήσει τα προνόμια που έχει ως χώρα σήμερα. Δηλαδή μία ομάδα απευθείας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, άλλη μία που θα διεκδικεί τη συμμετοχή σε αυτούς μέσω προκριματικών και άλλες τρεις στο Europa League. Τα τελευταία χρόνια δυστυχώς δεν έχουμε καταφέρει να φτάσουμε στον Σεπτέμβριο και να έχουμε πάνω από δύο εκπροσώπους στους ομίλους. Και για αυτόν τον λόγο η βαθμολογία της χώρας τις δύο τελευταίες σεζόν ήταν πολύ χαμηλότερη από αυτές τις σεζόν 2010-11 και 2011-12.

Οσο καλά κι' αν πάει κάποιος (π.χ. ο Ολυμπιακός πέρυσι), επειδή ακριβώς είναι μόνο ένας η βαθμολογία της χώρας δεν μπορεί να είναι πολύ υψηλή. Αντίθετα με τρεις ομάδες να συνεχίζουν στους ομίλους από τον Σεπτέμβριο και μετά, τα πράγματα είναι βέβαιο ότι είναι πολύ καλύτερα.

Στη 13η θέση

Η Ελλάδα φέτος ξεκινά από την 13η θέση και θέλει να ανέβει τουλάχιστον μία θέση για να κρατήσει τα προνόμια που έχει σήμερα. Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή (με την ισοπαλία του Αστέρα με την Ροβανιέμι) έχει 26.600 βαθμούς. Ακριβώς από πάνω μας στην 12η θέση είναι η Τουρκία με 27.500, 11η είναι η Ελβετία με 28,375 και 10ο το Βέλγιο με 28.600. Οσο για αυτούς που μας καταδιώκουν πολύ κοντά μας είναι μόνο η 14η Τσεχία με 26.000!

Φέτος είναι η μεγάλη ευκαιρία να έχουμε τουλάχιστον τρεις ομάδες στους ομίλους. Τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό εφόσον περάσει την Σταντάρ και τον ΠΑΟΚ αν κάνει μία πρόκριση ως ισχυρός στα τέλη Αυγούστου. Δεν το συζητάμε αν γίνει κάποιο θαύμα και βρεθεί στους ομίλους ο Ατρόμητος ή ο Αστέρας Τρίπολης. Μόνο και μόνο από την τρίτη ομάδα στους ομίλους τα έσοδα του ελληνικού ποδοσφαίρου από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις θα αυξηθούν από τα λίγο πάνω από 30 εκατ. ευρώ που ήταν πέρυσι και πρόπερσι, σε σχεδόν 40 φέτος. Αν δε βάλουμε και δεύτερη ομάδα στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ το ποσό θα ξεπεράσει τα 50 εκατ. ευρώ.
Εκτός όμως από τα χρήματα θα βελτιωθεί και η βαθμολογία της χώρας πράγμα που σημαίνει ότι θα γίνει ακόμη πιο εύκολη η υπόθεση πρόκριση τις επόμενες χρονιές για τις ελληνικές ομάδες, διότι θα είναι σαφώς ευνοϊκότερες οι κληρώσεις.

Μεγαλώνει η πίτα, μεγαλώνουν τα κομμάτια...
Και παρά το γεγονός ότι οι περισσότεροι σκέφτεστε ότι αυτά τα χρήματα πάνε κυρίως στον Ολυμπιακό και ακολούθως σε ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό και για τους υπόλοιπους δεν αντιστοιχεί ούτε ευρώ, δεν είναι έτσι. Ο Παναθηναϊκός τα τελευταία χρόνια λόγω των οικονομικών προβλημάτων δεν είχε αγοραστική δύναμη. Αύριο μεθαύριο με πολύ καλύτερα έσοδα θα ξαναμπεί στο κόλπο της μεταγραφικής αγοράς. Από αυτή την είσοδό του μόνο κερδισμένες μπορούν να βγουν οι υπόλοιπες ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος που θα έχουν έναν ακόμη πιθανό αγοραστή για τους καλούς ποδοσφαιριστές τους.

Θυμηθείτε τις χρονιές που ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ ενδιαφέρονταν για παίκτη του Πανιωνίου (π.χ. Τζιμπούρ, Σπυρόπουλο) σε τι τιμές πουλούσε ο σύλλογος της Νέας Σμύρνης ή τι συνέβαινε με τον Αβράαμ Παπαδόπουλο στον Αρη και σκεφτείτε σε τι τιμές παραχωρούν τους καλούς παίκτες του σήμερα ο Πανιώνιος (Κολοβός) ή η Ξάνθη (Μάνταλος) ή ο Παναιτωλικός (Μπακάκης)...

Οσο μεγαλύτερη είναι η πίτα του ελληνικού ποδοσφαίρου, τόσο μεγαλύτερο θα είναι και το κομμάτι που θα αντιστοιχεί στον καθένα. Και φυσικά ο μόνος τρόπος για να μεγαλώσει η πίτα είναι τα έσοδα από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αφού λόγω της κρίσης εντός των τειχών, τα υπόλοιπα έσοδα των συλλόγων μας έχουν πιέσει ταβάνι και είναι πολύ δύσκολο να αυξηθούν είτε από τηλεοπτικό συμβόλαιο, είτε από χορηγίες, είτε από εισιτήρια...
Πηγή: gazzetta.gr

Ανακοίνωσε Γκιγέρμε η Ουντινέζε!

Στην απόκτηση του 21χρονου Βραζιλιάνου μέσου Γκιγέρμε προχώρησε η Ουντινέζε ενώ επέστρεψε ο Μάρκο Ντάβιντε Φαραόνι. Ο Γκιγέρμε Ντος Σάντος Τόρες είναι 21 ετών, μέσος και αγωνιζόταν στην Κορίνθιανς. Με την Ουντινέζε να παρακολουθεί πάντα στενά την αγορά της Ν. Αμερικής, οι σκάουτερ τον εντόπισαν και η διοίκηση ανακοίνωσε την απόκτηση του, χωρίς πάντως να γνωστοποιήσει και ποσά. Παράλληλα, επέστρεψε στο Φρίουλι ο μέσος Φαραόνι, ο οποίος την τελευταία σεζόν είχε 38 συμμετοχές και 2 γκολ στην αγγλική Τσάμπιονσιπ με την Γουότφορντ, στην οποία είχε παραχωρηθεί δανεικός.Πηγή: gazzetta.gr

Στην Σαμπντόρια ο Ντάνκαν!!

Παίκτης της Σαμπντόρια θα είναι για την επόμενη διετία, ως δανεικός από την Ιντερ, ο Αλφρεντ Ντάνκαν.
Ο 21χρονος Γκανέζος μέσος αγωνίστηκε την τελευταία σεζόν στην Λιβόρνο, την οποία δεν κατάφερε να βοηθήσει να αποφύγει τον υποβιβασμό. Οι εμφανίσεις του, πάντως, άρεσαν στον Σίνισα Μιχαΐλοβιτς, ο οποίος ζήτησε την απόκτηση του από την διοίκηση της Σαμπντόρια και η επιθυμία του έγινε πράξη. Η συμφωνία των Μπλουτσερκιάτι με την Ιντερ είναι για διετή δανεισμό αντί 400.000 ευρώ, με τον Ντάνκαν να κάνει ήδη προπονήσεις με τους Γενοβέζους.
Παράλληλα, η Σαμπντόρια ανακοίνωσε ότι έδωσε δανεικούς τους Στέφανο Μπελτράμε και Ματία Λομπάρντι σε Μόντενα και Κρεμονέζε αντίστοιχα ενώ λύθηκε το συμβόλαιο του Εμανουέλε Τεστάρντι.
Πηγή: gazzetta.gr

Ο Κρκιτς σκέφτεται σοβαρά για Ολυμπιακό!!

Οι Ισπανοί τον στέλνουν στον Ολυμπιακό, ωστόσο ο Κρκιτς ακόμα σκέφτεται την σοβαρή πρόταση των Πειραιωτών! Τι τονίζει ο παίκτης, ποιος παίζει δυνατά για την επίθεση...
«Η επιλογή που έκανε μου μοιάζει καλή. Το να επιλέξει τον Ολυμπιακό σίγουρα είναι η καλύτερη επιλογή συγκριτικά με τις υπόλοιπες» τόνισε ο Σέρχιο Λομπέρα, ο οποίος είχε συνεργαστεί με τον Μπόγιαν στις Ακαδημίες της Μπαρτσελόνα. Βέβαια, ο Ισπανός φορ δεν έχει πάρει ακόμα την οριστική του απόφαση και αυτό προκύπτει από το περιβάλλον του. Η πιο σοβαρή πρόταση είναι αυτή του Ολυμπιακού, η Στόουκ έχει το... πλεονέκτημα της Πρέμιερ Λιγκ και η Ντεπορτίβο ελπίζει στις καλές σχέσεις του Φερναντέθ με τον παίκτη.
Ο παίκτης δεν θα πάρει μέρος στο αυριανό φιλικό με την Ουέλβα, αφού είναι ειλημμένη η απόφαση παραχώρησης του, αν και η Μπαρτσελόνα θα ήθελε να βάλει κάτι στα ταμεία της, ενώ και ο ίδιος ο παίκτης θέλει να εξασφαλίσει όσο το δυνατόν καλύτερο συμβόλαιο. «Εξετάζουμε τις προτάσεις, έχουμε ακόμα κάποιες ημέρες να αποφασίσουμε» τονίζεται από την πλευρά του παίκτη, με τους Ισπανούς να δίνουν το μεγάλο προβάδισμα στον Ολυμπιακό και το... Τσάμπιονς Λιγκ.
Παραμένει στη λίστα ο Μπιάνκι
Οσον αφορά τον επιθετικό, μπορεί οι Αγγλοι να επιμένουν για τον Ρουίθ, ωστόσο πληροφορίες κάνουν λόγο πως δεν είναι ψηλά στη λίστα του Ολυμπιακού. Αντίθετα, δεν έχει... κοπεί το όνομα του Ρολάντο Μπιάνκι. Ο φορ της Μπολόνια είναι στους υποψήφιους στόχους, με τους Ιταλούς να μιλούν με... σιγουριά για τη μεταγραφή. Εξάλλου, ο έμπειρος φορ έχει απορρίψει προτάσεις από Ιταλία και άλλες χώρες, αφού περιμένει τους Πειραιώτες, μιας και αποτελούν την βασική του επιλογή.
Πηγή: gazzetta.gr

Η Μπαρτσελόνα... παρουσιάζει Σουάρες!!

Ο Τιμ Στάναρντ δίνει τη... λύση στους Καταλανούς για να παρουσιάσουν άμεσα το τεράστιο μεταγραφικό απόκτημά τους, τον Λουίς Σουάρες. Οι τέσσερις λύσεις για να βρεθεί ο Ουρουγουανός στο Καμπ Νου. 
Υπάρχει μια παράδοση στα Δημοτικά σχολεία της Αγγλίας στη επιστροφή των παιδιών στα θρανία έπειτα τις διακοπές του καλοκαιριού.
Οι εκπαιδευτικοί τους βάζουν έκθεση με θέμα «Τι έκανα στις καλοκαιρινές διακοπές». Βέβαια, όλοι ξέρουν πως αυτό γίνεται για να ξεκουραστούν ακόμα μια ημέρα οι δάσκαλοι, αφού η μεγαλύτερη έκθεση δεν ξεπερνά τις 100 λέξεις...
Αυτό μπορεί να γίνει και στη... Βαρκελώνη, στην επιστροφή των Πικέ, Μέσι, Νεϊμαρ και Σουάρες στο Καμπ Νου...
Τα τρία τελευταία αστέρια θα αποτελούν την ομάδα όνειρο, αν οι θεραπευτές καταφέρουν να κάνουν εξαιρετική δουλειά μετά τις αρνητικές εμπειρίες του Μουντιάλ.
Ο Λουίς Ενρίκε έχει μερικούς μήνες μπροστά του για να σχεδιάσει ένα πονηρό πλάνο, μιας και ο Σουάρες δεν θα μπορεί να παίξει μπάλα. Ο Ουρουγουανός το πάλεψε, αλλά δεν δικαιώθηκε και η FIFA δεν του επιτρέπει να κάνει ούτε ζέσταμα... «Δεν σκότωσε κανένα, και του φέρονται σα να είναι εγκληματίας» παραπονέθηκε στη «Sport» ο Μαρία Κασανόβας.
 Υπάρχουν τέσσερις λόγοι που μπορεί ο Σουάρες να είναι... νόμιμος στην Βαρκελώνη!
Να βάλουν τον Ουρουγουανό σε ένα ανοιχτό πούλμαν σε τουρ στη Βαρκελώνη, ώστε να τον βλέπουν ως τουρίστα. Ωστόσο, πρέπει να βεβαιωθούν πως όλοι στην πόλη θα ξέρουν την ώρα αναχώρησης
Να... νοικιάσουν έναν σωσία του Σουάρες, να τον έχουν στην αίθουσα Τύπου του Καμπ Νου, ο οποίος θα έχει ένα ακουστικό στο αυτί. Ο αληθινός Σουάρες θα βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα πιο πέρα και θα του μεταφέρει τις απαντήσεις.
Να χρησιμοποιήσουν την ίδια τεχνολογία, όπως αυτή του Σακούρ που έφερε στη σκηνή τον... Μάικλ Τζάκσον. Με ένα ολόγραμμα να προβάλλουν τον Σουάρες στον αγωνιστικό χώρο του Καμπ Νου, χωρίς ο παίκτης να πατά το πόδι του στον χλοοτάπητα. 
Να βάλουν τον πρόεδρο, Μπερτομέου να έχει έναν εικονικό Σουάρες, στα γόνατά του και να του λέει: «Πως αισθάνεσαι Λουίς; Πάντα ήθελες να παίξεις στη Μπαρτσελόνα; Η Ρεάλ μυρίζει όπως ένας γέρος... Χοχο... Μπράβο Λουίς»
Πηγή: gazzetta.gr

Κώστας Κουφός: Σπάνια προσόντα, μηδέν προσωπικότητα!!

Ο Αντώνης Καλκαβούρας εξηγεί γιατί ο Κώστας Κουφός, δεν έχει καταφέρει να ανταποκριθεί στις προσδοκίες του ταλέντου του και έχει γίνει έρμαιο του ατζέντη του, που φοβάται μήπως τον χάσει! Στην πρώτη του εμφάνιση με το εθνόσημο στο στήθος, όχι απλά άφησε τους πάντες με ανοικτό το στόμα και δικαίως αναδείχτηκε MVP του Eurobasket Εφήβων στην Μαδρίτη (2007), αλλά κίνησε το ενδιαφέρον αρκετών συλλόγων, που προσπάθησαν να τον πείσουν να παρακάμψει το κολέγιο και να αφοσιωθεί σε μία λαμπρά προδιαγραφόμενη επαγγελματική καριέρα στην Ευρώπη. Ο λόγος για τον γεννημένο στο Κάντον του Οχάιο, Κώστα Κουφό, έναν γρήγορο και ευκίνητο σέντερ (2,15), με εξαιρετικές κινήσεις, πολύ καλό μακρινό σουτ και μεγάλη έφεση στο ριμπάουντ, ο οποίος οδήγησε την Ελλάδα στην κατάκτηση της 2ης θέσης στην Ευρώπη.
Ο Ελληνοαμερικανός ψηλός με τα εντυπωσιακά προσόντα, αποφάσισε τελικά να δεχθεί την υποτροφία του κολεγίου του Οχάιο και μετά από μία αξιόλογη χρονιά ως «freshman» (μ.ο. 14,4π., 6,7ρ. & 1,8κοψ.) ως αντικαταστάτης του Γκρέγκ Όντεν (επελέγη στο νο1 του ντραφτ) αποφάσισε να δηλώσει συμμετοχή στο ντραφτ. Μέχρι πριν από την έναρξη της κολεγιακής σεζόν, θεωρούνταν ως «κλειδωμένη» επιλογή στη λοταρία (θέσεις 1-14) του ντραφτ του 2008, η πραγματικότητα όμως, τον βρήκε να «κατρακυλάει» στο νο23, ως επιλογή της Γιούτα Τζαζ. Στο σημείο αυτό, επιτρέψτε μου να κάνω μία παρένθεση, η οποία, στον άκρως επαγγελματικό κόσμο του μπάσκετ και δει στο ΝΒΑ, παίζει καθοριστικό ρόλο...
Η επιλογή του manager
Η στενή σχέση της οικογένειάς του με τον Άντι Μπουντογιάννη, που ζει στο κοντινό Κλίβελαντ, συνετέλεσε στο να επιλέξει ως εκπρόσωπό του (για το ΝΒΑ) τον Μαρκ Τέρμινι, του οποίου, ο ελληνοαμερικανός ατζέντης είναι χρόνια συνεργάτης. Για να πάρετε μία ιδέα, ο συγκεκριμένος manager, βρίσκεται στο νο70 της σχετικής λίστας των ατζέντηδων, ενώ οι μοναδικοί ενεργεία παίκτες του ΝΒΑ που εκπροσωπεί η εταιρία «Mark Termini Associates Inc.», είναι ο Γάλλος Κέβιν Σεραφέν (Ουάσινγκτον Ουίζαρντς) και ο ΠορτορικανόςΧουάν Χοσέ Μπαρέα (Μινεσότα Τίμπεργουλβς). Κλείνουμε αυτή την παρένθεση και προχωράμε.
Πιο «οικονομικός» δε γίνεται!
Όσοι προπονητές (Τζέρι Σλόαν και Κερτ Ράμπις) δούλεψαν με τον Κώστα Κουφό, «ερωτεύτηκαν» τα προσόντα του και την εργατικότητά του και δεν δίστασαν να δηλώσουν ότι είναι ένας παίκτης που μετά τα δύο-τρία πρώτα χρόνια στο ΝΒΑ, θα έχει μεγάλη εξέλιξη και θα κάνει σπουδαία καριέρα. Μεγάλο του πλεονέκτημα, η σπάνια «οικονομία» που χαρακτηρίζει το παιχνίδι του, αφού σε λίγο χρόνο συμμετοχής (από 4,8' έως 11,8' μ.ο.), τόσο στην Γιούτα (2008-10), όσο και στην Μινεσότα (2010-2011), «έπιανε» πολύ καλά νούμερα στην αξιολόγηση και έδειχνε ότι είναι ένας πολύ χρήσιμος παίκτης.
Αντάλλαγμα για... ψίχουλα, μετά την κορυφαία του σεζόν!
Ο Τζορτζ Καρλ στο Ντένβερ, ήταν ο πρώτος coach που αποφάσισε να τον εμπιστευτεί περισσότερο και η επιλογή του δικαιώθηκε. Μετά από μία αναγνωριστική σεζόν (μ.ο. 5,5π., 5,4ρ. & 0,9κοψ. σε 16,5'), πρόπερσι (2012-2013), ο έμπειρος Αμερικανός τεχνικός, παραγκώνισε τον Τζαβαλ Μαγκί που είχε υπογράψει 4ετές συμβόλαιο 44 εκατομμυρίων δολαρίων και τον καθιέρωσε στην βασική πεντάδα των Νάγκετς, που προκρίθηκαν στα πλέϊ-οφ με το καλύτερο ρεκόρ της ιστορίας τους (57-25). Ο Ελληνοαμερικανός σέντερ τον δικαίωσε απόλυτα (μ.ο. 8,0π., 6,9ρ. & 1,3κοψ. Σε 22,1'), αλλά ο αποκλεισμός των «σβώλων» από τους Γουόριορς στον 1ο γύρο, παρά το πλεονέκτημα της έδρας προκάλεσε την απόλυσή του και ο Κουφός, από ο βασικός σέντερ και από τις ευχάριστες εκπλήξεις της χρονιάς, δόθηκε ως αντάλλαγμα για... ψίχουλα (για τον Ντάρελ Άρθουρ και τα δικαιώματα του Γάλλου Ζοφρί Λοβέρν) στους Γκρίζλις, που ήθελαν έναν αξιόλογο back-up center, για να συμπληρώνει το κορυφαίο δίδυμο ψηλών του πρωταθλήματος, τον Μαρκ Γκαζόλ με τον Ζακ Ράντολφ.
«Δείξε μου το manager σου, να σου πω τι... παίκτης είσαι!»
Μετά απ' όλα αυτά, όσοι γνωρίζουν λίγο πως λειτουργεί η οικονομική κλίμακα στα συμβόλαια του ΝΒΑ, δεν θέλουν περισσότερα για να καταλάβουν ότι ο λόγος που η καριέρα του Κώστα Κουφού δεν έχει εκτοξευθεί, είναι ο ανίσχυρος manager με τον οποίο συνεργάζεται. Ποιος σοβαρός ατζέντης επιτρέπει να δοθεί ένας εξελίξιμος starter ως αντάλλαγμα για το... τίποτα και από βασικός να βρεθεί σε μία ομάδα, που δεν τον υπολογίζει παρά για έναν καθαρά συμπληρωματικό ρόλο; Πως είναι δυνατόν ένας 25χρονος σέντερ με ήδη 7ετή θητεία στο πρωτάθλημα και με αυτά τα προσόντα και με ουκ ολίγα κατατεθειμένα διαπιστευτήρια, να είναι εγκλωβισμένος σε συμβόλαια που δεν έχουν ξεπεράσει ποτέ το φράγμα των 3 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ με βάση την αξία του, αυτή τη στιγμή, θα έπρεπε να έχει υπογράψει ήδη το πρώτο πολυετές συμβόλαιο, που θα προέβλεπε τουλάχιστον τις διπλάσιες ετήσιες απολαβές. Σαν να μην έφτανε αυτό, ο Κουφός, μπαίνει στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του στους Γκρίζλις και ο χρόνος συμμετοχής που θα έχει στη νέα σεζόν, δύσκολα θα του επιτρέψει να ελπίζει σε μία καλύτερη συμφωνία, το επόμενο καλοκαίρι που θα είναι ελεύθερος! Ειδικότερα μάλιστα, αν την εκπροσώπησή του συνεχίσει να έχει ο Μαρκ Τέρμινι και ο Άντι Μπουντογιάννης, που πλέον ζουν απ' αυτόν και δείχνουν ότι φοβούνται το διόλου απίθανο ενδεχόμενο να τον χάσουν!
Φοβήθηκαν μήπως τον χάσουν!
Πως θα γίνει αυτό; Σύμφωνα με τον τρόπο σκέψης των εκπροσώπων του, που τον επηρεάζουν στο έπακρο, ο πολύ σημαντικός ρόλος που θα είχε στο Mundobasket και ο μεγάλος χρόνος συμμετοχής που θα του έδινε ο Φώτης Κατσικάρης, θα του έδινε την ευκαιρία να κάνει ένα σπουδαίο τουρνουά και να αυξήσει τις μετοχές του και στο ΝΒΑ. Δεν είναι και λίγοι οι ατζέντηδες που τον έχουν πλησιάσει στο παρελθόν, τάζοντάς του μεγαλύτερα συμβόλαια και καλύτερες αποδοχές... «Ως τώρα, ο αγαθός γίγας Κώστας έπαιζε καλή... άμυνα, αλλά επειδή πλέον ετοιμάζεται να παντρευτεί και ποιος ξέρει ίσως κάποια στιγμή πήξει το μυαλό του, καλύτερα είναι να φυλάξουμε την πλάτη μας!», δεν αποκλείεται να σκέφτηκαν οι δύο συνεργάτες, που βλέπουν τα εισοδήματά τους να μειώνονται δραστικά από χρονιά σε χρονιά... Αλλιώς δεν εξηγείται η απίστευτη κωλοτούμπα του Άντι Μπουντογιάννη στην τελευταία επικοινωνία που είχε με τον ομοσπονδιακό τεχνικό, από τον οποίο παρ' ολίγο να πέσει το τηλέφωνο. «Ο Κώστας αποφάσισε ότι είναι καλύτερο γι' αυτόν να δουλέψει μόνος του, παρά να παίξει στο Mundobasket με την Εθνική ομάδα!», του είπε... Καλά, σε μας κάνει πλάκα, ο Κουφός ξέρει τι εμπαιγμός γίνεται γύρω του... Αλλά είπαμε, αν μπορούσε να κρίνει, τώρα δεν θα ήταν ένας αναπληρωματικός σέντερ στο ΝΒΑ!
Το απόλυτο «θέατρο του παραλόγου»!
Για την ιστορία, αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Φώτης Κατσικάρης επικοινώνησε πρώτα με τον ίδιο τον παίκτη, αλλά στη σχεδόν ωριαία τηλεφωνική συζήτηση που είχαν, εκτός από τον ενθουσιασμό του Κουφού για την εκπροσώπηση της πατρίδας, δεν μπόρεσε να βγάλει ουσιαστικό συμπέρασμα. Γι' αυτό και η επικοινωνία συνεχίστηκε με τον ατζέντη του, Άντι Μπουντογιάννη, ο οποίος αρχικά προέβαλλε διάφορα εμπόδια, αλλά εν συνεχεία – προφανώς – πείστηκε και γι' αυτό «πούλησε» στον Κατσικάρη ότι ο Κώστας θα έρθει χάρη στη δική του μεσολάβηση. Μάλιστα, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ο ομογενής σέντερ είχε παραλάβει το εισιτήριό και ετοιμαζόταν να ταξιδέψει μαζί με την μέλλουσα σύζυγό του στην Ελλάδα, η οποία, προ ημερών έγραφε στο instagram: «Δύο μήνες διακοπές στην Ελλάδα»! Τι μεσολάβησε; Αν ο Κουφός μπορούσε να καταλάβει πόσο πολύ τον εκθέτουν οι στενοί συνεργάτες, τότε είχε πολύ σημαντικότερο status στο ΝΒΑ και θα ήταν για καμιά δεκαριά εκατομμύρια δολάρια πλουσιότερος... Προς το παρόν, παραμένει ένας πολύ προικισμένος μπασκετμπολίστας με καλή καρδιά, αλλά με μηδέν προσωπικότητα, κρίση και αυτοεκτίμηση... Τι να τους κάνει τέτοιους παίκτες η Εθνική ομάδα;
Πηγή: gazzetta.gr

Μανιάς, Διούδης και... ευρώ!!

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει στο blog του στο gazzetta.gr για την παντελή αδυναμία του ΑΡΗ όσο οι υποσχέσεις δεν γίνονται πράξεις, αλλά και τις διαφορές στην συμπεριφορά αθλητών και μάνατζερ.
Η εβδομάδα κλείνει με μία ακόμα παταγώδης αποτυχία από την πλευρά της διοίκησης αναφορικά με τις περιπτώσεις των Μανιά-Κύργια. Το είχα σημειώσει ουκ ολίγες φορές ότι σε αυτές τις περιπτώσεις ένα πράγμα και μόνο θα μπορούσε να μετρήσει. Να γίνει το ραντεβού και οι παίκτες να ξέρουν ότι στους λογαριασμούς τους έχουν μπει τα χρήματα που τους οφείλονταν. Όχι γιατί μπορεί να άλλαζαν γνώμη. 
Απλά θα μπορούσε ο ΑΡΗΣ να λειτουργήσει έχοντας το πάνω χέρι στην διαπραγμάτευση. Όση καλή διάθεση και πρόθεση και αν είχε ο Στεφανίδης που τους έδινε προσωπικές του επιταγές, αναδείχθηκε για μία ακόμα φορά η τεράστια αδυναμία ρευστότητας. Οι υποσχέσεις για χορηγίες και λεφτά έμειναν στα λόγια τουλάχιστον μέχρι σήμερα- γιατί ο Στεφανίδης υποστηρίζει ότι θα κάνει την ρελάνς την βδομάδα που έρχεται- και ο Άρης έγινε έρμαιο της απειλής για προσφυγή.
Έχασε άλλους δυο παίκτες και στο ρόστερ της ομάδας έχουν απομείνει 14 παίκτες συν 3 που είναι θέμα ημερών η αποδέσμευσή τους. Φυσικά η κατάσταση δεν σώζεται με τα 4-5 πιτσιρίκια που είναι να ανέβουν από την Κ20. Ο ΑΡΗΣ για να μπορεί να λέει ότι θα διεκδικήσει την άνοδο πρέπει πρώτιστα να δει να υλοποιούνται μέσα στην εβδομάδα οι υποσχέσεις περί χορηγιών. Αν βέβαια δεν υλοποιηθούν θα είναι και η τελευταία της διοίκησης Στεφανίδη. Αν υλοποιηθούν ο Καλαιτζίδης πρέπει να κάνει διάνα στις επιλογές 3 ξένων παικτών που βέβαια μπορούν να γίνουν και 5 με βάση τις τελευταίες πληροφορίες  και αυτό πραγματικά θα είναι πολύ σημαντικό και να πάρει άλλους 7-8 παίκτες κάτω των 24 από το πάνω ράφι.
Γίνεται; Εκτός από τους ανθρώπους που βρίσκονται αυτή την στιγμή στην ΠΑΕ και τον ίδιο τον προπονητή κανείς άλλος δεν το πιστεύει ότι μπορεί να συμβεί. Σε κάθε περίπτωση η εβδομάδα π0υ έρχεται θα είναι η πλέον καθοριστική και θα οδηγήσει τον ΑΡΗ στην επόμενη μέρα του με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.
Κλείνοντας θα ήθελα να καταγράψω συμπεριφορές. Αντιλαμβάνομαι 100% την πρόθεση του Κύργια να αποχωρήσει. Το ότι δεν έκανε μέχρι σήμερα προσφυγή με όσα τράβηξε πέρσι είναι προς τιμήν του και δεν χρειάζονται περισσότερες εξηγήσεις. Αντιλαμβάνομαι 100% την διάθεση και την πρόθεση του Μανιά να αποχωρήσει αφού δεν βλέπει καμία προοπτική και έχει φιλοδοξίες. Και τα δυο παιδιά δεν έδωσαν το παραμικρό δικαίωμα και είναι εξαιρετικοί χαρακτήρες.
Στην δεύτερη περίπτωση όμως τίθεται και ένα ηθικό ζήτημα. Ο Μανιάς πήρε το 90% του συμβολαίου του πέρσι μέσω τηλεοπτικών. Δεν είναι δυνατόν να πατάει στο...μπόνους συμμετοχών (30.000 μπόνους έδωσε ο Ηλιάδης!!!) και να λέει δεν γυρίζω. Και κυρίως δεν είναι δυνατόν να μην βοηθάει σε αυτή την περίπτωση ο εκπρόσωπός τους που πέρσι ο ΑΡΗΣ του έδωσε και τα οφειλόμενα από τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και τις νόμιμες προμήθειές του.
Θα πει κάποιος εύστοχα, μπορούσαν να κάνουν προσφυγή. Σωστά έχουν υπάρξει και χειρότερα στον Άρη κατά καιρούς.  Θα μπορούσε όμως να ψαχτεί απλά και μόνο για μία πρόταση έστω 100.000 για να ανταποδώσει στον Άρη όσα του προσέφερε πέρσι. Πάντως για να μην παρεξηγηθούμε κιόλας η ευθύνη της απώλειας είναι 100% της ΠΑΕ και κανενός άλλου.
Υπάρχουν όμως και θετικά παραδείγματα όπως η συμπεριφορά του Διούδη. Κι αυτός είχε να λαμβάνει κάποια χρήματα και θα μπορούσε να καταθέσει προσφυγή. Δεν το έκανε όμως και ήταν ξεκάθαρος στον εκπρόσωπό του να βρει ομάδα για να πάρει χρήματα ο Άρης. Και έτσι οι κίτρινοι θα πάρουν μία τεράστια ανάσα 250.000 ευρώ μετρητών που μπορούν να γίνουν και περισσότερα με τα ποσοστά μεταπώλησης κτλ. Υπάρχει ακόμα και στο ποδόσφαιρο ήθος σε ορισμένα παιδιά, ανεξάρτητα από το ποιος είναι ο μάνατζέρ τους ή αυτός που τους δελεάζει με μία πρόταση στο εξωτερικό.
ΥΓ1 Είναι εκπληκτικό ορισμένοι (όχι παράγοντες) να χαρακτηρίζουν λίγα τα λεφτά που θα πάρει ο Άρης για τον Διούδη (όντως θα μπορούσε να πάρει περισσότερα αν δεν ήταν με το μαχαίρι στον λαιμό) όταν από την άλλη επιμένουν να πάει στην Γ και επομένως (και) ο Διούδης να μείνει ελεύθερος! Οι ίδιοι να ασκούν κριτική που χάθηκαν Μανιάς- Κύργιας όταν επιμένουν ότι δεν πρέπει να παίξει ο ΑΡΗΣ στην Β΄. Δεν είναι οξύμωρο;
ΥΓ2 Εκτός του Ψηφίδη, υπάρχει και μέλος του ΔΣ του Ερασιτέχνη που έκανε κινήσεις για ΑΦΜ και μάλιστα με αμοιβή; Θα το πει ο ίδιος ή θα γίνουμε εμείς οι κακοί πάλι;
ΥΓ3 Υλοποίηση των υποσχέσεων, αλλιώς στο...καλό, αλλά στήριξη στην καψούρα μας με διαρκείας είπε ο SUPER-3 για να νιώσουν ορισμένοι που αποτρέπουν τον κόσμο από το να στηρίξει τον... ΑΡΗ
ΥΓ4 Ένα ραντεβού την Τρίτη, ένα την Τετάρτη και ένα την Πέμπτη. Χωρίς υπογραφές και λεφτά καλό θα ήταν η παραμονή να παραταθεί και ως την Παρασκευή. Την Μεγάλη...
ΥΓ5 Καλορίζικος και σιδεροκέφαλος ο Δημήτρης Πρίφτης στον Αυτοκράτορα!
YΓ6 Επειδή όλοι ασχολούνται με τον ΑΡΗ, μία ερώτηση. Η Λάρισα με ποιο ΑΦΜ κάνει τις μεταγραφές; Γιατί το παλιό έχει τα χρέη, αλλά το νέο δεν υπάρχει ακόμα...
Πηγή: gazzetta.gr

Η καλύτερη αλλά και η πιο ….επικίνδυνη!!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για την κλήρωση του Παναθηναϊκού με τη Σταντάρ Λιέγης και εξηγεί τους λόγους που είναι επικίνδυνη!  
Η Σταντάρ Λιέγης ήταν ό,τι καλύτερο μπορούσε να βρει ο Παναθηναϊκός στον δρόμο σε αυτό το πρώτο παιχνίδι στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Παράλληλα, όμως, είναι και η πιο επικίνδυνη κλήρωση!
Να τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Κόντρα σε Ζενίτ και Μπεσίκτας ο Παναθηναϊκός δύσκολα θα έκανε κάτι, κόντρα σε Λιλ θα είχε κάποιες πιθανότητες παραπάνω και κόντρα στην Κοπεγχάγη θα αισθανόταν, όπως αισθάνεται τώρα κόντρα στην Σταντάρ με την διαφορά ότι η ομάδα της Δανίας είναι σε μεγαλύτερη ετοιμότητα . Αρα η κληρωτίδα έκανε το …χατήρι του Παναθηναϊκού και του Γιάννη Αναστασίου.
Προσοχή δεν λέω ότι είναι φαβορί ο Παναθηναϊκός, λέω ότι είχε την καλύτερη δυνατή κλήρωση. Οι «πράσινοι» αντιμετωπίζουν μία ομάδα, η οποία έχασε το μεγαλύτερο αστέρι της στην επίθεση τον πρώτο της σκόρερ Μπατσουαγί και μία ομάδα, που στηρίζεται κυρίως σε νέα παιδιά με μεγάλο ταλέντο , παρά σε έμπειρους παίκτες με εξαίρεση τον Ντε Καμάργκο (είχε παίξει κόντρα στον Παναθηναϊκό και το 2010). Αρα σε αυτό μοιάζει με τον Παναθηναϊκό, για να μην πούμε ότι υστερεί κιόλας στην επίθεση όπου δεν φαίνεται να έχει ούτε Μπέργκ, ούτε Πέτριτς.Από κει και πέρα για όσους την έχουν δει από τα φιλικά κιόλας λένε ότι είναι μία ομάδα με μεγάλο ταλέντο στην επίθεση , αλλά με κενά στην άμυνα.
 Το εντυπωσιακό για την Σταντάρ πέρυσι ήταν ότι τερμάτισε στην πρώτη θέση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, αλλά έχασε τον τίτλο στα play off από την Αντερλεχτ. Έπαθε πραγματική καθίζηση, όταν για χάρη του πρωταθλήματος την περασμένη σεζόν άφησε το Europa League, όπου κυριολεκτικά πάτωσε στην φάση των ομίλων.
Την τελευταία φορά που ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε την Σταντάρ Λιέγης την πάτησε. Ηταν την περίοδο 2009-10 εν μέσω κρίσιμων αγώνων στο πρωτάθλημα με Αστέρα στην Τρίπολη(πήγε σε αυτό το ματς με δύο βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο) και Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ και οι «πράσινοι» προτίμησαν να ρίξουν μεγαλύτερο βάρος στο πρωτάθλημα ενώ στο πρώτο  ματς στο ΟΑΚΑ είχαν και την απουσία του βασικού τους γκολκίπερ Τζόρβα, που ήταν σε καλή κατάσταση , που αποδείχθηκε καθοριστική.
Ο Παναθηναϊκός έχοντας αποκλείσει με δύο νίκες την Ρόμα πίστεψε ότι εύκολα, δύσκολα θα πέρναγε και ταυτόχρονα θα εξασφάλιζε το πρωτάθλημα. Το πρωτάθλημα το πήρε, αλλά η πρόκριση χάθηκε μέσα στο ΟΑΚΑ , όταν η Σταντάρ έφερε τα πανω-κάτω και νίκησε με 3-1. Η ρεβάνς στο Βέλγιο είχε διαδικαστικό χαρακτήρα ο Παναθηναϊκός το πάλεψε, έχασε, όμως, με 1-0 και εκεί και δεν προκρίθηκε στους «8» του Europa League χάνοντας μία μεγάλη ευκαιρία.
Γιατί είναι η πιο επικίνδυνη κλήρωση για τον Παναθηναϊκό; Πρώτον διότι οι περισσότεροι φίλοι του –κακώς για μένα-θα τον χρεώσουν φαβορί και θα είναι υποχρεωμένοι οι παίκτες του να περάσουν το εμπόδιο, αλλιώς θα θεωρηθεί αποτυχία. Κάτι που φυσικά δεν θα γινόταν σε περίπτωση αποκλεισμού από Ζενίτ, Μπεσίκτας, Λιλ.
Δεύτερον ο Παναθηναϊκός έχει μία τρομακτικά αρνητική παράδοση με ομάδες από το Βέλγιο. Επτά φορές έχει αντιμετωπίσει Βέλγικες ομάδες και έχει μόλις δύο προκρίσεις και ΚΑΜΙΑ νίκη στο Βέλγιο! Οι προκρίσεις ήρθαν επί της Ντάριγκ την περίοδο 1968-69 για το κυπελλούχων και επί της Αντερλεχτ την περίοδο 2002-03 για το ΟΥΕΦΑ.
Τις επόμενες ημέρες θα μπορούμε να πούμε περισσότερα. Η αίσθησή μου είναι, ότι ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να κοιτάξει να σπάσει την παράδοση και να κερδίσει στο Βέλγιο στο πρώτο ματς , για να μπορέσει στην Λεωφόρο με τον κόσμο στο πλευρό του και με λιγότερο άγχος να πάρει την πρόκριση. Διότι αν χάσει στο πρώτο παιχνίδι θα είναι δύσκολο να το γυρίσει μετά. Με λίγα λόγια να κάνει στην Σταντάρ, ότι του έκανε η Βέλγικη ομάδα το 2010. Όπως κέρδισε στο ΟΑΚΑ με 3-1, να πάει να κερδίσει μέσα στο Βέλγιο. Για να το πετύχει θα πρέπει οι παίκτες του να μπουν με την νοοτροπία του αουτσάϊντερ και να έχουν πολύ καλή αμυντική λειτουργία. Αν αυτό συμβεί ευκαιρίες οι «πράσινοι» στην επίθεση με Μπέργκ και Πέτριτς θα βρουν…
Πηγή: gazzetta.gr

Ελκυστικός και ποιοτικός ο νέος Θρύλος!!

Ο Ηρακλής Αντύπας γράφει για τον νέο Ολυμπιακό και τα στοιχεία που συντελούν στο ότι φέτος θα παίζει ελκυστικότερο ποδόσφαιρο.
Οι πρώτες εικόνες από το νέο Θρύλο, είναι άκρως ενθαρρυντικές. Μπορεί να βρισκόμαστε στην αρχή της προετοιμασίας και να μην έχουν μπει ακόμα στην ομάδα βασικά γρανάζια, όπως είναι οι διεθνείς, αλλά και οι τελευταίες μεταγραφικές κινήσεις, ωστόσο ο Ολυμπιακός δείχνει ότι και φέτος θα παίζει ελκυστικό ποδόσφαιρο.
Όπως δηλαδή έκανε στο μεγαλύτερο διάστημα της περσινής σεζόν (αφήνουμε εκτός το τελευταίο κομμάτι, αλλά αυτό συμβαίνει σχεδόν πάντα καθώς η ομάδα έχει ξεμείνει από στόχους και είναι δύσκολο οι παίκτες να κρατηθούν σε εγρήγορση) και φυσικά ο φετινός στόχος είναι να βελτιώσει ακόμα περισσότερο την εικόνα του.
Μετά τα πρώτα δύο φιλικά και με αντιπάλους ομάδες, σαφώς πιο έτοιμες (τα πρωταθλήματά τους αρχίζουν λίαν συντόμως) είδαμε τους «ερυθρόλευκους», να πιέζουν ψιλά, να πρεσάρουν να προσπαθούν να παίξουν γρήγορα και να δημιουργούν ευκαιρίες.
Πάμε τώρα και στα πρόσωπα. Αν και είναι νωρίς για εξαγωγή συμπερασμάτων, μέχρι στιγμής οι Κασάμι, Ελαμπντελαουί και Ντοσεβί (από τους ξένους) δείχνουν πολύ καλά στοιχεία. Για τον πρώτο, είμαστε βέβαιοι ότι θα τον λατρέψει το Καραϊσκάκη. Παίκτης που ξέρει μπάλα, έχει αρχοντικό, αλλά και δυναμικό στιλ και βγάζει ενέργεια στο παιχνίδι του.
Ο Ελαμπντελαουί πιθανότατα θα δικαιωθεί, όταν είχε πει ότι θα παίζει βασικός. Σύγχρονο μπακ, που όχι μόνο δεν εγκαταλείπει την θέση του, αλλά όταν ανεβαίνει (και το κάνει συχνά…) είναι πηγή κινδύνων για την αντίπαλη άμυνα.
Ο τρίτος, ο Ντοσεβί είναι εξτρέμ… υδραυλικός. Δηλαδή, μπορεί να χαζέψει τον αντίπαλο. Ωστόσο, με αυτά που μέχρι στιγμής έχουμε δει, δεν… αφήνει στην άκρη τα αμυντικά του καθήκοντα.
Από τους έλληνες τέλος, ο Κολοβός έχει το ταλέντο να εξελιχθεί και να γίνει απαραίτητος στους πρωταθλητές και ο Αυλωνίτης, να προστεθεί στην λίστα με τους καλύτερους αμυντικούς του πρωταθλήματος. Γιατί, αν μη τι άλλο, ο Θρύλος έχει ουκ ολίγες ποιοτικές επιλογές στο κέντρο της άμυνας.  
Πηγή: gazzetta.gr

Ο Πουλίδο εκτός πρεμιέρας, κράξιμο από οπαδούς!!

Το σήριαλ... Πουλίδο τελειώνει, ο παίκτης έμεινε εκτός αποστολής για την πρεμιέρα και οι οπαδοί της Τίγκρες τον «κράζουν» για τη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό.
Θέμα... ωρών είναι πλέον η έλευση του Αλαν Πουλίδο στον Ολυμπιακό σύμφωνα με τους Μεξικάνους, βάζοντας έτσι τέλος στο... σήριαλ του καλοκαιριού. Ο παίκτης δεν συμπεριλήφθηκε στην αποστολή για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος με την Ατλας, αφού δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής.
Τον λόγο πλέον έχει η Ομοσπονδία της χώρας, δεν έχει δηλώσει τον παίκτη και είναι σε επαφές με τον μάνατζέρ του και τον σύλλογο, ώστε να δώσει οριστική λύση στο θέμα. Ο Πουλίδο έχει υπογράψει στους Πειραιώτες και ο κόσμος της μεξικάνικης ομάδας άρχισε το... κράξιμο. Οι οπαδοί της δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν πως ο αγαπημένος τους παίκτες θα αποχωρήσει και βγάζουν την οργή τους στα social media. Μάλιστα, είναι πιθανό ο παίκτης να μην έρθει στην Ελλάδα, αλλά να συμπεριληφθεί στην αποστολή των «ερυθρόλευκων» στις Ηνωμένες Πολιτείες. Εξάλλου, ο Πουλίδο πριν υπογράψει πέρασε ιατρικές εξετάσεις στην Ιταλία.
Πηγή: gazzetta.gr

Ο Πάνθηρας και ο Ελβετός!!

Ο Δημ. Καρμοίρης γράφει τα συμπεράσματα του από τον Ολυμπιακό: Ο Αυλωνίτης και τα αυτοκόλλητα Panini, ο "Ιέρο" Κασάμι, ο Σαβιόλα αλλά και ο Λούκι Λουκ μιας Μπάρνσλει και νυν του ΠΑΟ! Όταν ο Δημήτρης Κολοβός ολοκλήρωνε πριν λίγο καιρό μια εξόχως σημαντική και πολύπλευρα γόνιμη, ηγετικής "υφής" χρονιά με τον Πανιώνιο και κατηφόριζε προς λιμάνι ώστε να ντυθεί επίσημα στα ερυθρόλευκα, έκανα την πρόβλεψη ότι ο Ολυμπιακός θα βρει στο πρόσωπο του, τον τέταρτο "Πάνθηρα" εκφοβισμού των αντιπάλων, σε ακολουθία των Μανιάτη, Σιόβα, Σάμαρη!
Στον απόηχο του δεύτερο φιλικού στο Ζέεφελντ όμως υπήρξαν σημάδια αναθεώρησης του ανωτέρω ισχυρισμού, υπό την αίρεση μήπως τα "διαμάντια" από το... μεταλλείο της Ν. Σμύρνης γίνουν τελικά... πέντε, με την προσθήκη και του Τάσου Αυλωνίτη ...
Δεν στέκομαι τόσο στο γκολ που σημειώνει με αντανακλαστικά και τεχνική τελειώματος (στο φάουλ του Κασάμι) που θα ζήλευαν αρκετοί επιθετικοί οι οποίοι προφανώς και την ξέρουν καλύτερα τη δουλειά. Είναι αξιοσημείωτη η όλη αμυντική συμπεριφορά του, η έλλειψη τρακ που δείχνει εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του και όλα μαζί την ταχύτητα με την οποία δείχνει να εγκληματίζεται σ αυτό το νέο απαιτητικό περιβάλλον ο πληθωρικός στόπερ.
Που αν μη τι άλλο θέλει να μιμηθεί τον άλλοτε "κυανέρυθρο" Δημήτρη Σιόβα και να πάρει στοιχεία και διδάγματα από συναδέλφους του στην ίδια θέση (Αμπιντάλ, Αβραάμ) τους οποίους κάποτε θα θαύμαζε σε... αυτοκόλλητα της Panini και τώρα με τιμή και δέος τους έχει στο πλευρό του. Συμπαίκτες και μέντορες!
Ο Αυλωνίτης, που ασφαλώς έχει πάρα πολύ δουλειά ακόμα ωστόσο φαίνεται να έχει τα φόντα να "βγει" στον Ολυμπιακό και κάποιοι ακόμα παίκτες που ξεχώρισαν στο φιλικό με τη Ντιναμό Κιέβου, όπως ο Κασάμι ή ο Ντοσεβί και ο Ομάρ στο προηγούμενο τεστ με την Κράσνονταρ, αυτοί και μόνο μπορούν να αποτελέσουν στοιχεία κριτικής ατομικού επιπέδου.
Για το ομαδικό δεν έχεις να πεις κάτι συμπερασματικό αφού σε τέτοια εποχή, των 10 ημερών προετοιμασίας, με τον προπονητή να εστιάζει στο ξεσκαρτάρισμα και ξε-φόρτωμα του υπεράριθμου ρόστερ, χρησιμοποιώντας αναγκαστικά δύο 11άδες, η συνολική κριτική είναι εκτός...πνεύματος. Και φυσικά ούτε τα αποτελέσματα έχουν κάποιο ιδιαίτερο νόημα, πλην του πρεστίζ της ομάδας.
Δεν είναι δηλαδή και ό,τι το καλύτερο να δέχεσαι 4 γκολ και να διασύρεσαι, ειδικ από υποδεέστερους αντιπάλους, έστω κι αν ακόμα παίζεις και με παίκτη λιγότερο, όπως ο Παναθηναικός τις προάλλες.
Πέραν του Αυλωνίτη λοιπόν για να επανέλθουμε στο ατομικό μικροσκόπιο του φιλικού του Ολυμπιακού με τους Ουκρανούς, ο Παιτίμ Κασάμι φάνηκε ότι θα είναι βασικό εργαλείο του Μίτσελ στη μεσαία γραμμή της νέας ομάδας. Ο Ελβετός δικαιολόγησε όλα τα στοιχεία που τον έφεραν από την Premier στην Ελλάδα: Δυνατός, με πολύ γερά πατήματα, "αεράτος" γενικά, σαν να παίζει χρόνια στους πρωταθλητές, υπέροχο αριστερό πόδι, για passing game και στημένα, ένα "8άρι με τα όλα του".
ιέρο" έσπευσαν να γράψουν γι αυτόν. Στην ποδοσφαιρική πεποίθηση και στη σιγουριά και "αλφαδιά" της αριστεροπόδαρης δράσης μάλλον ναι σαν τον Στολτίδη μοιάζει. Ο Κασάμι όμως είναι πιο ευέλικτο σκαρί και ταχύτερος μέσος, με ή χωρίςς μπάλα, τρέχοντας και καλύπτοντας και τους κενούς χώρους.
Την Τετάρτη φάνηκε εξάλλου ότι ο Σαβιόλα πράγματι σκοπεύει φέτος να θυμηθεί τον παλιό χαρισματικό εαυτό και φήμη του. Κι αν είναι υγιής αυτή τη χρονιά, χωρίς απρόοπτα και τραυμαυτισμούς να δικαιολογήσει το δαπανηρό ντύσιμο του στα ερυθρόλευκα.
Χτίσιμο ομάδας πριν την τελική φάση του μονταρίσματος κάπου εκεί στο πρώτο 10ήμερο του Αυγούστου όταν και θα συμπληρώνεται το εύλογο διάστημα του ενός μήνα προετοιμασίας, θα αρχίσουμε κάπως να βλέπουμε από την προσεχή εβδομάδα, μέσα από το τουρνουά των "βαρέων ονομάτων" στις ΗΠΑ.
Υ.Γ. Στι(υ)λ και φαντασία... καρτούν ΛΟΥΚΙ Λουκ! Κάπου διάβαζα το παλμαρέ του, με 6 σερί χρόνια να παλεύει με την Μπάρνσλει για την αποφυγή του υποβιβασμού από την Championship, καλύτερη θέση κατάταξης στο πρωτάθλημα την 17η και κάπου 160 τόσα γκολ παθητικό!
Κάποτε ο Παναθηναικός έκανε πρωταθλητισμό... Μια φορά και έναν καιρό...
Υ.Γ.1 Ο Ολυμπιακός, ΠΑΕ και Ερασιτέχνης, ενιαίος, κραταιός, πανίσχυρος πρωταθλητής σε όλα τα σπορ με σταθερό εγγυητή τον πρόεδρο του. Που μιλάει πάντα με έργα και πράξεις ουσίας. Ωφέλιμες για τον σύλλογο αλλά και την κοινωνία. Όπως με την τελευταία πολύτιμη συνεισφορά του στον ελληνικό πολιτισμό, χρηματοδοτώντας τη διάσωση του σημαντικού μνημείου "Νίκος Καζαντζάκης".
Πηγή: sportdog.gr