Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012

Σχολεία χωρίς πετρέλαιο...!!

Τον κίνδυνο να μην έχουν τα σχολεία τους απαραίτητους πόρους για την κάλυψη των λειτουργικών τους εξόδων τη νέα χρονιά επισημαίνει η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας σε επιστολή της προς τον υπουργό Παιδείας, Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, από τον οποίο ζητά άμεση συνάντηση «προκειμένου να διευθετηθεί το ζήτημα της καταβολής της δεύτερης δόσης από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ) προς τους δήμους».
Σχολεία χωρίς πετρέλαιο...

Σύμφωνα με το in.gr, οι εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης υπενθυμίζουν ότι εκκρεμεί από την περασμένη χρονιά η καταβολή της δεύτερης δόσης, η οποία αναμενόταν να καταβληθεί τον Απρίλιο. «Κατά συνέπεια επιβάλλεται η άμεση εκταμίευσή της, γιατί σε διαφορετική περίπτωση η δραματική οικονομική κατάσταση των σχολείων εγκυμονεί σοβαρά προβλήματα για την ομαλή λειτουργία τους» τονίζεται στην επιστολή.
Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας ζητεί να δοθεί έκτακτη επιχορήγηση στις σχολικές επιτροπές, δεδομένου ότι η πρώτη δόση του 2012, που δόθηκε τον Φεβρουάριο, ήταν μειωμένη κατά 33% σε σχέση με το 2011, ενώ παράλληλα έχει αυξηθεί ο ειδικός φόρος κατανάλωσης του πετρελαίου. «Είναι σίγουρο πως τα σχολεία θα αδυνατούν να αγοράσουν το πετρέλαιο που απαιτείται για τη θέρμανση τον επόμενο χειμώνα» επισημαίνει το συνδικαλιστικό όργανο των δασκάλων.
Στο πλαίσιο αυτό, η ΔΟΕ επιθυμεί να εξαιρεθούν οι σχολικές επιτροπές από την αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα.
Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας καταγγέλλει, εξάλλου, την απόφαση της κυβέρνησης για πρόσληψη μόλις 200 εκπαιδευτικών στην πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, τη στιγμή που οι αποχωρήσεις λόγω συνταξιοδότησης αναμένεται να ξεπεράσουν τις 5.000.
Σημειώνεται ότι, με αιχμή τα οικονομικά, η ΔΟΕ έχει κηρύξει ήδη την πρώτη απεργία της απεργία για τις 12 Σεπτεμβρίου, ενώ στις 11 Σεπτεμβρίου, ημέρα του αγιασμού, οι δάσκαλοι θα προχωρήσουν σε συμβολικό αποκλεισμό των διευθύνσεων εκπαίδευσης σε όλη τη χώρα.

Και ο Φαν Πέρσι με σουτιέν; (ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)

Μόδα έχει γίνει στους ποδοσφαιριστές το... αθλητικό σουτιέν. Με τέτοιο εσώρουχο εμφανίστηκε ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι μετά το φιλικό της Άρσεναλ με την Κολωνία.
Και ο Φαν Πέρσι με σουτιέν; (ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)
Υπενθυμίζεται πως με σουτιέν είχε εμφανιστεί και ο Πουγιόλ Τι διάολο έπαθαν όλοι και φοράνε σουτιέν;



 πηγή: sportdog.gr  











"Ο Κατσικοκέρης θέλει μόνο Άρη"

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται ο ατζέντης του Νίκου Κατσικοκέρη, Νίκος Ζαφειρόπουλος, ο οποίος σε λίγη ώρα θα βρίσκεται στο «Κλ. Βικελίδης» για να μιλήσει με τους ανθρώπους του ΑΡΗ.
"Ο Κατσικοκέρης θέλει μόνο Άρη"
«Ο Νίκος θέλει να παίξει στον Αρη, παρότι έχει άλλες δύο προτάσεις από τη Σούπερ Λίγκα» δήλωσε πριν λίγο ο κ. Ζαφειρόπουλος και πρόσθεσε: «Θα έχω συνάντηση με τη διοίκηση του Αρη, θα είμαι στο γήπεδο για να δούμε το φιλικό με τη Βέροια. Δεν είναι εύκολη περίπτωση όμως. Ο Νίκος θέλει να παίξει στον Αρη, αλλά έχει συμβόλαιο για άλλα δύο χρόνια με τον Εργοτέλη. Ο Εργοτέλης δεν το συζητάει για δανεισμό, μόνο για κανονική μεταγραφή. Θα δούμε τι μπορεί να γίνει. Ισως με κάποιο ποσό και κάποια έμψυχα ανταλλάγματα καταλήξουμε κάπου. Θα δούμε».
Συνεπώς, μέχρι το βράδυ αναμένονται οριστικές εξελίξεις στην υπόθεση του Κατσικοκέρη…
Πηγή: allaboutaris.com

Ανακοίνωσε Γκέντσογλου η Λιβόρνο!!

Δανεικός στην Λιβόρνο παραχωρήθηκε ο Σάββας Γκέντσογλου από την Σαμπντόρια στην οποία μεταγράφηκε τον περασμένο Ιανουάριο από την ΑΕΚ.
Ανακοίνωσε Γκέντσογλου η Λιβόρνο
Ο 22χρονος μέσος από την Αλεξανδρούπολη, δεν πήρε παρά ελάχιστα λεπτά συμμετοχής στα δύο από τα τρία έως τώρα φιλικά προετοιμασίας των Ντοριάνι και δεν πρόκειται να τους ακολουθήσει στην Serie A, παραμένοντας στην Serie B με την Λιβόρνο μετά από απόφαση του Τσίρο Φεράρα, του προπονητή της Σαμπντόρια προκειμένου να πάρει παιχνίδια στα πόδια του.

πηγή: sportdog.gr   


Τα πρώτα ονόματα διαιτητών για τον πίνακα της Super League!

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση της ΚΕΔ για το θέμα καταρτισμού των νέων πινάκων διαιτησίας. Η συνεδρίαση άρχισε με πολύωρη καθυστέρηση λόγω όσων συνέβησαν το πρωί στην ΕΠΟ
Τα πρώτα ονόματα διαιτητών για τον πίνακα της Super League
Σύμφωνα με πληροφορίες, με την ανακοίνωση των πινάκων αναμένεται να υπάρξουν άμεσες αντιδράσεις ενώ λέγεται πως οι αποφάσεις για τους διαιτητές και τους παρατηρητές θα λειφθούν κατά πλειοψηφία.
Ήδη από την συνεδρίαση έχουν αρχίσει να διαρρέουν τα πρώτα ονόματα που αφορούν τον πίνακα της Σούπερ Λίγκας και τα οποία σας τα μεταφέρουμε με κάθε επιφύλαξη.
Εκτός πίνακα θα βρεθούν οι Σπύρος Σελίμος και Δημήτρης Κύρκος ενώ τρία από τα νέα πρόσωπα στην Σούπερ Λίγκα θα είναι οι Σταύρος Μάνταλος, Στέφανος Μαντάκης και Κώστας Ιωαννίδης.
Πηγή: soccerplus.gr

Γερουσιαστής σκότωσε κατά λάθος τη γραμματέα του παίζοντας με ένα Ούζι!!

Ένας Ταϊλανδός γερουσιαστής ομολόγησε σήμερα ότι σκότωσε κατά λάθος τη γραμματέα του παίζοντας με ένα οπλοπολυβόλο Ούζι.
Γερουσιαστής σκότωσε κατά λάθος τη γραμματέα του παίζοντας με ένα Ούζι!
Σύμφωνα με την εφημερίδα Bangkok Post ο Μπουνσόνγκ Κοβαβισάρατ, 55 ετών, γερουσιαστής της επαρχίας Μάε Χονγκ Σον, είπε στην αστυνομία ότι πυροβόλησε τη 46χρονη γραμματέα του, Τσανάκραν Ντέτκαρντ, το βράδυ της Κυριακής ενώ βρίσκονταν σε ένα εστιατόριο στο Πράε, 550 χιλιόμετρα βορείως της πρωτεύουσας Μπανγκόκ.


Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα ο Μπουνσόνγκ έβγαλε το Ούζι ενώ περίμεναν να τους σερβίρουν το φαγητό τους και κατά λάθος πυροβόλησε την Τσανάκραν στο στομάχι. Η άτυχη γυναίκα πέθανε λίγη ώρα αργότερα στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε. Η αστυνομία δεν μπορεί να συλλάβει τον Μπουνσόνγκ επειδή έχει ασυλία λόγω της ιδιότητάς του.

πηγή: newspost.gr

Κι άλλη περίπτωση Σταφυλίδη; (ΒΙΝΤΕΟ)

Ότι τον Μαυρία τον έχουν σε περίοπτη θέση στα μπλοκάκια τους πολλοί σκάουτερ ευρωπαϊκών κλαμπ, ειδικά μετά την πορεία της Νέων ως τον τελικό του Ευρωπαϊκού, το ξέραμε. Κάτι άλλο δεν ξέραμε...
Κι άλλη περίπτωση Σταφυλίδη; (ΒΙΝΤΕΟ)
Πως τα δύο υπέροχα γκολ που πέτυχε ο 18χρονος μεσοεπιθετικός του Παναθηναϊκού στα δύο παιχνίδια με τη Μάδεργουελ για τον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League, έβαλαν σε πειρασμό κάποιους ευρωπαϊκούς συλλόγους, που σκέφτονται να κάνουν από τώρα κίνηση για να τον αποκτήσουν από τον Παναθηναϊκό.
Όπως ψάρεψε ο σκύλος από την πιάτσα των μανατζαραίων, ένας από αυτούς τους συλλόγους είναι η Στουτγκάρδη, ενώ τον έχει τσεκάρει κι άλλη ομάδα από την Bundesliga. Κάποιοι, μάλιστα, λένε πως αυτή η άλλη ομάδα θα έχει προβάδισμα αν αποφασίσει να κάνει επίσημη πρόταση, επειδή "έχει καλές σχέσεις με τον Παναθηναϊκό". Βρε, λέτε να είναι η Βόλφσμπουργκ, με την οποία οι πράσινοι έχουν καλή σχέση από τον "δανεισμό" του Σισοκό;
Σε κάθε περίπτωση, πάντως, ο Μαυρίας είναι "δεμένος" από τον Παναθηναϊκό. Πρόσφατα, τον Ιούνιο, είχε υπογράψει συμβόλαιο ως το 2016, οπότε όποια ομάδα θελήσει να τον αποκτήσει, θα πρέπει να τα "στάξει" χοντρά στους πράσινους για να τον αποκτήσει. Αν και, όπως ακούσαμε, οι Γερμανοί το βλέπουν αλλιώς το πράγμα. Προτιμούν όταν αποκτούν νέους παίκτες να τους αφήνουν να "ψηθούν" στην ομάδα που τους ανέδειξε ως "δανεικούς" (κλασικό παράδειγμα η περίπτωση Σταφυλίδη, που μένει για ένα χρόνο στον ΠΑΟΚ παρότι αποκτήθηκε από την Μπάγερ Λεβερκούζεν) και μετά να τους εντάσσουν στην Bundesliga πιο έτοιμους, λόγω των περισσότερων παραστάσεων που αποκτούν. Λέτε ο Μαυρίας να γίνει Σταφυλίδης Νο2;





πηγή: sportdog.gr   

Αναδίπλωση Πανιωνίου για Τσακίρη...!!

Σε μια προσπάθεια να «πέσουν» οι τόνοι στη κόντρα μεταξύ Πανιώνιου και Κωνσταντίνου Τσακίρη, η «κυανέρυθρη» ΠΑΕ εξέδωσε ανακοίνωση τονίζοντας ότι οποιαδήποτε κριτική γίνεται προς το πρόσωπο του πρώην προέδρου της ομάδας, είναι πάντα καλοπροαίρετη.
Αναδίπλωση Πανιωνίου για Τσακίρη...
Η διοίκηση της ομάδας μπορεί να είναι ενοχλημένη για τα εξώδικα που δέχεται κατά καιρούς από τον κ. Τσακίρη, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι τον σέβεται απόλυτα για την προσφορά του.
Μάλιστα, έκανε κάλεσμα στον πρώην «ισχυρό άνδρα» του Πανιώνιου να εμπλακεί και πάλι ενεργά στα δρώμενα του «Ιστορικού», σε μια δύσκολη συγκυρία για το σύλλογο.
Η ανακοίνωση της ΠΑΕ:
«Κάθε φορά που ως ΠΑΕ Πανιώνιος αναφερόμαστε στον κ. Τσακίρη, δεχόμαστε εξώδικα για συκοφαντική δυσφήμηση. Το ίδιο συνέβη και με την από 16/7/2012 ανακοίνωση της ΠΑΕ. Έχουμε δηλώσει κατ' επανάληψη ότι σεβόμαστε την τιμή, την υπόληψη και την προσωπικότητα του κ. Τσακίρη και αναγνωρίζουμε την προσφορά του στον Πανιώνιο. Η όποια αναφορά γίνεται στο πρόσωπό του κ. Τσακίρη, έστω και αν κάποτε ενέχει κάποια στοιχεία κριτικής, γίνεται καλόπιστα και ως μοναδικό στόχο έχει να τον ενεργοποιήσει περισσότερο ως ισχυρό μέλος της Πανιώνιας οικογένειας ώστε να βοηθήσει και αυτός τον Σύλλογο στην κρισιμότερη φάση της ιστορίας του».
Πηγή: sport-fm.gr

Το βράδυ οι αποφάσεις για τις μεταγραφές!!

Οι Βλάχος και Τσιάρτας έδωσαν ραντεβού για το βράδυ, όπου θα μιλήσουν και θα παρθούν αποφάσεις για τις μεταγραφές
Το βράδυ οι αποφάσεις για τις μεταγραφές
Σύμφωνα με το aek365, το πρωί μετά την προπόνηση δεν μίλησαν τελικά με λεπτομέρειες σχετικά με τις μεταγραφές, αποφασίζοντας να τα πουν αναλυτικά το βράδυ της Δευτέρας. Εκεί θα θέσουν επί τάπητος τα πάντα όσον αφορά το ρόστερ και τις μεταγραφές. Πάντως ο Βασίλης Τσιάρτας τα είπε για αρκετή ώρα με τον Θωμά Μαύρο.

"Μια εικόνα αξίζει χίλιες λέξεις" (ΦΩΤΟ)

Η ΠΑΕ Πανθρακικός έσπευσε να απαντήσει  σε δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για έλλειψη φορολογικής ενημερότητας, παραθέτοντας... αποδείξεις!.
"Μια εικόνα αξίζει χίλιες λέξεις" (ΦΩΤΟ)
Η διοίκηση των νεοφώτιστων ανήρτησε στην επίσημη ιστοσελίδα της φωτογραφία της φορολογικής ενημερότητας.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Επειδή πολλά γράφονται και ακόμη περισσότερα ακούγονται, καλό είναι όποιος πιάνει ένα στυλό ή πληκτρολογεί ένα θέμα και το «ανεβάζει» στο διαδίκτυο να ρωτάει και να μαθαίνει. Μια ερώτηση ποτέ δεν έκανε κακό. Δεν μπαίνουμε καν στον κόπο να διαψεύσουμε. Εξάλλου μια εικόνα αξίζει χίλιες λέξεις».

Γυμνή διαμαρτυρία για την Ταϊβάν! (ΒΙΝΤΕΟ)

Το 23χρονο μοντέλο απο την Ταϊβάν Huang Shih-ting γνωστή και ως Miko Huang, προχώρησε σε γυμνή διαμαρτυρία!
Η Huang γδύθηκε για να διαμαρτυρηθεί κατά της απόφασης για την απομάκρυνση της σημαίας της χώρας της από τους Ολυμπιακούς Αγώνες εξαιτίας της Κίνας.
Οι σημαίες των χωρών που συμμετείχαν στους Ολυμπιακούς είχαν αναρτηθεί στο Πικαντίλι του Λονδίνου, αλλά εκείνη της Ταϊβάν κατέβηκε, μετά από επίσημο αίτημα της Κίνας. Ας δούμε τι έχει να μας πει το μοντέλο από την Ταϊβάν.
Πηγή: thesporters.com












Τέλος το αναλογικό σήμα και σε ΕΡΤ!!

Όπως είχε γίνει γνωστό, τα κανάλια της ΕΡΤ ήταν τα μόνο που είχαν αναλογικό σήμα, το οποίο θα ήταν μέχρι να ολοκληρωθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Έτσι από τις 17 Αυγούστου, όσοι επιθυμούν να δουν τα συγκεκριμένα κανάλια θα πρέπει να προμηθευτούν τους αποκωδικοποιητές.
Τέλος το αναλογικό σήμα και σε ΕΡΤ
Για το θέμα αυτό η ΕΡΤ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία αναφέρει: «Η ΕΡΤ υπενθυμίζει ότι από τις 17 Αυγούστου θα διακοπεί η αναλογική μετάδοση της ΝΕΤ, της ΕΤ1 και της ΕΤ3 από το Κέντρο Εκπομπής Υμηττού, βάσει της κείμενης νομοθεσίας.
Η ψηφιακή μετάδοση της ΝΕΤ, της ΕΤ1, της ΕΤ3, της ΕΡΤHD και πέντε ραδιοφωνικών προγραμμάτων της ΕΡΑ (NET FM, Δεύτερο, Τρίτο, ΕΡΑ ΣΠΟΡ και KOSMOS) από τον Υμηττό συνεχίζεται κανονικά από τον δίαυλο 52 (722 MHz).
Οι τηλεθεατές της Αττικής, για να λαμβάνουν επίγειο ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα, πρέπει να διαθέτουν τηλεοπτική συσκευή με ενσωματωμένο αποκωδικοποιητή MPEG 4 ή θα χρειαστούν εξωτερικό ψηφιακό δέκτη MPEG 4.
Η αναλογική μετάδοση των τριών καναλιών της ΕΡΤ-ΝΕΤ (δίαυλος 34 UHF), ΕΤ1 (δίαυλος 56 UHF και 11 VHF) και ΕΤ3 (δίαυλος 5 VHF), από το Κέντρο Εκπομπής Πάρνηθας, συνεχίζεται κανονικά».
Πηγή: gazzetta.gr

Τι να τον κάνεις τον τερματοφύλακα;; (ΒΙΝΤΕΟ)

Στο ματς της Βιντεοτόν με τη Χόνβεντ, οι φιλοξενούμενοι κέρδιζαν 0-1, όταν ο γνωστός μας Σάντορ Τόργκελε (!) πήρε πέναλτι και αποβολή από τον τερματοφύλακα! Η Χόνβεντ είχε κάνει και τις τρεις αλλαγές και κάτω από τα γκολπόστ κάθισε ο αμυντικός Ιβάν Λόβριτς, ο οποίος απέκρουσε το πέναλτι του Νίκολιτς! Ωραίος!

 πηγή: sportdog.gr  



Στη Θεσσαλονίκη ο Χαριστέας!!

Σύμφωνα με πληροφορίες ο διεθνής επιθετικός επιστρέφει σήμερα από Λευκάδα και αναμένεται να έχει επαφή με τον ΑΡΗ- Τον θέλει ο Κατσαβάκης.
Στη Θεσσαλονίκη ο Χαριστέας
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Άγγελος Χαριστέας έρχεται σήμερα από τη Λευκάδα (όπου βρισκόταν για διακοπές) και η παρουσία του στη Θεσσαλονίκη δείχνει ότι θα έχει επαφή με τους ανθρώπους του ΑΡΗ. Όπως είχε γράψει το AllAboutAris.com την προηγούμενη Παρασκευή, είχε γίνει προσπάθεια από τη διοίκηση να "κλείσει" τον παίκτη, καθώς ο Μάκης Κατσαβάκης τον θέλει και παράλληλα οι υπόλοιπες λύσεις  από το εξωτερικό δεν προχώρησαν για διάφορους λόγους.

Η κρούση στον Άγγελο Χαριστέα έχει γίνει και δεν αποκλείεται σήμερα που θα επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη να ξαναμιλήσει με τους "κίτρινους"  για την προοπτική να ξαναφορέσει την κίτρινη φανέλα την νέα χρονιά.
Πηγή: allaboutaris.com

«Έτσι θα γίνει ο γνωστός Ολυμπιακός»

Ο Νίκος Αλέφαντος επιστρέφει στη στήλη του στο katimagiko.gr και εξηγεί πως ο Ολυμπιακός της φετινής προετοιμασίας θα γίνει ο… γνωστός περσινός Ολυμπιακός. Τι λέει ο «Αλέ» για Σπόρτινγκ και Κοντρέρας.
«Έτσι θα γίνει ο γνωστός Ολυμπιακός»
Ο Ολυμπιακός από το πρώτο ημίχρονο- όχι μόνο στο β’ ημίχρονο- δεν ήταν Ολυμπιακός. Καταρχήν αυτό δεν είναι 4-4-2 που λένε, δεν μπορείς να παίρνεις τον Τζιμπούρ και να τον βάζεις πίσω από τον Μητρογλου να κάνει το 3ο χαφ όταν αμύνεται η ομάδα. Δεν γίνεται αυτό σε ευρωπαϊκά ματς ή ντέρμπι. Εντάξει στο Καραϊσκάκη με μικρές ομάδες. Και δεν έχεις 2 χαφάρες πίσω, μην το ξεχνάμε.
Αν θες να χώσεις και τους δύο μπροστά, παίξε καθαρό 4-4-2. Δεν έχεις χαφάρες όμως, δεν μπορεί το δίδυμο Φέισα- Μανιάτη να οργανώσει την κυκλοφορία και να δούμε παιχνίδι αντάξιο του ονόματος του Ολυμπιακού. Είχες ανάπτυξη παιχνιδιού; Τίποτα. Αν δεν έχουμε Ιμπαγάσα στα καλά του ή δεν μας βγει μεταγραφάρα ο Μασάδο, θα έχουμε προβλήματα. Και βλέπω κάτι πειράματα περίεργα, όπως το να πάει ο Τάτος αριστερά προς το τέλος. Δεν βγαίνει αυτό.
• Ο Ολυμπιακός για να ξαναγίνει Ολυμπιακός πρέπει να βρεθεί σε πλήρη ετοιμότητα ο Μιραλάς, να είναι υγιής ο Ιμπαγάσα ή να βγει πολύ καλός ο Μασάδο, να γυρίσει ο Φουστέρ, να δούμε τον Γκρέκο πώς είναι.
• Πάντως ο Ολυμπιακός πέρσι ήταν γρήγορος, είχε κίνηση και είχε καλό πρέσινγκ, αυτά φέτος δεν τα βλέπω μέχρι στιγμής. Θα ξαναπώ ότι με το νέο προπονητή δεν βλέπω να πρεσάρουμε μπροστά, δεν πιέζει όλη η ομάδα πάνω με σφικτές τις γραμμές, να ανεβαίνουν  τα χαφ και η άμυνα, να ακολουθούν την μπροστινή γραμμή να πνίγει τους αντίπαλους.
• Ένα άλλο πρόβλημα που πρέπει να διορθωθεί και δεν θέλω να το λέω συχνά γιατί θα γίνω κουραστικός, είναι η κατάσταση στην άμυνα. Φιλότιμα παιδιά, ταλαντούχα παιδιά, αλλά δεν είναι Μέλμπεργκ και Αβραάμ. Εγώ ήθελα τον Μέλμπεργκ και το είχα πει απ’ την αρχή. Αργότερα φώναζα ότι η καλύτερη μεταγραφή που μπορούμε να κάνουμε είναι να πάμε να πάρουμε πίσω τον… Μέλμπεργκ.
• Ο Κοντρέρας είναι μυαλωμένος παίκτης, καλός παίκτης και έμπειρος, όμως άλλο ΠΑΟΚ και άλλο Ολυμπιακός. Άλλο Κόλο- Κόλο και άλλο Ολυμπιακός. Ο Μέλμπεργκ ήρθε από την Γιουβέντους στον Ολυμπιακό. 
• Πολλά ταξίδια πάντως έχει κάνει η ομάδα, είναι και στην προετοιμασία, πρέπει να είναι κουρασμένοι οι παίκτες, δεν πρέπει να βιαζόμαστε. Ο Ολυμπιακός έχει όλα τα φόντα να λύσει τα προβλήματα. Τα επισημαίνω γιατί τώρα είναι η εποχή που πρέπει να βλέπεις τι προβλήματα έχεις και να κάνεις τις κινήσεις να τα διορθώσεις.


πηγή: katimagiko.gr

Οι άνθρωποι-ατμομηχανές!!

Το άξιζε και με το παραπάνω αυτό το (δεύτερο) χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο ο Μοχάμεντ Φάρα, αλλά θαρρώ πως του ανήκει το μισό: το άλλο μισό το δικαιούται -και μάλιστα μετά πολλών επαίνων- ο Νίκος Τσώνης. Γράφει ο Βασίλης Σκουντής.
Οι άνθρωποι-ατμομηχανές!
Ο οποίος περιέγραψε τη συγκλονιστική κούρσα των πέντε χιλιομέτρων και τη μεγάλη νίκη του Αγγλου δρομέα με τόσο πάθος που θα έκανε τον σπίκερ του ΒΒC να νιώθει πολύ ξενέρωτος!
Εκτός από τον Αγγλο, εξίσου ξενέρωτοι θα ένιωσαν επίσης οι σπίκερ από τη Σομαλία και από το Τζιμπουτί, καθότι ο Φάρα ναι μεν εκπροσωπεί τη Μεγάλη Βρετανία, αλλά γεννήθηκε στη Σομαλία, όπου ο Λονδρέζος πατέρας του πήγε για διακοπές και εκεί συνάντησε και ερωτεύθηκε τη μητέρα του, μεγάλωσε δε στο Τζιμπουτί.
Το 1991 η φάρα των Φάρα μετανάστευσε στο Λονδίνο και ο τότε οκτάχρονος Μο μπορεί να μην έγινε ποτέ αυτός που ονειρευόταν, αλλά θαρρώ πως έγινε κάποιος πολύ καλύτερος: ενώ, δηλαδή, ήθελε να παίξει ποδόσφαιρο στην (αγαπημένη του) Αρσεναλ, στο τέλος κατάντησε «χρυσός» Ολυμπιονίκης, πρωταθλητής κόσμου και ο τελευταίος εθνικός ήρωας της Μεγάλης Βρετανίας.
Πλάκα πλάκα, μπορεί ο Βενγκέρ να έχασε έναν ταχύτατο δεξιό εξτρέμ, αλλά το Ηνωμένο Βασίλειο βρήκε έναν δρομέα ο οποίος έγραψε το έβδομο κεφάλαιο μιας ιστορίας που, επειδή ακριβώς συμβαίνει σπανίως, έχει μεγάλη συλλεκτική αξία
Νικώντας πρώτα στα δέκα χιλιόμετρα και εν συνεχεία στο πεντάρι, ο Φάρα έγινε μόλις ο έβδομος δρομέας στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων που καταφέρνει να πετύχει το νταμπλ και να βάλει το όνομά του σε ένα πολύ κλειστό κλαμπ: αυτό το άνοιξε πριν από ενενήντα χρόνια στη Στοκχόλμη ένας Φινλανδός για χάρη του οποίου υψώθηκε και μάλιστα τρεις φορές (ελέω των νικών του στο πεντάρι, στο δεκάρι και στο cross country) η ρωσική σημαία!
Κτίστης στο επάγγελμα και φανατικός χορτοφάγος, ο Χάνες Κολεμάινεν ήταν μέλος της εθνικής ομάδας της Φινλανδίας, η οποία, ωστόσο, βρισκόταν υπό ρωσική κατοχή και γι' αυτό ο διάδοχός του Πάαβο Νούρμι είπε ότι «θα προτιμούσα χίλιες φορές να είχα χάσει, παρά να βλέπω μια ξένη σημασία να υψώνεται για τις νίκες μου»!
Πέρασαν σαράντα χρόνια και το 1952 ήταν γραφτό η πατρίδα του Κολεμάινεν να αποθεώσει τον δεύτερο δρομέα που πέτυχε το νταμπλ: τον «άνθρωπο-ατμομηχανή» (όπως επονομάστηκε εξαιτίας του ράθυμου στυλ και των βογκητών που έβγαζε) Εμίλ Ζάτοπεκ, έναν πρώην εργάτη σε φάμπρικα παπουτσιών ο οποίος εκπλήρωσε το απωθημένο του Λονδίνου και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο όχι μονάχα στα πέντε και στα δέκα χιλιόμετρα, αλλά και στον μαραθώνιο!
Εκτός από τα τρία δικά του χρυσά μετάλλια στο Ελσίνκι, ο «Εμίλ ο απαίσιος» (όπως τον χαρακτήρισαν οι δημοσιογράφοι για τα θορυβώδη αγκομαχητά και τις άσχημες γκριμάτσες του, λες και, όπως έγραφαν, είχε έναν σκορπιό σε κάθε παπούτσι του κι έναν πύθωνα τυλιγμένο στον λαιμό του) πανηγύρισε και ένα τέταρτο: εκείνο το οποίο κατέκτησε λίγη ώρα μετά τη νίκη του στα πέντε χιλιόμετρα η γυναίκα του Ντάνα Ινγκροβα-Ζατόπκοβα, με την οποία μάλιστα είχαν γεννηθεί ακριβώς την ίδια μέρα!
Τέσσερα χρόνια αργότερα στη Μελβούρνη, παρόντος του Ζάτοπεκ (που τερμάτισε έκτος στον μαραθώνιο, βλέποντας τον «αιώνιο» αντίπαλό του Γάλλο Αλέν Μιμούν να τερματίζει πρώτος), τη σκυτάλη στα νταμπλ πήρε ο γεννημένος στο Κολχόζ Σουμκάγια της Ουκρανίας και για ένα φεγγάρι ναυτικός στη Μαύρη Θάλασσα, Βολοντίμιρ Κουτς.
Ο ξανθομάλλης Σοβιετικός που άρχισε την καριέρα του σε ηλικία 23 ετών νίκησε και στα δυο αγωνίσματα, αφήνοντας πίσω του με τα απίθανα ντεμαράζ τον μεγάλο αντίπαλό του, τον Αγγλο Γκόρντον Πίρι, αλλά η δόξα του αποδείχθηκε βραχύβια: τέσσερα χρόνια αργότερα έπαθε το πρώτο έμφραγμα (το οποίο λέγεται ότι οφείλεται σε ένα πειραματικό πρόγραμμα προπονήσεων που εφάρμοσαν πάνω του οι Σοβιετικοί), ακολούθησαν άλλα τρία και η καρδιά του σταμάτησε να κτυπά στις 17 Αυγούστου του 1975, ενώ ήταν μόλις 48 ετών
Η συνέχεια γράφτηκε από τον Λάσε Βίρεν και μάλιστα με ρεπετισιόν, καθώς ο ακαταμάχητος Φινλανδός δρομέας πέτυχε το νταμπλ τόσο το 1972 στο Μόναχο (παρά την πτώση του στην εκκίνηση των 10 χιλιομέτρων) όσο και το 1976 στο Μόντρεαλ: αστυνομικός στο επάγγελμα, ο Βίρεν πέρασε για ένα φεγγάρι από το αμερικανικό κολέγιο (των μορμόνων) Μπρίγχαμ Γιανγκ, έκανε προπόνηση στα δάση της πατρίδας του και εισήγαγε μια (τότε θεωρούμενη) αθώα μορφή ντόπινγκ, με μεταγγίσεις αίματος που είχαν ως αποτέλεσμα την αύξηση των ερυθρών αιμοσφαιρίων του!
Το 1976 μετά τη νίκη του στα δέκα χιλιόμετρα, ο Βίρεν έβγαλε τα σπάικς του και έκανε τον γύρο του θριάμβου κρατώντας τα ψηλά: κατηγορήθηκε για εμπορευματοποίηση και κλήθηκε επειγόντως από τη ΔΟΕ, ενώπιον της οποίας απολογήθηκε λέγοντας ότι δεν είχε σκοπό να κάνει διαφήμιση, απλώς (από το πολύ τρέξιμο) τα πόδια του είχαν βγάλει φουσκάλες!
Τέσσερα χρόνια αργότερα στη Μόσχα εκπληρώθηκε επιτέλους το saga του Μίρουτς Γίφτερ: το 1972 ο «Yifter the Shifter» κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο δεκάρι, αλλά δεν εμφανίστηκε στην εκκίνηση του προκριματικού των 5.000 μ., επειδή καθυστέρησε στην τουαλέτα (!) , το 1976 έπεσε στην περίπτωση του μποϊκοτάζ των αφρικανικών χωρών, αλλά επέστρεψε δριμύτερος το 1980 και πήρε τη σκυτάλη από τον (πέμπτο στο δεκάρι) Βίρεν
Το μεγάλο μυστήριο με τον Γίφτερ ήταν πάντοτε η ηλικία του: ως έτος γεννήσεώς του επισήμως αναφερόταν το 1944, αλλά πολλοί έλεγαν ότι ήταν 42 ετών, ενώ ο ίδιος έδινε μια σιβυλλική απάντηση: «Εγώ δεν μετράω τα χρόνια. Οι άνθρωποι μπορούν να μου κλέψουν τις κότες και τα πρόβατα, αλλά δεν θα μου κλέψουν ποτέ την ηλικία μου»!
Σε αντίθεση με τον (αδιευκρίνιστης ηλικίας) Γίφτερ, ο συμπατριώτης του Κενενίσα Μπέκελε που πήρε τη σκυτάλη στα νταμπλ είναι δηλωμένος με ημερολογιακή ακρίβεια. Γεννημένος στις 13 Ιουνίου του 1982, ο Αιθίοπας δρομέας θα μπορούσε να επαναλάβει το κατόρθωμα του Βίρεν, αλλά το 2004 στην Αθήνα νίκησε μεν στο δεκάρι, βγήκε όμως δεύτερος στο πεντάρι, πίσω από τον Μαροκινό Χισάμ Ελ Γκερούζ.
Τέσσερα χρόνια αργότερα στο Πεκίνο ο (σεσημασμένος για τις επιταχύνσεις του στα τελευταία μέτρα) Μπέκελε νίκησε και στα δυο αγωνίσματα, ενώ τις προάλλες στο Λονδίνο τερμάτισε τέταρτος στο δεκάρι
...και προχθές παρέδωσε και τα δυο δαχτυλίδια του στον Φάρα που -με τη σειρά του- τα μοιράστηκε με τον Τσώνη!
Πηγή: Goal

Ποιος Άρης; Στο... Παραλίμνι ο Ντούσερ!!

Μπορεί το όνομα του 33χρονου αμυντικού μέσου να είχε βρεθεί στο ρεπορτάζ των "κίτρινων" εδώ και καιρό, αλλά από ό,τι φαίνεται το μέλλον του βρίσκεται στην Κύπρο και όχι στη Θεσσαλονίκη.
Ποιος Άρης; Στο... Παραλίμνι ο Ντούσερ!
Ο λόγος για τον Άλντο Ντούσερ, που βρίσκεται μία ανάσα από την υπογραφή συμβολαίου με την Ένωση Παραλιμνίου. Οι άνθρωποι του Άρη, άλλωστε, έχουν προσανατολιστεί σε άλλες λύσεις...

πηγή: sportdog.gr   

Διαψεύδουν για Κοντρέρας στον ΠΑΟΚ!!

Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ ξεκαθαρίζουν ότι ουδέποτε έγινε πρόταση στον Πάμπλο Κοντρέρας, από τη στιγμή που είχε «κλείσει» για τη θέση του κεντρικού αμυντικού ο Βιβιάν Μάτέους.
Διαψεύδουν για Κοντρέρας στον ΠΑΟΚ
Σύμφωνα με κάποια δημοσιεύματα, ο ΠΑΟΚ προσέγγισε τον Πάμπλο Κοντρέρας, προκειμένου να δρομολογήσει την επιστροφή του στην Τούμπα. Ωστόσο, όπως αναφέρει ο «Πρωταθλητής», ο παίκτης αρνήθηκε ευγενικά, καθώς βρισκόταν σε συζητήσεις με τον Ολυμπιακό.

Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ, από την πλευρά τους, διαψεύδουν ότι κατέθεσαν πρόταση στον έμπειρο Χιλιανό αμυντικό. Τονίζουν ότι από τη στιγμή που ο Ματέους, ο οποίος ήταν και ο «εκλεκτός» για το κέντρο της άμυνας, είχε «κλείσει», δεν υπήρχε κανένας λόγος να πλησιάσουν τον Κοντρέρας.
Πηγή: gazzetta.gr

Όποιος την περάσει παίρνει και τον τίτλο!!

Στο «Βίλα Παρκ» του Μπέρμιγχαμ, Μάντσεστερ Σίτι και Τσέλσι διεκδικούν τον πρώτο τίτλο της χρονιάς στην Αγγλία. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.
Όποιος την περάσει παίρνει και τον τίτλο
Η πρωταθλήτρια απέναντι στην Κυπελλούχο και από πέρυσι τον Μάιο κάτοχο του Τσάμπιονς Λιγκ, σε μια αναμέτρηση το αποτέλεσμα της οποίας δεν θα αποτελέσει καθρέπτη της σεζόν που θα ξεκινήσει.

Τα τελευταία 20 χρόνια στην Πρέμιερ Λιγκ υπήρχε ένα αφεντικό. Κάθε χρόνο η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ξεκινούσε τη σεζόν με τον τίτλο του φαβορί στην πλάτη της. Μοναδική ίσως εξαίρεση, οι δυνατές χρονιές της Τσέλσι στα μισά της προηγούμενης δεκαετίας. Ομως τα πράγματα πλέον δείχνουν διαφορετικά.

Τα τελευταία χρόνια όλοι έπρεπε να ξεπεράσουν τη Γιουνάιτεντ για να κατακτήσουν τον τίτλο. Ο πρωταγωνιστής παραμένει στην πόλη, αλλά στην άλλη μεριά. Πλέον όποιος θέλει τίτλο οφείλει να ξεπεράσει τη Μάντσεστερ Σίτι.

Σίγουρα η χρονιά θα είναι διαφορετική για την ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι, ο οποίος καλείται να διαχειριστεί καλύτερα τις καταστάσεις. Το βάρος που θα πέσει στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά και οι υπόλοιπες εγχώριες διοργανώσεις θα καθορίσουν πολλά μέχρι τα Χριστούγεννα.

Αν μέχρι τα μισά της σεζόν η Σίτι δεν χάσει την επαφή της με την κορυφή, τότε το πλεονέκτημά της θα αυξηθεί απέναντι στους άλλους. Αυτό θα είναι και το μεγάλο στοίχημα της Σίτι στο ξεκίνημα της χρονιάς. Εχει το ρόστερ και τις ποιοτικές λύσεις για να είναι αυτή την οποία θα πρέπει να ξεπεράσουν για τον τίτλο. Η διαχείριση όμως παραμένει ο γρίφος, τον οποίο πρέπει να λύσουν ο Μαντσίνι και το υπόλοιπο τεχνικό επιτελείο.

Απo την άλλη πλευρά, η Τσέλσι κράτησε τον Ντι Ματέο στον πάγκο της μετά την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ, ενός στόχου που αποτελούσε τον διακαή πόθο του Ρομάν Αμπράμοβιτς όλα αυτά τα χρόνια. Κι αν στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση έπιασε κορυφή, στο πρωτάθλημα απέτυχε παταγωδώς. Στο καλοκαιρινό μεταγραφικό παζάρι κινήθηκε δυναμικά, όχι για να επαναλάβει την επιτυχία της στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Άλλωστε καμία ομάδα δεν έχει καταφέρει να σηκώσει την «κούπα» για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ομάδες όπως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μάλιστα και η Μπαρτσελόνα. Ο λόγος για τον οποίο προσπάθησε να ενισχυθεί ήταν για να μη βρεθεί πάλι προ εκπλήξεως και μείνει πίσω στο πρωτάθλημα. Εκ των πραγμάτων αυτό θα είναι ένα μέτρο σύγκρισης ανάμεσα στις δύο χρονιές.
Οσον αφορά το αποτέλεσμα του σημερινού παιχνιδιού, δεν θα παίξει σημασία. Πέρυσι η Μάντσεστερ Σίτι κατάφερε να προηγηθεί 2-0 της Γιουνάιτεντ, η οποία όμως στο δεύτερο ημίχρονο κατάφερε να γυρίσει το παιχνίδι σε 3-2, δείχνοντας ότι θα έχει τελικά το πάνω χέρι σε μια ακόμη σεζόν. Οταν όμως έφτασε ο Οκτώβριος, η Σίτι διέσυρε την αντίπαλό της μέσα στο «Ολντ Τράφορντ» με σκορ 6-1, αποκτώντας το πάνω χέρι στην ψυχολογία ενώ έκλεισε τη σεζόν ιδανικά με τη νίκη 1-0 από το γκολ του Κομπανί, στο ντέρμπι που τελικά έκρινε τον τίτλο προς  το τέλος της σεζόν. Το ματς σήμερα κρίνει έναν τίτλο, άτυπο όμως αφού δεν πρόκειται να παίξει καμία σημασία και να επηρεάσει τις δύο ομάδες για τη σεζόν 2012-2013.
Πηγή: Sportday

Στάχτη, το χρυσάφι του 2004; Χρυσάφι, η στάχτη του 2012...!!

Ο κόσμος τόχει τούμπανο. Κι αυτοί κρυφό καμάρι …Η διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων 2012 στο Λονδίνο γράφει ιστορία. Ως μία από τις περισσότερο … ανοργάνωτες στην ιστορία. Γράφει ο Άρις Νικολάκης.
Στάχτη, το χρυσάφι του 2004; Χρυσάφι, η στάχτη του 2012...
Βοά – και … βογγά, που λέει ο λόγος - η υφήλιος για τις ελλείψεις και τις εκκρεμότητες. Πέφτει κράξιμο από άκρο σε άκρο του κόσμου για τα προβλήματα εξ αιτίας της αδυναμίας πρόνοιας ή ευελιξίας των διοργανωτών!
«Χάος με τον Τύπο στον τελικό του ποδοσφαίρου των Ολυμπιακών Αγώνων», ξεφωνίζει από χθες, επίσημα η Παγκόσμια Ομοσπονδία Αθλητικών Συντακτών. Οι ανεύθυνοι υπεύθυνοι Τύπου της Οργανωτικής Επιτροπής στο επιβλητικό Γουέμπλεϊ δεν εκτίμησαν ως «High demand» (υψηλών απαιτήσεων) τον τελικό Μεξικό – Βραζιλία. Δεν όρισαν συντεταγμένη είσοδο.
Με Νεϊμάρ, Μερσέλο, Χουλκ και τα άλλα παιδιά οι «καριόκας» ήταν – μετά την τελευταία … έκδοση της Dream Team – η ατραξιόν των Ολυμπιακών Αγώνων. Κι οι ανεύθυνοι υπεύθυνοι δεν φρόντισαν, να εξυπηρετήσουν τους αρμόδιους διαπιστευμένους για την κάλυψη του τελικού. Κι ακολ0υθώντας το χαβαλέ σύστημα «first comes, first serves seating» (δηλαδή, όποιος πρόλαβε τον Κύριο …), προκάλεσαν κομφούζιο. Άφησαν έξω πλήθος εντεταλμένων δημοσιογράφων. Και τούτο επειδή πρόλαβαν και μπήκαν … τουρίστες. Δημοσιογράφοι θεατές. Πρωτοφανής γκάφα για τα δεδομένα των Ολυμπιακών Αγώνων αλλά …
Παρά το χοντρό ξεφωνητό ακόμη κι από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Αθλητικών Συντακτών (AIPS), παρά την ένταση στην τακτική ενημέρωση των διαπιστευμένων δημοσιογράφων από τους εκπροσώπους της ΔΟΕ και της Οργανωτικής Επιτροπής … Το θέμα «θάβεται»!
Κι ενώ όλος ο κόσμος τόχει τούμπανο για την προβληματική λειτουργία τουλάχιστον, των Υπηρεσιών Τύπου οι διοργανωτές τόχουν κρυφό καμάρι πως έγραψαν ιστορία ως οι καλύτεροι! «Κιχ» δεν ακούγεται στην Οργανωτική Επιτροπή, στον βρετανικό Τύπο (γραπτό κι ηλεκτρονικό) ενώ παράλληλα πολιτικοί κι αθλητικοί παράγοντας θριαμβολογούν. Ακούγονται και γράφονται διθύραμβοι για την κορυφαία διοργάνωση στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων.
Και μην εκπλαγείτε εάν κι ο κουρασμένος αλλά και σαφώς γερασμένος Ζακ Ρογκ (ουκ γαρ έρχεται μόνον …) διαπράξει κάτι ανάλογο με την αμίμητη ανοησία του περί «επιστροφής των Αγώνων στον τόπο τους» και στην αποχαιρετιστήρια ομιλία του περί «υψηλής διοργάνωσης»!
Ελάχιστα από αυτά, να συνέβαιναν στην Αθήνα το 2004 (για να πούμε και το παράπονο μας), θα μας είχαν κάψει και θα είχαν σκορπίσει την στάχτη μας στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα. Κι ημεδαποί (ίδιον της φυλής μας …) κι αλλοδαποί παρατηρητές!
Τουλάχιστον όμως, βγήκαν και κάποιοι σοβαροί από media κύρους. Ζήτησαν συγνώμη μετά τους Αγώνες στην Ελλάδα. Για όσα μας έσουρναν πριν τους Αγώνες αλλά κι εμείς … Άξιοι της μοίρας μας είμαστε. Είχαμε το χρυσάφι της αξιοποίησης εκείνου του θαύματος του έθνους μας, στα χέρια μας. Στάχτη το κάναμε! Κι αυτοί κάνουν την στάχτη – που λέει ο λόγος, δηλαδή – χρυσάφι.
Πηγή: pamesports.gr

Οι αθλητές που κατέκτησαν τα περισσότερα μετάλλια!!

Διαβάστε ποιοι είναι οι αθλητές που κατέκτησαν τα περισσότερα μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου...
Οι αθλητές που κατέκτησαν τα περισσότερα μετάλλια
ΑΘΛΗΤΗΣ ΧΩΡΑ ΑΘΛΗΜΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ
1. Μάικλ Φελπς ΗΠΑ Κολύμβηση 6 (4-2-0)
2. Μίσι Φράνκλιν ΗΠΑ Κολύμβηση 5 (4-0-1)
3. Άλισον Σμιτ ΗΠΑ Κολύμβηση 5 (3-1-1)
4. Ράιαν Λόχτι ΗΠΑ Κολύμβηση 5 (2-2-1)
5. Αλίσια Κουτς Αυστραλία Κολύμβηση 5 (1-3-1)
6. Γιανγκ Σουν Κίνα Κολύμβηση 4 (2-1-1)
7. Αλίγια Μουστάφινα Ρωσία Ενόργανη Γυμναστική 4 (1-1-2)
8. Γιουσέιν Μπολτ Τζαμάικα Στίβος 3 (3-0-0)
8. Άλισον Φίλιξ ΗΠΑ Στίβος 3 (3-0-0)
8. Ντάνα Βόλμερ ΗΠΑ Κολύμβηση 3 (3-0-0)
11. Νάθαν Έιντριαν ΗΠΑ Κολύμβηση 3 (2-1-0)
11. Γιανίκ Ανιέλ Γαλλία Κολύμβηση 3 (2-1-0)
11. Μάθιου Γκρίβερς ΗΠΑ Κολύμβηση 3 (2-1-0)
11. Ρανόμι Κρομοβιτζότζο Ολλανδία Κολύμβηση 3 (2-1-0)
11. Ρεμπέκα Σόνι ΗΠΑ Κολύμβηση 3 (2-1-0)
16. Αλεξάντρα Ράισμαν ΗΠΑ Ενόργανη Γυμναστική 3 (2-0-1)
16. Κάι Ζου Κίνα Ενόργανη Γυμναστική 3 (2-0-1)
18. Γιόχαν Μπλέικ Τζαμάικα Στίβος 3 (1-2-0)
18. Μπρίτανι Ελμσλι Αυστραλία Κολύμβηση 3 (1-2-0)
18. Σέλι Αν Φρέιζερ-Πράις Τζαμάικα Στίβος 3 (1-2-0)
18. Κάλεν Τζόουνς ΗΠΑ Κολύμβηση 3 (1-2-0)
18. Μέλανι Σλέιντζερ Αυστραλία Κολύμβηση 3 (1-2-0)
18. Εμιλι Σίμπομ Αυστραλία Κολύμβηση 3 (1-2-0)
18. Κόχεϊ Ουτσιμούρα Ιαπωνία Ενόργανη Γυμναστική 3 (1-2-0)
25. Καρμελίτα Τζέτερ ΗΠΑ Στίβος 3 (1-1-1)
25. Καμίλ Μουφά Γαλλία Κολύμβηση 3 (1-1-1)

πηγή: sportdog.gr   

Τα επτά μυστικά του Μπολτ!!

Επτά άνθρωποι και ο εαυτός του κρύβονται πίσω από τις ίσως ανεπανάληπτες ιστορικά επιτυχίες του Γιουσέιν Μπολτ. Ας τους γνωρίσουμε λοιπόν.
Τα επτά μυστικά του Μπολτ
Γκλεν Μιλς (προπονητής): Εχει αναλάβει τον Γιουσέιν Μπολτ και του προσέδωσε απίστευτη ταχύτητα. Το μεγαλύτερο κατόρθωμά του είναι ότι κατάφερε να βάλει στο κεφάλι του Μπολτ το όνειρο, να τον πείσει ότι μπορεί να γίνει ο καλύτερος.
Ρίκι Σιμς (μάνατζερ): Εχει έδρα το Λονδίνο όπου και δραστηριοποιείται. Ανέλαβε τον Μπολτ από την ηλικία των 16 χρόνων, το 2003. Σε αυτόν οφείλονται πολλά από τα σόου του Τζαμαϊκανού μέσα και έξω από τα στάδια, οι κινήσεις, οι φιγούρες, οι δηλώσεις, ακόμα και ο τρόπος που φέρεται στα κλαμπ. Επιλογή του Σιμς είναι να φτάσει το κασέ του αθλητή του σε 100.000-150.000 δολάρια τη συμμετοχή και σε επιπλέον χρήματα για συγκεκριμένες επιδόσεις.
Τζίνα Φορντ (μάνατζερ στις ΗΠΑ): Εχει γεννηθεί στην Τζαμάικα, αλλά ζει στο Μαϊάμι. Χειρίζεται όλες τις υποθέσεις του Μπολτ στο έδαφος των Ηνωμένων Πολιτειών και στην πλούσια αγορά της χώρας.
Νάντζεντ Γουέκερ (εκτελεστικός διευθυντής): Αποτελεί τον συνδετικό κρίκο με όλο το τιμ που ασχολείται με τον Μπολτ. Ο Τζαμαϊκανός σταρ δεν χρειάζεται να σκέφτεται άλλα πράγματα πέρα από τον αθλητισμό.
Κάρολ Μπέκφορντ (υπεύθυνη ΜΜΕ): Είναι δημοσιογράφος με καριέρα 20 ετών και επιμελείται τις εκδόσεις που αναφέρονται στον Γιουσέιν.
Νόρμαν Πιρτ (μάνατζερ): Είναι ο άνθρωπος που οργάνωσε στα χαρτιά την εξέλιξη του αθλητή. Είναι αυτός που τον έστειλε στον Ρίκι Σιμς. Είναι αυτός που τον έστειλε στον προπονητή του Γκλεν Μιλς. Λέγεται ότι είναι το μυαλό της ομάδας.
Εβεραλντ Εντουαρτς (φυσικοθεραπευτής): Εχει αναλάβει το κορμί του κατόχου των παγκοσμίων ρεκόρ ώστε να είναι χαλαρός στο μυικό σύστημα με μύες μαλακούς σαν ζυμάρι, όπως λένε στην αργκό του αθλητισμού.
Το... τρεμπλ του Λονδίνου
Ο «βασιλιάς» των αγωνισμάτων στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ο κλασικός αθλητισμός, είχε τον δικό του «βασιλιά στο Λονδίνο.
Κι αυτός δεν ήταν άλλος από τον αξεπέραστο Γιουσέιν Μπολτ, ο οποίος μαζί με την παρέα του από την Τζαμάικα χόρεψαν αυτούς τους Ολυμπιακούς Αγώνες σε ρυθμούς ρέγκε.
Ο Μπολτ ταξιδεύοντας στο Λονδίνο είχε γίνει δέκτης έντονης κριτικής μετά τις ήττες από τον συναθλητή του Γιόχαν Μπλέικ στα 100 μ. και στα 200 μ. στα τράιαλ των Τζαμαϊκανών και το μεγάλο ερώτημα που κυριαρχούσε στα ΜΜΕ σε όλο τον κόσμο, αρκετές εβδομάδες πριν, ήταν εάν ο Μπολτ θα μπορούσε να κάνει ό,τι και στο Πεκίνο, να κερδίσει τα 100 μ. και τα 200 μ.
Ο ίδιος κρατούσε σιγή ιχθύος και όταν ήρθε η στιγμή της κρίσης (απ)έδειξε ότι απλώς είναι ανίκητος. Πρώτος στα 100 μ. με νέο ολυμπιακό ρεκόρ στα 10.63 (η 3η καλύτερη κούρσα της καριέρας του), πρώτος και στα 200 μ. με 19.32, για να έρθει το κερασάκι στην τούρτα με την ομάδα σκυταλοδρομίας 4Χ100 μ. και το παγκόσμιο ρεκόρ στα 36.84.
«Τώρα μπορώ να πω ότι είμαι θρύλος» δήλωσε μετά τα 200 μ. ο Γιουσέιν Μπολτ, που μετρά έξι χρυσά μετάλλια σε δύο Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά όπως δήλωσε πολύ δύσκολα θα είναι στο Ρίο ντε Τζανέιρο το 2016.
Πηγή: Goal

Πρόταση Αρβανίτη σε Σαμολαδά!!

Ο πρόεδρος της ΚΑΕ πρότεινε στον Αρειανό επιχειρηματία να συμμετάσχει στην ΚΑΕ
Πρόταση Αρβανίτη σε Σαμολαδά
Πέρα από την μεταγραφική ενίσχυση της ΚΑΕ που βρίσκεται σε εξέλιξη, υπάρχουν κι άλλα ζητήματα που «τρέχουν» παράλληλα τις τελευταίες μέρες.
Ένα από αυτά είναι και η περαιτέρω στελέχωση της ΚΑΕ με άτομα που μπορούν να βοηθήσουν οικονομικά, αλλά και να αφιερώσουν χρόνο για την ομάδα. Ο πρόεδρος της ΚΑΕ, Λευτέρης Αρβανίτης, έχει κάνει σημαντικές επαφές με άτομα της αρειανής οικογένειας, που έχουν τη διάθεση να συνδράμουν στην προσπάθεια που γίνεται και περιμένει απαντήσεις. Ενας από αυτούς είναι και ο εξωδιοικητικός παράγοντας, Γιάννης Σαμολαδάς.
Ο κ. Αρβανίτης έκανε πρόταση στον Αρειανό επιχειρηματία να μπει στη διοίκηση, αφού θεωρεί ότι είναι από τα άτομα που μπορούν να βοηθήσουν «από μέσα» και πιο ενεργά. Ούτως ή άλλως ο κ. Σαμολαδάς είναι στο πλευρό της νυν διοίκησης από την πρώτη στιγμή και βοηθάει σε διάφορα ζητήματα
Ο κ. Σαμολαδάς έχει συνδράμει οικονομικά –και- στην προσπάθεια που γίνεται στην ΠΑΕ, ενώ διατηρεί φιλική σχέση με τον κ. Αρβανίτη εδώ και χρόνια. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Σαμολαδάς βλέπει θετικά την πρόταση του προέδρου της ΚΑΕ και μέσα στην εβδομάδα θα δώσει την απάντησή του…
Πηγή: allaboutaris.com

«'Εξυπνο» ποδόσφαιρο ή απλά ποδόσφαιρο;

Ο Θάνος Σαρρής γράφει στα Ball Boys για την τεχνολογία smart soccer που εισάγεται στην MLS και την αντιπαραβάλλει με το... άλλο ποδόσφαιρο, του Ροναλντίνο και του Ζουνίνιο.
«'Εξυπνο» ποδόσφαιρο ή απλά ποδόσφαιρο;
Η χρησιμοποίηση της τεχνολογίας στο ποδόσφαιρο αποτελεί εδώ και καιρό σημείο τριβής ανάμεσα σε παίκτες, παράγοντες και φίλαθλους. Το «πράσινο φως» για την «τεχνολογίας γραμμής» άναψε προσφατα από τη FIFA, προκειμένου να υπάρχει βεβαιότητα για το αν η μπάλα έχει περάσει την εστία σε αμφισβητούμενες φάσεις. Αν και επί της ουσίας κάνει πιο δίκαιο το άθλημα, εγείρονται αμφιβολίες για την εισαγωγή της, καθώς χάνεται η μαγεία του απρόβλεπτου.
Αρκετοί προπονητές όπως ο Αρσέν Βενγκέρ, είναι θιασώτες της επιστημονικής προσέγγισης του ποδοσφαίρου. Υπάρχει και η περίπτωση του Ντάμιεν Κομόλι, πρώην αθλητικού διευθυντή της Λίβερπουλ, ο οποίος για τις μεταγραφές μελετούσε όλα τα στοιχεία, στατιστικά και μη, ενός ποδοσφαιριστή. Έχει σημαντικό μερίδιο στις αποκτήσεις των Κάρολ, Ντάουνινγκ και Χέντερσον, οι οποίες όμως δεν κατάφεραν να κάνουν τη διαφορά στους Ρεντς.
Το «smart soccer», το οποίο λανσάρεται από την Adidas, πηγαίνει την προπόνηση και τον τρόπο που ο προπονητής θα διαχειρίζεται την ομάδα του αρκετά βήματα πιο πέρα. Φανταστείτε κάθε παίκτη «καλωδιωμένο» και τον κόουτς στον πάγκο αντι να ξελαρυγγιάζεται, να έχει ανοιχτό το tablet και να διαβάζει δεδομένα. Επιστημονική φαντασία; Μάλλον απτή πραγματικότητα!


 


Η εν λόγω τεχνολογία, με την ονομασία miCoach δοκιμάστηκε μέσα στο καλοκαίρι στο φιλικό της Τσέλσι στη Φιλαδέλφεια με μικτή ομάδα από το πρωτάθλημα των ΗΠΑ. Η διαφήμιση του προϊόντος έχει γεμίσει τα ποδοσφαιρικά γήπεδα στην Αμερική, όπου και θα χρησιμοποιηθεί για πρώτη φορά το 2013. Αρκετοί παίκτες και προπονητές έχουν εκφράσει την ανυπομονησία τους για να το δοκιμάσουν. Καλύτερα ας μην κάνουμε το συσχετισμό με την εταιρεία που τους σπονσοράρει. Οι άνθρωποι της MLS αποφάσισαν να κάνουν την αρχή όχι από την καλή τους την καρδιά, αλλά επειδή πιστεύουν στο εγχείρημα και θεωρούν ότι σε βάθος χρόνου μπορεί να ανεβάσει επίπεδο το πρωτάθλημά τους.

Το miCoach μετατρέπει πολύπλοκους αλγόριθμους σε απλές πληροφορίες, όπου μπορούν να ερμηνευτούν ανάλογα από παίκτες, προπονητές και γιατρούς. Πρόκειται για μία συσκευή που εφαρμόζεται στον ποδοσφαιριστή και «διαβάζει» τα πάντα. Ταχύτητα, επιτάχυνση, δύναμη, αντοχή, κινήσεις κ.ο.κ.  Πρωτίστως όμως, τις αδυναμίες που χρειάζονται βελτίωση. Τα δεδομένα στέλνονται απευθείας σε tablet, με τους προπονητές να μπορούν να εκτιμήσουν την φυσική κατάσταση των παικτών τους και να επιλέξουν την καλύτερη δυνατή 11άδα. Οι ποδοσφαιριστές, από την πλευρά τους, μπορούν να δουν ξεκάθαρα τα σημεία που χρειάζεται να δώσουν προσοχή. Για παράδειγμα, μπορείτε στην παρακάτω καρτέλα να δείτε τα δεδομένα του Ανρί στο φιλικό με την Τσέλσι.


Η τεχνολογία δείχνει πολλά υποσχόμενη. Το ερώτημα όμως που τίθεται, είναι τι ποδόσφαιρο θέλουμε. Ένα ποδόσφαιρο όπου τα πάντα προβλέπονται, με υπεραθλητές και ελάχιστη την πιθανότητα του ανθρώπινου λάθους; Η το απλό ποδόσφαιρο, με τον παράγοντα του απρόβλεπτου να το ομορφαίνει ακόμα περισσότερο;

Το βράδυ της Κυριακής, λίγο μετά την αναζήτηση πληροφοριών για τo «smart soccer», παρακολούθησα την αναμέτρηση της Ατλέτικο Μινέιρο με την Βάσκο ντα Γκάμα. Το ντέρμπι κορυφής της Serie A της Βραζιλίας. Στις δύο ομάδες βρίσκονται δύο παίκτες που θαυμάσαμε τα προηγούμενα χρόνια στην Ευρώπη. Ο Ροναλντίνιο στη «Γκάλο» και ο Ζουνίνιο Περναμπουκάνο στην Βάσκο. Ο Ρόνι έχει προσφέρει απίστευτες στιγμές, όσο κι αν στη συνέχεια έπεσαν πάνω του τα αρπακτικά του αθλητικού μάρκετινγκ και γίνεται πρώτο θέμα για το αν πίνει Pepsi i Coca Cola. Κάθε φορά που τον αντικρίζω, έρχεται στο μυαλό μου το απίστευτο γκολ σε εκείνες τις ματσάρες με την Τσέλσι του Μουρίνιο.


 


Από την άλλη, ο Ζουνίνιο, ο οποίος έχει φτάσει 37 ετών και γυρίζει στα αμυντικά χαφ να πάρει μπάλα, παθιάζεται, μαρκάρει και είναι ακόμα σε θέση να γείρει την πλάστιγγα σε ένα ματς, είναι διαχρονική αξία. Συνέδεσε το όνομά του με την αυτοκρατορία της Λιόν που έσπασε τις συνήθειες στην Ligue 1. Τα στημένα του αποτελούν σημείο αναφοράς. Οι δυο τους και πολλοί άλλοι έκαναν εκατομμύρια «αρρωστάκια» της μπάλας να τρελαθούν, να «γεμίσουν» ποδοσφαιρικά. Δεν διέθεταν smart technology ούτε miCoach και αρκετοί μάλιστα είχαν και κοιλίτσα. Όπως ο Ντέκο, που επίσης συνεχίζει στο Μπραζιλεϊράο. Αυτό το ποδόσφαιρο, σταδιακά λοιπόν αφήνει τη θέση του στο ποδόσφαιρο των ακούραστων υπερπαικτών. Μόνο που συχνά έρχεται ένας Μουάμπα να κάνει τους αρμόδιους να αναρωτηθούν τι πήγε λάθος.

Οι εμπνευστές του «smart soccer» κάνουν λόγο για επανάσταση στο ποδόσφαιρο. Είναι πιθανόν σε λίγα χρόνια να έχει εφαρμοστεί από όλες τις μεγάλες ομάδες και να δούμε τρομακτική βελτίωση στο άθλημα.Είναι πιθανόν να πάει τις ομάδες ένα βήμα μπροστά, να βελτιώσει την αντοχή και τα επιμέρους χαρακτηριστικά των παικτών και να βάλει τέλος στη αναίτιες καταρρεύσεις στον αγωνιστικό χώρο. Μία άποψη την οποία ενστερνίζονται και αρκετοί προπονητές. Όπως σε κάθε τέτοιου είδους κινήσεις όμως, θα υπάρχουν πάντα οι ρομαντικοί που θα νοσταλγούν την «παλιά» μπαλίτσα. Εκείνη με τις ατέλειες, που την έκαναν ξεχωριστή.

Σε καμία περίπτωση δεν θεωρώ ότι η μελέτη των στατιστικών κάνει κακό στο άθλημα. Η παρουσία της Ουρουγουάης στο Μουντιάλ του 2010 και στο Κόπα Αμέρικα του 2011 συνδυάστηκε με την συνεχή χρήση των στατιστικών δεδομένων από τον Όσκαρ Ταμπάρες, χρησιμοποιώντας μία τεχνολογία συλλογής δεδομένων σε πραγματικό χρόνο, την οποία εμπνεύστηκαν φοιτητές στο Πανεπιστήμιο του Μοντεβιδέο! Η τεχνολογία δεν είναι ούτε πανάκεια, ούτε κατάρα. Απλά χρειάζεται μέτρο για να μην αλλοιώσει τις αξίες και την ομορφιά του ποδοσφαίρου. Το αν το μέτρο αυτό θα χαθεί από τη συγκεκριμένη εφαρμογή, θα το δείξει ο χρόνος.

Υ.Γ. Ο καθένας φαντάζομαι θα έχει τη δική του άποψη για το θέμα. Eυχαρίστως να την ακούσουμε!


πηγή: gazzetta.gr

Της πήραν το χρυσό λόγω... ντόπας!!

Η Ναντζέγια Όσταπτσουκ μπορεί να στέφθηκε χρυσή Ολυμπιονίκης στη σφαιροβολία, αλλά η χαρά της δεν κράτησε για πολύ... Η Λευκορωσίδα πέρασε από έλεγχο ντόπινγκ, από όπου διαπιστώθηκε πως ήταν θετική σε απαγορευμένες ουσίες.

Αυτό σημαίνει πως το μετάλλιο που κατέκτησε της αφαιρείται με αποτέλεσμα η χώρα της να μείνει τελικά με ένα χρυσό μετάλλιο στο Λονδίνο. Αυτή που χαίρεται πλέον είναι η Νέα Ζηλανδία και συγκεκριμένα η Άνταμς, η οποία είχε κατακτήσει τη δεύτερη θέση στον τελικό της σφαιροβολίας. Η Άνταμς μάλιστα είχε ανέβει στο πρώτο σκαλί των νικητών -έστω και όχι με τόσο επεισοδιακό τρόπο- και στην Ολυμπιάδα του Πεκίνου.


πηγή: metrosport.gr

Ανακοινώθηκαν οι Βιβιάν και Λόρενς!!

Οι Ματέους Βιβιάν και Λίαμ Λόρενς παρουσιάστηκαν και επίσημα από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ και συγκεκριμένα από τον Γιώργο Γεωργιάδη, ο οποίος μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τα δύο νέα μεταγραφικά αποκτήματα του «Δικεφάλου». Πρώτος το λόγο πήρε ο Βιβιάν, ο οποίος στάθηκε στο όνομα που έχει αποκτήσει ο ΠΑΟΚ στην Ευρώπη, αλλά και στον κόσμο της ομάδας, τονίζοντας πως είναι τα δύο στοιχεία που τον έπεισαν, ούτως ώστε να συμφωνήσει και να συνεχίσει την καριέρα του στην Ελλάδα.

Για το τι τον έκανε να συμφωνήσει με τον ΠΑΟΚ: «Αυτό που με έκανε να έρθω στον ΠΑΟΚ, είναι το γεγονός ότι είναι από τις μεγαλύτερες και καλύτερες ομάδες στην Ελλάδα, έχει κάθε χρόνο καλή πορεία στην Ευρώπη, αλλά αυτό που μου αρέσει πολύ είναι ο κόσμος, που είναι πολύ εκδηλωτικός και ως Bραζιλιάνος αυτό είναι κάτι που μου αρέσει πολύ. Έχω μιλήσει με κάποιους ανθρώπους προτού έρθω, αλλά θέλω να πω ξανά ότι ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε να κάνει μία καλή πορεία στην Ευρώπη κι αυτό είναι ένα σημαντικό κίνητρο για μένα και με βοηθά πολύ αυτό, να κάνω μία καλή πορεία και στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη. Είναι πολύ μεγάλη πρόκληση για μένα η συμμετοχή του ΠΑΟΚ στην Ευρώπη. Έχω παίξει σε αρκετές χώρες κι αυτό που έχω να πω είναι ότι η μπάλα είναι στρόγγυλη και ίδια σε όλο τον κόσμο».

Για το τι μπορεί να προσφέρει: «Αυτό που μπορώ να προσφέρω είναι η ποιότητά μου σαν αμυντικός, να βοηθήσω και τους νεαρούς παίκτες της ομάδας και έχω πολύ όρεξη να βοηθήσω και στην Ευρώπη, αλλά και στην Ελλάδα».

Για την επόμενη ευρωπαϊκή πρόκληση του ΠΑΟΚ απέναντι στη Ραπίντ Βιέννης: «Νιώθω έτοιμος. Τον τελευταίο μήνα έκανα προπονήσεις, την τελευταία εβδομάδα έκανα ατομικές προπονήσεις περιμένοντας μία πρόταση. Έχω μεγάλη διάθεση να παίξω, πιστεύω ότι μπορώ, αλλά είναι απόφαση του προπονητή μου εάν θα με χρησιμοποιήσει. Εάν το κάνει πιστεύω ότι μπορώ, εάν δεν το κάνει σημαίνει ότι πρέπει να δώσει χρόνο σε άλλους παίκτες που είναι περισσότερο καιρό στην ομάδα και την ξέρουν καλύτερα από μένα».

Από την πλευρά του ο Λίαμ Λόρενς υπογράμμισε πως δεν ήταν μια εύκολη απόφαση τόσο για τον ίδιο, όσο και για την οικογένειά του, ενώ δεν απέκλεισε την προοπτική του πρωταθλήματος σημειώνοντας πως ο ΠΑΟκ θα πρέπει να είναι ένας από τους διεκδικητές του τίτλου.

Αρχικά είπε: «Ο ΠΑΟΚ είναι από τους κορυφαίους συλλόγους στην Ελλάδα, η πρόκληση του ΠΑΟΚ θα περιλαμβάνει και αρκετά παιχνίδια στην Ευρώπη και γιατί όχι να μην είμαστε και από τους διεκδικητές του πρωταθλήματος στην Ελλάδα».

Για την απόφασή του να αγωνιστεί στον ΠΑΟΚ: «Δεν ήταν εύκολη απόφαση ούτε για μένα, ούτε και για την οικογένειά μου. Νομίζω ότι αυτή η απόφαση μπορεί να με βοηθήσει να σταθώ και να διακριθώ σε ένα από τα καλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης. Δεν έχω δει την ομάδα, αλλά αυτό που είναι σημαντικό είναι να συνεχίσει την πορεία της με τον καλύτερο τρόπο».

Για τα κοινά Ελλήνων και Ιρλανδών: «Ξέρω ότι υπάρχει πολλά κοινά χαρακτηριστικά Ελλήνων και Ιρλανδών. Ξέρω και για τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ που είναι πολύ παθιασμένοι και μου θυμίζουν και το πάθος των οπαδών της Στόουκ που αγαπούν και αυτοί τόσο πολύ την ομάδα τους».

Για τις θέσεις στις οποίες μπορεί να αγωνιστεί: «Αγωνίζομαι πίσω από τον κεντρικό επιθετικό, αλλά έχω παίξει σε όλες τις θέσεις στο κέντρο και δεξιά και αριστερά και από εκεί και πέρα είναι θέμα του προπονητή μου που θα με χρησιμοποιήσει».


πηγή: metrosport.gr

Πήρε Γιαννόπουλο ο Παναθηναϊκός!!

Παίκτης του Παναθηναϊκού είναι και επίσημα ο Χάρης Γιαννόπουλος, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο ενός έτους με οψιόν ανανέωσης για ακόμη έναν χρόνο. Ο 23χρονος γκαρντ αποτελεί εισήγηση του Αργύρη Πεδουλάκη, καθώς οι δύο άνδρες είχαν συνεργαστεί στο Περιστέρι την περσινή σεζόν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός:

«Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει την απόκτηση του Χάρη Γιαννόπουλου, μετά την υπογραφή συμφωνίας ανάμεσα στις δύο πλευρές για 1+1 χρόνο.

Ο Γιαννόπουλος (13/7/1989, 2.00) γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, «συστήθηκε» με το μπάσκετ νωρίς και το 2006 φόρεσε τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Από τον ΠΑΟΚ μετακόμισε το 2008 στον Ολυμπιακό, το 2009 και για δύο χρόνο αγωνίστηκε στον Πανιώνιο, ενώ πέρυσι φόρεσε τη φανέλα του Περιστερίου υπό τις οδηγίες του Αργύρη Πεδουλάκη, πραγματοποιώντας μια πολύ καλή χρονιά. Είχε 298 πόντους (12.4μ.ο.) με 62/118 δίποντα, 37/126 τρίποντα και 63/72 βολές, 128 (114-14) ριμπάουντ, 45 ασίστ, 6 κοψίματα με μέσο όρο 32 λεπτά συμμετοχής ανά αγώνα.

Ο Χάρης Γιαννόπουλος αποτελεί και παλιό γνώριμο των «μικρών» εθνικών ομάδων, καθώς έχει αγωνιστεί στην Εθνική Παίδων, την Εθνική Εφήβων με την οποία κατέκτησε το ασημένιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2007 και την Εθνική Νέων Ανδρών με την οποία πανηγύρισε στη Ρόδο το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2009.

«Ευχαριστώ τον Παναθηναϊκό και τον κόουτς, Αργύρη Πεδουλάκη, για την ευκαιρία αυτή που μου δίνουν. Είναι μεγάλη τιμή για μένα να αγωνιστώ στη μεγαλύτερη ομάδα της Ευρώπης. Καταλαβαίνω και καταλαβαίνουμε όλοι ότι κάποιες συνθήκες είναι διαφορετικές. Δεν υπάρχει καμία αλλαγή όμως στο ποιος είναι ο Παναθηναϊκός και στο ότι πρέπει να πρωταγωνιστεί. Όλοι έχουμε διάθεση για δουλειά, για να γίνουμε όσο καλύτεροι μπορούμε ως ομάδα, γιατί ο Παναθηναϊκός αξίζει να βρίσκεται μόνο στην κορυφή. Είμαι σίγουρος ότι θα προσπαθήσουμε όλοι γι? αυτό, όπως είμαι σίγουρος ότι θα μας βοηθήσει και θα μας στηρίξει και ο κόσμος. Έχω παίξει ως αντίπαλο, έχω παρακολουθήσει αγώνες στο ΟΑΚΑ και ξέρω πως οι φίλοι του Παναθηναϊκού βρίσκονται πάντα κοντά στην ομάδα αυτή και τη βοηθούν σημαντικά να πετύχει τους στόχους της».

Χουλκ: «Προτιμώ Αγγλία και Ισπανία»

Ο Χουλκ αποτελεί αναμφίβολα ένα από τα πιο καυτά ονόματα του μεταγραφικού παζαριού, έχοντας εντυπωσιάσει με τις εμφατικές εμφανίσεις του στην πόρτο. Ήδη η Τσέλσι, η Ρεάλ Μαδρίτης και η Παρί Σεν Ζερμέν έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους, με τον ίδιο τον 26χρονο επιθετικό να εκφράζει την προτίμησή του για το αγγλικό και το ισπανικό πρωτάθλημα.

«Έχω αφήσει μια πόρτα ανοιχτή για να πάρω μεταγραφή σε ένα άλλο πρωτάθλημα. Έχω την προτίμηση να αγωνιστώ στην Premierleague ή στην ισπανική Liga, επειδή είναι τα δύο πιο προβεβλημένα πρωταθλήματα σε όλο τον κόσμο», είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια όταν ρωτήθηκε για το αν έχει συζητήσει το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από τους «δράκους»: «Δεν μίλησα πολύ με τον ατζέντη μου για την προοπτική να πάρω μεταγραφή, επειδή είχα υποχρεώσεις με την Εθνική ομάδα της Βραζιλίας στου Ολυμπιακούς.

Θα μπορούσε να είναι η στιγμή για να φύγω αυτή. Θα ένιωθα άνετα σε μια ενδεχόμενη μεταγραφή μου σε άλλη ομάδα και το αγγλικό πρωτάθλημα είναι ένα από αυτά που με ενδιαφέρει».


Βέβαια η ρήτρα των 100 εκ. ευρώ που του έχει θέσει η Πόρτο βάζει φρένο στους υποψήφιους μνηστήρες του, παρόλα αυτά οι Πορτογάλοι θα πιεστούν από ό,τι φαίνεται και από τον ίδιο τον Βραζιλιάνο για να τον αποδεσμεύσουν, με το ενδεχόμενο αυτό να εξετάζεται από σήμερα, όπως δήλωσε ο Χουλκ.

«Θα μιλήσω για το μέλλον μου τη Δευτέρα (σ.σ. σήμερα). Το μέλλον μου είναι τα χέρια του Θεού», τόνισε.


πηγή: metrosport.gr

«Μπαμ» με Μπραντάο η Σεντ Ετιέν!!

Η Σεντ Ετιέν προχώρησε στην απόκτηση του Μπραντάο για τα επόμενα δύο χρόνια, κάνοντας ένα από τα πιο ηχηρά «χτυπήματα» στη φετινή Ligue 1.

Ο Βραζιλιάνος βρίσκονταν σε αναζήτηση ομάδας, αφού έμεινε ελεύθερος από τη Μαρσέιγ. Πάντως δεν δυσκολεύτηκε να βρει το νέο σταθμό της καριέρας του, ο οποίος θα βρίσκεται λίγο πιο βόρεια από τη Μασσαλία και συγκεκριμένα στην περιοχή του Ρον-Αλπ.

Ο Μπραντάο πέρασε με επιτυχία τις ιατρικές εξετάσεις και εν συνεχεία υπέγραψε διετές συμβόλαιο, με την επίσημη παρουσίασή του να έχει προγραμματιστεί από τους «στεφανουά» για αύριο.


πηγή: metrosport.gr

Έρχεται για να υπογράψει ο Τόμας!!

Η περίπτωση του Γουέιν Τόμας ήταν αυτή που προχώρησε τελικά για τη Βέροια και το βράδυ ο παίκτης ίσως περάσει απόβ τα γραφεία της ΠΑΕ για να συζητήσει τα διαδικαστικά της μετακίνησής του στη «βασίλισσα».

Πέρυσι αγωνίστηκε με μεγάλη επιτυχία στον Ατρόμητο του Γιώργου Δώνη και φέτος προσπάθησε να δοκιμάσει την τύχη του στη Κύπρο και συγκεκριμένα στην Αλκή. Εκεί όμως δεν ικανοποίησε με αποτέλεσμα να αποτελέσει παρελθόν και αυτό που μένει είναι να λυθεί και τυπικά η συνεργασία του με την κυπριακή ομάδα.

Όταν γίνει αυτό τότε θα μπορέσει να υπογράψει συμβόλαιο για να τεθεί στις υπηρεσίες του Μάκη Χάβου, αφού περάσει τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις. Ο 33χρονος πάντως είναι σίγουρο ότι θα προσδώσει -αν λήξει αισίως η υπόθεσή του- ακόμη περισσότερη εμπειρία στην άμυνα της Βέροιας μετά και την απόκτηση των Γεωργέα και Σνάουτσνερ.


πηγή: metrosport.gr

«Κλέβει» Εμ'Βιλά και Νιάνγκ η Τότεναμ;

Ο Γιάν Εμ'Βιλά είναι γνωστό πως αποτελεί διακαής πόθος για τον Αρσέν Βενγκέρ, αλλά η μετακίνηση του Γάλλου μέσου στην Άρσεναλ συναντά δυσκολίες λόγω των απαιτήσεων που έχει η Ρεν. Το γεγονός αυτό προσπαθεί να εκμεταλλευτεί η Τότεναμ, η οποία όπως προκύπτει από τα ρεπορτάζ σε Αγγλία και Γαλλία έχει καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση για τον 22χρονο και έτσι δεν αποκλείεται να πετύχει ακόμη μια μεταγραφική νίκη εις βάρος της Άρσεναλ μετά την υπόθεση Βερντόγχεν.


Μετά την ήττα το Σάββατο της Ρεν από την Λιόν, ο πρόεδρος της ομάδας της Βρετάνης, Φρεντερίκ ντε Σαντ-Σερνί είπε: «Έχει (σ.σ. Εμ' Βιλά) μια συγκεκριμένη πρόταση από την Αγγλία».

Από την πλευρά του ο ίδιος ο παίκτης τόνισε πως θα βρίσκεται στις υπηρεσίες του Φρντερίκ Αντονετί για όσο είναι στο ρόστερ των «ρενουά» και πρόσθεσε πως δεν πρόκειται να ασχοληθεί με τις διάφορες φήμες που έχουν κάνει την εμφάνισή τους για το πρόσωπό του.

«Είμαι χαρούμενος. Δεν διαμαρτύρομαι και αγωνίζομαι. Για όσο θα βρίσκομαι στη Ρεν θα είμαι διαθέσιμος για τον προπονητή μου. Δεν πρόκειται να ασχοληθώ με φήμες. Θα είμαι πολύ καλά ακόμη και αν περάσω άλλη μια σεζόν στη Ρεν», τόνισε.

Οι «σπερς» δεν αποκλείεται να κινηθούν και για ακόμη έναν στόχο της Άρσεναλ που ακούει στο όνομα Μπαγιέ Νιάνγκ. Ο 17χρονος επιθετικός της Καέν βρίσκεται στο στόχαστρο και της Μίλαν, με την Τότεναμ, όμως να είναι έτοιμη να διαθέσει ένα ποσό κοντά στις 6 εκ. λίρες που ζητάει η γαλλική ομάδα παρά τον υποβιβασμό της στη Ligue 2.


πηγή: metrosport.gr

Δωρεάν είσοδος στο ΠΑΟΚ-Ξάνθη!!

Την ευκαιρία να δουν την ομάδα του από κοντά δωρεάν θα έχουν οι φίλοι του ΠΑΟΚ στο αυριανό φιλικό με την Ξάνθη, όπως ανακοινώθηκε από την ΠΑΕ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΑΟΚ:

«Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει πως στον αυριανό φιλικό αγώνα εναντίον της Ξάνθη, που θα διεξαχθεί στις 20:00 στο γήπεδο της Τούμπας, η είσοδος θα είναι δωρεάν για όλες τις θύρες του γηπέδου».

«Κλείνει» του Χαραλαμπίδη, κρούση και σε Δέδα!!

Το θέμα του Κώστα Χαραλαμπίδη έχει τραβήξει εδώ και αρκετό καιρό στον ΠΑΟΚ, με τις δυο πλευρές να αντιλαμβάνονται πως θα πρέπει να κλείσει μέσα στα επόμενα 24ώρα είτε θετικά είτε αρνητικά.

Ο έμπειρος γκαρντ χαίρει της εκτίμησης του Σούλη Μαρκόπουλου, όμως η επιλογή του Δικεφάλου έπεται, αφού ο ίδιος αναζητά την προοπτική να συνεχίσει την καριέρα του εκτός συνόρων. βέβαια κάτι τέτοιο είναι αρκετά δύσκολο και για το λόγο αυτό ο ΠΑΟΚ έχει ένα προβάδισμα για την απόκτησή του, αφού οι «ασπρόμαυροι» τη δεδομένη στιγμή έχουν το πάνω χέρι εντός των συνόρων.

Εκτός από τον πρώην παίκτη του ΚΑΟΔ στα πλάνα βρίσκεται και ο Γιώργος Δέδας, ο οποίος έχει τον ίδιο μάνατζερ με τον Χαραλαμπίδη. Είναι σίγουρο πως θα γίνουν κάποια ραντεβού, ούτως ώστε να εξεταστεί η προοπτική να φορέσει και αυτός τα ασπρόμαυρα, ωστόσο ως αυτή τη στιγμή κάτι χειροπιαστό δεν υπάρχει. Πάντως και σε αυτή την περίπτωση και οι δύο πλευρές είναι θετικές στο να συνεργαστούν.


πηγή: metrosport.gr

Αποκλείστηκε ο Χολέμπας!!

Ο Χοσέ Χολέμπας δεν θα βρίσκεται τελικά στην αποστολή της Εθνικής για τον αγώνα της τετάρτης με τη Νορβηγία στο Ούλεβαλ. Ο αριστερός μπακ του Ολυμπιακού τραυματίστηκε στο χθεσινό φιλικό με τη Σπόρτινγκ Λισσαβόνα στο «Ζοσέ Αλαβαλάδε» και σήμερα εξετάστηκε από το ιατρικό επιτελείο του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, από το οποίο διαπιστώθηκε ότι δεν θα μπορέσει να παρέχει τις υπηρεσίες του.

Για το λόγο αυτό και ενώ βρίσκονταν αρχικά στην αποστολή, μένει εκτός. Ο Φερνάντο Σάντος πάντως δεν αποκλείεται να καλέσει κάποιον άλλον ποδοσφαιριστή, ούτως ώστε να έχει ακόμη μία επιλογή για την αριστερή πλευρά της άμυνας.


πηγή: metrosport.gr

Σε διαπραγματεύσεις για Βαλκανική Λίγκα ο ΠΑΟΚ!!

Όπως αναφέρει το επίσημο site της Βαλκανικής Λίγκας, ο ΠΑΟΚ βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις, καθώς εξετάζει πολύ σοβαρά να αλλάξει πρωτάθλημα από τη νέα σεζόν. Μάλιστα θα υπάρξει συνάντηση ανάμεσα στον Μπάνε Πρέλεβιτς και στον Σέι Στρικς για το ενδεχόμενο να μετέχει ο Δικέφαλος στη Βαλκανική Λίγκα της νέας περιόδου, ενώ οριστική απόφαση θα προκύψει το αργότερο μέχρι το τέλος Αυγούστου.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει το δημοσίευμα:

«To ενδιαφέρον για τη Βαλκανική Λίγκα αυξάνεται κάθε χρόνο. Αυτό το καλοκαίρι μία από τις δημοφιλέστερες ομάδες στην Ελλάδα, ο ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης έχει έρθει σε επαφή με τη διεύθυνση της BIBL (σ.σ. Βαλκανική Λίγκα) με τη φιλοδοξία να λάβει μέρος στη διοργάνωση.

Μια συνάντηση ανάμεσα στις δύο πλευρές θα λάβει χώρα για την ανταλλαγή πληροφοριών και για την απόφαση του ΠΑΟΚ να συμμετέχει στην BIBL, η οποία θα προκύψει μέχρι τα τέλη Αυγούστου. Πριν από αυτό ο Σέι Στρικς θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ, Μπράνισλαβ Πρέλεβιτς, για να συζητήσουν τα πάντα όσον αφορά την προοπτική πιθανής συμμετοχής του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα.

Εάν όλα πάνε καλά και η απόφαση είναι θετική, ο ΠΑΟΚ θα γίνει η πρώτη ομάδα από την Ελλάδα που θα αγωνιστεί στη Βαλκανική Λίγκα. Η πέμπτη έκδοση της BIBL θα είναι πραγματικά ελκυστική και ενδιαφέρουσα».


πηγή: metrosport.gr