Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012

Τα επτά μυστικά του Μπολτ!!

Επτά άνθρωποι και ο εαυτός του κρύβονται πίσω από τις ίσως ανεπανάληπτες ιστορικά επιτυχίες του Γιουσέιν Μπολτ. Ας τους γνωρίσουμε λοιπόν.
Τα επτά μυστικά του Μπολτ
Γκλεν Μιλς (προπονητής): Εχει αναλάβει τον Γιουσέιν Μπολτ και του προσέδωσε απίστευτη ταχύτητα. Το μεγαλύτερο κατόρθωμά του είναι ότι κατάφερε να βάλει στο κεφάλι του Μπολτ το όνειρο, να τον πείσει ότι μπορεί να γίνει ο καλύτερος.
Ρίκι Σιμς (μάνατζερ): Εχει έδρα το Λονδίνο όπου και δραστηριοποιείται. Ανέλαβε τον Μπολτ από την ηλικία των 16 χρόνων, το 2003. Σε αυτόν οφείλονται πολλά από τα σόου του Τζαμαϊκανού μέσα και έξω από τα στάδια, οι κινήσεις, οι φιγούρες, οι δηλώσεις, ακόμα και ο τρόπος που φέρεται στα κλαμπ. Επιλογή του Σιμς είναι να φτάσει το κασέ του αθλητή του σε 100.000-150.000 δολάρια τη συμμετοχή και σε επιπλέον χρήματα για συγκεκριμένες επιδόσεις.
Τζίνα Φορντ (μάνατζερ στις ΗΠΑ): Εχει γεννηθεί στην Τζαμάικα, αλλά ζει στο Μαϊάμι. Χειρίζεται όλες τις υποθέσεις του Μπολτ στο έδαφος των Ηνωμένων Πολιτειών και στην πλούσια αγορά της χώρας.
Νάντζεντ Γουέκερ (εκτελεστικός διευθυντής): Αποτελεί τον συνδετικό κρίκο με όλο το τιμ που ασχολείται με τον Μπολτ. Ο Τζαμαϊκανός σταρ δεν χρειάζεται να σκέφτεται άλλα πράγματα πέρα από τον αθλητισμό.
Κάρολ Μπέκφορντ (υπεύθυνη ΜΜΕ): Είναι δημοσιογράφος με καριέρα 20 ετών και επιμελείται τις εκδόσεις που αναφέρονται στον Γιουσέιν.
Νόρμαν Πιρτ (μάνατζερ): Είναι ο άνθρωπος που οργάνωσε στα χαρτιά την εξέλιξη του αθλητή. Είναι αυτός που τον έστειλε στον Ρίκι Σιμς. Είναι αυτός που τον έστειλε στον προπονητή του Γκλεν Μιλς. Λέγεται ότι είναι το μυαλό της ομάδας.
Εβεραλντ Εντουαρτς (φυσικοθεραπευτής): Εχει αναλάβει το κορμί του κατόχου των παγκοσμίων ρεκόρ ώστε να είναι χαλαρός στο μυικό σύστημα με μύες μαλακούς σαν ζυμάρι, όπως λένε στην αργκό του αθλητισμού.
Το... τρεμπλ του Λονδίνου
Ο «βασιλιάς» των αγωνισμάτων στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ο κλασικός αθλητισμός, είχε τον δικό του «βασιλιά στο Λονδίνο.
Κι αυτός δεν ήταν άλλος από τον αξεπέραστο Γιουσέιν Μπολτ, ο οποίος μαζί με την παρέα του από την Τζαμάικα χόρεψαν αυτούς τους Ολυμπιακούς Αγώνες σε ρυθμούς ρέγκε.
Ο Μπολτ ταξιδεύοντας στο Λονδίνο είχε γίνει δέκτης έντονης κριτικής μετά τις ήττες από τον συναθλητή του Γιόχαν Μπλέικ στα 100 μ. και στα 200 μ. στα τράιαλ των Τζαμαϊκανών και το μεγάλο ερώτημα που κυριαρχούσε στα ΜΜΕ σε όλο τον κόσμο, αρκετές εβδομάδες πριν, ήταν εάν ο Μπολτ θα μπορούσε να κάνει ό,τι και στο Πεκίνο, να κερδίσει τα 100 μ. και τα 200 μ.
Ο ίδιος κρατούσε σιγή ιχθύος και όταν ήρθε η στιγμή της κρίσης (απ)έδειξε ότι απλώς είναι ανίκητος. Πρώτος στα 100 μ. με νέο ολυμπιακό ρεκόρ στα 10.63 (η 3η καλύτερη κούρσα της καριέρας του), πρώτος και στα 200 μ. με 19.32, για να έρθει το κερασάκι στην τούρτα με την ομάδα σκυταλοδρομίας 4Χ100 μ. και το παγκόσμιο ρεκόρ στα 36.84.
«Τώρα μπορώ να πω ότι είμαι θρύλος» δήλωσε μετά τα 200 μ. ο Γιουσέιν Μπολτ, που μετρά έξι χρυσά μετάλλια σε δύο Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά όπως δήλωσε πολύ δύσκολα θα είναι στο Ρίο ντε Τζανέιρο το 2016.
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: