Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2010

Επίθεση στην αποστολή του Τόγκο

http://www.sport24.gr/ast/cov/og/ogo_b.jpgΆγνωστοι άνοιξαν πυρ εναντίον των λεωφορείων που μετέφεραν την αποστολή του Τόγκο την Παρασκευή (8/01). Η πράξη βίας έλαβε χώρα στην περιοχή Καμπίντα στην Αγκόλα. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν έξι τραυματίες, ανάμεσα τους και δύο ποδοσφαιριστές. O αντιπρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας του Τόγκο, Γκαμπριέλ Αμεγί τόνισε ότι ο αναπληρωματικός τερματοφύλακας Ομπιλάλε Κόσι και ο στόπερ Σέρζ Ακακπό τραυματίστηκαν στους πυροβολισμούς, ο πρώτος στην πλάτη και ο δεύτερος στα νεφρά. Στο νοσοκομείο νοσηλεύοντα επίσης ο γυμναστής των τερματοφυλάκων και ο γιατρός της ομάδας. Aνεπιβεβαίωτες πληροφορίες θέλουν νεκρό τον οδηγό του ενός πούλμαν.

Η αγγλική Μάντσεστερ Σίτι εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ανέφερε ότι ο σταρ της εθνικής ομάδας του Τόγκο, Εμανουέλ Αντεμπαγιόρ είναι υγιής, αλλά βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση.

Από ότι φαίνεται από τα λόγια του ποδοσφαιρικού παράγοντα του Τόγκο, επελέγη η λύση της μεταφοράς στη γειτονική Αγκόλα με πούλμαν και όχι αεροπορικώς. Ισχυρίζεται δε ότι η ποδοσφαιρική ομοσπονδία δεν είχε ενημερωθεί. Το ίδιο επικαλείται και η οργανωτική επιτροπή.

Όταν το πούλμαν πέρασε τα σύνορα δέχθηκε επίθεση από αγνώστους στην περιοχή Καμπίντα, που διεκδικεί την ανεξαρτησία της. Η κυβέρνηση της Αγκόλα κάνει λόγο για τρομοκρατική ενέργεια, το σίγουρο είναι ότι αυτή η πράξη βίας θέτει σε κίνδυνο την ομαλή διεξαγωγή του Κόπα Άφρικα.

Ήδη οι ποδοσφαιριστές της εθνικής ομάδας του Τόγκο δεν επιθυμούν να λάβουν μέρος στη διοργάνωση (σ.σ. επρόκειτο να αντιμετωπίσουν τη Δευτέρα τη Γκάνα στην Καμπίντα).

Ο Τομάς Ντοσεβί της Ναντ, μιλώντας σε γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό, διευκρίνισε "δεν θέλουμε να παίξουμε στο κύπελλο Εθνών της Αφρικής. Σκεφτόμαστε τους συμπαίκτες μας. Το να δέχεσαι επίθεση από σφαίρες, όταν έρχεσαι να παίξεις ποδόσφαιρο, είναι αηδιαστικό".

Περιέγραψε τις σκηνές τρόμου που έζησε ο ίδιος και οι συμπαίκτες του, λέγοντας "μας "γάζωσαν" με σφαίρες λες και ήμασταν σκυλιαά Ήταν οπλισμένοι μέχρι τα δόντια. Φοβηθήκαμε πολύ. Κρυφτήκαμε είκοσι λεπτά κάτω από τις θέσεις μας".

Η περιοχή της Καμπίντα είναι πλούσια σε πετρέλαιο και την κηδεμονία της οποίας διεκδικούν διαφορετικές συμμορίες. Η Αγκόλα μόλις το 2002 βγήκε από την απομόνωση στην οποία είχε περιέλθει από τον εμφύλιο πόλεμο. Προφανώς ο πόλεμος δεν έχει τελειώσει για όλους τους κάτοικους της χώρας.

ΠΑΟΝΕ: Νέος προπονητής ο Χάγκαν!

Ο Εμπενίζερ Χάγκαν θα είναι ο νέος προπονητής του ΠΑΟΝΕ. Η ομάδα των Νέων Επιβατών, που αγωνίστηκε και ως παίκτης στον ΠΑΟΝΕ, θα κάθεται στον πάγκο της ομάδας. Ο Χάγκαν ήταν προπονητής στις ακαδημίες της Γκάνας, ενώ παλαιότερα έχει αγωνιστεί τόσο στον ΠΑΟΚ, όσο και στον Ηρακλή αλλά και στην Καλαμάτα.

Ο Σωκράτης βρήκε τον… μακάκα του

Ποιος φταίει πάλι, Σωκράτη;

Περίμενα εναγωνίως τα σημερινά πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων για να δω τη γραμμή πήραν από το λιμάνι οι οπαδικές φυλλάδες του Ολυμπιακού καθώς και οι «αντικειμενικές» των 28 ερυθρόλευκων πρωτοσέλιδων τον μήνα.

Γραμμή κατά Κόκκαλη; Όχι βέβαια, μια δύο φορές το έκαναν κάποιες εφημερίδες και τους έπρηξαν τα ούμπαλα μετά. Και το έκανα εν γνώσει του προέδρου.

Γραμμή κατά παικτών; Ε, καλά, Ντιόγο δεν υπάρχει, οι μισοί έλειπαν τραυματίες, με τον Οσκαρ να τα βάλουν ή με τον Κατσικογιάννη;

Γραμμή κατά Κετσπάγια; Όχι μωρέ, αυτός απολύθηκε μετά την πεντάρα από τον Εργοτέλη σε φιλικό. Πάλι να του τα φορτώσουμε;

Η γραμμή κατά Ζίκο λοιπόν έχει παρθεί εδώ και λίγο καιρό. Αδίκως κατ’ εμέ. Κατάφορα.

Τι πληρώνει; Την ήττα από τον Αρη, περισσότερο κι από την προχθεσινή. Διότι οι μόνοι που δημοσίως ανέφεραν την κρισιμότητα και τη δυσκολία του αγώνα ήταν ο Ζίκο και ο… Κώστας Νικολακόπουλος, ουδείς άλλως.

Εχω περάσει από πριονοκορδέλα προπονητές και προπονητές. Ο Ζίκο έχει κάτσει σε 13 ματς στον πάγκο του Ολυμπιακού, δουλεύει με παίκτες που βρήκε και είναι η ενδεδειγμένη λύση για να αποκτηθούν μεταγραφικά παίκτες μέσω του «λευκού Πελέ» όπως (λέω εγώ τώρα) ο Αντριάνο.

Είναι μια προσωπικότητα παγκοσμίως αναγνωρισμένη. Σε σέβεται ο άλλος βλέποντας τον Ζίκο στον πάγκο σου και όχι τους… Μπάντοβιτς και Νινιάδη.

Να θυμίσω λίγο στους Ολυμπιακούς περί σεβασμού: Στο Τορίνο το κοντέρ από τη Γιουβέντους σταμάτησε στα 7 ενώ ο Παναθηναϊκός, όταν τον βρήκαν μπόσικο Μπάρτσα και Γιουνάιτεντ, έμειναν στα 5. Η ξεφτίλα έχει και ένα όριο, πώς να το κάνουμε;

Θέλετε κι άλλο; Εδώ στη Ριζούπολη ο κυρ-Αλέκος εμφανίστηκε με… φόρμα γυμναστικής σε ματς με τον Ολυμπιακό!

Σέβεσαι, σε σέβονται. Ο Κόκκαλης πιθανολογώ πως βρήκε πάλι τον… μαλάκα του, θα φάει και δεύτερο προπονητή δίνοντας έτσι δικαιολογία για τη διαφαινόμενη απώλεια του τίτλου.

Ο Ζίκο εργάστηκε, όχι και πολύ παλιά, σε μια πιο απαιτητική ομάδα από τον Ολυμπιακό (Φενέρ) με πολύ πιο ισχυρό και… τρελάρα πρόεδρο από τον Κόκκαλη (Αζίζ Γιλντιρίμ), με πολύ πιο ακριβό ρόστερ και μεγαλύτερες βεντέτες. Νομίζετε πως αυτά που βλέπει εδώ είναι πρωτόγνωρα; Σαφώς και όχι.

Το ‘γραφα και στον καζαμία. Στο τέλος ο Κόκκαλης θα φέρει τον Αλέφαντο και ο Νικόλας θα βγαίνει στη Βίκυ Φλέσσα ρωτώντας γιατί ο Κάκκος δεν του απαντά στα e-mails. Επιμελεια Koubanezos

Για γέλια και για κλάματα Εθνικός Αστέρας-ΟΦΗ 1-2

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/8eb35749a5c7073a9a8a6a7b53802272_L.jpg?1262971239?1262971239?1262971239

Ματς για γέλια και για κλάματα στην Καισαριανή όπου ο ΟΦΗ επικράτησε του Εθνικού Αστέρα με 2-1 , με τον διαιτητή Στραντζαλίδη του συνδέσμου Μακεδονίας να είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής, έχοντας δώσει δύο ανύπαρκτα πέναλτι , ένα που το πήρε …πίσω, τρεις αποβολές και «κιτρίνισε» τους περισσότερους παίκτες!

Παιχνίδι που θα τον θυμούνται για καιρό παρακολούθησαν όσοι βρέθηκαν στο γήπεδο της Καισαριανής αλλά και όσοι το είδαν από τους τηλεοπτικούς δέκτες.

Το ματς διακόπηκε στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων έπειτα από επεισόδια και διαμαρτυρίες των παικτών καθώς ο ρέφερι έδωσε μια …ακατανόητη απόφαση για πέναλτι υπέρ του Εθνικού Αστέρα σε…χέρι του Γκουέι.

Στην συνέχεια των επεισοδίων τραυματίστηκε ο Κοκκινάκης ενώ μεγάλη ένταση υπήρξε και στην ανάπαυλα του ημιχρόνου μεταξύ προπονητών παικτών και παραγόντων των δύο ομάδων.

Το παιχνίδι άρχισε για κάποια δευτερόλεπτα και τελικά… ο Στραντζαλίδης αποφάσισε να το λήξει.

Στο αγωνιστικό μέρος ο Κιάσσος με επέλαση από τα δεξιά βρήκε τον Ανέστη Αγρίτη ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να ανοίξει το σκορ για τους φιλοξενούμενους.

Στο 80΄ ο ρέφερει…ανακάλυψε πέναλτι και αποβολή του Πίτσου πάνω στον Γκουέι το οποίο ανέλαβε να εκτελέσει ο ίδιος κάνοντας το 1-1. Το τελικό 1-2 «έγραψε» με αμφισβητούμενο πέναλτι στο 90΄ ο Οργκανίστα.

Εθνικός Αστέρας: Γκίτκος, Προβατίδης, Παριανός, Καρατζάς, Τραορέ, Κριπιντίρης (72' Φαμπίνιο), Τζημόπουλος (46' Λουάμο), Διαμάντης, Καγκιούζης (58' Μπενίσκος), Χωριανόπουλος, Γκουεϊ.

ΟΦΗ: Βεζυρίδης, Σταυρακάκης, Ζορμπάς (81΄Καρακατσάνης), Πίτσος, Αγρίτης (86' Οργκανίστα), Κοκκινάκης, Κάλαϊτζιτς, Κιάσσος, Χαραλαμπάκης, Βλόνταρτσικ (74' Ογκουνσότο), Μπερτίν.

Πρέπει να τον χρυσώσει για να... απαλλαχθεί


Νίκη με θέαμα ζήτησε ο Ζίκο Στον Ολυμπιακό φαίνεται ότι το έχουν πάρει απόφαση να "τελειώσουν" τον Ζίκο, όμως υπάρχουν δύο παράμετροι που προς το παρόν δεν ανάβουν το... πράσινο φως για να έχει ο Βραζιλιάνος την τύχη του Τιμούρ Κετσπάγια. Ο πρώτος είναι ο Σωκράτης Κόκκαλης και ο δεύτερος, η αποζημίωση.

Παίρνοντας τα πράγματα... ανάποδα, ο Ζίκο για να πει το "ναι" και να λύσει κοινή συναινέσει το συμβόλαιό του, θα πρέπει να πάρει μία παχυλή αποζημίωση (δεν αναφερόμαστε στο ενδεχόμενο της απόλυσης). Λογικά θα απαιτήσει να πληρωθεί το συμβόλαιό του μέχρι το τέλος της σεζόν, το μπόνους της πρόκρισης στους "16" του Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς και να πληρωθούν τα συμβόλαιο του άμεσου συνεργάτη του (και αδερφού του) και του γυμναστή. Το άθροισμα των προαναφερόμενων ανέρχεται περίπου στα 2 εκατ. ευρώ.

Στον Πειραιά οι άνθρωποι που τρέχουν τις εξελίξεις και συγκεκριμένα οι κ. κ. Γιάννης Χρυσικόπουλος και Δημήτρης Θεοδωρίδης, δεν έχουν μείνει ικανοποιημένοι από τις απαντήσεις που τους έδωσε ο Βραζιλιάνος τεχνικός, για την αγωνιστική εικόνα της ομάδας στα παιχνίδια με τον Αρη και την ΑΕΚ, αλλά και τις υποθέσεις Στολτίδη, Ντουντού κ.λ.π., ωστόσο περιμένουν την απόφαση που θα πάρει ο Σωκράτης Κόκκαλης, ο οποίος είναι στην Αμερική.

Η διοίκηση των "ερυθρολεύκων" θεωρεί ότι το διάστημα που δόθηκε στον Ζίκο ήταν αρκετό για να δείξει το έργο του, όμως ο Βραζιλιάνος τεχνικός δεν εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία. Επίσης πιστεύει ότι χρειάζεται ένα άμεσο "σοκ" για να μη... χαριστεί το πρωτάθλημα στον Παναθηναϊκό.

Η κατάκτηση του τίτλου είναι επιτακτική ανάγκη και όχι μόνο για να έρθει το 13ο πρωτάθλημα στα τελευταία 14 χρόνια, αλλά για τα χρήματα που θα μπούνε στα ταμεία από τη δεδομένη συμμετοχή στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ...

Φαβορί για να... διαδεχθεί τον Ζίκο σε περίπτωση που το "διαζύγιο" επισημοποιηθεί, είναι ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς, ο οποίος είχε καθίσει στον πάγκο του Ολυμπιακού και στο ντέρμπι της Τούμπας με τον ΠΑΟΚ, όπου οι "ερυθρόλευκοι" είχαν επικρατήσει με 2-1..

Ζησόπουλος: «Πάντα στην καρδιά μου ο ΠΑΟΚ»

Στο Αθλητικό Metropolis και στην εκπομπή «Ένα-Δύο» με τους Κυριάκο Κύρτσο και Χάρη Γανωτίδη μίλησε ο Γιώργος Ζησόπουλος για το αυριανό παιχνίδι του Λεβαδειακού με τον ΠΑΟΚ. «Ο ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα που παίζει καλό ποδόσφαιρο και παίρνει αποτελέσματα. Είναι πολύ δύσκολο για μας, αλλά θα παλέψουμε για τους βαθμούς για να συνεχίσουμε τη μάχη της σωτηρίας. Πέρσι η έδρα ήταν το μεγάλο μας όπλο, φέτος δεν την εκμεταλλευτήκαμε όσο θα έπρεπε, αλλά είχαμε και δύσκολους αντιπάλους» είπε αρχικά ο χαφ των Βοιωτών, ο οποίος αναφέρθηκε και στην παρουσία των φιλάθλων του Δικεφάλου στο αυριανό ματς: «Αύριο με τον κόσμο που θα έχει ο ΠΑΟΚ δεν θα είναι σαν έδρα μας. Εμείς οι παλαιότεροι στην ομάδα το συνηθίσαμε αυτό, οι καινούριοι όχι. Ο κόσμος είναι μια επένδυση και ο πρόεδρός μας αποφάσισε να δώσει εισιτήρια στον κόσμο του ΠΑΟΚ».
Σχολιάζοντας την ομάδα της Θεσσαλονίκης, ο Έλληνας μέσος επισήμανε: «Αυτή τη στιγμή ο ΠΑΟΚ είναι ομάδα, είναι ομάδα του Σάντος, που ξέρει τι θέλει και πως να το πάρει. Πάνω απ’ όλα είναι σοβαρός».
Όσο για την κατάσταση του αγωνιστικού χώρου του δημοτικού γηπέδου της Λιβαδειάς, ανέφερε: «Το γήπεδό μας ελπίζουμε να είναι σε καλή κατάσταση, ελπίζουμε να μη βρέξει».
Τέλος, για το δικό του πέρασμα από την Τούμπα, ο Γιώργος Ζησόπουλος τόνισε: «Όταν ήμουν εγώ στην ομάδα η κατάσταση δεν ήταν καλή, είχε παρθεί απόφαση να φύγω, έτσι ήρθα στο Λεβαδειακό. Ο ΠΑΟΚ θα είναι πάντα στην καρδιά μου. Είχα ζήσει πολύ σημαντικές στιγμές με την πορεία που βγήκαμε τρίτοι στο πρωτάθλημα και παίξαμε στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ».

Ψιθυροι......................

  • Ψίθυροι στους Θρακομακεδόνες κάνουν λόγο για συζητήσεις ανθρώπου της ΑΕΚ με ιθύνοντες του Ολυμπιακού για τον Σκόκο, παραμονές του ντέρμπι. 2,5 μύρια, ποσοστό μεταπώλησης και ανταλλάγματα έψηναν τους Ενωσίτες, ωστόσο ο Υδραυλικός με την απόδοσή του τους χάλασε τη μανέστρα. Ποιος θα υπογράψει τώρα τη... φορτωτική για Πειραιά;
  • Μεγάλο διπλό της ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη που έκλεισε στόματα και γέμισε τσέπες. Ο λόγος βέβαια για το πριμ των 150.000 ευρώ που έπεσε.. κασέρι. Για να μη χαλάσει το γούρι μάλιστα, οι διοικούντες (οι ποιοι;) έταξαν ίδιο πριμ και σε περίπτωση νίκης επί του Παναθηναϊκού.
  • Για Λάρισα τον υπολόγιζαν, ωστόσο θα συνεχίσουν να τον βλέπουν από την τηλεόραση. Ο λόγος για τον Ματέια Κέζμαν, ο οποίος αν και προτάθηκε στην ομάδα του Κάμπου, οδεύει προς Κύπρο μεριά, όπου κάποιοι τον περιμένουν με... ορθάνοιχτες αγκάλες.

Παραιτήθηκε το Δ.Σ της ΠΑΕ Ηρακλής


Ο Σάββας Κωφίδης Αντιπροσωπεία του ερασιτέχνη Ηρακλή καθώς και ο χορηγός της ομάδας μπάσκετ, ο Γιώργος Γαλανός, επισκέφτηκαν τους νέους παράγοντες της ΠΑΕ στα γραφεία τους. Μετά από συνάντηση με τους εκπροσώπους του ερασιτέχνη, ο ποινικολόγος Παναγιώτης Ζιάκας και τα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης Ρέμου, υπέβαλαν την παραίτησή τους.

"Αφού δεν μας θέλουν, δεν υπάρχει λόγος να μένουμε", είπε ο κ. Ζιάκας και αποχώρησαν. Μετά από αυτό, ο Αντώνης Ρέμος οφείλει να συγκαλέσει νέα γενική συνέλευση, για να συγκροτήσει νέο διοικητικό συμβούλιο.

Ο Ρέμος παραμένει πρόεδρος και το Σάββατο θα υπάρξει συνάντηση με αντιπροσωπεία του ερασιτέχνη που θα συζητηθεί η συγκρότηση νέας διοίκησης. Η πρόταση του ερασιτέχνη αφορά σε άτομα που θα μπουν σε ένα νέο διοικητικό συμβούλιο με συμμετοχή από ηρακληδείς κι όχι από αγνώστους με το χώρο.

Να σημειωθεί ότι προηγήθηκε συγκέντρωση παραγόντων στο Κατσάνειο Γυμναστήριο του Ηρακλή, στην οδό Αγίου Δημητρίου. Από εκεί ξεκίνησε ένα κομβόι με τους ηρακληδείς να κατευθύνονται στη Μίκρα, στην περιοχή της Κρήνης, στην Καλαμαριά, όπου βρίσκονται τα γραφεία της ΠΑΕ Ηρακλής.

Εκεί συνάντησαν διμοιρίες των ΜΑΤ και τελικά, στα γραφεία της ΠΑΕ πέρασαν μια αντιπροσωπεία που συνάντησε τα νέα διοικητικά στελέχη. Παρέδωσαν το σχετικό αίτημα για να παραιατηθούν από το δ.σ. της ΠΑΕκαι ήρθαν σε επαφή με τον Αντώνη Ρέμο. Συνεννοήθηκαν να κατηφορίσουν στην Αθήνα και αύριο, το μεσημέρι, θα συζητήσουν για τη σύνθεση ενός νέου διοικητικού συμβουλίου στην ΠΑΕ Ηρακλής.


Κατέθεσε (;) μύνηση ο Κωφίδης
Μήνυση φέρεται να κατέθεσε ο Σάββας Κωφίδης κατά αγνώστων για βίαιες αντιδράσεις κατά την είσοδό τους στα αποδυτήρια του Ηρακλή, στο ημίχρονο του αγώνα με τον Πανθρακικό. Ο προπονητής του Ηρακλή φαίνεται ότι στρέφεται εναντίον του Γουίλι Σαμαβάρι, μέλους της διοίκησης της ΠΑΕ Ηρακλής.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Κωφίδης καταγγέλει απειλές μέσω τηλεφώνου και η σχετική μήνυση κατατέθηκε στο τμήμα εκβιαστών.

Ωστόσο, ο Σάββας Κωφίδης, μέσω του "Αθλητικού Μετρόπολις" δεν επιβεβαιωσε την είδηση περί της μήνυσης: "Ασχολούμαι μόνο με το ποδόσφαιρο. Γιατί να καταθέσω μήνυση; Για ποιο λόγο;" αναρωτήθηκε.

Τέλος ο Ματεράτσι


Ο Ματεράτσι πανηγυρίζει... Οι όποιες ελπίδες είχε ο Παναθηναϊκός για να κάνει δικό του τον Μάρκο Ματεράτσι, εξανεμίστηκαν. Κι αυτό γιατί η συνάντηση που είχε ο ποδοσφαιριστής με τον εκπρόσωπό του, με τους ιθύνοντες της Ίντερ, δεν έφερε το αποτέλεσμα που ήθελε το «τριφύλλι». Κοινώς, οι «νερατζούρι» δεν δέχονται να πληρώσουν το μισό συμβόλαιο του "matrix".

Αυτόματα λοιπόν, το deal δεν προχωρά. Συν τοις άλλοις, ήρθε να προστεθεί στην όλη ιστορία και η αρθροσκόπηση στην οποία υποβλήθηκε ο παίκτης. Όμως, το ζήτημα που έβαλε οριστικό stop στις όποιες βλέψεις του «τριφυλλιού», είναι ξεκάθαρα το οικονομικό. Είναι αδύνατο ο Παναθηναϊκός να δώσει 7,5 εκατ. ευρώ για 2,5 χρόνια στον 36 χρονο. Κατά συνέπεια, ήδη οι «πράσινοι» κοιτούν αλλού για τον κεντρικό αμυντικό που θέλουν να αποκτήσουν.

ΠΙΕΡΙΚΟΣ: Ανακοίνωσε τον Κοντέων

Την απόκτηση του Πέτρου Κοντέων ανακοίνωσε η ομάδα του Πιερικού. Ο Κοντέων έμεινε ελεύθερος από τον Ολυμπιακό Βόλου. «Ευχαριστώ τον πρόεδρο και τον προπονητή για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν. Θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για να δικαιώσω αυτούς που με πίστεψαν» τόνισε στις πρώτες του δηλώσεις.

Κούπερ: «Δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι»

Κούπερ: «Δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι»

Στη δυσκολία που έχει κάθε παιχνίδι στο ελληνικό πρωτάθλημα και φυσικά αυτό της Κυριακής με αντίπαλο τον Ηρακλή, στάθηκε ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ, στην καθιερωμένη εβδομαδιαία συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε. Ο Αργεντινός τεχνικός τόνισε επίσης ότι η ομάδα του χρειάζεται κι άλλες βελτιώσεις, ενώ δήλωσε χαρούμενος για την επιστροφή του Νάτσο Γκαρσία μετά από τέσσερις μήνες…
«Γνωρίζουμε ότι έχουμε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για την ομάδα μας, αλλά και για την πόλη. Όλα τα ματς δεν είναι ίδια για σύστημα και τακτική. Την Κυριακή αντιμετωπίζουμε μια πολύ επιθετική ομάδα. Κι όταν μιλάω για επιθετικότητα, μιλάω για το πως μάχονται, για το πόσο διεκδικούν όλες τις μπαλιές. Επομένως θεωρώ ότι εμείς πρέπει να είμαστε πιο επιθετικοί σε σχέση με το ματς στο Περιστέρι» δήλωσε αρχικά ο Κούπερ και συνέχισε: «Πέρα από τη νίκη, που είναι πολύ σημαντική, η ένταση του παιχνιδιού της ομάδας έπεσε. Θέλω να έχει η ομάδα μου μια αγωνιστική ταυτότητα, μια ένταση, μια υπεροχή των κινήσεων μέσα στο γήπεδό της. Μετά από όλα αυτά θα επιδιώξουμε να παίξουμε και ευχάριστο ποδόσφαιρο. Έχω παρατηρήσει ότι στο ελληνικό πρωτάθλημα δεν υπάρχει κανένα εύκολο παιχνίδι, όλα είναι δύσκολα. Αυτή η στιγμή είναι γλυκιά για την ομάδα μας, εξαιτίας των δύο τελευταίων αποτελεσμάτων. Στην τελική δεν έχουμε καταφέρει κάτι, αλλά βρισκόμαστε σε καλή στιγμή. Σε αυτές στις ευχάριστες στιγμές πρέπει να κρατήσεις τον έλεγχο, γιατί είναι εύκολο να περάσεις στην ευφορία. Να παραμείνουμε προσγειωμένοι, με τα πόδια στο έδαφος».

Για τη συνέχεια, ο Αργεντινός κόουτς επισήμανε: «Οι οπαδοί μας, η διοίκηση, οι άνθρωποι που είναι γύρω από την ομάδα, είναι χαρούμενοι, βλέπουν καλύτερα το μέλλον, αλλά εμείς πρέπει να παραμείνουμε προσγειωμένοι. Να προετοιμαζόμαστε σε κάθε παιχνίδι με μεγάλη προσοχή. Για να κερδίσουμε την Κυριακή θα πρέπει να κάνουμε ό,τι κάναμε, συν κάποια πράγματα ακόμα. Δεν έχουμε χρόνο για να εφησυχάσουμε. Να συνεχίσουμε να δουλεύουμε, να διατηρήσουμε τα καλά και να βελτιώσουμε άλλους τομείς. Η απαίτηση θα είναι μέγιστη κάθε μέρα, σε κάθε αγώνα. Ο ποδοσφαιριστής πρέπει να μάθει να λειτουργεί υπό πίεση. Επομένως αφού προερχόμασταν από μια μίνι περίοδο διακοπών, οι ποδοσφαιριστές ξεκουράστηκαν, για να εφησυχάσουν θα πρέπει να περιμένουν αρκετούς μήνες ακόμα. Και αυτό έχει να κάνει με τη νοοτροπία και την ψυχολογία που θέλουμε να έχουμε στα αποδυτήρια».

Για την επιστροφή του Νάτσο Γκαρσία, ο Κούπερ σχολίασε: «Κερδίσαμε ένα σημαντικό ποδοσφαιριστή για την ομάδα μας, είχε πολύ καλή απόδοση στο τελευταίο παιχνίδι. Αυτό που πρέπει να προσέξουμε είναι πως θα προσαρμοστεί ξανά σε συνθήκες 90λεπτου, γιατί είχε να αγωνιστεί 4 μήνες. Και στη φυσική κατάσταση, να τη διατηρήσει σε υψηλό επίπεδο ενός 90λεπτου με μέγιστη απόδοση, δεν είναι ακόμα έτοιμος για αυτό. Πέρα από το ότι λέγεται ότι αποτελεί μια εσωτερική μεταγραφή, είμαστε χαρούμενοι επειδή είναι πάλι κοντά μας, ένας παίκτης που προσπαθεί πάντα να βοηθήσει τα μέγιστα την ομάδα. Η ομάδα είχε αρκετά κενά κι όταν κλήθηκε να αγωνιστεί τα κάλυψε. Θα είμαστε πάντα πολύ προσεκτικοί, διότι υπάρχουν κίνδυνοι όταν υπάρχει ενθουσιασμός σε έναν παίκτη, που έχει να αγωνιστεί τόσο πολύ καιρό και επιστρέφει».

Σε ερώτηση για το γεγονός ότι ο Ηρακλής αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα, ο Κούπερ τόνισε: «Εμείς δεν πρέπει να κοιτάμε τον αντίπαλο, πρέπει να προετοιμαστούμε για ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι. Βλέπω μια ομάδα επιθετική, που παίζει δυνατά, πολλές φορές φτάνοντας και στο όριο. Ωστόσο, τα προβλήματα που μπορεί να υπάρχουν, απλήρωτοι παίκτες για μήνες, αμφισβήτηση για προπονητή και άλλα, δεν πρέπει εμάς να μας επηρεάσουν. Είδατε την ΑΕΚ που κέρδισε εκτός έδρας τον Ολυμπιακό».

Για τους Τζόνσον και Αντού, ο τεχνικός του Άρη, ανέφερε: «Είναι καλοί ποδοσφαιριστές, με τεχνική κατάρτιση, που θα μας βοηθήσουν. Το πότε θα αγωνιστούν θα έχει να κάνει με τη δική τους απόδοση. Όταν κάποιοι θα κάνουν την ομάδα πιο δυνατή, οι πάντες είναι καλοδεχούμενοι». Πηγη Μετροσπορ

Στη Νάπολι ο Ντοσένα


Ο Ντοσένα με τη φανέλα της Λίβερπουλ Επιστρέφει στα πάτρια εδάφη ο Αντρέα Ντοσένα. Η διοίκηση της Νάπολι ανακοίνωσε την Παρασκευή την απόκτηση του 28χρονου αριστερού οπισθοφύλακα από τη Λίβερπουλ έως το 2014.

Οι "κόκκινοι" απέκτησαν τον διεθνή άσο από την Ουντινέζε το 2008, ωστόσο αυτός δεν κατάφερε να καθιερωθεί και είχε ελάχιστο χρόνο συμμετοχής, με αποτέλεσμα να χάσει τη θέση του στην εθνική.

Ο Οουεν Κόιλ νέος προπονητής της Μπόλτον


Ο Οουεν Κόιλ Ο άνθρωπος που οδήγησε την Μπέρνλι στην Πρέμιερ Λιγκ αναλαμβάνει να διασώσει την Μπόλτον. Ο Οουεν Κόιλ θα είναι ο νέος προπονητής των "Τρότερς", καθώς την Παρασκευή ανακοινώθηκε η συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών, έως το καλοκαίρι του 2012.

Ο 43χρονος τεχνικός γεννήθηκε στη Σκοτία και πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ποδοσφαιρικής καριέρας του στα Χάιλαντς, παρότι ήταν Ιρλανδός και μάλιστα αγωνίστηκε μία φορά με την εθνική ομάδα της χώρας του. Πέρασε ως ποδοσφαιριστής και από την Μπόλτον τη διετία 1993-95, ενώ στα 38 (2004) άρχισε την προπονητική θητεία του από μικρές ομάδες της Σκοτίας (Ερντρι, Νταντί Γιουν., Σεντ Τζόνστον).

Το Νοέμβριο του 2007 ανέλαβε την Μπέρνλι και δημιούργησε μία πολύ δυνατή ομάδα, η οποία την επόμενη σεζόν (2008-2009) εξασφάλισε την άνοδο στην Πρέμιερ Λιγκ. Παρότι το συμβόλαιό του ολοκληρωνόταν στο τέλος του 2010, η Μπέρνλι τού έδωσε την άδεια να διαπραγματευθεί με τη Μπόλτον και τελικά επήλθε συμφωνία.

«Είμαι ενθουσιασμένος που επιστρέφω στην Μπόλτον και ανυπομονώ να ξαναζήσουμε όλοι τις καλές στιγμές του παρελθόντος» δήλωσε ο Κόιλ, ενώ ο πρόεδρος του συλλόγου, Φιλ Γκάρτσαϊντν τόνισε: «Ο Οουεν ήταν ο υπ΄ αριθμόν ένα στόχος μας και φυσικά είμαστε χαρούμενοι που επιστρέφει στην ομάδα μας ως προπονητής. Ηταν παίκτης που έδινε κίνητρο και ενέπνεε τους υπόλοιπους. Εκ μέρους όλης της οικογένειας της Μπόλτον, τον καλωσορίζω στο σπίτι του».

"Τελειώνει" και πάει στην Ξάνθη ο Ντιέ


Ο αμυντικός μέσος του Ηρακλή, Σερζ Ντιέ Διαδικαστικό θέμα είναι πλέον η λύση της συνεργασίας με τον Σερζ Ντιέ. Ο Ιβοριανός μέσος συμφώνησε με τη διοίκηση της Ξάνθης και μέχρι αύριο αναμένεται να λύσει τη συνεργασία του με την ΠΑΕ Ηρακλής. Θα εισπράξει περίπου 60.000 ευρώ, όσα είναι και τα οφειλόμενα και θα υπογράψει συμβόλαιο 1,5 έτους με τη θρακική ομάδα, η οποία τον ήθελε από πέρσι.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στην προσφυγή που είχε καταθέσει, ζητούσε τα οφειλόμενο συν τα χρήματα που προβλέπονται για τον επόμενο 1,5 χρόνο συνεργασίας (το σύνολο περίπου 400.000 ευρώ).

Κορυφαίος προπονητής για το 2009 ο Γκουαρντιόλα


Ο τεχνικός της Μπαρτσελόνα, Πεπ Γκουαρντιόλα. Ο Πεπ Γκουαρντιόλα αναδείχθηκε κορυφαίος προπονητής στον κόσμο για το 2009 από τη Διεθνή Ομοσπονδία Ιστορίας και Στατιστικής του ποδοσφαίρου (IFFHS). Ο τεχνικός της Μπαρτσελόνα, που κατέκτησε την περασμένη σεζόν και τους συνολικά έξι τίτλους σε εθνικό, ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο με τους "μπλαουγκράνα", είχε τη μεγαλύτερη διαφορά σε ψήφους -εν συγκρίσει με τον δεύτερο- που έχει καταγραφεί από το 1987, όταν διενεργήθηκε η πρώτη ψηφοφορία για το συγκεκριμένο βραβείο από την IFFHS.

Ο Ισπανός τεχνικός συγκέντρωσε 300 βαθμούς στην ψηφοφορία, ενώ ο περυσινός κάτοχος του τίτλου Αλεξ Φέργκιουσον είχε 137 βαθμούς φέτος και συμβιβάστηκε με τη 2η θέση.

Στην 3η θέση ο Πορτογάλος Ζοζέ Μουρίνιο, που έχει κερδίσει δύο φορές την «πρωτιά», με 66 βαθμούς, ενώ στην 4η θέση είναι ο Αργεντινός Αλεχάντρο Σαμπέγια, τεχνικός της Εστουντιάντες με 54 βαθμούς.

Ο Γκουαρντιόλα είναι ο δεύτερος Ισπανός που αναδεικνύεται κορυφαίος προπονητής στον κόσμο, μετά τον νυν ομοσπονδιακό τεχνικό της Ισπανίας, Βιθέντε ντελ Μπόσκε, που είχε κατακτήσει το βραβείο το 2002 ως τεχνικός της Ρεάλ Μαδρίτης.


ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑ/ΟΜΑΔΑ ΒΑΘΜΟΙ
1. Πεπ Γκουαρντιόλα (Ισπανία/Μπαρτσελόνα) 300
2. ’λεξ Φέργκιουσον (Σκοτία/Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ) 137
3. Ζοζέ Μουρίνιο (Πορτογαλία/Ίντερ) 66
4. Αλεχάνδρο Σαμπέγια (Αργεντινή/Εστουντιάντες) 54
5. Μιρτσέα Λουτσέσκου (Ρουμανία/Σαχτάρ Ντόνετσκ) 50
6. Αρσέν Βενγκέρ (Γαλλία/’ρσεναλ) 44
7. Γκούους Χίντινκ (Ολλανδία/Τσέλσι) 38
8. Λοράν Μπλαν (Γαλλία/Μπορντό) 34
9. Χόρχε Ντανιέλ Φοσάτι (Ουρουγουάη/Λίγκα ντε Κίτο) 16
10. Φελίξ Μάγκατ (Γερμανία/Βόλφσμπουργκ-Σάλκε) 15

Φωτο Ημέρας

Ομορφιές... έκανε στην Πολη ο Τσίλντρες και η παρέα του

Δεν ντρέπεσαι, ρε μπόμπιρα;

Κάποια από τα στιγμιότυπα του βίντεο που ακολουθεί, μπορεί να τα έχετε ξαναδεί τον ίδιο τον . Κάποια άλλα ...όχι.

Το σίγουρο είναι πως όλα μαζί δημιουργούν ένα απολαυστικό σύνολο που θα σάς διασκεδάσει, γι΄ αυτό μην απογοητευτείτε αν κάποια από τις πρώτες φωτογραφίες έχει ξαναπέσει στην αντίληψή σας.

Όλα τα λεφτά, πάντως, είναι ο πιτσιρικάς ...οπαδός της Φέγενορντ!

Φιλομένο: Να κερδίσει τον τίτλο άλλη ομάδα, όχι ο ΟΣΦΠ




Φιλομένο: Να κερδίσει τον τίτλο άλλη ομάδα, όχι ο ΟΣΦΠ

Την άποψη ότι θα ήταν καλύτερο για την ανάπτυξη του πρωταθλήματος να κερδίσει κάποια άλλη ομάδα τον φετινό τίτλο και όχι ο Ολυμπιακός, σχολίασε με δηλώσεις του ο Λούσιο Φιλομένο.

Ο Αργεντινός επιθετικός του ΠΑΟΚ σχολίασε μέσω του «sport103 FM» ότι μπορεί ο «δικέφαλος του Βορρά» να πάει καλύτερα φέτος από ότι πέρσι, στα πλέι οφ, σχολιάζοντας ακόμα την επανεμφάνισή του στην αναμέτρηση εναντίον του Πανιωνίου, αλλά και το προσεχές ματς στη Λιβαδειά.

«Σε έναν μήνα στο επίπεδο που θέλω»

Αρχικά ο Αργεντινός άσος ανέφερε ότι είναι ευχαριστημένος από την επανεμφάνισή του στο παιχνίδι εναντίον του Πανιωνίου, συμπληρώνοντας ότι περιμένει να φτάσει στο επίπεδο που επιθυμεί μετά από περίπου έναν μήνα: «Το πιο σημαντικό για την ομάδα ήταν να κερδίσει και να πάρει τους τρεις βαθμούς γιατί ο Πανιώνιος είναι πάντα μια δύσκολη ομάδα. Κι όσο για μένα ήταν σημαντικό που επέστρεψα μετά από πολύ καιρό απουσίας και έναν παράξενο τραυματισμό που είχα.

Πλέον συνεχίζοντας την δουλειά μου και μετά από τα πρώτα 20΄ που έπαιξα και θεωρώ ότι μετά από έναν μήνα από σήμερα θα είμαι έτοιμος και στην κατάσταση που θέλω».

Ο Λ. Φιλομένο μίλησε ακόμα:

Για το παιχνίδι εναντίον του Λεβαδειακού: «Θα πρέπει να παίξουμε και να κερδίσουμε ένα ακόμη παιχνίδι σε έναν ακόμη πόλεμο που μας περιμένει. Πολύς κόσμος μπορεί να πει ότι πρέπει να κερδίσουμε εκεί στην Λιβαδειά αλλά σήμερα στο ποδόσφαιρο πολλές ομάδες είναι στο ίδιο επίπεδο φυσικής κατάστασης και τακτικής. Ωστόσο το αυριανό παιχνίδι θα είναι μία απόδειξη για μας ότι είμαστε καλύτεροι στο γήπεδο απέναντι σε μία ομάδα που είναι δύσκολη να την κερδίσεις ειδικά όταν παίζει στην έδρα της που θα επιχειρήσει να παίξει δυνατά. Εμείς όμως θα πρέπει να παίξουμε σε υψηλό επίπεδο για 90΄ και με ηρεμία να κοιτάξουμε να κάνουμε το παιχνίδι μας και να είμαστε συγκεντρωμένοι».

Για το αν μπορεί ο ΠΑΟΚ να πάει καλύτερα στα πλέι οφ από πέρσιΝομίζω φυσικά ότι μπορούμε να πάμε καλύτερα από πέρσι και να πάρουμε την 2η θέση με την 1η θέση να είναι δύσκολο να την προλάβουμε αλλά όχι απίθανο. Ωστόσο κατά την άποψή μου το πιο σημαντικό για το ελληνικό πρωτάθλημα είναι το φετινό πρωτάθλημα να το κατακτήσει μία άλλη ομάδα από τον Ολυμπιακό. Θεωρώ ότι το χρειάζεται ο κόσμος και θα είναι ότι καλύτερο και για τον κόσμο. Δεν έχει σημασία αν θα είναι ο Παναθηναϊκός, ο ΠΑΟΚ ή η ΑΕΚ αλλά κάποιος άλλος αντί του Ολυμπιακού να κερδίσει το πρωτάθλημα για το καλύτερό του και για την ανάπτυξη του πρωταθλήματος».

Για τη διαφορά που έχει η ομάδα του από τον Παναθηναϊκό: «Η διαφορά μας είναι 10 βαθμοί και έχουμε μπροστά μας 14 παιχνίδια. Αυτό σημαίνει ότι έχουμε πολλούς βαθμούς να πάρουμε αλλά από την εμπειρία μου θεωρώ ότι είναι δύσκολο σε αντίθεση με την διαφορά μας με τον Ολυμπιακό που είναι ουσιαστικά ενάμιση παιχνίδι σε αντίθεση με τον Παναθηναϊκό που θα πρέπει να χάσει τρία παιχνίδια για να τον πλησιάσουμε και όχι για να τον ξεπεράσουμε. Αυτό εννοώ ότι είναι δύσκολο απέναντι σε μια καλή ομάδα με καλούς παίκτες και με συγκέντρωση για την παραμονή τους στην κορυφή. Ωστόσο στο ποδόσφαιρο μπορούν να συμβούν τα πάντα με τίποτα να μην είναι απίθανο».

Για τους οπαδούς του ΠΑΟΚ: «Οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ με υποστήριξαν σε όλο το διάστημα της απουσίας μου λόγω του τραυματισμού μου κάτι που ήταν πολύ καλό για μένα. Για μένα οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ είναι οι καλύτεροι και πιο φανατικοί στην Ελλάδα όσον αφορά το ποδόσφαιρο. Κι όσο για αυτό που μπορώ να τους πω είναι να τους ευχαριστήσω και επί προσωπικού για την υποστήριξή τους».

Ανακοίνωσε Μπούκα η Skoda Ξάνθη


Η Skoda Ξάνθη ανακοίνωσε την απόκτηση του Μουγκουρέλ Μπούκα Παίκτης της Skoda Ξάνθης και επίσημα είναι από την Παρασκευή το μεσημέρι ο Μουγκουρέλ Μπούκα. Ο Ρουμάνος, συμφώνησε σε όλα με την διοίκηση της ομάδας και έβαλε την υπογραφή του στο συμβόλαιο, ενώ έκανε και τις πρώτες του δηλώσεις.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει: "Η ΠΑΕ Skoda Ξάνθη ανακοινώνει την απόκτηση του ποδοσφαιριστή Μουγκουρέλ Μπούκα με τον οποίο υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο".

Στις πρώτες του δηλώσεις ο παίκτης, τόνισε: "Είμαι πολύ χαρούμενος που θα συνεχίσω την καριέρα μου στην Skoda Ξάνθη. Είχα καιρό επαφές με το σύλλογο και σε αυτό το διάστημα διέκρινα την πίστη του συλλόγου στο πρόσωπο μου, πράγμα που με βοήθησε να πάρω την απόφαση να φύγω πρώτη φορά από την πατρίδα μου.

Τις λίγες ώρες που βρίσκομαι στην Skoda Ξάνθη διαπιστώνω ότι η ομάδα έχει όλα τα εφόδια να βρεθεί σε υψηλότερη θέση και θα προσπαθήσω να συμβάλλω και εγώ σε αυτό.

Είμαι σε καλή κατάσταση, γυμνάζομαι καθημερινά αυτό το διάστημα και πιστεύω ότι σε λίγες μέρες θα είμαι στην διάθεση του προπονητή".

Ο 32χρονος παίκτης αγωνίζονταν στην Ραπίντ Βουκουρεστίου, όμως το συμβόλαιό του έληξε χωρίς να ανανεωθεί. Πλέον είναι ελεύθερος για να υπογράψει σε ομάδα της αρεσκείας του και δεν αποκλείεται αυτή να είναι η Σκόντα Ξάνθη.

Στο μεταξύ, ο Γιάννης Ματζουράκης ολοκλήρωσε την προετοιμασία για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Στην προπόνηση πήρε μέρος και ο Μπούκα, ενώ πρόβλημα προέκυψε με τον Ζιέντσουκ, ο οποίος και αποχώρησε λόγω ενοχλήσεων, με αποτέλεσμα να αποκλειστεί από την αποστολή.

Σε αυτή δεν βρίσκεται ο Οντάι ο οποίος επέστρεψε από την πατρίδα του, όπου είχε υποχρεώσεις με την Εθνική ομάδα, αλλά και ο Στίβαρ, ο οποίος με άδεια της ομάδας είναι στην Τουρκία για να δοκιμαστεί σε σύλλογο της Αττάλειας.

Οι παίκτες που απαρτίζουν την αποστολή είναι οι: Γκσπούρνινγκ, Λυμπερόπουλος, Κωστούλας, Σταθάκης, Λουτσιάνο, Τζάγκι, Πόι, Βάλλας, Μπέρτος, Στρμπα, Ελινγκτον, Ιβάν, Ριζογιάννης, Παπαδημητρίου, Βασιλακάκης, Μαρσελίνιο, Φλίσκας, Τζιωρτζόπουλος, Σουάνης, Μάνταλος.

Αναβολών συνέχεια


Χιονισμένο το κέντρο του Λονδίνου Οι κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούν σε ολόκληρη τη Μεγάλη Βρετανία, είχαν ως αποτέλεσμα την αναβολή τριών αναμετρήσεων της Πρέμιερ Λιγκ, οι οποίες ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθούν το Σάββατο.

Πρόκειται για τους αγώνες Φούλαμ - Πόρτσμουθ, Μπέρνλι - Στόουκ Σίτι και Σάντερλαντ - Μπόλτον, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές οι νέες ημερομηνίες διεξαγωγής τους.

Κατέθεσε προσφυγή ο Κοβαλέφσκι- Πουρσανίδης: "Είμαι με τον Κωφίδη..."


O Κοβαλέφσκι του Ηρακλή Μπορεί να εισέπραξε 45.000 ευρώ, ωστόσο, κατέθεσε προσφυγή για να μείνει ελεύθερος. Ο λόγος για τον Κοβαλέφσκι που επιμένει και επιθυμεί να αποχωρήσει από τον Ηρακλή. Ο Πολωνός τερματοφύλακας, ενώ φάνηκε ότι τελικά δέχεται να παραμείνει παίρνοντας τα χρήματα που του χρωστούσε ο Ηρακλής, τελικά κετέθεσε προσφυγή και είναι ξεκάθαρο πλέον ότι θα προκύψουν οριστικές εξελίξεις και θα αποχωρήσει. Μαζί του αναμένεται να καταθέσουν προσφυγή ο Φούφουλας, ο Ντάλα Μπόνα και ίσως ορισμένοι ακόμη από τους ξένους της ομάδας.

Πουρσανίδης: "Είμαι με τον Κωφίδη..."
Επί παντός τοποθετήθηκε σήμερα ο διευθυντής του ποδοσφαιρικού τμήματος του Ηρακλή, ο Ηλίας Πουρσανίδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό "Libero". Αρχικά τοποθετήθηκε σχετικά με τις καταγγελίες του Σάββα Κωφίδη:

"Πληροφορήθηκα για το συμβάν λίγο αργότερα αλλά έχω άψογη συνεργασία και εμπιστοσύνη στον κ. Κωφίδη και τους συνεργάτες του. Αν ήμουν μάλιστα εκεί ίσως να είχα αντιδράσει πολύ έντονα, είμαι φυσικά κι εγώ αντίθετος σε τέτοιες πρακτικές και φιλοσοφίες. Είμαι σύμφωνος λοιπόν με τον Σάββα, δεν μου ταιριάζουν και εμένα αυτά και το θέμα δεν πρέπει να μείνει έτσι".

Ερωτηθείς αν το "εγώ ή αυτοί" που ουσιαστικά είπε ο Κωφίδης ισχύει και για τον ίδιο, τόνισε:
"Ο κάθε ένας αντιδρά ανάλογα με τον χαρακτήρα του, ο Σάββας επέλεξε αυτό τον τρόπο, η δική μου απόφαση πάντως θα ειπωθεί δημόσια αφού πρώτα μιλήσω με τον κ. Ρέμο. Είμαι φυσικά, επαναλαμβάνω, κάθετα αντίθετος σε τέτοιες ενέργειες αλλά ακόμη δεν λέω τίποτε άλλο ακόμη. Η ομάδα έχει μπροστά της ένα πολύ κρίσιμο παιχνίδι τώρα με τον ’ρη και είναι θετικό ότι και ο Σάββας είπε πως θα είναι κοντά στην ομάδα και στους παίκτες. Έτσι από Δευτέρα θα έχουμε τις τελικές αποφάσεις όλων μας, όπως είπα θέλω να το συζητήσω πρώτα με τον πρόεδρο αλλά νομίζω ότι είναι προφανες ποια είναι η απόφαση μου".

Μιλώντας για τον πρόεδρο της ομάδας, είπε:
"Ο κ. Ρέμος είναι πολύ προβληματισμένος, είναι πιεσμένος και επίσης αγχωμένος για την ομάδα, αυτό έχω αντιληφθεί εγώ από την επαφή που είχαμε ως τώρα. Ο πρόεδρος έχει τεράστια αγωνία αλλά και αγάπη για τον Ηρακλή και προσπαθεί να βρει λύσεις για όλα τα θέματα της ομάδας".

Αναφερόμενος στην επαφήξ που είχε με τον κόσμο της ομάδας μετά τον αγώνα με τον Πανθρακικό, όπου τόνισε πως η διοίκηση είναι αρμόδια για την απομάκρυνση του ή όχι και ο ίδιος θα υποβάλλει την παραίτηση του όπως του ζητούσε ο κόσμος, ο Πουρσανίδης ανέφερε:
"Εγώ θέλω να μιλώ πάντα για όσα αφορούν σε μένα μόνο, δεν έχω πάντως μεγάλη ανησυχία καθώς έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στους παίκτες και στον προπονητή της ομάδας και με τις προσθήκες που θα γίνουν θα έχουμε μια καλύτερη συνέχεια. Σίγουρα λάθη έγιναν αλλά θέλω να μιλήσω μόνο για τα δικά μου. Ως χαρακτήρας δεν τα παρατάω ποτέ, γενικά στην ζωή μου ισχύει αυτό, το εύκολο λοιπόν είναι να πεις φεύγω. Στην επαφή που είχα με τον κόσμο του Ηρακλή μετά το παιχνίδι της Κυριακής, ένοιωσα την ανάγκη να πω ότι έχω σαφώς ευθύνες και εγώ και τις αναλαμβάνω αλλά είναι στο χέρι της διοίκησης να με απομακρύνει και όχι να φύγω μόνος. Η διοίκηση είναι αυτή που θα αποφασίσει τελικά αν φύγω ή όχι, άλλωστε η σχέση μου με τον Ηρακλή δεν είναι αμιγώς επαγγελσματική όπως γνωρίζετε. Με την κίνηση μου αυτή ήθελα να λύσω τα χέρια της διοίκησης στις αποφάσεις που ενδεχομένως πρέπει να πάρει. Έπαιξα 5 χρόνια στον Ηρακλή, δεν ξέρω πόσα χρόνια πρέπει να παίξεις σε μια ομάδα για να σε θεωρούν δικό τους ενώ αμέσως μετά την αποχώρηση μου ανέλαβα το πόστο, χωρίς καν να ζητήσω χρόνο προσαρμογής. Αυτό που ξέρω εγώ είναι πως είμαι εντάξει με την συνείδηση μου, νοιώθω καθαρός απέναντι στην ομάδα και αισθάνομαι πως είμαι δίπλα σε ανθρώπους που θέλουν το καλό της ομάδας. Δεν με ενοχλούν τα λάθη λοιπόν όταν γίνονται από ανθρώπους με καλά κίνητρα".

Μιλώντας για την κακή εικόνα της ομάδας ενώ η σεζόν είχε αρχίσει με πολύ καλές προοπτικές, είπε:
"Δικαιολογίες για την πορεία της ομάδας θα μπορούσαμε να βρούμε πολλές, ειδικά πάντως φέτος φέραμε στην ομάδα παίκτες με εμπειρία και πλούσιο βιογραφικό, κάτι που μας έλειπε πέρυσι. Βέβαια, οι περισσότεροι δεν είχαν πολλά παιχνίδια στα πόδια τους πέρυσι αλλά αν είχαν παιχνίδια, δεν θα μπορούσε ο Ηρακλής να φτάσει τελικά στην απόκτηση τους. Κατά συνέπεια, τέθηκαν κάπως υψηλότεροι στόχοι καθώς οι παίκτες που ήρθαν στην ομάδα ήταν μαθημένοι να δουλεύουν με αυτόν τον τρόπο. Θεωρώ πάντως ότι είναι νωρίς να λέμε πως απέτυχαν οι παίκτες, σίγουρα κάποιοι δεν είχαν ως τώρα καλή απόδοση αλλά ας περιμένουμε πρώτα να κλείσει ο κύκλος της σεζόν και μετά να κάνουμε τις κρίσεις μας. Αυτούς τους παίκτες έχουμε τώρα, με αυτούς θα συνεχίσουμε και θα κάνουμε σύντομα μερικές προσθήκες ακόμη. Οι αποφάσεις πάντως για τις μεταγραφές ήταν συλλογικές, δεν το λέω για να αποποιηθώ ή να μεταφέρω ευθύνες αλλά για τις μεταγραφές αποφάσιζαν ο προπονητής, ο πρόεδρος και εγώ φυσικά. Δεν θεωρώ αποτυχία τις μεταγραφές, όταν βλέπεις ότι μπορείς να πάρεις έναν παίκτη όπως ο Ντίκα, απλά τον παίρνεις, δεν υπάρχει άλλη εκδοχή. Θα ήθελα επίσης να προσθέσω πως δεν φέραμε κάποιον τραυματία στην ομάδα αλλά ήμασταν άτυχοι και σε αυτό, έναν παίκτη φέραμε με πλήρη σεζόν και είχε έναν πολύ σοβαρό τραυματισμό και δεν έχει παίξει ακόμη".

Για το θέμα Κοβαλέφσκι:
"Τον Κοβαλέφσκι από το καλοκαίρι ακόμη θέλαμε να τον κρατήσουμε στην ομάδα και του κάναμε κάποιες προτάσεις για ανέωση, αυτά για να μην λένε κάποιοι ότι θέλουμε να τον διώξουμε. Τώρα για το θέμα της προσφυγής του, νομίζω έχει βρεθεί η χρυσή τομή και δεν θα κάνει τελικά προσφυγή, από ότι ξέρω".

Για το θέμα Ντιέ:
"Στον Ντιέ το περασμένο καλοκαίρι κάναμε μια αναπροσαρμογή στις αποδοχές καθώς όλοι θέλαμε να τον ανταμείψουμε για την προσπάθεια του την περασμένη σεζόν. Αυτός όμως στην συνέχεια δεν συμπεριφέρθηκε ανάλογα στην ομάδα και αυτό μας στενοχωρεσε πολύ, έκανε και 2 σοβαρά παραπτώματα και ο προπονητής μας είπε ότι δεν τον υπολογίζει για την ομάδα. Έτσι αρχίσαμε συζητήσεις με τον ίδιο και τον μάνατζερ του ενώ έκανε και προσφυγή, αυτή την στιγμή λοιπόν ψάχνουμε για την χρυσή τομή ώστε να λυθεί το συμβόλαιο του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, είναι πλέον θέμα της διοίκησης".

Για το κλίμα στα αποδυτήρια της ομάδας τόνισε:
"Σίγουρα όσα συμβαίνουν δεν βοηθούν στην διατήρηση ενός καλού κλίματος στην ομάδα Οι καθυστερήσεις στα πριμ και στους μισθούς, η αβεβαιότητα στο διοικητικό και η κόντρα του κόσμου με την διοίκηση δεν παιρνούν απαρατήρητα από τους παίκτες και είναι λογικό να επηρεάζονται. Πιστεύω πάντως, ειδικότερα στο θέμα των πληρωμών, ότι κατάσταση δεν είναι τόσο τραγική όσο παρουσιάζεται, δεν είναι η κατάσταση στον Ηρακλή η χειρότερη της Ελλάδας, όπως λέγεται. Σίγουρα οι παίκτες πρέπει να πληρώνονται κανονικά και στην ώρα τους αλλά η κατάσταση δεν είναι σαφώς τόσο τραγική όσο περνάει προς τα έξω".

Για την αποχώρηση του Προτάσοφ:
"Είναι τεράστια η πίεση στον Ηρακλή τα τελευταία χρόνια και ο κ. Προτάσοφ, που είναι άψογος επαγγελματίας και τεράστια προσωπικότητα, αποφάσισε να θέσει ευατόν στην διάθεση της διοίκησης μετά τις συνεχής αποτυχίες και τον αποκλεισμό από το κύπελλο Ελλάδας. Προσωπικά θεωρώ πως ήταν γενναίο αυτό που έκανε ο κ. Προτάσοφ ενώ πάντα πίστευα και πιστεύω ότι δεν πρέπει να αλλάζουν συχνά οι προπονητές, για μένα μάλιστα το καλύτερο όλων δεν θα ήταν να μην φύγει ο κ. Προτάσοφ αλλά να μην είχε φύγει ούτε νωρίτερα ο κ Πεντράθα".

Για τους Ντάλα Μπόνα και Λέκι:
"Είμαι της φιλοσοφίας ότι αν δεν έχει τελειώσει κάτι, είτε αφορά μεταγραφή είτε αποδέσμευση, δεν θα πρέπει να λέμε τίποτε προς τα έξω. Είναι σαφές πάντως ότι ο Ντάλα Μπόνα δεν μπορεί να βοηθήσει την ομάδα, δεν τον υπολογίζει ο προπονητής και έτσι έχουν αρχίσει συζητήσεις για να αποχωρήσει. Για τον Λέκι δεν υπάρχει κανένα θέμα, δεν ξέρω πως προέκυψε κάτι τέτοιο, είναι παίκτης της ομάδας και πλέον είναι στην τελική ευθεία για επανέλθει στους αγώνες".

Ανέφερε επίσης ότι η ομάδα θα ενισχυθεί σύντομα:
"Για τις μεταγραφές, έχει γίνει προγραμματισμός στην ομάδα, υπάρχουν στόχοι και έχουμε αρχίσει ήδη τις συζητήσεις, πιστεύω πως από την ερχόμενη Δευτέρα θα έχουμε μερικές ανακοινώσεις. Το πιο σημαντικό όμως τώρα δεν είναι οι μεταγραφές αλλά ο αγώνας με τον ’ρη, πρέπει να φροντίσουμε όλοι ώστε να παραμείνει συγκεντρωμένη η ομάδα στο παιχνίδι καθώς είναι κρίσιμο για μας".

Για το πρόσφατο ταξίδι του στην Πορτογαλία:
"Στο ταξίδι που είχα κάνει στην Πορτογαλία και ο Ηρακλής έχει πλέον μια συνεργασία με την Μπενφίκα, η οποία θα βοηθήσει πιστεύω και τις 2 πλευρές με πολλούς τρόπους. Το ότι έκανα κάποιο ταξίδι δεν σημαίνει ότι κάθε φορά θα φέρνω κι έναν παίκτη. Ένας από τους λόγους είναι να βλέπουμε και παίκτες που μας ενδιαφέρουν ώστε να σταματήσουν να γίνονται μεταγραφές με dvd ή βάσει μόνο του βιογραφικού".

Για τον Γιάντση:
"Στον Γιάντση θα κάνουμε μια προσφορά για νέο συμβόλαιο με καλύτερες αποδοχές φυσικά καθώς θέλουμε να τον κρατήσουμε στην ομάδα".

Τέλος, στην ερώτηση αν θεωρεί ότι ο Ηρακλής κινδυνεύει με υποβιβασμό, απάντησε ως εξής:
"Διαφωνώ ότι κινδυνεύει να πέσει ο Ηρακλής, δεν το δέχομαι αυτό, δεν το είχα δεχτεί ούτε πριν μερικά χρόνια που ήταν σε χειρότερη κατάσταση. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει ανησυχία ή ότι ήμαστε ήρεμοι, η ομάδα έχει τα προβλήματα της αλλά δεν μπορώ να δεχθώ ότι κινδυνεύει να πέσει από την Superleague".

Παει για Γεωργιανό κεντρικό αμυντικό ο Άρης;


Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες των αθλητικών ψιθύρων ο κεντρικός αμυντικός που δείχνει να ενδιαφέρει τον Άρη είναι ο 29χρονος Zurab Khizanishvili.Ο ποδοσφαιριστής ανήκει στην Blackburn Rovers ενώ είχε δοθεί δανείκος στην Newcastle για τρείς μήνες.Στην Newcastle είχε 6 συμμετοχές.Τον ποδοσφαιριστή τον γνωρίζει ο κύριος Κούπερ από την κοινή τους θητεία στην εθνική Γεωργίας. Άλλες ομάδες που έχει αγωνιστεί είναι Rangers και Dundee.

Ψάχνει και στόπερ ο Άρης

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/14e8931f514148308381b6c4b8b825af_L.jpg?1262937260?1262937260?1262937260

Την απόκτηση ενός κεντρικού αμυντικού θα «κυνηγήσει» όπως όλα δείχνουν ο Άρης, προκειμένου να ενισχυθεί και στην αμυντική γραμμή της ομάδας, μετά τις προσθήκες των επιθετικών Τζονσον και Αντού.

Οι ιθύνοντες και η τεχνική ηγεσία των «κίτρινων» θέλουν να κάνουν ακόμα μία διορθωτική κίνηση, η οποία θα αφορά τα μετόπισθεν της ομάδας και έτσι λοιπόν δεν είναι απίθανη και η απόκτηση κεντρικού αμυντικού κατά τη διάρκεια της μεταγραφικής περιόδου που διανύουμε.

Για να συμβεί το παραπάνω θα πρέπει να αποχωρήσει ο Βαλεντίν Ρομπέρζ, ο οποίος πάντως φαίνεται να βρίσκεται σε αναζήτηση ομάδας για την συνέχεια της καριέρας του.

Παράλληλα, Σε μαγνητική τομογραφία υποβλήθηκε ο Νταρίο Φερνάντες, ο οποίος φάνηκε ότι υπάρχει ακόμα στο τραύμα του ένα μικρό αιμάτωμα, το οποίο, όμως, αντιμετωπίζεται και λογικά τη Δευτέρα θα προσπαθήσει να μπει σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων. Ο Αργεντινός μέσος θα προσπαθήσει να είναι έτοιμος για τον αγώνα στην έδρα του ΠΑΣ Γιάννινα.

Τέλος, ο Μεντί Ναφτί θα εκτίσει την ποινή των δύο αγωνιστικών από τις επτά κάρτες που συμπλήρωσε στους αγώνες με τον Παναθηναϊκό και την Ξάνθη.

«Ποιο ντέρμπι;»

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/c8b30a8b3b362583e66bf30cb2a01691_L.jpg?1262939898?1262939898?1262939898

Ο Αντριάνο Γκαλιάνι δεν θεωρεί πως το αιώνιο ντέρμπι στην Ιταλία είναι το Γιουβέντους – Ιντερ όπως θεωρούν οι περισσότεροι, αλλά η αναμέτρηση της «Κυρίας» με τη Μίλαν.

Ο αντιπρόεδρος των «ροσονέρι» πιστεύει πως το ελ κλάσικο του Καμπιονάτο είναι αυτό που θα γίνει την Κυριακή ανάμεσα στην ομάδα του και τον σύλλογο του Τορίνο: «Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους. Η Γιούβε έχει τα περισσότερα πρωταθλήματα Ιταλίας, ενώ εμείς συνολικά έχουμε τα περισσότερα τρόπαια απ’ όλες τις ομάδες. Ο νικητής θα συνεχίσει να κυνηγάει την Ιντερ».

Η Σαραγόσα απέκτησε τον Σουάζο


Ο Ουμπέρτο Σουάζο πανηγυρίζει Στην Ισπανία με την φανέλα της Σαραγόσα θα συνεχίσει την καριέρα του ο Ουμπέρτο Αντρές Σουάζο. Ο 28χρονος Χιλιανός διεθνής φορ, πρώτος σκόρερ στα προκριματικά του Μουντιάλ της Νότιας Αμερικής με δέκα γκολ, υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας.

Η ισπανική ομάδα δαπάνησε δέκα εκατομμύρια ευρώ για να αποκτήσει τα δικαιώματα του από την μεξικάνικη Μοντερέι.

Με Σαβίνι στη Λιβαδειά ο ΠΑΟΚ

Με Σαβίνι στη Λιβαδειά ο ΠΑΟΚ

Με το Μίρκο Σαβίνι να συμπεριλαμβάνεται στην αποστολή ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του ΠΑΟΚ για το εκτός έδρας σαββατιάτικο ματς με το Λεβαδειακό. Έτσι, ο Ιταλός αμυντικός αναμένεται να ξεκινήσει στην αρχική ενδεκάδα ως παρτενέρ του Στέλιου Μαλεζά στο κέντρο της άμυνας, αφού θα απουσιάσουν ο τιμωρημένος Κοντρέρας και ο τραυματίας Τσιρίλο. Απών θα είναι και ο επίσης τραυματίας Μουσλίμοβιτς. Οι «ασπρόμαυροι» προπονήθηκαν σήμερα το πρωί στην Τούμπα και εν συνεχεία ο Φερνάντο Σάντος ανακοίνωσε την αποστολή, η οποία θα ταξιδέψει -μέσω Αθηνών- για τη Λιβαδειά. Την αποστολή του Δικεφάλου αποτελούν οι Χαλκιάς, Κρέσιτς, Αραμπατζής, Κουτσιανικούλης, Μαλεζάς, Παπάζογλου, Φωτάκης, Κριστιάνο, Φιλομένο, Γκαρσία, Ίβιτς, Λίνο, Μουν, Σαβίνι, Σνάουτσνερ, Βερόν, Βιεϊρίνια και Βιτόλο.

Αναλαμβάνουν δράση οι φίλαθλοι και ο ΓΣ

Αναλαμβάνουν δράση οι φίλαθλοι και ο ΓΣ

Έκτακτη γενική συνέλευση πραγματοποιήθηκε χθες στα γραφεία της Αυτόνομης θύρας όπου το παρών έδωσαν όλα τα παραρτήματα και αρκετούς φιλάθλους.. Μετά από αρκετή συζήτηση που υπήρξε και προτάσεις που έπεσαν στο τραπέζι αποφασίστηκε να ζητηθεί η συνδρομή του ΓΣ προκειμένου να ξεκινήσουν ορισμένες κινητοποιήσεις που έχουν να κάνουν με την ΠΑΕ Ηρακλής. Ετσι μετά την συνέλευση που πραγματοποιήθηκε αντιπροσωπεία των οργανωμένων φιλάθλων βρέθηκε στα γραφεία του ΓΣ όπου υπήρξε συνάντηση με την διοίκηση του συλλόγου. Αυτό που ζητήθηκε είναι να μπει μπροστάρης ο ΓΣ ώστε να υπάρξει ένα κάλεσμα προς όλους τους παραδοσιακούς παράγοντες του Ηρακλή για να έρθουν και να βοηθήσουν την κατασταση. Για αυτό τον λόγο σήμερα στις έξι το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί μια συνάντηση στα γραφεία του ερασιτέχνη ώστε να βρεθούν τα άτομα που μπορούν να αναλάβουν το φορτίο. Στην συνέχεια αντιπροσωπεία των φιλάθλων αλλά και του ΓΣ μαζί με τους ανθρώπους που θα θελήσουν να βοηθήσουν την κατασταση θα μεταβούν στην Μίκρα , κατόπιν συνεννόηση που θα υπάρξει με τους εκπρόσωπους του ΠΑΕ. Αν πραγματοποιηθεί αυτό το ραντεβού τότε θα συζητήσουν το μέλλον του Ηρακλή και πάνω σε ποια βάση μπορεί να υπάρξει. Γενικά φαίνεται να υπάρχει μια δυσφορία για όσα συνέβησαν στον αγωνα με τον Πανθρακικό και αναζητούνται λύσεις ώστε η ομάδα να μπορέσει να πορευτεί σωστά.

ΓΣ : » ραντεβού στις 18.00 στο Κατσανειο»

Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσε χθες βράδυ ο ΓΣ Ηρακλής αναφέρει τα εξής:
«Ο ΓΣ καλεί τον λαό , τους συνδέσμους τους παράγοντες , τους βετεράνους αλλά και όσους ενδιαφέρονται πραγματικά για το μέλλον του συλλόγου να συγκεντρωθούν σήμερα στις 18.00 στο Κατσανειο σε ανοιχτή συγκέντρωση προκειμένου να ενημερωθούν για την κρίσιμη κατασταση στην οποία έχει περιέλθει η ΠΑΕ Ηρακλής, μετά τα όσα συνέβησαν στην γενική συνέλευση αλλά και στα αποδυτήρια του Καυταντζογλειου κατά την διάρκεια του ημιχρόνου της αναμέτρησης Ηρακλής -Πανθρακικός. Η παρουσία όλων κρίνεται επιβεβλημένη γιατί πρέπει άμεσα να δρομολογήσουν εξελίξεις»

Γυμναστικός Σύλλογος Ηρακλής

Περί Σαλπιγγίδη ο λόγος...


Ο Φερνάντο Σάντος στον πάγκο του ΠΑΟΚ. Από τον Σαλπιγγίδη μέχρι τον. τίτλο. Αυτόν που προσπαθούν να φέρουν στον ΠΑΟΚ ο Ζαγοράκης και οι συν αυτώ με τη βοήθεια του Σάντος που έπλεξε το εγκώμιο του διεθνή επιθετικού και ουσιαστικά έστειλε μήνυμα σε όσους τον αμφισβητούν και τον αποδοκιμάζουν. Υπήρχαν αρκετοί που αποδοκίμασαν τον Σαλπιγγίδη, στη διάρκεια του αγώνα με τον Πανιώνιο και ενώ υπάρχει πάντα η φημολογία περί της απόκτησής του από το καλοκαίρι, βρέθηκαν στο μάτι του κυκλώνα από την πλειοψηφία των οπαδών του δικεφάλου που φαίνεται να συνηγορούν στην επάνοδό του στην Τούμπα.

Η ουσία είναι ότι δεν φαίνεται να υπάρχει ακόμη λογική και πραγματικά βάση για την επάνοδο του Σαλπιγγίδη, που πέρα από τη φημολογούμενη επαφή του με τον ΠΑΟΚ δεν προχώρησε σε πολλά περισσότερα που να συνθέτουν σκηνικό συνεργασίας, από το καλοκαίρι, όταν θα ολοκληρωθεί η θητεία του στον ΠΑΟ.

Ο Σαλπιγγίδης εξακολουθεί να είναι ΠΑΟΚτσής, όπως άλλωστε δηλώνει απερίφραστα και το αν τελικά τον πιέζει το οικογενειακό του περιβάλλον να επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη ή τον πιέζουν οι συμπολίτες του στη Νεάπολη (Θεσσαλονίκης), τη συνοικία όπου μεγάλωσε, είναι πληροφορίες χωρίς σημαντική αξία.

Ο επαγγελματίας Σαλπιγγίδης οφείλει, απέναντι στον εαυτό του, να κοιτάξει το συμφέρον του και να αποφασίσει αναλόγως. Ενδεχομένως μετά τη συμμετοχή του στο Μουντιάλ, όπως αναφέρουν οι πρόσφατες προβλέψεις.

Όσο για πρόταση και οποιαδήποτε πίεση από την πλευρά του ΠΑΟ, είναι κι αυτό θέμα του ίδιου που θα εξετάσει ενδελεχώς τις προοπτικές ανανέωσης με τους «πράσινους».

Πάντως, μέχρι σήμερα, δεν φαίνεται να υπάρχει σημεία επαφής των δύο πλευρών κι αυτός άλλωστε είναι ο λόγος που φουντώνουν τα σενάρια επανόδου του στη Θεσσαλονίκη.

Κάτι τελευταίο: Ο ΠΑΟΚ για να αποκτήσει τον Σαλπιγγίδη θα πρέπει να κάνει μια ακόμη υπέρβαση καταθέτοντας πρόταση που θα είναι ανταγωνιστική έναντι οποιουδήποτε άλλου ενδιαφέροντος για τον ποδοσφαιριστή. Κατά συνέπεια, θα πρέπει να είναι πρόταση- ρεκόρ για τα σημερινά οικονομικά δεδομένα του ΠΑΟΚ.Πηγη Novasports

Παπάζογλου: "Ένας τίτλος..."


Ο Παπάζογλου στην προπόνηση του ΠΑΟΚ Ο Θανάσης Παπάζογλου, ο διεθνής επιθετικός του ΠΑΟΚ, μίλησε για την φετινή πορεία της ομάδας, ξεκινώντας από το παιχνίδι με τον Πανιώνιο: «Η ομάδα έπαιξε όπως έπρεπε να παίξει πιστεύω, μπήκε δυνατά στον αγώνα, κέρδισε πέναλτι νωρίς αλλά δεν μας επηρέασε ότι χάθηκε και συνεχίσαμε με τον ίδιο ρυθμό. Λίγο αργότερα πετύχαμε γκολ και φέραμε το παιχνίδι στα μέτρα μας, μπορέσαμε και αφοπλίσαμε τα ατού του Πανιωνίου, ελέγξαμε το παιχνίδι και όλα ήταν εύκολα για μας μετά. Η ατμόσφαιρα που δημιούργησε ο κόσμος ήταν φανταστική για άλλη μια φορά και αυτό σίγουρα μας βοηθά στον αγωνιστικό χώρο. Χθες όλοι οι παίκτες είχαμε μεγάλη όρεξη, πήραμε τελικά τους 3 βαθμούς γιατί ήμασταν καλύτεροι και ήταν δίκαιη η νίκη μας».

Στην παρατήρηση ότι ο ΠΑΟΚ βγήκε πολλές φορές στην αντεπίθεση αλλά δεν μπόρεσε να το εκμεταλλευτεί σωστά αυτό, ο νεαρός επιθετικός σχολίασε: «Δεν νομίζω ότι φταίει κάτι ιδιαίτερα, το παιχνίδι του ΠΑΟΚ είναι πιστεύω γνωστό σε όλους. Όταν βρούμε χώρους προσπαθούμε να βγούμε σωστά στην αντεπίθεση, χθες είναι αλήθεια ότι δεν μας βγήκαν αλλά ίσως βγουν στο επόμενο παιχνίδι»

Για την συνέχεια του πρωταθλήματος ανέφερε τα εξής: «Σίγουρα βλέπουμε την βαθμολογία αλλά αντιμετωπίζουμε κάθε αγώνα χωριστά, αυτό είναι το καλύτερο. Αυτή την στιγμή έχουμε στο μυαλό μας μόνο τον αγώνα στην Λεβαδειά, θέλουμε να συνεχίσουμε να κερδίζουμε και να πλησιάσουμε όσο μπορούμε περισσότερο στην κορυφή. Το σημαντικό όμως είναι να κερδίσουμε στην Λεβαδειά και αν υπάρξουν απώλειες από τους υπόλοιπους ακόμη καλύτερα για μας».

Ερωτηθείς για τους στόχους της ομάδας και ειδικότερα πότε θα θεωρήσει πετυχημένη την φετινή σεζόν, ο ταλαντούχος φορ τόνισε: «Νομίζω ότι επιτυχημένη η χρονιά θα είναι αν πάρουμε έναν τίτλο. Στο πρωτάθλημα θέλουμε να φτάσουμε όσο ψηλότερα γίνεται στην συνέχεια και φυσικά να πάρουμε το κύπελλο Ελλάδας, αυτοί είναι οι βασικοί στόχοι για φέτος»

Για τους κρίσιμους αγώνες που έχει μποροστά του ο ΠΑΟΚ μέσα στον Ιανουάριο είπε τα εξής: «Σίγουρα είναι σημαντικός μήνας ο Ιανουάριος, έχουμε πολλούς κρίσιμους αγώνες για πρωτάθλημα και κύπελλο μπροστά μας αλλά δεν νομίζω ότι ο μήνας αυτός θα είναι καθοριστικός για την συνέχεια του ΠΑΟΚ. Θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για να συνεχίσει η ομάδα να κερδίζει και να φτάσει στους στόχους της»

Τέλος, για την δική του απόδοση ανέφερε: «Είναι αλήθεια πως στην αρχή της σεζόν ήμουν κάπως μουδιασμένος, προερχόμουν άλλωστε μια περίοδο αγωνιστικής απραξίας. Στην συνέχεια είχαμε κάποιους τραυματισμούς στην ομάδα και πήρα αρκετά λεπτά συμμετοχής, πιστεύω πως είμαι σε ανοδική πορεία, δεν έχω φτάσει βέβαια ακόμη στο σημείο που θέλω αλλά προσπαθώ. Στην αρχή αγχωνόμουν και για το γκολ, θέλω να σκοράρω αλλά τώρα δεν το αφήνω να με επηρεάζει, το σημαντικό είναι να κερδίζει η ομάδα, φυσικά όμως ένα γκολ θα με βοηθήσει ουσιαστικά να παρουσιάσω μια καλύτερη εικόνα».

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΜΕΤΑΔΟΣΕΩΝ



14:40 Novasports 7 Ελληνικές ιπποδρομίες
15:00 Εurosport 2 Τένις, Τουρνουά ΑΤP
17:00 Εurosport Τένις, Τουρνουά ΑΤP
19:00 Conn-X TV Sports1 Β' Εθνική: Εθνικός Αστέρας-ΟΦΗ
19:00 Novasports 3 Α1 Βόλλεϋ (Γ): Μαρκόπουλο-Πανελλήνιος
21:20 Εurosport Ράλι Ντακάρ
00:00 Εurosport Ράλι Ντακάρ

Νέος αρχηγός στη ManUtd ο Ρούνι

http://www.sport24.gr/ast/cov/ro/rooney_2010_1_8_8_39_56_b.jpgMετά από 18 χρόνια επαγγελματικής καριέρας την οποία πέρασε ολόκληρη στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ο Γκάρι Νέβιλ ετοιμάζεται να κρεμάσει στο τέλος της σεζόν τα παπούτσια του σε ηλικία 34 ετών, και στο "Ολντ Τράφορντ" έχουν αρχίσει ήδη να σκέπτονται τον άνθρωπο που θα παραλάβει το περιβραχιόνιο του αρχηγού.Αυτός πιθανότατα θα είναι ο Γουέιν Ρούνι, με την αγγλική "Sun" να αποκαλύπτει την Παρασκευή (8/1) πως ο Άλεξ Φέργκιουσον τον προορίζει για αυτή τη θέση, βλέποντας τις ηγετικές ικανότητές του αλλά και τον τρόπο με τον οποίο εμπνέει τους συμπαίκτες του εντός αγωνιστικού χώρου.

"Ο Γουέιν είναι αποφασιστικός, πεινασμένος και έχει θέληση να πετυχαίνει. Προσπαθεί συνέχεια, ανεξάρτητα από το πως παίζει η ομάδα. Αυτές είναι υπέροχες αρετές για έναν αρχηγό", είχε δηλώσει παλαιότερα για τον Ρούνι ο Σκωτσέζος τεχνικός.

Υπενθυμίζεται ότι ο 24χρονος Άγγλος επιθετικός διανύει φέτος την έκτη σεζόν του στους "κόκκινους διαβόλους", έχοντας μέχρι στιγμής 112 τέρματα σε 261 εμφανίσεις του με τους πρωταθλητές Αγγλίας.

Έτοιμη να δώσει 2,8 εκ. ευρώ για Γιούρκα η Σιένα


Έτοιμη να δώσει 2,8 εκ. ευρώ για Γιούρκα η Σιένα – Θετικός ο ΠΑΟ

Διατεθειμένη να δαπανήσει μέχρι και 2,8 εκ. ευρώ για την απόκτηση του Γιούρκα Σεϊταρίδη φαίνεται ότι είναι η Σιένα, σύμφωνα με τους Ιταλούς.

Ο Αλμπέρτο Μαλεζάνι έχει εισηγηθεί την απόκτηση του διεθνούς μπακ και η διοίκηση είναι διατεθειμένη να του κάνει το... χατίρι.

Η ρήτρα παραχώρησης του Σεϊταρίδη είναι κοντά στα 3 εκ. ευρώ και σαφώς μια πρόταση κοντά σε αυτό το ποσό μόνο απαρατήρητη δεν μπορεί να περάσει από τον Παναθηναϊκό, που απέκτησε τον παίκτη ως ελεύθερο τον καλοκαίρι.

ΑΡΗΣ: Κόκε: «Εγώ περιμένω, ο Άρης…»

Δηλώσεις στην Ισπανική εφημερίδα «Estadio», έκανε χθες ο Σέρχιο Κόκε. Το θέμα για το οποίο ρωτήθηκε ο αρχηγός του Άρη δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από το ενδιαφέρον της Μπέτις για την απόκτησή του με την μορφή του δανεισμού μέχρι το καλοκαίρι. «Δεν γνωρίζω τον λόγο για τον οποίον έχουν σταματήσει οι διαπραγματεύσεις», λέει αρχικά, ο Σέρχιο Κόκε, για να προσθέσει στην συνέχεια: «Είμαι ενθουσιασμένος από το ενδιαφέρον της Μπέτις. Αν έρθω θα τον κάνω για τον κ. Ταπία», λέει χαρακτηριστικά, ενώ κλείνοντας, αναφέρει: «Εμένα δεν με ενδιαφέρει όσο και να περιμένω, όμως στον Άρη δεν θα περιμένουν για πολύ ακόμα».
Από ‘κει και πέρα, το ρεπορτάζ των Ισπανών στο ίδιο δημοσίευμα λέει ότι ο Άρης έχει διαπραγματευτεί με την Μπέτις για τον Κόκε, αλλά δεν θα περιμένει άλλο. Να υπενθυμίσουμε πάντως, ότι στην ΠΑΕ Άρης δεν… ασχολούνται με το όλο θέμα, μιας και δεν υπήρξε ποτέ επίσημη πρόταση της Μπέτις, όπως αναφέρουν οι διοικούντες.Πηγη Μετροσπορ

Θέσεις ΑμεΑ στις κερκίδες του Χαριλάου


Μετά την απόφαση της Λίγκας να απομακρύνει από τον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου τα άτομα με αναπηρία, η ΠΑΕ Άρης δημιούργησε ειδικές θέσεις στις κερκίδες του Χαριλάου.
"Η ΠΑΕ Άρης, αντιλαμβανόμενη το χρέος της απέναντι σε αυτή την τόσο σημαντική κατηγορία φιλάθλων και ανθρώπων, προχώρησε στις παρακάτω ενέργειες.
Διαμόρφωσε ειδικό χώρο στη θύρα 7Α.
Τα άτομα με αναπηρία θα εισέρχονται στο γήπεδο από τη θύρα των VIP, θα μπορούν να παρακολουθούν το παιχνίδι από τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο και θα έχουν τη δυνατότητα χρήσης ξεχωριστής τουαλέτας" αναφέρει η ανακοίνωση.Πηγη

Στη μεταγραφική λίστα της Γαλατασαράι βρίσκεται ο Σωτήρης Κυργιάκος

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/616585d59f9adbfc998f3ec29a3c845f_L.jpg?1262934703?1262934703?1262934703

Στη μεταγραφική λίστα της Γαλατασαράι βρίσκεται ο Σωτήρης Κυργιάκος, όπως αναφέρουν από την γείτονα χώρα. Ο Ελληνας κεντρικός αμυντικός της Λίβερπουλ έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον του τουρκικού συλλόγου.

Η Γαλατά θέλει να ενισχυθεί στο κέντρο της άμυνας και ένα από τα ονόματα που παίζουν είναι του «Sotis». Δεν αποκλείεται μάλιστα η τουρκική ομάδα να καταθέσει πολύ σύντομα επίσημη πρόταση στην Λίβερπουλ για να κάνει δικό της, τον Σωτήρη Κυργιάκο. Πάντως, το θέμα είναι κατά πόσον ο Ράφα Μπεντίυεθ θα δώσει τη συγκατάθεση του για να φύγει από το «Άνφιλντ» ο διεθνής στόπερ που πήγε το καλοκαίρι στο αγγλικό λιμάνι.

Νίκη για Νέα Υόρκη


Νίκη για Νέα Υόρκη

Οι Νιου Γιορκ Νικς επικράτησαν των Σάρλοτ Μπόμπκατς τα ξημερώματα της Παρασκευής με 97-93, φτάνοντας τις 15 νίκες στο πρωτάθλημα.

Πρωταγωνιστές για την ομάδα της Νέας Υόρκης ήταν οι Τσάντλερ και Λι που σημείωσαν 27 και 22 πόντους, αντίστοιχα. Κορυφαίος των φιλοξενούμενων ήταν ο Τζάκσον με 26 πόντους, ενώ ο Μάρεϊ πέτυχε 20.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ: Γκαλινάρι 17, Τζέφρις 6, Λι 22, Τσάντλερ 27, Ντάχον 10, Ρόμπινσον 10, Μπέντερ 5.
ΣΑΡΛΟΤ: Ντιαό 12, Ουάλας 13, Μοχαμεντ 7, Φέλτον 10, Τζάκσον 26, Γκράχαμ 2, Ογκουστιν 3, Μάρεϊ 20.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΛΑΝΤΙΚΟΥ
Βοστώνη 25-8
Τορόντο 18-18
Νέα Υόρκη 15-20
Φιλαδέλφεια 10-24
Νιού Τζέρσεϊ 3-31

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Κλίβελαντ 28-9
Μιλγουόκι 14-18
Σικάγο 14-19
Ντιτρόιτ 11-23
Ιντιάνα 11-23

ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Ορλάντο 24-11
Ατλάντα 21-12
Μαϊάμι 17-16
Σάρλοτ 15-19
Ουάσινγκτον 11-22

ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Ντένβερ 22-13
Πόρτλαντ 22-15
Οκλαχόμα Σίτι 19-16
Γιούτα 19-16
Μινεσότα 7-29

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΕΙΡΗΝΙΚΟΥ
Λ.Α. Λέικερς 28-7
Φοίνιξ 23-13
Λ.Α. Κλίπερς 16-18
Σακραμέντο 14-20
Γκόλντεν Στέιτ 10-24

ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Ντάλας 24-11
Σαν Αντόνιο 21-12
Χιούστον 20-16
Νέα Ορλεάνη 17-16
Μέμφις 17-18

Κοντά στη Νάπολι ο Σικαμπάλα

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/0df136e24d3e552c91627be79971d354_L.jpg?943912800?943912800?943912800

Τον Σικαμπάλα έχει βάλει στο μεταγραφικό της στόχαστρο η Νάπολι. Η ιταλική ομάδα έκανε πρόταση τριών εκατομμυρίων ευρώ για να αποκτήσει από την Ζάμαλεκ τον πρώην μεσοεπιθετικό του ΠΑΟΚ.

Ο 24χρονος Αιγύπτιος είναι πολύ κοντά στο να συνεχίσει την καριέρα του στο Καμπιονάτο με την φανέλα των «παρτενοπέι», όπως δήλωσε ο μάνατζερ του, Αχμέτ Σοβεϊλάμ: «Θα ταξιδέψω στην Ιταλία την Παρασκευή (σ.σ. σήμερα) για να ολοκληρώσω τις διαπραγματεύσεις με τη Νάπολι. Σύντομα θα γίνει επίσημη πρόταση που θα φτάνει τα 3 εκατομμύρια ευρώ. Η διοίκηση της ιταλικής ομάδας είναι διατεθειμένη να αποκτήσει τον πελάτη μου».

Φέρτε την Γουάντα Νάρα

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/e011ccad19a28f0d4ea624afe52ba95e_L.jpg?1262933886?1262933886?1262933886Η Λάρισα περιμένει την απάντηση του Μάξι Λόπες και όλη η υπόλοιπη Ελλάδα ευελπιστεί στο ναι του Αργεντινού για να δει από κοντά την σύζυγο του, Γουάντα Νάρα.

Η Λάρισα θέλει Μάξι Λόπες.

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/22ab9e8c71a5ec210eff04762a81f784_L.jpg?1262929997?1262929997?1262929997

Η Λάρισα θέλει να κάνει ένα ακόμη μεταγραφικό «μπαμ». Η ΑΕΛ θέλει να ενισχυθεί στην γραμμή κρούσης και πάει για... βόμβα μεγατόνων έχοντας κάνει πρόταση στον Μάξι Λόπες.

Ο πρόεδρος των «βυσσινί», Κώστας Πηλαδάκης κατέθεσε την δελεαστική προσφορά του στον 26χρονο επιθετικό με τον Αργεντινό να του τονίζει ότι θα απαντήσει μέσα στις επόμενες ημέρες. Σύμφωνα με τη «Sportday», ο στράικερ της Γκρέμιο, ο οποίος ανήκει στην FC Μόσχας, σκέφτεται σοβαρά να απαντήσει θετικά στην πρόταση του συλλόγου της Θεσσαλίας.

Η Λάρισα θέλει να κάνει τη διαφορά στην επίθεση και για αυτό μετά τους Κουζέν και Κέζ,μαν χτύπησε και την πόρτα του Μάξι Λόπες. Ο διεθνής άσος έχει μαζέψει στοιχεία για τους «βυσσινί» ενώ φέρεται να έχει συνομιλήσει με παίκτες που έχουν αγωνιστεί στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Αν ο Μάξι πει το ναι τότε οι απολαβές του θα αγγίζουν τις 500.000 ευρώ ενώ το συμβόλαιο που του προτάθηκε είναι για 1,5 χρόνο με την ρωσική ομάδα να τον έχει αφήσει να διαπραγματευτεί τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Στα συν του είναι πως κατέχει ιταλικό διαβατήριο και δεν λογίζεται ως ξένος. Παλαιότερα είχε ενδιαφερθεί για την απόκτηση του και ο Παναθηναϊκός.

Ηρακλής-Κίνηση για την απόκτηση του Σέρτζιαν Μπλάζιτς

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/0bb68a5af6302c308469dd0d3380c832_L.jpg?1262932338?1262932338?1262932338

Κίνηση για την απόκτηση του Σέρτζιαν Μπλάζιτς φαίνεται να έχουν κάνει οι άνθρωποι του Ηρακλή, προκειμένου να καλυφτεί το κενό του Βόιτσεκ Κοβαλέφσκι, ο οποίος πιθανότατα θα αποτελέσει παρελθόν από τον «Γηραιό».

Παρελθόν θα αποτελέσει ο Πολωνός γκολκίπερ Βόιτσεκ Κοβαλέφσκι όπως όλα δείχνουν από τον Ηρακλή, αφού πριν από μερικές ημέρες έστειλε εξώδικο στην ΠΑΕ και ζητούσε να του καταβληθούν τα χρήματα που του οφείλονται. Με αυτή την κίνηση του ο ποδοσφαιριστής έθεσε ουσιαστικά εαυτό εκτός ομάδας, ενώ και οι ιθύνοντες του «Γηραιού» σκοπεύουν να τον παραχωρήσουν κατά τη διάρκεια της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου.

Η θέση του νο1 στον Ηρακλή όμως δεν θα μείνει για καιρό ...ορφανή, αφού πρώτη επιλογή των ανθρώπων του Ηρακλή είναι ο Μαυροβούνιος τερματοφύλακας Σέρτζιαν Μπλάζιτς του Λεβαδειακού, ο οποίος είναι μία πολύ καλή περίπτωση για τα γκολποστ του «Ήρα», καθώς δεν αγωνίζεται στον σύλλογο της Βοιωτίας επειδή δεν επιθυμεί να ανανεώσει το συμβόλαιό του με τους «πρασίνους». Οι πληροφορίες πάντως, κάνουν λόγο για πρόταση του Ηρακλή στον 27χρονο τερματοφύλακα και στο άμεσο μέλλον αναμένονται εξελίξεις.

Παράλληλα, παρελθόν από τους «κυανόλευκους» θα αποτελέσει και ο Σέρζ Ντιέ, του οποίου το θέμα «κολλάει» στο ποσό της αποζημίωσης του. Οι Θεσσαλονικείς δίνουν στον Αφρικανό 105.000 ευρώ, αλλα εκείνος ζητάει περισσότερα.

Θέμα Σμόλαρεκ στην Καβάλα

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/cc210e287d85ff176b395731a92c5255_L.jpg?1262933260?1262933260?1262933260

Θέμα φαίνεται να έχει δημιουργηθεί στην Καβάλα με δηλώσεις του Σμόλαρεκ σε πολωνικά ΜΜΕ, όπου μιλάει με ειρωνικά και υποτιμητικά σχόλια για τη νέα του ομάδα.

Η μεταγραφή του Έμπι Σμόλαρεκ στο ελληνικό πρωτάθλημα και την Καβάλα προκάλεσε έκπληξη σε πολλούς, ενώ παρόμοιο συναίσθημα προξένησαν και οι δηλώσεις του σε εφημερίδα της πατρίδας του, όπου φαίνεται να μιλάει με ειρωνικό τρόπο για τη νέα του ομάδα και τα αφεντικά του.

Ο Πολωνός άσος έκανε δηλώσεις στο πολωνικό «Football news», μιλώντας περιπαικτικά στον τρόπο που αγωνίστηκαν οι «Αργοναύτες» απέναντι στον Λεβαδειακό, ενώ φαίνεται να ...αναφέρεται με δυσφημιστικά σχόλια και στον πρόεδρο του ΑΟΚ Σταύρο Ψωμιάδη!

«Στη δεξιά πτέρυγα δεν υπήρχε κανείς, ενώ όλοι οι παίκτες έτρεχαν γύρω από την μπάλα», φέρονται να είναι τα πρώτα λόγια του Σμόλαρεκ στις δηλώσεις του, ενώ ακολουθούν τα εξής:

«Ο πρόεδρος Σταύρος Ψωμιάδης κάθεται στα επίσημα αλλά και στον πάγκο και μπορεί ανά πάσα στιγμή να διώξει κάποιον παίκτη με τους σωματοφύλακές του»!

Τέλος ο Σμόλαρεκ φαίνεται να κάνει και λογοπαίγνιο με το Kaval που σημαίνει «ανέκδοτο» στα πολωνικά!

ΗΡΑΚΛΗΣ: Καταθέτει προσφυγή ο Κοβαλέφσκι


Σύμφωνα με δυο πολωνικά δημοσιεύματα, ο Βόιτσε Κοβαλέφσκι είναι έτοιμος να κάνει προσφυγή κατά της ΠΑΕ Ηρακλής. Ουσιαστικά, οι Πολωνοί επιβεβαιώνουν τα όσα είχαμε καταγράψει, ανήμερα του αγώνα με τον Πανθρακικό για τις πληροφορίες που θέλουν τον Πολωνό να καταθέτει και αυτός προσφυγή μετά από τον Ντιέ. Σύμφωνα με τα πολωνικά ΜΜΕ – αναφορά κάνουν τόσο η «super express», όσο και η «onet.pl» – ο 32χρονος πορτιέρο έχει ενημερώσει ήδη την «κυανόλευκη» ΠΑΕ να του καταβληθούν άμεσα τα χρήματα που του οφείλονται, έχοντας δώσει διορία, σε διαφορετική περίπτωση θα αναγκαστεί να προσφύγει στην ΦΙΦΑ για να ζητήσει την ελευθερία του και να διασφαλίσει τα χρήματα που του οφείλονται. Αυτά τουλάχιστον λένε οι Πολωνοί. Η κατάσταση μόνο εύκολη δε είναι, πολύ περισσότερο όταν ο Κοβαλέφσκι έχει συμβόλαιο ως το καλοκαίρι. Βέβαια, αυτό που καταγράφεται στα Πολωνικά ρεπορτάζ ίσως είναι υπερβολικό, γιατί λέγεται πώς στον γκολκίπερ του Ηρακλή οφείλονται χρήματα τεσσάρων μηνών. Υπάρχουν μάλιστα και ορισμένες δηλώσεις του. Τι λέει ο Πολωνός; «Δεν χρειάζεται να μιλήσω με κάποιον για το συμβόλαιό μου. Η κατάσταση έχει ξεφύγει», φέρεται να έχει δηλώσει ο Βόιτσε Κοβαλέφσκι, ενώ παράλληλα θα πρέπει να καταγραφεί πώς τα πολωνικά ΜΜΕ φιλοξενούν δηλώσεις και του μάνατζέρ του ποδοσφαιριστή, Γκρεκόρζ Μπεντνάρντ, ο οποίος επισημαίνει πως εάν τελικά ο Κοβαλέφσκι προβεί σε καταγγελία για να μείνει ελεύθερος από τον Ηρακλή θα εξετάσει το ενδεχόμενο επιστροφής του στο πολωνικό πρωτάθλημα. Υπογραμμίζει, βεβαίως κάποια στιγμή στις δηλώσεις του, πως οι οικονομικές απαιτήσεις του Κοβαλέφσκι ίσως να αποτελέσουν αγκάθι για τις πολωνικές ομάδες, διότι το συμβόλαιό του με τον Ηρακλή είναι στα 320.000 ευρώ. Κάποιες πληροφορίες, μάλιστα, θέλουν την Λέγκια Βαρσοβίας να καλοβλέπει ήδη τον πορτιέρο του Ηρακλή και να καιροφυλακτεί για την περίπτωσή του, ενώ το ίδιο λέγεται και για την Σπαρτάκ Μόσχας, την πρώην του ομάδα, που του προσφέρει συμβόλαιο για 350.000 ευρώ. Στο σημείο αυτό θα πρέπει να καταγραφεί, ότι ο Πολωνός έχει πάρει ένα ποσό περίπου στις 45.000 ευρώ και η προσφυγή του θα γίνει για 160.000 ευρώ και πιθανόν σήμερα να καταθέσει και την προσφυγή.Πηγη Μετροσπορ

Προς… Ισπανία καλοβλέπει ο Κούπερ

Προς… Ισπανία καλοβλέπει ο Κούπερ

Δύο μεταγραφές είχε ζητήσει και είχε προαναγγείλει ο καθ΄ ύλην αρμόδιος(Έκτορ Κούπερ) και δύο έγιναν.
Αυτό όμως δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι το κεφάλαιο που τιτλοφορείται «ενίσχυση του Άρη», έχει κλείσει, ούτε φυσικά ότι έχουν ολοκληρωθεί όλες οι κινήσεις. Όλες οι ενδείξεις αναφέρουν ότι το καλό θα τριτώσει και μάλιστα σύντομα.
Και κάτι ακόμη.
Είτε αρέσει είτε δεν αρέσει σε κάποιους, στον ιστορικό σύλλογο υπάρχει εδώ και μερικούς μήνες συγκεκριμένο πρόγραμμα, τηρείται οργανωμένο σχέδιο και οι ενέργειες που γίνονται είναι -αν όχι όλες οι περισσότερες- εμποτισμένες από υπέρμετρη επαγγελματικότητα και άδολη αγάπη για την ομάδα.
Το αν θα πετύχουν οι κινήσεις- μεταγραφές, που κάνουν στην Αλκμήνης είναι μια άλλη υπόθεση, άλλωστε , το ρίσκο ήταν ,είναι και θα είναι μεγάλο σε τέτοιου είδους «μεταγγίσεις» ,ειδικότερα στη μέση της σαιζόν(Ιανουάριος).
Το παράδειγμα με τις περιπτώσεις Αμπρέου και Γκρασιάν (που όταν ήρθαν προκάλεσαν μεγάλο θόρυβο με τα ηχηρά τους ονόματα αλλά τώρα φεύγουν σχεδόν ως αποτυχημένοι) πρέπει να λειτουργήσει ως ασφαλιστική δικλείδα και ως ένα απτό παράδειγμα ότι ο λαός του Άρη δεν πρέπει να ξεσπάσει σε θριαμβολογίες, ξέφρενους διθυράμβους και ανεξέλεγκτους πανηγυρισμούς. Ο καθρέφτης όλων των ποδοσφαιριστών παραμένει φυσικά το γήπεδο και καθοριστικό κριτήριο για την ομάδα μόνο τα αποτελέσματα.

Πάει για το μπαμ από Ισπανία

Τα εικοσιτετράωρα που έρχονται -κατά δήλωση των υπευθύνων της ΠΑΕ με τελευταίο εκφραστή το γενικό διευθυντή της κ. Ελευθερούδη- είναι και τα πλέον καθοριστικά προκειμένου να ολοκληρωθούν οι μεταγραφικές ανησυχίες των «κιτρίνων».
Τα ονόματα που βγήκαν προς τα έξω δεν ήταν και λίγα, άλλωστε , οι περισσότερες προσεγγίσεις βασίζονται σε πληροφορίες , βολιδοσκοπήσεις, ευσεβείς πόθους αλλά και παιχνίδια των μάναντζερ που είναι σχεδόν ακατόρθωτο να διασταυρωθούν.
Ακούστηκαν δύο σέντερ μπακ από τη Βαλένθια(που έχουν ελάχιστο χρόνο συμμετοχής στα φετινά ματς αλλά είναι πανάκριβα), βγήκε το όνομα του Ντανιέλ Ρίντερ της Γουίγκαν, καθώς και αρκετές ακόμη περιπτώσεις.
Αυτό που μετράει και δεν επιδέχεται την παραμικρή αμφισβήτηση είναι ότι ο Άρης «πηγαίνει φουλ» για κεντρικό αμυντικό και σύμφωνα με πληροφορίες επικεντρώνει στην Ιβηρική χερσόνησο.
Με δεδομένο ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν μόνο τρεις σέντερ μπακ, μεταξύ των οποίων ο επιρρεπής στις κάρτες αλλά σταθερότατος Νασούτι, ο σοβαρός αλλά καταπονημένος λόγω τραυματισμών και ηλικίας Γκιάρο και ο έμπειρος Θέμης Κουλουχέρης(ο Ρομπέρζ θεωρείται πλέον ξένο σώμα), απαιτείται άμεση ενίσχυση για να βγεί και να ολοκληρωθεί η χρονιά χωρίς προβλήματα. Πηγη Μετροσπορ

Συμπλοκές παικτών με οπαδούς της Τορίνο


Επεισόδια στην Ιταλία Επεισόδιο με πρωταγωνιστές οπαδούς και παίκτες της ομάδας της Τορίνο σημειώθηκε μέσα σε εστιατόριο λίγο έξω από την πόλη του ιταλικού βορρά το βράδυ της Τετάρτης. Σύμφωνα με πληροφορίες από τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, περίπου 20 άτομα επιτέθηκαν στους παίκτες, μία μέρα μετά το 1-1 με τη Μάντοβα.

Η συμπλοκή συνέβη στο εστιατόριο όπου οι παίκτες γιόρταζαν τα γενέθλια ενός από αυτούς. Οι οπαδοί εισέβαλαν στο χώρο και αφού προπηλάκισαν και έφτυσαν ορισμένους από τους παίκτες, ήρθαν στα χέρια μαζί τους. Η κατάσταση ηρέμησε με την παρέμβαση της αστυνομίας.

Μετά την ισοπαλία στο ματς πρωταθλήματος με τη Μάντοβα, η Τορίνο παρέμεινε στη μέση της βαθμολογίας της Serie B, σε απόσταση 10 βαθμών από την κορυφή.

Δεν πωλείται ο Ζάρατε


Ο Μάουρο Ζάρατε το γκολ που πέτυχε κόντρα στη Ρόμα Μπορεί ο αγγλικός Τύπος να αναφέρει ότι η Αρσεναλ ενδιαφέρεται για την απόκτηση του Μάριο Ζάρατε από τη Λάτσιο, ωστόσο ο πρόεδρος του ιταλικού συλλόγου έσπευσε σήμερα να τονίσει πως είναι αποφασισμένος να κρατήσει τον Αργεντινό επιθετικό:

"Δεν υπάρχει καμμία πιθανότητα. Η Λάτσιο δεν θα παραχωρήσει τον Ζάρατε στην Αρσεναλ ή σε άλλη ομάδα. Τελεία", τόνισε χαρακτηριστικά ο Κλαούντιο Λοτίτο.

ΠΑΟΚ-Πάει να κάνει το μπαμ με Νούνο Γκόμεζ?


Ο Νούνο Γκόμεζ πανηγυρίζει Μία εξαιρετική περίπτωση κοιτάζει ο ΠΑΟΚ. Στο δικέφαλο έγινε λόγος για τον πολύ... Νούνο Γκόμεζ, όπως αναφέρουν πληροφορίες. Από τους υπευθύνους της ομάδας της Θεσσαλονίκης εξετάζεται το ενδεχόμενο ακόμη και να αποκτηθεί ως δανεικός από την Μπενφίκα, για το υπόλοιπο της σεζόν.

Για τον ίδιο ποδοσφαιριστή ενδιαφέρονται δύο ομάδες από τν Αγγλία. Η Γουέστ Χαμ και η Μπόλτον φαίνεται να έχουν προσεγγίσει τον ποδοσφαιριστή μέσω της Μπενφίκα και ενδιαφέρονται το ίδιο πολύ για να τον αποκτήσουν.
Ο 33χρονος Γκόμεζ, με θητεία στην Μποαβίστα και τη Φιορεντίνα, είναι αρχηγός στην εθνική Πορτογαλίας και είχε μπει παλιότερα στο στόχαστρο του Ολυμπιακού.

Υποτίθεται ότι ο Πορτογάλος ποδοσφαιριστής δεσμεύεται με συμβόλαιο από την Μπενφίκα, μέχρι το τέλος της περιόδου. Δεν έχει ξεκαθαρίσει, ωστόσο, ποιο ακριβώς είναι το καθεστώς της συνεργασίας του με την πορτογαλική ομάδα.

Θα πρέπει βέβαια να σημειωθεί ότι η κρούση στον Γκόμεζ στηρίζεται στην επαφή του ΠΑΟΚ με τους Πορτογάλους, ένεκα της συμμετοχής του Κονσεϊσάο, ως τεχνικός διευθυντής και του Σάντος, ως προπονητής.

Θετικός ο Ματεράτσι...


Ο Μάρκο Ματεράτσι... Η υπόθεση του Ματεράτσι φαίνεται ότι δεν... κλείνει για τον Παναθηναϊκό! Τη στιγμή που οι «πράσινοι» φαινόταν ότι δεν έχουν καμία ελπίδα, το ραντεβού που είχε ο Ιταλός σούπερ σταρ με τον Κώστα Αντωνίου στο Μιλάνο, αλλάζει τα δεδομένα!

Για την ακρίβεια, ο ίδιος ο 36χρονος στόπερ πήγε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Ιταλικής πόλης, μαζί με τον εκπρόσωπό του. Εκεί, συζήτησε για αρκετή ώρα με τον διευθυντή ποδοσφαίρου των «πράσινων». Αυτό που βγαίνει είναι πως μόνο αρνητικός δεν είναι στο ενδεχόμενο να έρθει στην Ελλάδα!

’λλωστε, όπως αποκάλυψε ο ίδιος έχει ήδη μιλήσει με τον Γιώργο Καραγκούνη και έχει την καλύτερη άποψη για τον Παναθηναϊκό.
Το αρνητικό είναι πως η πρόταση που του έκανε το «τριφύλλι», είναι μικρότερη από τα χρήματα που ήδη παίρνει ο παίκτης από την Ίντερ. Ετησίως οι απολαβές του φτάνουν τα 3 εκατ. ευρώ, χρήματα που ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να του δώσει.

Παρ� όλα αυτά η πρόταση που του έγινε είναι για συμβόλαιο 6 μηνών+1 χρόνο. Σαφώς το να ολοκληρωθεί μια τέτοια μεταγραφή δεν είναι εύκολη υπόθεση. Όμως, ξεκάθαρα οι ελπίδες του Παναθηναϊκού αναπτερώθηκαν και κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει τις προσεχείς μέρες!

Αθλητικός Τύπος 8/1/2010

Sportday
Goal news
Εξέδρα

Φως
Φίλαθλος
Ώρα των σπορ

Πρωταθλητής
Πράσινη
Score

Derby news
Η Γάτα
Metrosport

Σπορ του Βορρά
Αθλητική Μακεδονίας - Θράκης
Αθλητικά Νέα

The Match
Πατρίς Sport