Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Στο Αζερμπαϊτζάν ο Σουμπίνιο!!

Αλλαγή δεδομένων στην υπόθεση Σουμπίνιο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Βραζιλιάνος είπε «όχι» στις προτάσεις από Άρη, Ατρόμητο κι Αστέρα και ετοιμάζει βαλίτσες για Αζερμπαϊτζάν!

Στο Αζερμπαϊτζάν ο Σουμπίνιο!
Την είδηση μετέφερε ο μάνατζερ του ποδοσφαιριστή μιλώντας με τον πρόεδρο του Άρη, Δημήτρη Ηλιάδη, ενώ πιθανότερος προορισμός για τον Σουμπίνιο είναι η Καραμπάχ.Πηγή: sport-fm.gr

Βραχυκύκλωμα…!

Άργησε και το πλήρωσε... Η βροχή σαν να "βραχυκύκλωσε" τον Ολυμπιακό, που ξύπνησε από το κάκιστο πρώτο εικοσάλεπτο (δέχθηκε τρία γκολ), αλλά τελικά ηττήθηκε 4-2 από την πιο έτοιμη Φράιμπουργκ.

Βραχυκύκλωμα…
Με ένα κακό πρώτο εικοσάλεπτο, στο οποίο, ουσιαστικά δεν μπήκε στο γήπεδο, ο Ολυμπιακός ηττήθηκε 4-2 από τη γερμανική Φράιμπουργκ, στο δεύτερο φιλικό του επί αυστριακού εδάφους, υπό καταρρακτώδη βροχή.

Μέτριοι στο πρώτο μέρος οι «ερυθρόλευκοι», σαφώς βελτιωμένοι στο δεύτερο, σκόραραν με Τάτο και Ολαϊταν, ενώ στο πρώτο μέρος είχε δοκάρι και ο Μανιάτης.

Πως έπαιξε:


Ο Μέγιερι ξεκίνησε κάτω από τα δοκάρια. Ο Σαλίνο ήταν στο δεξί άκρο της άμυνας, ο Χολέβας αριστερά και οι Κοντρέρας και Μανωλάς στο κέντρο της άμυνας. Ο Φέισα ήταν αμυντικό χαφ, έχοντας σαν εσωτερικούς μέσους τους Σάμαρη και Μανιάτη. Οι Ντομίνγκες και Φουστέρ πλαισίωναν τον Μήτρογλου. Έτσι ξεκίνησε ο Ολυμπιακός την αναμέτρηση, με τον Μίτσελ να αλλάζει παίκτες στο 30’, όπως και κόντρα στην Σίμουρκ.

Το ματς:


Σαν να μην μπήκε ποτέ στο πρώτο εικοσάλεπτο της αναμέτρησης ο Ολυμπιακός. Οι παίκτες του Μίτσελ, είχαν πολλά αμυντικά κενά, με αποτέλεσμα οι, σαφώς πιο έτοιμοι, Γερμανοί να τα εκμεταλλευτούν και μέχρι οι Πειραιώτες να το καταλάβουν, να είναι πίσω 3-0 στο σκορ. Δύο γκολ από τον Μεχμεντί και ένα από τον Σμιντ, έδωσαν σαφές προβάδισμα στην Φράιμπουργκ, την στιγμή που οι «ερυθρόλευκοι» έψαχναν τα πατήματά τους.

Μετά το σοκ του πρώτου εικοσαλέπτου, η ομάδα του Ολυμπιακού, άρχισε να κερδίζει μέτρα στο γήπεδο, να κυκλοφορεί καλύτερα τη μπάλα, να πιέζει πιο ψηλά και δειλά δειλά να κάνει κάποιες φάσεις. Μάλιστα, έφτασε πολύ κοντά με τον Μανιάτη, ο οποίος με σουτ από το ύψος της περιοχής σημάδεψε το δοκάρι του Σόλοφ. Λίγο αργότερα, ήρθε μια ακόμα καλή στιγμή, με σέντρα του Τσόρι από δεξιά και κεφαλιά του Μήτρογλου, να μπλοκάρει ο Σόλοφ. Οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια με το 3-0 που είχε διαμορφωθεί από νωρίς και τον Μίτσελ, να έχει παράπονα από την αμυντική αντίδραση των παικτών του.

Στο δεύτερο μέρος, με μια σειρά από αλλαγές από τον Μίτσελ, ο Ολυμπιακός εμφανίστηκε πολύ διαφορετικός. Η ομάδα του Πειραιά, είχε σωστή και ορθολογική ανάπτυξη, καλές επιστροφές και κυκλοφορία που τον έφερνε με σχετική ευκολία έξω από τα καρέ των Γερμανών. Μάλιστα, κατάφερε πολύ νωρίς να σκοράρει και με τον Τάτο, να μειώσει σε 3-1 και να δώσει πνοή στο παιχνίδι του.

Ο Ισπανός τεχνικός συνέχισε να αλλάζει παίκτες, έδωσε την ευκαιρία και στους υπόλοιπους παίκτες που είχε στη διάθεσή του να αγωνιστούν και να δείξουν πράγματα. Εκεί που ο Ολυμπιακός είχε ανέβει επιθετικά, ήρθε ένα λάθος από τον Κάρολ για να δώσει την ευκαιρία στους Γερμανούς να κάνουν το 4-1, με τον Ολαϊτάν στην επόμενη ακριβώς φάση, να μειώνει σε 4-2 μετά από ωραία ενέργεια του Καραγκούνη από αριστερά.

Οι συνθέσεις των ομάδων

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Μέγιερι, Σαλίνο, Κοντρέρας (32’ Παπαδόπουλος), Μανωλάς, Χολέβας, Μανιάτης, Φέισα, Σάμαρης (32’ Τάτος), Ντομίνγκεζ, Φουστέρ (32’ Γκρέκο), Μήτρογλου.

Έπαιξαν και οι: Κάρολ, Σιόβας, Μασάντο, Βάις, Λυκογιάννης, Διαμαντάκος, Ντε Βινσέντι, Παπάζογλου, Παπαδόπουλος, Τάτος, Γκρέκο, Ιμπαγάσα, Φετφατζίδης, Ολαϊτάν, Σιώπης, Καραγκούνης.

Φράιμπουργκ (Κρίστιαν Στράιχ): Σόλοφ, Φερνάντες, Χάνκε, Μεχμεντί, Σμιντ, Σούστερ, Μουτζα, Σορκ, Γκίντερ, Κλάους. Πηγή: sport-fm.gr

«Ξεσκόνισμα» και ικανοποίηση για Τούμπα!!

Ικανοποιημένοι έμειναν οι άνθρωποι του κλιμακίου της UEFA, που επιθεώρησαν τις εγκαταστάσεις του γηπέδου της Τούμπας, όπως γνωστοποίησε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

«Ξεσκόνισμα» και ικανοποίηση για Τούμπα
Εμφανής ήταν η ικανοποίηση των ανθρώπων της UEFA, που επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις της Τούμπας προκειμένου να τις επιθεωρήσουν.

Όπως αναφέρει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ με επίσημη ανακοίνωσή της, το κλιμάκιο της ευρωπαϊκή ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, έμεινε ευχαριστημένο με την κατάσταση του γηπέδου ενόψει προκριματικών Τσάμπιονς Λιγκ καθώς οι αλλαγές που απαιτούνται είναι ελάχιστες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ολοκληρώθηκε η διήμερη επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη και το γήπεδο της Τούμπας του τετραμελούς κλιμακίου της UEFA. Οι άνθρωποι της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας έλεγξαν τις εγκαταστάσεις του γηπέδου της Τούμπας ενόψει του πρώτου ευρωπαϊκού αγώνα του ΠΑΟΚ στον 3ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, η κλήρωση του οποίου θα γίνει την Παρασκευή (19/7) στη Νυών της Ελβετίας.

Μετά τις διαδοχικές συναντήσεις με τους επικεφαλής των αρμοδίων τμημάτων της ΠΑΕ, στους οποίους ανέλυσαν τις υψηλές απαιτήσεις της διοργάνωσης και το πλαίσιο στο οποίο θα πρέπει να κινηθεί ο ΠΑΟΚ σε επίπεδο εγκαταστάσεων και υποδομών φιλοξενίας, εισιτηρίων, κέντρου Τύπου, δημοσιογραφικών θεωρείων, τηλεοπτικών στούντιο και λοιπών αναγκών ενός αγώνα της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, ακολούθησε η επιθεώρηση του γηπέδου. Το κλιμάκιο της UEFA «ξεσκόνισε» το γήπεδο ελέγχοντας εξονυχιστικά κάθε λεπτομέρεια, τόσο εκτός γηπέδου (θέσεις πάρκινγκ, πρόσβαση των τηλεοπτικών βαν κλπ) όσο φυσικά και εντός: Στις εξέδρες, στα αποδυτήρια γηπεδούχων, φιλοξενούμενων, διαιτητών, παρατηρητών, την αίθουσα ελέγχου ντόπινγκ, την αίθουσα συνεντεύξεων Τύπου, τον χώρο της μικτής ζώνης, την προσβασιμότητα από και προς την κάθε θύρα, τα δημοσιογραφικά θεωρεία, τις θέσεις των τηλεσχολιαστών κλπ.

Η ικανοποίηση των ανθρώπων της UEFA ήταν εμφανής, δεδομένου ότι κάποιοι εξ αυτών είχαν επισκεφτεί την Τούμπα προτού ανακαινιστεί το γήπεδο. Μάλιστα για τον αγώνα του 3ου προκριματικού γύρου του Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς και αυτόν για τα play off του Τσάμπιονς Λιγκ σε περίπτωση πρόκρισης του ΠΑΟΚ, δεν απαιτούνται ιδιαίτερες αλλαγές προκειμένου να εξυπηρετήσουν και τις πλέον ειδικές ανάγκες της UEFA, της στατιστικής υπηρεσίας με την οποία συνεργάζεται, καθώς επίσης και του τηλεοπτικού δικτύου (Nova) που θα στείλει την εικόνα σε όλη την Ευρώπη.

Ακόμη και για τη φάση των ομίλων οι αλλαγές που απαιτούνται είναι ελάχιστες και οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ διαβεβαίωσαν την UEFA ότι στην περίπτωση που ο Δικέφαλος θα έχει προχωρήσει στη διοργάνωση, τα πάντα θα είναι έτοιμα να υποδεχτούν τους αγώνες του σημαντικότερου διασυλλογικού θεσμού…».

«Ναυάγησε» του Καστιλιόν!!

Ο Παναθηναϊκός δεν συμφώνησε με τον Τζόφρι Καστιλιόν έπειτα από τις ξαφνικές απαιτήσεις που παρουσίασε ο παίκτης και οι «πράσινοι» στρέφονται άμεσα σε άλλες λύσεις για τη γραμμή κρούσης.

«Ναυάγησε» του Καστιλιόν
Ο Τζόφρι Καστιλιόν δεν θα φορέσει τελικά την πράσινη φανέλα.

Ο 22χρονος επιθετικός, είχε συμφωνήσει γραπτά με το «τριφύλλι» σε συγκεκριμένα πράγματα και είχε έρθει στη χώρα μας από το μεσημέρι της Τετάρτης, προκειμένου να ολοκληρώσει τη μετακίνησή του από τον Άγιαξ.

Ωστόσο, στις συζητήσεις που είχε με τους «πράσινους» επί ελληνικού εδάφους, παρουσίασε ξαφνικές απαιτήσεις και μάλιστα, οι άνθρωποι της ομάδας διέκριναν πως δεν είχε το αγωνιστικό κίνητρο που αναζητούν.

Συγκεκριμένα, ζήτησε τα διπλά χρήματα από αυτά που είχαν συμφωνηθεί, ήθελε διετές και όχι τριετές συμβόλαιο, ρήτρα αποδέσμευσης ενός εκατομμυρίου συν 250.000 ευρώ που θα εισέπραττε ο ίδιος, ενώ ζήτησε επιπλέον να μείνει ελεύθερος σε περίπτωση που η ομάδα υποβιβαζόταν!

Οι άνθρωποι του «τριφυλλιού» αντιλήφθηκαν ότι έλειπε το αγωνιστικό κίνητρο από τον Καστιλιόν και ασφαλώς, δεν ήξερε το μέγεθος του Παναθηναϊκού.

Πλέον, οι «πράσινοι» στρέφονται άμεσα σε άλλες λύσεις, τις οποίες έχει στα χέρια του ο τεχνικός διευθυντής, Νίκος Νταμπίζας. Πηγή: sport-fm.gr

Προς Μπαρτσελόνα ο Παπανικολάου!!

«Διαζύγιο» Ολυμπιακού-Παπανικολάου δείχνουν οι τελευταίες πληροφορίες, με τον παίκτη να βρίσκεται κοντά στη Μπαρτσελόνα. Κάτι παραπάνω από 6εκατ. δολάρια για νέο τριετές συμβόλαιο ζήτησε ο παίκτης!

Προς Μπαρτσελόνα ο Παπανικολάου!
Προς άλλες πολιτείες οδεύει όπως όλα δείχνουν ο Κώστας Παπανικολάου. Το θρίλερ των διαπραγματεύσεων τις τελευταίες δύο ημέρες φαίνεται πως φτάνει στο τέλος του, με τον παίκτη να απομακρύνεται από τον Ολυμπιακό και να πλησιάζει στην Μπαρτσελόνα. Εξ' αρχής τα χρήματα που προσέφεραν οι Καταλανοί, 1.5 εκατ. ευρώ ήταν πάρα πολλά κι έβαλαν σε σκέψεις τους ανθρώπους των Πειραιωτών για την παραχώρηση του παίκτη ή την ανανέωση του συμβολαίου του για να μην τον χάσουν τη νέα σεζόν ως ελεύθερο.

Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες, η ΚΑΕ έστειλε mail στον μάνατζερ του διεθνούς φόργουορντ με το οποίο ζητούσε να μάθει τις απαιτήσεις του Παπανικολάου για νέο συμβόλαιο. Η απάντηση έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στον Πειραιά, καθώς το ποσό που πρότεινε η πλευρά του παίκτη ανέρχεται σε κάτι παραπάνω απο 6 εκατομμύρια δολλάρια για συμβόλαιο τριών χρόνων, ή αλλιώς περίποy 4,8εκατ. ευρώ (1,2, 1,6 και 2εκ. ανά χρόνο), με την εφορία πληρωμένη από τον Ολυμπιακό. Σε ότι αφορά τη ρήτρα αποδέσμευσης, ο παίκτης θέλει αυτή να ισχύει για τον δεύτερο χρόνο (καλοκαίρι 2015) και ανέρχεται στις 500 χιλιάδες ευρώ.

Τα δεδομένα αυτή τη στιγμή δείχνουν ότι ο Ολυμπιακός θα δεχθεί τη πρόταση της Μπαρτσελόνα για τον παίκτη, ο οποίος θα πρέπει να τα βρει και με τους "μπλαουγκράνα" για να μετακομίσει στην Ισπανία. Οι δευτεραθλητές Ισπανίας, προσφέρουν σύμφωνα με δημοσιεύματα 1 εκατ. ευρώ για κάθε χρόνο συμβολαίου στον διεθνή φόργουορντ και είναι άγνωστο αν θα συμφωνήσουν μαζί του. Οπότε, δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το να παραμείνει στον Ολυμπιακό για έναν ακόμα χρόνο με τα συμφωνηθέντα χρήματα για τον πέμπτο χρόνο του συμβολαίου του -500χιλ. ευρώ-, με τις πιθανότητες για αυτό το ενδεχόμενο πάντως να είναι ελάχιστες. Πηγή: sport-fm.gr

Νέα πρόταση στον Καστιλιόν!!

Ο Παναθηναϊκός έχει καταθέσει νέα πρόταση στον Τζόφρι Καστιλιόν έπειτα από τη διαφωνία που παρατηρήθηκε την Τετάρτη και στην ομάδα περιμένουν την απάντησή του. Περνάει ιατρικά ο Νάνο.

Νέα πρόταση στον Καστιλιόν
Ο Τζόφρι Καστιλιόν βρίσκεται στην Αθήνα από το μεσημέρι της Τετάρτης, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει καταφέρει να συμφωνήσει με τον Παναθηναϊκό για να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του από τον Άγιαξ.

Ο νεαρός επιθετικός, ενώ αρχικά είχε συμφωνήσει με τους «πράσινους» και μάλιστα εγγράφως, παρουσίασε ξαφνικές απαιτήσεις στις τελευταίες συζητήσεις που είχε με τον σύλλογο και ζήτησε άλλα πράγματα, συγκριτικά με αυτά που είχαν οδηγήσει τις δύο πλευρές να δώσουν τα χέρια.

Ο Παναθηναϊκός κατέθεσε νέα πρόταση στον ποδοσφαιριστή, αλλά αυτή θα είναι και η τελική του. Αν ο παίκτης συμφωνήσει, θα υποβληθεί σε εξετάσεις και θα υπογράψει το συμβόλαιό του. Διαφορετικά, στο «τριφύλλι» θα αναζητήσουν άλλο παίκτη για τη γραμμή κρούσης.

Περνάει ιατρικά ο Νάνο

Όσον αφορά την υπόθεση του Νάνο, στον Παναθηναϊκό ετοιμάζονται να ολοκληρώσουν την απόκτησή του. Ο 29χρονος αριστερός μπακ «πάτησε» ελληνικό έδαφος το μεσημέρι της Πέμπτης και διευθετεί με τους «πράσινους» τις τελικές λεπτομέρειες.

Στο «τριφύλλι», έχουν στα χέρια τους χαρτί που αποδεικνύει ότι ο Ισπανός άσος έχει όντως μείνει ελεύθερος από την Πονφεραντίνα και δεν ανησυχούν καθόλου για τις απειλές της πρώην ομάδα του Νάνο. Ο τελευταίος, αναμένεται να περάσει από τα απαραίτητα ιατρικά τεστ το βράδυ και εν συνεχεία θα βάλει την υπογραφή του στο νέο του συμβόλαιο συνεργασίας. Πηγή: sport-fm.gr

Έρχεται και υπογράφει ο Καμαρά!!

Στο Αγρίνιο αναμένεται να είναι το βράδυ της Πέμπτης, ο Ανρί Καμαρά, ο οποίος θα υπογράψει και την ανανέωση του συμβολαίου του με τον Παναιτωλικό.

Έρχεται και υπογράφει ο Καμαρά
Η ώρα της ανανέωσης του συμβολαίου του Ανρί Καμαρά πλησιάζει. Ο Σενεγαλέζος επιθετικός αναμένεται να είναι το βράδυ της Πέμπτης στο Αγρίνιου προκειμένου να βάλει την υπογραφή του στο νέο του συμβόλαιο με την ομάδα του Παναιτωλικού.

Ο έμπειρος επιθετικός είναι στα πλάνα του Μάκη Χάβου, ο οποίος για την ακρίβεια τον θεωρεί πολύτιμο για τη νέα σεζόν και έτσι εισηγήθηκε την παραμονή του και τη νέα αγωνιστική περίοδο. Το μόνο που μένει, είναι πλέον, να πέσουν και οι υπογραφές και να οριστικοποιηθεί και επίσημα η ανανέωση του συμβολαίου του. Πηγή: sport-fm.gr

Έφτασε στην Αθήνα ο Νάνο!!

Στην Αθήνα βρίσκεται ο Νάνο, προκειμένου να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό. «Έχουν λυθεί όλα τα προβλήματα με την Πονφεραντίνα» είπε ο εκπρόσωπος του παίκτη.

Έφτασε στην Αθήνα ο Νάνο
Ο Νάνο «πάτησε» το πόδι του στην Αθήνα το μεσημέρι της Πέμπτης και αναμένεται να γίνει ακόμα ένα από τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα του Παναθηναϊκού.

Έχοντας ενημερώσει από το απόγευμα της Τετάρτης τους «πράσινους» ότι εξασφάλισε την ελευθέρας του από την Πονφεραντίνα, ο 29χρονος αριστερός οπισθοφύλακας έλαβε το «ok» για να μπει στο αεροπλάνο και να έρθει στην Αθήνα!

Ο εκπρόσωπος του ποδοσφαιριστή, Βασίλης Τσιάρτας, δήλωσε αρχικά πως: «Για να βρίσκεται στην Αθήνα για τον Παναθηναϊκό έχουν λυθεί όλα τα προβλήματα που υπήρχαν με την ομάδα του».

Από την πλευρά του, ο Νάνο στις πρώτες του δηλώσεις είπε: «Είναι η σημαντικότερη στιγμή της καριέρας μου. Περιμένω ότι τα πράγματα θα πάνε καλά. Γνωρίζω ότι ο Παναθηναϊκός συγκαταλέγεται ανάμεσα στις μεγάλες ομάδες της Ευρώπης και είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Ξέρω ότι ο Παναθηναϊκός πρέπει να έχει ως στόχο το πρωτάθλημα και θέλω να βοηθήσω και εγώ από την πλευρά μου για να πετύχει αυτό το στόχο».

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, πως στην Πονφεραντίνα δηλώνουν ότι ο Νάνο ανήκει ακόμα στον ισπανικό σύλλογο, με το συμβόλαιό του να έχει ανανεωθεί αυτόματα λόγω της συμπλήρωσης συγκεκριμένου αριθμού συμμετοχών την περσινή σεζόν.

Μάλιστα, ο εκτελεστικός διευθυντής της ομάδας, Εδουάρδο Ντομίνγκεζ, προειδοποίησε ότι: «δεν θα τον αφήσουμε να φύγει τόσο εύκολα. Θα λάβουμε μέτρα». Πηγή: sport-fm.gr

Μπέρδεμα με Νάνο!!

Από πλευράς Πονφεραντίνα ισχυρίζονται ότι το συμβόλαιο του Νάνο με την ομάδα είναι σε ισχύ, παρά το γεγονός πως ο παίκτης ετοιμάζει τις βαλίτσες του για την Ελλάδα, για λογαριασμό του Παναθηναϊκού.

Μπέρδεμα με Νάνο
Ο 29χρονος αριστερός μπακ, που φερόταν να έχει εξασφαλίσει την ελευθέρας του από τον ισπανικό σύλλογο και μάλιστα, να έχει ενημερώσει σχετικά τον Παναθηναϊκό, φαίνεται πως τελικά είναι ακόμα… δεσμευμένος.

Ναι μεν έχει αποστείλει χαρτί στο «τριφύλλι», αποδεικνύοντας πως έμεινε ελεύθερος, αλλά στην Πονφεραντίνα ισχυρίζονται πως το συμβόλαιό του με την ομάδα έχει ανανεωθεί αυτόματα έπειτα από τη συμπλήρωση συγκεκριμένου αριθμού συμμετοχών την περσινή σεζόν.

Χαρακτηριστικά, πάντως, είναι τα λόγια του εκτελεστικού διευθυντή της Πονφεραντίνα, Εδουάρδο Ντομίνγκεζ, που τόνισε ότι: «δεν πρόκειται να του επιτρέψουμε να φύγει τόσο εύκολα».

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Το συμβόλαιό του με την ομάδα μας έχει ανανεωθεί έπειτα από τη συμπλήρωση συγκεκριμένου αριθμού συμμετοχών την περσινή σεζόν. Είναι ξεκάθαρο πως έχει συμβόλαιο, αλλά πάει να υπογράψει και δεύτερο με τον Παναθηναϊκό. Θα δούμε τι θα γίνει, αλλά δεν πρόκειται να του επιτρέψουμε να φύγει τόσο εύκολα. Έχουμε καταθέσει αναφορά στην ομοσπονδία ποδοσφαίρου και περιμένουμε τις εξελίξεις. Πάντως, σίγουρα θα λάβουμε μέτρα». Πηγή: sport-fm.gr

«Μπαμ» με Μέγι ο Απόλλων!

Την απάντηση του Μέγι στην πρόταση που του έχει κάνει ο Απόλλων Σμύρνης περιμένει πώς και πώς στην «Ελαφρά Ταξιαρχία».

«Μπαμ» με Μέγι ο Απόλλων
Στα σκαριά έχει ο Απόλλων Σμύρνης ακόμα ένα μεταγραφικό «μπαμ». Η «Ελαφρά Ταξιαρχία», σύμφωνα με πληροφορίες, έχει κάνει πρόταση στον Μέγι και βρίσκονται σε αναμονή της απάντησης του.

Ο Χουάν Αλμπέρτο Αλβαράδο, ο οποίος είναι περισσότερο γνωστός ως Μέγι, έχει μείνει ελεύθερος από τη Γάνδη και αναζητά τον επόμενο προορισμό της καριέρας του. Ο Ισπανός κεντρικός αμυντικός έχει γεννηθεί στις 6 Ιουνίου 1984 και έχει σπουδαία καριέρα στην Ισπανία, όπου διακρίθηκε με τη φανέλα της Μπέτις.

Μετά από 8 χρόνια στους «βερντιμπλάνκος», αποχώρησε για την Τενερίφη και τα 2 τελευταία χρόνια ξενιτεύτηκε στο Βέλγιο για τη Γάνδη. Πρόκειται για μία πολύ δύσκολη περίπτωση, ωστόσο οι άνθρωποι του Απόλλωνα το... παλεύουν για να τον κάνουν δικό τους και να ενισχυθούν σε σημαντικό βαθμό στο κέντρο της άμυνας.Πηγή: sport-fm.gr

Και πάλι ο Τρέχο για Ολυμπιακό!!

Γαλλικό δημοσίευμα αναφέρει ότι ο Ολυμπιακός έχει καταθέσει πρόταση για την απόκτηση του Όσκαρ Τρέχο.

Και πάλι ο Τρέχο για Ολυμπιακό
Το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού για την απόκτηση του Όσκαρ Τρέχο επαναφέρει στο προσκήνιο, δημοσίευμα γαλλικής ιστοσελίδας.

Σύμφωνα με αυτό οι ερυθρόλευκοι έχουν καταθέσει πρόταση στη Σπόρτινγκ Χιχόν ύψους 1,8 εκατομμυρίου ευρώ για να κάνουν δικό τους τον Αργεντινό επιθετικό.

Ωστόσο, για τον Τρέχο, το όνομα του οποίου έχει γραφεί και παλιότερα για τους Πειραιώτες, ενδιαφέρονται και άλλες ομάδες.

Η Γουέστ Χαμ, η οποία προσφέρει ακριβώς τα ίδια χρήματα στην ισπανική ομάδα για την απόκτηση του παίκτη, αλλά και η Τουλούζ.

Μάλιστα, η πρόταση της γαλλικής ομάδας είναι ανώτερη, καθώς αγγίζει τα 2,1 εκατ. ευρώ.
Πηγή: sport-fm.gr

Παίρνει Φάισα ο Πλατανιάς!!

Κοντά σε μια ακόμα μεταγραφή βρίσκεται ο Πλατανιάς. Οι Κρητικοί απέχουν μια ανάσα από την απόκτηση του Φάισα, ο οποίος αγωνίζεται στη θέση του στόπερ.

Παίρνει Φάισα ο Πλατανιάς
Ο Βάσκο Φάισα είναι ο «εκλεκτός» του Μαρίνου Ουζουνίδη για το κέντρο της άμυνας. Ο Πορτογάλος στόπερ έμεινε ελεύθερος από την Άσκολι και μόλις υπογράψει το συμβόλαιο συνεργασίας με τον Πλατανιά θα ενσωματωθεί με την υπόλοιπη ομάδα.

Γεννημένος στη Λισαβόνα πριν 33 χρόνια, ο Βάσκο Μανουέλ Βιλιένα Φάισα Τεϊσέιρα ξεκίνησε από τις ακαδημίες της Σπόρτινγκ Λισσαβώνας και είχε τη δυνατότητα να φορέσει από μικρός τη φανέλα της Εθνικής Πορτογαλίας. Έπαιξε με την ομάδα κάτω των 20 ετών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2002 και το... κοντέρ του με το εθνόσημο σταμάτησε στις 15 συμμετοχές, χωρίς όμως να παίξει ποτέ στην εθνική Ανδρών.

Από το 2000 όταν και μετακόμισε στην Ιταλία, αγωνίστηκε για τέσσερις σεζόν στη Βιτσέντσα. Το 2004 επέστρεψε στην Πορτογαλία για να παίξει στην Ακαντέμικα, με την οποία έκανε εξαιρετικές εμφανίσεις. Ακολούθησε η Μπελενένσες στην πατρίδα του, η Πάντοβα και η Ασκολι στην Ιταλία και οι χρονιές του ήταν γεμάτες. Ίσως και σήμερα φτάσει στην Ελλάδα.Πηγή: sport-fm.gr

Πιέζει ο Σισοκό!!

Ο Ιμπραϊμ Σισοκό θέλει να αγωνιστεί στον Παναθηναϊκό και τη νέα αγωνιστική σεζόν και για τον λόγο αυτό πιέζει αρκετά τη διοίκηση της Βόλφσμπουργκ.

Πιέζει ο Σισοκό
Ο Ιμπραϊμ Σισοκό θέλει να αγωνιστεί στον Παναθηναϊκό και τη νέα αγωνιστική σεζόν και για τον λόγο αυτό πιέζει αρκετά τη διοίκηση της Βόλφσμπουργκ.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του σημερινού αθλητικού Τύπου ο Ιβοριανός άσος προσπαθεί να πείσει τους διοικούντες την γερμανική ομάδα να ρίξουν τις απαιτήσεις τους.

Βάσει των δεδομένων που υπάρχουν αυτή την χρονική στιγμή οι γερμανοί δεν θέλουν να κρατήσουν τον Σισοκό και αναζητούν ομάδα για να τον πουλήσουν.

Ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να προσφέρει το ποσό που επιθυμούν οι υπεύθυνοι της Βόλφσμπουργκ και θέλουν να εξασφαλίσουν τις υπηρεσίες του Σισοκό ως δανεικού και για αυτή την σεζόν.
Πηγή: sport-fm.gr

Τι προκύπτει από τη δικογραφία!!

Στο σημερινό της φύλλο (Πέμπτη 18/07) η Sportday αποκαλύπτει τον φάκελο της δικογραφίας για τα όσα συνέβησαν στα αποδυτήρια του τελικού του κυπέλλου.

Τι προκύπτει από τη δικογραφία
Ο Ολυμπιακός κάνει λόγο, μέσω κύκλων του, για εισσαγγελική δίωξη του Μαρινάκη και του Θεοδωρίδη που έγινε για λόγους εντυπώσεων. Η αλήθεια είναι ότι η απλή ανάγνωση των κα ταθέσεων των εμπλεκομένων διαιτητών και παραγόντων του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος ενώπιον του εισαγγελέα δημιουργεί την υποψία ότι δεν προκύπτουν κατηγορίες για τους δυο παράγοντες, καθώς κανείς δεν τους προσάπτει κάποιου τύπου απόπειρα εκφοβισμού ή απειλής.

Θυμίζουμε ότι η έρευνα ξεκίνησε από τις καταγγελίες του μεγαλομετόχου του Αστέρα κ. Καϋμενάκη, που ουσιαστικά παρακάλεσε τον κ. Κορέα να ανακαλύψει τι είπαν οι άνθρωποι του Ολυμπιακού στο ημίχρονο όταν και μίλησαν στους διαιτητές. Χωρίς διάθεση κριτικής στη δικαιοσύνη, είναι να απορεί κανείς σε ποιες ακριβώς μαρτυρίες στηρίχθηκε ο αθλητικός εισαγγελέας κ. Αριστείδης Κορέας για να αποφασίσει την παραπομπή του προέδρου του Ολυμπιακού κ.Βαγγέλη Μαρινάκη και του αντιπροέδρου κ. Σάββα Θεοδωρίδη, καθώς από όσα ενόρκως κατατέθηκαν, κανείς δεν ισχυρίζεται ότι κάποιος απειλήθηκε, φοβήθηκε ή δέχτηκε οποιαδή ποτε πίεση.

Η «SportDay» έχει στα χέρια της ολόκληρο τον φάκελο της δικογραφίας. Από τις ένορκες καταθέσεις και τα έγγραφα που περιλαμβάνονται στη δικογραφία προκύπτει ότι:

A) Και ο Μαρινάκης και ο Θεοδωρίδης είχαν την άδεια να βρίσκονται στον χώρο των αποδυτηρίων του ΟΑΚΑ. Με έγγραφό της η ΕΠΟ κάνει φανερό ότι η σχετική άδεια είχε δοθεί σε οκτώ συνολικά παράγοντες μεταξύ των οποίων ήταν και οι δύο. Ανάλογες άδειες είχαν δοθεί και σε ανθρώπους του Αστέρα όπως άλλωστε είχε συμφωνηθεί στις συσκέψεις των προηγούμενων ημερών, αλλά και σε παρατηρητές της ΔΕΑΒ και της ομοσπονδίας.

B) Ο διαιτητής Γιάχος δηλώνει στον εισαγγελέα ότι ενημερώθηκε για την πρόθεση του Μαρινάκη και του Θεοδωρίδη να μιλήσουν στους διαιτητές από τον παρατηρητή ασφαλείας του τελικού που του είπε ότι «ο κ. Μαρινάκης θέλει να σας χαιρετήσει». Σύμφωνα με τον Γιάχο ο Μαρινάκης είπε «καλή επιτυχία, παίξτε 50– 50, μη φοβόσαστε τίποτα» και αποχώρησε. Τονίζει επίσης ότι οι διαιτητές έχουν ως οδηγία από την ΚΕΔ να επιτρέπουν σε κάποιον να μπει στα αποδυτήρια τους, όταν ζητεί ενώπιον όλων να τους χαιρετήσει ή να τους ευχηθεί καλή επιτυχία. Δηλώνει επίσης ότι το περιστατικό δεν του προκάλεσε κανένα φόβο και ότι δεν το σημείωσε στο φύλλο αγώνα γιατί δεν θεώρησε ότι υπάρχει ιδιαίτερος λόγος να γράψει ότι του ευχήθηκε κάποιος καλή επιτυχία.

Γ) Ο διαιτητής Μάνταλος αναφέρει ότι «επισκέψεις αυτού του είδους δεν είναι πολύ συνηθισμένες», τονίζει ωστόσο ότι αυτές δεν αναγράφονται στο φύλλο αγώνα και ότι η συγκεκριμένη δεν αποτέλεσε αφορμή για κάποιου τύπου διαμαρτυρία. Ξεκαθαρίζει επίσης στον εισαγγελέα ότι «δεν υπήρξε καμία επίσκεψη του Θεοδωρίδη πριν από αυτή του Μαρινάκη» και ότι πριν το ματς κατέβηκαν και χαιρέτησαν τους διαιτητές και οι άνθρωποι του Αστέρα
και ο πρόεδρος της ΕΠΟ, όπως άλλωστε συνηθίζεται.

Δ) Ο διαιτητής Σαραϊδάρης, μολονότι αναφέρει ότι ήταν σε διπλανή αίθουσα των αποδυτηρίων και όχι στην ίδια με τον Γιάχο δηλώνει ενόρκως ότι άκουσε κι αυτός τον παρατηρητή ασφαλείας να ενημερώνει το Γιάχο ότι ο πρόεδρος του Ολυμπιακού θέλει να περάσει για να του μιλήσει. Ισχυρίζεται ότι άκουσε τον Μαρινάκη να λέει «κύριε Γιάχο, εμείς σαν Ολυμπιακός θέλουμε το 50 -50, σου εύχομαι καλή επιτυχία και ελπίζω στο τέλος όλοι να σου δώσουν συγχαρητήρια». Προσθέτει επίσης ότι κάποια στιγμή κι ενώ βρισκόταν στην τουαλέτα ακούστηκε από τον χώρο εκτός αποδυτηρίων κάποιος να φωνάζει «δεν μας παίζετε καλά», αλλά ξεκαθαρίζει ότι «δεν αντιλήφθηκε την παρουσία παράγοντα έξω από την πόρτα των αποδυτηρίων, καθώς και στον διάδρομο που οδηγεί σε αυτά». Επιπλέον αναφέρει ότι ζήτησε από τον Γιάχο να κρατήσει την πόρτα των αποδυτηρίων ανοιχτή.

Ε)Ακριβώς τα ίδια με τους άλλους δηλώνει ενόρκως και ο διαιτητής Καρατζίκας, που είναι και αστυνομικός. Κι αυτός αναφέρει ότι ο Μαρινάκης ζήτησε από τον Γιάχο να παίξει 50 -50 και ότι τον άκουσε να λέει «κύριοι, καλή επιτυχία». Δηλώνει επίσης ότι πληροφορήθηκε πως οι δυο άνδρες μπήκαν στα αποδυτήρια με την άδεια του διαιτητή και ότι το περιστατικό δεν αναφέρθηκε στο φύλλο αγώνα, γιατί σε αυτό «αναφέρονται μόνο περιστατικά που είναι άξια λόγου».

ΣΤ)Τέλος ο παρατηρητής της ΔΕΑΒ κ. Γιώργος Βούλγαρης δηλώνει ότι «επειδή δεν του επετράπη η παρουσία στους χώρους διαδρόμων και αποδυτηρίων διαιτητών και ομάδων δεν υπέπεσε στην αντίληψή του επίσκεψη παράγοντα ομάδας στα αποδυτήρια των διαιτητών». Κατά τον κ. Βούλγαρη ήταν «επιδίωξη της διοργανώτριας αρχής να μην υποπέσουν στην αντίληψη των παρατηρητών παραβάσεις του κανονισμού που θα συνέβαιναν στους εσωτερικούς χώ-
ρους του γηπέδου. Ωστόσο στη δικογραφία περιλαμβάνεται έγγραφο τις ίδιας της ΔΕΑΒ, με ημερομηνία έκδοσης 23-11-2009 και αριθμό πρωτοκόλλου 4688, με το οποίο κοινοποιείται στον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας ότι οι παρατηρητές δεν μπορούν να εισέλθουν στους χώρους των αποδυτηρίων των διαγωνιζόμενων ομάδων και των διαιτητών. Πράγμα που σημαίνει πως ο Βούλγαρης ή όποιος άλλος δεν θα μπορούσε να είναι παρών στην όποια συνομιλία του Μαρινάκη ή του Θεοδωρίδη με τους διαιτητές. Στη δικογραφία περιλαμβάνονται επίσης και τα απολογητικά υπομνήματα των κ. Μαρινάκη και Θεοδωρίδη. Και οι δύο, όπως ακριβώς και όλοι οι εμπλεκόμενοι διαιτητές κάνουν λόγο για επίσκεψη στην οποία δεν ειπώθηκε τίποτα το επιλήψιμο. Θα είχε ενδιαφέρον να εξηγούσε ο κ. Κορέας τι είναι αυτό που ο ίδιος θεώρησε παράνομο…
Πηγή: sport-fm.gr

Να σπάσει το «ρόδι»

Την πρώτη της νίκη σε παιχνίδι ευρωπαϊκής διοργάνωσης αναζητά σήμερα (21:15) η Skoda Ξάνθη απέναντι στην Λινφιλντ για τον β’ προκριματικό γύρο του Europa League.

Να σπάσει το «ρόδι»
Την πρώτη της νίκη σε παιχνίδι ευρωπαϊκής διοργάνωσης αναζητά σήμερα η Skoda Ξάνθη απέναντι στη Λίνφιλντ στην πρώτη μεταξύ τους αναμέτρησης για τον β’ προκριματικό γύρο του Europa League.

Η ομάδα της Ξάνθης σε περίπτωση που πάρει τη νίκη απόψε τότε θα έχει κάνει ένα μεγάλο βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης αλλά και θα βάλει τέλος στο αρνητικό ρεκόρ που έχει σε όσα παιχνίδια έχει παίξει στην Ευρώπη.

Το αρνητικό σερί…
Ο πρώτος αγώνας της ήταν πριν από 11 χρόνια με τον Νίκο Καραγεωργίου και πάλι στον πάγκο. Είχε γνωρίσει την ήττα 4-0 από τη Λάτσιο στη Ρώμη και στα Πηγάδια είχε έρθει ισόπαλη 0-0.

Τρία χρόνια αργότερα αντιμετώπισε την Μίντλεσμπρο. Στην Αγγλία είχε χάσει 2-0 και στην έδρα της είχε έρθει και πάλι ισόπαλη 0-0.

Τελευταία φορά που είχε παίξει στην Ευρώπη η Skoda Ξάνθη ήταν στην αγωνιστική σεζόν 2006-7… Αντίπαλός της η Ντιναμό Βουκουρεστίου από την οποία είχε γνωρίσει δύο ήττες 4-3 εντός έδρας και 4-1 εκτός.

Τρεις οι απώλειες
Με είκοσι παίκτες έχει ταξιδέψει στην Ελλάδα η Λίνφιλντ και ανάμεσά τους δεν είναι τρεις βασικοί. Οι Μπλέινι (τερματοφύλακας), Χόγκεϊ (αμυντικός) και Γουότεργουορθ (επιθετικός) που έχουν τεθεί νοκ άουτ με προβλήματα τραυματισμών. Αντιθέτως, ο Νίκος Καραγεωργίου τους έχει όλους στη διάθεσή του και θα ανακοινώσει τους 18 λίγο πριν από τη σέντρα.
Πηγή: sport-fm.gr

«Αν πάρουν τον Τιάγκο, θα τους πάρω τον… Μέσι»!

Το ενδεχόμενο να πάει για μαλλί στην υπόθεση του Τιάγκο Σίλβα και τελικώς να… φύγει κουρεμένη έθεσε υπόψιν της Μπαρτσελόνα ο Νασέρ Αλ-Κελαϊφί.

«Αν πάρουν τον Τιάγκο, θα τους πάρω τον… Μέσι»!
Με «πόλεμο» που μπορεί να έχει… οδυνηρές απώλειες για την Μπαρτσελόνα, αν τραβήξει στα άκρα το θέμα με τον Τιάγκο Σίλβα, απείλησε ο Νασέρ Αλ-Κελαϊφί.

Με αφορμή τη φιλολογία για μετακίνηση του Τιάγκο Σίλβα στους Καταλανούς, ο ιδιοκτήτης της Παρί Σεν Ζερμέν προειδοποίησε την Τετάρτη πως όχι μόνο ο Βραζιλιάνος δεν θα πωληθεί, αλλά η δική του ομάδα είναι που κοιτάζει παίκτες από την Μπαρτσελόνα.

Και μιλώντας εκ νέου για το θέμα σήμερα, έκανε πιο… συγκεκριμένη την απειλή του. Όταν ρωτήθηκε λοιπόν τι θα γίνει σε περίπτωση που οι «μπλαουγκράνα» πληρώσουν τη ρήτρα αποδέσμευσης του 29χρονου στόπερ, απάντησε χαρακτηριστικά στο «ActuSports.fr»:

«Αν η Μπαρτσελόνα κάνει κάτι τέτοιο, θα πληρώσω μετά τη ρήτρα του Μέσι…» Πηγή: sport-fm.gr

Υπέγραψε και ο Ουντότζι!

Παίκτης του Άρη είναι και επίσημα από σήμερα ο Σαλόζε Ουντότζι. Ο Νιγηριανός που έχει στην κατοχή του Βουλγαρικό διαβατήριο, πέρασε με επιτυχία τις ιατρικές εξετάσεις και έτσι υπέγραψε κανονικά.

Ο Ουντότζι, ήταν ένας από τους πόθους του Γιάννη Χατζηνικολάου, καθώς είχαν συνεργαστεί και στον Πλατανιά Χανίων.Πηγή: metrosport.gr

Μάνατζερ Αϊσάτι στο Metropolis: «Δεν γνωρίζω τίποτα για ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ»

Στο Αθλητικό Μετρόπολις και την εκπομπή «Στη Σέντρα» μίλησε ο Αλεξάντερ Μπούρσατς, μάνατζερ του Ισμαήλ Αϊσάτι, σχετικά με το φημολογούμενο ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ για τον Ολλανδό μεσοεπιθετικό.

Ο ατζέντης του Ολλανδού ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει κάποια επίσημη επαφή του ΠΑΟΚ μαζί του, όσον αφορά τον Αϊσάτι, τονίζοντας πως ο ποδοσφαιριστής έχει δύο ακόμη χρόνια συμβόλαιο με την Αντάλιασπορ.

Αναλυτικά τα όσα τόνισε:

«Δεν υπάρχει κάποια επαφή με τον ΠΑΟΚ για τον Ισμαήλ Αϊσάτι. Ο παίκτης έχει άλλα δύο χρόνια συμβόλαιο με την Αντάλιασπορ και αυτή τη στιγμή μεταβαίνει στη Σλοβενία να πάρει μέρος στην προετοιμασία της τουρκικής ομάδας. Δεν αποκλείω να υπάρχει όντως ενδιαφέρον αφού ο Αϊσάτι είναι συμπατριώτης με τον Στέφενς και φαντάζομαι ότι μπορεί να ενδιαφέρεται ο ΠΑΟΚ ενόψει και των ευρωπαϊκών υποχρεώσεών του. Ωστόσο, εμείς δεν έχουμε έρθει σε κάποια επαφή με τον ΠΑΟΚ».

Σχετικά με το αν υπάρχει περίπτωση να αποχωρήσει από την Αντάλιασπορ ο μάνατζερ του Αϊσάτι τόνισε: «Ο Αϊσάτι είχε καλό πρώτο εξάμηνο πέρσι, αλλά δεν υπήρξε ανάλογη συνέχεια. Στόχος του είναι να πάρει έναν τίτλο με την ομάδα και αν αυτό δεν συμβεί θα ψάξει στην Ευρώπη να βρει έναν σύλλογο για να καλύψει τις φιλοδοξίες του. Φυσικά ο ΠΑΟΚ θα ήταν πολύ καλή ευκαιρία, αφού παίζει στη Ευρώπη. Εάν κατατεθεί μια πρόταση δελεαστική στην Αντάλιασπορ και στον ίδιο θα μπορούσε να φύγει ο Αϊσάτι».

Τελειώνοντας ο μάνατζερ του Αϊσάτι προέβη στην αποκάλυψη ότι πριν περίπου τρεις μήνες είχε έρθει σε επικοινωνία με ανθρώπους του Δικεφάλου, όχι, όμως για τον Αϊσάτι, αλλά για άλλον ποδοσφαιριστή-πελάτη του. Πηγή: metrosport.gr

Ο Ισμαήλ Αϊσάτι, το «δεκάρι» που θέλει ο Στέφενς!! (videos)

Ο Ισμαήλ Αϊσάτι, όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες, είναι ο διακαής πόθος του Χουμπ Στέφενς για την θέση του μεσοεπιθετικού του ΠΑΟΚ.

Γεννημένος στις 16 Αυγούστου 1988, στην Ουτρέχτη, Μαροκινής καταγωγής, ο Αϊσάτι ξεκινησε στην Αϊντχόφεν, αγωνίστηκε για έξι μήνες ως δανεικός στη Τβέντε (14 συμμετοχές - 1 γκολ), μετακόμισε το 2008 στον Άγιαξ και ως το 2012 ήταν μέλος του. Με τη φανέλα του «Αίαντα» έγραψε 41 συμμετοχές και 6 γκολ, ενώ ενδιάμεσα (σεζόν 2010-11) αγωνίστηκε ως δανεικός στη Φίτεσε (29 συμμετοχές - 4 γκολ).

Πέρυσι το καλοκαίρι αποκτήθηκε από την Αντάλιασπορ, και στη πρώτη του χρονιά στο Τουρκικό πρωτάθλημα είχε 31 συμμετοχές και 3 γκολ.

Έχει την ικανότητα να χειρίζεται πολύ καλά ταυτόχρονα και το δεξί και το αριστερό πόδι, είναι ταχύτατος και μεγάλος τεχνίτης.

Ο ΠΑΟΚ φέρεται να ρίχνει το βάρος του με τον υιό Στέφενς να το προχωρά και αν κλείσει το deal (πράγμα καθόλου εύκολο), δεν πρόκειται να είναι φτηνή μεταγραφή.












Πηγή: metrosport.gr

Χατζηνικολάου στο «Μ»: «Με τον κόσμο και σωστό πλάνο θα καταπίνουμε τον αντίπαλο»

Ο Άρης είναι μεγάλο «στοίχημα» στην προπονητική καριέρα του Γιάννη Χατζηνικολάου. Μία καριέρα που έχει πάρει ανηφορικό δρόμο τα τελευταία χρόνια, με τα αποτελέσματα να επικυρώνουν την σωστά δομημένη και οργανωμένη δουλειά που κάνει, σε όποιον πάγκο κι αν κάθισε μέχρι τώρα. Όσο κι αν δεν θέλει να διατυμπανίζει, ο Άρης για τον Χατζηνικολάου είναι «στοίχημα». Όχι μόνο γιατί θα κληθεί να δουλέψει κάτω από την πίεση μιας μεγάλης ομάδας, με βαριά ιστορία και φανέλα, με απαιτήσεις και ιδιαιτερότητες, αλλά γιατί πολύ απλά καλείται να δώσει τον καλύτερό του εαυτό στον πάγκο της ομάδας του!

Συνέντευξη στον: Γιώργο Στράντζαλη

Από τις πρώτες κιόλας μέρες στο «τιμόνι» του Άρη δείχνει απόλυτα συνειδητοποιημένος και προετοιμασμένος. Ο 46χρονος τεχνικός επιδιώκει να φτιάξει κάτι διαφορετικό σε σχέση με αυτά που είδαμε τουλάχιστον την χρονιά που πέρασε. Δεν θα είναι εύκολο, και το γνωρίζει καλά, ελέω των περιορισμένων οικονομικών δυνατοτήτων της ομάδας αλλά και της δυσπιστίας-αμφισβήτησης που θα υπάρξει από πολλούς με την πρώτη… στραβή. Είναι, όμως, και πολύ πεισματάρης και αισιόδοξος για να αποτύχει και πιστεύει ακράδαντα μέσα του πως στο τέλος η δουλειά του θα πείσει και τον πλέον δύσπιστο. Βέβαια κι αυτός, όπως όλοι, θα κριθεί βάση του αποτελέσματος. Αλλά και η «στραβή» να γίνει, ο Χατζηνικολάου θέλει στο πέρασμά του από τον Άρη να αφήσει κάτι ως παρακαταθήκη….

Την τελευταία ημέρα παραμονής του Άρη στο Πράβετς της Βουλγαρίας και έπειτα από ένα δύσκολο για όλους 10ήμερο, ο Γιάννης Χατζηνικολάου μας… απολογήθηκε. Αυθεντικός και ντόμπρος. Όπως είναι πάντα. Δέχτηκε τις ερωτήσεις μας, ενώ σε πολλά σημεία μας «καθοδήγησε» με παραδείγματα. Είτε στον πίνακα, είτε μέσω παρουσίασης στην οθόνη. Όπως κάνει καθημερινά στους παίκτες του. Ήθελε αυτά που μας έλεγε  να μας τα εξηγεί και… στο χαρτί. Η συζήτησή μας με τον προπονητή του Άρη ήταν ιδιαίτερα εποικοδομητική. Για περισσότερο από μιάμιση ώρα, ήμασταν στο ίδιο τραπέζι. Είχαμε πολλές απορίες, το ίδιο και αυτός πολλά να μας πει. Δεν θέλει να αφήνει τίποτα στην τύχη του, όπως στο γήπεδο έτσι και στην καθημερινότητά του….

Τον «δικό του Άρη» τον σκέφτεται ομάδα με μέταλλο. Που θα έχει ως βασικό στοιχείο της, την ταχύτητα. Μέχρι ο αντίπαλος να φτύσει αίμα. Σύμμαχος σε αυτή την προσπάθεια θέλει να είναι ο κόσμος της ομάδας και ένα γεμάτο Κλεάνθης Βικελίδης…

-Κόουτς, επιστρέψατε μετά από αρκετά χρόνια ξανά στην οικογένειά σας, τον Άρη. Νιώθετε ευτυχισμένος;
«Πολύ. Όπως είπα και την πρώτη μέρα, για όλους τους Έλληνες προπονητές είναι τιμή τους και ευλογία Θεού να καθίσουν στον πάγκο του Άρη κάποια στιγμή. Είναι μέσα στις 5-6 μεγαλύτερες ομάδες της Ελλάδος».

-Τα τελευταία χρόνια, ωστόσο, ο Άρης με κινήσεις που έχουνε γίνει έχει δείξει ότι ξέρει να «τρώει» καλά… τα παιδιά του.
«Το συζητάω πολύ ανά την Ελλάδα αυτό με συναδέλφους. Ο ΠΑΟΚ για παράδειγμα, τα τελευταία χρόνια έβγαλε τον Αναστασιάδη, τον Καραγεωργίου, Κωστίκο, Χάβο, Δερμιτζάκη, Γούναρη, Ιωσιφίδη. Ο Άρης τα τελευταία 40 χρόνια δεν έχει βγάλει προπονητές που να έχουν διαδρομή και συνέχεια. Από το ?70 και μετά ήταν ο Παναγούλιας, ο Φοιρός και ο εγώ. Πολύ μικρός αριθμός μπροστά στο μέγεθος του Άρη. Γιατί και ταλέντο υπάρχει στην προπονητική από παιδιά του Άρη, αλλά και χρόνο έπρεπε να αφιερώσουν σε αυτούς τους ανθρώπους για κάποια επιπλέον ενημέρωση, πάντα προπονητικά μιλώντας».

- Εσείς έχετε μάλλον το θάρρος…
«Το θέμα είναι πόσο πιστεύεις σε αυτό που κάνεις και πόσο τόλμη και θράσος έχεις να ξεκινήσεις να το κάνεις. Το μεγαλύτερο τόλμημα είναι να ξεφύγεις από τα στενά όρια της Θεσσαλονίκης, Αν το κάνεις αυτό και κυνηγήσεις την τύχη σου, έχεις το ταλέντο και τη διάθεση, θα πετύχεις».

-Αισθάνεστε ότι κάθεστε σε ηλεκτρική καρέκλα;
«Δεν με φοβίζει τίποτα. Δεν αισθάνομαι έτσι, γιατί πιστεύω ότι αν υπάρχει κλίμα σύμπνοιας και υπομονή, θα πετύχουμε».

-Ο Ηρακλής είναι για εσάς ένα άλλο κεφάλαιο που ανήκει βέβαια στο παρελθόν. Υπήρξε όμως μια περίοδο, όταν ο Άρης έψαχνε προπονητή πέντε αγωνιστικές πριν από το φινάλε του πρωταθλήματος  και ένας από τους ανθρώπους που προσέγγισαν ήσασταν και εσείς. Τι έγινε;
«Την έχω πει 100 φορές την ιστορία, δεν μπορώ να ξανά πω τα ίδια. Τότε είχα συμβόλαιο. Τώρα ήρθα από την αρχή της χρονιάς, μπορούμε να οργανώσουμε την ομάδα με τα δικά μας ?θέλω? και ίσως να έχουμε καλύτερο αποτέλεσμα σε βάθος χρόνου. Τότε είχα συμβόλαιο, δεν μπορούσε να γίνει κάτι διαφορετικό από αυτό που έγινε».

-Μήπως φοβηθήκατε γιατί ο Άρης τότε ήταν ένα βήμα πριν από τον υποβιβασμό;
 «Ποτέ! Έχω εμπιστοσύνη στις ικανότητές μου. Για τον Άρη δεν θα έκανα πίσω ποτέ».

-Νιώσατε αμφισβήτηση; Διότι όταν ανακοινώθηκε το όνομά σας από τον Άρη, πολύς κόσμος το πήρε στραβά…
«Όχι, σε καμία περίπτωση. Από τη στιγμή που έρχεται στην ομάδα ένα νέο ?δημόσιο? πρόσωπο θα δεχτεί και κριτική, είναι φυσιολογικό. Το θέμα είναι σε βάθος χρόνου ποιος θα δικαιωθεί».

-Οι δρόμοι σας με τον Πλατανιά γιατί χωρίσανε; Πήρατε μία ομάδα από το μηδέν και γράψατε μαζί της ιστορία…
«Γιατί είμαι στο ελληνικό ποδόσφαιρο! Πολλά πράγματα γίνονται για να γίνονται, δεν έχουν αρχή και τέλος. Η μη παραγοντική εμπειρία των ανθρώπων του πλατανιά φέρανε το διαζύγιο. Όταν έρχονται ένα δύο αποτελέσματα όχι θετικά και ειδικά σε μια ομάδα που δεν είχε κουλτούρα Α? εθνικής και εμπειρία, φέρανε το διαζύγιο. Όταν έφυγα ο Πλατανιάς ήταν στην 6-7η θέση. Αν τους ρωτήσεις τώρα ??εάν την 11η αγωνιστική η ομάδα θα είναι 6-7η θέση θα διώξετε τον προπονητή;??  Όχι θα σου πούνε!
Η «αλαζονεία» όμως ορισμένων ανθρώπων έφερε το διαζύγιο. Όταν αφήνεις την ομάδα με τις καλύτερες επιθετικές προσπάθειες μετά τον Ολυμπιακό και φεύγεις,  τότε λες, αυτή είναι η Ελλάδα!

-Τι ποδόσφαιρο να περιμένει φέτος ο κόσμος της ομάδας του Άρη από τον Χατζηνικολάου;
«Αυτή τη στιγμή για εκείνο που θα προσπαθήσω είναι στο Χαρίλαου μέσα να υπάρχει μεγάλη πίεση στον αντίπαλο και ψηλά. Με τρεξίματα, πάθος και ψυχή για να ξεσηκώνεται και ο κόσμος. Εκεί μπορείς να τους καταπιείς, με την παρότρυνση του κόσμου του Άρη».

-Το τρέξιμο που λέτε, είναι ένα στοιχείο για να αντιπαρέλθει στο νεανικό ρόστερ που έχετε στα χέρια σας;
«Παίζει σημαντικό ρόλο αυτό. Για παράδειγμα, παίζεις με τον Ολυμπιακό που έχει ένα πιο πλούσιο σίγουρα ρόστερ από εμάς. Τι μπορείς λοιπόν  να αντιπαραθέσεις απέναντι σε αυτή την ομάδα; Πίεση, πάθος, δύναμη , τον νεανικό ενθουσιασμό που μπορεί να φέρει η ομάδα του Άρη, την παρότρυνση από τον κόσμο. Τα μεγάλα παιχνίδια από μόνα τους είναι ντόπα. Στα άλλα ματς, που πρέπει να επιβάλλεις εσύ τον ρυθμό σου πρέπει να είσαι καλά γυμνασμένος να έχεις πίστη στις δυνάμεις σου και αν μπορείς να έχεις και κάποιους παίκτες που βγάζουν και ποιότητα να είστε σίγουροι ότι θα είναι πολύ καλύτερα».

-Ποιο είναι το πλάνο που προσπαθείτε να διαμορφώσετε, και ποια θα είναι τα χαρακτηριστικά που θα ενισχύσουν και θα κάνουν ανταγωνιστική αυτή την ομάδα;
«Ανάλογα με συνθήκες  του παιχνιδιού και τον αντίπαλο θα διαμορφώνεται και ο σχηματισμός κατά την διάρκεια. Το άλλο εξαρτάται από τους παίκτες που περιμένουμε να έρθουν κατά πόσο θα είναι έτοιμοι να ανταπεξέλθουν και στην πίεση των απαιτήσεων του Άρη. Γιατί αλλιώς θα μπορέσει να ανταπεξέλθει ένα παιδί από την Κ17  και μπαίνει κατευθείαν σε ένα γήπεδο με 20.000 κόσμο και αλλιώς ένα παιδί που είναι περίπου στην ίδια ηλικία, αλλά έχει παραστάσεις. Αυτός θα είναι πιο έτοιμος. Μακάρι να μπορούσαμε να κάνουμε ελεύθερες μεταγραφές, τώρα δεν εξαρτάται από εμάς. Τώρα έχουμε συγκεκριμένα πράγματα να δούμε».

-Το σύστημα σας έχει «κλειδώσει»;
«Οι ανάγκες του παιχνιδιού και του αντιπάλου το διαμορφώνουν. Αντι να είναι με δύο αμυντικά χαφ μπορεί να γίνεται με δύο δεκάρια για παράδειγμα, με τους ίδιους παίκτες. Οι κινήσεις των παικτών είναι αυτές που διαμορφώνουν κάθε στιγμή τον σχηματισμό μέσα στο παιχνίδι. Όταν για παράδειγμα ανεβαίνει ο μπακ παίζουμε κανένα σύστημα, με τέσσερις επιθετικούς ή πέντε; Οι κινήσεις λοιπόν και ο χώρος που θες να κινηθείς διαμορφώνουν το σύστημα. Όλα είναι στρατηγική».

-Ποιες είναι οι κυριότερες από τις εντολές που δίνετε στους παίκτες;
«Πρέπει να είμαστε κάτοχοι της μπάλας, αυτό θα γίνει με κίνηση στο γήπεδο για να έχουμε επιλογές. Πάντα το παιχνίδι θέλω να ξεκινάει από πίσω, να μην διώχνουν στα τυφλά τη μπάλα για να είμαστε ξανά σε θέση άμυνας».

-Στη διάρκεια της προετοιμασίας, ακούσαμε πολλές φορές να βγαίνει από το στόμα σας η εντολή «επίθεση με ασφάλεια». Τι ακριβώς ζητάτε;
«Επίθεση με ασφάλεια είναι, όταν δίνει το χαφ στήριγμα στο μπακ όταν προωθείτε και έχει πολλαπλές επιλογές, είτε για πάσα είτε για γέμισμα, και ταυτόχρονα αποτελεί στήριγμα για την επίθεση και προσδίδει βάθος στην αμυντική διάταξη της ομάδας. Αν σε περίπτωση που χαθεί η μπάλα, δηλαδή, να αποκρουστεί η κόντρα επίθεση του αντιπάλου.  Η ασφάλεια της επίθεσης για να μην χαθεί είναι ασφάλεια της μπάλας με κινήσεις. Όπως ασφάλεια είναι και η αλληλοκαλυψη των παικτών».  Από τη στιγμή που έχουμε την μπάλα (ακόμη κι ο Πουλίδο) θεωρώ ότι είμαστε σε επίθεση. Γι αυτο ζητάω και ξεμαρκαρίσματα, για να υπάρχουν πολλές επιλογές. Από μία κίνηση μπορεί να δοθούν πολλές επιλογές. Γι αυτό φωνάζω μην αυτομαρκαρίζεστε».

-Μερικές ακόμη από τις εντολές σας είναι «κόψε», «κάλυψε», «τρέξε»…
 «Κάποιοι τα αφομοιώνουν γρήγορα, άλλοι πιο αργά. Πριν κάνω την τακτική, τους δείχνω κινήσεις που θα μπορούμε να κάνουμε μέσω από εικόνα, από βίντεο. Δεν είπαμε ότι θα τα καταφέρουν σε όλα. Με μια κίνηση 3-4 μέτρων πετάς αντίπαλο εκτός και δημιουργούνται κενή χώροι».

-Μας προκάλεσε εντύπωση σε όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας η απλοϊκότητα με την οποία δίνατε στους παίκτες να καταλάβουν τι ζητάτε στο γήπεδο. Είναι το επικοινωνιακό σας «όπλο»;
«Έτσι μου βγαίνει. Στο ποδόσφαιρο δεν  πρέπει να υπάρχει τίποτα δογματικό και πρέπει πολλά να γίνονται απλά. Το θέμα είναι τι στόχο δίνεις στον παίκτη, αν του πεις αυτό, αυτό κι αυτό και οι εντολές είναι ξεκάθαρες,  αυτό το βγάζει στο γήπεδο μέσα. Αν του αναλύεις τα πάντα, θα βλέπει στο γήπεδο μια θολούρα και θα βγάζει μία θολούρα. Επίσης, η βελτίωση για μένα είναι η επανάληψη. Έτσι επιτυγχάνεται».

-Η ομάδα «φωνάζει» για ενίσχυση μεσοεπιθετικά και κυρίως στις «πτέρυγες». Με ποια κριτήρια θα επιλέξετε τους παίκτες;
«Πρώτα απ΄όλα να έχει ταχύτητα, να είναι διεμβολιστής, να έχει καλή επικοινωνία με τους κοντινούς παίκτες, αμυντικά και επιθετικά. Ευχής έργον είναι να σκοράρει όσο το δυνατόν περισσότερο, αν και αυτό δεν μπορείς να το προβλέψεις. Η βάση για τους πλαϊνούς πρέπει να είναι η ταχύτητα και η διείσδυση. Για παράδειγμα του Σταυρόπουλου τα χαρακτηριστικά είναι για πλαϊνός, του Σουνά όχι».

-Γενικότερα, πόσα κομμάτια λείπουν ακόμη από το παζλ σας;
 «Σίγουρα 5 με 6. Δεξί και αριστερό μπακ σίγουρα, γιατί με έναν τραυματισμό ή μια κάρτα πρέπει να κάνουμε αλχημείες, έναν επιτελικό μέσο  που θα μπορεί να παίξει και σαν δεύτερος φορ. Ψάχνω να βρω παίκτες που θα με βοηθήσουν στη διάρκεια του παιχνιδιού να κάνω εσωτερικές αλλαγές, να αλλάζω τον σχηματισμό και να φτάνουν κοντά στις απαιτήσεις μας. Στόπερ θα πάρουμε με προϋποθέσεις. Αν έχει  τις προϋποθέσεις και μπορεί να παίξει κατευθείαν, αλλιώς θα αρκεστούμε σε δικούς μας. Χρειαζόμαστε όμως, γιατί στόπερ είναι μια θέση που μπορεί να φορτωθεί γρήγορα με κάρτες».

-Με την πειθαρχία… ποια η σχέση σας;
«Απλά θα το πω, όποιος βγαίνει από τα όρια θα τον αποβάλλει η ίδια η ομάδα!»

-Η σχέση σας με τους ποδοσφαιριστές ποιες είναι;

«Έχω με όλους τους παίκτες καλή σχέση. Ακόμη και με του Ηρακλή. Άπλα ο φόβος μερικές φορές τους οδηγεί να μεταφέρουν τα λάθη τα δικά τους προς εμένα. Οι ρόλοι είναι ξεκάθαροι. Ο παίκτης δεν είναι για να μιλάει συνέχεια, είναι είναι για να παίζει. Το παίρνω σαν ρητό από τον Γιάννη Ιωνανίδη. Εφαρμόστηκε σε παίκτες όπως ο Γκάλης και ο Γιαννάκης. Όταν δίνει ο προπονητής κάποιες κατευθύνσεις ο παίκτης πρέπει να τις ακολουθεί. Γι αυτό πληρώνεται, όχι για να βγαίνει και να μιλάει. Γι αυτο έρχεται και ο φίλαθλος στο γήπεδο. Ο καθένας έχει ξεχωριστή αρμοδιότητα μέσα στην ομάδα. Δεν θα μιλάνε όλοι για όλους. Όταν υπάρχει ιεράρχηση των ρόλων στο σωματείο, ο Άρης θα πάει πολύ καλύτερα. Μέχρι και ο φύλακας είχε άποψη μέχρι τώρα…!».

-Επειδή έχετε πει ότι το καλύτερο θα ήταν να διαμορφωθεί ένα ρόστερ το πολύ 26 ποδοσφαιριστών. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν περισσότεροι και ακόμη δεν έχουν ολοκληρωθεί οι μεταγραφές. Έχετε σκεφτεί τυχόν αποχωρήσεις;
«Ναι, πρέπει να μιλήσω πρώτα με τα παιδιά όμως. Πριν κάνω οτιδήποτε, ακόμη και στον καταρτισμό ενδεκάδα, θέλω να είμαι ξεκάθαρος απέναντί τους. Επειδή εκ των πραγμάτων θα έρθουν κάποιοι στην ομάδα, κάποιοι άλλοι θα πρέπει να φύγουν, να αλλάξουν παραστάσεις».

-Πόσο εύκολο είναι να τους το πείτε αυτό, ειδικά σε έναν 19χρονο-20χρονο παίκτη;
«Το έχω κάνει ήδη. Πριν φύγουμε φώναξα κάποια παιδιά και τους είπα ότι δεν γίνεται να ακολουθούσουν την ομάδα στην προετοιμασία, αλλά θα τους βοηθήσω να βρουν ομάδα, όχι εγώ, ο Άρης. Μέχρι και σε αυτό το κομμάτι ο Άρης δημιουργεί γενίτσαρους. Επιτέλους θα πρέπει να έχει σχέσεις και επικοινωνία με άλλες ομάδες».

-Η ποδοσφαιρική πιάτσα, όπως την γνωρίζετε εσείς, νιώθει ακόμη δέος για τον Άρη; Διότι η ομάδα έχει κάμψη τα τελευταία χρόνια…
«Ο Άρης είναι πολύ μεγάλη ομάδα, αλλά δεν πείθει την περίοδο των μεταγραφών. Δυσκολευτήκαμε πολύ. Επειδή δημιουργήθηκε ένα αρνητικό κλίμα από τα προηγούμενα χρόνια και να ξέρετε ότι ο καλύτερος πρεσβευτής για μία ομάδα είναι ο παίκτης. Ζοριζόμασταν για να πείσουμε τον παίκτη να έρθει ακόμη και για να μιλήσει. Μεγάλο ρόλο για να αλλάξει αυτό το έπαιξε και η διοίκηση. Ο παίκτης θέλει να αισθάνεται ασφαλής. Όσο συμβαίνει αυτό θα μπορεί να δώσει και το κάτι παραπάνω. Δεν είναι μόνο αν παίξει ενδεκάδα ή όχι, αλλά όταν νιώσει ασφαλής θα μπορεί να διεκδικήσει με μεγαλύτερη διάθεση τη θέση του».

-Και πως μπορεί να νιώσει ασφαλής;
«Είναι κάποιες κινήσεις που γίνανε τον τελευταίο μήνα. Για παράδειγμα, έρχεται ο παίκτης παίρνει προκαταβολή και στον ένα μήνα βλέπει ότι πληρώθηκε ξανά, δύο φορές. Εγώ που θέλω να έρθω και έχω κάποιους φίλους, θα ακούσω καλά λόγια. Είναι κίνητρο, βλέπει μια σειρά. Μια ομάδα πρέπει να λειτουργεί βάση προγράμματος, να έχει ένα οργανόγραμμα και να το τηρεί, δεν είναι το θέμα μόνο να έρθω, να κάνω την δουλειά μου και να φύγω και όλα τα άλλα να μην με απασχολούν. Είναι οι ακαδημίες, τα τμήματα υποδομής, είναι κάποιοι στόχοι που πρέπει να μπουν»

-Ο Άρης έχει επενδύσει στον Χατζηνικολάου;
«Όχι, δεν το βλέπω έτσι. Εμείς προσπαθούμε να φέρουμε κάποιες νέες ιδέες στο σωματείο. Η ομάδα είναι αυτή που θα αποφασίσει αν θέλει να τις χρησιμοποιήσει στο οργανόγραμμα που θα τους δώσουμε».

-Απ' αυτό θα κριθεί η δουλειά σας;
«Όχι, θεωρώ ότι σημασία έχει περισσότερο η πρώτη ομάδα. Όταν έρχεσαι σε μια ομάδα, σίγουρα σε ενδιαφέρει περισσότερο το αποτέλεσμα. Απ' την άλλη, πείτε ότι ο Άρης πέρυσι έβγαινε πέμπτος. Θα λυνόταν τα προβλήματα του; Πήρες τα αποτελέσματα. Και τι έγινε; Πολλές φορές μπερδευόμαστε και οι ίδιοι. Φυσικά και μας ενδιαφέρει το αποτέλεσμα, φυσικά και κρινόμαστε απ' αυτό. Ωστόσο, δεν είναι μόνο αυτό. Είναι υποχρέωση κάθε προπονητή να αφήσει κάτι όταν φύγει από μια ομάδα».

-Ποιον θεωρείται κορυφαίο Έλληνα τεχνικό;
«Αυτόν που ενημερώνεται διαρκώς».

-Εσείς πηγαίνετε στο εξωτερικό; Παρακολουθείτε σεμινάρια;
«Όπου μου δίνεται η δυνατότητα να ενημερωθώ, πηγαίνω. Είτε στην Ελλάδα, είτε στο εξωτερικό. Προσπαθώ να πάρω απ' όλες τις σχολές κάτι που να είναι κοντά στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Δηλαδή, την πειθαρχία των Γερμανών, την ευφυΐα των Ισπανών, τη σοβαρότητα των Άγγλων, το ταλέντο των Ολλανδών. Ο Έλληνας έχει μεγάλο ταλέντο, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Στην εποχή που έπαιζα εγώ ποδόσφαιρο έπρεπε να δουλέψουμε πολύ, να καθιερωθούμε και στο τέλος να αμειφθούμε. Στο τωρινό ποδόσφαιρο είναι ανάποδο. Υπάρχουν οι μάνατζερ και επιλέγουν την ομάδα και αν κατά πόσον τα λεφτά είναι καλά. Μετά κοιτούν ποιος είναι ο προπονητής, αν τους βολεύει. Και όταν θα πάνε στην ομάδα, θα δουλέψουν. Έχει αλλάξει η σειρά και ίσως γι' αυτό έχουμε το αλλαλούμ. Η βελτίωση του ελληνικού ποδοσφαίρου ήρθε κυρίως από τη γρήγορη ενημέρωση».

-Υπάρχει προπονητής που να σας αρέσει και να τον αντιγράφεται;
«Δεν αντιγράφω κανέναν. Μου αρέσει το στυλ αρκετών προπονητών, κυρίως από το εξωτερικό».

-Η σχέση σας με τον πρόεδρο ποια είναι;
«Άψογη. Βρεθήκαμε δυο φορές πριν την παρουσίαση και με έπεισε με το όραμα του. Μου έθεσε κάποιους στόχους και με ρώτησε αν μπορώ να ανταπεξέλθω. Τους στόχους τους βάζει η εκάστοτε διοίκηση».

-Τι ψάχνεται σ' έναν ποδοσφαιριστή προτού αποκτηθεί; Τι θέλετε να κοιτάει ένας σκάουτερ;
«Πρέπει να έχω μια αναφορά από τον σκάουτερ για να ασχοληθώ μ' έναν παίκτη. Η πρώτη εικόνα είναι απ' αυτόν. Στη συνέχεια, εγώ κοιτάω αρκετά πράγματα. Ποιες είναι οι τεχνικές του ικανότητες, οι τοποθετήσεις και η τακτική του. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να δεις έναν ποδοσφαιριστή αγωνιζόμενο στην ομάδα του. Στο δικό του περιβάλλον. Αν έχει προσωπικότητα, αν έχει ταχύτητα. Αν έρθει για δοκιμή σε μια προπόνηση δική μας, μπορεί να είναι στα χαμένα, να αγχωθεί. Γι' αυτό πρέπει να τον δούμε σε αγώνα της δικής του ομάδας».

-Έχετε αποφασίσει ποιοι θα είναι οι αρχηγοί της ομάδας;

«Όχι, μέχρι στιγμής στα παιχνίδια έδωσα το περιβραχιόνιο στους αρχηγούς της περσινής ομάδας. Θέλω οι φετινοί αρχηγοί να εκπροσωπούν κάθε υποομάδα. Να υπάρχει ένας εκπρόσωπος των ξένων, ένας εκπρόσωπος των παιδιών που ήρθαν από τις ακαδημίες, ένας εκπρόσωπος των μεταγραφών».
Πηγή: metrosport.gr

Πηλαδάκης: «Μας καίει να επιστρέψει η ΑΕΛ στη Σούπερ Λίγκ»

Ο Κώστας Πηλαδάκης συμφώνησε η ΑΕΛ να αποκτήσει καινούργιο ΑΦΜ προκειμένου να επιστρέψει εκεί που δικαιωματικά ανήκει, και τόνισε πως δεν θα υπολογίσει κανένα κόστος αν είναι για το καλό της ομάδας.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο ισχυρός άντρας των «βυσσινί»:
«Όλοι έχουν παραδεχθεί ότι ο υποβιβασμός της ΑΕΛ στη Football League ήταν, από κάθε άποψη, πέρα για πέρα άδικος και σίγουρα όχι αγωνιστικός. Δύο χρόνια τώρα παλεύουμε για να αποκαταστήσουμε αυτή την αδικία κουβαλώντας, όμως, στις πλάτες μας κυρίως τις αμαρτίες των άλλων και όχι τόσο τα δικά μας λάθη, γιατί σίγουρα έχουμε κάνει και τέτοια.

Παλεύουμε πληρώνοντας κάθε μέρα ένα βαρύ τίμημα, που δεν αρμόζει στις δικές μας πράξεις, αλλά είναι – σε πολύ μεγάλο βαθμό – αποτέλεσμα "κουμπωμάτων" και άλλων "βρώμικων" πρακτικών. Κι αυτό ακριβώς είναι που κάνει τον αγώνα μας άνισο. Γιατί μας έχουν στερήσει τη δυνατότητα να παλέψουμε επί ίσοις όροις και με όλες μας τις δυνάμεις για να αποκαταστήσουμε τη θέση της ΑΕΛ στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου.


Παλεύουμε και το μόνο που μας καίει είναι να επιστρέψει η ΑΕΛ στη Super League, εκεί από όπου βίαια την εκτόπισαν. Να επιστρέψει έστω και μέσα από έναν άλλο δρόμο, έστω και με βαρύ προσωπικό κόστος. Θα είναι, όμως, αυτός ένας τρόπος για να αποκαταστήσουμε την αδικία, αφού – δυστυχώς – μας έχουν στερήσει τους υπόλοιπους.


Ευρισκόμενος στο τιμόνι της ομάδας αυτά τα 9 χρόνια, αυτό που εισπράττω είναι ότι για τον καθένα ΑΕΛ είναι η ομάδα μας και όχι το ΑΦΜ της ΠΑΕ. Η ΑΕΛ δεν ήταν ποτέ, ούτε είναι λογιστική ή φορολογική υπόθεση. Ήταν και είναι αυτό που βλέπουμε την Κυριακή στο γήπεδο.


Γι? αυτό, λοιπόν, θεωρώ ότι αν προσπαθήσουμε να δούμε με ψυχραιμία τη συνολική εικόνα, θα διαπιστώσουμε ότι υπάρχει τρόπος να κερδίσουμε όσα μας στέρησαν, χωρίς να χάσουμε αυτά που μας έκαναν να γίνουμε ΑΕΛ. Γιατί είμαι πεπεισμένος ότι αν έχουμε ενότητα και σύμπνοια μπορούμε να ξεπεράσουμε τα πρόσκαιρα εμπόδια και όλοι μαζί να εγγυηθούμε την ιστορική συνέχεια της ομάδας μας.


Ας σκεφτούμε, λοιπόν, κατά πόσο η προσπάθεια για να αποκαταστήσουμε την αδικία και ο αγώνας για να κερδίσουμε πίσω όσα μας έχουν στερήσει, αξίζει να σκοντάψει πάνω στην αναστολή του διαφορετικού ΑΦΜ.


Προσωπικά, αν είναι η ΑΕΛ να επιστρέψει εκεί που δικαιούται, είμαι διατεθειμένος να χάσω ό,τι επένδυσα στην ομάδα μας όλα αυτά τα χρόνια…


Κων/νος Πηλαδάκης
Πρόεδρος & Δ. Σύμβουλος ΠΑΕ ΑΕΛ 1964»

Συμφωνία Ολυμπιακού Βόλου με Πόνσε!!

Σε συμφωνία και με τον Ντανιέλ Πόνσε ήρθε ο Ολυμπιακός Βόλου, ο οποίος θα αποτελέσει εκτός απροόπτου το όγδοο μεταγραφικό απόκτημα των «ερυθρόλευκων» της Μαγνησίας.

Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός αγωνίστηκε την περσινή σεζόν στη Λάρισα, ενώ κατά το παρελθόν έχει φορέσει και τη φανέλα του Πανθρακικού. Πηγή: metrosport.gr

Αρβανίτης: «Η ομάδα αυτή τη στιγμή κινείται τίμια»

Ο πρόεδρος της ΚΑΕ Άρης, Λευτέρης Αρβανίτης, στο περιθώριο της παρουσίασης του Βαγγέλη Αγγέλου, τόνισε πως η ομάδα κινείται με σταθερά βήματα προς την οικονομική εξυγίανση, έβαλε θετικό πρόσημο στην σεζόν που πέρασε, ενώ σημείωσε πως το οικογενειακό κλίμα που επικρατεί διευκολύνει την δουλειά όλων.

Χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της «κιτρινόμαυρης» ΚΑΕ είπε:
«Ξεκινήσαμε πριν από ένα χρόνο. Περάσαμε μια πάρα πολύ δύσκολη χρονιά. Έγιναν μεγάλες προσπάθειες απ΄ όλα τα μέλη του συμβουλίου για να μπορέσουμε να φτάσουμε στο τέλος της χρονιάς με το κεφάλι ψηλά και να κάνουμε τους Αρειανούς να είναι περήφανοι για την προσπάθεια που έγινε», ήταν η πρώτη τοποθέτηση του προέδρου της ΚΑΕ Άρης.

«Θα μπορούσαμε να πάμε ψηλότερα. Θα μπορούσαμε να φτάσουμε στην τετράδα. Για μία βολή ίσως και για κάποια διαιτητικά λάθη δεν τα καταφέραμε.

Δείξαμε ότι ήμασταν ομάδα. Ήμασταν οικογένεια. Όλοι κάναμε το πάν για να πετύχει η ομάδα τους στόχους της. Θεωρώ πως ήταν θετική χρονιά με βάση τα δεδομένα που ξεκινήσαμε».

«Στο διοικητικό κομμάτι πετύχαμε πολλά πράγματα. Είχαμε πάρα πολύ ενέργεια. Στόχος μας να μειώσουμε τα υπέρογκα χρέη που έπνιγαν τον σύλλογο. Πήραμε γρήγορα το πιστοποιητικό αδειδοδότηση γρήγορα και γενικά ήμασταν μια ομάδα που ήταν συνεπείς στης φετινές υποχρεώσεις της.

Στο εξάμηνο από τα 5.6 εκ. πέσαμε στα 4.9 εκ. ενώ τον Μάϊο του 2013 πήγαμε στο δικαστήριο για το άρθρο 99 στα 4.7 εκ. Ο Στόχος είναι να μειωθούν και άλλο τα χρέη με την υπαγωγή μας στο άρθρο 99. Είναι δύσκολο αλλά αν το καταφέρουμε τα χρέη θα πέσουν περίπου στα 3.2 εκ. Αυτό σημαίνει πως για τα επόμενα 4+1 χρόνο θα χρειάζονται τον χρόνο οπωσδήποτε 600.000 ευρώ».

«Η φετινή χρονιά είναι κερδοφόρα αλλά δυστυχώς όπως είναι η κατάσταση στην Ελλάδα μας δημιούργησε πρόβλημα στην ρευστότητα. Παρόλα αυτά το λύσαμε στους τελευταίους μήνες του καλοκαιριού. Αυτό αποδεικνύεται από τον ότι ανανεώσαμε με τον βασικό κορμό της ομάδας.

Φέτος το πρόσημο είναι θετικό. Υπήρχε ένα πρόβλημα με τα διαρκείας καθώς περιμέναμε περισσότερα ενώ και με το κλείσιμο της ΕΡΤ είμαστε στα μείον 90.000 ευρώ. Οργανώνοντας το τμήμα μάρκετινγκ καλύτερα φέτος σαφώς θα έχουμε μια καλύτερη χρονιά.

Η ομάδα αυτή τη στιγμή κινείται τίμια, ειλικρινά και με καθαρά χέρια και καθαρά πρόσωπα και προσπαθεί να συστρατευτεί και να μπορέσει το τμήμα αυτό να βγει από την κρίση και σιγά σιγά να δημιουργήσει τις συνθήκες για κάτι καλύτερο και πιο όμορφο.

Πρέπει όμως να συμμετέχουν και αυτοί που έχουν ευθύνη για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ομάδα. Είτε διοικούσαν είτε στήριζαν αυτούς που διοικούσαν. Τόσα χρόνια είχαμε την γνωστή ωραιοποίηση. Την παραπλάνηση του Αρειανού λαού μέσα από τον γνωστό σύστημα που επικρατούσε στον Άρη οπότε πλέον πρέπει όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Κάναμε προσπάθεια μεγάλη αλλά αν δούμε πως αυτοί που έχουν τις ευθύνες συνεχίσουν να παίζουν κρυφτό ή να αναλαμβάνουν δήθεν ευθύνες δεν θα το αφήσουμε έτσι. Θα ενημερώσουμε αμέσως τον λαό του ΑΡΗ για το τι συμβαίνει. Και από εκεί και μετά δεν νομίζω να μπορούμε να διοικήσουμε με αυτό τον τρόπο».

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο υπεύθυνος του αγωνιστικού Χρήστος Γαλιλαίας:

«Πριν βγει κανείς να ταξιδέψει στην θάλασσα πρέπει να δει το δελτίου καιρού. Το δελτίου καιρού έβγαλε απαγορευτικό στην συγκεκριμένη περίπτωση. Δεν βγαίνει.

Επειδή όμως η ιστορία και το μέγεθος του Συλλόγου δεν επιτρέπει να μείνει το καράβι δεμένο η πλοιοκτήτρια εταιρία, η διοίκηση έπρεπε να βγάλει μια απόφαση. Πρέπει να βγει το καράβι και πρέπει να βρεθεί ο κατάλληλος καπετάνιος.

Έχουμε λοιπόν την τύχη να έχουμε τον καλύτερο καπετάνιο στην Ευρώπη τον Βαγγέλη τον Αγγέλου. Ο οποίος δέχθηκε να πάρει αυτό το ρίσκο και να μοιραστεί το όραμα της διοίκησης και του λαού του Άρη και συναισθανόμενος το βάρος και της φανέλας.

Έχουμε την χαρά και την τιμή να παρουσιάζουμε σήμερα τον κόουτς παρότι ήταν γνωστό εδώ και ένα μήνα περίπου πως θα συνεργαστούμε εκ νέου. Πριν λίγο είχα πάει πάνω στα γραφεία και έκανα μία εκτύπωση του γνωστού ποιήματος του μεγάλου ποιητή Κώστα Καβάφη την Ιθάκη. Διαβάζοντάς το ο καθένας μπορεί να βγάλει πολλά συμπεράσματα και από την φιλοσοφία την δική μας για τον Σύλλογο».

Αγγέλου: «Είμαστε έτοιμοι, αισιόδοξοι, δυνατοί»

Ο Βαγγέλης Αγγέλου κατά την επίσημη παρουσίασή του από την ΚΑΕ Άρης, αποκάλυψε τους λόγους που τον οδήγησαν να παραμείνει στην ομάδα, ενώ τόνισε πως άπαντες στον σύλλογο θα δουλέψουν για να μπορέσει αυτός να πρωταγωνιστήσει ξανά.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Χαλκιδιώτη τεχνικού:

«Έχω πει πολλές φορές τη χαρά και την τιμή που νιώθω ερχόμενος στην οικογένεια του Άρη. Νομίζω ότι μου έχουν καταλογιστεί και πράγματα που δεν είμαι υπεύθυνος, από την αγάπη και την παρότρυνση, ίσως είναι παραπάνω απ΄ αυτό που αξίζει κάποιος. Όποιος έρθει στην οικογένεια του Άρη το μόνο που έχει να πάθει είναι συναισθηματικό σοκ. Στον Άρη δεν μπορείς να πεθάνεις από το κακό αλλά μόνο από την αγάπη.

Το άθλημα που κουβαλάει την ιστορία του Άρη είναι το μπάσκετ. Το μπάσκετ είναι πολύ αυστηρό άθλημα, πειθαρχημένο, που παίζεται σε συγκεκριμένο χώρο με συγκεκριμένους κανόνες και χρόνο. Μου κάνει μεγάλη εντύπωση ότι ένα άθλημα τόσο ξεκάθαρο και αληθινό πώς έχει διοικηθεί με τόσο ελεεινό, αδιαφανή και ντροπιαστικό τρόπο. Ένα άθλημα που έχει προσελκύσει και έχει φτιάξει πρότυπα, πώς μπορεί να διοικείται από ανευθυνότητα.

Ένα άθλημα που δίνει τόση χαρά και αποτελεί πρότυπο συνεργασίας και ομαδικότητας, πώς μπορεί να απομονώνει ανθρώπους και να αναιρεί τη λέξη συνεργασία. Έχετε συμμετάσχει κι εσείς οι δημοσιογράφοι σ` αυτά τα πράγματα.

Είπα πολύ απλά ότι έτσι όπως μιλάμε για την ιστορία του Άρη, γνώρισα πολύ δυνατούς ηθικά ανθρώπους. Ήρθα στον Άρη για την παρέα, τη φιλία, τη συναδελφικότητα, τη συνεργασία. Βλέπω ότι στις πράξεις που πρέπει να κάνει ο Άρης, πρόσθεση ή αφαίρεση, κυριαρχεί η διαίρεση. Πρέπει να υπάρχει ανάληψη ευθύνης, οπότε στο κομμάτι που αναλογεί σε μένα, λέω ότι θα έχουμε πολλές και μεγάλες εκρήξεις στην προσπάθεια αυτή και ελπίζουμε ότι από την αποτυχία θα βγει κάτι καλό.

Στη Θεσσαλονίκη δεν θέλει κανείς να ακούει για τον Άρη. Σας ρωτάω: ποιος ευθύνεται; Σε ένα σύλλογο με τόσο μεγάλη ιστορία, στον οποίο η γιορτή για τον Νίκο Γκάλη είναι πρότυπο, ποιος ευθύνεται για το ότι όποια πόρτα χτυπάει ο Άρης είναι κλειστή; Τα λάθη που γίνονται και θα γίνουν είναι προς μία κατεύθυνση. Όμως δε μιλάμε επώνυμα για τα λάθη που έχουν γίνει. Αν ένας κόουτς κάνει λάθη, τον σταυρώνει το σύστημα μέσα από την ιδιότητα των μάνατζερ.

Προσπαθούμε να συνεργαστούμε με κανόνες και όποιος τους παραβεί, υπάρχει σύγκρουση. Ο Άρης προσπαθεί να φτιάξει ένα ρόστερ και έχει βαρίδια από το παρελθόν. Γιατί δε συζητάμε πώς μπορούν αυτά τα βαρίδια να γίνουν ελαφρύτερα; Μέρος της επιτυχίας αυτού του εγχειρήματος εξαρτάται από την ανάληψη ευθυνών περασμένων χρόνων. Όσοι έχουν κάνει τα προηγούμενα λάθη, αγαπάνε τον Άρη. Όμως κάποια στιγμή πρέπει να γίνει πρόσθεση και αφαίρεση. Αφαίρεση του χρέους, πρόσθεση νεαρών παικτών, παραγωγή, για να παράγει ο σύλλογος πρότυπα ώστε να μπορέσει μετά από 4-5 χρόνια να βγει απ` αυτό το τρίγωνο, όχι των Βερμούδων, αλλά αυτό που τραβάει το καράβι προς τα έξω.

Γιατί δέχτηκα; Με συνεπήρε η προσπάθεια, η αύρα, η παρέα. Δεύτερον γιατί άνθρωποι θυσίασαν το χρόνο τους και τα πάντα για τον Άρη. Ο πρόεδρος, Λευτέρης Αρβανίτης ασχολείται 48 ώρες τη μέρα με την ομάδα. Ο Χρήστος Γαλιλαίας έχει αφαιρέσει 9 ώρες τη μέρα από τη ζωή του για την ομάδα. Πώς θα μπορούσα να μην ακολουθήσω; Πρέπει να θυσιάσουμε όλοι κάτι από το εγώ μας.

Ο Παρασκευάς Μουρατίδης είναι προσθήκη που θα βοηθήσει πάρα πολύ. Σε μία Ελλάδα που έχει τόση ανεργία, πώς θα μπορέσει ο ταλαιπωρημένος κόσμος να βοηθήσει τον Άρη; Ο Χρήστος Γαλιλαίας είπε ότι αυτό το ταξίδι έχει και τρέλα. Υπάρχει ρίσκο. Είμαστε έτοιμοι, αισιόδοξοι, δυνατοί και με την αλήθεια και τη φερεγγυότητα θα καταφέρουμε στις συμφωνίες μας να πείσουμε τους ανθρώπους ότι είμαστε φερέγγυοι. Πιστεύουμε με τη βοήθεια του Θεού ότι θα τα καταφέρουμε. Θα σηκώσουμε με το γάντι του πολέμου σε οποιονδήποτε ακολουθήσει τακτικές κατά του Άρη.

Με πρωτοβουλία ενός φίλου γνώρισαν τον κ. Παπαϊωάννου και τους κ. Χριστόδουλο Αντωνιάδη, τον κ. Πλιάκη, το Golden Club, τους Παλαιμάχους. Στην εκδήλωση του Νίκου Γκάλη παραμιλούσε όλη η Ελλάδα. Αν δεν ήταν αυτή η εκδήλωση δε θα ερχόταν ο Αθηναίου και ο Γκίκας που είχαν μεγαλύτερες προτάσεις. Αυτός ο μεγάλος παίκτης κατάφερε να εμπνεύσει και τους παίκτες. Αυτή η αύρα και αυτή η ιστορία, όσο υπάρχει αλήθεια, θα μπορέσει να κάνει την ομάδα να ολοκληρώσει το ταξίδι».

Παρουσιάζεται η φανέλα!

Η παρουσίαση της νέας σχεδιασμένης από την Nike νέας φανέλας του ΠΑΟΚ θα γίνει αύριο Παρασκευή, ή την Δευτέρα. Η παρουσίαση θα ξεφεύγει από τα καθιερωμένα και θα κρύβει μια έκπληξη. Υπενθυμίζουμε ότι οι τρεις εμφανίσεις του ΠΑΟΚ για την νέα χρονιά, θα είναι η ασπρόμαυρη με ρίγες, η ολόλευκη και η πορτοκαλί.
Επίσης, η νέα μπουτίκ συνολικού εμβαδού 400 τ.μ., πλέον, είναι έτοιμη και θα ανοίξει στο φιλικό με την Νιόν στη Τούμπα την ερχόμενη Τρίτη. Επίσημα εγκαίνια με την διοργάνωση ενός πάρτι θα πραγματοποιηθούν στις αρχές Σεπτεμβρίου.
Πηγή:arenafm.gr

Με Γρηγορίου στο “τιμόνι”

Προπονητής της Κέρκυρας θα είναι από εδώ και στο εξής ο Μιχάλης Γρηγορίου καθώς υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με τους Φαίακες.
Οι συζητήσεις μεταξύ της Κέρκυρας και του Γρηγορίου ολοκληρώθηκαν θετικά με τον Έλληνα τεχνικό να βάζει την υπογραφή του σε συμβόλαιο και να είναι αυτός που θα οδηγήσει την ομάδα στο πρωτάθλημα της Football League.
Το μόνο που απομένει είναι η ανακοίνωση για την επισημοποίηση της συμφωνίας.
Πηγή:arenafm.gr

Τι αποφάσισε η Φούτμπολ Λίγκ!

Kατά τη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της FOOTBALL LEAGUE ΟΠΑΠ  αποφασίστηκαν τα εξής:
Την αγωνιστική περίοδο 2013 -2014 οι ομάδες που θα ανέλθουν στην SUPER LEAGUE θα είναι τρείς (3) και οι ομάδες που θα υποβιβαστούν θα είναι έξι (6).
Οι ομάδες που θα μετέχουν στο Πρωτάθλημα της FOOTBALL LEAGUE ΟΠΑΠ έχουν δικαίωμα να καταθέσουν  την πρόθεση συμμετοχής,  έως την Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013.
Επισημαίνεται ότι η παραπάνω ημερομηνία είναι αποκλειστική.
Πηγή:arenafm.gr

“Η Φενέρ θα είναι στη Νιόν”

Στον ARENA FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο Τούρκος δημοσιογράφος Καν Γιόρα που καλύπτει το ρεπορτάζ της Φενέρμπαχτσε και επιβεβαίωσε πως η Τούρκικη ομάδα θα αγωνίζεται κανονικά στο Τσάμπιονς Λιγκ.
Χαρακτηριστικά, είπε: «Ναι πραγματικά αυτή είναι η αλήθεια, η Φενέρμπαχτσε έλαβε πρόσκληση ώστε να παραστεί στη Νιόν για την κλήρωση των προκριματικών αγώνων του Τσάμπιονς Λιγκ καθώς απαλλάχτηκε από το CAS και θα δώσουν το παρών αύριο στην Ελβετία. Δεν γνωρίζουμε ακόμα σε ποιο γκρουπ θα αγωνιστεί ή ποιον αντίπαλο θα έχει. Θα παίξει, καθώς πήρε την άδεια από την ΟΥΕΦΑ και μέχρι να βγει η απόφαση θα παίζει η Φενέρμπαχτσε. Δεν ξέρω τι θα γίνει με τον ΠΑΟΚ λογικά θα πρέπει να αλλάξει γκρουπ δυναμικότητας και λογικά θα βρεθεί στο γκρουπ των ανίσχυρων».
Πηγή:arenafm.gr

ΤΣΣΚΑ: «Πίσω αν χρειαστεί»

Μέσω μια λιτής ανακοίνωσης, η διοίκηση της ΤΣΣΚΑ Μόσχας ξεκαθαρίζει πως η συμφωνία με τον ΠΑΟΚ έχει όρο επιστροφής του Νέτσιντ από τον δανεισμό τον χειμώνα, εφόσον χρειαστεί!
Αναλυτικά η ανακοίνωση: 
“Ο επιθετικός της ΤΣΣΚΑ Τόμας Νέτσιντ, θα πάει ως δανεικός στο ελληνικό κλαμπ ΠΑΟΚ για όλη τη σεζόν 2013/14. Η συμφωνία με την ομάδα από τη Θεσσαλονίκη έχει όρο επιστροφής του Νέτσιντ από τον δανεισμό τον χειμώνα, αν χρειαστεί”.
Πηγή:arenafm.gr

Κανονικά στον ΑΝΤ1 οι Νέοι!

Παρά την γενική απεργία που κήρυξε η ΕΣΗΕΑ στα ιδιωτικά ΜΜΕ, ο ΑΝΤ1 θα μεταδώσει κανονικά το παιχνίδι της Εθνικής Νέων απέναντι στην Ισπανία για τα προκριματικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.
Το ιδιωτικό κανάλι εξασφάλισε ειδική άδεια και έτσι θα δείξει κανονικά την προσπάθεια της Εθνικής μας για την πρόκριση στον ημιτελικό.
Πηγή:arenafm.gr

«Έρχομαι λόγω του Ντιέ»

Στον ARENA FM 89,4 fm μίλησε ο Μπέντζαμιν Ονουάτσι ο οποίος βρίσκεται προ το πυλών του Ηρακλή.
Αναλυτικά τα όσα ανέφερε:
«Νομίζω ότι πάμε πολύ καλά, είμαστε σε συζητήσεις, κατά 80% το έχουμε ολοκληρώσει, περιμένω ένα δυο πράαγματα από την μεριά του Ηρακλή και όλα θα τελειώσουν. Σας είπα ότι το 80% του συμβολαίου το έχουμε συμφωνήσει, ουσιαστικά φαίνονται να πηγαίνουν όλα καλά κκαι μπορεί ακόμα και σήμερα ναα τελειώσει το θέμα και να έρθω στη Θεσσαλονίκη. Είμαι επαγγελματίας και είμαι υποχρεωμένος να είμαι καλά, τρέχω, είμαι στο γυμναστήριο και τώρα που ξέρω που θα πάω, είναι ακόμα καλύτερα για μένα γιατι μπορώ να προετοιμαστώ καλύτερα».
Και πρόσθεσε: «Έρχομαι στον Ηρακλή εξαιτίας του Ντιέ, μου είπε αρκετά πράγματα, είναι ένα ιστορικό σωματείο κάτι που με έκαν να εκτιμήσω σοβαρά την απόφαση μου και να έρθω, πιστεύω ότι η ομάδα ανήκει στην Σούπερ Λιγκ και όλοι μαζί με τους υπόλοιπους παικτες θα δουλέψουμε σκληρά και πιστεύω πως θα τα καταφέρουμε στο τέλος.
Τέλος τόνισε: «Περιμένω αυτήν την ευκαιρία, έρχομαι σε μια μεγάλη ομάδα με μεγάλη ιστορία και αρκετό κόσμο και είμαι έτοιμος για αυτό.
Πηγή:arenafm.gr

«Χαρούμενος που θα φοράω τη φανέλα του ΠΑΟΚ»

Δηλώσεις για τον ερχομό του στην ομάδα του ΠΑΟΚ έκανε το τελευταίο απόκτημα της ομάδας Τόμας Νέτσιντ, ο οποίος τόνισε πως είναι χαρούμενος που θα φοράει τη φανέλα του «Δικεφάλου», ενώ υπογράμμισε πως δεν πρέπει να το δει σαν πισωγύρισμα.
Αναλυτικά τα όσα ανέφερε στην ιστοσελίδα isport.cz
“Είμαι χαρούμενος και ικανοποιημένος που θα φορώ τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Όταν μίλησα με τους ανθρώπους της ομάδας θυμηθήκαμε και το ματς πριν δύο χρόνια που είχα σκοράρει στην Τούμπα. Νομίζω κανείς τους δεν το έχει ξεχάσει. Το πιο σημαντικό για μένα τώρα είναι να μη δω τη συνεργασία μου με τον ΠΑΟΚ σαν πισωγύρισμα. Δεν φοβάμαι ότι μπορεί να με αποπροσανατολίσει, ίσα-ίσα αυτή η ατμόσφαιρα στο ελληνικό ποδόσφαιρο σου δίνει ώθηση”.

Απών ο Λόπεθ, ομιλία-ανάλυση Στέφενς!!

Ολοκληρώθηκε η τελευταία προπόνηση του ΠΑΟΚ επί αυστριακού εδάφους, με τον Ισπανό αμυντικό να απουσιάζει ενώ ο τεχνικός της ομάδας Χουμπ Στέφενς μίλησε στους παίκτες όπως κάνει μετά από κάθε φιλικό αγώνα.
Συγκεκριμένα, ο Ίνιγο Λόπεθ δεν προπονήθηκε στην σημερινή προπόνηση καθώς ταλαιπωρείται από φλεγμονή στο πόδι. Όσον αφορά την υπόλοιπη ομάδα, οι βασικοί στον φιλικό αγώνα με το ΑΠΟΕΛ έκαναν χαλάρωμα ενώ οι υπόλοιποι παίκτες έκαναν ασκήσεις κατοχής με την μπάλα.
Όσον αφορά τους Βρύζα – Τσιστιακόφ αναμένεται το απόγευμα να αναχωρήσουν για τη Νιόν της Ελβετίας ώστε να εκπροσωπήσουν τον ΠΑΟΚ στην κλήρωση για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.
Πηγή:arenafm.gr

«Ιδανικές οι συνθήκες προετοιμασίας για τον Άρη»

Στον Arena fm 89,4 φιλοξενήθηκε ο Κώστας Δράμπης, γενικός διευθυντής του ποδοσφαιρικού τμήματος του Άρη και αναφέρθηκε στις εξαιρετικές συνθήκες που έκανε η ομάδα προετοιμασία ενώ μίλησε και για τους νέους παίκτες των «κιτρινόμαυρων».
Αναλυτικά τα όσα είπε:
Για την προετοιμασία της ομάδας:
«Ήταν ένα εκπληκτικό μέρος που δεν θύμιζε σε τίποτα την Βουλγαρία, οι παροχές ήταν υπεράνω προσδοκιών, τρία γήπεδα τύπου Ολυμπιακού σταδίου και όλες οι εγκαταστάσεις ήταν εκπληκτικές, η αποστολή πήγε και ήρθε χωρίς κανένα πρόβλημα, δεν χάθηκε ούτε ένα δευτερόλεπτο από τον προγραμματισμό».
Για τους νέους παίκτης:
«Κάναμε διάνα, είναι εξαιρετικά παιδιά και πολύ καλοί ποδοσφαιριστές, νομίζω ότι κάναμε εξαιρετικές επιλογές. Προχθές ήρθε και ο Οντότζι, γνωστή αξία και προσωπική επιλογή του κ.Χατζινικολάου. Τα παιδιά έχουν ενσωματωθεί και είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος αλλά και πολύ αισιόδοξος».
Πηγή:arenafm.gr

«Θέλουμε 5-6 μεταγραφές»

Στον arenafm.gr μίλησε ο προπονητής του Άρη Γιάννης Χατζηνικολάου, ο οποίος αναφέρθηκε στην επιστροφή του στην οικογένεια των «κίτρινων», για τον τρόπο που θέλει να παίξει η ομάδα του, ενώ τόνισε πως χρειάζονται ακόμα 5-6 μεταγραφές.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε
Πόσο ευτυχισμένος νιώθετε που είστε ξανά μέλος της οικογένειας του Άρη;
«Πολύ. Όπως είπα και την πρώτη μέρα, για όλους τους Έλληνες είναι τιμή τους και ευλογία Θεού να καθίσουν στον πάγκο του Άρη. Είναι μέσα στις 5-6 μεγαλύτερες ομάδες της Ελλάδος».
Νιώθετε αμφισβήτηση;
«Όχι, σε καμία περίπτωση, Από τη στιγμή που έρχεται στην ομάδα ένα νέο δημόσιο πρόσωπο θα δεχτεί και κριτική, είναι φυσιολογικό. Το θέμα είναι σε βάθος χρόνου ποιος έχει δίκαιο. Δεν αισθάνομαι ότι κάθομαι σε ηλεκτρική καρέκλα».
Έχετε καταλήξει στον σχηματισμό, δηλαδή στο 4-3-3;
«Οι ανάγκες του παιχνιδιού και του αντιπάλου, αντί να είναι με δύο αμυντικά χαφ μπορεί να γίνεται με δύο δεκάρια, για παράδειγμα, με τους ίδιους παίκτες. Οι κινήσεις των παικτών είναι αυτές που διαμορφώνουν κάθε στιγμή τον σχηματισμό μέσα στο παιχνίδι. Όλα είναι στρατηγική. Πρέπει να είμαστε κάτοχοι της μπάλας, αυτό θα γίνει με κίνηση στο γήπεδο για να έχουμε επιλογές. Πάντα το παιχνίδι να ξεκινάει από πίσω, να μη διώχνουν στα τυφλά την μπάλα για να είμαστε σε θέση άμυνας πάντα».
Είναι όπλο σας η απλή γλώσσα που χρησιμοποιείτε στους παίκτες σας;
«Έτσι μου βγαίνει, γιατί δεν πρέπει να υπάρχει τίποτα δογματικό στο ποδόσφαιρο και πρέπει όλα να γίνονται απλά. Το θέμα είναι τι στόχο δίνεις στον παίκτη, αν του πεις 1-2-3 πράγματα και οι εντολές είναι ξεκάθαρες αυτό το βγάζει στο γήπεδο μέσα. Αν του αναλύεις τα πάντα θα βλέπει στο γήπεδο μία θολούρα και θα βγάζει μία θολούρα».
Οι Παπαστεριανός και Παπαζαχαρίας ήταν στα πλάνα σας;
«Δύο φορές μίλησε μαζί τους ο Μούτας και ήρθαν με τον ατζέντη τους. Αυτό δείχνει ότι θέλαμε, άλλες δύο πήρα εγώ τον Καζναφέρη και μου απάντησε ότι δεν θέλει να ασχοληθεί άλλο με τον Άρη. Από τη στιγμή που δεν θέλανε να έρθουν, λογικό είναι να αρχίσουμε να γεμίζουμε το ρόστερ μας. Τώρα θέλουν να μείνουν; Πριν από 15 μέρες πού ήταν; Εμείς κάναμε τις κινήσεις μας».
Η ποδοσφαιρική πιάτσα νιώθει ακόμη δέος για τον Άρη; Τι εισπράττετε τα τελευταία χρόνια;
«Ο Άρης είναι πολύ μεγάλη ομάδα, αλλά δεν πείθει και την περίοδο των μεταγραφών, δυσκολευτήκαμε πολύ. Οι καλύτεροι πρεσβευτές είναι οι παίκτες. Ζοριζόμασταν για να πείσουμε τον παίκτη να έρθει ακόμη και για να μιλήσει. Τον ρόλο της για να αλλάξει η εικόνα το έπαιξε και η διοίκηση. Ο παίκτης θέλει να αισθάνεται ασφαλής. Όσο συμβαίνει αυτό, θα μπορεί να δώσει και το κάτι παραπάνω, να διεκδικήσει με μεγαλύτερη διάθεση τη θέση του στην ενδεκάδα. Μια ομάδα πρέπει να λειτουργεί βάσει προγράμματος, να έχει ένα οργανόγραμμα και να το τηρεί, δεν είναι το θέμα μόνο να έρθω να κάνω τη δουλειά μου και να φύγω και όλα τα άλλα να μη με απασχολούν. Είναι οι ακαδημίες, τα τμήματα υποδομής, είναι κάποιοι στόχοι που πρέπει να μπουν. Ο ρόλος του προπονητή δεν είναι μόνο ποιος θα έρθει, αν θα παίξει, αν βγάλει μια σέντρα ή αν κάνει το γκολ. Είναι υποχρέωση του καθενός να αφήσει κάτι φεύγοντας».
Πόσα κομμάτια λείπουν ακόμη;
«Σίγουρα 5 με 6. Δεξί αριστερό μπακ γιατί με έναν τραυματισμό ή μια κάρτα πρέπει να κάνουμε αλχημείες, των δύο παικτών στα χαφ και έναν επιτελικό μέσο που θα μπορεί να παίξει και σαν δεύτερος φορ. Ψάχνω να βρω παίκτες που θα με βοηθήσουν στη διάρκεια του παιχνιδιού να κάνω εσωτερικές αλλαγές, να αλλάζω τον σχηματισμό και να φτάνουν κοντά στις απαιτήσεις μας. Στόπερ θα πάρουμε με προϋποθέσεις. Αν πληροί τις προϋποθέσεις και μπορεί να παίξει κατευθείαν αλλιώς θα αρκεστούμε σε δικούς μας. Χρειαζόμαστε όμως γιατί στόπερ είναι μια θέση που μπορεί να φορτωθεί γρήγορα με κάρτες».
Τι ποδόσφαιρο να περιμένουμε από τον Χατζηνικολάου;
«Αυτή τη στιγμή για εκείνο που θα προσπαθήσω είναι στο Χαριλάου μέσα να υπάρχει μεγάλη πίεση στον αντίπαλο και ψηλά. Με τρεξίματα και πάθος και ψυχή για να ξεσηκώνεται και ο κόσμος. Εκεί μπορείς να τους καταπιείς, με την παρότρυνση του κόσμου του Άρη».
Η ομάδα θα τρέχει για να αντιπαρέλθει την έλλειψη εμπειρίας και ποιότητας;
«Παίζει σημαντικό ρόλο αυτό. Για παράδειγμα, παίζεις με τον Ολυμπιακό που έχει να πιο πλούσιο σίγουρα ρόστερ από εμάς. Τι μπορείς λοιπόν να αντιπαραθέσεις απέναντι σε αυτή την ομάδα; Πίεση, πάθος, δύναμη, τον νεανικό ενθουσιασμό που μπορεί να φέρει η ομάδα του Άρη, την παρότρυνση από τον κόσμο. Στα μεγάλα παιχνίδια από μόνα τους είναι ντόπα. Στα άλλα ματς που πρέπει να επιβάλλεις εσύ τον ρυθμό σου, πρέπει να είσαι καλά γυμνασμένος να έχεις πίστη στις δυνάμεις σου και αν μπορείς να έχεις και κάποιους παίκτες που βγάζουν και ποιότητα να είστε σίγουροι ότι θα είναι πολύ καλύτερα».
Πηγή:arenafm.gr

«Ο ΠΑΟΚ αλλάζει…»

Σειρά του Άλβες Λινο να μιλήσει στους εκπροσώπους του Τύπου που καλύπτουν την προετοιμασία του ΠΑΟΚ στο Λέομπεν.
Ο έμπειρος παίκτης του «Δικεφάλου» μίλησε για την νέα σεζόν που έρχεται, για το κίνιτρο του ώστε να συνεχίσει και φέτος να παίζει μπάλα, για τον Πάμπλο Γκαρσία, αλλά και για το αν τον αγχώνει η απόκτηση Σπυρόπουλου.
Για το αν θα αποθέωνε τον Λίνο εφόσον ήταν οπαδός του ΠΑΟΚ:
“Καταρχήν θα αποθέωνα όποιον φορούσε τη φανέλα της ομάδας μου. Δύσκολη ερώτηση, αλλά ναι… Θα αποθέωνα έναν παίκτη που αντιλαμβάνομαι ότι δίνει όλες τις δυνάμεις του στο γήπεδο, που ήρθε ξένος, αλλά έμεινε πέντε χρόνια στην ομάδα και που δέθηκε με αυτήν, με τον κόσμο και που προσπάθησε να μην τον κοροϊδέψει ποτέ. Χαίρομαι όταν ο κόσμος φωνάζει το όνομά μου, το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο επάγγελμα, είναι και συναίσθημα κι εμένα με γεμίζει όμορφα συναισθήματα αυτό”.
Για το κίνητρο που έχει ώστε να συνεχίσει και φέτος να παίζει ποδόσφαιρο;
“Νιώθω καλά προσωπικά, ξέρω ότι η ηλικία μου όταν την ακούει κάποιος του φαίνεται μεγάλη κι εγώ ο ίδιος όταν βλέπω το διαβατήριό μου ξαφνιάζομαι, αλλά σωματικά, αθλητικά, νιώθω πολύ καλά και δυνατός. Από την άλλη, ο ΠΑΟΚ αλλάζει, μεγαλώνει, οργανώνεται και νομίζω ότι μπορούμε να κάνουμε κάτι καλό. Ξέρω ότι κάθε χρόνο ξεκινάει η χρονιά και μιλάμε για τίτλο, φέτος όμως η ομάδα έτσι όπως οργανώνεται μοιάζει πιο ικανή από ποτέ να καταφέρει κάτι τέτοιο. Ο κ. Σαββίδης έχει προσθέσει ότι έλειπε και δείχνει παθιασμένος με την ομάδα. Αισθάνομαι ότι θα την φτάσει εκεί που πρέπει. Όλα αυτά, συν του ότι λατρεύω την πόλη, την Ελλάδα και νιώθω σαν το σπίτι μου εδώ, με έκαναν να θέλω να συνεχίσω”.
Για το αν θα παίξει και του χρόνου στον ΠΑΟΚ ή κάπου αλλού:
“Δεν θέλω να λέω μεγάλα λόγια, θέλω να είμαι υγιής και νομίζω ότι μπορώ να παίξω φέτος και άλλον έναν χρόνο. Θα δούμε όμως, δε με αγχώνει αυτό τώρα”.
Για το αν προτιμά να παίζεις και πάλι 40-45 ματς ή σε 25-30 πολύ ποιοτικά παιχνίδια:
“Όταν ήμουν μικρότερος τρελαινόμουν όταν καθόμουν στον πάγκο. Μεγαλώνοντας βλέπεις τα πράγματα πιο ώριμα. Για μένα έχει πια σημασία κάθε μέρα να είμαι καλός στην προπόνηση, όποτε με εμπιστεύεται ο προπονητής να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό και να μην τον απογοητεύω και να είμαι σε θέση να είμαι καλός, όποτε μου ζητηθεί. Αν πρέπει να παίξω όλα τα παιχνίδια, θέλω να είμαι σε κατάσταση να το κάνω. Δεν έχω πρόβλημα πια”.
Για το τι είναι ο Πάμπλο Γκαρσία γι’ αυτόν:
“Έχω πει πολλές φορές ότι ο Πάμπλο είναι ένας μεγάλος φίλος. Και εκείνος και η οικογένειά του είμαστε πολύ κοντά, συνέχεια είμαστε ο ένας στο σπίτι του άλλου. Για την ομάδα είναι πολύ σημαντικός, εύχομαι να είναι καλά και να μας βοηθάει όσο περισσότερο μπορεί”.
Για το ποιος είναι ο καλύτερος προπονητής που είχες στην καριέρα του:
“Ο Φερνάντο Σάντος, με έφερε εδώ, με πίστεψε, με εξέλιξε. Νομίζω εκείνος, αν και συνεργάστηκα με πολύ καλούς προπονητές. Και ο κ. Στέφενς, αν και δεν έχουμε συνεργαστεί ακόμη πολύ, φαίνεται εξαιρετικός προπονητής. Είναι επικοινωνιακός με όλους τους παίκτες, απαιτητικός, είτε είσαι μεγάλος, είτε νέος και δείχνει να ξέρει να παίρνει απ΄ τον καθένα τον καλύτερό του εαυτό”.
Για τον αν τον αγχώνει η απόκτηση του Σπυρόπουλου:
“Καθόλου! Μακάρι να αποδειχθεί ότι ο ΠΑΟΚ έχει τα καλύτερα αριστερά μπακ στη χώρα. Οι στόχοι μας είναι υψηλοί και τα παιχνίδια μέσα στη σεζόν πολλά. Και άλλες χρονιές είχαμε καλούς παίκτες στη θέση μου και χρειάστηκαν όλοι. Θα τον βοηθήσω όσο μπορώ για να πετύχουμε όλοι μαζί τους στόχους μας”.
Για το σε ποια σειρά βάζει την τύχη, την πίστη, την ικανότητα και την  θέληση ώστε να πετύχει ένας ποδοσφαιριστής:
“Όλα μαζί, κάθε περίοδος θέλει και κάτι άλλο. Ένας ποδοσφαιριστής μπορεί μόνο να δουλεύει όσο πιο σκληρά μπορεί. Από εκεί και πέρα, χρειάζεται πίστη και θέληση και υπομονή να ξεπερνάει τις άσχημες στιγμές και τύχη για να του έρθουν όσο το δυνατόν λιγότερες γίνεται στην καριέρα του. Φυσικά και για να παίξεις ποδόσφαιρο, απαραίτητες είναι οι ικανότητες”.

«Να αποκαταστήσουμε την αξιοπρέπεια του Άρη»

Ο Παρασκευάς Μουρατίδης, ο νέος operation manager του Άρη, φιλοξενήθηκε στον Arena fm 89,4 και μίλησε για την ομάδα και την νέα προσπάθεια που γίνεται.
Αναλυτικά τα όσα είπε:
«θα προσπαθήσουμε να κάνουμε όποια κίνηση μπορούμε εκτός τεσσάρων γραμμών του γηπέδου, που θα είναι για το καλό του Άρη. Βασικός μας στόχος είναι να μπορέσουμε να αποκαταστήσουμε την αξιοπρέπεια  και την ηθική του Άρη προς τα έξω όπου τα τελευταία χρόνια είναι λίγο «πληγωμένη». Θα είμαι ο συνδετικός κρίκος ομάδας-διοίκησης και θα βοηθάω σε πολλούς τομείς».
Για τον coach Αγγέλου:
«Υπάρχει μια μεγάλη σχέση και ως αντίπαλοι παίκτες αλλά και ως προπονητές, υπάρχει ένας αλληλοσεβασμός ανάμεσα μας, αποκλείετε ο ένας να πάει πάνω στην δουλειά του άλλου και είμαι αισιόδοξος ότι θα τα πάμε μια χαρά. Ο Βαγγέλης είναι έμπειρος, γνωρίζει καλά τα πράγματα και ξέρουμε ακριβώς τα χρειάζεται η ομάδα για να τα πάει καλά».
Πηγή:arenafm.gr

Χαμόγελα για Μποχωρίδη!

Όταν ο Βαγγέλης Αγγέλου χαρακτήριζε τον Λευτέρη Μποχωρίδη, «δέντρο της αναδάσωσης του Άρη», ήξερε πολύ καλά τι έλεγε. Ο διεθνής γκαρντ του Άρη, με τις εκπληκτικές εμφανίσεις που πραγματοποιεί στην διάρκεια του πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος νέων, όχι απλά δικαιώνει τον προπονητή του, αλλά την απόφαση των ανθρώπων του Άρη να επενδύσουν επάνω του.
Ο Μποχωρίδης υπέγραψε πριν το τέλος της περσινής χρονιάς το συμβόλαιό του, για 3+1 χρόνια, αποτελώντας την πρώτη σημαντική κίνηση της ΚΑΕ Άρης για το παρόν και το μέλλον της ομάδας. Ο μικρός… μεγάλωσε πολύ γρήγορα, το μπασκετικό του IQ είναι πολύ υψηλό, δουλεύει πολύ στις προπονήσεις, διαθέτει θάρρος και μπασκετικό θράσος και φυσικά, αγαπάει τον Άρη στον οποίο βρίσκεται από μικρό παιδί.
Ο Αγγέλου δεν δίστασε πέρυσι να του εμπιστευτεί σημαντικό ρόλο στην ομάδα, να του δώσει αρμοδιότητες και να τον προετοιμάσει για τον ρόλο που θα έχει την επόμενη αγωνιστική χρονιά. Ο Άρης ξέρει ότι διαθέτει έναν εξαιρετικά ποιοτικό γκαρντ πρώτης γραμμής, από τον οποίο μπορεί να πάρει αγωνιστικά πάρα πολλά πράγματα.
Οι εμφανίσεις του Μποχωρίδη στο πανευρωπαϊκό γεμίζουν με χαρά και ικανοποίηση τους ανθρώπους του Άρη, παρά το ότι φαίνεται να συγκεντρώνονται γύρω του πολλά… βλέμματα από άλλες ομάδες. Οι κίτρινοι δεν ανησυχούν για τίποτα άλλωστε, αφού έχουν κλειστό συμβόλαιο με τον νεαρό και – κυρίως – φρόντισαν να μην θέσουν κανέναν οικονομικό όρο (μπάι άουτ) που θα έβαζε σε κίνδυνο το μέλλον του Μποχωρίδη στο Αλεξάνδρειο. Με απλά ελληνικά δηλαδή, η ΚΑΕ Άρης ελέγχει απόλυτα την υπόθεση Μποχωρίδη, ακόμη και αν κάποια ομάδα ενδιαφερθεί να τον εντάξει στο δυναμικό της.
Με τον νεαρό μιλά αρκετά συχνά, ακόμη και αυτές τις μέρες, ο Βαγγέλης Αγγέλου, προσπαθώντας να τον νουθετεί και να τον κρατά προσγειωμένο στην δουλειά και τον στόχο του. Και επειδή ο Μποχωρίδης φαίνεται ότι είναι ένα πολύ ώριμο και κατασταλαγμένο παιδί, το μέλλον του με την φανέλα του Άρη προδιαγράφεται πολύ λαμπρό.
Πηγή:arenafm.gr

Τίμησαν τον Σούπερ 3!!

Τα 25α γενέθλια του μεγαλύτερου οργανωμένου οπαδικού κινήματος του Άρη, του Σούπερ 3, τίμησαν χθες οι άνθρωποι της ΚΑΕ Άρης. Ο Λευτέρης Αρβανίτης, ο Χρήστος Γαλιλέας, ο Βαγγέλης Αγγέλου αλλά και άλλα μέλη της μπασκετικής οικογένειας του Άρη, βρέθηκαν το βράδυ της Τετάρτης στο γνωστό νυκτερινό κέντρο στο οποίο ο Σούπερ έσβησε τα 25α κεράκια από την ίδρυσή του.
Στην διάρκεια της βραδιάς, οι άνθρωποι της ΚΑΕ Άρης είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν πολλές απόψεις γύρω από το παρόν και το μέλλον της ομάδας, με δεκάδες από τους οπαδούς που βρίσκονταν εκεί, εισπράττοντας ένα κλίμα εμπιστοσύνης και στήριξης προς τις κινήσεις της ΚΑΕ. Οι περισσότερες απορίες και ερωτήσεις είχαν να κάνουν με το οικονομικό, το διοικητικό και το άρθρο 99, ενδεικτικό της αγωνίας του κόσμου για την επόμενη ημέρα της ΚΑΕ, που περνά από την εξυγίανσή της.
Βέβαια, με την ευκαιρία των φιλικών συζητήσεων που είχαν με πολλούς οπαδούς, οι άνθρωποι της ΚΑΕ Άρης ζήτησαν την στήριξη του συνδέσμου με την αγορά εισιτηρίων διαρκείας και την έντονη παρουσία τους στο Αλεξάνδρειο την επόμενη χρονιά. Και φυσικά, εισέπραξαν την υπόσχεση ότι ειδικά φέτος που η ΚΑΕ Άρης χρειάζεται στήριξη περισσότερο από ποτέ, ο Σούπερ 3 θα είναι συνεπής στα ραντεβού του με τον μπασκετικό Άρη.

Πηγή:arenafm.gr

Ο όρος της ΤΣΣΚΑ Μόσχας για τον Νέτσιντ!!

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ διευκρίνισε τον όρο που έχει μπει στο συμβόλαιο του Νέτσιντ, και αφορά την επιστροφή του στην Ρωσία τον Ιανουάριο.
Οι Ρώσοι ζήτησαν από τον ΠΑΟΚ στον δανεισμό του Τόμας Νέτσιντ να μπει ένας όρος στο συμβόλαιο που θα δίνει την δυνατότητα στον 24χρονο επιθειτκό να πάρει χρόνο συμμετοχής με την ασπρόμαυρη φανέλα.
Όπως αναφέρει το συμβόλαιο ο Νέτσιντ θα πρέπει να αγωνιστεί τουλάχιστον στα μισά ματς από αυτα που θα δώσει ο ΠΑΟΚ μέχρι τον Ιανουάριο, ενώ ο χρόνος συμμετοχής του να είναι το λιγότερο 20 λεπτά ώστε να μπορέσει σιγά σιγά να επανέλθει σε φουλ αγωνιστικούς ρυθμούς και να βοηθήσει τον Δικέφαλο.
Αν τελικά ο Τσέχος είναι στις επιλογές του Στέφενς-λογικά θα είναι αλλιώς δεν θα είχε συναινέσει και στον δανεισμό του-ο παίκτης θα παραμείνει στην Τούμπα μέχρι το τέλος της σεζόν, αφού σε διαφορετική περίπτωση θα επιστρέψει τον Ιανουάριο στην Ρωσία και την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.
Πηγή: gazzetta.gr

Τέλος στα σενάρια για Τζιμπούρ!

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ έκανε γνωστό ότι δεν υπάρχει κανένα ενδιαφέρον για την απόκτηση του Ράφικ Τζιμπούρ. Ανοικτή προπόνηση το Σάββατο στη Τούμπα.  Τέλος, στα όποια σενάρια θέλουν τον ΠΑΟΚ να ενδιαφέρεται για την απόκτηση του Ράφικ Τζιμπούρ βάζει ο Δικέφαλος του Βορρά. Οι διοικούντες έκαναν γνωστό ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα με τον Αλγερινό επιθετικό του Ολυμπιακού αυτή την στιγμή.
Μπορεί επίσημη ανακοίνωση να μην έχει βγει αλλά όπως αναφέρουν από την ΠΑΕ με την απόκτηση του Τόμας Νέτσιντ έκλεισαν οι μεταγραφές στο χώρο της επίθεσης. Άλλωστε από το gazzetta.gr είχατε ενημερωθεί ότι με τον ερχομό του 24χρονου Τσέχου δύσκολα θα μπορούσε να γίνει και άλλη κίνηση για την επιθετική γραμμή.
Ανοικτή προπόνηση το Σάββατο 
Την ευκαιρία να δουν από κοντά τους αγαπημένους τους παίκτες θα έχουν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ. Και αυτό γιατί ο Χουμπ Στέφενς αποφάσισε η προπόνηση του Σαββάτου στην Τούμπα (20:00)  να είναι ανοικτή για τους φίλους της ομάδας. Ο Ολλανδός αντιλαμβανόμενος την επιθυμία του κόσμου να δει από κοντά την ομάδα αποφάσισε να ανοίξει τις πόρτες του γηπέδου ώστε οι παίκτες του να γνωρίσουν την αποθέωση.
Πηγή: gazzetta.gr