Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Διώχνει τη φλυαρία!!

Ο Σταύρος Κόλκας αναλύει την προετοιμασία του ΠΑΟΚ και βγάζει χρήσιμα συμπεράσματα από την πορεία.
Ολοκληρώθηκαν οι φιλικές αναμετρήσεις για τον ΠΑΟΚ επί Αυστριακού εδάφους και πλέον μπορούμε να πούμε που βαδίζει η ομάδα. Και αυτό που με σιγουριά μπορούμε να αναλύσουμε είναι τις διαφορές με το περυσινό ξεκίνημα.  Αρχικά όμως ας αναλύσουμε το σημερινό φιλικό.
Ο ΠΑΟΚ και τα ΑΠΟΕΛ, μπαίνουν στη μάχη των επίσημων αγώνων μαζί. Στις 30 ή 31 Ιουλίου. Άρα, είναι γεγονός πως ο βαθμός ετοιμότητάς τους θεωρητικά είναι ίδιος.
Ο ΠΑΟΚ παρουσίασε μεγαλύτερη ποιότητα και για αυτό κέρδισε και έκανε περισσότερες καθαρές ευκαιρίες. Δεν είχε περισσότερη κατοχή, αλλά ήταν πιο επιθετικός στην ανάπτυξή του. Όταν έπαιρνε τη μπάλα δε φλυαρούσε σε αντίθεση με τους Κύπριους που κυκλοφορούσαν τη μπάλα χωρίς συγκεκριμένο στόχο ή έχοντας στόχο αλλά όχι ποιότητα για να βγούνε στη πλάτη της άμυνας του ΠΑΟΚ.
Και πώς να βγει μία ομάδα στη πλάτη του ΠΑΟΚ, όταν κανένας από τους τέσσερις πίσω δε μέτρησε αβίαστο λάθος;
Ο Σαλπιγγίδης είναι στη καλύτερη κατάσταση από τότε που επέστρεψε στην ομάδα και δεν είναι μόνο το απίστευτο γκολ που πέτυχε, αλλά το γεγονός πως δεν πούλησε ούτε μία μπάλα μέσα στο παιχνίδι.
Αυτός ήταν αρκετός για να γίνει ζημιάρης ο ΠΑΟΚ μπροστά και να πάρει το παιχνίδι.
Ο Στέφενς έδωσε 90λεπτά σε οκτώ παίκτες του, κάτι πολύ σημαντικό και 72 στον Λούκας που ήρθε τελευταία. Ο Ισπανός δεν έκανε όργια, αλλά θα κάνει μόλις βρει ρυθμό. Και βρίσκει γρήγορα.
Ο Στέφενς ξεκίνησε τον Κίτσιου στο δεξί άκρο της άμυνας, με τον μικρό να τον δικαιώνει και με το παραπάνω και εδώ ξεκινά η πρώτη μεγάλη μάχη. Αυτός ή ο Σκόνδρας;
Το άλλο μεγάλο ερωτηματικό, αφορά τον άξονα της μεσαίας γραμμής, εκεί όπου επιμένω πως δεν χαλάει το Τζιόλης – Λάζαρ. Στις πλευρές υπάρχει ερωτηματικό, με τον Λούκας να είναι ο ένας, ο Γεωργιάδης να κάνει σήμερα λίγο χειρότερο παιχνίδι από αυτό του Ολίσε, όμως να μη βγάζει κανένας άκρη το ποιος θα παίξει.
Ο Βούκιτς μάλλον πληρώνει το ότι δεν μπορεί να πρεσάρει για πολύ και το Σαλπιγγίδης – Κλάους ξεκινά.
Πλέον υπάρχει απίστευτη ποιότητα στο κέντρο της άμυνας με τον Κατσουράνη να παίζει συγκεντρωμένος και τον Βίτορ να δείχνει απίστευτα προσόντα. Βέβαια, θα πρέπει να τον δούμε και πως αντιδρά σε επίσημα παιχνίδια, αλλά μέχρι στιγμής είναι εκπληκτικός.
Επίσης, κάπου εδώ θα πρέπει να σταματήσει η κουβέντα για τον Κατσουράνη στο κέντρο της άμυνας. Όργια έχει κάνει στη προετοιμασία.
Σε γενικές γραμμές ο ΠΑΟΚ παρουσιάστηκε με πολύ κοντά τις γραμμές στα τρία καλά του φιλικά, δε δέχτηκε γκολ από Ανζί, Κοπεγχάγη και ΑΠΟΕΛ και ναι μεν δεν πέτυχε πολλά – μόλις τέσσερα – αλλά αυτό αλλάζει όταν θα μπει καλύτερα ο Λούκας, θα μπει ο Νέσιντ και θα μπει ένας ακόμη μεσοεπιθετικός. Σημειώνοντας επίσης πως και ο Ολίσε θέλει ακόμη χρόνο και βέβαια μόλις ανοίξουν οι παίκτες από τη σκληρή προετοιμασία.
Είμαι πολύ αισιόδοξος για τον ΠΑΟΚ φέτος, αρκεί να μη παρασυρθεί σε καμία φάση από τη μιζέρια που υπάρχει στα πέριξ του.
ΥΓ Ο Νέσιντ πέρασε τις εξετάσεις και έβγαλε προετοιμασία. Θα επιστρέψει τον Γενάρη μόνο αν δεν παίζει. Ας μου κάνει είκοσι γκολ και ας επιστρέψει μετά. Αν και δε θυμάμαι κανέναν που να ήθελε να φύγει από εδώ όταν ο ΠΑΟΚ είναι καλά.
ΥΓ Η ΠΑΕ Ολυμπιακός έκανε μεγάλη επικοινωνιακή γκέλα με την τοποθέτηση του Καραπαπά. Ο Κώστας δεν μπορεί να έκανε τέτοιο λάθος από μόνος του, κάποιος τον φυτίλιασε. Και αυτός πρέπει να φάει το μπινελίκι από τους Ολυμπιακούς. Ο ΠΑΟΚ ποτέ δεν έβγαλε προς τα έξω πως ο Ολυμπιακός ήθελε το Νέσιντ. Και η αλήθεια είναι πως ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να πάρει τον Νέσιντ γιατί δεν  μπορεί να εγγυηθεί σε καμία μεγάλη ομάδα πως έχει τη τεχνογνωσία για να επαναφέρει ένα τόσο μεγάλο ταλέντο σε υψηλό επίπεδο. Είναι καθαρά θέμα νοοτροπίας και λειτουργίας.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: