Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

ΚΛΕΙΣΤΟΝ!!

Οι Αθλητικοί Ψίθυροι θα είναι πάλι κοντά σας την Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου. Να έχετε ένα όμορφο Σαββατοκύριακο!

Ο σεληνιασμένος Πέτζα, το καταραμένο pick n’ roll και τα χαμένα Κύθηρα!!

To 38ο  Ευρωμπάσκετ συνεχίζεται και ο Βασίλης Σκουντής ξεπαγώνει τις αναμνήσεις και τις εικόνες του από τις προηγούμενες 13 διοργανώσεις στις οποίες υπήρξε αυτόπτης μάρτυς.
32ο Ευρωμπάσκετ
(31 Αυγούστου-9 Σεπτεμβρίου 2001, Αγκυρα, Αττάλεια Κωνσταντινούπολη/ Τουρκία)
Στο βάθρο: 1. Γιουγκοσλαβία, 2. Τουρκία, 3. Ισπανία. Η Ελλάδα 9η με 2 νίκες και 2 ήττες
Μετά από 42 χρόνια οι Τούρκοι διοργάνωσαν και πάλι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και θέλησαν να βαδίσουν στο δρόμο που είχε χαράξει η Ελλάδα το 1987, αλλά τα θαύματα γίνονται μια φορά. Εντέλει οι οικοδεσπότες του Ευρωμπάσκετ ανέβηκαν στο δεύτερο σκαλί του βάθρου, πίσω από την ανανεωμένη και υποβληθείσα σε lifting, Γιουγκοσλαβία και μπροστά από την Ισπανία. Την ίδια στιγμή (των τελικών και της απονομής των μεταλλίων) η ελληνική ομάδα είχε ξαναγυρίσει πίσω με την ουρά στα σκέλια, έχανε το στοίχημα το οποίο είχε βάλει στην επιστροφή από τη Ντιζόν ο Σιγάλας, προσπαθούσε να επουλώσει τις πληγές που της προκάλεσε το δεύτερο φιάσκο στη σειρά, αναζητούσε νέο προπονητή (μετά την αποχώρηση του Κώστα Πετρόπουλου) και παράλληλα εισερχόταν σε μια νέα φάση εσωστρέφειας...
Μετά το διάλειμμα του 1999, οι «πλάβι» επέστρεψαν στην κορυφή, με ηγέτη τον Πέτζα Στογιάκοβιτς που μετρούσε ήδη τρεις σεζόν με τους Σακραμέντο Κινγκς στο ΝΒΑ και ανακηρύχθηκε MVP του τουρνουά. Μετά την αποτυχία της προηγούμενης χρονιάς στο Σίδνεϊ, στον πάγκο των Σέρβων βρισκόταν πλέον (αντί του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς) ο Σβέτισλαβ Πέσιτς  που δεν είχε στη διάθεση του τον Ντίβατς, τον Πάσπαλι,  τον Τζόρτζεβιτς, τον Ρέμπρατσα και τον Ντανίλοβιτς, αλλά... νέμα προμπλέμα!
Στον προημιτελικό οι Σέρβοι με τον Πέτζα να ευστοχεί σε 7/7 τρίποντα και να σημειώνει 29 πόντους έριξαν διαφορά 36 πόντων στη Λετονία, η οποία είχε προκαλέσει σοκ νικώντας στα μπαράζ (δια χειρός του νυν προπονητή της) Μπαγκάτσκις τη Λιθουανία. Στον ημιτελικό πάλι δια χειρός Στογιάκοβιτς (30π.) καθάρισαν την Ισπανία, ενώ την ίδια στιγμή οι Τούρκοι μετά τους Κροάτες νικούσαν τους Γερμανούς και ζούσαν το (ελληνικό) όνειρο τους.
Ο τελικός στο «Αμπντί Ιπεκτσί» ήταν με το απωθημένο ενός ολόκληρου και μάλιστα πολυπληθούς λαού που λαχταρούσε να αναβιώσει στο γήπεδο την παλιά οθωμανική αυτοκρατορία, αλλά τζίφος:! Στο κρισιμότερο σημείο κι ενώ οι Τούρκοι είχαν μειώσει σε 62-59, ο (μετέπειτα παίκτης του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ)  Βλάντιμιρ Στσεπάνοβιτς έβαλε επτά πόντους στη σειρά και άνοιξε τον δρόμο των Σέρβων προς την κορυφή (78-69)...
Μετά το ασημένιο μετάλλιο του 1999, οι Ισπανοί ξαναβρέθηκαν στο βάθρο (ως τρίτοι), νικώντας στον μικρό τελικό με 99-90 τη Γερμανία ή μάλλον τον Νοβίτσκι που σημείωσε 43 πόντους.
Και η Ελλάδα, κύριε; Εδώ ισχύει το τ’ είχες... Κώστα (Πετρόπουλε) τ’ είχα πάντα! Αυτή τη φορά και σε αντίθεση με τη... νούλα της Ντιζόν, το ματώσαμε (με δύο νίκες επί της Ιταλίας και της Βοσνίας/ Ερζεγοβίνης), αλλά στον κρισιμότερο αγώνα η εθνική έπεσε πάνω στο μεταμοντέρνο «τείχος του Βερολίνου» κι έφαγε τα μούτρα της. Η ήττα από τη Γερμανία της κόστισε άλλον έναν, δεύτερο στη σειρά, ηχηρό αποκλεισμό από την τελική φάση του Ευρωμπάσκετ και την παρελκόμενη απουσία από το Μουντομπάσκετ της επόμενης χρονιάς στην Ιντιανάπολις. Παρεμπιπτόντως σε αυτούς τους τέσσερις αγώνες που πρόλαβε να παίξει η ελληνική ομάδα σκόραρε κατά μέσο όρο 84.2 πόντους (αλλά δεχόταν 86.2) και ήταν η πιο εύστοχη ομάδα του Ευρωμπάσκετ με ποσοστό 59.1% στα δίποντα και 47% στα τρίποντα!
Οι πέντε αλησμόνητες «εικόνες» μου
-Όπως συνήθως συμβαίνει στις μεγάλες διοργανώσεις, οι Τούρκοι  είχαν συνθέσει ένα τραγούδι το οποίο ακουγόταν νυχθημερόν όχι μονάχα στο γήπεδο, αλλά όπου βάζει ανθρώπου  νους! Ακόμη και τώρα που ήδη έχουν περάσει 12 χρόνια και συν τοις άλλοις έφαγα στη μάπα κι ένα (τουρκικό) Μουντομπάσκετ - το οποίο βεβαίως είχε τον δικό του ύμνο-  βλέπω μπροστά μου τους Τούρκους και ασυναίσθητα μου ‘ρχεται στο μυαλό το περιβόητο  «12 Dev Adam». Οι 12 μεγάλοι άντρες!
-Η Εθνική εγκαινίασε στη συμμετοχή της σε αυτό το Ευρωμπάσκετ με τη νίκη στο θρίλερ της πρεμιέρας επί της (υπερασπιζόμενης τα σκήπτρα του 1999) Ιταλίας. Πέντε δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη ο Μιχάλης Κακιούζης ισοφάρισε με τρίποντο σε 80-80, στη συνέχεια ο Γκρεγκόρ Φούτσκα με 2/2 βολές έκανε το σκορ 80-82 και στην εκπνοή ο Φραγκίσκος Αλβέρτης σημάδεψε διάνα από τη γωνία και πέτυχε ένα τρίποντο (για το τελικό 83-82) το οποίο ο Μπόγκνταν Τάνιεβιτς με ιπποτικό τρόπο χαρακτήρισε ως «κομψοτέχνημα»!
-Τα τρίποντα γενικώς είχαν την τιμητική τους όλες τις μέρες στην Τουρκία, μάλιστα ένα από δαύτα σε συνδυασμό με το διαχρονικό Σαιξπηρικό δίλημμα του μπάσκετ («to foul or not to foul?», βλέπε Γκρεγκ Πόποβιτς και σία) έκρινε τον ημιτελικό ανάμεσα στην Τουρκία και στη Γερμανία. Επτά δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη της κανονικής διάρκειας, ο Νοβίτσκι με μια βολή έδωσε αέρα τριών πόντων στους Γερμανούς, ωστόσο ο (νυν προπονητής της Φινλανδίας) Χένρικ Ντέτμαν δεν έδωσε εντολή για φάουλ, με αποτέλεσμα να πάρει την μπάλα ο Χέντο Τούρκογλου, να μπουμπουνίσει το τρίποντο και να οδηγήσει το ματς στην παράτας, όπου επιβλήθηκαν οι Τούρκοι με 79-78.
-Ο τρίτος κατά σειρά αγώνας της ελληνικής ομάδας στη διοργάνωση εξελίχθηκε σε μια μνημειώδη γρονθοπατινάδα! Η Εθνική νίκησε άνετα τη Βοσνία / Ερζεγοβίνη (101-77), ωστόσο λίγα λεπτά πριν από τη λήξη, άναψαν τα αίματα για ψύλλου πήδημα και η κοκορομαχία του Καλαϊτζή με τον Μριστς εξελίχθηκε σε γενική σύρραξη, που δεν είχε συνέπειες (τιμωρίας), αλλά έκανε άνω κάτω την ελληνική αποστολή προκαλώντας εσωτερικές τριβές.
-Το μπαράζ (για την πρόκριση στην οκτάδα και το ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη η οποία ωστόσο κατέληξε να μοιάζει με τα Κύθηρα που ποτέ δεν θα τα δούμε!) της Εθνικής με τη Γερμανία εξελίχθηκε σε ένα μεγάλο χαρακίρι και ό,τι αυτό συνεπαγόταν. Η ελληνική ομάδα τσάκισε από την αρχή τους Γερμανούς και προηγήθηκε με 44-22, αλλά από εκεί και πέρα άρχισαν τα ζόρια: κουράστηκε ο Παπαλουκάς, έκανε τέταρτο φάουλ ο Φώτση που μάρκαρε τον Νοβίτσκι εκ περιτροπής με τον Ντικούδη, χάθηκε η μάχη των ριμπάουντ (24-41) και η ελληνική άμυνα έγινε έρμαιο των αλλεπάλληλων «αλά Stockton to Malone» pick n’ roll του Πέσιτς και του φόργουορντ των Μάβερικς. Στο τελευταίο λεπτό και μετά το δια χειρός Σιγάλα 74-72, ο Παπαλουκάς έχασε πέντε από τις έξι βολές, που εκτέλεσε και η ελληνική ομάδα αυτοκτόνησε και έμεινε εκτός νυμφώνος. Την επόμενη μέρα βγήκε η «Ελευθεροτυπία» με το καυστικό σχόλιο του Φίλιππου Συρίγου το οποίο είχε ως τίτλο «Ο άνθρωπος που έβλεπε τα τρένα να περνούν» και απέδιδε αποκλειστικά την ευθύνη της αποτυχίας στον προπονητή Κώστα Πετρόπουλο. Ο «Νουρέγιεφ» ήταν για λύπηση και παραιτήθηκε το ίδιο βράδυ, ο Γιώργος Βασιλακόπουλος φέρεται να δηλώνει «μας σκότωσε ο ίδιος ο προπονητής μας», ενώ επιστρέφοντας στην Αθήνα ο Γιώργος Σιγάλας άφησε διάφορα υπονοούμενα με τη δήλωση «μας χαντάκωσαν οι χαρισματικοί»!
Πηγή: gazzetta.gr

Αλαφούζος μπερδεψούρoς!!

Σαν πρόεδρος ομάδας, του ΠΑΟ, με πλατιά λαϊκή βάση, γράφει ο Αποδυτηριάκιας, είναι ικανός να κάνει ανά κατά διά όλο το πρωτάθλημα…
Ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός δικαιολογημένα έχουν υψηλώτερες οικονομικές απαιτήσεις στα τηλεοπτικά δικαιώματα. Έχουν περισσότερο κόσμο. Μπούγιο οι πελάτες.

Διαφορετική η αγοραστική αξία στο brand name π.χ. Λίβερπουλ και Νόργουϊτς. Γιουβέντους και Αταλάντα. Μπάγερν και Βόλφσμπουργκ.

Το κανάλι που αγοράζει το παιχνίδι, τα παιχνίδια π.χ. του ΠΑΟΚ έχει τη σιγουριά μεγαλύτερης τηλεθέασης από το αντίστοιχο προϊόν του Πλατανιά και του Λεβαδειακού.

Ο Αλαφούζος είναι Παναθηναϊκός, δηλαδή η Νο2 ομάδα με τον περισσότερο κόσμο και συμμετέχει σε πρωτάθλημα του οποίου τα κέντρα αποφάσεων δεν έχουν καμμία επικοινωνία μαζύ του. Και ολημερίς και ολoνυχτίς, ο Αλαφούζος είναι στο πώς θα τα φέρει βόλτα. Στον οικονομικό τομέα, βέβαια.

Κανονικά, το λέω 30 χρόνια, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός, οι δύο κοτζαμπάσηδες του εγχώριου ποδοσφαίρου, θα έπρεπε για το καλό όλων, και των μικρών ομάδων, να τα είχαν βρει, αγωνιστικά. Αυτό δεν έχει συμβεί ακόμα.

Ο Αλαφούζος είναι εφοπλιστής αλλά και παιδί της ραδιοτηλεόρασης. Πριν από 25 χρόνια είχε το πρώτο ραδιόφωνο στην Ελλάδα, μετά έφτιαξε και το κανάλι. Από μπάλλα έχει άγρια μεσάνυχτα. Ο άσχετος.

Δεν το χωνεύει ο Αλαφούζος να κουμαντάρει Παναθηναϊκό, να κινδυνεύει να φάει αποδοκιμασίες από τους βάζελους, και ακόμα να είναι στην απ’έξω. Σταθερά στην απέναντι πλευρά, μόνος κόντρα στους άλλους.

Το’πε μια, το’πε δυο, δεν σταμάτησε να το λέει στη σούπερ λίγκα το μαύρο γυαλικό του Παναγόπουλου, του πρώην προέδρου της ΕΡΤ. Εμείς, σαν Παναθηναϊκός, ξεχάστε μας από το 2014. Δεν σας ξέρουμε, δεν μας ξέρετε. Με τη λήξη του συμβολαίου με τη Nova, χαίρετε. Εσείς όλοι για Χίο κι εμείς για Σαντορίνη.

Και σε μουσική υπόκρουση ινδιάνικη παίζει η κόντρα Σκάι και Νόβα. Μήπως μπερδέψει όλο το σύστημα ο Αλαφούζος. Πώς, δηλαδή. Εύκολα.

Πλήγμα για τη Nova, δηλαδή γι’αυτά που παίρνουν οι ΠΑΕ από το συνδρομητικό κανάλι, αν ο Αλαφούζος τακιμιάσει με τους δύο περίεργους του πρωταθλήματος, τον Σαββίδη και τοv Βελή. Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, Απόλλων για ΟΤΕνετ.

Από ποιο πρωτάθλημα, χωρίς ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός, μήπως και κάποια άλλη ομάδα ψήσουνε, θα κονομήσει συνδρομητές η Nova.

Μείωση εσόδων από τον ΟΠΑΠ, μείωση από την τηλεόραση, ποιος θα ταΐζει τις ομάδες, για να παίρνει το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός.

Ποια είναι “η αχίλλειος πτέρνα” του Γιάννη Αλαφούζου, γράφει ο apodytiriakias.gr

Είναι ολοφάνερο ότι από τον Αλαφούζο διαφεύγει μία λεπτομέρεια. Σίγουρα η πιο καθοριστική για εν γένει παρουσία του στον Παναθηναϊκό.

Ό,τι και να κάνει ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού και της Παναθηναϊκής Συμμαχίας, οι βάζελοι ποτέ των ποτών δεν θα το ξεχάσουν. Ποιο; Ποτέ των ποτών δεν θα συμβιβαστούν. Με τι;

Ότι ο Παναθηναϊκός είναι Παναθηναϊκός. Ότι η ομάδα πρέπει να πρωταγωνιστεί, τουλάχιστον στην Ελλάδα. Ότι πρέπει να κατακτά το πρωτάθλημα, αν όχι κάθε χρόνο, τουλάχιστοv στη χειρώτερη, ένα πρωτάθλημα κάθε τρία χρόνια.

Μετά τον Κόκκαλη προέκυψε Μαρινάκης. Αυτό λέγεται κατάρα. Πού θα πάει το έργο; Κι εντάξει, ο αντίπαλος έχει πιάσει τα πόστα, όμως και ο Παναθηναϊκός τη βγάζει με ψευτομάδα.

Αυτή είναι η «αχίλλειος πτέρνα» του Αλαφούζου. Επειδή μέχρι πριν λίγους μήνες, πριν αναλάβει, δεν είχε ιδέα από τη ψυχολογία του ποδοσφαιρικού όχλου, είναι κομματάκι δύσκολο να αντιληφθεί το αυτονόητο.
Όσο λέρα να’ναι οι αντίπαλοι, όσα να τους καταλογίζει, αν ο Παναθηναϊκός δεν φτιάξει ομάδα, δεν αρχίσει να παίρνει στο γήπεδο αυτό που του ανήκει, με την αξία του, όχι μόνον σα διαμαρτυρόμενη κυρά-Σουλτάνα, τότε ο Αλαφούζος θα αποτύχει πανηγυρικά. Θα το σκυλομετανοιώσει που έμπλεξε.


Πηγή: gazzetta.gr

Όταν το «λιοντάρι» γίνεται «κρέας»

Ο Σπύρος Καβαλιεράτος γράφει από την Σλοβενία ότι σε αυτή τη φάση που βρίσκεται το Ευρωμπάσκετ δεν πρέπει να βγάζει κανείς βιαστικά συμπεράσματα. Το Ευρωμπάσκετ δεν κρίνεται ποτέ την πρώτη εβδομάδα, ούτε ένα-δύο αποτελέσματα μπορούν να κρίνουν τη συνολική πορεία... Άλλωστε αν υπάρχει στιγμή που επιτρέπεται η ήττα, είναι στην πρώτη ή στη δεύτερη φάση.
Όσοι βιάστηκαν να βγάλουν συμπεράσματα την Τετάρτη ή την Πέμπτη, κατάλαβαν ότι... σκόνταψαν. Η Γαλλία που έχασε από την Γερμανία, παραμένει το φαβορί για την πρωτιά και λογικά δεν θα κουβαλήσει ήττα στη συνέχεια, αφού η Γερμανία έπεσε στο καναβάτσο από Βέλγιο και Ουκρανία! Είναι, λοιπόν, πολύ πιθανό το στραβοπάτημα να διαγραφεί μια και καλή μέχρι τη Δευτέρα.
Από την άλλη η Σερβία, έμοιαζε με τρένο που δεν θα σταματούσε ποτέ. Νίκησε Λιθουανία και Βοσνία και αμέσως έγινε σύγκριση με την ομάδα του 2009. Αυτομάτως έπεσε πίεση πάνω στους νεαρούς παίκτες του Ιβκοβιτς και ήρθε η πρώτη "σφαλιάρα". Η δε ΠΓΔΜ, αν έχανε έλεγε μάλλον αντίο, πλέον είναι ζωντανή. Οριακά μεν, αλλά ζωντανή. Οσο για τη Σερβία, αν χάσει από τη Λετονία την Κυριακή, τη Δευτέρα παίζει τελικό. Δίχως αυτό να σημαίνει κάτι. Ειδικά με το συγκεκριμένο ρόστερ, που λόγω μικρού μέσου όρου ηλικίας, είναι ικανό για το καλύτερο, αλλά και το χειρότερο.
Ήττα υπέστη και η Ισπανία, που στην προετοιμασία δεν είχε χάσει κανένα παιχνίδι. Το αποτέλεσμα με τη Σλοβενία θα το πάρει μαζί της στη δεύτερη φάση, αλλά μάλλον δεν θα κινδυνέψει.
Είναι σαφές, λοιπόν, ότι και τα φαβορί χάνουν και όλα μπορούν να ανατραπούν σε μια μέρα. Ετσι είναι τα Ευρωμπάσκετ, έτσι είναι πλέον το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Δεν υπάρχει υπερδύναμη, δεν υπάρχουν και εντελώς αδύναμοι κρίκοι. Το μπάσκετ έχει προοδεύσει πάρα πολύ τα τελευταία χρόνια, σε τέτοιο βαθμό που ακόμα και ομάδες όπως η Λετονία, η Γεωργία, η Φινλανδία, να κάνουν αισθητή την παρουσία τους και να απειλούν υπερδυνάμεις.
Από μέρα σε μέρα πολλά μπορούν να αλλάξουν, γι αυτό και χρειάζεται προσοχή και σωστή διαχείριση. Κακές μέρες θα υπάρξουν, η ήττα είναι μέσα στο πρόγραμμα. Όποιος αντέξει στο μαραθώνιο θα βγει νικητής κι αυτό πρέπει να το θυμούνται και οι Ελληνες. Οχι όσοι αποτελούν την Εθνική ομάδα, αυτοί το ξέρουν πολύ καλά, αλλά όσοι έχουν μάθει  να βγάζουν βιαστικά συμπεράσματα, να αποθεώνουν αμέσως μετά από ένα ματς, αλλά στο αμέσως επόμενο να δικάζουν και να καταδικάζουν, ξέροντας πως το κόστος θα είναι μηδενικό. Κάτι σαν τον τύπο που καθόταν πάνω από την Βλαχοπούλου στην ταινία "η Ρένα είναι οσφάιντ". Οι παικταράδες γίνονται εύκολα παλτά, οι ομαδάρες ομαδούλες και τούμπαλιν.
Πηγή: gazzetta.gr

Τιάγκο Σίλβα: «Πάντα ήθελα να παίξω στη Μπαρτσελόνα»

Εξαιρετικά δύσκολη ήταν για τον Τιάγκο Σίλβα η απόφασή του να επιλέξει την Παρί Σεν Ζερμέν αντί για την Μπαρτσελόνα πέρσι το καλοκαίρι.

Τιάγκο Σίλβα: «Πάντα ήθελα να παίξω στη Μπαρτσελόνα»
Ο Βραζιλιάνος αμυντικός παραδέχτηκε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Guardian» πως ονειρευόταν από παιδί να παίξει για τους Καταλανούς. Ωστόσο, απέρριψε αυτή την ευκαιρία για χάρη των Παριζιάνων και τα χρήματα δεν έπαιξαν ασήμαντο ρόλο στην επιλογή του:

«Ήταν πολύ δύσκολο να πεις δύο φορές όχι στην Μπαρτσελόνα, θαύμαζα αυτή την ομάδα από μικρός και πάντα ευχόμουν να αγωνιστώ με τη φανέλα της. Όμως η ζωή είναι γεμάτη δύσκολες αποφάσεις που πολλές φορές μπορεί να πάνε κόντρα στα όνειρά σου.
Πολλοί λένε ότι σκεφτόμουν μόνο τα χρήματα, αλλά ξεχνάνε ότι κι εμείς έχουμε οικογένειες να θρέψουμε. Γιατί να δεχτώ να βγάλω λιγότερα λεφτά; Γιατί θα πρέπει οι ποδοσφαιριστές να θυσιάζουν πάντα τον εαυτό τους;» δήλωσε λίγο… μελοδραματικά ο Τιάγκο Σίλβα ο οποίος πάντως έκανε μια αναφορά και στο αγωνιστικό «πρότζεκτ» της Παρί: «Η ομάδα μου πρόσφερε μια νέα πρόκληση και βαδίζουμε στο σωστό δρόμο».Πηγή: sport-fm.gr

Μπέιλ: «Δεν ήταν κίνητρο μόνο το Champions League»

Ακόμα κι αν η Τότεναμ είχε εξασφαλίσει ένα εισιτήριο για το Champions League, δεν θα ήταν αρκετό για να κρατήσει τον Γκάρεθ Μπέιλ.

Μπέιλ: «Δεν ήταν κίνητρο μόνο το Champions League»
Ο Γκάρεθ Μπέιλ ανήκει εδώ και μερικές μέρες στη «βασίλισσα», πραγματοποιώντας την ακριβότερη μεταγραφή του καλοκαιριού.

Ακόμα, βέβαια, δεν είναι σίγουρο αν είναι και η ακριβότερη της ιστορίας, αφού οι Άγγλοι από την πλευράς του δηλώνουν ότι το ποσό της μετακίνησης του παίκτη στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» έφτασε στα 100 εκατ. ευρώ, ενώ οι Ισπανοί μιλούν για 91 εκατομμύρια.

Πολλοί πίστευαν πως η συμμετοχή της Ρεάλ Μαδρίτης στο Champions League ήταν το μεγαλύτερο κίνητρο για να πάρει την απόφαση ο Γκάρεθ Μπέιλ να πάει στην Ισπανία, όμως φαίνεται πως ο Ουαλός ήθελε ούτως ή άλλως να ανοίξει νέο κεφάλαιο στην καριέρα του.

«Θέλω να παίζω στο Champions League, αλλά και να διεκδικώ τρόπαια. Η Ρεάλ είναι ομάδα που διεκδικεί τον τίτλο σε κάθε διοργάνωση που συμμετέχει και αυτό θέλω να κάνω κι εγώ. Να διεκδικώ τρόπαια και να πανηγυρίζω επιτυχίες. Η ευκαιρία να παίξεις στη Ρεάλ σαν επαγγελματίας ποδοσφαιριστής έρχεται μια φορά στη ζωή σου και πρέπει να την εκμεταλλευτείς όταν έρθει. Αν δεν έκανα τώρα τη μεταγραφή, θα το μετάνιωνα σε όλη μου τη ζωή» δήλωσε ο παίκτης.
Πηγή: sport-fm.gr

Nτε Ρόσι: «Αρνήθηκα τη Ρόμα»

Στην αποκάλυψη πως στην αρχή της καριέρας του είχε απορρίψει τη Ρόμα προχώρησε ο Ντανιέλε Ντε Ρόσι.

Nτε Ρόσι: «Αρνήθηκα τη Ρόμα»
Ο 30χρονος Ιταλός μπορεί να είναι ένας από τους εμβληματικότερους ποδοσφαιριστές των «τζιαλορόσι», όμως στην αρχή της σταδιοδρομίας του κάθε άλλο παρά πρόθυμος να ενταχθεί στην ομάδα ήταν, όπως δήλωσε σε συνέντευξη του στην ιστοσελίδα της UEFA.

Για την ακρίβεια, στην… πολύ αρχή της καριέρας του , καθώς η Ρόμα ήθελε να τον προσθέσει στο δυναμικό της, στα 9 του μόλις χρόνια. Ο ίδιος, ο πιτσιρικάς τότε, ποδοσφαιριστής ήταν αρνητικός:

«Δεν ήθελα να πάω γιατί ήμουν πάρα πολύ χαρούμενος με τους φίλους μου στην πρώτη μου ομάδα, την Όστια Μάρε. Πήγα όμως όταν ήμουν 11-12. Θυμάμαι ακόμα με συναισθηματισμό την πρώτη μου μέρα στη Ρόμα. Η διαφορά μεταξύ αυτού του κλαμπ, με όλες τις ανέσεις που παρείχε και της πρώην ομάδας μου ήταν συγκλονιστική. Σαν να μπαίνεις σε άλλο ποδοσφαιρικό κόσμο».Πηγή: sport-fm.gr

Επίσημη ανακοίνωση της Μπαρτσελόνα για Αμπιντάλ!!

Σε επίσημη τοποθέτηση για τα σχόλια του Ερίκ Αμπιντάλ, αναφορικά με τα χρήματα που λάμβανε από την Μπαρτσελόνα όσο καιρό βρισκόταν εκτός ομάδας λόγω του καρκίνου, προχώρησε ο σύλλογος.

Επίσημη ανακοίνωση της Μπαρτσελόνα για Αμπιντάλ
Μετά τις δηλώσεις εκπροσώπων της ομάδας στην «AS», η Μπαρτσελόνα εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση για το θέμα που δημιουργήθηκε έπειτα από δηλώσεις του Ερίκ Αμπιντάλ, κατά τις οποίες ο Γάλλος ισχυρίστηκε πως δεν πληρωνόταν κανονικά όσο διάστημα πάλευε με τον καρκίνο.

Έτσι, οι Καταλανοί θέλοντας να δώσουν εξηγήσεις, έκαναν γνωστές κάποιες από τις παραμέτρους του συμβολαίου του αμυντικού της Μονακό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Μετά τις δηλώσεις του Ερίκ Αμπιντάλ στην εφημερίδα Equipe, η Μπαρτσελόνα επικοινώνησε με τον παίκτη και τον ατζέντη του με σκοπό να ξεκαθαρίσει τη σύγχυση που δημιουργήθηκε με τη φράση «Ο σύλλογος δε με πλήρωνε τους μήνες που ήμουν άρρωστος». Η Μπαρτσελόνα θέλει να ξεκαθαρίσει τα ακόλουθα:

- Και οι δύο πλευρές επιβεβαιώνουν ότι ο σύλλογος τήρησε τις υποχρεώσεις που είχαν οριστεί στο συμβόλαιο του ποδοσφαιριστή.

- Τον Ιανουάριο του 2012, έστω και αν ο ποδοσφαιριστής υποτροπίασε και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση μεταμόσχευσης ύπατος δύο μήνες αργότερα, η Μπαρτσελόνα προσέφερε επέκταση και νέο συμβόλαιο στον Αμπιντάλ, το οποίο συμπεριελάμβανε σημαντικό μπόνους για την ανανέωση. Η επέκταση υπεγράφη.

-Τον Μάρτιο του 2012, όταν η ασθένεια του Αμπιντάλ επανεμφανίστηκε, ο σύλλογος δεν προχώρησε σε οψιόν που είχε υπογραφεί για ακύρωση συμβολαίου. Με αμοιβαία συμφωνία, η Μπαρτσελόνα και ο παίκτης ανέβαλαν το συμβόλαιό του μέχρι να ξεκαθαριστεί εάν θα ήταν σε θέση να αγωνιστεί και πάλι. Αυτό το διάστημα ο Αμπιντάλ εξακολουθούσε να παίρνει τον μηνιαίο μισθό που είχε συμφωνηθεί και μετά την επιστροφή του στην πρώτη ομάδα έλαβε το αναλογικό ποσό του συμβολαίου του.

- Τον Ιούνιο του 2013, όταν το συμβόλαιό του ήταν κοντά σε ολοκλήρωση, οι δύο πλευρές έλυσαν τη συνεργασία τους.

Κλόζε: «Είναι αστείο να με συγκρίνουν με τον Μίλερ»

Αστεία χαρακτήρισε τη σύγκριση του με τον Γκερτ Μίλερ ο Μίροσλαβ Κλόζε, αφού ισοφάρισε το ρεκόρ τερμάτων του με την εθνική Γερμανίας.

Κλόζε: «Είναι αστείο να με συγκρίνουν με τον Μίλερ»
Το βράδυ της Παρασκευής ανήκε στον Μίροσλαβ Κλόζε.

Ο Γερμανός σκόραρε το πρώτο από τα τρία τέρματα της εθνικής του ομάδας κόντρα στην Αυστρία (3-0) και έφτασε τα 68 πιάνοντας τον Γκερτ Μίλερ στην κορυφή της σχετικής λίστας.

Μετά τη λήξη του παιχνιδιού, ο Κλόζε ανέφερε: «Σημαίνει πάρα πολλά για μένα, αλλά δεν θέλω να με συγκρίνετε με τον Γκερντ. Είναι αστείο να βάζετε το όνομά μου δίπλα στο δικό του. Μετά από όσα έχει κάνει δεν θα έπρεπε να τον συγκρίνουμε με κανέναν. Ο αριθμός των αγώνων που έπαιξε και οι φορές που σκόραρε είναι μοναδικός». Πηγή: sport-fm.gr

Δύο ΝΒΑερ, καλύτεροι του ενός!!

Με τους Τέιλορ και Γερέμπκο να οργιάζουν και τον Σβεντ να δείχνει μόνος η Σουηδία συνέτριψε με 81-62 την απογοητευτική Ρωσία.

Δύο ΝΒΑερ, καλύτεροι του ενός
Η Σουηδία πήρε με εμφατικό τρόπο την πρώτη της νίκη στο Ευρωμπάσκετ νικώντας με 81-62 τη Ρωσία. Οι δύο ΝΒΑερ της ομάδας, Τζέφερι Τέιλορ και Γιόνας Γερέμπκο ήταν ασταμάτητοι με 25 και 22 πόντους αντίστοιχα, ενώ ο Αλεξέι Σβεντ έμοιαζε να παλεύει μόνος του με 15 πόντους για τη Ρωσία, που αποχαιρετά τη διοργάνωση.

Οι δύο ομάδες μπήκαν γνωρίζοντας πως το συγκεκριμένο ματς αποτελούσε τη μεγαλύτερη ευκαιρία τους για να πάρουν (τουλάχιστον) μία νίκη στη διοργάνωση. Και παρότι η Ρωσία είχε το πλεονέκτημα στα χαρτιά, στην πράξη η Σουηδία εμφανίστηκε πιο αποφασισμένη. Με οδηγούς-όπως πάντα-τους Τέιλορ και Γερέμπκο προηγήθηκε νωρίς (4-13) και παρότι οι παίκτες του Βασίλι Καράσεφ με ηγέτη τον Σβεντ αντέδρασαν (23-20) οι Βόρειοι ανέκτησαν τα ηνία του ματς. Με ένα επί μέρους σκορ 16-3 στο τρίτο δεκάλεπτο ξέφυγαν με +12 (38-50). Τα τρίποντα του Μόνια κράτησαν ζωντανή τη Ρωσία (44-50), αλλά μόνο για λίγο. Οι Σουηδοί όχι απλώς υπερασπίστηκαν το προβάδισμά τους, αλλά το διεύρυναν φτάνοντας και στο +23 λίγο πριν το τέλος.

Δεκάλεπτα: 15-18, 29-34, 45-52, 62-81.

Ρωσία: Καράσεφ, Σοκόλοφ 4, Βάλιεφ 1, Φριτζόν 9, Βορόνοφ 2, Κουλάγκιν 2, Σβεντ 15, Αντόνοφ 13, Μόνια 8, Χβοστόφ 2, Πονκρασόφ 6.

Σουηδία: Χάκανσον 4, Σκιόλντεμπραντ, Κίελμπομ 4, Πίτα, Τ. Μασάμπα, Γκραντ 11, Γερέμπκο 22, Μπ. Μασάμπα 2, Ρας 4, Τέιλορ 25, Β. Γκάντεφορς 9.

Διαιτητές: Σέμες (Ισραήλ), Κοκαΐνις (Λετονία), Ντραγκόγιεβιτς (Μαυροβούνιο).Πηγή: sport-fm.gr

Εξελίξεις με Μάντλουνγκ!!

Τα χρονικά περιθώρια στενεύουν επικίνδυνα στον ΠΑΟΚ για την υπόθεση απόκτησης σέντερ μπακ και γι’αυτό το λόγο παραμένει «ζεστό» το ενδιαφέρον για την περίπτωση του Αλεξάντερ Μάντλουνγκ.

Εξελίξεις με Μάντλουνγκ
Οριστικές εξελίξεις αναμένονται στην υπόθεση απόκτησης σέντερ μπακ στον ΠΑΟΚ τις επόμενες μέρες. Στον «δικέφαλο του Βορρά» μετά το τέλος των «κανονικών» μεταγραφών εξετάζουν την αγορά και για περιπτώσεις ελεύθερων. Μία από αυτές που παραμένει ψηλά στις λίστες των ανθρώπων της ομάδας είναι ο Αλεξάντερ Μάντλουνγκ.

Ο υψηλόσωμος κεντρικός αμυντικός αποδεσμεύτηκε στο ξεκίνημα του καλοκαιριού από τη Βόλφσμπουργκ καθώς δεν υπολογιζόταν από τον προπονητή του. Μέχρι στιγμής ο Γερμανός στόπερ δεν έχει καταφέρει να βρει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του κάτι που εν μέρει δείχνει πως «βολεύει» τον ΠΑΟΚ.

Το κασέ του 31χρονου εκτιμάται πως ανέρχεται κοντά στο 1εκατ. ευρώ ετησίως, ωστόσο, με τον κίνδυνο να μην καταφέρει να βρει ομάδα μέχρι τις 13 Σεπτεμβρίου δεν αποκλείεται να «πέσει» ακόμη και κοντά στις 400.000 ευρώ (ποσό που υπολογίζουν στη Θεσσαλονίκη).

Πάντως, παρά την εξαιρετική άποψη του Χουμπ Στέφενς, που τον ανέδειξε από τις ακαδημίες της Χέρτα το 2002, υπάρχει διστακτικότητα για την αγωνιστική ετοιμότητα του Μάντλουνγκ λόγω της πολύμηνης αγωνιστικής του απραξίας. Πηγή: sport-fm.gr

Βλέπει Πάντιτς ο Άρης!!

Ο Μίλινκο Πάντιτς φαίνεται να είναι ένας εκ των υποψηφίων για την τεχνική ηγεσία του Άρη και μάλιστα, αυτός που συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες.

Βλέπει Πάντιτς ο Άρης!
Ο Μίλινκο Πάντιτς φαίνεται να είναι ένας εκ των υποψηφίων για την τεχνική ηγεσία του Άρη.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες από την Θεσσαλονίκη ο Σέρβος τεχνικός είναι αυτός που ξεχωρίζει και συγκεντρώνει περισσότερες πιθανότητες.

Ο Πάντιτς έχει συζητήσεις με τους εκπροσώπους της ομάδας της Θεσσαλονίκης οι οποίες είναι αρκετά προχωρημένες.

Υπάρχει μια διαφορά στο οικονομικό, η οποία μπορεί να τακτοποιηθεί και υπάρξει οριστικήξ συμφωνία.

Αυτή την χρονική στιγμή δεν εργάζεται και θέλει να κάνει μια νέα αρχή στην καριέρα του, από την Ελλάδα την οποία και γνωρίζει αρκετά καλά.

Εξελίξεις, βάσει των όσων υποστηρίζουν στην ΠΑΕ, ίσως να υπάρξουν και σήμερα καθώς υπάρχει πρόθεση να τελειώσει σύντομα το θέμα. Πηγή: sport-fm.gr

Λόρενς: «Αντίπαλός μας ο Ολυμπιακός»

Προτεραιότητα του ΠΑΟΚ είναι να προετοιμάζονται σωστά για τα παιχνίδια εξέφρασε ο Λίαμ Λόρενς.

Λόρενς: «Αντίπαλός μας ο Ολυμπιακός»
Στους στόχους του ΠΑΟΚ στις εγχώριες, αλλά και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις αναφέρθηκε ο Λίαμ Λόρενς.

Ο Ιρλανδός μεσοεπιθετικός του «Δικέφαλου του βορρά» τόνισε πως μπροστά τους έχουν να δώσουν σημαντικές μάχες στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας, στο οποίο χαρακτήρισε τον Ολυμπιακό ως τον κύριο αντίπαλό τους.

Όσον αφορά στη συμμετοχή του ΠΑΟΚ στο Europa League ο Λόρενς δήλωσε πως πρέπει να εκμεταλλευτούν τον καλό όμιλο τους στην πράξη και να διεκδικούν τη νίκη σε κάθε παιχνίδι.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην εφημερίδα «Σπορ του βορρά»:

Για την πορεία της ομάδας και τους στόχους:
«Είμαστε ακόμη στην αρχή, έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας. Συμμετέχουμε σε τρεις διοργανώσεις και έχουμε στόχους τους οποίους μπορούμε να πετύχουμε. Η αλήθεια είναι πως μας περιμένουν σημαντικές «μάχες» έως το τέλος του πρωταθλήματος. Δεν πρόκειται να βιαστούμε όμως. Βασική μας προτεραιότητα είναι να βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και να προετοιμαζόμαστε για να είμαστε έτοιμοι και να διεκδικούμε τη νίκη. Στο πρωτάθλημα είναι φανερό πως αντίπαλός μας είναι ο Ολυμπιακός».

Για το τι χρειάζεται ο ΠΑΟΚ για να πετύχει τους στόχους του:
«Για να πετύχουμε όμως τους στόχους μας, πρέπει να κερδίζουμε σε κάθε παιχνίδι. Και να προετοιμαζόμαστε για κάθε αγώνα ξεχωριστά. Δεν πρέπει να την πατήσουμε όπως στο Αγρίνιο με αντίπαλο τον Παναιτωλικό. Η διακοπή θα μας βοηθήσει. Ακολουθεί το ματς με τη Βέροια και πρέπει να παρουσιαστούμε αποφασισμένοι για την νίκη. Πέρυσι στο ίδιο γήπεδο είχαμε αναδειχθεί ισόπαλοι. Φέτος πρέπει να κερδίσουμε».

Για τα ευρωπαϊκά ματς:
«Χρειάζεται προσοχή σε κάθε παιχνίδι. Είμαστε σε καλύτερο όμιλο, αλλά αυτό πρέπει να το αποδείξουμε στην πράξη. Και για τα ευρωπαϊκά παιχνίδια διατηρούμε την ίδια φιλοσοφία. Θα προετοιμαζόμαστε για κάθε παιχνίδι ξεχωριστά για να διεκδικούμε τη νίκη και την πρωτιά στον όμιλο. Αυτό που προέχει είναι να έχουμε τους οπαδούς στο πλευρό μας και να διεκδικούμε τους βαθμούς της νίκης σε κάθε παιχνίδι».

«Μπράβο Έργκους, είσαι είδωλο στην Αλβανία»

«Μπράβο Έργκους, είσαι είδωλο στην Αλβανία» Ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας της Αλβανίας μέσω του προφίλ του στο facebook σχολίασε τη φωτογραφία του Κάτσε με την μπλούζα του UCK.



Ο Λορίκ Τσάνα ανήρτησε την… περιβόητη φωτογραφία γράφοντας για αυτή, απευθυνόμενος στον ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ.

«Μπράβο Έργκους, η Αλβανία σε υποστηρίζει και είσαι ένα είδωλο πλέον».

Πρόκειται για τη δεύτερη θετική αντίδραση από μέλος της Εθνικής ομάδας της Αλβανίας για τον Κάτσε.Πηγή: sport-fm.gr

Νωρίς ακόμη για τον Στοχ!!

Αρκετά νωρίς είναι ακόμη για να ξεκαθαρίσει η παραμονή του Στοχ φέρονται να υποστηρίζουν άτομα από τον ΠΑΟΚ.

Νωρίς ακόμη για τον Στοχ
Ο Στοχ έχει ικανοποιήσει αρκετά με τις εμφανίσεις του με τη φανέλα του ΠΑΟΚ μέχρι τώρα, και όλοι στη Θεσσαλονίκη –είναι η αλήθεια- ότι έχουν αρχίσει να σκέφτονται σοβαρά το ενδεχόμενο παραμονής του.

Ωστόσο, άτομα από τον Δικέφαλο του Βορρά φέρονται να επισημαίνουν ότι είναι ακόμη νωρίς για να ληφθεί μια απόφαση για την παραμονή του Στοχ στην ομάδα.

Αυτή τη στιγμή, οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ επιθυμούν να κερδίσουν όσο το δυνατό περισσότερα από την παρουσία του παίκτη στον αγωνιστικό χώρο.

Μετά από ένα εύλογο χρονικό διάστημα σκοπεύουν οι άνθρωποι της ομάδας να αρχίσουν τις ενέργειες για να ξεκαθαρίσει το μέλλον του.

Η τρέχουσα συμφωνία του δανεισμού του Στοχ από τη Φενέρμπαχτσε ορίζει πως ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να καταβάλει περίπου πέντε εκατομμύρια ευρώ για να μπορέσει να κάνει δικό του, τον Σλοβάκο άσο όπως αναφέρουν δημοσιεύματα στην Τουρκία. Πηγή: sport-fm.gr

Αποφασίζει για τον νέο προπονητή!!

Εκτός απροόπτου σήμερα αναμένεται να ληφθεί η απόφαση για το ποιος θα είναι ο νέος προπονητής του Άρη.

Αποφασίζει για τον νέο προπονητή
Μετά το ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις με τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ, οι άνθρωποι του Άρη είναι αποφασισμένοι να τελειώσουν το θέμα του νέου προπονητή άμεσα.

Πρόθεση του Δημήτρη Ηλιάδη είναι ο νέος τεχνικός της ομάδας να την παρακολουθήσει στο αυριανό φιλικό παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Βόλου έτσι ώστε να βγάλει κρίσιμα συμπεράσματα από την ομάδα και να αρχίσει τη δουλειά, γιατί έχει χαθεί κρίσιμος χρόνος.

Αυτή την στιγμή υπάρχουν 4-5 υποψήφιοι τεχνικοί για τον πάγκο, από τους οποίους και θα προκύψει ο αντικαταστάτης του Χατζινικολάου.

Ένας από αυτούς είναι και ο Ράντομιρ Άντιτς. Έχει ήδη γίνει διερευνητική κρούση στον Σέρβο τεχνικό και εκείνος δεν αρνήθηκε να αποχωρήσει από την κινεζική, Σαντόνγκ Λουνέγκ.

Δεν έδειξε να προβληματίζεται για να λίγα χρήματα τα οποία μπορεί να πάρει από τον Άρη αλλά είχε σαφείς προβληματισμούς για το ρόστερ και το γεγονός ότι δεν μπορούν να γίνει κάποια απόκτηση ποδοσφαιριστή σε θέσεις που πονάει η ομάδα. Πηγή: sport-fm.gr

Έφαγε τη «σφαλιάρα» και… ίσιωσε!!

Η ήττα από τη Σλοβενία… ξύπνησε τους Ισπανούς οι οποίοι χωρίς να ζοριστούν επικράτησαν της Τσεχίας με 60-39, για την τρίτη αγωνιστική του Γ΄ ομίλου του Ευρωμπάσκετ.

Έφαγε τη «σφαλιάρα» και… ίσιωσε
Η απρόσμενη ήττα της Ισπανίας από τη Σλοβενία έδειξε πως έκανε καλό στους Ίβηρες οι οποίοι επικράτησαν εύκολα της Τσεχίας με 60-39, για την αγωνιστική του Γ΄ ομίλου του Ευρωμπάσκετ.

Οι «φούριας ρόχας» αν και δεν παρουσίασαν στο παρκέ τον καλύτερό τους εαυτό έφτασαν εύκολα στη νίκη και ευελπιστούν, έχοντας φτάσει στις δύο νίκες σε στραβοπάτημα των Σλοβένων, ώστε να έχουν ελπίδες για την κατάκτηση της πρώτης θέσης του ομίλου.

Φερνάντεθ και Ρούμπιο οι κορυφαίοι των νικητών.

Επόμενη αντίπαλος των Ισπανών η Πολωνία την Κυριακή στις 15:30, ενώ την ίδια μέρα στις 18:45 οι Τσέχοι θα αντιμετωπίσουν τους Κροάτες.

Το ματς



Οι Ισπανοί έδειξαν από την αρχή τις προθέσεις του να «καθαρίσουν» το ματς. Έτσι εστιάζοντας στην άμυνα κατάφεραν να ολοκληρώσουν το πρώτο δεκάλεπτο στο +11 (20-9). Στην δεύτερη περίοδο όμως οι «φούριας ρόχας» ατόνησαν, δέχθηκαν σερί 9-0 και επέτρεψαν στους Τσέχους να μειώσουν στο καλάθι (20-18). Κάπου εκεί αφυπνίστηκαν, απάντησαν με επιμέρους 13-7 και έφτασαν στο ημίχρονο με προβάδισμα οκτώ πόντων, 33-25.

Κακό ξεκίνημα στο δεύτερο μέρος και από τις δύο ομάδες που έμειναν άποντες για 3’35’’. Οι παίκτες του Ορένγκα πάντως στη συνέχεια κατάφεραν να ξεφύγουν με 12 (42-30) και να ολοκληρώσουν την τρίτη περίοδο με +10 (47-37). Σκοράροντας μόλις δύο πόντους στο τελευταίο δεκάλεπτο, οι Τσέχοι δεν είχαν καμία ελπίδα με την Ισπανία να φτάνει εύκολα στο τελικό 60-39.

Τα δεκάλεπτα: 18-7, 33-25, 47-37, 60-39

Ισπανία (Χουάν Αντόνιο Ορένγκα): Ρούμπιο 10, Ροντρίγκεθ 5, Γιούλ 8, Σαν Εμετέριο 4, Καλντερόν 3, Μουμπρού 2, Κλαβέρ 6 (6 ριμπάουντ), Γκάμπριελ 2, Αγκριλάρ, Ρέι 4, Γκασόλ 2 (10 ριμπάουντ), Φερνάντεθ 14 (8 ριμπάουντ)

Τσεχία (Πάβελ Μπουντίνσκι): Βέσελι 7 (14 ριμπάουντ), Πούμπρλα 7, Κούντλατσεκ, Βελς 4, Σατοράνσκι 5, Γιέλινεκ, Μπάρτον 5 (12 ριμπάουντ), Χρούμπαν 2, Μπέντα 6, Χούσκα 3, Μπάλβιν, ΣβρντλικΠηγή: sport-fm.gr

Παπανικολάου: «Να σταματήσουμε τον ενθουσιασμό της Ιταλίας»

Ο Δημήτρης Παπανικολάου, συνεργάτης του Αντρέα Τρινκιέρι, ανέλυσε την… επόμενη αντίπαλο της Εθνικής, Ιταλία.

Παπανικολάου: «Να σταματήσουμε τον ενθουσιασμό της Ιταλίας»
Το σκάουτινγκ της Εθνικής βλέπει μπροστά. Ενώ, λοιπόν, υπάρχει μπροστά μας το αποψινό ματς με την Τουρκία, το τεχνικό τιμ είναι ήδη διαβασμένο για τους αντιπάλους που ακολουθούν, ξεκινώντας από την Ιταλία και την αυριανή αναμέτρηση μαζί της για τον τέταρτο όμιλο.

«Είναι ένας ιδιαίτερος αντίπαλος για αρκετούς λόγους η Ιταλία. Ο σημαντικότερος είναι ότι πρόκειται για την ομάδα που παίζει με τον μεγαλύτερο ενθουσιασμό αυτή τη στιγμή στο Ευρωμπάσκετ», δήλωσε ο Δημήτρης Παπανικολάου, εκ των συνεργατών του Αντρέα Τρινκιέρι.

«Είναι σαν να παίζει εντός έδρας, με πάρα πολύ κόσμο δίπλα της στο γήπεδο, αφού η Ιταλία απέχει ελάχιστα από το Κόπερ. Εκτός από την περίπτωση που ο Κουζίν βρίσκεται στην πεντάδα, χρησιμοποιεί χαμηλά σχήματα. Δεν έχουν post up παιχνίδι και ψηλά κορμιά κι αυτό προσπαθούν να το αντισταθμίσουν με τον ενθουσιασμό, με πάρα πολλά τρίποντα, ελεύθερο παιχνίδι. Έχουμε πολύ καλή ψυχολογία και αυτό είναι το πρώτο που θα πρέπει να σταματήσουμε. Δεν είναι ομάδα που θα επικεντρωθείς σε έναν παίκτη ή σε δύο. Παίζουν ως ομάδα, αποπνέουν υγεία, έρχονται χωρίς άγχος και με τεράστια αυτοπεποίθηση. Από την πλευρά μας απαιτείται να έχουμε το μυαλό μας 40 λεπτά στο γήπεδο, για να φτάσουμε στη νίκη που είναι πάντα ο στόχος μας», πρόσθεσε.

Τον έστειλαν… σπίτι του!!

Εκτός της εθνικής ομάδας του Μαυροβουνίου τέθηκε ο Βλάντιμιρ Ντάσιτς λόγω πειθαρχικού παραπτώματος.

Τον έστειλαν… σπίτι του
Στο… σπίτι του αποφάσισε να στείλει ο ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής ομάδας του Μαυροβουνίου Λούκα Παβίτσεβιτς, τον Βλάντιμιρ Ντάσιτς.

Ο 25χρονος φόργουορντ υπέπεσε σε πειθαρχικό παράπτωμα και τέθηκε εκτός Ευρωμπάσκετ με τον ίδιο πάντως να σχολιάζει πως δεν του άξιζε η συγκεκριμένη τιμωρία.

Από την πλευρά του ο Παβίτσεβιτς δεν θέλησε να πει τίποτα για την απόφαση του.Πηγή: sport-fm.gr

Δεν σταματά τον Μπουρούση ο πυρετός!!

Ο Γιάννης Μπουρούσης ανέβασε λίγο πυρετό, αλλά προπονήθηκε κανονικά το μεσημέρι με την Εθνική και θα είναι παρών στο αποψινό ματς της Εθνικής με την Τουρκία.

Δεν σταματά τον Μπουρούση ο πυρετός
Κάποιος μας μάτιασε... Έτσι μετά τον Βασίλη Σπανούλη, που ταλαιπωρείται από διάστρεμμα και δύσκολα θα αγωνιστεί απόψε απέναντι στην Τουρκία (22:00) προέκυψε πρόβλημα με τον Γιάννη Μπουρούση.

Ο Καρδιτσιώτης σέντερ ένιωσε αδιαθεσία, ανέβασε λίγο πυρετό, αλλά το ιατρικό τιμ του χορήγησε αντιπυρετικά και ένιωσε καλύτερα. Μάλιστα συμμετείχε σε όλο το πρόγραμμα προπόνησης που έγινε το μεσημέρι στο Κόπερ και δεν τίθεται θέμα απουσίας του από το αποψινό ματς.

Η παρουσία του είναι απαραίτητη λόγω των ψηλών που διαθέτουν οι Τούρκοι και ο Αντρέα Τρινκιέρι έχει προαναγγείλει πως θα έχει πολύ χρόνο συμμετοχής. Πηγή: sport-fm.gr

Πρέλτζιτς: «Τελευταία μας ευκαιρία με Ελλάδα»

Ο Εμίρ Πρέλτζιτς και ο Ογκούς Σαβάς έδωσαν το στίγμα τους εν όψει του «τελικού» της Τουρκίας με την Ελλάδα.

Πρέλτζιτς: «Τελευταία μας ευκαιρία με Ελλάδα»
Πλήρη επίγνωση της δυσχερέστατης θέσης στην οποία βρίσκεται η Τουρκία έχουν ο Εμίρ Πρέλτζιτς και ο Ογκούς Σαβάς, όπως φάνηκε από όσα δήλωσαν στην πρωινή προπόνηση της ομάδας τους, εν όψει του αποψινού αγώνα με την Ελλάδα.

«Το ματς με την Ελλάδα είναι για μας η τελευταία μας ευκαιρία. Πρέπει να κάνουμε ένα πολύ καλό παιχνίδι και να παλέψουμε για τη νίκη. Η ελληνική ομάδα έχει πολύ καλούς παίκτες και μια ποιοτική ομάδα. Όμως κι εμείς έχουμε μεγάλες δυνατότητες και πρέπει να τις δείξουμε», δήλωσε ο 26χρονος γκαρντ/φόργουορντ.

Ο σέντερ της τουρκικής ομάδας, τόνισε: «Υπάρχουν ακόμη πιθανότητες πρόκρισης και πρέπει να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να κερδίσουμε. Δεν έχουμε άλλη επιλογή».Πηγή: sport-fm.gr

Ποια Ελλάδα; Οι Ολυμπιακοί Αγώνες!

Ο τουρκικός Τύπος έχει στραμμένη αλλού την προσοχή του απόψε κι όχι στον αγώνα της εθνικής ομάδας της χώρας με την Ελλάδα στο Ευρωμπάσκετ.

Ποια Ελλάδα; Οι Ολυμπιακοί Αγώνες!
Λιγοστό ως καθόλου χώρο αφιερώνουν οι τουρκικές εφημερίδες στα σημερινά τους πρωτοσέλιδα για τον αποψινό (ζωής ή θανάτου) αγώνα της εθνικής ομάδας της χώρας με την Ελλάδα στο Ευρωμπάσκετ.

Αυτό δεν οφείλεται μόνο στην κακή πορεία των «δώδεκα γιγάντων» (όπως αποκαλούν την ομάδα τους οι γείτονες) στη διοργάνωση, όσο στο γεγονός ότι απόψε-σχεδόν ταυτόχρονα με τη διεξαγωγή του ματς-θα ανακοινωθεί από τη ΔΟΕ η χώρα που θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 και η Κωνσταντινούπολη διεκδικεί το χρίσμα μαζί με τη Μαδρίτη και το Τόκιο.Πηγή: sport-fm.gr

Σιγάλας: «Μεγάλη η απώλεια του Σπανούλη»

Σιγάλας: «Μεγάλη η απώλεια του Σπανούλη» Σημαντική χαρακτήρισε την απώλεια του Βασίλη Σπανούλη από το σημερινό ματς με την Τουρκία ο Γιώργος Σιγάλας, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.


Διαβάστε αναλυτικά όσα είπε ο Γιώργος Σιγάλας στον Νίκο Ζέρβα:

«Αν πάρουμε σαν δείγμα της Εθνικής το τελευταίο παιχνίδι με την Ρωσία, γιατί με την Σουηδία υπήρχε μεγάλη διαφορά δυναμικότητας, υπήρχε θέμα με το rotation της άμυνας. Εκεί δημιουργήθηκε το πρόβλημα. Δεν μπορούσαμε να βγούμε μπροστά από τον παίκτη. Πιστεύω όμως πως ο Τρινκιέρι το έχει δουλέψει και η εικόνα της Εθνικής θα βελτιωθεί. Υπάρχει μια σχετική δυσκολία και ίσως με πιο ψηλή ομάδα να υπάρξει μεγαλύτερο πρόβλημα. Το ίδιο πράγμα αντιμετωπίσαμε και στην ζώνη. Θεωρώ πως παρασυρόμαστε από το καλό της επιθετικό πρόσωπο και έτσι υπάρχει μια ολιγωρία στην άμυνα»

Για το πώς βλέπει το σημερινό ματς κόντρα στην Τουρκία: «Με την Τουρκία είναι δύσκολο ματς. Μπορεί οι Τούρκοι να μην έχουν δείξει ως ομάδα αλλά έχουν μονάδες. Κάπου λειτουργεί και ο εγωισμός του παίκτη. Αν θέλουν να μαζευτούν λίγο και να αποδείξουν κάτι έστω και την τελευταία στιγμή είναι η κατάλληλη ώρα. Σίγουρα, η απώλεια του Σπανούλη είναι μεγάλη. Ο Βασίλης ξελασπώνει την ομάδα, είναι ο αρχηγός μέσα στο γήπεδο. Γενικά, όμως είναι καλό πως έχουμε επιλογές. Βέβαια, εδώ είναι που λέγαμε πριν το Ευρωμπάσκετ γιατί πήρε 4 γκαρντ αλλά είναι μια καλή ευκαιρία για το πώς πρέπει να αντιμετωπίζουμε τέτοια προβλήματα».

Για το ποιες ομάδες έχει ξεχωρίσει: «Μέχρι στιγμής υπάρχουν πολλές εκπλήξεις. Η Φινλανδία έχει δείξει πως ξέρει να παίζει μπάσκετ και δεν το περίμενα να παίξει τόσο καλά. Περιμένω να δω τι θα κάνουν και οι Γάλλοι και οι Ισπανοί που δεν έχουν παίξει ιδιαίτερα καλά».

Οι «βόμβες» του Σπανούλη και ο εφιάλτης της Άγκυρας!!

Μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας υπάρχει… ιστορία ΚΑΙ στο μπάσκετ. Το www.sport-fm.gr γυρίζει το χρόνο πίσω και σας θυμίζει τη γαλανόλευκη παράδοση.

Οι «βόμβες» του Σπανούλη και ο εφιάλτης της Άγκυρας
Μας χωρίζει μία θάλασσα. Κατά ορισμένους πολλά περισσότερα, κατά κάποιους άλλους… τίποτα. Στο μπάσκετ όμως δεν χωρούν αυτά. Ελλάδα και Τουρκία θα λύσουν τις αγωνιστικές και μόνο διαφορές τους στο παρκέ το βράδυ του Σαββάτου στον τρίτο αγώνα τους στο Ευρωμπάσκετ. Κι εκεί η ιστορία έχει απόχρωση γαλανόλευκη.

Η Εθνική μετρά 34 νίκες στις 56 συναντήσεις της με τους γείτονες. Σε τελικά Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, δε, η ελληνική ομάδα μετρά πέντε νίκες σε επτά αγώνες, τέσσερις εξ αυτών μάλιστα συνεχείς.

Η τελευταία της ήττα στη διοργάνωση από τους Τούρκους ήταν πριν από 38 χρόνια. Και η πιο πρόσφατη το 2009 στον προημιτελικό της Πολωνίας. Τότε που ο-πιθανότατα απών απόψε-Βασίλης Σπανούλης με δύο απανωτά τρίποντα στην παράταση οδηγούσε την Εθνική στη νίκη (76-74), την ώρα που ο Εντέρ Αρσλάν, άνθρωπος που είχε στείλει το ματς στο έξτρα πεντάλεπτο, έβρισκε σίδερο σε τρίποντο με την εκπνοή του ματς.



Πάντως η πιο πρόσφατη συνάντηση με την Τουρκία σε μεγάλη διοργάνωση ήταν τραυματική για την Εθνική. Στην πρώτη φάση του Μουντομπάσκετ του 2010 γνώρισε την ήττα με το μάλλον κολακευτικό-βάσει της εξέλιξης του αγώνα-σκορ 76-65. Ένα εφιαλτικό βράδυ για την ελληνική ομάδα…



Η Εθνική «απάντησε», έστω και σε φιλικό επίπεδο, στο πιο πρόσφατο ραντεβού των δύο ομάδων. Ήταν τον Αύγουστο του 2011 στο Μπάμπεργκ, σε ένα τουρνουά προετοιμασίας εν όψει του Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας, όταν έκανε περίπατο με 62-38 με 17 πόντους του Γιάννη Μπουρούση.



Αναλυτικά η προϊστορία Ελλάδας-Τουρκίας:

25/06/1936-Κωνσταντινούπολη (Φιλικό): 12-49
06/11/1946-Αθήνα (Φιλικό): 30-34
19/03/1947-Κωνσταντινούπολη (Φιλικό): 35-25
17/05/1949-Κάιρο (Ευρωμπάσκετ): 54-41
11/05/1951-Παρίσι (Ευρωμπάσκετ): 36-42
10/10/195-Αλεξάνδρεια (Μεσογ. Αγώνες): 43-37
27/04/1951-Μιλάνο (Φιλικό): 40-36
17/11/1962-Κωνσταντινούπολη (Βαλκανικοί Αγώνες): 55-72
11/09/1963-Αθήνα (Βαλκανικοί Αγώνες): 73-62
18/09/1964-Βουκουρέστι (Βαλκανικοί Αγώνες): 80-69
17/09/1966-Πράγα (Φιλικό): 64-70
21/12/1966-Σόφια (Βαλκανικοί Αγώνες): 76-62
11/05/1967-Σκόπια (Βαλκανικοί Αγώνες): 81-63
16/09/1967-Τύνιδα (Μεσογ. Αγώνες): 84-87
25/12/1968-Σμύρνη (Βαλκανικοί Αγώνες): 74-99
01/09/1969-Θεσσαλονίκη (Βαλκανικοί Αγώνες): 75-65
22/09/1971-Βιντίν (Βαλκανικοί Αγώνες): 80-89
10/10/1971-Σμύρνη (Μεσογειακοί Αγώνες): 66-80
26/07/1972-Σαράγεβο (Βαλκανικοί Αγώνες): 87-60
14/05/1973-Σομπατέλι (Προκρ. Μουντομπάσκετ): 84-81
12/09/1973-Κωνσταντινούπολη (Βαλκανικοί Αγώνες): 60-64
24/05/1974-Άγκυρα (Κύπελλο Εθνών): 68-70
05/06/1974-Γλυφάδα (Κύπελλο Εθνών): 71-55
15/06/1975-Βελιγράδι (Ευρωμπάσκετ): 64-74
16/05/1977-Ελσίνσκι (Προκρ. Μουντομπάσκετ): 87-90
18/12/1977-Σκόπια (Βαλκανικοί Αγώνες): 72-63
07/05/1978-Άγκυρα (Βαλκανικοί Αγώνες): 81-80
19/05/1979-Θεσσαλονίκη (Προκρ. Μουντομπάσκετ): 87-77
14/09/1979-Αθήνα (Βαλκανικοί Αγώνες): 92-71
27/09/1979-Σπλιτ (Μεσογ. Αγώνες): 86-73
12/09/1980-Κλουζ (Βαλκανικοί Αγώνες): 62-56
07/05/1981-Κωνσταντινούπολη (Προκρ. Μουντομπάσκετ): 85-84
03/06/1981-Πράγα (Ευρωμπάσκετ): 72-64
05/12/1981-Σόφια (Βαλκανικοί Αγώνες): 80-93
04/05/1982-Κωνσταντινούπολη (Βαλκανικοί Αγώνες): 77-82
25/05/1982-Πόρτο (Προκρ. Μουντομπάσκετ): 75-57
02/09/1983-Τίτοφμπρας (Βαλκανικοί Αγώνες): 74-66
16/09/1983-Καζαμπλάνκα (Μεσογ. Αγώνες): 73-77
16/05/1984-Λε Μαν (Προολ. Τουρνουά): 83-73
16/05/1985-Βουκουρέστι (Βαλκανικοί Αγώνες): 52-70
15/09/1987-Λαττάκεια (Μεσογ. Αγώνες): 66-77
24/12/1988-Αττάλεια (Βαλκανικοί Αγώνες): 105-114
22/11/1990-Σκόπια (Βαλκανικοί Αγώνες): 78-77
10/07/1991-Θεσσαλονίκη (Μεσογ. Αγώνες): 82-76
12/06/1993-Καστελνο (Μεσογ. Αγώνες): 86-79
29/12/1993-Κατερίνχολμ (Φιλικό): 84-79
13/06/1997-Μπάρι (Μεσογ. Αγώνες): 60-51
25/06/1997-Τζιρόνα (Ευρωμπάσκετ): 74-52
26/08/2000-Βαγιαδολίδ (Φιλικό): 61-71
06/09/2003-Μπόρας (Ευρωμπάσκετ): 75-70
28/06/2005-Αλμερία (Μεσογ. Αγώνες): 69-78
24/08/2006-Χαμαμάτσου (Μουντομπάσκετ): 76-69
02/07/2009-Πεσκάρα (Μεσογ. Αγώνες): 82-79
18/09/2009-Κατοβίτσε (Ευρωμπάσκετ): 76-74
31/08/2010-Άγκυρα (Μουντομπάσκετ): 65-76
19/08/2011-Μπάμπεργκ (Φιλικό): 62-38Πηγή: sport-fm.gr

Γι’ αυτό είσαι ο Μπουφόν!! (video)

Δεν χρειάζονται συστάσεις. It’s Τζίτζι Μπουφόν. Απλώς επιβεβαίωσε πως και στα 35, τα ρεφλέξ του λειτουργούν... ρολόι και βγάζει τα πάντα!

Γι’ αυτό είσαι ο Μπουφόν! (video)
Έχουν γραφτεί έπαινοι κι... έπαινοι για τον Τζίτζι Μπουφόν κατά καιρούς.

Κι όχι άδικα, η σπουδαία καριέρα του μας αναγκάζει.

Και πιο συγκεκριμένα κάτι αποκρούσεις, όπως αυτές που θα δείτε παρακάτω!

Γιατί μπορεί ο Ιταλός τερματοφύλακας να είναι ήδη 35 χρονών και 7 μηνών, αλλά τα ρεφλέξ του παραμένουν 20χρονου.

Και το απέδειξε κόντρα στην Βουλγαρία, όπου έβγαζε το ένα μετά το άλλο, πάνω στη γραμμή!




Πηγή: sport-fm.gr

«Δαγκώνει» ακόμη ο Σουάρες!! (video)

Μπορεί να έχει αγωνιστεί καιρό με τη Λίβερπουλ, ωστόσο δεν έχει… ξεχάσει να βρίσκει τον δρόμο προς τα δίχτυα. Ο Λουίς Σουάρες σκόραρε δις με την Ουρουγουάη οδηγώντας την στη νίκη κόντρα στο Περού.

«Δαγκώνει» ακόμη ο Σουάρες (video)
O Λουίς Σουάρες θα κάνει την επανεμφάνισή του με τη φανέλα της Λίβερπουλ σε λιγότερες από 20 ημέρες και μάλιστα κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για την τρίτη φάση του Λιγκ Καπ Αγγλίας.

Ο Ουρουγουανός περιμένει να εκτίσει και τις τελευταίες αγωνιστικές της τιμωρίας του για το δάγκωμα στον Μπράνο Ιβάνοβιτς ώστε να επανέλθει στη δράση, όμως δεν το κάνει με σταυρωμένα χέρια.

Ο 26χρονος συνεχίζει να σκοράρει με το εθνόσημο, με τελευταίο του θύμα το Περού, κόντρα στο οποίο σημείωσε δύο τέρματα και οδήγησε την Ουρουγουάη σε μία ακόμη νίκη (2-1), την κράτησε στην 5η θέση που οδηγεί σε μπαράζ, αλλά και στην τετράδα που χαρίζει την απευθείας πρόκριση.




Πηγή: sport-fm.gr

Ο Κάμπελ οδηγεί την Κόστα Ρίκα!!

Με τον Τζόελ Κάμπελ να σκοράρει η Κόστα Ρίκα επικράτησε 3-1 των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και απολαμβάνει την πρώτη θέση στη ζώνη της Βόρειας / Κεντρικής Αμερικής.

Ο Κάμπελ οδηγεί την Κόστα Ρίκα
Στην πρώτη θέση της ζώνης της Βόρειας / Κεντρικής Αμερικής πέρασε η Κόστα Ρίκα η οποία επικράτησε 3-1 των Ηνωμένων Πολιτειών στο σημαντικότερο παιχνίδι της αγωνιστικής.

Ο Τζόελ Κάμπελ αγωνίστηκε βασικός με την εθνική του ομάδα και μάλιστα ήταν αυτός που σφράγισε την νίκη με το τέρμα που πέτυχε στο 76ο λεπτό της αναμέτρησης.

Σημαντική νίκη πέτυχε η Ονδούρα η οποία επικράτησε 2-1 του Μεξικού εκτός έδρας προσπερνώντας το στη βαθμολογία, εκεί που πλέον βρίσκεται στην τρίτη θέση.

Τα αποτελέσματα της 7ης αγωνιστικής:
Μεξικό - Ονδούρα 1-2 (6' Περάλτα / 64' Μπένγκστον, 66' Κόστλι)
Παναμάς - Τζαμάικα 0-0
Κόστα Ρίκα - ΗΠΑ 3-1 (2' Ζαμόρα, 10' Μπόργκες, 76' Κάμπελ / 43' (πεν.) Ντέμπσεϊ)

Η βαθμολογία
1. Κόστα Ρίκα 14
2. ΗΠΑ 13
3. Ονδούρα 10
4. Μεξικό 8
5. Παναμάς 7
6. Τζαμάικα 3

Στην τελική φάση του Μουντιάλ προκρίνονται οι τρεις πρώτες ομάδες. Αυτή που θα κατακτήσει την 4η θέση παίζει αγώνες μπαράζ με την ομάδα που θα κατακτήσει την πρώτη θέση στη ζώνη της Ωκεανίας.



Πηγή: sport-fm.gr

Ο «Σάλπι» πιάνει Βρύζα αν…!

Έτοιμος να πιάσει τον Ζήση Βρύζα σε συμμετοχές με την Εθνική είναι ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης, αν αγωνιστεί στο ματς του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος με τη Λετονία.

Ο «Σάλπι» πιάνει Βρύζα αν…
Tο ματς με το Λιχτενστάιν το παρακολούθησε από τις εξέδρες επειδή ήταν τιμωρημένος, αλλά τώρα που τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου μπαίνουν στην τελική τους ευθεία, ο άνθρωπος των δύσκολων αποστολών και των κρίσιμων γκολ δε θα μπορούσε να απουσιάζει. Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης αν πατήσει χορτάρι στο ματς με τη Λετονία (10/09) θα ισοφαρίσει τον Ζήση Βρύζα στις διεθνείς συμμετοχές.

Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ φόρεσε για τελευταία φορά τη φανέλα με το εθνόσημο το 2005 έχοντας 69 συμμετοχές. Ο «Σάλπι» έχει ήδη 68, ετοιμάζεται για την ισοφάριση και την προσπέραση μέσω… Βραζιλίας. Σε ό,τι αφορά στα γκολ, ο αρχηγός του «Δικεφάλου του Βορρά» προηγείται με δέκα έναντι εννιά του Ζήση Βρύζα. Πηγή: sport-fm.gr

Γράφει ιστορία ο Ρονάλντο!!

Το πρώτο χατ-τρικ του Κριστιάνο Ρονάλντο με την Πορτογαλία έγινε σε 15 μόλις λεπτάκια. Ήταν αρκετά όμως για να ξεπεράσει έναν μύθο και να ετοιμάζεται πλέον να γράψει ιστορία!

Γράφει ιστορία ο Ρονάλντο!
Άλλοι χρειάζονται χρόνια. Και ΑΝ το καταφέρουν ποτέ.

Στον Κριστιάνο Ρονάλντο όμως έφτασε ένα… τεταρτάκι για να γράψει ιστορία στο χθεσινό παιχνίδι της Πορτογαλίας με τη Βόρειο Ιρλανδία.

Στριμώχνοντας λοιπόν τρία γκολάκια σε διάστημα 15 λεπτών (68’-83’) ο επιθετικός της Ρεάλ δεν πέτυχε μονάχα ένα από τα γρηγορότερα χατ-τρικ. Δεν έκανε μονάχα το πρώτο του με τη φανέλα της εθνικής (φτάνοντας τα 42 τέρματα). Αλλά έβαλε πλώρη για να γίνει ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της!

Διότι πέρασε πάνω από τον τεράστιο Εουσέμπιο (που έχει 41 γκολ) και πλέον έχει μπροστά του μόνο τον Παουλέτα -τα 47 γκολ του οποίου μοιάζουν θέμα χρόνου να τα ξεπεράσει!




Πηγή: sport-fm.gr

Στην κορυφή η Κολομβία, πέρασε τρίτη η Χιλή!! (video)

Η Κολομβία νίκησε 1-0 τον Ισημερινό και έπιασε στην κορυφή του ομίλου την Αργεντινή, τσεκάροντας –ουσιαστικά- το εισιτήριο για την τελική φάση του Μουντιάλ της Βραζιλίας. Νίκη για τη Χιλή.

Στην κορυφή η Κολομβία, πέρασε τρίτη η Χιλή (video)
Η Κολομβία επικράτησε 1-0 του Ισημερινού στο σημαντικότερο παιχνίδι της προκριματικής ζώνης της Λατινικής Αμερικής.

Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης το πέτυχε ο Χάμες Ροντρίγκες, το οποίο διατήρησε το αήττητο των κολομβιανών στην έδρα τους.

Το σημαντικότερο; Με το… τρίποντο αυτό η Κολομβία έπιασε στην Αργεντινή, η οποία είχε ρεπό, στην κορυφή της βαθμολογίας και ουσιαστικά τσέκαρε ένα εισιτήριο για την τελική φάση του Μουντιάλ.

Η Χιλή δεν δυσκολεύτηκε κόντρα στο Περού. Νίκησε 3-0 με σκόρερ τους Βάργκας, Γκονσάλες και Βιδάλ και πέρασε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, προσπερνώντας τον Ισημερινό στον βαθμολογικό πίνακα.

Σημαντική εκτός έδρας νίκη 2-1 της Ουρουγουάης με το Περού. Με τους βαθμούς αυτούς –πλέον- πέρασε στην πέμπτη θέση η οποία οδηγεί σε αγώνα μπαράζ για την πρόκριση στην τελική φάση.

Τα αποτελέσματα
Κολομβία - Εκουαδόρ 1-0 (31' Χάμες Ροντρίγκες)
Παραγουάη - Βολιβία 4-0 (16' Φάμπρο, 47' Σάντα Κρους, 80' Ρίτσαρντ Ορτίς, 84' Γκουστάβο Γκόμες)
Χιλή - Βενεζουέλα 3-0 (11' Βάργκας, 30' Γκονσάλες, 84' Βιδάλ)
Περού - Ουρουγουάη 1-2 (84' Φαρφάν / 43' (πεν.), 67’ Σουάρες (πεν.))

Η βαθμολογία
Ομάδα Βαθμοί (Αγώνες)
1. Αργεντινή 26 (13)
2. Κολομβία 26 (13)
3. Χιλή 24 (14)
4. Εκουαδόρ 21 (13)
5. Ουρουγουάη 19 (14)
6. Βενεζουέλα 16 (14)
7. Περού 14 (13)
8. Παραγουάη 11 (13)
9. Βολιβία 10 (14)

*οι 4 πρώτοι πάνε Μουντιάλ 2014 και ο 5ος παίζει μπαράζ με ομάδα από την Ασία









Πηγή: sport-fm.gr

«Δολοφόνος» των γηπέδων!! (video)

Το κορυφαίο δεν είναι που απλά έχει προσπαθήσει να σπάσει το πόδι του αντιπάλου του. Είναι που ο Σίμουνιτς έχει το... θράσος να «τσαμπουκαλευτεί» κιόλας, λες και δεν έκανε τίποτα!

«Δολοφόνος» των γηπέδων (video)
Έχουμε δει κατά καιρούς, πολλά... δολοφονικά τάκλιν.

Και πιθανώς ακόμη και πιο βίαια από αυτό που θα δείτε παρακάτω.

Αλλά, ο monsieur Γιόσιπ Σίμουνιτς ξεπέρασε όλες τις προσδοκίες.

Γιατί δεν είναι μόνο ότι πήγε να σπάσει στα δύο το πόδι του συναθλητή και αντιπάλου του, στην Σερβία.

Είναι ότι αφότου είδε την φυσιολογική κόκκινη κάρτα του διαιτητή, ο Κροάτης ολίγον τι «τρελάθηκε» και ψαχνόταν για... μανούρα τριγύρω.



Πηγή: sport-fm.gr

«Χάνεται» ο Δώνης!!

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η εφημερίδα Goal στο σημερινό της φύλλο ο Τάσος Δώνης, ο οποίος αγωνίζεται με την ομάδα νέων της Γιουβέντους, έχει δεχθεί κρούση από την αγγλική ομοσπονδία.

«Χάνεται» ο Δώνης
Σοβαρό είναι το ενδεχόμενο να χαθεί ένα ταλέντο για το ελληνικό ποδόσφαιρο και τις Εθνικές μας ομάδες.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η εφημερίδα Goal στο σημερινό της φύλλο ο Τάσος Δώνης, ο οποίος αγωνίζεται με την ομάδα νέων της Γιουβέντους, έχει δεχθεί κρούση από την αγγλική ομοσπονδία.

Σε αυτή τον ενημέρωσαν ότι είναι στα σχέδιά τους η κλήση του από την Εθνική ομάδα νέων της Αγγλίας.

Ο νεαρός άσος φέρεται να μην αποκλείει το ενδεχόμενο αυτό καθώς δεν κρύβει το γεγονός ότι είναι απογοητευμένος από τη μη κλήση του στην Εθνική ομάδα νέων της χώρας μας.

Ο Τάσος Δώνης είναι γεννημένος στο Μπλάκμπερν και κάτοχος του αγγλικού διαβατηρίου. Πηγή: sport-fm.gr

Γιατί, ρε αγόρι μου;

Ο Κώστας Βασιλόπουλος μέσα από το blog του στο gazzetta εκφράζει τους προβληματισμούς του για το θέμα του Έργκους Κάτσε! 
Βασανίζω δυο μέρες τώρα το μυαλό μου προσπαθώντας να ξηγήσω την συμπεριφορά του Κάτσε. Που να αποδώσω την πράξη του; στην  αφέλεια της ηλικίας; στην άγνοια; αν επιτρέπεται σε έναν καλά αμειβόμενο ποδοσφαιριστή να αγνοεί τέτοια θέματα, τον παρέσυραν; του έστησαν παγίδα; ή μήπως τελικά ήξερε τι έκανε; Ήταν δηλαδή μια εσκεμμένη πράξη για λόγους που μόνο ο Κάτσε γνωρίζει; Έχουν γραφτεί πολλά για το ατυχές –και προσβλητικό για τον ΠΑΟΚ και την Ελλάδα περιστατικό- και έχουν ακουστεί ακόμα περισσότερα.
Όσα γράφονται, ακούγονται και κυκλοφορούν στο διαδικτύο είναι εικασίες. Εκτός από μια επίσημη τοποθέτηση του παίκτη δεν υπάρχει άλλη πληροφόρηση. Ο Κάτσε αποφεύγει να μιλήσει σε οποιονδήποτε για ότι έγινε ενώ αποφεύγουν να έρθουν σε επαφή με δημοσιογράφους τα μέλη της οικογένειας και στενά συγγενικά πρόσωπα.
Κάθε συμπέρασμα που προκύπτει είναι αυθαίρετο κατά την προσωπική μου άποψη καθώς δεν στηρίζεται σε πληροφόρηση αλλά σε σενάρια που πλέκονται στο μυαλό δημοσιογράφων και φιλάθλων. Ακόμα και στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ δεν έχουν σαφή εικόνα του τι έχει συμβεί καθώς ο παίκτης απουσιάζει για τις υποχρεώσεις της εθνικής Αλβανίας.
Θεωρώ ότι το χειρότερο την υπόθεση Κάτσε δεν είναι η εικόνα του με το συγκεκριμένο t-shirt αλλά το περιεχόμενο της ανάρτησης που συνοδεύει τη φωτογραφία και δεν θέλω να αναπαράγω σ΄ αυτή τη γωνιά του διαδικτύου διότι μου προκαλεί εμετό (συγχωρέστε μου την έκφραση).
Γιατί τα γράφω ολ΄ αυτά; Γιατί προσωπικά θεωρώ δεν έχει σημασία με ποιο τρόπο θα αποφασίσει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ να χειριστεί το θέμα. Η απόφαση που θα λάβει ο Ιβάν Σαββίδη (που θα κριθεί από τον κόσμο για τον τρόπο που θα χειριστεί το ζήτημα)  δεν θα λύσει το πρόβλημα. Δεν θα απαντήσει στα ερωτήματα όχι μόνο τα δικά μου αλλά και των φιλάθλων του Δικεφάλου που αναστατώθηκαν χωρίς λόγο τις τελευταίες ημέρες.
Αυτό που γνωρίζω είναι ότι το κλίμα είναι πολύ βαρύ στην Τούμπα για τον Κάτσε. Όχι μόνο σε επίπεδο διοίκησης αλλά και στα αποδυτήρια.
Ωστόσο για μένα προσωπικά δεν είναι αυτό το ζητούμενο. Το να απομακρυνθεί από τον ΠΑΟΚ ή να μείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα στο περιθώριο δεν θα απαντήσει στις απορίες που έχω για ότι συνέβη. Το θέμα μου είναι να ακούσω τον ίδιο τον Κάτσε να τοποθετείται για το περιστατικό.
Μόνο τότε θα μπορούσα να βγάλω ασφαλή συμπεράσματα για το τι πραγματικά συνέβη το απόγευμα της Τετάρτης. Ακούγοντας τον ποδοσφαιριστή να μιλά, ενδεχομένως σε μια συνέντευξη τύπου. Να του τεθούν δηλαδή ερωτήσεις και να δώσει απαντήσεις. Ξέρω πως η κατάσταση δεν μπορεί εύκολα να διορθωθεί. Ο Κάτσε με την συμπεριφορά του προσέβαλε συνειδήσεις.
Επιμένω όμως ότι οι απαντήσεις του θα μας δώσουν τη δυνατότητα να διαμορφώσουμε μια σαφή εικόνα για τα κίνητρα του. Και τι θα κερδίσουμε; Θα αποκτήσουμε γνώση για τον τρόπο σκέψης και λειτουργίας νεαρών ποδοσφαιριστών-αθλητών (ανεξαρτήτως αν είναι Έλληνες ή ξένοι) προκειμένου να τους καθοδηγήσουν σωστά οι ομάδες –σε ότι αφορά τη συμπεριφορά τους- τα επόμενα χρόνια.
Το θέμα Κάτσε δεν αφορά μόνο τον ΠΑΟΚ. Αφορά το σύνολο του Ελληνικού αθλητισμού. Υπάρχουν δεκάδες αθλητές στην ηλικία του Κάτσε που δραστηριοποιούνται στην χώρα μας σε όλα τα αθλήματα. Όσοι ασχολούνται με τον αθλητισμό είναι υποχρεωμένοι να γνωρίζουν πως σκέπτονται αυτά τα παιδιά για να έχουν τη δυνατότητα να τα βοηθήσουν.
Υ. Γ. 1 Το θέμα αφορά επίσης τους εκπροσώπους του (τους μάνατζερ του δηλαδή) που «ζέσταναν» την τσέπη τους με τα χρήματα που εισέπραξαν από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ για την ανανέωση του συμβολαίου του και εξαφανίστηκαν. Ένα επίσης σοβαρό ζήτημα που αφορά την ΠΑΕ ΠΑΟΚ και τον Ιβάν Σαββίδη. Ήρθε η ώρα, οι μάνατζερ με τους οποίους συνεργάζεται ο Δικέφαλος να είναι επαγγελματίες με όλη τη σημασία της λέξης και όχι τυχοδιώκτες που θα εξαφανίζονται μόλις κάνουν την δουλειά τους, αφήνοντας τους παίκτες στην τύχη τους.
Πηγή: gazzetta.gr

Η χειρότερη Εθνική, φαβορί!!

Ο Βασίλης Σαμπράκος αναρωτιέται αν είχαν καταλάβει οι ποδοσφαιριστές ότι έπαιζαν με τον αποκλεισμό από το Μουντιάλ απέναντι σε μια αχαρτογράφητη ομάδα ξυλοκόπων.    Είναι δύο οι συζητήσεις που ακολουθούν αυτό που είδαμε στο Βαντούζ. Η μια, αυτή που αφορά το αποτέλεσμα και τις προοπτικές που δημιούργησε, σε συνδυασμό με την ήττα της Βοσνίας από την Σλοβακία. Η δεύτερη αφορά αυτό που είδαμε στο α’ ημίχρονο αυτού του παιχνιδιού.
Στην πρώτη συζήτηση, ο στόχος είναι πλέον προφανής: ο ίδιος με πριν. Η επιτυχής ολοκλήρωση της αποστολής, το “τρία στα τρία”. Διότι με αυτό θα βγούμε τουλάχιστον δεύτεροι, έως και πρώτοι. Πριν το γκολ του Μήτρογλου, με την τέταρτη, η Ελλάδα έβλεπε κολλημένη στην πλάτη της την Σλοβακία. Και τα φαντάσματα να ξυπνούν και να την κυνηγούν, διότι όπως κανείς εύκολα αντιλαμβάνεται, η Εθνική θα ζούσε με την γκρίνια και το “ανάθεμα” για την αποτυχία απέναντι στο Λιχτενστάιν, διότι η “δυο τσιγάρα χώρα” που δεν έχει καμιά ποδοσφαιρική ιστορία θα της είχε στερήσει τη νίκη. Με το γκολ του Μήτρογλου, χάρη στην ήττα της Βοσνίας, η Ελλάδα παίζει για ένα σερί που της εξασφαλίζει τη 2η θέση και, αν οι Βόσνιοι έχουν τόσο ζαλιστεί και χάσουν βαθμούς στη Σλοβακία, ακόμη και την πρωτιά.
Και πάμε στην δεύτερη συζήτηση, που είναι συνέχεια της πρώτης: με εμφάνιση σαν αυτή του α’ ημιχρόνου, η Εθνική ομάδα θα έχει δικαίωμα να δει το Μουντιάλ μόνο από τον τηλεοπτικό της δέκτη. Διότι ήταν κάτι παραπάνω από απαράδεκτη η εικόνα της. Ηταν η πιο μπλαζέ, η πιο ανόρεχτη, η πιο νωθρή, η πιο “αδιάφορη” εμφάνισή της σε επίσημο αγώνα. Αυτή ήταν η πιο φοβική και διστακτική Εθνική που εμφανίστηκε ποτέ κόντρα σε υποδεέστερο αντίπαλο. Μια μπλοκαρισμένη ομάδα που έμοιαζε να μην θέλει να παίξει, να δημιουργήσει, να εκτελέσει, να πετύχει. Αυτή η Εθνική δεν πάει Μουντιάλ. Και δεν της αξίζει να πάει.
Για καλή τύχη της Εθνικής, ο Φερνάντο Σάντος την χαρακτήρισε, μιλώντας στον ΟΤΕ TV λίγα λεπτά μετά από τη λήξη, μια εμφάνιση - ντροπή. Την χειρότερη, όπως σωστά σκέφτηκε, που έχει κάνει η Ελλάδα επί των δικών του ημερών στον πάγκο της. Δεν είχε, όπως αποκάλυψε, να πει πολλά στους ποδοσφαιριστές στην ανάπαυλα. “Σας τα είπα. Αν θέλετε, θέλετε. Αν δεν θέλετε, δεν θέλετε”. Ακριβώς αυτό ήταν. Ακριβώς αυτό είναι. Στην Εθνική πρέπει να βρίσκονται αυτοί που θέλουν. Αυτοί που σκοτώνονται για να δείξουν ότι θέλουν. Αυτοί που βγαίνουν από το τερέν δίχως κουράγιο να περπατήσουν, επειδή έχουν αφήσει στο αγωνιστικό έδαφος την τελευταία ικμάδα. Ναι, ο αντίπαλος ήταν χαμηλής δυναμικότητας, όμως το κίνητρο ήταν το μεγαλύτερο που μπορεί να υπάρξει στο ποδόσφαιρο: η συμμετοχή στο Μουντιάλ.
Χάρη στο σουλούπωμα του β’ ημιχρόνου, και την μαεστρία του Κατσουράνη, η Εθνική το ‘σωσε. Τα κατάφερε. Εφτιαξε την τύχη της, και τελικώς πήρε και μπόνους το δικαίωμα να ελπίζει πλέον ακόμη και στην πρωτιά. Φτάνει να πετάξει το α’ ημίχρονο, να μη μας το ξαναδείξει ποτέ, και να φορέσει την φανέλα του β’ ημιχρόνου ώστε να πανηγυρίσει το βράδυ της Τρίτης στο Καραϊσκάκη ακόμη μια νίκη, απέναντι στη Λετονία. Η Εθνική έχει δικαίωμα να ελπίζει ακόμη και στο εισιτήριο της απευθείας πρόκρισης. Και κάθε δικαίωμα να πιστεύει, σε τελική ανάλυση, ότι θα βρεθεί, έστω μέσα από την εξτρά δοκιμασία των μπαράζ, στο Μουντιάλ. Αρκεί ένας προς έναν οι διεθνείς, και ειδικά οι μικρότεροι, να παίξουν με το μυαλό στο κεφάλι και το μαχαίρι στα δόντια. Οχι με την νοοτροπία του πρώτου ημιχρόνου. Οχι με ανοησίες σαν αυτή του Χολέμπας. Οχι με πουλήματα της μπάλας και αδιάφορα κορδελάκια. Με διάθεση και πνεύμα αυτοθυσίας. Διαφορετικά, μόνο στην τηλεόραση, αν πάρει τα δικαιώματα η ΔΤ.
Πηγή: gazzetta.gr

Μουντιάλ σε πάει η ψυχή, όχι το τατουάζ!!

Ο Μιχάλης Τσαμπάς γράφει για το απαράδεκτο στυλάκι της «νέας γενιάς» και τον γερό-Κάρα που είναι είναι πάντα εγγύηση!  Αν χαμογελάμε για κάτι είναι για την νίκη που σε συνδυασμό με την γκέλα της Βοσνίας μας δίνει το δικαίωμα να ονειρευόμαστε απευθείας... Βραζιλία! Με το κλασσικό, αγαπημένο και... ευλογημένο 1-0 και με τον Μήτρογλου να αποδεικνύει ότι αυτή την στιγμή είναι ό,τι πιο αξιόπιστο διαθέτει επιθετικά η Ελλάδα!
Αν όμως δούμε την όλη εμφάνιση-ντροπή στο Λιχτενστάιν τότε το «απευθείας» μόνο... όνειρο μπορεί να μείνει. Η εθνική Ελλάδος κέρδισε μια ομάδα από... φιλότιμους ερασιτέχνες αλλά δεν κάνει κανέναν περήφανο και πολύ περισσότερο τους παίκτες που έπαιξαν και τον προπονητή. Ή για να είμαστε δίκαιοι την συντριπτική πλειοψηφία όσων είδαν ένα κρίσιμο ματς προκριματικών ως... καλοκαιρινή αγγαρεία!
Είναι προφανές πλέον ότι η άποψη «να γίνεται ανανέωση στην Εθνική ομάδα, να παίζουν νέα παιδιά και όχι οι... παλαίμαχοι της Πορτογαλίας» πάει... περίπατο. Κι όποιος την πιστεύει δεν έχει παίξει ούτε σε αλάνα μπάλα. Το αξίωμα να παίζουν νέα παιδιά, έτσι απλά βάση της ηλικίας που γράφει η ταυτότητα τους δεν έχει λογική.
Έχει φανεί ουκ ολίγες φορές στο παρελθόν, αλλά φάνηκε με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο και στο Λιχτενστάιν. Εκεί όπου παίκτες με... στυλάκι νόμιζαν ότι θα καθαρίσουν τον αντίπαλο επειδή αυτοί παίζουν στο Καμπιονάτο και οι «απέναντι» στις... γειτονιές τους.
Η παρουσία του Ταχτσίδη είναι το πιο... τρανταχτό παράδειγμα όλων, χωρίς αυτό να σημαίνει πως στο πρώτο μέρος δεν τον ακολούθησαν πάρα πολλοί σε «απόδοση» και υφάκι. Η εθνική ήρθε κατάφατσα με ένα φιάσκο που θα ήταν από τα μεγαλύτερα στην ιστορία της μόνο και μόνο επειδή οι παίκτες που φορούσαν το εθνόσημο δεν το... πήραν χαμπάρι.
Για παράδειγμα ο Χολέμπας με ανεξήγητα νεύρα (ή μήπως έχουν εξήγηση με το... θέμα της μεταγραφής) κατάφερε όχι μόνο να αποβληθεί σε ένα τέτοιο ματς, αλλά κυρίως να το κάνει «στο καλό φεγγάρι» της ομάδας, όταν η Ελλάδα πίεζε κι ενώ ο ίδιος είχε κερδίσει φάουλ!
Όμως τις δικές του ευθύνες έχει και ο Σάντος που όλα αυτά τα... έβλεπε και τα άφηνε με την ώρα να περνάει. Ακόμη και ο δισταγμός του να βάλει μέσα στην περιοχή των γηπεδούχων από νωρίς ένα δεύτερο επιθετικό δεν έχει λογική.
Τουλάχιστον ο Πορτογάλος είχε τα κότσια μετά το ματς να μιλήσει για «ντροπή» και μακάρι έτσι να αισθάνονται και οι πρωταγωνιστές για να βγάλουν εγωισμό με την Λετονία την Τρίτη! Η ιστορία του αγώνα έγινε όταν πραγματοποιήθηκε η αλλαγή που... φώναζε από το 20'!
Όταν πέρασε στο χορτάρι ο Γιώργος Καραγκούνης, ο άνθρωπος που είναι η προσωποποίηση του πάθους και του «ξέρω τι σημαίνει να παίζω στην Εθνική Ελλάδος». Ο «Κάρα» ούτε γκολ έβαλε, ούτε το γκολ έφτιαξε. Δεν έκανε καν... παπάδες.
Όμως λαϊκά έβαλε το «κωλόχερο» που χρειάζονταν όλοι. Σήμανε την αντεπίθεση. Είπε στους συμπαίκτες του αυτό που σχεδόν από την αρχή του αγώνα λέγαμε όλοι από τα σπίτια μας και οι «ήρωες» από την εξέδρα!
Ούτε το μαλλάκι, ούτε το τατουάζ, ούτε το στυλάκι, ούτε η υπεροψία προς τον αντίπαλο σε κάνει παίκτη και πολύ περισσότερο όλα τα παραπάνω δεν σε στέλνουν Μουντιάλ! Σε μια τέτοια διοργάνωση πας μόνο αν έχεις αρχ... και ψυχή. 
Οπότε μην κάνει σε κανέναν έκπληξη, ούτε να γκρινιάξετε αν το καλοκαίρι με το καλό ο γερό-Κάρα είναι σημαιοφόρος στα γήπεδα της Βραζιλίας και κάποια παιδάκια βλέπουν τα ματς αγκαλιά με τα μοντέλα τους από κάποια παραλία της Μυκόνου!
Πηγή: gazzetta.gr

Όλες οι σφαίρες του Μήτρογλου!!

Ο Διονύσης Δελλής γράφει για τον Κώστα Μήτρογλου που έγινε ο ήρωας της βραδιάς σε ένα ματς που πέρασε από… σαράντα κύματα.
Ο σκόρερ σε αυτό το πολύτιμο 1-0 της Εθνικής μας, επί του Λιχτενστάιν που έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα μπορεί να γίνει το «κλειδί» μιας ολόκληρης πρόκρισης στα τελικά του Μουντιάλ.
Ο Κώστας Μήτρογλου δεν άφησε το δώρο της Σλοβακίας να πάει… χαμένο. Βρήκε τρόπο να νικήσει τον Γέλε στο Βαντούζ, έστω και αν χρειάστηκε να βαρεθεί να ρίχνει «σφαίρες» προς την αντίπαλη εστία. Και αυτό το γκολ μπορεί να αποδειχθεί σημαδιακό για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Μέχρι τότε; Είναι σίγουρα ιδιαίτερο για τον ίδιο, σε ένα προσωπικό ρεκόρ που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Το 14ο προσωπικό του στα 13 τελευταία επίσημα ματς που αγωνίσθηκε, είτε με τον Ολυμπιακό είτε με την Εθνική ομάδα (συμπεριλαμβανομένου και το φιλικό σε επίσημη ημερομηνία FIFA με την Αυστρία).
Από τις 17 Μαρτίου και το εκτός έδρας ματς των ερυθρόλευκων στην Κέρκυρα (0-1) μέχρι και το βράδυ της Παρασκευής ο Μήτρογλου βρίσκεται σε ανοιχτή σύνδεση με τα αντίπαλα δίχτυα! Ο 25άχρονος στράικερ μόνο την τελευταία εβδομάδα (Λεβαδειακός, Λιχτενστάιν) έχει χάνει «καρέ» σε μόλις 116΄ αγωνιστικά λεπτά συμμετοχής. Και έχει την ευκαιρία να συνεχίσει το… σερί του. Την Τρίτη και όλας στο «Καραϊσκάκης» απέναντι στο Λιχτενστάιν. Αυτά τα 14 γκολ έχουν προκύψει μέσα από 791΄αγωνιστικά λεπτά.
Στην πραγματικότητα δηλαδή έχει μέσο όρο συμμετοχής ανά ματς μόλις 60΄αγωνιστικά λεπτά. Αυτό όμως δεν τον εμποδίζει να στέλνει τον αντίπαλο στη… σέντρα. Με συχνότητα ενός γκολ κάθε 56,5 λεπτά! Τα δέκα από τα γκολ του είναι εκτός έδρας! Και μάλιστα τα οκτώ τελευταία… μαζεμένα όπως μπορεί να δει κανείς στην σχετική λίστα «δράσης» του. Συνολικά ο 25άχρονος έχει σκοράρει σε 10 από τα τελευταία 14 ματς που έχει χρησιμοποιηθεί.
Και μιας και μπήκαμε σε αυτή την διαδικασία των… μαθηματικών: Ο Κώστας Μήτρογλου μετά το γκολ με τον Λιχτενστάιν έχει πλέον 87 γκολ στην καριέρα του. Σε εθνικό αλλά συλλογικό επίπεδο. Τα 43 με τον Ολυμπιακό (125 συμμετοχές). Με το εθνόσημο είναι στα 17 (5 Ανδρών, 2 Ελπίδων, 10 Νέων). Με τον Ατρόμητο πέτυχε σε μια σεζόν 19 τέρματα και με τον Πανιώνιο σε μερικούς μήνες δανεισμού άλλα 8. Πόσες συμμετοχές χρειάστηκε; Συνολικά 217 παρουσίες.  
ΜΗΤΡΟΓΛΟΥ…ΕΞΠΡΕΣ
Ημερομηνία        Διοργάνωση        Ματς            Σκορ    Χρ.Συμ    Γκολ  
17/3/2013         Σούπερ Λιγκ     Κέρκυρα-Ολυμπιακός         0-1    20΄    79΄
31/3/2013        Σούπερ Λιγκ        Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ        0-0    11΄  
07/4/2013        Σούπερ Λιγκ        Πλατανίας-Ολυμπιακός        0-4    90΄    80΄
14/4/2013        Σούπερ Λιγκ        Ολυμπιακός-ΠΑΟ        1-1    23΄    87΄
18/4/2013        Κύπελλο        Ολυμπιακός-Πανθρακικός    6-2    68΄    49΄, 53΄
21/4/2013        Σούπερ Λιγκ        Ολυμπιακός-Πανιώνιος        2-1    90΄    12΄
28/4/2013        Κύπελλο        Πανθρακικός-Ολυμπιακός    1-2    90΄    27΄, 40΄
11/5/2013        Κύπελλο        Αστέρας-Ολυμπιακός        1-3    71΄
14/8/2013        Φιλικό        Αυστρία-Ελλάδα        0-2    90΄    39΄, 67΄
19/8/2013        Σούπερ Λιγκ        Καλλονή-Ολυμπιακός        0-1    32΄
25/8/2013        Σούπερ Λιγκ        Ολυμπιακός-Ατρόμητος        2-1    90΄
01/9/2013        Σούπερ Λιγκ        Λεβαδειακός-Ολυμπιακός        0-5     26΄    70’, 89΄, 90΄
06/9/2013        Πρ. Παγκ.        Λιχτενστάιν-Ελλάδα        0-1     90΄    72΄

Πηγή: gazzetta.gr

"Πενήντα- Πενήντα" στην αρχή, ομάδα στο δεύτερο!!

Ο Θανάσης Λιοντζόπουλος γράφει για την Εθνική ομάδα που έκανε πλάκα στο πρώτο ημίχρονο θυμίζοντας... χωρατά από το σήριαλ 50-50 και τη σοβαρή μεταμόρφωσή της στο δεύτερο 45λεπτο.
Τέλος καλό όλα καλά θα μπορούσε να πει κανείς για το διπλό της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου. Όχι φυσικά καθώς αυτό που συνέβη για περίπου 72 λεπτά κόντρα στο Λιχτενστάιν θα πρέπει να γίνει μάθημα πριν γίνει πάθημα! Στο πρώτο ημίχρονο βλέποντας την Εθνική θα νόμιζε κανείς ότι η παρέα των "Πενήντα- Πενήντα" που παίζεται στο ίδιο κανάλι κοντινή ώρα,είχε μεγαλώσει! Η ομάδα του Σάντος έμοιαζε να έχει πάει στο γήπεδο για να πει... χωρατά, να κάνει πλάκα με τους γηπεδούχους, μία μίνι χώρα που δεν έχει καν πρωτάθλημα!
Δεν είναι όμως τόσο αστείο να βλέπεις το Λιχτενστάιν να μάχεται ηρωικά και τους Έλληνες, την Εθνική, μία ομάδα πού το πάθος και η αυταπάρνηση είναι σήμα κατατεθέν της εδώ και χρόνια, να έχει τη μύτη ψηλά θαρρείς και είναι ποδοσφαιρικά η Βραζιλία. Όσο και να ήθελε να δει γεμάτο το ποτήρι ο Σωτηρακόπουλος προσθέτοντας μάλιστα συνεχώς γκολ από κεκτημένη ταχύτητα προς την επίσημη αγαπημένη, υπήρξαν σημεία μαύρα που πρέπει να αποβάλλει ο Σάντος.
Απαράδεκτο να αφήνει την ομάδα με 10 ο Xολέβας με χαζή δεύτερη κίτρινη, θαρρείς και είναι πρωτάρης. Νεύρα και λάθος αντίδραση για δεύτερη φορά κάτι που σημαίνει ότι το μυαλό του ήταν αλλού. Ο Τοροσίδης το ίδιο πήρε μία κίτρινη όταν είχαμε να κτυπήσουμε φάουλ. Το πήρε χαμπάρι όμως ηρέμησε και έκανε την διαφορά από αριστερά με τη χρυσή ασίστ. Τα τακουνάκια τι τα θέλει ο Μήτρογλου που σε αντιδράσεις μετά τις χαμένες ευκαιρίες, θύμισε ξεσπάσματα Καραγκούνη; Πρέπει να παραμένει ήρεμος και να κτυπάει σαν την κόμπρα!
Το είχα επισημάνει και στον Μίτσελ μετά την Καλλονή ότι δεν μπορεί να προχωρήσει αν δεν έχει στράικερ και δεν βάζει τον Μήτρογλου! Ξέρει καντάρια μπάλα αλλά θα πρέπει να γίνει ακόμη πιο απλός.
Στο δεύτερο ημίχρονο η Εθνική ξύπνησε για μεγάλο διάστημα και την βοήθησε το ανέβασμα των Κατσούρ και Τόρο, αλλά και η είσοδος του φρέσκου Νίνη πού παρά λίγο να πετύχει τη γκολάρα της χρονιάς. Στοχ βρήκες... αντίπαλο στην προπόνηση των σουτ! Ορεξάτος και ο Καραγκούνης κέρδισε πολλά φάουλ. Και πάλι όμως οι αυτοματισμοί ήταν λίγοι.
Το δώρο της ήττας της Βοσνίας δεν πρέπει να το γυρίσουμε πίσω. Η Εθνική μας αξίζει πολλά, μία θέση στο Μουντιάλ και πολλά χαμόγελα. Και μην ξεχνιόμαστε: ο κακός μας εαυτός είναι η υπεροψία, αλλιώς η καρικατούρα που είπε ο Σάντος, θα παραμείνει στο χορτάρι...
Πηγή: gazzetta.gr

Νέα ανακοίνωση ΠΑΟΚτσήδων για Χρυσή Αυγή!

Ο πόλεμος ανακοινώσεων μεταξύ των φιλάθλων του ΠΑΟΚ και της Χρυσής Αυγής με αφορμή την υπόθεση Κάτσε καλά κρατεί, με τους οπαδούς των «ασπρόμαυρων» να τονίζουν ξανά ότι το θέμα θα λυθεί... ενδοοικογενειακά.
Στη νέα ανακοίνωση-απάντηση πέντε συνδέσμων φιλάθλων του Δικεφάλου του Βορρά, γίνεται δριμεία επίθεση κατά της Χρυσής Αυγής, κάνοντας λόγο για αμόρφωτους και ανιστόρητους ανθρώπους, ενώ αφήνονται αιχμές και για τον Ηλία Κασιδιάρη, καθώς επίσης και για πρακτικές που ακολουθούν μέλη του κόμματος.
Αναλυτικά όσα αναφέρει:
«ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ | Σ.Φ. Π.Α.Ο.Κ. ΑΘΗΝΩΝ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ,ΚΟΡΔΕΛΙΟ,ΒΕΡΟΙΑ,.ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ
Σε απάντηση της κατάπτυστης γλοιώδους και αισχρά ψηφοθηρικής ανακοίνωσης μιας
παρέας (προφανώς δεν χρησιμοποιείται η λέξη «Πολιτικός Φορέας», καθώς την αποστρέφεστε οι ίδιοι στην απαράδεκτη ανακοίνωση-επίθεσή σας) αμόρφωτων ανιστόρητων υπανθρωπίσκων που
συναθροίζονται κρατώντας σκοπιές σε κτίρια με προστασίες τηλεοράσεων κλειστού κυκλώματος και ενίοτε αστυνομικών αρχών (εντελώς τυχαία), στην οποία επιτίθενται εναντίον του ιστορικού
Συνδέσμου Θύρα 4, ο οποίος επί 37 συναπτά χρόνια υπηρετεί πιστά την ασπρόμαυρη
ιδέα, απαντάμε τα ακόλουθα:
Η λαθεμένη και βλακώδης ενέργεια ποδοσφαιριστή που φορά το Σήμα του
Δικεφάλου είναι ζήτημα που αντιμετωπίζεται ενδοοικογενειακά. Θα το λύσουμε σαν οργανισμός Π.Α.Ο.Κ., δεν χρειαζόμαστε υποδείξεις από τρίτους και
life style κουτοπόνηρες κρίσεις ξένων,στον μεγάλο Π.Α.Ο.Κ.,Σωμάτων.
Ο Π.Α.Ο.Κ. το μεγαλύτερο επαναστατικό κίνημα που γνώρισε τούτος εδώ ο τόπος, δεν είναι ούτε δεξιός, ούτε αριστερός, ούτε κεντρώος, πολλώ δε μάλλον, δεν είναι φασίστας. Υπηρετείται με πάθος από ετερόκλητους ανθρώπους διαφορετικών πολιτικών πεποιθήσεων, που χαλασμένα από
την προπαγάνδα και τον προσηλυτισμό μυαλά είναι αδύνατον να αντιληφθούν. Για όλους
εμάς τους Συνδεσμίτες ΠΑΟΚτσήδες, Ο Π.Α.Ο.Κ. , Η ΤΟΥΜΠΑ, Ο ΑΔΕΡΦΟΣ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑΜΕ
ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΡΑΤΣΟ ΤΡΑΓΟΥΔΩΝΤΑΣ «ΚΑΙ ΣΑΣ ΛΕΕΙ
Η ΜΑΜΑ ΣΑΣ ...» ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ, πάνω από οικογένειες σπίτια ιδεολογήματα και
λοιπές διχαστικές π... με τις οποίες επί δεκαετίες ποτίζανε πολιτικάντηδες παντός τύπου το πόπολο, με αποτέλεσμα την σημερινή σήψη της κοινωνίας. Πατρίδα μας και Θρησκεία μας ο ασπρόμαυρος Δικέφαλος Αετός.
Σας απαγορεύεται δια ροπάλου, τσεκουριού και φωτιάς (αγαπημένα αντικείμενα του έμφυτου μίσους σας σε πανανθρώπινες αξίες) να πιάνετε στο στόμα σας το ιστορικό χαμηλοτάβανο, τους
ανθρώπους του και τον Π.Α.Ο.Κ. εν γένει, που εξαιτίας της (πανομοιότυπης με τη δική σας) μισαλλοδοξίας της απέναντι πλευράς του Αιγαίου, αναγκάστηκε να ξεριζωθεί από την εστία του και με ανήκεστες κακουχίες μεταναστεύσει αλλού. Προφανώς, αμέσως μετά το '22 πρόγονοι δικοί σας, ίδια περισπούδαστα μπουμπούκια, αυτόν τον Φορέα Πολιτισμού τον κατάτρεχαν και τον εξανάγκαζαν στην εξαθλίωση και την ζωή σε παραπήγματα χρησιμοποιώντας την υπέροχη
λέξη «Τουρκόσπορος», η οποία σε προσπάθειες εκμοντερνισμού μετατράπηκε σε «Βούλγαρος» αργότερα.
Σας επιστρέφονται αυτούσια οι χαρακτηρισμοί περί δυστυχισμένων και κομπλεξικών Συνδεσμιτών του Π.Α.Ο.Κ..Είναι απορίας άξιον πως μπορεί κάποιος από το
γνωστό συρφετό σας που φορά μπλούζες ταγμάτων εφόδων του Χίτλερ και χαιρετά
ναζιστικά μέσα σε κάτι λαγκάδια και τραχανοπλαγιές να τολμά να χαρακτηρίζει ενεργούς ασπρόμαυρους Συνδεσμίτες ως τέτοιους. Μαζευτείτε γιατί εμείς στον Π.Α.Ο.Κ. μπορεί να έχουμε διαφοροποιήσεις και αποκλίνουσες τάσεις, αλλά στον πόλεμο, στο δρόμο και στο πέταλο ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ. Και πάντα μα πάντα κόκκινους σβέρκους (αφού τολμάτε προκλητικά και μας παρομοιάζετε με τέτοιους) βλέπουμε να μας γυρνάνε τις πλάτες τρέχοντας. Ασχοληθείτε με ποιες γκόμενες συναναστρέφεται πρωτοπαλίκαρό σας, βρείτε κανένα όμαιμον να πιθηκίζει σε άστεγους απελπισμένους, κάντε κερκίδα στην έδρα της (εθνικής) ομάδας σας εκεί στο Καραϊσκάκη και μην ασχολείστε άλλο εκεί που δεν σας (σ)παίρνει (sic). Εμείς δεν έχουμε λοχαγούς, Ταγματάρχες και Ταξίαρχους. Είμαστε όλοι πολεμιστές του Π.Α.Ο.Κ. και ο μόνος στρατηγός που αναγνωρίζουμε ονομάζεται Μάκης Μανάβης. Φανταζόμαστε γνωρίζετε σε ποιόν Σύνδεσμο πρωτοστάτησε. Στον Π.Α.Ο.Κ. χωράνε όλοι, μαύροι λευκοί . ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ σέβονται και αγαπάνε αυτούς που άφησαν τις ζωές τους στο δρόμο για να ναι στο πλευρό του Δικεφάλου.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤ ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΑΣ».

Προκαλεί την τύχη της...!!

Ο Γιώργος Μαζιάς γράφει στο sport-fm.gr για την εμφάνιση και τη νίκη της Εθνικής στο Λιχτενστάιν για τα προκριματικά του Μουντιάλ.

Προκαλεί την τύχη της...
Η 200η νίκη στην ιστορία της εθνικής ομάδας άλλαξε σχεδόν τα πάντα στη βαθμολογία. Η Βραζιλία ήρθε πιο κοντά, αλλά ακόμη δεν είναι στο χέρι μας. Πρέπει να πάρουμε και τα τρία τελευταία ματς, αλλά και η Βοσνία να μην κερδίσει την Τρίτη στη Μπρατισλάβα τη Σλοβακία. Θέλουμε ένα ακόμη δώρο από τους Σλοβάκους με την ισοπαλία να είναι το καλύτερο δυνατό αφού έτσι και πρώτοι θα περάσουμε και αυτοί δεν θα έχουν ελπίδες πρόκρισης.

Για να αξιοποιήσουμε τέτοιο πιθανό δώρο θα πρέπει πρώτα να παίξουμε επιτέλους σοβαρά. Η νίκη στο πριγκιπάτο του Λιχτενσταϊν μετράει μόνο ως αποτέλεσμα. Η εμφάνιση ήταν τραγική. Με μια τέτοια δεν θα κερδίσουμε τους Λετονούς στο Φάληρο. Γενικά όμως η εθνική προκαλεί την τύχη της. Δεν παίζει καθόλου καλά. Σε ένα όμιλο μάλλον εύκολο δεν ανταποκρίνεται ποιοτικά και δεν εξαρτάται ακόμη και τώρα από τα δικά της αποτελέσματα.

Δεν είναι καλές οι εμφανίσεις κι για αυτό κινδυνεύουμε. Ναι, στο τέλος το αποτέλεσμα μετράει. Αν περάσουμε δεν θα θυμάται κανένας τα χάλια που είχαμε. Αυτό είναι γνωστό. Οσο όμως δεν δείχνεις ότι είσαι καλύτερος και σώζεσαι πάντα in extremis τόσο θα είναι όλα στον αέρα. Νίκες στο ένα γκολ με Λιθουανία, Λετονία, Σλοβακία, Λιχτενσταϊν, ισοπαλία μέσα με Βοσνία και ήττα με κάτω τα χέρια στη Ζένιτσα.

Κάτι συμβαίνει. Δεν είναι τυχαίο. Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη, ως γνωστόν, παύει να είναι σύμπτωση. Να πούμε ότι δεν πειράζει και πάμε παρακάτω; Το μόνο εύκολο. Αν περάσουμε μάλιστα όλα μέλι γάλα είναι. Το ζήτημα είναι πως ακόμη δεν έχουμε τελειώσει. Στα παιχνίδια με Λετονία και Σλοβακία η τύχη μπορεί να μας πάρει πίσω ότι ως τώρα απλόχερα μας έχει χαρίσει. Ειδικά, αν την προκαλείς με τέτοια χάλια που έχεις...
Πηγή: sport-fm.gr

Ανυπόφορη, αλλά πάντα με "αύρα" Ρεχάγκελ!!

Ο Κώστας Μιαούλης, γράφει για το πνεύμα του Γερμανού που δεν θ’ αφήσει ποτέ αυτή την ομάδα, αλλά και για το τι πρέπει να διορθώσει ο Σάντος

Ανυπόφορη, αλλά πάντα με
Η εικόνα της Εθνικής, είναι τέτοια, που ορισμένες στιγμές, δεν υποφέρεται. Όπως στο πρώτο μέρος απέναντι στο Λιχτενστάιν. Από την άλλη έχει μάθει να παίρνει τα ματς με τους μικρούς αντιπάλους και γι’ αυτό τα βολεύει στα προκριματικά. Μέσα σε όλα, θαρρώ κάποιες φορές, πως το πνεύμα και το γούρι του Ρεχάγκελ, θα μείνει…αιώνια σε αυτή την ομάδα. Δεν πειράζει, ασφαλώς αυτό μας κάνει.

Το ζητούμενο είναι η πρόκριση. Αυτό είναι δεδομένο. Πολλές φορές αυτή η ομάδα, σου βγάζει το λάδι. Μάλιστα, αστειευόμενος έλεγα στους συναδέλφους μου, πως ο καλύτερος τρόπος να αποσπάσεις ομολογία, είναι να βάλεις τον ύποπτο να δει με το ζόρι, δέκα λεπτά Εθνική. Δεν υπάρχει περίπτωση, να μην στα πει…όλα, αν τον υποβάλλεις στο βασανιστήριο να βλέπει Εθνική Ελλάδος. Όλα αυτά όμως, όταν έρχεται η ώρα της πρόκρισης, λίγοι τα θυμούνται και οι περισσότεροι πανηγυρίζουν.

Είμαστε και πάλι στο παιχνίδι της πρόκρισης, με το δώρο των Σλοβάκων. Μόνο που τώρα βρίσκονται κι αυτοί στο κόλπο και όταν θα έρθουν να παίξουν μαζί μας, πιθανώς να μην είναι αδιάφοροι. Πάντοτε υπήρχε η αίσθηση πως η Βοσνία, κάπου θα έκανε την στραβή, ακόμα και όταν κέρδισε εμφατικά. Τώρα είναι η ευκαιρία μας και είμαι βέβαιος πως με πίεση πάνω τους οι Βόσνιοι θα λυγίσουν και σε άλλο παιχνίδι.

Αυτό που θα πρέπει να κατανοήσει ο Πορτογάλος είναι πως στα τελευταία τρία ματς, δεν υπάρχουν περιθώρια. Μπορεί να έκανε σκληρή κριτική για την ομάδα και την εικόνα της στο πρώτο μέρος, όμως ο ίδιος – είμαι βέβαιος πως το έχει κατανοήσει – έχει μεγάλη ευθύνη. Η Εθνική θα παίξει εντός τρία ματς και δεν μπορεί να πετάξει ολόκληρα ημίχρονα σε κανένα παιχνίδι. Γι’ αυτό και η χρησιμοποίηση χαφ που μπορούν να μεταφέρουν σωστά τη μπάλα, δεν είναι διαπραγματεύσιμη. Όπως το σωστό θα ήταν να παίξει με παρτενέρ στην επίθεση ο Μήτρογλου ή τουλάχιστον με κάποιον πίσω του. Αυτή η ομάδα κουβαλά την αύρα του Ρεχάγκελ, αλλά πρέπει να παίζει και λίγο ποδόσφαιρο. Μακάρι να δούμε λίγο τέτοιο στο ματς με την Λεττονία.Πηγή: sport-fm.gr

«Κρίσιμο το ματς με τη Λετονία»

Να γεμίσει το «Γ. Καραϊσκάκης» την Τρίτη στον καθοριστικό αγώνα με τη Λετονία, ζήτησε σε δηλώσεις του ο Γιώργος Σαρρής.

«Κρίσιμο το ματς με τη Λετονία»
Αναλυτικά όσα δήλωσε στο MEGA ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπανδίας:

«Εγώ είπα πως για εμάς το πιο καθοριστικό παιχνίδι για την πρόκριση είναι αυτό της Τρίτης. Στο πρώτο μέρος με το Λιχτενστάιν δεν παίξαμε καλά. Στο Β' ημίχρονο δείξαμε τις πραγματικές μας δυνατότητες.»

« Όπως ανέφερα και πριν το πιο σημαντικό ματς για να πάμε στην Βραζιλία και στο Μουντιάλ είναι την Τρίτη με την Λετονία. Ελπίζω να ανταποκριθεί στο κάλεσμά μας ο κόσμος της Εθνικής και να γεμίσει το γήπεδο Καραϊσκάκη».

Δεν πιάνεται ο Μπολτ!

Στα 100 μέτρα τρέχουν 8 σπρίντερ και στο τέλος κερδίζει ο Γιουσέιν Μπολτ. Το μόνο που περιμένουμε είναι να μάθουμε σε τι χρόνο θα κόψει το νήμα! Αυτή τη φορά το χρομόμετρο σταμάτησε στο 9.80.

Δεν πιάνεται ο Μπολτ
Χαλαρός ξεκίνησε τον τελικό του Diamond League στις Βρυξέλες και ως συνήθως, έκανε... πλάκα στους αντιπάλους του ο Μπολτ, καθώς μετά την αργή εκκίνησή του, επιτάχυνε στα τελευταία μέτρα , καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση! Δεύτερος τερμάτισε ο Αμερικανός Μάικλ Ρόντζερς με 9.90 και τρίτος ο Νέστα Κάρτερ, ενώ εκτός βάθρου στην 4η θέση τερμάτισε ο δεύτερος στη Μόσχα Τζάστιν Γκάτλιν.

«Η αντίδρασή μου ήταν πολύ κακή, νομίζω ήταν η πιο αργή εκκίνηση όλης της σεζόν. Ήμουν πραγματικά πολύ κακός στα πρώτα μέτρα. Αλλά αν έχετε δει τις κούρσες μου πάντα έρχομαι από πίσω. Και όταν περνάω τους αντιπάλους μου υπάρχει μετά μόνο η τελική γραμμή», δήλωσε ο Τζαμαϊκανός πριν και μετά το... σόου του. Πηγή: sport-fm.gr