Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

Στάση… Ταλίν για την Ολλανδία!

«Stop» στο απόλυτο νικών της Ολλανδίας στον 4ο προκριματικό όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου έβαλε η Εσθονία, που πήρε ισοπαλία 2-2 από τους «οράνιε». Νίκες για Ρουμανία και Τουρκία.

Στάση… Ταλίν για την Ολλανδία
Η Ολλανδία ταξίδεψε στο Ταλίν, έχοντας έξι νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια και ήθελε να διευρύνει το απόλυτο, ώστε να κάνει άλλο ένα βήμα για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στον 4ο προκριματικό όμιλο, που δίνει την απευθείας πρόκριση στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Εντούτοις, τα βρήκε σκούρα απέναντι στην Εσθονία και υποχρεώθηκε σε ισοπαλία 2-2, ισοφαρίζοντας, μάλιστα, στις καθυστερήσεις. Ακόμη κι έτσι, πάντως, οι «οράνιε» ούτε με… αυτοκτονία δεν θα βρεθούν στα γήπεδα της Βραζιλίας.

Σε ό,τι αφορά τη δεύτερη θέση, που οδηγεί στα μπαράζ, προβάδισμα έχει πλέον η Ρουμανία, που νίκησε εύκολα με 3-0 την Ουγγαρία στο Βουκουρέστι και προσπέρασε την αντίπαλο της. Ζωντανές τις ελπίδες της διατήρησε και η Τουρκία, η οποία, στο ντεμπούτο του Φατίχ Τερίμ, που επέστρεψε για τρίτη φορά, ξεπέρασε εύκολα το εμπόδιο της Ανδόρας, την οποία συνέτριψε με σκορ 5-0 στην Καισάρεια.

Εσθονία-Ολλανδία 2-2
Με το… καλημέρα, η Ολλανδία έδειξε ποιος είναι το αφεντικό. Μόλις στο 2ο λεπτό, ο Άριεν Ρόμπεν έκανε το 0-1 και έβαλε την ομάδα του στη θέση του οδηγού. Οι Εσθονοί δεν πτοήθηκαν και στο 18’ έφεραν το ματς στα ίσια με τον Βασίλιεφ, που ισοφάρισε σε 1-1, το οποίο δεν ανταποκρινόταν στην εικόνα του αγώνα. Οι «οράνιε» είχαν τον απόλυτο έλεγχο και πολλές ευκαιρίες, αλλά μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου δεν κατάφεραν να πετύχουν δεύτερο γκολ και να ανακτήσουν το προβάδισμα. Σαν να μην έφτανε αυτό, το «πλήρωσαν» στο 57’, αφού ο Βασίλιεφ βρήκε πάλι δίχτυα, δίνοντας στους γηπεδούχους το προβάδισμα με 2-1. Οι «οράνιε» ξεπέρασαν το σοκ, πίεσαν και κατάφεραν να ισοφαρίσουν σε 2-2 στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων με πέναλτι του Φαν Πέρσι.

Εσθονία: Παρέικο, Πιρόχα, Κρουγκλόφ, Ντμιτρίεφ, Λίντπερε (85’ Καμς), Άνιερ (56’ Ζενιόφ), Ογιάμαα (90’+6 Ρέινταμ), Βουνκ, Βασίλιεφ, Κλάβαν, Ζάαγκερ.
Ολλανδία: Φορμ, Γιάνμαατ, Ντε Φρέι (67’ Μπρούμα), Ιντι, Βίλεμς (75’ Ντε Γκούζμαν), Στρόοτμαν, Σνέιντερ, Σχάαρς, Λενς (67’ Κάουτ), Φαν Πέρσι, Ρόμπεν.

Ρουμανία-Ουγγαρία 3-0
Φουριόζα μπήκε στο παιχνίδι η Ρουμανία και μόλις στο 2ο λεπτό άνοιξε το σκορ με τον Μαρικά, που εκμεταλλεύτηκε το λάθος της αντίπαλης άμυνας. Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο και στο 31’ ο Πιντιλί διπλασίασε τα τέρματα για τους Βαλκάνιους με βολίδα από τα 30 μέτρα. Η Ουγγαρία, σε ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι, έδειχνε έξω από τα νερά της και δεν φάνηκε ικανή για να ανακόψει τη φόρα της αντιπάλου της. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε ολόκληρο το 90λεπτο, είχε μόλις ένα σουτ στο τέρμα. Το τελικό 3-0 για τη Ρουμανία, διαμόρφωσε στο 88ο λεπτό ο Τανάσε, που είχε μπει ως αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο.

Ρουμανία: Ταταρουσάνου, Μάτελ, Ρατ, Κίρικες, Γκόιαν, Μπουρτσεάνου, Πιντιλί, Μαρικά (80’ Χόμπαν), Τόρζε (58’ Τανάσε), Στάνκου, Μαξίμ (64’ Πόπα).
Ουγγαρία: Μπόγκνταν, Γκούζμιτς, Βάντσακ, Καντάρ, Τζούτζακ, Βάργκα (68’ Λόβρεντσιτς), Σζάλαϊ, Κόμαν (85’ Σάμπιτς), Μπόντε, Κόρτσμαρ (34’ Χαϊνάλ), Λίπτακ.

Τουρκία-Ανδόρα 5-0
Ο Φατίχ Τερίμ επέστρεψε στον πάγκο της εθνικής Τουρκίας και στο ντεμπούτο του είδε την ομάδα του να κερδίζει με το εντυπωσιακό 5-0 την Ανδόρα. Το άγχος έδιωξε ο Μπουλούτ, που άνοιξε το σκορ στο 35’. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο ίδιος έκανε το 2-0 και όλα πήραν τον δρόμο τους. Στο δεύτερο ημίχρονο, οι γείτονες έκαναν συντήρηση δυνάμεων, ωστόσο, στο 64’ ο Μπουράκ Γιλμάζ πέτυχε το τρίτο γκολ και έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ομάδας του. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Μπουλούτ «έγραψε» το 4-0, φτάνοντας ο ίδιος σε χατ-τρικ. Το τελικό 5-0 διαμόρφωσε στις καθυστερήσεις ο Αρντά. Η Ανδόρα παράμεινε χωρίς βαθμό και είναι μαζί με το Σαν Μαρίνο οι δύο ομάδες, που δεν έχουν σκοράρει μετά από επτά παιχνίδια της προκριματικής φάσης.

Τουρκία: Ντεμιρέλ, Γκιονούλ, Τοπράκ, Καγιά, Ερκίν, Τορέ (82’ Καλάνογλου), Σαχίν (65’ Σαχάν), Τοπάλ, Αρντά, Μπ. Γιλμάζ (78’ Ποτούκ), Μπουλούτ.
Ανδόρα: Πολ, Μαρτίνεθ, Βάλες, Ε. Γκαρσία, Λίμα, Πουχόλ, Σαν Νικολάς, Αγιάλα (80’ Πέπε), Λορένθο (61’ Βιέιρα), Γκόμες (69’ Ριέρα), Μ. Γκαρσία.

Τα αποτελέσματα:

Εσθονία-Ολλανδία 2-2
(18’, 57’ Βασίλιεφ - 2’ Ρόμπεν, 90’+4 πεν. Φαν Πέρσι)

Ρουμανία-Ουγγαρία 3-0
(2’ Μαρικά, 31’ Πιντιλί, 88’ Τανάσε)

Τουρκία-Ανδόρα 5-0
(35’, 39’, 68’ Μπουλούτ, 64’ Μπ. Γιλμάζ, 90’+4 Αρντά)


Βαθμολογία

Ομάδα Αγώνες (Γκολ) Βαθμοί

Ολλανδία 7 (22-4) 19
Ρουμανία 7 (13-10) 13
Ουγγαρία 7 (13-11) 11
Τουρκία 7 (12-7) 10
Εσθονία 7 (5-11) 7
Ανδόρα 7 (0-22) 0

Επόμενη αγωνιστική (10/09)

Ρουμανία-Τουρκία (21:00)
Ουγγαρία-Εσθονία (21:30)
Ανδόρα-Ολλανδία (21:30) Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: