Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

Γκέλα ολκής για Ελβετία!!

Απίθανη ανατροπή για την Ισλανδία, που βρέθηκε να χάνει 4-1 από τους Ελβετούς και ισοφάρισε σε 4-4 στο «Σταντ Ντε Σουίς» της Βέρνης. Τέσσερις ομάδες στο κόλπο για τη 2η θέση

Γκέλα ολκής για Ελβετία!
ΕΛΒΕΤΙΑ-ΙΣΛΑΝΔΙΑ 4-4

Η Ελβετία βρέθηκε να προηγείται 4-1 στο 54ο λεπτό, αλλά οι Ισλανδοί έκαναν μια απίθανη επιστροφή στο ματς και κατόρθωσαν να φύγουν με την ισοπαλία, μένοντας ζωντανοί στο κυνήγι για την δεύτερη θέση. Από την άλλη, το συγκρότημα του Ότμαρ Χίτσφελντ, έχασε μεγάλη ευκαιρία, ώστε να κάνει το αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση και να κρατήσει την διαφορά στους 6 πόντους από την δεύτερη θέση.

Ο Γιόχαν Γκούντμουντσον, ήταν ο πρωταγωνιστής του αγώνα. Σκόραρε τρεις φορές και ήταν εκείνος που άνοιξε το σκορ στο 3ο λεπτό, για να ισοφαρίσει ο Λιχτστάινερ στο 15ο λεπτό. Ο Σάρ στο 27ο λεπτό και ο Λιχτστάιντερ πάλι στο 30ο έδωσαν αέρα δύο τερμάτων για το πρώτο μέρος με 3-1. Η εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Τζεμαλί ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 54ο σε 4-1, όμως κανένας δεν μπορούσε να φανταστεί τι θα συνέβαινε. Ο Σίγκθορσον στο 56ο λεπτό μείωσε σε 4-2 και ο Γκούντμουντσον κράτησε την τελευταία λέξη για το τέλος, αφού με γκολ στο 68ο και στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων ολοκλήρωσε την μεγάλη επιστροφή της Ισλανδίας.

ΕΛΒΕΤΙΑ: Μπενάλιο, Λιχτστάινερ, Φον Μπέργκεν, Ξάκα (76’ Ντρμιτς), Σεφέροβιτς, Μπεχράμι, Ροντρίγκεζ, Στόκερ (78’ Μπαρνέτα), Τζεμαλί, Σαρ, Σακίρι (89’ Κλόσε)

ΙΣΛΑΝΔΙΑ: Χαλντορσον, Σέβαρσον, Ρ. Σίγκουρτσον, Γκούντμουντσον, Μπιάρνασον, Σίγκθορσον, Γκ. Σίγκουρτσον, Άρνασον, Ντάνιελσον (47΄Γκούντγιονσεν), Γκούναρσον, Σκουλασον (82’ Σέβαρσον)

ΝΟΡΒΗΓΙΑ – ΚΥΠΡΟΣ 2-0

Δίχως να μπορέσει να προβάλλει ιδιαίτερη αντίσταση, η ομάδα του Νίκου Νιόμπλια, ηττήθηκε 2-0 στο Όσλο και παραμένει κολλημένη στον πάτο της βαθμολογίας στον 5ο όμιλο των προκριματικών του Μουντιάλ της ευρωπαϊκής ζώνης. Ο Ελιογιονούσι στην εκπνοή του πρώτου μέρους και ο Κινγκ στο 65ο λεπτό διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα. Με τη νίκη σε βάρος της Κύπρου, οι Νορβηγοί πέρασαν στην 2η θέση με 11 πόντους, τέσσερις πίσω από την Ελβετία που στραβοπάτησε.



ΝΟΡΒΗΓΙΑ: Γιάρσταϊν, Χέγκλι, Μπιόρνταλ, Χάγκελαντ, Αμπντελαουέ, Ελιογινούσι (64’ Κινγκ), Έικρεμ, Ρουντ, Γκασί, Γιόχανσεν (75’ Γιένσεν), Μπράατεν (81’ Σόντερλουντ)

ΚΥΠΡΟΣ: Γιωργαλλίδης, Θεοφίλου, Μερκής, Τζούνιορ, Αλεξάνδρου, Ντοπρασίνοβιτς (73' Αρτυματάς), Νικολάου (53' Σωτηρίου), Λαμπάν, Αλωνεύτης, Χαραλαμπίδης, Μυτίδης.


ΣΛΟΒΕΝΙΑ – ΑΛΒΑΝΙΑ 1-0

Ένα γκολ του Καμπλ, λίγο πριν συμπληρωθεί το πρώτο εικοσάλεπτο του αγώνα ήταν αρκετό για να δώσει τη νίκη στη Σλοβενία απέναντι στην Αλβανία, που πλέον βρίσκεται στην 3η θέση του γκρουπ.Οι γηπεδούχοι με αυτή τη νίκη, μπορεί να παρέμειναν στην 5η θέση, αλλά ανέβηκαν στους 9 πόντους και βρίσκονται για τα καλά μέσα στο κόλπο για την 2η θέση.

ΣΛΟΒΕΝΙΑ: Χαντάνοβιτς, Μπρέσκο, Κρχιν, Ίλιτς, Κούρτις, Μπίρσα (74’ Μέρτελι), Νοβάκοβιτς (83’ Μάταβζ), Τζόκτις,Κιρμ, Κέρχαλ, Καμπλ (91’ Λιούμπιανκιτς)

ΑΛΒΑΝΙΑ: Μπερίσα, Λίλα, Τέλι, Τσάνα, Αγκόλι, Σαλίχι (53’ Μπούλκου), Μεχμέτι (71’ Τσάνι), Μπάσα, Κάτσε, Ράμα, Ρόσχι

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (ΣΕ 7 ΑΓΩΝΕΣ)
1. ΕΛΒΕΤΙΑ 15 12-5
2. ΝΟΡΒΗΓΙΑ 11 9-7
3. ΑΛΒΑΝΙΑ 10 7-7
4. ΙΣΛΑΝΔΙΑ 10 12-13
5. ΣΛΟΒΕΝΙΑ 9 9-10
6. ΚΥΠΡΟΣ 4 4-11

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ:

ΙΣΛΑΝΔΙΑ – ΑΛΒΑΝΙΑ
ΝΟΡΒΗΓΙΑ – ΕΛΒΕΤΙΑ
ΚΥΠΡΟΣ - ΣΛΟΒΕΝΙΑ

Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: