Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Μέσι: "Ο Μοράτι αστειευόταν..."

Ο Μέσι στην Ίντερ; Όχι βέβαια... «Ένα αστείο» του ιδιοκτήτη των "νερατζούρι", Μάσιμο Μοράτι, ήταν το θέμα για τον επιθετικό της Μπαρτσελόνα. Στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του αυριανού αγώνα με την Κοπεγχάγη, για το Τσάμπιονς Λιγκ, ο Αργεντινός "αστέρας" σχολίασε τις δηλώσεις του Μοράτι -ο οποίος είχε ανακοινώσει την άφιξή του στο Μιλάνο τον Ιανουάριο, γελώντας με κάποιους οπαδούς της ομάδας- λέγοντας ότι «είναι ένα αστείο, δεν ήταν σοβαρό. Για μένα είναι πάντα το ίδιο, αυτό είναι το σπίτι μου, είμαι καλά εδώ αλλά, φυσικά, ευχαριστώ τον Μοράτι για τα καλά λόγια του»

Υπόκλιση στη «βασίλισσα»

Σε παράσταση για ένα ρόλο εξελίχθηκε το μεγάλο ντέρμπι της τρίτης αγωνιστικής του Champions League ανάμεσα σε Ρεάλ Μαδρίτης και Μίλαν. Αποδίδοντας εξαιρετικό κατά διαστήματα ποδόσφαιρο η «βασίλισσα» επικράτησε 2-0 και έδειξε πως μπορεί φέτος να ξαναπάρει τα σκήπτρα. «3 στα 3» για τις ομάδες του Λονδίνου (5-1 η Άρσεναλ τη Σαχτάρ,1-0 η Τσέλσι στη Μόσχα τη Σπαρτάκ) αλλά και για την Μπάγερν, που νίκησε 3-2 την Κλουζ.

Από τις υπόλοιπες αναμετρήσεις ξεχωρίζει το η νίκη της Βασιλείας με σκορ 3-1 επί της Ρόμα μέσα στην Ιταλία, αλλά και το παρθενικό «τρίποντο» της Μπράγκα, που ήρθε μετά την επικράτηση των Πορτογάλων με 2-0 κόντρα στην Παρτιζάν.

Ε’ Όμιλος

Μπάγερν Μονάχου-Κλουζ 3-2
Ρόμα-Βασιλεία 1-2

Βαθμολογία

1. Μπάγερν 9 (7-3)
2. Ρόμα 3 (3-5)
3. Κλουζ 3 (5-6)
4. Βασιλεία 3 (4-5)

Επόμενη αγωνιστική (3/11)

Βασιλεία-Ρόμα 21:45
Κλουζ-Μπάγερν Μονάχου 21:45

Στ’ Όμιλος

Σπαρτάκ Μόσχας-Τσέλσι 0-2
Μαρσέιγ-Ζίλινα 1-0

Βαθμολογία

1. Τσέλσι 9 (8-1)
2. Σπαρτάκ Μόσχας 6 (4-2)
3. Μαρσέιγ 3 (1-3)
4. Ζίλινα 0 (1-8)

Επόμενη αγωνιστική (3/11)

Τσέλσι-Σπαρτάκ Μόσχας 21:45
Ζίλινα-Μαρσέιγ 21:45

Ζ’ Όμιλος

Ρεάλ Μαδρίτης-Μίλαν 2-0
Άγιαξ-Οσέρ 2-1

Βαθμολογία

1. Ρεάλ Μαδρίτης 9 (5-0)
2. Μίλαν 4 (3-3)
3. Άγιαξ 4 (3-4)
4. Οσέρ 0 (1-5)

Επόμενη αγωνιστική (3/11)

Οσέρ-Άγιαξ 21:45
Μίλαν-Ρεάλ Μαδρίτης 21:45

Η’ Όμιλος

Άρσεναλ-Σαχτάρ Ντόνετσκ 5-1
Μπράγκα-Παρτιζάν 2-0

Βαθμολογία

1. Άρσεναλ 9 (14-2)
2. Σαχτάρ Ντόνετσκ 6 (5-5)
3. Μπράγκα 3 (2-9)
4. Παρτιζάν 0 (1-5)

Επόμενη αγωνιστική (3/11)

Παρτιζάν-Μπράγκα 21:45
Σαχτάρ Ντόνετσκ-Άρσεναλ 21:45

Κατάμεστο το Καραϊσκάκη

Δεν θα πέφτει καρφίτσα στο Καραϊσκάκη την Κυριακή! Με εξαιρετικό ρυθμό συνεχίστηκε την Τρίτη η διάθεση των εισιτηρίων για τον αγώνα του Ολυμπιακού με τον Άρη και όπως όλα δείχνουν το φαληρικό γήπεδο θα είναι κατάμεστο στο παιχνίδι της 7ης αγωνιστικής.

Η διαφορά ανάμεσα στον περσινό και τον φετινό Ολυμπιακό είναι θεαματική και έτσι η ζήτηση για μια θέση στο Καραϊσκάκη έχει αυξηθεί κατακόρυφα.

Συμπατριώτης να σου πετύχει…

Μπήκε δυνατά στο ματς… Έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες να ανοίξει το σκορ πριν καν συμπληρωθούν 15 λεπτά παιχνιδιού… Κι εκεί που κόντευε να πετύχει το σκοπό της, ένα παιδί της μαμάς Ρωσίας την άφησε… ξερή, στον τόπο! Ο Γιούρι Ζιρκόφ, με ένα απίθανο γκολ(-pro) στο 24ο λεπτό, άλλαξε τα δεδομένα στην αναμέτρηση Σπαρτάκ Μόσχας-Τσέλσι, βάζοντας μπροστά στο σκορ τους «μπλε» και ανοίγοντας το δρόμο για τη νίκη 2-0 των Λονδρέζων στο «Λουζνίκι» και την πρόκριση τους στους «32» του Champions League!

Το άλλο δεύτερο τέρμα για την ομάδα του Κάρλο Αντσελότι πέτυχε ο Ανελκά στο 43' με καταπληκτικό πλασέ και κάπου εκεί… η σεμνή τελετή έλαβε τέλος. Η Σπαρτάκ προσπάθησε στο δεύτερο ημίχρονο να ξαναμπεί στο ματς, πίεσε, αλλά η Τσέλσι κράτησε το υπέρ της 2-0.

Έπειτα από αυτό το αποτέλεσμα, οι πρωταθλητές Αγγλίας έκαναν το «τρία στα τρία», φτάνοντας τους 9 βαθμούς και βρίσκονται με το… ένα πόδι στους «32» της κορυφαία διασυλλογικής διοργάνωσης. Από την άλλη, οι Ρώσοι έμειναν στους 6 και θα παλέψουν με τη Μαρσέιγ για τη 2η προνομιούχο θέση.

Σερ Αλεξ: "Θέλει να φύγει ο Ρούνι"

Με τον πλέον επίσημο τρόπο επιβεβαιώθηκαν τα δημοσιεύματα που φέρουν τον Γουέιν Ρούνι έτοιμο να διαβεί την πόρτα εξόδου του "Ολντ Τράφορντ". Ο Σερ Αλεξ Φέργκιουσον δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου, ενόψει του αγώνα με την Μπούρσασπορ για το Τσάμπιονς Λιγκ, ότι ο διεθνής επιθετικός θέλει να φύγει από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

"Είμαστε σε απόλυτη σύγχυση, δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί θέλει να φύγει" τόνισε ο Σκοτσέζος τεχνικός, προσθέτοντας ότι ο Ρούνι δεν θα παίξει αύριο απέναντι στους πρωταθλητές Τουρκίας, εξαιτίας ενός προβλήματος στον αστράγαλο, που προέκυψε κατά τη σημερινή προπόνηση.

Αν και ο Φέργκιουσον δήλωσε έκπληκτος με την επιθυμία του Αγγλου φορ, στην πραγματικότητα είναι η μεταξύ τους κόντρα που οδηγεί -πιθανότατα- στην αποχώρηση του παίκτη από το "Ολντ Τράφορντ". Ο πολύπειρος τεχνικός είναι ενοχλημένος από τα εξωγηπεδικά... κατορθώματα του Ρούνι, τα οποία είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας, και το Σάββατο έμεινε στον πάγκο στην αναμέτρηση πρωταθλήματος με τη Γουέστ Μπρομ, χωρίς να αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα τραυματισμού.

Μπριατόρε: "Θέλω τον Λίπι στους Κ.Π.Ρ."

Την επιθυμία να δει τον Μαρτσέλο Λίπι τεχνικό των Κουίνς Παρκ Ρέιντζερς εξέφρασε ο πρώην γενικός διευθυντής της Ρενό, Φλάβιο Μπριατόρε. «Εγώ και ο Μπέρνι Εκλστόουν κατέχουμε το 70% των Κ.Π.Ρ. Είμαστε πρώτοι και, αν προαχθούμε στην πρέμιερ λιγκ, ονειρεύομαι για προπονητή τον Λίπι» δήλωσε ο Μπριατόρε, ενθουσιασμένος για τη νέα "περιπέτειά" του ως μάνατζερ της αγγλικής ομάδας, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην Ίντερ: «Έκαναν καλά που πούλησαν τον Μπαλοτέλι, γιατί ήταν "βάσανο" για την υπόλοιπη ομάδα. Όμως, δεν νομίζω ότι η ζωή του θα είναι εύκολη, ούτε στην Αγγλία»

Φόβοι για το μεγάλο ντέρμπι της Σερβίας

Τη διεξαγωγή του αγώνα της κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα χωρίς την παρουσία θεατών ζήτησε η Παρτιζάν. Τα πρόσφατα επεισόδια που δημιούργησαν Σέρβοι χούλιγκανς στην Ιταλία, έχουν στρέψει τα βλέμματα όλου του κόσμου σε αυτό το ματς και υπάρχει ο φόβος να συμβεί κάτι που θα πλήξει την εικόνα της βαλκανικής χώρας.

«Λαμβάνοντας υπόψη τα γεγονότα των τελευταίων 10 ημερών, νομίζω ότι η ασφαλέστερη επιλογή θα ήταν η διεξαγωγή του αγώνα χωρίς θεατές. Λόγω όσων συνέβησαν στη Γένοβα κόντρα στην Εθνική Ιταλίας, η προσοχή όλων είναι στραμμένη σε αυτόν τον αγώνα και ενδεχόμενα επεισόδια θα έβλαπταν ανεπανόρθωτα την εικόνα του σερβικού ποδοσφαίρου», δήλωσε ο Ντράγκαν Τζούριτς, πρόεδρος της Παρτιζάν, ο οποίος ζήτησε σε αντίθετη περίπτωση να λάβει εγγυήσεις για την σωματική ακεραιότητα των ποδοσφαιριστών από τον Ερυθρό Αστέρα, την Αστυνομία αλλά και την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας.

Ο θηλυκός Τσάκι Τσαν

Μία γυναίκα από την Κίνα θέλησε να διαμαρτυρηθεί στο διαιτητή με έναν βίαιο, αλλά και διαφορετικό τρόπο από αυτόν που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε. Συγκεκριμένα κατέβηκε στον αγωνιστικό χώρο, πέταξε από κοντά το μπουκαλάκι με το χυμό που κρατούσε και άρχισε να βαράει με την τσάντα το βοηθό διαιτητή, ο οποίος δέχτηκε και ένα χτύπημα αλλά Τσάκι Τσαν στο ευαίσθητο σημείο του...

Ολα αυτά έγιναν σε παιχνίδι ανάμεσα σε δύο Πανεπιστήμια, με τους νεαρούς απλά να παρακολουθούν την υστερική γυναίκα να επιτίθεται στο διαιτητή.

 Ο θηλυκός Τσάκι Τσαν <BR> Ο θηλυκός Τσάκι Τσαν

«Χυλόπιτα» σε Κωνσταντινίδη ο Γκαρσία

Ο Πάμπλο Γκαρσία έπειτα από της Δευτέρας τα… καμώματα, όταν αποχώρησε από την προπόνηση του ΠΑΟΚ, την Τρίτη αρνήθηκε να συναντηθεί με τον Παντελή Κωνσταντινίδη. Ο Ουρουγουανός μέσος δεν θέλησε να συζητήσει με τον τεχνικό διευθυντή της ομάδας για το χθεσινό περιστατικό, πιθανότατα γιατί δεν ήθελε να μπει εκεί η… τελεία και έμεινε εκτός αποστολής από την αναμέτρηση με τη Βιγιαρεάλ.

Η ενέργειά του αυτή έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην απόφαση της διοίκησης να τον αποκλείσει από την αποστολή του αγώνα κόντρα στο «κίτρινο υποβρύχιο».

Πάντως, όπως αποδεικνύεται από τη στάση του, αυτό που επιδιώκει ο 33χρονος μέσος είναι να τραβήξει το θέμα… στα άκρα. Να λυθεί δηλαδή η παρεξήγηση μόνο εφόσον επικοινωνήσει με υψηλότερα κλιμάκια της διοίκησης. Ίσως και κατευθείαν με τον Θοδωρή Ζαγοράκη. Πηγη Novasport.fm

Πέντε ΠΑΕ σε απολογία

Πέντε ΠΑΕ (και τον προπονητή τερματοφυλάκων του Άρη) κάλεσε σε απολογία για την προσεχή Πέμπτη η Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας, με αφορμή επεισοδιακές συμπεριφορές φιλάθλων στα ματς της 6ης αγωνιστικής.

Αναλυτικά η κλήσεις σε απολογία:

Α) ΠΑΕ SKODA Ξάνθη: Για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ SKODA Ξάνθη – ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Β) ΠΑΕ Αρης, Ριμπέιρο Ντίαζ Ουέλερσον (Προπ. Τερμ/κων): Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της καθώς επίσης και για τη συμπεριφορά του προπονητή τερματοφυλάκων της ΠΑΕ Άρης στον αγώνα ΠΑΕ Άρης – ΠΑΕ ΑΕΚ.

Γ) ΠΑΕ Ατρόμητος: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Ατρόμητος – ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου.

Δ) ΠΑΕ Ηρακλής: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Ηρακλής – ΠΑΕ Πανσερραϊκός.

Ε) ΠΑΕ Πανσερραϊκός: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Ηρακλής – ΠΑΕ Πανσερραϊκός

Στοιχημα απο τον Redoto_BET



τελικα το χρημα κανει κουμαντο;;;;;

γεια σας αδερφια....

βραδια για το τσου-λου η σημερινη και βλεποντας το προγραμμα βλεπω αν εξαιρεσω την τσελσι που και αυτη φαβορι ειναι,7 καυατ πολυ καυτα φαβορι.γινετε να βγουνε ολα;και αν δεν βγουν πια θα σπασουν;

διαβαζοντας τα ρεπορταζ ολων των αγωνων τα νεα και η φορμα δειχνουν οτι οντως ειναι ολες φαβορι οι ομαδες και ολες μπορει να κερδισουν.παρολο αυτα ομως ειμαι σχεδον σιγουρος οτι δεν προκειται να γινει αυτο.παμε να δουμε τα πονταρισματα αυτην την ωρα που γραφω το κειμενο ειναι 18,30 και εχουν ως εξης....



1ον....ρεαλ στον ασσο με 2,900,000 και με 97%

2ον...τσελσι διπλο με 2,000,000 και 80%

30ον...αρσεναλ ασσο με 1,400,000 και 91%

4ον...ρομα ασσο με 620,000 και 88%

50ον...αγιαξ ασσο με 600,000 και 95%

οπως βλεπετε τα λεφτα ειναι πολλα σε ολα τα ματς .ενα αν θελουν οι μπουκ να σπασουν σημερα και να παρουν ολο το χρημα και να μην πληρωνουν τους παντες ειναι φυσικα το ρεαλ-μιλαν....

και οι δυο ομαδες εχουν σαν μεγαλο χορηγο στην φανελα τους την bwin.....τυχαιο;δεν νομιζω!λετε να το αφησουν ετσι το ματς;μμμ..δυσκολα θα πω εγω.....και σαν πονηρος που ειμαι ετσι θα πραξω κιολας.ισως το πληρωσω αλλα δεν θα χασω πολλα!

αλωστε μια ομαδα που εχει στην συνθεση της τους τζαμπροτα,νεστα,γκατουζο,πιρλο,πατο,ιμπραιμοβιτς,ροναλντινιο,σεεντορφ πως να μην την υπολογισεις σοβαρα οτι και στα ισια και παλικαρισια μπορει να κερδισει;;;;βλεπω κατι 4,10 στο χ και 7,00 στο διπλο και ζαλιζομαι!!!



Υ.Γ. ΠΑΙΖΩ ΜΟΝΟ ΑΠΟΔΕΚΤΟ ΣΤΟ Χ ΤΟ ΜΑΤΣ ΣΕ ΑΠΟΔ 4,,10 ΤΗΣ ΡΕΑΛ ΜΕ 30 ΜΟΝΑΔ ΚΑΙ ΜΕ 30 ΜΟΑΝΑΔΕΣ ΤΟ ΔΙΠΛΟ ΣΕ ΑΠΟΔ 7,00 ΣΤΗΝ UNIBET



Y.Γ 2 ΜΕ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΠΗΓΑΜΕ 107 ΜΟΝΑΔ ΜΕΙΟΝ ΤΙΣ 60 ΣΗΜΕΡΑ ,ΥΠΟΛΟΙΠΟ 1847



χαιρετω μαγκες!saloute....

Απίστευτο ξύλο σε Ρωσία και Μεξικό

Βίαια επεισόδια σημάδεψαν το ποδόσφαιρο σε Ρωσία και Μεξικό σε αγώνες για τη δεύτερη κατηγορία των εγχώριων πρωταθλημάτων. Στη χώρα της ανατολικής Ευρώπης ματς μεταξύ της Φακέλ και της Μέταλουργκ Λίπετσκ κατέληξε σε απίστευτο καβγά μεταξύ των ποδοσφαιριστών, ενώ στη Νότια Αμερική ο αγώνας Αλταμίρα-Κορεκαμίνος διεκόπη μετά από ομαδική συμπλοκή και αφού ο διαιτητής απέβαλλε εννιά ποδοσφαιριστές.

Το παιχνίδι Φακέλ-Μέταλουργκ έληξε 2-1, αλλά σημαδεύτηκε από το… κατς μεταξύ των ποδοσφαιριστών στο 82’.
Αντίθετα, ο αγώνας Αλταμίρα-Κορεκαμίνος δεν τελείωσε ποτέ, αφού στις καθυστερήσεις κι ενώ το σκορ ήταν ισόπαλο 1-1, άρχισαν τα… «μπουκέτα»!

Βασιλακόπουλος: «Δεν έχουμε στημένα παιχνίδια στο μπάσκετ»

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ Γιώργος Βασιλακόπουλος φιλοξενήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» για την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό μπάσκετ και τις επερχόμενες εξελίξεις στο πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας.
Σχολιάζοντας την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί ανέφερε: «Τον τελευταίο καιρό με βασάνιζε η σκέψη για το ότι πρέπει να αναλάβουμε πρωτοβουλίες, γιατί γίνεται μια συντονισμένη προσπάθεια να υποβαθμιστεί το μπάσκετ. Παρακολουθούμε ότι η πίτα για τον αθλητισμό συνεχώς μικραίνει, ενώ κάποια σκορ που βλέπουν το θέμα ανταγωνιστικά, προσπαθούν να πάρουν το μεγαλύτερο μερίδιο από την πίτα. Το μπάσκετ είναι όμως βαθιά ριζωμένο στην ελληνική κοινωνία που μας αναγνωρίζει κάποια πράγματα. Εμείς ούτε στημένα παιχνίδια έχουμε, ούτε ΣΔΟΕ έχουμε, ούτε ξέπλυμα χρήματος γίνεται, αλλά ορισμένοι φορείς και κάποια πρόσωπα δείχνουν να μην έχουν καταλάβει τίποτα ακόμη. Αντίθετα συνεργούν με τις πράξεις και τις τοποθετήσεις τους στο να πολλαπλασιάζεται το κλίμα απαξίωσης. Γι’ αυτό το λόγο πιστεύω ότι ήμουν υποχρεωμένος να αναλάβω την πρωτοβουλία να μπει ένα φρένο στην προσπάθεια απαξίωσης του μπάσκετ. Η απεργία των παικτών, αλλά και οι εμπρηστικές δηλώσεις οδηγούν αποκλειστικά στην απαξίωση του αθλήματος. Όλοι μηδενός εξαιρουμένου δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι υπάρχουμε, γιατί υπάρχει το μπάσκετ. Θεωρώ πως όλα γίνονται για τη δημιουργία εντυπώσεων και δεν συμβάλλουν στη βελτίωση του αθλήματος. Μέχρι το Σάββατο πιστεύω ότι υπάρχει αρκετός χρόνος να λυθεί το ζήτημα και να ξεκινήσει κανονικά το πρωτάθλημα».

«Κλείνει» Μπάρλο ο Πανιώνιος

Μια… ανάσα από την απόκτηση του Νίκου Μπάρλου βρίσκεται ο Πανιώνιος, σύμφωνα με πληροφορίες του gazzetta.gr. Οι δύο πλευρές είναι πολύ κοντά σε συμφωνία και αύριο το πρωί είναι πιθανό το θέμα να κλείσει και τυπικά. Μπάρλος και Πανιώνιος διαπραγματεύονται εδώ και αρκετό καιρό, ωστόσο υπήρχαν διαφορές μεταξύ τους με αποτέλεσμα το θέμα να «κολλάει». Σύμφωνα, όμως, με πληροφορίες υπήρξε επαναπροσέγγιση και μερική συμφωνία που αναμένεται να οριστικοποιηθεί αύριο το πρωί με τις υπογραφές συμβολαίων.

Σε περίπτωση που δεν αλλάξει κάτι την τελευταία στιγμή ο Πανιώνιος θα ενισχύσει σημαντικά τη γραμμή κρούσης του με την δύναμη, την ποιότητα και την εμπειρία του πρώην πάουερ φόργουορντ του Άρη, της ΑΕΚ, του Ολυμπιακού και του Απόλλωνα Πατρών.

Σόλιντ και Ζόρζε Κόστα στη λίστα τού ΠΑΟΚ, σύμφωνα με τους Ιταλούς

Δύο νέα ονόματα έρχονται να προστεθούν στο ρεπορτάζ τού ΠΑΟΚ, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου που ασχολούνται με το θέμα λόγω Ντοναντόνι, ως υποψήφιοι να αναλάβουν την τεχνική ηγεσία τής ομάδας.Ο λόγος για τον Νορβηγό Τροντ Σόλιντ, που είχε συνεργαστεί παλαιότερα με τον Ολυμπιακό (2005-2007), ο οποίος αυτή την περίοδο βρίσκεται χωρίς ομάδας και αναζητεί τον επόμενο σταθμό τής καριέρας του.

Ο πεπειραμένος προπονητής έχει γνώση τής ελληνικής πραγματικότητας και δεν χρειάζεται χρόνο προσαρμογής, ενώ πρόσφατα το όνομά του είχε ακουστεί και για τον πάγκο τής Ομόνοιας, μέχρι που προέκυψε συμφωνία των Κύπριων με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς.

Πλην του Νορβηγού, οι Ιταλοί γράφουν και το όνομα του Πορτογάλου Ζόρζε Κόστα, ο οποίος είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στο ρεπορτάζ τού συλλόγου όταν είχε αποχωρήσει ο Φερνάντο Σάντος από την τεχνική ηγεσία. Τέλος, αναφορά γίνεται και στον Λάζλο Μπολόνι που είχε ακουστεί αμέσως μετά την αποχώρηση του Παύλου Δερμιτζάκη, παρόλα αυτά η περίπτωσή του φάνηκε να μη συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες να προχωρήσει.

«Θα αφήσει έργο ο Χιμένεθ»

Ο Ηλίας Ατματσίδης στηρίζει τον Μανόλο Χιμένεθ τονίζοντας πως ήταν η καλύτερη δυνατή επιλογή για την ΑΕΚ. Ο παλαίμαχος άσος της Ενωσης ανέφερε πως ο Ισπανός τεχνικός θα αφήσει έργο αν τον δεν του βάλουν τρικλοποδιές.
Αναλυτικά όσα δήλωσε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6:
Για το πόσο βοήθησε η αλλαγή προπονητή:
«Μια αλλαγή προπονητή πάντα βοηθά τους προπονητές να αλλάξουν την ψυχολογία τους προς το καλύτερο. Ούτε ο πιο αισιόδοξος δεν θα περίμενε την επιβλητική αυτή νίκη απέναντι σε έναν Άρη που ήταν ανεβασμένος και προερχόταν από νίκη στην Τούμπα».
Για την επιλογή του Μανόλο Χιμένεθ:
«Η ΑΕΚ έκανε την καλύτερη δυνατή επιλογή. Πήρε έναν προπονητή με μεγάλη προσωπικότητα και σε βάθος χρόνου θα δείξει τι μπορεί να καταφέρει. Δεν αφήνω καμία μομφή απέναντι στον Μπάγεβιτς, για να μην παρεξηγηθώ. Αν τον στηρίξουν και δεν του βάλουν τρικλοποδιές θα αφήσει έργο. Τα πράγματα είναι αισιόδοξα, αλλά υπάρχουν δύσκολα παιχνίδια μπροστά και η ΑΕΚ έχει μείνει λίγο πίσω στο πρωτάθλημα. Χρειάζεται επιμονή και υπομονή».
Για το διχασμό που υπήρχε επί Μπάγεβιτς στις τάξεις του κόσμου:
«Δεν ισχύει αυτό που νόμιζαν όλοι τόσα χρόνια στην ΑΕΚ, πως μόνο με τον Μπάγεβιτς μπορεί να πάει μπροστά η ομάδα. Υπάρχουν κι άλλοι προπονητές που μπορούν να τα καταφέρουν. Υπήρχε νοσηρό κλίμα από την ημέρα που επέστρεψε ο Μπάγεβιτς, λόγω των σχέσεων με τους οπαδούς. Θυμηθείτε τον Μπάγεβιτς πώς ήταν πριν μια δεκαετία; Μπορούσε κανείς να του πει κάτι; Όταν ένας προπονητής έχει τη συμπαράσταση του κόσμου και της διοίκησης, παίρνει δύναμη και απέναντι στους παίκτες. Δεν θέλω να βλέπω το παρελθόν, αλλά την επόμενη μέρα. Πρέπει να αφήσουν όλοι πίσω ό,τι έγινε και να κοιτάξουν το μέλλον ενωμένοι».
Για το αν η ΑΕΚ έχει ρεαλιστικές πιθανότητες να κατακτήσει τον τίτλο:
«Η ΑΕΚ δεν πρέπει πια να είναι κομπάρσος του πρωταθλήματος. Τα τελευταία χρόνια, με εξαίρεση δύο σεζόν, δεν διεκδικεί καν τον τίτλο. Υπολειπόμαστε από τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, για πολλούς και διάφορους λόγους. Πιστεύω πως η ΑΕΚ ακόμη και με ίσους όρους δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να διεκδικήσει το πρωτάθλημα. Δεν μπορεί να διεκδικήσει πρωτάθλημα μία ομάδα που δεν έχει δικό της γήπεδο και προπονητικό κέντρο. Υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης στην ομάδα, αλλά δεν ξέρω αν προλαβαίνει φέτος να διεκδικήσει το πρωτάθλημα. Είναι πολύ σημαντικό ένας προπονητής να έχει κάνει την προετοιμασία. Η αλλαγή προπονητή βοηθά, αλλά δεν ξέρεις για πόσο καιρό. Υπάρχει αισιοδοξία, αλλά πρέπει να κάνουμε υπομονή. Να δούμε τον νέο προπονητή, τον οποίο εγώ πιστεύω πολύ».

3η αγ.: Τα φαβορί αναζητούν επιβεβαίωση

Οι πρωτοπόροι των ομίλων Ε' έως Η' αναζητούν την εδραίωσή τους στην κορυφή κάνοντας παράλληλα το καθοριστικότερο βήμα για την πρόκρισή τους στη φάση των "16" του Champions League. Η 3η αγωνιστική κρύβει παγίδες για τα φαβορί.
Ε' όμιλος:
H Μπάγερν Μονάχου των χιλίων αγωνιστικών προβλημάτων διανύει βίους παράλληλους σε Ευρώπη και Bundesliga. Το δύο στα δύο στον Ε' όμιλο του Champions League την έχει φέρει στην κορυφή και εάν καταφέρει και νικήσει απόψε στο Μόναχο την Κλουζ τότε θα θέσει τους Ρουμάνους, ουσιαστικά, εκτός μάχης. Η ομάδα του Λουίς Φαν Γκάαλ προσπαθεί να μάθει να ζει με τις απουσίες σπουδαίων παικτών όπως οι Ρόμπεν, Ριμπερί, Φαν Μπόμελ, Κλόζε, Ολιτς και το Champions League φαντάζει ως... φάρμακο για τις πληγές που έχει αφήσει το κακό ξεκίνημα στη Bundesliga.
Η Κλουζ πηγαίνει στο Μόναχο έχοντας τρεις βαθμούς αλλά και το βάρος της παράδοσης που θέλει τη Μπάγερν αήττητη σε 6 αναμετρήσεις κόντρα σε ρουμανικές ομάδες. Πάντως, εάν υπάρχει μία ευκαιρία για την Κλουζ να φύγει με θετικό αποτέλεσμα από το Μόναχο, είναι αυτή.
Φαβορί υπάρχει και στον άλλον αγώνα του πέμπτου ομίλου με την ανεβασμένη αγωνιστικά και ψυχολογικά, Ρόμα να υποδέχεται τη Βασιλεία. Οι Ελβετοί χάνουν σημαντικό μέρος της δύναμής τους όταν απομακρύνονται από το Σεντ Τζέικομπ Παρκ και οι "τζιαλορόσι" θέλουν να κάνουν το δύο στα δύο στο Ολίμπικο και να διατηρηθούν σε τροχιά πρωτιάς του ομίλου. Οι γηπεδούχοι θα παραταχθούν δίχως τους τραυματίες Ντε Ρόσι, Σέρτζιο και Βούτσινιτς.
Στ' όμιλος:

Μάιος του 2008. Η Τσέλσι δίνει τη μεγαλύτερη μάχη της ιστορίας της με αντίπαλο τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στον τελικό του Champions League. Το στάδιο Λουζνίκι της Μόσχας αποδεικνύεται γρουσούζικο καθώς οι Λονδρέζοι χάνουν το τρόπαιο στη διαδικασία των πέναλτι. Εικοσιενννέα μήνες αργότερα επιστρέφουν στον... τόπο του εγκλήματος, αυτή τη φορά για να αντιμετωπίσουν τη Σπάρτακ Μόσχας και να ξεκαθαρίσουν την υπόθεση πρώτη θέση στον Στ' όμιλο.
Η Τσέλσι πραγματοποιεί ένα εντυπωσιακό ξεκίνημα σε Ευρώπη και Αγγλία και βάσει των έως τώρα επιδόσεών της είναι η σταθερότερη ομάδα στη γηραιά ήπειρο την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. Αντίπαλός της η Σπάρτακ Μόσχας η οποία έχει, επίσης, το απόλυτο των 6 βαθμών στον όμιλο και ήδη οι φίλαθλοί της κάνουν όνειρα για μία μεγάλη πορεία.
Στο άλλο ματς του ομίλου Μαρσέιγ και Ζίλινα έχουν την ευκαιρία να πάρουν τον πρώτο ή τους πρώτους τους βαθμούς.
Η' όμιλος:
Ο,τι ισχύει στον Στ' όμιλο ισχύει και στον Η' αφού Αρσεναλ και Σαχτάρ μοιράζονται την κορυφή έχοντας από 6 βαθμούς και την ίδια ώρα Μπράγκα και Παρτιζάν θα δώσουν την πρώτη από τις δύο διαδοχικές μονομαχίες για την κατάληψη της τρίτης θέσης που οδηγεί στο Europa League.
Η Αρσεναλ είναι η παραγωγικότερη ομάδα των δύο πρώτων αγωνιστικών με 9 γκολ και αντιμετωπίζει τη Σαχτάρ η οποία διατηρεί ανέπαφη την εστία της. Ο αγώνας στο Λονδίνο και εκείνος στις 3 Νοεμβρίου στην Ουκρανία αναμένεται να κρίνουν την πρωτιά στον όμιλο. Ο Αρσέν Βενγκέρ βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να υπολογίζει και πάλι στα πλάνα του τους Σεσκ Φάμπρεγας και Νίκλας Μπέντνερ, όχι όμως και τους Φαν Πέρσι, Σανιά, Βερμάλεν και Ράμσεϊ. 
Το πρόγραμμα της Τρίτης (19/10)
19:30 Σπάρτακ Μ. - Τσέλσι
21:45 Ρόμα - Βασιλεία
21:45 Μπάγερν Μ. - Κλουζ
21:45 Μαρσέιγ - Ζίλινα
21:45 Αγιαξ - Οσέρ
21:45 Ρεάλ Μ. - Μίλαν
21:45 Μπράγκα - Παρτιζάν
21:45 Αρσεναλ - Σαχτάρ

Απόλαυση στο ...Μάξ-ιμουμ!

Η Ελεονόρα Πεντρόν είναι 28 ετών, γεννημένη στις 13 Ιουλίου του 1982 στο Μποργκορίτσο. Πρόκειται για την κυρία Ελεονόρα Πεντρόν, σύντροφο της ζωής του διάσημου Ιταλού μοτοσικλετιστή, Μαξ Μπιάτζι. Ξεκίνησε την καριέρα της από το μόντελινγκ, ωστόσο γρήγορα βρέθηκε στο χώρο της τηλεόρασης όπου διακρίνεται πλέον τόσο ως τηλεπαρουσιάστρια όσο και ως ηθοποιός. Πάντως, στο ξεκίνημά της δεν ήταν όλα ρόδινα, καθώς η συμμετοχή της στα εθνικά καλλιστεία του 1999 δεν στέφθηκε από επιτυχία. Ωστόσο, η Ελεονόρα δεν το έβαλε κάτω και τρία χρόνια αργότερα κέρδισε τον εθνικό διαγωνισμό ομορφιάς, παίρνοντας τον τίτλο της "Μις Ιταλία 2002"! Αμέσως δέχθηκε την πρόταση του σκηνοθέτη Εμίλιο Φέντε για να παρουσιάζει τις προγνώσεις καιρού στο "Meteo 4", θέση στην οποία παρέμεινε για δύο σεζόν, από τον Σεπτέμβριο του 2003 ως και το καλοκαίρι του 2004. Η πρώτη της επαφή με τα σπορ ήρθε στις ποδοσφαιρικές σεζόν 2005-07, όταν ήταν η συμπαρουσιάστρια του Σάντρο Πιτσινίνι στην αθλητική εκπομπή "Controcampo". ο 2006 έκανε και την πρώτη της εμφάνιση στο σινεμά, παίζοντας στην ταινία "Vita Smeralda" του Τζέρι Κάλα. Το 2008 εμφανίστηκε και πάλι στο πανί, στην ταινία "Il seme della discordia" του Πάπι Κορσικάτο, η οποία διαγωνίστηκε στο Φεστιβάλ Βενετίας. Παράλληλα, έκανε και τις πρώτες της εμφανίσεις ως ηθοποιός στην ιταλική τηλεόραση, με τα σίριαλ "Medici miei", "Cosi fan tutte" και "Donna detective". Η σχέση της με τον Μαξ Μπιάτζι έχει προσφέρει απλόχερα πολλά θέματα στα σκανδαλοθηρικά έντυπα της γειτονικής χώρας, με τους παπαράτσι να μην τους αφήνουν σε χλωρό κλαρί ακόμα και σε πολύ προσωπικές στιγμές τους, όπως φαίνεται και στο φωτορεπορτάζ που συνοδεύει το θέμαΟ 39χρονος Μπιάτζι, κάτοχος τεσσάρων παγκοσμίων πρωταθλημάτων (και ενός στα Superbikes), έχει δηλώσει χαρακτηριστικά για τον τρόπο που επιδρά η αγαπημένη του στην καριέρα του: "Έχω την πιο καυτή γκόμενα και αυτό με βοηθάει να κερδίζω"!

Κάποιος βιάστηκε να σχολάσει

Θα μπορούσε να ήταν Έλληνας, αλλά είναι Πολωνός. Ο διαιτητής του αγώνα της Κορόνα με την Μπελσάτοφ για το πολωνικό πρωτάθλημα σφύριξε τη λήξη του αγώνα πριν καν συμπληρωθεί το 80ο λεπτό! Οι ποδοσφαιριστές τον κοίταζαν έκπληκτοι, ενώ οι βοηθοί του και ο τέταρτος ρέφερι έτρεξαν για να διορθώσουν την απίστευτη γκάφα του. Πιο πονηρός όλων ήταν ο προπονητής της Μπελσάτοφ, Ματσίεγκ Μπάρτοζεκ, ο οποίος κάνοντας τον ανήξερο έσπευσε να μαζέψει τους παίκτες του στα αποδυτήρια ελπίζοντας σε επανάληψη του αγώνα, καθώς η ομάδα του έχανε με 3-1. Όμως το λάθος διορθώθηκε αμέσως και το παιχνίδι ολοκληρώθηκε κανονικά. Λίγο μετά το 90’ κι όχι λίγο πριν το 80’…

ΕΟΚ και ομάδες αποφάσισαν τζάμπολ το Σάββατο

O πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης κ. Γιώργος Βασιλακόπουλος ανέλαβε το δύσκολο εγχείρημα να βγάλει το επαγγελματικό μπάσκετ από το αδιέξοδο. Μόνο που η ομόφωνη απόφαση των ιδιοκτητών των 14 ΚΑΕ της Α1 να εξουσιοδοτήσουν τον έμπειρο παράγοντα δημιουργεί τεράστια ευθύνη στον πρόεδρο της ΕΟΚ, ο οποίος έχει στα χέρια του μια... «καυτή πατάτα»: την απεργία που έχει εξαγγείλει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών, προκαλώντας τη μετάθεση της πρεμιέρας του πρωταθλήματος.

«Το μπάσκετ δεν είναι μπασκετάκι. Είναι και θα είναι μπασκετάρα. Είμαστε παγκόσμια δύναμη και έτσι πρέπει να μας βλέπουν όλοι. Παρ΄ όλες τις ύποπτες, ύπουλες επιθέσεις που δεχόμαστε, εμείς απαντάμε ότι είμαστε ενωμένοι» τόνισε ο κ. Βασιλακόπουλος, ενώ στην ανακοίνωση της ΕΟΚ αναφέρεται ότι αποφάσισαν: « 1. Το πρωτάθλημα θα αρχίσει οπωσδήποτε το προσεχές Σάββατο.
2. Καλούν τον ΠΣΑΚ να λύσει άμεσα την απεργία.
3. Να προσέλθει ο ΠΣΑΚ σε έναν ειλικρινή διάλογο με την πολιτεία, στον οποίο θα έχουν συμπαραστάτες τις ΚΑΕ, την ΕΟΚ και τον ΕΣΑΚΕ, προκειμένου να ρυθμιστούν νομοθετικάόσα εκ των αιτημάτων τους έχουν γίνει αποδεκτά.
4. Ο πρόεδρος του ΔΣ της ΕΟΚ κ. Γ. Βασιλακόπουλος σε συνεχή επαφή και επικοινωνία με τους υπόλοιπους φορείς εξουσιοδοτείται να συντονίσει όλες τις συνεπαγόμενες ενέργειες».
Οπως δήλωσε ο (συν)ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός κ. Θανάσης Γιαννακόπουλος, «αφήσαμε την πρωτοβουλία στον κ. Βασιλακόπουλο, που είναι η μάνα του λόχου, ο θεός για το μπάσκετ, και επειδή έχει φοβερή πείρα, να επιληφθεί του θέματος και να βρει την καλύτερη λύση για το άθλημα» . Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΚΑΕ Ολυμπιακός κ. Παναγιώτης Αγγελόπουλος υπογράμμισε: «Η απεργία είναι ενάντια στο μπάσκετ. Δεν κάνει καλό ούτε στους χορηγούςούτε σε όσους έχουν απομείνει να ασχολούνται με αυτό».

Χθες ο ΠΣΑΚ δεν έβγαλε επίσημη ανακοίνωση, ωστόσο η πλευρά των παικτών διατύπωνε μια σειρά από απορίες ως προς τις αποφάσεις της ΕΟΚ:

1. Για ποιον «ειλικρινή διάλογο με την πολιτεία» μιλάμε, όταν στο πρόσφατο ραντεβού με τον υφυπουργό κ. Γιώργο Νικητιάδη «πληροφορηθήκαμε ότι υπάρχει διαφοροποίηση από την άλλη πλευρά ως προς την ασφάλιση στην Α2»;

2. Πόσα από τα αιτήματά μας έχουν γίνει αποδεκτά και από ποιους; Από την ΕΟΚ, από τα σωματεία της Α2 ή από την κυβέρνηση, που δεν έχει καταθέσει την τροπολογία από τον περασμένο Δεκέμβριο;

3. Μήπως είναι κάπως αυθαίρετο να λένε ότι το πρωτάθλημα θα αρχίσει οπωσδήποτε το προσεχές Σάββατο; Η πρόσφατη γενική συνέλευση του ΠΣΑΚ έδειξε 151 ψήφους υπέρ και 24 κατά της απεργίας...

Εν τω μεταξύ, μετά τον σύνδεσμο των ισπανών μπασκετμπολιστών τη στήριξή του στις κινητοποιήσεις του ΠΣΑΚ εξέφρασε ο Σύνδεσμος Ευρωπαίων Καλαθοσφαιριστών (UΒΕ). Αντιθέτως, θέση κατά της απεργίας πήρε ο εκτελεστικός διευθυντής της Ευρωλίγκας κ. Τζόρντι Μπερτομέου δηλώνοντας ότι η απόφαση του ΠΣΑΚ δεν ωφελεί κανέναν.

Καραγεωργίου: «Επανέφεραν την ηλεκτρική καρέκλα στον ΠΑΟΚ». «Όχι ξένος προπονητής»

Το γεγονός ότι στον ΠΑΟΚ έχουν επαναφέρει την ηλεκτρική καρέκλα στη θέση του προπονητή σχολίασε σε δηλώσεις του, αστειευόμενος, ο Νίκος Καραγεωργίου.Ο τεχνικός τού Εργοτέλη τοποθετήθηκε μέσω του 'Sport103 fm' για τις εξελίξεις στον 'δικέφαλο του Βορρά' το τελευταίο διάστημα και μεταξύ άλλων τόνισε ότι το καλύτερο είναι να αποκτήσει σταθερότητα η ομάδα. Χαρακτήρισε βεβιασμένες κινήσεις όσα έγιναν το περασμένο καλοκαίρι στο θέμα τού προπονητή, ενώ συμπλήρωσε ότι ήταν άσχημη η απομάκρυνση του Παύλου Δερμιτζάκη από την οικογένεια του συλλόγου.

Ακόμα, ανέφερε ότι η εικόνα τού ΠΑΟΚ δεν τον ικανοποιεί, ενώ εξέφρασε την άποψη ότι σε μία δύσκολη περίοδο όπως είναι αυτή οι Θεσσαλονικείς χρειάζονται έναν Έλληνα τεχνικό στον πάγκο τους. 

Βεβιασμένη κίνηση, επηρέασε πρόεδρο και ομάδα: «Παρακολουθώ όσο μπορώ τις εξελίξεις στον ΠΑΟΚ. Νόμιζα ότι την είχαν πετάξει την ηλεκτρική καρέκλα αλλά βλέπω ότι την επανέφεραν. Το καλύτερο είναι η σταθερότητα σε μια ομάδα. Δεν ξέρω για ποιον λόγο επελέγη ο Μπερέτα σε μια πολύ δύσκολη εποχή λόγω υποχρεώσεων στο Τσάμπιονς Λιγκ. Μια λύση που θα ήξερε πρόσωπα και πράγματα θα ήταν καλύτερη ενώ και για τον Παύλο Δερμιτζάκη τον οποίο πιστεύω ως προπονητή δεν γνωρίζω τι δεν πήγε καλά. Δεν έγινε αυτό που βλέπαμε και θαυμάζαμε τα τελευταία 3 χρόνια ενώ ξέρω ότι αυτή είναι η επιθυμία της διοίκησης και όλων των άλλων.

Ήταν αυτοσκοπός η πρόκριση στους ομίλους λόγω των οικονομικών προβλημάτων και ίσως η πίεση αυτή να οδήγησε σε μια βεβιασμένη κίνηση η οποία δεν βγήκε και επηρέασε τον πρόεδρο και την ομάδα. Επηρέασε ο στόχος που ήταν «κατεπείγον» και δεν υπήρχε η πολυτέλεια του χρόνου για τη δημιουργία μιας καλής ομάδας».


να γυαλίσει ξανά το μάτι τους: «Δεν με ικανοποιεί η εικόνα του ΠΑΟΚ. Μου δίνει την εντύπωση ότι οι παίκτες μόλις πέτυχαν τον στόχο της πρόκρισης στους ομίλους ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις. Πρέπει λοιπόν να περάσει από τη διοίκηση ότι οι στόχοι ολοκληρώνονται τον Μάιο για να γυαλίσει ξανά το μάτι τους. Ήταν άσχημη η απομάκρυνση Δερμιτζάκη για την οικογένεια του ΠΑΟΚ. Φέρει και αυτός την ευθύνη που του αναλογεί αλλά θεωρώ ότι τον έπνιξε κι αυτόν όπως και τους παίκτες ο άμεσος στόχος».

Αναστρέψιμη κατάσταση, βελτίωση στα αποδυτήρια: «Φυσικά είναι αντιστρέψιμη η κατάσταση. Υπάρχει ο κόσμος που είναι πάντα δίπλα της, έχει καλούς παίκτες και μια εξαιρετική διοίκηση. Η ομάδα δεν έχει χάσει κανένα στόχο. Με δυο καλά αποτελέσματα αλλάζουν τα πράγματα και η ομάδα θα βρει τον δρόμο της. Δεν μπορεί να υποστηρίξει κανείς ότι η ομάδα έκανε τον κύκλο της. Ο ΠΑΟΚ δούλευε ένα συγκεκριμένο πλάνο και πέτυχε. Τώρα άλλαξαν τα δεδομένα και χρειάζεται στήριξη.

 Σίγουρα απαιτείται βελτίωση στο κλίμα στα αποδυτήρια και δεν πρέπει να υπάρξει πανικός που θα χαλάσει όλη την καλή δουλειά που έχει γίνει. Δεν πρέπει να επιστρέψουμε στις καταστάσεις του παρελθόντος. Στεναχωριέμαι που βλέπω πάλι να υπάρχει γκρίνια και ανακοινώσεις. Δηλαδή θα διαλυθεί η ομάδα επειδή δεν θα πάρει πρωτάθλημα όπως είχε δηλώσει ο πρόεδρος ; Αυτό διαισθανόταν εκείνη τη χρονική στιγμή βλέποντας την ομάδα και την κατάσταση που επικρατούσε. Άλλαξαν όμως τα δεδομένα.


Καλύτερα Έλληνας προπονητής: «Δεν με βρίσκει σύμφωνο να έρθει ένας ξένος προπονητής αλλά είναι θέμα της διοίκησης. Δεν ξέρει τη νοοτροπία και τους παίκτες αλλά μπορεί η ομάδα μέσα από τα παιχνίδια να βρει τον δρόμο της».

ΠΑΟΚ: Χωρίς Γκαρσία και «Σάλπι» στην Ισπανία

Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης δεν ξεπέρασε τελικά το πρόβλημα που είχε στο ισχίο και έμεινε εκτός αποστολής για τον αγώνα με την Βιγιαρεάλ. Παράλληλα εκτός έμεινε και ο Πάμπλο Γκαρσία «πληρώνοντας» προφανώς το πειθαρχικό παράπτωμα στην χθεσινή προπόνηση. Αναλυτικά η αποστολή αποτελείται από τους εξής: Χαλκιάς, Κρέσιτς, Σνάουτσνερ, Σακελλαρίου, Μπαλάφας, Κοντρέρας, Ζουέλα, Μπουσαϊντί, Τσιρίλο, Βιτόλο, Μαλεζάς, Ίβιτς, Φωτάκης, Κουτσιανικούλης, Βιεϊρίνια, Παπάζογλου, Mουσλίμοβιτς, Αθανασιάδης και Ελ Ζαρ.

«Διαφωνία για θέματα τακτικής». Τι λένε στον ΠΑΟΚ για Γκαρσία

Για μια διαφωνία με τον Μάκη Χάβο πάνω σε θέματα τακτικής έκανε- ανεπίσημα- λόγο η ΠΑΕ ΠΑΟΚ για το ζήτημα της αποχώρησης του Πάμπλο Γκαρσία από την προπόνηση της Δευτέρας.Σύμφωνα λοιπόν με την ΠΑΕ, ο Ουρουγουανός είχε έναν διάλογο με τον υπηρεσιακό προπονητή της ομάδας, με τον οποίο είχε διαφωνία σε θέμα τακτικής…

Ο Χάβος του είπε «αν δεν έχεις διάθεση, μπορείς να φύγεις» και ο Γκαρσία έφυγε... Για την ακρίβεια, ο υπηρεσιακός τεχνικός του «Δικεφάλου» του ζήτησε σε σύστημα 4-1-4-1 να πάρει τον ρόλο του αριστερού χαφ μπροστά από τον Βιτόλο.

Όταν άκουσε τον Γκαρσία να του λέει ότι δεν θέλει να παίξει στη συγκεκριμένη θέση, του είπε σε έντονο ύφος «αν δε σου αρέσει, μπορείς να φύγεις", όπως και συνέβη.

Οσον αφορά στην πλευρά του παίκτη, εκμυστηρεύθηκε στο περιβάλλον του ότι προτίμησε εκείνη τη στιγμή να αποχωρήσει και να μην δώσει συνέχεια στη συζήτηση, αφού έβλεπε ότι ο προπονητής είχε εκνευριστεί ιδιαίτερα.

Προσφέρει 115 εκατ. ευρώ για την απόκτηση του Ρούνεϊ η Σίτι!

Πρόταση-μαμούθ είναι έτοιμη να καταθέσει η Μάντσεστερ Σίτι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, προκειμένου να αποκτήσει τον Γουέιν Ρούνεϊ.Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν σήμερα τα αγγλικά ΜΜΕ, οι «πολίτες» είναι διατεθειμένοι να κάνουν μια απίστευτη προσφορά στους «κόκκινους διαβόλους» για να πάρουν τα δικαιώματα του φορ της εθνικής Αγγλίας και η εφημερίδα «Daily Mirror» υποστηρίζει στο ρεπορτάζ της πως αυτή θα αγγίξει τα 115 εκατομμύρια ευρώ (100 εκατ. λίρες)!

Η Σίτι προσφέρει πενταετές συμβόλαιο στον 24χρονο διεθνή επιθετικό, με ετήσιες απολαβές που θα ξεπερνούν τα 15 εκατ. ευρώ. Αν αυτή η μεταγραφή πραγματοποιηθεί, ο Ρούνεϊ θα γίνει ο πιο ακριβοπληρωμένος ποδοσφαιριστής του πλανήτη, ενώ οι «κυανόλευκοι» θα κάνουν την ακριβότερη μεταγραφή όλων των εποχών στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Οι Άγγλοι δημοσιογράφοι θεωρούν δεδομένη την αποχώρηση του Ρούνεϊ από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, λόγω της κόντρας του με τον Σερ Αλεξ Φέργκιουσον και εκτιμάται ότι τον Ιανουάριο θα έχει αλλάξει σίγουρα ομάδα. Ενδιαφέρον για την απόκτησή του έχουν δείξει και οι Τσέλσι, αλλά και οι ισπανικές Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα. Όμως, η σύζυγος του παίκτη δεν θέλει να φύγει από την Αγγλία.

Φωτο Ημερας

Πολλές ομορφιές..............................

Βεργίνης: "Κάθε μέρα και καλύτερα"

Στο στάδιο της αποθεραπείας του αναφέρθηκε ο Δημήτρης Βεργίνης, που υποβλήθηκε σε επιτυχημένη μετά τη ρήξη προσθίου χιαστού που υπέστη στον αγώνα Κυπέλλου κόντρα στο Περιστέρι.Σε ότι αφορά την πορεία της αποθεραπείας του ο 23χρονος παίκτης δήλωσε: "Είμαι πάρα πολύ καλά μετά την εγχείρηση στην οποία υποβλήθηκα. Είμαι τυχερός που έχω δίπλα μου πολύ καλούς γιατρούς, οι οποίοι με προσέχουν και με φροντίζουν με τον καλύτερο τρόπο".
"Η αποθεραπεία μου εξελίσσεται καλά και κάθε μέρα που περνάει αισθάνομαι καλύτερα. Έχω ξεκινήσει τις φυσιοθεραπείες εδώ και δέκα μέρες και όλα πάνε καλά. Υπάρχει βελτίωση. Αυτό που με στεναχωρεί όμως είναι ότι δεν μπορώ να βοηθήσω την ομάδα μου. Υπόσχομαι ότι θα γυρίσω ακόμα πιο δυνατός και με μεγαλύτερη θέληση για δουλειά", τόνισε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΑΕ.

Αναφορικά με την κλήρωση του Ομίλου του Eurocup που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη (14/10) στην Βαρκελώνη, ο Βεργίνης τόνισε: "Πιστεύω πως όλα εξαρτώνται εμάς. Οι αντίπαλοί μας χρειάζονται προσοχή. Πρέπει σε όλα τα παιχνίδια να είμαστε έτοιμοι, να παίζουμε με τον τρόπο που πρέπει, ακολουθώντας τις οδηγίες των προπονητών μας".

"Οφείλουμε να βλέπουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και να προετοιμαζόμαστε κατάλληλα για αυτό. Θα προσπαθήσουμε σε όλους τους αγώνες να πάρουμε τη νίκη ώστε να προκριθούμε στην επόμενη φάση του Eurocup".

Σχετικά με τους αγώνες της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος όπου ο Άρης θα αντιμετωπίσει την παλιά του ομάδα, τον Παναθηναϊκό, ο γκαρντ της ομάδας μας επισήμανε: "Είμαι χαρούμενος που προκριθήκαμε στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου ασχέτως αν δεν παίξαμε με το Μαρούσι. Μέχρι τον πρώτο αγώνα στο ΟΑΚΑ έχουμε πολύ καιρό ακόμα. Πρέπει να παίξουμε ως ομάδα ώστε να καταφέρουμε να πάρουμε κάτι καλό από μια καλή ομάδα όπως είναι ο Παναθηναϊκός".

Ερωτηθείς για τη συμπαράσταση του κόσμου του Άρη και κατά πόσο αυτή τον βοήθησε να αντιμετωπίσει τον τραυματισμό του ο παίκτης του Άρη, είπε: "Από την πρώτη στιγμή που ήρθα στην ομάδα η οικογένεια του Άρη με αγκάλιασε. Δεν μπορώ να το περιγράψω με λόγια αυτό που αισθάνομαι από την ημέρα του τραυματισμού μου ως σήμερα. Είναι κάτι παραπάνω από όσα άκουγα για αυτό το Σύλλογο".

"Από τον Πρόεδρο της ομάδας, κ. Δαμιανίδη, τον προπονητή μας κ. Ντρούκερ, τους ανθρώπους που εργάζονται στα γραφεία ως τον απλό κόσμο, η στήριξη και η βοήθεια που μου προσφέρουν είναι ανεπανάληπτη. Καθημερινά δέχομαι τηλεφωνήματα την πορεία της αποθεραπείας μου".

"Είναι κάτι που πραγματικά δεν περίμενα και για αυτό το λόγο συγκινούμαι περισσότερο. Ανυπομονώ να γυρίσω και να παίξω μπροστά στον εκπληκτικό αυτό κόσμο. Σας ευχαριστώ όλους μέσα από την καρδιά μου".

Σενάρια για Μπαλαρντίνι

Το όνομα του Ρομπέρτο Ντοναντόνι δεν είναι το μοναδικό που παίζει για τον πάγκο του ΠΑΟΚ από την ιταλική αγορά. Εσχάτως ακούγεται και αυτό του πρώην προπονητή της Λάτσιο, Ντάβιντε Μπαλαρντίνι, για τον οποίο μάλιστα γράφεται ότι είναι κοντά σε συμφωνία με τον "δικέφαλο"!ο σχετικό σενάριο περιέχεται σε δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας "Tempo".Γράφει η εφημερίδα πως ο Ντάβιντε Μπαλαρντίνι βρίσκεται κοντά στο να συμφωνήσει με τη διοίκηση του ΠΑΟΚ ώστε να αντικαταστήσει τον Παύλο Δερμιτζάκη στον πάγκο του "δικεφάλου".

Το ενδεχόμενο αυτό, μάλιστα, περιγράφεται ως καλή είδηση για τη... Λάτσιο, στην οποία δούλευε ως τον περασμένο Φεβρουάριο ο Ιταλός τεχνικός. Και τούτο διότι από τη στιγμή που έφυγε, ο τελευταίος μαζί με τους συνεργάτες του διεκδικούν από τον πρόεδρο της Λάτσιο ένα ποσό γύρω στα 800.000 Ευρώ, που αντιστοιχούν σε ποσά τα οποία προφανώς είχαν προβλεφθεί στα συμβόλαιά τους. Αν λοιπόν ο Μπαλαρντίνι βρει δουλειά στον ΠΑΟΚ, εκτιμάται πως θα αφήσει ήσυχη τη Λάτσιο ή εν πάση περιπτώσει δεν θα ζητά τόσα χρήματα.

Τούτο βέβαια μπορεί να είναι καλό και για τον ΠΑΟΚ, εφόσον βέβαια ενδιαφέρεται σοβαρά για τον συγκεκριμένο προπονητή και όλη αυτή η ιστορία δεν αποτελεί αποκύημα της φαντασίας των Ιταλών. Διότι αν ο Μπαλαρντίνι υπολογίζει να πάρει κάποια χρήματα από αυτά που του οφείλει η Λάτσιο, τότε ίσως είναι διατεθειμένος να μειώσεις τις απαιτήσεις που θα έχει από τον ΠΑΟΚ.

Ωρα ανανέωσης για Κούπερ

Την Πέμπτη αναμένεται να βρεθεί στην Θεσσαλονίκη ο μάνατζερ του Έκτορ Κούπερ, προκειμένου να συζητήσει από κοντά το θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου του Αργεντινού προπονητή με τους ανθρώπους του Άρη. Στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Θεσσαλονίκη θα βρίσκεται την Πέμπτη ο Αλεχάντρο Καμάνιο, ο οποίος θα συζητήσει με την διοίκηση του Άρη το ζήτημα της ανανέωσης του συμβολαίου του Έκτορ Κούπερ με τους «κίτρινους».

Ο ατζέντης του Αργεντινού θα έρθει στη Θεσσαλονίκη για να παρακολουθήσει το παιχνίδι με τη Λεβερκούζεν και στο περιθώριο της αναμέτρησης για το Europa League θα συζητήσει με τους «κίτρινους» το παραπάνω θέμα.
Το συμβόλαιο του 55χρονου προπονητή λήγει το καλοκαίρι του 2011, όμως όλα δείχνουν ότι η συνεργασία των δύο πλευρών θα συνεχιστεί.

Παράλληλα, στην συμπρωτεύουσα αναμένεται να βρεθεί και ο μάνατζερ του Χαβίτο, Οράριο Σαντανάζι για να συζητήσει την ανανέωση του συμβολαίου του Ισπανού μεσοεπιθετικού με τον μακεδονικό σύλλογο. Αν πάνε όλα καλά, θα πέσουν και οι υπογραφές.

Αγιεκμπένι, όπως Αντζας!

Είναι αλήθεια απίστευτο πως ορισμένες φορές η ιστορία επαναλαμβάνεται. Η καριέρα του Σωτήρη Κυργιάκου έχει στιγματιστεί από την φωτογραφία με τον Άντζα σε εκείνο το αξέχαστο 3-0 της Ριζούπολης. Τώρα ξανάγινε με πρωταγωνιστή τον Γιακούμπου. Επτά χρόνια μετά η ιστορία επαναλαμβάνεται όπως αποκαλύπτει ο φωτογράφος της «daily star», με μία φωτογραφία που αποθανατίζει τον Γιακούμπου Αγιεκμπένι της Έβερτον (ως άλλος Άντζας) πάνω από τον Σωτήρη Κυργιάκο (σταθερά στο έδαφος).

Η εικόνα είναι από το πρόσφατο  ντέρμπι του Μέρσεϊσαϊντ όπου έχασε η Λίβερπουλ. Η μόνη διαφορά είναι ότι αυτή τη φορά ο Κυργιάκος είναι μπρούμυτα στο έδαφος.

Λεάλ: «Θέλουμε να βγούμε στην Ευρώπη»

Οι παίκτες του Εργοτέλη θα κάνουν ό,τι μπορούν για να εξασφαλίσει η ομάδα ένα «εισιτήριο» για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, όπως δήλωσε ο Ούγκο Λεάλ στην εφημερίδα «Εξέδρα». «Να φτάσουμε πιο ψηλά από ό,τι την περασμένη αγωνιστική περίοδο. Θέλουμε να δούμε αν μπορούμε να βγούμε στην Ευρώπη. Βέβαια είναι δύσκολο, το ξέρουμε, αλλά θα κάνουμε τα πάντα γι' αυτό», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Ουρουγουανός επιθετικός.

Αναλυτικά όσα δήλωσε

- Πιστεύεις ότι το γκολ με τον Πανιώνιο θα σου δώσει την ώθηση να πετύχεις και άλλα τέρματα αυτή την περίοδο;

«Ναι, γιατί το γκολ δεν ερχόταν στα προηγούμενα παιχνίδια. Ηταν ένα θέμα για μένα. Τώρα όμως που σκόραρα κατά του Πανιωνίου, μπορώ χωρίς άγχος πια να το ξανακάνω πολλές φορές στη συνέχεια του πρωταθλήματος. Εστειλα επιτέλους την μπάλα στα δίχτυα και νομίζω η συνέχεια θα είναι καλύτερη για μένα».

- Με ποιον συμπαίκτη σου στον Εργοτέλη σου αρέσει να συνεργάζεσαι;

«Με τον Ρομάνο και τον Μπέτο. Είναι πολύ καλοί και μιλάμε την ίδια γλώσσα εντός και εκτός γηπέδων».

- Είσαι ικανοποιημένος από την παρουσία σου στην ομάδα της Κρήτης;

«Είμαι χαρούμενος κατ' αρχάς που βρίσκομαι στον Εργοτέλη. Θέλω να βάλω περισσότερα γκολ, να δουλέψω πιο πολύ για να βοηθήσω την ομάδα να εκπληρώσει τους στόχους της».

- Ποια είναι η γνώμη σου για την Ελλάδα; Θα ήθελες να παίξεις σε μια μεγάλη ομάδα όπως ο Ολυμπιακός ή ο Παναθηναϊκός;

«Αυτές οι ομάδες που ανέφερες είναι πολύ καλές. Είναι μεγάλοι σύλλογοι στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Το ελληνικό πρωτάθλημα αρχίζει να αλλάζει επίπεδο. Γίνεται πολύ καλύτερο. Ναι, θα μου άρεσε να παίξω σε αυτές τις ομάδες, αλλά τώρα είμαι στον Εργοτέλη και δίνω τον καλύτερο εαυτό μου μόνο γι' αυτόν».

- Τι άποψη έχεις για το ελληνικό φαινόμενο των ημερών, τον Γιάννη Φετφατζίδη;

«Είναι πολύ καλός. Εχει καλά στοιχεία στο παιχνίδι του. Αν συνεχίσει έτσι, έχει λαμπρό μέλλον μπροστά του».

- Εχεις επικοινωνία με τον συμπατριώτη σου, τον Πάμπλο Γκαρσία του ΠΑΟΚ;

«Οχι δεν έχουμε καμία ιδιαίτερη επικοινωνία. Μιλάμε μόνο όταν βρεθούμε αντίπαλοι».

- Γνωρίζεις ότι από την Ελλάδα έχουν περάσει μεγάλοι παίκτες από την πατρίδα σου, όπως ο Λοσάντα και ο Βιέρα;

«Φυσικά και το ξέρω. Ηταν πολύ μεγάλοι παίκτες και οι δύο. Εκαναν σπουδαία καριέρα με την εθνική ομάδα της Ουρουγουάης. Δεν τους πρόλαβα να παίζουν όμως».

- Ποιος θα πάρει φέτος το πρωτάθλημα στην Ελλάδα;

«Πραγματικά δεν ξέρω. Πέρυσι είπα ότι θα το πάρει ο Παναθηναϊκός και έτσι έγινε. Για τη φετινή σεζόν δεν μπορώ να είμαι σίγουρος, είναι δύσκολη η πρόβλεψη».

- Σε ποιο πρωτάθλημα της Ευρώπης θα ήθελες να παίξεις;

«Στο ισπανικό. Θεωρώ ότι είναι το καλύτερο στην Ευρώπη, αλλά και στον κόσμο».

- Ποιον ποδοσφαιριστή θαυμάζεις;

«Πάντα θαύμαζα τον Βραζιλιάνο Ρονάλντο».

- Οι διαφορές της ζωής ανάμεσα στο Μοντεβιδέο και το Ηράκλειο;

«Φυσικά στη χώρα μου, μαζί με την οικογένειά μου, μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα. Μου αρέσει όμως και η ζωή στην Ελλάδα. Το θέμα της γλώσσας είναι αρνητικός παράγοντας για μένα, αλλά συνηθίζω».

- Εχεις δοκιμάσει τσικουδιά; Γενικότερα σου αρέσουν τα ελληνικά φαγητά;

«Μου αρέσουν πολύ τα φαγητά στην Ελλάδα. Ολα θα έλεγα. Εχω όμως ιδιαίτερη προτίμηση στις σαλάτες, όπως η χωριάτικη. Τσικουδιά δεν έχω δοκιμάσει πάντως...».

Αλαρντάις: «Δίκαιη η αποβολή»

Ο Σαμ Αλαρντάις δεν θεωρεί πως η Μπλάκμπερν αδικήθηκε από την αποβολή του Κρίστοφερ Σαμπά στον εντός έδρας αγώνα της Δευτέρας με την Σάντερλαντ για την Πρέμιερ Λιγκ. Ο έμπειρος τεχνικός των "ρόδων" ξέρει πως ανάλογες φάσεις νε αυτή της αποβολής του κεντρικού του αμυντικού τιμωρούνται ανάλογα και δεν θεωρεί λανθασμένη την απόφαση του διαιτητή.

«Ο Κρις τράβηξε από πίσω τον Γουέλμπεκ και δικαίως πήρε κόκκινη κάρτα για αυτό το φάουλ. Δεν έχω κανένα παράπονο ούτε για τους κανονισμούς ούτε για την απόφαση. Ο Κρις έχει εξαιρετικό ταλέντο και συνήθως το βγάζει στον αγωνιστικό χώρο με μεγάλη επιτυχία. Στην συγκεκριμένη φάση έκανε την λάθος επιλογή , ίσως να μπερδεύτηκε. Αντί να ‘καθαρίσει’ την φάση με το αριστερό πόδι θέλησε να γυρίσει την μπάλα στον τερματοφύλακα και ο Γουέλμπεκ το εκμεταλλεύτηκε με τις γνωστές συνέπειες», δήλωσε ο “Big Sam” μετά το τέλος του αγώνα στο «Ιγουντ Παρκ».

Παρόλα αυτά ο Αλαρντάις δεν ρίχνει ευθύνες στον αρχηγό της ομάδας του αφού: « ο Σαμπά είναι απογοητευμένος από αυτήν την εξέλιξη. Θεωρεί πως απογοήτευσε και τους συμπαίκτες του αλλά είναι κάτι που συμβαίνει κατά την διάρκεια του πρωταθλήματος».

Ισόπαλες Μπλάκμπερν και Σάντερλαντ

Στην αναμέτρηση με την οποία έπεσε η αυλαία της 8ης ημέρας του αγγλικού πρωταθλήματος, Μπλάκμπερν και Σάντερλαντ αναδείχθηκαν ισόπαλες χωρίς τέρματα στο «Ιγουντ Παρκ». Έτσι και οι δύο ομάδες έφτασαν τους 9 βαθμούς μετά από 8 αγωνιστικές. Οι γηπεδούχοι ολοκλήρωσαν την αναμέτρηση με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Σάμπα στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου.

"Ηρθε η ώρα για την αλλαγή σελίδας"

Την αλλαγή σελίδας στα διοικητικά του Παναθηναϊκού και το πέρασμα στη...νέα εποχή, ανακοίνωσε την Δευτέρα ο Γιάννης Βαρδινογιάννης, στη διάρκεια του διοικητικού συμβουλίου με θέμα την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας.

Ο πρώην, πια, μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ τονίζει στην επιστολή του ότι "... στην προσπάθεια της νέας διοίκησης στεκόμαστε δίπλα αρωγοί και συμπαραστάτες", ενώ κατέστησε σαφές ότι "... ήρθε η ώρα να αλλάξει σελίδα ο Παναθηναϊκός".

Αναλυτικά το κείμενο:

«Η οικογένειά μας, εδώ και τριάντα χρόνια, βρίσκεται δίπλα στην ομάδα. Θωρακίσαμε οικονομικά τον Παναθηναϊκό, προστατεύοντάς τον από τη διολίσθηση σε περιπέτειες που έχουν κατά καιρούς ταλανίσει όλους τους ελληνικούς συλλόγους. Μόνο έτσι η ομάδα μπόρεσε απερίσπαστη να ανταποκριθεί με επιτυχία στους στόχους της και να μας χαρίσει μεγάλες στιγμές και επιτυχίες σε Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη, καθιστώντας τον σύλλογο αδιαφιλονίκητο πρεσβευτή της χώρας. Με αυτόν τον τρόπο, ο Παναθηναϊκός συνέβαλε καταλυτικά στον εκσυγχρονισμό και εξευρωπαϊσμό του ελληνικού ποδοσφαίρου και έγινε ο βασικός τροφοδότης των εθνικών ομάδων.

Ένα ακόμη παράδειγμα της σύγχρονης αντίληψης για τα ποδοσφαιρικά θέματα ήταν η εφαρμογή της πολυμετοχικότητας, μιας καινοτόμας προσπάθειας σε μια ποδοσφαιρικά αμαθή σε τέτοια εγχειρήματα χώρα. Μέσω της πολυμετοχικότητας, διασφαλίσαμε ένα δυνατό, σταθερό και ανταγωνιστικό μέλλον υιοθετώντας μία νέα πρακτική για τον τρόπο διοίκησης και λειτουργίας του Παναθηναϊκού. Ανοίξαμε την πόρτα για την συμμετοχή Παναθηναϊκών με δεδομένη την αγάπη τους στο σύλλογο αλλά και την οικονομική δυνατότητα να τον στηρίξουν.

Αξιότιμα μέλη του Δ.Σ.,

Η οικογένεια μας έχει αποδείξει έμπρακτα, όχι στα λόγια, ότι δεν επιθυμεί να αποκομίσει κέρδος από τον Παναθηναϊκό. Μετά από 30 χρόνια προσφοράς στο σύλλογο πήραμε την απόφαση σαν οικογένεια να μην κατέχουμε πλέον το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της ΠΑΕ.

Με γνώμονα τα παραπάνω, πρόθεσή μας ήταν η συμμετοχή μας στην τρέχουσα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά το 30%. Ωστόσο, για να μη δημιουργηθεί πρόβλημα στην ομάδα, καταβάλλουμε το ποσό που αντιστοιχεί στο σημερινό μας ποσοστό, ήτοι 9,028 εκατομμύρια ευρώ, μέσω της κατάθεσης 5,028 εκατομμυρίων ευρώ, αλλά και της παροχής χορηγίας ύψους 4 εκατομμυρίων ευρώ έναντι συμβολικού ανταλλάγματος.

Ήρθε όμως η ώρα ο Παναθηναϊκός να γυρίσει σελίδα.

Παραμένει ακλόνητη η βούλησή μας να μην λειτουργούμε ως κατέχοντες το πλειοψηφικό ποσοστό. Αυτό άλλωστε εφαρμόζουμε στην πράξη με τις ενέργειές μας από την στιγμή που διατυπώσαμε την θέση μας αυτή. Στην προσπάθεια της νέας διοίκησης στεκόμαστε δίπλα, αρωγοί και συμπαραστάτες. Ο Παναθηναϊκός είναι πάντα στην καρδιά μας και θα είναι πάντα σύλλογος μεγάλος».

Μετά τη συνεδρίαση, ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Νικόλας Πατέρας, γνωστοποίησε ότι συγκεντρώθηκαν τα 13 εκ. ευρώ που απαιτούνταν για την αύξηση του ΜΚ της εταιρείας.

«Ολοκληρώσαμε το ΔΣ για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ, στη διάρκεια του οποίου συγκεντρώθηκαν τα 13 εκ. ευρώ. Ψηφίσαμε τον προϋπολογισμό της ΠΑΕ για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. Επίσης εγκρίναμε το διορισμό του κ. Αντωνίου στη θέση του διευθυντή ποδοσφαίρου και τέλος ζητήσαμε από τον κ. Σαμαρά τις επόμενες 15-20 μέρες να μας κάνει μια πλήρη ενημέρωση για το θέμα του γηπέδου».

Για το θέμα της αύξησης, η οποία είχε οριστεί αρχικά στα 15 εκ. ευρώ, επισήμανε: «Υπάρχουν κάποιοι μικρομέτοχοι οι οποίοι δεν θα συμμετάσχουν αυτή τη στιγμή (σ.σ. οι κ.κ. Νίκας, Πολέμης και Ξυλάς), οι οποίοι θα το κοιτάξουν πάλι για την καινούρια αύξηση που θα κάνουμε το Μάιο του 2011. Οσον αφορά το θέμα του προϋπολογισμού εγκρίθηκε ομόφωνα και τέλος, όσον αφορά το θέμα της ΓΗΠΕΛ, πρέπει να υπάρξει ένα έκτακτο συμβούλιο στο οποίο πρέπει να ενημερωθούμε τι συμβαίνει όσον αφορά την καταγγελία που έχουμε κάνει προς το Δήμο και επίσης αν υπάρχουν εξελίξεις και τι πρέπει να περιμένει ο κόσμος του Παναθηναϊκού».

Για την έκφραση «από μηδενικής βάσης» που αναφέρθηκε στην πρόσφατη ανακοίνωση για το θέμα του γηπέδου, σχολίασε: «Ναι, από την ώρα που καταγγέλλουμε τη σύμβαση ξεκινάμε από μηδενικής βάσεως. Όταν θα έχω κάποια νεότερη ενημέρωση γι΄αυτό το θέμα θα σας πω και περισσότερα», ενώ για το αν θα υπάρξει συνάντηση με το ΥΠΕΚΑ και την κ. Μπιρμπίλη είπε: «Πρόεδρος όπως γνωρίζετε της ΓΗΠΕΛ είναι ο κ. Βαρδινογιάννης και τον έχουμε εξουσιοδοτήσει εδώ και χρόνια να χειρίζεται το θέμα του γηπέδου. Αν ο κ. Βαρδινογιάννης κρίνει ότι χρειάζεται να γίνει συνάντηση με την κ. Μπιρμπίλη και τον δήμαρχο, θα φροντίσω να είστε ενήμεροι για να γνωρίζετε και εσείς ποιες είναι οι εξελίξεις».

Απόντες από τη συνεδρίαση του Δ.Σ. ήταν οι Παύλος Γιαννακόπουλος, Παναγιώτης Δάβαρης και Χαράλαμπος Σιούφας.

Ξύλο σε αεροδρόμιο για τον Σιλαβέρτ

Κρέμασε τα γάντια του τερματοφύλακα και έδειξε έτοιμος να φορέσει τα γάντια του μποξ… Ο Χοσέ Λουίς Σιλαβέρτ ήρθε στα χέρια με Αργεντινό μάνατζερ στο αεροδρόμιο της Ασουνσιόν.

Ο Παραγουανός παλαίμαχος γκολκίπερ, που έγινε διάσημος για τα γκολ που σημείωνε με εκτελέσεις φάουλ και πέναλτι, προσέγγισε τον ατζέντη Πάμπλο Σέιχας και απαίτησε κάποια χρήματα που ισχυρίζεται ότι του οφείλονται από την εμπλοκή του σε κάποιες μεταγραφές (ανάμεσα σε αυτές και τη μετακίνηση του Σεμπαστιάν Ρομέρο στον Παναθηναϊκό). Ο Αργεντινός μάνατζερ αρνήθηκε και τον αποκάλεσε «πεινασμένο Παραγουανό», κάτι που εξόργισε τον Σιλαβέρτ. Οι δύο άνδρες ήρθαν στα χέρια και το βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας του αεροδρομίου έκανε το γύρο του κόσμου.

«Δεν μας επηρεάζει η ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ»

Δεν φοβάται την έδρα του Παναθηναϊκού η Ρούμπιν Καζάν. Ο εκπρόσωπος Τύπου του συλλόγου, Μαξίμ Λοπούκοφ, μίλησε στον ρωσικό Τύπο για το ματς της Τετάρτης για το Champions League στο ΟΑΚΑ και παρουσιάστηκε αισιόδοξος.

«Η Μπαρτσελόνα είναι σε ένα άλλο επίπεδο, ενώ οι υπόλοιπες τρεις ομάδες του ομίλου βρίσκονται περίπου στην ίδια μοίρα. Η ομάδα είναι σε καλή κατάσταση και δεν μας απασχολεί ούτε η πιθανότητα βροχής, ούτε και το πόσοι φίλαθλοι θα είναι στο γήπεδο. Στο ΟΑΚΑ οι κερκίδες δεν είναι κοντά στον αγωνιστικό χώρο κι έτσι δεν θα αισθανθούμε τόσο καυτή την ατμόσφαιρα», τόνισε.

Κρέιτσι: «Δυσάρεστη εμπειρία ο Ηρακλής»

Ο Γίρι Κρέιτσι διέκοψε το συμβόλαιό του με τον Ηρακλή, όπως υποστηρίζει ο ίδιος στην ιστοσελίδα «sport.ro». Ωστόσο, το συμβόλαιο του Τσέχου στόπερ με τον «Γηραιό» είναι ακόμα σε ισχύ. «Ήταν μία δυσάρεστη εμπειρία», δήλωσε μεταξύ άλλων στους Ρουμάνους.

«Γνωρίζω ότι σε όλη την Ευρώπη υπάρχουν οικονομικά προβλήματα. Δεν με ενδιαφέρουν τα χρήματα. Με νοιάζει να παίξω ποδόσφαιρο. Δεν μπορούσα να προπονηθώ με τον Ηρακλή και γι' αυτό αποφάσισα να διακόψω το συμβόλαιο», ανέφερε ο 24χρονος παίκτης και πρόσθεσε:

«Πριν την έναρξη της χρονιάς, απολύθηκε ο προπονητής (Γιόσεφ Μπουμπένκο) που με έφερε. Μετά είχα ένα πρόβλημα τραυματισμού και όταν το ξεπέρασα, ο προπονητής μου είπε ότι μπορώ να προπονούμαι με την ομάδα. Δεν μου έδωσε όμως την ευκαιρία να αγωνιστώ. Ήμουν τρεις μήνες στην ομάδα και δεν πήρα ούτε ένα ευρώ. Με έδιωξαν και από το ξενοδοχείο που διέμενα. Ήταν μία δυσάρεστη εμπειρία».

Πάντως, το νομικό επιτελείο του Ηρακλή εξετάζει την περίπτωση του Κρέιτσι και, αν έχει περισσότερες ευθύνες, οι δύο πλευρές θα πάνε στα δικαστήρια.

Βενγκέρ: «Δεν θα φύγει ο Ρούνεϊ»

Ο Αρσέν Βενγκέρ δεν πιστεύει αυτά που λέγονται για τον Γουέιν Ρούνεϊ και θεωρεί πως ο διεθνής επιθετικός θα παραμείνει στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Μπορεί να διακόπηκαν οι διαπραγματεύσεις για την ανανέωση του συμβολαίου του στράικερ των «κόκκινων διαβόλων», αυτό όμως δεν εμποδίζει τον προπονητή της Άρσεναλ να εκφράσει την βεβαιότητα του για την εξέλιξη της υπόθεσης.

Με δηλώσεις του στην" Daily Star" o Αλσατός τεχνικός ήταν σαφής: «Ο Ρούνεϊ είναι ένας σπουδαίος ποδοσφαιριστής και είμαι σίγουρος πως θα μείνει στη Γιουνάιτεντ επειδή είναι η ομάδα του. Έχουν την δύναμη να τον κρατήσουν. Απλά όταν ξεκουράζεις ένα ποδοσφαιριστή ξεκινά η ιστορία. Ο Ρούνεϊ είναι ο Ρούνεϊ και θα μείνει εκεί που είναι».

Το συμβόλαιο του 24χρονου επιθετικού λήγει το 2012 και το καλοκαίρι ο Ρούνεϊ μπορεί να εξαγοράσει τον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του έναντι μόλις πέντε εκ. λιρών. Αυτό έχει ως συνέπεια να δρομολογούνται άμεσες εξελίξεις στο θέμα της πώλησης ή της ανανέωσης του καθώς οι ιθύνοντες της Γιουνάιτεντ δεν θέλουν να χάσουν τσάμπα ένα από τα πιο ακριβά περιουσιακά στοιχεία τους.

Για αυτό το ζήτημα ο Βενγκέρ πρόσθεσε πως: « Είμαι έκπληκτος από αυτή την εξέλιξη. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί άφησαν να ‘τρέξει’ το συμβόλαιο του. Αλλά αυτό συμβαίνει πολλές φορές. Αυτό που ξέρω είναι πως παίκτες σαν τον Ρούνεϊ μόνο τρεις , τέσσερις ομάδες έχουν την οικονομική ευχέρεια να αποκτήσουν. Για τον ίδιο τον Ρούνεϊ η απόφαση δεν θα σχετίζεται με τα χρήματα. Θα σκεφτεί πιο ήρεμα και θα πει πως ‘το Ολντ Τράφορντ είναι το σπίτι μου θα μείνω εδώ’. Μετά θα του πουν το σωστό νούμερο και αυτός θα ανανεώσει. Το ξέρει και αυτός το ξέρουν και στη διοίκηση».


Σύμφωνα με τον τεχνικό των «κανονιέρηδων» η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα δυσκολευτεί να πάρει το πρωτάθλημα είτε μείνει ο Ρούνεϊ είτε φύγει.: «Η Τσέλσι το πήρε πέρυσι και ο Ρούνεϊ ήταν στην Γιουνάιτεντ. Αυτό δεν εμπόδισε τους ‘μπλε’ να κερδίσουν το πρωτάθλημα. Οπότε…», δήλωσε με νόημα ο Βενγκέρ στη “Sun”.

Τοπαλίδης: «Δεν υπήρξε επαφή Ρεχάγκελ-ΠΑΟΚ»

Ο μέχρι πρότινος βοηθός προπονητή του Ότο Ρεχάγκελ, Γιάννης Τοπαλίδης που συνέδεσε φυσικά το όνομα του με τη μεγαλύτερη επιτυχία του ελληνικού ποδοσφαίρου το 2004, φιλοξενήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» σχολιάζοντας την κατάσταση που επικρατεί σε Άρη και ΠΑΟΚ, ενώ αρνήθηκε ότι υπήρξε κάποια επίσημη «κρούση» από πλευράς ΠΑΟΚ στον πρώην προπονητή της Εθνικής ομάδας.
Αρχικά σχολίασε τη φημολογούμενη «κρούση» στον Ότο Ρεχάγκελ από πλευράς ΠΑΟΚ: «Δεν νομίζω ότι υπήρξε κάτι, όλα ήταν μόνο φιλολογικά. Μιλάμε πολύ συχνά με τον Ρεχάγκελ και πιστεύω πως αν υπήρχε κάτι, θα ήμουν από τους πρώτους που θα το μάθαιναν».
Στη συνέχεια κλήθηκε να σχολιάσει την προσεχή αντίπαλο του Άρη, τη Μπάγερ Λεβερκούζεν, ενώ αναφέρθηκε με τα πλέον κολακευτικά λόγια στους «κίτρινους»: «Παρακολούθησα πριν από λίγες εβδομάδες την αναμέτρηση Στουτγάρδη-Λεβερκούζεν και θεωρώ πως η Λεβερκούζεν είναι μια από τις καλύτερες ομάδες της Γερμανίας. Παίζει πάντα επιθετικά, οπότε έτσι θεωρώ πως θα αγωνιστεί και στη Θεσσαλονίκη. Διαθέτει ποδοσφαιριστές με εμπειρία όπως οι Χίπια, Μπαρνέτα, Χέλμες, αλλά δεν υπάρχει κάποιος παίκτης-κλειδί, παρά ένα γενικά πολύ καλό σύνολο. Ο Άρης πιστεύω πως θα έχει τις πιθανότητες του για θετικό αποτέλεσμα, είναι μια πολύ καλή ομάδα. Όσα χρόνια παρακολουθώ το ελληνικό ποδόσφαιρο, πάντα με εντυπωσίαζε ο Άρης, παίζει πάντα ελκυστικό ποδόσφαιρο και πάντα ζητούσα από τον Ρεχάγκελ να πάμε να παρακολουθήσουμε αγώνες του. Δεν λαμβάνω υπόψη το 4-0 από την ΑΕΚ, θεωρώ πως το παιχνίδι της Πέμπτης θα είναι 100% αμφίρροπο».
Κληθείς να αναφερθεί και στον ΠΑΟΚ τόνισε: «Έχω ξαναπεί πως πρέπει να παίρνεις παραδείγματα από άλλες χώρες και άλλες ομάδες, κάτι ανάλογο ισχύει και για τον ΠΑΟΚ. Αυτό που χρειάζεται είναι ένα θετικό αποτέλεσμα που θα της δώσει φτερά, παραδείγματος χάρη ένα καλό αποτέλεσμα στη Βιγιαρεάλ. Βέβαια το τι συμβαίνει στο εσωτερικό της ομάδας είναι κάτι διαφορετικό και δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε. Πλέον ο ΠΑΟΚ στην Ευρώπη πρέπει να εκμεταλλευτεί την κατάσταση, μιας και είναι πρώτος στον όμιλο και αντιμετωπίζει μια καλή ομάδα όπως η Βιγιαρεάλ, η οποία δεν είναι βέβαια κλάσης Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης. Γνωρίζω τον Ζαγοράκη πάρα πολύ καλά και τον εκτιμώ απεριόριστα. Το γιατί η ομάδα δεν τα πάει καλά τη φετινή σεζόν δεν μπορώ να το γνωρίζω, μπορεί πραγματικά να παίζει σημαντικό ρόλο και η ατυχία σε ορισμένα παιχνίδια».
Κλείνοντας σχολίασε και τα αποτελέσματα της Εθνικής ομάδας με τον Φερνάντο Σάντος στο «τιμόνι» της: «Από την πρώτη στιγμή φαινόταν πως η ομάδα θα παλέψει για την πρώτη ή τη δεύτερη θέση στον όμιλο. Η Εθνική έδωσε τρία παιχνίδια στην έδρα της και ένα μακριά από αυτήν και τα αποτελέσματα θεωρούνται απόλυτα λογικά».

Eντυπωσιακός ο ΠΑΣ απέναντι στον Παναιτωλικό

Εντυπωσιακή νίκη πέτυχε ο ΠΑΣ Γιάννινα στην έδρα του, κόντρα στον αήττητο μέχρι την 5η αγωνιστική Παναιτωλικό. Οι παίκτες του Στεφάν Ντεμόλ με το τρίποντο που κατέκτησαν άφησαν στη 2η θέση την ομάδα του Αγρινίου και απολαμβάνουν τη... μοναξιά της κορυφής στον βαθμολογικό πίνακα της Β' Εθνικής. Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους γηπεδούχους ο Μπακαγιόκο που σήμειωσε δύο γκολ (50, 78'), ενώ ότι σκορ άνοιξε στο 40' ο Τζάνης.

ΠΑΣ Γιάννινα (Στεφάν Ντεμόλ): Κηπουρός, Ντάσιος, Κώτσιος, Πάντος, Βάντερσον, Κεϊτά, Ανδράλας, Τζάνης (65' Τζημόπουλος), Ντε Βινσέντι (71' Σκούφαλης), Μπακαγιόκο (81' Κυριάκος), Σιαλμάς.
Παναιτωλικός (Γιάννης Νταλακούρας): Τζενάμο, Αναστασιάδης, Γκόλιας, Παλαιολόγος (68' Μπουμάλ), Εντζενκουέλε, Μουμίν, Γκούνκελ (53' Ρότσα), Μπαϊκαρά (46' Καούνος), Θεοδωρίδης, Παππάς, Καραμαλίκης.