Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Βενγκέρ: «Δεν θα φύγει ο Ρούνεϊ»

Ο Αρσέν Βενγκέρ δεν πιστεύει αυτά που λέγονται για τον Γουέιν Ρούνεϊ και θεωρεί πως ο διεθνής επιθετικός θα παραμείνει στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Μπορεί να διακόπηκαν οι διαπραγματεύσεις για την ανανέωση του συμβολαίου του στράικερ των «κόκκινων διαβόλων», αυτό όμως δεν εμποδίζει τον προπονητή της Άρσεναλ να εκφράσει την βεβαιότητα του για την εξέλιξη της υπόθεσης.

Με δηλώσεις του στην" Daily Star" o Αλσατός τεχνικός ήταν σαφής: «Ο Ρούνεϊ είναι ένας σπουδαίος ποδοσφαιριστής και είμαι σίγουρος πως θα μείνει στη Γιουνάιτεντ επειδή είναι η ομάδα του. Έχουν την δύναμη να τον κρατήσουν. Απλά όταν ξεκουράζεις ένα ποδοσφαιριστή ξεκινά η ιστορία. Ο Ρούνεϊ είναι ο Ρούνεϊ και θα μείνει εκεί που είναι».

Το συμβόλαιο του 24χρονου επιθετικού λήγει το 2012 και το καλοκαίρι ο Ρούνεϊ μπορεί να εξαγοράσει τον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του έναντι μόλις πέντε εκ. λιρών. Αυτό έχει ως συνέπεια να δρομολογούνται άμεσες εξελίξεις στο θέμα της πώλησης ή της ανανέωσης του καθώς οι ιθύνοντες της Γιουνάιτεντ δεν θέλουν να χάσουν τσάμπα ένα από τα πιο ακριβά περιουσιακά στοιχεία τους.

Για αυτό το ζήτημα ο Βενγκέρ πρόσθεσε πως: « Είμαι έκπληκτος από αυτή την εξέλιξη. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί άφησαν να ‘τρέξει’ το συμβόλαιο του. Αλλά αυτό συμβαίνει πολλές φορές. Αυτό που ξέρω είναι πως παίκτες σαν τον Ρούνεϊ μόνο τρεις , τέσσερις ομάδες έχουν την οικονομική ευχέρεια να αποκτήσουν. Για τον ίδιο τον Ρούνεϊ η απόφαση δεν θα σχετίζεται με τα χρήματα. Θα σκεφτεί πιο ήρεμα και θα πει πως ‘το Ολντ Τράφορντ είναι το σπίτι μου θα μείνω εδώ’. Μετά θα του πουν το σωστό νούμερο και αυτός θα ανανεώσει. Το ξέρει και αυτός το ξέρουν και στη διοίκηση».


Σύμφωνα με τον τεχνικό των «κανονιέρηδων» η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα δυσκολευτεί να πάρει το πρωτάθλημα είτε μείνει ο Ρούνεϊ είτε φύγει.: «Η Τσέλσι το πήρε πέρυσι και ο Ρούνεϊ ήταν στην Γιουνάιτεντ. Αυτό δεν εμπόδισε τους ‘μπλε’ να κερδίσουν το πρωτάθλημα. Οπότε…», δήλωσε με νόημα ο Βενγκέρ στη “Sun”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: