Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

Επενδυτής στην Άρσεναλ ο jay-z;


Ανοιχτό το ενδεχόμενο να επενδύσει στην αγαπημένη του Άρσεναλ άφησε ο σύζυγος της Μπιγιονσέ, Jay-Z!Αυτό μπορεί να ισχύσει κάλλιστα στην περίπτωση του διάσημου Αμερικανού ράπερ και συζύγου της Μπιγιονσέ, Jay-J, ο οποιος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο "Arsenal Magazine" δήλωσε οπαδός των Λονδρέζων από την εποχή του... Τιερί Ανρί και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να μπει ως επενδυτής στην αγαπημένη του ποδοσφαιρική ομάδα.

"Είμαι επιχειρηματίας, και θα ψάχνω πάντα για ευκαιρίες που μου παρουσιάζονται, και αν τα βρούμε, όλα καλά. Δεν ξέρω πολλά για την επιχείρηση του ποδοσφαίρου, όμως εάν παρουσιαστεί στο μέλλον η κατάλληλη ευκαιρία, τότε ποιος ξέρει;", δήλωσε ο συνιδιοκτήτης της ομάδας του NBA, New Jersey Nets, ο οποίος αναφέρθηκε και στη γέννηση της αγάπης του για τους Λονδρέζους.

"Ήταν πριν από περίπου πέντε χρόνια. Όταν ο Τιερί Ανρί ήταν στο σύλλογο τον είδα να παίζει και τον θεωρούσα πάντα ως έναν φανταστικό παίκτη.

Από τότε είμαι φανατικός οπαδός του συλλόγου, ακολουθώντας σας παιδιά, και ακόμα και σήμερα παίζετε το όμορφο ποδόσφαιρο που έπαιζε και ο Τιερί. Νομίζω ότι αυτός ο παίκτης άφησε για πολλά χρόνια τη σφραγίδα του στην ομάδα".

Επιπλέον ο 40άχρονος Σον Κόρεϊ Κάρτερ (το πραγματικό του όνομα) κάλεσε τους ποδοσφαιριστές της Άρσεναλ να πάνε και να παρακολουθήσουν την ερχόμενη συναυλία του στο Λονδίνο, με όλα τα έξοδα πληρωμένα από αυτόν.

"Δεν ξέρω αν υπάρχουν καθόλου φανς του Jay-Z μέσα στην ομάδα αλλά αν υπάρχουν θα είναι κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτοι στην επόμενη συναυλία μου που θα γίνει στο Λονδίνο. Μπορούν να έρθουν και να με δουν στη δουλειά μου, και ύστερα θα πάω και εγώ να δω τη δική τους".

Υπενθυμίζεται ότι ο σύντροφος της Μπιγιονσέ από το 2008, Jay-Z, έχει περιουσία που εκτιμάται γύρω στα 500.000.000 δολάρια, έχοντας πουλήσει συνολικά πάνω από 40.000.000 δίσκους παγκοσμίως.

Θρίαμβος Παρτιζάν στο Τελ Αβίβ

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/53c499349b08e7878f12c62db5d7ebe6_L.jpg?1269370802?1269370802?1269370802Η Παρτιζάν δεν κατάλαβε τίποτα ούτε από Nokia Arena, ούτε από το -21 και με σούπερ τον Ντούσαν Κέτσμαν «ξέρανε» το Τελ Αβίβ, επικρατώντας της Μακάμπι με 77-85 για το break (0-1) στη σειρά των playoffs της Ευρωλίγκα. Με κάτι περισσότερο από δέκα αγωνιστικά λεπτά να έχουν περάσει, όλα έδειχναν πως η «ομάδα του λαού» θα έχει εύκολο έργο μέχρι την τελική επικράτηση, αφού στις αρχές της δεύτερης περιόδου προηγήθηκε με 34-13.

Η Παρτιζάν, ωστόσο, δεν τα παράτησε και άρχισε σιγά-σιγά να ροκανίζει τη διαφορά. Στο 33'47'' ο Λόρενς Ρόμπερτς με τρίποντο ισοφάρισε σε 67-67 και στο 34'27'' ο Ντούσαν Κέτσμαν με την τέταρτη συνεχόμενη σέρβικη «βόμβα» (σ.σ. από το 64-55) έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του με 67-70!

Οι παίκτες του Ντούσκο Βουγιόσεβιτς, μπαίνοντας στο τελευταίο δίλεπτο, ξέφυγε και με 75-79, διαφορά την οποία διατήρησε στα -27.5'' ο Μπο ΜακΚάλεμπ με 2/2 βολές (77-81). Η ομάδα του Πίνι Γκέρσον δεν έβαλε στη συνέχεια ούτε αυτά που έπρεπε, με την Παρτιζάν να πανηγυρίσει ακόμη μία «κηδεία» στη φετινή Ευρωλίγκα.

Επόμενο ραντεβού των δύο και πάλι στη Nokia Arena το βράδυ της Πέμπτης, με το άγχος αυτή τη φορά να βρίσκεται από την πλευρά της Μακάμπι...

Τα δεκάλεπτα: 27-12, 46-32, 66-58, 77-85

Η απόδραση των έντεκα 11 Νο2

http://www.contra.gr/images/m/EscapeToVictory_m.jpgΗ απόδραση των 11. The remake». Αυτός είναι ο στόχος του Βίνι Τζόουνς, ο οποίος έχει αναλάβει την προσπάθεια να γυριστεί ξανά η ιστορική ταινία.Η υπόθεσή ήταν η εξής: Αιχμάλωτοι πολέμου αποφασίζουν να παίξουν έναν αγώνα με τα γερμανικά στρατεύματα, με ουκ ολίγους μεγάλους αστέρες του ποδοσφαίρου να λαμβάνουν μέρος, όπως ο Πελέ, ο Μπόμπι Μουρ, ο Οσβάλντο Αρτνίλες,Καζιμιέρζ Ντέινα κ.α. Μερικοί όμως έχουν καταστρώσει σχέδιο προκειμένου να αποδράσουν από τα αποδυτήρια κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου, όμως οι υπόλοιποι δεν ακολουθούν καθώς ο Ρούσελ Οσμάν διψάει για τη νίκη: «Αφού μπορούμε να τους κερδίσουμε», είπε και κατάφερε να πείσει τους υπόλοιπους να μείνουν.

Στο δεύτερο ημίχρονο, το παιχνίδι των γερμανών γίνεται ακόμη πιο σκληρό με αποτέλεσμα να υπάρξουν αρκετοί τραυματισμοί. Οι αιχμάλωτοι προς το τέλος του αγώνα, καταφέρνουν να πετύχουν ένα γκολ που τους έβαζε μπροστά στο σκορ με 5-4, όμως ο διαιτητής για προφανείς λόγους το ακύρωσε. Μάλιστα στην εκπνοή του αγώνα δίνει πέναλτι στις κατοχικές δυνάμεις, το οποίο όμως αποκρούει ο Σταλόνε και προκαλεί ντελίριο στο κοινό που αρχίζει και φωνάζει «Victory» (νίκη), εισβάλοντας στον αγωνιστικό χώρο για να πανηγυρίσει. Κάτι που αποτέλεσε την τέλεια κάλυψη προκειμένου να αποδράσουν και οι υπόλοιποι, έτσι ώστε να υπάρχει happy end.

Αυτό το έργο λοιπόν ο Βίνι Τζόουνς θέλει να το γυρίσει ξανά. Μάλιστα ήδη έχει κάνει επαφές με τον Ντέιβιντ Μπέκαμ, ο οποίος δεν αναμένεται να αρνηθεί την πρόταση.

Ειπε........

"Ο Παναθηναϊκός είναι η καλύτερη ομάδα σ' όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος και δίκαια θα πάρει τον τίτλο στο τέλος. Ο Ολυμπιακός θα παίξει στα πλέι οφ..."

Ανδρέας Βγενόπουλος

Ψιθυροι

  • Σε ποια ομάδα της Σούπερ Λίγκας οι παίκτες λένε "με πρόεδρο τον... Αλ Καπόνε που έχουμε δεν πέφτουμε με τίποτα";
  • Στην Καβάλα δεν επιθυμούν την παρουσία φιλάθλων του Αρη στον επαναληπτικό ημιτελικό του Κυπέλλου. Το παράκαν, όμως, λίγο οι άνθρωποι της ομάδας όταν είπαν σε δημοσιογράφο από την Θεσσαλονίκη πως δεν έχει δικαίωμα να μπει στο γήπεδο, αν και έχει στην κατοχή του ταυτότητα της Ενωσης Συντακτών.
  • Στον αγαπημένο του Νίκο Βέρτη βρέθηκε το βράδυ της Κυριακής ο Μιχαλ Ζεβλάκοφ για να γιορτάσει τη νίκη του ΟΣΦΠ στο ντέρμπι με τον ΠΑΟ. Πολλοί ερυθρόλευκοι, πάντως, προτίμησαν το Villa Mercedes
  • Ποιός παρατρεχάμενος στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός είχε ντύσει το παιδί του ball boy για να... βρίζει τον Νικοπολίδη;

Στόχος το Μουντιάλ για Μέσι


Ο Μέσι έχει ανοίξει το σκορ και πανηγυρίζει Είναι προφανές ποιος είναι ο μοναδικός τίτλος που λείπει από τη συλλογή του Λιονέλ Μέσι και θέλει να τον κατακτήσει το καλοκαίρι. Ο Αργεντινός που έχει σηκώσει όλα τα τρόπαια που θα μπορούσε με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα σε ηλικία μόλις 22 χρόνων, θέλει το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ο Μέσι σε συνέντευξη του στην "El Mundo" φάνηκε προσγειωμένος, καθώς δεν θέλησε να συγκριθεί με τον Μαραντόνα, τονίζοντας πως είναι μόλις 22 χρόνων και όλα συμβαίνουν τόσο γρήγορα γι αυτόν, προσθέτοντας ότι το σημαντικότερο είναι να μείνει ήρεμος και συγκεντρωμένος. Ο άσος της Μπαρτσελόνα θεωρεί ότι για να γίνει θρύλος του ποδοσφαίρου θα πρέπει να έχει κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο και αυτός είναι ο στόχος του για το καλοκαίρι.

Έκπληξη με... Μπλαν η Ρεάλ;

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/4d4607555b846771b00005d452c24105_L.jpg?943912800?943912800?943912800Δύσκολα θα συνεχίσει ο Μάνουελ Πελεγκρίνι στο τιμόνι της Ρεάλ Μαδρίτης και ήδη η «Βασίλισσα» αναζητά τον αντικαταστάτη του. Οι φήμες θέλουν και τον Λοράν Μπλαν με τον Ζινεντίν Ζιντάν να... πιέζει! Τον αντικαταστάτη του Μάνουελ Πελεγκρίνι αναζητούν στη Ρεάλ και μετά τους Μουρίνιο, Βενγκέρ στη λίστα της «Βασίλισσας» φέρεται να βρίσκεται και ο Λοράν Μπλαν. Για τον τεχνικό της Μπορντό έχει σχηματιστεί εξαιρετική εικόνα, ενώ υπάρχει και η αμέριστη στήριξη του Ζινεντίν Ζιντάν. Ο πρώην αστέρας των Μαδριλένων σε επίσημη τοποθέτησή του στο «france football» υποστήριξε μεταξύ άλλων πως ο Μπλαν είναι ο ιδανικός αντικαταστάτης του Πελεγκρίνι.

Ξύλο στη Νιούκαστλ για μια γυναίκα!

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/9e66b43ae64b043851272cd4b01ad7b4_L.jpg?943912800?943912800?943912800Οι «ροζ» ιστορίες δεν λένε να σταματήσουν στην Αγγλία, με τη Νιούκαστλ να είναι η νέα... εστία σκανδάλου. Σύμφωνα με τους Βρετανούς, δύο παίκτες των «ανθρακορύχων» ήρθαν στα χέρια για μια γυναίκα!Ο λόγος για τους Στίβεν Τέιλορ και Άντι Κάρολ, οι οποίοι σύμφωνα με την Daily Mail, πλακώθηκαν στα αποδυτήρια μετά την προπόνηση, με τον πρώτο να έχει υποστεί κάταγμα στο σαγόνι και τον δεύτερο να έχει σπάσει το χέρι του!

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το οποίο η διοίκηση της Νιούκαστλ δεν θέλησε να σχολιάσει, ο 20χρονος Κάρολ επιτέθηκε στον συμπαίκτη του όταν έμαθε πως η πρώην σύντροφος του έστελνε μηνύματα στον Τέιλορ! Τα... αποτελέσματα της «μάχης» ήταν τέτοια που ανάγκασε και τους δύο παίκτες να οδηγηθούν στο χειρουργείο.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Κάρολ έχει βρεθεί ξανά σε καυγά, καθώς πέρυσι είχε τσακωθεί μέσα σε ένα κλαμπ του Νιούκαστλ με αποτέλεσμα να εκκρεμεί δίκη εις βάρος του!

«Ασφάλισε τον Φάμπρεγας η Ίντερ»!

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/9b719f4383253179b19e2eafbca37f87_L.jpg?943912800?943912800?943912800Ιταλικό δημοσίευμα αποκαλύπτει πως η Ίντερ συμπεριέλαβε τον Φάμπρεγας στα ασφαλιστήρια συμβόλαια για πιθανό τραυματισμό, κάτι που σημαίνει πως ο αρχηγός της Άρσεναλ έχει ήδη πάρει τον δρόμο για το «Σαν Σίρο»!Σύμφωνα με το Sky Sport Italia, η πρωταθλήτρια Ιταλίας έφτιαξε για τη νέα σεζόν ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο στο όνομα του Φάμπρεγας, καλύπτοντας τον σε περίπτωση τραυματισμού, παρόλο που ο Καταλανός ανήκει στην Άρσεναλ! Αυτό σημαίνει πως οι πρωταθλητές Ιταλίας θέλουν να... νικήσουν τον ανταγωνισμό και είναι σίγουροι πως θα αποκτήσουν τον αρχηγό της λονδρέζικης ομάδας, δίνοντας 40 εκ. ευρώ και ενδεχομένως τον Μπαλοτέλι ως αντάλλαγμα!

Προπονήθηκε ο Φιλομένο

Προπονήθηκε ο Φιλομένο

Μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα, ο Λούσιο Φιλομένο προπονήθηκε κανονικά με την υπόλοιπη ομάδα του ΠΑΟΚ και δείχνει να ανεβάζει πλέον ρυθμούς, ώστε να είναι έτοιμος σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ο Αργεντίνος επιθετικός συμμετέχει σήμερα στο μεγαλύτερο πρόγραμμα κα έδειξε να είναι σε αρκετά καλή κατάσταση. Ο Φιλομένο δεν αποκλείεται να ενισχύσει τον ΠΑΟΚ στα play-off αν βεβαίως οριστικοποιηθεί η συμμετοχή του δικεφάλου σε αυτά, καθώς ακόμη ο ΠΑΟΚ διεκδικεί την πρώτη θέση. Κατά τα άλλα δεν υπάρχουν άλλα αγωνιστικά προβλήματα, με τον Φερνάντο Σάντος να υπολογίζει και τον Βιεϊρίνια για το παιχνίδι της Λάρισας, καθώς ο Πορτογάλος εξέτισε την ποινή του.

Τσαλίκης: "Ποτέ δεν χτύπησα τον Κωνσταντινέα"


Ο έφορος της Καβάλας, Κώστας Τσαλίκης Ο γενικός αρχηγός της Καβάλας, Κώστας Τσαλίκης, μίλησε την Τρίτη για τα όσα έχει γράψει στο φύλλο αγώνα του ματς με την Λάρισα ο διαιτητής Κωνσταντινέας. Ο παράγοντας της ομάδας της Μακεδονίας, κατηγοριματικά αρνείται ότι χτύπησε τον ρέφερι και όπως τονίζει θα επιληφθεί το νομικό τμήμα.

"Αυτό που συνέβη σίγουρα δεν ήταν αυτό που έγραψε ο κύριος Κωνσταντινέας στο φύλλο αγώνος. Υπήρχε έντονος διάλογος, αλλά σε καμία περίπτωση χειροδικία. Ακόμη δεν μπορώ να εξηγήσω και να καταλάβω γιατί έγραψε κάτι τέτοιο ο διαιτητής. Αντε μετά να αποδείξεις ότι δεν έγινε κάτι τέτοιο. Εμείς έχουμε τις δηλώσεις των ανθρώπων που τον συνόδευαν στα αποδυτήρια και ήταν ακριβώς από πίσω του, των αστυνομικών και του παρατηρητή της Σούπερ Λίγκας", είπε αρχικά στον "Novasport FM".

Στην συνέχεια πρόσθεσε: "Είναι λυπηρό. Εκτός ότι ο κ. Κωνσταντινέας προκάλεσε την αντίδραση όλου του κόσμου σε ένα γήπεδο που δεν έχει γίνει το παραμικρό επεισόδιο από τους φιλάθλους μας, ήρθε στο τέλος να βάλει το κερασάκι στην τούρτα με αυτά που έγραψε στο φύλλο αγώνος".

Πλέον με ορατό τον κίνδυνο να υπάρξει αφαίρεση βαθμών στην Καβάλα, ο κ. Τσαλίκης είπε: "Θα μιλήσουμε με τον κ. Ψωμιάδη και τους δικηγόρους της ΠΑΕ και θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε".

Ετοιμος ο Γκαλάς για την Μπάρτσα


Τραυματίας ο Γκαλάς Το πράσινο φως για την επιστροφή του Γουίλιαμ Γκαλάς στους αγώνες, άναψε το ιατρικό τιμ της Αρσεναλ. Ο Γάλλος αμυντικός ξεπέρασε το πρόβλημα που τον άφησε εκτός δράσης για περίπου ένα μήνα και πλέον βρίσκεται στη διάθεση του Βενγκέρ για τη συνέχεια του πρωταθλήματος και του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Γκαλάς ξεκίνησε τρέξιμο αυτή την εβδομάδα, ενώ προπονείται και με μπάλα., όπως τόνισε ο γυμναστής του στην Γαλλία. Η επιστροφή του στο Λονδίνο θα γίνει μέχρι την Παρασκευή, καθώς πάρθηκε η απόφαση να παραμείνει λίγο ακόμα στη χώρα του για να συνεχίσει την αποθεραπεία του και να μην κινδυνεύσει με υποτροπή. Ο Βενγκέρ υπολογίζει τον Γκαλάς για τον πρώτο αγώνα με την Μπαρτσελόνα για την προημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ.

Επιασε δουλειά ο Βουτσακέλης στη Δόξα


Ο Στράτος Βουτσακέλης Την πρώτη τους προπόνηση με τον νέο τεχνικό, Στράτο Βουτσακέλη έκαναν την Τρίτη οι παίκτες της Δόξας Δράμας. Ο νέος προπονητής της ομάδας της Μακεδονίας, συναντήθηκε αρχικά με τον γενικό αρχηγό Αντώνη Κασδοβασίλη, ο οποίος λίγο αργότερα σύστησε τον Καλαμαριώτη στους ποδοσφαιριστές.

Ο Βουτσακέλης ζήτησε δουλειά και πειθαρχία από όλους εν όψει της δύσκολης συνέχειας μέχρι το τέλος του Πρωταθλήματος και εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι οι "μαυραετοί" θα επιστρέψουν στις επιτυχίες.

Ματεράτσι: "Κανένα πρόβλημα με Μπαλοτέλι"


Ο Μάρκο Ματεράτσι... Ετοιμοι να τείνουν «κλάδο ελαίας» στον Μάριο Μπαλοτέλι είναι οι συμπαίκτες του στην Ιντερ, σύμφωνα με τον Μάρκο Ματεράτσι. Όπως διευκρίνισε όμως ο κεντρικός αμυντικός των «νερατζούρι», ο νεαρός επιθετικός είναι εκείνος που θα αποφασίσει για το πώς θα προχωρήσει στο μέλλον.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, ο Μπαλοτέλι έχει μείνει εκτός ομάδας μετά από έναν καβγά με τον προπονητή του Ζοσέ Μουρίνιο την περασμένη εβδομάδα, πριν από την αναμέτρηση της ομάδας με την Τσέλσι για το Τσάμπιονς Λιγκ.

«Το αν θα επιστρέψει ή όχι, εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από τον ίδιο. Εμείς τον περιμένουμε με ανοιχτές αγκάλες», ανέφερε από την πλευρά του ο Ματεράτσι. Ωστόσο, όταν ρωτήθηκε για τις φήμες που θέλουν τον Μπαλοτέλι έτοιμο να αποχωρήσει από την Ιντερ το καλοκαίρι, ο αμυντικός της πρωταθλήτριας Ιταλίας κράτησε τις αποστάσεις του: «Αν φύγει θα είναι δική του επιλογή. Δεν μπορώ να μπω στο μυαλό του για να ξέρω τι θέλει ...»

Συναγερμός για Βίγια


Βίγια και Μάτα πανηγυρίζουν Το όνομα του Ντάβιντ Βίγια επανήλθε στο προσκήνιο, καθώς λέγεται ότι η Βαλένθια συμφωνεί να τον παραχωρήσει το καλοκαίρι. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ομάδες στις οποίες χτύπησε «κόκκινος συναγερμός» με την είδηση παίζουν στην Πρέμιερ Λιγκ και είναι η Μάντσεστερ Σίτι και η Τσέλσι.

Το υπέρογκο χρέος του εξακολουθεί να υφίσταται και ο ισπανικός σύλλογος, σε άλλη μία προσπάθειά του να το αντιμετωπίσει, επανέρχεται στη λύση της πώλησης, τόσο του Βίγια, όσο και του Ντάβιντ Σίλβα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Sun».

Στη Βαλένθια εκτιμούν ότι από τις δύο μεταγραφές θα αποκομίσουν ένα ποσό της τάξης των 50 εκατ. λιρών (περίπου 55,5 εκατ. ευρώ). Η φημολογία αναφέρει πάντως ότι από μόνη της η μεταγραφή του Βίγια ενδέχεται να αποφέρει 40 εκατ. λίρες (44,4 εκατ. ευρώ).

Πηγές από τη Βαλένθια αναφέρουν ότι μεταξύ των διεκδικητών του παίκτη συγκαταλέγονται η Μπαρτσελόνα και η Ρεάλ Μαδρίτης. Από την πλευρά του ο Βίγια λέγεται ότι προτιμά να δοκιμάσει την τύχη του στην Πρέμιερ Λιγκ, με την Τσέλσι να αποτελεί την πρώτη επιλογή του.

Παρκ: "Δε φοβόμαστε Αρσεναλ και Τσέλσι"


Ο Παρκ πέτυχε το γκολ της νίκης στο Ολντ Τράφορντ Την άποψη ότι ο ίδιος και οι συμπαίκτες του στη Μάντσεστερ δεν θα έπρεπε να ανησυχούν ούτε για την Αρσεναλ, ούτε για την Τσέλσι, εξέφρασε ο Γι Σουν Παρκ. Ο Κορεάτης διεθνής, που την Κυριακή πέτυχε το νικητήριο γκολ της Γιουνάιτεντ στο ντέρμπι με τη Λίβερπουλ, δηλώνει αισιόδοξος.

«Αν εμείς παίρνουμε τις νίκες που χρειαζόμαστε, θα κατακτήσουμε τον τίτλο, οπότε δεν θα έπρεπε να σκεφτόμαστε τι κάνουν η Αρσεναλ ή η Τσέλσι», σχολίασε ο Παρκ σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Mirror». «Πρέπει να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι στις δικές εμφανίσεις και στα δικά μας παιχνίδια. Είναι πολύ σημαντική η νίκη επί της Λίβερπουλ, αφού θα μας βοηθήσει και ψυχολογικά στο υπόλοιπο της σεζόν. Απομένουν επτά ματς πρωταθλήματος και αν νικήσουμε σε όλα, ο τίτλος είναι δικός μας», κατέληξε.

Μπάγεβιτς: "Μοιάζει με την... παλιά ΑΕΚ"


Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς πριν το παιχνίδι με τη ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς φιλοξενήθηκε στον "Sentra 103,3" και τόνισε ότι αυτή την εποχή, με τη διοικητική ανασυγκρότηση και την καλή αγωνιστική κατάσταση, η «Ενωση» μοιάζει με την... παλιά ΑΕΚ. Ωστόσο ξεκαθάρισε ότι χρειάζεται ακόμα βελτίωση και σταθερότητα και επεσήμανε ότι πιστεύει στους παίκτες του ενόψει των πλέι οφ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για την ΑΕΚ του 2ου γύρου και τι άλλαξε προς το καλύτερο:
«Τι έχει αλλάξει τώρα δεν νομίζω ότι μπορώ να σας πω ακριβώς. Όχι ότι δεν ξέρω, αλλά δεν χρειάζεται να σας πω. Σίγουρα όταν έχεις πρόεδρο είσαι ομάδα, όταν δεν έχεις πρόεδρο δεν είσαι τίποτα. Μετά από τόσο καιρό, πάλι γυρίσαμε εκεί που κάποτε ήμασταν ΑΕΚ. Προσπαθούμε σιγά-σιγά να είμαστε στα παλιά. Παίζει ρόλο το διοικητικό κομμάτι, είναι σημαντικό. Και οι παίκτες έχουν βαρεθεί από όσα έχουν περάσει. Τώρα πλέον είναι πιο σοβαροί, πιο αποφασισμένοι για να κάνουν μια προσπάθεια μέχρι το τέλος. Πριν δεν είχαμε τίποτα, τώρα μπορείς να αρχίζεις και να δουλεύεις όπως χρειάζεται, πρέπει τα πράγματα να είναι σωστά και είναι σωστά».

Για την βελτίωση της ομάδα από τον Ιανουάριο και μετά: «Ανεβαίνουμε, στο δεύτερο γύρο ήμασταν πιο καλοί, πιο σωστοί και αποφασισμένοι. Σιγά-σιγά ανεβαίνουμε, αλλά χρειάζεται να είμαστε ακόμα καλύτεροι. Πιστεύω στους παίκτες και μπορούμε να παίζουμε ακόμα πιο μεγάλο ρόλο και να είμαστε στο τέλος ψηλά».

Για το αν ήταν πιο σημαντική η νίκη στην Τούμπα ή στο «Καραϊσκάκης» απέναντι στον Ολυμπιακό: «Δεν μας χρειάζεται αυτή τη σύγκριση. Ξέρουμε για τον κόσμο ποιοι ματς είναι πιο σημαντικό. Για μας είναι σημαντικό να έχουμε τους βαθμούς και να φτάσουμε εκεί που μπορούμε. Εχουμε κάνει βελτίωση, αλλά χρειάζεται καλύτερα. Με τον ΠΑΟΚ οι παίκτες τα έδωσαν όλα, στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν καλύτεροι, στο πρώτο ήμασταν χάλια. Πρέπει να είμαστε ακόμα πιο βελτιωμένοι. Μας περιμένουν τα πλέι οφ που θα είναι ακόμα πιο δυνατά από τα προηγούμενα παιχνίδια».

Για το αν η ΑΕΚ μπορεί να έχει τη σταθερότητα και την προσωπικότητα που απαιτείται για τα πλέι οφ εκεί όπου κάθε 3 μέρες θα παίζει ντέρμπι: «Αυτό θέλουμε και αυτό προγραμματίζουμε. Θέλουμε να έχουμε την ετοιμότητα, όλους του παίκτες υγιείς, έτοιμους. Πιστεύω σε αυτούς και μπορούμε να πετύχουμε».

Για την παράδοση του Μπλάνκο στην Τούμπα και για το αν κάποια γήπεδα εμπνέουν κάποιους παίκτες: «Ο Μπλάνκο έχει δείξει και πιο παλιά, και πριν έρθω εγώ στην ΑΕΚ, ποιος είναι και τι μπορεί να κάνει στο σκοράρισμα. Φέτος δεν είναι όπως στο προηγούμενα πρωταθλήματα στον τομέα του σκοραρίσματος, αλλά προσπαθεί σε κάθε παιχνίδι και τα δίνει όλα. Εχει βελτιώσει πολλά πράγματα στην τακτική και αυτό είναι που μου αρέσει. Εχει δείξει στοιχεία που θέλω και αυτό είναι πολύ καλό γιατί μπορεί να βοηθήσει».

Για το γεγονός ότι χρησιμοποιεί τον Μπλάνκο και σε διαφορετικές θέσεις, εκτός περιοχής: «Κάθε παίκτης στον αγωνιστικό χώρο δεν πρέπει να είναι μόνο σκόρερ. Αν υπάρχουν άλλα πράγματα που μπορεί να κάνει σωστά, γιατί να μην τα κάνει; Εχουμε παίκτες που μπορούν να προσφέρουν λύσεις σε κάθε γήπεδο και με κάθε ευκαιρία, σε κάθε χώρο, μπορούν να κάνουν το καλύτερο».

Για το αν ενδιαφέρεται να φτιάξει έναν ελληνικό κορμό με τη χρησιμοποίηση των Αραμπατζή, Γκέντσογφλου και Μανωλά: «Οσο έχουμε την ευκαιρία θα το κάνουμε σίγουρα. Εχουμε παίκτες με ποιότητα, που αγαπάνε την ομάδα, θέλουν να προσφέρουν και βλέπουμε ότι είναι έτσι. Θα δούμε στα επόμενα παιχνίδια».

Για τη βαθμολογία που θα υπάρχει στα πλέι οφ: «Οσο μπορούμε στα ματς που απομένουν, θα βελτιώσουμε την κατάσταση εν όψει των πλέι οφ. Μπορεί να μετρήσει κάθε βαθμός στο τέλος. Μετά θα δούμε τι θα γίνει και πόσους βαθμούς θα έχουμε στα πλέι οφ. Θέλω να μην υπάρχει μεγάλη διαφορά από τον πρώτο».

Για το αν η ΑΕΚ έχει πείσει ότι μπορεί να τα καταφέρει στα πλέι οφ, έχοντας σταθερότητα στην απόδοση: «Η ομάδα ξέρει και μπορεί πολλά. Είχαμε πολλά προβλήματα στη διάρκεια της σεζόν, είναι γνωστά και δεν χρειάζεται να τα λέμε. Θέλω να είμαστε σοβαροί όπως τελευταία, δυνατοί και πιο αποφασισμένοι και πιστεύω ότι αν ο καθένας δίνει ό,τι μπορεί δεν πρέπει να έχουμε κανένα πρόβλημα».

Για το ότι στα πλέι οφ θα παίξει με ομάδες απέναντι στις οποίες τα έχει πάει πολύ καλά στην κανονική περίοδο: «Θέλω να κρατήσουμε τη φόρμα που έχουμε όσο μπορούμε και να βελτιωθούμε, γιατί χρειάζεται να είμαστε πιο σωστοί και αποτελεσματικοί. Πιστεύω θα συνεχίσουμε ως το τέλος και θα είμαστε ακόμα πιο έτοιμοι στα δύσκολα παιχνίδια».

Για το αν η ΑΕΚ, παίρνοντας τη 2η θέση (σ.σ. πρώτη στα πλέι οφ) θα έχει ελπίδες στα προκριματικά του Champions League: «Δεν θέλω να συζητώ αν θα βγούμε δεύτεροι. Εχει πολλά αν το θέμα. Ας τελειώσουμε πρώτα και τα συζητάμε στο τέλος. Δεν θέλω να τρέχω μπροστά».

Σεξ ή μπάλα;

Οι μισοί Ευρωπαίοι οπαδοί του ποδοσφαίρου προτιμούν να παρακολουθούν σημαντικά μάτς στην τηλεόραση παρά να επιδίδονται στο σεξ με τη σύζυγό τους, αν και τα ποσοστά των ποδοσφαιρόφιλων και αυτών που εκπληρώνουν τακτικά τα συζυγικά τους καθήκοντα διαφέρουν αρκετά από χώρα σε χώρα, σύμφωνα με μελέτη του βρετανικού οργανισμού Sirc.

Τη στρογγυλή θεά προτιμά το 72% των Ισπανών ποδοσφαιρόφιλων, το 67% των Νορβηγών, το 64% των Ολλανδών, το 62% των Γερμανών, το 61% των Βρετανών, το 54% των Ελβετών, σύμφωνα με την έρευνα του ερευνητικού κέντρου Sirc.

Αντιθέτως, μόνο το 17% των ποδοσφαιρόφιλων Πορτογάλων προτιμά το ποδόσφαιρο από τις ερωτικές περιπτύξεις, το 25% των Ιταλών, το 27% των Γάλλων και το 30% των Βέλγων.

Τέλος, για το 60% των ποδοσφαιρόφιλων Ευρωπαίων "η μπάλα είναι θρησκεία" σύμφωνα πάντα με την έρευνα που διενεργήθηκε για την ιαπωνική εταιρεία Canon- που είναι ο βασικός σπόνσορας του Euro 2008- και στην οποία ρωτήθηκαν δύο χιλιάδες Ευρωπαίοι φαν του ποδοσφαίρου.

Επιμέλεια : Άννα Παπαδοπούλου

Πρώτος ο Βασιλειάδης

H ACB ξεκίνησε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της την ψηφορία για τον MVP της κανονικής περιόδου καθώς και την ιδανική πεντάδα και ο Κώστας φαίνεται καθαρά πως κερδίζει μια μεγάλη μερίδα των ψηφοφόρων. Πρωί Τρίτης (23/3) βρίσκεται στην 1η θέση των forward με 1625 ψήφους (ακολουθεί ο Carlοs Navarro της Barcelona με 1414), ενώ στην ψηφοφορία για τον MVP βρίσκεται στην 1η θέση με 985 ψήφους (δεύτερος ο Ricky Rubio της Barcelona με 813). Η ψηφορία θα διαρκέσει έως τις 9 Μαϊου 2010 και η ψήφος του κοινού θα δώσει το 25% του τελικού αποτελέσματος (προπονητές, παίκτες και δημοσιογράφοι θα αποφασίσουν για το υπόλοιπο). Όσοι ενδιαφέρονται να ψηφίσουν μπορούν να το κάνουν μέσω της επίσημης ιστοστελίδας της ACB (http://acbmvp.orange.es/ranking/general.html) κι αφού ακολουθήσουν τη διαδικασία εγγραφής που περιγράφεται.

Eπιμέλεια : Γιώργος Διπλοΐδης

Το all star της superleague

Διάθεση εισιτηρίων All Star Game 2010
Την Τρίτη 22/3/2010 ξεκινάει η διάθεση των εισιτηρίων για το All Star Game 2010, το οποίο θα διεξαχθεί τη Μεγάλη Τετάρτη 31/3/2010 και ώρα 19:00 στο γήπεδο του Εθνικού Πειραιώς στο ΓΟΚ Ελληνικού. Τα εισιτήρια τιμώνται 10 ευρώ και η διάθεσή τους θα γίνεται από και ως εξής:
1.Το τμήμα εισιτηρίων στα γραφεία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (λεωφόρος Συγγρού 137, 3ος όροφος).
-Την Τρίτη 23/3/2010 από τις 09:00 έως τις 14:00.
-Την Τετάρτη 24/3/2010 από τις 09:00 έως τις 14:00.
-Την Παρασκευή 26/3/2010 από τις 09:00 έως τις 14:00.
-Τη Μεγάλη Δευτέρα 29/3/2010 από τις 09:00 έως τις 14:00.
-Τη Μεγάλη Τρίτη 30/3/2010 από τις 09:00 έως τις 14:00.
2.Μέσω του διαδικτύου από τις ιστοσελίδες www.tickethouse.gr και www.ticketpro.gr έως τις 18:30 της Μεγάλης Δευτέρας 29/3/2010.
3.Τα εκδοτήρια του ΓΟΚ Ελληνικού την ημέρα του αγώνα, Μεγάλη Τετάρτη 31/3/2010, από τις 12:00 έως την έναρξη του αγώνα.
Τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα της ψηφοφορίας

Ο νεαρός μέσος του Παναθηναϊκού, Σωτήρης Νίνης, προηγείται συνολικά σε ψήφους για την ομάδα των Ελλήνων All Stars, ενώ, για την ομάδα των Ξένων All Stars, πρώτος σε ψήφους είναι ο Γάλλος επιθετικός του Παναθηναϊκού, Τζιμπρίλ Σισέ.
Έλληνες (& Κύπριοι) All Stars

Προπονητές: Νιόπλιας, Καραγεωργίου

Τερματοφύλακες: Τζόρβας, Χαλκιάς, Νικοπολίδης

Αμυντικοί: Α. Παπαδόπουλος, Μαλεζάς, Τοροσίδης, Τζαβέλας, Μανιάτης

Μέσοι: Νίνης, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Φωτάκης

Επιθετικοί: Σαλπιγγίδης, Μήτρογλου, Αναστασάκος


Ξένοι (& Κοινοτικοί) All Stars

Προπονητές: Σάντος, Κούπερ

Τερματοφύλακες: Φερνάντεζ, Ιτάνζ, Γκσπούρνινγκ

Αμυντικοί: Μέλπμπεργκ, Κοντρέρας, Λίνο, Νέτο, Μαϊστόροβιτς

Μέσοι: Βιερίνια, Σκόκο, Λέτο

Επιθετικοί: Σισέ, Μουσλίμοβιτς, Ονουάτσι, Λούα Λούα, Κάμπορα

Επιμέλεια : Γιώργος Διπλοΐδης

Κονέ: «Να κλείσουμε θετικά τη χρονιά»


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Η παρουσία του Γιόζεφ Μπουμπένκο στον πάγκο του Ηρακλή έχει θετική επίδραση όχι μόνο στο σύνολο αλλά και στην ατομική απόδοση των ποδοσφαιριστών. Ο Παναγιώτης Κονέ που διάγει την καλύτερή του περίοδο με την κυανόλευκη φανέλα μίλησε στον «Libero» για την πορεία της ομάδας, τη μεταμόρφωση της ομάδας και την προσωπική του απόδοση και παρουσία.

«Μαθηματικά δεν έχουμε εξασφαλιστεί ακόμη και έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο παιχνίδι με τα Γιάννενα, που παλεύουν για την σωτηρία τους και σίγουρα θέλουν πάρα πολύ τους βαθμούς. Και εμείς όμως θέλουμε την νίκη για να εξασφαλιστούμε και να κάνουμε καλό Πάσχα. Θέλουμε στην συνέχεια νίκες για να κλείσουμε με θετικό τρόπο το πρωτάθλημα και να βάλουμε τις βάσεις για να κάνουμε κάτι πολύ καλύτερο στην επόμενη σεζόν. Θέλουμε λοιπόν να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο, να κάνουμε καλές εμφανίσεις και φυσικά να κάνουμε κι άλλες νίκες στην συνέχεια. Με τα Γιάννενα θα κυνηγήσουμε την νίκη, θα πάμε για ένα καλό αποτέλεσμα στην έδρα του Παναθηναϊκού και μετά με την Ξάνθη θέλουμε επίσης να κερδίσουμε για να δώσουμε χαρά στον κόσμο μας».

Η συμβολή του Γιόζεφ Μπουμπένκο στο να βγει η ομάδα από την δύσκολη κατάσταση στην οποία είχε περιέλθει μεσούσης της περιόδου τόνισε: «Η ομάδα έχει δέσει, ξέρει ακριβώς τι θέλει και τι κάνει μέσα στο γήπεδο, ο κ. Μπουμπένκο διόρθωσε πολλά τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση. Η ομάδα λειτουργεί καλύτερα σε όλες τις γραμμές, είμαστε πιο ομαδικοί τώρα, έχουμε δημιουργήσει ένα πολύ καλό σύνολο που είναι σε θέση να αντεπεξέλθει με θετικό τρόπο είτε εντός έδρας είτε εκτός έδρας» ενώ σε προσωπικό επίπεδο σχολίασε:

«Προσπαθώ να βρω τον δρόμο μου και από ένα ταλέντο που όλοι έλεγαν ότι είμαι, να εξελιχθώ σε ένα καλό ποδοσφαιριστή. Προσπαθώ πάρα πολύ στις προπονήσεις ενώ είναι πολύ σημαντικό ότι με στηρίζει πάρα πολύ ο κόσμος της ομάδας αλλά και οι συμπαίκτες μου. Σε κάθε παιχνίδι μπαίνω μέσα στο γήπεδο και προσπαθώ να δείξω την αξία μου, έχω 1 χρόνο ακόμη συμβόλαιο με τον Ηρακλή και δεν με απασχολεί ακόμη το θέμα της ανανέωσης. Τελευταία αγωνίζομαι ως δεξιό χαφ, ο κ. Μπουμπένκο με έχει βοηθήσει πολύ να μάθω αυτή την θέση και νομίζω ότι μου ταιριάζει ενώ πιο πριν αγωνιζόμουν πίσω από τον επιθετικό της ομάδας».

Καταλήγοντας, αναφέρθηκε και στην πορεία της ομάδα τα τελευταία 4 χρόνια: «Ο Ηρακλής εδώ και 4 χρόνια παλεύει συνεχώς για την σωτηρία του και αυτό δεν πρέπει να συνεχιστεί, όλοι όσοι είμαστε στον Ηρακλή θέλουμε να έχει η ομάδα ένα πολύ καλύτερο πρόσωπο. Αυτό που θέλουμε τώρα είναι να κλείσουμε με θετικό τρόπο την χρονιά. Στον 1ο γύρο δεν τα πήγαμε καλά, ίσως γιατί μας επηρέασαν πολύ τα διοικητικά προβλήματα που υπήρχαν στην ομάδα, στον 2ο γύρο εμείς οι παίκτες αποφασίσαμε να ασχοληθούμε μόνο με το αγωνιστικό, να μείνουμε ανεπηρέαστοι από όλα μέσα στο γήπεδο και να κάνουμε το καλύτερο για τον Ηρακλή».

"Έκλεισε" Σάντρο η Τότεναμ

Επιμέλεια: Δ.Μ.

Η Τότεναμ επιβεβαίωσε πως συμφώνησε με την Ιντερνασιονάλ του Πόρτο Αλέγκρε για την απόκτηση του Σάντρο το καλοκαίρι.

Πρόκειται για 21άχρονο αμυντικό μέσο, ο οποίος ήταν διεθνής με όλες τις εθνικές ομάδες Βραζιλίας μικρών ηλικιών, ενώ έχει και μία συμμετοχή με την ανδρών.

Θα μείνει στην Ιντερνασιονάλ μέχρι τον Αύστουστο που ολοκληρώνεται το Copa Libertadores και εν συνεχεία να ενσωματωθεί στους "σπερς".

Μπορεί να μην έχει γίνει γνωστό το κόστος της μεταγραφής, είναι όμως δεδομένο πως ο Σάντρο θα κοστίσει περισσότερα από 10.000.000 ευρώ.

Euro2012: Στο Ισραήλ για την κλήρωση


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Αναχωρεί την Τετάρτη με προορισμό το Ισραήλ η αντιπροσωπεία της ΕΠΟ που θα συμμετάσχει στην ετήσια συνέλευση της UEFA, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Τελ Αβιβ την Πέμπτη(25/3).

Στην αποστολή της Ομοσπονδίας θα συμμετάσχουν ο πρόεδρος Σοφοκλής Πιλάβιος, ο γ.γ. Γιάννης Οικονομίδης και ο ταμίας Γιώργος Γκιρτζίκης.

Όπως είναι γνωστό στο περιθώριο της συνέλευσης θα διενεργηθεί η κλήρωση για τον καταρτισμό του προγράμματος της Εθνικής ομάδας στον 6ο προκριματικό όμιλο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2012.

Όλα αυτά καθώς ότι στην πρώτη συνάντηση που έγινε στην Αθήνα μεταξύ των εκπροσώπων της Ελλάδας,του Ισραήλ, της Κροατίας,της Γεωργίας,της Λετονίας και της Μάλτας, δεν βρέθηκε λύση.

Αντσελότι: «Και του χρόνου στην Τσέλσι»


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Σίγουρος ότι και του χρόνου θα βρίσκεται στον πάγκο της Τσέλσι, ανεξάρτητα από το αν οι «μπλε» κατακτήσουν ή όχι το πρωτάθλημα στην Αγγλία, εμφανίστηκε ο Κάρλο Αντσελότι, με δηλώσεις του στην ιταλική εφημερίδα «La Stampa». «Πιστεύω ότι θα τα πάμε καλά φέτος. Ότι κι αν γίνει, όμως, το μέλλον μου είναι στην Τσέλσι, ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα», τόνισε ο Ιταλός τεχνικός.

Η Τσέλσι διεκδικεί το πρωτάθλημα και το κύπελλο στην Αγγλία, αλλά αποκλείστηκε από το Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ στη βαθμολογία της Premier League έπεσε στην τρίτη θέση, αφού συγκέντρωσε τέσσερις βαθμούς στους τρεις τελευταίους της αγώνες.

Ο Αντσελότι παραδέχτηκε ότι ένιωσε κάποια πίεση έπειτα από τον αποκλεισμό των «μπλε» από την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, από την Ίντερ του Μουρίνιο, διέψευσε, όμως, ότι υπάρχει περίπτωση να φύγει από το Λονδίνο.

Διαψεύδει για Ριέρα η ΤΣΣΚΑ Μόσχας!


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Δεν έχασε χρόνο η ΤΣΣΚΑ Μόσχας και με το που δημοσιεύτηκαν στην Αγγλίας οι φήμες περί συμφωνίας της με τη Λίβερπουλ για την απόκτηση του Άλμπερτ Ριέρα έναντι επτά εκατ. ευρώ, η ρωσική ομάδα εξέδωσε ανακοίνωση, διαψεύδοντας κατηγορηματικά ότι ενδιαφέρεται για τον αδερφό του επιθετικού του Πανιωνίου!

«Δεν έχουν περάσει δύο εβδομάδες από τότε που ΜΜΕ είχαν αναφέρει υποτιθέμενο ενδιαφέρον της ΤΣΣΚΑ για τον Βραζιλιάνο Μαϊκόν και τώρα ο σύλλογος πληροφορείται με έκπληξη ότι είναι υποψήφιος για την απόκτηση του Ισπανού μέσου της Λίβερπουλ, Άλμπερτ Ριέρα Πολλές φορές η ΤΣΣΚΑ έχει συνδεθεί με παίκτες που αναζητούν νέες ομάδες. Ωστόσο, συμβουλεύουμε αυτούς που προσπαθούν να προκαλέσουν επιπρόσθετο ενδιαφέρον στο πρόσωπο κάποιου παίκτη, να προτείνουν άλλες ομάδες όπως η Μπαρτσελόνα ή η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΤΣΣΚΑ.

Ο Ισπανός εξτρέμ πρόσφατα είχε επικρίνει δημοσίως τον προπονητή του, Ράφα Μπενίτεθ, κι έκτοτε έχει τεθεί στο περιθώριο.

Φλάβιο Πίντο: «Δύσκολα κερδίζεις τον ΠΑΟΚ»


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Τις δυσκολίες του επερχόμενου παιχνιδιού της Λάρισας με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ τόνισε ο μέσος της θεσσαλικής ομάδας Φλάβιο Πίντο Ντε Σόουζα στην αθλητική εκπομπή Revolution του Αθλητικού Metropolis. O 30χρονος ποδοσφαιριστής αναφέρθηκε συν τοις άλλοις στην εικόνα που παρουσιάζει η Λάρισα τις τελευταίες αγωνιστικές, στην δυναμική του συλλόγου, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην προηγούμενη ομάδα του, τον Άρη και στην προοπτική να κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδας.

«Ξέρουμε ποια ομάδα έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Ο ΠΑΟΚ είναι μία ομάδα που δύσκολα μπορείς να κερδίσεις. Έχει ένα καλό υλικό, μία ομάδα καλά οργανωμένη που δεν είναι τυχαία ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα. Εμείς βέβαια είμαστε σε καλή κατάσταση και αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να κερδίσουμε για να ανέβουμε ακόμα ψηλότερα».

Στη συνέχεια ο Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής αναφέρθηκε στην πορεία της ομάδας στις τελευταίες αγωνιστικές και στην δυναμική του συλλόγου: «Έχουν αλλάξει πολλά πράγματα στην ομάδα προς το καλύτερο φυσικά. Έχουμε αυτοπεποίθηση και έχουμε βρει γενικά τον εαυτό μας. Πιστεύω ότι η Λάρισα είναι μία πολύ καλή ομάδα και απλώς τώρα το δείχνει ακόμη καλύτερα» τόνισε και συνέχισε: «Είναι εξαιρετικό για όλους μας όταν βλέπουμε το γήπεδο να είναι γεμάτο. Νιώθουμε πραγματικά ότι παίζουμε σε μία μεγάλη ομάδα και θέλουμε αυτό τον κόσμο να του δίνουμε χαρά».

Τέλος ο πρώην παίκτης του Άρη αναφέρθηκε στην προηγούμενη ομάδα του και στην προοπτική να κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδας: «Αυτή την στιγμή είμαι παίκτης της Λάρισας και με αφορά μόνο η Λάρισα. Αν όμως ο Άρης πάει στον τελικό, θα τον υποστηρίζω γιατί θέλω οι πρώην συμπαίκτες μου να κατακτήσουν αυτό το κύπελλο».

Ρεχάγκελ: "Δεν μιλήσαμε για το συμβόλαιο"


Ο Ρεχάγκελ στη συνέντευξη Τύπου πριν το παιχνίδι με την  Ουκρανία... Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Οτο Ρεχάγκελ, με δήλωσή του την Τρίτη, ξεκαθάρισε πως στην συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της ΕΠΟ Σοφοκλή Πιλάβιο δεν έγινε καμία κουβέντα για την υπογραφή νέου συμβολαίου. Μάλιστα τόνισε την δυσαρέσκειά του για τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας.

"Δεν συνηθίζω να μιλώ ύστερα από δημοσιεύματα, αλλά υποχρεώνομαι σήμερα να το κάνω διότι όσα γράφτηκαν για δήθεν συζήτησή μου με τον πρόεδρο για το συμβόλαιό μου, στην οποία μάλιστα εγώ δυσαρεστήθηκα, είναι πέρα για πέρα ψευδή. Με τον πρόεδρο δεν μιλήσαμε χθες για την ανανέωση της συνεργασίας μας και φυσικά ούτε για τους οικονομικούς όρους της", είπε αρχικά.

Και κατέληξε λέγοντας: "Εκφράζω αυτή την απορία, διότι βρισκόμαστε σε περίοδο προετοιμασίας για το Μουντιάλ και το μόνο που με απασχολεί είναι αυτή και οι αγώνες που θα δώσουμε στην Νότιο Αφρική".

Ριαβόγλου: "Κουράστηκα, σκέφτομαι να αποχωρήσω"


Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Αγροτικός Αστέρας, Κώστας Ριαβόγλου... Στο σάιτ της ΠΑΕ Αγροτικός Αστέρας, ξεδίπλωσε τις σκέψεις του ο πρόεδρος Κωνσταντίνος Ριαβόγλου και υπογράμμισε ότι σκέφτεται να αποχωρήσει από τη διοίκηση της μακεδονικής ΠΑΕ, καθώς είναι κουρασμένος και απογοητευμένος. Πρόσθεσε ότι οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν στα τέλη Μαΐου.

Η συνέντευξη Ριαβόγλου:
- Ποια η άποψη του προέδρου για την μέχρι τώρα πορεία του Αγροτικού Αστέρα στο φετινό πρωτάθλημα;
- Πίστεψα πολύ στις δυνατότητες της ομάδος από το καλοκαίρι. Θεωρώ ότι φέτος έχουμε ένα από τα καλύτερα υλικά που είχε ποτέ ο Αγροτικός Αστέρας, καθώς και τα καλύτερα παιδιά που έχω συνεργαστεί στα 11 χρόνια παρουσίας μου, από άποψη χαρακτήρα και ήθους. Παρόλα τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, οι ποδοσφαιριστές και το προπονητικό τιμ, είναι ένα σώμα, μια ψυχή, και δεν έχουν αφήσει να βγει προς τα έξω οποιοδήποτε πρόβλημα. Δυστυχώς όμως, κάποιοι δεν μας πίστεψαν.

- Διακρίνω ένα παράπονο στα τελευταία σας λόγια, σε ποιους ακριβώς αναφέρεστε;
- Σε όλους εκείνους, είτε θεσμικούς παράγοντες, είτε φορείς, που δεν στήριξαν αυτήν την προσπάθεια. Ούτε το καλοκαίρι, αλλά ακόμα περισσότερο τώρα που η ομάδα δείχνει ένα πολύ καλό αγωνιστικό πρόσωπο. Eχουμε μείνει δύο τρία άτομα, μόνοι μας, να παλεύουμε απέναντι σε μεγαθήρια για να βάλουμε στον Αστέρα στα πλέι οφ.

- Πώς φαντάζεστε το μέλλον του Αγροτικού Αστέρα;
- Υπό αυτές τις συνθήκες και μετά από 11 χρόνια συνεχούς παρουσίας στα οργανωτικά και διοικητικά του Αγροτικού, νιώθω κουρασμένος και απογοητευμένος. Σκέφτομαι πολύ σοβαρά το καλοκαίρι να αποχωρήσω από την προεδρία και τη διοίκηση του Αστέρα. Θα αφήσουμε την ομάδα στη Β' Εθνική χωρίς ιδιαίτερα χρέη και κατά πάσα πιθανότητα θα αποχωρήσουμε με τους δυο τρεις συνεργάτες που έχουμε απομείνει.

- Δηλαδή πιστεύετε ότι ο Αγροτικός Αστέρας έχει αγγίξει το ταβάνι του;
- Με αυτά τα δεδομένα, ναι. Χωρίς γήπεδο, χωρίς κόσμο, χωρίς προπονητήρια και με ελάχιστα έσοδα, είναι πραγματικά θαύμα που ο Αστέρας, όχι μόνο είναι στη Β' Εθνική, αλλά κατέχει και πρωταγωνιστικό ρόλο ως μία από τις δυνάμεις της κατηγορίας. Περιμέναμε τουλάχιστον να τελειώσει το νέο γήπεδο για να δώσει μια νέα ώθηση στην ομάδα, αλλά δυστυχώς η αποπεράτωση του έργου καθυστερεί σημαντικά.

Θα πρέπει να αναρωτηθούμε όλοι μας σοβαρά, για ποιο λόγο να συνεχίζουμε και για ποιο λόγο να υπάρχει ο Αστέρας στη Β’ Εθνική. Μετά από 11 χρόνια, έχουν γίνει πολύ σημαντικά βήματα, τόσο αγωνιστικά όσο και οργανωτικά και φέρανε την ομάδα σε ένα πολύ καλό επίπεδο. Σίγουρα έχουν γίνει και λάθη, αλλά μόνο πάνω σε μία προσπάθεια για ένα καλύτερο μέλλον για την ομάδα.

- Αν τελικά αποχωρήσετε, ποια πιστεύετε θα είναι η επόμενη μέρα για τον Αγροτικό Αστέρα;
- Ο Αστέρας υπάρχει από το 1932 και θα συνεχίσει να υπάρχει ανεξάρτητα από πρόσωπα και ονόματα. Είμαι σίγουρος ότι μπορούν να βρεθούν άτομα ικανά, να πάνε τον Αγροτικό υψηλότερα και να αποφύγουν ίσως τα όποια λάθη δικά μας. Στα τέλη Μαΐου θα πάρουμε τις οριστικές μας αποφάσεις και θα προσπαθήσουμε να βρούμε τα καλύτερα δυνατά χέρια να παραδώσουμε την ομάδα μας.

- Ποια θα είναι η μέχρι τώρα κληρονομιά που έχει αφήσει η διοίκηση;
- Κάνοντας έναν άτυπο απολογισμό για το τι έχουμε πετύχει έως σήμερα, στο αγωνιστικό κομμάτι θα πω, ότι η ομάδα από τα χωριά και τα χωράφια της Δ' Εθνικής, παίζει τα τελευταία 4 χρόνια με επιτυχία, διαδραματίζοντας σημαντικό ρόλο στη Β' Εθνική.

Εχουμε φέρει κατά καιρούς πολύ μεγάλα ονόματα ποδοσφαιριστών και προωθήσαμε αρκετά ταλέντα στην επαγγελματική ομάδα. Κορυφαία βέβαια στιγμή, της ιστορίας του Αγροτικού, αυτή στο Κύπελλο Ελλάδος την περίοδο 2005-2006, όπου φτάσαμε μέχρι τα ημιτελικά και αποκλειστήκαμε από την ΑΕΚ.

- Στο οργανωτικό σκέλος, ποια η συμβολή σας;
- Δημιουργήσαμε νέα γραφεία, αντάξια μιας ΠΑΕ, φτιάξαμε την μπουτίκ στο κέντρο του Ευόσμου. Σε συνεργασία με τον Ερασιτέχνη, κάναμε παρεμβάσεις στο γήπεδο για να είναι όσο το δυνατόν υποφερτές οι συνθήκες σε αποδυτήρια, χώρος vip, καθίσματα σε όλο το γήπεδο, αίθουσα Τύπου, κλπ. Επίσης αναδιοργανώσαμε και επαναφέραμε μαζί με τους ανθρώπους του Ερασιτέχνη τις ακαδημίες που αριθμούν σήμερα 300 παιδιά και τη Β' ομάδα που αποτελεί προθάλαμος της επαγγελματικής. Λειτουργήσαμε το τμήμα σκάουτινκγ, που τα τελευταία χρόνια ανέδειξε αρκετά ταλέντα της ευρύτερης περιοχής.
Ολα τα παραπάνω είναι η προίκα που θα αφήσει ο Ριαβόγλου και η παρέα του σε αυτούς που ίσως αναλάβουν την ομάδα.

Επέτειος... πρόκρισης


Εξαλλοι πανηγυρισμοί για το γκολ του Κάμπορα Το ραντεβού για την πρόκριση στον τελικό είναι την Πέμπτη και οι "κίτρινοι" έχουν οριστικοποιήσει τα πλάνα τους για τη συγκεκριμένη αναμέτρησης. Δεν υπάρχει ούτε ένας τραυματίας γεγονός που ικανοποιεί πλήρως τον Κούπερ.

Ο Αρης θα υπερασπιστεί το 3-1 του πρώτου αγώνα. Η προετοιμασία αναμένεται να ολοκληρωθεί αύριο το πρωί και στη συνέχεια θα ανακοινωθεί η αποστολή όπου θα κατέβει μέχρι το βράδυ στην Καβάλα.

Ταυτόχρονα, ολοκληρώνεται και το κεφάλαιο κατασκοπεία. 'Έτσι κι αλλιώς πάντως, δεν έχει να κρύψει κάτι μια από τις δύο ομάδες μετά από τόσες αναμετρήσεις σε πρωτάθλημα και κύπελλο.

Μόνο με ταυτότητα
Τα εισιτήρια του αγώνα διατίθενται μόνον από τα γραφεία της ΠΑΕ Καβάλας και προς γενικής έκπληξη, όποιος ενδιαφέρεται, θα πρέπει να επιδεικνύει ταυτότητα με τόπο διαμονής την Καβάλα για να τα προμηθευτεί.

Θεωρείται δεδομένο ότι αρκετοί φίλοι του Aρη θα εκμεταλλευτούν την αργία του Ευαγγελισμού της 25ης Μαρτίου και ημέρα ιδρύσεως του Aρη, το 1914, και θα ταξιδέψουν στην Καβάλα, προσπαθώντας να εξασφαλίσουν την είσοδό τους στο «Ανθή Καραγιάννη».

Η απουσία του Γκαρσία
Ο Νάτσο Γκαρσία συμπλήρωσε στον αγώνα με τον Πανιώνιο τέσσερις κίτρινες κάρτες και ο Κούπερ αποφάσισε, ο Βολιβιανός, να εκτίσει την ποινή του στον αγώνα της 30ής αγωνιστικής κόντρα στον Ολυμπιακό.

Κινδυνεύει με αφαίρεση βαθμών η Καβάλα! Έγραψε για... κλωτσιές ο διαιτητής Κωνσταντινέας

http://www.sportdog.gr/Articles/Images/sd12/imgv3b_xJ9Ae268a5.jpgΑυτό γιατί ο διαιτητής της αναμέτρησης με τη Λάρισα, Πέτρος Κωνσταντινέας, έγραψε στο φύλλο αγώνα ότι δέχθηκε -μετά το σφύριγμα της λήξης- επίθεση από τον γενικό αρχηγό των «Αργοναυτών», Κώστα Τσαλίκη.

Ο κ. Τσαλίκης, που αποβλήθηκε κατά τη διάρκεια του αγώνα, φέρεται να κλώτσησε τον ρέφερι του Συνδέσμου Μεσσηνίας.

Σύμφωνα με το γράμμα του νόμου, λοιπόν, σε περιπτώσεις επιθέσεων παραγόντων σε διαιτητές, η ποινή που επιβάλλεται στην ομάδα είναι αφαίρεση τριών βαθμών, καθώς και πρόστιμο που μπορεί να φτάσει μέχρι και τις 100 χιλιάδες ευρώ.

‘Μέσα’ ο Φιλομένο

http://www.sportdog.gr/Articles/Images/sd12/imgv3b_ncEFpZUEig.jpgΜε την υπόλοιπη ομάδα προπονήθηκε σήμερα ο Λούσιο Φιλομένο, μετά από ένα μεγάλο διάστημα αποχής λόγω τραυματισμού.Ο Αργεντινός επιθετικός ακούμπησε και μπάλα, παρόλα αυτά ήταν πιο συντηρητικό το δικό του πρόγραμμα (δεν επιβαρύνθηκε με όλες τις ασκήσεις) λόγω της μεγάλης αποχής του.

Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ περιμένουν να είναι σε λιγότερο από τέσσερις εβδομάδες έτοιμος να βοηθήσει ξανά τον ‘δικέφαλό του Βορρά’. Η αυριανή προπόνηση έχει προγραμματιστεί για τις 10:30 στη Σουρωτή.

Στη Λίλεστρομ ο Ενσαλίβα


Ο Ταμαντάνι Ενσαλίβα κατά την παρουσίασή του από την ΑΕΚ Η "περιπέτεια" του Ταμαντανί Ενσαλίβα στα ελληνικά γήπεδα, τελείωσε. Ο Καναδός μέσος της ΑΕΚ θα συνεχίσει την καριέρα του στη Νορβηγία και συγκεκριμένα στη Λίλεστρομ. Η "Ένωση" από αυτή τη μεταγραφή θα βάλει στο ταμείο της περίπου 30.000 ευρώ, προκειμένου να αφήσει τώρα τον παίκτη να φύγει.

Το συμβόλαιο του Ενσαλίβα ολοκληρωνόταν το καλοκαίρι και η "Ένωση" δεν θα έπαιρνε ούτε ευρώ αν δεν έδινε τώρα τη συγκατάθεσή της στο να "μετακομίσει" ο "Ταμ" από τους "κιτρινόμαυρους" της Αθήνας στα "καναρίνια" του Λίλεστρομ.

Ο 28χρονος μέσος τη Δευτέρα αποχαιρέτησε τους πρώην πλέον συμπαίκτες του και την Τρίτη θα αναχωρήσει για τη Σκανδιναβία, προκειμένου να περάσει από ιατρικές εξετάσεις πριν υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με τη νέα του ομάδα.

Αξίζει επίσης να αναφέρουμε ότι πριν από λίγες μέρες είχε διαρρεύσει ότι ο πρόεδρος της ΑΕΚ, κ. Αδαμίδης είχε κάνει πρόταση ανανέωσης στον Ενσαλίβα και δεν είχε αποκλειστεί το ενδεχόμενο ανανέωσης της συνεργασίας τους. όπως αποδείχθηκε ήταν απλά ένα μέτρο πίεσης προς τους Νορβηγούς...

Αναβολή του ΔΣ, λεπτομέρειες για Βαλβέρδε


Ο Ερνέστο Βαλβέρδε στη συνέντευξη Τύπου πριν το παιχνίδι με την  Μπενφίκα Αναβλήθηκε το προγραμματισμένο, για την Τρίτη το μεσημέρι, ΔΣ της ΠΑΕ Ολυμπιακός, όπως ενημέρωσαν επίσημα οι "ερυθρόλευκοι" τους εκπροσώπους του Τύπου. Μέσα στις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί πότε θα πραγματοποιηθεί ενώ δε γνωστοποιήθηκαν οι λόγοι της απόφασης, ωστόσο το πιθανότερο είναι ότι οφείλεται στην αλλαγή δεδομένων, μετά την νίκη στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ.

Λεπτομέρειες για Βαλβέρδε
Κάποιες μικρές λεπτομέρειες απομένουν για να ολοκληρωθεί η συμφωνία με τον Ερνέστο Βαλβέρδε και η επιστροφή του Βάσκου τεχνικού στην τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού. Από τη στιγμή που ο Κόκκαλης, έδωσε το "ΟΚ" για τον 47χρονο προπονητή, ο Χρυσικόπουλος έκανε τις κατάλληλες κινήσεις για να επέλθει συμφωνία. Ο Βαλβέρδε θέλει να επιστρέψει και έχει πει το "ναι" και ουσιαστικά απομένουν μόνο οι υπογραφές για να επισημοποιηθεί ο... γάμος.

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Θέλει Μπενίτεθ!

Ο Ράφα Μπενίτεθ είναι στα πλάνα της Γιουβέντους! Η διάσημη ιταλική ομάδα θέλει τον Ισπανό τεχνικό στον πάγκο της και ήδη έχει κάνει τις πρώτες διερευντικές επαφές με τον μάνατζερ του. Η «Γιούβε» δεν τα πάει καλά τον τελευταίο καιρό και η διοίκηση σκέφτεται τη λύση του Μπενίτεθ, όπως επιβεβαβαίωσε και ο γενικός διευθυντής της «κυρίας», Ρομπέρτο Μπέτεγκα: «Σίγουρα ο Μπενίτεθ είναι στις σκέψεις μας», τόνισε μεταξύ άλλων ο παράγοντας της «Γιούβε».

Μεγάλη νίκη για τους Σανς .


Ο Σαλίμ Στουνταμάιρ Στο Οκλαντ ο Αμάρε Στούνταμαιρ τελείωσε το ματς με 37 πόντους, Τζέισον Ρίτσαρντσον ξεπέρασε τον εαυτό του για φέτος με 34, στη νίκη των Σανς επί των Ουόριορς με 133-131. Ηταν η πέμπτη σερί επιτυχία για την ομάδα του Φοίνιξ, που στάθηκε τυχερή απέναντι στους γηπεδούχους, που είχαν τον Μόντα Έλις με 30 πόντους, τον Ρέτζι Ουίλιαμς με 29 και τον Αντονι Τόλιβερ με 25 πόντους και 12 ριμπάουντ.

Ηττα για το Χιούστον στο Σικάγο με 98-88, ένα αποτέλεσμα που σε συνδυασμό με τη νίκη της Γιούτα επί της Βοστώνης με 110-97, δεν ευνόησε τους Ρόκετς που θέλουν να προλάβουν τα πλέι οφ.


Συνοπτικά τα αποτελέσματα
Φιλαδέλφεια-Ορλάντο 93-109
Νιού Τζέρσεϊ-Μαϊάμι 89-99
Σικάγο-Χιούστον 98-88
Μιλγουόκι-Ατλάντα 98-95
Μινεσότα-Τορόντο 100-106
Νέα Ορλεάνη-Ντάλας 115-99
Οκλαχόμα-Σαν Αντόνιο 96-99
Γιούτα-Βοστόνη 110-97
Σακραμέντο-Μέμφις 85-102
Γκόλντεν Στέιτ-Φοίνιξ 131-133


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΛΑΝΤΙΚΟΥ

Βοστόνη 45-25
Τορόντο 35-34
Νέα Υόρκη 25-45
Φιλαδέλφεια 24-47
Νιού Τζέρσεϊ 7-63

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Κλίβελαντ 56-15
Μιλγουόκι 39-30
Σικάγο 33-37
Ιντιάνα 24-46
Ντιτρόιτ 23-47

ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Ορλάντο 50-21
Ατλάντα 45-25
Μαϊάμι 37-34
Σάρλοτ 35-34
Ουάσινγκτον 21-47

ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Ντένβερ 47-23
Γιούτα 46-25
Οκλαχόμα Σίτι 42-27
Πόρτλαντ 42-29
Μινεσότα 14-57

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΕΙΡΗΝΙΚΟΥ
Λ.Α. Λέικερς 52-18
Φοίνιξ 45-26
Λ.Α. Κλίπερς 26-44
Σακραμέντο 24-47
Γκόλντεν Στέιτ 19-51

ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Ντάλας 46-24
Σαν Αντόνιο 42-27
Μέμφις 38-33
Χιούστον 36-33
Νέα Ορλεάνη 34-38

Εναν μήνα εκτός δράσης ο Ιβάνοβιτς


Ο Ιβάνοβιτς της Τσέλσι Ατυχος στάθηκε ο Μπράνισλαβ Ιβάνοβιτς, καθώς στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Μπλάκμπερν (1-1), ο αμυντικός της Τσέλσι τραυματίσθηκε στο γόνατο και σύμφωνα με το ιατρικό επιτελείο των «μπλε» θα απουσιάσει από τους αγωνιστικούς χώρους για περίπου έναν μήνα.

Οπως προέκυψε από τις σχετικές εξετάσεις, ο διεθνής Σέρβος ταλαιπωρείται από διάταση συνδέσμων στο δεξί γόνατο και για την αποθεραπεία του, απαιτείται να ακολουθήσει ειδική αγωγή για περίπου τέσσερις εβδομάδες.

Ο τραυματισμός του Ιβάνοβιτς, δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα στον Κάρλο Αντσελότι, καθώς ο Ιταλός τεχνικός δεν μπορεί να υπολογίζει στους Ζοζέ Μποσίνγκουα και Τζουλιάνο Μπελέτι, οι οποίοι επίσης είναι τραυματίες.

Κόουλ: "Δεν υπάρχει σημείο επαφής"


Ο Τζο Κόουλ ανάμεσα στον Σκοτ Πάρκερ και Χερίτα Ιλούνγκα To συμβόλαιο του με την Τσέλσι τελειώνει το καλοκαίρι όμως μέχρι τώρα δεν του έχει γίνει κάποια κρούση για ανανέωση. Ο λόγος για τον Τζόε Κόουλ, οποίος με δηλώσεις του στην εφημερίδα "Sun" εξέφρασε την ελπίδα του να μιλήσει με τους "μπλε" όμως τόνισε πως δεν υπάρχει κάποιο σημείο επαφής...

"Δεν έχω μιλήσει δημόσια για το συμβόλαιό μου. Δεν πιστεύω ότι τα συμβόλαια θα συζητηθούν μεσούσης της σεζόν. Στο παρελθόν πάντα υπέγραφα το καλοκαίρι. Ωστόσο, αυτή τη στιγμή είναι διαφορετικά τα πράγματα. Όλα δείχνουν ότι δεν μπορούμε να βρούμε κοινό σημείο επαφής και αυτό μας αποπροσανατολίζει. Προς το παρόν δεν υπάρχει καμία προσφορά στο τραπέζι, αφού ξέρω πώς έχει η κατάσταση. Ελπίζω να μιλήσουμε το καλοκαίρι για το συγκεκριμένο θέμα", τόνισε ο μέσος των "μπλε" στη "Sun".

Ταξίδι αστραπή του Αντωνίου


Κάχα Καλάντζε... Η επομένη του ντέρμπι ήταν μια μέρα σκεπτικισμού και προσπάθειας ανύψωσης της ψυχολογίας για όλους στον Παναθηναϊκού. Όμως αυτό δε σημαίνει ότι η ζωή... σταμάτησε στο «τριφύλλι». Αλλωστε, παρά την ήττα αυτή, οι «πράσινοι» είναι με το ένα πόδι στο βάθρο του πρωταθλητή και την Τετάρτη αγωνίζονται με τον ΠΑΣ Γιάννινα για την ημιτελική φάση του κυπέλλου. Παράλληλα πάντως, δεν ξεχνούν και τον προγραμματισμό της ερχόμενης περιόδου.

Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες ο Κώστας Αντωνίου την Δευτέρα πραγματοποίησε ταξίδι αστραπή. Αυθημερόν, μετέβη σε ξένη χώρα, για να συζητήσει με ατζέντηδες υποψήφιων στόχων του Παναθηναϊκού. Κάποιες φήμες θέλουν τον διευθυντή ποδοσφαίρου να βρέθηκε στην Ιταλία και πιο συγκεκριμένα στο Μιλάνο.

Μια χώρα στην οποία αγωνίζονται δύο ποδοσφαιριστές οι οποίοι είχαν απασχολήσει στο παρελθόν τους πρωτοπόρους και ίσως το κάνουν και το ερχόμενο καλοκαίρι. Ο λόγος για τον Περ Κρόλντρουπ της Φιορεντίνα και τον Κάχα Καλάντζε της Μίλαν. Χωρίς πάντως να μπορεί κανείς να είναι σίγουρος, μια και το ταξίδι αυτό κρατήθηκε μυστικό και οι διαρροές στο θέμα δεν είναι πολλές εν μέσω πρωταθλήματος.

Γκολ τερματοφύλακα απο τα 70 μέτρα!

http://www.contra.gr/images/m/capogrosso_m.jpgΈνα απο τα πιο θεαματικά γκολ στην ιστορία του ποδοσφαίρου πέτυχε ο 30χρονος τερματοφύλακας, της Comisionde Actividades Infantiles, Ντάριο Καπαρόσο.Κόντρα στην Gimnasia de Jujuy ανέλαβε να εκτελέσει ένα φάουλ κοντά στην περιοχή του. Επιχείρησε ένα γέμισμα προς την αντίπαλη περιοχή. Ο αέρας ήταν με το μέρος και έτσι κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, απο 70 μέτρα απόσταση.

Τραυματίστηκε πάλι ο Πάτο

http://www.contra.gr/images/m/pato_2303_m.jpgΦαίνεται πως η ατυχία δεν λέει να αφήσει τον Αλεχάντρε Πάτο, καθώς αντιμετωπίζει για άλλη μία φορά πρόβλημα τραυματισμού, αυτήν την φορά στον δεξιό μηρό.

Ο άσος της Μίλαν αγωνίστηκε για πρώτη φορά μέσα στο 2010 στο ισόπαλο ματς με την Νάπολι το περασμένο Σάββατο (20/3), ωστόσο δέκα λεπτά μετά την είσοδό του στο γήπεδο, υπέστη τράβηγμα και αναγκάστηκε να αποχωρήσει.

Η σχετική ανακοίνωση των "ροσονέρι" αναφέρει: "Η Μίλαν ανακοινώνει ότι ο Πάτο υπεβλήθη σε ιατρικές εξετάσεις για να γίνει μία πρώτη εκτίμηση για το μέγεθος του τραυματισμού. Τις επόμενες ημέρες ο Πάτο θα υποβληθεί σε περαιτέρω εξετάσεις".

Δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό το διάστημα της απουσίας του Βραζιλιάνου επιθετικού από την αγωνιστική δράση, ωστόσο ιταλικά δημοσιεύματα κάνουν λόγο για τρεις εβδομάδες περίπου.Υπενθυμίζεται πως ο Πάτο έχει υποστεί τέσσερις διαφορετικούς τραυματισμούς από τις αρχές του έτους, όλες περίπου στο ίδιο σημείο.

Προς την έξοδο από τη Λίβερπουλ ο Ριέρα

http://www.contra.gr/images/m/riera_liverpool_2303_m.jpgΚοντά στην πόρτα της εξόδου από τη Λίβερπουλ βρίσκεται ο Άλμπερτ Ριέρα, με αφορμή τις επικριτικές δηλώσεις που έκανε προς το πρόσωπο του προπονητή του, Ράφα Μπενίτεθ, στην "Marca".

Ο 27χρονος αριστερός χαφ δήλωσε χαρακτηριστικά στην ισπανική εφημερίδα: "Η ομάδα παίζει πολύ άσχημα και χρειάζεται αλλαγές. Είναι ένα πλοίο που βυθίζεται. Στα δύο χρόνια που είμαι εδώ, όμως, ο Μπενίτεθ δεν έχει διαχειριστεί ποτέ κάποιο πρόβλημα με ποδοσφαιριστή μιλώντας μαζί του".

Στο άκουσμα των παραπάνω δηλώσεων, ο συμπατριώτης τεχνικός του, αποφάσισε να απαντήσει διώχνοντας τον από την προπόνηση των "ρεντς" και πλέον, σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, ο Ριέρα έχει γίνει στόχος ρωσικών ομάδων, καθώς η μεταγραφική περίοδος δεν έχει τελειώσει ακόμα στην εν λόγω χώρα.

Συγκεκριμένα, η "Sun" ισχυρίζεται ότι ο Ισπανός μέσος θα καταλήξει στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ενώ η "Daily Mail" εκφράζει αντίθετη άποψη, υποστηρίζοντας ότι η Σπαρτάκ Μόσχας θα καταφέρει να αποσπάσει την υπογραφή του διεθνούς ποδοσφαιριστή.

Τα λεφτά τους πίσω παίρνουν οι φίλαθλοι της Κάλιαρι

http://www.contra.gr/images/m/cagliari_ph230210_m.jpgΗ εντός έδρας ήττα από τη Λάτσιο για το πρωτάθλημα αναμένεται να αποβεί ζημιογόνα για τα ταμεία της Κάλιαρι. Παραμονές της κυριακάτικης αναμέτρησης με τους "λατσιάλι" ο πρόεδρος του συλλόγου, Μάσιμο Κελίνο, είχε εξαγγείλει πως σε περίπτωση αρνητικού αποτελέσματος κάθε φίλαθλος που θα βρισκόταν φυσικά στο γήπεδο θα είχε το δικαίωμα να αποζημιωθεί λαμβάνοντας πίσω το αντίτιμο του εισιτηρίου του.

Τα λόγια δεν άργησαν να γίνουν πράξη και σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ομάδας από τη Σαρδηνία κάθε ένας απ' όσους παρακολούθησαν το παιχνίδι μπορεί να προσέλθει σε ειδικό γκισέ και προσκομίζοντας το απόκομμα να πάρει τα χρήματα που είχε ξοδέψει για να το αγοράσει. Φυσικά, για παν ενδεχόμενο, διευκρινίστηκε πως δεν θα γίνονται δεχτές προσκλήσεις και εισιτήρια που μοιράστηκαν από χορηγούς. Ίσως έτσι εξοικονομηθεί μέρος των εισπράξεων.

Αποφασίστηκε η πώληση του Νταβίντ Βίγια

http://www.contra.gr/images/m/villa_m.jpgΤα χρέη πνίγουν τη Βαλένθια κι άλλη επιλογή δεν υπάρχει από την πώληση κάποιων αστεριών της.Η απόφαση για αποχώρηση του σπουδαίου Ισπανού επιθετικού Νταβίντ Βίγια πάρθηκε και, πλέον, οι σημαντικότερες ευρωπαϊκές ομάδες καταθέτουν προτάσεις για να τον αποκτήσουν. Οι διοικούντες την ομάδα ελπίζουν να βγάλουν μέχρι και 45 εκατομμύρια ευρώ από την πώληση του Βίγια, κάτι που σημαίνει ότι η Τσέλσι και η Μάντσεστερ Σίτι είναι κατά κύριο λόγο οι ομάδες που μπορούν να τον αποκτήσουν.

Γιατί Αγγλία; Ο Βίγια έχει εκφράσει την προτίμησή του στο βρετανικό νησί, λέγοντας παλιότερα ότι θα ήθελε να αγωνιστεί στη Λίβερπουλ, αλλά το χρηματικό είναι ένα μεγάλο εμπόδιο για μια τέτοια προοπτική. Προτάσεις ετοιμάζουν και η Μπαρτσελόνα όπως και η Ρεάλ Μαδρίτης, θεωρείται όμως, πως ο Βίγια θέλει να αλλάξει εικόνες και πρωτάθλημα. Την ίδια ώρα, μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν πως ο Ανελκά δεν τα βρίσκει με την Τσέλσι για μονοετή ανανέωση, άρα, είναι πιθανό να ανοίξει θέση στην επιθετική γραμμή της ομάδας. Η Βαλένθια, σύμφωνα με ισπανικά δημοσιεύματα, προτίθεται να πουλήσει και τον Νταβίντ Σίλβα, ώστε να «ανακουφίσει» τα ταμεία της με ένα συνολικό ποσό 55 εκατομμυρίων ευρώ.

Πωλητήριο σε Μπουφόν!

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/4519b4a5698969097b44c8959f41f9cc_L.jpg?1269332263?1269332263?1269332263Η φετινή τραγική χρονιά που διανύει η Γιουβέντους έχει αναγκάσει τους διοικούντες να ετοιμάζονται για ριζικές αλλαγές που περιλαμβάνουν ακόμα και την πώληση του Τζιανλουίτζι Μπουφόν! Όπως αναφέρει η Tuttosport το πλήρωμα του χρόνου για τον διεθνή Ιταλό πορτιέρο έφτασε και το καλοκαίρι θα μπει πωλητήριο ύψους 25 εκατ. ευρώ για την παραχώρησή του. Συγκεκριμένα στα πλάνα των ανθρώπων της ομάδας είναι να υπάρξει ανανέωση στην ομάδα με συνέπεια όλες οι «παλιοσειρές» να κινδυνεύουν.

Έτσι, δεν πρόκειται να προσφερθεί νέο συμβόλαιο στους Ντελ Πιέρο, Καμορανέζι, Τρεζεγκέ, Λεγκλροτάλιε, Σαλιχάμιτζιτς, των οποίων η συνεργασία με τους «μπιανκονέρι» λήγει το καλοκαίρι του 2011. Εκτός από τις μη ανανεώσεις, θα μπει πωλητήριο και στον Μπουφόν.

Η διοίκηση θεωρεί ότι ο κύκλος του Ιταλού πορτιέρο έκλεισε στην ομάδα, ενώ είναι από τους πιο υψηλά αμειβομένους ποδοσφαιριστές της ομάδας. Επίσης η όχι και τόσο καλή χρονιά που διανύει φέτος, έχει αναγκάσει την Γιουβέντους να τον βγάλει στην αγορά αφού θεωρεί ότι μπορεί να κερδίσει λεφτά πριν πέσει ακόμα περισσότερο η τιμή του. Τέλος, και ο ίδιος ο Μπουφόν είχε δηλώσει ότι θα ήθελε αν του δινόταν η δυνατότητα κάποια στιγμή να αγωνιστεί στο εξωτερικό.

Όλοι αυτοί οι λόγοι έχουν συντελέσει στην απόφαση για πωλητήριο και η ομάδα του Τορίνο περιμένει μία πρόταση ύψους 25 εκατ. ευρώ για να πει το ναι. Ενδιαφέρον για τον Μπουφόν έχουν δείξει ήδη οι δύο ομάδες του Μάντσεστερ, αλλά και η Μπάγερν Μονάχου η οποία μετά την αποχώρηση του Καν έχει τουλάχιστον ανεπαρκέστατους τερματοφύλακες.

Ο μεγάλος τελικός της ΕΠΣΜ

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/49ebc4765deeba63c80a750e6b19e553_L.jpg?943912800?943912800?943912800Αύριο (24/03) στις 18:30 (ΕΤ -3) το Καυτανζόγλειο Στάδιο θα ανοίξει τις πύλες του για να φιλοξενήσει τον 35ο τελικό Κυπέλλου Ερασιτεχνών της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μακεδονίας, ανάμεσα στον Μ. Αλέξανδρο Βραχιάς και τον ΠΑΟ Διοικητηρίου.

Όσον αφορά τους δύο φιναλίστ, η ομάδα του Διοικητηρίου καλείται να υπερασπιστεί τον τίτλο που κέρδισε πέρυσι ενώ συμμετέχει για τέταρτη φορά σε τελικό από την καθιέρωση του θεσμού. Συγκεκριμένα, η πρώτη ήταν την αγωνιστική περίοδο 1993 – 1994 όπου γνώρισε την ήττα από τον Αγροτικό Αστέρα με 3-1, στη συνέχεια την περίοδο 2007 - 2008 αναδείχτηκε κυπελλούχος της ΕΠΣ Μακεδονίας για πρώτη φορά στην ιστορία της κερδίζοντας τον ΠΑΟ Κουφαλίων με 4-1 και πέρυσι κατέκτησε πάλι το κύπελλο της Ένωσης για δεύτερη συνεχόμενη φορά νικώντας στην παράταση τον Εθνικό Σοχού με 2-1. Φέτος διεκδικεί το τρόπαιο για τρίτη συνεχόμενη φορά. Από την άλλη, η ομάδα της Βραχιάς είναι το “πρωτάκι” της διοργάνωσης καθώς για πρώτη φορά συμμετέχει σε τελικό Κυπέλλου από την ίδρυσή της , το 1955 και το διεκδικεί με αξιώσεις.

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ… ΤΕΛΙΚΟ
Ο ΠΑΟ Διοικητηρίου έφτασε στον φετινό τελικό, μετά από την παρακάτω πορεία:
Α’ ΦΑΣΗ: ----------

Β’ ΦΑΣΗ: Αστέρας Ραιδεστού – ΠΑΟ Διοικητηρίου 0-4
Γ’ ΦΑΣΗ: ΑΕ Κρήνης – ΠΑΟ Διοικητηρίου 0-1
Δ’ ΦΑΣΗ: ΠΟ Μαλακοπής Πυλαίας – ΠΑΟ Διοικητηρίου 1-3
Ε’ ΦΑΣΗ: ΠΑΟ Διοικητηρίου - Απόλλων Καλαμαριάς 2-2 (πέναλτι 3-2)
ΣΤ’ ΦΑΣΗ: Νίκη Ευκαρπίας – ΠΑΟ Διοικητηρίου 0-1
Α’ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ: ΠΑΟ Διοικητηρίου – ΑΕ Αγ. Γεωργίου 1-1
Β’ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ: ΑΕ Αγ. Γεωργίου – ΠΑΟ Διοικητηρίου 0-3

Για να φτάσει στον τελικό ο Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΡΑΧΙΑΣ απέκλεισε τις παρακάτω ομάδες:
Α’ ΦΑΣΗ:
Ολυμπιακός Λουδία – Μ. Αλέξ. Βραχιάς 1-3
Β’ ΦΑΣΗ: Αισχύλος Ωραιοκάστρου – Μ. Αλέξ. Βραχιάς 2-3
Γ’ ΦΑΣΗ: Μ. Αλέξ. Βραχιάς – ΑΕ Νέων Σίνδου 3-1
Δ’ ΦΑΣΗ: Μ. Αλέξ. Βραχιάς – ΠΑΟΚ Κυμίνων-Μαλγάρων 4-2
Ε’ ΦΑΣΗ: Μ. Αλέξ. Βραχιάς – ΑΟ Μεσήμβριας 5-1
ΣΤ’ ΦΑΣΗ: Μ. Αλέξ. Βραχιάς – Δόξα Πενταλόφου 3-0
Α’ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ: Αχιλλέας Τριανδρίας - Μ. Αλέξ. Βραχιάς 1-0
Β’ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ: Μ. Αλέξ. Βραχιάς – Αχιλλέας Τριανδρίας 1-0 (πέναλτι 7-6)

*Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Συμεών Παρασκευάς, Α' Βοηθός ο Δημήτριος Σπυριδωνίδης, Β' Βοηθός η Νεκταρία Τσαγγάρη και τέταρτος διαιτητής ο Χρήστος Μουχλινίτης.

«Ροσονέρο» για μια ζωή

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/1c4f47e7a8aa7a506858a511b2c90173_L.jpg?1269331058?1269331058?1269331058Το συμβόλαιο του Πίπο Ιντζάγκι με την Μίλαν λήγει το καλοκαίρι αλλά ο Ιταλός επιθετικός δεν είναι διατεθειμένος να αφήσει το Μιλάνο για άλλες πολιτείες.Ο 36χρονος φορ ελπίζει ότι οι «ροσονέρι» θα του προσφέρουν νέο συμβόλαιο κάτι που αποκάλυψε μιλώντας στην «Gazzetta dello Sport»: Εχω δύο επιλογές. Η πρώτη είναι να τελειώσω την καριέρα μου στην Μίλαν και φυσικά να προσπαθήσω να σπάσω το ρεκόρ των γκολ στην Ευρώπη με τα ροσονέρι. Η δεύτερη είναι ότι δεν θα ήθελα μια σεζόν σαν την φετινή. Δεν ζητάω να παίζω συνεχώς αλλά θέλω να μάθω το ρόλο που θα έχω στην ομάδα. Αν μείνω θέλω να είμαι σημαντικός».

Πάτησε… παρκέ ο Τζέρεμι

Πάτησε… παρκέ ο Τζέρεμι

Ο Ντέιβιντ Μπλατ περίμενε με αγωνία την χθεσινή ημέρα, κατά την διάρκεια της οποίας ο Τζέρεμι Ρίτσαρντσον θα υποβάλλονταν σε επανεξέταση προκειμένου να φανεί το κατά πόσο έχει υποχωρήσει η θλάση και το αιμάτωμα στο γαστροκνήμιο, άρα και θα ξεκαθάριζε η συμμετοχή του στον αγώνα της Τετάρτης με την Βαλένθια.
Τα νέα είναι καλά, με τον προπονητή του Άρη να χαμογελάει από ικανοποίηση, μιας και αυτά που του είπε ο γιατρός της ομάδας, Μίλτος Θεοδώρου ουσιαστικά έθεσαν τον Αμερικανός στην διάθεση του για την αναμέτρηση με την ισπανική ομάδα. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εξετάσεων, η θλάση και το αιμάτωμα έχουν υποχωρήσει σε σημαντικό βαθμό, με τον γιατρό της ομάδας να δίνει το «πράσινο φως» για να ξεκινήσει προπονήσεις ο Τζέρεμι Ρίτσαρντσον κάτι που έκανε χθες το πρωί αλλά και το απόγευμα. Αρχικά σε χαλαρούς ρυθμούς, με τον Αμερικανό άσο να ανεβάζει… στροφές στην δεύτερη προπόνηση της ημέρας, έβγαλε το μεγαλύτερο πρόγραμμα της προπόνησης και πλέον αύξησε σε σημαντικό βαθμό τις πιθανότητες να είναι κανονικά στο παρκέ του Αλεξανδρείου το απόγεμα της Τετάρτης στις 18:30.
Σίγουρα δεν θα είναι στο 100%, σε σχέση με τον Ρίτσαρντσον πριν τραυματιστεί αλλά η παρουσία του είναι επιβεβλημένη. Άλλωστε πρόκειται για τον πρώτο σκόρερ των «κιτρίνων» στο EuroCup με 14.5 πόντους ενώ επίσης έχει 4.8 ριμπάουντ, 0.8 ασίστ και 0.6 κλέψιμο.
Συντηρητικά ο Μάιλς
Η κατάσταση με τον Άαρον Μάιλς παραμένει η ίδια, δεν υπήρξε κάποια διαφοροποίηση όσον αφορά το συντηρητικό του πρόγραμμα ενόψει του αγώνα με την Βαλένθια για τα προημιτελικά του EuroCup. Ο Αμερικανός ξεκουράστηκε την Κυριακή, χθες συνέχισε τις θεραπείες και θα είναι παρών στην αυριανή αναμέτρηση, πανέτοιμος για όσα λεπτά τον χρησιμοποιήσει ο Ντέιβιντ Μπλατ.
Κανονικά προπονήθηκε επίσης και ο Μιχάλης Κακιούζης ο οποίος έβγαλε το πρόγραμμα και δείχνει να έχει ξεπεράσει σε μεγάλο βαθμό το πρόβλημα στον αριστερό του ώμο.

Λινο : “Δεν τα παρατάμε”

Ο αριστερός οπισθοφύλακας του ΠΑΟΚ μίλησε στον Sport103 FM

Μεταξύ των άλλων αναφέρθηκε στο παιχνίδι με την ΑΕΚ, την διαιτησία, την συνέχεια του πρωταθλήματος αλλά και στο θέμα του συμβολαίου του.

Για τον αγώνα απέναντι στην ΑΕΚ : “Είμαστε λυπημένοι γιατί θέλαμε πολύ τη νίκη, κάναμε ότι μπορούσαμε αλλά δεν τα καταφέραμε και τώρα πρέπει να το αφήσουμε πίσω μας και να συγκεντρωθούμε στο επόμενο παιχνίδι. Η τύχη έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο χθεσινό παιχνίδι. Η ΑΕΚ δεν έκανε ούτε μία ευκαιρία και παρόλα αυτά κατάφερε και έβαλε γκολ αντίθετα με εμάς που ενώ κυριαρχήσαμε δεν τα καταφέραμε να παραβιάσουμε την εστία της. Θα μπορούσαμε να πλησιάσουμε τον Παναθηναϊκό περισσότερο αλλά στο ποδόσφαιρο δεν έρχονται πάντα όλα όπως τα θέλεις. Το πρωτάθλημα δεν έχει ακόμη τελειώσει και θα το διεκδικήσουμε μέχρι τέλους”.

Για τη διαιτησία του Κάκου: "Θα ήταν σίγουρα διαφορετικό το παιχνίδι αν είχε αποβληθεί ο Γιάχιτς αλλά δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε πώς θα είχε εξελιχθεί. Εμείς πάντα παλεύουμε είτε για τη νίκη αγωνιζόμαστε με παίκτη περισσότερο είτε με παίκτη λιγότερο. Δεν είναι προς όφελος μας να μιλάμε για τη διαιτησία. Δική μας δουλειά είναι να παίζουμε ποδόσφαιρο, στη διοίκηση υπάρχουν άνθρωποι για να ασχοληθούν με αυτό. Η αλήθεια είναι ότι δεν είχαμε καλές διαιτησίες στα τελευταία παιχνίδια, ίσως η πορεία του ΠΑΟΚ να ενόχλησε κάποιους”.

Για το παιχνίδι με την Λάρισα στο Αλκαζάρ : "Θα είναι δύσκολο παιχνίδι και θα πρέπει να δείξουμε τα στοιχεία που έχουμε δείξει ως ομάδα σε όλο το πρωτάθλημα. Η Λάρισα δείχνει σημάδια ανάκαμψης τις τελευταίες αγωνιστικές και θα πρέπει να προσέξουμε καθώς δείχνει να βρίσκεται σε καλή κατάσταση."

Για το αν ο ΠΑΟΚ εμφανίζεται κουρασμένος : "Είναι λογικό καθώς πλησιάζουμε προς το τέλος της σεζόν αλλά αυτό ισχύει για όλες τις ομάδες. Γι' αυτό και θα μας κάνει καλό η διακοπή για το Πάσχα αφού η κούραση δεν είναι μόνο σωματική αλλά και ψυχική. Όποιος παίκτης του Δικεφάλου αγωνίζεται δεν το σκέφτεται και δίνει τον καλύτερο του εαυτό αλλά η αλήθεια είναι ότι θα μας κάνει καλό η ξεκούραση κατά τη διάρκεια των ημερών του Πάσχα."Για το θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου του: "Υπάρχουν κάποιες επαφές αλλά επειδή υπάρχουν ακόμη αγωνιστικές δραστηριότητες και είμαστε συγκεντρωμένοι σε αυτά. Όταν έρθει η κατάλληλη χρονική στιγμή θα το συζητήσουμε με την ησυχία μας".


Επιμέλεια : Γιώργος Διπλοΐδης

"Χωνεύουν" την απώλεια του τίτλου

http://www.contra.gr/images/m/santospaok2203_m.jpgΌπως είναι λογικό το κλίμα στον ΠΑΟΚ είναι «παγωμένο» μετά την ήττα και από την ΑΕΚ, που στέρησε από την ομάδα το δικαίωμα να φτάσει τον Παναθηναϊκό σε απόσταση αναπνοής.Πλέον στον δικέφαλο του βορρά, πέρα από την αποτίμηση των λαθών που οδήγησαν στις δυο απανωτές ήττες, ξεκίνησε και η επιχείρηση «χώνευσης» της απώλειας του τίτλου (αν και μαθηματικά υπάρχουν ακόμα ελπίδες), με ταυτόχρονη προσπάθεια ανασύνταξης της ομάδας, ενόψει της διαδικασίας των πλέιφ οφ, στα οποία υπάρχει η πρόκληση της εξόδου στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Στον ΠΑΟΚ βλέπουν ότι το φετινό πρωτάθλημα εξελίχθηκε παράδοξα, με την μια ομάδα να το «χαρίζει», λόγω των δικών της λαθών, στην άλλη και ξέρουν ότι η τελευταία ομάδα που το «χάρισε», έχοντας «αυτοκτονήσει», ήταν ο ΠΑΟΚ.

Όλοι στον δικέφαλο του βορρά έχουν μια γλυκόπικρη γεύση. Γλυκιά γεύση, γιατί η ομάδα κατάφερε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά να μπει «σφήνα» ανάμεσα στον Ολυμπιακό και στον Παναθηναϊκό, κερδίζοντας την εκτίμηση του πανελληνίου. Η πικρή γεύση έμεινε γιατί έφτασε τόσο κοντά στο πρωτάθλημα μετά από 25 χρόνια, αλλά δεν τα κατάφερε σκορπώντας απογοήτευση.

Πάντως, στον ΠΑΟΚ θεωρούν ότι η αγωνιστική κάμψη και τα ανεπιτυχή αποτελέσματα ήταν μια σύντομη παρένθεση. Είναι πεπεισμένοι ότι ιδίως στα πλέι οφ η ομάδα θα επανέλθει στα υψηλά στάνταρ απόδοσής της, με προφανή και θεμιτό στόχο την θέση που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ της ερχόμενης σεζόν, μια επιτυχία που θα λύσει και πολλά από τα οικονομικά προβλήματα του ΠΑΟΚ.

Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος θέλει να βάλει τέρμα στα αρνητικά αποτελέσματα από τον αγώνα με την Λάρισα στο Αλκαζάρ, στον οποίο θα απουσιάσει ο τιμωρημένος Πάμπλο Γκαρσία και οι μακροχρόνια τραυματίες Λούσιο Φιλομένο και Κριστιάνο, αλλά θα επανέλθουν στην ενδεκάδα οι Βιεϊρίνια και Σνάουτσνερ, οι οποίοι εξέτισαν τις ποινές τους από το ντέρμπι με τον Αρη.

Νο1 η Βικτόρια!

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/c8cdac416814719e68a869d33d56ec48_L.jpg?1269323985?1269323985Η Βικτόρια Βανούτσι μπορεί να έχει αποσυρθεί από την ενεργό δράση αλλά σύμφωνα με γκάλοπ της «Marca» αναδείχθηκε στην πιο όμορφη τενίστρια όλων των εποχών.Η ισπανική εφημερίδα πραγματοποίησε αυτό το δημοψήφισμα πριν από μερικές μέρες με την Αργεντίνα να καταλαμβάνει την πρώτη θέση με σχετική ευκολία. Η Βανούτσι άφησε πίσω της πανέμορφες αθλήτριες όπως η Μαρία Σαράποβα, η Αννα Ιβάνοβιτς, η Αννα Κουρνίκοβα, η Γκαμπριέλε Σαμπατίνι και η Στέφι Γκραφ.

Βάζει άμεσα 1,3 εκατ. ο Νοτιάς

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/62e5df02936b79178194643d44b3ee2a_L.jpg?1269287010?1269287010?1269287010Στη συνάντηση του Αδαμίδη με τον Νοτιά συμφωνήθηκε ως τα τέλη του μήνα ο μεγαλομέτοχος να βάλει 1,3 εκατ. ευρώ για το ποδοσφαιρικό τμήμα. Ο πρόεδρος με τον μεγαλομέτοχο συναντήθηκαν στα γραφεία της ΠΑΕ το βράδυ της Δευτέρας και το κυριότερο που προέκυψε είναι ότι ο Νοτιάς θα βάλει μέχρι και το τέλος του Μάρτη το ποσό του 1,3 εκατ. ευρώ. Λεφτά απαραίτητα για υποχρεώσεις στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Η εξέλιξη αυτή είναι σημαντική και φυσικά ευχάριστη. Σημαντική επειδή ο Νοτιάς τηρεί τα όσα είχαν συμφωνηθεί και βάζει ένα μεγάλο ποσό, μετά τις 400.000 ευρώ που έβαλε την περασμένη εβδομάδα ο Πέτρος Παππάς, ευχάριστη επειδή τα οικονομικής φύσεως προβλήματα σε ό,τι αφορά πληρωμές προς το ποδοσφαιρικό τμήμα και λοιπές υποχρεώσεις της ΠΑΕ εξαφανίζονται σιγά-σιγά.

Από εκεί και πέρα, αναφορικά με τη σύμβαση για το νέο προπονητικό κέντρο στα Σπάτα, ουσιαστικά υπάρχει συμφωνία αλλά θα πρέπει να υπάρξει έγκριση της σύμβασης σε γενική συνέλευση των μετόχων της ΠΑΕ.

«Εμείς χάσαμε το πρωτάθλημα»

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/7898a0a6d506990b0cb60cb491e7832c_L.jpg?943912800?943912800?943912800Για ακόμα μια φορά ο Αντώνης Νικοπολίδης δήλωσε ότι το φετινό πρωτάθλημα θα καταλήξει στον Παναθηναϊκό, τονίζοντας σε συνέντευξή που παραχώρησε ότι ο Ολυμπιακός έχασε από μόνος του τον τίτλο. Ακολουθούν τα όσα δήλωσε ο τερματοφύλακας των «ερυθρολεύκων» στη «SportDay»:

-Για το αν αλλάζει κάτι για τον τίτλο:
«Παίξαμε για το γόητρό μας και τον κόσμο μας. Πιστεύω και το είπα ότι το πρωτάθλημα έχει τελειώσει. Σίγουρα αυτή η νίκη επιδρά θετικά στην ομάδα μετά τα τελευταία άσχημα αποτελέσματα και εν όψει των επόμενων αγώνων. Πάντα γίνεται αυτό με μία νίκη επί του «αιώνιου» αντιπάλου».

-Για τον κόσμο: «Είναι πάντα κοντά μας και θα είναι και τώρα στην προσπάθεια που κάνουμε για να πάρουμε τη δεύτερη θέση, γιατί χρειάζεται να πάει η ομάδα ξανά στο Τσάμπιονς Λιγκ. Δεν χρειάζεται να συζητήσουμε κάτι από τον κόσμο, είναι πάντα κοντά μας».

-Για τα έκτροπα όταν έφτασε η ομάδα στο ΟΑΚΑ: «Εγώ το περίμενα. Το δύσκολο ήταν να το αντιληφθούν οι νέοι στην ομάδα. Είναι κάτι που δεν μπορούσαν να το διανοηθούν. Εμείς ξέρουμε τι γίνεται στα ντέρμπι. Προσπαθήσαμε να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας και να αφήσουμε έξω από τον αγώνα όλα τα υπόλοιπα. Και αυτό ήταν το σημαντικό».

-Για το αν χάνει το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός ή το κερδίζει ο Παναθηναϊκός:
«Εμείς το χάσαμε. Και δεν το λέω επειδή κερδίσαμε στα δύο παιχνίδια τον Παναθηναϊκό. Ήμασταν πρώτοι μία αγωνιστική πριν από το τέλος του πρώτου γύρου, δείχναμε να είμαστε σε καλή κατάσταση και μέσα σε έναν μήνα χάσαμε τον τίτλο με όσα έγιναν. Ο Παναθηναϊκός εκμεταλλεύτηκε τα λάθη μας. Όλοι είμαστε υπεύθυνοι για αυτό που έγινε».

-Για την παράδοση με την πρώην ομάδα του:
«Το έχω ξαναπεί ότι το κίνητρο είναι πάντα μεγαλύτερο για μένα σε αυτά τα παιχνίδια. Πάντα έτσι είναι. Το γεγονός ότι κερδίσαμε και δεν δέχθηκα γκολ με κάνει πολύ χαρούμενο».

-Για το αύριο του Ολυμπιακού: «Δεν αλλάζει κάτι, ούτε θα άλλαζε αν χάναμε. Όλοι έχουμε εμπιστοσύνη στον πρόεδρο, τον κύριο Κόκκαλη που ξέρει τι πρέπει να κάνει και θα το κάνει ώστε ο Ολυμπιακός να παρουσιάσει πολύ καλύτερη εικόνα την επόμενη χρονιά. Ο πρόεδρος θα κάνει το παν για να αλλάξει αυτή η εικόνα».

«Χάρη στον Μέσι προπονώ την Μπαρτσελόνα»

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/b5c57b0d33446ecea897a02c0dd0270e_L.jpg?1269323775?1269323775?1269323775Ο Λιονέλ Μέσι έχει σημειώσει οκτώ γκολ μέσα σε μία εβδομάδα με δύο χατ τρικ και δείχνει γιατί είναι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής στον κόσμο. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Πεπε Γκουαρντιόλα ανέφερε κατά την διάρκεια του αγώνα με την Σαραγόσα ότι αν δεν ήταν ο Μέσι θα προπονούσε την δεύτερη ομάδα! Εντυπωσιάζει με τις εμφανίσεις του ο Λιον΄λ Μέσι ο οποίος πέτυχε άλλο ένα χατ-τρικ απέναντι στη Σαραγόσα με το δεύτερο γκολ να είναι ένα από τα καλύτερα που έχει σημειωθεί τα τελευταία χρόνια. Όπως ήταν φυσικό όλος ο Τύπος ανά τον κόσμο αποθέωνε τον Αργεντινό, ενώ ο Γκουαρντιόλα το προχώρησε ακόμα περισσότερο.

Συγκεκριμένα ο Καταλανός τεχνικός φανερά εκστασιασμένος από το δεύτερο γκολ του Μέσι, γύρισε στους οπαδούς της Σαραγόσα και τους είπε: «Αν δεν ήταν ο Μέσι θα ήμουν ακόμα προπονητής στην δεύτερη ομάδα της Μπαρτσελόνα», ενώ στην συνέντευξη Τύπου δεν είχε λόγια να πει για τον ποδοσφαιριστή του. «Πλέον βάλτε εσείς τα λόγια. Εμένα μου τελειώνουν τα επίθετα για τον Λέο Μέσι».