Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

"Χωνεύουν" την απώλεια του τίτλου

http://www.contra.gr/images/m/santospaok2203_m.jpgΌπως είναι λογικό το κλίμα στον ΠΑΟΚ είναι «παγωμένο» μετά την ήττα και από την ΑΕΚ, που στέρησε από την ομάδα το δικαίωμα να φτάσει τον Παναθηναϊκό σε απόσταση αναπνοής.Πλέον στον δικέφαλο του βορρά, πέρα από την αποτίμηση των λαθών που οδήγησαν στις δυο απανωτές ήττες, ξεκίνησε και η επιχείρηση «χώνευσης» της απώλειας του τίτλου (αν και μαθηματικά υπάρχουν ακόμα ελπίδες), με ταυτόχρονη προσπάθεια ανασύνταξης της ομάδας, ενόψει της διαδικασίας των πλέιφ οφ, στα οποία υπάρχει η πρόκληση της εξόδου στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Στον ΠΑΟΚ βλέπουν ότι το φετινό πρωτάθλημα εξελίχθηκε παράδοξα, με την μια ομάδα να το «χαρίζει», λόγω των δικών της λαθών, στην άλλη και ξέρουν ότι η τελευταία ομάδα που το «χάρισε», έχοντας «αυτοκτονήσει», ήταν ο ΠΑΟΚ.

Όλοι στον δικέφαλο του βορρά έχουν μια γλυκόπικρη γεύση. Γλυκιά γεύση, γιατί η ομάδα κατάφερε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά να μπει «σφήνα» ανάμεσα στον Ολυμπιακό και στον Παναθηναϊκό, κερδίζοντας την εκτίμηση του πανελληνίου. Η πικρή γεύση έμεινε γιατί έφτασε τόσο κοντά στο πρωτάθλημα μετά από 25 χρόνια, αλλά δεν τα κατάφερε σκορπώντας απογοήτευση.

Πάντως, στον ΠΑΟΚ θεωρούν ότι η αγωνιστική κάμψη και τα ανεπιτυχή αποτελέσματα ήταν μια σύντομη παρένθεση. Είναι πεπεισμένοι ότι ιδίως στα πλέι οφ η ομάδα θα επανέλθει στα υψηλά στάνταρ απόδοσής της, με προφανή και θεμιτό στόχο την θέση που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ της ερχόμενης σεζόν, μια επιτυχία που θα λύσει και πολλά από τα οικονομικά προβλήματα του ΠΑΟΚ.

Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος θέλει να βάλει τέρμα στα αρνητικά αποτελέσματα από τον αγώνα με την Λάρισα στο Αλκαζάρ, στον οποίο θα απουσιάσει ο τιμωρημένος Πάμπλο Γκαρσία και οι μακροχρόνια τραυματίες Λούσιο Φιλομένο και Κριστιάνο, αλλά θα επανέλθουν στην ενδεκάδα οι Βιεϊρίνια και Σνάουτσνερ, οι οποίοι εξέτισαν τις ποινές τους από το ντέρμπι με τον Αρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: