Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

«Καμία ίντριγκα, κανένας εσωτερικός πόλεμος»

Σε λάθος διατύπωση της δήλωσής του στην «Telegraaf» οφείλεται η παρεξήγηση που δημιουργήθηκε για τους… εχθρούς που είχε μέσα στον ΠΑΟΚ ο Χουμπ Στέφενς, όπως δήλωσε ο Ολλανδός τεχνικός.

«Καμία ίντριγκα, κανένας εσωτερικός πόλεμος»
Στην αποχώρησή του από τον ΠΑΟΚ και την παρεξήγηση που δημιουργήθηκε από λάθος διατύπωση της δήλωσής του στην Telegraaf αναφέρθηκε ο Χουμπ Στέφενς, μιλώντας λίγες μέρες μετά το «διυζύγιο» με την «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ολλανδός τεχνικός στην εφημερίδα «Σπορ του Βορρά»

Για τους λόγους του διαζυγίου και αν αυτό είναι φιλικό:

«Τα αποτελέσματα του ΠΑΟΚ τις τελευταίες εβδομάδες ήταν απογοητευτικά. Ειδικά εκτός έδρας. Είμαι πολλά χρόνια στη συγκεκριμένη δουλειά και έχω την εμπειρία να καταλάβω ότι όταν δεν είναι καλά τα αποτελέσματα μπορεί να έρθει το διαζύγιο. Κατηγορηματικά απαντώ ότι είναι φιλικό το διαζύγιο. Χωρίζουμε με τον ΠΑΟΚ σαν φίλοι. Στους 8 μήνες που έμεινα στη Θεσσαλονίκη έκανα πολλούς φίλους και εντός και εκτός ομάδας. Δώσαμε την ψυχή μας για το πρότζεκτ που μας ανατέθηκε εξ αρχής και πήραμε πολλή αγάπη από τον κόσμο της ομάδας αλλά και από τους ανθρώπους μέσα στον ΠΑΟΚ. Τρέφω μεγάλο σεβασμό για ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ, τον κ. Σαββίδη, ο οποίος θέλει να οδηγήσει πολύ ψηλά στον ΠΑΟΚ. Φεύγοντας στηρίζω τον Γιώργο Γεωργιάδη και του εύχομαι ό,τι καλύτερο για τη συνέχεια. Εύχομαι πραγματικά στον ΠΑΟΚ να μεγαλώσει κι άλλο και να φτάσει εκεί που ονειρεύεται ο κόσμος του. Ελπίζω να αφήσαμε κι εμείς κάτι στην ομάδα για να γίνει μεγαλύτερη…».

Για το τι έφερε τα άσχημα αποτελέσματα το τελευταίο δίμηνο:

«Υπάρχουν πολλές εξηγήσεις… Ήταν μία χρονιά που θέλαμε να μοντάρουμε μία καινούρια ομάδα. Ο ΠΑΟΚ είχε ένα ρόστερ με κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικά το οποίο έπρεπε να διαχειριστούμε σωστά για να βγουν όλα τα παιχνίδια καθώς είχαμε πολλά ματς σε διαφορετικές διοργανώσεις. Χρειάστηκαν να έρθουν κάποιοι νέοι παίκτες για να βοηθήσουν το πλάνο μας, αλλά δεν είχαμε χρόνο τελικά να μοντάρουμε την ομάδα όπως θέλαμε. Ξέραμε ότι με τους παίκτες που έρχονται θα έπρεπε όλοι να διαχειριστούν καλύτερα τον ανταγωνισμό που δημιουργούνταν και όχι ο ανταγωνισμός να γίνει δικαιολογία για να μην αποδίδουν όλοι το καλύτερο δυνατό μέσα στο γήπεδο. Είχαμε ένα καινούριο πρότζεκτ και προσπαθήσαμε να περάσουμε μία νέα φιλοσοφία αλλά τελικά δεν το πετύχαμε καθώς υπήρχαν και πολλές αλλαγές στο ρόστερ μας… Όταν δουλεύεις πάντα γίνονται λάθη! 100% έγιναν λάθη… Αλλά αυτό γίνεται πάντα όταν βάζεις και την ψυχή σου στη δουλειά σου. Ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλη ομάδα και μεγάλη οικογένεια. Προσπάθησα να είμαι ειλικρινής και δίκαιος με όλους και ευχαριστώ τους φιλάθλους που ήταν υπέροχοι και μας στήριξαν όλη τη σεζόν. Σίγουρα έχω κάνει λάθη αλλά αυτά έγιναν μέσα στην προσπάθεια να δουλέψουμε πιο σκληρά…».

Για τις σχέσεις του με τον Ιβάν Σαββίδη:

«Έχω τις καλύτερες εντυπώσεις από τον κ. Σαββίδη. Προσπαθεί να κάνει τον ΠΑΟΚ έναν ακόμη μεγαλύτερο ευρωπαϊκό σύλλογο. Εγώ προσπάθησα να τον βοηθήσω όσο περισσότερο μπορούσα για να πετύχει τον στόχο του. Δυστυχώ δεν μπόρεσα τελικά να βοηθήσω τον ΠΑΟΚ όσο θα ήθελα και όπως θα ήθελα, για να ανταμείψω την εμπιστοσύνη που μου έδειξε η ομάδα. Το σίγουρο είναι ότι θα υποστηρίζω τον ΠΑΟΚ στο μέλλον! Έχουμε άριστες σχέσεις και με τον κ. Σαββίδη και με τον κ. Βρύζα και ίσως στο μέλλον να συναντηθούν ξανά οι δρόμοι μας! Θα το ήθελα πραγματικά πολύ για να βοηθήσω περισσότερο τον ΠΑΟΚ να φτάσει εκεί που θέλει…».

Για τη δήλωσή του σε μέσα ενημέρωσης της Ολλανδίας ότι κάποιοι μέσα στην ομάδα είχαν περίεργη συμπεριφορά απέναντί του τελευταία:

«Ήταν μία παρεξήγηση αυτό που πέρασε. Αυτό που είπα ήταν ότι τις τελευταίες εβδομάδες ένιωθα την απογοήτευση στην ατμόσφαιρα της ομάδας. Είμαι ένας έμπειρος προπονητής και μπορώ να καταλάβω την απογοήτευση. Πρώτος ένιωθα εγώ απογοήτευση από τα αποτελέσματα. Δεν ήταν η εικόνα του ΠΑΟΚ αυτή που ήθελα και περίμενα να υπάρχει, σύμφωνα με τη δουλειά που κάναμε στις προπονήσεις. Ωστόσο δεν υπήρχε καμία ίντριγκα, ούτε κάποιος εσωτερικός πόλεμος…».

Για το αν αισθάνθηκε ότι δεν είχε τη στήριξη της ομάδας:

«Φυσικά θα ήθελα να τελειώσω τη χρονιά για να κριθώ στο τέλος για το έργο μου, αλλά τα αποτελέσματα δεν ήταν καλά τον τελευταίο καιρό. Ωστόσο, είχα τη στήριξη της ομάδας και των παικτών. Ίσως κάποιοι παίκτες που δεν έπαιζαν να είχαν μία δυσαρέσκεια και να μην ήταν χαρούμενοι, αλλά αυτό συμβαίνει παντού. Άλλο να μην έχεις στήριξη άλλο να μην είναι κάποιοι ικανοποιημένοι επειδή δεν παίζουν…».

Για τις φήμες ότι δεν είχε καλές σχέσεις με κάποιους Έλληνες διεθνείς:

«Όχι… Ξαναλέω ότι κάποιοι που δεν έπαιζαν μπορεί να μην είναι χαρούμενοι αλλά αυτό συμβαίνει παντού. Εγώ ήμουν πάντα ειλικρινής και έπαιζαν οι καλύτεροι που βλέπαμε στις προπονήσεις. Δεν μπορώ όμως να ελέγχω ποιοι παίκτες είναι χαρούμενοι και ποιοι όχι επειδή δεν παίζουν… Κάθε παίκτης όλη τη σεζόν είχε τις ευκαιρίες του… Και η αλήθεια βρίσκεται μέσα στο γήπεδο. Εκεί όλοι είχαν τη δυνατότητα να με διαψεύσουν ή όχι. Και ξαναλέω ότι όλοι πήραν ευκαιρίες…».

Για το αν δούλευε στην τακτική και την κακή αμυντική συμπεριφορά του ΠΑΟΚ όλη τη σεζόν:

«Δεν υπάρχει ένας μόνο τρόπος που δουλεύει κάποιος τακτική. Δεν είμαι ο προπονητής που θα παίξει αμυντικογενές ποδόσφαιρο, αλλά γι’ αυτό με έφεραν στον ΠΑΟΚ για να περάσω μία νέα φιλοσοφία. Ωστόσο, τι έχουν να πουν εκείνοι που λένε για την τακτική για τα παιχνίδια μας με την Μπενφίκα; Η ίδια ομάδα που έκανε στον Ολυμπιακό 30 τελικές προσπάθειες έκανε σε μας μόνο 4 στο πρώτο μας παιχνίδι και μας κέρδισε με ένα γκολ οφσάιντ και στη ρεβάνς έπρεπε να μείνουμε με 10 παίκτες για να μας κερδίσει… Ο ΠΑΟΚ επέλεξε φέτος να επενδύσει σε μία διαφορετική φιλοσοφία με επιθετικό ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας, αλλά στην Ελλάδα δεν είναι συνηθισμένο αυτό το μοντέλο. Και για την τακτική ξαναλέω ότι δεν υπάρχει μόνο ένας τρόπος για να την δουλεύεις…».

Για τη συμμετοχή του στις μεταγραφές του περασμένου καλοκαιριού:

«Το έχω πει πολλές φορές ότι τις μεταγραφές τις κάναμε μαζί με τους επιτελείς του ΠΑΟΚ. Όλοι μαζί».

Για τη δήλωσή του σε μέσα ενημέρωσης της Ολλανδίας ότι ο ΠΑΟΚ δεν ήταν έτοιμος να διεκδικήσει πρωτάθλημα:

«Ο Ολυμπιακός είναι μία ομάδα που έχει δουλέψει περισσότερα χρόνια μαζί και έχει περισσότερα έσοδα. Στην Ελλάδα είναι πολύ διαφορετικό το σύστημα από ότι σε άλλες χώρες. Είναι σχεδόν αδύνατον αυτό που γίνονταν με το αήττητο σερί του Ολυμπιακού. Εκτός ότι είναι πιο δουλεμένη ομάδα, ήταν δύσκολο μέσα σε μία χρονιά να κερδίσουμε και όλο το σύστημα που είναι στημένο γύρω από τον Ολυμπιακό…».

Για το που μπορεί να φτάσει ο φετινός ΠΑΟΚ:

«Πρέπει να καταλάβουν όλοι ο Ολυμπιακός είναι μία πολύ δυνατή ομάδα, αλλά ο ΠΑΟΚ έχει τη δυνατότητα να τον παίξει στα ίσια στα ημιτελικά του Κυπέλλου, να τον αποκλείσει και να πάρει τελικά το Κύπελλο. Επίσης είμαι πεπεισμένος ότι ο ΠΑΟΚ θα βγει και φέτος στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ».

Για το τι ευχήθηκε στον Γιώργο Γεωργιάδη:

«Ο Γιώργος είναι ένας από τους φίλους που έκανα στον ΠΑΟΚ και του ευχήθηκα ό,τι καλύτερο για τη συνέχεια. Και δεν εύχομαι ότι καλύτερο μόνο σε αυτόν, αλλά και σε όλον τον ΠΑΟΚ! Πέρασα 8 υπέροχους μήνες στον ΠΑΟΚ και φεύγουμε φιλικά. Ο Γιώργος είναι σίγουρα ένας από τους φίλους που έκανα με τον οποίο θα έχουμε και τα επόμενα χρόνια επαφές…».

Τα γενέθλια του πρωταγωνιστή!!

«Σκυλίσια Μέρα» με τα γενέθλια ενός από τους πρωταγωνιστές των ημερών. Και πιο συγκεκριμένα του ντέρμπι στο Καραϊσκάκη. Σαν σήμερα το 1973 γεννήθηκε στην Άρτα ο Γιάννης Αναστασίου. Και ο προπονητής του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα πρόσωπα των ημερών μετά τη νίκη των πράσινων κόντρα στον Ολυμπιακό. Η τακτική του, άλλωστε, έπαιξε σημαντικό ρόλο για το διπλό.
Η επαγγελματική του σταδιοδρομία ξεκίνησε το 1990 από την Πρέβεζα και το 1991 πήγε στον Εθνικό. Το 1996 πήρε μεταγραφή για τον ΟΦΗ και μετά από δυο χρόνια έκανε το μεγάλο άλμα για το εξωτερικό και πιο συγκεκριμένα για την Άντερλεχτ.
Από το 2000 αγωνίστηκε στην Ρόντα. Το 2004 φόρεσε την φανέλα του Άγιαξ. Αγωνίστηκε σε 32 ματς πετυχαίνοντας 7 γκολ.
Το 2006 μετακόμισε στην Σπάρτα Ρότερνταμ κι από το 2008 ξεκίνησε την προπονητική.
Σαν ποδοσφαιριστής κατέκτησε το πρωτάθλημα Βελγίου και Ολλανδίας, όπως και το κύπελλο Ολλανδίας.
Αρχικά, ο Αναστασίου εργάστηκε σαν βοηθός προπονητή στον Παναθηναϊκό και το 2011-12 στην ομάδα νέων του Άγιαξ.
Το 2013 πήγε στην αγγλική Ρέντινγκ ως βοηθός προπονητή κι από το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς κάθεται στον πάγκο του Παναθηναϊκού, ως α’ προπονητής πλέον.
Τον Μάιο του 2007 με δική του πρωτοβουλία διοργανώθηκε στο ΟΑΚΑ ο φιλανθρωπικός αγώνας "Γκολ στην καρδιά μας", με τη συμμετοχή σχεδόν όλων των διεθνών παικτών και του Ότο Ρεχάγκελ.
Πηγή: sportdog.gr

«Δεν έχει τελειώσει τίποτα με τη Μαν. Γιουνάιτεντ»

Διαφορετική περιμένει ο Ρόι Κάρολ τη Μαν. Γιουνάιτεντ στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό που θα διεξαχθεί στην Αγγλία. «Δεν πάλεψαν, δεν ήταν πεινασμένοι», σχολίασε για την αναμέτρηση στο Καραϊσκάκη.

«Δεν έχει τελειώσει τίποτα με τη Μαν. Γιουνάιτεντ»
Στην Κύπρο βρίσκεται ο Ρόι Κάρολ καθώς απόψε η Βόρειος Ιρλανδία θα φιλοξενηθεί από την ομάδα του Πάμπου Χριστοδούλου σε φιλική αναμέτρηση και έκανε δηλώσεις στο Skysports, αναφερόμενος στην κόντρα Ολυμπιακού-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ.

«Έχουμε παρακολουθήσει πολλά παιχνίδια της Premier League και ξέραμε ότι η Γιουνάιτεντ δεν είναι σε φόρμα. Εκείνο το βράδυ παρακολούθησα το ματς από την εξέδρα. Δεν έχω ξαναδεί τέτοια Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ», ήταν το αρχικό σχόλιο του για το ματς της 25ης Φεβρουαρίου στο οποίο οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν με 2-0 και πρόσθεσε:

«Έχουν καλούς παίκτες, αλλά δεν ήταν… πεινασμένοι στο ματς, δεν πάλεψαν και ήταν ένα σοκ από αυτήν την άποψη, όχι όμως και ο τρόπος που παίξαμε. Αξίζαμε τα δύο γκολ που βάλαμε».

Ο 36χρονος πορτιέρο, ο οποίος αγωνίστηκε για περίπου πέντε χρόνια στους «κόκκινους διαβόλους» είδε χαλαρούς τους παίκτες της πρώην ομάδας του στο παιχνίδι του Φαλήρου.

«Μπορεί να είσαι καλός παίκτης, αλλά πρέπει να δίνεις πάντα το εκατό τοις εκατό. Για έμενα δεν το έκαναν αυτό έδειξαν ότι δεν ήταν πεινασμένοι. Δεν πάλεψαν στο ματς. Δεν ξέρω αν πίστευαν ότι θα πάρουν εύκολα το ματς, αλλά κανένας επαγγελματίας ποδοσφαιριστής δεν πρέπει να σκέφτεται έτσι. Μπορεί να έχουν χαλαρώσει από τη στιγμή που έφυγε ο Σερ Άλεξ. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Οι άνθρωποι έχουν τη ρουτίνα τους. Δεν μπορείς να το κάνεις αυτό στην Premier League. Είναι μεγάλη διοργάνωση με κορυφαίες και μη ομάδες, που παλεύουν για να πάρουν βαθμούς και πρέπει να είσαι προετοιμασμένος για κάθε ματς», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Είμαστε χαρούμενοι και ο καθένας στην Ελλάδα είναι χαρούμενος, διότι ήταν ένα φανταστικό αποτέλεσμα για εμάς, αλλά δεν έχει τελειώσει τίποτα. Ξέρουμε ότι η Γιουνάιτεντ είναι υπέροχη ομάδα και ξέρουμε ότι πρέπει να τους σεβαστούμε. Θα είναι διαφορετική ομάδα στο Old Trafford», επεσήμανε ο Κάρολ, αλλά προσπάθησε να ρίξει τους τόνους ενόψει του δεύτερου ματς μεταξύ των δύο ομάδων, το οποίο θα διεξαχθεί στις 19 Μαρτίου.

«Έχει περάσει το ένα ημίχρονο, αλλά το καλό για εμάς είναι ότι δεν έχουμε δεχθεί γκολ στην έδρα μας και έχουμε πάρει ένα καλό αποτέλεσμα, ένα καθαρό σκορ και η Μάντσεστερ έχει πολύ πίεση πλέον. Ας ελπίσουμε ότι αφήσουμε έξω. Αν είναι 0-0 στο ημίχρονο και οι οπαδοί θα τους ασκήσουν πίεση. Ποτέ δεν ξέρεις τι θα συμβεί στο ποδόσφαιρο», δήλωσε ο Κάρολ.

Βασικοί οι Μπέργκ, Πράνιτς!!

Μια ακόμα επιβράβευση για τους Μπέργκ και Πράνιτς ήρθε. Οι διεθνείς παίκτες του Παναθηναϊκού μετά την κλήση από τις εθνικές τους ομάδες, ήρθε η ώρα να πάρουν φανέλα βασικού στα αποψινά (5/3) φιλικά.

Βασικοί οι Μπέργκ, Πράνιτς
Με τους Μάρκους Μπέργκ και Ντάνιελ Πράνιτς θα παραταχθούν στα αποψινά (5/3) φιλικά οι εθνικές ομάδες της Σουηδίας και Κροατίας αντίστοιχα.

Οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού εξαργύρωσαν την καλή σεζόν, την οποία πραγματοποιούν με το «τριφύλλι» στο στήθος και εκτός από την κλήση τους στα αντιπροσωπευτικά τους συγκροτήματα, παίρνουν φανέλα βασικού.

Την αρχή είχε κάνει ο Ντάνιελ Πράνιτς, ο οποίος είχε κληθεί και για τα μπαράζ του Μουντιάλ του 2014 και απόψε, απέναντι στην Ελβετία θα ξεκινήσει τον αγώνα σε θέση αριστερού μπάκ.

Από την άλλη, ο… «νέος» Μάρκους Μπέργκ, θα αγωνιστεί το βράδυ με τα χρώματα της Σουηδίας απέναντι στην Τουρκία κάνοντας το δικό του comeback.

Ο Σουηδός θα πραγματοποιήσει την 24η συμμετοχή του με τους Σκανδιναβούς, έχοντας σημειώσει 6 τέρματα, ενώ ο Κροάτης θα κάνει 48 τις εμφανίσεις του. Πηγή: sport-fm.gr

«Αστεία απάντηση από ΕΠΟ»

No 751246
Στον Arena FM 89,4 μίλησε ο γενικός διευθυντής της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Μάκης Γκαγκάτσης. Απάντησε στις δηλώσεις του Μάνου Γαβριηλίδη, σχετικά με τους ορισμούς των ημερομηνιών των ημιτελικών του κυπέλλου Ελλάδας και τόνισε ότι, παρά τους αντίθετους ισχυρισμούς του προέδρου της επιτροπής κυπέλλου, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, μέσω του Ζήση Βρύζα, μετέφερε ανεπίσημα αίτημα στην ΕΠΟ από την προηγούμενη εβδομάδα, προκειμένου να γίνει ο πρώτος ημιτελικός στις 12 Μαρτίου.
Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο Μάκης Γκαγκάτσης:
Για τις δηλώσεις του Μάνου Γαβριηλίδη: “Όσον αφορά το επίσημο, ή ανεπίσημο αίτημα του Ολυμπιακού, δεν γνωρίζω κάτι,  αυτό είναι κάτι καινούριο. Αίτημα ανεπίσημο, μεν, αλλά μέσω του προέδρου της ΠΑΕ, κ. Βρύζα, μέσω εμού και μέσω του κ. Κωνσταντινίδη, έγινε από την προηγούμενη εβδομάδα, ώστε να διεξαχθεί το ματς στις  12 Μαρτίου, ανεξάρτητα από πιθανή τιμωρίας ή όχι του Ολυμπιακού. Είναι η μόνη κενή ημερομηνία.  Στην απλή ερώτηση γιατί το παιχνίδι δεν μπορεί να γίνει 12 Μαρτίου, δεν υπάρχει απάντηση.
Το να ξεκουραστεί ο Ολυμπιακός λειτουργεί εις βάρος των υπολοίπων ομάδων, με θύμα τον ΠΑΟΚ αυτή την στιγμή. Εφόσον περάσουμε, Θεού θέλοντος, θα είμαστε 26 Απριλίου στον τελικό, ενώ παίζουμε στις 22 Απριλίου τον ημιτελικό και μετά από τρεις – τέσσερις μέρες καλούμαστε να δώσουμε το σημαντικότερο παιχνίδι της χρονιάς. Θα πάμε στον τελικό, έχοντας τέσσερις μέρες μόνο μπροστά μας, ενώ η αντίπαλη ομάδα στον τελικό, ο Παναθηναϊκός ή ο ΟΦΗ θα έχουν 10 μέρες ξεκούραση. Αυτό είναι αθέμιτος ανταγωνισμός. Υπήρχε αίτημα από την προηγούμενη βδομάδα από εμάς για 12 Μαρτίου. Είναι λογικό να ζητήσουμε στις 12 Μαρτίου επειδή ήταν η μοναδική κενή ημερομηνία, δεν υπήρχε άλλη.
Οι 2 και 22 Απριλίου είναι καινούριες ημερομηνίες, που μπήκαν στη ζωή μας χθες (04/03). Στο παιχνίδι με την Μπενφίκα φυσικά και φέραμε αντίρρηση στην ΕΠΟ και ποτέ δεν συμφωνήσαμε να γίνουν τα δύο παιχνίδια στις 2 και στις 16 Απριλίου. Αυτό μπορεί να το επιβεβαιώσει και ο κ. Κωνσταντινίδης και ο πρόεδρος της ΠΑΕ ο κ. Βρύζας.
Δεν το σκέφτηκε τώρα ο ΠΑΟΚ, αλλά από την προηγούμενη βδομάδα ζήτησε ανεπίσημα να γίνει το παιχνίδι στις 12 Μαρτίου. Επιπλέον, το να σκεφτεί η ΕΠΟ την περίπτωση αναβολής του παιχνιδιού πρωταθλήματος σε παιχνίδι του Ολυμπιακού είναι εκτός αρμοδιότητάς της και της δικαιοδοσίας της. Αυτό είναι υπόθεση της Σούπερ Λιγκ. Απ’ ότι γνωρίζω από άλλες δηλώσεις του κ. Γαβριηλίδη ζήτησε να μεταφερθεί η πρώτη αγωνιστική των πλει οφ ώστε να πάει και ο τελικός αργότερα και δεν έχει ακόμα απάντηση από την Σούπερ Λιγκ. Πως μπορεί να λέει ελαφρά τη καρδία ότι μπορεί να αναβληθεί ένα παιχνίδι πρωταθλήματος του Ολυμπιακού;
Για την κοινή συνέντευξη τύπου ΕΠΟ και Σούπερ Λιγκ, ενώ έπαιζε ο ΠΑΟΚ στο Ντα Λουζ: “Αυτό είναι ένα άλλο θέμα σχετικό. Όσον αφορά το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου, ο ΠΑΟΚ φαίνεται πως δεν εμπεριέχεται στο σκεπτικό της ΕΠΟ, εφόσον και εκείνη την ημέρα του αγώνα μας στην Πορτογαλία, προγραμματίστηκε η συνέντευξη τύπου όπως και η εκδίκαση της υπόθεσης Δώνη, ανεξαρτήτως αν δόθηκε στην συνέχεια αναβολή. Είναι καθαρά αθέμιτος ανταγωνισμός. Αν δεν τιμωρηθεί ο Ολυμπιακός, ίσως αλλάξει κάτι πάλι στον ορισμό των ημερομηνιών από την ΕΠΟ. Η απάντηση  που δίνεται ότι όλο αυτό γίνεται για να ξεκουραστεί ο Ολυμπιακός είναι προφανώς αστεία. Με την ίδια λογική θα μπορούσαμε να πούμε να μην παίξουμε και εμείς με τον Απόλλωνα για το πρωτάθλημα και να ήμαστε ποιο ξεκούραστοι. Μας κάνανε το χατίρι”;
Για την επιμονή της ΕΠΟ να ορίσει την εκδίκαση της υπόθεσης Δώνη: “Αυτό είναι ένα θέμα για το οποίο αναμένουμε τις αποφάσεις των πολιτικών δικαστηρίων, είτε κάποια ενέργεια της ΕΠΟ. Είναι ένα θέμα  γιατο οποίο καλύτερα είναι να ερωτηθεί η νομική υπηρεσία. Περιμένουμε την απόφαση του πολιτικού δικαστηρίου και δεν θέλω να πω κάτι, ούτε να προδικάσω τίποτα”.
Για το αν είναι ενήμερος ο Ιβάν Σαββίδης για όλα αυτά: “Είναι ενήμερος. Συνομιλεί με τον κ. Βρύζα και τον κ. Τσιστιακόφ για να καθορίσουμε την επόμενη κίνηση μας. Νομικά υπάρχουν άλλα ζητήματα, στα οποία θα μπορούσαμε να παρέμβουμε και τα εξετάζουμε ήδη. Ο κ. Σαββίδης με τον κ. Βρύζα και τον κ. Τσιστιακόφ για τις επόμενες κινήσεις”.
Πηγή: arenafm.gr

Ανακοίνωση - επίθεση!

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός για την Sportday και η απάντηση της εφημερίδας.

Ανακοίνωση - επίθεση
Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός εξέδωσε ανακοίνωση για την Sportday. Διαβάστε την απάντηση της εφημερίδας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός:

«Στο σημερινό της πρωτοσέλιδο η εφημερίδα Sportday «ξέχασε» να αναφέρει την επίσημη θέση του Παναθηναϊκού. Την ίδια ώρα φιλοξενεί, δίχως μάλιστα καμία διάθεση κριτικής, ολόκληρη τη γραμμή του Ολυμπιακού για τα όσα (δεν) έγιναν στο πρόσφατο ντέρμπι.

Ασφαλώς και δεν είναι ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία φορά που συμβαίνει αυτό.

Η επισήμανσή μας γίνεται απλά για όσους παραπλανημένους οπαδούς της ομάδας μας συνεχίζουν να διαβάζουν το συγκεκριμένο έντυπο θεωρώντας ότι παρουσιάζει αντικειμενικά τα γεγονότα».


Η απάντηση της Sportday

«Η αλήθεια είναι ότι στην πρώτη σελίδα προτιμήσαμε να βάλουμε τα αγωνιστικά επιτεύγματα του Παναθηναϊκού και τους πρωταγωνιστές τους. Το ίδιο κάνουμε κάθε φορά που υπάρχει αγωνιστική επιτυχία.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ φιλοξενείται κανονικά και ολόκληρη στις εσωτερικές σελίδες.

«Δυστυχώς» δεν παίρνουμε μαθήματα δημοσιογραφίας από μεταμεσονύκτιες τηλεοπτικές εκπομπές του καναλιού του κ.Αλαφούζου»

Πονοκέφαλος για Πετράκη!

Με απουσίες ξεκίνησε η προετοιμασία του ΠΑΣ Γιάννινα για την αναμέτρηση της 28ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας κόντρα στον ΟΦΗ.

Πονοκέφαλος για Πετράκη
Μπορεί ο ΠΑΣ Γιάννινα να πανηγύρισε το… τρίποντο κόντρα στον Πλατανιά, ωστόσο ο τεχνικός της ομάδας, Γιάννης Πετράκης, στην έναρξη της προετοιμασίας ενόψει της 28ης αγωνιστικής είδε αρκετούς παίκτες του να απουσιάζουν.

Στο χθεσινό πρόγραμμα δεν συμμετείχαν οι Μιχάηλ, ο οποίος ταλαιπωρείται από διάστρεμμα, ο Τζημόπουλος που έχει ενοχλήσεις στο γόνατο και ο Κολοβέτσιος, ο οποίος έχει αιμάτωμα στον τετρακέφαλο.

Ακόμη, στην προπόνηση με την οποία ξεκίνησε η προετοιμασία για τον αγώνα κόντρα στον ΟΦΗ, δεν πήραν μέρος οι Λίλα, Βίλα,
Στρούνα και Κρητικός, οι οποίοι έχουν κληθεί στις εθνικές τους ενόψει των φιλικών παιχνιδιών. Πηγή: sport-fm.gr

Και γιατρός και πρόεδρος!

Ο Χρήστος Δάρας συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες για να αναλάβει χρέη προέδρου στο νέο διοικητικό σχήμα του Πανιωνίου. Συνεχίζεται η διάθεση λαχνών για την ενίσχυση του συλλόγου.

Και γιατρός και πρόεδρος
Εντείνονται οι προσπάθειες των ανθρώπων πρωτοβουλίας του Πανιωνίου σε ότι αφορά τη σύνθεση νέας διοίκησης, καθώς θα πρέπει να ξεκαθαρίσει άμεσα ποιοι θα πάρουν μέρος σε αυτήν. Η νυν θα παραμείνει μέχρι τις 14 Μαρτίου και από την επόμενη μέρα θα οριστεί νέα από το Πρωτοδικείο. Οι επαφές με επιφανείς άνδρες, οι οποίοι είναι φίλοι της ομάδας συνεχίζονται.

Φαβορί για να αναλάβει πρόεδρος αποτελεί ο Χρήστος Δάρας, διότι είναι ο προτεινόμενος και ο ίδιος δεν εμφανίζεται αρνητικός σε αυτό το ενδεχόμενο. Είχε κυκλοφορήσει εδώ και κάποιο καιρό αυτό το σενάριο, αλλά τώρα που πλησιάζει η καθοριστική ημέρα έχει ωριμάσει και στον ίδιο αυτή η προοπτική.

Πάντως, τον τελευταίο καιρό εκτός από ιατρός της ομάδας ο Χρήστος Δάρας ήταν κάτι σαν πρόεδρος, ενισχύοντας την οικονομικά και εκτελώντας χρέη σύμβουλου στον σύλλογο.

Υπενθυμίζεται, ότι στο περιθώριο του αγώνα με την Καλλονή, που διεξήχθη την περασμένη Κυριακή έχει ξεκινήσει η διάθεση λαχνών για οικονομική ενίσχυση της ομάδας. Πηγή: sport-fm.gr

Παραμένει κάτοικος Περιστερίου!

Τα τυπικά έχουν απομείνει για την ανανέωση του συμβολαίου του Λουίτζι Τσενάμο με τον Ατρόμητο, κάτι που θα επισημοποιηθεί μέσα στις επόμενες μέρες.

Παραμένει κάτοικος Περιστερίου
Θέμα χρόνου θεωρείται η ανανέωση του συμβολαίου του Λουίτζι Τσενάμο με τον Ατρόμητο.

Η συνεργασία των δύο πλευρών λήγει το ερχόμενο καλοκαίρι, όμως υπάρχει κοινή επιθυμία για την συνέχισή της.

Άλλωστε, τη φετινή σεζόν ο Ελληνοϊταλός τερματοφύλακας είναι ένας από τους βασικούς συντελεστές στην πορεία των «κυανόλευκων» στο πρωτάθλημα και κατάφερε να πάρει τη θέση του Μιχάλη Σηφάκη, αν και είχε αποκτηθεί για να πλαισιώσει τον διεθνή γκολκίπερ.

Όπως γράφει το «Goal», η διοίκηση του συλλόγου σκοπεύει να προβεί σε σημαντική αναπροσαρμογή των αποδοχών του, ενώ στο συμβόλαιό του θα μπει όρος που θα προβλέπει μπόνους 1.000 ευρώ για κάθε παιχνίδι που δεν παραβιάζεται η εστία του.

Τη φετινή σεζόν ο 34χρονος παίκτης έχει καθίσει κάτω από τα δοκάρια σε 22 αγώνες και έχει κρατήσει το «μηδέν» σε 13. Πηγή: sport-fm.gr

Βάις: «Απολαμβάνω ξανά το ποδόσφαιρο»

Χαρούμενος για την επιλογή του να φύγει από τον Ολυμπιακό και να μεταγραφεί στη Λεχβίγια του Κατάρ παρουσιάστηκε ο Βλάντιμιρ Βάις, σε δηλώσεις που έκανε εν όψει του φιλικού της Σλοβακίας με το Ισραήλ.

Βάις: «Απολαμβάνω ξανά το ποδόσφαιρο»
Στην απόφασή του να αποχωρήσει από τον Ολυμπιακό για να συνεχίσει την καριέρα του στην Λεχβίγια του Κατάρ στάθηκε ο Βλάντιμιρ Βάις, ο οποίος μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου για το φιλικό της Σλοβακίας με το Ισραήλ.

Ο διεθνής άσος τόνισε πως χρειαζόταν μία αλλαγή και πλέον απολαμβάνει ξανά το ποδόσφαιρο. Μάλιστα, υποστήριξε πως για εκείνον οι Πειραιώτες ανήκουν στο παρελθόν και δεν μετανιώνει που δεν βρέθηκε στο Καραϊσκάκη στον αγώνα με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τους «16» του Champions League.

«Χρειαζόμουν μία αλλαγή, η οποία ήρθε και απολαμβάνω ξανά το ποδόσφαιρο», ανέφερε αρχικά ο 24χρονος μεσοεπιθετικός και πρόσθεσε:

«Δεν μετανιώνω που δεν ήμουν στο γήπεδο για τον αγώνα του Ολυμπιακού με την Μάντσεστερ. Πλέον είναι στο παρελθόν για εμένα».

Όσον αφορά το σημερινό φιλικό, υπογράμμισε: «Οι παίκτες από το Ισραήλ δεν είναι ιδιαίτερα γνωστοί και θα ήθελα να τους δω». Πηγή: sport-fm.gr

Δομάζος: «Ας μας σπάσουν το ρεκόρ…»

Την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι η προ 50ετιας ομάδα στην οποία αγωνιζόταν παραμένει η μόνη που έχει πάρει πρωτάθλημα αήττητη εξέφρασε ο Μίμης Δομάζος. «Να το σπάσει ο Παναθηναϊκός», ανέφερε.

Δομάζος: «Ας μας σπάσουν το ρεκόρ…»
Τα συγχαρητήρια του στους παίκτες του Παναθηναϊκού για τη μεγάλη νίκη με 3-0 επί του Ολυμπιακού στον Παναθηναϊκό έδωσε ο Μίμης Δομάζος.

«Ήταν τεράστιας σημασίας αυτή η νίκη που έκαναν τα παιδιά στο Γ. Καραϊσκάκης. Είμαστε πολύ περήφανοι για όλους και τους αξίζουν τα πιο θερμά συγχαρητήρια», ανέφερε αρχικά σε δηλώσεις που έκανε στο «Goal».

Μετά την πρώτη ήττα των «ερυθρόλευκων» στη φετινή Superleague είναι σίγουρο πως η προ 50ετιας ομάδα του «τριφυλλιού» που είχε πάρει το πρωτάθλημα, παραμένει η μόνη στην Ελλάδα που το είχε κατακτήσει αήττητη. Μάλιστα πριν το σαββατιάτικο (8/3, 19:30) παιχνίδι με τον Άρη η ΠΑΕ θα βραβεύσει τα «πράσινα» μέλη της σεζόν 1963-64 που έκαναν 24 νίκες και 6 ισοπαλίες. Έντεκα ημέρες πριν συμπληρωθούν 50 χρόνια από τη μαθηματική κατάκτηση εκείνου του τίτλου.

Ο τότε ηγέτης του Παναθηναϊκού αναφερόμενος σε αυτό το ρεκόρ που κρατάει ακόμα, αλλά και για το «διπλό» της νυν ομάδας στο φαληρικό γήπεδο σχολίασε:

«Μας ευχαριστεί πολύ αυτό που έγινε και με τον τρόπο που έγινε. Με... κρότο, με ένα μεγάλο σκορ. Και είμαστε ακόμα πιο περήφανοι που τα παιδιά της σημερινής ομάδας κατάφεραν να κρατήσουν αυτό το αήττητο ρεκόρ στον Παναθηναϊκό μας. Πιστεύω ότι όλοι όσοι παίξαμε σε εκείνη τη μεγάλη ομάδα θα θέλαμε αυτό το ρεκόρ να το σπάσει στο μέλλον μόνο ο Παναθηναϊκός. Κανένας άλλος. Μακάρι η σημερινή ομάδα να γίνει ξανά, βήμα-βήμα όσο ανταγωνιστική χρειάζεται για να το πετύχει μέσα στα επόμενα χρόνια. Πιστέψτε με, θα το ευχαριστηθούμε με την ψυχή μας. Να έχουν αγάπη κι ενότητα όπως είχαμε τότε εμείς, φτάνοντας σε ένα επίτευγμα που, όπως βλέπετε, μετά από τόσα και τόσα χρόνια, δεν έχει βρεθεί ακόμα ομάδα για να το σπάσει».

Ταξίδι-αστραπή του Νταμπίζα στην Αγγλία!

Με μεταγραφικά ζητήματα του Παναθηναϊκού ασχολήθηκε μετά το ντέρμπι ο Νίκος Νταμπίζας, ο οποίος μετέβη στην Αγγλία και έκανε κουβέντα και για τον Αμπέντ.

Ταξίδι-αστραπή του Νταμπίζα στην Αγγλία
Στην Αγγλία βρέθηκε για δύο ημέρες ο Νίκος Νταμπίζας. Ο τεχνικός διευθυντής του «τριφυλλιού» πήγε στο Νησί το πρωί της Δευτέρας και επέστρεψε το βράδυ της Τρίτης. Αν και ο χρόνος παραμονής του ήταν λίγος ασχολήθηκε με αρκετά θέματα.

Ακούγεται, ότι έκανε κουβέντα ώστε να δει που βρίσκεται το θέμα του Μεχντί Αμπέντ, ο οποίος ανήκει στη Νιούκαστλ και είναι στη λίστα των παικτών που αναμένεται να μείνουν ελεύθεροι το καλοκαίρι στο πλαίσιο της… απογαλλοποίησης που θα γίνει στους «ανθρακωρύχους».

Επιπλέον, φημολογείται ότι βολιδοσκόπησε κάποιες περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που βρίσκονται στα υπ’ όψιν, αλλά που δεν αγωνίζονται στη θέση που παίζει ο Αμπέντ. Οι «πράσινοι» θα πάρουν για την επόμενη σεζόν ένα στόπερ ή δύο αν φύγει ο Σίλντεφελντ, μεσοεπιθετικό και ίσως έναν εξτρέμ.Πηγή: sport-fm.gr

Η μόνη λύση που είχε ο Σαββίδης!

Η επιλογή του ξένου προπονητή με «βαρύ βιογραφικό» δεν πέτυχε στον ΠΑΟΚ και ο Ιβάν Σαββίδης, προσμετρώντας όλα τα δεδομένα αποφάσισε να λύση κοινή συναινέσει τη συνεργασία της ΠΑΕ με τον Στέφενς.

Η μόνη λύση που είχε ο Σαββίδης
Παρελθόν αποτελεί από την Κυριακή το βράδυ ο Χουμπ Στέφενς για τον ΠΑΟΚ.

Όπως αποδείχθηκε, η επιλογή του Ιβάν Σαββίδη να δώσει τα ηνία της ομάδας σε έναν ξένο προπονητή με «βαρύ βιογραφικό» δεν πέτυχε στον «Δικέφαλο του Βορρά».

Από τη μία δεν ταίριαξε η φιλοσοφία του Ολλανδού προπονητή με την νοοτροπία της ομάδας και του κόσμου, ενώ η συνεργασία του με τους ποδοσφαιριστές δεν ήταν η καλύτερη δυνατή.

Μάλιστα, το μεγαλύτερο μειονέκτημα του 61χρονου τεχνικού θεωρήθηκε η έλλειψη τακτικής στις προπονήσεις, κάτι που έβγαινε συχνά-πυκνά στο γήπεδο.

Για αυτό τον λόγο ο μεγαλομέτοχος της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ οδηγήθηκε στην απόφαση να λυθεί κοινή συναινέσει το συμβόλαιο του Στέφενς, διότι φοβήθηκε μήπως ο ΠΑΟΚ μείνει μακριά κι από τους δύο τελευταίους στόχους του.

Δηλαδή, την πρωτιά στα πλέι οφ (και τη συμμετοχή στα προκριματικά του Champions League) και την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Στο παρελθόν είχε προχωρήσει με την περίπτωση του «καλού Ελληνα» προπονητή, όπως θεωρείτο ο Δώνης και εκείνη απέτυχε παταγωδώς για τον ισχυρό άνδρα του συλλόγου.

Τώρα ψάχνει έναν ξένο προπονητή που να είναι γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας και το μυαλό όλων πηγαίνει στον Φερνάντο Σάντος, ο οποίος δεν πρόκειται να συνεχίσει στον πάγκο της Εθνικής Ελλάδας.

Μέχρι το καλοκαίρι ο Σαββίδης θα ψάξει να δει αν υπάρχουν άλλες λύσεις και θα λάβει την τελική του απόφαση.Πηγή: sport-fm.gr

Επιχείρηση «ανασύνταξη»

Νίκη επί του ΠΑΟΚ και πρόκριση στους «8» του Champions League είναι το σύνθημα στον Ολυμπιακό, ύστερα από την ήττα από τον Παναθηναϊκό.

Επιχείρηση «ανασύνταξη»
Προσπάθεια να μην ακυρωθεί η φετινή – εξαιρετική πορεία του Ολυμπιακού στην Ελλάδα και την Ευρώπη καταβάλουν οι ιθύνοντες του συλλόγου.

Πρώτα από όλους ο Βαγγέλης Μαρινάκης κάνει ό,τι είναι δυνατό για να μην επηρεαστεί το ποδοσφαιρικό τμήμα από τη μοναδική ήττα της ομάδας τη φετινή σεζόν στις εγχώριες διοργανώσεις, αν και αυτή ήρθε με το χειρότερο τρόπο.

Στο «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο δεν έχουν χρόνο να μείνουν στο ντέρμπι της Κυριακής και καλούνται άμεσα να κοιτάξουν την επόμενη μέρα. Πρώτος στόχος είναι η νίκη επί του ΠΑΟΚ για το πρωτάθλημα και στη συνέχεια να προκριθούν στην επόμενη φάση του Champions League.

Για αυτό τον λόγο δεν αποκλείεται να υπάρξει άμεσα συνάντηση του προέδρου της ΠΑΕ με τον Μίτσελ για να του εκφράσει τη στήριξή του και να του ζητήσει να τελειώσει μαθηματικά το πρωτάθλημα την προσεχή Κυριακή στην Τούμπα.

Το σημαντικότερο πρόβλημα για τον Ισπανό προπονητή είναι στην επίθεση, όπου μετράει αρκετές απουσίες. Ο Σαβιόλα δεν είναι ακόμα έτοιμος και δεν πρόκειται ο 51χρονος προπονητής να ρισκάρει τη συμμετοχή του στη Θεσσαλονίκη.

Εκτός από τον Ολαϊτάν, ετοιμοπόλεμος δεν είναι και ο Βαλντές και ο Πέρες με τον Κάμπελ θα επιστρέψουν το μέχρι το Σάββατο στου Ρέντη για αποθεραπεία, αφού βρίσκονται στη Κόστα Ρίκα για το φιλικό με την Παραγουάη. Όσον αφορά τον Μαρκάνο, δεν δείχνει να είναι ανησυχητικός ο τραυματισμός του.

«Δεν ήμασταν καλοί, δεν μας πήγε τίποτε καλά και το ξέρουμε. Δεν γίναμε όμως ξαφνικά χειρότεροι. Εχουμε το Κύπελλο, αλλά και το μεγάλο παιχνίδι με τη Μάντσεστερ για να ξαναδώσουμε χαρά στον κόσμο», ήταν το μήνυμα του Μίτσελ στους ποδοσφαιριστές του χθες στου Ρέντη.

Από την πλευρά τους, οι παίκτες απάντησαν πως «όλα πήγαν στραβά (στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό). Εμείς δεν θέλαμε να νικήσουμε; Αλλά δεν μας πήγε τίποτα καλά… Ξέρουμε τι έγινε, αλλά δεν πρέπει να ακυρώσουμε ό,τι έχουμε πετύχει μέχρι τώρα».
Πηγή: sport-fm.gr

«Καλή επιτυχία» και «obrigado» Φερνάντο!

Σε ένα παιχνίδι που έχει τον χαρακτήρα πρόβας (για την Εθνική) και αποχαιρετισμού (για τον Φερνάντο Σάντος) η Ελλάδα υποδέχεται την Νότιο Κορέα, στο προτελευταίο εντός έδρας ματς πριν το Μουντιάλ.

«Καλή επιτυχία» και «obrigado» Φερνάντο
Την ευκαιρία να δοκιμάσει πρόσωπα στο φιλικό με τη Νότια Κορέα έχει ο Φερνάντο Σάντος, στο προτελευταίο εντός έδρας παιχνίδι της Εθνικής Ελλάδας πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο στη Βραζιλία (19:00, Mega, OTE Sport 1, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr).

Ο αγώνας με τους Κορεάτες αποτελεί πρόβα για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα εν όψει της αναμέτρησης με την Ιαπωνία στον 3ο όμιλο του Μουντιάλ (στις 19/06), ενώ στα τέλη Μαΐου θα δώσει αγώνα φιλανθρωπικού χαρακτήρα με την πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2004, στο τελευταίο ματς του Φερνάντο Σάντος μπροστά στο κοινό της «γαλανόλευκης».

Οι διεθνείς περιμένουν τον κόσμο για να τους ευχηθεί «καλή επιτυχία» εν όψει της ποδοσφαιρικής γιορτής του καλοκαιριού, ενώ θα είναι μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία όσοι βρεθούν στο Καραϊσκάκη να ευχαριστήσουν τον Πορτογάλο για όσα προσέφερε στην Εθνική (μέχρι σήμερα έχει 24 νίκες, 13 ισοπαλίες και μόλις 4 ήττες σε 41 ματς), με την ομάδα να έχει προκριθεί στο Euro 2012 και το προσεχές Μουντιάλ.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο Πορτογάλος σκοπεύει να παρατάξει με σύστημα 4-3-3 την ομάδα του. Κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Γλύκος, ενώ ο Τζόρβας ίσως αγωνιστεί στο δεύτερο ημίχρονο.

Στην άμυνα – από δεξιά προς αριστερά – θα είναι οι Τοροσίδης, Μανωλάς, Παπαδόπουλος (αν και υπάρχουν λίγες πιθανότητες να ξεινήσει ο Βύντρα) και ο Χολέμπας. Στη μεσαία γραμμή τέσσερις παίκτες διεκδικούν τρεις θέσης.

Πρόκειται για τους Τζιόλη, Μανιάτη, Κατσουράνη και Καραγκούνη. Την επιθετική γραμμή του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος θα αποτελέσουν οι Σαλπιγγίδης, Σαμαράς και Μήτρογλου.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός έδειξε στο βίντεο στιγμιότυπα από το πρόσφατο φιλικό της Νότιας Κορέας με τις ΗΠΑ τον περασμένο μήνα, όταν ηττήθηκε με 2-0. Ο Σάντος τους είπε: «Οι παίκτες της Κορέας τρέχουν πολύ στο γήπεδο και μαρκάρουν πιεστικά σε όλους τους χώρους».

Εκείνο που έχει διαπιστώσει το τεχνικό επιτελείο είναι ότι οι Κορεάτες είναι υποδεέστερη ομάδα από την Ιαπωνία.

Οι φιλοξενούμενοι θα αγωνιστούν με τον Γιουνγκ στο τέρμα, δεξί μπακ τον Τσα, στόπερ τους Κιμ Γιουνγκ-Γκουόν και Χονγκ, αριστερό μπακ τον Παρκ Τζου-Χο. Ως αμυντικά χαφ θα αγωνιστούν οι Κου και Κι, δεξί εξτρέμ θα είναι ο Κιμ Μπο-Κιουνγκ, αριστερό ο Λι, «δεκάρι» ο Σον και σέντερ φορ ο Παρκ Τσου-Γιουνγκ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο φαληρικό γήπεδο θα βρεθούν αρκετοί σκάουτερ μεγάλων ομάδων, μεταξύ των οποίων η Λίβερπουλ και η Ίντερ.

Στο μεταξύ, τα μέλη της ελληνικής αποστολής έκοψαν το βράδυ της Τρίτης στο ξενοδοχείο, την πρωτοχρονιάτικη πίτα παρουσία του Γιώργου Σαρρή. Το πρώτο φλουρί έπεσε στον Αλέξανδρο Τζόρβα, το δεύτερο στον εργοφυσιολόγο, Γιάννη Κωτσή και το τρίτο στη μαγείρισσα της Εθνικής, Αλέκα Ξένου.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ ευχήθηκε η «γαλανόλευκη» να προχωρήσει στο Μουντιάλ και πρόσθεσε: «Σας ευχαριστώ όλους σας για τις επιτυχίες. Σημασία έχει να είστε όλοι υγιείς. Θα είμαστε στη Βραζιλία τουλάχιστον μέχρι τα τέλη Ιουνίου», φανερώνοντας την αισιοδοξία του για την πορεία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Πηγή: sport-fm.gr

Προσγείωση… Λεμπρόν!

Ο Λεμπρόν Τζέιμς έμεινε στους 22 πόντους αστοχώντας σε τρίποντο στο φινάλε και το Μαϊάμι έχασε από τους Ρόκετς. Μεγάλη νίκη των Ουόριορς στην Ιντιανάπολις. Το βιολί του ο Ντουράντ.

Προσγείωση… Λεμπρόν
Μια μέρα μετά τους 61 πόντους του απέναντι στους Μπόμπκατς, ο Λεμπρόν Τζέιμς προσγειώθηκε. Ο σούπερ σταρ του Μαϊάμι έμεινε στους 22 πόντους, 19 εκ των οποίων στο δεύτερο μέρος, και αστόχησε σε τρίποντο στην εκπνοή με την ομάδα του να γνωρίζει την ήττα με 106-103 από τους Ρόκετς στο Χιούστον. Ο Ντουάιτ Χάουαρντ με 22 πόντους και 16 ριμπάουντ μαζί με τον Τζέιμς Χάρντεν που είχε 21 πόντους και 11 ασίστ για τις «ρουκέτες» που έφτασαν τις δώδεκα νίκες στα 14 τελευταία ματς.

Οι Ουόριορς με καλάθι του Κλέι Τόμπσον στα 0,6’’ πριν το τέλος έκαναν την έκπληξη στην Ιντιανάπολις κόντρα στους Πέισερς. Ο σκόρερ ήταν και ο κορυφαίος της ομάδας του με 25 πόντους και ο βασικός λόγος που η ομάδα με το καλύτερο ρεκόρ στο ΝΒΑ έχασε για μόλις τέταρτη φορά σε 33 εντός έδρας ματς φέτος.

Ο Κέβιν Ντουράντ πέτυχε 42 πόντους και ο Ράσελ Γουέστμπρουκ έκανε το όγδοο τριπλ νταμπλ της καριέρας του σε μόλις 21 λεπτά με τη Θάντερ να κερδίζει άνετα τους Σίξερς 125-92.

Οι Σπερς πέρασαν με 122-101 από το Κλίβελαντ παρότι Ντάνκαν και Πάρκερ δεν χρειάστηκε να σκοράρουν πάνω από 14 πόντους μαζί.

Οι Κλίπερς έφτασαν τις πέντε σερί νίκες μετά το 104-96 στην Αριζόνα κόντρα στους Σανς, ενώ οι Λέικερς επέστρεψαν στις… ήττες χάνοντας στο «σπίτι» τους για 19η φορά σε 29 αγώνες, αυτή τη φορά από τους Πέλικανς με 132-125.

Αναλυτικά:

Κλίβελαντ Καβαλίερς-Σαν Αντόνιο Σπερς 101-122 Ίρβινγκ 24, Γουέιτερς 24, Χόους 20 (13 ριμπ.), Μπένετ 14, Τόμπσον 5 (10 ριμπ.)-Γκριν 24, Λέοναρντ 18, Μιλς 16, Ντιαό 16, Μπελινέλι 11, Τζινόμπιλι 11.

Ιντιάνα Πέισερς-Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς 96-98 Γουέστ 27, Τζορτζ 26 (12 ριμπ.), Χίμπερτ 12, Στίβενσον 12-Τόμπσον 25, Κάρι 19, Λι 11, Μπαρνς 10, Γκριν 10.

Χιούστον Ρόκετς-Μαϊάμι Χιτ 106-103 Χάουαρντ 22 (16 ριμπ.), Χάρντεν 21 (11 ασίστ), Τζόουνς 19 (12 ριμπ.), Μπέβερλι 19, Πάρσονς 10-Ουέιντ 24, Μπίσλεϊ 24, Τζέιμς 23, Άλεν 13.

Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ-Φιλαδέλφεια 76ερς 125-92 Ντουράντ 42, Ιμπάκα 14, Τζάκσον 14, Γουέστμπρουκ 13 (10 ριμπ., 14 ασίστ), Τζόουνς 12-Άντερσον 20, Μάλενς 15, Κάρτερ-Ουίλιαμς 14, Σιμς 10.

Φίνιξ Σανς-Λος Άντζελες Κλίπερς 96-104 Τάκερ 18 (10 ριμπ.), Γκριν 17, Ντράγκιτς 14, Μάρκους Μόρις 12-Μπαρνς 28, Γκρίφιν 22, Κόλισον 18, Πολ 14, Τζόρνταν 10 (17 ριμπ.).

Λος Άντζελες Λέικερς-Νιου Ορλίνς Πέλικανς 125-132 Γκασόλ 29 (12 ριμπ.), Μπέιζμορ 23, Φάρμαρ 20, Μικς 17, Χένρι 12, Μάρσαλ (10 ασίστ)-Ντέιβις 28 (15 ριμπ.), Γκόρντον 28, Έβανς 24 (11 ασίστ), Ρόμπερτς 19, Ρίβερς 12.

Οι βαθμολογίες του ΝΒΑ
Πηγή: sport-fm.gr

«Το ζήτησε ο Ολυμπιακός»!

orfeas_parousiasi_020911-001-610x366
Στην αποκάλυψη ότι ο Ολυμπιακός ζήτησε να μη γίνει στις 12 Μαρτίου ο πρώτος ημιτελικός κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ, προχώρησε τον Arena FM 89,4 ο πρόεδρος της Επιτροπής κυπέλλου της ΕΠΟ, Μάνος Γαβριηλίδης.  Ο πρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Θράκης προσπάθησε να δικαιολογήσει τα… αδικαιολόγητα, λέγοντας ότι η Ομοσπονδία εξυπηρετεί πάντα τα συμφέροντα των συλλόγων, ενώ θυμήθηκε και ένα… χατήρι που έγινε στον ΠΑΟΚ, λόγω Στέφενς! 
Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο Μάνος Γαβριηλίδης:
“Το… στρίμωγμα των ημερομηνιών προήλθε από την καλή πορεία των ομάδων στην Ευρώπη. Αυτό μας υποχρέωνει να κινηθούμε μ’ αυτό τον τρόπο. Δεν υπάρχουν ημερομηνίες, λόγω Μουντιάλ. Εγώ πιστεύω ακόμη και τώρα ότι η επιτροπή λειτούργησε πολύ σωστά. Πάντα παίρνουμε τις αποφάσεις, με γνώμονα το καλό των ομάδων και μετά από συνεννόηση μαζί τους, είτε λέγεται Ολυμπιακός, είτε ΠΑΟΚ. Αυτό ακριβώς κάναμε και στην τρίτη φάση, όταν βγάλαμε τις ομάδες από το καλεντάρι του Δεκεμβρίου επειδή είχαν φορτωμένο πρόγραμμα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Τις βάλαμε αυτές τις δύο ομάδες να παίξουν τον Γενάρη. Αναφέρομαι στο παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Αστέρα και του Ηρακλή με τον ΠΑΟΚ.
Το είχα δηλώσει και τότε, όμως κανένας δεν είχε αντιδράσει. Μπορούσε με το σκεπτικό αυτό να πει ο Αστέρας ότι ΄εγώ θέλω να παίξω τον Δεκέμβρη που είναι ορισμένα τα ματς και όχι τον Γενάρη’, έτσι δεν είναι; Ενδιάμεσες ημερομηνίες υπήρχαν αλλά θα φορτώναμε το πρόγραμμα Τετάρτη – Κυριακή, όπως τώρα ζητάμε να κάνουμε για το παιχνίδι του Ολυμπιακού. Αν θα δείτε από την 1η Μαρτίου μέχρι και τις 19 Μαρτίου, ή μάλλον από το τέλος του προηγούμενου ευρωπαϊκού παιχνιδιού μέχρι και τώρα, παίζουν Τετάρτη – Κυριακή. Σήμερα (04/03) παίζει η Εθνική και την Κυριακή έχει αγώνα πρωταθλήματος. Για την Τετάρτη 12 Μαρτίου μας ζήτησε μια διευκόλυνση ο Ολυμπιακός για να είναι ξεκούραστος, ενόψει του δεύτερου παιχνιδιού με την Μάντσεστερ! Είναι τόσο κακό; Υπάρχει σχετικό αίτημα της ΠΑΕ Ολυμπιακός στην ΕΠΟ”.
Για το… χατήρι στον ΠΑΟΚ: ”Εδώ και έναν μήνα, πιστέψτε με ειλικρινά, υπήρχαν συζητήσεις και με τον ΠΑΟΚ για τις ημερομηνίες των ημιτελικών. Τελευταία συζήτηση έγινε με αρκετούς που ασχολούνται με τον ΠΑΟΚ στο παιχνίδι με την Μπενφίκα. Ήμουν εκεί, με τον κ. Πλατινί και τον κ. Σαρρή και δεν έφερε κανείς από τον ΠΑΟΚ αντίρρηση. Μου είπαν ‘το καταλαβαίνουμε, έχετε δίκιο’ και όλα αυτά. Τότε υπήρχε και η πιθανότητα να περάσει ο ΠΑΟΚ. Κανένας μέχρι τότε από τον ΠΑΟΚ δεν μου είχε πει για ορισμό του πρώτου ημιτελικού στις 12 Μαρτίου. Αυτό προέκυψε χθες (04/03) και μετά το ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό. Για τον ορισμό των ημιτελικών στις 2 και στο 16 Απριλίου δεν μου έφεραν αντίρρηση από τον ΠΑΟΚ. Με την προϋπόθεση ότι δεν θα περνούσε ο Ολυμπιακός, γιατί δεν ξέραμε πως θα εξελιχθούν τα ματς του Ολυμπιακού με την Μάντσεστερ. Άλλωστε, πρώτα έγινε το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με την Μπενφίκα.
Πάντα εξυπηρετούσαμε τα συμφέροντα όλων των δύο ομάδων. Ο ΠΑΟΚ μας έστειλε έγγραφο να παίζει την Πέμπτη κύπελλο, επειδή το είχε ζητήσει ο Στέφενς. Συγκεκριμένα, θυμάμαι το παιχνίδι με τον Απόλλωνα, που είχε ζητήσει να παίξει Τετάρτη και ο ΠΑΟΚ ήθελε Πέμπτη. Κάναμε το… χατίρι του ΠΑΟΚ, επειδή το είχε ζητήσει ο Στέφενς!.
Δεν υπάρχει κανένα έγγραφο του ΠΑΟΚ, που να λέει εμείς θέλουμε τον πρώτο ημιτελικό στις 12 Μαρτίου. Χθες (04/03) μου το είπαν.  Ο ΠΑΟΚ δεν έφερε αντίρρηση. Στις 2 και στις 16  Απριλίου, είχα πει, τις βλέπω σαν πιθανές ημερομηνίες, επειδή και το πρόγραμμα του Ολυμπιακού είναι φορτωμένο με την προϋπόθεση να μην προκριθεί. Αν προκριθεί το 2 και 16 Απριλίου πάει… περίπατο, επειδή υπάρχει η επόμενη φάση του Τσάμπιονς λιγκ. Θα πάμε 16 Απριλίου τον πρώτο ημιτελικό και θα δούμε. Αυτά είχα πει κατά λέξη. Το είχα συζητήσει και με τον κ. Γκαγκάτση και με τον κ. Βρύζα, με όλους. Εγώ ακόμα δεν καταλαβαίνω την αντίδραση του ΠΑΟΚ. Πέφτω από τα σύννεφα. Συζητάμε, ξανασυζητάμε και δεν μου λένε εδώ και έναν μήνα κάτι άλλο…”.
Για το αίτημα του Ολυμπιακού: “Τυχαίνει να έρχομαι συχνά στον ΠΑΟΚ, ειδικά στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, σχεδόν σε όλες και φέτος και πέρυσι. Συζητάω μαζί τους και μου λένε ‘εντάξει’. Χθες (04/03) το πρωί πάλι μου είπαν ‘εντάξει, θα το συζητήσουμε’. Ούτε για 12 Μαρτίου μου είπαν τίποτα, ούτε για 13. Μου το ζήτησε ο Ολυμπιακός να μην γίνει ο πρώτος ημιτελικός στις 12 Μαρτίου. Επίσημο ήταν το αίτημα του Ολυμπιακού, επίσημη ήταν και η απάντηση που έδωσα και στον ΠΑΟΚ από την πρώτη στιγμή. Λέω ξεκάθαρα, εάν ο ΠΑΟΚ είχε τόσο μεγάλο ζήλο για να παίξει στις 12 Μαρτίου και να μην διευκολύνει την ελληνική ομάδα στο Τσάμπιονς Λιγκ, ας έκανε εγγράφως το αίτημα αυτό και να έλεγε ότι θέλει να παίξει στις 12 του μηνός. Εγγράφως δεν έγινε ποτέ τέτοιο αίτημα. Το σκεπτικό της επιτροπής το ήξεραν πριν από 1,5 μήνα. Δεν θα μπορούσα να βγάλω από πιο μπροστά ανακοίνωση, αφού η πρόκριση του Ολυμπιακού ήρθε αργότερα.
Εάν περάσει ο Ολυμπιακός την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η ρεβάνς του ημιτελικού θα γίνει 22 Απριλίου και μετά θα γίνει ο τελικός 26 ή 27 Απριλίου. Τι θα μπορούσαμε να κάνουμε; Δεν περιμέναμε να κάνει τόσο καλή πορεία μια ελληνική ομάδα στο Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ υπάρχει μετά το Παγκόσμιο κύπελλο. Εάν ο ΠΑΟΚ είχε κάνει τέτοιο αίτημα και ζητούσε να παίξει 12 Μαρτίου τον πρώτο ημιτελικό, ίσως το σκεφτόμασταν και εμείς διαφορετικά. Επιπλέον, περιμέναμε μέχρι τελευταία στιγμή μήπως προκριθεί και ο ΠΑΟΚ επί της Μπενφίκα”.
Για την πιθανή τιμωρία έδρας του Ολυμπιακού: ”Γιατί ο ΠΑΟΚ περίμενε μέχρι το ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό, κατά το οποίο προέκυψε η πιθανή τιμωρία του Ολυμπιακού; Γιατί δεν έστειλε ένα αίτημα ο ΠΑΟΚ πιο νωρίς και τώρα τους έπιασε ο πόνος; Χθες (04/03) το θυμήθηκαν; Γιατί, όχι, νωρίτερα; Αφού το ήξεραν.  Πράξαμε σωστά και κάναμε το καθήκον μας 100%. Δεν έχω καμία αναστολή. Δεν μπορούσε να γίνει κάτι διαφορετικό. Από την στιγμή που ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες, δεν νομίζω ότι μπορεί να αλλάξει η κατάσταση. Γίνεται να παίρνουμε αποφάσεις ορισμών ημερομηνιών πίσω;  Η απόφαση ήταν γνωστή και στον ΠΑΟΚ και στην ΕΠΟ και παντού εδώ και έναν μήνα”.
Πηγή: arenafm.gr

Απάντηση της ΕΠΟ για τις ημερομηνίες του Κυπέλλου!!

Ανακοίνωση με την οποία απαντά στις αντιρρήσεις που είχαν στον ΠΑΟΚ για τον ορισμό των αγώνων της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας με τον Ολυμπιακό εξέδωσε η ΕΠΟ.

Απάντηση της ΕΠΟ για τις ημερομηνίες του Κυπέλλου
Θέση στη δυσφορία που προέκυπτε από πλευράς ΠΑΟΚ για τους ορισμούς των αγώνων της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας με τον Ολυμπιακό πήρε η ΕΠΟ, η οποία εξέδωσε σχετική ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της.

Συγκεκριμένα, η Ομοσπονδία τονίζει ότι οι συμμετέχοντας γνωρίζουν όλες τις πιθανές ημερομηνίες που μπορούν να διεξαχθούν αγώνες.

Επίσης, υποστηρίζει πως θα έπραττε ανάλογα και στην περίπτωση του «Δικεφάλου του Βορρά», αν είχε καταφέρει να αποκλείσει την Μπενφίκα και είχε προκριθεί στην επόμενη φάση του Europa League.

Και στο τέλος αναφέρει πως «επιθυμούμε να ενημερώσουμε όλους πως ο ορισμός των συνεδριάσεων των Πειθαρχικών Επιτροπών, οι εκδικάσεις ή οι αναβολές των υποθέσεων είναι στην αποκλειστική δικαιοδοσία των ίδιων των Επιτροπών».

Η ανακοίνωση

Από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ανακοινώνονται, σε απάντηση αιτιάσεων της ΠΑΕ ΠΑΟΚ σχετικώς με τον ορισμό των αγώνων της ημιτελικής φάσης του Κυπέλου, τα παρακάτω:

- Όλες οι πιθανές ημερομηνίες διεξαγωγής των αγώνων της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου ήταν γνωστές σε όλες τις μετέχουσες ΠΑΕ και καμία εκ μέρους τους αντίρρηση δεν είχε εκφραστεί στη διάρκεια των κατ' ιδίαν προφορικών συνεννοήσεων που υπήρξαν, αμέσως μετά την ολοκλήρωση των αγώνων της προημιτελικής φάσης.

- Αποτελεί πάγια τακτική της Ε.Π.Ο. να διευκολύνει, κατά το δυνατόν, αγωνιστικά τις ομάδες εκείνες που αγωνίζονται στις ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις. Ανάλογης διευκόλυνσης έτυχαν οι ΠΑΕ ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός και κατά τη διεξαγωγή των πρώτων αγώνων της τρίτης φάσης της διοργάνωσης, όταν, με απόφαση της Επιτροπής Κυπέλλου την οποία αποδέχθηκαν με ευχαρίστηση, οι αγώνες τους ορίστηκαν για τις 08-09/01/2014 και όχι για τις 04-05/12/2013, επειδή μία εβδομάδα μετά, δηλαδή στις 11-12/12/2013 ήταν προγραμματισμένη η τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Champions League και του Europa League.

- Την ίδια ακριβώς αντιμετώπιση με τον Ολυμπιακό θα είχε και ο ΠΑΟΚ αν είχε προκριθεί σε βάρος της Μπενφίκα και μετείχε στην φάση των «16» του Europa League.

- Όλα τα υπόλοιπα είναι άνευ περιεχομένου και διαιωνίζουν απλώς μια νοοτροπία που καθήκον όλων είναι να εργαστούμε συστηματικά για να εκλείψει.

- Τέλος, επιθυμούμε να ενημερώσουμε όλους πως ο ορισμός των συνεδριάσεων των Πειθαρχικών Επιτροπών, οι εκδικάσεις ή οι αναβολές των υποθέσεων είναι στην αποκλειστική δικαιοδοσία των ίδιων των Επιτροπών, που ανεξάρτητα και αυτόνομα αποφασίζουν και ενεργούν.

«Χρειάζεται τέτοια παιχνίδια ο Ορέστης»

Την άποψη ότι θα ήταν καλό για τον Ορέστη Καρνέζη να αγωνιστεί στο αποψινό φιλικό της Εθνικής Ελλάδας με την Νότιο Κορέα εξέφρασε ο Αντώνης Νικοπολίδης, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6

«Χρειάζεται τέτοια παιχνίδια ο Ορέστης»
Τον λόγο για τον οποίο θα ήταν καλό ο Ορέστης Καρνέζης να είναι στην αποστολή της Εθνικής Ελλάδας για το σημερινό ματς με την Νότιο Κορέα εξήγησε ο Αντώνης Νικοπολίδης, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

Ο παλαίμαχος τερματοφύλακας βρέθηκε στο φιλικό των φίλων Ζιντάν και Ρονάλντο με την Γιούνγκ Μπόις στην Ελβετία τόνισε ότι ο διεθνής γκολκίπερ της Γρανάδα έχει ανάγκη να πάρει ματς στα πόδια του και το αποψινό θα ήταν μία καλή ευκαιρία για να αποδείξει ότι βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση, αν και δεν παίζει στον ισπανικό σύλλογο.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Αντώνης Νικοπολίδης στην εκπομπή των Σωτήρη Κωσταβάρα και Μιχάλη Τσόχου

Για την παρουσία του στο φιλικό των φίλων Ζιντάν και Ρονάλντο με την Γιούνγκ Μπόις:

«Ήταν πάρα πολύ ωραία, αφού ήταν εκεί η αφρόκρεμα της τελευταίας δεκαετίας. Ρονάλντο Ζιντάν, Μαντλίνι, Φίγκο, Ιέρο και άλλοι… Ήταν μία συγκέντρωση αρκετών σπουδαίων ποδοσφαιριστών που ήταν για τον δοκιμαζόμενο λαό των Φιλιππίνων. Είναι σημαντικό να συμμετέχουμε σε τέτοιες δραστηριότητες και δεν πρέπει να ξεχάσουμε ότι πριν από μερικά χρόνια έγινε ένα τέτοιο φιλικό στην Ελλάδα, μετά από πρωτοβουλία του προέδρου του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη. Πρέπει να γίνονται τέτοιες προσπάθειες. Ήταν εκεί και ο Μισέλ Πλατινί, όμως δεν μας έκανε την τιμή να παίξει. Η φανέλα του υπήρχε, αλλά δεν θέλησε να παίξει. Οι πιο πολύ γνωρίζονται μεταξύ τους και έχουν πολύ καλές σχέσεις. Όσο μπορούμε να παίζουμε είναι καλό να δίνουμε τέτοιους αγώνες».

Για τον πιο «φιτ» που είδε στο φιλανθρωπικό ματς:

«Ήταν ο Κάραγκερ και ο Ζαμπρότα που σταμάτησαν πριν από μερικούς μήνες. Όμως εκείνοι που μου έκαναν μεγαλύτερη εντύπωση ήταν ο Ζιντάν και ο Φίγκο. Ο Μαντλίνι είχε πρόβλημα με το γόνατο, όπως και ο Γκατούζο. Ο Σούκερ ήρθε με κιλά παραπάνω και του είπα πως έχει τα κατάλληλα κιλά για πρόεδρος».

Για τους Σηφάκη, Καρνέζη, Γλύκος, Διούδης, Καπίνο και Τζόρβας:

«Υποθετικά δεν μπορούμε να μιλήσουμε. Δυστυχώς, στην Εθνική ομάδα ο Ορέστης (Καρνέζης) είναι εκτός αγώνων με τον σύλλογό του και είναι αρκετό καιρό εκτός αγωνιστικού ρυθμού. Το κίνητρο της Εθνικής και να αποδείξει την αξία του, αλλάζοντας σύλλογο και να παίξει αλλού, πιστεύω ότι θα τα καταφέρει. Ίσως χρειαζόταν περισσότερα φιλικά και ίσως θα έπρεπε τώρα να είναι στην αποστολή. Ο Ορέστης χρειάζεται να παίζει σε τέτοια ματς. Ο κ. Σάντος θέλει να δει και τα άλλα παιδιά και θα είναι δύσκολο για τον προπονητή να λάβει την τελική απόφαση».

Τσάνας: «Να μην περνάει στα ψιλά η Ελπίδων»

Το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου αποτελεί η Ελπίδων και για αυτό τον λόγο χρειάζεται να δίνεται μεγαλύτερη σημασία στην προσπάθεια των νεαρών άσων, όπως δήλωσε ο Κώστας Τσάνας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6

Τσάνας: «Να μην περνάει στα ψιλά η Ελπίδων»
Τη σημασία που έχει για την Εθνική Ελπίδων να προβάλλεται περισσότερο η προσπάθεια των νεαρών ποδοσφαιριστών της εξήγησε ο Κώστας Τσάνας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 με αφορμή το σημερινό ματς με την Τουρκία για τον 7ο προκριματικό όμιλο του Euro 2015 U-21.

«Η Ελπίδων είναι ένα από τα πιο υγιές κομμάτι του ποδοσφαίρου μας και αυτό έχει αποδειχθεί όλα αυτά τα χρόνια, αφού αρκετοί ποδοσφαιριστές της Ελπίδων προωθούνται στην Ανδρών και αυτό είναι κάτι που μας νοιάζει όλους εμάς εδώ στην Ομοσπονδία»», τόνισε ο Έλληνας προπονητής και στάθηκε στο σημερινό ματς με την Τουρκία:

«Για να κάνουμε μία απλή μαθηματική πράξη, αν κάνουμε δύο νίκες και μία ισοπαλία, τότε θα βγούμε πρώτοι».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός στην εκπομπή του Σωτήρη Κωσταβάρα και του Μιχάλη Τσόχου

Για το ενδεχόμενο να αναλάμβανε εκείνος την Εθνική Ανδρών, έχοντας περάσει από την Ελπίδων:

«Το θέμα δεν είναι αυτό. Το θέμα είναι να μην περνάει στα ψιλά η Ελπίδων. Εσείς το λέτε σε όνομα, εγώ το λέω σαν ομάδα. Για μία Ομοσπονδία και μία χώρα, η Εθνική Ελπίδων είναι ένα από τα πιο υγιές κομμάτι του ποδοσφαίρου μας και αυτό έχει αποδειχθεί όλα αυτά τα χρόνια, αφού αρκετοί ποδοσφαιριστές της Ελπίδων προωθούνται στην Ανδρών και αυτό είναι κάτι που μας νοιάζει όλους εμάς εδώ στην Ομοσπονδία».

Για τον όμιλο της Ελπίδων:

«Γίνεται μία μάχη ανάμεσα στην Πολωνία, την Τουρκία, τη Σουηδία και εμάς (Ελλάδα) για το ποια ομάδα θα τερματίσει πρώτη. Χάσαμε 1-0 από την Τουρκία και αν κερδίσουμε σήμερα τους Τούρκους, θα μας μένουν άλλα δύο ματς και τότε θα εξετάσουμε τις πιθανότητες για να περάσουμε στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Εμείς έχουμε τρία παιχνίδια να δώσουμε, ενώ οι Πολωνοί που είναι πρώτοι έχουν μόλις ένα ματς. Για να κάνουμε μία απλή μαθηματική πράξη, αν κάνουμε δύο νίκες και μία ισοπαλία, τότε θα βγούμε πρώτοι. Η μόνη ομάδα που έχει κάνει κάτι μακριά από την έδρα της είναι η Σουηδία που έχει πάρει ισοπαλία στην Τουρκία. Είναι πολύ δύσκολος ο όμιλος και οι ομάδες είναι ισάξιες».

Για τη διαδικασία των προκριματικών

«Θα παίξουν μπαράζ, ακόμα και ο κάθε πρώτος των προκριματικών ομίλων. Οι δέκα πρώτες ομάδες των ομίλων και οι τέσσερις καλύτερες θα παίξουν μπαράζ. Είναι πολύ δύσκολη η διαδικασία και το επίπεδο για τις Ελπίδες έχει ανέβει πάρα πολύ. Οι παραδοσιακές δυνάμεις είναι πολύ ψηλά και οι παίκτες τους έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στους συλλόγους τους».

Για το επίπεδο της Ελπίδων:

«Είναι πολύ υψηλό το επίπεδο. Το δικό μας επίπεδο και της Πολωνίας είναι ιδιαίτερα υψηλό, αφού οι Πολωνοί παίζουν στην Ισπανία, τη Γερμανία και έχουν αρκετές παραστάσεις. Με τους Πολωνούς είχαμε αρκετές ευκαιρίες, όμως στο τέλος χάσαμε με 3-1. Οι Σουηδοί, επίσης, έχουν παίκτες που παίζουν στη Γερμανία, την Ισπανία. Οι Τούρκοι έχουν παίκτες που παίζουν στην Μπεσίκτας, τη Φενέρ και το επίπεδο όλων των ομάδων είναι πολύ υψηλό. Τα οικονομικά μεγέθη ρόστερ των ομάδων μπορεί να τα διαπιστώσει κανείς σε σάιτ που έχουν τέτοιες παρουσιάσεις. Πλέον τα ποσά που ξοδεύονται στην Ευρώπη είναι ιλιγγιώδη για νεαρούς ποδοσφαιριστές και αυτό φάνηκε στη μεταγραφή του Μήτρογλου».

Για το σκάουτινγκ και τους ομογενείς σε μικρές ηλικίες:

«Εννοείται πως θα συνεχιστεί και θα γίνει πιο οργανωμένα. Ήδη προετοιμάζεται ένα καμπ στη Γερμανία για νεαρούς παίκτες που θα μπορέσουν να στελεχώσουν τις εθνικές μας ομάδες. Υπάρχουν αρκετά Ελληνόπουλα, κυρίως στην Κεντρική Ευρώπη, που θεωρούν ύψιστη τιμή να παίξουν στις Εθνικές μας ομάδες».

Για τους παίκτες που είναι τώρα στην Ελπίδων και αν μπορούν να παίξουν στην Ανδρών:

«Είναι πολύ δύσκολο να βρεθούν στην αποστολή της Ανδρών για το Μουντιάλ, αφού πρόκειται για μία μεγάλη διοργάνωση και στην πρώτη ομάδα είναι αρκετοί παίκτες που έχουν βοηθήσει για την πρόκριση στην τελική φάση».

Για τη συμπαράσταση του κόσμου στην Ελπίδων:

«Ο καιρός είναι καλός και περιμένουμε να έρθουν οι Έλληνες φίλαθλοι στο πλευρό μας,. Το δύσκολο για εμάς θα είναι οι γηπεδικές συνθήκες, αφού τις προηγούμενες μέρες είχε βρέξει πάρα πολύ. Την προηγούμενη φορά είχε έρθει κόσμος και είχε μείνει έξω από το γήπεδο. Τώρα έχουν οργανωθεί περισσότερο τα πράγματα στα διεθνή πρότυπα. Είναι πάρα πολύ όμορφο να παίζουμε στην επαρχία, αφού στην Αθήνα το ήξερε λίγος κόσμος. Έξω από την Αθήνα αγκαλιάζουν την Εθνική ομάδα».

Συνεχίζει ο Σκόρδας!

SKORDAS
Με απόφαση του Ειρηνοδικείου, η διοίκηση του Λάμπρου Σκόρδα παραμένει στο τιμόνι της ΠΑΕ Άρης μέχρι και το τέλος της θητείας της.
Παρά την πρόταση μομφής που είχε καταθέσει η Κοινωνία Μελών και ο Ερασιτέχνης, το Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης αποφάσισε υπέρ του Λάμπρου Σκόρδα.
ΚΜΑ και Ερασιτέχνης κατέθεσαν χαρτί, σύμφωνα με το οποίο κατέχουν το 76% των μετοχών, ωστόσο το Ειρηνοδικείο απέρριψε την αίτηση που έγινε για αντικατάσταση της τωρινής διοίκησης της ΠΑΕ, καθώς έκρινε πως είναι νομότυπη η τωρινή διοίκηση Σκόρδα.
Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μετά το τέλος του δικαστηρίου, οι μέτοχοι (ΚΜΑ-ΑΣ) θα πάνε σε νέα Γενική Συνέλευση η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 18 Μαρτίου, προκειμένου να προταθούν νέοι τρόποι για να “πέσει” η διοίκηση του Σκόρδα.
Πηγή: arenafm.gr

Απλά, περιορισμένων δυνατοτήτων!!

Ο Σταύρος Κόλκας γράφει για την αδυναμία του ΠΑΟΚ να εκμεταλλευτεί την όποια κρίση περνάει ο αντίπαλος, αλλά και το γεγονός ότι ο Δικέφαλος του Βορρά δείχνει να είναι περιορισμένων δυνατοτήτων παραγοντικά. 
Στον ΠΑΟΚ καταφέρνουμε πάντα να είμαστε ένα βήμα πάνω από την κρίση του αντιπάλου. Ο Ολυμπιακός το έφαγε το τρίμπαλο, είναι σε πανικό, βγάζει τις γνωστές αστείες διαρροές του κι όμως. Εμείς με την αλλαγή Στέφενς και τα όσα αδυνατεί να συμμαζέψει προς στιγμήν η ΠΑΕ, είμαστε ένα βήμα παραπάνω.
Ο βασικός λόγος επί της ουσίας που είμαστε μονίμως ένα βήμα πάνω από τον κάθε αντίπαλο σε επίπεδο κρίσης, είναι πως έχουμε να κερδίσουμε δύο χρόνια ένα σημαντικό παιχνίδι.
Κατραπακιές στο κύπελλο, άγχος στο πρωτάθλημα. Προσπαθώ να βρω μία καλή νίκη αυτή τη διετία και βρίσκω μόνο εκείνη της Τρίπολης πέρυσι στα πλέι οφ. Που θα μπορούσε να είναι πολύ άνετη, όμως ο Σίλντεφελντ θέλησε να δώσει μια καρπαζιά στον Σανκαρέ εντός περιοχής και βγάλαμε ένα άγχος τριών – τεσσάρων λεπτών.
Είναι πολύ εκνευριστικό να συμβαίνει αυτό και φέτος τα πράγματα έγιναν ακόμη χειρότερα, όταν με τόσα εκατ. ευρώ μπάτζετ έχεις κάνει μια τρύπα στο νερό. Ισοβαθμείς με τον Ατρόμητο που αν το αναλύσεις ο βασικός του κορμός αποτελείται από παίκτες που πριν πάνε στο Περιστέρι έφυγαν αποτυχημένοι από τις ομάδες που βρισκόντουσαν.
Όμως εκεί αποφάσιζε ένας και διάλεγε ένας, με σαφώς μικρότερη πίεση βέβαια και ξεκάθαρα λιγότερο κουραστικό διαδικαστικό. Σε εμάς υπάρχουν και άλλα θέματα, όπως οι τάσεις. Ο ένας το κοντό, ο άλλος το μακρύ, ο μεγάλος το skype. Μαθαίνω θα έχουμε σύντομα κλήση. Τι προλαβαίνει να περισώσει ο ΓΧ; Με την πίεση που ασκούν όλοι αυτοί την περίοδο, μόνο ως θαύμα θα μπορώ να χαρακτηρίσω το ενδεχόμενο επίτευξης των στόχων.
Ήδη στο διαδίκτυο κυκλοφορεί το πρωτοσέλιδο της ημέρας που υπέγραψε στον Ολυμπιακό. Μπορεί ο ίδιος που το σηκώνει να είναι λάτρης του Αναατασιάδη που έπαιξε και κάθισε στον πάγκο του Παναθηναϊκού, αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα. Στη κρίση, πρέπει να βρεθεί το θύμα.
Την ίδια στιγμή που στον ΠΑΟΚ επικρατεί το απόλυτο χάος κυρίως γιατί η διαχείριση της κρίσης είναι μία άγνωστη διαδικασία για την διοίκηση της Μικράς Ασίας, η ΕΠΟ δίνει άλλον έναν λόγο για να την ξεσκίζεις από το πρωί μέχρι το βράδυ. Πλέον, θέλω να περάσει ο Ολυμπιακός στους 4 του Τσάμπιονς Λιγκ. Να δω τι θα κάνει.
Για να μη γίνει καμιά γκέλα και παίξει χωρίς κόσμο ο Ολυμπιακός στον πρώτο ημιτελικό, οι υπάλληλοί του έβαλαν ημιτελικό τέσσερις μέρες πριν τον τελικό. Μιλάμε οι άνθρωποι έχουν ξεφύγει. Αλλά δίνεις δικαιώματα όταν αφήνεις αυτό το Σαρρή να πατήσει στη Τούμπα και να φύγει σαν κύριος.
Στον ΠΑΟΚ έχουν φάει 1,5 χρόνου πολιτισμένης συμπεριφοράς απέναντι σε ανθρώπους που έχουν αποδείξει πως δουλεύουν για όφελος του Ολυμπιακού. Πώς να μη σε πάρει ο κόσμος σου στο ψιλό.
Και δεν είναι η μοναδική γκέλα που κάνουν σε επίπεδο ηθικής τάξης. Ακολουθεί ακόμη χειρότερη πρακτική, η οποία είναι μουλωχτή και απορώ από πού ξεκινά.
Η ΠΑΕ, σπρώχνει υπόγεια τον υποψήφιο της Νέας Δημοκρατίας στον Δήμο Θεσσαλονίκης Σταύρο Καλαφάτη. Φίλος ο Σταύρος, αλλά εκφράζει μία παράταξη που δεν έχει τρυπήσει απλά τον μεγαλομέτοχο της ομάδας, αλλά κάνει ότι μπορεί για να μην αναπτυχθεί επιχειρηματικά ο Σαββίδης, μία ανάπτυξη που αφορά και τον ΠΑΟΚ όταν μιλάμε για τη δημιουργία του νέου προπονητικού κέντρου. Πόσο μάλλον όταν θα φτάσει η κουβέντα και στην ανακατασκευή της Τούμπας.
Ένας φαρμακοποιός ονόματι Καρούντζος, καθυστερεί την διαδικασία του διαγωνισμού λες και πρόκειται για τσιφλίκι του και ενώ έχει ανάψει πράσινο φως ο Δήμος Θέρμης. Δεν μπαίνω στη διαδικασία να αναλύσω τι γίνεται στη ΣΕΚΑΠ ή στη Χαλκιδική, γιατί δεν είναι και θέματα που τα κατέχω ιδιαίτερα. Απλά έχουν φτάσει στα αυτιά μου διάφορα και από εκεί.
Και την ώρα που συμβαίνουν αυτά, βλέπω φωτογραφία του Καλαφάτη με τον Πλατινί στη Τούμπα. Ο ΠΑΟΚ δεν είναι το χωριό σας. Δεν πας πουθενά έτσι. Όταν δεν είσαι σε θέση να διαχωρίσεις εχθρούς και φίλους, όταν δεν έχεις την ικανότητα να ορίσεις ξεκάθαρες στρατηγικές. Όταν πραγματικά σαν οργανισμός δεν ξέρεις τι σου γίνεται.
Την ίδια στιγμή και ενώ ένα από τα βασικά του θέματα είναι η ΕΠΟ, αφήνεις να κάνουν πάρτι οι άλλοι με τις Ενώσεις και να έχουν το θράσος να κατεβάζουν υποψήφιο ακόμη και στην ΕΠΣ Μακεδονίας. Κοιμάσαι όρθιος, πληρώνεις και ξενοδοχείο. Προφανώς οι άνθρωποι που κλήθηκαν να τρέξουν τον ΠΑΟΚ είναι περιορισμένων δυνατοτήτων παραγοντικά. Αυτή είναι η αλήθεια και ότι άλλο και να λέμε είναι λάθος.
ΥΓ Όταν υπάρχει μία περιρρέουσα ατμόσφαιρα για τους παίκτες και τη σχέση τους με τον προπονητή, δεν βγαίνεις ραντεβού τέσσερις ώρες με έναν από αυτούς ενώ είσαι στρατηγικός σύμβουλος.
ΥΓ Το πρόβλημα στα αποδυτήρια του ΠΑΟΚ δεν είναι το αν οι παίκτες έχουν τη δυνατότητα να στήσουν έναν προπονητή. Το πρόβλημα είναι πως όταν παραμονές μεγάλου αγώνα ανοίγει κουβέντα μέσα σε αυτά για άλλο μεγάλο αγώνα, αυτόν της εθνικής. Τώρα φάτε το ξεφωνητό και κανονίστε να πάρετε τις νίκες που πρέπει, μήπως και σταματήσει.
Πηγή: gazzetta.gr

Λύθηκε το θέμα με το Καυταντζόγλειο!

epae
Βρέθηκε  λύση για το Καυταντζόγλειο και την αναμέτρηση Ηρακλής- Απόλλων 1926. Η Φουτμπολ Λίγκ όρισε κανονικά την αναμέτρηση στο Καυταντζόγλειο , απο την στιγμή που πήρε διαβεβαιώσεις απο την επιτροπή του γηπέδου ότι είναι θετική σε αυτή την διαδικασία. Την Πέμπτη(6/3) θα υπάρξει και συνάντηση με τους ανθρωπους του Ηρακλή, που θα καταβάλλουν ένα χρηματικό ποσό προκειμένου να διακανονίσουν την οφειλή που υπάρχει από την χρήση του γηπέδου.
Πηγή: arenafm.gr

Κωνσταντινίδης στο Metropolis: «Όλοι οι παίκτες σεβόταν τον Στέφενς»

Ο ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ που αγωνίζεται ως δανεικός στον Αιγινιακό φιλοξενήθηκε στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Στην Σέντρα», μιλώντας για το «διαζύγιο» της ομάδας της Θεσσαλονίκης με τον Χούμπ Στέφενς, σχολίασε το πώς έζησε ο ίδιος τον Ολλανδό τεχνικό, ενώ παράλληλα στάθηκε και στον νέο τεχνικό Γιώργο Γεωργιάδη.

Αναλυτικά:

Για το «διαζύγιο» ΠΑΟΚ-Στέφενς:«Να πω την αλήθεια περίμενα να γίνει κάτι τέτοιο γιατί βάσει της εικόνας της ομάδας, έλεγε κανείς πως γίνεται να αγωνίζεται με αυτό το υλικό. Αλλά είναι λυπηρό να φεύγει ένας προπονητής τόσο μεγάλος. Δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανείς το μεγάλο του όνομα, αλλά η νοοτροπία των Ολλανδών που διαφέρει από την Ελληνική, πιστεύω ήταν η διαφορά. Εγώ θέλω να πω πως δεν ήταν αδιάφορος, νοιαζόταν για τους παίκτες του και προσπαθούσε για το καλύτερο».

Στην συνέχεια τόνισε: «Πιστεύω πως ήθελε παραπάνω δουλειά στον τομέα της τακτικής, για το πως αγωνίζεται η ομάδα, πως θα πρεσάρει, πως θα αναπτυχθεί, αυτά είναι κομμάτι σημαντικό μέσα στο παιχνίδι και πιστεύω πως δεν τα δούλευε τόσο πολύ. Δεν βαριόταν ο Στέφενς, δεν μπορώ να το πιστέψω αυτό, αλλά θεωρώ πως χρειαζόταν δουλειά περισσότερο στην τακτική. Τακτική μπορείς να περάσεις μέσα από πολλούς τρόπους, ήταν κάτι δύσκολο για μένα η αλλαγή της άμυνας σε κάθε παιχνίδια, ή και η αλλαγή σχηματισμού και αυτό είχε αρνητικές συνέπειες, όταν ήρθε ο κ. Στέφενς υπήρχαν μεγάλες προσδοκίες, δυστυχώς δεν βγήκαν και όλοι θα πρέπει να στηρίξουμε τον κ. Γεωργιάδη που τον εκτιμώ πολύ και πιστεύω πως τα πράγματα θα πάνε καλύτερα».

Για την στάση των παικτών προς τον Στέφενς: «Στον ΠΑΟΚ έχουμε πολλές μεγάλες προσωπικότητες και όλοι οι παίκτες σεβόταν τον Στέφενς, κανείς δεν ήθελε να τον προσβάλλει. Ο Στοχ σε εκείνο το επεισόδιο πιστεύω πως η χειρονομία και το όλο σκηνικό δεν έγινε προς τον Στέφενς, όταν παίζεις μπορείς να αγγίξεις και τους 200 σφυγμούς και σίγουρα τα νεύρα είναι τεντωμένα».

Για τις μεταγραφές του Ιανουαρίου:«Η ομάδα δεν έδειξε το πρόσωπο που έπρεπε, ειδικά μετά τις μεταγραφές του Ιανουαρίου. Ο μεγαλομέτοχος έδωσε πολλά χρήματα για να δει σύντομα έργα, η ομάδα έχει σημαντικά παιχνίδια μέχρι το τέλος και είναι κρίμα να χαθούν όσοι στόχοι έμειναν μέχρι το τέλος».

Για το τι θα έκανε ο ίδιος αν ήταν ο Ιβάν Σαββίδης:«Θα έκανα το ίδιο με τον κ. Σαββίδη, γιατί όλες οι μεταγραφές του Ιανουαρίου ήταν κατά προτίμηση Στέφενς και δυστυχώς δεν είδαμε κάποια διαφορά, επομένως όλα πήγαιναν προς τα εκεί. Προς την αλλαγή προπονητή».

Για τον στόχο του: «Έχουν μείνει τέσσερα παιχνίδια μέχρι το τέλος των κανονικών αγώνων, μακάρι να μπούμε στα πλέι-οφ να πάρω και άλλα παιχνίδια και από του χρόνου να επιστρέψω στον ΠΑΟΚ με τον νέο προπονητή να δούμε τι θα γίνει».Πηγή: metrosport.gr

Μάκης Γκαγκάτσης στο Metropolis: «Εξυπηρετεί συμφέροντα η ΕΠΟ»

Στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο γενικός διευθυντής της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Μάκης Γκαγκάτσης ο οποίος αναφέρθηκε στον ορισμό-σκάνδαλο των ημερομηνιών των ημιτελικών του Κυπέλλου και την αντίδραση της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ.

Αναλυτικά τα όσα τόνισε:

«Εμείς θέλαμε να γίνει το παιχνίδι στις 12 Μαρτίου γιατί ήταν η μόνη κενή ημερομηνία. Αυτό συζητούσαμε από την προηγούμενη εβδομάδα με την ΕΠΟ και προς τα εκεί έκλειναν τα πράγματα. Η πρώτη αντίδραση εκ μέρους της ΕΠΟ ήρθε χθες το πρωί που μας είπαν ότι λόγω του επαναληπτικού αγώνα του Ολυμπιακού με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και για λόγους ξεκούρασης του Ολυμπιακού ο ημιτελικός θα μπορούσε να γίνει άλλη ημερομηνία».

Για το αν θεωρεί ότι υπάρχει δόλος στην απόφαση της ΕΠΟ: «Υπάρχει ενδεχόμενος δόλος σε αυτήν την ιστορία. Δεν πήραμε απάντηση για ποιο λόγο να μην γίνει στς 12 Μαρτίου ο πρώτος ημιτελικός ακόμη και χθες. Το ότι θέλει να ξεκουραστεί ο Ολυμπιακός για το ματς με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν μας απασχολεί. Η κατάσταση είναι το λιγότερο κωμικοτραγική. Είναι πολύ απλό να κάνεις έναν προγραμματισμό. Αν μπείτε στο σάιτ της UEFA θα δείτε ότι έχουν οριστεί οι ημερομηνίες των αγώνων του επόμενου Τσάμπιονς Λιγκ. Όταν ο προγραμματισμός γίνεται μια εβδομάδα πριν την πιθανή ημερομηνία όλοι καταλαβαίνουν ότι εξυπηρετούνται συμφέροντα».

Για την δικαιολογία περί διευκόλυνσης του Ολυμπιακού για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου που χρησιμοποίησε η ΕΠΟ: «Δε νομίζω να έλαβε υπόψη η ΕΠΟ το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου όταν όριζε την εκδίκαση της υπόθεσης Δώνη την περασμένη Πέμπτη, ημέρα που ο ΠΑΟΚ έπαιζε με την Μπενφίκα. Όλα αυτά δείχνουν ότι υπάρχει μια ενορχηστρωμένη επίθεση της ΕΠΟ εναντίον της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και το αναφέραμε και στην χθεσινή ανακοίνωση αυτό. Ανεξαρτήτως τιμωρίας ή μη του Ολυμπιακού από τα γεγονότα στο ματς με τον Παναθηναϊκό ο ΠΑΟΚ είναι το θύμα και η διοίκηση με τον μεγαλομέτοχο εξετάζουν πως θα αντιδράσουν πιο δυναμικά».
Πηγή: metrosport.gr

Φιλικά για όλα τα γούστα…!!

Ως μια πρώτη πρόβα εν όψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας αποτελούν τα σημερινά φιλικά εθνικών ομάδων. Με ποιες ομάδες παίζουν οι αντίπαλοι της Ελλάδας, πρεμιέρα κάνει η εθνική Κοσόβου.

Φιλικά για όλα τα γούστα…
Στους ρυθμούς του Παγκοσμίου Κυπέλλου μπαίνουν από σήμερα οι εθνικές ομάδες, που θα δώσουν το παρών στα γήπεδα της Βραζιλίας. Οι ομοσπονδιακοί τεχνικοί θα έχουν την ευκαιρία για δοκιμές προσώπων και σχημάτων, αλλά και για τα πρώτα συμπεράσματα.

Η διοργανώτρια Βραζιλία αντιμετωπίζει την Νότιο Αφρική, ενώ μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι «ευρωπαϊκές» μονομαχίες Ισπανία-Ιταλία, Γαλλία-Ολλανδία και Αγγλία-Δανία. Επίσης, η Γερμανία αντιμετωπίζει τη Χιλή και η Αργεντινή την Ρουμανία.

Σε ό,τι αφορά τις αντιπάλους της Ελλάδας στον τρίτο όμιλο του Μουντιάλ, επίσης δίνουν τα πρώτα φιλικά προετοιμασίας. Η Κολομβία, που αποτελεί την πρώτη αντίπαλο αντιμετωπίζει την Τυνησία, η Ιαπωνία κοντράρεται με την Νέα Ζηλανδία και τέλος η Ακτή Ελεφαντοστού θα τεθεί αντιμέτωπη με το Βέλγιο.

Άξιο αναφοράς είναι επίσης το πρώτο επίσημο παιχνίδι της νεοσύστατης εθνικής ομάδας του Κοσόβου, η οποία θα αντιμετωπίσει την Αϊτή στο στάδιο «Αντέμ Ζασχάρι» της πόλης Μιτρόβιτσα, η οποία απέχει περίπου 40 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Πρίστινα.

Τα φιλικά του διημέρου 05-06 Μαρτίου 2014

Τετάρτη 05/03

12:00 Ιαπωνία-Νέα Ζηλανδία
16:00 Γεωργία-Λιχτενστάιν
16:00 Ιράν-Γουϊνέα
16:00 Κόσοβο-Αϊτή
16:00 Ρωσία-Αρμενία
17:00 Αζερμπαϊτζάν-Φιλιππίνες
17:00 Λιθουανία-Καζακστάν
17:45 Βουλγαρία-Λευκορωσία
19:00 Αλβανία-Μάλτα
19:00 Αλγερία-Σλοβενία
19:00 Ελλάδα-Νότιος Κορέα
19:00 Ουγγαρία-Φινλανδία
19:00 Μαυροβούνιο-Γκάνα
19:00 Νότιος Αφρική-Βραζιλία
19:30 Βοσνία-Αίγυπτος
19:30 Τσεχία-Νορβηγία
20:00 Ανδόρα-Μολδαβία
20:00 Κολομβία-Τυνησία
20:00 Κύπρος-Βόρειος Ιρλανδία
20:00 ΠΓΔΜ-Λετονία
20:00 Σενεγάλη-Μάλι
20:30 Λουξεμβούργο- Πράσινο Ακρωτήριο
20:30 Τουρκία-Σουηδία
21:00 Γιβραλτάρ-Εσθονία
21:00 Μαρόκο-Γκαμπόν
21:00 Ρουμανία-Αργεντινή
21:00 Ουκρανία-ΗΠΑ
21:30 Αυστρία-Ουρουγουάη
21:30 Ελβετία-Κροατία
21:45 Βέλγιο-Ακτή Ελεφαντοστού
21:45 Γερμανία-Χιλή
21:45 Πολωνία-Σκωτία
21:45 Ιρλανδία-Σερβία
21:45 Ουαλία-Ισλανδία
22:00 Αυστραλία-Εκουαδόρ
22:00 Αγγλία-Δανία
22:00 Γαλλία-Ολλανδία
22:45 Πορτογαλία-Καμερούν
23:00 Ισπανία-Ιταλία

Πέμπτη 06/03

03:00 Ονδούρα-Βενεζουέλα
03:30 Μεξικό-Νιγηρία
04:00 Κόστα Ρίκα-Παραγουάη Πηγή: sport-fm.gr

Συνάντηση Αναστασίου-Μίτσελ με τον υφυπουργό αθλητισμού!

Τους προπονητές του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, Μίτσελ και Αναστασίου, που δίδαξαν ποδοσφαιρικό πολιτισμό στο περιθώριο του ντέρμπι θα υποδεχθεί στη ΓΓΑ ο υφυπουργός Αθλητισμού, κ. Ανδριανός.

Συνάντηση Αναστασίου-Μίτσελ με τον υφυπουργό αθλητισμού
Συνέχεια στον ποδοσφαιρικό πολιτισμό που παρέδωσαν οι κ.κ. Μίτσελ και Αναστασίου πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκη θέλει να δώσει η Πολιτεία.

Συγκεκριμένα, σε μία συμβολική κίνηση κατά της βίας, ο υφυπουργός αθλητισμού έλαβε την απόφαση να καλέσει τους τεχνικούς των δύο «αιωνίων» αντιπάλων στο γραφείο του, οι οποίοι θα βρεθούν σήμερα στις 17:00 στη Γ.Γ.Α.

Αν και οι διοικήσεις των δύο συλλόγων συνέχισαν με εκατέρωθεν ανακοινώσεις υπό άλλη διάσταση το ντέρμπι, ο Ισπανός και ο Έλληνας προπονητής έδειξαν πως υπάρχει και η άλλη όψη του αθλήματος.

Άλλωστε, και οι δύο πριν και μετά το ντέρμπι με τις δηλώσεις τους, έδειξαν ειλικρινή εκτίμηση στο έργο που κάνουν στις ομάδες και όχι για τα μάτια του κόσμου.Πηγή: sport-fm.gr

Το συγκινητικό «αντίο» της Μπάρτσα στον Πουγιόλ! (vid)

O μεγάλος αρχηγός των Καταλανών προανήγγειλε την αποχώρησή του το καλοκαίρι από την ομάδα και η Μπαρτσελόνα τον αποχαιρετάει με ένα εξαιρετικό βίντεο. 
Υποστολή σημαίας για τους «μπλαουγκράνα», με τον Ισπανό αμυντικό να ρίχνει τη... βόμβα της αποχώρησής του στο τέλος της φετινής σεζόν, έπειτα από 18 παρουσίας στον σύλλογο. Το υπέροχο ταξίδι του 35χρονου άσου στην ομάδα της καρδιάς του φτάνει σε λίγους μήνες στο τέλος του και η Μπαρτσελόνα δεν θα μπορούσε να μην του πει το δικό της «αντίο».
Με ένα συγκινητικό βίντεο για τον μεγάλο αρχηγό, το οποίο «ανέβηκε» στον επίσημο λογαριασμό της στο youtube οι Καταλανού αποχαιρετούν τον Καρλες Πουγιόλ...



Πηγή: gazzetta.gr

Πουγιόλ: ο ηγέτης της Μπάρτσα!!

Ο Ball Boy Γιώργος Καραμάνος θυμάται τον Κάρλες Πουγιόλ μέσα από δυνατές εικόνες όπως η απονομή του Αμπιντάλ και ο αναπτήρας του Πικέ...

H λέξη ηγεσία προέρχεται από το αρχαίο ρήμα «ηγέομαι» (σ.σ.: ηγούμαι), το οποίο σημαίνει προπορεύομαι, οδηγώ, διευθύνω. Συνεπώς ως ηγεσία ορίζουμε την καθοδήγηση ανθρώπων από κάποιον προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση. Αυτό στη συνέχεια δημιουργεί μια σχέση αλληλεξάρτησης μεταξύ του ηγέτη και των ακόλουθων του. Η ικανότητα ή το προσόν της ηγεσίας δεν είναι τίτλος που αποκτάται με σπουδές ή δίπλωμα που απονέμεται. Δεν αναγράφεται στο βιογραφικό ή σε κάρτα προσωπικών δεδομένων. Η μόνη απόδειξη κατοχής της από κάποιον είναι ο σεβασμός, η εμπιστοσύνη και η έμπνευση των ανθρώπων που πιστεύουν σε αυτόν και αυτό μόνο κερδίζεται...
Σε όλα τα παραπάνω ο Κάρλες Πουγιόλ αποτελεί προσωποποίηση και υπήρξε δικαιωματικά ο ηγέτης της Μπαρτσελόνα. Στο αγωνιστικό κομμάτι, όπου ήταν αρχηγός στην κορυφαία περίοδο της ιστορίας της, μα πάνω απ' όλα ως ιδανικό στο πραγματικό προφίλ του «mes que un club» κόντρα στις διαφημίσεις στη φανέλα και τα -κάθε τύπου Νεϊμάρ- σκάνδαλα.
Χαζεύοντας το παλμαρέ του, παραδόξως δεν δυσκολεύεσαι να ξεχωρίσεις την μεγαλύτερη δική του στιγμή. Είναι αυτή που δεν σηκώνει την κούπα! Που δεν βρίσκεται καν στο κάδρο γύρω από αυτή. Το έχει ομολογήσει ο ίδιος ο ευεργετημένος: «Δεν μου το είχε πει από πριν». Σίγουρα όμως από τη στιγμή της πρόκρισης στον τελικό του «Γουέμπλεϊ», ο Πουγιόλ το είχε φτιάξει το σκηνικό στο μυαλό του. Μετά το 3-1 επί της Γιουνάιτεντ, έτρεξε στον Ερίκ Αμπιντάλ, τον φίλησε και του φόρεσε αιφνιδιαστικά το περιβραχιόνιο στο αριστερό χέρι. Ο Γάλλος που μόλις είχε ξεπεράσει την πρώτη φάση της σοβαρής ασθένειας του (σ.σ.: καρκίνος στο συκώτι) ήταν εκείνος που θα σήκωνε πρώτος το τρόπαιο του Τσάμπιονς Λιγκ. Οσο για τον Πουγιόλ τα τρόπαια δεν είχαν σημασία. Λίγο παραδίπλα ήταν εκείνη τη στιγμή ο πιο ευτυχισμένος και υπερήφανος άνθρωπος του κόσμου (σ.σ.: το επανέλαβε με τον Αμπιντάλ και τον Τίτο Βιλανόβα στην απονομή του περσινού πρωταθλήματος).

Ο ακόμα αρχηγός της Μπάρτσα ήταν-είναι ένας τεράστιος σέντερ μπακ με τα χαρακτηριστικά του στόπερ, του «μαντουμαδόρου» που θα έλεγε και ο Αλέφαντος και λιγότερο λίμπερο. Στο ξεκίνημα της καριέρας του, για περίπου πέντε χρόνια έπαιξε μάλιστα δεξιός μπακ. Δεν θέλω όμως να γράψω γι αυτά τα αγωνιστικά στοιχεία του. Για τον Πουγιόλ μιλάμε και περισσότερο ή λιγότερο άπαντες έχουν μία ιδέα για τον τρόπο που τίμησε τη φανέλα της αγαπημένης ομάδας του. Στην περίπτωση του άλλο είναι το πραγματικό ζητούμενο και αυτό που τον έκανε πραγματικά να ξεχωρίζει.
Οπως στις 21 Οκτωβρίου του 2000, την ημέρα που ο Λουίς Φίγκο επέστρεφε με τη Ρεάλ Μαδρίτης για πρώτη φορά στο «Καμπ Νόου» που έβραζε. Για όσους δεν το γνωρίζουν, ήταν το διαβόητο Clasico με τη γουρουνοκεφαλή που πέταξαν σε ένα κόρνερ του Πορτογάλου. Σε αυτό το ντέρμπι λοιπόν ο Λορένσο Σέρα Φερέρ του έδωσε εντολή να παίξει μαν του μαν τον Φίγκο. Ο 21χρονος αμυντικός τα πήγε τέλεια και η Μπάρτσα νίκησε 2-0. Ο Φίγκο που ήταν το μαύρο πανί δεν ακούμπησε μπάλα και δεν χαιρετήθηκε από κανέναν αντίπαλο, δηλαδή τέως συμπαίκτη. Για την ακρίβεια όχι από κανέναν, καθώς υπήρξε κάποιος που έτρεξε να τον φιλήσει και να τον αγκαλιάσει με το τελευταίο σφύριγμα: φαντάζεστε ποιος...
Καφρίλες δεν έκανε ποτέ του. Ούτε και προκάλεσε. Ακόμα και στη μία και μοναδική φορά που θέλησε να πικάρει κάπως τους οπαδούς της Ρεάλ, το έκανε διακριτικά. Ηταν στο απίστευτο 2-6 στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου», όταν έκανε με κεφαλιά την ανατροπή (1-2) και πανηγύρισε βγάζοντας το περιβραχιόνιο και κουνώντας το μπροστά από την εξέδρα. Ακόμα και για τον Μουρίνιο είχε να πει μία καλή κουβέντα. Την περίοδο που η κόντρα είχε φτάσει στο ζενίθ και γινόταν μπαράζ δηλώσεων από Μαδρίτη και Βαρκελώνη, όταν ρώτησαν τον Πουγιόλ για τον Ζοσέ, εκείνος απάντησε με χαμόγελο: «Πιστεύω ότι ο Μουρίνιο είναι ωραίος τύπος και μεγάλος προπονητής!»

Το φοβερό με αρχηγό των Μπλαουγκράνα, είναι πως για κάθε φορά που έσωνε κάποιο γκολ στη γραμμή, άφηνε και μία ανάμνηση αλτρουισμού ή fair play με την πραγματική του έννοια. Οπως σε ένα ακόμα ντέρμπι με τη Ρεάλ, όταν ο Πικέ είδε μπροστά του έναν αναπτήρα bic που είχαν ρίξει οι οπαδοί των Μαδριλένων, τον μάζεψε και πήγε να τον δείξει στον διαιτητή. Τότε ο Πουγιόλ του τον πήρε από το χέρι και τον πέταξε εκτός τερέν. Αυτές είναι θεωρώ οι πιο δυνατές στιγμές από εκείνον. Οι φωτογραφίες με τα έξι τρόπαια του 2009, τις κατακτήσεις των τριών Τσάμπιονς Λιγκ και κάθε άλλου αγωνιστικού επιτεύγματος του, είναι για να κοσμούν την τροπαιοθήκη της Μπαρτσελόνα και όλα τα υπόλοιπα τις αναμνήσεις μας.

Ολα τα παραπάνω που περιέγραψα ήταν εκείνα που έδιναν άλλο ορισμό στο παρατσούκλι που του είχε κολλήσει ο Μιγκέλ Ανχελ Ναδάλ το 1999, όταν πρωτόπαιξε ως παρτενέρ του. Εάν λοιπόν το «Ταρζάν» έμεινε για το δυναμισμό του, στο δικό μου το μυαλό ήταν απλός ένας ήρωας στη «ζούγκλα» του σκληρού επαγγελματικού ανταγωνισμού. Ενας τύπος που αν και τόσο καταξιωμένος, δεν σταμάτησε ούτε λεπτό να δίνεται 100% σε αυτό που αγάπησε και αυτό περιγράφηκε ιδανικά από τον πιο κοντινό του στο γήπεδο, τον Ζεράρ Πικέ: «Είχε επιστρέψει από τραυματισμό και του είπα ότι μου έλειψε. Μου έριξε μία στο κεφάλι και μου είπε: “Μείνε συγκεντρωμένος”. Εκείνη τη στιγμή νικούσαμε 4-0 και απέμεναν τρία λεπτά!»
ΤΑ ΤΡΟΠΑΙΑ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
6 Πρωταθλήματα: 2005, 2006, 2009, 2010, 2011, 2013
2 Κύπελλα: 2009, 2012
6 Σούπερ Καπ Ισπανίας:  2005, 2006, 2009, 2010, 2011, 2013
3 Τσάμπιονς Λιγκ: 2006, 2009, 2011
2 Σούπερ Καπ Ευρώπης: 2009, 2011
2 Μουντιάλ Συλλόγων: 2009, 2011
ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
Είναι ο 2ος σε συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις (550) πίσω από τον Τσάβι
Με 20 τίτλους είναι ο 2ος πιο πολυνίκης μετά τον Τσάβι και μοιράζεται την θέση με τους Μέσι, Ινιέστα, Βαλδές.
Ο μοναδικός αρχηγός της με έξι τίτλους σε μία χρονιά (2009)
ΑΛΛΕΣ ΑΤΟΜΙΚΕΣ «ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ» ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ
Κορυφαία 11άδα UEFA: 2002, 2005, 2006, 2008, 2009, 2010
Κορυφαίος Ευρωπαίος αμυντικός: 2005
Κορυφαίος Ισπανός αθλητής: 2006
Κορυφαία 11άδα όλων των εποχών της FIFA/PRO



Πηγή: gazzetta.gr

3-1 και με τον καλύτερο επιθετικό του πρωταθλήματος!!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει στο blog του για το ματς της Κυριακής και συγκρίνει τι έγινε φέτος στα δυο ματς των «αιωνίων»!
Βλέπω δύο ημέρες μετά το -κατ'ευφημισμό- ντέρμπι κάποιοι να προσπαθούν να βρουν δικαιολογίες και κάποιοι να θεωρούν ότι είναι τυχαίο το 3-0 του Παναθηναϊκού. Επειδή σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση πρέπει να πω, ότι στα δύο ματς που βρέθηκαν αντιμέτωποι φέτος ο Παναθηναϊκός με τον Ολυμπιακό οι εντυπώσεις και το σκορ είναι μακράν υπέρ των «πρασίνων».
Ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ καλύτερος και στα δύο ματς , στο πρώτο έχασε τις κλασικές ευκαιρίες με τον Φιγκερόα, τον Μέντες, τον Τριανταφυλλόπουλο και τον Πράνιτς απέναντι σε έναν Ολυμπιακό, που είχε δύο καλές κεφαλιές του Μήτρογλου και το γκολ στο τέλος και αντί το ματς να τελειώσει 4-2, η 3-1 ήρθε 0-1. Στο δεύτερο παιχνίδι μέσα στο Καραϊσκάκη και πάλι ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος.
Και σε τακτική και σε τρεξίματα και σε ευκαιρίες. Εβαλε τρία γκολ και είχε χαμένες άλλες δύο κλασικές ευκαιρίες με τον Μπέργκ, ενώ στο τέλος του αγώνα την στιγμή, που ερχόταν και το τέταρτο γκολ βάση εικόνας των ομάδων, ο Σιδηρόπουλος το έληξε , για να μην το διακόψουν κάποιοι οπαδοί, που είχαν μπει απειλητικά στον περιβάλλοντα χώρο.
Αυτή την φορά αποκαταστάθηκε η τάξη. 0-3 άνετο και εύκολο, με τον Ολυμπιακό να χάνει ένα πέναλτι και να έχει άλλη μία ευκαιρία με τον Ολαιτάν στο πρώτο ημίχρονο και μία τελική σε όλο το ματς προς την εστία. Αρα στα δύο παιχνίδια αυτά ο Παναθηναϊκός ήταν καταφανώς καλύτερος από τον αντίπαλό του, αν και η διαφορά στο μπάτζετ είναι τεράστια υπέρ του Ολυμπιακού.
Παρόλη την τεράστια διαφορά στο μπάτζετ, παρότι ο Παναθηναϊκός δυσκολεύεται οικονομικά , παρότι ο Ολυμπιακός εισέπραξε 15 εκ. ευρώ από τον Μήτρογλου και άλλα 5 εκ. ευρώ από τον Βάις, τον καλύτερο επιθετικό του πρωταθλήματος τον διαθέτει ο Παναθηναϊκός.
Εννοώ τον Μάρκους Μπέργκ. Επιθετικός παγκόσμιας κλάσης, που δεν διαθέτει το ρόστερ του Ολυμπιακού. Για μένα το ρόστερ του Ολυμπιακού δεν διαθέτει ούτε επιθετικό σαν τον Πέτριτς που σε λίγο καιρό, όταν αρχίζει να σκοράρει και αυτός θα καταλάβετε τι εννοώ.
Ο Βαλντές φαίνεται, ότι δεν μπορεί να καλύψει ούτε κατά το ήμισι το κενό του Μήτρογλου, ο Ολαιτάν(καλά να είναι το παιδί και να γυρίσει σύντομα) δεν έχει σχέση με τον Μπέργκ, αλλά και με τον Πέτριτς.
Και αν θέλετε να το προχωρήσω ο Ολυμπιακός δεν έχει παίκτη με τα τρεξίματα και το πάθος του Ζέκα. Οταν ,λοιπόν, στα δύο συνολικά ντέρμπι χάνεις με 3-1 συνολικό σκορ(0-1, 3-0), όταν ο αντίπαλός σου με μπάτζετ έξι φορές μικρότερο έχει επιθετικούς που δεν έχεις εσύ, και στα δύο μεταξύ σας παιχνίδια είναι καλύτερος από σένα ε τότε μάλλον κάτι δεν έχεις προγραμματίσει εσύ σωστά και το έχει κάνει ο αντίπαλος .
ΥΓ: Αναστασίου και Αντζαγκούν επισκέφθηκαν τον Ολαιτάν από την μία σε μία ένδειξη ανθρωπιάς και ήθους, σιγή ιχθύος από την ΠΑΕ Ολυμπιακός από την άλλη για τον... ανεγκέφαλο που σημάδεψε τον Αναστασίου και ούτε καν μία συγγνώμη. Διαφορά ήθους...
Πηγή: gazzetta.gr

Κάνει ο Σάντος για τον ΠΑΟΚ;

«Ντού από Παντού» με το πιο πολυφορεμένο σενάριο των τελευταίων ημερών. Αλήθεια, όμως. Ο Σάντος κάνει για τον ΠΑΟΚ; Πριν από λίγο καιρό όταν ξεκίνησε να πέφτει το όνομα του Σάντος στα δημοσιεύματα που ήταν σχετικά με τον ΠΑΟΚ, η απάντηση ήταν μια: «Ο δικέφαλος έχει προπονητή, είναι ο Στέφενς».
Επίσης, μέχρι πρότινος ο Σάντος δεν είχε ξεκαθαρίσει αν θα μείνει ή όχι στην εθνική.
Σάντος και Στέφενς
Τελικά μέσα σε μια εβδομάδα, δέκα μέρες υπήρξαν σημαντικές εξελίξεις. Ο Σάντος αποφάσισε να μην συνεχίσει στην εθνική και μετά το μουντιάλ. Άρα, από το καλοκαίρι είναι ελεύθερος να πάει όπου θέλει.
Όσο για τον Στέφενς; Η σχέση του με τον ΠΑΟΚ διακόπηκε μετά το 2-2 στην Κρήτη την Κυριακή.
Με κρίσιμα ματς
Εδώ, λοιπόν, τα πράγματα ξεκαθάρισαν αρκετά. Ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά τι θα γίνει. Όχι τουλάχιστον αυτή τη στιγμή. Από τη μια ο ΠΑΟΚ έχει μπροστά του ένα δύσκολο πρόγραμμα με κρίσιμα παιχνίδια, από την άλλη το μουντιάλ πλησιάζει και ο Πορτογάλος έχει πολλή δουλειά με την εθνική.
Η διαίσθηση
Αν, πάντως, κάτσω λίγο να ερμηνεύσω αυτά που είπε στην συνέντευξη Τύπου ο Σάντος, δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι απ’ αυτά που δήλωσε το συμπέρασμα είναι πως η χώρα μας παραμένει η Νο1 επιλογή του. Αυτή είναι η διαίσθησή του.
Ο ιδανικός;
Εδώ, όμως, μπορεί να τεθεί κι ένα ερώτημα που αυτή την ώρα είναι καθαρά θεωρητικό. Ο Σάντος κάνει για τον ΠΑΟΚ; Είναι, δηλαδή, ο ιδανικός προπονητής για την επόμενη σεζόν;
Αυτή την απάντηση μπορεί να την δώσει μόνο ο ΠΑΟΚ. Ο οποίος είναι λογικό από τώρα ήδη να αναζητάει διάφορες λύσεις για τον προπονητή της επόμενης σεζόν.
Δεν ταίριαξε ο Ολλανδός
Ας επιμείνουμε, όμως, λίγο παραπάνω στο ερώτημα: Κάνει ο Σάντος για τον ΠΑΟΚ;
Κατ’ αρχήν, ο Στέφενς δεν ταίριαξε στην Θεσσαλονίκη. Καλός προπονητής, αλλά δεν τον σήκωσε το κλίμα τελικά.
Ξέρει, είναι δουλευταράς, αλλά μπορεί την υπέρβαση;
Ο Σάντος ξέρει τι είναι ΠΑΟΚ. Έχει περάσει από την ομάδα κι έχει παραστάσεις.
Δεύτερον, είναι δουλευταράς σαν προπονητής και γνωρίζει να χτίζει ομάδες για να πρωταγωνιστήσουν.
Το ζήτημα είναι κατά πόσο ο Σάντος θα μπορέσει να κάνει την υπέρβαση. Να οδηγήσει, δηλαδή, τον ΠΑΟΚ σε ένα πρωτάθλημα, για το οποίο καίγεται ήδη ο Σαββίδης. Αυτός, άλλωστε, θα είναι ο στόχος για την επόμενη σεζόν. Μπορεί, λοιπόν, ο Σάντος να δώσει ώθηση πρωταθλήματος στον ΠΑΟΚ; Και να καταφέρει ό,τι δεν πέτυχε στην πρώτη του θητεία στον δικέφαλο, άλλες δυο φορές με την ΑΕΚ, όπως και με τον Παναθηναϊκό, αφού είχε ξεκινήσει κι εκεί μια σεζόν.
Για όσους δεν το ξέρουν, ο Σάντος πρωτάθλημα Πορτογαλίας έχει πάρει. Επί 13 χρόνια, όμως, στην Ελλάδα, όχι. Και είναι λογικό, φαντάζομαι, ότι κι αυτός θα το ήθελε πολύ κάποια στιγμή.Πηγή: sportdog.gr

Έτσι αλλάζει επίπεδο ο ΠΑΟ!!

«Doggy Style» για τον Παναθηναϊκό που έχει βρει τα πατήματά του και ψάχνει τρεις παίκτες για να... έρθει πιο δυνατός του χρόνου. Σε ποιες θέσεις όμως;
Εδώ που τα λέμε, πάντως, δεν θέλει και πολύ ο Παναθηναϊκός για να ανέβει εντελώς επίπεδο του χρόνου.

Ήδη η ομάδα έχει βρει τα πατήματά της και δείχνει ότι έχει πολλές δυνατότητες. Ο Παναθηναϊκός έχει αποκτήσει ταυτότητα στο γήπεδο με τη δουλειά του Αναστασίου και την προσπάθεια των παικτών του.

Από την στιγμή, λοιπόν, που μπήκαν οι βάσεις φέτος, ο Παναθηναϊκός με δυο, τρείς κινήσεις το καλοκαίρι μπορεί να… πετάει!

Για παράδειγμα, θέλει ένα στόπερ - προσωπικότητα που θα κάνει δίδυμο είτε με τον Σίλντενφελντ, είτε με Ρισβάνη ή Κουτρουμπή. Με μια τέτοια προσθήκη, η άμυνα θα δυναμώσει πολύ.
Στα χαφ χρειάζεται ένας μπαλαδόρος που και να τρέχει, όμως. Να βοηθάει, δηλαδή, με μια κάθετη στον Μπεργκ, αλλά να μπορεί και να πρεσάρει.
Στην περίπτωση που ο Παναθηναϊκός έχει μπροστά και του χρόνου Μπεργκ – Πέτριτς, τότε η άλλη απαραίτητη προσθήκη είναι πάλι στα χαφ. Και συγκεκριμένα στον αμυντικό μέσο.

Ο Λαγός δεν μπορεί να παίζει συνέχεια. Θα κουραστεί κάποια στιγμή. Από την άλλη ο Μέντες ούτε πολύ γρήγορος είναι, ούτε έχει πείσει όσο είναι στην Ελλάδα. Εκεί, λοιπόν, αν ενισχυθεί κι άλλο ο Παναθηναϊκός με έναν παίκτη δυνατό που να τρέχει και γρήγορα, θα φτιάξει κέντρο αδιαπέραστο.Πηγή: sportdog.gr

Φιλική ήττα για Πανιώνιο!

Την ήττα με 0-1 γνώρισε την Τρίτη ο Πανιώνιος από την Καλλιθέα σε φιλικό ματς στο «Γρηγόρης Λαμπράκης».

Φιλική ήττα για Πανιώνιο
Η ήττα του Πανιωνίου με 0-1 στην Καλλιθέα από την τοπική ομάδα έδωσε την ευκαιρία στο Νίκο Αναστόπουλο να δοκιμάσει πρόσωπα και σχήματα.

Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση σημείωσε ο Εμβέλε με εύστοχο χτύπημα πέναλτι στο πρώτο ημίχρονο.

Ο «μουστάκιας» χρησιμοποίησε όλους τους ποδοσφαιριστές που είχε στη διάθεσή του, συν το Νίκο Γιαννακόπουλο που προέρχεται από μακρόχρονο τραυματισμό. Πηγή: sport-fm.gr