Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Τσάνας: «Να μην περνάει στα ψιλά η Ελπίδων»

Το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου αποτελεί η Ελπίδων και για αυτό τον λόγο χρειάζεται να δίνεται μεγαλύτερη σημασία στην προσπάθεια των νεαρών άσων, όπως δήλωσε ο Κώστας Τσάνας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6

Τσάνας: «Να μην περνάει στα ψιλά η Ελπίδων»
Τη σημασία που έχει για την Εθνική Ελπίδων να προβάλλεται περισσότερο η προσπάθεια των νεαρών ποδοσφαιριστών της εξήγησε ο Κώστας Τσάνας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 με αφορμή το σημερινό ματς με την Τουρκία για τον 7ο προκριματικό όμιλο του Euro 2015 U-21.

«Η Ελπίδων είναι ένα από τα πιο υγιές κομμάτι του ποδοσφαίρου μας και αυτό έχει αποδειχθεί όλα αυτά τα χρόνια, αφού αρκετοί ποδοσφαιριστές της Ελπίδων προωθούνται στην Ανδρών και αυτό είναι κάτι που μας νοιάζει όλους εμάς εδώ στην Ομοσπονδία»», τόνισε ο Έλληνας προπονητής και στάθηκε στο σημερινό ματς με την Τουρκία:

«Για να κάνουμε μία απλή μαθηματική πράξη, αν κάνουμε δύο νίκες και μία ισοπαλία, τότε θα βγούμε πρώτοι».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός στην εκπομπή του Σωτήρη Κωσταβάρα και του Μιχάλη Τσόχου

Για το ενδεχόμενο να αναλάμβανε εκείνος την Εθνική Ανδρών, έχοντας περάσει από την Ελπίδων:

«Το θέμα δεν είναι αυτό. Το θέμα είναι να μην περνάει στα ψιλά η Ελπίδων. Εσείς το λέτε σε όνομα, εγώ το λέω σαν ομάδα. Για μία Ομοσπονδία και μία χώρα, η Εθνική Ελπίδων είναι ένα από τα πιο υγιές κομμάτι του ποδοσφαίρου μας και αυτό έχει αποδειχθεί όλα αυτά τα χρόνια, αφού αρκετοί ποδοσφαιριστές της Ελπίδων προωθούνται στην Ανδρών και αυτό είναι κάτι που μας νοιάζει όλους εμάς εδώ στην Ομοσπονδία».

Για τον όμιλο της Ελπίδων:

«Γίνεται μία μάχη ανάμεσα στην Πολωνία, την Τουρκία, τη Σουηδία και εμάς (Ελλάδα) για το ποια ομάδα θα τερματίσει πρώτη. Χάσαμε 1-0 από την Τουρκία και αν κερδίσουμε σήμερα τους Τούρκους, θα μας μένουν άλλα δύο ματς και τότε θα εξετάσουμε τις πιθανότητες για να περάσουμε στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Εμείς έχουμε τρία παιχνίδια να δώσουμε, ενώ οι Πολωνοί που είναι πρώτοι έχουν μόλις ένα ματς. Για να κάνουμε μία απλή μαθηματική πράξη, αν κάνουμε δύο νίκες και μία ισοπαλία, τότε θα βγούμε πρώτοι. Η μόνη ομάδα που έχει κάνει κάτι μακριά από την έδρα της είναι η Σουηδία που έχει πάρει ισοπαλία στην Τουρκία. Είναι πολύ δύσκολος ο όμιλος και οι ομάδες είναι ισάξιες».

Για τη διαδικασία των προκριματικών

«Θα παίξουν μπαράζ, ακόμα και ο κάθε πρώτος των προκριματικών ομίλων. Οι δέκα πρώτες ομάδες των ομίλων και οι τέσσερις καλύτερες θα παίξουν μπαράζ. Είναι πολύ δύσκολη η διαδικασία και το επίπεδο για τις Ελπίδες έχει ανέβει πάρα πολύ. Οι παραδοσιακές δυνάμεις είναι πολύ ψηλά και οι παίκτες τους έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στους συλλόγους τους».

Για το επίπεδο της Ελπίδων:

«Είναι πολύ υψηλό το επίπεδο. Το δικό μας επίπεδο και της Πολωνίας είναι ιδιαίτερα υψηλό, αφού οι Πολωνοί παίζουν στην Ισπανία, τη Γερμανία και έχουν αρκετές παραστάσεις. Με τους Πολωνούς είχαμε αρκετές ευκαιρίες, όμως στο τέλος χάσαμε με 3-1. Οι Σουηδοί, επίσης, έχουν παίκτες που παίζουν στη Γερμανία, την Ισπανία. Οι Τούρκοι έχουν παίκτες που παίζουν στην Μπεσίκτας, τη Φενέρ και το επίπεδο όλων των ομάδων είναι πολύ υψηλό. Τα οικονομικά μεγέθη ρόστερ των ομάδων μπορεί να τα διαπιστώσει κανείς σε σάιτ που έχουν τέτοιες παρουσιάσεις. Πλέον τα ποσά που ξοδεύονται στην Ευρώπη είναι ιλιγγιώδη για νεαρούς ποδοσφαιριστές και αυτό φάνηκε στη μεταγραφή του Μήτρογλου».

Για το σκάουτινγκ και τους ομογενείς σε μικρές ηλικίες:

«Εννοείται πως θα συνεχιστεί και θα γίνει πιο οργανωμένα. Ήδη προετοιμάζεται ένα καμπ στη Γερμανία για νεαρούς παίκτες που θα μπορέσουν να στελεχώσουν τις εθνικές μας ομάδες. Υπάρχουν αρκετά Ελληνόπουλα, κυρίως στην Κεντρική Ευρώπη, που θεωρούν ύψιστη τιμή να παίξουν στις Εθνικές μας ομάδες».

Για τους παίκτες που είναι τώρα στην Ελπίδων και αν μπορούν να παίξουν στην Ανδρών:

«Είναι πολύ δύσκολο να βρεθούν στην αποστολή της Ανδρών για το Μουντιάλ, αφού πρόκειται για μία μεγάλη διοργάνωση και στην πρώτη ομάδα είναι αρκετοί παίκτες που έχουν βοηθήσει για την πρόκριση στην τελική φάση».

Για τη συμπαράσταση του κόσμου στην Ελπίδων:

«Ο καιρός είναι καλός και περιμένουμε να έρθουν οι Έλληνες φίλαθλοι στο πλευρό μας,. Το δύσκολο για εμάς θα είναι οι γηπεδικές συνθήκες, αφού τις προηγούμενες μέρες είχε βρέξει πάρα πολύ. Την προηγούμενη φορά είχε έρθει κόσμος και είχε μείνει έξω από το γήπεδο. Τώρα έχουν οργανωθεί περισσότερο τα πράγματα στα διεθνή πρότυπα. Είναι πάρα πολύ όμορφο να παίζουμε στην επαρχία, αφού στην Αθήνα το ήξερε λίγος κόσμος. Έξω από την Αθήνα αγκαλιάζουν την Εθνική ομάδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: