Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Απλά, περιορισμένων δυνατοτήτων!!

Ο Σταύρος Κόλκας γράφει για την αδυναμία του ΠΑΟΚ να εκμεταλλευτεί την όποια κρίση περνάει ο αντίπαλος, αλλά και το γεγονός ότι ο Δικέφαλος του Βορρά δείχνει να είναι περιορισμένων δυνατοτήτων παραγοντικά. 
Στον ΠΑΟΚ καταφέρνουμε πάντα να είμαστε ένα βήμα πάνω από την κρίση του αντιπάλου. Ο Ολυμπιακός το έφαγε το τρίμπαλο, είναι σε πανικό, βγάζει τις γνωστές αστείες διαρροές του κι όμως. Εμείς με την αλλαγή Στέφενς και τα όσα αδυνατεί να συμμαζέψει προς στιγμήν η ΠΑΕ, είμαστε ένα βήμα παραπάνω.
Ο βασικός λόγος επί της ουσίας που είμαστε μονίμως ένα βήμα πάνω από τον κάθε αντίπαλο σε επίπεδο κρίσης, είναι πως έχουμε να κερδίσουμε δύο χρόνια ένα σημαντικό παιχνίδι.
Κατραπακιές στο κύπελλο, άγχος στο πρωτάθλημα. Προσπαθώ να βρω μία καλή νίκη αυτή τη διετία και βρίσκω μόνο εκείνη της Τρίπολης πέρυσι στα πλέι οφ. Που θα μπορούσε να είναι πολύ άνετη, όμως ο Σίλντεφελντ θέλησε να δώσει μια καρπαζιά στον Σανκαρέ εντός περιοχής και βγάλαμε ένα άγχος τριών – τεσσάρων λεπτών.
Είναι πολύ εκνευριστικό να συμβαίνει αυτό και φέτος τα πράγματα έγιναν ακόμη χειρότερα, όταν με τόσα εκατ. ευρώ μπάτζετ έχεις κάνει μια τρύπα στο νερό. Ισοβαθμείς με τον Ατρόμητο που αν το αναλύσεις ο βασικός του κορμός αποτελείται από παίκτες που πριν πάνε στο Περιστέρι έφυγαν αποτυχημένοι από τις ομάδες που βρισκόντουσαν.
Όμως εκεί αποφάσιζε ένας και διάλεγε ένας, με σαφώς μικρότερη πίεση βέβαια και ξεκάθαρα λιγότερο κουραστικό διαδικαστικό. Σε εμάς υπάρχουν και άλλα θέματα, όπως οι τάσεις. Ο ένας το κοντό, ο άλλος το μακρύ, ο μεγάλος το skype. Μαθαίνω θα έχουμε σύντομα κλήση. Τι προλαβαίνει να περισώσει ο ΓΧ; Με την πίεση που ασκούν όλοι αυτοί την περίοδο, μόνο ως θαύμα θα μπορώ να χαρακτηρίσω το ενδεχόμενο επίτευξης των στόχων.
Ήδη στο διαδίκτυο κυκλοφορεί το πρωτοσέλιδο της ημέρας που υπέγραψε στον Ολυμπιακό. Μπορεί ο ίδιος που το σηκώνει να είναι λάτρης του Αναατασιάδη που έπαιξε και κάθισε στον πάγκο του Παναθηναϊκού, αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα. Στη κρίση, πρέπει να βρεθεί το θύμα.
Την ίδια στιγμή που στον ΠΑΟΚ επικρατεί το απόλυτο χάος κυρίως γιατί η διαχείριση της κρίσης είναι μία άγνωστη διαδικασία για την διοίκηση της Μικράς Ασίας, η ΕΠΟ δίνει άλλον έναν λόγο για να την ξεσκίζεις από το πρωί μέχρι το βράδυ. Πλέον, θέλω να περάσει ο Ολυμπιακός στους 4 του Τσάμπιονς Λιγκ. Να δω τι θα κάνει.
Για να μη γίνει καμιά γκέλα και παίξει χωρίς κόσμο ο Ολυμπιακός στον πρώτο ημιτελικό, οι υπάλληλοί του έβαλαν ημιτελικό τέσσερις μέρες πριν τον τελικό. Μιλάμε οι άνθρωποι έχουν ξεφύγει. Αλλά δίνεις δικαιώματα όταν αφήνεις αυτό το Σαρρή να πατήσει στη Τούμπα και να φύγει σαν κύριος.
Στον ΠΑΟΚ έχουν φάει 1,5 χρόνου πολιτισμένης συμπεριφοράς απέναντι σε ανθρώπους που έχουν αποδείξει πως δουλεύουν για όφελος του Ολυμπιακού. Πώς να μη σε πάρει ο κόσμος σου στο ψιλό.
Και δεν είναι η μοναδική γκέλα που κάνουν σε επίπεδο ηθικής τάξης. Ακολουθεί ακόμη χειρότερη πρακτική, η οποία είναι μουλωχτή και απορώ από πού ξεκινά.
Η ΠΑΕ, σπρώχνει υπόγεια τον υποψήφιο της Νέας Δημοκρατίας στον Δήμο Θεσσαλονίκης Σταύρο Καλαφάτη. Φίλος ο Σταύρος, αλλά εκφράζει μία παράταξη που δεν έχει τρυπήσει απλά τον μεγαλομέτοχο της ομάδας, αλλά κάνει ότι μπορεί για να μην αναπτυχθεί επιχειρηματικά ο Σαββίδης, μία ανάπτυξη που αφορά και τον ΠΑΟΚ όταν μιλάμε για τη δημιουργία του νέου προπονητικού κέντρου. Πόσο μάλλον όταν θα φτάσει η κουβέντα και στην ανακατασκευή της Τούμπας.
Ένας φαρμακοποιός ονόματι Καρούντζος, καθυστερεί την διαδικασία του διαγωνισμού λες και πρόκειται για τσιφλίκι του και ενώ έχει ανάψει πράσινο φως ο Δήμος Θέρμης. Δεν μπαίνω στη διαδικασία να αναλύσω τι γίνεται στη ΣΕΚΑΠ ή στη Χαλκιδική, γιατί δεν είναι και θέματα που τα κατέχω ιδιαίτερα. Απλά έχουν φτάσει στα αυτιά μου διάφορα και από εκεί.
Και την ώρα που συμβαίνουν αυτά, βλέπω φωτογραφία του Καλαφάτη με τον Πλατινί στη Τούμπα. Ο ΠΑΟΚ δεν είναι το χωριό σας. Δεν πας πουθενά έτσι. Όταν δεν είσαι σε θέση να διαχωρίσεις εχθρούς και φίλους, όταν δεν έχεις την ικανότητα να ορίσεις ξεκάθαρες στρατηγικές. Όταν πραγματικά σαν οργανισμός δεν ξέρεις τι σου γίνεται.
Την ίδια στιγμή και ενώ ένα από τα βασικά του θέματα είναι η ΕΠΟ, αφήνεις να κάνουν πάρτι οι άλλοι με τις Ενώσεις και να έχουν το θράσος να κατεβάζουν υποψήφιο ακόμη και στην ΕΠΣ Μακεδονίας. Κοιμάσαι όρθιος, πληρώνεις και ξενοδοχείο. Προφανώς οι άνθρωποι που κλήθηκαν να τρέξουν τον ΠΑΟΚ είναι περιορισμένων δυνατοτήτων παραγοντικά. Αυτή είναι η αλήθεια και ότι άλλο και να λέμε είναι λάθος.
ΥΓ Όταν υπάρχει μία περιρρέουσα ατμόσφαιρα για τους παίκτες και τη σχέση τους με τον προπονητή, δεν βγαίνεις ραντεβού τέσσερις ώρες με έναν από αυτούς ενώ είσαι στρατηγικός σύμβουλος.
ΥΓ Το πρόβλημα στα αποδυτήρια του ΠΑΟΚ δεν είναι το αν οι παίκτες έχουν τη δυνατότητα να στήσουν έναν προπονητή. Το πρόβλημα είναι πως όταν παραμονές μεγάλου αγώνα ανοίγει κουβέντα μέσα σε αυτά για άλλο μεγάλο αγώνα, αυτόν της εθνικής. Τώρα φάτε το ξεφωνητό και κανονίστε να πάρετε τις νίκες που πρέπει, μήπως και σταματήσει.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: