Παρασκευή 9 Ιουλίου 2010

"Ανίκανος ο Γουέμπ", λέει η γυναίκα του!

http://www.sport24.gr/ast/cov/we/webb_2010_7_9_18_2_3_b.jpg"Δεν ξέρω πως τα καταφέρνει στο γήπεδο. Στο σπίτι πάντως δεν μπορεί να κουμαντάρει τα παιδιά του", δήλωσε η κ. Γουέμπ για τον διαιτητή του τελικού! Χάουαρντ Γουέμπ είναι ο πρώτος Άγγλος διαιτητής που θα σφυρίξει σε τελικό Μουντιάλ μετά από 36 ολόκληρα χρόνια, καθώς το 1974 ο Τζακ Τέιλορ ήταν ο τελευταίος Βρετανός ρέφερι που έπαιξε στο ματς της Ολλανδίας με την Ανατολική Γερμανία.

Παρόλα αυτά ο 38χρονος διαιτητής δεν έχει και το καλύτερο όνομα στην... πιάτσα, καθώς φημίζεται για τις πολλές γκάφες που κάνει στα παιχνίδια.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το ματς στους ομίλους του Παγκόσμιου Κύπελλο της Νοτίου Αφρικής, ανάμεσα στην Ιταλία και την Σλοβακία, όπου οι Αντζούρι διαμαρτύρονται για δυο γκολ που δεν τους μετρήθηκαν.

Μάλιστα το ίδιο είχε συμβεί και στο παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Μπορντό, όταν και είχε ακυρώσει πεντακάθαρο γκολ του Ματ Ντάρμπισιρ.

"Είναι ανίκανος"!

Μιλώντας σε αγγλικά ΜΜΕ, η σύζυγος του 38χρονου ρέφερι δήλωσε έκπληκτη για το γεγονός πως ο Γουέμπ μπορεί και διαιτητεύει, καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά, δεν μπορεί να κάνει καλά ούτε τα παιδιά στο σπίτι.

"Δεν ξέρω πως τα καταφέρνει. Αυτός δεν μπορεί να κουμαντάρει τα παιδιά στο σπίτι. Απορώ πως τα βολεύει στον αγωνιστικό χώρο"!

Αξίζει να αναφερθεί πως και ο αδερφός του Χοάυαρντ Γουέμπ, Μπίλι, είναι και αυτός διαιτητής.

Ηττήθηκε και προβλημάτισε ο Ολυμπιακός


Ο Ντιόγο ήταν ο κορυφαίος του Ολυμπιακού Ο Ολυμπιακός λίγες μέρες πριν αντιμετωπίσει την Μπέσα για τα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ, ηττήθηκε στο τελευταίο του φιλικό επί γερμανικού εδάφους από τη Στεάουα Βουκουρεστίου με 1-0. Την αναμέτρηση παρακολούθησε από κοντά και ο νέος ισχυρός άνδρας της ομάδας του Πειραιά, Βαγγέλης Μαρινάκης.

Ο Εβαλντ Λίνεν θα πρέπει να προβληματίστηκε από την εικόνα της ομάδας του στο πρώτο μέρος. Οι "ερυθρόλευκοι" είχαν αρκετά κενά στην άμυνα, ενώ επιθετικά δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις για την εστία του Στάντσα. Ο Γερμανός αρκετές φορές φώναζε στους παίκτες του να κρατάνε τις θέσεις τους, έτσι ώστε να μην υπάρχουν μεγάλες αποστάσεις στις γραμμές, ενώ Μαρέσκα και Ντουντού δεν μπορούσαν να μοιράσουν σωστά το παιχνίδι της ομάδος τους. Ο Μιραλάς δεν είναι αριστερό χαφ και δεν μπόρεσε να βοηθήσει καθόλου σε αυτή τη θέση. Ο μοναδικός που διασώθηκε στο πρώτο 45λεπτο ήταν ο Ντιόγο, ο οποίος έδειχνε να παλεύει μόνος του. Καλή παρουσία είχε και ο Μοντεστό με κάποιες θετικές επεμβάσεις.

Αν κάποιος δει την εξέλιξη του αγώνα θα καταλάβει πως ο Ολυμπιακός "σπατάλησε" ένα ημίχρονο χωρίς να καταφέρει να κάνει κάποια ευκαιρία και αυτό ήταν απόλυτα φυσιολογικό, αφού ο Μαρέσκα ήταν εξαφανισμένος, ο Φετφατζίδης έκανε πολλές ατομικές ενέργειες χωρίς νόημα, ενώ ο Ζαϊρί δεν κατάφερε σε κανένα σημείο να βγάλει μία σωστή σέντρα. Επίσης η επιθυμία του Λίνεν, να βοηθούν στην ανάπτυξη του παιχνιδιού οι Γκαλίστιος, Βαλεριάνος δεν έγινε πραγματικότητα.

Οσο για την αμυντική λειτουργία της ομάδας, το πρόβλημα το φανέρωσε από την αρχή το πολύ εύκολο γκολ που πέτυχε η Στεάουα στο 11', όταν ο Στάνκου βγήκε μόνος απέναντι από τον Νικοπολίδη και με έξοχο πλασέ πέρασε την μπάλα πάνω από τον έμπειρο τερματοφύλακα. Μετά οι Ρουμάνοι έδωσαν χώρο στους "ερυθρόλευκους" και προσπαθούσαν με αντεπιθέσεις να διπλασιάσουν τα τέρματα τους.

Στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός βελτιώθηκε αισθητά και ήταν καλύτερος στον οργανωτικό τομέα, χωρίς να εντυπωσιάσει με την εμφάνιση του. Οι "ερυθρόλευκοι" έκαναν κάποιες ευκαιρίες καθώς δημιουργούσαν ρήγματα από τα άκρα, ωστόσο και πάλι δεν μπόρεσαν να πετύχουν κάποιο τέρμα. Ο Λίνεν άλλαξε όλους τους παίκτες πλην του Νικοπολίδη, ο οποίος ήταν ο μόνος που αγωνίστηκε σε όλο το παιχνίδι.

Ολυμπιακός: Νικοπολίδης, Γκαλίτσιος (78' Βασιλόγιαννης), Μοντέστο (65' Ποτουρίδης), Ραούλ Μπράβο (65' Μέλμπεργκ), Βαλεριάνος (65' Επστάιν), Ντουντού (Γ. Παπαδόπουλος), Μαρέσκα (65' Κατσικογιάννης), Ζαϊρί (65' Ντάρμπισιρ), Φετφατζίδης (78' Βάντερσον), Μιραλάς (Νιγκλητσιώτης), Ντιόγκο (78' Οσκαρ).
Στεάουα: Στάντσα, Εμεγκάρα, Αμπρουτάν, Στόικα, Γκάρντος, Τανάσε, Πακουράρ, Νικολίτα, Ράντουτ, Λατοβλένιτσι, Στάνκου

Μπρούκεναου-ΠΑΟΚ 0-6

Ξεκίνημα με εξάρα, Μπρούκεναου-ΠΑΟΚ 0-6

Με 6-0 επικράτησε ο ΠΑΟΚ της ερασιτεχνικής Μπαντ Μπρουκενάου στο πρώτο του φετινό φιλικό παιχνίδι. Μουσλίμοβιτς (8′, 20′), Αθανασιάδης (32′) και Φιλομένο (42′) οι σκόρερ του Δικεφάλου στο πρώτο μέρος, ενώ στο β’ ημίχρονο, ο Παπάζογλου σκόραρε δις (51′ και 56′). Η ελληνική ομάδα είχε και δύο δοκάρια, με τους Μίλιεβιτς (77′) και Βιεϊρίνια (82′).

Οι συνθέσεις:
Α’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ
ΜΠΑΝΤ: Ρόιχ, Τσίκλερ, Ετερ, Σουμ, Γιάκομπσεν, Βάνκε, Βιτ, Εχρμις, Κλούπφνελ, Ροτ, Κάρτουνγκ.
ΠΑΟΚ: Κρέσιτς, Σκέμπης, Τσιρίλο, Ζουέλα, Γεωργίου, Βιτόλο, Σορλέν, Κουτσιανικούλης, Αθανασιάδης, Φιλομένο, Μουσλίμοβιτς.

Β’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ
ΜΠΑΝΤ: Ρόιχ, Τσίκλερ, Ετερ, Σουμ, Γιάκομπσεν, Βάνκε, Βιτ, Εχρμις, Κλούπφνελ, Ροτ, Κάρτουνγκ.
ΠΑΟΚ: Γλύκος (70′ Κουτζαβασίλης), Σνάουτσνερ, Πετρίσεβιτς, Σαβίνι, Μπαλάφας, Γκαρσία, Φωτάκης, Βιεϊρίνια, Μίλιεβιτς, Ίβιτς, Παπάζογλου

Μίλερ: "Μεγάλη τιμή για εμένα"


Ο Μίλερ πανηγυρίζει με τη φανέλα της Γερμανίας Οποια κι αν είναι η ετυμηγορία της τεχνικής επιτροπής της FIFA για τον καλύτερο νέο παίκτη που εμφανίστηκε στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010, το άστρο του Τόμας Μίλερ λάμπει ήδη. Με τέσσερα γκολ και τρεις ασίστ ήταν σίγουρα ένας από τους πολυτιμότερους παίκτες της Γερμανίας, όμως η αξία του αναδείχθηκε ακόμα περισσότερο δια της απουσίας του! Χωρίς τον -τιμωρημένο- 20χρονο άσο της Μπάγερν, η "νατσιονάλμανσαφτ" ήταν εντελώς ακίνδυνη επιθετικά στον ημιτελικό με την Ισπανία κι έτσι θα διεκδικήσει την 3η θέση εναντίον της Ουρουγουάης.

"Στο δρόμο για την προπόνηση, μου είπαν ότι είμαι ένας από τους υποψήφιους καλύτερους νέους παίκτες της διοργάνωσης. Είναι μεγάλη τιμή και σίγουρα αποτελεί αναγνώριση για τη δουλειά μου" δήλωσε ο Μίλερ, ο οποίος όλα δείχνουν ότι θα κερδίσει τη συγκεκριμένη διάκριση, αφού πολύ δύσκολα η αρμόδια επιτροπή θα προτιμήσει τον Τζιοβάνι ντος Σάντος (Μεξικό) ή τον Ντέντε Αγιού (Γκάνα), που είναι οι άλλοι δύο υποψήφιοι.

Εως τώρα, κορυφαίοι νέοι παίκτες έχουν αναδειχθεί άλλοι δύο Γερμανοί στην ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ο Φραντς Μπεκενμπάουερ το 1966 και ο Λούκας Ποντόλσκι το 2006. Για τον Μίλερ οι τελευταίοι 10 μήνες μοιάζουν με ένα παραμύθι, το οποίο κάθε ποδοσφαιριστής ονειρεύεται να ζήσει από παιδί. Από την Γ' κατηγορία (με τη δεύτερη ομάδα της Μπάγερν) προωθήθηκε στους "μεγάλους", ο Λουϊς Φαν Γκάαλ τον καθιέρωσε στην ενδεκάδα, οι Βαυαροί κατέκτησαν το νταμπλ στη Γερμανία, έφτασαν στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, όπου ηττήθηκαν από την Ιντερ, και στη Νότια Αφρική ο Τόμας Μίλερ έγινε απαραίτητο στέλεχος της εθνικής ομάδας. "Είναι λιγάκι απίστευτο, αφού συνέβησαν τόσα πολλά την τελευταία σεζόν. Για να είμαι ειλικρινής, πάντως, προτιμούσα το κύπελλο, παρά την ατομική διάκρισή μου. Τώρα ανυπομονώ να πάω διακοπές για τρεις εβδομάδες, μακριά απ' όλα. Μου χρειάζεται ηρεμία μετά από μια τόσο περιπετειώδη χρονιά" είπε ο νεαρός μεσοεπιθετικός.

Στην Τρίπολη και ο Ρομπέρτο


Ο Ρομπέρτο του Αστέρα Τρίπολης Ο Βραζιλιάνος Ρομπέρτο παίρνει πλέον κανονικά μέρος στις προπονήσεις του Αστέρα Τρίπολης. Ο έμπειρος επιθετικός, ενσωματώθηκε στο κανονικό πρόγραμμα της ομάδας της Αρκαδίας και έτσι το τεχνικό επιτελείο έχει ακόμα έναν ποδοσφαιριστή στην διάθεσή του για την προετοιμασία της νέας χρονιάς.

Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν οι Κρις, Αργυρόπουλος, πρόγραμμα θεραπείας οι Τσαμπούρης, Κουρμπέλης, ενώ τέλος ο Ρούμπιλ έμεινε κλινήρης.Το απόγευμα της Παρασκευής δεν θα γίνει προπόνηση, αφού το Σάββατο θα πραγματοποιηθούν οι εργομετρικές εξετάσεις στο γήπεδο (πρωί και απόγευμα), ενώ για την Κυριακή έχει προγραμματιστεί ρεπό.

ΒΕΡΟΙΑ: «Βόμβα» με Αουρέλιο

Ακόμη μια σπουδαία μεταγραφική επιτυχία για τη Βέροια που ενέταξε στο δυναμικό της τον Μάρκο Αουρέλιο, ο οποίος μέχρι πρότινος αγωνιζόταν στην Πορτουγκέζα, ενώ έχει στο παρελθόν αγωνιστεί στην Ελλάδα με τις φανέλες του Άρη και του Πανσερραϊκού. Επόμενος στόχος της διοίκησης του Γιώργου Αρβανιτίδη είναι η απόκτηση του Πέτρου Κανακούδη που είναι ελεύθερος από τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Σαπάνης και Αγγελόπουλος στον Αγροτικό Αστέρα


Ο Μίλτος Σαπάνης με τη φανέλα του Θρασύβουλου Ημέρα μεταγραφών ήταν η Παρασκευή για τον Αγροτικό Αστέρα καθώς στο δυναμικό της ομάσδας ανήκουν πλέον ο μέσος Μίλτος Σαπάνης και ο αμυντικός Αχιλλέας Αγγελόπουλος. Αμφότεροι συμφώνησαν σε όλα με τη διοίκηση της μακεδονικής ΠΑΕ και υπέγραψαν συμβόλαια συνεργασίας για ένα χρόνο.

Ο Σαπάνης άρχισε την καριέρα του από τη Νάουσα (1994-97), πήγε στον Πανηλειακό (1997-01) για να συνεχίσει στον Παναθηναϊκό (2001-05), την ΑΕΚ (2005-07) στον ΑΠΟΕΛ (2007-2008). Συνέχισε στον Ιωνικό, την Καβάλα και τον Θρασύβουλο Φυλής.

Ο Αγγελόπουλος αγωνίστηκε πριν τέσσερα χρόνια ξανά στον Αγροτικό Αστέρα, ενώ στο βιογραφικό του μετράει ομάδες όπως τα Τρίκαλα, ο Ναυπακτιακός, η Καλλιθέα, ο Πανθρακικός.

Αμέσως μετά τη συμφωνία του, ο Αγγελόπουλος, δήλωσε στην ιστοσελίδα της ΠΑΕ: "Είμαι ευτυχισμένος που επιστρέφω στην οικογένεια του Αγροτικού Αστέρα. Το κλίμα είναι πολύ καλό στην ομάδα και εκτίμησα πολύ το άμεσο ενδιαφέρον του προέδρου στο πρόσωπό μου. Χαίρομαι που θα αγωνίζομαι και πάλι και τους παλιούς συμπαίκτες και φίλους μου.

Θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις γιατί αξίζουν πολλά στον Αγροτικό Αστέρα, έχει πολύ καλό υλικό και όλοι μαζί πιστεύω ότι θα πετύχουμε πολλά".

Φαν Μάρβαϊκ: Δεν φοβόμαστε την Ισπανία

http://www.sport.gr/files/news/2010-07-09/1278700455_van_marwaijk_250x.jpgΜπορεί η Ισπανία να παίζει πιο ελκυστικό ποδόσφαιρο, ωστόσο η Ολλανδία δεν την φοβάται, όπως δήλωσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός των οράνιε. Σύμφωνα με τον Μπερτ Φαν Μάρβαϊκ και οι δύο ομάδες έχουν τις ίδιες πιθανότητες να κατακτήσουν το Κύπελλο στον μεγάλο τελικό του φετινού Μουντιάλ και το συγκρότημά του θα προσπαθήσει για το καλύτερο.

"Αυτή τη στιγμή θεωρώ ότι η Ισπανία παίζει λίγο πιο ελκυστικά από ότι εμείς. Αν και θα θέλαμε να κάνουμε το ίδιο, έχουν κάποια πλεονεκτήματα. Παίζουν πολύ καλά με την μπάλα και όταν δεν την έχουν αντιδρούν πολύ γρήγορα. Επομένως, θα είναι ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι ανάμεσα σε δύο ομάδες που θέλουν να παίξουν ποδόσφαιρο", δήλωσε.

Η Ολλανδία έχει βρεθεί δύο φορές στο παρελθόν σε τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου και ηττήθηκε και τις δύο, ενώ η Ισπανία δεν έχει φτάσει ποτέ ξανά τόσο κοντά στην κατάκτηση του Κυπέλλου. Για τον Φαν Μάρβαϊκ, όμως, το παρελθόν δεν έχει σημασία.

"Δεν το βλέπω έτσι. Σκέφτομαι μόνο αυτό το παιχνίδι, αυτόν τον τελικό. Ο,τι και να έγινε στο παρελθόν δεν έχει σημασία και πρέπει να προετοιμαστούμε. Δεν υπάρχουν μυστικά για εμάς απέναντι στην Ισπανία. Δεν φοβόμαστε".

Ο ολλανδός τεχνικός δεν αποκάλυψε το σχήμα που θα επιλέξει για την αναμέτρηση με την Ισπανία, ενώ επεσήμανε ότι δεν τον απασχολεί που κάποιοι θεωρούσαν την ομάδα του ως αουτσάιντερ: "Θα εξηγήσω στους παίκτες πώς θα παίξουμε, όχι εδώ. Δεν με ενδιαφέρει Δεν με ενδιαφέρει ακόμα και αν ολόκληρος ο κόσμος τους θεωρεί φαβορί.

Είναι ένα παιχνίδι ανάμεσα σε δύο χώρες. Και οι δύο θέλουν να κερδίσουν και μπορούν να κερδίσουν. Εχουμε εμπιστοσύνη στους εαυτούς μας. Σεβόμαστε την Ισπανία, αλλά δεν φοβόμαστε. Είναι μεγάλη πρόκληση να παίζεις απέναντι στην Ισπανία και να την κερδίσεις", κατέληξε.

Πιάνουν λιμάνι Ιμπαγάσα και Καμορανέζι


Ο Καμορανέζι πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε εις βάρος της Ίντερ Τη φανέλα του Ολυμπιακού θα φοράει τη νέα αγωνιστική σεζόν και ο Αριέλ Ιμπαγάσα. Ο Αργεντινός ο οποίος έχει μείνει ελεύθερος από την Βιγιαρεάλ σύμφωνα με πληροφορίες, έδωσε τα χέρια με τους ερυθρόλευκους και πλέον απομένει να περάσει από την Αθήνα για το τελικό στάδιο της απόκτησης του. Αυτό αναμένεται να γίνει το βράδυ το Σαββάτο, ενώ μία μέρα νωρίτερα θα φτάσουν στη χώρα μας οι εκπρόσωποι του.

Οι δύο πλευρές την Τετάρτη απείχαν περίπου 400.000 ευρώ, ωστόσο έριξαν νερό στο κρασί τους και κατάφεραν να βρουν τη "χρυσή τομή", με αποτέλεσμα ο Αργεντινός να ετοιμάζει τις βαλίτσες του για να έρθει στη χώρα μας για να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του.

Στο μεταξύ και ο Μάουρο Καμορανέζι πλησιάζει ολοένα και πιο πολύ στο λιμάνι. Όπως αναφέρει ο ιταλικός Τύπος οι ερυθρόλευκοι τα έχουν βρει σε όλα τόσο με τη Γιουβέντους, όσο και με τον 32χρονο μέσο, ο οποίος αναμένεται να έχει περάσει από ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Για τον διεθνή άσο ενδιαφέρθηκε και η Μίλαν, αλλά δεν μπόρεσε να συμφωνήσει με τη "γηραιά κυρία" στο ποσό της μεταγραφής, ενώ και οι απαιτήσεις του Καμορανέζι ήταν μεγαλύτερες από αυτές που υπολόγιζαν οι "ροσονέρι".

Ετσι ο 32χρονος μετά από οκτώ χρόνια αφήνει το Τορίνο και τη Γιουβέντους για να φορέσει τη φανέλα του Ολυμπιακού. Ο Καμορανέζι προορίζεται για αντικαταστάτης του Λουτσιάνο Γκαλέτι στα δεξιά της μεσαίας γραμμής. Αν τα δημοσιεύματα από τη γειτονική μας χώρα αποδειχθούν αληθινά, τότε οι "ερυθρόλευκοι" θα έχουν ενισχυθεί σε σημαντικό βαθμό.

Τάκης: «Οι μετοχές στον Κυανόλευκο Φορέα»

Τάκης: «Οι μετοχές στον Κυανόλευκο Φορέα»

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ηρακλής Γιάννης Τάκης φιλοξενήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο», αναφερόμενος αφενός στη συνάντηση με τον Αντώνη Ρέμο και αφετέρου στη διαδικασία που θα ακολουθηθεί για τη μεταβίβαση των μετοχών στον «Κυανόλευκο Φορέα» που θα δημιουργηθεί.

Αναφορικά με τη συνάντηση με τον Αντώνη Ρέμο ο πρόεδρος της ΠΑΕ υπογράμμισε: «Το νόημα της συνάντησης είναι πως μέχρι να λειτουργήσει ο Κυανόλευκος Φορέας, οι μετοχές θα είναι σε μια «γκρι» περιοχή και δεν θα μπορεί κάποιος ούτε να τις αγοράσει, ούτε να τις ενεχυριάσει, ούτε οτιδήποτε. Αυτό θα συμβεί προκειμένου να διαφυλάξουμε την κατάσταση. Οι νομικοί σύμβουλοι της ΠΑΕ Ηρακλής κ.κ. Γρηγορίου και Βαγιάτας θα διασφαλίσουν και θα δεσμεύσουν τη διαδικασία. Μέχρι οι μετοχές να περάσουν χωρίς ανταλλάγματα στον Κυανόλευκο Φορέα θα γίνει μια σειρά εγγράφων που θα αναφέρει ουσιαστικά πως οι νομικοί σύμβουλοι της ΠΑΕ θα ελέγξουν τη διαδικασία».

Σχετικά με τη δημιουργία του «Κυανόλευκου Φορέα» δήλωσε: «Θα προχωρήσουμε σε μια διαδικασία που θα αφορά τον κόσμο του Ηρακλή, ο οποίος ούτως ή άλλως έχει την ομάδα στις πλάτες του. Το πολυμετοχικό σχήμα που θα δημιουργηθεί θα αγοράσει τις μετοχές. Τις τρέχουσες ρυθμίσεις με το ΙΚΑ τις έχει κάνει ο κ. Ρέμος και θα είναι αυτός που θα πληρώνει τις δόσεις».

Για τις επόμενες εξελίξεις που αφορούν τον Ηρακλή τόνισε: «Θα γίνουν όλα με πολλή σκέψη, άλλωστε μετά από την περιπέτεια των δύο προηγουμένων θα βγούμε σοφότεροι και οι επιλογές μας θα γίνουν με πάρα πολύ προσοχή. Πρέπει να είμαστε εντάξει στις πληρωμές μας, να μην έχουμε οφειλές σε παλιούς για να μπορέσουμε να διασφαλίσουμε τους καινούριους. Να είναι όλοι σίγουροι όμως πως αυτό που πρέπει να γίνει, θα γίνει».

To χταπόδι Paul ψήφισε Ισπανία!

http://www.sport24.gr/ast/cov/Pa/Paul_2010_7_9_12_55_43_b.jpgΣυνέχεια στο εκπληκτικό σερί προβλέψεων φιλοδοξεί να δώσει το δημοφιλές χταπόδι PaulΤο συμπαθές μαλάκιο επέλεξε δίχως χρονοτριβή το κουτί της Ισπανίας σε ότι αφορά τον μεγάλο τελικό ανάμεσα στους "φούριας ρόχας" και την Ολλανδία.

Οι Ίβηρες μάλιστα αστειευόμενοι κάνουν λόγο για άνετη επικράτηση λόγω της ταχύτητας που επέλεξε την ομάδα του Ντελ Μπόσκε ο Paul.

Πλήθος τηλεοπτικών συνεργείων και φωτογράφων κάλυψαν την τελευταία πρόβλεψη της μεγάλης ατραξιόν του Μουντιάλ.

Είναι χαρακτηριστικό πως ο Paul μέχρι στιγμής έχει το απόλυτο (6/6) εκπλήσσοντας τους πάντες με το ένστικτο του.

Σε ότι αφορά τον μικρό τελικό ανάμεσα σε Γερμανία και Ουρουγουάη "ψήφισε" τα "πάντσερ".

Οι υπεύθυνοι της δεξαμενής τοποθετούν δύο δοχεία με τις σημαίες των χωρών που αναμετρώνται ρίχνοντας τροφή.

Ο Paul με τη σειρά του επιλέγει την εθνική ομάδα της αρεσκείας του...

Ανακοίνωσε Γιακούποβιτς και Εντουάρντο

http://www.sport24.gr/ast/cov/ja/jakupovic_b.jpgΟ Ολυμπιακός βόλου προχώρησε στην ανακοίνωση δύο μεταγραφών στην προσπάθειά του για ενίσχυση του ρόστερ ενόψει της δύσκολης χρονιάς στην Σούπερ Λιγκ. Με τα ερυθρόλευκα θα αγωνίζονται οι Έλντιν Γιακούποβιτς και Χουάν Εντουάρντο Μάρτιν για τα επόμενα 3 και 4 χρόνια αντίστοιχα. Η επισημοποίηση των δύο μεταγραφών έγινε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ομάδας, ενώ τα δύο νέα αποκτήματα έκαναν και τις πρώτες τους δηλώσεις.

Αρχικά ο Γιακούποβιτς επεσήμανε: "Νιώθω μεγάλη ικανοποίηση που ανήκω πλέον στο ρόστερ του Ολυμπιακού Βόλου. Ο Βόλος είναι μία πανέμορφη πόλη και οι φίλαθλοι της ομάδας πολύ εκδηλωτικοί. Το Πανθεσσαλικό Στάδιο μπορεί να γίνει μία πολύτιμη έδρα, αρκεί οι φίλαθλοί μας να γεμίσουν τις κερκίδες του. Θα κάνω τα πάντα για την ομάδα και χαίρομαι που θα συμμετέχω στο κορυφαίο ελληνικό πρωτάθλημα με τον Ολυμπιακό Βόλου".

Από την πλευρά του ο Χουάν Εντουάρντο Μάρτιν δήλωσε: "Είμαι πολύ χαρούμενος που θα αγωνιστώ φορώντας τη φανέλα του Ολυμπιακού Βόλου. Θέλω να προσφέρω τον καλύτερό μου εαυτό και να ανεβάσουμε την ομάδα όσο το δυνατόν ψηλότερα στο βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος της Super League. Ευχαριστώ τη διοίκηση και την τεχνική ηγεσία για την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό μου και υπόσχομαι να κάνω τα πάντα. Περιμένουμε τους φιλάθλους μας στο γήπεδο, η ομάδα τους χρειάζεται περισσότερο από κάθε άλλη φορά".

Οι ανακοινώσεις

"H ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ ανακοινώνει την απόκτηση του Eldin Jakupovic με συμβόλαιο συνεργασίας διάρκειας 3 ετών. Ο Eldin Jakupovic υπέγραψε το συμβόλαιό του, φωτογραφήθηκε με τον Αντώνη Ιωάννου, μέλος του Δ.Σ. της ΠΑΕ".

"Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ ανακοινώνει την απόκτηση του Juan Eduardo Martin με συμβόλαιο συνεργασίας διάρκειας 2 ετών. Ο Juan Eduardo Martin υπέγραψε χθες το συμβόλαιό του στα γραφεία της ΠΑΕ, όπου τον υποδέχτηκε ο Γιώργος Πράττος, μέλος του Δ.Σ."

Αποφεύχθηκε ο «εμφύλιος» στο Eurocup

Αποφεύχθηκε ο «εμφύλιος» στο Eurocup

Ο «εμφύλιος» πόλεμος αποφεύχθηκε για τον Αρη και τον ΠΑΟΚ στο μοναδικό προκριματικό του EuroCup. Πιο συγκεκριμένα, οι «κίτρινοι» θ’ αντιμετωπίσουν τη βουλγαρική Λουκόιλ Ακαντέμικ, ενώ ο Δικέφαλος θα τεθεί αντιμέτωπος με την Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης. Ως ισχυρός στην κλήρωση της διοργάνωσης ο Αρης θα υποδεχθεί στη ρεβάνς τους Βούλγαρους, κάτι που δεν συμβαίνει με τον ΠΑΟΚ που θα δώσει το πρώτο ματς στην έδρα του.

Οι προκριματικοί του Γιούροκαπ έχουν προγραμματιστεί να διεξαχθούν στις 29 Σεπτεμβρίου και 6 Οκτωβρίου, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμη κι αν δεν προκριθεί κάποια από τις δύο ομάδες θα συνεχίσει στους ομίλους του Γιουροτσάλεντζ!

Αναλυτικά τα ζευγάρια του προκριματικού γύρου στο EuroCup:

1. Σκάιλαϊνερς (Γερμανία)-Μπεσίκτας (Τουρκία)

2. Λιέγη (Βέλγιο)-Χάποελ Ιερουσαλήμ (Ισραήλ)

3. Λούκοϊλ (Βουλγαρία)-ΑΡΗΣ (Ελλάς)

4. ΚΚ Ζάγκρεμπ (Κροατία)-Γκραν Κανάρια (Ισπανία)

5. Ορλεάν (Γαλλία)-Άζοβμας (Ουκρανία)

6. ΠΑΟΚ (Ελλάς)-Σπαρτάκ Αγ. Πετρούπολης (Ρωσία)

7. ΑΠΟΕΛ-Μπενετόν Τρεβίζο (Ιταλία)

8. Τσεντέβιτα (Κροατία)-Ντιναμό Μόσχας (Ρωσία)

Στην Κρήτη ο Βερόν


Ο Βερόν από την πρώτη του ΠΑΟΚ Στον ΟΦΗ θα συνεχίσει την καριέρα του ο Ματίας Βερόν εφόσον συμφωνήσει με τουςν Κρητικούς. Ο Αργεντίνος βρίσκεται στην Κρήτη και συζητά με τους παράγοντετου ΟΦΗ ναισει το ποδόσφαι στη Β' Εθνική. Γίνεται λόγος για δύο τουλάχιστον χρόνια συμφωνίας.

Αραμπατζής και Αούστρια
Επιμένει ο Αραμπατζής με την Αούστρια Βιέννης. Παρέμεινε στην Θεσσαλονίκη και δεν ακολούθησε την αποστολή και συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις που αφορούν στη μετακίνησή του. Ο εκπρόσωπος του προσπαθεί να κλείσει συμφωνία με την Αούστρια Βιέννης.

Να σημειωθεί ότι παρά το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ φέρνει προτάσεις στον παίκτη, εκείνος επιμένει στο εξωτερικό και γι' αυτό τον λόγο -για να ολοκληρώσει τις επαφές του, ζήτησε από την ΠΑΕ νέα παράταση.

Πάνω από 15000
Το φράγμα των 15 χιλιάδων εισιτηρίων έσπασε χθες Πέμπτη στη ΠΑΕ ΠΑΟΚ και αφορά στα εισιτήρια διαρκείας. Τους 15.328 έφτασαν οι κάτοχοι εισιτηρίων διαρκείας. Ακόμη 548 φίλοι του "Δικέφαλου" βρέθηκαν στα γραφεία της Τούμπας κατά την 31η ημέρα διάθεσης των εισιτηρίων. Η εβδομάδα αναμένεται να κλείσει με 16000 και πλέον εισιτήρια.

Υπέγραψε στη Λίβερπουλ ο Γιοβάνοβιτς


Ο Γιοβάνοβιτς πανηγυρίζει μετά το τέλος του αγώνα με τον Ολυμπιακό Ο Μίλαν Γιοβάνοβιτς ανήκει και επίσημα στο δυναμικό της Λίβερπουλ. Ο 29χρονος Σέρβος υπέγραψε τριετές συμβόλαιο συνεργασίας με τους «κόκκινους». Η ανακοίνωση που εκδόθηκε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της Λίβερπουλ αναφέρει: «Η Λίβερπουλ ανακοινώνει την συμφωνία με τον διεθνή Σέρβο Μίλαν Γιοβάνοβιτς.

Ο 29χρονος επιθετικός, ήταν ένας από τους αστέρες της Σερβίας στο Παγκόσμιο κύπελλο, σκοράροντας μάλιστα και στην αναμέτρηση εναντίον της Γερμανίας. Ο παίκτης υπέγραψε τριετές συμβόλαιο συνεργασίας. Ο Γιοβάνοβιτς αγωνίστηκε τα προηγούμενα 4 χρόνια στην Σταντάρ Λιέγης, κερδίζοντας το βραβείο του καλύτερου παίκτη στο Βέλγιο το 2008, ενώ αναδείχθηκε και πρώτος σκόρερ το 2009».

Οι 10 υποψήφιοι για τη "Χρυσή Μπάλα"


Ο Αριεν Ρόμπεν με τη φανέλα της εθνικής Ολλανδίας Το βράδυ της Κυριακής (21:30) η Ισπανία και η Ολλανδία θα αναμετρηθούν στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου, μετά τη λήξη του οποίου θα γίνει γνωστός και ο πολυτιμότερος παίκτης της διοργάνωσης. Την Παρασκευή η FIFA ανακοίνωσε στο Γιοχάνεσμπουργκ τους υποψήφιους για τη «Χρυσή Μπάλα» του Μουντιάλ, τους οποίους επέλεξε η τεχνική επιτροπή της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Συνομοσπονδίας, και σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται τρεις Ισπανοί (Αντρές Ινιέστα, Νταβίντ Βίγια, Τσάβι) και δύο Ολλανδοί διεθνείς (Αριεν Ρόμπεν και Γουέσλι Σνάιντερ). Τη δεκάδα συμπληρώνουν οι Ντιέγκο Φορλάν (Ουρουγουάη), Μεσούτ Οζίλ (Γερμανία), Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ (Γερμανία), Ασαμόα Γκιάν (Γκάνα) και Λιονέλ Μέσι.

Το 2006 τον τίτλο του MVP στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Γερμανίας κατέκτησε ο Γάλλος Ζινεντίν Ζιντάν, παρά την... κεφαλιά που έριξε στον Ιταλό Μάρκο Ματεράτσι.

Οι υποψήφιοι για το βραβείο του καλύτερου νέου παίκτη
Εκτός από τις υποψηφιότητες για τη «Χρυσή Μπάλα» του Παγκοσμίου Κυπέλλου, η FIFA ανακοίνωσε την Παρασκευή και τους τρεις υποψηφίους για το βραβείο του καλύτερου νέου παίκτη του Μουντιάλ. Αυτοί είναι ο Γερμανός Τόμας Μίλερ, ο Γκανέζος Αντρέ Αγιου και ο Μεξικανός Τζιοβάνι Ντος Σάντος.

Οι υποψήφιοι για το συγκεκριμένο βραβείο έπρεπε να έχουν γεννηθεί από την 1η Ιανουαρίου 1989 και μετά, ενώ ο νικητής θα διαδεχθεί τον Γερμανό Λούκας Ποντόλσκι, στον οποίο απονεμήθηκε το 2006 για πρώτη φορά το συγκεκριμένο βραβείο.

Τσιρίλο: «Ο ΠΑΟΚ θα είναι έτοιμος για όλα»

Τσιρίλο: «Ο ΠΑΟΚ θα είναι έτοιμος για όλα»

Ο Μπρούνο Τσιρίλο μίλησε σήμερα από την Γερμανία όπου προετοιμάζεται ο ΠΑΟΚ για την επόμενη χρονιά. Ο Ιταλός στο ξεκίνημα των δηλώσεων του τόνισε:

«Θέλουμε να έχουμε μία καλή χρονιά όπως την περσινή. Ξέρουμε ότι στο ποδόσφαιρο είναι δύσκολο να επαναλαμβάνεις πάντα μία καλή χρονιά όμως πιστεύουμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε και να είμαστε χαρούμενοι και το επόμενο καλοκαίρι».

Για το αν τα πράγματα είναι καλύτερα απ΄ ότι τα περίμενε στον ΠΑΟΚ, ο Μπρούνο Τσιρίλο είπε: «Πιστεύω ότι είναι πολύ μεγάλη επιτυχία για την ομάδα και για τους ποδοσφαιριστές ότι καλύτερο, να έχουν δίπλα τους δύο ανθρώπους που ήταν μεγάλοι ποδοσφαιριστές. Καταλαβαίνουν απόλυτα την ψυχολογία των παικτών και στις λίγες δύσκολες στιγμές που περάσαμε την περασμένη σεζόν ήταν δίπλα μας και μας βοήθησαν να ξεπεράσουμε κάποια προβλήματα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Για το αν υπήρξε ένα μικρό σοκ στους παίκτες από την αλλαγή του προπονητή, δήλωσε: «Όχι σε καμία περίπτωση δεν υπήρξε σοκ. Όπως ξέρουμε είμαστε επαγγελματίες ποδοσφαιριστές και σήμερα έχουμε έναν προπονητή και αύριο κάποιον άλλον. Πρέπει να προσαρμοζόμαστε εύκολα. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με τις προπονήσεις του καινούριου προπονητή και πιστεύω ότι τα αποτελέσματα θα είναι εξίσου καλά».

Για το αν ο ΠΑΟΚ θα ξεκινάει και φέτος από την άμυνα, ο Ιταλός αμυντικός επισήμανε: «Έχω παίξει πολλά χρόνια στην Ιταλία και ξέρω καλά την φιλοσοφία των Ιταλών προπονητών. Δουλεύουν το κάθε τμήμα ξεχωριστά και μέσα από την προπόνηση προσπαθούν να ενώσουν τα τμήματα μεταξύ τους. Δουλεύουμε καλά, όμως όπως έχει πει και ο ίδιος ο προπονητής, όταν αμύνεσαι καλά θα έχεις καλύτερα αποτελέσματα».

Για τον ευρωπαϊκό στόχο που υπάρχει και την ετοιμότητα του ΠΑΟΚ σχολίασε: «Την περασμένη σεζόν ήμασταν πολύ κοντά στο να φθάσουμε στους ομίλους του Europa League. Φέτος έχουμε μπροστά μας μία μεγάλη πρόκληση που είναι η είσοδος στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Πιστεύω ότι θα είμαστε έτοιμοι και θα δουλέψουμε πολύ γι΄ αυτό. Αν δεν τα καταφέρουμε θα έχουμε μία ευκαιρία στο Europa League. Η ομάδα είναι έτοιμη για όλα».

Για το αν έχει προτίμηση σε ότι αφορά τους υποψήφιους αντιπάλους τόνισε: «Όλες οι ομάδες είναι δύσκολες. Για μένα είναι το ίδιο. Το μόνο που θέλω είναι να νικάω. Δεν έχω πρόβλημα».

Για τον ίδιο προσωπικά και την εικόνα που θέλει να παρουσιάσει την επόμενη σεζόν υπογράμμισε: «Στην αρχή της περασμένης σεζόν ήταν λίγο δύσκολα για μένα τα πράγματα και αντιμετώπισα κάποια προβλήματα και έκανα λάθη. Ευτυχώς βελτιώθηκα και οι φίλαθλοι πρέπει να περιμένουν τον γνωστό Μπρούνο. Που διψάει για νίκες, με πάθος, ένταση και καρδιά. Να είναι σίγουροι ότι θα δούνε ένα καλό αποτέλεσμα στο γήπεδο».

Για την μεταγραφή του Δημήτρη Σαλπιγγίδη στον ΠΑΟΚ, ο Μπρούνο Τσιρίλο σχολίασε: «Σίγουρα πρόκειται για μία πολύ μεγάλη μεταγραφή. Είναι ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής. Έχω παίξει αντίπαλος του αρκετές φορές και ξέρω ότι είναι κίνδυνος για κάθε αμυντικό. Πιστεύω ότι θα προσαρμοστεί εύκολα στην ομάδα και είμαι σίγουρος ότι θα μας βοηθήσει πολύ. Είναι μεγάλη μεταγραφή για τον ΠΑΟΚ».

Δανεικός στην Εσπανιόλ ο Ντάτολο


Χέσους Ντάτολο Στην Ισπανία θα συνεχίσει την καριέρα του ο Χέσους Αλμπέρτο Ντάτολο. Ο Αργεντινός άσος, ο οποίος, από τον Γενάρη έως το τέλος της σεζόν, είχε αγωνιστεί στον Ολυμπιακό, θα αγωνιστεί, και πάλι δανεικός από τη Νάπολι, στην Ισπανία και συγκεκριμένα στην Εσπανιόλ.

Υπέγραψε στη Λίβερπουλ ο Γιοβάνοβιτς


Ο Γιοβάνοβιτς πανηγυρίζει μετά το τέλος του αγώνα με τον Ολυμπιακό Ο Μίλαν Γιοβάνοβιτς ανήκει και επίσημα στο δυναμικό της Λίβερπουλ. Ο 29χρονος Σέρβος υπέγραψε τριετές συμβόλαιο συνεργασίας με τους «κόκκινους». Η ανακοίνωση που εκδόθηκε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της Λίβερπουλ αναφέρει: «Η Λίβερπουλ ανακοινώνει την συμφωνία με τον διεθνή Σέρβο Μίλαν Γιοβάνοβιτς.

Ο 29χρονος επιθετικός, ήταν ένας από τους αστέρες της Σερβίας στο Παγκόσμιο κύπελλο, σκοράροντας μάλιστα και στην αναμέτρηση εναντίον της Γερμανίας. Ο παίκτης υπέγραψε τριετές συμβόλαιο συνεργασίας. Ο Γιοβάνοβιτς αγωνίστηκε τα προηγούμενα 4 χρόνια στην Σταντάρ Λιέγης, κερδίζοντας το βραβείο του καλύτερου παίκτη στο Βέλγιο το 2008, ενώ αναδείχθηκε και πρώτος σκόρερ το 2009».

Απαραίτητες ανάσες για τους «κίτρινους»

Απαραίτητες ανάσες για τους «κίτρινους»

Πολύτιμες ανάσες παίρνουν αυτό το διήμερο οι ποδοσφαιριστές του Άρη. Οι «κίτρινοι» έχουν ρεπό και σήμερα, ενώ επιστρέφουν στις προπονήσεις αύριο. Πάντως, οι τραυματίες και οι διεθνείς ακολουθούν ειδικό-ατομικό πρόγραμμα.
Αύριο, στις 15.00, παρουσία του τεχνικού τιμ και όλων των ποδοσφαιριστών του Άρη θα πραγματοποιηθεί στο ARIS MEGASTORE η παρουσίαση των νέων εμφανίσεων της ομάδας. Οι φίλοι του Άρη θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά τις νέες εμφανίσεις της ομάδας και να τις προμηθευτούν. Εξάλλου, πριν την αυριανή προπόνηση θα έχουν τη δυνατότητα να προμηθευτούν αυτόγραφα από τον Εκτορ Ραούλ Κούπερ και τους παίκτες του.

Πληρώνει και παραχωρεί μετοχές ο Ρέμος

Πληρώνει και παραχωρεί μετοχές ο Ρέμος

Με ανακοίνωση που εξέδωσε, η ΠΑΕ Ηρακλής γνωστοποίησε τα αποτελέσματα της συνάντησης που είχε η διοίκηση με τον Αντώνη Ρέμο. Μέσα από αυτήν βγαίνει πως ο Ρέμος παραχωρεί τις μετοχές του και αναλαμβάνει να τακτοποιήσει οικονομικές εκκρεμότητες που δημιούργησε…
Αναλυτικά, η ανακοίνωση της «κυανόλευκης» ΠΑΕ αναφέρει:
«Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, μεταξύ της Διοίκησης της ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ και του κ. Αντώνη Ρέμου, συζητήθηκαν τα παρακάτω:

1. Ο κ. Ρέμος παραχωρεί άνευ τιμήματος τις μετοχές, που κατέχει, στον υπό ίδρυση ‘κυανόλευκο φορέα’. Μέχρι τη σύσταση και λειτουργία του συγκεκριμένου φορέα, ο οποίος έχει την ευθύνη και την υποχρέωση να διενεργήσει την δημόσια εγγραφή, οι μετοχές περνούν σε καθεστώς μεσεγγύησης, υπό την κατοχή των νομικών συμβούλων της ΠΑΕ, κ.κ. Χάρη Γρηγορίου και Αλέξανδρου Βαγιάτα, με συγκεκριμένες εντολές, εξουσίες και απορρέοντα δικαιώματα.
2. Είναι σαφές ότι όλες οι γραφειοκρατικές εκκρεμότητες, που αφορούν στον κ. Ρέμο και επηρεάζουν την ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ στη σχέση της με όλες τις Αρχές, θα τακτοποιηθούν άμεσα από τον ίδιο.
3. Ο κ. Ρέμος συνεχίζει να καταβάλλει κανονικά τις δόσεις στην Εφορία, με βάση τη ρύθμιση, που ο ίδιος έκανε.
4. Ολες οι επιταγές, οι οποίες έχουν εκδοθεί προσωπικά από τον κ. Ρέμο και αφορούν σε δαπάνες της ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ, κατόπιν διεξοδικού ελέγχου, θα αποπληρωθούν από τον ίδιο.
5. Σχετικά με την αποπληρωμή των χρεών, τα οποία έχουν δημιουργηθεί κατά την διάρκεια της θητείας του, ο κ. Ρέμος πρότεινε την καταβολή, για τις προσεχείς δύο (2) αγωνιστικές περιόδους, 2010-2011 και 2011-2012, του ποσού των 300.000 ευρώ για κάθε περίοδο, με καταβολή του σε τακτά χρονικά διαστήματα. Μάλιστα, η πρώτη δόση θα καταβληθεί στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα.

Η Διοίκηση επιφυλάχθηκε να συζητήσει διεξοδικά με το φίλαθλο κόσμο της ομάδας, σχετικά με το σύνολο των προτάσεων».

Κοντά στον Τυνήσιο Μπουσαΐντι ο ΠΑΟΚ

Κοντά στον Τυνήσιο Μπουσαΐντι ο ΠΑΟΚ

Την θέση του δεξιού μπακ, όπου αναζητείται ποδοσφαιριστής, φαίνεται ότι μπορεί να κλείσει σύντομα ο ΠΑΟΚ. Ο Τυνήσιος Ανίς Μπουσαΐντι φέρεται να βρίσκεται κοντά στον Δικέφαλο, καθώς είχε προταθεί πριν μερικές ημέρες και οι συζητήσεις μοιάζουν να είναι αρκετά προχωρημένες. Ο 29χρονος ποδοσφαιριστής, που είναι μέλος και της εθνικής του ομάδας, αγωνιζόταν στη Σάλτσμπουργκ, ενώ παλαιότερα έχει περάσει από τη Μέταλουργκ, αλλά και τη βελγική Μαλίν. Ο ΠΑΟΚ δείχνει να εξετάζει πολύ σοβαρά την περίπτωση και δεν αποκλείεται μάλιστα να υπάρξουν εξελίξεις και μέσα στο Σαββατοκύριακο.

O Μπρούνο Φερνάντες Σοούζα δολοφόνος;

Στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκεται ο Βραζιλιάνος τερματοφύλακας, Μπρούνο Φερνάντες Σοούζα, ο οποίος θεωρείται ύποπτος για τη δολοφονία της πρώην φίλης του, η οποία στραγγαλίστηκε και μέρος της σορού της πετάχτηκε στα σκυλιά.
Όπως αναφέρει το BBC, η 25χρονη Ελίζα Σαμούντιο, ήταν το πρώην κορίτσι του τερματοφύλακα της Φλαμένγκο, της δημοφιλέστερης ..
ποδοσφαιρικής ομάδας της Βραζιλίας.
Ο ίδιος παραδόθηκε στην Αστυνομία, καθώς εκδόθηκε ένταλμα για τη σύλληψή του αμέσως μετά την εξαφάνιση της 25χρονης ένα μήνα πριν.
Ο Μπρούνο Φερνάντες Σοούζα έχει αρνηθεί οποιαδήποτε ανάμιξη στο έγκλημα, ωστόσο, σύμφωνα με την Αστυνομία, ένας ξάδελφος του 25χρονου ποδοσφαιριστή έχει δώσει στοιχεία ότι ο Φερνάντες συμμετείχε στην απαγωγή της πρώην φίλης του και ότι τον θεωρεί ύποπτο ακόμη και για τη δολοφονία της.
Το θύμα είχε δηλώσει πως ο Μπρούνο Φερνάντες, ο οποίος είναι παντρεμένος, ήταν ο πατέρας του μωρού της.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, η 25χρονη Ελίζα απήχθη από ένα ξενοδοχείο στο Ρίο ντε Τζανέιρο και στραγγαλίστηκε στην πόλη του Μπέλο Οριζόντε.
Το σώμα της τεμαχίστηκε και κομμάτια του πετάχτηκαν στα σκυλιά, ενώ το υπόλοιπο θάφτηκε κάτω από τσιμέντο.
Η Αστυνομία έχει συλλάβει ακόμη τη σύζυγο του Φερνάντες, Νταγιάν Σοούζα και μερικούς φίλους του.

Σχηματίστηκε η νέα διοίκηση της Δόξας

http://www.contra.gr/images/m/doxa_dramas_2812_m.jpgΗ Δόξα Δράμας γύρισε και επίσημα σελίδα μετά τον σχηματισμό της νέας διοίκησης του συλλόγου, στη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στο Ωδείο της πόλης.Την θέση του προέδρου κατέλαβε ο Θανάσης Σάμιος ενώ το υπόλοιπο Δ.Σ αποτελείται από τους: Βασίλη Αναγνωστόπουλος (α' αντιπρόεδρος), Δημήτρη Καραγιαννίδη (β' αντιπρόεδρος), Θόδωρο Παπασταφίδα (γραμματέας), Πρόδρομο Νικητίδη (ταμίας), Παναγιώτη Μπαξεβανίδη (μέλος) και Δημήτρη Πουρπουτίδη (σκάουτερ).

Στο μεταξύ, οι "μαυραετοί" συνεχίζουν τις προσπάθειες για μεταγραφική ενίσχυση, με τα ονόματα των Μανουσαρίδη, Πουλάκου, Ιράλα και Γιαχάγια να ακούγονται έντονα

Η Σακίρα θα τραγουδήσει και στην τελετή λήξης


Σακίρα Η διάσημη τραγουδίστρια Σακίρα πρόκειται να κινήσει και πάλι προκλητικά τους γοφούς της στην τελετή λήξης των αγώνων ποδοσφαίρου του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη Νότια Αφρική. Η κολομβιανή σταρ, που τραγούδησε και στη λήξη του Μουντιάλ της Γερμανίας πριν από τέσσερα χρόνια, θα βοηθήσει για άλλη μια φορά για να πέσει ευχάριστα η αυλαία του μεγαλύτερου παγκοσμίως ποδοσφαιρικού σόου.

Πολλοί αφρικανοί καλλιτέχνες θα μοιραστούν τη σκηνή μαζί της και όλοι μαζί θα τραγουδήσουν το τραγούδι της λήξης με τον τίτλο "Waka Waka". Μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιωθεί η παρουσία του Νέλσον Μαντέλα στην τελευταία βραδιά του Μουντιάλ.

Η Ladysmith Black Mambazo και 780 χορευτές θα λάβουν μέρος στην τελετή λήξης η οποία θα ξεκινήσει στις 18.30 τοπική ώρα, δύο ώρες πριν από τη διεξαγωγή του μεγάλου τελικού που θα αναδείξει και τον παγκόσμιο πρωταθλητή.

Οι διοργανωτές της εκδήλωσης ελπίζουν ότι ο κόσμος θα θέλει να μην τελειώσει η βραδιά, την οποία εκτός από τους παριστάμενους στο στάδιο της Νότιας Αφρικής θα παρακολουθήσουν και 500 εκατομμύρια τηλεθεατές παγκοσμίως.

Ο Ντέηβιντ Κάρτενς, μέλος της οργανωτικής επιτροπής της τελετής λήξης δήλωσε στην εφημερίδα The Star: "Θέλουμε όλος ο Κόσμος να πει, χάσαμε το Παγκόσμιο Κύπελλο αλλά θέλουμε να πάμε σε αυτή τη χώρα οπωσδήποτε με όποιο κόστος".

Η επιτροπή υποστηρίζει ότι η λήξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου θα έχει αίγλη και χωρίς τα καλλιτεχνικά δρώμενα καθώς αναμένεται το κύπελλο στον αρχηγό της νικήτριας ομάδας το παραδώσει ο Νέλσον Μαντέλα.

Ωστόσο αυτό παραμένει ευσεβής πόθος των διοργανωτών καθώς η παρουσία του τιμημένου με Νόμπελ πρώην προέδρου της Νότιας Αφρικής δεν έχει επιβεβαιωθεί.

«Έσπασε» και το φράγμα των 15.000 ο λαός του ΠΑΟΚ

«Έσπασε» και το φράγμα των 15.000 ο λαός του ΠΑΟΚ

Ένα ακόμη φράγμα «έσπασε» ο λαός του ΠΑΟΚ. Κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας 548 φίλαθλοι του Δικεφάλου προμηθεύτηκαν εισιτήριο διαρκείας, ανεβάζοντας το συνολικό νούμερο σε 15.328! Πλέον, έχουν απομείνει λιγότερα από 6.000 «κομμάτια», με τον «ασπρόμαυρο» κόσμο να οδεύει ολοταχώς για ένα ακόμη σολντ άουτ… διαρκείας (21.100 όπως και πέρσι).

Φωτο Ημερας

http://www.sport.gr/files/news/2010-07-07/1278517372_bobbi_eden.jpgΜετά το... διάλειμμα επιστροφή στην… ποιότητα. Η Μπόμπι Ιντεν υποσχέθηκε ένα... καυτό δώρο σε όλους τους φίλους της στο Twitter, αν η Ολλανδία πάρει το Μουντιάλ!

Ενα ήταν αρκετό για την Ανόρθωση

http://www.sport.gr/files/news/2010-07-09/1278659196_anorthwsi_250x.jpgΤο γκολ του Λαμπάν στο 37ο λεπτό ήταν αρκετό για να χαρίσει στην Ανόρθωση τη νίκη επί της Μπάνατς και την πρόκριση στον β` προκριματικό γύρο του Europa League, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τη Σιμπένικ.

Η ομάδα του Γκιγέρμο Ογιος είχε σαφές προβάδισμα μετά το 3-0 από τον πρώτο μεταξύ τους αγώνα στο Αντώνης Παπαδόπουλος και χρειαζόταν τουλάχιστον ένα γκολ στην Αρμενία για να κλειδώσει ουσιαστικά τη νίκη της.

Ωστόσο, οι κύπριοι στα πρώτα λεπτά δεν έδειξαν την ίδια εικόνα με το παιχνίδι στην Κύπρου και πραγματοποίησαν αρκετά λάθη, επιτρέποντας έτσι στην Μπάνατς να δημιουργήσει κάποιες καλές ευκαιρίες. Τη λύση για την Κυρία έδωσε ο Λαμπάν στο 37`, όταν βγήκε στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, γράφοντας το 1-0.

Οι παίκτες του Ογιος είχαν τον έλεγχο του αγώνα στην επανάληψη, χωρίς όμως να παρουσιάζονται ιδιαίτερα απειλητικοί. Οι αρμένιοι έφτασαν κοντά στην ισοφάριση στο 58ο λεπτό, αλλά το δυνατό σουτ του Μπέτο κατέληξε άουτ.

Η Ανόρθωση απάντησε στο 66` με τον Οκκά να επιχειρεί ένα ψηλοκρεμαστό σουτ, αλλά τον Χαζαριάν να διώχνει σε κόρνερ. Τίποτα δεν άλλαξε στα λεπτά που ακολούθησαν και το 1-0 ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Οι συνθέσεις των ομάδων:
Μπάνατς (Κουσμανόσκι): Χαζαριάν, Νταγκχμπασιάν, Αρακελιάν, Νικόλοφ, Χαμπαρντζουμιάν, Καραπετιάν, Κασούλε, Μπέτο (84` Βοσκανιάν), Μελκονιάν (46` Μπογκοσιάν), Μπαλαμπεκιάν (90+1` Χατζατούρ), Ντενιράν

Ανόρθωση (Ογιος): Κοζάτσικ, Τζανίσιο, Γεωργίου, Κατσαβάκης, Λειβακαμπέσι, Σκοπελίτης, Μαραγκός (71` Παπαθανασίου), Λαμπάν (62` Μιντίκκης), Ράμος (77` Κωνσταντίνου), Οκκάς, Καφού

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και οι σκόρερ των επαναληπτικών του β` προκριματικού γύρου του Europa League (στην παρένθεση το συνολικό σκορ και από τους δύο αγώνες):
Μπάνατς (Αρμενία) - Ανόρθωση (Κύπρος): 0-1 (37` Λαμπάν) (0-4)
Φλόρα Ταλίν (Εσθονία) - Ντιναμό Τιφλίδας (Γεωργία): 0-0 (1-2)
Τάουρας (Λιθουανία) - Λιάνελι (Ουαλία): 3-2 (17`, 31` Ιρκα, 104` Ρεγκέλσκις - 19` Λέβελιν, 36` Μπόουεν) (5-4)
Μέταλουργκ (Σκόπια) - Καραμπάχ (Αρμενία): 1-1 (78` Κρστεβ - 69` Ιμαμαλίεβ) (2-5)
Μόργκεν (Μαυροβούνιο) - Σάντα Κολόμα (Ανδόρα): 2-0 (18` Κουλαφίτς, 20` Γκλούσεβιτς) (5-0)
Σλιέμα - Σίμπενικ: 0-3 (64` Μέντβιντ, 73` Γιάκολιτς, 89` Μπούλατ) (0-3)
Λανκαράν (Αζερμπαϊτζάν) - Ολίμπια Μπάλτι (Μολδαβία): 1-1 (78` Λαλίν - 14`Ρόμπενς) (1-1)
Μπνέι Γιεχούντα (Ισραήλ) - Ουλίσες (Αρμενία): 1-0 (45`Μενάσχε) (1-0)
Σκόντο (Λετονία) - Πορταντάουν (Βόρεια Ιρλανδία): 0-1 (29` Λέκι) (1-2)
Μιλικόσκι (Φινλανδία) - Τρανς (Εσθονία): 5-0 (62` Ρίκετς, 67`, 75` Αϊχάλα, 77` Κολόνεν, 80` Μπενεβίντες) (7-0)
Ντνιεπρ (Λευκορωσία) - Λάτσι (Αλβανία): 7-1 (10`, 80` Μπιτσενόκ, 17`πεν., 56`, 81` Γιουρτσένκο, 42` Ζένκοβιτς, 87` Τσέρνικ - 61` Νιμάνι) (8-2)
Ντουνελάνζ (Λουξεμβούργο) - Ράντερς (Δανία): 2-1 (37` Καϊλέτ, 67` Γκρουστζίνσκι - 17` Λόρεντζεν) (3-7)
Ντάτσια (Μολδαβία) - Ζέτα (Μαυροβούνιο): 0-0 (1-1)
Γκιορ (Ουγγαρία) - Νίτρα (Σλοβακία): 3-1 (22` Αλεκσίντζε, 60` Νικορέκ, 90`+2` Κινκ - 10` Οντούρ) (5-3)
ΖΤΕ (Ουγγαρία) - Τίρανα (Αλβανία): 0-1 (107` Καραμπέτσι) (0-1)
Γκέφλε (Σουηδία) - Ρούναβικ (Νησιά Φερόε):2-1 (22` Μπερνχάρντσον, 63`Μπεργκρέν - 90`+4` Ποτέμκιν) (4-1)
Λούζιτανς (Ανδόρα) - Ραμποτίνσκι (Σκόπια): 0-6 (25`, 68` Βαντέιρ, 33`, 42`, 54` Σίλβα, 71` Γκλιγκόροβ) (0-11)
Πορτ Τάλμποτ (Ουαλία) - Τούρκου (Φινλανδία): 0-4 (26`Βούσου, 32` Κολεμάινεν, 69`, 90`+ 1` Ρίσκι) (1-7)
Ζρίνσκι (Βοσνία) - Τομπόλ (Καζακστάν): 2-1 (10` Ντζίντιτς, 72` Πεχάρ - 57` Ζουμασκαλίεβ) (4-2)
Ντάνταλκ (Ιρλανδία) - Γκρενβεμάχερ (Λουξεμβούργο): 2-1 (5`πεν. Φεν, 16` Κουντούζοβιτς - 90`+1` Μίλερ) (5-4)
Στρέιμουρ (Νησιά Φερόε) - Κάλμαρ (Σουηδία): 0-3 (9` Ισραέλσον, 46` Ερικσον, 50` Σάντος) (0-4)
Σιρόκι (Βοσνία) - Ολίμπια Λιουμπλιάνα (Σλοβενία): 3-0 (81` Ρόσκαμ, 83` Βέιτζερ, 90`+ 3` Μίσιτς) (5-0)
Φαετάνο (Σαν Μαρίνο) - Ζεσταφόνι (Γεωργία): 0-0 (0-5)
Γκλεντόραν (Βόρεια Ιρλανδία) - KR (Ισλανδία): 2-2 (22`Κάλαχερ, 56`πεν. Χάμιλτον - 45`+ 1` Φινμπογκάσον, 54`αυτ. Μπλακ) (2-5)
Ρουχ (Πολωνία) - Σαχτέρ Καραγκαντί (Καζακστάν): 1-0 (59`Σόμπιετς) (3-1)
Φόλκιρ (Ισλανδία) - Ζόντινο (Λευκορωσία): 1-3 (32`πεν. Φαγιέ - 41` Οστρούκ, 86`πεν., 88` Κρίβομποκ) (1-6)

Ο Λεμπρόν στο Μαϊάμι. Τέως...βασιλιάς

http://www.contra.gr/images/m/lebronthema0907_m.jpgΟ Λεμπρόν Τζέιμς πάει Μαιάμι και μαζί με τους Nτουέιν Ουέιντ και Κρις Μπος δημιουργείται η νέα dream team.«Αποφάσισα να πάρω τα ταλέντα μου και να περάσω τα επόμενα χρόνια στο Μαϊάμι. Σήμερα το πρωϊ πήρα την τελική μου απόφαση και είμαι παίκτης των Μαϊάμι Χιτ». Μισή ώρα μετά την έναρξη της εκπομπής αφιερωμένης στην απόφασή του, ο Λεμπρόν Τζέιμς ανακοίνωσε ότι ενώνει τις δυνάμεις του με τον Ντουέιν Ουέιντ και τον Κρις Μπος στο Μαϊάμι. Στις 04.30 ώρα Ελλάδας τα πάντα άλλαξαν στο ΝΒΑ και όχι μόνο καθώς για πρώτη φορά στην ιστορία, τρεις σούπερ σταρ στην ακμή τους, δύο από τους τρεις κορυφαίους παίκτες των ημερών μας, αποφασίζουν να βαδίσουν σε ένα κοινό μέλλον.

Ο Τζέιμς και οι άνθρωποί του, συμφώνησαν με το ESPN προκειμένου στις 21.00 ώρα Νέας Υόρκης (πίκρα και αυτοί) να ανακοινώσει σε παναμερικανικό δίκτυο την απόφασή του. Παράλληλα συνδέθηκαν το NBA TV και το ΤΝΤ σε μία ιστορική στιγμή. Η εκπομπή ξεκίνησε στην ώρα της αλλά ο Λεμπρόν χρειάστηκε 30 λεπτά για να ανακοινώσει την απόφασή του η οποία, όπως παραδέχθηκε, τον φέρνει κόντρα με όσα ήταν έως τώρα στους Καβαλίερς:

«Ήταν πολύ δύσκολο να αφήσω το Κλίβελαντ. Τα πάντα στην ζωή μου τα οφείλω σε αυτούς. Δεν ήθελα ποτέ να αφήσω τους Καβαλίερς ωστόσο είδα ότι παρουσιάζεται μία εντελώς διαφορετική κατάσταση. Δεν άφησα το Κλίβελαντ, αλλά επέλεξα να ενώσω τις δυνάμεις μου με δύο άλλους παίκτες τους οποίους λατρεύω. Μαζί έχουμε την ευκαιρία να κερδίσουμε πρωτάθληματα στο εγγύς μέλλον. Περιμένω ότι ο κόσμος θα στεναχωρηθεί αλλά για μένα το Άκρον παραμένει το σπίτι μου», δήλωσε ο Λεμπρόν, την ίδια ώρα που ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις περικύκλωναν την οικία του στο Άκρον προκειμένου να μην την μετατρέψουν σε...θερινή οι φίλοι των Καβς.

Αναφορικά με το πως θα συνυπάρξουν οι τρεις τους, τόνισε: «Ο Ουέιντ είναι αυτός που επιλέγει να ρίξει πρώτος το «εγώ» του. Είναι η ομάδα του και με δέχεται. Δέχεται και τον Κρις. Ο καθένας μας θα έχει την δική του λάμψη, ωστόσο οι Χιτ συνεχίζουν να είναι η ομάδα του Ντουέιντ. Το πώς θα προσαρμοστούμε όλοι στο συνολο αποτελεί ευθύνη δική μου και του Κρις Μπος».

Αμέσως τέθηκε θέμα προπονητή στο Μαϊάμι καθώς ο νεαρός Έρικ Σπέλστρα, μόλις 40 ετών, στον τρίτο του χρόνου ως χεντ κόουτς θα έχει την ευκαιρία η οποία δεν δόθηκε ποτέ σε άλλο συνάδελφό του. Πολλοί έχουν προπονήσει τρεις σούπερ σταρ (o Τομγιάνοβιτς Ολάζουον, Μπάρκλεϊ, Πίπεν, ο Ντοκ Ρίβερς Γκαρνέτ, Άλεν, Πιρς) αλλά δεν υπάρχει προηγούμενο τέτοιας συνεύρεσης στην κορύφωση της καριέρας των τριών παικτών. Ο Πατ Ράιλι περιμένει και όλα δείχνουν πως, όπως συνέβη το 2006, μεσούσης της περιόδου θα απολύσει τον Σπέλστρα και θα πάρει την ομάδα στα χέρια του. Το αξίζει και πάλι αφού μόνο αυτός πίστεψε στην ιστορία των τριών σούπερ σταρ στην ίδια ομάδα και την υλοποίησε.

O Λεμπρόν θα υπογράψει πενταετές συμβόλαιο 95,5 εκατομμυρίων δολαρίων κάτι που επιτρέπει στο Μαϊάμι να πάρει και άλλους παίκτες. Η πεντάδα τους θα είναι: Τσάλμερς, Ουέιντ, Τζέιμς, Μπος, Τζόελ Άντονι.

Τέλος η... βασιλεία;

Με την ανακοίνωση της απόφασής του Λεμπρόν υπήρξε τεράστια απογοήτευση στις ΗΠΑ. Όχι μόνο στους Νικς, τους Μπουλς και τους Καβαλίερς, αλλά σε σούπερ σταρ οι οποίοι βλέπουν ότι ο Κόμπε μένει ως ο τελευταίος των Μοϊκανών. Ο τελευταίος των αυθεντικών ηγετών που επιλέγει να νικήσει μόνος του και όχι με...παρέα.

Είναι χαρακτηριστική η δήλωση του Μπάρκλεϊ: «στα 25 μου ήθελα να γίνω ο ήρωας της Φιλαδέλφια. Ήθελα να έχω την μπάλα και να οδηγώ την ομάδα σε κάθε φάση. Δεν σκεφτόμουν πώς θα πάρω ένα δακτυλίδι, αλλά ο τρόπος που θα το πάρω με την ομάδα μου. Δεν τα κατάφερα αλλά προσπάθησα. Για τον Λεμπρόν νομίζω ότι αυτό τελειώνει οποιαδήποτε συζήτηση σύγκρισης με τον Μάικλ Τζόρνταν ή οποιονδήποτε άλλο μεγάλο. Για μένα ο Τζέιμς είναι ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο, στην καλύτερη ηλικία γι αυτό και με εκπλήσσει που άφησε το Κλίβελαντ, δεν καταλαβαίνω γιατί δεν δοκίμασε λίγο ακόμα με τους Καβς».

Για να περάσουμε στον σχολιασμό, ουσιαστικά είναι μία πολύ...ελληνική απόφαση. Μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι ο σούπερ σταρ θέλει να ξεχωρίζει, να λάμπει, να καθοδηγεί, να είναι το αφεντικό. Παικταράς, εγωπαθής, ο απόλυτος ήρωας. Ο Κόμπε δηλαδή ή ο Λεμπρόν μέχρι αυτό το καλοκαίρι. Από ότι φαίνεται το ΝΒΑ δοκιμάζει μία νέα περίοδο όπου οι νέοι αστέρες θυσιάζουν ακόμα και την κληρονομιά τους για ένα δακτυλίδι το οποίο το θεωρούν σημαντικότερο από την διαδρομή τους. Σημαντικότερο από μία θέση στο πάνθεον των υπερπαικτών.

Αυτή είναι η μία πλευρά. Η άλλη, η πιο κυνική, λέει πως ο Λεμπρόν κατάλαβε ότι δεν γίνεται να πάρει τίτλο στο Κλίβελαντ ή στην Νέα Υόρκη και ως αποτέλεσμα θυσιάζει ίσως και την προσωπική του ιστορία για ένα , δύο ή και τρία δακτυλίδια με τους Χιτ.

Το σημαντικό είναι πως ούτε το ΝΒΑ, ούτε οι εταιρείες διαδραμάτισαν κανέναν ρόλο παρά μόνο η προσωπική βούληση του Λεμπρόν. Όλα δείχνουν πως στο εγγύς μέλλον θα φορέσει τα δακτυλίδια του. Αν ...προλάβει να το κάνει νωρίς μπορεί να γράψει και ιστορία. Διαφορετικά το ξημέρωμα της Παρασκευής, στερεί από τις επόμενες γενιές έναν θρύλο του μπάσκετ. Το τέλος της βασιλείας; Εκεί βαδίζει.

Κάλβο: "Νωρίς για συμπεράσματα"

http://www.sport24.gr/ast/cov/al/alvo_b.jpgΣτη Θεσσαλονίκη επέστρεψε το απόγευμα της Τετάρτης (07/07) η αποστολή του Άρη από την Λευκωσία και το φιλικό που έδωσε χθες στο ΓΣΠ με την πρωταθλήτρια Κύπρου Ομόνοια κι έχοντας ολοκληρώσει 16 μέρες απουσίας από την βάση της.Ο Αργεντινός τεχνικός της ομάδας της Θεσσαλονίκης, Έκτορ Ραούλ Κούπερ, έχει προγραμματίσει διήμερο ρεπό για τους ποδοσφαιριστές του με επόμενη προπόνηση το Σάββατο (10/07) και ακολούθως την επομένη είναι προγραμματισμένη η αναχώρηση για την Ελβετία όπου οι «κίτρινοι» θα παραμείνουν για μία εβδομάδα.

Κατά την άφιξη της ομάδας του Άρη στο αεροδρόμιο "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" ο Τόνι Κάλβο σε δηλώσεις του σημείωσε: "Στην Αυστρία πραγματοποιήθηκε μία πολύ δυνατή προετοιμασία, σωστά δουλεμένη από το τεχνικό επιτελείο.

Όλοι οι ποδοσφαιριστές αισθανόμαστε πολύ χαρούμενοι για τη δουλειά που έγινε το διάστημα αυτό. Είναι αρκετά νωρίς, πάντως, για να βγάλει κάποιος συμπεράσματα. Το ρόστερ της ομάδας δεν είναι ακόμα πλήρες, βρισκόμαστε εν αναμονή εξελίξεων όσον αφορά τους παίκτες της ομάδας που έλειπαν όλο αυτό το διάστημα, ενώ επίκεινται και μεταγραφές.

Μόλις συμπληρωθεί το δυναμικό και είναι απόλυτα έτοιμο, τότε θα δούμε και μέχρι πού μπορεί να φτάσει η ομάδα. Ο Άρης πρέπει να έχει πάντα υψηλούς στόχους, όμως αυτοί εξαρτώνται και από την ποιότητα που διαθέτει κάθε φορά το ρόστερ
".

Κι όσο σε προσωπικό επίπεδο τόνισε: "Στον πρώτο φιλικό αγώνα που συμμετείχα ένιωσα πολύ καλά, ίσως και καλύτερα απ' ό,τι περίμενα. Στο δεύτερο μου βγήκε η κούραση από τις επίπονες προπονήσεις, κάτι που θεωρώ φυσιολογικό. Με την πάροδο του χρόνου θα δείξω την πραγματική εικόνα μου".

Στο ίδιο μήκος κύματος με το συμπαίκτη του κινήθηκε και ο Νίκος Λαζαρίδης, που είπε: "Είμαι απόλυτα σίγουρος πως θα παρουσιαστούμε έτοιμοι στο πρώτο επίσημο ματς της σεζόν. Ο Άρης θα δείξει, κατά τη γνώμη μου, ένα πολύ δυνατό πρόσωπο και εύχομαι να στεφθούμε νικητές στις αναμετρήσεις για το Europa League και να προκριθούμε στην επόμενη φάση της διοργάνωσης".

Άγγλος ρέφερι στον ευρωπαϊκό τελικό

http://www.sport24.gr/ast/cov/we/webb_2010_7_9_8_7_34_b.jpgΗ Εθνική Αγγλίας δεν κατάφερε να προχωρήσει πέρα από τη φάση των "16" στο 19ο Παγκόσμιο Κύπελλο, ωστόσο ο τελικός μεταξύ της Ολλανδίας και της Ισπανίας που θα βγάλει την 8η πρωταθλήτρια κόσμου στην ιστορία του θεσμού θα έχει και αγγλικό χρώμα.Ο λόγος για τον Χάουαρντ Γουέμπ, με την FIFA να ανακοινώνει πως ο έμπειρος ρέφερι από το "Νησί" θα διευθύνει την συνάντηση της 11ης Ιουλίου στο "Soccer City Stadium" του Γιοχάνεσμπουργκ, έχοντας για βοηθούς τους συμπατριώτες του Ντάρεν Καν και Μάικλ Μουλάρκεϊ, ενώ τέταρτος διαιτητής ορίστηκε ο Γιαπωνέζος Γουίτσι Νουτσιμίρα.

Όσο για τον μικρό τελικό της διοργάνωσης Γερμανία-Ουρουγουάη που θα διεξαχθεί μία ημέρα νωρίτερα (10/7) στο "Nelson Mandela Bay'" του Πορτ Ελίζαμπεθ, αυτήν θα κληθεί να τη διευθύνει ο Μεξικανός Μπενίτο Αρτσούντια, ο οποίος θα διαιτητεύσει για τρίτη φορά σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο και όγδοη συνολικά φορά στα τελικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 38άχρονος Γουέμπ, ο οποίος ήταν ο διαιτητής στο φετινό τελικό Champions League Ίντερ-Μπάγερν Μονάχου, έχει ήδη σφυρίξει τρία ματς στα γήπεδα της Νότιας Αφρικής: τα Ισπανία-Ελβετία και Ιταλία-Σλοβακία στη φάση των ομίλων, καθώς και το Βραζιλία-Χιλή για τους "16" της διοργάνωσης.

Στην Κέρκυρα και με τη... βούλα ο Στολτίδης


Στολτίδης και Κιντάνα σε φάση από το παιχνίδι Ξάνθη-Ολυμπιακός Παίκτης της Κέρκυρας και με την... βούλα είναι από την Πέμπτη ο Ιεροκλής Στολτίδης. Το πρωί της ίδιας ημέρας, ο πολύπειρος μέσος πήγε στο νησί των Φαιάκων και μετά από συζήτηση που είχε με την διοίκηση της ομάδας, έβαλε την υπογραφή του στο συμβόλαιο μονοετούς διάρκειας που του προτάθηκε.

Το απόγευμα, ο 35χρονος παίκτης που έμεινε ελεύθερος από τον Ολυμπιακό μετά από 7 χρόνια παρουσίας του εκεί, έκανε και την πρώτη του προπόνηση υπό τις οδηγίες του Μπάμπη Τεννέ. Την Παρασκευή αναμένεται να ανακοινωθεί και επίσημα από την διοίκηση της Κέρκυρας.

Στα δύσκολα το Μαρούσι


Οι παίκτες του Αμαρουσίου πανηγυρίζουν τη νίκη επί του  Παναθηναϊκού Δύσκολο είναι το έργο του Αμαρουσίου για να βρεθεί και τη φετινή σεζόν στους ομίλους της Ευρωλίγκας, καθώς αν περάσει το εμπόδιο της Μπουντιβέλνικ, με την οποία κληρώθηκε στον πρώτο προκριματικό γύρο, θα κληθεί να αντιμετωπίσει τη νικήτρια του ζευγαριού Κίμκι- Καζέρτα.

Α' προκριματικός

1. Αλμπα Βερoλίνου - Ριάν
2. Χέμοφαρμ - Χάποελ Γκιλμπόα
3. Ούνιξ Καζάν - Κρόνινγκεν
4. Νίμπουργκ - Σαρλερουά

5. Βιλερμπάν- Μπουντούτσνοστ
6. Λε Μαν- Μπανβίτ
7. Κίμκι- Καζέρτα
8. Μπουντιβέλνικ-Μαρούσι

Β' προκριματικός

9. Νικητής 1 - Νικητής 2
10. Νικητής 3 - Νικητής 4

11. Νικητής 5 - Νικητής 6
12. Νικητής 7 - Νικητής 8

Γ' προκριματικός

13. Νικητής 9 - Νικητής 10

14. Νικητής 11 - Νικητής 12

Ο νικητής του ζευγαριού 13 θα πάει στον Β' όμιλο, όπου βρίσκεται ο Ολυμπιακός, ενώ ο νικητής του ζευγαριού 14 θα συμπληρώσει τον Α' ομιλο

Η κλήρωση της Ευρωλίγκας


Το σήμα της Ευρωλίγκας... Η τύχη δεν χαμογέλασε στον Ολυμπιακό στην κλήρωση των ομίλων της Ευρωλίγκας, ενώ ο Παναθηναϊκός έπεσε σε βατό όμιλο. Συγκεκριμένα οι "ερυθρόλευκοι" θα αντιμετωπίσουν τις Ρέαλ, Ουνικάχα, Βίρτους, Μπάμπεργκ και μία ομάδα από τα προκριματικά. Τις Εφές Πίλσεν, Αρμάνι Μιλάνο, ΤΣΣΚΑ, Ολίμπια και Βαλένθια θα αντιμετωπίσουν οι "πράσινοι".

Ο Ολυμπιακός την πρώτη αγωνιστική θα υποδεχθεί τη Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ ο Παναθηναϊκός θα κάνει το αντίθετο ταξίδι και θα βρεθεί στην Ισπανία για να αντιμετωπίσει τη Βαλένθια. Και οι δύο ελληνικές ομάδες ολοκληρώνουν τις υποχρεώσεις τους στους ομίλους με εντός έδρας αναμετρήσεις απέναντι σε ιταλικούς συλλόγους.

Α' Ομιλος
Παρτιζάν
Μακάμπι Τελ Αβίβ
Πρόκομ
Κάχα Λαμποράλ
Ζαλγκίρις
Ομάδα από τα προκριματικά

Β' Ομιλος
Ολυμπιακός
Ρεάλ Μαδρίτης
Ουνικάχα
Βίρτους Ρόμα
Μπάμπεργκ
Ομάδα από τα προκριματικά

Γ' Ομιλος
Σολέ
Λιέτουβος Ρίτας
Τσιμπόνα
Φενέρμπαχτσέ Ούλκερ
Σιένα
Μπαρτσελόνα

Δ' Ομιλος
Εφές Πίλσεν
Αρμάνι Μιλάνο
Παναθηναϊκός
ΤΣΣΚΑ Μόσχας
Ολίμπια Λιουμπλιάνας
Βαλένθια

Υπάρχουν και αλλού... πορτοκαλιές


Ο Λόλο πανηγυρίζει το γκολ που χάρισε τη νίκη στη Σεβίλλη Η υπόθεση του Πάπα Μπούμπα Ντιόπ έχει εξελιχθεί σε σίριαλ χωρίς τέλος. Η Πόρτσμουθ επιμένει πως ο Σενεγαλέζος μεσοαμυντικός δεν αποδεσμεύεται, κάτι που περιμένει η διοίκηση της ΑΕΚ για να πληρώσει για να τον αποκτήσει. Ετσι η Ενωση έχει αρχίσει να κοιτάζει πιο "ζωηρά" εναλλακτικές λύσεις για τη θέση του μεσοαμυντικού.

Πέραν του Βέρο Σάλατιτς της Γκρασχόπερς, εξετάζεται και ο Λόλο. Ο 26χρονος Ισπανός άσος της Σεβίλλης, το πλήρες όνομα του οποίου είναι Μανουέλ Ορτίθ Τορίμπιο, προέρχεται από τις ακαδημίες των Ανδαλουσιανών και έχει συμβόλαιο για έναν ακόμη χρόνο.

Την περασμένη σεζόν είχε 21 συμμετοχές και ένα γκολ στην Primera Division, καθώς επίσης επτά εμφανίσεις στο Κύπελλο και τέσσερις στο Champions League.

Προέχει ο Βιάνα, μετά ο αμυντικός


Τα είπε με τον Γόντικα ο Νιόπλιας Σε δεύτερο ρόλο φαίνεται να πέρασε η υπόθεση του...περιβόητου αμυντικού στον Παναθηναϊκό, Η περίπτωση του ποδοσφαιριστή που βρίσκεται στο "πράσινο" μικροσκόπιο χρειάζεται υπομονή και προσεχτικά βήματα για να "τελειώσει" θετικά. Ετσι, τεχνικό τιμ και διοικούντες στην ΠΑΕ, προχώρησαν στο plan Β, που ήταν μετά την κουβέντα των Νιόπλια, Φρέιτας και Γόντικα, η απόκτηση ενός παίκτη στην μεσαία γραμμή.

Οπως αναφέραμε την Τετάρτη, ο Παναθηναϊκός βρίσκεται πολύ κοντά στην απόκτηση του Ούγκο Βιάνα. Μετά τη μεταγραφή του Σίντνεϊ Γκοβού, όπου οι "πράσινοι" ενίσχυσαν την επιθετική τους γραμμή, θέλουν να προσθέσουν "δύναμη" και στο χώρο του κέντρου.

Ο 27χρονος κεντρικός μέσος και 26 φορές διεθνής με την Εθνική Πορτογαλίας, είναι το "παιδί" του Κάρλος Φρέιτας αφού τον είχε στην Μπράγκα φέτος ως δανεικό (από την Βαλένθια) με την οποία έκανε καταπληκτική χρονιά.

Στεάουα, όπως λέμε Μπέσα


Ο Λίνεν στην προπόνηση του Ολυμπιακού... Ο Ολυμπιακός δίνει το απόγευμα της Παρασκευής (19:30, Novasports1) το τρίτο του φιλικό κατά την περίοδο της προετοιμασίας και το πιο σημαντικό από τα άλλα δύο, καθώς ο Εβαλντ Λίνεν αναμένεται κόντρα στη Στεάουα Βουκουρεστίου να ανοίξει τα χαρτιά του εν όψει της αναμέτρησης με την Μπέσα για το δεύτερο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ.

Ο Γερμανός θα δει για πρώτη φορά τον Φρανσουά Μοντεστό σε συνθήκες αγώνα και παράλληλα θα έχει μία πιο ορθολογική σύνθεση στην άμυνα με τον Γκαλίτσιο να πηγαίνει στο δεξί άκρο, όπου είναι και η θέση του, ενώ στο κέντρο θα είναι ο Γάλλος μαζί με τον Ραούλ Μπράβο. Οι "ερυθρόλευκοι" σε λιγότερο από μία βδομάδα θα αντιμετωπίσουν την αλβανική ομάδα στο πρώτο τους φετινό ευρωπαϊκό παιχνίδι και ο Λίνεν συνεχίζει να δουλεύει με ένα ελλιπέστατο ρόστερ. Οι μεταγραφές που θα επιθυμούσε ο Γερμανός δεν έχουν ολοκληρωθεί, ωστόσο ευελπιστεί πριν τον επαναληπτικό να έχει στη διάθεση του και άλλους ποδοσφαιριστές, έτσι ώστε να δουλέψει μαζί τους.

Πιάνει λιμάνι ο Καμορανέζι...


Ο Καμορανέζι πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε εις βάρος της Ίντερ Ο Μάουρο Καμορανέζι πλησιάζει ολοένα και πιο πολύ στο λιμάνι. Όπως αναφέρει ο ιταλικός Τύπος οι ερυθρόλευκοι τα έχουν βρει σε όλα τόσο με τη Γιουβέντους, όσο και με τον 32χρονο μέσο, ο οποίος αναμένεται να έχει περάσει από ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Για τον διεθνή άσο ενδιαφέρθηκε και η Μίλαν, αλλά δεν μπόρεσε να συμφωνήσει με τη "γηραιά κυρία" στο ποσό της μεταγραφής, ενώ και οι απαιτήσεις του Καμορανέζι ήταν μεγαλύτερες από αυτές που υπολόγιζαν οι "ροσονέρι".

Ετσι ο 32χρονος μετά από οκτώ χρόνια αφήνει το Τορίνο και τη Γιουβέντους για να φορέσει τη φανέλα του Ολυμπιακού. Ο Καμορανέζι προορίζεται για αντικαταστάτης του Λουτσιάνο Γκαλέτι στα δεξιά της μεσαίας γραμμής. Αν τα δημοσιεύματα από τη γειτονική μας χώρα αποδειχθούν αληθινά, τότε οι "ερυθρόλευκοι" θα έχουν ενισχυθεί σε σημαντικό βαθμό.
(9/7 06:18)