Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Προφορικό «ναι» στον Άρη!!

Δεκτό έκανε το αίτημα των ανθρώπων της ΠΑΕ Άρης για έκδοση φορολογικής ενημερότητας, ο Γ.Γ. Δημοσίων Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης, ανοίγοντας το δρόμο για την έκδοση δελτίων των νέων αποκτημάτων της ομάδας.

Προφορικό «ναι» στον Άρη!
Θετική εξέλιξη για την ΠΑΕ Άρης είχε η συνάντηση του επικεφαλής της Λάμπρου Σκόρδα με τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Χάρη Θεοχάρη, ο οποίος έδωσε το πράσινο φως ώστε να εκδοθεί φορολογική ενημερότητα της εταιρείας.

Αυτή η απόφαση ανοίγει το δρόμο στους «κίτρινους» της Θεσσαλονίκης, ώστε να εκδώσουν τα δελτία των νέων αποκτημάτων τους, τα οποία θα ενδυναμώσουν σε μεγάλο βαθμό το ρόστερ της ομάδας του Σούλη Παπαδόπουλου, η οποία βρίσκεται στον «πάτο» της βαθμολογίας.

Προσπάθεια όλων στον Άρη είναι να προλάβουν, ώστε να τα δελτία να έχουν εκδοθεί εγκαίρως για το ματς με τον Λεβαδειακό.Πηγή: sport-fm.gr

Μια πόλη, μια ομάδα… πέντε γκολ!!

Το ευφυές πανό των οπαδών του Ηρακλή είχε κλέψει την παράσταση στο α' ματς. Απ’ τον σημερινό ΠΑΟΚ όμως κανένας δεν μπορούσε να κλέψει την παράσταση. Γιατί προκρίθηκε στο Κύπελλο με το ισοπεδωτικό 5-1!

Μια πόλη, μια ομάδα… πέντε γκολ!
Είχε ακούσει πολλά τις τελευταίες μέρες. Για την κακή εμφάνιση στο πρώτο ματς Κυπέλλου. Για την ήττα στο πρωτάθλημα απ’ τον Πανιώνιο.

Κι όταν ο ΠΑΟΚ έμεινε και πίσω στο σκορ απ’ τον Ηρακλή… θύμωσε. Τόσο πολύ, ώστε να ισοπεδώσει τον «γηραιό» με 5-1 και να προκριθεί πανηγυρικά στους «8» της διοργάνωσης.

Πρωταγωνιστής για τον «δικέφαλο του Βορρά» ο Στοχ, που σκόραρε δυο φορές και μαζί με τον Μάρτενς (που συνδύασε το ντεμπούτο του με γκολ) ξεσήκωσαν την Τούμπα.

Το ματς

Ο Έργκους Κάτσε γύρισε στην ενδεκάδα από τη στιγμή που δημιουργήθηκε το θέμα με τη μπλούζα του UCK, ο Μίροσλαβ Στοχ σκόραρε για πρώτη φορά από τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό στο πρωτάθλημα στις 6 Οκτωβρίου και ο Μάρτιν Μάρτενς στην πρώτη του συμμετοχή στη βασική ενδεκάδα, σκόραρε. Έτσι ένα ματς που άρχισε με πολύ άγχος για τον «Δικέφαλο» του Βορρά, τελείωσε με μια εμφατική νίκη-πρόκριση στα προημιτελικά, όπου ο ΠΑΟΚ θα συναντήσει τον Απόλλωνα.

Ο Ηρακλής «πάγωσε» προσωρινά την Τούμπα με το γκολ του Πορτουλίδη στο 4ο λεπτό (από αντικανονική θέση) αλλά ο ΠΑΟΚ δεν είχε όρεξη για περιπέτειες και σχετικά γρήγορα αποκατέστησε την τάξη. Στο 20ο λεπτό, ο Κάτσε έκανε του σουτ, ο Κηπουρός απομάκρυνε ασθενώς και ο Αθανασιάδης βρέθηκε στο σωστό σημείο για να φέρει το ματς στα ίσια. Στο 22’ ένα λάθος του Μπαμπά, έδωσε έτοιμο γκολ στον Στοχ, που απέφυγε τον Λίμα και με πλασέ έγραψε το 2-1. Κάπου εκεί, η υπόθεση πρόκριση είχε κριθεί οριστικά.

Ο Στοχ σκόραρε για δεύτερη φορά, αφού είχε σπάσει την γκίνια 3,5 μηνών, όταν μετά από πάσα του Κλάους, πήρε την μπάλα και με πλασέ κάτω από τα πόδια του Κηπουρού, έκανε το 3-1. Ο Γλύκος χρειάστηκε να επέμβει και να πιστοποιήσει την φόρμα του σε δύο περιπτώσεις, μία στο 64’ όταν σταμάτησε τον Σιατραβάνη μετά από λάθος του Τζαβέλλα και μία όταν ο Ματσούκας μετά από λάθος του Κατσουράνη, ο Ματσούκας έκανε πάσα στον Ζαχόρα, αλλά ο Βολιώτης πορτιέρο, τον νίκησε στο τετ-α-τετ.

Στο 82ο λεπτό ήταν η σειρά του Στοχ να σερβίρει γκολ και ο Ολίσε να κάνει το 4-1. Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Ολίσε σέρβιρε γκολ στον Μάρτενς που κοντρόλαρε πάνω στην κίνηση και με δυνατό σουτ έγραψε το τελικό 5-1. Στο 86ο αποβλήθηκε ο Τζαβέλλας με δεύτερη κίτρινη.

Στα αξιοσημείωτα του παιχνιδιού, η παρουσία φίλων του Ηρακλή στις εξέδρες, με την ένταση ν’ ανεβαίνει στο τέταρτο του πρώτου μέρους, αλλά χωρίς να ξεφύγει η κατάσταση περαιτέρω. Παρά το γεγονός πως υπήρχαν φόβοι για αποδοκιμασίες στον Κάτσε, η παρουσία του, πέρασε στα…ψιλά, σαν να μην είχε συμβεί τίποτε.

Oι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Χουμπ Στέφενς): Γλύκος, Κίτσιου, Λίνο, Τζαβέλλας, Βίτορ (21' λ.τ. Κατσουράνης), Μαντούρο, Κάτσε, Μάρτενς, Λούκας (78' Νίνης), Στοχ, Αθανασιάδης (68' Ολίσε)

Ηρακλής (Γκιγιέρμο Ογιος): Κηπουρός, Λίμα, Κοντοδήμος, Πουρτουλίδης, Ιντζόγλου, Ζάχορα, Μπαμπά, Παπαστεριανός, Τσιλιανίδης (72' Χιονίδης), Ονουάτσι (46' Ματσούκας), Τάι (46' Σιατραβάνης)





Πηγή: sport-fm.gr

«Μπιλιετάκι» από FIFA προς Άρη για Σιστόν!!

Έγγραφο προς τον Άρη μέσω του οποίου τον καλεί να καταβάλει στον Ντιόγο Σιστόν το ποσό των 78.000 ευρώ απέστειλε η FIFA, αν και η συνεργασία μεταξύ των δύο παικτών λύθηκε κοινή συναινέσει.

«Μπιλιετάκι» από FIFA προς Άρη για Σιστόν
Μια ακόμη περίπτωση ποδοσφαιριστή που έχει φύγει εδώ και καιρό από την ομάδα ταλαιπωρεί τον Άρη. Η FIFA ζητά από τους «κίτρινους» μέσω εγγράφου να δώσουν 78.000 ευρώ τον Ντιόγο Σιστόν, ο οποίος αποχώρησε από την ομάδα πριν τέσσερα χρόνια.

Αρχικά, υπήρξε συμφωνία στα μέσα Αυγούστου του 2009 μεταξύ του παίκτη και της διοίκησης για να λυθεί το συμβόλαιο, διότι δεν ήταν κοινοτικός και ο Άρης έψαχνε να αδειάσει μια θέση ξένου. Τελικά ο Βραζιλιανός εξασφάλισε το διαβατήριο στα τέλη του ίδιου μήνα και παρέμεινε για λίγο καιρό στην ομάδα και στη συνέχεια πήρε μεταγραφή για τον Λεβαδειακό.

Ο πρώην πρόεδρος του συλλόγου, Δημήτρης Ηλιάδης είχε τονίσει σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε τον περασμένο Σεπτέμβριο ότι ένας ποδοσφαιριστής πήγε στη FIFA, παρότι έλυσε το συμβόλαιο του με την ομάδα κοινή συναινέσει, ζητώντας αποζημίωση, διότι είχε υπογράψει ιδιωτικό συμφωνητικό. Πιθανόν να εννoούσε τον 33χρονο πλέον μεσοεπιθετικό που έχει επαναπατριστεί και αγωνίζεται στην Ολάρια.

«Μια περίπτωση που προκαλεί ερωτηματικά αφορά λύση συμβολαίου κοινήσυναινέσει στις 10 Αυγούστου 2009 χωρίς καμία απαίτηση από την πλευρά του. Την λύση υπέγραψε ο κ. Αθανασιάδης και υπάρχει γνήσιο υπογραφής ποδοσφαιριστή. Την ίδια υπεύθυνη δήλωση βρήκαμε με συμπληρωμένο ποσό 12.000 ευρώ!

Υπάρχει και ένα ιδιωτικό συμφωνητικό με την υπογραφή του εκτελεστικού διευθυντή και του ποδοσφαιριστή την ίδια ημερομηνία που υπεγράφη η λύση κοινή συναινέσει. Το συμφωνητικό αναφέρει ότι αποζημιώνεται με 220.000 ευρώ, αν δεν βρει ομάδα, και με αυτό πήγε στη FIFA. Δεν υπαινίσσομαι τίποτα, αλλά υπάρχει μια ανακολουθία
», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Ηλιάδης. Πηγή: sport-fm.gr

Αποχαιρέτησε τους παίκτες ο Τσιώλης!

Τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ Γιάννινα αποχαιρέτησε ο Σάκης Τσιώλης κάνοντάς τους γνωστή την αποχώρησή του από την τεχνική ηγεσία της ομάδας.

Αποχαιρέτησε τους παίκτες ο Τσιώλης
Τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ Γιάννινα αποχαιρέτησε ο Σάκης Τσιώλης κάνοντάς τους γνωστή την αποχώρησή του από την τεχνική ηγεσία της ομάδας.

Ο Έλληνας τεχνικός είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του ΠΑΣ Γιάννινα στην οποία δεν βρέθηκε κάποια λύση στα προβλήματα που υπήρχαν με αποτέλεσμα να μπει ένα τέλος στη συνεργασία τους.

Μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται να υπάρξει η επίσημη ανακοίνωση. Πηγή: sport-fm.gr

«Η τελευταία σταγόνα σε ένα γεμάτο ποτήρι…»

«…Δεν προσπαθούμε να δικαιολογήσουμε τη θέση μας», επεσήμανε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο πρόεδρος της Skoda Ξάνθης, Άρης Πιαλόγλου για την ανακοίνωση της ομάδας.

«Η τελευταία σταγόνα σε ένα γεμάτο ποτήρι…»
Τους λόγους που οδήγησαν την ΠΑΕ Skoda Ξάνθης να εκδώσει την ανακοίνωση για το ζήτημα με τους δύο νεαρούς άσους παρέθεσε στον «αέρα» του NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο Άρης Πιαλόγλου.


Ο πρόεδρος της ακριτικής ΠΑΕ επεσήμανε ότι η ανακοίνωση αυτή δεν αποτελεί μια προσπάθεια για να δικαιολογήσει τη στάση της στο θέμα που έχει προκύψει και επεσήμανε ότι το περιστατικό αυτό αποτελεί την «τελευταία σταγόνα σε ένα υπερπλήρες ποτήρι» όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

«Δεν προσπαθούμε να δικαιολογήσουμε τη θέση μας. Απλώς θέλουμε να γίνει κατανοητό στο φίλαθλο κόσμο και ιδιαίτερα σε αυτό της Ξάνθης ότι ήταν και η τελευταία σταγόνα σε ένα υπερπλήρες ποτήρι», τόνισε ο πρόεδρος της Skoda Ξάνθης στους 94,6 και τους Μιχάλη Τσόχο και Σωτήρη Κωσταβάρα.

«Είναι λογικό οι νεαροί παίκτες να έχουν πρότυπα άλλους ποδοσφαιριστές. Εμείς επιλέγουμε τους ποδοσφαιριστές και αυτοί εμάς, τους δίνουμε της καλύτερες συνθήκες για να επανδρώσουν την ομάδα και να κάνουν μεταγραφή αν μπορέσουν. Το περιστατικό αυτό είναι η τελευταία σταγόνα. Όταν εμφανίζεται ένας ποδοσφαιριστής και γράφει «Παναθηναϊκάρα Ολέ» ή σε άλλον χτυπάει στο τηλέφωνο ο ύμνος του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού, του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ δεν μπορεί να αγωνίζεται ο παίκτης αυτός στην Ξάνθη», ανέφερε ο πρόεδρος της Ξάνθης στους 94.6.

Λάζαρ: «Πρέπει να επανέλθουμε»

Τον λόγο για τον οποίο ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε το περασμένο Σάββατο από τον Πανιώνιο εξήγησε ο Κοστίν Λάζαρ, μιλώντας στο επίσημο κανάλι της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ στο Youtube.

Λάζαρ: «Πρέπει να επανέλθουμε»
Το σύνθημα για τους προσεχείς αγώνες του ΠΑΟΚ, ύστερα από την ήττα από τον Πανιώνιο, έδωσε Κοστίν Λάζαρ, μέσω του επίσημου καναλιού του συλλόγου στο Youtube.

Μάλσιτα, ο Ρουμάνος χαφ τόνισε πως ο «Δικέφαλος του βορρά» δεν έπαιξε το ποδόσφαιρο που μπορεί και για αυτό είναι δικαιολογημένο το αποτέλεσμα της περασμένης Κυριακής.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Κοστίν Λάζαρ

Για την ήττα από τον Πανιώνιο:

«Δεν περιμέναμε να χάσουμε από τον Πανιώνιο, όμως τον τελευταίο μήνα δεν παίζουμε τόσο καλά και βλέπαμε πως θα πλησίαζε μια ήττα αν συνεχίζαμε έτσι. Ελπίζω όλοι οι ποδοσφαιριστές να αλλάξουμε τον τρόπο μας και να προσπαθήσουμε να παίξουμε καλύτερα. Προσπαθούμε να αφήσουμε πίσω ό,τι συνέβη, όχι όμως να το ξεχάσουμε. Πρέπει να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και να παίξουμε το ποδόσφαιρο που παίζαμε προηγουμένως. Διανύουμε μια κακή περίοδο και πρέπει να επανέλθουμε».

Για τον θεσμό του Κυπέλλου:

«Είναι μεγάλος στόχος για εμάς, θέλουμε το Κύπελλο και πρέπει να κερδίσουμε όλα τα ματς ως τον τελικό. Έχουμε το πλεονέκτημα πως κερδίσαμε τον Ηρακλή στην έδρα του και τώρα θα παίξουμε στην Τούμπα με τους φιλάθλους μας. Θα έχουμε υποστήριξη από αυτούς, αν και πιστεύω πως δεν θα είναι απόλυτα ικανοποιημένοι από τις εμφανίσεις στα τελευταία ματς και αυτό είναι φυσιολογικό. Ελπίζω πως από αυτό το ματς θα παίζουμε καλύτερα».

Για το αν φοβάται κάτι από τον Ηρακλή

«Δεν φοβάμαι κάτι από τον Ηρακλή, φοβάμαι μόνο εμάς. Ελπίζω να βρεθούμε σε καλή μέρα και να αφήσουμε πίσω ότι έχει συμβεί».

Δείτε το σχετικό απόσπασμα


Πηγή: sport-fm.gr

Και οι Άγγλοι γράφουν για Ιμπραΐμ!

Παίκτης του Ολυμπιακού είναι ο Αμπντισαλάμ Ιμπραΐμ, σύμφωνα (και) με τον βρετανικό Τύπο που αποκαλύπτει όλες τις λεπτομέρειες της μεταγραφής.

Και οι Άγγλοι γράφουν για Ιμπραΐμ
Μετά τα δημοσιεύματα στη Νορβηγία και στην Αγγλία αναφέρουν ότι ο Αμπντισαλάμ Ιμπραΐμ έχει συμφωνήσει με τον Ολυμπιακό, ο οποίος θα τον παραχωρήσει εκ νέου ως δανεικό σε άλλη ομάδα για να πάρει παιχνίδια στα πόδια του.

Συγκεκριμένα, η ιστοσελίδα της βρετανικής εφημερίδας «Daily Star» γράφει πως ο 22χρονος μέσος, ο οποίος απέτυχε να αποδείξει στη Μάντσεστερ Σίτι πως είναι ο νέος «Βιεϊρά», αναγκάστηκε να μειώσει 75% τις ετήσιες αποδοχές του.

Επίσης, επαναλαμβάνουν πως ο διεθνής άσος υπέγραψε για τα επόμενα 3,5 χρόνια και οι ετήσιες απολαβές του θα φτάσουν περίπου τις 240.000 ευρώ.

Μάλιστα, το συγκεκριμένο σάιτ υπογραμμίσει πως οι Πειραιώτες θα καταβάλουν ένα ποσό της τάξεως 360 χιλιάδων ευρώ ως τροφεία στους «πολίτες», αφού ο Ιμπραΐμ ξεκίνησε από τις ακαδημίες τους. Πηγή: sport-fm.gr

«Η SKODA Ξάνθη δεν είναι ''εκκολαπτήριο'' φίλων άλλων ομάδων»

«Η SKODA Ξάνθη δεν είναι ''εκκολαπτήριο'' φίλων άλλων ομάδων»
Εξηγήσεις έδωσε η ΠΑΕ Skoda Ξάνθη για την απόφασή της διοίκησης να προχωρήσει στην αποχώρηση των δύο νεαρών που φωτογραφήθηκαν με τον Πράνιτς!

Ωστόσο, αναφέρει ότι οι δύο νεαροί ποδοσφαιριστές μπορούν να επιστρέψουν και πάλι στις ακαδημίες της ομάδας αρκεί… η Skoda Ξάνθη να είναι η ομάδα της καρδιά τους!

Αναλυτικά αναφέρει η ανακοίνωση της SKODA Ξάνθης:

Πριν ένα χρόνο ο Τεχνικός Διευθυντής της ομάδας Γιάννης Παπαδημητρίου, συγκέντρωσε τις ομάδες και τους υπευθύνους των Κ-20 και Κ-17 και τους «γνωστοποίησε» γι’ άλλη μία φορά ότι όλοι αυτοί αγωνίζονται για την Ξάνθη, για την φανέλα της Ξάνθης, με την όποια μικρή ή μεγάλη βαρύτητα έχει αυτή. Τους «είπε» ότι θα πρέπει να σταματήσουν, όχι να υποστηρίζει ο καθένας την όποια ομάδα θέλει, γιατί τελικά ο κάθε άνθρωπος είναι ελεύθερος για την επιλογή του και εναπόκειται στην ψυχοσύνθεση του κάθε συμμετέχοντος αν θα είναι ψυχή και καρδιά Ξάνθη ή οποιαδήποτε άλλη ομάδα αλλά τουλάχιστον να μην συμμετέχουν σε ένα «πάρτι» μέσω του ίντερνετ, facebook, twitter, skype, instagram κτλ. και να διαδίδουν αγωνιζόμενοι στην Ξάνθη, τα φίλαθλα αισθήματά τους κατά βάση προς τις ομάδες Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Άρη.

Στην διάρκεια των επόμενων μηνών και από τους προπονητές και από τον Υπεύθυνο των Ακαδημιών, οι συστάσεις ήταν πολλές και επαναλαμβανόμενες. Η SKODA ΞΑΝΘΗ θα προσπαθήσει να μην είναι το «εκκολαπτήριο» νέων φίλων των προαναφερόμενων ομάδων.

Προκειμένου να προστατεύσει το ανωτέρο οι άμυνες που έχει είναι μηδαμινές. Το ελάχιστο που θα μπορούσε να κάνει αποδίδοντας σεβασμό στην ιστορία της ομάδας και σε όσους έχουν τιμήσει τη φανέλα αυτή κι έχουν μείνει Ξάνθη, είναι μέσα στο ίδιο της το «σώμα» που είναι οι ίδιες της οι Ακαδημίες, να προσπαθήσει να έχει παιδιά, ποδοσφαιριστές που θα παίζουν για τη φανέλα της Ξάνθης, θα αγαπάνε την Ξάνθη, θα είναι φίλαθλοι της Ξάνθης και η Ξάνθη θα είναι η ομάδα της καρδιάς τους.

Και βεβαίως το κάθε νέο παιδί της Ακαδημίας μας μπορεί να έχει πρότυπο τον οποιοδήποτε ποδοσφαιριστή που αγωνίζεται σε οποιαδήποτε ομάδα της Ελλάδος μικρή ή μεγάλη και να φωτογραφηθεί, και να φάει μαζί του, κι οτιδήποτε άλλο θέλει, σεβόμενος παράλληλα την ομάδα και την ιστορία της ομάδας στην οποία αγωνίζεται, μη χρησιμοποιώντας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να προβάλλει τα φίλαθλα αισθήματα του προς την οποιαδήποτε άλλη ομάδα. Διαφορετικά το οτιδήποτε άλλο είναι το λιγότερο μία άκομψη πρόκληση.

Έχουμε «καταντήσει» τα τελευταία χρόνια η πλειονότητα των φίλων μας να είναι πρώτα Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, Άρης, ΑΕΚ και μετά Ξάνθη κι όλοι να λένε «Εντάξει, ας χάσει η Ξάνθη από τον Ολυμπιακό κι ας κερδίσει όλους τους άλλους». «Ας χάσει από τον Παναθηναϊκό κι ας κερδίσει όλους τους άλλους». «Ας χάσει από τον ΠΑΟΚ κι ας κερδίσει όλους τους άλλους» κ.ο.κ.

Ο νοών νοείτο.

Επειδή στη ζωή πάντα θα πρέπει να υπάρχει και δεύτερη και τρίτη ευκαιρία, ειδικά σε νέους ανθρώπους, ο 20χρονος ποδοσφαιριστής και ο 19χρονος ποδοσφαιριστής της Κ-20 αν και εφόσον αισθάνονται Ξάνθη και θέλουν να επανέλθουν στην αγαπημένη τους ομάδα, την Ξάνθη, μπορούν τις επόμενες 2 μέρες να ενσωματωθούν στην ομάδα της καρδιάς τους.

Με την ευκαιρία αυτή, θα θέλαμε να διευκρινίσουμε προς όλους τους άμεσα και έμμεσα ενδιαφερομένους, ότι στις Ακαδημίες της SKODA ΞΑΝΘΗ τα παιδιά που θα συμμετέχουν θα πρέπει να έχουν την Ξάνθη ομάδα της καρδιάς τους και οι όποιες κινήσεις και ενέργειές τους να δείχνουν σεβασμό στην ιστορία της. Σε όποια κατηγορία αυτή κι αν αγωνίζεται.

Επίσης, ενημερώνουμε τους γονείς και τα παιδιά των Ακαδημιών μας, ότι όποια από αυτά δεν έχουν ομάδα της καρδιάς τους την Ξάνθη μας, μπορούν να πάρουν ελεύθερα το δελτίο τους και να πάνε να προπονηθούν και να αγωνιστούν για την πραγματική ομάδα της καρδιάς τους. Ακαδημίες του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού, του ΠΑΟΚ, του Άρη και της ΑΕΚ ή συνεργαζόμενες μ’ αυτές τις ομάδες Ακαδημίες, δόξα τον Θεό, υπάρχουν.

Τέλος, μεταξύ των άλλων, σαν πρότυπο ποδοσφαιριστή θα μπορούσαμε να έχουμε όλοι εμείς εδώ στην πόλη της Ξάνθης, τον Βασίλη Τοροσίδη που είμαστε η ομάδα της καρδιάς του.

Ποιες ήττες; Να γιατί έφυγε ο Τσιώλης!! (αποκλειστικό)

Όποιος νομίζει ότι ο Τσιώλης παραιτήθηκε από τον ΠΑΣ μόνο για τις ήττες του συλλόγου, είναι νυχτωμένος. Ποιοι είναι οι πραγματικοί λόγοι του διαζυγίου; Ο σκύλος αποκαλύπτει! Πανηγυρική επιβεβαίωση του sportdog για την αποχώρηση-έκπληξη προπονητή ομάδας της Σούπερ Λίγκας. Ο σκύλος το έγραψε σήμερα το πρωί σε αποκαλυπτικό ρεπορτάζ που έπαιξε και στο gazzetta.gr και λίγες ώρες αργότερα δικαιώθηκε μέχρι κεραίας με την παραίτηση του Σάκη Τσιώλη. Γιατί όσοι διαβάζουν σκύλο μαθαίνουν πρώτοι απ΄ όλους τις εξελίξεις.
Πάμε τώρα και στα φρέσκια κουλούρια. Ο Τσιώλης τελείωσε στο άψε - σβήσε από τον ΠΑΣ. Εντάξει, έπαιξαν ρόλο οι ήττες της ομάδας και οι κακές εμφανίσεις, αλλά δεν ήταν μόνο αυτοί οι λόγοι που "ανάγκασαν" τον Έλληνα τεχνικό να αποχωρήσει από τα Γιάννενα.
Ο Τσιώλης είχε ζητήσει από τη διοίκηση μια γερή μεταγραφή. Έναν αντι-Ντε Βινσέντι. Αυτός, όμως, δεν αποκτήθηκε ποτέ. Τα λεφτά ήταν πολλά και ο Χριστοβασίλης δεν έκανε το χατίρι στον Τσιώλη. Αυτό πείραξε τον Έλληνα τεχνικό που είδε την ομάδα του να αποδυναμώνεται σημαντικά μετά τη φυγή του Αργεντινού άσου και να μην έρχεται αντικαταστάτης ανάλογης αξίας.
Αυτός ήταν ο πρώτος σημαντικός λόγος που οδήγησε τον Τσιώλη να παραιτηθεί. Ο δεύτερος έχει να κάνει με τα αποδυτήρια. Ο άνθρωπος της διοίκησης, που έκανε κουμάντο στο εσωτερικό της ομάδας, είχε μεγάλη κόντρα με τον γιο του Τσιώλη, Βαγγέλη, πρώην ποδοσφαιριστή και νυν σκάουτερ της ομάδας.
Ο μπαμπάς Τσιώλης θεωρούσε ότι υπήρχαν κλίκες στα αποδυτήρια και ένα γκρουπ 5-6 ποδοσφαιριστών που δεν τον ήθελαν στην ομάδα και ήθελαν να τον "φάνε". Δεν είναι τυχαίο πως μετά την εντός έδρας ήττα από την Καλλονή, συνεργάτης του Τσιώλη για να εξηγήσει το νέο αρνητικό αποτέλεσμα, έγραψε στο Facebook ότι ..."τα κάστρα πέφτουν εκ των έσω"!
Τώρα τι γίνεται από εδώ και πέρα στην ομάδα της Ηπείρου; Ήδη η ονοματολογία έχει πάρει φωτιά. Ο Πετράκης (πρώην του Εργοτέλη) δήλωσε ότι θα ήθελε να δουλέψει στον ΠΑΣ, αλλά δεν παίζει μόνος του στη λίστα του Χριστοβασίλη. Η επιστροφή Χριστόπουλου δεν μπορεί να αποκλειστεί, ενώ ακούστηκαν και τα ονόματα των Καλαϊτζίδη, Ελευθερόπουλου και Αναστασιάδη.
Πηγή: sportdog.gr

Φορ και Γκουέλα!

Για την απόκτηση ενός επιθετικού… «φορτσάρει» η Βέροια και αναμένονται εξελίξεις άμεσα με Μπανγκουρά. Ο Γκουέλα πιθανόν να αποτελέσει τη λύση για τα χαφ.

Φορ και Γκουέλα
Κινητικότητα για τα μεταγραφικά υπάρχει στη Βέροια. Προτεραιότητα αποτελεί ο σέντερ φορ και πρώτος στόχος είναι ο πρώην παίκτης του Πανσερραϊκού, Σαμπέγκου Μπανγκουρά, με τον οποίο βρίσκεται σε συζητήσεις και αυτές τις μέρες θα μάθουμε αν θα κλείσει θετικά ή αρνητικά το θέμα.

Από εκεί και πέρα γίνεται αναζήτηση για ένα αριστερό μπακ και ένα αμυντικό χαφ. Για να καλυφθεί το κενό στο κέντρο ίσως αποκτηθεί ο Φρανκ Γκουέλα, που αναμένεται να αποχωρήσει από τον Απόλλωνα Σμύρνης. Μάλιστα, τη σεζόν 2005-06 είχε αγωνιστεί στους «κυανέρυθρους» και σε 25 συμμετοχές πέτυχε 5 γκολ. Πηγή: sport-fm.gr

Ένα μόνο το «εμπόδιο»

Λύση στο οικονομικό αναζητούν Απόλλων Αθηνών και Τομ Σόντερμπεργκ για να προχωρήσουν στην ανακοίνωση της συνεργασίας τους.

Ένα μόνο το «εμπόδιο»
Εντός της ημέρας είναι πιθανό να ανακοινωθεί η μεταγραφή του Τομ Σόντερμπεργκ στον Απόλλων Σμύρνης.

Ο Σουηδός στόπερ πέρασε με επιτυχία τις ιατρικές εξετάσεις, ενώ την ίδια ώρα η «Ελαφρά Ταξιαρχία» έχει έρθει σε συμφωνία εδώ και μέρερς με την Ελφσμποργκ.

Αν και θα μπορούσε να είχε ανακοινωθεί ήδη η απόκτηση του 27χρονου παίκτη, ο Απόλλων και ο παίκτης δεν τα έχουν βρει ακόμα στο οικονομικό.

Πάντως, θεωρείται θέμα χρόνου να υπάρξει αίσιο τέλος στη συγκεκριμένη υπόθεση.Πηγή: sport-fm.gr

Σκέψεις επέκτασης για Ρισβάνη!

Αποφασισμένοι παρουσιάζονται στον Παναθηναϊκό να προχωρήσουν στην επέκταση του συμβολαίου του Σπύρου Ρισβάνη, επιβραβεύοντας έτσι τον νεαρό αμυντικό για τις εμφανίσεις του.

Σκέψεις επέκτασης για Ρισβάνη
Δύο ήταν τα θέματα που απασχόλησαν τις τελευταίες μέρες τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού.

Το ένα αφορά την ανανέωση του συμβολαίου του Τάσου Λαγού, όμως το γεγονός ότι ο νεαρός χαφ δίστασε να απαντήσει θετικά στην πρόταση που του έγινε ανάγκασε τους «πράσινους» να… παγώσουν τις διαπραγματεύσεις.

Έτσι, το «τριφύλλι» κινείται για την απόκτηση με τη μορφή δανεισμού του Δανού Πάτρικ Όλσεν από την Ίντερ.

Από εκεί και πέρα, οι ιθύνοντες του συλλόγου εκτιμούν την καλή πορεία που έχει φέτος ο Σπύρος Ρισβάνης. Το συμβόλαιο του 20χρονου στόπερ λήγει το 2016.

Σύμφωνα με τη SportDay, σε αυτό δεν υπάρχει κανένας όρος, που να λέει ότι τη νέα περίοδο αν παίξει σε 15 ματς μπορεί να φέρει 20.000 ευρώ και να αποχωρήσει.

Αντίθετα, υπάρχει όρος – σύμφωνα με τον οποίο αν δεν παίξει ούτε ένα παιχνίδι μπορεί να φέρει 20.000 ευρώ και να φύγει.

Από εκεί και πέρα, στις προθέσεις της διοίκησης του «τριφυλλιού» είναι να κληθεί ο Ρισβάνης στο τέλος της σεζόν για να συζητήσουν την επέκταση του συμβολαίου του με ταυτόχρονη αύξηση των αποδοχών του νεαρού ποδοσφαιριστή. Πηγή: sport-fm.gr

Όλα ανοιχτά για στόπερ!

Υπό άκρα μυστικότητα κινούνται στον Ολυμπιακό για το θέμα του κεντρικού αμυντικού, με τις όποιες πληροφορίες να προέρχονται μόνο από το εξωτερικό.

Όλα ανοιχτά για στόπερ
Σιγή ιχθύος τηρούν στον Ολυμπιακό για τη μεταγραφή του στόπερ.

Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά στη συγκεκριμένη υπόθεση, αφού μπορεί οι Πειραιώτες να πάρουν έναν παίκτη για να καλύψουν το κενό που έχει αφήσει με τον τραυματισμό του ο Δημήτρης Σιόβας ή να παραμείνει το ρόστερ ως έχει.

Άλλωστε, οι νταμπλούχοι Ελλάδας δεν θέλουν να προχωρήσουν στην απόκτηση κάποιου παίκτη, απλά για να το κάνουν.

Η πιο προσιτή λύση είναι εκείνη του Ζουλιέν Εσκουντέ της Μπεσίκτας και, σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από την Τουρκία, ο Γάλλος φέρεται έχει απαντήσει θετικά στην προοπτική να αγωνιστεί στο ελληνικό πρωτάθλημα για λογαριασμό των «ερυθρόλευκων».

Οι συζητήσεις που υπάρχουν με την πλευρά του 35χρονου στόπερ δεν δημοσιοποιούνται πιθανότατα επειδή βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για τη λύση του συμβολαίου του με την Μπεσίκτας.

Από την πλευρά τους, οι Τούρκοι δεν λύνουν ακόμα το συμβόλαιο του Γάλλου, αφού περιμένουν να πάρουν άλλον παίκτη και του τραυματισμού του Τσέχου Σίβοκ.

Την ίδια ώρα, στην Ισπανία επιμένουν πως ο Μίτσελ περιμένει κάτι από την πατρίδα του, με παίκτη που γνωρίζει καλά και εκτιμά πως είναι πολύ καλή λύση για να παίξει αντί του Σιόβα.

Αναφορές υπάρχουν και στη Γαλλία, με τον Πεϊτσίνοβιτς, που μένει ελεύθερος το καλοκαίρι από τη Νις, να παραμένει ψηλά στη σχετική λίστα. Επίσης, έχουν ακουστεί οι περιπτώσεις του Μενσά της Εβιάν, αλλά και του Ανγκουά της Βαλανσιέν.

Από την πλευρά τους, στον Ολυμπιακό δεν επιβεβαιώνουν κανέναν όνομα, χωρίς όμως να έχουν διαψεύσει ό,τι έχει ακουστεί όλες αυτές τις μέρες. Πηγή: sport-fm.gr

Κάμπελ: «Να ζητήσουν τη φανέλα μου»

Με υψηλή αυτοπεποίθηση φαίνεται πως προετοιμάζεται για το Μουντιάλ της Βραζιλίας ο Κάμπελ.

Κάμπελ: «Να ζητήσουν τη φανέλα μου»
Ο Κοσταρικανός άσος του Ολυμπιακού, μιλώντας σε Μέσο της πατρίδας του για το Παγκόσμιο Κύπελλο, το ερχόμενο καλοκαίρι, τόνισε πως δεν φοβάται την πρόκληση. Όταν, μάλιστα, ο δημοσιογράφος τον ρώτησε αν θα ζητήσει τη φανέλα κάποιου εκ των Ρούνει, Σουάρες η Μπαλοτέλι, ο Κάμπελ απάντησε το εξής εκπληκτικό:

«Παρ' ότι έχω μεγάλο σεβασμό και ξέρω ότι θα είναι δύσκολα παιχνίδια, ξέρω ότι στο ποδόσφαιρο όλα γίνονται και παίζουν 11 εναντίον 11. Δε θα ζητήσω τη φανέλα κανενός, προτιμώ να ζητήσουν οι άλλοι τη δική μου μετά τα ματς».
Πηγή: sport-fm.gr

Μας πήραν χαμπάρι…!!

Η απόφαση της Σκόντα Ξάνθης να διώξει τους δυο νεαρούς παίκτες της ακαδημίας επειδή φωτογραφήθηκαν με τον Ντάνιελ Πράνιτς, μας κάνει ρεζίλι σε διεθνές επίπεδο.

Μας πήραν χαμπάρι…
Συγκεκριμένα η σουηδική ιστοσελίδα «svenskafans.com» ασχολείται με το θέμα και χαρακτηρίζει το περιστατικό με τους νεαρούς, Στέλιο Λάσπατζη και Γιάννη Παρασκευά, «ντροπή του ποδοσφαίρου».

«Το ελληνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου πεθαίνει κάθε μέρα, κάθε ώρα και το τελευταίο περιστατικό κάνει και τον πλέον αισιόδοξο Έλληνα φίλαθλο να χάσει κάθε ελπίδα για καλύτερες ημέρες στο δημοφιλέστερο σπορ του πλανήτη στη χώρα μας», προσθέτει το site για να συνεχίσει: «Η αιτία ήταν μια φωτογραφία με έναν παίκτη που έχει παίξει για τη Μπάγερν Μονάχου, που αυτό το καλοκαίρι θα παίζει στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Δυο νέοι παίκτες τον συνάντησαν σε ένα αεροδρόμιο, φωτογραφήθηκαν μαζί του και ανάρτησαν την εικόνα με τον ποδοσφαιριστή που έχει πετύχει στην καριέρα του όσα αυτοί ονειρεύονται. Το πρόβλημά τους, όμως, ήταν ότι πρόκειται για παίκτη του Παναθηναϊκού».

Η ιστοσελίδα συνεχίζει με απαξιωτικά σχόλια για το ελληνικό ποδόσφαιρο, γράφοντας πως: «από καιρό έχει χάσει κάθε αίσθηση δεοντολογίας και ηθικής αξίας»! Παράλληλα, γίνεται λόγος για το ματς της Ξάνθης με τον Ολυμπιακό, τη σεζόν 2002-03, όταν η Σκόντα δεν είχε κατεβάσει τους αναπληρωματικούς της, με αποτέλεσμα να ηττηθεί με σκορ 5-1. Ηταν το παιχνίδι, μετά από εκείνο της Ριζούπολης…

Τέλος στο κείμενο, οι Σουηδοί γράφουν ότι ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να πάρει τους δυο παίκτες στη δική του ακαδημία και αναρωτιούνται αν θα συνέβαινε το ίδιο, αν οι ποδοσφαιριστές έβγαζαν φωτογραφία με τον Χαβιέ Σαβιόλα… Πηγή: sport-fm.gr

«Χρόνια πολλά Στέλιο»

Τα 18 του χρόνια κλείνει την Τετάρτη (22/01) ο νεαρός μέσος του ΠΑΟΚ Στέλιος Πόζογλου, και η ΠΑΕ του Δικεφάλου, όπως το συνηθίζει, του ευχήθηκε με ένα ξεχωριστό αφιέρωμα μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της.

Αναλυτικά:

«Η σημερινή μέρα είναι η μέρα της ενηλικίωσης του Στέλιου Πόζογλου, καθώς ο νεαρός μέσος κλείνει τα 18 του χρόνια! Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ του εύχεται ολόθερμα χρόνια πολλά με υγεία και τύχη και ένα λαμπρό επαγγελματικό μέλλον!

O ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου μένει ως τα 12 του, πριν μετακομίσει οικογενειακώς στην Επανομή. Ο “ντόπιος” Σταύρος Σαράφης είναι αυτός που ψήνει τον μικρό να κάνει μεγάλη καριέρα, να κρατήσει τα πόδια του στη γη και τα όνειρά του στο…διάστημα!

Ποδόσφαιρο ξεκινά να παίζει 5-6 χρονών και μετά τον Ποσειδώνα Καλαμαριάς και το Φάληρο, στα 9 του (το 2005) καταλήγει στις Ακαδημίες του ΠΑΟΚ. Ήδη ο "φόλα" ΠΑΟΚτσής μπαμπάς του έχει αρχίσει να τον παίρνει στο γήπεδο. Για 6-7 χρόνια παίζει σέντερ φορ και τη δεύτερη του χρονιά στις Ακαδημίες τελειώνει με τον αστρονομικό -έστω και για την τρυφερή ηλικία των 10- αριθμό των 97 γκολ!

Αγαπημένος του παίκτης είναι ο Ροναλντίνιο που έχει «εκπληκτική τεχνική» και ο Βιεϊρίνια από τον ΠΑΟΚ. Με τον τελευταίο, άλλωστε, πανηγύριζε παρέα. Ως ball boy. Ο Πόζογλου, πριν από το ντεμπούτο του με τον ΠΑΟΚ, γίνεται γνωστός σε όλη την Ελλάδα για μια ανθρώπινη στιγμή του ποδοσφαίρου. Για την ενέργειά του να αφιερώσει ένα από τα γκολ του ως παίκτης του ΠΑΟΚ στον αδικοχαμένο Άγγελο Τσιπούρα, αντίπαλο με τη φανέλα του Άρη, αλλά φίλο και συμπαίκτη στις μεικτές της ΕΠΣΜ.

Τώρα που ο Πόζογλου ενηλικιώθηκε μπορεί να κάνει πραγματικότητα και τον άμεσο στόχο του, να βγάλει δίπλωμα για να μπορεί να πηγαίνει μόνος του στις προπονήσεις γιατί "οι γονείς μου έχουν… πεθάνει να με πηγαινοφέρνουν"».

Θέλει δουλειά το 99!

Δεν είναι μικρή η επιτυχία της ΚΑΕ Άρης και των δικηγόρων της Οικονόμου, Χριστοφορίδη, Γρόλλιου η υπαγωγή στο άρθρο 99. Είναι μεγάλη, είναι η μοναδική λύση που θα μπορούσε να υπάρξει για το μέλλον, πέραν του οράματος για επενδυτή. Γράφει ο Κώστας Κούσης.
Τώρα το ένα μπορεί να φέρει το άλλο. Ο Άρης ανοίγει μια νέα σελίδα, όπως γράφουμε βαρύγδουπα για κάθε ψύλλου πήδημα. Τώρα όμως αληθινά την ανοίγει και είναι στο χέρι του να την εκμεταλλευθεί και να την κρατήσει ανοικτή.

Είναι δεδομένο πως τώρα αρχίζει η δουλειά για τη διοίκηση του Αρβανίτη που θα πρέπει να βρίσκει το μήνα 40-50 χιλιάρικα μόνο για το 99. Τώρα θα πρέπει να πείσει έμπρακτα τους πιστωτές της και παράλληλα να δημιουργήσει και ένα βολικό πεδίο για να βρεθεί επενδυτής. Η ΚΑΕ πήρε πίστωση χρόνου τουλάχιστον για μια 3ετία-4ετία και αυτό θα πρέπει να το εκμεταλλευθεί.

Είναι μια δεδομένη επιτυχία όλων όσων ενεπλάκησαν αλλά και του κόσμου που δεν άφησε την ομάδα μόνη της και φέτος πήρε έναν ικανοποιητικό αριθμό διαρκείας και έχει και μια σχετικά καλή εικόνα πληρότητας στα εντός έδρας παιχνίδια, και στα εκτός. Το κέρδος θα φανεί από του χρόνου για τον Άρη, ας μη βιάζονται οι φίλαθλοι του. Αυτοί θα πρέπει να συνεχίσουν να στηρίζουν την ομάδα και να ξεχάσουν την προπονητολογία και την προπονητοφαγία. Υπάρχουν άλλοι, πιο… αρμόδιοι γι? αυτό!

* Αλήθεια, τώρα που μπήκε ο Άρης στο άρθρο 99, θα κλείσει οριστικά η υπόθεση Σχορτσανίτη; Γιατί μάθαμε ότι ήταν ένας απ? τους όρους για να ενεργοποιηθεί η συμφωνία. Και αν ισχύει αυτό, ποιος θα πάρει από πλευράς Ηρακλή τα λεφτά; Τα πήρε ήδη μήπως; Δεν είναι και λίγα 220 χιλιάρικα τη σήμερον ημέρα, έτσι δεν είναι; Μπάτζετ ανόδου στην Α1 είναι…

* ΠΑΟΚ-Άρης παίζουν το Σάββατο. Εντάξει, άγχος μηδέν. Έτσι κι αλλιώς το γήπεδο γεμάτο θα είναι. Κάτσε να πάρουμε σέντερ φορ όμως πρώτα…
Πηγή: metrosport.gr

Σαλτσίδης στο Metropolis: «Την βλακεία δεν μπορείς να την κερδίσεις»

Ο Ολυμπιονίκης της άρσης βαρών και εκπρόσωπος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ Παύλος Σαλτσίδης φιλοξενήθηκε στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Στην Σέντρα», μιλώντας για τα μέτρα τάξης του αγώνα μεταξύ του «Δικέφαλου» και του Άρη στο PAOK Sports Arena.

Αναλυτικά:

Αρχικά είπε: «Στην σύσκεψη που έγινε είπαμε τα γνωστά, απλά πρέπει να ξέρουν όλοι οι φίλαθλοι που θα έρθουν και ελπίζω να είναι αρκετοί, ότι σε περίπτωση δεύτερης διακοπής το γήπεδο εκκενώνεται, ενώ για οτιδήποτε πέσει στο παρκέ υπάρχει πρόστιμο».

Για τον Κοντομηνά και τον Σαββίδη: «Δεν γνωρίζω την υπόθεση με τον Κοντομηνά και την περιπέτεια που πέρασε ο άνθρωπος, εγώ προσωπικά θα προτιμούσα να είναι ο Σαββίδης και στο μπάσκετ και να τα έχει όλα».

Για το ντέρμπι μεταξύ των δύο ομάδων και την παρουσία του κόσμου: «Πιστεύω θα έχουμε κόσμο και η ατμόσφαιρα θα είναι καλή, το θέμα είναι θα κυλήσουν όλα ομαλά. Κάναμε μια συνάντηση με τους οργανωμένους, είπαμε λίγο πολύ τα γνωστά, να μην υπάρξουν εντάσεις και άλλα παραλειπόμενα, αλλά δυστυχώς την βλακεία δεν μπορείς να την κερδίσεις. Ένας ηλίθιος να βρεθεί να πετάξει κάτι στον διαιτητή, τινάχτηκε το ματς στον αέρα. Ο καθένας έχει την τρέλα του. Είναι μάζα μεγάλη. Προσωπικά δεν πιστεύω πως δεν θα γίνει τίποτα, όλα θα είναι καλά».Πηγή: metrosport.gr

Top5 NBA! (vid)

010614+michael+beasley
Δείτε τις 5 καλύτερες φάσεις της χθεσινής (21/01) βραδιάς στο ΝΒΑ, όπου στο νούμερο 1 βρίσκεται ένα buzzer beater τρίποντο του Μάικλ Μπίσλι από το κέντρο του γηπέδου.










Πηγή: arenafm.gr

«Δάσκαλος ο Αναστασιάδης»

hagan_0901
Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο πρώην ποδοσφαιριστής του Ηρακλή αλλά και του ΠΑΟΚ, Έμπενίζερ Χάγκαν. Μίλησε για αγώνα του κυπέλλου μεταξύ των δύο πρώην ομάδων του και τόνισε πως ο ΠΑΟΚ θα δυσκολευτεί πολύ για να προκριθεί και πως ο Ηρακλής έχει την ικανότητα να ανατρέψει το σκορ του πρώτου αγώνα.
Αναλυτικά τα όσα είπε ο Έμπενίζελ Χάγκαν:
Για το πώς ήρθε στον Ηρακλή:
“Το 1998 ήρθα από την Καλαμάτα. Ήρθα στον Ηρακλή αφού είχα μιλήσει με τον κ. Σταύρο Παπαδόπουλο που μου είπε τα καλύτερα λόγια καθώς δεν ήξερα πολλά. Είχε έρθει και ο Τζούμπα και πήρα απόφαση να έρθω”.
Για τις στιγμές που ένιωσε στον Ηρακλή:
“Στον Ηρακλή ένιωσα πέντε χρόνια πολύ καλές στιγμές. Υπήρχαν καλοί παίκτες αλλά και καλά παιδιά. Είχαμε και έναν προπονητή που μας κράτησε πολύ καλά τα αποδυτήρια. Εκείνη την χρονιά με τον Ηρακλή είχα περάσει τις καλύτερες στιγμές μου. Είχαμε προπονητές που έκαναν πολύ καλή δουλειά στα αποδυτήρια κάτι το οποίο είναι το σημαντικότερο”.
Για την αλλαγή που έφερε  ο Όγιος στα αποδυτήρια του Ηρακλή:
“Φαίνεται πως έφερε διαφορά στον Ηρακλή ο Όγιος. Βλέπεις πως η ομάδα ξαφνικά άλλαξε. Ο Όγιος έχει τον τρόπο να φέρει τους παίχτες κοντά. Ο κάθε παίκτης χρειάζεται τον προπονητή κοντά του να μπορεί να του μιλήσει ανά πάσα στιγμή”.
Για την απόδοση του Ηρακλή στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ:
“Δεν περίμενα τον Ηρακλή τόσο καλό. Τον περίμενα να κοιτάξει το πρωτάθλημα και την άνοδο χωρίς να δώσει βάρος στο κύπελλο. Ήταν άτυχος με τον ΠΑΟΚ και έχασε. Επίσης πιστεύω πως η προετοιμασία που έκανε η ομάδα τόσο καιρό βγαίνει και ο Όγιος βρήκε τον τρόπο να βγάλει τα καλά στοιχεία της ομάδα. Είναι μια πολύ γρήγορη ομάδα με πολύ γρήγορο ποδόσφαιρο”.
Για τον Άγγελο Αναστασιάδη:
” Ο Αναστασιάδης δεν μόνο προπονητής αλλά και δάσκαλος. Ήταν πολύ κοντά σε ότι πρόβλημα υπήρχε και δεν έλεγε ποτέ όχι σε κανένα όταν είχε πρόβλημα. Ξέρει να κρατάει ισορροπία στα αποδυτήρια και συζητούσαμε όλοι οι παίκτες  πως αυτός ο άνθρωπος έχει τον δικό του τρόπο να περάσει το μήνυμα του. Είναι φοβερός άνθρωπος. Είναι πολύ σπάνιο να μπορεί ένας προπονητής να βγάλει το 100% των παικτών του”.
Για τις αναμνήσεις του από τον ΠΑΟΚ:
“Θυμάμαι πολλά από τον ΠΑΟΚ. Υπήρχαν και καλές και κακές στιγμές. Η καλύτερη στιγμή ήταν το γεγονός πως καταφέραμε να πάμε στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και το χειρότερο πως δεν περάσαμε”.
Για την αγωνιστική εικόνα του τωρινού ΠΑΟΚ:
“Ο ΠΑΟΚ έχει πολύ ποιοτικούς ποδοσφαιριστές, με προσωπικότητα που μπορούν να αλλάξουν το παιχνίδι. Αυτό που λείπει είναι η ομαδικότητα και θεωρώ πως σαν σύνολο θέλει πολύ δουλειά ακόμα η ομάδα. Ότι χρειάζεται χρόνο η ομάδα είναι το μόνο σίγουρο. Φαίνεται πως κάτι δεν πάει καλά. Δεν ξέρω τι γίνεται στα αποδυτήρια και πως τα κρατάει ο προπονητής. Στην Ελλάδα είναι πολύ δύσκολα. Παίκτες καταξιωμένοι στην Ευρώπη φεύγουν γρήγορα από την Ελλάδα. Όλα πάντως ξεκινάνε στα αποδυτήρια”.
Για το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Ηρακλή ενόψει του κυπέλλου Ελλάδας:
“Ο ΠΑΟΚ έρχεται από μια ήττα στην νέα Σμύρνη και ο Ηρακλής με πολύ καλή ψυχολογία. Τον ΠΑΟΚ δεν τον παίρνει να χάσει και έχει παίκτες με προσωπικότητα που δεν θέλουν να χάνουν. Ο Ηρακλής θα ξέρει τι ζητάει στο γήπεδο. Εγώ δεν θέλω ο Ηρακλής να προχωρήσει πολύ στο κύπελλο γιατί έχει έναν συγκεκριμένο στόχο και θα δυσκολευτεί να τον πετύχει αν υπάρχει και το κύπελλο. Το ρόστερ του είναι ελλιπές για παραπάνω στόχους. Παρόλα αυτά ο ποδοσφαιριστής μόνο με τον εγωισμό και την ταυτότητα του θα δώσει τα πάντα. Δε θα προκριθεί εύκολα ο ΠΑΟΚ και δεν είναι δύσκολο να ανατραπεί το σκορ του πρώτου αγώνα. Αν πετύχει ο Ηρακλής ένα γρήγορο γκολ θα γίνει άλλο παιχνίδι. Ξέρουμε όλοι πως λειτουργεί το άγχος στην καλύτερη ομάδα. Αν ο Ηρακλής είναι αυτό που ήταν στο Καυταντζόγλειο μπορεί να πάρει το παιχνίδι. Ο ΠΑΟΚ έχει παίκτες με προσωπικότητα που μπορούν να κάνουν την ζημιά. Ο Λούκας, ο Στοχ η ακόμα και ο Αθανασιάδης που δεν είναι σε καλή κατάσταση μπορούν να βάλουν από το τίποτα γκολ”.
Πηγή: arenafm.gr

«Δε θα ξεχάσουμε κανέναν σας»

stefanidis
Τέλος στην «κοροϊδία» απαιτεί η Κοινωνία Μελών Άρη, που με ανακοίνωση της ζητά την έκδοση των δελτίων απ’ την ΕΠΟ των νεοαποκτηθέντων ποδοσφαιριστών της ΠΑΕ.
Η ανακοίνωση έχει «σκληρό» ύφος και δεν παραλείπει να αναφερθεί και στους πολιτικούς αξιωματούχους της Θεσσαλονίκης.
Αναλυτικά:
«Η Κοινωνία Μελών Άρη, μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Άρης, απαιτεί σήμερα την άμεση επίλυση και λήξη της τραγωδίας – κωμωδίας που βιώνει η ΠΑΕ Άρης με την έκδοση των δελτίων από την ΕΠΟ. Απαιτεί την ίση μεταχείριση, ισονομία και άμεση έκδοση των δελτίων των ποδοσφαιριστών της ομάδας μας, όπως ακριβώς τα εκδίδετε και στις άλλες ΠΑΕ.
Υπενθυμίζουμε δε σε όλους τους πολιτικούς άρχοντες του τόπου ότι οι εκλογές είναι κοντά και δεν θα ξεχάσουμε κανέναν σας. Διότι πάνω από κάθε πρόσωπο είναι ο Άρης».

Μώραλης για ΠΑΟΚ!!

moralis
“Δεν μιλάμε για φίμωτρο, μιλάμε για θωράκιση του ποδοσφαιρικού προϊόντος από υπερβολές και ακρότητες” ήταν η ατάκα του προέδρου της Σούπερ Λιγκ, Γιάννη Μώραλη, σχετικά με το θέμα της περιβόητης διάταξης για δυσμενείς κρίσεις που προκάλεσε τις ενστάσεις του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού.
Αναλυτικά τα όσα είπε στην εφημερίδα Sportday:
Συγκεκριμένα, τόνισε:Μιλήσαμε με τις ξένες λίγκες και πήραμε μια ιδέα για το τι παρόμοιες διατάξεις υπάρχουν έξω. “Κουφάθηκαν” κάποιοι όταν τους μεταφέραμε τις σκέψεις μας και είπαν “καλά εσείς δηλαδή θέλετε να θεραπεύσετε το αυτονόητο;”.
Και προσέθεσε: Εδώ λοιπόν γίνεται κάτι πρωτοφανές. Να μη μιλάνε οι πρόεδροι και οι ιδιοκτήτες και να μιλάνε κάποιοι άλλοι για λογαριασμό τους. Δηλαδή τι θέλουμε; Να μην μιλάει ο Ολυμπιακός και να μιλάει η Capital του κ. Μαρινάκη: Να μην μιλάει ο ΠΑΟ και να μιλάει ο ΣΚΑΙ του κυρίου Αλαφούζου: Αντί για τον ΠΑΟΚ να μιλάει η ΣΕΚΑΠ του κ. Σαββίδη: Αντί της Βέροιας να μιλάνε τα σούπερ μάρκετ Αρβανιτίδη και αντί του Σπανού η ΕΤΕΚΑ για τον Ατρόμητο. Όταν έχουμε τέτοια φαινόμενα, με κύκλους, διαρροές και παραλληλόγραμμα που πλήττουν το προϊόν, πρέπει κι εμείς να το προστατεύσουμε. Γιατί αλλιώς είναι σαν να κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας. Δεν γίνεται εδώ στο συμβούλιο, η μία ομάδα να λέει άλλα και τελικά κάποια Μέσα ή τρίτα πρόσωπα που έχουν σύνδεση μαζί της να λένε άλλα. προσβλητικά για το ποδόσφαιρο, πράγματα. Θέλουμε να μπει ένα όριο. Να μην υπάρχουν προσβλητικά σχόλια. Δεν θέλουμε να απαγορεύσουμε σε κανέναν να κάνει ένα σχόλιο για το αν ήταν πέναλτι ή όχι. Δεν μιλάμε για φίμωτρο. Μιλάμε για θωράκιση του ποδοσφαιρικού προϊόντος από υπερβολές και ακρότητες”.
Όσο για το γεγονός πώς πρτιν λίγο καιρό είχε δηλώσει πώς δεν είναι αισιόδοξος ότι θα λυθεί το θέμα με ΠΑΟΚ Παναθηναϊκό, σημείωσε: “Ναι, το είπα. αλλά θέλω να πιστεύω ότι αν δεν σκεφτόμαστε εκ του πονηρού υπάρχει πεδίο προσέγγισης. Το εν λόγω θέμα θα τεθεί επί τάπητος στην προσεχή γενική συνέλευση της Λίγκας, όπου θα προσπαθήσουμε να βρούμε μια λύση”.
Αναφέρθηκε, εξάλλου, στο οικονομικά οφέλη από το πρωτάθλημα της Superleague, υπογραμμίζοντας: “Ενα αξιοπρόσεχτο στοιχείο που προκύπτει από έρευνα του ΙΟΒΕ είναι ότι άμεσα και έμμεσα γύρω από το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας υπάρχουν 40.000 θέσεις εργασίας! Ναι. 40.000 άνθρωποι ζουν και αξιοποιούνται είτε απευθείας είτε εμμέσως από αυτό. Μιλάμε δηλαδή όχι μόνο γι’ αυτούς που δουλεύουν ως υπάλληλοι στις ΠΑΕ. αλλά ακόμα και γι’ αυτούς που φτιάχνουν τα δοκάρια, τα ρούχα των ομάδων, αλλά και για τα ξενοδοχεία, τα αεροπορικά εισιτήρια, τις βιοτεχνίες, τις μπουτίκ και μια σειρά άλλων επαγγελμάτων. Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, ο πυρήνας της οικονομικής δραστηριότητας της Σούπερ Λίγκας είναι 180 εκατ. ευρώ ετησίως, ενώ η άμεση και έμμεση προκαλούμενη οικονομική δραστηριότητα (σ.σ.: στην καθομιλουμένη γλώσσα “τζίρος”) είναι 2.1 δισ. ευρώ! Κι αυτό είναι ένα κομμάτι που απασχολεί τις μελέτες, δηλαδή πόση μπορεί να είναι τελικά η αξία του προϊόντος”.

Μανδύλης για Άρη!

mandilis
Στην προπόνηση του Άρη βρέθηκε χθες (21/01) ο αριστερός μπακ Ανδρέας Μανδύλης, που δοκιμάστηκε από τον Σούλη Παπαδόπουλο, ενώ αναμένεται να συμμετάσχει και στην σημερινή ,  όταν και ο κόουτς των κιτρινόμαυρων πρόκειται να αποφασίσει για την πιθανότητα απόκτησής του.
Πρόκειται για ποδοσφαιριστή που προέρχεται μεν από γεμάτες χρονιές όμως ποιοτικά δεν φαίνεται να αποτελεί πρώτη επιλογή για τους ανθρώπους του Άρη και ιδιαίτερα για τον προπονητή της ομάδας.
Τέλος, το γεγονός ότι ο Γιώργος Μαργαρίτης καλείται να εκτελέσει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις  σημαίνει ότι για την θέση του αριστερού μπακ απομένουν οι λύσεις των Νίκου Τσουμάνη και Βασίλη Καραγκούνη κάτι που αναμένεται να επηρεάσει και την απόφαση του Σούλη Παπαδόπουλου αναφορικά με την απόφαση για τον Μανδύλη.
07/08 ΚΟΡΩΠΙ 13 0
08/09α ΑΙΟΛΙΚΟΣ 15 1
08/09β ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ 0 0
09/10α ΜΑΡΚΟ 0 0
09/10β ΠΑΟ ΡΟΥΦ 3 0
10/11 ΑΟ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ 0 0
11/12 ΑΟ ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ 0 0
12/13 ΒΥΖΑΣ ΜΕΓΑΡΩΝ 26 0
13/14 ΒΥΖΑΣ ΜΕΓΑΡΩΝ 13 0
Πηγή: arenafm.gr

Ο Μαντούρο και τα κορίτσια του!! (vid)

article-2543351-1ada0c4b00000578-920_634x356
O ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ Χέντβιγκες Μαντούρο συμμετέχει σε διαφημιστικό σποτ για την αθλητική εταιρία JuzztFootball. O Oλλανδός μέσος μαζί με  γνωστούς συμπατριώτες κυρίως, βρίσκουν λύσεις στην καθημερινότητά  τους μέσω της εταιρίας. Ντε Γιονκ, Φαν Νίστερλοι, Ελία, Καλού, Ντεμπέλε μερικοί από  αυτούς.
Ο Μαντούρο εμφανίζεται σε μια πισίνα στην Θεσσαλονίκη παρέα με δύο πανέμορφα κορίτσια…




Πηγή: arenafm.gr

Ο Κασίγιας των ρεκόρ!!

Τα 592 λεπτά δίχως να παραβιαστεί η εστία του έφτασε ο Ικερ Κασίγιας, μετά τη νίκη της Ρεάλ επί της Εσπανιόλ με 1-0, για το Κύπελλο.

Ο Κασίγιας των ρεκόρ!
Ετσι, ο τερματοφύλακας της βασίλισσας έσπασε το δικό του ρεκόρ, το οποίο ήταν 573 λεπτά και κρατούσε από την περίοδο 2007-08. Ο Ισπανός, φέτος, αγωνίζεται μόνο σε Τσάμπιονς Λιγκ και Κύπελλο, με το τελευταίο γκολ στο τέρμα του να είναι στο ματς με τη Γαλατασαράι. Από τότε η εστία του μένει απαραβίαστη…

Ο πρώτος γκολκίπερ στη σχετική λίστα της Ρεάλ Μαδρίτης είναι ο Μάκο Μπουγιό, που τη σεζόν 1994-95 μέτρησε 709 λεπτά δίχως να δεχθεί γκολ.Πηγή: sport-fm.gr

Αγωνία για Νεγρέδο!

Με πρόβλημα στον ώμο αποχώρησε ο Αλβάρο Νεγρέδο από το χθεσινό παιχνίδι της Μάντσεστερ Σίτι με τη Γουέστ Χαμ για το Λιγκ Καπ Αγγλίας και θα υποβληθεί σε εξετάσεις.

Αγωνία για Νεγρέδο
Η πρόκριση της Μάντσεστερ Σίτι στον τελικό του Λιγκ Καπ Αγγλίας, μετά από 38 χρόνια, έφερε χαμόγελα, αλλά προέκυψε και ένας τραυματισμός, που τους κρατάει σε… αγωνία.

Ο Αλβάρο Νεγρέδο πέτυχε μεν δύο γκολ στον επαναληπτικό ημιτελικό με τη Γουέστ Χαμ (3-0), αλλά αποχώρησε με ενοχλήσεις στον ώμο και θα υποβληθεί σε εξετάσεις για να διαπιστωθεί η σοβαρότητα της κατάστασης. «Έχει πρόβλημα και αυτή τη στιγμή πονάει. Θα δούμε πως θα είναι αύριο (σ.σ. σήμερα) δήλωσε ο Μανουέλ Πελεγκρίνι.

Αναφερόμενος στο αγωνιστικό κομμάτι, τεχνικός των «σίτιζενς» δεν μπορούσε να κρύψει την ικανοποίησή του για τη δεύτερη νίκη της ομάδας του. «Ήταν μια επαγγελματική εμφάνιση, παρότι θα μπορούσαμε να έχουμε στο μυαλό μας το 6-0 του πρώτου αγώνα. Ήταν πολύ σημαντικό να φτάσουμε στον τελικό κερδίζοντας όλα τα παιχνίδια» τόνισε. Πηγή: sport-fm.gr

Πετράκης: «Θα ήθελα ΠΑΣ»

Ο Σάκης Τσιώλης παραιτήθηκε από τον ΠΑΣ Γιάννινα και μιλώντας στο gazzetta.gr o Γιάννης Πετράκης, που ήδη ακούστηκε για τη θέση, τόνισε ότι θα τον ενδιέφερε να αναλάβει την ομάδα.
Ο ΠΑΣ Γιάννινα πλέον βγαίνει στην αγορά για την εύρεση του επόμενου προπονητή κι ένα όνομα που είδε το φως της δημοσιότητας είναι του Γιάννη Πετράκη. Ο πρώην τεχνικός του Εργοτέλη μίλησε στο gazzetta.gr τονίζοντας ότι θα τον ενδιέφερε να αναλάβει τον ΠΑΣ ξεκαθαρίζοντας ότι δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής κάποια επαφή.
 «Αυτή την στιγμή δεν έχει υπαρξει εκ μέρους του ΠΑΣ καμία επαφή», ανέφερε αρχικά ο Γιάννης Πετράκης που αποχώρησε πριν από λίγες ημέρες από την τεχνική ηγεσία του Εργοτέλη, ο οποίος στη συνέχεια τόνισε ότι θα τον ενδιέφερε να αναλάβει την τεχνική ηγεσία των Ηπειρωτών αν δεχόταν πρόταση.
«Βεβαίως και θα με ενδιέφερε να καθήσω στο πάγκο του ΠΑΣ. Μιλάμε για μία μεγάλη ομάδα που εκπροσωπεί μία ολόκληρη περιφέρεια. Πάντως, μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κάποια επαφή».
Πηγή: gazzetta.gr

Κινδυνεύει ο Ανελκά!!

Μέχρι και 10 αγωνιστικές μπορεί να φτάσει η τιμωρία του Νικολάς Ανελκά για τον χαιρετισμό του που κατηγορήθηκε αντισημιτικός.

Κινδυνεύει ο Ανελκά!
Σύμφωνα με τα αγγλικά Μέσα, η κίνηση του Γάλλου να μην απολογηθεί δημόσια, ίσως είναι καταδικαστική κι αυτόν. Κι αυτό γιατί είναι πιθανό η «καμπάνα» να είναι μεγάλη έως και 10 αγωνιστικές, βάσει του νέου κανονισμού περί φυλετικών διακρίσεων.

Η αγγλική ομοσπονδία θα αποφασίσει για το θέμα αύριο, Πέμπτη. "Αν ο Νικολάς Ανελκά είναι ένοχος για αντισημιτικό χαιρετισμό, τότε θα πρέπει να πάρει αυτό που του αξίζει", τονίζει ο Αλαν Κλέβερλι, γραμματέας του επίσημου κλαμπ οπαδών της Γουέστ Μπρομ.

Θυμίζουμε ότι ο χαιρετισμός που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων έγινε στην αναμέτρηση της Γουέστ Μπρομ με τη Γουέστ Χαμ, όταν ο Ανελκά είχε σκοράρει δυο φορές.Πηγή: sport-fm.gr

Σφραγίζουν την πρόκριση!

Σφραγίζουν την πρόκρισηΟ Ολυμπιακός δοκιμάζεται από τον Αστέρα Τρίπολης εκτός έδρας, ενώ ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Ηρακλή στην Τούμπα με σκοπό να τσεκάρουν τα εισιτήρια στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου.

Οι ερυθρόλευκοι κοντράρονται στην Τρίπολη στις 20:00 και έχουν πιο εύκολο έργο από τον Δικέφαλο του Βορρά.

Σε αυτό παίζει μεγάλο ρόλο η νίκη 4-0 του πρώτου αγώνα με τους Αρκάδες, η οποία έδωσε και την ευκαιρία στον Μίτσελ να αφήσει πολλούς παίκτες εκτός αποστολής, όπως και να δώσει χρόνο συμμετοχής στον Μήτρογλου για να βρει τα… πατήματά του στον αγωνιστικό χώρο μετά τον τραυματισμό του .

Από την άλλη πλευρά ο ΠΑΟΚ (17:00) έχει προβάδισμα έναντι του Ηρακλή αλλά το σκορ δεν του δίνει τόση… ασφάλεια. Οι παίκτες του Χουμπ Στέφενς έχουν επικρατήσει 1-0 στην πρώτη αναμέτρηση και καλούνται να είναι περισσότερο προσεκτικοί απέναντι στον φορμαρισμένο Ηρακλή για να πάρουν την πρόκριση.

Εφόσον οι δύο… μεγάλοι πάρουν την πρόκριση τότε, ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει τον Ατρόμητο, ενώ ο ΠΑΟΚ τον Απόλλωνα.Πηγή: sport-fm.gr

Η τελευταία ελπίδα!

Στη σημερινή συνάντηση του Λάμπρου Σκόρδα με τον Χάρη Θεοχάρη εναποθέτουν στον Άρη τις τελευταίες τους ελπίδες για την έκδοση των δελτίων από την ΕΠΟ, ύστερα από το διπλό «όχι» από ΦΑΕ και Πρωτοδικείο

Η τελευταία ελπίδα
Εννιά έχουν απομείνει στον Άρη για την… ενεργοποίηση των συμβολαίων των ποδοσφαιριστών με τους οποίους έχουν έρθει σε οριστική συμφωνία.

Οι Θεσσαλονικείς προσπαθούν με κάθε τρόπο να πάρουν προσωρινή φορολογική ενημερότητα, με σκοπό να πετύχουν την έκδοση των δελτίων των νεοαποκτηθέντων παικτών.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας, οι «κίτρινοι» εισέπραξαν αρνητικές απαντήσεις από το πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης (για τη δεύτερη αίτηση μεταρρύθμισης της προσωρινής διαταγής) και την ΦΑΕ (που αρνήθηκε εκ νέου να εκδώσει προσωρινή φορολογική ενημερότητα).

Πλέον στον Άρη έχουν εναποθέσεις τις τελευταίες τους ελπίδες στη σημερινή συνάντηση που θα έχει ο Λάμπρος Σκόρδας στην Αθήνα με τον Γ.Γ. εσόδων κ. Θεοχάρη, ώστε να δώσει εντολή στη ΦΑΕ να χορηγήσει την ενημερότητα που ζητεί η ΕΠΟ. Πηγή: sport-fm.gr

Κι όμως, έχει κίνητρο!

Διαδικαστικό χαρακτήρα έχει αποκτήσει για τον Ολυμπιακό ο σημερινός επαναληπτικός αγώνας με τον Αστέρα στην Τρίπολη, με τους Πειραιώτες να θέλουν να διευρύνουν το αήττητο που έχουν εντός συνόρων.

Κι όμως, έχει κίνητρο
Στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας βρίσκεται ουσιαστικά εδώ και δύο εβδομάδες ο Ολυμπιακός, ύστερα από το 4-0 επί του Αστέρα Τρίπολης στο Καραϊσκάκη.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, οι Πειραιώτες έχουν κίνητρα και στο αποψινό παιχνίδι με τους Αρκάδες μέσα στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» (20:00, OTE Sport 4, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr).

Πρώτα από όλα το αήττητο που έχουν εντός συνόρων και δεν θέλουν να το χαλάσουν ούτε στο Κύπελλο, αν και μία ήττα δεν έχει καμία σημασία σε ένα τέτοιο ματς που όλα έχουν κριθεί.

Επίσης, ο Μίτσελ θα δώσει ευκαιρίες σε αρκετούς παίκτες, οι οποίοι καλούνται να αποδείξουν πως αξίζουν να έχουν θέση στο αρχικό σχήμα ή να χρησιμοποιούνται περισσότερο από τον Ισπανό προπονητή εν όψει και των αγώνων με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για το Champions League.

Αυτό θέλει και ο 51χρονος τεχνικός στο σημερινό ματς. Να δει τους παίκτες του να μπαίνουν δυνατά από την αρχή της αναμέτρησης, να είναι σοβαροί και να μην παρουσιάσουν επ' ουδενί την εικόνα που είχαν στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα με τον Λεβαδειακό.

Όλα δείχνουν ότι ο Ισπανός προπονητής θα τοποθετήσει κάτω από τα δοκάρια ο Μέγιερι, ο οποίος μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα έχει τους Σαλίνο, Παπαδόπουλος, Παπάζογλου και Μπονγκ.

Ως αμυντικά χαφ θα αγωνιστούν ο Εντινγκά και ο Μασάντο. Στα πλάγια θα είναι ο Βάις με τον Φουστέρ, ο Ντομίνγκες θα είναι πίσω από τον Σέποβιτς. Την αποστολή συμπληρώνουν οι Κάρολ, Χολέμπας, Ιμπαγάσα, Μήτρογλου, Πελέ, Βέργος και Βούρος. Εκτός έμειναν οι Σιόβας, Ολαϊτάν και Τόρες. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν του αρκεί η νίκη…!

Τη νίκη με την οποία θα σφραγίσει την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας θα κυνηγήσει σήμερα ο ΠΑΟΚ κόντρα στον Ηρακλή, όμως αυτή δεν θα είναι αρκετή για τους «ασπρόμαυρους».

Δεν του αρκεί η νίκη…
Μόνο διαδικαστικό χαρακτήρα δεν έχει το σημερινό παιχνίδι με τον Ηρακλή για τον ΠΑΟΚ για το Κύπελλο Ελλάδας (17:00, OTE Sport 4, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr).

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» δεν θέλει μόνο τη νίκη-πρόκριση κόντρα στον «Γηραιό» για να βρεθεί στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Στόχος της ομάδας του Χουμπ Στέφενς είναι να επιστρέψει στις πειστικές εμφανίσεις μετά τους αγώνες με Ξάνθη, Ηρακλή και Παναιτωλικό.

Με μία νίκη και καλή εμφάνιση δεν λύνονται τα προβλήματα των «ασπρόμαυρων», όμως μόνο με νικηφόρα αποτελέσματα θα επιστρέψει η ηρεμία εντός και εκτός των αποδυτηρίων.

Στο καθαρά αγωνιστικό, ο Ολλανδός προπονητής έχει κάποιες εκπλήξει για το αρχικό σχήμα του ΠΑΟΚ.

Κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Γλύκος. Μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα είναι οι Κίτσιου, Βίτορ, Τζαβέλλας και Λίνο.

Ως αμυντικά χαφ θα αγωνιστούν ο Μαντούρ και ο Κάτσε, ο οποίος θα αγωνιστεί μετά από πάρα πολύ καιρός ως βασικός στην Τούμπα, με τον Μάρτενς σε ρόλο επιτελικού χαφ.

Στα πλάγια της μεσοεπιθετικής γραμμής θα παίξουν οι Λούκας και Στοχ, με τον Αθανασιάδη στην κορυφή της επίθεσης.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Γιακουμής, Κατσουράνης, Σκόνδρας, Νίνης, Γεωργιάδης, Ολίσε και Βούκιτς. Εκτός έμειναν οι Σαλπιγγίδης, Τζιόλης, Λάζαρ, Σπυρόπουλος, Κατσικάς, Πόζογλου, Χακόμπο και Λόπεθ.Πηγή: sport-fm.gr

Δεν σταματιέται ο Ντουράντ!!

Ο Κέβιν Ντουράντ ήταν πάλι σεληνιασμένος και με 46 πόντους οδήγησε τη Θάντερ σε νίκη επί των Μπλέιζερς με 105-97. Με Λεμπρόν στο τέλος το Μαϊάμι τους Σέλτικς.

Δεν σταματιέται ο Ντουράντ
Άλλη μία απίθανη εμφάνιση έκανε ο Κέβιν Ντουράντ και με 46 πόντους (6/7 βολές, 11/18 δίποντα, 6/7 τρίποντα), 11 εκ των οποίων στα τελευταία 3:23, οδήγησε τη Θάντερ στη νίκη με 105-97 επί των Μπλέιζερς. Ο ηγέτης της Οκλαχόμα είχε 30+ πόντους για όγδοο συνεχές παιχνίδι και απέχει μόλις δύο από το ρεκόρ που μοιράζονται Κόμπι Μπράιαντ (2012/13) και Λεμπρόν Τζέιμς (2006/07) με δέκα. Με τη νίκη αυτή η Θάντερ είναι πάνω από τους Μπλέιζερς στην κατάταξη της Δύσης (32-10 έναντι 31-11).

Το Μαϊάμι επικράτησε 93-86 των Σέλτικς αν και τρία λεπτά πριν το τέλος ήταν πίσω στο σκορ. Ο Λεμπρόν Τζέιμς πέτυχε 11 από τους 29 πόντους του στην τέταρτη περίοδο για τους πρωταθλητές, που έπαιξαν ξανά χωρίς τον τραυματία Ντουέιν Ουέιντ και τελείωσαν τον αγώνα με σερί 9-0. Ο Ραζόν Ρόντο είχε 0/8 σουτ και δύο χαμένες βολές με την ομάδα του στο -4 στα 44’’ να απομένουν για τη λήξη.

Οκτώ νίκες στα τελευταία εννιά παιχνίδια συμπλήρωσαν οι Νετς μετά το 101-90 επί του Ορλάντο, οι Κινγκς με 41 πόντους του Ρούντι Γκέι, που ισοφάρισε το ρεκόρ καριέρας του, πέρασαν με 114-97 από τη Νέα Ορλεάνη, ενώ-τέλος-οι Τίμπεργουλβς επιβλήθηκαν των Τζαζ 112-97 κερδίζοντας για πρώτη φορά μετά από επτά σερί ήττες στη Γιούτα.

Αναλυτικά:

Μπρούκλιν Νετς-Ορλάντο Μάτζικ 101-90 Μπλάτσε 18, Τελέτοβιτς 14, Πιρς 13, Τζόνσον 13-Ο’ Κουίν 15, Μουρ 13, Αφλάλο 11, Ντέιβις 10, Ολαντίπο 10, Νέλσον 9 (10 ασίστ).

Μαϊάμι Χιτ-Μπόστον Σέλτικς 93-86 Τζέιμς 29, Μπος 16, Άντερσεν 13, Μπίσλεϊ 9, Τσάλμερς 8-Μπας 15, Χάμφρις 14 (13 ριμπ.), Σάλιντζερ 12 (11 ριμπ.), Γκριν 12, Τζόνσον 11.

Νιου Ορλίνς Πέλικανς-Σακραμέντο Κινγκς 97-114 Έβανς 17, Ντέιβις 16, Ρόμπερτς 15, Γουίδεϊ 14, Ρίβερς 12-Γκέι 41, Τόμας 20 (11 ασίστ), Κάζινς 18 (11 ριμπ.), Τόμπσον 11, Έισι 3 (10 ριμπ).

Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ-Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς 105-97 Ντουράντ 46, Τζάκσον 15, Ιμπάκα 10, Φίσερ 10-Όλντριτζ 29 (16 ριμπ.), Μάθιους 21, Λίλαρντ 14, Ουίλιαμς 13, Λόπεζ 10 (10 ριμπ.).

Γιούτα Τζαζ-Μινεσότα Τίμπεργουλβς 97-112 Χέιγουορντ 27, Μπερκς 18, Έβανς 10, Γκομπέρ 8, Λούκας 8-Λοβ 19 (13 ριμπ.), Μπρούερ 19, Πέκοβιτς 18, Μάρτιν 18, Μπαρέα 15, Ρούμπιο 11 (13 ασίστ).

Οι βαθμολογίες του ΝΒΑ
Πηγή: sport-fm.gr

Και επίσημα χωρίς… οργανωμένους!

Με σχετική ανακοίνωσή της η ΕΟΚ επισημοποίησε πως δεν θα υπάρξει μετακίνηση οπαδών για τον τελικό Κυπέλλου όπως είχε αποκαλύψει το sport-fm.gr.

Και επίσημα χωρίς… οργανωμένους
Και με τη… βούλα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης ο τελικός Κυπέλλου στο Ηράκλειο ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Άρη θα διεξαχθεί χωρίς οργανωμένους οπαδούς και για τις δύο ομάδες κάτι που είχε αποκαλύψει το sport-fm.gr.

Στη σχετική ανακοίνωσή της η ΕΟΚ επισημαίνει ότι πρόκειται για μια εισήγηση της αστυνομίας Ηρακλείου ενώ αναφέρει και την πληροφόρηση που υπάρχει περί ειλημμένης απόφασης να μετακινηθούν οπαδοί προς το νησί.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΟΚ:

"Ανακοινώθηκαν οι αποφάσεις για τα μέτρα ασφαλείας που αφορούν τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας Ανδρών, μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο.

1. Αναφέρεται ότι στο Νέο Κλειστό Ηρακλείου προγραμματίστηκε να διεξαχθεί την 9/2/2014 και ώρα 19.45 ο 39ος τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας Ανδρών μεταξύ των ομάδων ΚΑΕ Παναθηναϊκός-ΚΑΕ Άρης.

2. Με αφορμή το γεγονός αυτό, την 20/1/2014 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην έδρα του Αστυνομικού Μεγάρου Ηρακλείου με τους συναρμόδιους φορείς, ώστε να αντιμετωπιστούν θέματα που αποβλέπουν στην εξασφάλιση της ομαλής τέλεσης του αγώνα, φιλάθλων, παραγόντων στον τρόπο διάθεσης των εισιτηρίων στις διαγωνιζόμενες ομάδες στον καθορισμό των θέσεων των φιλάθλων στις εξέδρες και των μεταξύ τους κενών τμημάτων και γενικά στη διαφύλαξη της δημόσιας τάξης.

3. Κατά τα διαμειφθέντα στη συζήτηση κοινή θέση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης και της Αστυνομικής Αρχής ήταν:

3.1 Η μη διάθεση εισιτηρίων στις διαγωνιζόμενες ομάδες (ΚΑΕ Παναθηναϊκός και ΚΑΕ Άρης), προκειμένου να τα διαθέσουν σε φιλάθλους τους, παρά το ανώτερο πενήντα προσκλήσεις για κάθε αθλητικό σωματείο και κατόπιν καταστάσεων τις οποίες το κάθε σωματείο θα συντάξει και θα αποστείλει στη διοργανώτρια αρχή -προκειμένου να παραλάβει εν λόγω εισιτήρια- και στις οποίες θα αναγράφεται το ονοματεπώνυμο και ο αριθμός δελτίου ταυτότητας ή το διαβατήριό τους ή η άδεια διαμονής, εφόσον πρόκειται για αλλοδαπούς, έκαστου φιλάθλου.

3.2 Να μην ορισθεί συγκεκριμένη ζώνη ή τμήμα των κερκίδων του Νέου Κλειστού Γυμναστηρίου Ηρακλείου στην οποί θα διατίθενται εισιτήρια αποκλειστικά για φιλάθλους της ΚΑΕ Παναθηναϊκού και ΚΑΕ Άρη.

4. Στα ανωτέρω συνέτειναν:

4.1 Το ιστορικό των επεισοδίων που λαμβάνουν χώρα κατά τη διεξαγωγή τελικών αγώνων Κυπέλλου Ελλάδας καλαθόσφαιρας.

4.2 Η ύπαρξη μιας και μοναδικής πύλης πρόσβασης στο γυμναστήριο που αποτελεί σημείο τρωτότητας, όσον αφορά τα μέτρα ασφαλείας, καθώς μεταξύ άλλων δεν προσφέρεται για τον ασφαλή διαχωρισμό των φιλάθλων των διαγωνιζόμενων ομάδων, καθώς και για άλλους λόγους ασφαλείας, που έχουν να κάνουν με τυχόν άμεση εκκένωση του γυμναστηρίου, εάν απαιτηθεί και στην προστασία των εμπλεκομένων στη διεξαγωγή του (ομάδες, διαιτητές, παράγοντες κλπ).

5. Ήδη στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου έχουν περιέλθει πληροφορίες ότι οπαδοί αμφότερων των διαγωνιζόμενων ομάδων επιθυμούν και προγραμματίζουν να μετακινηθούν οργανωμένα από τις περιοχές όπου διαβιούν είτε με τη μίσθωση λεωφορείων ή ακτοπλοϊκώς ή με απευθείας πτήσεις τσάρτερ προς την πόλη του Ηρακλείου.

6. Το ενδεχόμενο αυτό γεννά θέματα που σχετίζονται με τον κίνδυνο διασάλευσης της δημόσιας τάξης και ασφάλειας, καθώς σε περίπτωση που εν λόγω εκδρομές πραγματοποιηθούν το γεγονός αυτό θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στη δημιουργία έκνομων ενεργειών τόσο στην πόλη του Ηρακλείου, όσο και εγγύς και πέριξ της αθλητικής εγκατάστασης, καθώς η ημέρα διεξαγωγής του αγώνα (9/2/2014) θα βρει ικανό αριθμό ομαδοποιημένων φιλάθλων χωρίς εισιτήριο στην πόλη του Ηρακλείου.

7. Επιπρόσθετα αναφέρεται ότι ανωτέρω ομαδικά/οργανωμένα μετακινούμενοι φίλαθλοι αμφότερων των ομάδων, θα αφιχθούν στον λιμένα Ηρακλείου από την 06.00 ώρα της 9/2/2014 και θα παραμείνουν στην πόλη του Ηρακλείου επί ικανό χρονικό διάστημα μετά τη λήξη του αγώνα, το πιθανότερο είναι να αναχωρήσουν από την πόλη, βραδινές ώρες της επόμενης ημέρας 10/2/2014, καθώς η ώρα λήξης του αγώνα που υπολογίζεται ότι θα διαρκέσει και πέραν τις 21.30 ώρα της 9/2/2014 υπερκαλύπτει την προγραμματισμένη ώρα απόπλου των πλοίων που εκτελούν τη γραμμή Ηράκλειο - Πειραιάς, γεγονός που εγκυμονεί κινδύνους για τη διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής της πόλης του Ηρακλείου σε περίπτωση συμπλοκών ή άλλων έκνομων ενεργειών μεταξύ των φιλάθλων.

8. Κατόπιν των ανωτέρω και κατ εφαρμογή των διατάξεων της παρ. 8 του άρθρου 41Δ του Ν.2725/1999 και λόγω του γεγονότος ότι συντρέχουν σοβαροί λόγοι διαφύλαξης της δημόσιας τάξης και ασφάλειας η Α.Δ. Ηρακλείου εισηγείται την απαγόρευση οργανωμένης μετακίνησης φιλάθλων του Παναθηναϊκού και του Άρη προς την πόλη του Ηρακλείου για να παρακολουθήσουν τον αγώνα".

Αυτά είναι τα μυστικά του!

Αυτά είναι τα μυστικά τουΟ Μάικ Μπατίστ μιλά στη Sportday για τα μυστικά της αγωνιστικής ανόδου του Παναθηναϊκού.

Ο Αμερικανός άσος παραδέχεται ότι η άμυνα έπαιξε μεγάλο ρόλο στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό και παραδέχεται… «Δεν κρύβω ότι θα είναι λίγο περίεργο να δω τον κόουτς σε άλλον πάγκο»…

Ακολουθεί μέρος της συνέντευξης του Μάικ Μπατίστ στην Sportday. Διαβάστε όλη την συνέντευξη της εφημερίδας στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας:

-για το «κλειδί» της νίκης του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό:
«Το πάθος και η ενέργεια πάντα αποτελούν το κλειδί. Είναι η βάση για να μπορέσεις να κερδίσεις έναν αγώνα. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι που από μόνο του δίνει έξτρα κίνητρο, θα έπαιζε ρόλο ποιος το θέλει περισσότερο και εμείς το θέλαμε περισσότερο και αποδείχθηκε ειδικά όταν η μπάλα έκαιγε. Ακούσαμε τα όσα μας ζήτησε ο προπονητή μας τις μέρες που προηγήθηκαν και δουλέψαμε αρκετά, εφαρμόζοντας το πλάνο που είχαμε. Σίγουρα η άμυνά μας λειτούργησε άψογα και δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Ολυμπιακό. Και έτσι πρέπει να συνεχίσουμε. Με αυτό τον τρόπο».

-για την άμυνα του Παναθηναϊκού και εάν αυτή είναι το βασικό όπλο της ομάδας:
«Είναι γιατί έχουμε έναν διαφορετικό τρόπο αντιμετώπισης. Δηλαδή έχουμε ψηλούς που μαρκάρουν τα αντίπαλα γκαρντ όπως ο Τζέιμς (σ.σ.: Γκιστ) ή ο Λάσμε, ενώ οι παίκτες παίζουν δύο και τρεις διαφορετικές θέσεις, ανάλογα το σχήμα που θέλει να παρατάξει ο προπονητής μας. Μεταμορφώνονται είτε σε γκαρντ είτε σε σμολ είτε σε πάουερ φόργουορντ ενώ τα γκαρντ μας, μάχονται με ψηλότερους αντιπάλους και τα πάνε περίφημα στα ριμπάουντ. Είναι διαφορετικό το στυλ της άμυνάς μας σε σχέση με άλλα χρόνια, αλλά είναι δύσκολο να το εφαρμόσεις στην πράξη. Όταν βάζουμε την άμυνα σε λειτουργία, κάνουμε τη ζωή των άλλων ομάδων δύσκολη. Ξέρουμε και έχουμε τον τρόπο πώς να το κάνουμε και θέλουμε να συνεχίσουμε γιατί ακόμα έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας. Άλλωστε όπως και να το κάνουμε, η άμυνα δίνει πρωταθλήματα. Αυτό αναφέρει το προσωπικό μου βιβλίο του μπάσκετ. Ωστόσο αυτή η νίκη σίγουρα ήταν πολύ σημαντική από πολλές απόψεις».

-για τις εμφανίσεις της ομάδας:
«Έχουμε βρεθεί καλά μεταξύ μας. Υπάρχει η απαιτούμενη χημεία που ξεκινάει από τον παίκτη που αγωνίζεται στη θέση "1" μέχρι όσους είναι στον πάγκο. Τα πράγματα πάνε πλέον καλά, αλλά θέλουμε και πρέπει να μείνουμε ταπεινοί γιατί η συνέχεια είναι ακόμα πιο δύσκολη».

-για τη… συνάντηση που έχουν οι «παλιοί» παίκτες του Παναθηναϊκού με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς στο αυριανό παιχνίδι με τη Φενέρ για την Ευρωλίγκα:

«Θα είναι ένα ακόμα δύσκολο παιχνίδι. Δεν κρύβω ότι θα είναι λίγο περίεργο να δω τον κόουτς σε άλλον πάγκο, αλλά εμείς θέλουμε να κάνουμε τη δουλειά μας. Αυτή είναι η αποστολή μας. Να νικήσουμε για να παραμείνουμε σε πλεονεκτική θέση».

-για το αν θα πει κάτι στον άλλοτε κόουτς του Παναθηναϊκού:
«Φυσικά. Θα πούμε κάτι. Θα μιλήσουμε. Αλλωστε ήμασταν μαζί 9 χρόνια. Η σχέση μας είναι σχέση ζωής πάνω από όλα και αυτό δεν ξεχνιέται. Εχει προσφέρει πάρα πολλά στον Παναθηναϊκό».

Τα είπαν διοίκηση – οργανωμένοι στον ΠΑΟΚ!

Συνάντηση με οργανωμένους φιλάθλους τους είχαν στο κλειστό της Πυλαίας, οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ.

Τα είπαν διοίκηση – οργανωμένοι στον ΠΑΟΚ
Οι Θεσσαλονικείς προετοιμάζονται για το μεγάλο ντέρμπι της 15ης αγωνιστικής της Basket League ΟΠΑΠ, με τον Άρη, αυτό το Σάββατο στο κλειστό της Πυλαίας και κάνουν τα πάντα για ομαλή διεξαγωγή της αναμέτρησης.

Γι αυτό και η διοίκηση τα είπε με τους οργανωμένους, ζητώντας τους να είναι κόσμιοι στη συμπεριφορά τους, προκειμένου να μη συμβεί το παραμικρό και φυσικά να μην υπάρξει κίνδυνος τιμωρίας της ομάδας.

Συγκεκριμένα, οι εκπρόσωποι της ΚΑΕ Παύλος Σαλτσίδης και Άρης Καρακούσης, παρουσία των υπεύθυνων της ιδιωτικής ασφάλειας του «Δικεφάλου του Βορρά», ήταν αυτοί που μίλησαν στους οπαδούς, με τους τελευταίους να δίνουν εγγυήσεις ότι δεν θα συμβεί το παραμικρό στο μεγάλο ματς. Πηγή: sport-fm.gr

Έκλεισε… ραντεβού ο Φέντερερ!!

Ο Ρότζερ Φέντερερ ξεπέρασε με ευκολία το εμπόδιο ανέτοιμου Άντι Μάρεϊ και έκλεισε… ραντεβού με τον Ράφα Ναδάλ στα ημιτελικά του Αυστραλιανού Όπεν.

Έκλεισε… ραντεβού ο Φέντερερ!
Στα ημιτελικά του Αυστραλιανού όπεν προκρίθηκε ο Ρότζερ Φέντερερ!

Ο Ελβετός τενίστας δεν συνάντησε πολλές δυσκολίες στο παιχνίδι απέναντι στον Άντι Μάρεϊ. Νίκησε με 3-1 τον βρετανό και έτσι θα αναμετρηθεί με τον Ράφα Ναδάλ στην επόμενη φάση.

Ο Φέντερερ πήρε το πρώτο (6-3) και το δεύτερο (6-4) σετ. Έχασε το τρίτο (7-6) μετά από μεγάλη μάχη με τον αντίπαλό του. Ωστόσο με 6-3 πήρε το τέταρτο και τελευταίο σετ.Πηγή: sport-fm.gr

Ο Ναδάλ δεν την πάτησε!!

Παρότι ζορίστηκε αρκετά, ο Ράφαελ Ναδάλ πέρασε στα ημιτελικά του Αυστραλιανού Open αποκλείοντας τον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ.

Ο Ναδάλ δεν την πάτησε
«Ζωντανός» στη διεκδίκηση του 14ου τίτλου του σε Grand Slam έμεινε ο Ράφαελ Ναδάλ. Ο Ισπανός τενίστας, νούμερο ένα στην παγκόσμια κατάταξη, επικράτησε με 3-1 σετ, 3-6, 7-6, 7-6 και 6-2 του Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ (Βουλγαρία, Νο 22). Ο Ναδάλ δυσκολεύτηκε αρκετά από τον πεισματάρη αντίπαλό του, που έχασε τρία σετ-πόιντς στο τρίτο σετ, ενώ αντιμετώπισε και ένα πρόβλημα με φουσκάλα στο χέρι που κρατά τη ρακέτα του.

Αντίπαλός του στα ημιτελικά θα είναι ο νικητής του μεγάλου αγώνα που βρίσκεται σε εξέλιξη ανάμεσα σε Άντι Μάρεϊ (Σκωτία, Νο 5) και Ρότζερ Φέντερερ (Ελβετία, Νο 6). Στον άλλο ημιτελικό θα αναμετρηθούν ο Στάνισλας Βαβρίνκα (Ελβετία, Νο 8) με τον Τόμας Μπέρντιχ (Τσεχία, Νο 7). Πηγή: sport-fm.gr

Εκτός η πρωταθλήτρια!

Η Βικτόρια Αζαρένκα αποκλείστηκε από την Αγκνιέσκα Ραντβάνσκα στα προημιτελικά του Αυστραλιανού Open και παραδίδει το στέμμα της. Στα ημιτελικά η Τσιμπούλκοβα.

Εκτός η πρωταθλήτρια
Νοκ άουτ από το Αυστραλιανό Open τέθηκε η Βικτόρια Αζαρένκα. Η τενίστρια από τη Λευκορωσία, νούμερο δύο στην παγκόσμια κατάταξη, ηττήθηκε με 2-1 σετ, 6-1, 5-7 και 6-0, από την Αγκνιέσκα Ραντβάνσκα (Πολωνία, Νο 5) στα προημιτελικά. Έτσι είδε ένα σερί 18 νικών που μετρούσε στο συγκεκριμένο Grand Slam να τερματίζεται άδοξα και δεν θα μπορέσει να υπερασπιστεί μέχρι τέλους τον τίτλο που κατέκτησε το 2012 και το 2013.

Αντίπαλος της Ραντβάνσκα στα ημιτελικά θα είναι η Ντομίνικα Τσιμπούλκοβα (Σλοβακία, Νο 24), που επικράτησε άνετα με 2-0 σετ, 6-3 και 6-0, της Σιμόνα Χάλεπ (Ρουμανία, Νο 11) και έφτασε για δεύτερη φορά στην καριέρα της σε ημιτελικό Grand Slam.

Στον άλλο ημιτελικό, που προέκυψε χθες, θα αναμετρηθούν η Τζίνι Μπουσάρ (Καναδάς, Νο 31) με τη Να Λι (Κίνα, Νο 4).Πηγή: sport-fm.gr

Συνεχίζονται οι εργασίες στον «Ναό» (vid)

Στη Νέα Φιλαδέλφεια βρίσκονται από το πρωί της Τετάρτης οι εργάτες που έχουν αναλάβει την προεργασία για την ανέγερση του νέου γηπέδου της ΑΕΚ.

Συνεχίζονται οι εργασίες στον «Ναό» (vid)
Συνεχίζεται η πρώτη φάση των εργασιών για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας.

Από το πρωί της Τετάρτης μεταφέρθηκε στο οικόπεδο το γεωτρύπανο, με το οποίο αύριο θα γίνουν οι μετρήσεις σε τέσσερα σημεία εντός του γηπέδου. Από εκεί και πέρα, θα υπάρξει στρωματοποίηση, στρωματογραφία και μελέτη ποιότητας του υπεδάφους.

Από την πλευρά τους, οι τοπογράφοι προχώρησαν τις δικές τους διαδικασίες για τις μετρήσεις που αφορούν την εξέλιξη της «Αγια-Σοφιάς».

Συγκεκριμένα, επιβεβαιώνουν τη σωστή θέση των πασάλων και μετρούν τις αποστάσεις μεταξύ τους, αφού μετά από τόσα χρόνια έχουν μετατοπιστεί και έχουν υποστεί καθίζηση.

Δείτε το βίντεο


Πηγή: sport-fm.gr

Ετοιμάζει ομάδα… Super League!!

Μία κλάση πάνω από τη Football League θα είναι η ΑΕΚ του χρόνου, με τις μεταγραφές ποδοσφαιριστών που μπορούν να σταθούν επάξια στη Super League.

Ετοιμάζει ομάδα… Super League
Ο Αραβίδης και ο Μάνταλος.
Τελείως διαφορετική θα είναι η ΑΕΚ την επόμενη σεζόν, στην οποία θα αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Football League.

Οι κινήσεις των ανθρώπων της «Ένωσης» για την ενίσχυση του υπάρχοντος ρόστερ αποδεικνύουν πως στόχος δεν είναι απλώς η επιστροφή στη Super League, αλλά η δημιουργία μίας ομάδας που θα μπορέσει να σταθεί στην πρώτη κατηγορία με αξιώσεις.

Μέχρι στιγμής «κλεισμένοι» είναι ο Πέτρος Μάνταλος, ο Αμπντουλαγέ Φαγέ, ο Δημήτρης Κολοβέτσιος, ο Γιώργος Σαρρής, ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, ο Γιάννης Ανέστης και ο Χρήστος Αραβίδης.

Αυτή, όμως, είναι μόνο η αρχή, αφού θα ακολουθήσουν και άλλες μεταγραφές ποδοσφαιριστών, με τους οποίους βρίσκονται σε επαφές αυτές τις μέρες οι «κιτρινόμαυροι».

Πρόκειται για τους Μιχάλη Σηφάκη (η υπόθεσή του δεν επηρεάζεται μετά τη συμφωνία με τον Γιάννη Ανέστη), Γιάννη Κοντοέ (και οι δύο πλευρές εμφανίζονται θετικές για την εκ νέου συνεργασία τους), Αμίρη Κούρντι (δεσμεύεται με συμβόλαιο και αν δεν καταφέρει να βρει τη «χρυσή τομή» με τον Πανιώνιο, τότε δεν θα γίνει κάποια κίνηση), Βασίλη Λαμπρόπουλο (είναι ανάλογη με τον προαναφερθέντος), Δημήτρη Κουρμπέλη (έχει «παγώσει» το ενδιαφέρον, λόγω των υψηλών απαιτήσεων του Αστέρα Τρίπολης), Χρήστου Αραβίδη (όλα δείχνουν ότι σύντομα θα είναι ο επόμενος που θα αποκτηθεί), Μίλαν Μπόγιοβιτς (δεν είναι σίγουρο ότι θα μείνει στον Παναιτωλικό και εξετάζεται η περίπτωσή του, εμπόδιο ότι πιάνει θέση ξένου), Γιώργου Σαρρή (απομένουν λεπτομέρειες για να κλείσει θετικά η συμφωνία).

Στους παραπάνω θα προστεθούν και οι παίκτες που θα καταφέρουν να περάσουν τις «εξετάσεις» του Τραϊανού Δέλλα τη φετινή σεζόν, ο οποίος έχει δείξει ότι βασίζεται σε 14-15 παίκτες από το φετινό ρόστερ. Πηγή: sport-fm.gr

Εκτοξεύτηκε το χρέος της Ελλάδας!!

Παρά την ύφεση και παρά τα σκληρά μέτρα το δημόσιο χρέος αυξήθηκε στο τρίτο τρίμηνο του 2013 και η αύξηση έφτασε σε έναν χρόνο το 19,5%

Σύμφωνα με την eurostat η Ελλάδα είναι η πρωταθλήτρια του χρέους σε σχέση με το ΑΕΠ. Σε απόλυτους αριθμούς το χρέος αυξήθηκε μόνο 5,7 από τα 300,1 δισ. ευρώ στα 317,3 δισ. ωστόσο η συνεχής ύφεση που μειώνει το ΑΕΠ φέρνει την Ελλάδα στην πιο δυσάρεστη θέση μεταξύ των χωρών που αντιμετωπίζουν πρόβλημα χρέους.
Σε ετήσια βάση το τρίτο τρίμηνο το χρέος της Κύπρου ήταν αυτό που σημείωσε τη μεγαλύτερη αύξηση 25,3% στα 18,4 δισ. ευρώ ή 109,6% του ΑΕΠ, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται η Ισπανία με με χρέος 93,4% του ΑΕΠ και αύξηση 14,3%
Πηγή: newsit.gr

Συνελήφθη ο Θωμάς Μαύρος!!

Οι παλιές αμαρτίες της ΑΕΚ θα κυνηγάνε ακόμα και ανθρώπους όπως ο Θωμάς Μαύρος. Η μεγάλη δόξα της Ένωσης συνελήφθη την Τετάρτης ελέω της ιδιότητάς του να αποτελέσει πρόεδρος της ΑΕΚ.
Μετά τους Σταύρο Αδαμίδη, Ανδρέα Δημητρέλο, Γιώργο Θανόπουλο, και Ντέμη Νικολαΐδη, ήταν η σειρά του Θωμά Μαύρου να περάσει την πόρτα του εισαγγελέα για τη μη απόδοση ΦΠΑ, φόρο μεταγραφών, ΙΚΑ κι άλλες οικονομικές παραβάσεις για το διάστημε που ο «Θεωμάς» διετέλεσε πρόεδρος της ΑΕΚ.
Ο Θωμάς Μαύρος δεν πρόλαβε να απολογηθεί σήμερα και θα κρατηθεί στο Α.Τ. Γλυφάδας και το πρωί της Πέμπτης (23/1) θα απολογηθεί.
Πηγή: gazzetta.gr

«Ο Μαραντόνα άρχισε το 1983 τα ναρκωτικά»

Αποκαλύψεις για το πότε ξεκίνησε τα ναρκωτικά, έκανε για τον Μαραντόνα, η πρώην σύζυγός του, Κλαούντια Βιλαφάνε.
Ο Ντιέγκο Μαραντόνα έκανε χρήση κοκαΐνης για πρώτη φορά στην Ισπανία όπως ισχυρίζεται η πρώην σύζυγός του, Κλαούντια Βιλαφάνε.
«Δεν είχα συνειδητοποιήσει όταν ήταν τοξικομανής, ποτέ δεν το έκανε μπροστά μου. Αλλά κατά τη γνώμη μου, κι αυτό το λέω εγώ, δοκίμασε για πρώτη φορά στην Ισπανία», δήλωσε η Βιλαφάνε στο ραδιοφωνικό σταθμό «La Red».
Σύμφωνα με την πρώην σύζυγο του «Ντιεγκίτο», ο παγκόσμιος πρωταθλητής άρχισε να κάνει χρήση ναρκωτικών ουσιών το 1983. «Κατά την άποψή μου, νομίζω ότι αυτό συνέβη όταν επιβεβαιώθηκε στον Ντιέγκο η μετακίνηση από την Μπαρτσελόνα στη Νάπολι», είπε.
Μία από τις φήμες που είχαν κυκλοφορήσει ήταν ότι ο πατέρας της Βιλαφάνε ήταν εκείνος που ώθησε τον Μαραντόνα στη χρήση ναρκωτικών. «Την πρώτη φορά που ο Ντιέγκο κατανάλωσε ουσίες ήταν στη Βαρκελώνη, στην Ισπανία. Ο μπαμπάς μου δεν ήταν εκεί» είπε η Κλαούντια, απορρίπτοντας αυτή την εκδοχή.
Πηγή: gazzetta.gr

Τέλος ο Τσιώλης από ΠΑΣ!!

Παρελθόν από την τεχνική ηγεσία του ΠΑΣ Γιάννινα αποτελεί από την Τετάρτη ο Σάκης Τσιώλης. Ο Έλληνας τεχνικός έθεσε την παραίτησή του στον πρόεδρο των Ηπειρωτών Γιώργο Χριστοβασίλη, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι δύο πλευρές.  Παρελθόν θα αποτελέσει εντός της ημέρας ο Σάκης Τσιώλης από τον πάγκο του ΠΑΣ. Ο Έλληνας τεχνικός μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο της ομάδας, Γιώργο Χριστοβασίλη του ανακοίνωσε ότι παραιτείται από την τεχνεική ηγεσία του συλλόγου. Από την πλευρά της η ΠΑΕ δεν έχει τοποθετηθεί ακόμη, κάτι που αναμένεται να κάνει τις επόμενες ώρες με επίσημη ανακοίνωση και δεν αποκλείεται να αναφέρει και τους λόγους της αποχώρησης του Καρδιτσιώτη τεχνικού.
Ο Σάκης Τσιώλης έκανε ντεμπούτο στο πάγκο του ΠΑΣ Γιάννινα στο εντός έδρας παιχνίδι με τον ΟΦΗ και σε δέκα παιχνίδια που πρόλαβε να κοουτσάρει την ομάδα μέτρησε τρεις νίκες και επτά ήττες. Ήδη κάποιθες φήμες ήθελαν τον Γιάννη Χριστόπουλο ως πιθανό αντικαταστάτη, κάτι όμως που διαψεύδεται κατηγορηματικά από τους ανθρώπους του ΠΑΣ κάνοντας λόγο για τον όχι και τόσο καλό τρόπο που αποχώρησε από τον σύλλογο το καλοκαίρι.
Πάντως, η προπόνηση της Τετάρτης στο Πανηπειρωτικό πραγματοποιήθηκε κανονικά υπό την παρουσία του Σάκη Τσιώλη ο οποίος στη συνέχεια θα έχει νέα επικοινωνία με τον πρόεδρο της ομάδας και στη συνέχεια θα υπάρξουν και οι επίσημες ανακοινώσεις για την αποχώρησή του. 
Πηγή: gazzetta.gr

Αυτή είναι η καψούρα του Τζιμπούρ! (όχι η Στικούδη)

Ποιος είναι ο πραγματικός λόγος που επιστρέφει στην Ελλάδα ο Αλγερινός επιθετικός; Τι γουστάρει σαν τρελός; Πώς θα τον ...υποδεχθούν στον Ολυμπιακό; Παίζει κάτι με ΠΑΟΚ; Ο Τζιμπούρ γυρίζει στην Ελλάδα. Όχι επειδή του έλειψε η ...Στικούδη (τι χορός ήταν αυτός, ρε παιδιά, με την Αραβανή;) αλλά επειδή ο Ρομπέρτο Κάρλος τον "σούταρε" από τη Σίβασπορ.
Μπορεί ο Βραζιλιάνος προπονητής να εισηγήθηκε τον δανεισμό του, αλλά ήταν αυτός που ζήτησε να φύγει από την ομάδα. Να ξεκουμπιστεί. Να του αδειάσει τη γωνιά. Δεν έσκιζε και τα δίχτυα, άλλωστε, ο Τρομοκράτης με 2 γκολ σε 10 αγώνες.
Το deal του τουρκικού συλλόγου με τον Ολυμπιακό ήταν για 6+6 μήνες και ο Ρομπέρτο Κάρλος αποφάσισε να μη γίνει χρήση της οψιόν για να μείνει ο Αλγερινός στην ομάδα του μέχρι το τέλος της χρονιάς. Αυτή είναι η αλήθεια. Τέλος. Όλα τα άλλα είναι κουραφέξαλα.
Πάμε, λοιπόν, στο από εδώ και πέρα. Ο Τζιμπούρ ετοιμάζει βαλίτσες για την Ελλάδα. Στον Ολυμπιακό, όμως, δεν πρόκειται να γυρίσει. Ούτε μία στο εκατομμύριο να φορέσει ξανά την ερυθρόλευκη φανέλα. Γιατί δεν τον θέλει ο Μίτσελ. Ο Ισπανός είναι κάθετος και δεν σηκώνει κουβέντα για τον Αλγερινό. "Δεν θέλω να τον δω στα μάτια μου", έχει πει ο Μίτσελ στη διοίκηση.
Τι θέλει ο Τζιμπούρ; Από τη στιγμή που ξέρει ότι δεν πρόκειται να παίξει ξανά στο "Καραϊσκάκη", επιθυμεί να μείνει ελεύθερος. Να σπάσει το συμβόλαιό του με τον Ολυμπιακό για να επιλέξει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Δύσκολα πράγματα όμως. Από τον Πειραιά ούτε που το συζητάνε. Δεν θέλουν να κάνουν το χατίρι στον Αλγερινό. Του τη φυλάνε και θα τον χορέψουν στο ταψί. Μην αποκλείσετε, δηλαδή, το ενδεχόμενο να πληρώνεται ο Τζιμπούρ από τον Ολυμπιακό για να κάνει ...τζόκινγκ μόνος του στου Ρέντη! Όλα παίζουν. Εκτός, αν σκάσει πρόταση στο Λιμάνι για τον Αλγερινό, ή ξαναδοθεί δανεικός.
Ο Τζιμπούρ, πάντως, δεν βλέπει το μέλλον του στην Ελλάδα. Και το λέμε αυτό για να προλάβουμε τα σενάρια για ΠΑΟΚ. Ο Αλγερινός θέλει να συνεχίσει την καριέρα του στο εξωτερικό. Αυτό, τουλάχιστον, μαρτυράνε οι κινήσεις που κάνει. Στην πιάτσα των μάνατζερ λένε πως ο Τρομοκράτης έχει βρει άκρη στην Αγγλία. Εκεί είναι η καψούρα του, εκεί θέλει να κάνει καριέρα. Ο Τζιμπούρ ψάχνεται, λοιπόν, σε Χαλ, Νότιγχαμ (του κολλητού Αμπντούν) και σε μία ακόμα ομάδα από το Νησί.Πηγή: sportdog.gr

Ο Βενγκέρ είπε "όχι" σε 5,5 εκ. ευρώ για τον Κάμπελ!!

Πώς ο τεχνικός της Άρσεναλ, που πουλάει και δεν ξεπουλάει, βάζει ουσιαστικά τέλος στα όνειρα του Ολυμπιακού για τον Κάμπελ; Ο sportdog έχει ξανά το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ! Σε μεταγραφικό θρίλερ αναμένεται να εξελιχθεί η παραμονή του Κάμπελ στον Ολυμπιακό, ο οποίος φέτος ως δανεικός από την Άρσεναλ, έχει εντυπωσιάσει τους πάντες με τις εξαιρετικές του εμφανίσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη.
Ο Κοσταρικανός μεσοεπιθετικός έχει βελτιωθεί πολύ υπό τις οδηγίες του Μίτσελ και πραγματικά έχει εξελιχθεί σε ποδοσφαιριστή - πολυτέλεια για τη Σούπερ Λίγκα. Δεν υπάρχει αγώνας που ο Κάμπελ δεν μας έχει προσφέρει τουλάχιστον μία φαντεζί ενέργεια. Γρήγορος, τεχνίτης, ντελικάτος, μπουκαδόρος, όλα τα έχει ο άσος των "κανονιέρηδων" και ανακάλυψη του Αρσέν Βενγκέρ.
Ο Ολυμπιακός θα ήθελε, φυσικά, να τον κρατήσει και να τον αγοράσει από τους Λονδρέζους, ωστόσο για να το πετύχει αυτό, θα πρέπει να βάλει πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη.
H αλήθεια είναι πως η Αρσεναλ πουλάει τον Κάμπελ, όπως και άλλους δανεικούς της για να μαζέψει λεφτά, αφού πάει για το μεγάλο "μπαμ" με την απόκτηση ενός εκ των Ντράξλερ ή Ντι Μαρία.
Ωστόσο, σε καμία περίπτωση ο Βενγκέρ δεν πρόκειται να ξεπουλήσει. Ειδικά τώρα που έχει δει (γιατί τον τσεκάρει κάθε μήνα) τις εμφανίσεις που έχει κάνει ο ποδοσφαιριστής στο Λιμάνι. Στην Άρσεναλ είναι πρόθυμοι να πουλήσουν τον Κάμπελ -είτε στον Ολυμπιακό είτε σε άλλη ομάδα- εφόσον πάρουν τα λεφτά που θεωρούν ότι αξίζει. 
Και το ...ταβάνι φαίνεται να είναι πολύ ψηλά, καθώς όπως αποκαλύπτει η έγκυρη στήλη του σκύλου στο Twitter, "Sportdog Penalty", ο Αλσατός τεχνικός πριν λίγες ημέρες είπε "όχι" σε προσφορά 4,5 εκατομμυρίων λιρών (περίπου 5,5 εκατομμυρίων ευρώ) που είχε από ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ για τον Κάμπελ! Είναι πολλά τα λεφτά... πάρα πολλά...
Πηγή: sportdog.gr