Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2009

Το... μπαμ ο ΠΑΟΝΕ!

!ethnikosasteras.jpgΟ ΠΑΟΝΕ κατάφερε να... πετάξει εκτός του Κυπέλλου Ελλάδας την Ηλιούπολη, κάνοντας την έκπληξη στα σημερινά ματς! Από εκεί και πέρα οι Παναιτωλικός, ΟΦΗ, Θρασύβουλος και Αγροτικός Αστέρας είναι ορισμένες εκ των ομάδων που συνεχίζουν την πορεία τους στον θεσμό. Εξ αυτών ο Αγροτικός Αστέρας... ίδρωσε για ν' αποκλείσει τον Οδυσσέα Αναγέννησης, τον οποίο νίκησε στην διαδικασία των πέναλτι.


Η νίκη του ΠΑΟΝΕ επί της Ηλιούπολης με 1-0 ήταν τ' αποτέλεσμα που ξεχώρισε στα σημερινά παιχνίδια του Κυπέλλου Ελλάδας. Οι αγώνες:

Β' φάση (30/8-2/3/9/2009)

19. Ασπρόπυργος-Διαγόρας 0-0 (5-3 στα πέναλτι)

20. ΠΑΟ Νέων Επιβατών-Ηλιούπολη 1-0

21. Μακεδονικός-Πανσερραϊκός 0-1

22. ΠΟΑ-Εθνικός Αστέρας 1-4

23. Εορδαϊκός-Δόξα Δράμας (3/9)

24. Αναγέννηση Γιαννιτσών-ΟΦΗ 0-2

25. ΑΟ Πλατανιάς-Θρασύβουλος 2-3

26. Κόρινθος-Καλαμάτα 2-3

27. Οδυσσέας Αναγέννησης-Αγροτικός Αστέρας 2-2 (3-4 πέναλτι, κ.α. 2-2)

28. Βισαλτιακός-Κέρκυρα 2-0

29. Σαρωνικός-Εθνικός 0-1 (παράταση)

30. Παναργειακός-ΑΣΚ Ολυμπιακός Βόλου 0-4

31. Δόξα Κρανούλας-Ιωνικός 1-3

32. Καλλιθέα-Απόλλων Καλαμαριάς Αναβολή

33. Παναχαϊκή-Ηλυσιακός (3/9)

34. Αναγέννηση Επανωμής-Πιερικός (3/9)

35. Βέροια-Παναιτωλικός 0-2

36. Τρίκαλα-Αναγέννηση Καρδίτσας 1-0

Γ' φάση (23/9/2009)

37. Ασπρόπυργος-Εθνικός Αστέρας

38. ΠΑΟ Νέων Επιβατών-Θρασύβουλος

Δ' φάση (28/10/2009)

39. Πανσερραϊκός-Ολυμπιακός

40. Νικητής 23-Παναθηναϊκός

41. ΟΦΗ-ΠΑΟΚ

42. Καλαμάτα-ΠΑΣ Γιάννινα

43. Αγροτικός Αστέρας-Καβάλα

44. Βισαλτιακός-Ατρόμητος

45. Εθνικός-Ξάνθη

46. ΑΣΚ Ολυμπιακός Βόλου-Λάρισα

47. Ιωνικός-Λεβαδειακός

48. Νικητής 32-Πανθρακικός

49. Νικητής 33-Αστέρας Τρίπολης

50. Νικητής 34-Εργοτέλης

51. Παναιτωλικός-Πανιώνιος

52. Τρίκαλα-Ηρακλής

53. Νικητής 37-Άρης

54. Νικητής 38-ΑΕΚ

Επεισόδια και τραυματίες στον Βόλο

volos_epeisodia.jpgΜόνο φιλικό δεν θύμιζε το σημερινό παιχνίδι του Ολυμπιακού Βόλου με τον Άρη στην πρωτεύουσα του νομού Μαγνησίας. Οι οπαδοί των δύο ομάδων δημιούργησαν επεισόδια, τόσο πριν όσο και μετά την λήξη της αναμέτρησης, ενώ συνολικά η ένταση δεν έλειψε στις κερκίδες, έχοντας ως συνέπεια να υπάρξουν τραυματίες. Για την ιστορία, ναι διεξήχθη και παιχνίδι στο οποίο οι Βολιώτες επικράτησαν με 4-3, αλλά ποιος θα σταθεί σε αυτό;



Με πολύ άσχημο τρόπο έχει ξεκινήσει η φετινή ποδοσφαιρική χρονιά. Από τα πρώτα φιλικά τα πρώτα κρούσματα βίας έκαναν την εμφάνισή τους. Η ανίκητη, όπως την ονομάζουν και σωστά, βλακεία φάνηκε σε όλο της το μεγαλείο στο Καυτανζόγλειο και στον αγώνα του Ηρακλή με τον Άρη, με την γνωστή σε όλους εξέλιξη και τιμωρία του οπαδού των «κυανόλευκων». Και σήμερα όμως σε ένα ακόμα φιλικό παιχνίδι, αυτό ανάμεσα στον Ολυμπιακό Βόλου και τον Άρη που διεξήχθη στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας, δυστυχώς δεν έλειψαν τα επεισόδια. Συγκεκριμένα τόσο πριν, όσο και μετά την λήξη του αγώνα, οπαδοί των δύο ομάδων συγκρούστηκαν, ενώ συνολικά η ένταση υπήρξε συνολικά στις εξέδρες. Η ένταση και ο πετροπόλεμος που ακολούθησε είχαν ως αποτέλεσμα να υπάρξουν τραυματίες, ευτυχώς όχι σοβαρά.

Νίκη του Ολυμπιακού

Στο καθαρά αγωνιστικό μέρος, που δεν αξίζει να αναφερθούμε από την στιγμή που σε φιλικό αγώνα γίνονται επεισόδια, όποια μικρή ή μεγάλη διάσταση παίρνουν, ο Ολυμπιακός Βόλου επικράτησε με 4-3. Τα γκολ για τους γηπεδούχους πέτυχαν οι Καμπάνταης, Αμπράμοβιτς, Μόνχε (πέναλτι) και Πλιάγκας, ενώ για τον Άρη σκόραραν οι Κάμπορα, Χαβίτο και στο ντεμπούτο του ο Πίτου Γκαρσία.

Οι συνθέσεις:
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β.: Κολίτσι, Λιόλιος, Κακάρας, Κοτίτσας, Αρβανίτης, Αλβάρεζ, Ουμπίντεθ, Μόνχε, Καπάνταης, Ροτζέιρο, Χανιώτης.
ΑΡΗΣ: Πέσκοβιτς, Αραβίδης, Νασούτι, Φλάβιο, Κουλουχέρης, Πρίττας, Φερνάντεθ, Χαβίτο, Ντέιλι, Λαμπριάκος, Κάμπορα.

Σε μπελάδες για τα... μάτια της Νικολέτα



Νικολέτα Λαζάνοβα Σε μπελάδες φαίνεται πως έχει μπει ο Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ εξαιτίας του φημολογούμενου φλερτ του με το διάσημο μοντέλο, Νικολέτα Λαζάνοβα, πρώην μνηστή του τερματοφύλακα της Λίβερπουλ, Νικολάι Μιχάηλοφ και νυν του Γκιόργκι Στοίλοφ, γνωστού νονού της νύχτας, με προσωνύμιο το "κεφάλι".

Όπως αναφέρει η σκανδαλοθηρική εφημερίδα "Sun", το φλερτ του Βούλγαρου επιθετικού της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την Νικολέτα διατηρούταν μέσω μηνυμάτων όμως σταμάτησε απότομα, μετά την παρέμβαση από το "κεφάλι"!

Ο Στοίλοφ, σεσημασμένος για τα μπλεξίματα του με τις αρχές, φέρεται να προειδοποίησε τον Μπερμπάτοφ να μείνει, όσο μακριά γίνεται, για το δικό του καλό!

Αξίζει να αναφερθεί ότι σύμφωνα με τα δημοσιεύματα ο Μπερμπάτοφ είχε συναντήσει την Νικολέτα το διάστημα που είχε δεσμό με τον Μιχάιλοφ, όμως όπως τονίζουν φίλοι και γνωστοί πάντα αποτελούσε μια "φαντασίωση" για εκείνον.

Πρόωρες εκλογές στις 4/10 και αναβολή της 6ης αγωνιστικής

Πρόωρες εκλογές για την 4η Οκτωβρίου προκήρυξε με διάγγελμα του ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. Μετά τις πρόσφατες πυρκαγιές στην Αττική, οι ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις φέρνουν νέα ανατροπή στο πρόγραμμα της Σούπερ Λίγκα αφού θα αναβληθεί η έκτη αγωνιστική. Πλέον η διοργανώτρια αρχή της κατηγορίας οφείλει να αναζητήσει νέες ημερομηνίες (πιθανόν εμβόλιμες αγωνιστικές) αν λάβει κανείς υπόψιν και την προετοιμασία της εθνικής ομάδας σε περίπτωση που προκριθεί στο Μουντιάλ του 2010.Την έκτη αγωνιστική επρόκειτο να αγωνιστούν:

ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ
ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ - ΑΡΗΣ
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
SKODA ΞΑΝΘΗ - Α.Ε.Κ.
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΛΑΡΙΣΑ
Π.Α.Ο.Κ. - ΗΡΑΚΛΗΣ
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΝΕΑ ΚΑΒΑΛΑ

Στην Β΄εθνική δεν θα γίνουν οι αγώνες της 4ης αγωνιστικής:

Πιερικός - Ολυμπιακός Βόλου
Διαγόρας - Καλαμάτα
Ηλιούπολη - Ιωνικός
ΟΦΗ - Πανσερραϊκός
Αγροτικός Αστέρας - Δόξα Δράμας
Παναιτωλικός - Θρασύβουλος
Εθνικός Αστέρας - Απόλλων Καλαμαριάς
Κέρκυρα - Αναγέννηση Καρδίτσας
Ηλυσιακός - Εθνικός

Αυξημένη η ζήτηση εισιτηρίων λόγω Μπολτ

Η επιβεβαίωση της παρουσίας του κορυφαίου σπρίντερ όλων των εποχών Γιουσέιν Μπολτ στον τελικό των Γκραν Πρι στίβου, που θα γίνει το διήμερο 12-13 Σεπτεμβρίου στο Καυτανζόγλειο στάδιο της Θεσσαλονίκης, εκτόξευσε το ενδιαφέρον των φιλάθλων της Μακεδονίας και μαζί την προπώληση των εισιτηρίων. Μέχρι στιγμής έχουν διατεθεί πάνω από 8 χιλ. εισιτήρια, κάτι που δείχνει την δίψα των φιλάθλων για το συγκεκριμένο γεγονός.

Μάλιστα οι διοργανωτές έχουν βάλει φτηνά εισιτήρια. Οι τιμές για το διήμερο των αγώνων είναι μόλις 7 ευρώ, ενώ για κάθε μέρα χωριστά οι τιμές είναι μόλις 5 ευρώ για την γενική είσοδο.

Οι αθλητές θα καταφθάσουν στη Θεσσαλονίκη την επόμενη βδομάδα από την Τετάρτη και ως την Παρασκευή, την μέρα δηλαδή που είναι προγραμματισμένες οι δυο σημαντικές συνεντεύξεις Τύπου. Της IAAF και του Τζαμαϊκανού σπρίντερ Γιουσέϊν Μπολτ.

Στην προεδρική σουίτα ο Μπολτ

Σύμφωνα με το πρόγραμμα ο Μπολτ θα φτάσει στη Θεσσαλονίκη την Πέμπτη 10/9.Την Παρασκευή 11/9, ο Τζαμαϊκανός αθλητής θα μεταβεί σε σχολείο της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να φωτογραφηθεί και να μιλήσει στους μαθητές, που την ημέρα εκείνη θα έχουν αγιασμό.

Τον μεγάλο αθλητή θα συνοδεύσει πιθανότητα ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης, που θα βρίσκεται εκείνο το τριήμερο στην πόλη της Θεσσαλονίκης για τους αγώνες του Γκραν Πρι.

Ο Γιουσέϊν Μπολτ θα καταλύσει στο ίδιο κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης και μάλιστα στην προεδρική σουίτα χωρίς να το ζητήσει ο ίδιος

Ανησυχία για Μπιζέρα, ανεβάζουν ρυθμό Γκαρσία και Κονσεϊσάο

Τον κίνδυνο να ξεμείνει από αμυντικούς αντιμετωπίζει ο Φερνάντο Σάντος! Μετά τους τραυματισμούς των Σνάουτσνερ, Τσιρίλο και Κοντρέρας, πρόβλημα αντιμετωπίζει και ο Τζόε Μπιζέρα, ο οποίος αισθάνεται ενοχλήσεις στο δικέφαλο και ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα.
Μέχρι το επόμενο παιχνίδι της ομάδας (με Αστ. Τρίπολης), υπάρχει χρόνος για να αποθεραπευτεί ο παίκτης, ωστόσο η ανησυχία παραμένει, αφού εκτός του Μαλεζά δεν υπάρχει άλλος αξιόπιστος κεντρικός αμυντικός. Αν δεν πάνε καλά τα πράγματα, ο Σάντος θα καταλήξει στη λύση Σαβίνι για τη θέση του δεύτερου στόπερ.

Από εκεί και πέρα, ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν οι Κονσεϊσάο και Γκαρσία, ανεβάζοντας ωστόσο ρυθμούς, δείχνοντας ότι σε σύντομο διάστημα θα είναι ξανά στη διάθεση του προπονητή τους. Απόντες ήταν οι διεθνείς Χαλκιάς, Φωτάκης και Κουτσιανικούλης καθώς και οι Σαβίνι και Τσιρίλο, που βρίσκονται στην Ιταλία για προσωπικές υποθέσεις τους.

Φιλικό με Πανσερραϊκό

Τέλος, προγραμματίστηκε για το Σάββατο, 5 Σεπτεμβρίου και ώρα 18:00, φιλικό παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό στο γήπεδο των Σερρών.

Λίπι: «Γιατί προτιμώ τη Γιούβε»

lippi.jpg Διαχρονικά η εθνική Ιταλίας στηρίζεται στη Γιουβέντους και αυτό δεν αλλάζει ούτε τώρα. Στις κλήσεις του Μαρτσέλο Λίπι υπάρχουν οκτώ ποδοσφαιριστές των μπιανκονέρι και ο ομοσπονδιακός τεχνικός εξήγησε τους λόγους για τους οποίους προτιμά την Μεγάλη Κυρία ως βάση της σκουάντρα ατζούρα.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που ο Γκρόσο επέστρεψε στην Ιταλία. Καλώ στην εθνική ομάδα πολλούς παίκτες της Γιουβέντους για έναν πολύ απλό λόγο. Σε σχέση με τους άλλους συλλόγους, στη Γιούβε έχουν μια διαφορετική φιλοσοφία. Επικεντρώνονται και εμπιστεύονται πολύ τους Ιταλούς ποδοσφαιριστές. Άρα, με αυτό ως δεδομένο, είναι απολύτως λογικό να καλώ οκτώ παίκτες της Γιούβε στην εθνική», ήταν τα λόγια του Λίπι, που στη συνέχεια παραδέχθηκε ότι ήθελε νίκες των μπιανκονέρι στις πρώτες αγωνιστικές της Serie A: «Ήθελα να ξεκινήσει καλά τη σεζόν η Γιουβέντους και δεν το κρύβω, γιατί πάνω από όλα αυτό ήταν για το καλό της Ιταλίας. Αν οι παίκτες της Γιούβε εντυπωσιάζουν στα ματς της ομάδας τους, τότε προφανώς θα είναι σε πολύ καλή κατάσταση και για τους αγώνες της εθνικής».

Ο «Πολ Νιούμαν» έκανε ένα σχόλιο και για τον Μάρκο Μαρκιόνι, η κλήση του οποίου στην εθνική ομάδα, προκάλεσε έκπληξη στον ιταλικό Τύπο. «Ο Μαρκιόνι έχει παρόμοιο τρόπο παιχνιδιού με αυτόν του Καμορανέζι. Μου αρέσει ο τρόπος με τον οποίο συγκλίνει προς το κέντρο και βοηθάει στο να αποκτήσει αριθμητική υπεροχή η ομάδα εκεί», είπε για τον άσο της Φιορεντίνα. ‎‎

Με το… δεξί στην Ιταλία ο Άρης

Σίγουρα στα φιλικά η νίκη δεν είναι το Α και το Ω αλλά σε βοηθάει στην διατήρηση του καλού κλίματος στην ομάδα στην διάρκεια της προετοιμασίας. Ο Άρης λοιπόν επικράτησε στο πρώτο του φιλικό επί ιταλικού εδάφους της Νιόν με 84-68 και ξεκίνησε με το… δεξί την προετοιμασία του. Ήταν το πρώτο φιλικό παιχνίδι στο Μπόρμιο ενώ το επόμενο είναι αύριο με την ομάδα της Λουγκάνο που προέρχεται επίσης από την Ελβετία.
Ο Άρης έδειξε ότι θέλει δουλειά, κάτι απόλυτα φυσιολογικό την δεδομένη χρονική στιγμή ενώ δεν ξεκίνησε καλά τον αγώνα, βρισκόμενος από την αρχή πίσω στο σκορ. Οι «κίτρινοι» αντιμετώπισαν πρόβλημα στην άμυνα, κάτι που είχε επισημάνει ο Αντρέα Ματσόν μετά το τέλος του παιχνιδιού με την ομάδα του ΚΑΟΔ και σίγουρα θα ρίξει εκεί το βάρος στα επόμενα παιχνίδια. Ο Άρης έχανε με 39-41 στο πρώτο ημίχρονο όμως στο τρίτο δεκάλεπτο οι «κίτρινοι» σοβαρεύτηκαν και με «όπλο» την εμπειρία τους κατάφεραν να κάνουν ένα επιμέρους σκορ 28-13 και να πάρουν μία ασφαλής διαφορά 14 πόντων (68-54). Κορυφαίοι σε εκείνο το σημείο του αγώνα οι Ρίτσαρντσον και Ντικούδης, ενώ αμυντικά το χαμηλό σχήμα του Ματσόν βοήθησε στον τομέα της ταχύτητας. Το τελικό 84-68 ήρθε εύκολα με τον Τζέρεμι Ρίτσαρντσον να είναι ο πρώτος σκόρερ του Άρη με 25 πόντους ενώ 14 είχε ο Δήμος Ντικούδης και 11 ο Νίκος Χατζηβρέττας. Τα δεκάλεπτα: 21-25, 39-41, 68-54, 84-68.
ΑΡΗΣ: Κλάρκ 9, Στίνσον 6, Ρίτσαρντσον 25, Μπέλσερ 10 , Χατζηβρέττας 11, Μπάρλος 4, Αργυρόπουλος, Σκορδίλης 2, Κακιούζης 3, Ντικούδης 14, Χρυσικόπουλος, Μούρτος, Μανούσος.
Ματσόν: «Καλύτεροι μέρα με την μέρα»
Ο Αντρέα Ματσόν είχε μία κουραστική ημέρα μια και ταξίδεψε από την Βαρκελώνη προκειμένου να βρεθεί στο Μπόρμιο και να καθίσει στον πάγκο της ομάδας του. Όμως μπόρεσε να δει κάποια πράγματα μέσα από τον πρώτο αγώνα επί ιταλικού εδάφους και υπογράμμισε ότι: «Έγινε ένα καλό παιχνίδι, εμείς παρότι ήταν φιλικό παίξαμε για να κερδίσουμε και τα καταφέραμε. Δεν έχουμε δουλέψει πολύ καιρό, όλοι μαζί και αυτό φαίνεται. Βελτιωνόμαστε μέρα με την ημέρα, θα γινόμαστε καλύτεροι. Δεν είναι εύκολο να πρέπει να είμαστε έτοιμοι σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα αλλά θα προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, μιας και πλησιάζει η ημέρα της πρώτης αναμέτρησης με το Μαρούσι».
* Η προετοιμασία του Άρη συνεχίζεται σήμερα κανονικά με διπλή προπόνηση, το πρωί πιο χαλαρή και στο γήπεδο το απόγευμα.
* Ο πρώην παίκτης του Άρη, Ρεισόν Τέρι είναι πολύ κοντά σε συμφωνία με την Ομπραντόιρο, ομάδα που φέτος κέρδισε την άνοδο της στην πρώτη κατηγορία της Ισπανίας. Αν ολοκληρωθεί η μεταγραφή ο πρώην παίκτης των «κιτρίνων», να είναι συμπαίκτης με τον Κώστα Βασιλειάδη.

ΣΥΖΗΤΗΣΕΩΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Το ταξίδι στην Αθήνα είναι έναν βασικό σκοπό. Τις επαφές για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της επόμενης περιόδου, ένα σημαντικό κομμάτι μέσα από το οποίο θα βγει μεγάλο μέρος του μπάτζετ για την νέα περίοδο. Ο Γιάννης Δαμιανίδης έκανε μία συνάντηση, με τον γενικό διευθυντή της ΕΡΤ, Χρήστο Παναγόπουλου με θέμα την προσφορά του κρατικού καναλιού για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της επόμενης περιόδου. Ο πρόεδρος της ΚΑΕ Άρης είδε με θετικό… μάτι το ενδιαφέρον της κρατικής τηλεόρασης, με την συνάντηση να γίνεται μέσα σε καλό κλίμα και όλα δείχνουν ότι η ΕΡΤ έχει προβάδισμα για να συμπεριλάβει τον Άρη στο τηλεοπτικό πρόγραμμα της επόμενης περιόδου. Αλλά οι συζητήσεις δεν σταματάνε εδώ, αφού ενδιαφέρον για τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Άρη έχουν δείξει στο συνδρομητικό αλλά και η ψηφιακή πλατφόρμα του ΟΤΕ, που έχει μπει δυνατά στον αθλητικό χώρο. Ο πρόεδρος της ΚΑΕ θα έχει επαφές και σήμερα με ανθρώπους των δύο πλευρών ώστε να δει κατά πόσο μπορούν να ικανοποιήσουν οικονομικά την ΚΑΕ.
Σήμερα επίσης ο Γιάννης Δαμιανίδης θα δώσει το παρών και στο διοικητικό συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ όπου θα βασικά θέματα θα είναι δύο. Το πρώτον θα είναι η παραχώρηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, ουσιαστικά θα συζητηθεί το πλάνο της κεντρικής διαχείρισης το οποίο όπως φαίνεται θα προχωρήσει από την επόμενη περίοδο. Επίσης θα γίνει ενημέρωση για την κλήρωση του φετινού πρωταθλήματος. Μέσα στα θέματα που θα συζητηθούν θα είναι η έγκριση καταστάσεων εσόδων και εξόδων περιόδου από 1/4/2009 μέχρι 30/6/2009 οι οποίες υποβλήθηκαν στο προηγούμενο δ.σ. που έχεις στις 22 Ιουλίου.

Μιλάει και με χορηγούς
Ο πρόεδρος της ΚΑΕ, Γιάννης Δαμιανίδης δεν θα αρκεστεί μόνο στο θέμα των τηλεοπτικών μιας και αναμένεται να έχει επαφές και με δύο ενδιαφερόμενες εταιρίες για την προοπτική συνεργασίας μέσω χορηγίας ενόψει της νέας περιόδου. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι εταιρείες είναι από τις κορυφαίες στον χώρο που δραστηριοποιούνται και οι συμφωνίες, εφόσον επιτευχθούν, θα φέρουν ένα σημαντικό ποσό στα ταμεία της ΚΑΕ.

Εγκαίνια της μπουτίκ

Τα εγκαίνια της μπουτίκ της ΚΑΕ Άρης με την επονομασία «ARIS LEGEND STORE» θα πραγματοποιηθούν στις 21 Σεπτεμβρίου στις 21:00 το βράδυ. Μετά τη λήξη του αγώνα Άρης-Πανελλήνιος, ο οποίος θα διεξαχθεί στο πλαίσιο του τουρνουά «Μαυροσκούφεια» που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Θεσσαλονίκης, ο κόσμος θα έχει την ευκαιρία να επισκεφτεί το κατάστημα, να γνωρίσει και να προμηθευτεί τα προϊόντα των «κιτρίνων».

Ματσόν: «Ιδιαίτερη προσοχή στα φάουλ»

Στο Μπόρμιο βρέθηκε χθες ο Αντρέα Ματσόν μιας και την πρώτη ημέρα της προετοιμασίας, αυτός βρίσκονταν στην Βαρκελώνη όπου έδωσε το παρών στην ετήσια συνάντηση μεταξύ των προπονητών και του τμήματος διαιτησίας της Ευρωλίγκας. Ο Ιταλός τεχνικός αναφερόμενος στα θέματα της συνάντησης είπε: «Ο υπεύθυνος διαιτησίας της Ευρωλίγκας, ο κ. Ρήγας ήταν ξεκάθαρος στην ομιλία του σε ότι αφορά τη συμπεριφορά των παικτών και των προπονητών. Δεν έχει αλλάξει κάτι. Οι κανόνες παραμένουν ίδιοι. Όπως πέρυσι, έτσι και τη φετινή χρονιά δεν θα επιτρέπεται κανένας άλλος, εκτός του προπονητή, να στέκεται όρθιος στον πάγκο και να μιλάει στους διαιτητές» ενώ για το που εστίασαν περισσότερο τόνισε: «Ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν και δόθηκαν κάποιες διευκρινίσεις ήταν αυτό των φάουλ. Ειπώθηκαν κάποιες λεπτομέρειες για τα κριτήρια των φάουλ και δόθηκε ιδιαίτερη προσοχή σε αυτό. Για να γίνω πιο σαφής, μιλήσαμε για τα φάουλ που γίνονται σε παίκτες που δεν έχουν τη μπάλα στα χέρια τους. Όπως επίσης και στα φάουλ που γίνονται στους αιφνιδιασμούς. Κάποιες φορές είναι σημαντικότερο να μπορείς να διακρίνεις τη διαφορά των φάουλ και να μη δίνεις βάση στο ποια είναι τα κριτήρια». Ο Ιταλός τεχνικός συνέχισε λέγοντας: «Δόθηκε σημασία στην άμυνα πάνω στο pick-n-roll και στην άμυνα μέσα στη ρακέτα. Γενικότερα όμως ειπώθηκαν διαφορετικά πράγματα και ακούστηκαν διάφορες απόψεις» και συμπλήρωσε: «Εμείς ακολουθούμε πάντα τους κανόνες. Ξέρουμε τι ακριβώς να κάνουμε και τι να περιμένουμε. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα ως τώρα. Αυτό που έχει σημασία είναι ο καθένας από την δική του πλευρά να ξέρει πώς να συμπεριφερθεί στο γήπεδο».Πηγη Μετροσπορ

Μουρίνιο: «Νίκη με Μπάρτσα»

inter-mourinho.jpg Ο Μάσιμο Μοράτι έχει ξεκαθαρίσει ότι θέλει φέτος το Champions League, τα ιταλικά ΜΜΕ θεωρούν ότι οι πιθανότητες της Ιντερ είναι καλύτερες σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια και ο Ζοσέ Μουρίνιο πιστεύει ότι η ομάδα του μπορεί να δείξει τις διαθέσεις της από την 1η αγωνιστική των ομίλων της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, επικρατώντας στο «Τζιουζέπε Μεάτσα» της πρωταθλήτριας Ευρώπης, Μπαρτσελόνα.

Η συγκεκριμένη αναμέτρηση έχει ήδη προκαλέσει πολλές συζητήσεις σε Ιταλία και Ισπανία, καθώς είναι γνωστή η βεντέτα του Μουρίνιο με την Μπάρτσα τα τελευταία χρόνια, ενώ φέτος υπάρχει και η ανταλλαγή των Ετό και Ιμπραΐμοβιτς για να φτιάξει κι άλλο το κλίμα. Ο Μουρίνιο, όμως, δεν στέκεται στους δύο παίκτες, αλλά στην όλη σημασία αυτού του παιχνιδιού.

«Θα είναι κάτι περισσότερο από μία μονομαχία του Ετό με τον Ιμπραΐμοβιτς. Θα είναι ένα σπουδαίο παιχνίδι που πιστεύω ότι θα αφήσει το στίγμα του στην ομάδα που θα χάσει. Η φυσική κατάσταση και η νοοτροπία πιστεύω ότι θα αποδειχθούν καθοριστικοί παράγοντες. Η Μπαρτσελόνα είναι μια ομάδα που πολύ δύσκολα μπορεί να ανακοπεί όταν παίξει το παιχνίδι της, αλλά η Ιντερ έχει τα όπλα για να δημιουργήσει προβλήματα και να νικήσει τους Καταλανούς. Ο Γκουαρντιόλα κάνει καλή δουλειά, αλλά είμαστε έτοιμοι για αυτόν», ήταν τα λόγια του Πορτογάλου τεχνικού.

ΗΡΑΚΛΗΣ:18 ΜΗΝΕΣ ΜΕ ΤΡΙΕΤΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΟΠΑΔΟ ΤΟΥ ΓΗΡΑΙΟΥ









Επιμέλεια:Γρηγόρης Παπαγιαννάκης
Με 18 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή τιμωρήθηκε ο οπαδός του Ηρακλή ο οποίος είχε εισβάλει μέσα στο γήπεδο κατά την διάρκεια του αγώνα με τον Άρη. Επίσης του επιβλήθηκε ποινή απαγόρευσης εισόδου για δύο χρόνια σε γεγονότα αθλητικού και ποδοσφαιρικού περιεχομένου.Ζητώντας συγγνώμη από όλους εκείνους, τους οποίους έβλαψε με την ανόητη ενέργειά του το περασμένο Σάββατο, ο φίλος του Ηρακλή, Νίκος Χατζηϊωάννου, εμφανίστηκε σήμερα (02/09). Η απόφαση ήταν 18 μήνες φυλάκισης με τριετή αναστολή και επιβολή χρηματικού προστίμου 2.600 ευρώ.
Ο δικηγόρος του, κ. Λαδής, θα υποβάλλει έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης.

Πανσερραϊκος: Φιλικό με ΠΑΟΚ το Σάββατο


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Η ΠΑΕ Πανσερραϊκος ανακοινωσε οτι θα πραγματοποιήσει φιλικό παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ.Η ανακοίνωση αναφέρει:

"Το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου στις 6 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί φιλικός αγώνας μεταξύ του Πανσερραϊκού και του ΠΑΟΚ. Το ματς αυτό αναμένεται να είναι και το τελευταίο φιλικό παιχνίδι των λιονταριών πριν την έναρξη του μαραθωνίου της Β' εθνικής αλλά και μια πολύ καλή ευκαιρία να βγουν χρήσιμα συμπεράσματα μιας και πρόκειται για το πιο δυνατό φιλικό τεστ της ομάδας μας μέχρι και σήμερα."

ΜΠΑΣΚΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ:ΕΛΠΙΖΕΙ ΓΙΑ Α1!ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΣΤΗΝ Α'ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ


Επιμέλεια:Γρηγόρης Παπαγιαννάκης


(ΑΠΟ contra.gr)
Ό,τι κι αν γραφεί, όσο μελάνι κι αν ξοδευτεί η υπόθεση της συγχώνευσης ή της συνένωσης (χρησιμοποιείστε όποια
λέξη προτιμάται) μεταξύ της Ολύμπιας και ΑΕΛ θα περικλείεται μέσα σε πολλά
ερωτηματικά.
Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις και το νέο σχέδιο που έπεσε στο τραπέζι,
αφού ο Γιάννης Δημοβέλης δήλωσε ότι δεν πρόκειται να αναλάβει χρέη προς τρίτους,
η Ολύμπια, με το δικό της ΑΦΜ, θα απορροφήσει (!) την ΑΕΛ προκειμένου να πάρει
μέρος στο πρωτάθλημα της Α1. Σε αυτή την περίπτωση ο Γιώργος Μαλάκος θα κατέχει
το 45%, όντας ο κύριος μέτοχος. Μάλιστα σε συνάντηση που είχε προσφάτως με τον
Μανώλη Λελούδα διαβεβαίωσε ότι έχει ρυθμίσει τις εκκρεμότητες προς πρώην στελέχη
της ομάδας (προπονητές και παίκτες). Το μόνο που θα απομένει είναι να εξοφληθούν
τα χρέη προς το δημόσιο, τα οποία όμως υπολογίζεται ότι ξεπερνούν τα 2 εκατ.
ευρώ.
Απόφαση προς το παρόν δεν έχει παρθεί (τα μέλη του ΔΣ της ΚΑΕ ΑΕΛ ζήτησαν ένα
εύλογο χρονικό διάστημα να το σκεφτούν), αλλά στην περίπτωση που όντως
προχωρήσει το σχέδιο, το ερώτημα που προκύπτει είναι πώς η ΕΕΑ θα δώσει άδεια
συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Α1 σε μια ομάδα με τόσα χρέη, τα οποία τη δεδομένη
στιγμή ουδείς είναι διατεθειμένος να εγγυηθεί ότι θα καταβάλει σύντομα.

*Πρώτος αντίπαλος για τον φετινό Ηρακλή στο μπάσκετ θα είναι η Κομοτηνή(στην Κομοτηνή).Εαν περάσει ο Γηραιός αντιμετωπίζει στην Β'φάση τον ΑΓΟΡ Ρεθύμνου η τον Απόλλων Καλαμαριάς.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Α2 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

1η Αγωνιστική (17/10/09)

Ηρακλής-Ολυμπιάδα Πατρών

2η Αγωνιστική (24/10/09)

Πέραμα-Ηρακλής

3η Αγωνιστική (31/10/09)

Ηρακλής- Έσπερος

4η Αγωνιστική (07/11/09)

Ερμής Λαγκαδά-Ηρακλής


5η Αγωνιστική (14/11/09)

Ηρακλής-Νήαρ Ηστ

6η Αγωνιστική (21/11/09)

Ηρακλής-Αμύντας

7η Αγωνιστική (28/11/09)

Ίκαροι Σερρών-Ηρακλής

8η Αγωνιστική (05/12/09)

Ηρακλής-Δάφνη

9η Αγωνιστική (12/12/09)

Απόλλων Πατρών-Ηρακλής

10η Αγωνιστική (19/12/09)

Ηρακλής-ΑΕΛ

11η Αγωνιστική (23/12/09)

ΚΑΟ Δράμας-Ηρακλής

12η Αγωνιστική (09/01/10)

Ηρακλής – ΑΟ ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ

13η Αγωνιστική (16/01/10)

Αιγάλεω-Ηρακλής

14η Αγωνιστική (23/01/10)

Ηρακλής-Ξάνθη

15η Αγωνιστική (30/01/10)

ΑΓΟ Ρεθύμνου-Ηρακλής

ΠΗΓΗ METROSPORT.GR
Για τους ανθρώπους που παρακολουθούν από κοντά τις εξελίξεις στο ΤΑΚ Ηρακλής είναι μια απ’ τις πιο «περίεργες» περιόδους της σύγχρονης ιστορίας του τμήματος. Μια ομάδα η οποία δεν ξέρει σε ποια κατηγορία θα παίζει, έχει δύο εν δυνάμει επενδυτές που θέλουν ειλικρινά να βοηθήσουν, μια διοίκηση που έχει αναλάβει ένα μέρος του μπάτζετ, έστω και χωρίς τρελή επιθυμία (σύμφωνα με τα όσα λέχθηκαν τις προηγούμενες ημέρες, με κατάληξη την «μίνι» κατάληψη του Κατσανείου), μια διοικούσα επιτροπή η οποία επί τρία χρόνια «σήκωνε τον σταυρό του μαρτυρίου» και τώρα παλεύει για να «γυρίσει σελίδα» μια και καλή η ομάδα, κι ένας προπονητής που καλείται καθημερινά να κάνει τον «πυροσβέστη», τον διαμεσολαβητή με παίκτες και μάνατζερ και να… προπονεί και τους 7-8 παίκτες που υπάρχουν στο ρόστερ.
Τελικά έπρεπε και πάλι να γίνουν αγωνιώδεις συζητήσεις και διαβουλεύσεις για να μπορέσει να προχωρήσει ο σχεδιασμός που πρωταρχικό «σταθμό» έχει να υπογραφεί το «πρωτόκολλο παράδοσης – παραλαβής» απ’ τον Γυμναστικό Σύλλογο στον Γιώργο Γαλανό, που θα είναι ο επικεφαλής και αντιπρόεδρος θα είναι ο Απόστολος Τσιπίδης. Χθες έγινε μια ακόμη συνάντηση με αυτό το αντικείμενο, διαπιστώθηκε πέραν των προβλημάτων που παρουσιάστηκαν στις διατυπώσεις, πως υπάρχει η κοινή επιθυμία να προχωρήσει το πλάνο που ανακοινώθηκε επισήμως σε συνέντευξη Τύπου πριν από δύο εβδομάδες. Να «αυτονομηθεί» δηλαδή το ΤΑΚ, να αναλάβει η νέα επιτροπή με τους Γαλανό – Τσιπίδη όλα τα έξοδα για τη λειτουργία της ομάδας αλλά και του γηπέδου (πετρέλαιο, συντήρηση κτλ, οι υπάλληλοι παραμένουν στη δικαιοδοσία του «ερασιτέχνη») και μαζί τις μεταγραφές που θα πρέπει να γίνουν. Το νέο ραντεβού έχει «κλείσει» για αύριο, Πέμπτη, και τότε αναμένεται να συναντηθούν οι διοικούντες του Γ.Σ. και οι Γαλανός – Τσιπίδης και να «πέσουν», αν όλα πάνε καλά, οι πολυαναμενόμενες υπογραφές. Όλα αυτά ενώ η ομάδα των 8 παικτών συνεχίζει τις προπονήσεις, πρωί και απόγευμα, και έχει «κλείσει» και το πρώτο της φιλικό, μεθαύριο με την Φλόγα. Ο Λευτέρης Κακιούσης έχει «δεμένα τα χέρια» αφού τα οικονομικά είναι «στενάχωρα», αφού αν δεν «πέσουν οι υπογραφές», ο Γιώργος Γαλανός δεν είναι διατεθειμένος να προχωρήσει. «Όλα θα πάνε καλά, να μην ανησυχεί ο κόσμος, απλά ελπίζουμε να γίνουν αυτά που έχουμε προφορικά συμφωνήσει» έλεγε χθες ο Γιώργος Γαλανός. Στο θέμα της επιλογής των παικτών υπάρχει μια σειρά υποθέσεων που είναι εκκρεμείς: επί παραδείγματι οι υποθέσεις του Γιάννη Παπαχρήστου και του Κώστα Κακαρούδη δεν έχουν προχωρήσει λόγω της οικονομικής «δυστοκίας» που υπάρχει. Οι παίκτες περιμένουν, έχουν κι άλλες προτάσεις (ο Κακαρούδης δέχεται ασφυκτικό «πρέσινγκ» απ’ την Ολυμπιάδα Πάτρας του Νίκου Μπογονικολού), αλλά θέλουν να παίξουν στον Ηρακλή. Δεν μπορούν όμως να περιμένουν για πάντα, καθώς ήδη «μπήκε» ο Σεπτέμβριος και κάποια στιγμή θα πρέπει να βρουν το επόμενο «μετερίζι» στην καριέρα τους. Όσο για την υπόθεση της Λάρισας; Οι «κυανόλευκοι» είναι ενημερωμένοι για τις κινήσεις που γίνονται και περιμένουν τις αποφάσεις της επιτροπής επαγγελματικού αθλητισμού.

Μπέος: "Δεν θα είμαι ευχαριστημένος αν δεν ανεβούμε"


Ρέμος και Μπέος στις εξέδρες Ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού Βόλου, ο Αχιλλέας Μπέος είχε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα συζήτηση στα ερτζιανά της Θεσσαλονίκης. Ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού Βόλου αναφέρθηκε στους στόχους της ομάδος του, ενώ σχολίασε και τα όσα συνέβησαν το περασμένο Σάββατο στο Καυταντζόγλειο.

Μιλώντας αρχικά για την ομάδα του και τους φετινούς στόχους της, ο Μπέος τόνισε :
"Πιστεύω ότι του χρόνου θα είμαστε αντίπαλοι με τις ομάδες της Θες/νίκης, μόνο στο γήπεδο φυσικά καθώς έχω πολλούς φίλους εκεί. Πάντως ακόμη και αν δεν ανέβει τελικά η ομάδα μας δεν θα θεωρηθεί αποτυχημένη η χρονιά, πήρα ένα σωματείο που ήταν καμένη γη κυριολεκτικά, ένα διαλυμένο μαγαζί και τώρα έχουμε διαμορφώσει πολύ καλύτερες συνθήκες, είμαστε σαφώς καλύτερα από τα προηγούμενα χρόνια. Έχουμε κάνει τον προγραμματισμό μας, προσωπικά πάντως δεν θα είμαι ευχαριστημένος αν δεν ανεβούμε φέτος. Δεν ξέρω για τα μπάτζετ των άλλων ομάδων αλλά εμείς έχουμε ένα μπάτζετ που ανταποκρίνεται στον πρωταθλητισμό που θέλουμε να κάνουμε"

Στην παρατήρηση ότι πολλές ομάδες, με ιστορία και κόσμο έχουν αρχίσει να αναδύονται πάλι και να διεκδικούν την θέση τους στο ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι, είπε :
"Στις μέρες της "παράγκας" όπως τη λέγατε τότε, "συμμορία" την έλεγα εγώ, είχα πει ότι κάνουν πρωταθλήματα μεταξύ συγγενών και φίλων. Πλέον όμως στην Α` και στην Β' κατηγορία υπάρχει σαφώς μεγαλύτερη υγεία και ποδοσφαιρική παιδεία, έχουν βελτιωθεί πολύ τα πράγματα, έχει παρέλθει η εποχή της "παράγκας". Δεν υπάρχει τώρα κάποια ανάλογη δυναμική, κάποια επιρροή αλλά είμαστε πάντα καχύποπτοι στην Ελλάδα και βλέπουμε παντού σκοπιμότητες. Οι διαιτητές αποφασίζουν σε κλάσματα δευτερολέπτου και εμείς βλέπουμε τις φάσεις σε slow-motion. Μπορώ πάντως να καταλάβω τα λάθη σκοπιμότητας, φέτος θέλω να πιστεύω ότι με τις αλλαγές στην διαιτησία φέτος, όλα θα πάνε καλά. Εμείς πάντως έχουμε δημιουργήσει μια πολύ καλή ομάδα και δεν θέλουμε σπρώξιμο, μπορούμε και μόνοι μας, ας έχουμε υγεία ως σωματείο και όλα θα είναι εντάξει"

Ερωτηθείς ποιες ομάδες νομίζει ότι θα πρωταγωνιστήσουν φέτος στην Β` Εθνική, ανέφερε :
"Για τον Πιερικό που λέτε, πιστεύω ότι θα τερματίσει χαμηλά, κάτω από την 10η θέση έτσι εκτιμώ. Οι ομάδες που θα πρωταγωνιστήσουν είναι ο Ολυμπιακός Βόλου, η Δόξα Δράμας, ο Πανσερραϊκός, η Κέρκυρα και ο ΟΦΗ φυσικά"

Μιλώντας για το ΕΑΚ Βόλου, που θα αγωνίζεται φέτος ο Ολυμπιακός Βόλου τόνισε τα εξής :
"Ο αγωνιστικός χώρος στο γήπεδο μας είναι χαλί φέτος. Αν θυμάστε πέρυσι είχα μεγάλη κόντρα για το θέμα αυτό με τον Δήμο και την Νομαρχία, έτσι παίξαμε στο Πανθεσσαλικό. Επανήλθαμε φέτος γιατί είναι έτοιμο, εγώ σέβομαι τους παίκτες και δεν θέλω να παίζουν σε άσχημα γήπεδα"

Για την απόκτηση του Λεωνίδα Καπάνταη, που θεωρείται ίσως το μεγαλύτερο όνομα αυτή την στιγμή στην κατηγορία, ο κ. Μπέος είπε :
"Σίγουρα έχει όνομα αλλά το γήπεδο είναι ο καθρέφτης, τα ονόματα δεν παίζουν μπάλα. Έχουμε κι άλλους πολύ καλούς παίκτες στην ομάδα, όπως ο Μπουλούτ ενώ πολύ καλοί είναι και οι Αργεντίνοι που έχουμε, θα δείτε σήμερα την ομάδα απέναντι στον Αρη. Ειδικά για τον Λεωνίδα Καπάνταη, τον εκτιμώ πάρα πολύ, έχει πάθος και θέλει πάντα να κερδίζει, έχει πολλές ικανότητες. Θα μπορούσε κάλλιστα, αν δεν είχε κάνει 2 φορές χιαστούς, να ήταν πολύ ψηλότερα τώρα"

Συνεχίζοντας, μίλησε και για τον Π. Γλύκο, που αγωνίζεται ως δανεικός από τον ΠΑΟΚ :
"Ο Γλύκος ήταν μεγάλο ταλέντο, τώρα είναι ώριμος πλέον, τον είχα παρακολουθήσει από παλιά. Πιστεύω ότι θα επιστρέψει στον ΠΑΟΚ το ερχόμενο καλοκαίρι και θα διεκδικήσει θέση βασικού. Έχει στοιχεία που δύσκολα συναντάς σε τερματοφύλακες, είναι καλός και στις εξόδους και κάτω από τα δοκάρια"

Ο Ολυμπιακός Βόλου δίνει σήμερα φιλικό παιχνίδι με τον Αρη και μιλώντας για αυτό είπε τα εξής :
"Πιστεύω ότι ο Αρης βλέπει το παιχνίδι ως ευκαιρία να δώσει χρόνο συμμετοχής σε κάποιους παίκτες ενώ για εμάς είναι ένα κρας-τεστ για το πρωτάθλημα που αρχίζει. Είναι τιμή μας που δέχθηκε ο Αρης να έρθει και να παίξει μαζί μας και θα τον χειροκροτήσουμε, θα έχει πολύ latin χαρακτήρα το παιχνίδι. Φέτος ο Αρης έχει μια πολύ καλή ομάδα και αγώνα με αγώνα θα βελτιώνεται, έχει καλή κυκλοφορία της μπάλας. Με εξέπληξε στους αγώνες ως τώρα, τόσο με τον Ατρόμητο, όσο και με τον Ηρακλή και αν δεν είχε γίνει το συμβάν εκείνο θα βλέπαμε ακόμη καλύτερο παιχνίδι το Σάββατο"

Κλείνοντας ο κ. Μπέος σχολίασε όσα συνέβησαν το περασμένο Σάββατο στο Καυταντζόγλειο :
"Νομίζω ότι αυτή η κωμωδία στον Ηρακλή πρέπει να σταματήσει επιτέλους, εδώ και χρόνια συμβαίνει αυτό, με λίγους φιλάθλους να μπαίνουν συνεχώς στον αγωνιστικό χώρο. Πρέπει και οι υπόλοιποι φίλοι του Ηρακλή να επέμβουν και να το σταματήσουν αυτό, επειδή όμως δεν είναι τωρινό φαινόμενο ίσως ο φίλος μου ο Αντώνης Ρέμος θα πρέπει να πάρει σκληρά μέτρα και να έρθει σε ρήξη αν χρειαστεί. Πρέπει επιτέλους να δείξουμε όλοι ωριμότητα και να σταματήσουμε τέτοια φαινόμενα, δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό. Πρώτα εμείς οι παράγοντες, μετά οι υπόλοιποι όπως δημοσιογράφοι κτλ και τελευταίοι οι φίλαθλοι, αλλά πρέπει να γίνει οπωσδήποτε. Εγώ θέλω να λέω τα πράγματα με το όνομα τους και ίσως θα έπρεπε να βρεθεί κάποια στιγμή ένας διαιτητής που να μην αρχίσει το παιχνίδι όταν βλέπει τέτοια, σε οποιοδήποτε γήπεδο κι αν γίνεται. Μπράβο στον Σηφάκη για την στάση του πάντως"

ΠΑΟΚ - ΑΕΚ στη β’ φάση


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Στις 30 Σεπτεμβρίου ανοίγει η αυλαία του Κυπέλλου Ελλάδας των ανδρών για τη σεζόν 2009-10, με τη διεξαγωγή της 1ης αγωνιστικής στην Α΄ φάση. Ντέρμπι «δικεφάλων» ΠΑΟΚ-ΑΕΚ έβγαλε η κληρωτίδα την Τετάρτη, 7 Οκτωβρίου για την πρώτη αγωνιστική της Β΄ Φάσης.

Στην προημιτελική φάση (18/11) μπαίνουν στη μάχη του Κυπέλλου οι έξι πρώτοι της Α1 από την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο, δηλαδή οι Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, Μαρούσι, Άρης, Πανελλήνιος και Πανιώνιος μαζί με τις δύο ομάδες που θα εξασφαλίσουν την πρόκριση από την Α΄ και Β΄ φάση. Το Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου θα διεξαχθεί ο τελικός, στον οποίο θα κριθεί και ο πρώτος τίτλος της χρονιάς.

Μετά τη σημερινή κλήρωση, το πρόγραμμα της Α΄ και Β΄ φάσης στο Κύπελλο Ελλάδας ανδρών έχει ως εξής:

A΄ ΦΑΣΗ
1η Αγωνιστική (Τετάρτη, 30/09/09)
1. Αμύντας-Αναγέννηση Φλόγας
2. Απόλλων Πατρών-ΚΑΟ Δράμας
3. Πήγασος Άργους-Ολυμπιάδα Πατρών
4. Δάφνη-Ίκαροι Σερρών
5. Κεραυνός Αιγίου-Πανερυθραϊκός
6. Νήαρ Ηστ-Αρκαδικός
7. Ξάνθη-Πέραμα
8. Αίας Ευόσμου-ΟΦΗ
9. Απόλλων Καλ.-ΑΓΟ Ρεθύμνου
10. Ίκαρος-Αιγάλεω
11. Κομοτηνή-Ηρακλής
12. Μ. Αλέξανδρος-Πανελευσινιακός
13. Παγκράτι-Λαύριο
14. ΑΕΛ-Δούκας
15. ΜΕΝΤ-Πιερικός
16. Μαντουλίδης-Ερμής Λαγκαδά

2η Αγωνιστική (Σάββατο, 3/10/09)
17. Νικητής 8-Νικητής 2
18. Νικητής 15-Νικητής 3
19. Νικητής 1-Νικητής 14
20. Νικητής 10-Νικητής 16
21. Νικητής 4-Νικητής 7
22. Νικητής 5-Νικητής 6
23. Νικητής 12-Νικητής 13
24. Νικητής 11-Νικητής 9

Β΄ ΦΑΣΗ

1η Αγωνιστική (Τετάρτη, 7/10/09)
25. Περιστέρι-Νικητής 22
26. Νικητής 21-Κολοσσός Ρόδου
27. Ολύμπια ΓΕ-Τρίκαλα 2000
28. Νικητής 23-Νικητής 17
29. Νικητής 24-Ηλυσιακός
30. Νικητής 18-Νικητής 20
31. ΠΑΟΚ-ΑΕΚ
32. Νικητής 19-Καβάλα

2η Αγωνιστική (Κυριακή, 11/10/09)
33. Νικητής 25-Νικητής 32
34. Νικητής 31-Νικητής 28
35. Νικητής 27-Νικητής 26
36. Νικητής 30-Νικητής 29

3η Αγωνιστική (Τετάρτη, 14/10/09)
37. Νικητής 36-Νικητής 33
38. Νικητής 34-Νικητής 35

Γ΄ ΦΑΣΗ
ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ (ΤΕΤΑΡΤΗ 18-11-09)

Δ΄ ΦΑΣΗ
ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ Α (ΤΕΤΑΡΤΗ 23-12-09)
ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ Β (ΤΕΤΑΡΤΗ 20-01-10)

E’ ΦΑΣΗ
ΤΕΛΙΚΟΣ (ΣΑΒΒΑΤΟ 20-02-10)

Νέο τετραετές συμβόλαιο στον Άσλεϊ Κόουλ


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Νέο τετραετές συμβόλαιο με την Τσέλσι, υπέγραψε ο άγγλος διεθνής αμυντικός, Άσλεϊ Κόουλ.

Ο 28χρονος άσος έγινε έτσι ο δεύτερος παίκτης που επέκτεινε τη συνεργασία του με τους "μπλε" καθώς είχε προηγηθεί ο Τζον Τέρι ο οποίος υπέγραψε νέο πενταετές συμβόλαιο με την ομάδα του Λονδίνου.

Ο Κόουλ αποτελεί βασικό μέλος της ομάδας από το 2006 όταν και μετακόμισε στο "Στάμφορντ Μπριτζ" από την Άρσεναλ.

Για πάντα πράσινος ο Κάρα!


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Την καριέρα του στον Παναθηναϊκό θα κλείσει ο Γιώργος Καραγκούνης, αφού υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο, ως το 2012. "Θέλω να κλείσω την καριέρα μου στον Παναθηναϊκό", είπε ο "Κάρα" μετά τις υπογραφές.

«Χαίρομαι που θα συνεχίσω στον Παναθηναϊκό. Όλα πήγαν καλά. Αλλωστε αυτό ήθελα. Οι φιλοδοξίες και οι στόχοι μου δεν σταματούν με την υπογραφή του νέου μου συμβολαίου μου», ανέφερε αρχικά.

Ο «Κάρα» αναφέρθηκε και στο Γιουρόπα Λιγκ: «Αν ήμαστε σοβαροί και αυτοί που πρέπει στην Ευρώπη θα περάσουμε στην επόμενη φάση. Στοχεύουμε σε μια καλή πορεία και σε αυτή την διοργάνωση.

Ο αρχηγός των "πρασίνων" συναντήθηκε χθες με τον διευθυντή ποδοσφαίρου της ομάδας, Κώστα Αντωνίου και συζήτησαν τις λεπτομέρειες που απομένουν για την οριστικοποίηση της συμφωνίας.

Η αρχική πρόταση του Παναθηναϊκού προς τον αρχηγό του ήταν 800 χιλιάδες ευρώ "καθαρά" συν μπόνους με τα οποία θα έφτανε στο 1.2 εκατ. ευρώ, ενώ ο "Κάρα" είχε αντιπροτείνει περισσότερες πάγιες αποδοχές και λιγότερα μπόνους.

Τελικώς, η λύση βρέθηκε με ένα πάγιο ποσό που ξεκινάει από το 1 εκατ. ευρώ και το μόνο που εκκρεμεί είναι κάποιες λεπτομέρειες που μοιάζουν διαδικαστικές και λογικά θα ξεπεραστούν. Ο "Κάρα" μέχρι σήμερα αμείβεται με 650 χιλιάδες ευρώ πάγιες αποδοχές συν 150 χιλιάδες μπόνους (τα οποία ασφαλώς τα πιάνει κάθε σεζόν)

Μουν: "Στον ΠΑΟΚ θα ευχαριστηθώ το ποδόσφαιρο"


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Μπράις Μουν σε συνέντευξη του στο "Football365.co.za" μίλησε για την μεταγραφή του με μορφή δανεισμού από τον Παναθηναϊκό στον ΠΑΟΚ.

Αποφάσισα να παίξω δανεικός σε άλλη ομάδα για να δοκιμάσω τις δυνάμεις μου. Είμαι ένας δεξιός μπακ που του αρέσει να βγαίνει στην επίθεση και αυτό δεν συνέβαινε στον Παναθηναϊκό. Όταν έμαθα πως ο Φερνάντο Σάντος ενδιαφέρθηκε για εμένα, δέχθηκα να παίξω στον ΠΑΟΚ γιατί ταιριάζει περισσότερο στο αγωνιστικό μου στυλ.

Είμαι ενθουσιασμένος με αυτή την κίνηση, γιατί ξέρω πως στον ΠΑΟΚ θα ευχαριστηθώ το ποδόσφαιρο. Πρόκειται για μια πολύ μεγάλη ομάδα με απίστευτο κόσμο, την οποία θέλω από τη μεριά μου να βοηθήσω όσο περισσότερο μπορώ", δήλωσε ο Νοτιοαφρικανός.

Την Πέμπτη το τρίτο ημίχρονο Ηρακλής-Αρης


Ένσταση κατέθεσε ο Αρης για το επεισόδιο οπαδού του Ηρακλή με τον Σηφάκη... Όπως έγινε γνωστό, στα γραφεία της Πρωτοβάθμιας Πειθαρχικής Επιτροπής της Superleague την Πέμπτη (13:30) θα παίξουν το τρίτο ημίχρονο Ηρακλής και Αρης. Θα εκδικαστεί η ένσταση της ΠΑΕ Αρης κατά του κύρους του αγώνα και φυσικά η ΠΑΕ Ηρακλής θα απολογηθεί για την εισβολή του οπαδού στον αγωνιστικό χώρο και την επίθεση στον Μιχάλη Σηφάκη.

Στο κατηγορητήριο αναφέρονται τα εξής :
«Δεκαπέντε δευτερόλεπτα μετά την έναρξη του αγώνα, φίλαθλος της εγκαλουμένης εισήλθε στον κυρίως αγωνιστικό χώρο και χαστούκισε τον τερματοφύλακα της φιλοξενούμενης ομάδας Μ. ΣΗΦΑΚΗ, με αποτέλεσμα την διακοπή του αγώνα και την είσοδο των διαιτητών και των ομάδων στα αποδυτήρια. Μετά από σαράντα πέντε λεπτά και αφού οι διαιτητές πήραν τις απαραίτητες διαβεβαιώσεις ο αγώνας συνεχίστηκε κανονικά»

H Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκα κατηγορεί τον Ηρακλή για παράβαση των άρθρων 1 επ, 5, 14, 15 , 17 και 22 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ.

Στον Ηρακλή περίμεναν ότι το κατηγορητήριο θα είναι βαρύ και το οποίο εξέτασαν ενδελεχώς οι «κυανόλευκοι» μαζί με την ένσταση που κατέθεσε τελικά χθες ο ’ρης. Στον Ηρακλή δεν προκαλεί ανησυχία η κίνηση αυτή των «κίτρινων» και όπως διαρρέει από «κύκλους» της ομάδας έχει εξαιρετικά ελάχιστες πιθανότητες. Βέβαια όσον αφορά στο βαρύ κατηγορητήριο που έχει να αντιμετωπίσει ο Ηρακλής, οι «κυανόλευκοι» προσανατολίζονται να κάνουν ότι είναι δυνατό για να προασπίσουν τα συμφέροντά τους και να ρίξουν όσο γίνεται το χρηματικό πρόστιμο το οποίο αναμένεται να τους επιβληθεί.

Επίσης πιθανή ποινή για τον Ηρακλή είναι η μια αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών.

ΕΛΛΑΔΑ - Χαριστέας: «Ο Ότο είναι η δύναμη μας»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Το εγκώμιο, για μια ακόμα φορά, του Ότο Ρεχάγκελ έπλεξε ο Αγγελος Χαριστέας, μιλώντας στον Τύπο της Γερμανίας. . «Ο Ότο εκπλήσσει ξανά και ξανά. Δεν θα μπορούσα να φανταστώ αυτή τη στιγμή την Ελληνική ομάδα χωρίς αυτόν», ανέφερε αρχικά ο διεθνής επιθετικός της Νυρεμβέργης.

Και συνέχισε: «Αν έφευγε θα ήταν μεγάλο πρόβλημα και ο διάδοχος του θα είχε δυσκολίες γιατί θα γινόταν σύγκριση. Τυγχάνει σεβασμού παντού στην Ελλάδα. Τα όπλα μας είναι τα αποτελέσματα και αυτά είναι καλά. Είμαστε ξανά πρώτοι στα προκριματικά.

Τώρα συγκεντρωνόμαστε στον επαναληπτικό του 1-2 με την Ελβετία. Στην Αθήνα κάναμε πολλά λάθη και δεχτήκαμε δύο γκολ. Πιστεύω όμως ότι η Ελβετία μας αντιμετώπισε την κατάλληλη στιγμή για αυτήν. Ανέκαμψε γρήγορα μετά την ήττα από το Λουξεμβούργο και βρέθηκε σε καλή κατάσταση ενώ εμείς είχαμε προβλήματα.

Στη Βασιλεία θα είναι διαφορετικό παιχνίδι γιατί πολλοί από εμάς στις ομάδες αγωνιζόμαστε περισσότερο στις ομάδες μας. Έχουμε ρεαλιστικές πιθανότητες για ένα καλό αποτέλεσμα και για να προκριθούμε για τη Νότιο Αφρική».

Ο «Χάρι» αναφέρθηκε και στον Ότμαρ Χίτσφελντ: «Μία μεγάλη ομάδα ξεκινάει από ένα μεγάλο προπονητή. Ο Χίτσφελντ είναι στην Ελβετία ότι ο Ότο για εμάς. Και οι δύο είναι Γερμανοί, μεγάλες προσωπικότητες και με νοοτροπία νικητή. Στη Βασιλεία είναι και μία μάχη μεταξύ των δύο προπονητών.

Ελπίζω να προκριθούμε απευθείας στα τελικά και να δούμε ξανά την Ελβετία στη Νότιο Αφρική. Αν δεν το πετύχουμε θα δεχτούμε μεγάλη κριτική. Τα συναισθήματα είναι τρελά με εμάς. Υπάρχει και το τυπικό Ελληνικό: Όλα ή τίποτα. Αν δεν τα καταφέρουμε τότε πιθανότατα για λίγες μέρες δεν θα είμαστε πια ήρωες».

ΤΑΠΟΥΤΟΣ: «Μεγάλη ομάδα ο ΠΑΟΚ»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Χρήστος Ταπούτος επιστρέφει στην Θεσσαλονίκη ύστερα από δέκα χρόνια, αυτή την φορά με την φανέλα του ΠΑΟΚ. Ο 27χρονος φόργουορντ μίλησε στην ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ για τον ρόλο που έπαιξε στην απόφασή του να μετακινηθεί στους «ασπρόμαυρους» η παρουσία των Νίκου Σταυρόπουλου και Σούλη Μαρκόπουλου, χαρακτηρίζει μεγάλη ομάδα τον «Δικέφαλο του Βορρά», ενώ αναφέρθηκε και στην Εθνική ομάδα, που ξεκινάει σε λίγες μέρες την προσπάθειά της στο Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Χρήστου Ταπούτου:

Επιστρέφοντας στη Θεσσαλονίκη ύστερα από πολλά χρόνια και παίζοντας πλέον σε μία ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ, που είναι από τις μεγάλες και παραδοσιακές δυνάμεις του ελληνικού μπάσκετ, τι είναι αυτό που προσδοκάς για την επόμενη σεζόν;
Η αλήθεια είναι ότι εάν βγάλουμε τη μία σεζόν που αγωνίστηκα στον Ηρακλή, λείπω από τη Θεσσαλονίκη μία δεκαετία. Ο ΠΑΟΚ είναι σίγουρα μία πολύ μεγάλη ομάδα, με ένα τεράστιο λαό και φέτος γίνεται μία νέα προσπάθεια, για να γίνει ένα νέο ξεκίνημα, από ανθρώπους που αγαπούν πραγματικά τον ΠΑΟΚ και θέλουν να τον βγάλουν από τη μετριότητα των τελευταίων ετών. Κι εγώ από την πλευρά μου και μέσα από αυτή την προσπάθεια θέλω να βοηθήσω με όλες μου τις δυνάμεις, για να βάλω ένα λιθαράκι στις όποιες επιτυχίες θα έχει αυτή τη σεζόν η ομάδα. Για αυτό ήρθα, πάντως, γιατί πιστεύω σε αυτή την προσπάθεια.

Βρισκόμαστε στο ξεκίνημα της προετοιμασίας. Σε λίγες ημέρες θα βρεθείτε στο Λιτόχωρο για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας, που παραδοσιακά θεωρείται το πιο σημαντικό για όλη τη σεζόν που έρχεται. Γιατί το θεωρούμε τόσο σημαντικό αυτό το κομμάτι της προετοιμασίας;
Γιατί ουσιαστικά κάθε ομάδα βάζει τα θεμέλια για όλη τη σεζόν. Ξεκινάς από το μηδέν, βάζεις βάσεις σε αγωνιστικό κομμάτι και σε φυσική κατάσταση. Αν είμαστε όλοι υγιείς και βγάλουμε αυτό το κομμάτι όπως πρέπει, νομίζω ότι η χρονιά θα κυλήσει καλά και χωρίς τραυματισμούς…

Με τον Νίκο Σταυρόπουλο συνεργαστήκατε για πρώτη φορά και για αρκετά χρόνια στις μικρές εθνικές ομάδες και με τον Σούλη Μαρκόπουλο στην ΑΕΚ. Φαντάζομαι ότι η παρουσία τους έπαιξε σημαντικό ρόλο στην απόφασή σου να παίξεις στον ΠΑΟΚ…
Τους εκτιμώ πάρα πολύ και για τη δουλειά που κάνουν, αλλά και ως ανθρώπους και αναμφίβολα η δική τους παρουσία ήταν πολύ σημαντική στο να πάρω την απόφαση να παίξω στον ΠΑΟΚ. Με έχουν βοηθήσει πάρα πολύ στην καριέρα μου και είμαι έτοιμος να ακούσω κάθε οδηγία και συμβουλή. Ως αθλητής, αλλά και ως άνθρωπος, τους έχω τυφλή εμπιστοσύνη.

Λίγο πριν συμφωνήσεις με τον ΠΑΟΚ, δημιουργήθηκε μία περίεργη κατάσταση. Μία φωτογραφία, ένα βίντεο, αρνητικά σχόλια για το ενδεχόμενο να παίξεις στον ΠΑΟΚ. Το σκέφτηκες πολύ, φοβήθηκες κάποια στιγμή να υπογράψεις και τελικά τις απαντάς σε όλα αυτά;
Η αλήθεια είναι ότι στη διάρκεια του καλοκαιριού είχα στα χέρια μου αρκετές προτάσεις. Τις μελέτησα, είδα τα θετικά και τα αρνητικά και όσον αφορά στην πρόταση του ΠΑΟΚ είδα ότι υπήρχαν πολλά θετικά και ελάχιστα αρνητικά, αυτά για τα οποία μιλάμε τώρα. Είμαι επαγγελματίας καλαθοσφαιριστής και έκρινα ότι η πρόταση του ΠΑΟΚ ήταν η πιο συμφέρουσα για μένα, από όλες τις πλευρές και περισσότερο αγωνιστικά, αλλά κι από τον τρόπο που με πλησίασαν οι άνθρωποι της ομάδας. Δεν φοβήθηκα να πάρω αυτή την απόφαση, γιατί έχω μάθει να ζω με δυσκολίες. Εάν ειπώθηκε, γράφτηκε ή έγινε κάτι που αφορά εμένα και οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ θεωρούν ότι τους ενόχλησε ή τους πρόσβαλε, εγώ θέλω να τους ζητήσω μέσα από την καρδιά μου συγνώμη. Η συνεργασία μου με τον ΠΑΟΚ είναι μία μεγάλη ευκαιρία και μία μεγάλη πρόκληση για μένα. Και το μεγαλύτερο ίσως κίνητρο που έχω είναι να καταφέρω να κερδίσω την εμπιστοσύνη του κόσμου με την αγωνιστική μου παρουσία. Για αυτό και ζήτησα από την πρώτη στιγμή να με κρίνουν για αυτά που θα κάνω για τον ΠΑΟΚ, για την προσπάθειά μου για την ομάδα.

Κάνοντας έναν απολογισμό της μέχρι τώρα καριέρας σου, τι συμπέρασμα βγάζεις;
Η πορεία ενός αθλητή εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Μετράει και η τύχη, που σε συγκεκριμένα σημεία της καριέρα μου πιστεύω ότι μου έλειψε, αλλά σίγουρα, έχω κάνει κι εγώ λάθη. Το σωστό είναι να μην κοιτάζω πίσω. Ξέρω ότι μπορούσα να φτάσω πιο ψηλά, αλλά είμαι ακόμη 27 χρονών κι ας παίζω τόσα χρόνια μπάσκετ. Κι ελπίζω ότι μαζί με τον ΠΑΟΚ θα κάνω κι εγώ ένα νέο ξεκίνημα.

Ζηλεύεις τα παιδιά της δικής στο γενιάς, όπως ο Μπουρούσης, ο Ζήσης, ο Σπανούλης, που προχώρησαν περισσότερο από σένα;
Όχι, δεν ζηλεύω, αλλά χαίρομαι που αυτά τα παιδιά προχώρησαν περισσότερο από μένα. Καλά έκαναν και ειλικρινά τους θαυμάζω για όσα έχουν πετύχει και με την εθνική ομάδα, αλλά και σε συλλογικό επίπεδο. Κι αυτό που ελπίζω κι εύχομαι είναι να μπορέσω κι εγώ κάποια στιγμή να είμαι και πάλι συμπαίκτης τους στην Εθνική.

Δεν έχεις ξεγράψει, δηλαδή, το κεφάλαιο εθνική ομάδα…
Σε καμία περίπτωση. Όσο θα παίζω μπάσκετ, η Εθνική θα είναι πάντα στο μυαλό μου και θα δουλεύω και θα προσπαθώ για αυτό.

Είμαστε και σε περίοδο Ευρωμπάσκετ. Τι βλέπεις, λοιπόν, για την Εθνική μας;
Υπάρχει σημαντική αλλαγή στην ομάδα με την παρουσία του κ. Καζλάουσκας και μία διαφορετική φιλοσοφία που έχει σε σχέση με τον κ. Γιαννάκη. Λείπουν 2-3 παίκτες από τους βασικούς, αλλά έρχονται νέα παιδιά με ενθουσιασμό, ταλέντο και θέληση. Εάν έχουμε και τύχη, έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε κάτι καλό.

Πώς θα θεωρήσεις τη χρονιά επιτυχημένη στο τέλος της σεζόν; Και για σένα προσωπικά, αλλά και για τον ΠΑΟΚ;
Ο ΠΑΟΚ είναι καταδικασμένος να βάζει υψηλούς στόχους. Αγωνιστικά έχουν γίνει καλές κινήσεις και είναι πολύ σημαντικό για την ομάδα να έχει τον καλύτερο Έλληνα προπονητή των τελευταίων ετών. Εάν έχουμε όλοι την υγεία μας, μπορούμε να κάνουμε μία πορεία καλύτερη από τα προηγούμενα χρόνια. Δεν θέλω να μιλήσω για Ευρωλίγκα, τετράδα και άλλα τέτοια, που μόνο κακό κάνουν, γιατί και με λανθασμένο τρόπο ενθουσιάζουν τον κόσμο, αλλά και αγχώνουν χωρίς λόγο εμάς. Εμείς οφείλουμε με την παρουσία μας στο γήπεδο να προκαλέσουμε ενθουσιασμό στον κόσμο και όχι με λόγια κι από την άλλη, ας αγχωθούμε, όχι από αυτά που θα πούμε, αλλά από αυτά, τα πολλά και καλά πιστεύω, που θα κάνουμε στο γήπεδο. Πιστεύω πάντως ότι θα είναι μία καλή χρονιά για όλους μας.

FIFA: Στη 12η θέση η Ελλάδα


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Πτώση μιας θέσης στη παγκόσμια κατάταξη παρουσίασε η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου των Ανδρών και βρίσκεται, πλέον, στην 12η θέση για τον μήνα Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της FIFA.

Η ελληνική ομάδα είναι μπροστά από όλες τις αντιπάλους της στον Β΄ προκριματικό όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου και συγκεκριμένα από τις Ελβετία (15η θέση), Ισραήλ (22ο), Λετονία (58η), Μολδαβία (88η) και Λουξεμβούργο (116ο).

Συνοπτικά η πρώτη δεκάδα:
1. Βραζιλία
2. Ισπανία
3. Ολλανδία
4. Ιταλία
-. Γερμανία
6. Ρωσία
7. Αγγλία
8. Αργεντινή
9. Κροατία
10. Γαλλία
...
12. EΛΛΑΔΑ

«Δείχνει» ΑΕΚ ο Σμόλαρεκ

smolarek.jpgΟ Πολωνός επιθετικός Έμπι Σμόλαρεκ είναι ελεύθερος και σε δηλώσεις του τόνισε ότι έχει μια πρόταση από Ελλάδα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η ομάδα η οποία ενδιαφέρεται για αυτόν είναι η ΑΕΚ. Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχουν επαφές με την Λάρισα.

Στο προσκήνιο παραμένουν τα μεταγραφικά θέματα για την ΑΕΚ και οι «κιτρινόμαυροι» φέρεται να ενδιαφέρονται για την απόκτηση του Έμπι Σμόλαρεκ. Ο Πολωνός στράικερ βρίσκεται στην Γερμανία για προετοιμασία της Εθνικής Πολωνίας και σε ερώτηση δημοσιογράφων σχετικά με την ομάδα που θα συνεχίσει την καριέτα του , αποκάλυψε ότι έχει δύο προτάσεις στα χέρια του.

Συγκεκριμένα ο εν λόγω επιθετικός τόνισε ότι η μια πρόταση είναι από Γερμανία και η άλλη από Ελλάδα, όπου δεν είναι η Λάρισα.

Στο άκουσμα της ΑΕΚ ο Πολωνός χαμογέλασε και αρκέστηκε να πει «Δεν ξέρω ακόμα θα δούμε».

Ο Σμόλαρεκ επισήμανε ότι θα αποφασίσει για το μέλλον της ποδοσφαιρικής του καριέρας μετά το ματς της Εθνικής Πολωνίας.

Σε αδιέξοδο ο Μούτου, το θέμα του στη Βουλή!


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Σε... πολιτικό θέμα έχει εξελιχθεί η βαριά τιμωρία του Άντριαν Μούτου, αφού ο κίνδυνος να τελειώσει πρόωρα την καριέρα του είναι πλέον κάτι παραπάνω από ορατός. Η Φιορεντίνα κάνει τα πάντα για αναστολή της τιμωρίας του, και η περίπτωση του Ρουμάνου φορ βρίσκεται πλέον στην ιταλική Βουλή.

Ο Γερουσιαστής για θέματα αθλητισμού, Ακίλε Τοτάρο ζήτησε από τους Υπουργούς, Εργασίας, Αθλητισμού και Θεμάτων για την Ευρώπη τη βοήθεια για το πως θα υπάρξει επίλυση του σοβαρού αυτού γεγονότος με τον Άντριαν Μούτου. Το θέμα θα συζητηθεί στη Βουλή, προκειμένου να βρεθεί λύση. Ο συγκεκριμένος Γερουσιαστής έχει πάρει το θέμα αρκετά «ζεστά» και τονίζει: «Αυτή η τιμωρία παραβιάζει κάθε διεθνή Ευρωπαϊκή συνθήκη για τα δικαιώματα των εργαζομένων».
Ο Ρουμάνος φορ αδυνατεί να πληρώσει τα 17 εκ. ευρώ στην Τσέλσι και βρίσκεται σε μεγάλο αδιέξοδο. «Ευχαριστώ την Φλωρεντία για την συμπαράστασή της. Ξέρω ότι σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση δεν είμαι μόνος και αυτό με κάνει ευτυχισμένο» τόνισε ο Μούτου.

ΛΑΡΙΣΑ: Δυσαρεστημένος ο Ουζουνίδης


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Για έλλειψη ομαδικότητας κατηγόρησε ο Μαρίνος Ουζουνίδης τους παίκτες του. Ο τεχνικός της Λάρισας σε ομιλία του προς του ποδοσφαιριστές του τόνισε πως στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό κάποιοι είχαν υπερβολικό εγωισμό και δεν υπήρχε ομαδικό πνεύμα. Αυτή η συμπεριφορά όπως είπε είχε ως αποτέλεσμα το κακή απόδοση απέναντι στους «ερυθρόλευκους». Ο 41χρονος προπονητής πιστεύει πως αν οι Τουάμα, Μετίν και Γιαννακόπουλος ήταν πιο ομαδικοί τότε θα υπήρχε καλύτερο αποτέλεσμα και δήλωσε πως δε θέλει να ξαναδεί παρόμοιες ενέργειες.

Προετοιμάζεται για τον Ατρόμητο

Η ΑΕΛ προετοιμάζεται για τον προσεχή αγώνα με τον Ατρόμητο και ο Μαρίνος Ουζουνίδης δε θέλει να χαθεί και άλλο πολύτιμο έδαφος. Οι προσθήκες των Μελίσση, Ντε Νίγκρις και Κάσας θα ενισχύσουν τη θεσσαλική ομάδα που θέλει να ανεβάσει απόδοση στους επόμενους αγώνες. Ο προπονητής της Λάρισας τις επόμενες ημέρες δε θα έχει στη διάθεσή του τους διεθνείς Μπουκουβάλα, Τουάμα και Ααράμπ, λόγω των υποχρεώσεών τους με τις Εθνικές ομάδες. Επίσης θα απουσιάζει ο Κολοβέτσιος, ο οποίος κλήθηκε στην Εθνική Νέων για τους αγώνες με την Πολωνία.

ΕΛΒΕΤΙΑ: "Πονηρή αλεπού ο Ρεχάγκελ"


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Αισιόδοξος για τη νίκη της Ελβετίας στη σαββατιάτικη κρίσιμη αναμέτρηση, για τα προκριματικά του Μουντιάλ του 2010, κόντρα στην Εθνική Ελλάδας φάνηκε σε δηλώσεις του ο Οτμαρ Χίτσφελντ.

«Χαίρομαι πολύ που θα συναντήσω πάλι τον Ρεχάγκελ. Είναι ένας σπουδαίος προπονητής, με τεράστιες επιτυχίες στο ενεργητικό του. Ειδικά η κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2004 ήταν ένα θαύμα. Είναι μία αλεπού των πάγκων και αιφνιδιάζει τον αντίπαλο προπονητή κατά τη διάρκεια του αγώνα. Πιστεύω πως θα παρατάξει την Ελλάδα με λίμπερο και δύο στόπερ. Το συγκεκριμένο σύστημα του έχει δώσει αποτελέσματα στο παρελθόν. Στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχουν μοντέρνα ή αναχρονιστικά συστήματα. Το μόνο που μετρά είναι το αποτέλεσμα».

Ο 60χρονος Γερμανός τεχνικός ζήτησε από τους παίκτες του μόνον τους τρεις βαθμούς: «Είδα πολλούς αγώνες της Ελλάδας στο βίντεο την περασμένη εβδομάδα. Χρειαζόμαστε μόνο τη νίκη, γιατί η Ελλάδα υπερισχύει στην ισοβαθμία. Δεν φοβάμαι όμως, γιατί έχω εμπιστοσύνη στους παίκτες μου».

Έκπληξη προκάλεσε η επιλογή του Χίτσφελντ να καλέσει στην εθνική τον αμυντικό Αλέν Νεφ, που αγωνίζεται με την Τριεστίνα στη Β’ κατηγορία του ιταλικού πρωταθλήματος. Ωστόσο, οι εξηγήσεις του Γερμανού τεχνικού ήταν αρκετά πειστικές: «Είναι ψηλός και τον χρειαζόμαστε, γιατί οι Έλληνες είναι πολύ δυνατοί στις στημένες φάσεις. Είναι ένα από τα όπλα τους και θα πρέπει να είμαστε καλυμμένοι.

Στην άμυνα, ο Τζουρού είναι τραυματίας, ο Σεντέρος δεν έχει πολλά ματς στα πόδια του, ενώ δεν κάλεσα τον Ντεγκέν, γιατί δεν αγωνίστηκε καθόλου με τη Λίβερπουλ. Για μένα το επίπεδο της Β’ κατηγορίας στην Ιταλία αντιστοιχεί με αυτό της μεγάλης κατηγορίας στην Ελβετία. Να ξέρετε ότι η πόρτα της Εθνικής Ελβετίας δεν είναι κλειστή για κανέναν ποδοσφαιριστή»

ΕΛΛΑΔΑ - Φύσσας: «Πολλούς και καλούς παίκτες»


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

«Σίγουρα έχουμε σημαντικές απουσίες, όμως έχουμε 22 παίκτες που μπορούν οποιαδήποτε στιγμή να προσφέρουν στην Εθνική». Αυτή ήταν η χαρακτηριστική δήλωση του μάνατζερ της Εθνικής Ελλάδας, Τάκη Φύσσας ενόψει της αναμέτρησης με την Ελβετία, στο πλαίσιο των προκριματικών του Μουντιάλ 2010.

«Έχουμε τις απουσίες του Τοροσίδη του Σεϊταρίδη ίσως και του Καραγκούνη, με το οποίοι παλεύουμε για να είναι έτοιμος. Θα περιμένουμε να δούμε με τον κ. Ρεχαγκελ. Είναι πολύ δύσκολο να αγωνιστεί το Σάββατο αλλά μπορεί. Σίγουρα έχουμε σημαντικές απουσίες, όμως έχουμε 22 παίκτες που μπορούν οποιαδήποτε στιγμή να προσφέρουν στην Εθνική», ανέφερε αρχικά.

Και συνέχισε: «Σίγουρα ο Τζιολης και ο Γκεκας δεν είναι σε καλή κατάσταση, ωστόσο ο Γκέκας μπορεί να σκοράρει από το πουθενά, ενώ ο Τζιολης τρέχει ασταμάτητα. Έχουμε πολλούς και καλούς παίκτες που είναι σε εξαιρετική κατάσταση, όπως οι Σαμαρας, Σαλπιγγίδης, Αμανατίδης, Χαριστέας, Κατσουρανης, ακόμα και ο Λυμπεροπουλος.

Επίσης έχουμε νέο πρόσωπο στην ομάδα τον Φωτακη, ο οποίος είναι πολύ καλός παίκτης. Υπάρχουν κάποια παιδιά που ήρθαν πάλι στην Εθνική , όπως οι Νίνης και Πλιατσικας. Όσο για τον Νίνη είχα πάει να τον δω με την Ξάνθη και μου θύμισε τον Καραγκούνη πριν 10 χρόνια.

Επίσης έχουμε δυο αμυντικούς που παίζουν σε υψηλό επίπεδο, οι Μορρας και Παπασταθόπουλος. Ο Αβρααμ είναι «σκύλος» και ο Κυργιάκος πήρε μεγάλη μεταγραφή. Δεν θα κλαίμε για τις απουσίες. Το κλίμα είναι πολύ καλό, πάμε για έξι πόντους αλλά και αν έρθουν τέσσερις είναι καλοί. Μάθαμε κάποια πράγματα από φιλικό με Πολωνία. Άλλο το φιλικό και άλλο το επίσημο. Όλοι είναι μεγάλοι παίκτες…».

Ειπε..........................

"Αν παίξουμε τέννις, μπορεί να με κερδίσει ο Κλέιζα"!

Σαρούνας Γιασικεβίτσιους

(το χιουμοριστικό σχόλιο του λιθουανού γκαρντ του Παναθηναϊκού στις δηλώσεις του Λίνας Κλέιζα οτι φέτος θέλει να τον νικήσει)

Ψιθυροι......................

  • Ο Μίνως Κυριακού... έσπασε το ρόδι και συμμετείχε για πρώτη φορά την Τρίτη (1/9) σε Ολομέλεια της ΕΟΕ, μετά την ήττα του στις εκλογές του περασμένου Φεβρουαρίου. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας τοξοβολίας κάθισε για περίπου δεκαπέντε λεπτά δίπλα στον πρόεδρο της Ομοσπονδίας χάντμπολ, Στέλιο Αγγελούδη, χωρίς να πει κουβέντα και στη συνέχεια αποχώρησε.

  • Ξεχωριστή ήταν η σημερινή μέρα (1/9) για τον Τζο Μπιζέρα. Ο ουρουγουανός ποδοσφαιριστής έγινε πατέρας, καθώς η γυναίκα του έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο αγοράκι. Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ εύχεται στον Joe Bizera και στην οικογένεια του κάθε ευτυχία.
  • Νέα ήθη και έθιμα από την ΠΑΕ Λεβαδειακός, που απέκτησε τον σλοβάκο τερματοφύλακα Λούμπος Χάιντουχ την τελευταία μέρα των μεταγραφών, αλλά ο οποίος δεν ανακοινώθηκε ποτέ από τους βοιωτούς! Ούτε ο πρώτος ήταν βέβαια ούτε ο τελευταίος. Εδώ έχει αποκτηθεί από τις 10 Ιουλίου ο Γιώργος Κόλτσης και ακόμη να τον ανακοινώσουν...

Πως έχασαν τον Μαρίνο στον Ολυμπιακό!

marinos.jpgΜέσα από τα...χέρια τους φαίνεται ότι έχασαν τον Στέργο Μαρίνο οι άνθρωποι του Ολυμπιακού σύμφωνα με τον υπεύθυνο των ακαδημιών των «ερυθρόλευκων» στο νησί, αφού οι ιθύνοντες της ομάδας του Πειραιά αδιαφόρησαν στις εκκλήσεις του. Παράλληλα ο Γιάννης Μανουσόγλου προβλέπει ότι ο Μαρίνος θα παίξει άμεσα στην Εθνική.

Αποκαλυπτικός ήταν σε δηλώσεις του στην εφημερίδα ΦΩΣ των Σπορ ο υπεύθυνος των ακαδημιών του Ολυμπιακού στην Κω όπου τόνισε «Εγώ ως υπεύθυνος των ακαδημιών του Ολυμπιακού στην Κω και επειδή είχα άριστη εικόνα όλων των ταλέντων στην μικτή Δωδεκαννήσου, ήξερα το παιδί αυτό ακόμα πιο καλά από τα άλλα διότι ήταν στο νησί μου και ξεχώριζε. Ήταν 16 στα 17 τότε. Εισηγήθηκα να πάει στους Νέους του Ολυμπιακού αλλά δεν έγινε τίποτα. Έπρεπε να υπάρχει μια εμπιστοσύνη. Ελπίζω μετά από αυτό που έγινε να υπάρχει περισσότερο ενδιαφέρον στο μέλλον. Την εξέλιξη του παιδιού την είδατε».

Σε ερώτηση αν ενδιαφέρθηκε κανείς από τον Ολυμπιακό ήταν ξεκάθαρος «Όχι, Τι να πω ψέμματα;»

Παράλληλα ο Μανουσόγλου επισήμανε ότι ο Μαρίνος μπορεί να παίξει και ως μεσοεπιθετικός ενώ πρόβλεψε ότι θα μπορεί να παίξει άμεσα στην Εθνική ομάδα των Ανδρών.

Τέλος, σε ότι αφορά τις οπαδικές προτιμήσεις του Μαρίνου είπε ότι τώρα είναι Παναθηναϊκός ενώ πριν ήταν Ατρόμητος.

Φουλάρει για Δόμπλας ο Πανιώνιος

doblas.jpgΑγώνα...δρόμου φέρεται ότι κάνουν οι άνθρωποι του Πανιώνιου προκειμένου να προλάβουν μέσα στις επόμενες ημέρες να κλείσουν τον 29χρονο Ισπανό γκολκίπερ Αντόνιο Δόμπλας. Ο έμπειρος πορτιέρο έμεινε ελεύθερος από την Σαραγόσα και φαίνεται να είναι ο ...εκλεκτός του Εμίλιο Φερέρα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας SportDay ο Δόμπλας είναι ο «άσος» για τον οποίο θα κινηθούν οι «κυανέρυθροι» τις επόμενες ημέρες. Ο Ισπανός τερματοφύλακας δεν φαίνεται να βλέπει με κακό...μάτι την συγκεκριμένη προοπτική καθώς από την στιγμή που έμεινε ελεύθερος από την Σαραγόσα και δεν υπόγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με την Χερέθ δείχνει ανοιχτός στο ενδεχόμενο να συνεχίσει την καριέρα του στην ομάδα της Νέας Σμύρνης.

Το βιογραφικό του Δόμπλας είναι πλούσιο καθώς πριν την Σαραγόσα αγωνιζόταν στην Μπέτις για περίπου μια δεκαετία. Μάλιστα οι πληροφορίες από την Ισπανία τον θέλουν να είχε φτάσει μια ανάσα πριν την κλήση στην Εθνική πριν τέσσερα χρόνια.

«Κέλτης» ο Ντάνιελς

daniels_pacers1.jpgΣτους Μπόστον Σέλτικς θα συνεχίσει την καριέρα του ο Μάρκις Ντάνιελς, καθώς ο 28χρονος γκαρντ όντας free agent, υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με τους «Κέλτες».

Οι Σέλτικς προσθέτουν στο δυναμικό τους μία πολύ καλή εναλλακτική λύση για την περιφέρεια, με το νέο τους μεταγραφικό απόκτημα να καλείται να δίνει «ανάσες» στους Ρέιζον Ρόντο και Ρέι Άλεν, ερχόμενος συνήθως από τον πάγκο. Η νέα προσθήκη στο ρόστερ των πρωταθλητών ΝΒΑ, αγωνιζόταν τα τελευταία τρία χρόνια στους Ιντιάνα Πέισερς, μετρώντας 13.6 πόντους, 4.6 ριμπάουντ και 2.1 ασίστ κατά μέσο όρο, με την περασμένη σεζόν να είναι μακράν η καλύτερή του, στην εξαετή θητεία του στο ΝΒΑ. Η πρώτη ομάδα στην οποία αγωνίστηκε στην Λίγκα, ήταν οι Ντάλας Μάβερικς το 2003, ενώ συνολικά στην καριέρα του μετρά 9.4 πόντους και 3.2 ριμπάουντ κατά μέσο όρο. .

Εγκληματίας-σωματοφύλακας του Μέσι!

messi-prostasia.jpgΣτην Αργεντινή έχουν ξεφύγει εντελώς όσον αφορά τη περίπτωση του Λιονέλ Μέσι. Όπως έγινε γνωστό, η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας αποφάσισε να τοποθετήσει δίπλα στον σούπερσταρ της Μπαρτσελόνα ως σωματοφύλακα, έναν σκληροπυρηνικό οπαδό της Νουέβα Σικάγο, ο οποίος έχει ποινικό μητρώο για τη δολοφονία οπαδού της Τίγκρε το 2007!

Ο Άριελ Πουλιέσε, μέλος των γνωστών barra brava της Νουέβα Σικάγο και συγκεκριμένα του πιο σκληροπυρηνικού συνδέσμου Los Perales, ορίστηκε από τη ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Αργεντινής να προστατέψει τον Μέσι από οποιονδήποτε.

Ο Πουλιέσε δεν είναι άγνωστος στην AFA, αφού έχει ειδικό πάσο, για να βρίσκεται στις προπονήσεις και στους αγώνες της εθνικής Αργεντινής. Το παράδοξο στην υπόθεση αυτή είναι ότι ο Πουλιέσε έχει βαρύ ποινικό μητρώο, αφού το όνομά του είχε εμπλακεί στη δολοφονία οπαδού της Τίγκρε το 2007, ενώ επίσης έχει τραυματιστεί από σφαίρα σε συμπλοκές με άλλους οπαδούς.

Ο Φωτάκης και η αγκαλιά του Οτο


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Ηταν μία από τις σπάνιες φορές που ο Οτο Ρεχάγκελ φανέρωσε, ας μας επιτραπεί, συμπάθεια σε ποδοσφαιριστή του. Ηταν η στιγμή της παρουσίασης του "νέου" στην Εθνική, Γιώργου Φωτάκη, ως είθισται, πριν από τη χθεσινή προπόνηση εν προκειμένω, με τον «Οθωνα» να αγκαλιάζει τον άσο του ΠΑΟΚ και να τον παρουσιάζει στους συμπαίκτες του.

"Εχουμε έναν νέο παίκτη μαζί μας, τον Γιώργο. Να του ευχηθούμε καλή επιτυχία και να τον βάλουμε στο κλίμα της ομάδας" ήταν τα λόγια του Γερμανού, με τους διεθνείς να χαρίζουν ένα ζεστό χειροκρότημα στον Φωτάκη.

Νωρίτερα, το μεσημέρι, στη Βουλιαγμένη, δήλωνε ότι "εκπληρώνω ένα παιδικό μου όνειρο. Είναι θέμα προπονητή αν μου ζητηθεί να παίξω. Εγώ θέλω να το κάνω, να προσφέρω».

Στην προπόνηση, που παρακολούθησαν περίπου 100 φίλοι της Εθνικής στον Αγ. Κοσμά, ο Σαμαράς εγκατέλειψε στο... δεύτερο ημίχρονο του διπλού εξαιτίας κάποιων ενοχλήσεων στο κουντεπιέ από ένα χτύπημα στο σαββατιάτικο ματς με τη Σέλτικ. Η κατάστασή του δεν εμπνέει ανησυχία, ενώ οι "μπλε" αναδείχτηκαν ισόπαλοι 1-1 με τους "πορτοκαλί". Δεν έδειξε κάτι για την 11άδα ο Οτο, που σκέφτεται τον Παπασταθόπουλο για δεξί μπακ χαφ, αλλά και τον Πατσατζόγλου, ενώ θεωρείται σχεδόν σίγουρο ότι θα παρατάξει τρεις στην άμυνα...


Τον Ρικάρντο Ρότσα απέκτησε η Σταντάρ Λιέγης


Ο Ρικάρντο Ρότσα με τη φανέλα της Τότεναμ Ενίσχυση της τελευταίας στιγμής για τη Σταντάρ Λιέγης. Η πρωταθλήτρια Βελγίου και αντίπαλος του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ, συμφώνησε με τον Πορτογάλο Ρικάρντο Ρότσα, που είχε μείνει ελεύθερος.

Ο 30χρονος αμυντικός υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας για την τρέχουσα σεζόν και στόχος του είναι να μεταφέρει στη νέα ομάδα του την εμπειρία που απέκτησε από τα χρόνια που αγωνιζόταν στην Μπενφίκα, τη Μπράγκα και την Τότεναμ, με την οποία η συνεργασία του ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο.

Εχει, επίσης και έξι συμμετοχές στην εθνική ομάδα της Πορτογαλίας, στην οποία αγωνίστηκε για τελευταία φορά πριν από τρία χρόνι

Μποροβήλος: "Στηρίζουμε τον Γκόμες"


Ο Γιώργος Μποροβήλος Αγνωστο εξακολουθεί μέχρι στιγμής να παραμένει το μέλλον του Αργεντινού τεχνικού Μάριο Γκόμες στον Αστέρα Τρίπολης, καθώς η διοίκηση της αρκαδικής ΠΑΕ δεν έχει κάνει (τουλάχιστον ακόμη) αποδεκτή την παραίτησή του. Με δηλώσεις που έκανε το απόγευμα σε ραδιοφωνικό σταθμό ο πρόεδρος του Αστέρα, Γιώργος Μποροβήλος, υποστήριξε ότι ο προπονητής έχει τη στήριξη της διοίκησης και δεν τίθεται θέμα αντικατάστασής του.

"Κάθε ομάδα οφείλει να κάνει απολογισμό σε κάθε αγωνιστική. Οι ιδιοκτήτες είδαν το παιχνίδι στην Καβάλα, όπως και το παιχνίδι της πρώτης αγωνιστικής στη Λάρισα. Έγινε ένα μίτινγκ με τον προπονητή, υπήρξε σφαιρική ενημέρωση για όλα τα θέματα και οι ιδιοκτήτες δήλωσαν πως τον υποστηρίζουν, καθώς θεωρούν ότι οι τέσσερις βαθμοί είναι καλή συγκομιδή" είπε ο κ. Μποροβήλος, και συνέχισε αφήνοντας πάντως ένα "παράθυρο" ανοιχτό, για κάθε ενδεχόμενο:

"Ο Μάριο Γκόμεζ μένει. Ηρθε στην Ελλάδα για να δείξει ότι μπορεί να οδηγήσει ψηλά τον Αστέρα. Το γεγονός ότι έγινε αυτή η συνάντηση δεν σημαίνει ότι θα φύγει ο προπονητής. Είναι ακόμα νωρίς και λόγω της ζέστης καμία ομάδα της Σούπερ Λιγκ δεν είναι σε πολύ καλό επίπεδο. Συνεχίζουμε με αυτόν τον προπονητή, τον στηρίζουμε ωστόσο στο ποδόσφαιρο όλα γίνονται".

Τάδε έφη Χατζηπαναγής

Τη δική του άποψη σχετικά με όσα συνέβησαν το Σάββατο στο ντέρμπι με τον Αρη όταν ένας οπαδός του Ηρακλή επιτέθηκε στον Μιχάλη Σηφάκη εξέφρασε ο Βασίλης Χατζηπαναγής.«Αυτό που έγινε ήταν κάτι το απαράδεκτο. Πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια στον Σηφάκη για τη στάση του. Είναι αλήθεια ότι στην κερκίδα υπήρχε νευρικότητα και είναι κρίμα. Με τα λεφτά που θα δώσει η ομάδα στα πρόστιμα θα μπορούσε να κάνει μια μεταγραφή! Βλέπω ότι ο κόσμος συσπειρώθηκε και πιστεύει στην ομάδα, αλλά υπάρχει ένας φανατισμός που εγώ δεν μπορώ να τον δικαιολογήσω. Πάει να γίνει κάτι καλό, γιατί να το χαλάσουμε;», αναρωτήθηκε ο «Νουρέγιεφ» και, μιλώντας για το αγωνιστικό κομμάτι των «κυανόλευκων», τόνισε:

«Ο Ηρακλής δεν έχει καμία σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Είναι δύο σκαλοπάτια πιο ψηλά από ποιότητα. Μου άρεσε πολύ ο Γιάκομπ, ενώ και ο Ντίκα είναι εξαιρετικός παίκτης. Πάντα παίζει καλά και ο Ντιέ. Πρόσφατα μίλησα και με τον Προτάσοφ, μου είπε ότι η ομάδα θέλει παιχνίδια για να δείξει τις δυνατότητές της».

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Κοντά στην απόκτηση τερματοφύλακα


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Μια μεταγραφή της τελευταίας στιγμής ετοιμάζει ο Πανιώνιος. Ο σύλλογος της Νέας Σμύρνης είναι πολύ κοντά στην απόκτηση του Αντόνιο Δόμπλας. Ο Ισπανός τερματοφύλακας συζητάει εδώ και μία εβδομάδα με την ομάδα και σύμφωνα με τη «Sportday» θα υπογράψει μονοετές συμβόλαιο. Ο 29χρονος παίκτης έμεινε ελεύθερος από τη Σαραγόσα επειδή οι δύο πλευρές δεν τα βρήκαν στα οικονομικά και είναι θετικός στο ενδεχόμενο να αγωνισθεί στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Ο Δόμπλας το 2005 κατέκτησε το κύπελλο Ισπανίας με τη Μπέτις. Ο Ισπανός πορτιέρτο έχει αγωνισθεί και δανεικός στη Χέρεθ με την οποία βρέθηκε πολύ κοντά σε συμφωνία, αλλά τελικά η ισπανική ομάδα προτίμησε να πάρει δανεικό τον Ρενάν της Βαλένθια.

Πελέ: «Μην ακούτε τον Μαραντόνα»!


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο πόλεμος που υπάρχει τελευταία χρόνια ανάμεσα στον Πελέ και στον Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα φαίνεται πως «αναζωπυρώνεται», ύστερα από τα όσα δήλωσε ο πρώτος που υποστήριξε ότι κανένας άνθρωπος δεν μπορεί να πάρει στα σοβαρά τον προπονητή της εθνικής Αργεντινής! Αφορμή για τις δηλώσεις του Βραζιλιάνου στέκεται το ντέρμπι του Σαββάτου για την προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Νοτίου Αφρικής με την «albiceleste».

Πρόσφατα ο «Ντιεγκίτο» τόνισε ότι είναι καλύτερος παίκτης από το «μαύρο διαμάντι» του παγκόσμιου ποδοσφαίρου και πως η Αργεντινή έχει καλύτερους ποδοσφαιριστές από τη Βραζιλία. Έτσι, ο Πελέ θέλησε να βάλει τα πράγματα στη θέση τους πριν από το κρίσιμο παιχνίδι των δύο χωρών.

«Είμαι σίγουρος για τη Βραζιλία, που μπορεί να νικήσει τις ανώτερες ομάδες, όπως είναι η Αργεντινή. Το να κερδίζεις ομάδες όπως η Αργεντινή σου δίνει ένα διαφορετικό συναίσθημα», είπε ο Βραζιλιάνος και πρόσθεσε: «Παρόλα αυτά, ξέρουμε ποιος είναι ο Μαραντόνα, τον οποίο… κανείς δεν πρέπει να παίρνει στα σοβαρά»!

Καταλήγοντας, ο 69χρονος πρώην ποδοσφαιριστής ανέφερε: «(Ο Μαραντόνα) Μπορεί να γίνει σπουδαίος προπονητής και ελπίζω αυτό να μην ξεκινήσει κόντρα στη Βραζιλία».

Τώρα, εκείνο που απομένει είναι η απάντηση του Μαραντόνα στις δηλώσεις του Πελέ…

ΚΥΠΕΛΛΟ: Συνεχίζεται η 2η φάση

Επιμέλεια: Δ.Μ.

Με δώδεκα αναμετρήσεις συνεχίζεται την Τετάρτη η δεύτερη φάση του Κυπέλλου HELLAS ON LINE. Έχουν ήδη προκριθεί Ολυμπιακός Βόλου και Βισαλτιακός που πραγματοποίησε τη μεγάλη έκπληξη αποκλείοντας τη Κέρκυρα. Η δεύτερη φάση ολοκληρώνεται με τρεις αναμετρήσεις την Πέμπτη. Αναβλήθηκε η αναμέτρηση της Τετάρτης μεταξύ Καλαμαριάς και Καλλιθέας λόγω των γνωστών προβλημάτων που έχουν οι «πόντιοι».

Τα μέχρι τώρα αποτελέσματα της Β' φάσης του Κυπέλλου Hellas on Line και το υπόλοιπο πρόγραμμα:

ΚΥΡΙΑΚΗ (30/08)
28 Βισαλτιακός-Κέρκυρα 2-0
30 Παναργειακός-Ολυμπιακός Βόλου 0-4

ΤΕΤΑΡΤΗ (02/09)
19 Ασπρόπυργος-Διαγόρας (19:00)
20 ΠΑΟ Νέων Επιβατών-Ηλιούπολη (16:45)
21 Μακεδονικός-Πανσερραϊκός (19:00)
22 Ατσαλένιος-Εθνικός Αστέρας (16:45)
24 Αναγέννηση Γιαννιτσών-ΟΦΗ (16:45)
25 ΑΟ Πλατανιάς-Θρασύβουλος (16:45)
26 Κόρινθος-Καλαμάτα (19:30)
27 Οδυσσέας/Αναγέννησης Σερρών-Αγροτικός Αστέρας (16:45)
29 Σαρωνικός-Εθνικός (16:15)
31 Δόξα Κρανούλας-Ιωνικός (16:45)
32 Καλλιθέα-Απόλλων Καλαμαριάς Αναβολή
35 Βέροια-Παναιτωλικός (19:00)
36 Τρίκαλα-Αναγέννηση Καρδίτσας (19:00)

ΠΕΜΠΤΗ (03/09)
23 Εορδαϊκός-Δόξα Δράμας (16:45)
33 Παναχαϊκή-Ηλυσιακός (19:00)
34 Αναγέννηση Επανωμής-Πιερικός (16:45)